FORUM TV-SATЧетвер
25.04.2024, 00:26

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення 3D TV » Стереоскопічне телебачення 3D TV
Стереоскопічне телебачення 3D TV
RATVODДата: Субота, 28.08.2010, 14:28 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Стереоскопічне телебачення 3D TV

Мовлення у форматі 3D




Стереоскопічне 3D-телебачення було вперше продемонстровано 10 серпня 1928 р. Джоном Логі Байдером у Лондоні.

Перший 3D-телевізор був випущений в 1935 році.


RATVODДата: П`ятниця, 19.11.2010, 14:05 | Повідомлення # 91
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Учені зробили прорив

в тривимірних зображеннях

Американські учені розробили спосіб отримувати тривимірні зображення об'єктів,
які рухаються в режимі реального часу.

Причому для перегляду спеціального устаткування на зразок окулярів зовсім не потрібно,
повідомляє телеканал NewsOne.

Створена ученими технологія заснована на використанні нового фотореактивного матеріалу, що дозволяє оновлювати голограми кожні дві секунди. В результаті зображення міняється досить швидкий для того, щоб у глядача створювалася ілюзія, ніби він стежить за тим, що відбувається, в реальному часі.

Ця технологія називається "Тривимірною телеприсутністю", вона виправляє недолік сучасних 3D систем, коли ми бачимо тривимірне зображення лише попереду об'єкту, а обійти його по кругу не можемо.

"Наша кінцева мета - створити телевізор для відтворення 3D голограм, який можна буде поставити у вітальні. Але доки нам до цього далеко. Така частота не личить для демонстрації відео - зображення оновлюється лише раз в 2 секунди. Але нашу розробку можна використовувати в медицині або для створення 3D карти поля бою у військовій справі", - розповів професор Університету Арізони Пьер-Александр Бланш.

Для запису зображення використовується декілька камер, які "дивляться" на об'єкт під різними кутами. Отримана інформація кодується і надається у формі коротких лазерних імпульсів, які взаємодіють з випромінюванням іншого лазера. Результат взаємодії записується на пластину, покриту фотореактивним полімером.

Ця технологія є вдосконаленою версією розробки 2008 років. Тоді удавалося проектувати лише чорно-біле зображення, яке оновлювалося раз в 4 хвилини.

MIGnews.com.ua


RATVODДата: П`ятниця, 26.11.2010, 00:49 | Повідомлення # 92
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Через декілька років українці

дивитимуться 3D-телебачення

У найближчі 2-3 роки в Україні можуть з'явитися 3D-телевізійні канали,
принаймні, робитимуться спроби їх запуску.

Таку думку в інтерв'ю «ЛІГАБізнесІнформ» висловив президент компанії «Воля» Сергій Жваво.

«У найближчі декілька років 3D-канали точно з'являться. 3D-ТВ буде, якщо під «декілька років» розуміємо все ж більше року, і якщо мається на увазі простий запуск (не обов'язково успішний). Ось спроба запуску - точно реальна протягом 2-3 років», - відзначив він.

На питання про те, чи цікавий цей сегмент для «Волі», С.Бойко відмітив, що все залежатиме від інтересу, проявленого самими абонентами: «Коли в грудні проведемо річне маркетингове дослідження, яке виявить побажання абонентів на майбутнє. Якщо якийсь матеріальний відсоток споживачів висловиться «за», то чом би і ні».

Нагадаємо, згідно дослідженню ринку побутової техніки в II кварталі 2010 року, проведеному «GFK Ukraine», весною цього року деякий відсоток від нових проданих телевізорів склали телевізори з підтримкою 3D-відео.

proUA

РБК-Украина


RATVODДата: Четвер, 02.12.2010, 21:09 | Повідомлення # 93
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Експерт: 3D-відео в маси

рухатимуть еротика і порно

Дмитро Бущик, директор по маркетингу найбільшого в Білорусі кабельного оператора МТІС (УП "Мінські телевізійні інформаційні мережі") розповів про перспективи трансляції тривимірного телебачення в Білорусі і поділився своїми враженнями від використання передових пристроїв виводу зображення, які демонструвалися недавно на виставці в Каннах.

За словами Дмитра, найбільшою популярністю на виставці користувалися стенди еротичних 3D-каналів - незалежно від технології, саме порнографічна і еротична продукція багато в чому є "двигуном прогресу". Від того, який формат віддадуть перевазі ділки цієї багатомільярдної індустрії, залежить майбутнє всіх пристроїв виведення зображень.

Він розповів, що найближчим часом через дуже малу кількість телевізорів і інших пристроїв з підтримкою 3D подібне мовлення в Білорусі організовувати не планується. До того ж, на думку фахівця, майбутнє - не за обмеженими екранами, а за 3D-проекторами і іншими пристроями виводу.

TUT.BY


RATVODДата: Субота, 11.12.2010, 14:32 | Повідомлення # 94
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
3D-телебачення настає

завдяки технології затворів

Англійські аналітики з Futuresource Consulting стверджують, що, не дивлячись на критику прийняття ринком стандарту стереоскопічного ТБ, що роздається з різних сторін, зростання темпів постачань 3D-телевізорів (3DTV) є значнішим порівняно з першими продажами телевізорів високої чіткості (HDTV).

Аналітики відзначають, що зростання поширення 3DTV в перший рік продажів в багатьох країнах набагато значніше, ніж свого часу HDTV, а завдяки зниженню вартості (в деяких випадках до 40%) перспективи виглядають ще яснішими.

Futuresource Consulting прогнозують, що стереоскопічних телевізорів цього року буде продано вже 4 млн одиниць, причому 1,2 млн з них припаде на Європу. Наступного року європейські споживачі придбають вже більше 3 млн таких пристроїв.

Біл Фостер, головний консультант по технологіях в Futuresource, відзначає, що 3D дозволить виробникам створювати додаткову вартість для своїх продуктів. Причому системи, що використовують технологію окулярів затворів, тепер дістали можливість оснащувати свої телевізори відносно дешевими 3D-чіпами, що дозволяє робити стереопродукти доступнішими, зберігаючи прибуток на колишньому рівні.

