FORUM TV-SATЧетвер
25.04.2024, 13:40

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 6 з 6
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення UHD TV (4К), SHV TV (8К) » Новини 4К Ultra High Definition TV (3840p х 2160p) (Без обговорення !!!)
Новини 4К Ultra High Definition TV (3840p х 2160p)
RATVODДата: Вівторок, 24.07.2012, 00:36 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Новини Ultra High Definition TV

телебачення надвисокої чіткості

з дозволом 3840x2160




RATVODДата: Вівторок, 17.04.2018, 19:20 | Повідомлення # 76
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Слух: Google працює

над донглом
4K Android TV




Видання Ausdroid, посилаючись на власні джерела, повідомляє про те,
що Федеральна комісія з електрозв'язку США (FCC) розглядає заявку,
пов'язану зі створенням ТБ-донгла, який дасть можливість принести
в телевізори платформу Android TV від компанії Google.


Схоже, що компанія Google готується випустити на ринок 4K-сумісний HDMI-донгл - Федеральна комісія з електрозв'язку (FCC), опублікувала документацію, представлену китайським виробником.

Як раніше повідомляв користувач 513 з reddit, на сайті FCC розміщені картинки, документація і навіть керівництво користувача. Пристрої, вироблені компанією Shenzhen SEI Robotics Co. Ltd, називаються 4K ATV Stick. В дані гаджети встановлена ​​програма the Google Assistant.

Пристрій Android TV зібрано на чотирьохядерному процесорі Amlogic S905X SoC (що складається з чотирьох Cortex A53 з тактовою частотою 1.5 GHz або 2GHz), має 2 Гб оперативної пам'яті і файлове сховище об'ємом 8 Гб. Воно підтримує апаратне прискорення декодування відео в форматі 4K / 60 кадрів в секунду, компресоване кодеком H.265 або кодеком VP9 від Google.

На нинішньому етапі даний продукт, як видно, буде всього лише робочою моделлю, проте, він зможе скласти конкуренцію донглу Amazon Fire TV з голосовим помічником, який в даний час доступний в роздрібній продажі за ціною в 40 фунтів стерлінгів (46 євро).

Такий продукт може стати свого роду відправною точкою для компанії Google, яка раніше просувала систему Android TV через угоди з виробниками телевізорів і сет-топ-боксів.

Слід зауважити, що китайський виробник, можливо, ще не отримав схвалення від Google, однак видалення з сайту FCC ряду елементів додатка вказує на те, що в Google є що сказати з цього приводу. Однак ніяких коментарів поки не надходило.

Борис Скуратівський

- 17 квітня, 2018



RATVODДата: Середа, 13.06.2018, 20:45 | Повідомлення # 77
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Російський «Перший канал» покаже

матчі
ЧС-2018 в форматі 4K




Трансляція футбольних поєдинків буде здійснюватися в стандарті 4K
і звуковим супроводом в форматі Dolby Atmos.


Під час Чемпіонату світу з футболу FIFA 2018 Перший канал з 14 червня по 15 липня буде транслюватися в форматі надвисокої чіткості Ultra HD (4KTV).
Про це йдеться на сайті каналу.

«Перший 4K» буде доступний для перегляду абонентам операторів платного телебачення «Триколор ТВ», «Оріон», МТС, «Ер-Телеком», а також в мережах інших провайдерів і кабельних операторів.

Трансляція також буде вестися в ефірі Москви і найближчого Підмосков'я на 58-ому цифровому каналі з Останкінської телевежі.

Дивитися трансляції на «Першому 4K» зможуть також власники Smart TV, встановивши спеціальний додаток.

13 червня, 2018.

Редакція


RATVODДата: П`ятниця, 26.10.2018, 22:50 | Повідомлення # 78
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
В даний час в світі працює 142 телеканали

в
4K-форматі




Майкл Шаброль, старший віце-президент компанії Eutelsat, який курує напрямок нових телевізійних форматів,
повідомив делегатам конференції, що проходить в рамках міжнародної виставки MIPCOM, про те,
що в даний час по всьому світу транслюється 142 телеканали у форматі 4K.


За словами Шаброля, 55 таких телеканалів віщає з супутників, при цьому супутники забезпечують передачу 93 «фідів» каналів для операторів. У 4K віщає також 85 IPTV-каналів, а крім того експериментальне мовлення в даному дозволі також провели два ефірних телеканали.

