FORUM TV-SATЧетвер
28.03.2024, 18:00

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 3 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Новини Супутникового Інтернету » Супутниковий інтернет Starlink
Супутниковий інтернет Starlink
RATVODДата: Понеділок, 18.01.2021, 21:03 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
RATVODДата: Субота, 11.09.2021, 20:46 | Повідомлення # 31
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Starlink: є перші 100 000 !



Глава компанії SpaceX Ілон Маск оголосив, що на кінець літа було продано і встановлено
більше 100 000 терміналів сервісу Starlink, що забезпечує високошвидкісний
супутниковий інтернет для користувачів в 14 країнах (раніше заявлялося про 12)
.

У той же час ряд інших країн подали заявки на отримання ліцензії на надання Starlink.

Глава SpaceX додав, що тільки за останні три тижні кількість користувачів Starlink збільшилася на 10 000. В кінці липня у глобального супутникового інтернет-сервісу Starlink було близько 90 000 користувачів.

Stаrlink - це супутниковий інтернет-проект компанії Ілона Маска, який будує велику мережу з десятків тисяч супутників для забезпечення високошвидкісного доступу в Інтернет (майже) в будь-якій точці світу. До особливо важкодоступних районів відносяться: Австралія, Канада, Гренландія, Антарктида, Аляска, Індія, частина Російської Федерації та інші точки на нашій планеті.

Бета-версія інтернет-сервісу була запущена в кінці 2020 року. Абонентська плата за користування інтернетом Starlink в даний час складає 99 доларів в місяць. Доставка терміналу, податки і вартість установки супутникової антени оплачуються окремо.

У комплект Starlink входять супутникова антена, конвертор, блок живлення та Wi-Fi роутер. Ціна цього набору, який насправді є цілісним терміналом Starlink, становить майже 500 доларів США (в районі 35-40 тисяч рублів).

Також нещодавно повідомлялося, що Starlink запустить мобільні версії терміналів Starlink, які можна буде використовувати в літаках, кораблях, автобусах і в інших рухомих місцях.

За матеріалами SATKURIER.PL

Автор: obob.tv

29.08.2021.


RATVODДата: Понеділок, 20.09.2021, 08:01 | Повідомлення # 32
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Сервіс глобального інтернету Starlink

готується до повноцінного запуску




Час тестування глобального інтернет-сервісу Starlink
компанії Ілона Маска SpaceX підходить до свого завершення.


Сам керівник проекту в ході листування в Twitter повідомив, що вже в жовтні поточного року можна очікувати повноцінного запуску. Нагадаємо, що SpaceX почала надавати тестовий доступ в кінці жовтня минулого року. Схоже, що в компанії готові до штатної роботи сервісу.

Інших подробиць Ілон Маск не повідомив. Дану заяву він зробив 17 вересня. На питання користувача Overshield «Коли Starlink вийде з режиму бета-тестування?» Маск відповів коротко: «В наступному місяці».



Раніше в SpaceX заявляли що швидкість передачі даних в мережі Starlink буде дорівнювати швидкості світла, а вартість абонентського обладнання впаде до 250 доларів. У серпні повідомлялося що Грузія може стати першою з країн колишнього СРСР, де компанія почне офіційно свою комерційну діяльність.

Автор: obob.tv

18.09.2021.




RATVODДата: Понеділок, 20.09.2021, 20:17 | Повідомлення # 33
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Супутники Маска забезпечуватимуть

інтернетом астронавтів та космічних путівників



Фото: Mark Handley/YouTube

Через місяць сервіс буде готовий до експлуатації.


Супутниковий інтернет-сервіс Starlink корпорації Space Exploration Technologies Corp. незабаром забезпечить підключення до Інтернету для космічних мандрівників і астронавтів.

Зараз Starlink перебуває в стадії бета-тестування, але скоро воно закінчиться і сервіс буде готовий до експлуатації. Про це пише WccfTech. За словами Маска, це відбудеться наступного місяця.

