FORUM TV-SATЧетвер
28.03.2024, 16:06

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 10
  • 11
  • »
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Комп'ютери. Ноутбуки. Наука та Технології » Новини Науки та Технологій
Новини Науки та Технологій
satBuffonДата: Четвер, 08.07.2010, 18:15 | Повідомлення # 1
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Новини Науки та Технологій


satBuffonДата: Четвер, 08.07.2010, 18:24 | Повідомлення # 2
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
L75-A91 - новий лазерний телевізор від Mitsubishi


Рівно два роки японська компанія Mitsubishi нічого не говорила про свою лінійку лазерних телевізорів LaserVue, і багато хто вже почав думати, що її закрили.

Однак, як з'ясувалося, до її закриття ще дуже далеко, тим більше що днями у неї додали нову модель - L75-A91. Це дуже великогабаритний лазерний телевізор, так як його діагональ склала цілих 75 дюймів. Графа «дата релізу», у якій стоїть число «2010», зобов'язує L75-A91 володіти безліччю сучасних технологій. Наприклад, ця новинка від компанії Mitsubishi підтримує дозвіл Full HD і запросто виводить на свій екран тривимірне зображення.

При цьому Mitsubishi L75-A91 обладнаний провідним інфрачервоним портом і відразу чотирма роз'ємами HDMI-CEC і заодно підтримкою технології StreamTV. Завдяки останній L75-A91запросто підключається до інтернет-проектів на кшталт Pandora, Picasa, VUDU або Flickr, а також до багатьох інших. Щоб отримати можливість перегляду 3D-зображення, потрібно буде придбати спеціальний набір гаджетів, що складається з 3D-емітера, 3D-адаптера, пульта дистанційного керування, пари BD-дисків з фільмами і HDMI-кабелю. Такий комплект коштує 400 доларів, з сам телевізор Mitsubishi L75-A91, що важить рівно 70 кілограм і володіє розмірами 106х169х38 сантиметрів, оцінений виробником в 6000 американських доларів.


Повідомлення відредагував Buroman - Четвер, 08.07.2010, 18:26
satBuffonДата: Четвер, 08.07.2010, 18:41 | Повідомлення # 3
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Затверджено офіційні специфікації Bluetooth 4.0




На ринку тільки почали з'являтися перші пристрої з підтримкою Bluetooth 3.0, а організація Bluetooth SIG вже запропонувала розробникам новий стандарт - Bluetooth 4.0. Варто відзначити, що ці дві технології не є конкуруючими, і останній стандарт був затверджений ще в грудні 2009 року. Bluetooth 3.0 спрямований на досягнення підвищених швидкостей обміну даними в порівнянні з Bluetooth 2.1 при схожому рівні енергоспоживання, в той час як головне завдання Bluetooth 4.0 - максимально ефективне використання електроенергії.

Тепер новий енергоефективний стандарт бездротової передачі даних обзавівся офіційними специфікаціями і може використовуватися розробниками в нових пристроях. Згідно з офіційними даними, модуль Bluetooth 4.0 споживає такий мала кількість енергії, що здатний роками працювати від мініатюрної батареї типу «пігулка», при цьому він дешевий у виробництві і володіє збільшеним радіусом дії в порівнянні з Bluetooth 2.1 (хоча раніше планувалося, що цей показник буде порівняємо). Також однією з вимог Bluetooth SIG щодо нового стандарту є максимальна сумісність компонентів нових радіомодулів незалежно від того, хто їх виробляє. Тобто для використання будь-якого модуля Bluetooth 4.0 в кінцевому пристрої достатньо буде застосовувати стандартну схему його взаємодії з внутрішніми компонентами гаджета, незалежно від того, хто виробив сам елемент.

Публічна демонстрація перших пристроїв з підтримкою Bluetooth 4.0 повинна відбутися в жовтні 2010 року в Барселоні (Іспанія) на заході UnPlugFest 1937


Повідомлення відредагував Buroman - Четвер, 08.07.2010, 18:42
satBuffonДата: Четвер, 08.07.2010, 21:13 | Повідомлення # 4
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
YouTube запускає мобільну HTML5-версію сайту

Про те, що YouTube готує оновлену мобільну версію сайту можна було здогадатися вже кілька тижнів тому, оскільки у виборі дозволів відео з'явився такий пункт, як 240p, і єдині пристрої, для яких така опція має сенс, це смартфони, телефони та інша невелика портативна електроніка .

