FORUM TV-SATЧетвер
25.04.2024, 07:27

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Комп'ютери. Ноутбуки. Наука та Технології » Новини Software ( Програмне забезпечення ) (Програмне забезпечення)
Новини Software ( Програмне забезпечення )
satBuffonДата: П`ятниця, 29.04.2011, 17:51 | Повідомлення # 1
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Новини Software




Програмне забезпечення
satBuffonДата: Понеділок, 15.08.2011, 19:41 | Повідомлення # 2
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
До кінця року Windows 7 стане найпоширенішою ПК-платформою




Компанія Gartner оприлюднила прогноз по ринку операційних систем для персональних комп'ютерів на поточний рік.

На думку аналітиків, до кінця 2011-го найпоширенішою ПК-платформою стане Windows 7 з часткою близько 42%. Зараз, згідно зі статистикоюNet Applications, Ця ОС займає без малого 30% ринку, поступаючись по популярності старіючої Windows ХР з її майже 50%.

Gartner відзначає, що в 2011 році 94% нових комп'ютерів поставляються з Windows 7. Проникненню цієї операційної системи сприяє покращиться ситуація в ІТ-секторі.

Mac OS X за підсумками року займе близько 4,5% ринку, вважають аналітики. До середини десятиліття частка цієї програмної платформи виросте до 5,2%. Linux, говориться в звіті Gartner, залишається нишової операційною системою, що займає менше 1% споживчого ринку персональних комп'ютерів.

Що стосується таких платформ, як Chrome OS, Android і webOS, то вони, на думку експертів, у найближчі роки не отримають скільки-небудь значного поширення в ПК-сегменті.

Джерело:
satBuffonДата: Понеділок, 15.08.2011, 19:46 | Повідомлення # 3
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Продукти Microsoft позбулися чергової безлічі «дір»




Microsoft випустила серпневу порцію патчів, завантажити які можна через служби Windows Update, Microsoft Update, вбудовані в Windows засобу автоматичного оновлення, а також з веб-сайту корпорації.

На цей раз в цілому усунено 22 уразливості, для опису яких знадобилося 13 бюлетенів безпеки. Трьом «дірок» присвоєно рейтинг «критичних»: вони дозволяють отримати повний доступ до віддаленого комп'ютера і виконати на нім довільний код. Ще 15 вразливостей охарактеризовані як «важливі», а чотири - як «помірно небезпечні».

«Дірки» знайдені в операційних системах Windows всіх підтримуваних версій, у тому числі Windows 7, офісних додатках, пакеті Visual Studio і інших програмах. Крім того, випущено кумулятивний апдейт для браузера Internet Explorer.

Експерти особливо вказують на пролом в Windows, спосіб експлуатації якої сягає корінням в дев'яності роки. Мова йде про атаку типу Ping of death, при якій комп'ютер-жертва отримує особливим чином сформований запит, що призводить до появи «синього екрану смерті» і перезавантаження. Схожий «баг» виявлені в Windows Vista, Server 2008, Windows 7 і Server 2008 R2.

Разом з патчами вийшла оновлена ​​утиліта Windows Malicious Software Removal Tool для усунення найбільш поширених шкідливих програм.

Підготовлено за матеріалами Microsoft.
satBuffonДата: Понеділок, 15.08.2011, 21:02 | Повідомлення # 4
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Вийшла шоста версія Firefox




На серверах Mozilla доступна для завантаження шоста версія браузера Firefox для комп'ютерів з операційними системами Windows, Mac OS X і Linux.

Розробники заявляють, що підвищили швидкодію браузера і зменшили час його запуску. З'явилася нова система перевірки версії встановлених розширень, а також функція підсвічування доменного імені в адресному рядку. Удосконалено засоби налаштування дозволів.

Firefox 6 став другим браузером Mozilla, випущеними з прискореного циклу розробки. На поточний рік також намічений реліз сьомої версії продукту. Відзначається, що в майбутніх модифікаціях Firefox з'явиться система, автоматично відключає доповнення, які інстальовані сторонніми програмами.

За оцінками Net Applications, Firefox є другим за популярністю браузером (після Internet Explorer) з часткою близько 21,5 відсотка.