Як зазначає видання, Starlink продовжуватиме нарощувати мережу користувальницьких терміналів, а також впроваджуватиме більш досконале обладнання, побудоване на принципах оптичного зв'язку.

Як повідомлялося, загалом SpaceX планує вивести на навколоземну орбіту 12 000 мінісупутників для покриття Землі швидкісним супутниковим інтернетом, а надалі довести їх кількість до 30 000.

Нагадаємо, що главу компанії Tesla Ілона Маска можуть оштрафувати на $2 млрд через покупку стартапу SolarCity в 2016 році.

Акціонери Tesla вважають, що він купив компанію заради збагачення родичів та нібито тиснув для ухвалення цього рішення на раду директорів.

Автори: MediaSapiens

19 вересня 2021.




RATVODДата: Неділя, 26.09.2021, 12:53 | Повідомлення # 34
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Граймс та Маск розійшлись після 3 років взаємин.

У них син, якого звуть X Æ A-Xii



Фото: з вільних джерел

Маск уточнив, що зараз вони «розійшлись наполовину»,
але збираються й надалі разом виховувати дитину.


Винахідник та гендиректор компанії Tesla Ілон Маск розповів виданню Page Six, що вони з канадською співачкою Граймс вирішили розійтись. Зараз вони перебувають у ситуації «напіврозставання».

Він додав, що вони з Граймс залишаються у чудових стосунках і все ще кохають одне одного, але через кар'єру та роботу подовгу не бачаться.

«Моя робота у SpaceX і Tesla вимагає, щоб я переважно перебував у Техасі чи за кордоном, а її робота зосереджена в Лос-Анджелесі», – сказав він.

Про те, що Маск і Граймс зустрічаються, стало відомо у травні 2018 року. Два роки потому у них народився син. Маск розповів виданню, що вони з Граймс й надалі будуть разом виховувати сина.

«Зараз вона зі мною, а малюк – у сусідній кімнаті», – додав він.

Граймс поки що не прокоментувала слова Маска.

Нагадаємо, що канадська співачка Граймс змушена була змінити ім'я їхнього з Маском сина X Æ A-12 (читається як «Екс Еш Ей-Твелв»). Тепер в документах дитину звуть X Æ A-Xii.

50-річний Маск раніше був одружений на письменниці Джастін Вілсон, від якої у нього п'ятеро синів: 17-річні близнюки Гріффін і Ксав'єр та 15-річні трійнята Даміан, Саксон і Кай.

Він також був двічі у шлюбі із зіркою «Світу Дикого заходу» Талулою Райлі. Вперше вони одружилися у 2010-му, але розлучилися за два роки. Через рік вони помирилися і знову одружилися, а потім знову розлучилися у 2016-му.

Автори: MediaSapiens

25 вересня 2021.




RATVODДата: Четвер, 20.01.2022, 10:29 | Повідомлення # 35
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
SpaceX відправила до космосу

чергову партію супутників
Starlink




Компанія SpaceX продовжує рекордними темпами виконувати план космічних запусків.


Цього разу зі стартового майданчика Космічного центру імені Кеннеді на орбіту вирушила ракета з 49 супутниками компанії Starlink.

Ракета Falcon 9 з 49 супутниками для розвитку інтернет-проекту компанії SpaceX відірвалася від стартового майданчика 39-A 18 січня о 21:02 за місцевим часом Флориди (19 лютого о 04:02 за київським часом).



Для першого ступеня розгінного модуля ракети цей політ став уже десятим. І, мабуть, не останнім: після запуску щабель благополучно приземлився на палубу самохідної баржі A Shortfall of Gravitas, що дрейфувала в океані. А загалом компанія провела вже 103 успішні операції з повернення на землю розгінних щаблів ракет. Обидва обтічники ракети також вже використовувалися для попередніх місій, і SpaceX планують використовувати їх знову.

Це вже третій запуск, проведений компанією SpaceX з початку місяця та року, і до кінця січня компанія планує відправити на орбіту з цього космодрому ще дві місії.