Нова версія сайту прописалася за адресою m.youtube.com. У ній використовуються можливості HTML5, перероблений інтерфейс і зменшено час завантаження. Також важливо, що мобільна версія YouTube пропонує найкращу якість відео в порівнянні зі спеціальними програмами для смартфонів, які заміняють мобільну версію сайту. Оскільки для роботи необхідний лише браузер, сумісний з HTML5, то новий m.youtube.com можна переглядати на iPhone і Android.

Що стосується програми для iPhone, яке забезпечує роботу з YouTube та встановлено на кожному iPhone, то розвивається воно досить повільно, і нова мобільна версія YouTube перевершує його практично за всіма показниками, включаючи автозавершення в пошуку, підтримку нової системи рейтингу (замість старої 5-бальною , до цих пір використовується на iPhone). Інтерфейс мобільної версії сайту також виграє в порівнянні з додатком для iPhone.


Повідомлення відредагував Buroman - Четвер, 08.07.2010, 21:16
satBuffonДата: Четвер, 08.07.2010, 21:20 | Повідомлення # 5
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Lenovo IdeaPad U460: 14-дюймовий ноутбук на платформі Intel Calpella


Lenovo розпочала продаж портативного комп'ютера IdeaPad U460, побудованого на основі апаратної платформи Intel Calpella.

Ноутбук пропонується в двох базових версіях: молодша оснащена процесором Core i3-350M з частотою 2,26 ГГц і використовує інтегроване відеоядро «Інтел»; старша несе на борту 2,4-гигагерцевой чіп Core i5-450M і укорітель nVidia GeForce 305M.
Обидві модифікації портативного комп'ютера оснащені 4 Гб оперативної пам'яті, жорстким диском місткістю 500 Гб (швидкість обертання шпинделя - 5400 оборотів в хвилину), адаптерами бездротового зв'язку Wi-Fi і Bluetooth 2.1, веб-камерою, датчиком для зняття відбитків пальців і 8-осередковий акумулятором.

Дисплей IdeaPad U460 має діагональ 14 дюймів, дозвіл 1366 × 768 пікселів і забезпечений світлодіодним підсвічуванням. Важить комп'ютер близько 1,9 кг; роль програмної платформи грає 64-бітова версія Windows 7 Home Premium.

Молодша модель ноутбука пропонується за $ 800, старша коштує на $ 150 дорожче.
RATVODДата: Четвер, 15.07.2010, 13:49 | Повідомлення # 6
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Телевізійний пульт - гаджет майбутнього

Журнал New Scientist пише, що фахівці з лабораторії Intel Labs і Університету штату Арізона
удосконалили телевізійний пульт дистанційного керування.

Вони вбудували в нього датчики рухи, які дозволяють максимально точно ідентифікувати користувача.

Свідчення вбудованого в пульт акселерометра прочитуються кожні 100 Наносекунди. Таким чином, за одну секунду положення пульта в руці вимірюватиметься 10 мільйонів разів. Тестові випробування показали, що інноваційний пульт вірно визначає власника з вірогідністю від 60 до 90 відсотків.

Розробники пульта доки обережно анонсують лише найпростіші можливості призначеного для користувача ідентифікатора. Наприклад, такий пульт дозволить встановлювати різні налаштування для доступу до телевізора: формувати індивідуальний набір каналів або блокувати до них доступ.

Проте потенціал в такого винаходу куди більше, ніж може здатися на перший погляд. Пульт-ідентифікатор (незалежно від того, яка технологія визначення користувачів в майбутньому стане ринковим стандартом) зробить революцію на телевізійному ринку.

Можливість в «прямому ефірі» стежити за глядацькою поведінкою - давня мрія медіафутуристів, але на попередньому етапі технологічного розвитку телебачення вона була не настільки актуальна. З оцінкою телесмотрения доки справляється «пипл-метрия», хоча її репрезентативність давно і серйозно критикують.

