FORUM TV-SATВівторок
19.03.2024, 05:09

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Новини Супутникового Інтернету » Новини Супутникового інтернету (Історія появи, етапи розвитку)
Новини Супутникового інтернету
RATVODДата: П`ятниця, 24.07.2009, 20:56 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Новини Супутникового інтернету



Історія появи, етапи розвитку
RATVODДата: П`ятниця, 24.07.2009, 21:07 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Супутниковий інтернет -

швидкість за розумні гроші




Швидке зростання мережі Internet і об'ємів передаваних через неї даних
вимагають збільшення пропускної спроможності існуючих каналів.


Як звичайні користувачі з модемним доступом так і корпоративні, працюючі через виділені канали усвідомлюють це все більше і більше.

У індустрії почали з'являтися альтернативні мережеві рішення, такі як передача даних по телевізійних кабельних мережах, RadioEthernet і ін. Всі вони мають як переваги так і недоліки.
Інженерна думка не обійшла і системи супутникового мовлення. Важливими перевагами супутникових систем мовлення є їх хороше географічне покриття зони прийому і велика пропускна спроможність.

Є два основні типи систем супутникового доступу до

мережі Інтернет:


1. Двонаправлений супутниковий канал - немає необхідності в яких-небудь наземних комунікаціях з наземними провайдерами, прийом і передача даних ведуться за допомогою супутникового каналу. Вартість комплекту устаткування і тарифи досить великі, але така система дозволяє Вам працювати хоч на незаселеному острові. Такий доступ призначений для корпоративних користувачів (як правило дуже великих) і операторів зв'язку.

2.Ассиметрічний супутниковий канал із запитом по наземному каналу - отримав право на життя зважаючи на те що об'єм інформації отримуваною користувачем у декілька разів перевищує об'єм передаваної в мережу Internet. Дозволяє істотно підвищити швидкість здобуття інформації, низька вартість устаткування і трафіку, вимагає наявність наземного підключення до провайдера, хоча і вимоги до цього підключення мінімальні.



Схема організації ассиметричного супутникового каналу


Не дивлячись на складність організації такої системи, що здається, для її побудови потрібні неістотні капіталовкладення (250-300 у.о.) в устаткування, які окупляться досить швидкий.

Разом із зростанням використання Інтернет у всьому світі спостерігалася і революція в передачі телебачення, із стандартом Digital Video Broadcast, що усе більш затверджується (DVB). Окрім високої якості передачі і різноманітності сервісів, одному з основних завдань, реалізованих в DVB з'явилася DTH (Direct To Home) доставка великої кількості цифрових каналів безпосередньо на термінал одержувача. Таким чином вже відомий до цього моменту ассиметричный доступ до Інтернет дістав можливість інтеграції в безліч супутникових систем DVB, а користувачі дістали можливість високошвидкісного (до 45 Мбіт/сек) прийому Інтернет даних з використанням доступного комплекту, що складається з невеликої супутникової антени і конвертора, - (LNB -Low Noise Block), сполучених високочастотним кабелем з приймальним адаптером у вигляді PCI карти комп'ютера або закінченого окремого пристрою (наприклад Pent@Office), що підключається безпосередньо до локальної мережі Ethernet.

Джерело:
RATVODДата: П`ятниця, 24.07.2009, 21:14 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Приймальне устаткування

для ассиметричного супутникового інтернету






У більшості споживчих систем зворотний канал будується з використанням
існуючої наземної інфраструктури і запити користувачів відправляються стандартним модемом
по звичайному комутованому з'єднанню з локальним ISP (Internet Service Provider),
або через низькошвидкісний виділений канал.


Для забезпечення роботи приймального супутникового каналу до 512КБіт/сек сповна досить наземного каналу із швидкістю 33600, тобто швидкості звичайного DialUp.

Ще одним істотним моментом є нижчі тарифи супутникових провайдерів. Наприклад, вартість 1Гбайта прийнятої інформації через сервіс SpaceGate (NSS 6) на швидкості 250 КБіт/сек вагається від 6 до 36 у.о., залежно від часу доби. Такі низькі ціни можливі з тієї простої причини, що інтернет трафік Ви купуєте як би оптом. UPLink (вхідний канал) у супутникових провайдерів розташовані, як правило, в Західній Європі і мають підключення до дуже швидкісних магістралей де вартість одиниці переданої інформації істотно менша, ніж у місцевих провайдерів, що є свого роду посередниками.

Багато менеджерів, технічні працівники і адміністратори компаній турбуються, що приобрев недорогий супутниковий канал, вони знижують якість доступу, і ретельно приховують факт використання і не афішують типа каналу. Проте даремно. Чому?