Поляризаційна технологія, вживана в кінотеатрах і вимагаюча наявність пасивних окулярів, залишиться на деякий час дорогою. Крім того, при використанні цієї технології в телевізорах половина дозволу втрачається: адже ліве око бачить частину пікселів з однією поляризацією, а правий - з іншою.

Все це наводить до того, що сьогодні, по оцінках аналітичної компанії DisplaySearch, 98% ринку належить активній технології затвора. Проте, популярність поляризаційної технології зараз також зростає. Компанія AUO представила у вересні в Китаї 65-дюймову стереоскопічну панель, і Changhong і TCL використовуватимуть її для виробництва телевізорів по контрактах. Проте, DisplaySearch не упевнена, що поляризаційні телевізори займуть значну долю серед 3DTV в 2011 році, хоча і допускає цю можливість.

У наступному поколінні 3D-телевізорів використовуватимуться вже автостереоскопічні технології, що не вимагають наявності спеціальних окулярів. Але поява таких телевізорів з великою діагоналлю екрану на масовому ринку, за оцінкою Futuresource, відбудеться не раніше чим через 4 роки.

Аналітики також погоджуються на думці, що стереоскопічні можливості нових телевізорів разом з іншими функціями на зразок поліпшення засобів з'єднань, енергоефективності і появи веб-сервер-служб стануть новими ключовими чинниками в протистоянні крупних виробників в 2011 році і пізніше.

Костянтин Ходаковський
www.3dnews.ru


RATVODДата: Вівторок, 28.12.2010, 11:32 | Повідомлення # 95
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Sony передрікає розквіт 3D в 2011 році

Японська компанія Sony активно просуває 3D-технології.
Завдяки наявності ігрового підрозділу у неї це виходить набагато ефективніше, ніж у конкурентів.

У недавньому повідомленні президент SCEE Ендрю Хаус (Andrew House) заявив, що 2011 рік стане важливим роком для 3D. «3D буде розвиватися екосистемою, заснованою на контенті, телевізорах та інших факторах», - сказав Хаус.

Ключовим моментом є рівень проникнення 3D-ТБ. Наприклад, у Великобританії компанія Sky збирається розвивати напрямок тривимірного HD-телебачення. Чим більше провайдерів наслідують її приклад, тим більше покупців перейдуть на 3D-телевізори.

«Я не можу сказати, коли 3D глибоко проникне в наше життя, але впевнений, що технологія закріпиться швидше, ніж зайняв перехід від звичайного телебачення на HD», - зазначив Хаус.

Вирішальним моментом для багатьох є необхідність використання спеціальних окулярів. Практично у всіх недавніх опитуваннях користувачі різко негативно відгукуються про них і вважають, що 3D реально стане затребуваною, коли широке розповсюдження отримає 3D без окулярів. Виробники це розуміють і вже демонструють такі розробки.

Що стосується Sony, то в 2011 році компанія випустить кілька ігор для PlayStation 3, в яких буде реалізований 3D-режим. У їх числі такі очікувані тайтли, як Killzone 3, Uncharted 3 та Motorstorm Apocalypse.
Mobi
На латинице


satBuffonДата: Вівторок, 01.02.2011, 10:54 | Повідомлення # 96
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
CES 2011: новые 3D технологии от Sony


В январе этого года на международной выставке потребительской электроники Consumer Electronics Show (CES) Sony произвела фурор своими 3D технологиями. Компания превзошла грандиозность этого мероприятия, представив совместную вещательную 3D сеть и 3D принимающие устройства.

“3Net” - это новая 3D сеть, которую компании Sony, Discovery и IMAX планируют запустить в этом году. О ее разработке было объявлено на прошлогодней выставке CES. С тех пор производители сообщили несколько названий передач, которые будут транслироваться в ней, но название самой сети до сих пор оставалось неизвестным. По словам представителей Sony, сеть будет отличаться самой большой в мире библиотекой собственного 3D телеконтента. Ее запуск планируется на начало этого года.

Нехватка 3D контента считалась препятствием для принятия пользователями 3DTV, хотя последнее время носители спутниковой связи стали очень популярны. Американский спутниковый TV сервис DirecTV в прошлом июле запустил три 3D канала в сотрудничестве с соперником Sony компанией Panasonic. DirecTV также является носителем телесети ESPN 3D. Таким же образом поступают кабельные операторы Comcast, Time Warner и поставщик U-verse IPTV телевидения AT&T. Компания Verizon дала согласие в этом году подключить ESPN 3D к сервису FiOS.

Ожидается, что «3Net» станет носителем самого оригинального контента по сравнению с другими 3D сетями. Например, ESPN 3D – это канал прямых спортивных трансляций, начинающий свою работу 14 февраля этого года, и чтобы 24 часа в день и 7 дней в неделю заполнять его эфир, программы начнут периодически повторяться. 3Net выигрывает в этом плане, так как в его распоряжении будут библиотека Sony Pictures, видеоколлекция IMAX и производственная машина, которая стабильно заполняет 13-ую телесеть Discovery.

Sony, Discovery и IMAX в октябре 2010 года анонсировали программу телепередач, в которую войдут научно-познавательные серии «Нападения гигантской медузы» (Attack of the Giant Jellyfish), «Африка в 3D» (Africa in 3D), мультфильм «Облачно, возможны осадки в виде фрикаделек» (Cloudy with a Chance of Meatballs) и другие. Еще несколько сериалов и фильмов были добавлены в этот список в декабре. Позже были анонсированы еще три названия программ и еще один приключенческий сериал, рабочее название которого «Испытайте 3D» (Experience 3D). Его часовые серии производит компания Arena Films. В свою очередь IMAX внес в программу шоу «Хаббл в 3D» (Hubble 3D). «Интерактивное 3D» (In the Qube 3D) внесла Sony и «Миграция диких животных» (Wildebeest Migration) – телекомпания Discovery. На выставку CES компания Sony также привезла телевизоры 3D Bravia LCD TV, проигрыватели Blu-ray, камеры Cyber-shot, камкордеры Handycam, лэптопы Vaio и другую продукцию.

