FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 12:42

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 2 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Новини Супутникового Інтернету » Супутниковий інтернет Starlink
Супутниковий інтернет Starlink
RATVODДата: Понеділок, 18.01.2021, 21:03 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
RATVODДата: Вівторок, 23.02.2021, 20:52 | Повідомлення # 16
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Маск розповів, коли Starlink «прискориться»

і охопить всю планету




Ілон Маск розповів, коли інтернет Starlink буде доступний у всіх куточках Землі.


За його словами, на забезпечення абсолютного покриття піде близько року, передає 3Dnews.

Так, вже до кінця поточного року більшість жителів нашої планети зможуть отримати доступ до інтернету Starlink. А повного покриття Землі супутниковим інтернетом слід очікувати вже в 2022 році. Як зазначив Ілон Маск, в першу чергу Starlink орієнтований на жителів малонаселених регіонів, де немає доступу до провідного інтернету.

Крім того, глава SpaceX анонсував також зміни швидкості інтернету Starlink. Уже в цьому році, сказав Маск, «швидкість подвоїться приблизно до 300 Мбіт/с, а затримка знизиться приблизно до 20 мс». Зараз швидкість передачі даних складає від 77 до 130 Мбіт/с,.

Відзначається, що за підрахунками SpaceX, забезпечення повного покриття мережі Starlink буде коштувати компанії близько 10 мільярдів доларів. Проте, приносити супутниковий інтернет буде близько 30 мільярдів доларів на рік, що в 10 разів більше виручки від основної діяльності SpaceX - запуску ракет-носіїв.

До слова, днями стало відомо, коли інтернет Starlink з'явиться в Україні. Користувачі Twitter з'ясували, що для нашої країни покриття супутниковим інтернетом від Ілона Маска передбачено в 2022 році.

Лада Васюкова

23 лютого, 2021.



RATVODДата: П`ятниця, 05.03.2021, 11:17 | Повідомлення # 17
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Ювілейна партія, новий завод і Зоряне місто:

Як у
SpaceX йдуть справи з розгортанням мережі Starlink



Фото: Infobae

SpaceX здійснила черговий успішний запуск Starlink.


Сьогодні скористатися супутниковим інтернетом компанії можна вже в США, Канаді та Великобританії, і ми все ближче до того моменту, коли швидкісний супутниковий інтернет від Ілона Маска буде реальністю для жителів будь-якого регіону планети.

Останні події


4 березня, SpaceX запустила в космос вже двадцяту партію супутників Starlink. Запуск був проведений з космодрому на мисі Канаверал у Флориді в 3:24 за часом Східного узбережжя США (10:24 за Києвом).

На орбіту відправилися 60 супутників Starlink за допомогою ракети-носія Falcon 9. До речі, для першого ступеня носія даний запуск став вже восьмим.



Посадку ступеня на платформу Of Course I Still Love You SpaceX в прямому ефірі не показала. Однак, ймовірно, вона пройшла більш успішно, ніж в попередній раз - 16 лютого, коли перший ступінь Falcon 9 впав в воду.

Що нового про Starlink


Нещодавно Ілон Маск повідомив, що забезпечити швидкісним супутниковим інтернетом Starlink більшу частину населення нашої планети його компанія зможе вже до кінця цього року. В цей же час сам інтернет прискориться приблизно до 300 Мбіт/с, а затримка знизиться приблизно до 20 мс.

Як ми можемо бачити, SpaceX активно працює над тим, щоб обіцянки Маска підтвердилися. Днями стало відомо, що космічна компанія будує новий завод для Starlink в Техасі. На цьому заводі буде налагоджено «масове виробництво мільйонів пристроїв, орієнтованих на споживача». Ймовірно, мова йде про комплекти Starlink, необхідні для підключення до мережі.

Зоряна база


Також Ілон Маск запропонував чиновникам перейменувати техаське місто Бока-Чіка в Starbase (Зоряна база). Відповідний запит мільярдер подав у місцеву адміністрацію. Якраз недалеко від Бока-Чіка знаходиться випробувальний полігон SpaceX і проводиться розробка прототипу космічного корабля Starship.

