FORUM TV-SATЧетвер
28.03.2024, 13:47

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення 3D TV » Стереоскопічне телебачення 3D TV
Стереоскопічне телебачення 3D TV
RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:28 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Стереоскопічне телебачення 3D TV

Мовлення у форматі 3D




Стереоскопічне 3D-телебачення було вперше продемонстровано 10 серпня 1928 р. Джоном Логі Байдером у Лондоні.

Перший 3D-телевізор був випущений в 1935 році.


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:33 | Повідомлення # 31
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Домашнє відео HD в 3D форматі

Проста і недорога комбінація з двох HD відеокамер дозволяє знімати домашнє об'ємне відео.
Для перегляду знятого матеріалу потрібні будь-які окуляри зі світлофільтрами,
для лівого ока - червоний, для правого - блакитний або синій.

Відеозаписи двох каналів об'єднуються і редагуються за допомогою комп'ютера. Як відомо, таке об'ємне відео називається анаглифическим і характеризується неповним перенесенням кольорів.
Можливості для створення анаглифов закладені в популярному графічному пакеті Adobe Photoshop.

Безкоштовні інструкції і інші програми по створенню анаглифов можна знайти в інтернеті.
Опис цієї конструкції доступний на сайті savi. Загальна вартість конструкції, включаючи дві камери Kodak Zx1 і матеріали $ 250.

Джерело: HDTV.ru


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:33 | Повідомлення # 32
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
В 3D-телебачення в Росії велике майбутнє

Повноцінне 3D-телебачення з об'ємним зображенням зажадається в Росії.

Таку думку висловив сьогодні журналістам в ході відвідин найбільшого в Росії виробництва приставок для прийому цифрового і ефірного телебачення в Калінінграді віце-прем'єр Сергій Іванов.

Він виразив упевненість, що "у міру розвитку економіки цей ринок розширюватиметься". "За ним майбутнє", - підкреслив Іванов, уточнивши, що "у міру розвитку ринку ціна на комплектуючі падатиме".

© Радіокомпанія "Маяк"


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:33 | Повідомлення # 33
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
«Ростелеком» забезпечив пряму

3D-HDTV-трансляцію

між Москвою і олімпійським Ванкувером

«Ростелеком» забезпечив пряму трансляцію «живого» тривимірного зображення високої чіткості
з Москви до олімпійського Ванкувера.

Під час телемосту в московській студії «Ростелекому» знаходився міністр транспорту РФ Ігор Льовітін,
в «Російському будинку» у Ванкувері - заступник голови уряду РФ Дмитро Козак.

Унікальна особливість трансляції тривимірного зображення - відсутність необхідності в додатковому устаткуванні для глядачів, в такому, як, наприклад, спеціальні 3D-очки і звичний екран. Для створення реалістичного 3D-зображення були використані спеціальна система тривимірної зйомки і система створення голографічного відео-проектування високої чіткості.

При цьому найбільш складною частиною технічного забезпечення даного вигляду трансляції стала організація надійного каналу зв'язку з надвисокою пропускною спроможністю між студією, де виробляється зйомка, і местомом проектування 3D-зображення, повідомляють в «Ростелекомі».

«Сьогодні ми продемонстрували технологію майбутнього, яка може бути широко використана під час проведення Ігор 2014 р. Цю послугу ми готові надавати вже зараз, - говорить генеральний директор «Ростелекому» Антон Колпаков. - В партнерстві з Оргкомітетом «Сочі - 2014» «Ростелеком» готовий реалізувати і інші унікальні проекти».

CNews


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:33 | Повідомлення # 34
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Кіно і ТБ: прорив в 3D-технологіях

2010 рік обіцяє стати проривним для 3D кіно і 3D-телебачення.

На виставці CEBIT в Ганновері дослідники Інституту Фраунгофера представлять технології і стандарти,
які прискорять прогрес
.

Блокбастери, такі як “Аватар” Джеймса Камерона, “Льодовиковий період” і “Ера динозаврів” компанії Pixar принесли мільярди доходів від продажів квитків на всій планеті завдяки використанню 3D-технологій.
А тепер прийшов час впровадження 3D і в телебаченні.

Виробники оголосили про перші 3D-телевизорах, які будуть запущені в масове виробництво до літа. Декілька ігор Чемпіонату світу по футболу вже транслювалися в 3D. Проте, не дивлячись на те що 3D-технологии стають стандартними для кіно і ТБ, декілька питань як і раніше вимагають деяких рішень. Наприклад, як можна оптимізувати процес запису і пост-обробки, а витрати на них скоротити? Насправді, фантастика Камерон “зжерла” 250 мільйонів доларів США в процесі створення, і вимагає чотири роки комп'ютерної обробки. Як можна поліпшити інструмент для обробки фільму? Що робити з 3D-очками?