Попередні місії


6 січня компанія відправила до космосу зі стартового майданчика Космічного центру імені Кеннеді одну групу супутників Starlink, а 13 січня в рамках спільного запуску зі стартового майданчика Станції космічних сил на мисі Канаверал на орбіту було відправлено понад 100 невеликих супутників, у тому числі й український "Січ-2-30".

Протягом 2021 року компанія SpaceX провела рекордну кількість запусків: лише сто стартових майданчиків Космічного центру імені Кеннеді, космодрому на мисі Канаверал та Бази космічних сил Ванденберг у космос вирушила 31 місія. Всі вони були проведені ракетою Falcon 9.

Нинішня місія є вже 20-ою в рамках реалізації програми Starlink: під час кожного з цих запусків у космос на низьку навколоземну орбіту запускалося до 60 супутників.

1800 супутників на орбіті


Після виведення в космос останньої партії супутників кількість активних апаратів компанії, що обертаються на орбіті, досягла 1800. У планах компанії – довести кількість супутників угруповання як мінімум до 12000 з метою забезпечення у всьому світі можливості доступу до недорогого надшвидкісного супутникового інтернету.

Супутники Starlink обертаються на орбіті на висоті майже 550 км. над поверхнею планети. Після закінчення терміну експлуатації кожен із цих супутників повинен буде згоріти у щільних шарах атмосфери Землі. Висота обігу на орбіті Міжнародної космічної станції становить 407,3 км.

Перший запуск у рамках програми Starlink відбувся 18 лютого 2018 року, коли на орбіту було виведено два тестові супутники. Після запуску програми Starlink на повну потужність, вона повинна забезпечити компанії доходи в мільярди доларів від мільйонів передплатників інтернет-послуг з усіх куточків планети, забезпечивши SpaceX допомогу у фінансуванні польоту на Марс.

Борис Скуратовський

19 січня, 2022.

RATVODДата: Середа, 02.02.2022, 23:03 | Повідомлення # 36
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
500 Мбіт/с за 500 доларів на місяць:

SpaceX представила преміум-підписку на супутниковий інтернет Starlink




При виборі пакету Starlink Premium доведеться віддати 2,5 тисяч доларів за антену
і щомісяця платити ще 500 доларів, повідомляє The Verge.


SpaceX презентувала преміальний пакет підписки на свій супутниковий інтернет Starlink. У нього включена більша та потужна антена, здатна забезпечувати швидкість прийому даних від 150 до 500 Мбіт/с з рівнем затримок від 20 до 40 мс.

Звичайний пакет супутникового інтернету Starlink пропонує швидкість прийому від 50 до 250 Мбіт/с із затримками від 20 до 40 мс. Преміальна версія сервісу також пропонує вдвічі більшу вихідну швидкість - від 20 до 40 Мбіт/с проти 10-20 Мбіт/с у звичайної передплати.

Разом із підвищеною швидкістю Starlink також обіцяє більш стабільне підключення для преміум-пакету за поганих погодних умов та цілодобовий пріоритетний доступ до сервісу техпідтримки.

Вартість преміум-пакету


Якщо базовий пакет Starlink пропонується за ціною 499 доларів за обладнання, плюс щомісячна абонентська плата у розмірі ще 99 доларів, то при виборі пакету Starlink Premium доведеться віддати 2,5 тисячі за антену і платити щомісяця 500 доларів.

Коли стартує підключення


Постачання обладнання для підключення преміального пакету послуг Starlink розпочнеться у другому кварталі поточного року. Зацікавленим користувачам вже запропонували залишити депозит у розмірі 500 доларів за преміальну тарілку. Майбутніми та основними клінентами Starlink насамперед бачить невеликі офіси, магазини, а також адміністративних користувачів.

Редакція Mediasat

02 лютого, 2022.



RATVODДата: Середа, 09.02.2022, 09:42 | Повідомлення # 37
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
SpaceX запустила на орбіту 49 супутників Starlink

та успішно посадила ракету на самохідну баржу




Запущені супутники приєднаються до вже існуючого угруповання Starlinks,
що налічує понад 1800 апаратів.


