FORUM TV-SATСереда
24.04.2024, 17:16

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Новини Супутникового Інтернету » Супутниковий інтернет OneWeb
Супутниковий інтернет OneWeb
RATVODДата: Понеділок, 18.01.2021, 21:59 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Супутниковий інтернет OneWeb

RATVODДата: Понеділок, 18.01.2021, 21:59 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
OneWeb «розігнала» супутниковий інтернет

до 400 Мбіт/сек




Під час живого тесту мережі широкосмугового супутникового інтернету, що роздається
з LEO-супутників компанії OneWeb, була зафіксована швидкість передачі даних на рівні 400 Мбіт/сек.


Британська космічна компанія OneWeb недавно завершила перший живий тест своїх нових компактних супутників, призначених для роздачі надшвидкісного широкосмугового Інтернету з низької навколоземної орбіти (LEO). Під час тесту була зафіксована швидкість передачі даних до 400 Мбіт/сек при затримці менше 40 мілісекунд (що є вельми вражаючим результатом для технології супутникового зв'язку).

Станом на сьогоднішній день компанія запустила на орбіту лише шість (OneWeb F6) своїх супутників (тут) в рамках тестування технології, проте, якщо все піде добре, в компанії сподіваються «провести найбільшу в історії кампанію по запуску супутників». Починаючи з четвертого кварталу 2019 року компанія почне запускати щомісяця по 30 з гаком супутників (за один раз!), створюючи угруповання, яке на початковому етапі буде складатися з 650 супутників для забезпечення повноцінного покриття сигналом всієї Земної кулі до 2021 року (додаючи за потребою додаткові апарати - в цілому їх може бути до 1 980).

Кожен з супутників, побудованих компанією Airbus, призначений для зв'язку з Землею в Ka- (20-30 ГГц) і Ku-діапазоні (11-14 ГГц), важить приблизно 150 кг і без урахування сонячних батарей має висоту приблизно до пояса людини. Раніше повідомлялося, що, згідно з попередніми розрахунками, користувачі супутникового Інтернету, що роздається даними апаратами, зможуть отримати швидкість широкосмугового інтернету до 100 Мбіт/сек (при піках в 500 Мбіт/сек) з затримкою на рівні 25-35 мс.

Перші «успішні» тести даної нової супутникової мережі пройшли в місті Сеул (Південна Корея), продемонструвавши пікову швидкість в 400 Мбіт/сек при затримки менше 40 мс. Для порівняння - більші супутники, розташовані на геостаціонарній орбіті (GEO), роздають Інтернет з затримкою більш 300 мс.

Недавні тести проводилися за підтримки компаній Intellian (розробник і виробник користувальницьких терміналів OneWeb) і SatixFy (розробник і виробник тестового модему 125 МГц SCPC). В процесі тесту перевірялися наступні параметри: затримка, швидкість, тремтіння, плавні перемикання користувачів між супутниками і контроль потужності.

Що було продемонстровано під час тесту:

> Надзвичайно низький час затримки - в середньому на рівні 32 мілісекунд;
> Плавне перемикання користувачів між променями і супутниками.
> Точне напрям антени і відстеження її положення.
> Можливість прямої потокової трансляції музичного відео (кліп групи ACDC) з роздільною здатністю до 1080p (Full HD).
> Тестова швидкість на рівні понад 400 Мбіт/сек.


«Наші тести показують, що супутники OneWeb зможуть забезпечити зв'язок на надзвичайно високій швидкості всюди, і ми плануємо почати пропонувати наші послуги по всьому світу вже через 24 місяці. Технології OneWeb повинні змінити наше уявлення про зв'язок і про те, як ми його використовуємо», - говорить генеральний директор OneWeb Адріан Стекела.