Для вирішення цих проблем експерти з кіноіндустрії, академічних і дослідницьких кругів в Германії об'єдналися в консорціум PRIME (Production and Projection- Techniques for Immersive Media). Спільними зусиллями вони вивчають і розробляють бизнес-модели і технології для кіно, телебачення і комп'ютерних ігор. У консорціумі беруть участь KUK Filmproduktion GMBH, Loewe, Kinoton GMBH, DVS Digital Video Systems AG, Flying Eye, Академія фільмів і телебачення HFF Konrad Wolff в Потсдамі, Університет Дуйсбурга-Ессена і Фраунгоферовський інститут інтегральних мікросхем (IIS) в Ерлангене, а також HHI - Інститут Хайнріха-Герца в Берліні. Німецьке Федеральне Міністерство економіки і технологій фінансує проекти.

3D фільми створюють серйозніші проблеми, ніж їх двовимірні колеги, оскільки два зображення завжди необхідно для того, щоб створити просторове зображення. З цієї причини, принаймні дві камери мають бути використані для запису фільмів і для відображення обох зображень необхідний 3D-экран. Одне зображення призначене для лівого ока, а інше - для правого.

Стереоскопія перетворилася на технологію запису для домашнього кінотеатру з високим дозволом (HD). Цей процес вимагає граничної точності в знімаючій камері і пост-продакшн, тому що окремі фільми мають бути вироблені для кожного ока. У редагуванні і в пост-обробці потоки мають бути оброблені разом в абсолютній синхронності. “Мінімальне зрушення або нахил камери стає видимим на екрані, і навіть може викликати напад нудоти”, - пояснює Стефан Гик (Stephan Gick), керівник групи по системах цифрової камери з IIS.

Учені з команди Стефана Гика розробили спеціальну установку, що включає дві синхронізовані камери MICROHDTV, що моделює відстань між людськими очима так реалістично, наскільки це можливо. “Процес Genlock” призначений для гарантії того, що камери записують зображення синхронно. У цій в'язці одна камера діє, як “Майстер” - це цифровий лідер. Друга ж камера підстроюється, використовуючи калібрування, точність кольорів і геометрію.

Особливо при передачі 3D-изображений система камер повинна мати можливість розраховувати на ці параметри. Також розроблений корисний інструмент для запису і передачі тривимірних даних в режимі реального часу STAN - стереоскопічні аналізатор. Така комбінація апаратних і програмних засобів і аналізує стерео-зображення, так що вони можуть бути оброблені в режимі реального часу. Зворотний зв'язок проходит по розрахункових значеннях безпосередньо в камері, так що помилки або неправильні налаштування можуть бути виявлені - і виправлені в режимі реального часу.

Дослідники HHI також звертають увагу на ще одну родзинку у винаході - 3D-панораму. Учені вже можуть представити первинні результати на салоні в Берліні.

expert.com.ua


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:33 | Повідомлення # 35
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
3D - новий вимір світового ринку телевізорів

Попит на LCD телевізори із заднім підсвічуванням LED зростає,
проте вся увага індустрії притягнена до нових 3D моделей.

Природно, виробники не упустили шанс скористатися даною ситуацією.

Вендори першого ешелону почали розробку і випуск 3D телевізорів. В даний час на ринку представлено дуже мало 3D моделей, випуском яких займаються лише LG Electronics (LGE), HYUNDAI IT і Mitsubishi Electric., Sony, Panasonic, Samsung Electronics. Поки вони продемонстрували 3D техніку на виставці 2010 Consumer Electronics Show (CES), але вже цього року на ринку варто чекати появи нових моделей 3D телевізорів.

LGE, другий по рахунку найбільших вендор на світовому ринку LCD TV, вже випустив 47-дюймовий 3D LCD телевізор в 2009 році і планує випустити цілий ряд 3D LCD і 3D PDP телевізорів в найближчому майбутньому, включаючи моделі з діагоналлю від 47 до 74 дюймів, а також 150-дюймовий 3D проектор. Прогнозовані продажі телевізорів в 2010 році складуть 400 000 пристроїв, а в 2011 році досягнуть 3.4 мільйона.