У цьому місяці в Китаї почав роботу перший повноцінний ефірний 4K-телеканал (входить в структуру компанії CCTV), його старту передувало організоване в березні поточного року експериментальне мовлення демо-каналу, організоване Китайським альянсом гравців галузі відео надвисокої чіткості.

У Європі можна приймати 76 телеканалів (або фідів), що віщають в 4K. Вони доступні в 46 країнах і віщають на 33 мовах.

У квітні в аналогічному звіті компанії Eutelsat було сказано, що на той момент у світі мовило 99 телеканалів у форматі 4K.

Борис Скуратівський

- 26 жовтня, 2018



RATVODДата: Вівторок, 18.12.2018, 22:03 | Повідомлення # 79
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Дані звіту LiveU: на частку HEVC-відео

припадає
25% трафіку компанії




Інформація, опублікована на сторінках щорічного звіту «State of Live»,
який підготувала компанія LiveU, що працює в секторі технологій передачі відео,
підтверджує зростання прийняття протоколу HEVC як галузевого стандарту.


25% всього трафіку, згенерованого LiveU пристроями, передавалася з використанням компресії HEVC. Дані цифри відображають зростаючий попит на відео професійної якості, і ця тенденція була найбільш очевидною під час Чемпіонату світу з футболу, який проходив влітку поточного року в Росії .

Загальні обсяги прямих трансляцій значно зросли за минулий рік, за підсумками якого було передано понад 2.2 мільйона годин живого відеоконтенту, що на 55% вище показників 2017 року. Інформація, що збирається вже другий рік поспіль, заснована на аналізі даних, одержуваних від абонентської бази компанії LiveU - а це понад 3 000 користувачів.

Зростає проникнення HD-дозволу, у міру того, як користувачі відмовляються від SD. Що стосується дозволу UHD/4K, то воно, в першу чергу, проникає в сферу спортивного контенту - і особливо це помітно в таких країнах, як США, Японія і країни Західної Європи.

Якщо говорити про географію, то стільникова технологія LiveU використовується в двох третинах світу, абоненти компанії проживають в 132 країнах.

«Технологія HEVC, без жодного сумніву, змінила світ в поточному році, дозволивши знімати динамічний спортивний контент в найскладніших умовах, а також постійно висвітлювати світові новини, - відзначає генеральний директор і один із засновників компанії LiveU Самуель Вассерман. - Зазираючи в наступний, 2019 рік, ми прогнозуємо, що обсяги живого спортивного контенту будуть і далі рости по багатьом сегментам, оскільки HEVC забезпечує якість і надійність використання супутникових та інших традиційних методів передачі при менших витратах. Послуги, засновані на дистрибуції контенту через IP, також грають ключову роль в індустрії, замінюючи собою традиційні послуги супутникового і волоконної зв'язку, і ця тенденція, швидше за все, збережеться і в наступному році».

18 грудня, 2018.

РЕДАКЦІЯ


RATVODДата: Вівторок, 22.01.2019, 21:38 | Повідомлення # 80
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
В чому різниця: Глядачі не відрізняють

реальний
-контент від адаптованого



Згідно з дослідженням, проведеним холдингом "Ромир", російські глядачі
не бачать принципової різниці між 4К-контентом і адаптованим під нього.


Опитувані не змогли відрізнити справжнє 4К від розтягнутого до цього дозволу відео. Про це пише Комерсант.

Згідно з даними, в дослідженні брало участь 300 осіб. Учасникам опитування необхідно було порівняти два відеоролика, що демонструвалися на екрані, згідно за рядом критеріїв: яскравість, контрастність, насиченість, реалістичність і якість. В цілому, глядачі оцінили обидва відео в рівну кількість балів. Однак по параметру «насиченість» і «яскравість» адаптованому 4К upscaled вдалося обігнати істинний 4K native.

Як пояснює директор з розвитку бізнесу, партнерств і платній моделі онлайн-кінотеатру ivi Ірина Грандель, попит на 4К-контент на сьогоднішній день перевищує пропозицію, що дозволяє продавати велику кількість телевізорів з підтримкою цього стандарту. Оскільки 4К-контенту мало і він прийде в масове виробництво ще не скоро, відеосервісам і виробникам ТВ доводиться адаптувати «картинку» формату Full HD в 4K, розтягуючи її за допомогою технічних засобів.

Грандель також зазначила, що на ivi зараз доступно більше 200 відео в стандарті 4К, проте половину цієї цифри становлять саме переформатовані - upscaled.