Компанія SpaceX поповнила своє зростаюче мега-угруповання супутників космічного інтернету Starlink, додавши до неї ще 49 апаратів.

3 лютого ракета Falcon 9, стартувавши з космодрому Космічного центру NASA імені Кеннеді на східному узбережжі Флориди о 13:13 за часом Східного узбережжя (20:13 за Києвом), вивела на орбіту 49 нових супутників Starlink

Приблизно через дев'ять хвилин після запуску, перший ступінь ракети Falcon 9 успішно опустився на палубу самохідної баржі "A Shortfall of Gravitas", що належить SpaceX, яка стояла на якорі в акваторії Атлантичного океану недалеко від космодрому. Цьогорічний запуск став уже шостою місією, проведеною з використанням цього розгінного блоку, який раніше використовувався, зокрема, для запуску в космос на МКС космічних апаратів Crew-1 та Crew-2 з астронавтами NASA на борту.

Верхній ступінь ракети Falcon 9 продовжив свій політ і через 15 хвилин 30 секунд після старту, як і було заплановано, вивів супутники Starlink на низьку навколоземну орбіту. Втім, у цей час верхній ступінь перебував поза зоною досяжності сигналу наземних служб стеження, тому інформація про успішне виведення супутників на орбіту з'явилася лише через 90 хвилин після цього.

Згідно з даними статистики, зібраними астрофізиком з Гарвард-Смітсонівського центру астрофізики Джонатаном Макдауеллом, який веде спостереження за супутниками та космічним сміттям, ця нова партія супутників Starlink, відома як Група 4-7, приєднається до угруповання з більш ніж 1800 діючих супутників.

Вчорашній запуск став уже третьою місією з виведення на орбіту супутників Starlink, яка була проведена з початку 2022 року; перші дві подібні місії було проведено у січні. Таким чином, компанія SpaceX впевнено просувається до поставленої мети розвитку свого орбітального угруповання та охоплення сигналом сільських районів для покращення покриття їх Інтернетом.

Більше того, засновник і генеральний директор SpaceX Ілон Маск минулого місяця пообіцяв у Твіттері, що у групуванні «невдовзі буде активовано» лазерний зв'язок. Міжсупутникові оптичні лазерні канали призначені для підвищення швидкості передачі даних у групуванні та подальшого збільшення швидкості для клієнтів Starlink.

Компанія SpaceX зрештою сподівається вивести на орбіту до 42 000 супутників угруповання Starlink, проте деякі експерти ставляться до цього критично.

Борис Скуратовський

04 лютого, 2022.



RATVODДата: Вівторок, 15.02.2022, 19:09 | Повідомлення # 38
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
40 інтернет-супутників Starlink

вийшли з ладу: що сталося




40 із 49 запущених 3 лютого супутників постраждали від геомагнітної бурі,
повідомляється на офіційному сайті компанії SpaceX.


Американська аерокосмічна компанія SpaceX, засновником якої є Ілон Маск, повідомила про втрату 40 із 49 запущених на орбіту 3 лютого супутників Starlink. Причиною стала геомагнітна буря, що сталася вже наступного дня після запуску.

«Фактично, бортовий GPS припускає, що швидкість ескалації та сила бурі спричинили збільшення атмосферного опору на 50 відсотків у порівнянні з попередніми запусками. Команда Starlink перевела супутники в безпечний режим, у якому вони літатимуть «ребром», щоб звести до мінімуму опір», – повідомили у компанії SpaceX.

У коментарі також було зазначено, що супутники, що сходять з орбіти, становлять нульовий ризик зіткнення з іншими супутниками і через особливості своєї конструкції руйнуються при вході в атмосферу.

Starlink — проект SpaceX з розробки глобальної супутникової системи для забезпечення високошвидкісного супутникового доступу в інтернет у місцях, де він був ненадійним, дорогим або повністю недоступним. Розробка проекту розпочалася у 2015 році. На сьогоднішній день на орбіті вже близько двох тисяч супутників Starlink. Загалом передбачається запустити до космосу 12 тисяч супутників.