Трансляція каналів в 3D

З першого січня південнокорейський підрозділ оператора кабельного телебачення CJ Group почав трансляцію програм в 3D по кабельних і супутникових каналах. Надалі компанія планує укласти угоду з LGE для трансляції 3D програм і стандартизації 3D послуг і контента, а також забезпечення можливості покупки 3D фільмів.

Японські вендори

Японські вендори розглядають 3D як можливості повернути лідируючі позиції на ринку і обійти своїх корейських конкурентів. Panasonic і Sony використовують переваги від спонсорування Олімпійських ігор у Ванкувері і Чемпіонату Світу в Південній Африці для просування 3D продукції.

Sony вже продемонструвала прототип 3D телевізора на виставках iFA в Германії і CEATEC в Японії. Також компанія планує випустити нову серію 3D продукції. По прогнозах Sony, ціни на 3D телевізори в 2010 році будуть на US$ 100-200 вище, ніж на сучасну продукцію, а доходи компанії від продажів 3D телевізорів в 2012 році складуть 30-50% від загального об'єму прибутку.

Світові продажі 3D телевізорів в 2012 році досягнуть 50 мільйонів пристроїв, 80% з яких припаде на LCD телевізори, а 20% - на плазмові моделі. По оцінках Displaybank, світовий ринок 3D TV в 2010 році складе US$ 1.136 мільярдів.

3D панелі з сенсорними функціями

Виробники LCD панелей також сподіваються отримати свою частину прибутку на ринку 3D. Шестірка світових виробників вже продемонструвала 3D панелі на виставці FPD International в Японії, оснащені сенсорною технологією.

Тайваньська компанія Chi Mei Optoelectronics (CMO) найбільш активна в області розробки 3D панелей. Вона вже почала виробництво 23.6-дюймових 3D панелей і планує почати виробляти 23.6- і 27-дюймових сенсорних 3D панелей в першому кварталі 2010 року.

Останні виробники першого ешелону, включаючи Samsung, LG Display і AU Optronics (AUO) також випустять сенсорні 3D панелі цього року.

hifiNews.Ru


RatvodTechДата: Субота, 28.08.2010, 14:34 | Повідомлення # 36
Зам.Адмін

Країна:
повідомлень: 227
Статус: Оффлайн
CEBIT 2010: "жива" трансляція 3D-відео

Однією з особливостей більшості сучасних технологій 3D-бачення, доступних сьогодні масовому споживачеві, є необхідність надівати спеціальні окуляри, без яких користувач не відчуває стереоскопічний ефект.

Але, як відомо, з ланцюжка необхідних інструментів для перегляду тривимірних сцен окуляри можна виключити.
Наприклад, компанії
Philips, Sumitomo 3M, 3DVision та інші пропонують 3D-панелі,
що не вимагають окулярів для перегляду.

У цьому напрямі також активно працює група учених з Інституту Генріха Герца (Фраунгоферовський інститут телекомунікацій). На виставці CEBIT 2010 вони представляють автостереоскопічні 3D-дисплеи і нові рішення для тривимірного телебачення. Демонстровані панелі працюють на основі автостереоскопічної технології, запатентованої ще в 2001 році.

В рамках заходу Next Level 3D представники Інституту Генріха Герца показали дві автостереоскопічні системи - одну аналогову і одну цифрову. Обоє дисплея оснащено спеціальними датчиками стеження, що дозволяє глядачам переміщатися під час перегляду відео, не втрачаючи при цьому 3D-эффекта. Аналоговий дисплей використовує механіку для оптимального налаштування зображення відповідно точці зору користувача. За твердженням розробників, їх новинка забезпечує найвищу якість зображення серед інших рішень такого типа. Цифрова система, відповідно, використовує для налаштування зображення електронні схеми.

Також в рамках Next Level 3D були продемонстровані установка, що включає синхронізовані MicroHD-камеры, і стереоскопічний аналізатор STAN. Крім того, була показана одна з можливих реалізацій інтеграції кіностудії і системи мовлення 3D-контента через інтернет в режимі реального часу з використанням кодека H.264. Всі ці цікаві розробки були створені зусиллями консорціуму PRIME (Production and Projection Techniques for Immersive Media). Як повідомляють наші репортери, довкола стенду PRIME зібрався цілий натовп зацікавленої публіки.

Консорціум PRIME заснований Міністерством економіки і технологій Німеччини. Членами PRIME є Фраунгоферовський інститут інтегральних схем, Інститут Генріха Герца, такі організації і кіностудії як DVS Digital Video Systems AG, FLYING EYE, Kinoton GMBH, KUK Filmproduktion, Loewe Opta, Академія кіно і телебачення. Загальний бюджет проекту складає більше шести мільйонів євро.