Представители компании Sony говорят, что в 2011 году линейка Bravia пополнится двадцатью семью новыми моделями, включая 16 новых моделей 3D телевизоров, некоторые – с возможностью подключения к интернету. Самой высококлассной моделью считается KDL-HX820 со следующими техническими характеристиками: стандарт экрана 1080p, 3D-синхронизированный, с опцией Wi-Fi, с возможностью выхода в Skype, с доступом к платформе Android, диагональ – 46 или 55 дюймов (Sony является партнером Google TV).

Новый Blu-ray видеопроигрыватель с Wi-Fi доступом BDP-S780 совместим с Blu-ray 3D, так же, как и с форматами DVD, CD и SACD. По словам представителей Sony, проигрыватель может конвертировать 3D в «симулированное 3D».

Sony утверждает, что их камкордер HDR-TD10 Handycam «это первый в мире 3D камкордер, форматом записи которого является Double Full HD, то есть двойной Full HD 1920x1080». Сдвоенные объективы, сенсоры и процессоры способствуют 3D захвату и воспроизведению без 3D очков на жидкокристаллическом мониторе диагональю 3,5 дюйма. Карманная 3D камера Bloggie MHS-FS3 снимает HD и 3D видео с разрешением 5,1 мегапикселей. Линейка камер Cyber-shot была усовершенствованна пятью новыми однообъективными 3D моделями, которые будут стоить около $220.

Новая серия 3D лэптопов Vaio имеют встроенные 3D трансмиттеры, технологию active shutter glass, отличается 16-дюймовым широким дисплеем и встроенными Blu-ray драйверами.

slavasamДата: Понеділок, 07.02.2011, 13:18 | Повідомлення # 97
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
TMLToshiba зазнає поразки, але не здається
Японська компанія Toshiba першою налагодила виробництво безочкових 3D телевізорів. Проте, за підсумками першого місяця продажів план реалізації виявився явно заваленим.

Toshiba presented to the court demanding Japanese buyers autostereoscopic two models - 20-inch 20GL1 and 12-inch 12GL1, planning to sell each month of 1000 pieces of each model, but in reality the results were much lower.Toshiba 20GL1 по $ 3900 було продано тільки 500 штук, а маленьких 12GL1 по $ 1500 навіть менше.
Nevertheless, the company is not going to adjust development plans autostereoscopic technology and hopes that issuing this year to market models with larger screens will be perceived more positively buyers.А за рахунок розширення географії продажів на Північну Америку і Європу збирається підняти планку продажів до 50000 безочкових HDTV на місяць.
http://www.hdtv.ru/news/industry/100...a.TML
RATVODДата: Субота, 26.02.2011, 18:37 | Повідомлення # 98
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Прийнята фінальна версія DVB-3DTV

Міжнародна організація Digital Video Broadcasting Project, яка курирує розвиток і стандартизацію цифрового телемовлення, нарешті прийняла остаточну версію специфікації стандарту цифрового 3D-телемовлення.

Стандарт DVB-3DTV, специфікації якого офіційно опубліковані в лютому 2011 року, визначає формат, у якому буде проводитись 3D-телемовлення і який будуть використовувати виробники плеєрів і телевізорів для обробки, декодування та виведення на екран 3D-сигналу, незалежно від того, активні або пасивні екран і окуляри використовуються для відображення 3D.

Згідно з інформацією, стандарт DVB-3DTV «рамково сумісний» з нинішнім цифровим телемовленням: кадри для лівого і правого очей будуть включені в звичайний 2D HD кадр, що дозволить телемовна компанія використовувати переважно вже наявне обладнання.

Для того, щоб допомогти приймального обладнання правильно ідентифікувати прийняту передачу і визначити наявність 3D-потоку для його розбивки на два канали, в сигнал будуть впроваджуватися спеціальні метадані. Крім усього іншого, це допоможе виробникам техніки забезпечити роботу вже випущеного устаткування з 3D-сигналом шляхом простого оновлення програмного забезпечення.

Дуже важливо відзначити, що стандарт DVB-3DTV передбачає підтримку мовлення, сумісного не тільки з форматами 720p і 1080i, з частотою оновлення 50 Гц і 60 Гц, але також у 3D-форматі «зверху-знизу» (top-and-bottom) і «сторона-до-стороні» (side-by-side), і навіть у «кінотеатральному» side-by-side форматі 1080p 24 Гц. Повний список підтримуваних форматів узгоджений зі специфікаціями останньої версії стандарту HDMI і виглядає наступним чином:

720p @ 50Hz Top-and-Bottom
720p@59.94 / 60 Hz Top-and-Bottom
1080i @ 50Hz Side-by-Side
1080i@59.94 / 60 Hz Side-by-Side
1080p@23.97 / 24 Hz Top-and-Bottom
720p @ 50Hz Side-by-Side
720p@59.94 / 60 Hz Side-by-Side
1080p@23.97 / 24 Hz Side-by-Side

Специфікації DVB-3DTV також мають на увазі подальший розвиток стандарту з обов'язковим збереженням зворотної сумісності з вже прийнятими версіями. Зокрема, в майбутньому в стандарті буде підтримуватися можливість об'єднання одного або двох 3D-зображень у єдину 2D-картинку, що дозволить організаціям мовлення використовувати одне і те ж обладнання для організації одночасного мовлення і в 3D, і 2D-форматах.

Крім того, вже зараз на перспективу закладається можливість додавання в майбутні версії стандарту DVB-3DTV так званої «карти глибини» (depth map), яка дозволить глядачеві підлаштовувати глибину стереобази і ступінь поділу перспективи між зображеннями для правого і лівого ока.