Справедливості заради, слід згадати, що всі ці тести проводилися в мережі з мінімальним завантаженням і обмеженим ступенем розгортання. Можливо, дані цифри можуть не відображати ситуації використання технології в режимі реального середовища - в умовах підвищеного навантаження. Однак, в той же час, майбутні космічні апарати цілком можуть мати більш досконалу конструкцію. У будь-якому випадку, швидкість і час затримки, відмічені в ході експериментів, виглядають дуже багатообіцяюче.

Як раніше повідомлялося, є й інші компанії, що борються за домінування на новому ринку послуг доступу до широкосмугового Інтернету з використанням LEO-супутників - зокрема, SpaceX і Amazon. Компанія SpaceX вже запустила в космос більшу кількість експериментальних супутників, і найближчим часом ми можемо очікувати результатів тестів.

Борис Скуратівський

- 18 липня, 2019



RATVODДата: Понеділок, 18.01.2021, 21:59 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
OneWeb освоює частотний ресурс

в
Ku- і Ka-діапазоні



Фото: Twitter компанії OneWeb

OneWeb освоює частотний ресурс, розширюючи свої можливості для надання послуг зв'язку.


Компанія OneWeb, місія якої полягає в підключенні людей до інтернету в будь-якій точці світу, почала освоєння отриманого частотного ресурсу в Ku- і Ka-діапазоні.

Щоб досягти цієї важливої ​​віхи супутники OneWeb вели трансляцію на виділених для них частотах з правильної орбіти протягом більше 90 днів, що дало можливість компанії виконати всі необхідні вимоги для підтвердження своїх претензій на частоти, на використання яких вона має пріоритетне право згідно з правилами і нормами ITU .

Тепер права на використання даних частот компанією будуть закріплені остаточно - це відбудеться після того, як британська адміністрація, яка підготувала всі необхідні для функціонування системи документи для ITU, завершить всі формальності, пов'язані з реєстрацією та повідомленнями про роботу низькоорбітальної мережі OneWeb.

«Частоти - ресурс дефіцитний, і ITU грає найважливішу роль в управлінні доступом до них на міжнародному рівні. Сувора реальність життя полягає в тому, що для здійснення впливу на ринок міжнародного зв'язку мало наявності однієї лише гарною мережі - успіх неможливий без відповідних частот. Використовуючи виділені компанії частоти, OneWeb продемонструвала свої можливості в поєднанні всіх необхідних елементів - в космосі, на землі і між ними - для зміни ландшафту послуг зв'язку всюди», - говорить віце-президент регуляторного відділу OneWeb Рут Прітчард-Келлі.

Виконавши всі необхідні умови ITU, компанія OneWeb впритул наблизилася до остаточного закріплення своїх прав на частоти в високопріоритетному Ku-діапазоні, необхідних для організації службових каналів, а також на частоти в Ka-діапазоні, необхідні для організації глобальних шлюзів. Таким чином, компанія отримає більше 6 ГГц спектру, що дозволить їй надавати послуги високошвидкісного зв'язку з низькою затримкою.

Нинішнє досягнення стало черговою віхою на шляху до мети, поставленої компанією OneWeb: до 2021 року забезпечити покриття сигналом всієї Землі і почати надавати послуги на комерційному рівні. Раніше були успішний запуск в лютому на орбіту перших шести супутників, відкриття сучасної виробничої лінії у Флориді і практичне підтвердження можливості передавати дані з високою швидкістю і малим часом затримки під час недавнього тесту передачі потокового відео в стандарті Full HD.

До кінця поточного року компанія OneWeb зосередиться на практичній реалізації наміченої програми щомісячних запусків - планується запускати в космос щомісяця понад 30 супутників, формуючи стартове угруповання з 650 апаратів, яке повинно стати початком створення більш масштабної групи з 1 980 супутників. На першому етапі реалізації проекту створення угруповання планується забезпечити глобальне охоплення сигналом, а подальше розширення мережі повинно збільшувати її місткість, відповідаючи на зростаючі запити клієнтів.