Також цікаво відзначити, що на рівні Європи ведеться робота в рамках проекту 3D4YOU. Його метою є створення системи тривимірного телемовлення, яка повинна стати стандартом для панъевропейской мережі 3DTV.

3dnews.ru

RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:34 | Повідомлення # 37
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
3Dв газеті і ТБ

Успіх «Аватар» Джеймса Кемерона надихнув не лише кіностудії,
але і виробників побутової електроніки і газетярів.

Як-не-як 75% своєї виручки, майже $ 2,5 млрд., «Аватар» зібрав в тривимірних залах.

І сьогодні в США компанія Panasonic спільно з ритейлером Best Buy починає продаж плазмових HDTV 3D телевізорів VT25, повідомляє агентство Reuters. Старт продажів пройдет у флагманському магазині Best Buy на площі Union Square в Нью-Йорку. Одночасно продажі 3D телевізорів почнуться і в Японії.

Нова модель 50-дюймового телевізора популярної лінії Viera HDTV, яка продаватиметься разом з комплектом для перегляду стереопрограмм, тобто з Blu-ray плеєром і 3D-очками, коштуватиме близько 2500 доларів, що майже на 2 тисячі доларів дешевше, ніж в Японії. Таку низьку ціну на американському ринку компанія призначила для того, щоб стимулювати зростання продажів і досягти показника продажів в 1 млн. одиниць 3D телевізорів в поточному фінансовому році.

Тривимірна функціональність в нових плазмових Full HD телевізорах від Panasonic реалізована за допомогою включених в комплект постачання спеціальних 3D окулярів з активними стулками, що харчуються від акумуляторів. При цьому обоє анонсованої моделі здатні демонструвати глибокий чорний колір завдяки високому коефіцієнту контрастності - 5 000 000 : 1.

Перші в світі плазмові 3D HDTV оснащені вбудованим цифровим і аналоговим тюнерами, а також акустичною системою потужністю 20 ватів з підтримкою 2.1-канального звучання. Кожен з телевізорів володіє чотирма портами HDMI, виходами VGA і D4 (компонентний), а також мережевим роз'ємом Ethernet.

Також повідомляється, що компанія Panasonic в червні має намір запустити три канали тривимірного телебачення. Компанія веде переговори з основними телекомпаніями про створення окремих програм в тривимірному форматі в 2010-2011 роках. Sony переводить у формат 3D старі кінофільми і до червня має намір відновити свою ігрову приставку Playstation 3 таким чином, що на ній можна буде грати в тривимірні ігри. А Samsung вже почала продавати 3D телевізори в Південній Кореї і заявила про плани вийти на інші ринки у вже цього місяця.

3D телевізор з 46 дюймовим монітором, випущений компанією Sony, коштуватиме близько 350 000 ієн ($ 3898) - на 52% дорожче, ніж «двомірна» модель, пише ВПС News, модель з 40 дюймовим екраном коштуватиме 290 000 ієн ($ 3227). Разом з телевізором продаватимуться дві пари спеціальних очок.

Розвиток 3D технології може дати найбільшим виробникам телевізорів шанс збільшити свої заробітки, говорив на початку березня Bloomberg аналітик Daiwa Securities Capital Markets Co. Казухару Міура: зробити це лише за допомогою продажів рідкокристалічних телевізорів буде складно - провідні виробники заявили про агресивні плани виробництва на 2010 році, що може привести до зниження цін.

Якщо 3D телевізори користуватимуться успіхом, це породить попит на схожі товари, відзначає Financial Times. Sony до червня має намір відновити свою ігрову приставку Playstation 3 таким чином, що на ній можна буде грати в тривимірні ігри. Цим вона повинна відрізнятися від своїх конкурентів - Wii (виробник - Nintendo) і Xbox 360 (Microsoft). Sony сподівається продавати також відеокамери і мовне устаткування, необхідне для запису в 3D.

По оцінках Sony, в наступному фінансовому році на долю 3D-телевизоров припаде близько 10% з 25 млн. пристроїв, намічених корпорацією до випуску. А вже в 2012-2013 фінансовому році, очікується, що від третини до половини річних продажів телевізорів Sony доводитиметься на моделі з об'ємним зображенням.

По прогнозах iSuppli, в нинішньому році у всьому світі буде реалізовано близько 4,2 млн. 3D-телевизоров. Виручка виробників складе приблизно 7,4 млрд. доларів. Проте, на думку аналітиків дослідницької компанії DisplaySearch, цього року продажі нових пристроїв будуть майже в три рази менше, а саме близько 1,2 млн. одиниць, але до 2013 року вони досягнуть 15,6 млн. одиниць.