Більшість своїх потужностей Маск або вже тримає, або планує перенести в Техас, оскільки в цьому штаті відсутній прибутковий податок. Зокрема, саме в Техасі будується завод з виробництва електромобілів, а незабаром сюди переїдуть штаб-квартири SpaceX і Tesla.

Надалі Ілон Маск має намір відвести під свої виробництва набагато більшу територію, ніж Бока-Чіка.

Лада Васюкова

04 березня, 2021.



RATVODДата: Четвер, 18.03.2021, 18:14 | Повідомлення # 18
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Достукатися до SpaceX: Україна має намір

отримати інтернет
Starlink вже найближчим часом




Україна може стати пілотним майданчиком для запуску інтернету Starlink.


Міністерство цифрової трансформації робить кроки, щоб наша країна в числі перших в Європі стала частиною проекту, передає Громадське.

Одні з перших


Як повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, інтернет Starlink тестується вже в двох європейських країнах. У зв'язку з цим у Мінцифри в планах зробити нашу країну третім або хоча б четвертим майданчиком для тестування високошвидкісного супутникового інтернету в Європі.

Відповідну пропозицію було направлено компанії SpaceX. Зараз Мінцифри працює над створенням відповідної бізнес-моделі. Також серед завдань відомства з'ясувати, яку інфраструктуру потрібно побудувати в Україні для реалізації цього задуму.

«Цифрові» амбіції


За словами Федорова, підключення до інтернету Starlink Україні необхідно для розвитку і популяризації «цифрового бренду» країни. Підтримка світових компаній, вважає глава відомства, допоможе нам побудувати репутацію цифрової держави.

«Я вважаю, що необхідно створювати цифровий бренд України, що її знали за перемогами. Ми першими в світі запустили електронні паспорти, найшвидшу реєстрацію бізнесу. Тому необхідно працювати зі Starlink, з такими брендами. Тому ми хочемо приєднатися до пілота, ми будемо робити все, щоб побудувати базову станцію для участі в цьому проекті», - сказав Федоров.

До слова, минулого місяця Україна взялася за переговори з SpaceX щодо запуску українського супутника зв'язку «Січ 2-30 (2-1)» ракетою компанії. Поки що сторони обговорюють сумісність апарату з ракетою-носієм.

Плани Starlink


Як відомо, бета-тестування супутникового інтернету Starlink компанія SpaceX розпочала в ще в жовтні минулого року в Північній Америці. У січні зона тестування була розширена на Канаду і Великобританію, а недавно до проекту приєдналася ще й Західна Німеччина.

Що стосується України, покриття нашої країни супутниковим інтернетом в цьому році в плани SpaceX не входило. На сайті компанії говориться, що для нас підключення інтернету Starlink передбачено в 2022 році.

В цілому, Ілон Маск до кінця поточного року пообіцяв забезпечити швидкісним супутниковим інтернетом Starlink більшу частину населення нашої планети. При цьому сам інтернет прискориться приблизно до 300 Мбіт/с, а затримка знизиться приблизно до 20 мс.

На сьогодні SpaceX успішно відправила на орбіту вже 21 партію супутників Starlink. Разом з тим, перший ступінь ракети-носія Falcon 9 повернувся на Землю вже в дев'ятий раз.

Лада Васюкова

18 березня, 2021.



======================================================

P.S.:
Цитата з Техно 24 ()
Ціна комплекту обладнання, що включає в себе супутникову тарілку, Wi-Fi роутер і набір кріплень, становить 499 доларів (понад 14 тис. грн),
а вартість підключення - 99 доларів (близько 2800 грн).

Встановлення й налаштування з'єднання здійснюється за допомогою фірмового мобільного додатку для Android і iOS.



RATVODДата: Вівторок, 30.03.2021, 09:17 | Повідомлення # 19
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Все йде за планом: На орбіті 550 км

вже майже 1500 супутників Starlink




SpaceX готується до нового запуску Starlink.


Відправивши в космос вже 23 партії супутників, американська компанія впритул наблизилася до створення глобального покриття високошвидкісним супутниковим інтернетом для більшої частини жителів нашої планети, передає Aviation EXplorer.

Що нового


SpaceX анонсувала черговий запуск партії інтернет-супутників Starlink. Угруповання космічних апаратів відправиться на орбіту 7 квітня.