Сталий розвиток є ключовим зобов'язанням компанії OneWeb в сфері подолання цифрового розриву. У червні 2019 року в компанії OneWeb підтвердили свою прихильність раніше взятим на себе зобов'язанням: не залишати в космосі ніяких «слідів», керуючись принципами Відповідального освоєння космосу. Суть цих принципів полягає в тому, що космос є нашим загальним природним ресурсом, і його правильне і відповідальне використання здатне допомогти нам змінити наше життя, роботу і зв'язок.

21 серпня, 2019

Редакція


RATVODДата: Понеділок, 18.01.2021, 21:59 | Повідомлення # 4
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
OneWeb має намір забезпечити ШПД по всій Алясці

вже в наступному році




OneWeb планує забезпечити Аляску широкосмуговим доступом до інтернету.


Надання послуг в регіоні почнеться вже в наступному році, а в 2021 повноцінне постійне покриття з'явиться навіть у найвіддаленіших ділянках Полярного кола, йдеться на офіційному сайті оператора.

Згідно з даними, OneWeb забезпечить в Арктиці пропускну здатність 375 Гбіт с на північ від 60 паралелі північної широти.

«Міцне і гнучке покриття супутників OneWeb в поєднанні з його високошвидкісним обслуговуванням і низькою затримкою забезпечать чудове підключення на 48% Арктики, де в даний час немає широкосмугового покриття», - повідомляють в OneWeb.

Очікується, що глобальна мережа OneWeb допоможе забезпечити зв'язком авіацію, посприяє спрощенню інтелектуальної доставки вантажів, збору кліматичних даних і зростання цифрової економіки в регіоні.

Нагадаємо, в січні Astranis Space Technologies з провайдером PDI заявили про намір вже в наступному році запустити на орбіту надмалий супутник, який забезпечить доступ до інтернету по всій Алясці.

Лада Васюкова

05 вересня, 2019

RATVODДата: Понеділок, 18.01.2021, 22:42 | Повідомлення # 5
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
OneWeb отримує нові інвестиції,

але скорочує
супутникове угруповання




Корпорація SoftBank Group вклала 350 мільйонів доларів в супутниковий стартап OneWeb,
надавши тим самим допомогу бізнесу, який опинився в минулому році на межі банкрутства.


Японський конгломерат SoftBank і американська супутникова компанія Hughes Network Systems інвестували в цілому 400 мільйонів доларів в проект, який передбачає створення супутникового угруповання на низькій навколоземній орбіті, який був врятований від банкрутства урядом Великобританії і індійською телекомунікаційною компанією Bharti Global. SoftBank отримає місце в раді директорів компанії в рамках інвестиційного проекту, після реалізації якого фінансування OneWeb досягне 1.4 мільярда доларів, - йдеться в заяві OneWeb.

SoftBank був одним з перших інвесторів OneWeb, які вклали в лондонську компанію більше 1 мільярда доларів, при цьому інвестор зумів зберегти за собою невелику частку після реструктуризації компанії по главі 11.

Компанія OneWeb є конкурентом проекту Starlink Ілона Маска, який також передбачає запуск на орбіту угруповань невеликих супутників для надання послуг глобального доступу до широкосмугового інтернету. Раніше в SoftBank намагалися об'єднати OneWeb з уже існуючою супутниковою компанією Intelsat SA.

П'ятнична угода, про яку засновник компанії Bharti і виконавчий голова OneWeb Суніл Міттал натякав минулого місяця, залишає супутниковій компанії дефіцит фінансування в розмірі близько 1 мільярда доларів. Дане фінансування необхідно компанії для запуску і експлуатації першого покоління з 648 супутників. В даний час OneWeb, відновивши в минулому місяці запуски вже при новому власнику, має на орбіті 110 космічних апаратів.

Компанія Hughes, в принципі, погодилася інвестувати 50 мільйонів доларів ще в липні минулого року.

Менше супутників


Разом з тим OneWeb скоригувала свої плани, пов'язані зі створенням на низькій навколоземній орбіті (LEO) супутникового угруповання, скоротивши проектну кількість супутників з 48 000 до 7 000.