Сьогодні ж в світі вийшла перша газета з 3D-фотографиями на смугах. Піонером 3D-прессы стала бельгійська щотижнева газета La Derniere Heure. Всі фотографії на сторінках видання в новому номері представлені в тривимірному вимірі. Поглянути 3D-фотографии можна за допомогою безкоштовний спеціальних окулярів, що додаються до номера. Повідомляється, що газета віддрукована на папері вищої якості - білішою, забезпечуючою кращий візуальний ефект.

РИБІНСЬкonline

RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:34 | Повідомлення # 38
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У США в продаж поступили телевізори 3D

Сьогодні в США компанія Panasonic спільно з великим ритейлером Best Buy
починає продаж плазмових HDTV 3D телевізорів VT25, повідомляє агентство Reuters.

Старт продажів пройдет у флагманському магазині Best Buy на площі Union Square в Нью-Йорку.

Нова модель 50-дюймового телевізора популярної лінії Viera HDTV, яка продаватиметься разом з комплектом для перегляду стереопрограмм, тобто з Blu-ray плеєром і 3D-очками, коштуватиме близько 2500 доларів, що майже на 2 тисячі доларів дешевше, ніж в Японії. Таку низьку ціну на американському ринку компанія призначила для того, щоб стимулювати зростання продажів і досягти показника продажів в 1 млн одиниць 3D телевізорів в поточному фінансовому році.

Інший визнаний виробник високотехнологічної продукції для будинку - компанія Sony почне продажі своїх 3D-телевизоров Bravia 10 червня, розраховуючи вийти вже на зростаючий ринок інноваційних електронних технологій. Передбачається, що телевізори будуть чотирьох розмірів: з діагоналлю від 40 до 60 дюймів. Орієнтовна ціна складе від 220 до 580 тисяч ієн (2,4-6,4 тисяч доларів).
Реклама

Компанія сподівається, що доля моделей, здатних показувати тривимірне зображення, складе 10% від продажів. Всього Sony розраховує збільшити продажі до 25 млн LCD-телевизоров в наступному фінансовому році.

Генеральний директор корпорації Sony Говард Стрінгер (Howard Stringer) покладає великі надії на 3D-сегмент, який повинен виробити революцію у галузі відеорозваг і підстебнути продажі в суміжних областях, таких як відеокамери, диски Blu-ray і відеоігри. Причому основну ставку японська компанія зробить саме на ігри, випустивши до червня і першу 3D-гру для консолі PlayStation 3.

«Sony складе серйозну конкуренцію Samsung, оскільки займає провідні позиції в ігровій індустрії, а значить, має шанс швидше залучити любителів префіксальних ігор до своїх 3D-телевизорам», - вважає аналітик сеулською Hanwha Securities Алекс Про (Alex Oh).

Минулого місяця корейський конкурент Sony, корпорація Samsung, почали продажі 3D-телевизоров в Південній Кореї, а також оголосила про плани по виходу на міжнародні ринки з планам з продажу 2 млн телевізорів до кінця поточного року.

Виробники телевізорів сподіваються, що нова технологія дасть такий же поштовх зростання в галузі, як це сталося при переході з чорно-білих на кольорові телевізори. Проте багато аналітиків побоюються, що споживачі, які так недавно розпакували новенькі панелі HDTV, навряд чи будуть готові найближчим часом викласти круглу суму за новий телевізор.

Втім, телемовці дуже на це розраховують. Нагадаємо, що 31 січня британський телеканал Sky Sports вперше провів 3D-трансляцию футбольних матчів англійської прем'єр-ліги. Весною цього року Sky планує розширити стереовещание ще на декілька сотень пабів по всій країні, а до середини року всі абоненти Sky у Великобританії зможуть поглянути і інші канали в новому форматі. Останні версії приставок Sky, HD, що підтримують, також можуть приймати 3D-контент.

По оцінках Sony, в наступному фінансовому році на долю 3D-телевизоров припаде близько 10% з 25 млн пристроїв, намічених корпорацією до випуску. А вже в 2012-2013 фінансовому році, очікується, що від третини до половини річних продажів телевізорів Sony доводитиметься на моделі з об'ємним зображенням.

По прогнозах iSuppli, в нинішньому році у всьому світі буде реалізовано близько 4,2 млн 3D-телевизоров. Виручка виробників складе приблизно 7,4 млрд доларів. Проте, на думку аналітиків дослідницької компанії DisplaySearch, цього року продажі нових пристроїв будуть майже в три рази менше, а саме близько 1,2 млн одиниць, але до 2013 року вони досягнуть 15,6 млн одиниць.

