FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 15:00

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Комп'ютери. Ноутбуки. Наука та Технології » Новини комп'ютерного світу
Новини комп'ютерного світу
RATVODДата: Неділя, 19.08.2012, 08:54 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Новини

комп'ютерного світу


RATVODДата: Четвер, 26.07.2018, 19:49 | Повідомлення # 16
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Google пережила величезний штраф ЄС

та вийшла у прибуток




Рекордний штраф для компанії Alphabet (Google) від Європейського Союзу
не завадив їй отримати мільярди доларів прибутку.


Як пише The New York Times, штраф від Європейського Союзу у $5,1 млрд не мав великого впливу на Alphabet — материнську компанію Google. У цьому кварталі їй вдалося отримати $3,2 млрд прибутку. Акції компанії також зросли на 3,5 %.

Європейська комісія оштрафувала техногіганта за те, що він вимагав від виробників телефонів попередньо встановити пошуковик Google та браузер Chrome, перш ніж дати їм доступ до свого магазину додатків Play.

ЄС вже не вперше накладає штрафи на Google. Попередній рекорд складав $2,7 млрд.

«Це схоже на те, як компанії доставки мають платити за паркування автомобіля, — каже аналітик Брайан Візер (Brian Wieser). — У контексті розміру компанії Alphabet штраф від ЄС не є суттєвим».

Утім нещодавно генеральний директор Google Inc. Сундар Пічаї написав блог, у якому наголосив, що вимога від ЄС роз’єднати пошукові додатки та Chrome із Android може загрожувати безкоштовній бізнес-моделі операційної системи.

25 липня 2018

RATVODДата: Вівторок, 25.09.2018, 08:35 | Повідомлення # 17
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Успіх AMD EPYC змусив Intel

продавати Xeon дешевше




Поява на ринку серверного «заліза» процесорів EPYC з архітектурою Zen дозволило AMD
відновити себе в якості постачальника альтернативних Intel Xeon процесорів.


До цього протягом півтора року частка чипмейкера з Санта-Клари у відповідному сегменті наближалася до 100%, тому мало хто цікавився морально застарілими рішеннями Opteron. З початку 2018 року обсяг замовлень на 14-нм CPU EPYC ріс вражаючими темпами. Бачачи це, стратеги Intel не стали чекати відтоку великих клієнтів і прийняли відповідні заходи у вигляді знижок на актуальні пропозиції Xeon.


EPYC дозволили AMD повстати з попелу в серверному сегменті ринку CPU


На офіційному прайс-листі Intel ініціатива по «точковій уцінці» Xeon не позначилася, проте у нас немає підстав не вірити інформації, якою поділився з громадськістю ресурс ServeTheHome, що спеціалізується якраз на високопродуктивних обчислювальних системах. За повідомленням американського джерела, «деяким клієнтам Intel були надані істотні знижки на процесори Xeon для утримання AMD EPYC». Цікаво, що ці знижки були запропоновані «не тільки найбільшим клієнтам і на партії обсягом значно менше 1000 штук». У процентному вираженні знижки досягли «двозначних чисел», тому сайт ServeTheHome рекомендував потенційним замовникам по крайній 50-100 серверів на базі Intel Xeon використовувати альтернативну пропозицію на основі AMD EPYC як аргумент для отримання значної знижки.



В порівнянні з Xeon продуктивність і часто більш приваблива вартість - не єдині козирі AMD EPYC в боротьбі з конкуруючими CPU. Як ми нещодавно відзначали, через перевантаженість ліній з випуску 14-нм процесорів компанія Intel змушена обмежувати поставки відповідної продукції, через що страждають як окремі користувачі, так і цілі корпорації, ІТ-інфраструктура яких потребує переходу на більш потужні процесори ( Skylake-SP, Cascade Lake-SP).

На тлі проблем Intel в AMD розраховують пустити глибоке коріння на ринку серверних платформ, співпрацюючи з лідерами ринку в проектуванні серверів на базі EPYC. Так, компанія HPE (Hewlett-Packard Enterprise) влітку представила дві нові однопроцесорні системи на 8-, 16-, 24- і 32-ядерних CPU EPYC 7000. Особливий інтерес викликав сервер ProLiant DL325 Gen10, здатний замінити 2P-рішення з Xeon на борту .