Запуск традиційно буде здійснено за допомогою ракети-носія Falcon 9 з космодрому на мисі Канаверал у Флориді о 12:34 за місцевим часом (19:34 за Києвом). У космос відправиться партія з 60 міні-супутників.

До слова, в березні SpaceX запустила цілих чотири партії супутників Starlink: 4, 11, 14 і 24 березня. При цьому одна і та ж ступінь ракети-носія Falcon 9 була повернута на Землю 9 разів.

Реалізація планів і питання безпеки


Крім майбутнього запуску наступного тижня, у SpaceX в планах відправити в квітні ще одну партію Starlink в космос. Запуск повинен стати 25-м в рамках місії Starlink, після чого кількості супутників на орбіті буде достатньо для виконання плану щодо 1584 апаратів на висоті 550 км і забезпечення пристойного глобального покриття.

Зараз орбітальне угруповання SpaceX складається з 1383 космічних апаратів. Спочатку SpaceX планувала запустити 12 000 супутників на різні орбіти, проте пізніше запросила у американського регулятора дозвіл на запуск 30 000 апаратів.

Варто зазначити, що такі цифри викликали хвилю обурення вчених, які побоюються забруднення орбіти. Фахівці стверджують, що супутники на орбіті весь час знаходяться під загрозою зіткнення з космічним сміттям. Чим більше апаратів, тим більше зіткнень, а як результат - більше космічного сміття.

Однак в недавньому часі SpaceX і NASA підписали угоду про запобігання зіткненню космічних апаратів з іншими супутниками і уламками на орбіті. Так, в разі загрози зіткнення компанія Ілона Маска зобов'язується забезпечити маневрування своїх апаратів.

Starlink і Україна


Як відомо, бета-тестування супутникового інтернету Starlink компанія SpaceX розпочала в ще в жовтні минулого року в Північній Америці.
У січні зона тестування була розширена на Канаду і Великобританію, а недавно до проекту приєдналася ще й Західна Німеччина.

Що стосується України, покриття нашої країни супутниковим інтернетом в цьому році в плани SpaceX не входило. На сайті компанії говориться, що для нас підключення інтернету Starlink передбачено в 2022 році.

Однак два тижні тому Міністерство цифровий трансформації направило SpaceX пропозицію зробити Україну тестовим майданчиком для високошвидкісного супутникового інтернету в Європі. Мінцифри вже працює над створенням відповідної бізнес-моделі.

Лада Васюкова

29 березня, 2021.

RATVODДата: Неділя, 04.04.2021, 09:20 | Повідомлення # 20
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Нормативні перешкоди: Чому Індія

може залишитися без інтернету Starlink



Фото: Pexels

Розгортання інтернету Starlink в Індії, заплановане на 2022 рік, може і не відбутися
.


Проти попереднього замовлення послуг компанії в країні виступив Форум широкосмугового зв'язку (Broadband India Forum), повідомляє India Today.

Що сталося


У листопаді минулого року Ілон Маск в своєму Twitter натякнув, що технологія Starlink добереться до Європи в лютому-березні 2021 року, в чому ми могли переконатися на прикладі Великобританії та Західної Німеччини. В Індії бета-тестування було заплановано на 2022 рік. Однак тепер розгортання супутникового інтернету в цій країні виявилося під питанням.

Стати на заваді планам Маска може Форум широкосмугового зв'язку Індії (BIF), що представляє такі компанії як Amazon, Facebook, Google, Hughes и Microsoft. Організація направила індійському регулятору запит з проханням блокувати діяльність Starlink в країні.

Кому і як завадив Starlink


Президент BIF Т. Рамачдран звернувся до Регулюючого органу Індії в області телекомунікацій (TRAI) і Індійської організації космічних досліджень (ISRO) з проханням «втрутитися для захисту чесної конкуренції та виконання діючих політичних і нормативних вимог».

На думку протидіючої сторони, регулятору необхідно блокувати попередній продаж бета-версії супутникового інтернету Starlink, оскільки компанія, нібито, не має відповідної ліцензії та дозволу влади на діяльність в Індії.