Джерело: BFM

RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:34 | Повідомлення # 39
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Тривимірне зображення без окулярів

З появою нових екранів окуляри для перегляду тривимірного відео
можуть стати застарілими атрибутами

Тривимірні технології здатні повністю змінити наше сприйняття телепередач і комп'ютерних ігор, але (і, думаю, зі мною погодиться кожен) то хіба кому-небудь захочеться по добрій волі всякий раз надівати ці ідіотські окуляри?
А тим часом з часом цілком можна буде обійтися і без них. Відвідувачі виставки CEBIT мали можливість познайомитися з новим поколінням екранів, що проектують тривимірне зображення безпосередньо на очі глядача. В цьому випадку окуляри стають абсолютно непотрібними.

Завдання окулярів полягає в тому, аби управляти передачею одного зображення на правий, а іншого - на ліве око. Завдяки використанню кольорових фільтрів або затворів, що спрацьовують синхронно із зміною зображення на екрані, праве око бачить одне, а лівий - інше. На нових дисплеях відповідне розділення здійснюється за допомогою панелі, що складається з крихітних лінз, які розміщуються прямо перед екраном.

Ідея, покладена в основу даної технології, не нова, але екрани, що випускалися у минулому, проектували тривимірне зображення в строго певну точку простору, і глядач міг відчувати тривимірний ефект, лише знаходячись в цій крапці. Перемістившись на іншу позицію, ви побачите перед собою лише змащене зображення, тому дивитися такі трансляції разом з другом неможливо. Проте з появою нових дисплеїв ситуація змінилася.

Компанія Sunny Ocean Studios з Сінгапуру розробила панель, яка вмонтовується в дисплей і формує стереоскопічне зображення в 64 крапках довкола екрану.

"Таким чином, охоплюється досить широкий сектор огляду, і ви можете переміщатися з одного положення в інше, продовжуючи насолоджуватися тривимірним зображенням, - повідомив керуючий директор Sunny Ocean Армін Грасник. - Звичайна кількість кутів перегляду обмежувалося відносно невеликим числом - п'ятьма, вісьма або дев'ятьма, тепер же їх стало 64, і глядачеві не складе труднощів знайти положення, в якому відчуватиметься тривимірний ефект".
У Sunny Ocean сподіваються, що їх панелі матимуть попит у виробників дисплеїв.
Схожа панель розроблена і фахівцями німецької компанії SeeFront, але тут зображення проектується лише в одну крапку. Проте крапка ця може переміщатися в просторі. Стежачи за глядачем за допомогою камери, система уловлює рухи його голови і коректує передачу зображення.
"У дисплей вмонтована камера, яка стежить за вами, - пояснив Крістоф Гроссман, засновник і директор SeeFront. - Вона визначає ваше положення в просторі з обчисленням координат X, Y і Z. Потім дана інформація обробляється комп'ютером по спеціальному алгоритму, і система оптимізує тривимірне зображення з врахуванням вашого положення. В результаті ви можете спокійно пересуватися по кімнаті і при цьому постійно бачити перед собою відмінне тривимірне зображення".
Представники SeeFront продемонстрували роботу своєї системи на комп'ютері MacBook, використовуючи його вбудовану камеру.
Але найсильніше враження справив, мабуть, екран, виготовлений фахівцями інституту Фраунгофера в Германії. Перед екраном розміщується панель, що складається з вузьких циліндрових лінз, які формують два зображення, що направляються на праве і ліве око.

"Звичайно, навряд чи ви зможете усидіти на одному місці впродовж всього сеансу перегляду, - відзначив Бернд Дукштайн, заступник директора по дослідницькій роботі інституту Генріха Герца у складі інституту Фраунгофера. - У верхній частині нашого екрану знаходяться дві камери, реєструючі положення очей глядача. По сигналу, що поступає з камери, панель з лінзами переміщається, а канали слідують за очима користувача. Налаштовуючись на глядача, панель може зрушуватися на відстань до 3 мм".

Інфрачервоні камери, закріплені над екраном, стежать за жестикуляцією. В результаті у користувача з'являється можливість маніпулювати об'єктами, що відображуються на екрані, і управляти програмами, навіть не торкаючись до дисплея.

Представлені на CEBIT технології значно складніше за тих, що з'явилися на ринку в нинішньому році, але, судячи по реакції відвідувачів, вони ясно заслуговують на те, аби на них дивилися в обоє.