У Росії «пипл-метры» (прилади, які фіксують інформацію про телесмотрении в сім'ї і передають статистику в компанію, організуючу виміри) охоплюють 4500 чоловік. Така вибірка адекватна нинішньому «однобічному» телебаченню. Реагуючи на рейтинги, канали коректують ефірну сітку, замінюють телепрограми і ведучих, за результатами рейтингів (низьких або хороших) відбуваються кадрові перестановки в телекомпаніях і формуються рекламні бюджети. Зв'язок споживача і виробника є, але це зв'язок не пряма: телебачення реагує на сигнали аудиторії так, як порахує потрібним, керуючись виключно принципами ринкової доцільності. Це не погано і не добре, це об'єктивні обставини. Так, «пипл-метрия» не може показати реальну картину, якою б довіряли всі, але альтернативи їй немає.

Телебачення майбутнього - причому, майбутнього вже досить близького - це телебачення двостороннє. Ета нова модель - не примха телевізійних менеджерів (вони якраз, можливо, хотіли б зберегти нинішні правила гри), а результат технологічного розвитку. Про це вже сказано і написано дуже багато. Телебачення переходить на «цифру». Еволюція технології міняє телевізійний ринок як якісно, так і кількісно. У рази збільшується число каналів, в рази збільшується вибір. Вибір стає більш керованим. Інтерактивність - те, без чого цифрове телебачення немислиме - визначить нову міру взаємодії глядачів і телеканалів. Рейтинги залишаться, але тепер споживач зможе управляти таким, що відбувається на екрані не лише через вузьку групу «вибірників» з «пипл-метрами».

Залишається лише фантазувати, як нова модель буде реалізована на практиці. Втім, в Intel Labs вже приблизно розуміють, куди рухатися далі. Зараз пульт, розроблений фахівцями лабораторії, взаємодіє лише з пристроєм - телевізором. Наступний етап - інтеграція пульта з системами постачальників контента. Пульт ідентифікує користувача (за допомогою датчика руху, голосової команди або сканера відбитків пальців) і передає інформацію автоматизованій системі управління цифрового каналу.

Далі починають працювати сервіси. По-перше, мріють в Intel, проаналізувавши інтереси користувача, система автоматично почне формувати йому ефірну сітку каналів, виходячи з його попередніх переваг. По-друге, з'явиться телевізійна таргетированная реклама, орієнтована на конкретних глядачів. Нарешті, в третіх, канали отримають додаткове джерело інформації про телесмотрении.

А надалі, в разі масового поширення технології, пульт нового покоління просто замінить існуючі «пипл-метры». Адже масові виміри економічно обоснованны лише в тому випадку, якщо паралельно з ними технологія надає користувачам додаткові функції. «Піпл-метрія» в результаті стає додатковим елементом, про який користувач навіть може і не знати. Залишається проблема точності виміру: ідентифікатор не зможе автоматично визначити пів і вік людини. Але вона, мабуть, вирішуватиметься попередньою реєстрацією користувача в телевізійній системі.

Але найголовніше - устаткування. Зрозуміло, що від тестових експериментів до промислового виробництва, масових продажів і інтеграції нових систем пройдет багато-багато років. Повільність і консерватизм виробників устаткування, небажання телеканалів стимулювати цей ринок - мабуть, ось що може стримати реалізацію фантазій американських розробників.

Петро Біргер
slon.ru


satBuffonДата: Середа, 21.07.2010, 20:08 | Повідомлення # 7
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Новий медіа-плеєр MB-T431 від ViewSonic


Компанія ViewSonic представила свій новий портативний медіа-плеєр MB-T431. Пристрій має 4,3 дюймовий сенсорний екран з роздільною здатністю 800 * 480, можливість обробляти відео у форматі 1080p, а також порт HDMI, щоб виводити відео на великий екран. Гаджет сумісний з численними відео форматами, включаючи RM, RMVB, AVI, FLV, MP4, VOB, MOV, 3GP, MPG, DAT, MKV, а також аудіо MP3, WMA, APE, FLAC, OGG, WAV. Крім цього того, медіа-плеєр MB-T431 має FM радіо, на той випадок якщо Вам набридне музика або відео. MB-T431 в білому забарвленні виглядає досить великим, хоча це не так, товщина медіа-плеєра становить усього 3 см.