У міру появи фінальних специфікацій DVB-3DTV у відкритому доступі (або в доступних для вивчення формах) ми обов'язково повернемося до цього питання і розповімо про це стандарті максимально докладно.

Більш докладну інформацію дивитися тут www.dvb.org/a154_DVB-3DTV_Spec.pdf

total3d.ru


slavasamДата: Середа, 23.03.2011, 18:38 | Повідомлення # 99
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Куб з 512 світлодіодів здатний демонструвати 3D без окулярів
Джерело: Engadget
В даний час багато IT компанії прагнуть створити технології так званого природного 3D, коли об'ємне зображення формується без посередництва спеціальних окулярів і інших пристосувань,серйозно збільшують навантаження на очі користувача і просто заважають насолоджуватися тривимірної картинкою.Сьогодні ми поговоримо про одну з таких розробок, автором якої є Нік Шульц (Nick Schulze), а в якості основи для неї виступає конгломерат із 512 світлодіодів.

Ці світлодіоди об'єднані в конструкцію з формою куба, здатну створювати стереоскопічне зображення.Правда дозвіл, який створює дана розробка, становить лише 8 x 8 x 8, але надалі, очевидно, цей показник може бути збільшений.Додамо, що обчислювальні можливості цієї 3D матриці з LED світильників забезпечуються за рахунок апаратної платформи Arduino, а за управління всією системою відповідає пакет прикладних програм MATLAB, який застосовується у сфері математичного моделювання об'єктів.
slavasamДата: Субота, 02.04.2011, 22:26 | Повідомлення # 100
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Д. Камерон пропонує удосконалити 3D

Режисер Аватара Д. Камерон і продюсер Д. Ландау пропонують кіноіндустрії перейти на новий стандарт з підвищеною частотою зміни відображаються на екрані кадрів.У цьому випадку вдасться підвищити якість зображення, що знімаються в 3D форматі фільмів та інших кіноматеріалів. Частоту зміни кадрів пропонується підвищити з сьогоднішніх 24 кадрів в секунду до 48-ми або навіть до 60-ти.

Артефакти в 3D виникають через стробоскопічного ефекту, - говорить Ландау, - позбутися від яких допоможе підвищена частота кадрів. Прискорена зміна окремих кадрів благотворно позначиться не тільки на об'ємному зображенні, але і на звичайному в 2D форматі.Далі продюсер говорить, що більшість цифрових камер вже здатні знімати і з частотою 48, і 60 кадрів. Але ця функція використовується лише в специфічних випадках.

slavasamДата: Субота, 02.04.2011, 22:28 | Повідомлення # 101
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Шоу «3D-рух» в рамках виставки Consumer Electronics & Photo Expo

З 15 по 17 квітня в Московському виставковому центрі «Крокус Експо» в рамках виставки споживчої електроніки Consumer Electronics & Photo Expo пройде унікальний для російського ринку подія - Інтерактивне шоу «3D-рух».

3D - це глобальний тренд в індустрії споживчої електроніки, який розвивають багато провідних виробників.Зробити нові технології і продукти ближче, доступнішою і зрозумілішою для споживача - основне завдання, яке стоїть перед гравцями ринку 3D - виробниками обладнання і контенту, засобами масової інформації та усіма, кому небайдуже розвиток та впровадження сучасних технологій.

Вперше будь-який бажаючий зможе стати учасником насиченою 3D програми:

- Познайомитися з ретро-3D і побачити фрагменти чорно-білого 3D фільму 1947р. «Робінзон Крузо», а також фільм «Учень Лекаря», знятого в 1983 році в стереоскопічною системі Стерео-70;

- Подивитися нові 3D відео фільми та ролики, а так само короткометражні фільми з 3D стереофестіваля;

- Стати учасником захоплюючих 3D інсталяцій: 3D анімація в MAYA; стаціонарна інсталяція на базі технології доповненої реальності «Живі 3D мітки»;

- Послухати лекції про історію 3D і особливості зйомки від відомих фахівців: Рожков С. М. (завідувач лабораторією стереокінематогрофа НІКФІ, член Спілки кінематографістів Російської Федерації), Майоров М. А. (режисер-оператор, кінознавець, член Спілки кінематографістів Російської Федерації);

- Побачити нові освітні 3D шкільні уроки, подивитися інсталяцію «3D прогулянка по музею», побачити відомі картини та фотографії в 3D, подивитися приклад застосування 3D для освітнього проекту з навчально-художнім музеєм І.В. Цвєтаєва;

- Побачити 3D контент і новинки від провідних виробників;

- Вперше побачити виступ відомих музичних груп при 3D відео супроводі;

- Взяти участь в 3D вікторинах і конкурсах та отримати цінні призи.

У рамках виставки пройдуть і інші заходи, пов'язані з 3D-технологіями.Так, компанія Sony готує спеціальні програми для глядачів і свої новинки 3D в усіх областях електроніки. Всі бажаючі зможуть отримати уроки фото і відео зйомки 3D за допомогою камери Fujifilm.Компанія Nvidia представить функціонуючу 3D мобільний фотостудію, а на стенді оператора "НТВ-ПЛЮС" відбудеться демонстрація 3D мовлення на обладнанні Panasonic.

Серед інших заходів у 3D на виставці:

16 і 17 квітня - турнір з комп'ютерних ігор в 3D «Кібер-герой 3D-Vision».Змагання пройдуть з двох дисциплін - Starcraft II і Need for Speed ​​Shift II і повністю в 3D.

16 і 17 квітня буде організована демо-зона 3D-відеоігор.

Генеральний партнер Інтерактивного шоу «3D-рух» - компанія 3D ЛІГА, співорганізатор заходів у форматі 3D.

satBuffonДата: П`ятниця, 08.04.2011, 21:35 | Повідомлення # 102
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Споживачі відмовляються від 3D-ефекту

Глядачі перестають ходити в кінотеатри на 3D-фільми, телевізори з стереоскопічним зображенням не розкуповуються. Нова технологія, бум на яку породив вихід голлівудського блокбастера "Аватар", може загнутися. Тривимірна картинка починає викликати роздратування у значного числа споживачів, вона вже не сприймається як захоплюючий атракціон. Таку невтішну картину для кіноіндустрії і виробників електроніки малюють останні опитування споживачів і дані збуту за кордоном.

