FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 03:54

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 5 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Комп'ютери. Ноутбуки. Наука та Технології » Новини Нardware ( Апаратне забезпечення )
Новини Нardware ( Апаратне забезпечення )
satBuffonДата: П`ятниця, 29.04.2011, 17:37 | Повідомлення # 1
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Новини Hardware




Апаратне забезпечення
RATVODДата: Середа, 11.09.2019, 16:55 | Повідомлення # 61
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Нові медіаплеєри inext TV4 і 4K ultra -

простий шлях до
SMART!




Українська компанія inext, що входить до групи компаній ROMSAT
презентувала на медіаринок дві новинки - ТВ-приставки inext TV4 і 4K ultra.


Про це йдеться на офіційному сайті romsat.ua.

В інформаційному повідомленні уточнюється, що обидві приставки побудовані на базі Android TV версії 7.0.1+ і мають встановлені фірмові програми на борту. Завдяки цьому дані телевізійні 4K-приставки здатні забезпечити телевізору весь необхідний смарт-функціонал.

inext TV4




inext TV4 - це нова модель в лінійці медіаплеєрів inext, створена для комфортного перегляду онлайн-відео, аудіо- та фото-контенту в будь-якому форматі з високою якістю звуку і картинки (включаючи 4K UHD 2160p в 30fps) з підтримкою сучасного кодека H.265 (HEVC).

inext TV4 дозволяє користувачам отримати доступ до улюблених інтернет-сервісів і домашньої колекції на своєму великому екрані за допомогою натискання однієї кнопки.

Всі актуальні і популярні додатки вже встановлені:

> інтернет-телебачення;
> онлайн-кінотеатри;
> перегляд фотографій;
> улюблена музика.

Разом з тим користувачі можуть здійснювати управління нової розширювач не тільки за допомогою стандартного пульта дистанційного керування, а також за допомогою спеціального додатку, встановленого на смартфоні, за допомогою гіроскопічного пульта-мишки або стандартної комп'ютерної миші.

Доступне рішення для операторів ТБ

«Багато хто скаже, що є більш потужні сет-топ-бокси і вони будуть праві. Але наш крок був виваженим. Після випуску бестселера inext TV3 ми провели дослідження і з'ясували, чого чекають від нових моделей, - коментує Денис Олійник, СТО inext. - Зробіть доступніше, але постарайтеся не ущемити нас в якості, - просили користувачі. Ми зробили все можливе, щоб домогтися оптимального поєднання ціни, стильного дизайну, якості процесора і архітектури на базі Android TV 7.0.1+. У нас вийшли відмінні пристрої, які обов'язково стануть хітами».

Технічні характеристики inext TV4:

Операційна система Android TV 7.0.1+.
Сучасний і потужний чіпсет Allwinner H3.
Вихід HDMI V1.4.
Новий формат стиснення відео H.265 (HEVC).
Оптимізоване фірмове ПО для комфортної роботи з RAM об'ємом 1 ГБ DDR3.
Вбудований модуль Wi-Fi стандарту 802.11n (2,4 ГГц).
Слот MicroSD для карт пам'яті.
Два роз'єму стандарту USB 2.0.
Мережевий порт Ethernet (LAN 100Mb / s).
Підключення зовнішнього приймача ІК-сигналів пульта ДУ (IR extender port through TRS 3.5 mm)
.

Рекомендована роздрібна ціна (РРЦ) - 999 грн.

inext 4K ultra




inext 4K ultra - це новий медіаплеєр, що дозволяє користувачеві зануритися в новий світ високочёткого зображення в дозволі 3840х2160.
Підключивши швидку і зручну приставку до телевізора глядачі зможуть насолоджуватися безмежністю онлайн-розваг з Play Market або інших ресурсів:

> кінофільми;
> телебачення онлайн;
> соціальні мережі і відеодзвінки;
> ігри
.

inext 4K ultra неймовірно зручний в управлінні, оскільки дозволять підключати USB- або Wi-Fi-миша / клавіатуру. За допомогою медіаплеєра також можна виконувати інтернет-серфінг в таких браузерах, як FireFox, Chrome або Opera. А за допомогою DLNA можна запускати кінофільми з персонального комп'ютера на телевізор бездротовим способом.