Форум широкосмугового зв'язку акцентує увагу на тому, що у Starlink немає власних станцій наземного зв'язку в Індії, а також дозволів від ISRO і Департаменту телекомунікацій (DoT) на використання супутникової частоти. У зв'язку з перерахованими вище факторами, стверджує організація, компанія Ілона Маска «не відповідає чинним керівним принципам» і не має права пропонувати свої послуги в країні.

SpaceX ситуацію поки ніяк не прокоментувала. З кінця лютого компанія пропонує передзамовлення бета-версії Starlink в Індії з депозитом $ 99.

Яке зараз охоплення у Starlink


Як відомо, бета-тестування супутникового інтернету Starlink компанія SpaceX розпочала в ще в жовтні минулого року в Північній Америці.
У січні зона тестування була розширена на Канаду і Великобританію, а недавно до проекту приєдналася ще й Західна Німеччина.

Ілон Маск до кінця поточного року пообіцяв забезпечити швидкісним супутниковим інтернетом Starlink більшу частину населення нашої планети. При цьому сам інтернет прискориться приблизно до 300 Мбіт / с, а затримка знизиться приблизно до 20 мс.

Що стосується України, покриття нашої країни супутниковим інтернетом в цьому році в плани SpaceX не входило. На сайті компанії говориться, що для нас підключення інтернету Starlink передбачено в 2022 році.

На сьогодні SpaceX успішно відправила на орбіту вже 23 партії супутників Starlink. Разом з тим, одна і та ж ступінь ракети-носія Falcon 9 була повернута на Землю дев'ятий раз.

Лада Васюкова

02 квітня, 2021.



RATVODДата: П`ятниця, 09.04.2021, 21:55 | Повідомлення # 21
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
25-я партія: Скільки супутників у Starlink

і при чому тут Казахстан



Фото: VIVIDCOMM

SpaceX запустила чергову партію супутників Starlink.


Кожен такий запуск наближає нас до моменту, коли супутниковий інтернет від Starlink, Oneweb або SES буде доступний в будь-якому регіоні планети. Багато країн вже зараз ведуть переговори з цими компаніями, в тому числі і Казахстан.

Starlink і багато-багато супутників


Вчора, передає Інтерфакс-Україна, SpaceX відправила в космос вже 25-ю партію супутників Starlink. 60 космічних апаратів були запущені з 40-го стартового комплексу Космічного центру імені Кеннеді у Флориді о 12:34 за часом Східного узбережжя США (19:34 за Києвом).

Попередній запуск відбувся 24 березня. До слова, в березні SpaceX відправила в космос цілих чотири партії супутників Starlink: 4, 11, 14 і 24 березня. При цьому одна і та ж ступінь ракети-носія Falcon 9 була повернута на Землю 9 разів.

Зараз орбітальне угруповання SpaceX налічує більше 1400 космічних апаратів. Незабаром вона досягне кількості, необхідного для виконання плану щодо 1584 апаратів на висоті 550 км і забезпечення пристойного глобального покриття.

Як це пов'язано з KazSat-2


Кожен новий крок таких великих угруповань як Starlink, Oneweb і SES істотно наближає момент, коли супутниковий інтернет буде доступний в будь-якому куточку нашої планети. Якраз на користь таких технологій Міністерство цифрового розвитку, інновацій та аерокосмічної промисловості Казахстану вирішило відмовитися від власного супутника.

Як відомо, казахстанський апарат KazSat-2 був запущений в 2011 році. У 2024 році він повинен вийти з ладу, і спочатку планувалося, що його замінить KazSat-2R. Однак в лютому відомство повідомило, що проект зі створення новго супутника згорнули.

Пояснюється таке рішення тим, що супутникові угруповання нового покоління зможуть забезпечити Казахстану куди більшу швидкість інтернету, ніж власна система. Крім того, відмова від KazSat-2R, говорили в міністерстві, заощадить країні мільярди тенге.

Хто дасть Казахстану інтернет


Як повідомляє Sputnik Казахстан, на даний момент Міністерство цифрового розвитку веде переговори зі Starlink, Oneweb і SES щодо заміни KazSat-2 і надання супутникового інтернету 1 200 казахстанським селам.