Дивно - кінотеатри підняли в середньому на 40% ціни на квитки на сеанси тривимірних фільмів, продавці електроніки накрутили ціни на 3D-пристрої в очікуванні великих прибутків, однак споживачі дедалі більше втрачають інтерес до моді на 3D, і це вже доконаний факт.

ВТИРАННЯ 3D-ОКУЛЯР
Раніше експерти заявляли, що технологія 3D додає 20% до касовими зборами картини, але тепер з'ясувалося, що подібні фільми збирають з кожним разом все менше і менше. Почалося все з суперуспішних "Аватара", "Аліси в Країні чудес", а закінчилося провалом 3D-мультфільму "Таємниця Червоної планети", який вийшов 11 березня і при бюджеті 150 млн дол. зібрав на даний момент по всьому світу 36 млн дол. (відомості Boxofficemojo). Сердиті глядачі не хочуть переплачувати за "об'ємність" зображення, що досягається шляхом надягання на очі спеціальних окулярів і обману мозку. До того ж всім відомі скарги відвідувачів кінотеатрів на періодичну нудоту і запаморочення, що виникають з часом-за перегляду 3d-відео.

Не краще справи з походом тривимірної технології в будинку споживачів. Мова йде про 3D-телевізорах. Як показало опитування міжнародної дослідницької компанії Vision Critical, проведений з 1 по 7 березня 2011 року, більшість американців, британців і канадців чи куплять такий пристрій найближчим часом. І це при тому, що обізнаність про самої технології висока (у США - 81%, Великобританії - 81%, У канаді - 84%). Однак 95% канадців відповіли, що вони "ймовірно" або "абсолютно точно" не куплять протягом наступних шести місяців 3D-телевізор. Те ж заявила основна частина американців і британців (81%).

Фактично володарями телевізійних 3D-панелей зараз є лише 5% жителів США, 2% мешканців Туманного Альбіону і 1% населення Канади. Навряд чи виробники телевізорів, які в останні роки посилено пропагуються на всіх без винятку виставки споживчої електроніки, розраховували на такий скромний результат.

Головною причиною небажання купувати 3d-телевізори респонденти називають високу ціну на них. Шкодують грошей на купівлю 42% британців, 39% американців і 32% канадців. За даними Vision Critical, в США за 45-дюймовий телевізор з тривимірним зображенням згодні віддати 753 дол., в Канаді - 785 дол., а у великобританії готові заплатити 625 дол. за пристрій з діагоналлю 40 дюймів. Реальні ціни перевершують бажані приблизно в два рази.

Друга за популярністю причина сказати "ні" 3D - це небажання надягати будинку спеціальні окуляри для перегляду. Про неї говорить 31% населення Великобританії, 28% - Канади і 26% - США.

І нарешті, сама цікава причина "невыбора" домашнього 3D. За словами дослідників, багато споживачів і так зовсім недавно розщедрилися на HD-телевізори, ціни на які зараз помітно впали, і не готові знову потрапити на ту ж вудку з переходом на 3D-пристрої.

ПОВЕРНІТЬ ГРОШІ!
Що стосується ігрової індустрії, то і тут у тривимірній технології далеко не все гладко. Тисячі геймерів, які придбали "революційні" консолі Від компанії nintendo 3ds, скаржаться на погане самопочуття після гри. Деякі навіть намагаються повернути гроші, в чому їм магазини відмовляють.

Незважаючи на безрадісний тренд, самі продавці електроніки не схильні перебільшувати. Керівник зв'язків з громадськістю "Ельдорадо" Сергій Павлов переконаний, що поява не вимагають очок-3D телевізорів за привабливою ціною, а також розширення доступного контенту в тривимірному форматі може посприяти збільшенню інтересу у споживачів.

"До того ж кіно може перейти на демонстрацію фільмів, знятих не з частотою 24 кадру в секунду, а з частотою 48 і 60 кадрів в секунду, що теж є одним з нових цікавих пропозицій для аудиторії", - відзначає експерт. Справа в тому, що при такому показі картинка стає максимально реалістичними, а навантаження на очі мінімізується. Про зйомки першого фільму з використанням технології високочастотного відео вже заявив режисер Джеймс Кемерон. Це буде сіквел "Аватара".

Джерело:

RATVODДата: Вівторок, 17.05.2011, 22:06 | Повідомлення # 103
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Створено найменший у світі

Full HD-дисплей з підтримкою 3D

3D-панель Ortus Technology ( фото DigInfo TV ).

Японська компанія Ortus Technology повідомила про розробку екрану високої чіткості, призначеного для застосування в тому числі і в цифрових камерах.

Відзначається, що представлена панель на сьогодні є самим маленьким Full HD-дисплеєм з можливістю відображення 3D-контенту. Його діагональ становить 4,8 дюйми, роздільна здатність - 1920 × 1080 пікселів (458 точок на дюйм в 2D-режимі).

Для формування стереоскопічної картинки застосовується спеціальна плівка Xpol, завдяки якій зображення виводиться для лівого і правого ока. Дозвіл по вертикалі в цьому випадку зменшується вдвічі, а для перегляду об'ємного контенту необхідні спеціальні окуляри.

Панель забезпечена світлодіодним підсвічуванням, відображає понад 16 млн колірних відтінків і забезпечує кут огляду в 160 градусів.

Масове виробництво 3D-дисплеїв компанія Ortus Technology розраховує освоїти в доступному для огляду майбутньому.

compulenta.