Технічні характеристики inext 4K ultra:

Операційна система Android 7.0.1+.
Сучасний і потужний чіпсет Allwinner H3.
Вихід HDMI V2.0
Новий формат стиснення відео H.265 (HEVC).
Оптимізоване фірмове ПО для комфортної роботи з RAM об'ємом 2 ГБ DDR3.
Вбудований модуль Wi-Fi стандарту 802.11n (2,4 ГГц).
Слот MicroSD для карт пам'яті.
Два роз'єму стандарту USB 2.0.
Мережевий порт Ethernet (LAN 100Mb / s).
Підключення зовнішнього приймача ІК-сигналів пульта ДУ (IR extender port through TRS 3.5 mm).


Рекомендована роздрібна ціна (РРЦ) - 1399 грн.

Нагадаємо, восени 2017 року компанія-розробник медіаплеєрів iNeXT була інтегрована в групу-компаній ROMSAT. Мета такого об'єднання - створення інноваційних медіапристроїв в сфері ОТТ і IPTV телебачення.

Медіаплеєри inext TV4 і 4K ultra скоро в продажу в роздрібних мережах БТіЕ, інтернет-магазинах, а також в мережах інтернет-провайдерів.

11 вересня, 2019

Редакція
RATVODДата: Вівторок, 28.01.2020, 09:59 | Повідомлення # 62
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Apple працює над iMac з радикальним дизайном


Зображення: Yandex

Apple показала, як може виглядати найновіша версія iMac.


Цікавою особливістю комп'ютера стане те, що він може бути виконаний у вигляді вигнутого скляного листа з вбудованою клавіатурою і дисплеєм, передає iXBT.com.

Згідно з даними Управління по патентах і товарних знаків США, новий запатентований пристрій Apple буде представлено єдиним тонким листом з вигнутою нижньою частиною, в якій і буде вбудована сенсорна клавіатура.

Крім того, на задній частині комп'ютера буде розміщений блок, в який, ймовірно, будуть поміщені основні електронні компоненти і порти підключення периферійних пристроїв і живлення.



Однак говорити про вихід такого пристрою поки не доводиться. Ресурс відзначає, що Apple щотижня патентує безліч різних розробок, однак частина з них може і зовсім не побачити світ.

Нагадаємо, вже в цьому році на ринок може вийти iPhone зі згинаючим екраном. Для його виробництва Apple планує замовити OLED-панелі у корейського виробника LG.

Лада Васюкова

27 січня 2020.



RATVODДата: Вівторок, 02.02.2021, 09:28 | Повідомлення # 63
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Huawei розпочала будівництво в Європі

власного заводу з виробництва бездротових рішень




Huawei офіційно запустила будівництво заводу з виробництва
бездротових рішень компанії в Європі
- Huawei European Wireless Factory.


Завод буде розташований в бізнес-парку міста Брюмата регіону Гранд-Ест у Франції, - повідомляє прес-служба компанії.

На заводі Huawei буде проводитися обладнання для базових станцій бездротового доступу. Далі продукція буде поширюватися між європейськими клієнтами Huawei. Це знаковий проект для компанії, адже це перший виробничий майданчик такого класу, розташований за межами Китаю. В кінці 2019 проект анонсував Лян Хуа (Liang Hua), президент Huawei. Будівельні роботи почнуться вже в цьому році, а відкриття заводу заплановано на 2023 рік.

Huawei прагне зробити внесок у розвиток місцевих екосистем, співпрацюючи з французькими компаніями при розробці і будівництві цього заводу. Крім того, компанія планує найняти на завод 300 співробітників з французького регіону Гранд-Ест. Довгострокова мета Huawei - збільшити штат до 500 осіб і інвестувати за рік 1 млрд євро у виробництво рішень.

Компанія має сильні позиції в Європі, де розташовані 23 науково-дослідних центри Huawei, понад 100 університетів-партнерів і більше 3 100 постачальників. Новий завод допоможе компанії поліпшити високопродуктивний ланцюжок поставок і розширити свої послуги в регіоні.