Редакція Mediasat

09 лютого, 2022.

RATVODДата: Середа, 23.02.2022, 11:02 | Повідомлення # 39
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Starlink: запуск послуги супутникового інтернету в Україні

перенесено на наступний рік




Starlink Ілона Маска переніс запуск послуги супутникового Інтернету в Україні на 2023 рік,
повідомляє dev.ua.


Таку інформацію оператор супутникового інтернету повідомляє при спробі оформити попереднє замовлення в Україні за конкретною адресою:

«Starlink планує розширити послуги у вашому регіоні у 2023 році. Доступність залежить від схвалення регулюючих органів», - йдеться у повідомленні, опублікованому журналістами порталу.


Джерело: dev.ua


Раніше компанія передбачала покрити всю землю супутниковим інтернетом вже у 2021 році, проте посилалася на можливі складнощі у процесі оформлення ліцензій у регіонах.

Це цікаво: 500 Мбіт/с за 500 доларів на місяць - SpaceX представила преміум-підписку на супутниковий інтернет Starlink.

У 2021 році на подібний запит на замовлення послуги видавалося повідомлення про старт запуску супутникового інтернету в Україні в 2022 році. Депозит за підключення і тоді, і зараз становить 99 доларів.

Раніше Mediasat писав, що Євросоюз створить систему супутникового інтернету для конкуренції зі Starlink Ілон Маска.

Редакція Mediasat

22 лютого, 2022.

RATVODДата: П`ятниця, 25.02.2022, 20:24 | Повідомлення # 40
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
SpaceX запустила нові супутники

для мережі
космічного інтернету




Менш ніж за три тижні після того, як близько 40 супутників зійшли з орбіти
незабаром після запуску, компанія SpaceX відправила в космос ще 46 апаратів.


У понеділок компанія SpaceX повідомила про запуск на орбіту зі стартового майданчика Космічного центру ВПС на мисі Канаверал у Флориді ще 46 супутників Starlink. Це вже четверта місія у рамках програми Starlink з початку цього року.

Під час проведення цьогорічної місії компанія SpaceX дещо змінила свій підхід. Під час попереднього запуску супутники вивели у відкритий космос після першого кидка верхнього ступеня, що дозволило розмістити супутники на орбіті з перигеєм 210 кілометрів. Під час нинішнього запуску мав місце другий кидок, який дозволив розмістити супутники на практично кругову орбіту на висоті приблизно 330 кілометрів. Велика висота зменшує опір атмосфери, проте через це в космос було запущено на три супутники менше, ніж під час попередніх місій.

Про геомагнітну бурю і втрату супутників


Раніше цього місяця в компанії SpaceX заявляли, що приблизно 40 супутників, що належать їй, повернуться в щільні шари атмосфери через пошкодження в результаті геомагнітної бурі. Згідно з запевненнями компанії SpaceX, супутники були виведені на планову орбіту і спочатку їхній політ був повністю керованим.

Однак наступного дня розігралася геомагнітна буря. Під час цієї бурі збільшилася щільність атмосфери на висоті, де опинилися супутники. Через швидку зміну атмосферних умов команда компанії SpaceX, що управляє проектом Starlink, перевела супутники в безпечний режим, щоб допомогти їм «сховатися від бурі».

На жаль, повідомили в SpaceX, первинний аналіз показав, що опір атмосфери, що збільшився, на малих висотах, де в цей час знаходилися супутники, не дозволило їм вийти з безпечного режиму. Через це, за прогнозами компанії, до 40 супутників із запущеної партії знову увійдуть до щільних шарів атмосфери.

І хоча сама думка про те, що супутники сходять з орбіти і рухаються назад до Землі, може здатися вам лякаючою, не варто очікувати того, що незабаром ви побачите гори космічного сміття на галявинах біля ваших будинків.