Джерело:
satBuffonДата: Вівторок, 16.08.2011, 17:07 | Повідомлення # 5
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Microsoft запустила блог, присвячений розробці Windows 8


Корпорація Microsoft оголосила про запуск блог-майданчики, присвяченої знаходиться в розробці операційній системі Windows 8.
Інформаційний ресурс представлений за адресою blogs.msdn.com/b/b8 на восьми мовах, включаючи російську. На сторінках блогу фахівці компанії планують розміщувати різні відомості про платформу, що стосуються як стратегії розвитку нового продукту, так і різноманітних технічних деталей, повною мірою розкривають суть реалізованих в Windows 8 ідей і технологій. "Найголовніший пріоритет для нас - відповідальність перед нашими клієнтами і партнерами, і ключовою метою веб-майданчика є формування діалогового спілкування про складнощі і компроміси розробки програмного рішення", - прокоментував запуск блога провідний фахівець з розробки Windows Стівен Сінофскі (Steven Sinofsky).



Нагадаємо, Windows 8 стане першою операційною системою софтверного гіганта, що підтримує поряд з платформами х86 процесори з архітектурою ARM. Це дозволить використовувати ОС на найрізноманітніших портативних пристроях, у тому числі планшетах, в яких задіяні ARM-рішення.
Передбачається, що в Windows 8 буде приділено увагу користувача інтерфейсу, системі розпізнавання голосу, голосовому управління і новим функціям забезпечення безпеки. Також очікується поява підтримки інтерфейсу USB 3.0, з'єднань Bluetooth 3.0, поліпшених інструментів управління живленням, нових засобів ідентифікації для входу в систему і пр.
З чуток, перша публічна бета-версія Windows 8 буде представлена ​​корпорацією під час конференції Professional Developers Conference (PDC). Поява ж фінальної збірки ОС очікується в другій половині 2012 року.

Джерело:
RATVODДата: Середа, 28.03.2012, 11:26 | Повідомлення # 6
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
Перекладач заговорив голосом свого власника

Розроблена в Microsoft програма дозволяє почути себе, розмовляючого іноземною мовою.


Як повідомили «proIT» в компанії, програма може вивчити голос людини, а потім використовувати його для перекладу і відтворення цілих речень на іншій мові. Таких мов уже 26.

Розробка була представлена на початку березня в Редмонді, штат Вашингтон. Тоді дослідник з Microsoft Френк Сунг (Frank Soong) продемонстрував здатність свого творіння читати текст на іспанській мові голосом його начальника Ріка Рашида (Rick Rashid), який очолює дослідні проекти Microsoft. У наступному прикладі директор з досліджень і стратегії корпорації Microsoft Крейг Манді (Craig Mundie) отримав можливість заговорити на китайській.

Щоб система змогла розробити модель мови людини, їй знадобиться близько години тренувань. Індивідуальне звучання людини аналізується, розкладається на звуки і накладається на стандартний синтезатор мови, змушуючи таким чином програмне забезпечення відтворювати мову людини на іншу мову.

Френк Сунг, який працював над новою технологією разом зі своїми колегами з Microsoft Research Asia в Китаї, заявив, що її можна використовувати для цілого ряду корисних додатків.

«Для людини, яка подорожує по зарубіжній країні і знає лише одну мову, ми створимо додаток для розпізнавання мови з наступним перекладом і відтворенням вже на іноземній мові, але все ще голосом того самого туриста», - обіцяє він.

Сунг також показав, наскільки нова система може поліпшити навігаційний додаток для телефону, дозволяючи йому плавно зачитувати текст, написаний на китайських дорожніх знаках по шляху в Пекін. За його словами, нову технологію зможуть використовувати і студенти, які вивчають іноземну мову: фрази на іншій мові, вимовлені власним голосом, легше імітувати.



RATVODДата: Вівторок, 24.07.2012, 17:36 | Повідомлення # 7
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
Galaxy S III може отримати Android 4.1

в найближчий місяць




Користувачі Android-гаджетів з нетерпінням чекають того часу, коли їх виробники оголосять списки пристроїв, для яких планується випуск свіжої версії мобільної операційної системи Google - Jelly Bean. Компанії HTC і ASUS вже опублікували приблизні переліки претендентів, тепер настала черга і Samsung.

За інформацією Sammobile, власники флагманського смартфона Galaxy S III отримають апдейт вже в кінці серпня або початку вересня. Крім того, під час тестування Android 4.1 показав гарні результати на Galaxy S II, який до цих пір користується попитом. Якщо оновлення Galaxy S III пройде гладко, то розробники випустять версію Jelly Bean і для смартфона Galaxy S II, проте станеться це трохи пізніше.