«Завод Huawei в Європі - це перший виробничий майданчик такого класу, який ми будуємо за межами Китаю. Це свідчить про нашу відданість Європі, де ми ведемо свою діяльність з 2000 року. Це також демонструє наше бажання взяти на себе довгострокове зобов'язання по створенню робочих місць і економічної цінності в регіоні», - сказала Кетрін Чен (Catherine Chen), віце-президент і член ради директорів Huawei.

Редакція Mediasat

01 лютого 2021.




RATVODДата: Четвер, 22.04.2021, 11:53 | Повідомлення # 64
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Анонсовано нову Apple TV 4K:

Чим приставка здивує користувачів


Фото: Wylsacom

Ще в минулому році експерти пророкували вихід нової Apple TV 4K
зі значним апгрейдом.


Днями Apple дійсно анонсувала нову модель приставки і розповіла, чим пристрій відрізняється від попередника, передає Wylsacom.

Чого очікували


Як відомо, з 2015 року особливих змін в приставках Apple TV не спостерігалося. Компанія обмежувалася додаванням підтримки 4K і HDR і щорічними оновленнями ПЗ. Однак в кінці минулого року з'явилася інформація про те, що в 2021 році Apple порадує нас чимось дійсно вражаючим.

Ще тоді експерти говорили, що нова Apple TV 4K повинна отримати якісні поліпшення. Це необхідно компанії для виживання в умовах жорсткої конкуренції, оскільки на ринку представлені більш дешеві приставки конкурентних компаній, часто навіть з більш широким функціоналом.

Так, фахівці припускали, що нова модель Apple TV 4K отримає більш продуктивний процесор A14 Bionic, оновлений пульт ДУ і в цілому буде вперше позиціонуватися як геймерска приставка.

Що отримали


У деяких моментах прогнози експертів підтвердилися. Приставка Apple TV 4K дійсно укомплектована новим пультом дистанційного керування Siri Remot. Пульт оснащений круглою сенсорною панеллю для більш зручного управління, кнопкою живлення і клавішею для відключення звуку. Присутня і підтримка голосового помічника Siri.


Фото: Wylsacom


Що стосується процесора, фахівці трохи прогадали: у основі лежить не A14 Bionic, а A12 Bionic. Він забезпечує підвищення продуктивності графіки, декодування відео та обробки звуку, але поступається A14 Bionic в продуктивності в іграх.

Пристрій також підтримує Dolby Vision і HDR-контент з високою частотою кадрів. Це актуально, зокрема, для власників iPhone 12 Pro, який знімає відео в Dolby Vision.

Відзначається, що продажі приставки стартують в травні. Ціна версії на 32 ГБ складе $ 179, а версія на 64 ГБ обійдеться покупцям з США в $ 199.

Лада Васюкова

21 квітня, 2021.




RATVODДата: Середа, 12.05.2021, 18:55 | Повідомлення # 65
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Прощай, Qualcomm: З 2023 року Apple

буде використовувати власні 5G-модеми



Зображення: Yandex

Apple випустить iPhone з 5G-модемом власного виробництва вже через два роки.


Таким чином, в послугах Qualcomm компанія більше потребувати не буде, передає iXBT.com.

Свій 5G-модем


Два роки тому, в травні 2019 року, з'явилася інформація про те, що компанія Apple має намір розробити власний 5G-модем. Однак на той момент ЗМІ, посилаючись на інсайдерів в «яблучній» компанії, стверджували, що чіп п'ятого покоління Apple покаже світові не раніше 2025 року.

Однак, як повідомляє аналітик Мінг-Чі Куо, пристрої з власним 5G-модемом Apple можна чекати раніше. За словами експерта, модель iPhone, яка вийде через два роки, вже буде оснащена чипом п'ятого покоління розробки Apple.

А як же Qualcomm


На даний момент постачальником 5G-модемів для iPhone є компанія Qualcomm. У 2019 Apple і Qualcomm пішли на світову після двох років судових розглядів, а також взаємних звинувачень в крадіжці технологій і завищенні ліцензійних виплат.