У супутникових каналах зв'язку характерна затримка мінімум ~250мс, викликана великою відстанню, подоланним сигналом при трансляції через супутник. Затримка - це незмінна властивість супутникового каналу. Зв'язано це з тим, що трасу передатчик->супутник на геостаціонарній орбиті -> приймач довжиною порядка 75-80 тисяч кілометрів, электормагнітно випромінювання проходить не миттєво, а із швидкістю 300000 км/сек.

Затримки мають істотне значення лише в інтерактивних додатках тих, що вимагають зміни даних синхронно з видаленими в течії не більше 300 мілісекунд. Звичайно це винятково ігри. Більшість інших застосувань некритична до затримок. Варто акцентувати увагу - це відноситься до VOIP (IP-телефонии) - затримка по магістральних трансатлантичних каналах в США може складати до 300ms, проте це не створює великих проблем.
RATVODДата: П`ятниця, 24.07.2009, 21:23 | Повідомлення # 4
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Як можна ще підвищити швидкість ?



Швидкість передачі даних залежить від часу передачі пакету між серверами.


Проте існують параметри в налаштуваннях операційних систем покликані усунути зниження швидкості із-за великого часу передачі. А саме це розмір "вікна" TCP пакету. Принцип роботи TCP/IP такий, що дані передаються "вікнами" - які є блоками даних певної величини, і кожен з цих блоків вимагає підтвердження. При збільшенні затримки стандартний блок даних дуже малий, і відповідно збільшення часу передачі пакетів знижує швидкість обміну даними. Це стає дуже помітно при швидкостях більш 256Кбит/с.
Практично у всіх сучасних операційних системах є можливість збільшити стандартний розмір "вікна" до потрібного, тим самим збільшивши максимальну швидкість передачі даних.

Стандартно, TCP налаштований на приймальне вікно розміром 8К, що передбачає 120Кбит на одну TCP сесію. Крім того, за умовчанням передбачається затримка не більше 100 Мс.

Спершу, виберіть прийнятне для Вас значення згідно таблиці:

Швидкість
Кбіт/С
Розмір вікна
<256 131072
512 131072
640 131072
1024 262144
1500 393216
3000 393261


Win98 / Me


HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\VxD\MSTCP\DefaultRcvWindow
Параметр GlobalMaxTcpWindoSize має бути більше або дорівнює розміру вікна. Назва параметра пишеться саме так, як тут вказано, без букви w.Параметры треба встановити згідно таблиці

WinNT / W2k


Розділ HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\
Параметр (DWORD) GlobalMaxTcpWindowSize
Параметр (DWORD) TcpWindowSize
Параметри треба встановити в рівні значення згідно таблиці:
Параметр (DWORD) Tcp1323Opts = 1
Параметр (DWORD) SackOpts = 1

Аби не копатися в реєстрі - можна скористатися простою утиліткою - Dr.TCP, яку можна взяти тут:

Налаштування розміру вікна за допомогою Dr.TCP



Після зміни налаштувань необхідно перезавантажити комп'ютер або мережеві сервіси ( для NT-подібних систем).
Для інших операційних систем, інформацію можна знайти тут :

Джерело:
RATVODДата: П`ятниця, 24.07.2009, 21:38 | Повідомлення # 5
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Прискорювач

супутникового інтернету Satax




Існують альтернативні протоколи і технології, розроблені спеціально для прискорення
роботи через супутниковий канал зв'язку, наприклад спільний проект "Satax".


Переваги прискорювача Satax:


- у одному TCP сеансі використовує повну дозволену смугу каналу;
- не вимагає використання програм завантаження в декілька одночасних сеансів TCP (але і не забороняє їх використання);
- значно прискорює завантаження web - сторінок і текстових файлів;
- дозволяє, почати завантаження довгого файлу, а потім, відключивши dial-up, просто чекати закінчення завантаження;
- значно (у десятки разів) знижує об'єм трафіку в запитальному каналі;
- значно підвищує швидкість серфінгу і завантаження файлів при використанні низькошвидкісних запитальних каналах. Фактично швидкість запитального каналу ніяк не впливає на швидкість закачування

Все це досягається, завдяки використанню спеціально розробленого оптимізованого протоколу передачі даних між сервером і комп'ютером користувача.

Пакет Satax працює зараз з сервісами супутникового інтернету SpaceGate (Eutelsat-Sesat 36East) і Planetsky.

Основні переваги супутникового приймального каналу:


високі швидкості
приемлимая вартість устаткування
мінімальні вимоги до запитального каналу
значно менша ціна одиниці прийнятої інформації
швидке розгортання системи

Виводи


Системи ассиметричного спустникового доступу до мережі Internet є незамінною альтернативою наземних провайдерів для корпоративних користувачів, інтернет-кафе, дрібних провайдерів і навіть приватних користувачів, яким потрібні хороші швидкості доступу за приемлимым цінами.
На користь цього говорить нестримно зростаюча кількість підписчиків подібних сервісів. Кількість операторів, що пропонують ассиметричный доступ в Internet також збільшується, вони пропонують дуже гнучкі тарифні плани і всілякі мережеві послуги (Proxy, VPN, BGP, IP GRE, CIPE - тунель)

Джерело:
RATVODДата: Понеділок, 16.01.2012, 23:37 | Повідомлення # 6
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Тотальний ШПД неминучий



Галузь зв'язку на сьогоднішній день є однією з найбільш швидкозростаючих галузей у світі.