Як і очікувалося, корпорація випускатиме оновлення тільки для флагманських моделей, а тому цілком можливо, що наступним пристроєм зі списку Samsung, власники якого отримають апдейт до Android 4.1, стане «планшетофон» Galaxy Note.

Андрій Коробкін



RATVODДата: Вівторок, 31.07.2012, 10:00 | Повідомлення # 8
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
LG запустила 3D-ігри

на телевізорах Cinema 3D Smart TV




LG анонсувала запуск 3D-ігор на своїй лінійці телевізорів Cinema 3D Smart TV. Компанія заявила, що до списку увійдуть різні популярні проекти, які раніше були доступні лише через App Store і Google Play. Перші п'ять ігор доступні власникам телевізорів уже сьогодні.

Серед доступних користувачам додатків - Air Penguin, Frisbee Forever, Burn The City, Downhill Bowling 2 і Diversion. Президент і головний виконавчий директор LG Хевіз Квон (Havis Kwon) заявив, що гравцям будуть доступні і проекти, створені спеціально для Cinema 3D Smart TV. Також він додав, що компанія збирається всерйоз зайнятися реалізацією ігрового потенціалу лінійки своїх телевізорів.

Компанія пообіцяла, що технології, що використовуються при грі в 3D, дозволять насолоджуватися проектами без будь-яких болів в очах - серед них легкі 3D-окуляри і технологія Flicker-Free. В якості контролера буде використовуватися пульт компанії Magic Remote. Нові ігри для платформи повинні з'явитися в серпні.

Євген Лазовський



RATVODДата: Вівторок, 31.07.2012, 10:50 | Повідомлення # 9
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
Зомбі-шутер Dead Trigger для Android

отримав чергове оновлення


Розробники студії MADFINGER випустили велике оновлення для популярного мобільного зомбі-шутера Dead Trigger. Нова версія принесла з собою виправлення цілого ряду багів, включаючи помилки з керуванням на ряді пристроїв сімейства Xperia, занадто високий рівень складності на деяких рівнях, а також проблеми з меню, коли користувачеві стає доступна велика кількість місій.



Крім того, в гру було додано пошкодження від вибухають хв, катерів і бочок, поліпшений штучний інтелект суперників, відкрився доступ до New Hope відразу ж після проходження першої місії, а також з'явилася вкладка «Help», яка тепер розміщується в головному меню.

Нагадаємо, що спочатку зомбі-шутер був доступний в магазині додатків Google Play за $ 0,99. Через деякий час розробники оголосили про рішення зробити його безкоштовним у зв'язку з тим, що високий рівень піратства Dead Trigger зробив продажі гри просто безглуздими. Після цього MADFINGER випустила кілька великих оновлень, які принесли з собою розширений арсенал зброї (бензопила, мотор від катера з лопатями і т.д.), додаткові локації і нові види зомбі.

Завантажити Android-версію Dead Trigger можна за цим посиланням.

Андрій Коробкін




RATVODДата: Субота, 18.08.2012, 10:32 | Повідомлення # 10
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
Росіяни купили європейського

розробника антивірусів
VirusBuster




Російська компанія-розробник антивірусного ПЗ Agnitum купила технології і продукти угорської компанії VirusBuster, яка припинила свою діяльність "в силу економічних обставин".

У результаті угоди, сума якої не розголошується, російські фахівці отримали антивірусну технологію і базу вірусних сигнатур угорської компанії. Технології VirusBuster знайомі компанії Agnitum, оскільки вона з 2006 року використовує антивірусний движок угорських програмістів в своїх продуктах, пише видання CNews.

"Ми досягли точки, коли вже не можемо додавати подальші поліпшення до антивірусної технології, працюючи з нею, як з чорним ящиком", - пояснює придбання керуючий директор Agnitum Михайло Захряпін.

Антивірусні продукти Outpost, які випускає компанія Agnitum, за оцінкою самої компанії, увійшли до трійки лідерів Росії в корпоративному і в топ-5 в домашньому сегменті. Однак, за оцінками ресурсу Anti-Malware.ru, частка продуктів Agnitum на російському антивірусному ринку незначна, і вони входять в загальну групу під назвою "інші виробники" із сумарною часткою 1,7% від всього ринку, повідомляє РБК.ру.