Ще минулого місяця відомство домовилося про тестування інтернету OneWeb на території республіки. На онлайн-зустрічі з CEO OneWeb Нілом Мастерсоном було прийнято рішення про реалізацію в Казахстані пілотного проекту OneWebDemo.

Технологічні можливості OneWeb будуть використані для забезпечення інтернетом жителів віддалених регіонів країни. Як зазначав міністр цифрового розвитку Багдат Мусін, «зв'язок буде практично скрізь».

Лада Васюкова

08 квітня, 2021.

RATVODДата: П`ятниця, 16.04.2021, 20:37 | Повідомлення # 22
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Плюс Австралія:

Де зараз доступний інтернет
Starlink




Starlink продовжує розширювати зону бета-тестування
високошвидкісного супутникового інтернету по всьому світу.


Зараз можливість скористатися послугами компанії з'явилася у жителів деяких регіонів Австралії, повідомляє Advanced Television.

Starlink в Австралії


Супутниковий інтернет Starlink став доступний в деяких частинах Австралії. Бета-тестування стартувало в сільських районах штату Вікторія і південній частині штату Новий Південний Уельс.

Вартість обслуговування становить 139 австралійських доларів (майже 3000 грн) в місяць. Устаткування обійдеться користувачеві в 709 австралійських доларів (15,2 тис. грн), а доставка - 100 австралійських доларів (2100 грн). Крім того, попередньо необхідно внести заставу в розмірі місячної плати.

У найближчі місяці, кажуть в компанії, послуга з'явиться і в інших регіонах країни. Також повідомляється, що на даний момент Starlink приймає замовлення на попереднє бронювання від потенційних користувачів в Індії. Однак з цим у компанії є деякі труднощі.

Що не так з Starlink в Індії


Перешкодити розгортанню супутникового інтернету Starlink в Індії може Форум широкосмугового зв'язку Індії (BIF), що представляє такі компанії як Amazon, Facebook, Google, Hughes и Microsoft. Організація направила індійському регулятору запит з проханням блокувати діяльність Starlink в країні.

На думку протидіючого боку, регулятору необхідно блокувати попередній продаж бета-версії супутникового інтернету Starlink, оскільки компанія, нібито, не має відповідної ліцензії та дозволу влади на діяльність в Індії.

BIF акцентує увагу на тому, що у Starlink немає власних станцій наземного зв'язку в Індії, а також дозволів від ISRO і Департаменту телекомунікацій (DoT) на використання супутникової частоти. У зв'язку з перерахованими вище факторами, стверджує організація, компанія Ілона Маска «не відповідає чинним керівним принципам» і не має права пропонувати свої послуги в країні.

Яке зараз охоплення у Starlink


Як відомо, бета-тестування супутникового інтернету Starlink компанія SpaceX розпочала в ще в жовтні минулого року в Північній Америці. У січні зона тестування була розширена на Канаду і Великобританію, трохи пізніше до проекту приєдналася ще й Західна Німеччина. Тепер стало відомо про бета-тестах в Австралії і, незважаючи на труднощі, компанія все ж пропонує попереднє замовлення жителям Індії.

Ілон Маск до кінця поточного року пообіцяв забезпечити швидкісним супутниковим інтернетом Starlink більшу частину населення нашої планети.
При цьому сам інтернет прискориться приблизно до 300 Мбіт/с, а затримка знизиться приблизно до 20 мс.

Що стосується України, покриття нашої країни супутниковим інтернетом в цьому році в плани SpaceX не входило. На сайті компанії говориться, що для нас підключення інтернету Starlink передбачено в 2022 році.

Лада Васюкова

15 квітня, 2021.



RATVODДата: Понеділок, 03.05.2021, 09:08 | Повідомлення # 23
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
№26: Чергова партія Starlink

успішно вирушила в космос




SpaceX запустила нову партію супутників Starlink.


Перша ступінь ракети Falcon 9 була повернута на Землю сьомий раз, передає 3Dnews.

Запуск №26


Так, в космос відправилися чергові 60 супутників Starlink. Вони були запущені за допомогою ракети-носія Falcon 9, перша ступінь якої повернулася на Землю вже в сьомий раз.

Запуск був здійснений 29 квітня, з майданчика космодрому на мисі Канаверал у штаті Флорида о 23:44 за місцевим часом (6:44 за Києвом). Запуск став вже 26 в рамках програми Starlink.