Експерти цього ринку, визначаючи в своїх дослідженнях основні тенденції розвитку телекомунікаційної галузі, говорять про те, що Інтернет для сучасної людини став однією з базових потреб. При цьому, відзначаючи шляху розвитку галузі зв'язку, фахівці сходяться на думці, що в найближчі роки саме розвиток мобільних мереж зв'язку і послуг мобільного ШПД будуть залишатися одними з основних трендів. Відзначають фахівці також і ряд інших тенденцій, що впливають на галузь.

Як відзначають аналітики Huawei, телекомунікаційна галузь розвивалася спочатку за рахунок надання голосових послуг, і оператори мобільного зв'язку вже освоїли цей ринок. Зараз основні гравці ринку змістили акцент на послуги передачі даних. Згідно з прогнозами Ovum, у світі доходи від надання голосових послуг знизяться на 8,4% з $ 663 млрд в 2010 році до $ 608 млрд до 2015 року. Прибуток же від послуг передачі даних збільшиться на 10%. З $ 907 млрд в 2010 році до $ 1 трлн.

Не тільки експерти Huawei відзначають, що стрімке зростання обсягів цифрового контенту і зростання популярності мобільних мереж веде до різкого збільшення обсягів переданих даних. Згідно з даними дослідження Ericsson ConsumerLab, сьогодні багато що з того, що раніше можна було зробити тільки з будинку (принаймні те, що пов'язано з виходом в мережу Інтернет), зараз можна зробити і за його межами. З розвитком послуг мобільного широкосмугового доступу до Інтернету (щорічне зростання користувальницької бази цієї послуги становить близько 60%), зростає і обсяг даних, які споживаються користувачами смартфонів. Загальносвітовий обсяг трафіку від передачі даних з мобільних пристроїв перевищив голосовий трафік ще наприкінці 2009 року, і удвічі перевищив його вже в першому кварталі 2011 року.

За прогнозами все того ж Ericsson ConsumerLab, загальний обсяг трафіку, що генерується смартфонами збільшився втричі в 2011 році. А до 2016 року користувачі, які проживають менш ніж на 1% всієї території Землі, будуть забезпечувати близько 60% мобільного трафіку.

Зростання кількості абонентів мобільного ШСД по всьому світу зумовлює розвиток ще кількох тенденцій, про які говорять експерти. Зокрема, в компанії Huawei говорять про те, що новим важливим компонентом епохи цифрових технологій стає такий аспект як користувальницький досвід. Цей фактор визначає розвиток телекомунікаційної галузі, тому, за даними фахівців, дуже важливо, щоб абоненти мали можливістю легко і швидко отримати доступ до послуг мереж зв'язку. Оскільки мобільний зв'язок стає все більш популярною, і зараз доступ до даних відбувається буквально «на кінчиках пальців», оптимізація процесу надання послуг є ключовим чинником розвитку телекомунікаційної галузі.

«Cлід враховувати, що кількість абонентів мобільного Інтернету зростає випереджаючими темпами, і користувачам потрібен доступ до будь-яких послуг і додатків в будь-який час і в будь-якому місці. Самі мобільні пристрої повинні бути зручними і мати ергономічними характеристиками. Надання послуг абонентам і прогрес в області мережевих технологій нерозривно пов'язані між собою: якість користувацького досвіду стимулює розвиток мереж, що дозволяє поліпшити процес надання послуг. Новітні послуги можливо надати тільки в найсучасніших мобільних мережах, їх створення і стане найбільш вигідним для операторів », - наголошується в дослідженні Huawei.

На думку експертів Huawei, проблему зростаючих вимог до смуги пропускання допоможуть вирішити кілька основних аспектів майбутнього розвитку телекомунікаційної галузі. Серед таких названі створення мобільних широкосмугових мереж з смугою пропускання гігабітного рівня, перехід від «міді» до оптики, перехід на All-IP інфраструктуру, яка дозволить перевести галузь на використання «пакетних» технологій, а також модернізація OSS / BSS-систем з метою адаптації до відкритої і гнучкої середовищі взаємодії

Крім того, кажуть експерти і про подальший розвиток «хмарних» технологій. Зокрема, у дослідженні Huawei побудова мереж на основі центрів обробки даних за рахунок використання ІТ-інфраструктури на базі «хмарних» обчислень названо одним з основних шляхів вирішення проблем нарощування пропускної здатності мереж зв'язку.