У свою чергу директор з продукту онлайн-кінотеатру Okko Ігор Соколов зауважив, що у зв'язку з популярністю формату 4К практично всі провідні кіновиробники сьогодні намагаються працювати в цьому стандарті. Він також очікує, що найближчі два роки цю тенденцію підхоплять і російські кінематографісти.

Також варто відзначити, що значний попит на 4К визнають і виробники телевізорів. В Samsung Electronics відзначають зростання частки 4К-телевізорів в загальній кількості продажів приблизно на 50% в рік. За підрахунками компанії, в країнах СНД майже половину продажів становить саме така техніка.

Нагадаємо, 4К - дозвіл, приблизно відповідне 4000 pixels по горизонталі і практично вдвічі перевищує стандарт 2К по кожній стороні кадру

Лада Васюкова

22 січня, 2019.



RATVODДата: Середа, 10.02.2021, 21:59 | Повідомлення # 81
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
«Казахтелеком» включив в телепакети три 4K-канали:

про природу, стиль життя і мистецтво




Телеканали THEMA тепер доступні в пакетах телеком-компанії «Казахтелеком».


Канали в форматі 4K були запущені в мережах казахстанського національного оператора зв'язку з 1 лютого поточного року, повідомляє дистрибутор каналів THEMA в Росії і СНД - THEMA RUS.

Про угоду


З 1-лютого 2021 року для абонентів АТ «Казахтелеком» стали доступні відразу кілька 4К-телеканалів: Museum TV 4K, Love Nature 4K і MyZen TV 4K.
Всі телеканали стали частиною пакету в «4К», до якого абонент може підключитися абсолютно безкоштовно зі своєї приставки.

Як зазначила виконавчий директор дистрибутора THEMA RUS Наталія Кабікова, формат 4K з часом користується все більшим попитом. Саме канали THEMA стали флагманами даного формату в Казахстані.

«Ми одні з перших дистриб'юторів, які включили 4K-телеканали в своє портфоліо, і дуже раді, що стали флагманами даного формату на такій важливій території як Казахстан. Сьогодні попит на формат 4К зростає, і запуск нашої Ultra HD пропозиції в АТ «Казахтелеком» це підтверджує. Ми раді, що телеглядачі в Казахстані тепер можуть насолоджуватися видовищними і пізнавальними програмами наших 4К каналів», - прокоментувала Кабікова.



Інформація про «Казахтелеком»


Національна акціонерна компанія «Казахтелеком» була заснована 17 червня 1994 року. Вона є найбільшою телекомунікаційною компанією Казахстану, має статус національного оператора зв'язку.

Основні офіси знаходяться в Астані та Алмати, регіональні представництва - у всіх частинах Казахстану.

АТ «Казахтелеком» володіє Національною інформаційною супермагістраллю, яка представляє собою транспортне оптико-волоконне кільце, що з'єднує цифровими потоками з високою швидкістю передачі даних великі міста Казахстану.

З середини 2000-х років АТ «Казахтелеком» стабільно займає високі позиції в рейтингу найбільш прибуткових підприємств країни з річним оборотом в десятки мільярдів тенге.

Про THEMA RUS


THEMA RUS є дочірньою компанією THEMA Canal + International і представляє понад 10 каналів. Завдяки досвіду в області поширення контенту, телевізійного пакетування і розробки маркетингової стратегії, компанія має міцні відносини з основними телевізійними платформами в Росії і СНД.

THEMA має різноманітний портфель лінійних в HD і 4K каналів і VOD контент для SVOD / OTT, що охоплюють широкий спектр тематичних областей, таких як кіно, серіали, мистецтво, музика, спорт і стиль життя.

Про Love Nature 4K


Love Nature - це сучасний бренд, який виробляє контент про природні історії в форматі 4K. Love Nature йде в ногу зі споживачем і доступний як лінійний телеканал в 4K і HD і як VOD-каталог.

Мета каналу - сприяти більш глибокому розумінню і зміцненню зв'язку з планетою, яку ми називаємо домом, за допомогою контенту, об'єднаного в одну з найбільших бібліотек у світі в форматі 4K.

Love Nature продовжує рости і розширюватися, пропонуючи глядачам можливість ближче познайомитися з природою, завдяки захоплюючим історіям і приголомшливим зйомкам в форматі 4K і 4K HDR.

Про MyZen TV 4K


MyZen TV - це телеканал і всесвітня мережа про стиль життя, що пропонує розважальні шоу і практичні поради щодо поліпшення життя.