Мартін Уїльямс, Служба новин IDG, Токіо
osp.ru

RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:34 | Повідомлення # 40
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
3D-телебачення запущене в Індії

Надання послуг 3D-телебачення стартувало в Індії.
Просуванню 3D-телебачення в цій країні сприяють партнерські стосунки компанії LG Electronics
і провідної індійської медіакомпанії Valuable Group.

3D-телевізори LG будуть розставлені в ресторанах і барах по всій країні, де збираються фанати крикету, або ті, що всі бажають змогли поглянути трансляцію Valuable Group в 3D-якості. Любителі крикету зможуть насолодитися переглядом чотирьох фінальних ігор прем'єр-ліги, які пройдут в квітні. Це перше спортивне змагання в Індії, яке транслюватиметься в 3D-форматі.

«Завдяки цьому партнерству LG Electronics стане першою компанією, що надала 3D-телевізори для зарубіжної медіакомпанії, яка є головною цільовою аудиторією на ранній стадії розвитку 3D TV, - сказав Хавіс Квон (Havis Kwon), віце-президент і голова LCD-підрозділу LG. - Дана домовленість допоможе LG Electronics закріпити свої позиції на ринку 3D-телевізорів в Індії».

Модель 3D-телевізора, яка буде надана Valuable Group, вперше була випущена в Кореї в серпні 2009 року і сьогодні є одним з перших комерційно доступних 3D-телевізорів в світі. Дивитися об'ємне відео можна за допомогою окулярів з поляризованими фільтрами, які дозволяють насолоджуватися яскравою 3D-картинкою великим групам людей, незалежно від кутів огляду або відстані до екрану.

Valuable Group є найбільшою медіакомпанією в Індії, яка володіє 1700 кінотеатрами і 40 процентною часткою ринку. Недавно компанія отримала ліцензію на світову трансляцію індійської прем'єр-ліги по крикету.

У Україні перший 3D-монітор з Full HD дозволом і підтримкою Tru-Surround HD від компанії LG Electronics був представлений 18 лютого 2010 року. Розподіляючи частоту мерехтіння по 60 Гц для кожного ока, монітор (модель W2363D) виводить на екран об'ємне тривимірне зображення. При цьому інформація, що вводиться, відображується на екрані майже миттєво - завдяки спеціальному Thru-режиму, який зводить час, необхідний для обробки даних, до мінімуму. W2363D - це монітор, в якому поєднуються такі характеристики екрану, як високий дозвіл 1920х1080 і частота мерехтіння 120 Гц.

Крім того, W2363D оснащений двома інтерфейсами HDMI, за допомогою яких до нього можна підключати периферійні пристрої, Blu-ray-плеєри, приставки останнього покоління і системи домашнього кінотеатру, які покликані розширити його мультимедійні можливості.

У Україні 3D-модель W2363D з'явиться в травні 2010 р., а ціна на неї складе 2024 грн.

Джерело - HiTech.Expert

RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:34 | Повідомлення # 41
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
3D окуляри Xpand будуть універсальними

Відомий в світі виробник стереоскопічних окулярів і іншого устаткування для кінотеатрів
працює над універсальними активними
окулярами для 3D телевізорів.

Нове покоління активних окулярів компанії Хpand буде сумісне з телевізорами всіх відомих брендів.

Сьогодні для перегляду 3D телепрограм потрібні фірмові окуляри від виробника телевізора. Хpand сподівається змінити цю ситуацію, запропонувавши універсальні окуляри. Активні окуляри Xpand зможуть розпізнавати інфрачервоні сигнали від телевізорів різних виробників.

Кожен зможе вибрати окуляри за своїм смаком. Оправи розрізнятимуться розмірами і кольором (12 забарвлень). Оголошена виробником вартість $ 120-$ 130.

www.hdtv.ru


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:35 | Повідомлення # 42
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
3D технологія від AU Optronics

На щорічній виставці виробництва екранів і сучасних технологій передачі зображення - FPD,
яка проходить в Китаї, відома тайваньська компанія AU Optronics представляє свою нову 3D технологію.

Один з головних експонатів компанії 65-дм LCD 3D дисплей.

Для візуалізації об'ємної картинки буде потрібно лише поляризаційні окуляри вартістю $ 3 і вагою 10 грамами. Поверх звичайних окулярів можна використовувати поляризаційні лінзи із затисками. Серійне виробництво 65 дюймових дисплеїв для 3D відображення за цією технологією передбачається почати в другій половині поточного року.