Інформація про припинення діяльності VirusBuster з'явилося на офіційному сайті компанії ще 7 серпня. У повідомленні йдеться про те, що VirusBuster Kft. була змушена "в силу економічних обставин" закрити свій бізнес та ліквідувати відділ розробки ПЗ.

Крім того, з 1 жовтня 2012 припиниться продаж продуктів VirusBuster, а їх подальша розробка буде згорнута. Клієнтам компанії, що використав ці продукти, буде надана рівноцінна ліцензія на аналогічні рішення під маркою Agnitum Outpost без додаткової плати у разі, якщо вони звернуться до служби технічної підтримки російської компанії до 1 жовтня поточного року.



RATVODДата: Неділя, 19.08.2012, 11:15 | Повідомлення # 11
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
Sony представила Crossbuy: купи гру для PS3

і отримай версію для Vita безкоштовно




Корпорація Sony представила свою нову ініціативу в області ігор - Crossbuy, яка може, нарешті, розкрити давно вже розрекламований багатоплатформовий потенціал портативної ігрової консолі PlayStation Vita. Полягає вона в тому, що покупець Crossbuy-ігор для PlayStation 3 отримує безкоштовно такий же проект для Vita.

Втім, поки вибір досить обмежений і представлений лише трьома не найкращими пропозиціями: PlayStation All-Stars, Sly Cooper і Ratchet & Clank QForce. Кожен з цих проектів, само собою, активно використовує кроссплатформенную зв'язок Vita і PS3.

Незважаючи на настільки скромний початковий старт, японський електронний гігант обіцяє активно інвестувати в цю область, постійно розширюючи список пропозицій. Поки ж залишається помріяти, що всі без винятку PS3-ігри, які вже вийшли або вийдуть в майбутньому, будуть продаватися під маркою Crossbuy. Це вельми розумний крок - користувачі Steam, які мають ПК і Mac, вже давно купують Кросплатформені проекти тільки один раз, маючи потім можливість перемикатися між Windows і Mac.

Костянтин Ходаковський



RATVODДата: Неділя, 02.09.2012, 15:21 | Повідомлення # 12
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
Microsoft Windows 8:

шолудивий пес чи породисте щеня ?



Microsoft Windows 8 є якісно новим продуктом, що ставить класичну операційну систему з ніг на голову для більшості користувачів і заради якого змінюється навіть логотип корпорації. Чи зможе топ-менеджмент поправити становище Microsoft на ринку за допомогою нового ПЗ або останній шанс вже втрачено?

"Вісімка" не схожа на попередні версії Windows, не тільки змістовно. Поява нової операційки обставлено в ключі, майже не властивому Microsoft перш. Всі новини про Windows 8 публікуються тільки в блозі керівника проекту Стівена Сінофскі, офіційні особи категорично відмовляються від яких би то не було коментарів, і, при цьому, співтовариство розробників активно готується до освоєння цієї цілини. Буквально все говорить про те, що дитя Microsoft, поява на світ якого повинне відбутися до кінця року - бажаною і коханою особливо. Але вагітність, на жаль, протікає не настільки легко як хотілося б. Тому, батьки хоча і раді появі чада, але проявляють лише стриманий оптимізм.

Перша загроза майбутньому "вісімки", що лежить на поверхні - так досі і не склалася схема використання пристроїв на новій Windows. Справедливості ради треба сказати, що такий же розрив шаблону спостерігається і у випадку з іншими платформами. Але стосовно до Windows, він особливо помітний і чутливий, а, значить, може стати аргументом "проти" при прийнятті рішення про вибір ОС Windows в якості "своєї" платформи.

Одного тільки призову перейти на неї через те, що вона "нова, швидка і сучасна" недостатньо вже давно. Чого заради домашньому користувачеві відразу два рівноправних інтерфейсу, якщо для серфінгу або перегляду фільмів цілком достатньо одного? Чи стане домашній користувач на додаток до вже наявного набору "класичного" ПО витрачати додаткові кошти на програми метро з тим же функціоналом? І як бути з планшетами, тобто з ОС Windows RT де немає альтернативи інтерфейсу Metro? Та й при інтеграції Windows-планшетів в корпоративні системи належить вирішувати ті ж самі проблеми, що і з і IOS, Android.