Згідно з даними дослідження Ericsson ConsumerLab, «хмарні» сервіси, що надаються телеком-операторами та ІКТ-провайдерами будуть продовжувати розвиватися. У дослідженні Ericsson ConsumerLab серед іншого зазначається наступне: «Сьогодні споживачі частіше говорять про онлайн-послуги, а не про« хмарних »сервісах. Вони розглядають «хмара» як спосіб обміну інформацією та медіа-файлами. Користувачі мають в наявності відразу декілька пристроїв, що використовують, або генеруючих медіа-контент. Світ постійного обміну інформацією швидкість підключення цих пристроїв до мережі Інтернет - основа простоти використання. З цієї причини, наприклад, 49% американських користувачів цифрових фотокамер хочуть безпосередньо завантажувати свої фотографії в Інтернет, а не завантажувати їх перед цим на комп'ютер. З тієї ж причини 36% користувачів хотіли б безпосередньо підключатися до мережі Інтернет через iPod та MP3-плеєри, а 30% хотіли б мати доступ в Інтернет зі своїх ігрових пристроїв. Коли швидкість широкосмугового Інтернету стане безмежною, «хмара» саме запропонує відповідь на ці запити користувача ».

Відзначають фахівці також і ряд інших тенденцій, що впливають на галузь. Приміром, не залишилося без уваги те, що соціальні мережі змінюють новинне простір. У Ericsson ConsumerLab говорять про те, що сьогодні під впливом соціальних мереж змінюється спосіб поширення новин. Як приклад наводяться дані проведених досліджень щодо поширення інформації на прикладі висвітлення наслідків землетрусу в Японії в березні 2011 року. Експерти Ericsson ConsumerLab відзначають, що: «Був виявлений різке зростання популярності соціальних сервісів як єдиного доступного джерела інформації, що заслуговує довіру. Соціальні медіа поширювалися як вірус: вони були не тільки доступні жертвам в зонах катастроф, а й стали джерелом достовірної та важливою інформацій в тих випадках, коли погано працювало телебачення, і телефонний зв'язок була недоступна. Соціальні сервіси служили джерелом коментарів, коли було важко довіряти новинним ресурсам і їхніх повідомлень. Під час недавнього галузевого дослідження в Нью-Йорку ми одержали такий же результат - люди частіше дізнавалися про землетрус з Facebook, ніж з новин CNN ».

Тимофій Белосельцев

nnit.ru
RATVODДата: Четвер, 18.05.2017, 19:09 | Повідомлення # 7
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
За допомогою стандарту DVB-S2X супутниковий інтернет

розігнали до 1 Гбіт/сек




Європейський консорціум успішно продемонстрував систему доступу до широкосмугового супутникового інтернету
на швидкості в 1 гігабіт на секунду.


В рамках реалізації проекту, в якому беру участь Інститут інтегрованих мікросхем (IIS) імені Фраунгофера, компанія Avanti Communications і Work Microwave, була випробувана робота обладнання для модуляції і демодуляції сигналу, встановленого на ємностях супутника HYLAS. які належать компанії Avanti.

Завдяки використанню широкосмугових несучих, учасники тесту змогли використовувати повну пропускну смугу транспондера і досягти результатів, що перевищили первинні очікування, при передачі інформації на швидкості понад 1 Гбіт/сек при використанні однієї несучої.

Демонстрація можливостей технології проводилася з використанням різних несучих смуг і схем модуляції, включаючи закриття прямої лінії зв'язку з несучою на частоті 480 МГц при успішному прийомі і демодуляції сигналу на Землі.

Максимальна швидкість стійкого з'єднання з призначеним для користувача терміналом, зафіксована під час випробувань, склала 1,27 Гбіт/сек. Такий результат був досягнутий завдяки використанню функції квантування часу стандарту DVB-S2X, яка дозволяє приймальному обладнанню вибірково пропускати і ігнорувати окремі частини вхідного сигналу, економлячи тим самим потужність процесора.

«Стандарт DVB-S2X, як останній стандарт супутникового зв'язку, дозволяє надзвичайно ефективно використовувати частотний спектр», - йдеться в прес-релізі Інституту Фраунгофера.

Інститут інтегрованих мікросхем імені Фраунгофера і компанія Work Microwace спільними зусиллями провели розробку, технічну специфікацію і легалізацію системи DVB-S2X - починаючи від її первинної стандартизації до повноцінної імплементації. Інститут інтегрованих мікросхем імені Фраунгофера також розробив інтегрований процесор для ресивера DVB-S2X, який використовувався для демонстрації, а в компанії Work Microwave розробили надпродуктивний широкосмуговий модулятор DVB-S2X, використаний для зв'язку аплинка.