Зараз орбітальне угруповання SpaceX налічує близько 1500 космічних апаратів. Незабаром воно досягне кількості, необхідної для виконання плану щодо 1584 апаратів на висоті 550 км і забезпечення пристойного глобального покриття.

Лада Васюкова

30 квітня, 2021.



RATVODДата: Середа, 05.05.2021, 18:10 | Повідомлення # 24
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Хочу Starlink: Нова партія

і надвисокий попит на супутниковий інтернет



Фото: Teslarati.com

Лише через 5 днів від попереднього запуску нова партія
супутників Starlink була успішно доставлена ​​на орбіту.


Разом з угрупованням зростає і попит на технологію - вже понад півмільйона користувачів хочуть підключити супутниковий інтернет, передає 3Dnews.

Нова партія


Вчора, 4 травня, SpaceX відправила в космос чергову партію інтернет-супутників Starlink. В рамках місії даний запуск став 13-им у цьому році та 27 м у цілому.

Запуск був здійснений з стартового комплексу 39А Космічного центру імені Кеннеді (штат Флорида) о 15:01 за часом Східного узбережжя США (22:01 за Києвом).

Партія з 60 супутників була запущена за допомогою ракети-носія Falcon 9. До речі, перша ступінь ракети повернулася на Землю в 9 раз, повторивши попередній рекорд SpaceX.

Зараз орбітальне угруповання SpaceX налічує більше 1500 космічних апаратів. Цієї кількості достатньо для виконання плану щодо 1 584 апаратів на висоті 550 км і забезпечення пристойного глобального покриття.

Хочу Starlink


Разом зі збільшенням кількості супутників Starlink на орбіті зростає і попит на послуги компанії. Під час веб-конференції після останнього запуску SpaceX поділилася, що вже більше 500 тисяч осіб виявили бажання підключити супутниковий інтернет компанії.

З півмільйона потенційних користувачів Starlink, які розмістили заявки на послуги, частина вже внесла депозит. Незважаючи на таку активність, Ілон Маск в своєму Twitter запевняє, що ніяких технічних проблем з задоволенням попиту виникнути не повинно.

«Єдине обмеження - висока щільність користувачів в міській зоні. Найімовірніше, всі перші 500 тисяч отримають доступ до сервісу. Більше труднощів буде в масштабі кількох мільйонів користувачів», - пише Маск.

Лада Васюкова

05 травня, 2021.



RATVODДата: Вівторок, 11.05.2021, 21:39 | Повідомлення # 25
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Чергова партія супутників Starlink

вирушила в космос




SpaceX успішно запустила чергову партію супутників Starlink.


У цьому місяці запуск став вже другим, при чому був здійснений лише через 5 днів після попереднього, передає ТАСС.

28-ма партія


Це вже другий пуск за тиждень, попередній був здійснений 4 травня. З початку року компанія відправила на орбіту вже 14 партій супутників Starlink, а за весь час - 28 партій.

SpaceX відправила в космос партію з 60 супутників в неділю, 9 травня, з космодрому на мисі Канаверал в 2:42 за часом Східного узбережжя США (9:42 за Києвом).

Запуск був здійснений за допомогою ракети-носія Falcon 9. Для цієї ракети запуск став вже десятим: перша ступінь успішно повернулася і приземлилася в Тихому океані.

Попит на Starlink


На тижні SpaceX похвалилася збільшенням попиту на супутниковий інтернет Starlink. Повідомлялося, що вже більше 500 тисяч осіб виявили бажання підключити послуги компанії.

З півмільйона потенційних користувачів Starlink частина вже внесла депозит. Незважаючи на таку активність, Ілон Маск в своєму Twitter запевняє, що ніяких технічних проблем з задоволенням попиту виникнути не повинно.

Лада Васюкова

11 травня, 2021.



RATVODДата: Субота, 15.05.2021, 16:26 | Повідомлення # 26
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
На розвиток Starlink:

Google і SpaceX домовилися про співпрацю




Google і SpaceX підписали угоду про співпрацю.


Компанії направлять спільні зусилля на розвиток супутникового інтернету Starlink, передає 3Dnews.