RATVODДата: Середа, 18.05.2011, 00:16 | Повідомлення # 104
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Виробники придумали, якими

мають бути 3D-телевізори

Минуло трохи більше року, і виробники випускають вже другу хвилю 3D-телевізорів. В кінці квітня Samsung і LG представили в Росії нові телевізори із стереоскопічним ефектом. Перше покоління 3D-моделей з'явилося в січні 2010 року на виставці CES. Тоді багатьом виробникам здалося, що ринок вже "дозрів" для нового стандарту, однак незабаром з'ясувалося, що це не так.

Протягом перших місяців приходили невтішні проміжні підсумки, які свідчили про те, що покупці не готові переплачувати у кілька разів у порівнянні з схожими за розміром звичайними РК-або плазмовими телевізорами за функцію "3D". Само собою, будь-яка нова технологія проходить етап, коли вона затребувана тільки у обмеженої аудиторії, так званих "ранніх адептів": решти відлякує як висока ціна, так і новизна технології.

Читати далі ...
Проте вже до кінця року телевізори почали дешевшати, і обсяг їхніх продажів потроху став рости. Так, за статистикою російського офісу Samsung, в Росії за весь 2010 рік було продано близько 50 тисяч 3D-телевізорів (що, звичайно, зовсім небагато). Проте 80 відсотків від цього обсягу було куплено в жовтні-грудні, що свідчить про зростання інтересу до цих моделей. Для порівняння, за оцінками аналітиків iSuppli, по всьому світу в 2010 році було продано близько 4,2 мільйона 3D-телевізорів. Таким чином, показник Росії становить трохи більше відсотка від загальносвітового обсягу продажів. Така ж частка характерна і для звичайних моделей, без 3D.

Як наслідок, на початку 2011 року виробники цілком очікувано випустили оновлені лінійки 3D-телевізорів. І тут в хід пішли різні маркетингові виверти: хтось робить ставку на "проривні" досягнення в області 3D-технологій, інші знижують вартість спеціальних окулярів, які як і раніше потрібні для того, щоб отримати стереоскопічний ефект.

Причому від невеликих "уколів" на адресу конкурентів компанії починають переходити до серйозних випадів. Так, у День Перемоги Samsung представив найбільший 3D-телевізор з РК-екраном D9500, діагональ якого складає 75 дюймів (190 сантиметрів). Для порівняння, на ринку представлена ​​і професійна модель з плазмовим екраном Panasonic, діагональ якого дорівнює 103 дюймам.

Очевидно, що подібна модель, ціна якої в Кореї досягає 17,6 тисячі доларів, в першу чергу використовується в маркетингових цілях - навряд чи з'явиться велика кількість бажаючих її придбати. Хоча до Росії вона все ж доїде, але восени.

А в кінці квітня в Росії були представлені інші нові моделі 3D-телевізорів. Відразу два найбільші виробники подібних моделей, Samsung і LG, зробили це практично одночасно. "Лента.ру" протестувала один з LED-телевізорів Samsung восьмої серії з 55-дюймовим екраном (UE55D8000).

Основна особливість моделі 2011 року полягає в тому, що до функції 3D додані можливості інтернет-телебачення. Так, незважаючи на те, що самі по собі інтернет-телевізори не рідкість, поєднання 3D і виходу в інтернет стало основною конкурентною пропозицією на ринку в цьому році.

Що представляють собою подібні телевізори? Фактично, це комп'ютер, здатний запускати мінідодатків (віджети) з магазину додатків, виходити в інтернет за допомогою браузера, а також відтворювати фотографії та фільми з зовнішніх джерел. Він працює під управлінням ОС на базі ядра Linux, оснащується поруч стандартних роз'ємів і модулів бездротового зв'язку.

Так, до телевізора можна підключити по Wi-Fi, HDMI або порту Ethernet зовнішній жорсткий диск, мережний накопичувач або флешку. Деякі нові моделі підтримують і роботу в мережі Wi-Fi. Зокрема, до подібних телевізорів можна підключити по бездротовій мережі комп'ютер і запускати фільми безпосередньо з нього. А керувати пристроями можна як за допомогою спеціальних пультів, так і Android-смартфонів і планшетів, знову ж таки по Wi-Fi. Зокрема, Samsung додав в офіційний магазин Android Market спеціальний додаток для смартфонів, що працюють під управлінням мобільної ОС Google. Примітно, що його можна встановити на моделі будь-яких виробників, а не тільки смартфони південнокорейської компанії.

Одним модулем Wi-Fi, однак, бездротові можливості телевізора не обмежуються. Так, активні 3D-окуляри підключаються до моделі Samsung за допомогою Bluetooth. Інші пристрої за допомогою Bluetooth до телевізора прив'язати вже не можна.

А для роботи з цими телевізорами додатковий пристрій все ж таки потрібно. Справа в тому, що звичайні пульти дистанційного управління, що поставляються в комплекті, не мають QWERTY-клавіатури, що робить їх незручними для пошукових запитів або роботи в Мережі. До слова, пульти із клавішами на західних ринках вже продаються, проте в Росію їх завезуть тільки влітку. Представники Samsung пояснюють, що затримка пов'язана з прошивкою клавіатури під кириличний алфавіт.

До речі, крім пошуку по колекції музики і фільмів і просто браузинга, пульт з клавіатурою також можуть стати в нагоді для роботи в соцмережах. Так, в магазині доступні клієнти як для не надто популярних у Росії соціальних сервісів Twitter і Facebook, так і для успішних і активно використовуються Skype і чату Google Talk. І з допомогою телевізора користувачі зможуть не тільки читати свої новинні стрічки, але і залишати записи. Іншими словами, тепер можна буде при перегляді телепередачі або фільму написати повідомлення в твіттер, не відриваючись від телевізора. Не доведеться навіть переривати перегляд фільму - за допомогою функції Social TV можна поєднувати перегляд з читанням і коментуванням записів друзів.