У березні минулого року, коли OneWeb перебувала в процесі оформлення банкрутства по главі 11, компанія звернулася до Федеральної комісії по зв'язку США (FCC) з проханням розширити видану їй ліцензію, що дає їй доступ на ринок, дозволивши їй запустити на орбіту угруповання з 48 000 супутників . Тепер же в OneWeb провели повторне калібрування планів і вирішили скоротити заявлену для роботи на ринку США кількість супутників до 6 372. В OneWeb відзначають, що з урахуванням 720 супутників, на експлуатацію яких вже отримано ліцензію FCC, загальний розмір угруповання складе приблизно 7 000 одиниць.

У листопаді 2020 року компанія OneWeb вийшла зі стану банкрутства відповідно до розділу 11 під керуванням консорціуму, очолюваного урядом Великобританії і компанією Bharti Global. Приблизно через місяць після цієї події компанія OneWeb повернулася до реалізації своїх планів, запустивши на орбіту 36 супутників. В результаті кількість супутників в угрупованні досягла 110.

У OneWeb заявили, що в даний час компанія зосереджена на реалізації програми по запуску системи першого покоління, що складається з 648 супутників, і готуються до початку надання комерційних послуг регіональним клієнтам. Останні мають бути реалізовані протягом року.

У пояснювальній записці до заявки, поданої в FCC 12 січня поточного року, компанія OneWeb зазначає, що корекція планів, пов'язаних з розгортанням супутникового угруповання, дозволить «забезпечити чудову пропускну здатність для кінцевих користувачів і ефективність використання частотного ресурсу при одночасному зниженні фінансових витрат і більш зваженому баченні компанією OneWeb перспектив освоєння космосу».

Згідно із заявкою, компанія OneWeb планує розмістити 72 супутника в 32 площинах з нахилом орбіти 40° і 55° на додаток до 1764 супутників з нахилом орбіти 87.9°.

Таблиця А - Плани OneWeb з розгортання супутникового угруповання




«Дане зміцнення супутникового угруповання OneWeb відображає прихильність і бачення нових власників компанії OneWeb - уряду Великобританії і Bharti Global, які бажають запустити рентабельну, надійну і інноваційну супутникову мережу для забезпечення глобального широкосмугового доступу», - сказано в заяві OneWeb.

Борис Скуратівський

18 січня, 2020.



RATVODДата: Вівторок, 02.03.2021, 19:15 | Повідомлення # 6
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Супутники OneWeb будуть запущені

зі
Східного в кінці березня




До кінця місяця з космодрому Східний запустять партію супутників OneWeb.


Космічні апарати вже доставили на Східний, передає Інтерфакс.

Повідомляється. що підготовка до запуску триває вже три дні, з 27 лютого. Супутники OneWeb відправляться в космос 25 березня за допомогою ракети-носія «Союз-2.1б" з розгінним блоком «Фрегат».

До слова, нещодавно стало відомо, що в даний час OneWeb зосереджена на реалізації програми по запуску системи першого покоління, що складається з 648 супутників. Крім того, компанія готуються до початку надання комерційних послуг регіональним клієнтам вже протягом року.

Нагадаємо, попередній запуск партії космічних апаратів OneWeb був здійснений 18 грудня. Ракета «Союз-2.1б" з 36 супутниками стартувала о 15:26 мск (14:26 за Києвом) з майданчика 1С.

Лада Васюкова

01 березня, 2021.



RATVODДата: Вівторок, 23.03.2021, 07:50 | Повідомлення # 7
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
OneWeb в Казахстані: На території РК

проведуть тестування супутникового інтернету




Казахстан отримає доступ до супутникового інтернету OneWeb.


Міністерство цифрового розвитку домовилося з компанією про тестування технології на території республіки, передає PROFIT.

Як повідомив міністр цифрового розвитку Багдат Мусін, днями відбулася онлайн-зустріч з CEO OneWeb Нілом Мастерсоном. В ході переговорів сторони обговорили можливість спільної співпраці для забезпечення Казахстану супутниковим інтернетом компанії.