Компанія Cisco представила серверний вузол UCS C125 M5, здатний одночасно задіяти обчислювальну потужність відразу двох процесорів EPYC. Крім 64 (2 × 32) ядер, система може включати до 2 Тбайт оперативної пам'яті. Чотири вузла UCS C125 M5 утворюють сервер UCS C4200, розрахований на ресурсомісткі обчислення в режимі 24/7.



Іван Грудцин

- 17.09.2018



RATVODДата: Понеділок, 27.09.2021, 20:19 | Повідомлення # 18
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Відеоогляд механічної клавіатури

Varmilo MA87M Summit R2




Varmilo MA87M Summit R2 - механічна клавіатура в форм-факторі TKL з незвичайним, що привертає увагу візерунком на клавішах.

У неї компактний корпус, хороша якість збірки і перевірені часом універсальні перемикачі Cherry MX Brown.

Читайте також: Текстовий огляд Varmilo MA87M Summit R2.

Автор: Сергій Світличний

24 вересня 2021




RATVODДата: Понеділок, 27.09.2021, 20:25 | Повідомлення # 19
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
MSI розкрила дату виходу настільних CPU Intel Core 12-го покоління

і пообіцяла безкоштовні кріплення для сокета Intel LGA1700 власникам СРО CoreLiquid




MSI в промо з анонсом безкоштовних монтажних наборів під сокет LGA1700 розкрила
ймовірну дату
виходу настільних процесорів Intel Core 12-го покоління (Alder Lake-S)
- 4 листопада.


З 4 листопада тайванський виробник почне приймати заявки на безкоштовні набори кріплень. На них зможуть претендувати власники систем рідинного охолодження CoreLiquid серій K і R. У заявці потрібно буде вказати серійний номер пристрою і чек, що підтверджує покупку. Програма триватиме до 30 квітня 2021 року.

Нагадаємо, актуальні чіпи LGA1200 мають розміри 37,5х37,5 мм. У той же час майбутні представника сімейства Alder Lake-S для платформи LGA1700 будуть характеризуватися розмірами 45х37,5 мм. У той же час відстань між монтажними отворами радіатора збільшилася з 75 до 78 мм.

Якщо вірити Wccftech, повноцінний анонс багатостраждальних чіпів Intel Core 12-го покоління відбудеться на заході Intel Innovation 27 жовтня з одночасним стартом попередніх замовлень. У стартову лінійку Core 12-го покоління увійдуть як мінімум шість чіпів на чолі з 16-ядерним (8 + 8) флагманом Core i9-12900K, який в однопотоці на 27% обходить Ryzen 9 5950X в тестах CPU-Z.

Автор: Володимир Скріпін

27 вересня 2021




RATVODДата: Середа, 26.01.2022, 19:25 | Повідомлення # 20
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Створено квантовий комп'ютер, який зламає

будь-який сучасний шифр за пару годин




Китайські вчені представили нову архітектуру квантового комп'ютера, який зможе зламати
будь-які сучасні шифри, повідомляє Фокус з посиланням на видання South China Morning Post.


Квантова пам'ять


Команда з Університету науки та технологій Китаю на чолі з доцентом Чжоу Цзунцюанем стверджує, що до прориву їй допомогла наблизитись недавно відкрита технологія квантової пам'яті на основі кристала. Спеціальний пристрій може зберігати кубіти приблизно протягом години після завершення обчислення, та, крім того, оновлює квантову інформацію в міру виконання завдань.

Злом шифру за кілька годин


Теоретично квантовий комп'ютер може зламати зашифроване повідомлення за кілька годин, але для цього необхідно задіяти десятки мільйонів кубітів — квантових частинок, які кодують і переносять інформацію на субатомному рівні. Найпотужніші системи зараз обмежені тисячами кубітів, а тому можуть вирішувати лише прості завдання.

В інтерв'ю South China Morning Post керівник дослідження Чжоу Цзунцюань розповів, що згідно з початковими планами, новий комп'ютер мав використати близько 10 тисяч кубітів, проте в ході роботи з'ясувалося, що їхню кількість можна значно скоротити за рахунок квантової пам'яті для проведення таких складних обчислень, як факторизація великих простих чисел для розшифрування даних.