Канал MyZen TV 4K, створений в 2008 році, поширюється в більш ніж 82 країнах на всіх континентах. Він пропонує високоякісний контент з оригінальними програмами 4K, створеними в самих приголомшливих куточках світу.

Канал доступний в HD і 4K, віщає англійською, російською, французькою, турецькою, іспанською та голландською мовами. Цільовою аудиторією є жінки у віці 25-49 років.

MyZen TV представляє розважальний і надихаючий контент: документальні фільми, модні журнали і реальні історії. MyZen TV представляє ряд програм, в тому числі про благополуччя, фітнес, здоров'я, красу, кулінарію, облаштування дому і саду, екологію, подорожі і зміни в житті.

Про Museum TV 4K


Museum TV 4K - перший розважальний телеканал, повністю присвячений мистецтву в найвищій якості. Програми Museum TV пропонують не тільки документальні програми про великих майстрів мистецтва, а й різноманітні вікторини, конкурси, уроки і т.д.

Програми знімаються в 4К / Ultra HD форматі, завдяки чому глядачі бачать твори мистецтва максимально реалістично і отримують незвичайний досвід споглядання прекрасного.

Що дивитися на каналах THEMA


Вже з лютого глядачів каналів THEMA чекає ряд прем'єр. Зокрема, на Love Nature 4K в ефір вийде документальний фільм «Наслідки пожеж» про пожежі в Австралії, їх наслідки для тварин і людей. Картина покаже зйомки стихійного лиха, а також реальні історії відновлення природи.

На Museum TV 4K в лютому очікується вихід фільму по творах Ле Корбюзьє, присвячених культурному житті, спорту та духовному життю. У фільмі піде мова про Будинок культури Фірміні, стадіон, Жилу одиницю і Церкву святого Петра.

MyZen TV 4K покаже програми про французьке мистецтво життя - «В гості з Констанс» і «Життя по-французьки». Глядачі побачать паризькі будинки і квартири, посланників французького стилю життя, дізнаються про моду, дизайн та гастрономію.

Лада Васюкова

10 лютого, 2021.




RATVODДата: П`ятниця, 02.07.2021, 12:13 | Повідомлення # 82
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Як змінилося сприйняття 4K на ринку


Автор: Григорій Кузін

Стандарт відео надвисокої чіткості - Ultra HD 4K - був прийнятий
Міжнародним союзом електрозв'язку ще в 2012 році.


Ринок зустрів його появу з натхненням, називаючи новим killer application (додаток, який є настільки бажаним або необхідним для споживачів, що служить для них вирішальним аргументом при виборі технології, - прим. Ред.), який дасть черговий поштовх для розвитку галузі.

Що ж ми бачимо зараз? Яку роль відіграє формат 4K і як змінилося його сприйняття на ринку?


Почну з того, що спочатку формат 4K виглядав абсолютно інноваційним. І головну роль в такому сприйнятті грав не тільки і не стільки сам дозвіл картинки, скільки супутні технології, які довгий час вважалися його невід'ємними атрибутами. Це розширений динамічний діапазон (High Dynamic Range, HDR, - прим. Ред.) - технологія, що дозволяє зробити зображення максимально реалістичним; кодек H.265 / HEVC, що забезпечує більшу ступінь стиснення, ніж його попередник (H.264 / AVC) і підвищена частота кадрів, що досягає 60 fps.

Зараз же всі ці технології знайшли власне життя і їх уже не пов'язують виключно з 4K. Всі вони успішно застосовуються і при роботі з відео в HD-форматі. Наприклад, телеканал «Матч ТВ» нещодавно запустив інтернет-версію телеканалу з 50 fps, що дозволило помітно поліпшити якість картинки без переходу на 4K, що дуже важливо для такого динамічного контенту, як спорт. Таким чином, термін «4K» перетворився просто в один з параметрів зображення поряд з HDR, частотою кадрів і іншими.

Є ще один фактор, що впливає на зміну сприйняття 4K, як чогось інноваційного в очах споживачів. На полицях в магазинах електроніки 4K-телевізори є сусідами з 8K, які, очевидно, виглядають більш технологічно просунутими. Люди, які прагнуть купувати тільки найкраще і нове, звичайно ж, зроблять вибір на їхню користь.

З іншого боку, більшість людей все-таки не женеться за всіма технологічними нововведеннями. Для них при виборі контенту домінуючими є зовсім інші критерії, а 4K - це, скоріше, просто додатковий бонус. Тут можна провести аналогію з аудіоіндустрією. Є аудіофіли, які вибирають для прослуховування музику тільки в дуже якісному форматі. Але більшість задовольняється MP3. Те ж саме і тут: 4K зайняв таку ж нішу для масового глядача, яку Hi-Fi займає при виборі аудіоконтенту.