Більш того, саме в корпоративному секторі Windows 8 може не отримати настільки очікуваного відгуку. Навіть перехід з Windows XP, Windows 7 на йде явно не тими темпами, що очікувалося. Не дивно, що спікери Microsoft до цих пір радять корпораціям при кожному зручному випадку звернути увагу на "сімку". А адже з моменту її виходу пройшло вже більше двох років.

Більш того, може виявитися і занадто запізнілою реакція Microsoft на мобільний тренд. Перша хвиля інтересу до планшетів, які прийшли в корпоративний сектор завдяки топ-менеджерам, вже вляглася. Гандикап, який отримала Apple, редмондской корпорації доведеться відігравати ціною великих зусиль, і ймовірність того, що Microsoft вдасться подолати ставлення до IPad як до статусних пристроям, прямо скажемо, невелика.

Правда, у Microsoft ще залишається шанс отримати своє в "масовому" планшетному сегменті, осідлавши мобілізацію робочих місць середнього менеджменту. І це - відображення ще однієї проблеми, що стоїть перед новим дітищем софтверного гіганта.

Ім'я цієї проблеми - пристрої. Очевидно, що у Microsoft за останні півтора року вже накопичився достатній негативний досвід для того, щоб відсутність затребуваного на ринку залоза не стало для неї неприємним сюрпризом. Пов'язаний він з Windows Phone 7, якої виробники смартфонів явно воліють Android. І очевидна ставка на Nokia - не від хорошого життя. Тепер проблеми, плавно перебралися в лінійку Lumia, належать в рівній мірі і Microsoft, бо користувачеві все одно, хто винен у постійних проблемах зразок мимовільних перезавантажень апаратів - софт чи залізо.

Звичайно "вісімка" - зовсім інший випадок. І нова ОС доведеться вельми до речі до нових ультрабукам, які до осені обіцяють стати масовим явищем. Проблема не в ПК. Планшетів, нехай в демообразцах, під Windows 8 немає де-факто поки ні в одного вендора крім Samsung. А адже їх потрібно багато - на будь-який смак і гаманець. Конкурувати доведеться не тільки зі статусними iPad, але і з цілою армією Android-пристроїв, серед яких повно як дорогих, так і зовсім дешевих. І армія ця продовжує збільшуватися з кожним днем.
Вирішення цього питання для Windows 8 залежить, звичайно, не від самої Microsoft. Але віру в спроможність "вісімки" як планшетній ОС, повинна продемонструвати не тільки Samsung. Тим більше, що Windows 8 - безумовна знахідка для експериментів з форм-факторами, які можна позиціонувати як завгодно широко. І, якщо з Asus Eee Pad Transformer нетбук виходить вельми відносного якості та функціоналу, то з Lenovo IdeaPad Йога може вийти зовсім інакше. У будь-якому випадку, зусиль самої Microsoft тут буде явно недостатньо.

А ось третя, і, мабуть, головна проблема "вісімки" стане справжньою перевіркою для Microsoft. Довгі роки корпорація займалася формуванням того, що на ніж грунтувався її успіх - обширної екосистеми. Саме завдяки їй ОС Windows стала універсальною платформою, здатною закрити потреби будь-якого користувача. І головне слово у вироку Windows 8 буде належати спільноті розробників - від великих і авторитетних, до дрібних і мало кому відомих.
Microsoft С девелоперами традиційно працює вельми активно, а в останні місяці ця активність особливо зросла. Наповнити магазин додатків для Windows, необхідними додатками для корпорації стало найважливішою і найважчою завданням. Виявиться магазин додатків для Windows, напівпорожнім до моменту виходу Windows 8 - Microsoft і відразу ж опиниться в абсолютно невластивою для себе ролі на ринку "настільних" ОС, ролі відсталого. Звідси і всі зусилля, що вживаються корпорацією в останні місяці - починаючи з магазину додатків, який пропонує розробникам нову схему заробітку і закінчуючи численними семінарами і конференціями, де обговорюються тонкощі розробки для Windows 8