Було прийнято рішення про тестування технологій OneWeb на території Казахстану та реалізації пілотного проекту OneWebDemo. Технологічні можливості OneWeb будуть використані для забезпечення інтернетом жителів віддалених регіонів країни.

«Це дозволить дати доступ населенню до високошвидкісного інтернету навіть у віддалених селах. Ці технології можуть забезпечити такий рівень покриття, при якому зв'язок буде практично скрізь», - сказав Мусін.

Плани OneWeb


На початку року компанія OneWeb повідомила, що приступає до реалізації програми по запуску системи першого покоління, що складається з 648 супутників. Крім того, компанія готується до початку надання комерційних послуг регіональним клієнтам вже протягом року.

В даний час на орбіті 110 космічних апаратів OneWeb. Компанія відновила запуски в грудні, відправивши в космос ракету «Союз-2.1б" з 36 супутниками.

Наступний запуск космічних апаратів OneWeb повинен відбутися вже на днях, 25 березня. Супутники відправляться в космос за допомогою ракети-носія «Союз-2.1б" з розгінним блоком «Фрегат» з космодрому Східний.

Лада Васюкова

22 березня, 2021.

RATVODДата: Середа, 28.04.2021, 10:48 | Повідомлення # 8
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Більше 180 на орбіті:

У космос відправилися ще
36 супутників OneWeb




Уже втретє з тих пір, як OneWeb була «врятована» від банкрутства,
супутники компанії відправилися в космос.


Зараз у OneWeb більше 180 космічних апаратів на орбіті, передає HiTech.Expert.

Новий запуск


Arianespace запустила ракету-носій «Союз-2.1б» з супутниками OneWeb. Партія з 36 супутників вирушила в космос вчора, 26 квітня з космодрому Східний.

Запуск став вже третім з тих пір, коли OneWeb оголосила про банкрутство і була «врятована» урядом Великобританії. Попередні два запуски відбулися 25 березня 2021 року і 18 грудня 2020 року відповідно.

На сьогодні компанія має 182 супутники на орбіті. Всього в планах OneWeb запустити 650 космічних апаратів.

Плани OneWeb


На початку року компанія OneWeb повідомила, що приступає до реалізації програми по запуску системи першого покоління, що складається з 648 супутників. Крім того, компанія готується до початку надання комерційних послуг регіональним клієнтам вже протягом року.

У планах компанії - до кінця року розширити свої послуги в Великобританії, Алясці, Канаді, Північній Європі, Гренландії, Ісландії та північних регіонах Арктики, які недостатньо обслуговуються. Уже з наступного року OneWeb сподівається почати надавати глобальні послуги.

Також нещодавно стало відомо, що незабаром інтернет OneWeb з'явиться в Казахстані. Міністр цифрового розвитку РК Багдат Мусін домовився з CEO OneWeb Нілом Мастерсоном про реалізацію пілотного проекту OneWebDemo на території республіки, щоб забезпечити високошвидкісним інтернету віддалені регіони.

Довідка


Перший запуск супутників OneWeb відбувся в лютому минулого року. Спочатку планувалося, що угруповання OneWeb на початковому етапі буде включати в себе 650 супутників для забезпечення зв'язку по всьому світу.

Але в березні минулого року, запустивши тільки дві партії супутників, OneWeb заявила про банкрутство. Через кризу, пов'язану з пандемією коронавирусу, компанія не змогла отримати фінансування для подальших запусків ракет з супутниками глобального інтернету.

У листопаді 2020 року компанія OneWeb вийшла зі стану банкрутства відповідно до розділу 11 під керуванням консорціуму, очолюваного урядом Великобританії і індійською телекомунікаційною компанією Bharti Global.