За даними джерела, чіпами Qualcomm будуть оснащені моделі iPhone, вихід яких запланований на поточний і наступний рік. Отже, з 2023 року, коли Apple перейде на свої 5G-модеми, компанії Qualcomm доведеться шукати нових клієнтів, щоб відшкодувати втрату збитків від припинення співпраці.

Очікується, що 5G-модеми Apple, будуть мати більш високу швидкість, поліпшену затримку, а також інші переваги в порівнянні з модемами Qualcomm або Intel.

Лада Васюкова

12 травня, 2021.




RATVODДата: Понеділок, 07.06.2021, 12:29 | Повідомлення # 66
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Apple планує відкрити в Україні пряме представництво

до кінця
2021 року – митна служба



Фото: gadgets.ndtv.com

Компанія зареєструвала юридичну особу в Україні більше року тому.


Компанія Apple планує відкрити в Україні пряме представництво до кінця поточного року. Про це сказав керівник Державної митної служби України Павло Рябікін в інтерв'ю виданню «Бабель».

Зазначається, що Рябікін нещодавно провів онлайн-зустріч із представниками Apple, у яких є багато митних питань, про частину яких голова митниці і сам не знав.

«Виявляється, є два типи телефонів: одні для продажу, інші для сервісних центрів – ці телефони дають натомість зламаних. Але коли такий телефон перетинає кордон України, для нас він такий самий, як інші, хоча насправді – не такий», – сказав він.

У травні 2020 року стало відомо, що Apple зареєструвала в Україні юридичну особу, а в липні – опублікувала першу вакансію, Chief Accountant. У квітні 2021 року в української юрособи Apple змінився голова – її очолив Пітер Денвуд, який працює в Apple з 2013 року.

Раніше компанія Apple додала кримськотатарську мову для адаптації своїх додатків.

Автори: MediaSapiens

07 червня 2021.




RATVODДата: Неділя, 15.08.2021, 21:09 | Повідомлення # 67
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Ілон Маск назвав імена компаній,

які створили для
Tesla дефіцит мікрочипів



Ілон Маск (Фото: скриншот / Youtube)

Німецька компанія Bosch і японська Renesas створюють найбільші проблеми
для автовиробника
Tesla через збої у постачанні мікрочипів.


Про це пише Bloomberg.

"Як уже стало всім відомо, ми працюємо в умовах украй обмеженого постачання деяких видів стандартних автомобільних чипів. Найбільших проблем завдають Bosch і Renesas", – написав у Твіттер засновник Tesla Ілон Маск.

Маск вперше назвав імена компаній, які винні у дефіциті, чипів для електромобілів Tesla.

Обидва виробники відреагували на звинувачення Маска. В Renesas повідомили, що проблеми з постачанням виникли через недавні пожежі на одному із заводів компанії.

У Bosch звернули увагу, що дефіцит мікрочипів – це загальна проблема для всього ринку. Компанія закінчує будівництво нового заводу з виробництва чипів за 1 млрд євро під Дрезденом, і він почне функціонувати вже у вересні, на три місяці раніше терміну.

Раніше Маск неодноразово підкреслював, що Tesla не вистачає чипів не тільки для збільшення, але і для збереження поточних обсягів виробництва авто. Компанії навіть довелося на кілька днів зупинити завод зі складання Tesla Model 3 в Каліфорнії через брак чипів.

Ще в травні Ілон Маск оголосив, що готовий платити аванси виробникам чипів, якщо вони гарантують довгострокові постачання. В іншому випадку Tesla доведеться купувати завод з виробництва чипів.

> 27 травня Financal Times написала, що Tesla розглядає можливість придбання заводу з виробництва мікрочипів.

> У липні BMW зупинив завод у Регенсбурзі через брак чипів. З тієї ж причини Ford призупинив виробництво електричного Mustang. А Mercedes-Benz повідомив, що дефіцит напівпровідників призведе до скорочення виробництва компанії 2022 року.

> За даними консалтингової фірми AlixPartners, глобальний дефіцит напівпровідників коштуватиме автовиробникам $ 110 млрд втраченого доходу.