Інформація про ціну, поки не надходила.
satBuffonДата: Середа, 21.07.2010, 20:22 | Повідомлення # 8
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Два нових ноутбука ASUS Bamboo U33 і U53 з бамбука


Компанія Asus розширила лінійку ноутбуків Asus Bamboo (бамбук), двома новими моделями ASUS Bamboo U33 і ASUS Bamboo U53. Обидва ноутбука виробляються з використанням екологічно чистого бамбука, і являє собою тонкий, легкий і стильний із суміші матового алюмінію і димчасто-коричневого бамбука пристрою.

ASUS Bamboo U33 і U53 поставляється з 13,3-дюймовим і 15,6-дюймовим екраном, відповідно, і роздільною здатністю 1366 х 768 пікселів. Обидва ноутбука працюють на процесорі Intel Core i5-430м з частотою 2,26 ГГц, мають 4 Гб оперативної пам'яті і 500гб і 640гб жорсткі диски відповідно.

Обидва комп'ютери підтримують технологію NVIDIA Optimus, яка дозволяє продовжити термін служби батареї за рахунок автоматичного перемикання між інтегрованим графічним адаптером Intel і дискретної графіки GeForce 310M 1GB. ASUS Bamboo U33 і U53 оснащені Wi-Fi, 2-мегапіксельною камерою, портом USB 3.0, HDMI. Як повідомляють розробники, ємності акумулятора буде достатньо для роботи протягом 10 годин.

ASUS Bamboo U33 і ASUS Bamboo U53 пропонуються за ціною $ 1373 і $ 1297 відповідно.

Трохи нижче наведена більш повна специфікація обох ноутбуків.

Специфікація - Asus U53Jc
Intel Core i5-430M processor (3MB cache, 2.26GHz)
15.6 "HD Color-Shine LED backlit 1366 x 768
NVIDIA Optimus technology with NVIDIA GeForce 310M DDR3 1GB & Intel GMA 4500MHD graphics
4GB DDR3 1066 MHz
640GB SATA hard drive (5400 rpm)
DVD Super-Multi Combo
2.0M Webcam
1 x USB 3.0 + 2 x USB 2.0, 1 x VGA port / 1 x RJ45 / 2 x audio jack / HDMI port
6-cell 2.2Ah / 8-cell 2.2Ah/8-cell 2.8Ah Battery
Dimensions: 386 x 257 x 31.6-33.09mm / 2.76kg with 6-cell battery
Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit

Специфікація - Asus U33Jc
Intel Core i5-430M processor (3MB cache, 2.26GHz)
13.3 "HD Color-Shine LED backlit 1366 x 768
NVIDIA Optimus technology with NVIDIA GeForce 310M DDR3 1GB & Intel GMA 4500MHD graphics
4GB DDR3 1066 MHz
500GB SATA hard drive (5400 rpm)
2.0M Webcam
1 x USB 3.0 + 2 x USB 2.0, 1 x VGA port / 1 x RJ45 / 2 x audio jacks / HDMI port
6-cell 2.2Ah / 8-cell 2.2Ah/8-cell 2.8Ah Battery
Dimensions: 328 x 232 x 14-32 mm/1.7kg with 6-cell battery
Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit
satBuffonДата: Четвер, 26.08.2010, 01:52 | Повідомлення # 9
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Вчені назвали найбезпечніший для зору комп'ютерний шрифт



Дослідники з Лабораторії зорової ергономіки США назвали комп'ютерний шрифт Verdana найбезпечнішим для зору.

Як вважають вчені, при читанні текстів, набраних шрифтом Verdana, очні м'язи відчувають найменше напруга. Це допомагає уникнути короткозорості і синдрому комп'ютерного зору, що виникає у людей, багато часу проводять за комп'ютером.

Також вчені відзначили, що оптимальний для очей розмір екранного шрифту - 10-12 пунктів.