Читайте також: SpaceX перенесла запуск супутникового інтернету в Україні на наступний рік

У компанії заявили про те, що сходження супутників з орбіти «несе в собі практично нульовий ризик зіткнення з іншими космічними апаратами, а також призведе до їх повного руйнування при вході до щільних шарів атмосфери». Це означає, що в результаті на орбіті не з'явиться додаткове сміття, а уламки не впадуть на Землю, запевняють у SpaceX. Якщо в роботі супутника виникають проблеми, він швидко сходить з орбіти і згоряє в щільних шарах атмосфери, що у свою чергу запобігає появі «космічного сміття».

Супутники Starlink призначені для забезпечення надання послуг доступу до широкосмугового інтернету для користувачів по всій території Землі. В даний час компанія SpaceX керує на орбіті приблизно 2000 супутниками, перші з яких були запущені в космос у 2019 році.

Ще одну партію супутників Starlink планується відправити в космос вже 25 лютого - її має вивести в космос ракета Falcon 9, яка буде запущена з бази космічних сил Ванденберг у Каліфорнії.

Борис Скуратовський

23 лютого, 2022.



RATVODДата: Вівторок, 08.03.2022, 14:31 | Повідомлення # 41
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
До Києва доставили обладнання Starlink


Фото: t.me/vitaliy_klitschko/

До Києва доставили пристрої глобальної супутникової системи Starlink.


Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко.

"Два надало Мінцифри. Про десять ми з Володимиром домовилися з міжнародними партнерами та друзями," повідомив Віталій Кличко, мер Києва.

Кличко додав, що Statlink працюватиме для допомоги в забезпеченні роботи критичної інфраструктури міста та оборони столиці.

05 березня, 2022.

RATVODДата: Понеділок, 28.03.2022, 13:17 | Повідомлення # 42
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
На орбіті ще 53 супутники: SpaceX здійснила

рекордний 12-й запуск Falcon 9




SpaceX встановила новий рекорд багаторазового використання ракет
— на орбіту запущено ще 53 супутники Starlink.


Запуск Falcon 9 стартував зі станції космічних сил на мисі Канаверал у Флориді о 04:42 у суботу, 19 березня. На борту ракети розмістилося 53 супутники - це більше звичайної кількості в 49 апаратів.

Це цікаво: Додаток Starlink б'є рекорди зі скачування в Україні

Очевидно, в SpaceX планують таким чином надолужити втрачене — раніше через геомагнітну бурю було втрачено 40 апаратів.



За даними астрофізика Джонатана Макдауелла, SpaceX загалом запустила 2282 супутники Starlink, з яких 2033 введені в дію. У міру збільшення орбітального угруповання Starlink зростає швидкість супутникового інтернету: згідно з даними останнього дослідження Ookla, середня швидкість передачі даних у сервісі, виміряна в 15 країнах, перевищила позначку 100 Мбіт/с.

Раніше ми писали, що глава Мінцифри Михайло Федоров звернувся з проханням прискорити процес запровадження супутникового інтернету в Україні до Ілона Маска. Власник SpaceX оперативно зреагував на прохання, відповівши у Twitter, що термінали вже прямують до України. 28 лютого вже було отримано перше постачання.

Редакція Mediasat

19 березня, 2022.



RATVODДата: Четвер, 07.04.2022, 13:20 | Повідомлення # 43
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
В Україну відправлять 5 тисяч станцій

супутникового інтернету Starlink із США




Уряд США допоможе забезпечити Україну супутниковим інтернетом
– оголошено про постачання близько 5 тисяч станцій Starlink.


Супутниковий інтернет Starlink дозволить налагодити зв'язок та забезпечити доступ до мережі у найвіддаленіших чи охоплених війною регіонах України.

«Термінали дозволять державним чиновникам та критично важливим постачальникам послуг для громадян продовжувати спілкуватися в Україні та із зовнішнім світом, навіть якщо жорстока агресія Путіна розірве інфраструктуру оптоволоконного чи стільникового зв'язку України», — йдеться у заяві USAID.