«Стандарт передачі сигналу DVB-S2X і наше широкосмугове наземне обладнання дозволяють на повну використовувати широкі можливості супутників високої пропускної здатності. Це дасть супутниковим операторам в майбутньому можливості для задоволення зростаючого попиту на пропускні канали від різних широкосмугових служб », - коментує генеральний директор компанії Work Microwave Томас Фреліх.

Фінансування експерименту було здійснено за рахунок програми «Передові технології ARTES» від Європейського космічного агентства (ESA).

Виступаючи від імені ESA, технічний керівник проекту Ніколаос Топцідіс зазначив, що проведена демонстрація підтвердила конкурентні переваги і інноваційну природу європейської космічної галузі, а також широкі можливості європейських супутникових угруповань.

Борис Скуратівський

- 17 травня, 2017



RATVODДата: П`ятниця, 11.08.2017, 19:23 | Повідомлення # 8
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Стартап з Німеччини планує запустити

LTE на Місяці




Німецький стартап Part Time Scientists планує доставити на Місяць базову станцію LTE в кінці 2018 року.


Для реалізації проекту з доставки базової станції LTE на Місяць компанія уклала угоду про партнерства з компанією Vodafone Germany.

LTE - технологія бездротового широкосмугового зв'язку, яка сумісна з великою кількістю моделей смартфонів, підтримується багатьма провайдерами і забезпечує користувачам можливість завантажувати і передавати дані на високій швидкості.

Згідно з інформацією видання Space.com, стартап уклав контракт з компанією SpaceX на запуск космічного апарату зі своїм обладнанням, який планується помістити в якості додаткового вантажу в модуль корисного навантаження ракети Falcon 9.

Запущені таким чином базова станція LTE і два космічних «велосипеда» на дистанційному управлінні досягнуть місячної поверхні, опустяться на неї і почнуть передавати інформацію на Землю, використовуючи технологію LTE.

Борис Скуратівський

- 11 серпня, 2017



RATVODДата: Середа, 06.12.2017, 20:52 | Повідомлення # 9
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Eutelsat і ViaSat забезпечать Європу

супутниковим Інтернетом



Фото: Shutterstock

Британський провайдер Satellite Solutions Worldwide Grp Ltd (SSW) уклав угоду про співпрацю
з спільним підприємством Eutelsat і ViaSat, спрямованим на створення
європейського сервісу супутникового широкосмугового доступу в Інтернет (ШСД).


В рамках угоди вже зараз для забезпечення доступу в Інтернет почнеться використання супутника Eutelsat KA-SAT (9 ° східної довготи), а в майбутньому до нього приєднається ще не запущений на орбіту супутник ViaSat. За заявою SSW, новий сервіс буде спочатку запущений в Польщі та Норвегії, потім в Швеції і Фінляндії, повідомляє Advanced Television.

Satellite Solutions Worldwide - заснована в 2008 році британська компанія, що пропонує супутниковий доступ в Інтернет комерційним організаціям і жителям приватних будинків, розташованих в важкодоступних районах. З 2013 року супутниковий оператор SES надає компанії ємності Ka-діапазону для забезпечення сервісу.

Супутник KA-SAT, що належить Eutelsat, був запущений в кінці 2010 року і введений в експлуатацію в 2011. Це перший супутник Ka-діапазону в європейському регіоні. Ємності супутника використовуються для забезпечення інтернет-сервісів в Європі і на невеликій частині території Близького Сходу.

- 06.12.2017



RATVODДата: П`ятниця, 22.12.2017, 22:44 | Повідомлення # 10
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
SES в партнерстві з ESA покаже можливості

супутникового зв'язку для підтримки мереж
5G




Компанія SES збільшує свою активність у сфері сприяння впровадженню технології 5G
в рамках проекту SATis5, що реалізується як складова частина Програми перспективних досліджень
в області телекомунікаційних систем (ARTES) від Європейського космічного агентства (ESA).


Зокрема, компанія надасть свої ресурси для демонстрації процесу інтеграції супутникових і наземних компонентів при побудові мереж 5G.

Виділена для проведення тесту інфраструктура буде включати в себе супутники компанії SES, розташовані на геостаціонарній (GEO) і середній навколоземних (MEO) орбітах, які будуть інтегровані з наземними мережами. Крім надання космічного сегмента, компанія SES також забезпечить роботу тестового вузла SATis5 в своїй штаб-квартирі в Люксембурзі - з прототипами мереж для супутникової інтеграції, який буде працювати паралельно з іншими вузлами, розташованими в Берліні і Ерлангені, а також додатковим пересувним вузлом.

SATis5 стане свого роду першопрохідцем в процесі проведення тестів практичного використання можливостей супутників для підтримки мереж 5G - зокрема, мова йде про такі сценарії, як Розширення мобільного широкосмугового доступу (eMBB) і Масивний інтернет речей (mIOT).