Окрім виставкового експоната для 3D відтворення з поляризаційними лінзами компанія представляє і декілька варіантів 3D технологій не вимагаючих окулярів.

hdtv.ru


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:35 | Повідомлення # 43
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Розроблена ще одна технологія

3D-відео без окулярів

Університетські дослідники з Тайваню і Швеції розробили ще одну технологію 3D відео без окулярів.
Ця технологія проекційного типа з використанням призматичного відображаючого дисплею.

Заявляється при вищих, ніж раніше вдавалося отримати, оптичних характеристиках і незначних перехресних перешкодах між каналами для правого і лівого ока. У новій системі поверхні призм відображають сприймане очима світло під двома різними кутами, створюючи за рахунок цього відчуття об'ємності. Від кількості призм на піксел екрану залежить кількість зон перегляду. Наприклад 4 призми на піксель дозволяють створити 10 зон в чотири ряди. 11 призм створять 100 крапок для огляду.

Дана розробка вимагає ще додаткової оптимізації, але дослідники вже планують виготовити прототип для залучення інвесторів і компаній з метою отримання допомоги в комерційному просуванні розробки.

hdtv.ru

RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:35 | Повідомлення # 44
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Ще одне 3D відео без окулярів

Ще один варіант об'ємного відео намагається довести до промислового використання
американська компанія i3D.

Основна перевага розробки, що заявляється ними, дуже широкі кути огляду (до 90 град.).

Виготовити доки удалося лише 7-мі дюймовий прототип. Вже розроблене для використання з такими дисплеями програмне забезпечення конвертує звичайне відео в об'ємне. А основна складність в доопрацюванні цього принципу об'ємного відеовідображення - добиться 3D ефекту на великому екрані.

Яких або подробиць про принцип дії їх системи стереоскопії i3D доки не дає. А на офіційному сайті компанії викладені лише контакные дані і прес-реліз по цьому продукту з десятком фотографій.

Джерело: HDTV.ru


RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:35 | Повідомлення # 45
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Корпорація Дженерал Сателайт

і Маріїнський театр готують світову прем'єру в 3D

15 квітня 2010 року Корпорація Дженерал Сателайт з Концертного залу Маріїнського театру організовує
першу в світі пряму телевізійну трансляцію балету у форматі 3D.

Глядачі в Росії і Європі вперше в історії зможуть спостерігати об'ємне зображення балету в прямому ефірі.

У програмі гала-концерту, що транслюється в тривимірному зображенні, будуть представлені фрагменти легендарних балетів з "золотого фонду" Маріїнського театру у виконанні світових зірок балету Ульяни Лопаткиной, Ірми Ніорадзе, Вікторії Терешкиной, Аліни Сомовою, Ігоря Зеленського, Леоніда Сарафанова, Володимира Шклярова, Анастасії і Дениса Матвієнко і інших. Гала-концерт відкриє художній керівник Маріїнського театру Валерій Гергиев.

Корпорація Дженерал Сателайт в цьому проекті виступає технічним партнером. Сигнал передаватиметься у відкритому форматі, що дасть можливість для перегляду світової прем'єри будь-якому телеглядачеві, що має необхідне 3D-оборудование (почало в 19.30 за московським часом). Урочисті вечори з переглядом Гала-концерту Маріїнського театру у форматі 3D в рамках святкування Года Россиі у Франції і Года Франциі в Росії відбудуться в Москві і в Резиденції російського посла в Парижі.

Художній керівник Маріїнського театру Валерій Гергиев особливо відзначив, що тепер є можливість співробітничати в практичному вживанні 3D-вещания з російською компанією, не чекаючи, поки новітні технології запропонують зарубіжні колеги: Представивши свого часу світ опери, світ балету, світ класичної музики у форматі телебачення високої чіткості ми зробили дуже серйозний, масштабний рух вперед. 3D - це дуже цікаво. Балетний спектакль - це рух, це колір, це костюми, це краса, це пластика і ми будемо першим балетним колективом в світі, що реалізував це у форматі об'ємного зображення. Можливо, ми зробимо ставку на цьому, якщо відчуємо що за цим майбутнє. Якщо відставання між нами і деякими іншими світовими театрами в 90-і роки можна було вимірювати світловими милями, то зараз різниці немає. Ми не поступимося ні в одному цеху, якщо так можна сказати, нікому. Я не говорю, що ми кращі, не поступимося і все>.

Broadcasting.Ru по матеріалах компанії Дженерал Сателайт


Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення 3D TV » Стереоскопічне телебачення 3D TV
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024