Рекомендуємо прочитати: Інтернет від Starlink може з'явитися на борту літаків - SpaceX вже проходить відповідну сертифікацію

Раніше глава Мінцифри Михайло Федоров звернувся з проханням прискорити процес впровадження супутникового інтернету в країні безпосередньо до Ілона Маска. Власник SpaceX оперативно зреагував на прохання, відповівши у Twitter, що термінали вже прямують до України. 28 лютого було отримано перше постачання.

Нагадаємо: Додаток Starlink б'є рекорди зі скачування в Україні

Джерело: CNN

Катерина Даньшина

07 квітня, 2022.



RATVODДата: Вівторок, 19.04.2022, 21:48 | Повідомлення # 44
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
В Україні з'явиться

офіційне представництво Starlink




Голова Мінцифри Михайло Федоров анонсував
відкриття представництва Starlink в Україні.


На початку війни компанія Ілона Маска підтримала Україну у наданні терміналів для супутникового інтернету. Через тиждень після прохання Федорова в Україну прибуло 500 станцій Starlink із безкоштовною прошивкою під Україну.

На сьогоднішній день понад 10 тисяч станцій допомагають ЗСУ бути на зв'язку та реалізовувати спеціальні операції, підтримують роботу критичних енергетичних та телекомунікаційних об'єктів, закладів охорони здоров'я та навіть посівну кампанію, а також повертають до життя деокуповані території.

«Наразі Україну майже неможливо уявити без сучасної технології Starlink. І ця технологія стане ще доступнішою для українців. Адже сьогодні ми отримали чергову позитивну новину – Starlink розпочав роботу над відкриттям представництва в Україні», – оголосив Михайло Федоров.

Глава Мінцифри вже доручив відповідним органам, щоб необхідні процедури з атестації, вимірювань та надання частот пройшли якнайшвидше.

Рекомендуємо прочитати: Французький суд відкликав у SpaceX інтернет-ліцензію Starlink

Редакція Mediasat

19 квітня, 2022.




RATVODДата: Четвер, 30.06.2022, 18:50 | Повідомлення # 45
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Супутниковий інтернет Starlink

з'явиться у поїздах «Укрзалізниці»




Голова Держспецзв'язку Юрій Щиголь розповів, що супутниковий інтернет Starlink
може з'явитися в українських поїздах вже наприкінці 2022 року.


На сьогоднішній день в Україні працюють 12 тисяч терміналів Starlink, що становить близько 20% від усієї їх кількості в Європі. Місцеві оператори, провайдери та об'єкти критичної інфраструктури використовують супутниковий інтернет для відновлення та оновлення своїх мереж.

Це цікаво: Starlink 2.0 - якими будуть інтернет-супутники нового покоління

Поки що все обладнання Starlink працює в Україні безкоштовно. Формування цінової політики відбуватиметься після завершення бойових дій. Але ціна буде не американською чи європейською — вже є попередні домовленості з Ілоном Маском щодо пільгових тарифів на термін, доки Україна не відновить свою економіку.

Рекомендуємо прочитати: Starlink Ukraine отримала ліцензію оператора

Також протестовано пілотний проект встановлення Starlink у поїздах «Укрзалізниці».

«Коли після тестування зв'язалися з технічними фахівцями Starlink і показали, як це працює – навіть вони здивувалися, що ми змогли так застосувати Starlink. За технічними характеристиками він не повинен працювати на таких швидкостях. Але працює та надає послуги», - розповідає Юрій Щиголь в інтерв'ю виданню Liga.net.

На думку керівника Держспецзв'язку, у поїздах Укрзалізниці супутниковий інтернет від Starlink з'явиться до кінця 2022 року.

Раніше стало відомо, що супутниковий інтернет Starlink готуються запустити у Грузії.

Редакція Mediasat

30 червня, 2022.




Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Новини Супутникового Інтернету » Супутниковий інтернет Starlink
  • Сторінка 3 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024