Підтверджує це і ситуація, яка склалася з початком пандемії. Коли був введений масовий карантин і люди були змушені залишатися вдома, очікувано стався сплеск трафіку в мережах передачі даних. Але коли YouTube прийняв рішення прибрати режим установки максимальної якості за замовчуванням при запуску відео, щоб не перевантажувати мережі, відразу ж відбулося зниження трафіку. І це при тому, що у користувачів зберігалася можливість виставити максимальний дозвіл відео вручну, але, судячи з усього, нею користувалися далеко не всі.

Цікавий тренд, що в період пандемії почали з'являтися HD-версії 4K-каналів. Наприклад, такий downscale (зниження дозволу, - прим. Ред.) створили телеканали Insight TV і Love Nature, що явно говорить про їхнє бажання розширити свою аудиторію.

За останній час відбулися зміни і в технічних аспектах доставки 4K-телеканалів до операторів. Щоб це проілюструвати, розповім про те, з якими труднощами «Медіалогістіка» зіткнулася 4 роки тому, коли робила перші кроки по доставці 4K-контенту, і як ситуація змінилася зараз.

Тоді перед нами постав виклик - необхідність доставити 4K-канали по оптоволокну на надвеликі відстані, наприклад, з Парижа до Владивостока. Ми відразу ж зіткнулися з тим, що кодек H.265 виявився набагато більш чутливим до втрати пакетів даних при передачі на надвеликі відстані, ніж H.264. Чим довше оптоволоконний канал зв'язку, тим вище ймовірність втрати деяких пакетів даних, що в підсумку може позначитися на якості зображення. А в міру віддалення від Москви кількість волоконно-оптичних ліній скорочується, а загальна канальна ємність зменшується, що призводить до неминучого підвищення навантаження на мережу. Втрата ж всього пари пакетів при передачі телесигналу 4K з кодеком H.265 призводить до розсипання картинки.

Професійного контенту не вистачає для створення великої кількості 4K-телеканалів, з яких оператори могли б формувати пакети, затребувані широким колом глядачів

Щоб вирішити цю проблему ми впровадили систему виправлення помилок з установкою відповідного устаткування в Хабаровську і Владивостоці. Також це вимагало розширення каналів зв'язку, щоб передавати додатковий обсяг даних, але привело до того, що доставка телесигналу на Далекий Схід стала безболісною навіть для каналів 4K.

На перших порах складність викликало і кодування сигналу - навіть створення 4K HLS. Нам довелося встановити відразу два потужних і дуже дорогих сервери, щоб зробити HLS з адаптивним бітрейтом для одного 4K-телеканалу.

Але за останні 4 роки продуктивність серверів підвищилася, а їх вартість знизилася. Завдяки цьому вже не виникає проблем зі створенням не тільки сигналу в 4K HLS, але і в 4K DASH, і в 4K SRT.

На завершення розповім, з якими проблемами і викликами ще доведеться зіткнутися гравцям телеком і медіаринку при роботі з форматом 4K.

Найголовніша проблема - недостатня кількість професійного контенту. Відповідно, його не вистачає для створення великої кількості 4K-телеканалів, з яких оператори могли б формувати пакети, затребувані широким колом глядачів.

Ще одна складність виникає в операторів, що надають абонентам послуги через ТВ-приставки. Перехід на 4K пов'язаний з необхідністю оновлення абонентських пристроїв. Такі приставки на ринку є в достатній кількості, але проблема полягає в тому, щоб переконати користувачів встановити їх замість тих, які у них вже прекрасно працюють. Тут перевагу отримують OTT-сервіси, для яких питання заміни ТВ-приставок неактуальне. Це одна з причин, за якими онлайн-кінотеатри швидше розвивають 4K-формат.

Третя глобальна проблема пов'язана з обмеженням, яке накладає пропускна здатність мереж передачі даних у операторів, що надають послуги кінцевим користувачам. Але для її вирішення доведеться почекати масового впровадження в Росії мереж 5G.

Автор: Григорій Кузін,
директор проекту «Медіалогістіка» компанії MSK-IX


30.06.2021


Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення UHD TV (4К), SHV TV (8К) » Новини 4К Ultra High Definition TV (3840p х 2160p) (Без обговорення !!!)
  • Сторінка 6 з 6
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024