Співробітництво


Так, в рамках співпраці SpaceX зможе забезпечити стабільну роботу інтернету Starlink за допомогою хмарного підрозділу Google. Компанія розмістить додаткові наземні станції в дата-центрах Google У Північній і Південній Америці, Європі та Азії.

Google же, в свою чергу, зможе пропонувати своїм корпоративним хмарним клієнтам підключитися до мережі Starlink.

«Приватна мережа Google Cloud з високою пропускною здатністю буде підтримувати послугу підключення до глобальної супутникової інтернет-служби Starlink, надаючи підприємствам і споживачам можливість безперешкодного підключення до хмари і інтернету, а також забезпечуючи доставку критично важливих корпоративних додатків практично в будь-яке місце», - йдеться в заяві компаній.

Що ще


Хоч спочатку Starlink - це інтернет для приватних споживачів, компанія пропонує послуги і корпоративним клієнтам. В рамках спільної роботи SpaceX і Google будуть надавати послуги підприємствам і урядовим організаціям у віддалених регіонах.

«Поєднання високошвидкісного корпоративного широкосмугового зв'язку Starlink з малою затримкою з інфраструктурою і можливостями Google надає організаціям по всьому світу безпечне і швидке з'єднання, яке очікують отримати сучасні корпоративні клієнти», - сказала президент SpaceX Гвінн Шотвелл.

Лада Васюкова

14 травня, 2021.



RATVODДата: Вівторок, 22.06.2021, 22:51 | Повідомлення # 27
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Starlink Ілона Маска хоче розгорнути

глобальне
інтернет-покриття до вересня 2021 року



Фото: hvylya.net

Наразі компанія пропонує бета-послуги в 11 країнах.


Starlink, підрозділ супутникового інтернету компанії SpaceX Ілона Маска, очікує, що зможе забезпечити глобальне інтернет-покриття до вересня 2021 року. Про це заявила президент Starlink Гвін Шотвел, пише Reuters.

«Ми успішно розгорнули 1800 супутників або близько того, і як тільки всі ці супутники досягнуть своєї робочої орбіти, у нас буде постійне глобальне покриття, це має бути у вересні», – сказала вона.

Водночас на компанію ще чекає процес перемовин із регуляторними органами кожної країни, щоб отримати дозвіл на надання телекомунікаційних послуг.

Наразі Starlink пропонує бета-послуги в 11 країнах. Загалом компанія планує розгорнути 12 000 супутиків. Перші супутники Starlink були виведені на орбіту у 2019 році.

У травні Ілон Маск заявив, що його компанія вже отримала понад 500 000 попередніх замовлень на свої інтернет-послуги.

Раніше компанія Google планувала забезпечити весь світ безкоштовним Wi-Fi, але згодом передумала через подешевшання мобільного інтернету.

Автори: MediaSapiens

22 червня 2021.




RATVODДата: Неділя, 18.07.2021, 10:15 | Повідомлення # 28
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Starlink буде виготовляти антени в Індії



Супутникова широкосмуговий зв'язок Ілона Маска Starlink планує використовувати індійських виробників
для створення клієнтських антен, призначених для користувачів модемів і пристроїв прийому сигналу.


Про це повідомляє видання Advanced Television. Планується, що Starlink буде запущений в Індії в 2022 році.

"SpaceX рада знайти можливість працювати разом з індійською промисловістю для виробництва продуктів для обладнання Starlink", - сказав Метт Ботвін, представник глобальної мережі Starlink, під час першої офіційної зустрічі SpaceX з секретарем Департаменту телекомунікацій (DoT) Аншу Пракаш.

Ботвін додав, що Starlink завжди шукає можливість максимально ефективно використовувати свої можливості у виробництві обладнання, і "тепер сподівається на співпрацю зі своїми партнерами в Індії".

Цікаво, що представник Starlink був не єдиним на діловій зустрічі з індійським DoT в той день. Також в залі були присутні представники OneWeb, Hughes Systems, Airtel, Reliance Jio, Vodafone Idea і фахівці Регулюючого органу Індії в сфері телекомунікацій.

14.07.2021.