Приблизно через місяць після цього OneWeb повернулася до реалізації своїх планів. Однак компанія була змушена скоротити кількість супутників, спочатку запланованих до запуску в космос, з 48 000 до 7 000. Як пояснили в OneWeb, таке коригування дозволить побудувати більш надійну і рентабельну супутникову мережу.

Лада Васюкова

27 квітня, 2021.

RATVODДата: П`ятниця, 10.09.2021, 13:17 | Повідомлення # 9
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
OneWeb представляє плоский екран

для наземного широкосмугового інтернет-доступу




Проект глобального швидкісного супутникового інтернету OneWeb надав докладну інформацію
про новий термінал для користувачів,призначений для забезпечення високошвидкісного
підключення до світової мережі для підприємств, урядів і віддалених спільнот.


Мабуть, ця перша детальна інформація про проект, який може стати конкуруючим для сервісу Starlink Ілона Маска.

Термінал OW1 з компактною антеною і електронним управлінням був розроблений у співпраці з Intellian Technologies, Inc. і Collins Aerospace. Антена вагою 10 кг має розмір портфеля.

Мішель Франсі, керівник служби доставки OneWeb, заявив що, «концепція OneWeb по підключенню світу вимагає обладнання для цього, і ми раді, що можемо запропонувати доступний, компактний і простий в установці термінал».

Плоска антена буде інтегрована з супутниковим модемом OneWeb в екологічно герметичним зовнішнім блоком і може бути встановлена ​​з використанням додаткового стабілізованого J-образного кріплення. Вона буде підключатися через один комбінований кабель живлення і передачі даних до внутрішнього блоку, який, в свою чергу, забезпечить можливість підключення. до пристроїв кінцевого користувача, таких як ноутбуки або маршрутизатори.

Новий пристрій слідом за успішним завершенням програми запуску OneWeb «Від п'яти до 50», в рамках якої в кінці цього року були доставлені супутники, необхідні для надання послуг OneWeb в Канаді, Великобританії та Північній Європі. OneWeb планує розгорнути повне угруповання супутників до 2022 року.

Автор: obob.tv

24.08.2021.


RATVODДата: Середа, 26.01.2022, 15:08 | Повідомлення # 10
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
В OneWeb знову відклали запуск

послуги
супутникового інтернету




Схоже, що компанії OneWeb, яка розгортає на орбіті супутникове угруповання для надання
послуг доступу до широкосмугового інтернету, доведеться вкотре відкласти запуск послуги.


Видання Aroged пише, що спочатку в компанії заявляли, що користувачі з Великобританії зможуть підключатися до супутникового інтернету з жовтня 2021 року, а тепер початок роботи служби, мабуть, переноситься орієнтовно на середину 2022 року.

У Capacity заявили, що British Telecom та інші партнери OneWeb почнуть тестувати супутниковий інтернет у січні, а за кілька місяців після цього послуги почнуть надаватися клієнтам. Клієнти OneWeb у північній півкулі отримають можливість доступу до широкосмугового супутникового інтернету у найкращому разі через три місяці. Проте, найімовірніше, це трапиться через п'ять-шість місяців.

Минулого року менеджмент OneWeb заявляв про намір почати надавати послуги у жовтні 2021 року, однак пізніше плани були переглянуті, і дату запуску служби було перенесено на «кінець 2021 року». Схоже, компанія не вкладається у графіки через всесвітній дефіцит напівпровідникової продукції. У прес-службі British Telecom, коментуючи ситуацію, не змогли дати точну інформацію про те, коли користувачі у Великобританії зможуть почати користуватися послугами OneWeb, пославшись на те, що перед цим повинен бути проведений ряд тестів.

На даний момент орбітальне супутникове угруповання OneWeb складається з 394 апаратів. Загалом компанія планує запустити в космос 648 супутників зв'язку. До середини року у компанії планують запустити супутниковий інтернет у глобальному масштабі. Кілька тижнів тому компанія OneWeb уклала угоди з австралійською телекомунікаційною компанією Vocus and Field Solutions Holdings та британською Excelerate Technology Group, які надаватимуть послуги супутникового зв'язку службам екстреного реагування, урядовим структурам та організаціям державного сектору у Великій Британії, Австралії та інших країнах. Раніше OneWeb підписала дистриб'юторські угоди з Airbus, Hughes та Petaron. AT&T, SoftBank та рядом інших компаній.