Демонстраційні тести, початок яких заплановано на 2018 рік, покажуть можливості інтеграції супутникових технологій в схему інфраструктурних рішень для 5G, а також прискорять включення супутника до складу архітектури 5G. Крім того, тестовий проект SATis5 підтримає ініціативи, спрямовані на стандартизацію 5G, - включаючи ініціативи, які виходять про групи 3rd Generation Partnership Project (3GPP).

Нагадаємо, ESA також об'єднала зусилля з 16 європейськими космічними компаніями для просування супутникового 5G інтернету.

Борис Скуратівський

- 22 грудня, 2017

RATVODДата: Четвер, 12.04.2018, 09:06 | Повідомлення # 11
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Створюється VHTS-супутник нового покоління

з ємністю
500 Гбіт/сек




Компанії Orange і Thales названі в числі ключових партнерів-постачальників
компанії Eutelsat Communications в світлі підготовки нового VHTS-супутника.


Супутник KONNECT VHTS буде побудований компанією Thales Alenia Space і забезпечить подальший розвиток бізнесу Eutelsat в сфері надання послуг фіксованого широкосмугового доступу в Інтернет і зв'язку з повітряними судами. Супутник має масу в 6,3 тонни, його ємність в Ka-діапазоні складає 500 Гбіт/сек, а введення в експлуатацію намічене на 2021 рік.

Компанія Eutelsat підписала довгострокові угоди про зобов'язання з компаніями Orange і Thales. Угода про роздрібне партнерство, підписана з компанією Orange, має зміцнити позиції компанії Eutelsat на ринку фіксованого доступу до широкосмугового Інтернету в країнах Європи, де група присутня в роздрібному секторі. А угоду про партнерство в сфері дистрибуції, яка підписана з Thales, має допомогти компанії на ринку послуг урядового зв'язку.

Коментуючи укладення контракту, генеральний директор компанії Eutelsat Родольфо Бельмер заявив: «Ми дуже раді підписанню цієї угоди з міжнародними партнерами - компаніями Orange і Thales - бо воно підтверджує роль супутникових рішень в розвитку широкого покриття високошвидкісним інтернетом. Виступаючи в якості ключового доповнення до наземних широкосмугових мереж, високошвидкісний широкосмуговий Інтернет стане основною рушійною силою для подальшого розвитку компанії Eutelsat з 2020 року. У наступному десятилітті VHTS будуть мати в своєму розпорядженні достатню пропускну здатність для широкомасштабного обслуговування ринків послуг високошвидкісного широкосмугового Інтернету і зв'язку з повітряними суднами, надаючи послуги, які можна порівняти як за ціною, так і за якістю з послугами оптико-волоконних мереж».

Інвестиція замінить спільну інвестицію з ViaSat в супутник ViaSat-3 для обслуговування клієнтів в країнах Європи, Африки та Близького Сходу.

Борис Скуратівський

- 10 квітня, 2018



RATVODДата: Четвер, 03.05.2018, 20:34 | Повідомлення # 12
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
5G спровокує нову хвилю зростання

ринку
супутникового зв'язку




Доповнення мобільних мереж 5G каналами супутникового зв'язку нового покоління може допомогти
супутниковим операторам стати важливими гравцями в зароджується екосистемі 5G,
- заявили в аналітичній компанії GlobalData.


«Нове покоління супутників - а саме супутники високої пропускної здатності (HTS) - створюються з використанням відкритої архітектури. Вони набагато більш гнучкі і легше інтегруються в 5G мережі, - каже старший аналітик відділу телекомунікаційних технологій і програмного забезпечення в GlobalData Глен Хант. - З появою HTS супутникові оператори зможуть вийти за межі послуг сільського широкосмугового інтернету, ставши невід'ємною частиною екосистеми 5G».

Як заявляють в компанії, невисока швидкість, висока затримка і невелика ступінь надійності в порівнянні з традиційними волоконнооптичними і цифровими абонентськими лініями (DSL) до сих пір обмежувала роль супутника як провайдера на останній милі, відвівши йому, головним чином, сферу обслуговування віддалених сільських районів, що лежать за межами досяжності інших технологій.

Втім, поява більш сучасних супутникових технологій може вирішити проблеми з ємністю і продуктивністю в епоху 5G.

«Впровадження HTS супутників зажадає набагато менших витрат, ніж впровадження попередніх поколінь супутників. Це пов'язано відразу з декількома факторами, серед яких - більш сучасні технології запуску, зменшення розмірів компонентів, і, відповідно, менше споживання електроенергії», - заявив Хант.

Стандарти, що регламентують роботу служб 5G, які, цілком ймовірно, будуть готові до III кварталу 2018 року, набагато краще сумісні з супутниковими технологіями, ніж попередні стандарти LTE (Long-Term Evolution, довгострокова еволюція) і 3G.