13 серпня 2021

RATVODДата: П`ятниця, 10.09.2021, 14:49 | Повідомлення # 68
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Передаємо 4K і Full HD

по крученій парі на відстань до 70 метрів




Наші друзі з Dr.HD не перестають балувати нас своїми новинками.


У цьому місяці в продажу на російському ринку з'явився HDMI подовжувач по крученій парі Dr.HD EX 70 SC POE
- відмінний і доступний девайс з модельного ряду 2021 року. Це оновлення популярної моделі Dr.HD EX 50 SC POE, яка вже кілька років лідирує в сегменті HDMI подовжувачів по UTP.

Передача HD звуку і зображення на великі відстані вже давно не є якоюсь дивиною. Це років 8-10 тому подібні завдання ставилися лише на комерційних об'єктах: в офісах, конференц-залах, магазинах, торгових центрах і т.п .. Тепер, HDMI подовжувачі купують звичайні споживачі для дому та дачі. Почасти, популяризації HDMI обладнання на вітчизняному ринку сприяла компанія Dr.HD, яка працює в Росії і країнах СНД ось уже понад 13 років. На відміну від іменитих брендів з захмарними цінами, в асортименті компанії в основному пристрої, доступні всім бажаючим. При цьому, Dr.HD пропонує сервіс найвищої якості і 2-х річну гарантію, а купити їх пристрої можна в будь-якому маркетплейсі, що не може не радувати.



Чим же відрізняється новий HDMI подовжувач від попередника? Йдучи в ногу з часом, додалася підтримка ультрависокого дозволу 4K. Збільшилася відстань передачі до 70 метрів. Змінився тип роз'єму для підключення блоку живлення: тепер він став накручуватися, що убезпечує від випадкового відключення. А ще нова модель позбулася ручного еквалайзера, за допомогою якого було необхідно встановлювати довжину лінії, який так бентежив багатьох клієнтів. В іншому, все залишилося колишнім: є петлевий HDMI вихід для підключення ТВ або монітора біля передавача; ІК управління в комплекті; підтримка технології POE (подовжувач працює лише від одного блоку живлення); компактні габарити; міцний металевий корпус; і понад надійна «начинка». Dr.HD EX 70 SC POE відмінно підійде як для домашнього, так і для професійного застосування.



Особливості HDMI подовжувача Dr.HD EX 70 SC POE:

Сумісність з HDMI 1.4, HDCP 1.4 і DVI 1.0
Підтримка дозволу відео до 4K 2K при 30 Гц (YUV 4: 4:4)
Підтримка 3D
Максимальна відстань передачі досягається при використанні «крученої пари» CAT6 / 5E
Підтримка копіювання EDID з дисплея приймача або виведення на дисплей
Можливість каскадування через додатковий порт HDMI loop out
Підтримка односторонньої функції POC (від передавача до приймача)
Одностороння передача ІК-сигналу
Металевий корпус
Сучасна елементна база з додатковим захистом
Можливість роботи в режимі 24/7
Гарантія 2 роки

Спеціфікація Dr.HD EX 70 SC POE:

Смуга пропускання відеосигналу: 10.2 Гбіт/c
Підтримувані дозволу HDMI: до 4K 2K при частоті 30Hz YUV 4:4:4
Підтримувані HDMI аудіоформати: до 7.1 Ch HD Audio

Відстань передачі:
- CAT6: 70 м для роздільної здатності 1080p, 40 м для 4K 30Hz
- CAT5E: 60 м для роздільної здатності 1080p, 35 м для 4K 30Hz

Рівень вхідного TMDS сигналу: 3,3 В
Вхідний DDC сигнал: 5В (P-P)

ESD захист:
- 8кв при повітряному розряді
- 4кВ при контактному розряді



Вхідні інтерфейси:
- Передавач: 1х HDMI
- Приймач: 1х RJ-45, 1x 3.5mm ІК управління



Вихідні інтерфейси:
- Передавач: 1х HDMI, 1х RJ-45, 1x 3.5mm ІК управління
- Приймач: 1х HDMI