Ставка на "інтернетизацію" 3D-телевізорів виглядає виправданою, проте все ж таки буде потрібно багато часу для того, щоб привчити користувачів до роботи в Мережі з телеекрану. Зрозуміло, що повністю це і не вийде, проте для перегляду роликів на YouTube або "зависання" в соцмережах інтернет в телевізорі все-таки може стати в нагоді. Такої ж думки дотримується і Google, яка просуває свою систему Google TV, представлену рік тому. Правда, поки Google TV поширюється не цілком успішно.

Повертаючись до стереоскоскопіческой технології, відзначимо, що різні виробники реалізують її по-різному. Ключовою відмінністю є використання пасивних або активних очок. Перші були розроблені раніше і з ними знайомі всі, хто дивився 3D-фільми в кінотеатрах. Існують декілька типів подібних очок: від недорогих анагліфічних зі світлофільтрами до поляризованих. Але загальний принцип їх роботи полягає в тому, що вони змінюють зображення, не взаємодіючи з екраном.

На відміну від пасивних, активні окуляри безпосередньо зв'язуються з телевізором за допомогою інфрачервоного каналу або радіозв'язку. У моделей Samsung, як ми вже писали, це відбувається через Bluetooth. Подібні окуляри дорожчий у виробництві в порівнянні з пасивними за рахунок того, що в лінзу вбудовується додатковий РК-шар, який використовується для досягнення стереоефекту. Активні окуляри також поляризуються, в результаті чого зображення в них виглядає темніше, ніж насправді.

Різниця у вартості очок може бути досить суттєвою і досягати декількох десятків доларів за пару. Однак у майбутньому вартість окулярів, безумовно, буде знижуватися. Так, у США на початку травня Samsung знизив вартість декількох моделей 3D-очок вдвічі. Не виключено, що ціни на них будуть знижені і в Росії. Однак коли це відбудеться, поки невідомо.

Незважаючи на це, 3D-телевізори для багатьох росіян, як і раніше, дуже дороги. До того ж саме 3D-телебачення поки тільки робить перші кроки, причому не в Росії. А для перегляду фільмів потрібно Blu-ray плеєр з підтримкою цієї технології.

Виробники, звичайно ж, розуміють, що продажі телевізорів безпосередньо залежать від обсягу контенту. Так, у багатьох моделях є можливість конвертації традиційного "двомірного" зображення в стереоскопічне. Причому вона працює як з ефірним мовленням, так і з фільмами або фотографіями з колекції користувача.

До речі, ця технологія рік від року буде вдосконалюватися. Зокрема, як заявляє Samsung, в моделі 2011 року якість конвертації було покращено за рахунок застосування нового механізму обробки зображення. Це означає, що років через п'ять виробники зможуть домогтися зовсім реалістичною конвертації, проте вже і зараз дивитися звичайні фотографії або фільми в 3D-окулярах цікаво і досить незвично.

Якщо ж говорити про те, коли 3D-телевізори "вистрілять" і "вистрілять" взагалі, то аналітики з iSuppli оцінюють, що за цей рік обсяг продажів зросте в 5,5 рази з 4,2 до 23,4 мільйона штук. У подальшому вони очікують, що зростання буде тривати і подолає відмітку в 100 мільйонів вже у 2014 році.

Звичайно, ці оцінки можуть видатися надто оптимістичними. Однак 3D дійсно користується все більшою популярністю. Так, за минулий уїк-енд лідер американського кінопрокату "Тор" отримав більше 60 відсотків зборів від глядачів 3D-версії. І незважаючи на те, що квитки на 3D коштують дорожче, а значить, за кількістю глядачів співвідношення як і раніше може бути на користь двомірного фільму, стереозображення вже не сприймається як щось дивовижне.

empit.


kozakuaДата: Неділя, 26.06.2011, 21:53 | Повідомлення # 105
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
3D в Украине. Технологические возможности и перспективы




23 июня в Киеве прошел круглый стол «Влияние 3D телевидения на масс-маркет», организованный компанией LG Electronics, который собрал ведущих специалистов IT-сферы, теле- и киноиндустрии, аналитиков, а также представителей компании LG Electronics и СМИ с целью обсудить в открытом диалоге перспективы формата 3D в Украине.

На круглом столе присутствующие говорили о новых 3D технологиях компании LG Electronics, росте спроса на стереографическое изображение в Украине и мире, проблемах перехода украинских телекомпаний на цифровое вещание и о нынешнем состоянии киноиндустрии нашей страны.

В качестве экспертов были приглашены специалист по маркетингу ТВ продукции компании «LG Electronics Ukraine» Людмила Приймак, IT-эксперт, сооснователь техноблога gagadget.com Сергей Митяев, глава Цифрового комитета ИТК, генеральный продюсер ООО «Телеодин» Валентин Коваль, глава юнита «Trendwatching» («ADV Group») Михаил Черняк, начальник отдела исследований розничной торговли, «GfK Ukraine» Андрей Свирский и кинопродюсер, руководитель компании «SOTA Cinema Group» Олег Кохан. Модерировал круглый стол ведущий программы «Технопарк», эксперт рынка электроники Виктор Литовченко.

Новые 3D технологии от LG станут сенсацией в Украине?
Людмила Приймак, LG Electronics

Главным событием встречи стала презентация новой технологии Сinema 3D от LG. Специалист по маркетингу компании Людмила Приймак рассказала: «Предыдущее поколение 3D телевизоров базировалось на технологии затворочного типа, то есть использовало очки, линзы которых попеременно закрывались: то левая, то правая. Таких закрытий в секунду происходило до 60. Конечно, глаз этого не замечает. Однако при просмотре 3D человек улавливал боковым зрением перекрестные помехи, которые возникают вокруг самого телевизора. Это мерцание очень сильно утомляет глаза. Компания LG Electronics пересмотрела принцип подачи 3D-изображения: мы избавились от электрических компонентов в очках и связи телевизора с очками. Это принципиально новое поколение телевизоров получило название LG Сinema 3D. Экран такого телевизора представляет собой жидкокристаллическую панель с LED-подсветкой, которая покрыта специальной поляризационной пленкой. Эта пленка позволяет разделить изображение для левого и для правого глаза, одновременно выводя его на экран. Таким образом, надевая специальные, тоже поляризованные очки, человек может наблюдать 3D».