Борис Скуратівський

- 03 травня, 2018



RATVODДата: Субота, 12.05.2018, 16:27 | Повідомлення # 13
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Facebook таємно працює над проектом

супутникового інтернету




Можливо, компанія Facebook, слідом за OneWeb і SpaceX
почне надавати послуги супутникового доступу в інтернет.


Заявка, недавно подана у Федеральну комісію з електрозв'язку (FCC), проливає світло на деякі подробиці, пов'язані з запуском експериментального супутника маловідомої компанії PointView Tech LLC.

Космічний апарат, який отримав назву Athena, буде передавати дані на швидкості, в десять разів перевищуючу швидкість передачі даних супутниками серії Starlink Internet від компанії SpaceX, перший з яких було запущено на орбіту в лютому поточного року. Втім, схоже, що проект PointView поки існує лише на папері. Компанія, судячи з усього, є дочірнім підприємством Facebook, і була створена для того, щоб зберегти від зайвого розголосу поки ще не зовсім чіткі плани Facebook по виходу в космос. Згідно з документами, знайденими в Делавері, компанія PointView з'явилася в квітні 2017 року. Немає ніякої інформації щодо її акціонерів і директорів, а також відсутні річні звіти. Однак через її документи простежується певний зв'язок з Facebook.

У керівництва ряду технологічних компаній є думка про те, що послуги доступу в інтернет, що надаються через супутник, можуть стати вирішенням проблеми його проникнення в країни, що розвиваються і сільські райони. Люди, які проживають на таких територіях, зазнають труднощів з широкосмуговим доступом до всесвітньої мережі. Компанія SpaceX планує запустити на низьку навколоземну орбіту (LEO) приблизно 12 000 супутників серії Starlinks, які повинні будуть забезпечити доступ до високошвидкісного (в межах декількох гігабіт) інтернету в різних куточках Землі. Компанія OneWeb за фінансової підтримки SoftBank, Qualcomm і Virgin Group, планує забезпечити подібне покриття на глобальному рівні, використовуючи приблизно 2 500 LEO-супутників.

Очікується, що супутник Athena відправиться на низьку навколоземну орбіту в 2019 році, а виведе його туди ракета Arianespace Vega. Супутник Athena, маса якого буде приблизно дорівнює масі аналогічних супутників від SpaceX і OneWeb, буде передавати сигнали в високочастотному діапазоні міліметрових хвиль, що має гарантувати передачу даних на високих швидкостях. Очікується, що використання компанією E-діапазону дозволить їй передавати дані на швидкості до 10 гігабіт на секунду. Однак використання частот E-діапазону пов'язане з певними проблемами. Сигнал, який передається на високих частотах міліметрового діапазону, має властивість швидко затухати, а також поглинається дощем і твердими частинками в повітрі.

Метою проекту є забезпечення швидкості в низхідному каналі до 10 Гбіт/сек, а в висхідному каналі - до 30 Гбіт/сек. Перебуваючи на низькій навколоземній орбіті, супутник Athena зможе щодня пролітати по кілька хвилин приблизно над трьома наземними станціями. Цього недостатньо для забезпечення глобального зв'язку. Для серйозної конкуренції з OneWeb і SpaceX проект PointView повинен мати на орбіті тисячі подібних супутників. А це може нести в собі загрозу аварійних зіткнень і вимагати додаткового вивчення в FCC.

Борис Скуратівський

- 11 травня, 2018



RATVODДата: П`ятниця, 15.06.2018, 16:07 | Повідомлення # 14
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
Канада виділяє 100 мільйонів доларів на

розвиток
супутникового інтернету




Канадський уряд виділяє кошти на новий проект в рамках комплексної програми «Підключення сімей»,
мета якої полягає в наданні доступу до недорогого Інтернету багатьом тисячам сімей,
які проживають в сільських та ізольованих регіонах країни.


Виступаючи на Канадському телекомунікаційному саміті, що проходив минулого тижня в Торонто , канадський Міністр з питань інновацій Невдіп Бейнз заявив, що уряд країни виділить в поточному році з бюджету 100 мільйонів канадських доларів (65,3 мільйона євро) на проекти, пов'язані з використанням низькоорбітальних супутників для поліпшення покриття та зв'язку в сільських районах.

Комплексна програма «Підключення сімей» буде реалізовуватися за участю провідних канадських компаній, що працюють в секторі телекомунікацій та дистрибуції телевізійного контенту, серед яких - Bell, Cogeco, Videotron, Rogers, SaskTel, Shaw і Telus.