Температура зберігання: -20 - + 60 ° С
Робоча температура: -10 - + 40 ° С
Відносна вологість: до 85% (без конденсату)
Електроживлення: 12V1A постійного струму
Споживана потужність: 1,86 Вт (ТX); 0,87 Вт (RХ)
Габарити (мм): 79.5 х 69 х 16.5
Маса (г): 132 (кожен блок)
Матеріал корпусу: метал
HDMI по utp на 70 метрів

Комплект поставки:
1. HDMI приймач - 1 шт
2. HDMI передавач - 1 Dr.HD EXшт
3. ІК-приймач - 1 шт
4. ІК-передавач - 1 шт
5. Блок живлення 12V1A - 1 шт
6. Керівництво користувача - 1 шт

Рекомендуємо використовувати «виту пару» з мідною жилою. Це гарантує харчування ресиверів по POE.

Сайт виробника: dr-hd.ru

Автор: admin

26.08.2021.


RATVODДата: Середа, 15.09.2021, 09:46 | Повідомлення # 69
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Xiaomi анонсувала свої

перші
розумні окуляри




Тільки сьогодні ми писали про те, що китайська компанія Xiaomi
готується до презентації концептуального гаджета.


І ось він був анонсований. Їм виявилися розумні окуляри. Новинка називається Xiaomi Smart Glasses.

Окуляри обладнані 5-мегапіксельною камерою, підтримує навігацію і має дисплеї MicroLED діагоналлю 0,13 дюйма. На борту є процесор з чотирма ядрами на архітектурі ARM, накопичувач для зберігання фотографій, а також контролери Wi-Fi і Bluetooth.

Xiaomi Smart Glasses підтримують підключення до смартфонів. Окуляри можуть виводити найважливіші оновлення. Ще однією особливістю моделі є підтримка голосового управління. Вартість і терміни появи комерційної версії Xiaomi Smart Glasses поки що не уточнюються.

Автор: mpanasovsky

14 вересня 2021




RATVODДата: П`ятниця, 24.09.2021, 21:53 | Повідомлення # 70
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Kioxia показала прототип SSD

з інтерфейсом PCI Express 5.0 і швидкістю читання до 14 Гбайт/с




Kioxia (колишня Toshiba Memory) в рамках China Flash Market Summit
продемонструвала робочий прототип накопичувача з інтерфейсом PCI Express 5.0
і поділилася результатами власних тестів продуктивності.


Стандарт PCIe 5.0 був остаточно затверджений ще в травні 2019 року (PCI-SIG вже завершує розробку наступної версії стандарту PCIe 6.0). Він передбачає швидкість передачі даних на рівні 32 ГТ/с (гигатранзакцій в секунду) - в два рази більше в порівнянні з PCIe 4.0, який використовується в сучасних високопродуктивних SSD.

Kioxia (другий за величиною виробник мікросхем флеш-пам'яті в світі) планує випустити свої перші твердотільні накопичувачі PCIe 5.0 вже в четвертому кварталі 2021 року - якраз вчасно до виходу нових серверних платформ від Intel і AMD (Intel Sapphire Rapids і AMD EPYC Genoa). Вони вийдуть на ринок в рамках серії CD7, будуть виконані в 2,5-дюймовому форматі EDSFF E3S і задіяти чотири лінії інтерфейсу PCI Express 5.0 (згодом їх переведуть на стандартизовану платформу NVMe). Спершу в продажу з'являться моделі з 8-канальним і 16-канальним контролером для центрів обробки даних, а споживчі SSD вийдуть пізніше в 2022 році.



Прототип накопичувача Kioxia PCIe 5.0 забезпечував швидкість послідовного читання і запису 14 Гбайт/с і 7 Гбайт/с відповідно - це на 103% і 67% більше в порівнянні з минулим поколінням SSD Kioxia PCIe 4.0. Також виробник заявляє майже дворазовий приріст швидкодії в операціях випадкового читання і запису і зниження затримок (до 77% при читанні і до 50% при запису) в порівнянні з актуальними продуктами PCIe 4.0 x4.