RATVODДата: Понеділок, 26.07.2021, 22:10 | Повідомлення # 29
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Устаткування Starlink отримало процесор

як у бюджетних смартфонів




Продовжує надходити нова інформація про даний проект.
Вона викликає суперечливі думки користувачів


Додамо для обговорення кілька нових нюансів про проект глобального супутникового інтернету від компанії Space X. Можливо, що деякі з них відкриють Starlink для потенційних користувачів, які готові платити майже 100 доларів на місяць за безлімітний ШСД, з іншого боку.

В даний час супутниковий інтернет від компанії Ілона Маска SpaceX продовжує тестуватися в декількох країнах. Уже приходять перші відгуки від бета-користувачів, які розповідають про високі швидкості користування світовою мережею. Повідомляється що, середня швидкість інтернету Starlink на території Європи збільшилася до 176 мегабіт в секунду, що навіть вище ніж швидкість послуги, зафіксована в США. Рекордні показники були зафіксовані в Австралії, де швидкість на прийом доходила до 300 мегабіт в секунду. Але це поки мало про що говорить якщо розглядати даний сервіс в режимі штатної роботи. Про це ми напишемо окремий матеріал.

А поки повідомимо, що деякі бета-тестери вирішили розібрати обладнання для Starlink і подивитися "що у нього там всередині". Виявилися цікаві факти. Виявилося, що всередині антен Starlink знаходиться чотирьохядерний процесор, побудований на ядрах Cortex-A53. Такі застосовують в процесорах для бюджетних смартфонів. Погодьтеся, що для обладнання вартістю в 499 доларів це здається дивним рішенням. Правда, недавно Ілон Маск пообіцяв знизити ціну приймального обладнання до 250 доларів. Чи позначиться це на комплектуючих поки невідомо.

Також ентузіасти звернули увагу на виділений процесор (чіп) безпеки, аналогічний тому що стоїть на смартфонах. Для чого він потрібен обладнанню Starlink поки теж невідомо. Деякі спостерігачі припускають, що він стане в нагоді для припинення продажу антени на вторинному ринку.

Ми продовжимо стежити за новинами про цей проект в наших наступних публікаціях.

25.07.2021.



RATVODДата: Вівторок, 24.08.2021, 16:46 | Повідомлення # 30
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
SpaceX запросила нові

орбітальні позиції для супутників Starlink



Компанія SpaceX представила Федеральній комісії зі зв'язку США (FCC)
варіанти по розташуванню на орбіті своїх супутників Starlink наступного покоління.


У разі затвердження нові космічні апарати Starlink другого покоління зможуть пропонувати послуги з більш високою швидкістю передачі даних в сільській місцевості.

SpaceX запропонувала FCC два варіанти і буде чекати рішення Комісії, перш ніж приступить до змін існуючого оперативного використання супутників.

Компанія Ілона Маска, 18 серпня в FCC заявила, що їй потрібні додаткові права на частоти, щоб розширити можливості сервісу. У заяві з цього приводу говориться наступне: "Хоча існуюче угруповання забезпечує безпрецедентну пропускну здатність для супутникової системи, попит на більш широкосмуговий зв'язок продовжує зростати і потреба в підключенні нових користувачів як ніколи важлива".

Також в зверненні до FCC говориться про нову ракету Starship, використання якої допоможе істотно збільшити кількість одночасно запускаємих супутників для Starlink - до 400 КА одним стартом.

У першому, більш кращому, варіанті розвитку проекту SpaceX , передбачається використання в цілому 29 988 супутників, розгорнутих на похилій орбіті на висотах від 340 до 614 км і працюючих на дев'яти різних орбітах.

Варіант 2 передбачає використання нинішньої ракети Falcon 9. Буде задіяно майже така ж кількість супутників (29 996), але працюючих на 12 різних висотах і 12 різних нахилах орбіти.

Нові супутники, за інформацією SpaceX, будуть трохи важчі і матимуть більшу потужність, а також будуть використовувати міжсупутникові оптичні/лазерні лінії зв'язку. Нові космічні апарати також володіють зменшеною відбивною здатністю і, таким чином, повинні створити менше перешкод астрономам в ході їх наземних спостережень.

23 серпня, 2021.



Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Новини Супутникового Інтернету » Супутниковий інтернет Starlink
  • Сторінка 2 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024