«Ми як і раніше зосереджені на трьох елементах телекомунікаційних послуг, які мають значення для більшості канадців: якість, покриття і ціна. Ми також прагнемо до того, щоб групи людей, до сих пір не охоплені Інтернетом, могли отримувати доступ до нових навичок, робіт і можливостям, доступним в мережі. Ми спираємося на успіхи, зроблені нами в сфері розвитку конкуренції на ринку телекомунікаційних послуг, і які допомагають підготувати Канаду до появи нових сучасних технологій - таких, як розумні будинки і підключаємі автомобілі. Я також хочу визнати провідну роль приватного сектора в розвитку проекту недорогого інтернету в рамках програми «Підключення сімей» », - каже Бейнз.

Обіцяний набір послуг буде включати в себе можливість скачування файлів на швидкості в 10 Мбіт/сек, або ж на найшвидшій з доступних швидкостей, якщо швидкість в 10 Мбіт/ сек була недоступна, а також можливість використання ліміту даних як мінімум в 100 Гб при гарантованій знижку. Послуга буде супроводжуватися безкоштовним обладнанням і можливістю його безкоштовної установки.

Паралельно, до 50 000 комп'ютерів відправиться в малозабезпечені сім'ї в рамках існуючої урядової програми «Комп'ютери для шкіл».

Борис Скуратівський

- 14 червня, 2018

RATVODДата: Середа, 28.11.2018, 22:40 | Повідомлення # 15
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28335
Статус: Оффлайн
У LeoSat планують запустити

супутникову мережу 5G-ready з низькою затримкою




Незважаючи на те, що супутникові телефонні та інтернет-мережі мають репутацію більш повільних,
ніж їх наземні альтернативи, в американському регуляторі телекомунікацій FCC недавно схвалили
запуск супутникових мереж нового покоління, які повинні мати більш високу продуктивність.


У прес-службі компанії LeoSat Networks - однієї з компаній, які отримали добро на запуск такої мережі, заявили, що планують запропонувати послугу зв'язку з низькою затримкою, яка зможе конкурувати з 5G, ставши преміальної альтернативою, або служити для організації магістральних каналів для міжнародних комерційних служб 5G.

5G - технологія стільникового зв'язку нового покоління - повинна поліпшити, щонайменше, чотири складових продуктивності телекомунікацій, однак, два з них - велика пропускна здатність і менша затримка (або час відгуку) - є основними рекламними фішками технології. Стандарт 5G запропонує значне збільшення швидкості передачі даних в порівнянні з 4G - від 10 до 100 разів, а час затримки скоротиться з двозначного значення мілісекунд до приблизно однієї мілісекунди, що виключить помітне відставання.

Згідно з інформацією, що міститься в інтерв'ю, опублікованому на сторінках видання FierceWireless, компанія LeoSat планує запустити в космос супутникове угруповання, що складається з 78-108 супутників, характерною особливістю яких буде розміщення на відстані в 25 разів меншим від земної поверхні в порівнянні з традиційними супутниками, які будуть підключатися один до одного через лазерну оптичну мережу, здатну передавати дані на швидкості, що перевищує в півтора рази швидкість передачі даних в звичних волоконних лініях. У компанії заявляють про те, що планують відправляти сигнали з Сінгапуру в Лондон за 119 мілісекунд, що приблизно втричі швидше, ніж дозволяють сьогоднішні найшвидші кабельні мережі.

Спочатку в компанії орієнтувалися на надання послуг зв'язку преміум-класу для заможних клієнтів - таких, як банки, уряди, біржі та дослідницькі центри, які потребують зв'язок з малою затримкою. Такі клієнти зможуть використовувати обладнання для супутникового зв'язку, надане компанією LeoSat.

Однак в LeoSat вважають, що їх супутниками зможуть скористатися також оператори супутникового зв'язку для організації магістральних каналів - для закулісної передачі даних, яким в іншому випадку довелося б скористатися оптичними волоконними кабелями або релейними лініями. Користувачі зможуть підключатися до мереж операторів через стандартні 5G сумісні смартфони і пристрої, а оператори будуть пересилати свої дані через супутники, а не через мережу кабелів.

У компанії заявляють, що її супутникова мережа буде мати більшу безпеку ніж наземні мережі, оскільки її сигнали переміщаються суто між супутниками, не опускаючись на Землю і не проходячи через волоконні або релейні лінії. Це може, зокрема, зацікавити операторів, що спеціалізуються на наданні послуг безпечного 5G зв'язку корпоративним клієнтам.

Поки супутники LeoSat не зайняли місце на орбіті і мережа не введена в експлуатацію, складно сказати наскільки реальність буде відповідати очікуванням. Компанія планує почати запускати супутники в 2019 році, після отримання дозволу в інших країнах.

Борис Скуратівський

28 листопада, 2018.



Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Новини Супутникового Інтернету » Новини Супутникового інтернету (Історія появи, етапи розвитку)
  • Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024