Шрифт Verdana розробив у 1996 році художник Меттью Картер для корпорації Microsoft. Букви шрифту не мають зарубок і збільшені за рахунок міжрядкового інтервалу, тому Verdana добре читається навіть при маленькому кеглі.
satBuffonДата: Четвер, 02.09.2010, 18:10 | Повідомлення # 10
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Як ви думаєте що це таке?


Дивлячись на наведений знімок, стає відразу зрозумілим, що це знімок певного природного електричного явища, але хіба бувають блискавки, які б'ють по ідеально прямій траєкторії? І перше, що спадає на думку, так це повітряну кулю на металевому тросі, запушенний в самий центр грози і працює в якості гігантського громовідводи. Насправді це не так, хоча і досить близько до істини. На знімку показана демонстрація нової системи активного грозозахисту, заснованої на використанні некерованих ракет, що запускаються в центр грозової хмари і розробленої дослідниками Флоридського університету.

Використовувані ракети оснащені твердопаливним двигуном, який є ключовим моментом всієї технології. Вся справа в тому, що до складу твердого палива додані хлорид кальцію і мала кількість радіоактивних солей цезію. Палаюче паливо залишає позаду летить ракети рівний слід з цих солей, які, вступаючи в контакт з вологою повітря, утворюють струмопровідний канал, який має набагато меншу електричний опір, ніж опір просто вологого повітря. І природно, блискавка йде по шляху найменшого опору, тобто по каналу, який для неї і сформували.

Слід зазначити, що дана система активного грозозахисту є мобільною, тобто вона може бути розгорнуто в будь-якому місці за вельми незначний час, що дозволить захистити від грозових розрядів різні важливі об'єкти. Так само така технологія з успіхом може використовуватися в майбутніх енергетичних системах, що використовують атмосферну електрику.

satBuffonДата: Неділя, 19.09.2010, 00:46 | Повідомлення # 11
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Китайські потяги їздитимуть із майже надзвуковою швидкістю

Китайська Народна Республіка стала лідером у будівництві швидкісних залізниць - як по їхній довжині, так і по технічної оснащеності. Зараз у державі ведуться роботи над створенням потяга, що буде рухатися з майже надзвуковою швидкістю - 1000 км/год. Вартість проекту становить три мільйони доларів за кожний кілометр.


Пройшло не так вже й багато часу з тих пір, як кілька років тому Японія заявляла про плани створення аналогічного потяга, що рухається зі швидкістю близько 500 км/ч. На сьогоднішній день швидкісний рекорд значиться за японським магнітним поїздом, якому вдалося розвити швидкість в 580 км/год у 2003 році.

Але Китай прагне перехопити в Японії пальму першості. Ця держава останніми роками також міцно зайняла лідируюче місце у світі по будівництву швидкісних залізниць. Їхня довжина в КНР на сьогоднішній день перевищує 3,3 тисячі км.

Зараз найбільша проблема високошвидкісних потягів пов'язана з тертям об повітря, що значно сповільнює їх. Китайські вчені найближчим часом, як очікується, вирішать це завдання, об'єднавши технологію магнітної подушки з підземним тунелем, що буде відігравати роль вакууму.

Дослідники з лабораторії Південно-західного Транспортного Університету в цей час працюють над магнітним потягом, що зможе досягти максимальну швидкость у 1000 км/год, із середньою швидкістю не менше 500-600 км/год. Цією інформацією з журналістами поділився один з учасників проекту, член Академії наук Китаю Шень Чжиюнь.

Вартість проекту становить "від 10 до 20 мільйонів юанів (2950000 доларів США) за кожний кілометр, більше, ніж для нинішніх високошвидкісних потягів", - повідомив Шень Чжиюнь.

Щоб потяг рухався зі швидкістю літака, китайські інженери запропонували нестандартний підхід до залізничних перевезень. По-перше, потяги для цього повинні переміщатися на магнітному підвісі, як би висячи над рейкою. Він зможе підіймати потяг, утримувати його й штовхати вперед.

Крім того, як відзначають інженери, магнітна система допомагає досягати високих швидкостей, маючи дуже низький рівень шуму й вібрації в порівнянні зі звичайним потягом.