«Сьогодні закон Мура більше не діє для CPU і DRAM, але він як і раніше діє з точки зору тактової частоти PCIe. 2015 - це третє покоління PCIe, 2019 - четверте покоління, а 2022 - п'яте покоління» - Kioxia.



Перші споживчі SSD PCIe 5.0 очікуються в 2022 році. І хоча процесори Core 12-го покоління (Alder Lake-S) для масової платформи LGA1700, які дебютують в кінці цього року, отримають чотири лінії інтерфейсу PCI Express 5.0, схоже, відстрочка пов'язана з Phison, яка готується до запуску масового виробництва власних контролерів SSD Gen 5.0. Контролери Phison поряд з конкуруючими рішеннями Samsung ляжуть в основу преміальних твердотільних накопичувачів Gen 5.0. Раніше Marvell анонсувала власний SSD-контролер Bravera SC5 на базі PCIe Gen 5.0 (стандарт NVMe 1.4b), який вийде на ринок в 2022 році поряд з рішенням Silicon Motion.

Автор: Володимир Скріпін

24 вересня 2021


RATVODДата: Субота, 02.10.2021, 21:00 | Повідомлення # 71
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Понад 55% комп'ютерів

не готові до
Windows 11: дані дослідження




«Найвразливішим» компонентом виявились процесори.


Компанія Microsoft у своїх роликах розповіла, що зберегла відносно високі системні вимоги, пояснивши їх підвищеною стійкістю системи і сумісністю з драйверами. Операційна система Windows 11 виходить 5 жовтня 2021 року.

Бельгійська компанія Lansweeper за допомогою однойменного інструменту зібрала статистику про 30 мільйонів ПК з 60 тисяч організацій по всьому світу. До вибірки увійшли як робочі, так і комп'ютери на «дистанційці». Виявилося, що більшість з них (55,6%) не відповідають мінімальним вимогам нової ОС.



Найбільш «вразливим» компонентом стали процесори. Windows 11 офіційно не підтримується моделями Intel Core 7-го покоління / AMD Zen 1 і нижче. Необхідні 4 ГБ оперативної пам'яті присутні на 91,05% пристроїв, а робочий модуль TPM – тільки на 52,55%.



Варто відзначити, що Microsoft все ж таки дозволить користувачам встановлювати систему через ISO-образ, але тільки «на свій страх і ризик». Комп'ютери, які не відповідають вимогам, можуть залишитися без оновлень.

Нагадаємо, 24 червня 2020 року компанія Microsoft офіційно представила операційну систему Windows 11, в якій велику увагу приділено спрощенню користувацького, новому магазину Windows, а також поліпшенню продуктивності і багатозадачності. ОС також вперше буде підтримувати запуск додатків Android. Компанія Microsoft змінила свій знаменитий «синій екран смерті» (Blue Screen of Death, BSOD) на чорний у Windows 11.

Фото: з вільних джерел

02 Жовтня 2021



RATVODДата: Четвер, 07.10.2021, 20:58 | Повідомлення # 72
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Microsoft представила ювілейні контролер,

гарнітуру і зарядну док-станціюдо 20-річчя Xbox




До 20-річчя Xbox компанія Microsoft представила ювілейну лінійку аксесуарів,
в яку увійшли контролер, дротова стереогарнітура і док-станція для зарядки геймпадів,
створена спільно з Razer.


Виділяються вони в першу чергу дизайном.



20th Anniversary Special Edition Xbox Wireless Controller - так називається ювілейна версія - контролер виділяється напівпрозорим корпусом з фірмовими яскраво-зеленими вставками. Букви на клавішах теж перефарбовані в колір самого геймпаду, тобто в сірий. Також на лицьовій панелі є стилізована відмітка 20, що відсилає до ювілейної дати. Розробники також створили ексклюзивний динамічний фон - він з'явиться при підключенні ювілейного контролера до Xbox Series X | S.

З точки зору характеристик і можливостей повністю відповідає комплектної моделі. Тобто, його можна використовувати як з консолями Xbox One і Xbox Series X | S, так і з ПК на Windows 10 (через Bluetooth-з'єднання), а також з мобільними пристроями на Android, iOS і macOS (завдяки зв'язку через «хмару» xCloud).