Борис Скуратовський

26 січня, 2022.



RATVODДата: Четвер, 03.02.2022, 15:00 | Повідомлення # 11
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
OneWeb стане клієнтом

Служби запобігання зіткненням
LeoLabs Collision Avoidance





OneWeb залучить службу запобігання зіткненням на орбіті LeoLabs Collision Avoidance
для обслуговування свого супутникового угруповання.


У вівторок було оголошено про підписання довгострокового контракту між двома компаніями, повідомляє Satellitetoday.

LeoLabs Collision Avoidance - це служба по збору web-даних та аналітики для власників-операторів супутників, яка в режимі реального часу надає своїм клієнтам інформацію про місцезнаходження інших супутників та космічного сміття. Робота служби забезпечується мережею радарів із фазованими антеними гратами LeoLabs, які відстежують понад 18 тисяч космічних об'єктів на низькій навколоземній орбіті (LEO).

Компанії SpaceX та Planet також користуються послугами служби LeoLabs. Згідно з заявами останньої, після приєднання до її клієнтів компанії OneWeb служба LeoLabs обслуговуватиме близько 60% всіх супутників, що діють, на LEO.

У LeoLabs заявили, що в рамках цієї угоди компанія OneWeb отримає доступ за запитом до перевірки ефемерид для практично миттєвої верифікації запланованих маневрів, добірку попереджень про всі можливі зіткнення від LeoLabs і 18-ї ескадрильї космічного контролю у формі аналітичних звітів. для ефемерид інших операторів.

«В OneWeb упевнені в тому, що космос є нашим спільним природним ресурсом, який можна використати на благо людства сьогодні і який слід зберегти для майбутніх поколінь. Сьогоднішня угода є ще одним позитивним кроком у рамках реалізації нашої політики відповідального ставлення до космосу. Інструменти для запобігання зіткненням, пропоновані LeoLabs, ще більше розширять наші можливості моніторингу нашого угруповання на тлі нашої підготовки до запуску глобальної служби в 2022 році», — коментує віце-президент з експлуатації флоту в компанії OneWeb Джон Гіні.

LeoLabs також випустила 3D-візуалізацію угруповання OneWeb, яке оновлюватиметься в міру запуску нових супутників. На сьогоднішній день OneWeb запустила на орбіту 394 супутники.


Борис Скуратовський

03.02.2022.

RATVODДата: Середа, 16.02.2022, 11:35 | Повідомлення # 12
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Arianespace вивела в космос 34 супутники OneWeb



В рамках першої з початку 2022 космічної місії компанія Arianespace
запустила на орбіту чергову партію супутників OneWeb.


Ракета "Союз", стартувавши з майданчика Космічного центру в Куру, Французька Гвіана, 10 лютого о 13:09 за стандартним часом Східного узбережжя, вивела на низьку навколоземну орбіту (LEO) 34 супутники для широкосмугової мережі OneWeb.

За інформацією OneWeb, приблизно через чотири години всі супутники вийшли з капсули верхнього ступеня «Fregat» на навколополярну орбіту на висоті приблизно 475 кілометрів над Землею.

Що далі


Протягом найближчих тижнів супутники повинні піднятися на робочу орбіту на висоті приблизно 1 200 кілометрів над Землею, де вони приєднаються до угруповання, довівши кількість космічних апаратів у ній до 428.

Загалом кількість супутників угруповання з часом має становити 648 штук.

Запуск 10 лютого став уже тринадцятою місією компанії Arianespace з виведення в космос супутників OneWeb, проте лише другою місією, в якій для їхнього запуску з майданчика Космічного центру в Гвіані використовувалася ракета «Союз».