По-друге, рухатися вони будуть по спеціальних трубах, заритих під землею, майже як тунелі метро. Однак на відміну від метро ці конструкції будуть герметичними, що дозволить уникнути такої перешкоди, як тертя. Ця обставина підвищить швидкість і зменшить енерговитрати.

Крім того, у випадку аварій підземні колії будуть набагато безпечніше. Адже потяг, що рухається зі швидкістю звуку, при ДТП може заподіяти наземній інфраструктурі колосальні руйнування.

Таким чином, у цей час у Південно-Західному Транспортному університеті КНР повним ходом йде розробка прототипу із робочою швидкістю в 500-600 км/год. А через два-три роки настане черга більш швидкісного потяга, який і має побити рекордні 1000 км/год.

Один кілометр тунелю буде коштувати значно дорожче, ніж кілометр сучасної високошвидкісної залізничної траси, але й виграш у швидкості вийде помітним. Перший високошвидкісний потяг нового покоління в Китаї буде побудований тільки через десять років.

satBuffonДата: Неділя, 26.09.2010, 15:26 | Повідомлення # 12
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Науковці пояснили таємничий рух "повзучих" каменів Долини Смерті.

Ось уже сімдесят років у Долині Смерті в штаті Каліфорнія (США) по дну пересохлого озера "повзають" камені, залишаючи за собою характерні сліди. Валуни рухаються з перетинанням курсів і навіть назад. Дослідники з американського наукового центру Goddard Space Flight Center вважають, що, нарешті, знайшли пояснення цьому таємничому явищу.

Пересохле озеро Рейстрек-Плайа розташоване у важкодоступній гірській місцевості. Його дно глинисте, і, отже, слизьке при достатньому зволоженні. Як з'ясувалося, такий ґрунт створює відмінні умови для руху валунів.

У якості причин раніше розглядалися різні версії: від магнітних аномалій і землетрусів до сили гравітації та сильного вітру. Однак усі подібні припущення вчені визнали непереконливими, оскільки перепади висот тут надзвичайно малі ( від 2 сантиметрів на 7 кілометрів) і природні аномалії не спостерігаються. Вітер же не настільки сильний, щоб рухати брили до 350-ти кілограм. Стаття опублікована на сайті NASA.



Підтвердження знайшла версія про періодичну зміну сили тертя каменів об ґрунт, що викликається намерзанням і таненням льоду навколо них. Вперше ця гіпотеза була висунута Джорджем Стенлі (George M. Stanley) 1955 року та з тих пір розвивалася й підтримувалася багатьма вченими.

Недавнє дослідження, проведене американським науковим центром Goddard Space Flight Center, підтверджує, що ґрунт пересохлого озера, по дну якого "повзають" камені, періодично зволожується.

Датчики, встановлені на глибині близько 8 сантиметрів, показали, що в березні та квітні ґрунт озера зволожується снігами, що тануть на навколишніх горах, а температура на його поверхні вночі в цю пору року падає нижче нуля по Цельсію.

Навколо каменів за ніч намерзає крижаний "комір", який поступово тане протягом дня, тому що камені добре акумулюють холод. Як тільки сонце починає припікати, валун на підстилці з льоду починає свій рух по вологій глинистій поверхні. Наступного дня потік бруду може змінити напрямок руху, і камінь змінює його теж — часто на протилежний.

"Крижана" теорія пояснює й іншу, раніше непояснену поведінку каменів. Так, наприклад, доріжки в міру їх руху стають усе глибше тому, що камінь поглиблює колію силою своєї ваги в міру танення льоду. Доріжки без каменів наприкінці сліду пояснюються не їх викраденням на сувеніри, а тим, що їх залишили великі крижані брили із вмерзлими дрібними каменями.

"Крижану" версію дуже вдало доповнює "вітряна", яка запевняє, що сильний вітер, що гуляє над гладкою поверхнею озера, може "здувати" навіть невеликі камені з невеликою парусністю.