Кроме отсутствия мерцания, новая технология предполагает использование легких и удобных очков, которые не содержат электроники, не передают электромагнитные волны и не нуждаются в подзарядке, при этом весят всего 16 гр, что является огромным преимуществом для частого просмотра телевизора в формате 3D.

Еще одним важный момент – новые телевизоры LG с технологией Сinema 3D автоматически конвертируют 2D сигнал в 3D. Компания гарантирует, что пользователь может наслаждаться совершенно любым контентом в новом качестве. Новые телевизоры также предлагают полноценный интернет-браузинг, Wi-Fi и звук Infinite 3D Surround.

Представители компании LG Electronics уточнили, что в этом году они планируют выпустить около 10 моделей подобного типа. Пока что в линейке представлены три модели телевизоров: LG LW650S, LG LW575S и LG LW4500. Все они обладают вышеперечисленными преимуществами и отличаются лишь некоторыми функциями.

Цена на украинском рынке телевизоров LG Electronics с новой 3D технологией составит от 9 999 гривен до 26 999 гривен в зависимости от модели и размера диагонали.

«В преддверие большого спортивного события – Евро 2012 появление новой 3D технологии оказалось как нельзя кстати, поскольку футбол обычно смотрят как раз большими компаниями, поэтому мы надеемся, что следующий год станет знаковым для 3D технологии», – отметила Ирина Хворостяная, маркетинг-директор компании «LG Electronics Ukraine».
Андрей Свирский: «Мы ожидаем бум на 3D телевидение в Украине»
Виктор Литовченко и Андрей Свирский

Насколько украинские потребители готовы к покупке 3D телевизоров, и какова ситуация сегодня в этом сегменте рынка, рассказал присутствующим Андрей Свирский, начальник отдела исследований розничной торговли «GfK Ukraine»: «По нашим прогнозам доля продаж 3D телевизоров во всем мире за 2011 год сможет достичь 8% (19,1 млн. единиц) от общих объемов продаж, а в 2012 году – уже 23% (55,6 млн. единиц). Если говорить об Украине, то в 2010 году было реализовано 5,1 тыс единиц 3D телевизоров. По ожиданиям, в 2011 году этот объем увеличится до 31,6 тыс единиц, а в 2012 – до 165,9 тыс соответственно».

Он также отметил, что на данный момент в Украине продается около 2% 3D телевизоров от общих объемов продаж в мире, которые в 2010 году составили 2,7 млн единиц. Лидерами продаж являются страны Западной Европы, Азии и Тихоокеанского региона. По прогнозам «GfK Ukraine», именно эти страны удержат лидерство и в дальнейшем.

«Что касается технологии, которую нам сегодня представила компания LG, то, по моему мнению, это должна быть большая революция. Конвертация 2D в 3D контент без дополнительных съемок – это очень большое преимущество», – добавил Андрей Свирский.

Тем не менее, полноценного 3D телевидения, с выделенным каналом вещания в 3D, в Украине пока нет. Предпосылкой к его появлению может стать переход украинских телеканалов на HD вещание, поскольку его пропускная способность позволяет передать количество информации, необходимое для трансляции 3D контента. Об этом собравшимся за круглым столом сообщил Валентин Коваль, глава Цифрового комитета ИТК, генеральный продюсер ООО «Телеодин». На данный момент, к сожалению, не все так радужно в украинских телекомпаниях, и то, что для других стран давно является нормой, в нашей стране только на стадии развития. «Например, стереозвук, который для большинства является стандартом, на украинских телеканалах встречается крайне редко. Я буквально по пальцам могу пересчитать каналы, которые вещают в стереозвуке.

Что касается 3D вещания, то оно базируется технологически на способности вещать в HD формате, и прежде чем появится 3D, в Украине должно появиться полноценное вещание в высоком разрешении. Пока что мы знаем только об одном месяце тестового вещания телеканала «Интер», я не знаю причин, по которым они свернули свой эксперимент, скорее всего, они просто пробовали, как это работает. Таким образом, на данный момент ни один телеканал Украины к HD вещанию не относится серьезно.

Это происходит потому, что телевидение – это, в первую очередь, бизнес, и для телевизионного вещания очень важен способ монетизации всех технологических новинок. Широковещательное телевидение возьмется за какую-нибудь технологию тогда, когда будет понимать, что хотя бы 75% рецепиентов оснащены этой технологией».

Валентин Коваль добавил, что люди склонны ожидать большего от жизни, и 3D – это одно из таких ожиданий: «Говоря о телевидении, не стоит забывать, что это прежде всего развлечение. Поэтому технология, которая позволяет комфортно смотреть 3D, без головокружения, и очки, не привязанные к телевизору, которые можно носить постоянно, являются действительно перспективными».
Валентин Коваль Олег Кохан

Что касается украинского кино, то здесь ситуация еще сложнее. «Последние 30 лет Украина оказалась на кинематографической обочине, есть какие–то частные попытки наших продюсеров и режиссеров делать кино в формате 3D, но я затрудняюсь ответить, зачем. Вся индустрия сейчас замерла после колоссальной беспрецедентной провокации Джеймса Кэмерона – фильма «Аватар», – который продемонстрировал максимум возможностей на ближайшие 5-10 лет, и стал прорывом, все остальное – просто попытки попробовать угнаться и выплыть на коммерческой волне «Аватара». Но по последним данным, все вышедшие недавно фильмы в стереографическом формате пользовались большим успехом у зрителей в обычном формате 2D. 3D – это аттракцион, который привлекает, но это огромный труд, и пока что никому не удается повторить успех компании Кэмерона», – заявил Олег Кохан, кинопродюсер, руководитель компании «SOTA Cinema Group».


Джерело


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення 3D TV » Стереоскопічне телебачення 3D TV
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024