Показовими ключові "месиджі", з якими зверталися до розробників спікери Microsoft на минулій недавно конференції DevCon'12. Відрахування від продажу додатків в Marketplace можуть становити до 80% їх вартості - для тих, хто більш за все стурбований монетизацією. Розробка додатків для "вісімки" проста, а основою додатка може і повинен стати онлайн-сервіс - для початківців девелоперів, багато з яких раніше і не пробували свої сили в "десктопних" додатках. Схожість і Windows 8 Windows Phone дозволить адаптувати мобільні додатки для Вісімки, а не розробляти їх заново - тим, хто розробляє додатки для мобільних пристроїв.
Всі ці посили говорять про те, що Microsoft робить головну ставку на екосистему, яка повинна знову зіграти для нового дітища корпорації роль паровоза. Нова схема монетизації, вже випробувана і конкурентами, і самої Microsoft, нові ідеї для додатків, розширення кола розробників за рахунок тих, хто показав свою ефективність і креативність в мобільному сегменті. Все це повинно дати Microsoft до моменту запуску Вісімки масу додатків, здатну стати вирішальним аргументом для самих різних користувачів. Завдання, яке вирішується співтовариством, але не розв'язувана без самої Microsoft, тим більше, що тільки від неї залежать терміни появи і функціонал офісного пакету для інтерфейсу Metro - того останнього аргументу, який може виявитися на користь Windows 8 або проти неї.



RATVODДата: Вівторок, 11.09.2012, 20:30 | Повідомлення # 13
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
Хмарна ігрова платформа Agawi

незабаром перебереться на Windows 8


Хмарний провайдер Agawi (колишній iSwifter) заявив, що збирається в жовтні додати підтримку свого ігрового cloud-сервісу в Windows 8. До цього компанія займалася підтримкою понад 12 тисяч Facebook-ігор на Apple iPad.



Agawi заявила, що тепер збирається перейти до середніх і «хардкорних» гравцям. Виконавчий директор компанії Пітер рела (Peter Relan) повідомив, що першій групі геймерів будуть здебільшого доступні саме браузерні онлайн-ігри, в той час як для «хардкорних» гравців будуть створюватися проекти, які можна буде завантажувати на ПК.

У відео, розташованому нижче, можна побачити, як Agawi працює з деякими іграми, однак по ролику неможливо зрозуміти, які саме проекти стануть доступні в сервісі. Також компанія заявила про співпрацю з хмарної платформою Microsoft Azure, завдяки чому сервіс можна буде використовувати на планшетах, персональних комп'ютерах і навіть телефонах.



Було заявлено, що в найближчі місяці геймери зможуть випробувати ряд проектів ААА-класу. Крім цього, Agawi додала, що на кожній платформі будуть доступні відповідні методи управління - наприклад, власники планшетів зможуть використовувати для управління жести, а найбільш вимогливі гравці зможуть підключити до комп'ютера геймпад.

Євген Лазовський



RATVODДата: Неділя, 16.09.2012, 11:11 | Повідомлення # 14
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
Чому Microsoft слід позбутися

настільного оточення в
Windows RT ?




Минулого місяця на IFA 2012 громадськість могла вперше повною мірою ознайомитися з прийдешньою операційною системою Microsoft Windows RT, створеної для роботи на системах з чіпами ARM. Вкрита в значній мірі таємницею RT позиціонується в якості відповіді на зростання популярності планшетів на базі iOS і Android.

Втім, також ясно й інше - Windows RT буде включати настільне оточення, яке виглядає цілком ідентичним Windows 8. Незважаючи на те, що вже давно було ясно, що Microsoft планує зробити такий крок, багато хто все ж сподівалися, що для планшетів компанія вирішить дотримуватися повністю нового сенсорного оточення, тобто відключить цей дуже обмежений і рудиментарний настільний режим на ARM-системах.

У Windows 8 настільний режим присутній, і цілком ясно навіщо. Windows 8 буде виконуватися на традиційних системах x86 і має потребу в цьому режимі для підтримки багатьох сотень тисяч створених раніше додатків - тих програм, що сьогодні працюють в середовищі Windows 7. Велика частина сучасних систем Windows - настільні ПК і ноутбуки. На цих комп'ютерах робота в настільному режимі і введення через клавіатуру з мишею беззастережно вельми придатний і зручний.



Але новий екран Пуск в Windows 8 і Windows RT дозволить розробникам створювати повноекранні додатки нового класу, що працюють в пісочниці WinRT і розраховані на простоту, легку установку, управління, безпека і головне - сенсорне введення. Microsoft, схоже, збирається прикладати всі сили до просування WinRT-додатків, але також вказує на переваги наявності настільного режиму в Windows RT, хоча це вельми спірний плюс.