Нове дослідження американських вчених багато чого пояснює, але все-таки… При перегляді фотозображень з'являється дивне почуття, що камені живуть своїм життям. Дивно, але при сьогоднішньому розвитку техніки їх рух дотепер не знятий на відеоплівку, тому ставити крапку в поясненні цієї загадки поки рано.

satBuffonДата: П`ятниця, 08.10.2010, 11:28 | Повідомлення # 13
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
З'явився перший гаджет для роботи з Google TV

Logitech представила свій очікуваний гаджет під назвою Revue, що став першим у світі пристроєм, призначеним для роботи з технологією Google TV. Нова телевізійна приставка, за задумом розробників, повинна в очах користувачів об'єднати телебачення та інтернет.

В Logitech говорят, что Revue - это компаньон для уже существующего набора телевизионных расширений, таких как Blu-ray, спутниковый ресивер и медийный центр. Revue позволяет выводить на большой экран телевизора контент, в первую очередь фильмы, из самых разных источников, в частности из интернета, из сетей широкополосных провайдеров, с персонального компьютера и с мобильных устройства. Жуниен Лабруссе, исполнительный вице-президент Logitech, говорит, что новинка поставляется с полной стабильной версией программного обеспечения Google TV, а потому устройство пригодно еще и для интернет-серфинга.

Сама Google анонсировала платформу Google TV в мае этого года. Позже к разработке присоединились компании Intel, Sony и Logitech. К слову сказать, Sony анонсирует свое GoogleTV-устройство ровно через неделю. В Google говорят, что их телевизионная платформа способна изменить сам принцип просмотра телевизора, объединив телевизионный и сетевой сигнал в единый источник.

Сейчас потребителям предложено получать контент, в частности, видео, графику и игры, из нескольких источников. Искать конкретные данные можно при помощи спецверсии поисковой системы Google. искать данные можно на тв-каналах, работающих с Google TV, на интернет-сайтах, таких как YouTube, или на электронных устройствах пользователя, в частности на компьютере, медийном центре и др.

Устройство может запускать специализированные приложения для потокового приема фильмов от поставщиков вроде Netflix или Amazon или получать доступ к сервисам наподобие Twitter.

Вчера Google объявила о заключении партнерских соглашений с рядом крупных западных поставщиков контента. Договора заключены с The New York Times, USA Today, Turner Broadcasting, HBO и NBA. С 2011 года для устройств Google TV откроется специальный раздел интернет-каталога Android Market. По словам Лабруссе, здесь будут доступны игры, дополнительный контент и сторонние приложения.

Новое устройство позволяет пользователям одновременно смотреть ТВ и работать с приложениями, к примеру зайти на сайт социальной сети и проверить сообщения. Для веб-серфинга используется Google Chrome.

Вместе с Revue идет устройство Logitech Media Player, также предназначенное для воспроизведения контента, находящегося на ПК или ноутбуках пользователя. Подключаться к компьютерам оно может по WiFi или через Ethernet-кабель. К телевизору оно может подключаться через разъем HDMI. Сегодня же Logitech выпустила приложения, превращающие смартфоны iPhone и Android в полноценные пульты ДУ.

Стоимость Revue составляет 300 долларов. Сейчас можно только сделать предзаказ, продаваться девайс будет в конце месяца. По традиции первыми смогут получить новинку в США.

Лабруссе говорит, что компания поставляет и ряд аксессуаров, расширяющих функционал Revue. Это, в частности, веб-камера (150 долларов) с поддержкой HD для проведения веб-конференций, а также смарт-контроллером за 130 долларов.

По материалам: www.cybersecurity.ru
ДОНБАСС

satBuffonДата: П`ятниця, 08.10.2010, 11:45 | Повідомлення # 14
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
FLO TV перестане існувати в 2011 році


Прес-служба компанії "Qualcomm" повідомила про припинення продажів мобільного пристрою, призначеного для перегляду відео через мережі мобільних операторів зв'язку. Такий крок був зроблений з кількох причин.

По-перше, винахід не отримало тієї популярності у користувачів, яка була передбачена проектом. Друга причина - в США в даний час вирішується питання про звільнення радіочастот, які зараз займають сервіси мобільного ТБ.