Рекомендована ціна ювілейного контролера Xbox - $ 69,99.



Спеціальне видання Xbox Stereo Headset 20th Anniversary Special Edition створено на базі гарнітури Xbox Stereo Headset і виділяється тільки зовнішнім оформленням - той же напівпрозорий корпус з сріблястими внутрішніми компонентами і яскраво-зеленими вставками. Ціна така ж, як у геймпада - $ 69,99, що на $ 10 дорожче звичайної моделі.

Попередні замовлення на ювілейні контролер і гарнітуру стартують в онлайн-магазині Microsoft сьогодні, 7 жовтня, а продажі почнуться з 15 листопада. В Україні вони офіційно продаватися не будуть.



Також Microsoft у співпраці з Razer випустила універсальну зарядну станцію для контролерів Xbox, яка виконана в тому ж дизайні - напівпрозорий корпус і логотип до 20-річного ювілею. Її можна буде купити в онлайн-магазині Razer і сторонніх рітейлерів, ціна поки невідома.

В рамках святкування 20-річчя з виходу Xbox компанія Microsoft спільно з Adidas випустять кілька моделей кросівок з оформленням в стилі оригінальної Xbox.

» Microsoft і Adidas випустять лімітовані кросівки в стилі Xbox до 20-річчя консолі

Автор: Володимир Скріпін

07.10.2021




RATVODДата: П`ятниця, 08.10.2021, 22:25 | Повідомлення # 73
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Розкрито характеристики відеокарти NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti:

GPU GA102, 10752 CUDA ядер, 24 ГБ пам'яті GDDR6X і TDP до 450 Вт




Ресурс Videocardz поділився інформацією про початкові технічні характеристики
нової моделі відеокарти NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti, яка готується до випуску.


Ці характеристики, нібито, недавно були передані виробничим партнерам. Згідно з наявною інформацією, відеокарта називається не GeForce RTX 3090 SUPER, а саме GeForce RTX 3090 Ti. У пристрої не тільки більше ядер, але і багато інших змін, включаючи підсистему пам'яті, конфігурацію системи живлення та ін.

Повідомляється, що показник TDP відеокарти NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti складе до 450 Вт, що на 100 Вт більше, ніж у оригінальній версії GeForce RTX 3090. Не уточнюється, остаточне це значення або ж воно стосується модифікованих пристроїв.

Також наголошується, що пристрій використовує новий коннектор живлення, відмінний від 12-контактного роз'єму Molex Microfit. Імовірно, він має 16 контактів і відноситься до стандарту PCIe Gen5. Відповідно, відеокарта також повинна підтримувати стандарт PCIe Gen5. Материнські плати з підтримкою цього стандарту повинні бути представлені в наступному місяці.



Крім того, відеокарта NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti може отримати пам'ять з пропускною спроможністю 21 Гбіт/с. І ця пам'ять може бути однією з причин такого помітного зростання показника TDP. При цьому в новинці будуть застосовуватися чіпи пам'яті об'ємом по 2 ГБ, а не 1 ГБ, як у нинішній версії. Таким чином, референсна відеокарта повинна отримати друковану плату нового дизайну. Пристрій буде оснащено пам'яттю GDDR6X об'ємом 24 ГБ з максимальною теоретичною пропускною здатністю близько 1 ТБ/с.

Що стосується графічного процесора, то це буде повноцінний варіант GA102, який включає 84 обчислювальних кластерів і 10752 CUDA ядра. Детальні технічні характеристики відеокарти NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti представлені в наступній таблиці.



Як очікується, відеокарта NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti буде випущена в січні 2022 року разом з моделями RTX 3070 Ti 16 ГБ і RTX 2060 12 ГБ. Орієнтовна ціна пристрою поки не повідомляється.

Джерело: Videocardz

Автор: Вадім Карпусь

08.10.2021


Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Комп'ютери. Ноутбуки. Наука та Технології » Новини Нardware ( Апаратне забезпечення )
  • Сторінка 5 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024