Технологія керування пам'яттю


Забезпечити роботу квантової пам'яті дуже складно, адже коли комп'ютер намагається прочитати чи записати інформацію, він запускає атоми у спеціальному кристалі та генерує сильний фоновий шум. Щоб оминути це, фізики розробили революційну технологію управління пам'яттю, яка дозволяє їм ефективно відокремлювати тендітні кубіти від хаотичних атомів.

Технологію квантової пам'яті спочатку розробили для квантового зв'язку, а не для комп'ютерних обчислень. Наприклад, у Китаї нещодавно відправили кубіти на рекордну відстань у 800 км по оптоволокну, проте поки що це межа, яку можна подолати лише за допомогою квантової пам'яті.

Розробки інших країн


Вчені в інших країнах працюють над технологією квантової пам'яті. Нещодавно співробітники Інституту теоретичної фізики в Парижі запропонували квантовий комп'ютер із архітектурою, аналогічною до запропонованої командою Чжоу Цзунцюаня. За підрахунками французів, за допомогою кристалічної пам'яті квантовий комп'ютер може зламати основний код шифрування приблизно за шість місяців, використовуючи близько 13 тисяч кубітів.

Редакція Mediasat

26 січня, 2022.



RATVODДата: Вівторок, 15.02.2022, 20:25 | Повідомлення # 21
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
ENIAC: як створювали

один із перших сучасних
комп'ютерів




Рівно 76 років тому відбулася перша вистава публіці проекту ENIAC.


Пропонуємо вам згадати, як створювали перший електронний цифровий комп'ютер з можливістю перепрограмування і для чого він призначався.

ENIAC - це скорочення від Electronic Numerical Integrator and Computer, і хоча за своєю базовою конструкцією він був ближчим до сучасних комп'ютерів, найпершим електронним комп'ютером він не був. Втім, про його «конкурентів» на той час мало хто чув: одні проекти вважалися експериментальними, а інші були надсекретними розробками.

Це цікаво: Чи зможе квантовий комп'ютер замінити звичайний

Як він виглядав


ENIAC дебютував перед публікою у лютому 1946 року. Він коштував півмільйона доларів США на той час, важив 27 тонн, виглядав як квадратна U-подібна махіна розміром у 24 метри, займав площу в 167 кв.м. та споживав 150 кВт. електроенергії для живлення 18800 радіоламп або електронних ламп.



За сьогоднішніми мірками він поступався б звичайному кишеньковому калькулятору з дешевого магазину, але на той час він був величезним досягненням у сфері обчислень та збільшення їхньої швидкості.

Творці ENIAC


Робота над його створенням розпочалася у 1942 році у Школі електротехніки Мура Пенсільванського університету в рамках проекту з виробництва артилерійських таблиць для нової артилерії.



Розробкою керували Джон Преспер Еккерт та Джон Вільям Моклі. Замовником виступила Лабораторія балістичних досліджень Армії США. Протягом трьох років вони побудували справжнього «монстра обчислень»: ENIAC складався з 42 панелей заввишки 9 футів (2,7 м) та завтовшки 1,1 фута (33 см). Їх робили із сталевих листів із повітровідведеннями вгорі, що дозволяло охолоджувати всю систему.

Також рекомендуємо: Створено квантовий комп'ютер, який зламає будь-який сучасний шифр за пару годин

Усередині було понад 18 800 вакуумних ламп — нечувана кількість на той час. Вони були призначені для роботи у цифровій системі. Також машина була оснащена 70 000 резисторами, 10 000 конденсаторами, 1 500 реле, 6 000 ручними перемикачами та п'ятьма мільйонами паяних з'єднань.

Процес роботи


ENIAC не мав можливості зберігати програми, тому його доводилося буквально переробляти для кожного нового завдання.

Цим займалися жінки-оператори, які протягували, заново підключали кабелі та встановлювали перемикачі кожного нового набору обчислень.

Оператори ENIACКей Макналті, Бетті Дженнінгс, Бетті Снайдер, Марлін Вескофф, Френ Білас та Рут Ліхтерман були, по суті, першими у світі програмістами. Вони вивчали схеми (без будь-якого посібника з експлуатації) і працювали з блок-схемами, щоб написати програми з перенастроювання машини просто на папері.

На програмування ENIAC витрачалося кілька днів, а на налагодження – тижні.

Джерело: Newatlas

Редакція Mediasat

15 лютого, 2022.



Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Комп'ютери. Ноутбуки. Наука та Технології » Новини комп'ютерного світу
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024