Минулого разу це було у лютому 2019 року, коли компанія Arianespace відправила до космосу перші шість супутників OneWeb.

На сьогоднішній день компанія Arianespace також запустила п'ять місій OneWeb з використанням ракети «Союз» із космодрому Байконур у Казахстані та шість – з космодрому Східний у Росії.

В Arianespace заявили, що частина супутників угруповання OneWeb буде запущена в космос цього року, що дасть компанії можливість надавати свої послуги по всьому світу.

Про геомагнітну бурю


Нагадаємо – незадовго до запуску цієї партії супутників OneWeb – супутники платформи Starlink під час підйому на операційну орбіту потрапили у вихор геомагнітної бурі. 8 лютого в компанії SpaceX заявили про те, що через цей шторм до 80% цієї партії супутників Starlink, що складається з 49 апаратів, на жаль, незабаром знову увійдуть у щільні шари атмосфери, або вже увійшли туди.

Прес-секретар OneWeb Кеті Дауд зазначила, що геомагнітна буря не повинна стати проблемою для супутників компанії, оскільки, на відміну від супутників Starlink, вони відправляються на «набагато вищу орбіту». SpaceX навмисне виводить супутники Starlink на дуже низьку початкову орбіту, щоб у разі виявлення неполадок вже під час первинної перевірки вони могли без проблем повернутись в атмосферу.

Про перших клієнтів


Тим часом OneWeb продовжує укладати з партнерами попередні угоди про дистрибуцію своїх запланованих послуг зв'язку.

Остання така подія мала місце 7 лютого, коли компанія OneWeb анонсувала укладання угоди про дистрибуцію з провайдером супутникового зв'язку Marlink з метою підключення бізнес-операцій у віддалених місцях. Згідно з заявами OneWeb, ця угода спочатку орієнтована на енергетичний сектор у регіонах, розташованих вище 50-ї паралелі північної широти, але на початку наступного року вона буде розширена за рахунок підключення глобального морського, корпоративного та гуманітарного секторів.

Нещодавно компанія Marlink уклала аналогічну угоду з супутниковим оператором SES, завдяки чому клієнти Marlink зможуть отримати доступ до O3b mPower – середньоорбітального угруповання нового покоління, розгортання якого SES планує розпочати вже цього року.

Борис Скуратовський

15 лютого 2022.



RATVODДата: Понеділок, 28.03.2022, 20:37 | Повідомлення # 13
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Супутники OneWeb доставлятимуться на орбіту

ракетами SpaceX




Замість "Роскосмосу" виводити на орбіту супутники OneWeb буде компанія SpaceX.


Російське космічне агентство "Роскосмос" припинило співпрацю з британською компанією OneWeb, для якої на ракетах "Союз" виводило на орбіту телекомунікаційні супутники. Раніше відомство звернулося до компанії з вимогою надати гарантії того, що супутники не будуть застосовуватись у військових цілях.

Після розірвання співпраці з Роскосмосом у OneWeb оголосили про підписання договору зі SpaceX, який і займеться подальшою доставкою супутників компанії до космосу.

«Ми вдячні SpaceX за підтримку, яка відображає наше спільне бачення безмежного потенціалу космосу. Ми продовжимо створювати наше супутникове угруповання, призначене для забезпечення надійного, швидкого та безпечного зв'язку по всьому світу», - сказав генеральний директор OneWeb Ніл Мастерсон.

Коли відбудеться запуск


Очікується, що перший пуск у рамках цієї співпраці буде здійснено наприкінці 2022 року.

Зараз на орбіту Землі вже доставлено 428 телекомунікаційних апаратів OneWeb, тоді як компанія планує створити угруповання із 648 супутників.

Раніше ми писали, що Інтернет від Starlink може з'явитися на борту літаків – SpaceX вже проходить відповідну сертифікацію

Редакція Mediasat

22 березня, 2022.



Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Новини Супутникового Інтернету » Супутниковий інтернет OneWeb
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024