Програмна платформа Apple iOS, представлена ​​спочатку в iPhone, запустила модель поширення додатків App Store і спрощене бачення сенсорного мобільного оточення. Успіх змусив Microsoft та інших учасників ринку використовувати ті ж моделі, за винятком можливостей, покликаних відокремлювати їх від конкурентів. Windows RT і Windows 8 отримають магазин Windows Store, через який будуть поширюватися всі WinRT-додатки. Однак Windows Store на Windows RT буде єдиним способом встановлення сторонніх додатків.

Microsoft обмежила настільне оточення на ARM-платформах лише вбудованими в ОС додатками на зразок Провідника, Internet Explorer і комплекту з чотирьох додатків Office 2013 RT. Любителі Paint або Блокнота також виявлять ці найпростіші настільні додатки в ARM-версії Windows. Але навіщо в операційну систему, орієнтовану майже цілком на сенсорне введення, вбудовані настільні версії декількох досить обмежених програм (за винятком Office) і немає можливості установки інших - питання.



Настільний режим Windows RT представляє ряд труднощів з точки зору користувача. Одні кажуть, що настільний режим не призначений для планшетів, інші вважають, що Office 2013 RT стерпно працює в режимі Touch Mode, незважаючи на свій настільний в своїй основі інтерфейс. Втім, варто визнати, що настільний режим в Windows 8, Windows RT, як і сьогодні в Windows 7 - досить незручне оточення на планшеті, оснащеному лише сенсорним введенням.

Безкомпромісний підхід Microsoft у випадку з Windows RT не працює - у настільному оточенні тут доступно лише кілька додатків, для використання яких потрібно придбавати окрему фізичну клавіатуру з мишею. Наявність настільного оточення змушує виробників пропонувати планшети-гібриди або планшети з підключаємими клавіатурами. Сама Microsoft змушена була зробити великий акцент на клавіатури для своїх планшетів Surface і Surface Pro.

В даний час настільний режим без будь-яких перспектив у Windows RT виглядає рудиментом, приреченим на повне знищення в майбутньому. Багато вказують, що Windows RT розрахована не тільки на планшети, і вони мають рацію. Але необхідність у появі ноутбуків і настільних ПК на базі ARM без повноцінного настільного режиму поки знаходиться під питанням.



Інші вважають, що Провідник і можливість працювати з документами Office - достатня причина залишити в Windows RT настільний інтерфейс. Тут можна сказати, що Microsoft могла б просто створити сенсорну версію Провідника, а додатки Office 2013 RT могли б запускатися в повноекранному режимі WinRT, зберігши ту ж функціональність.

Windows RT повинна бути платформою, на якій користувачам не слід думати про перемикання між клавіатурою і сенсорним екраном, наприклад, для копіювання файлів. Microsoft додавала деякі сенсорні поліпшення в Windows 7 за аналогією з Touch Mode в Office 2013 - просто шляхом збільшення елементів. Цього виявилося недостатньо: майже повна відсутність Windows-планшетів і відсутність користувальницького інтересу доводять це.

Все могло бути простіше, позбався Microsoft від настільного оточення в Windows RT повністю і використовуй марку Windows 8 Pro для настільних ПК, ноутбуків і гібридних планшетів і просто Windows 8 (Windows RT) - для ARM-планшетів. Таке іменування говорило б ясно користувачам, що Windows 8 (Windows RT) розраховані переважно на сенсорні екрани, маючи при цьому підтримку клавіатури, миші і USB-периферії. Для цього не потрібний настільний режим.

Костянтин Ходаковський



RATVODДата: Вівторок, 12.01.2016, 09:59 | Повідомлення # 15
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Онлайн
З 12 січня Microsoft припиняє підтримку Windows 8


З 12 січня Microsoft припиняє підтримку Windows 8По інформацією розробників ОС, Windows 8 практично не використовується в даний час, тому немає необхідності її оновлювати.

Повідомляється, що «вісімка» ніколи не була популярною серед користувачів, а з виходом Windows 10 взагалі пішла на другий план. У той же час розробники рекомендують оновити восьму версію Windows до версії 8.1, так як ця ОС буде отримувати оновлення до 2023 року.

Відзначається, що припинення підтримки восьмої версії Windows не означає, що вона не зможе працювати на комп'ютерах, система буде функціонувати, просто її неможна буде оновити.

Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Комп'ютери. Ноутбуки. Наука та Технології » Новини Software ( Програмне забезпечення ) (Програмне забезпечення)
  • Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024