Телекомунікаційні пристрої MediaFLO були зняті з прилавків магазинів два дні тому, шостого листопада. Однак, за словами представників "Qualcomm", сервіс FLO TV буде доступний до весни 2011 року.

Своїх перших покупців теле-планшет знайшов в кінці 2008 року. Він продавався за фіксованою ціною в 250 доларів. FLO TV є дочірньою компанією Qualcomm, яка займається розробкою технологій мобільного телебачення і допомагає стільниковим операторам впроваджувати подібні послуги.

Нагадаємо, що до цих пір послуга мобільного телебачення були інтегрована в деякі моделі стільникових телефонів. Новий пристрій краще підходить для перегляду телепрограм і фільмів, оскільки володіє великим екраном і кращою акустикою.

Воно оснащене 3,5-дюймовим сенсорним екраном, а його маса становить всього 160 грамів. Експерти кажуть, що частоти, звільнені FLO TV, найімовірніше будуть продані операторам Verizon і AT & T. Сума угоди може скласти кілька мільярдів доларів.

satBuffonДата: Неділя, 10.10.2010, 02:09 | Повідомлення # 15
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Новітній водневий двигун обезцінить нафту

Схоже, у водневій енергетиці нещодавно був здійснений новий прорив. У Нью-Йорку групою винахідників був представлений мопед на водневому двигуні, який, за їхніми словами, здатний на одному заряді подолати 160 км. Виробники цього чуда техніки говорять, що в найближчому майбутньому вони планують створити подібний двигун і для автомобілів.

В основі двигуна мопеда знаходиться картридж, що містить силіцид натрію та щільний металевий порошок. Хімічна реакція, що сприяє появі електричного струму, починається в той момент, коли в картридж потрапляє вода, причому вона необов'язково повинна бути чистою. Можна використовувати будь-яку рідину з водою, навіть сечу або воду з калюж.

Який же основний принцип роботи цієї водневої батареї, а точніше паливного елемента на основі Н2? Він досить простий. Подібна паливна батарея складається з багатьох десятків елементарних комірок, кожна приблизно в сантиметр товщиною. Кожна комірка, у свою чергу, складається із двох електродів, зроблених з вугілля з додаванням платинового каталізатора, розділених електролітом.

На один електрод (анод) підводять паливо (водень), на іншій (катод) — окисник (кисень з повітря). Катод і анод розділені електролітом (ним може бути полімер або розчин), який пропускає іони але не пропускає електрони. На аноді водень розпадається на електрони та протони. Останні проходять через електроліт і досягають катода, де з'єднуються з киснем — утворюється вода. Електрони ж рухаються до зовнішньої частини комірки, де потрапляють в електричний контур, куди можна приєднати навантаження.

Самі розумієте, що подібна схема працює тільки тоді, коли водень постійно надходить у паливний елемент. У цьому-то й полягала основна проблема використання водневих двигунів у сучасному світі — де взяти стільки Н2 у достатній кількості. Адже, на відміну від нафти й горючих вуглеводневих газів, покладів водню в природі немає. Весь технічний (тобто використовуваний людиною) водень утворюється винятково штучним шляхом.

Основний метод одержання Н2 у промислових масштабах — електроліз води, тобто пропускання через H2O потужних електричних розрядів, під дією яких вона розкладається на водень і кисень. Цей метод дає достатньо Н2, однак при цьому досить енергоємний (потрібно витратити дуже багато електроенергії). Дана обставина служить постійною причиною заяв противників водневих двигунів про те, що їх розробка безперспективна через дорожнечу використовуваного палива.

Однак розробка американськими вченими нового картриджа, про який говорилося вище, схоже, змусить скептиків надовго замовкнути. Силіцид натрію — досить дешева сировина, а при пропусканні води крізь нього він забезпечує таку кількість палива, якого достатньо, щоб мопед проїхав близько 160 кілометрів зі швидкістю 80 км/год. Причому весь його двигун важить усього 600 г і він створений більш ніж наполовину з матеріалів вторинної переробки, що ще більше здешевлює його вартість.

Ще більше знизило вартість двигуна й те, що платинові каталізатори на електродах у цьому випадку замінені аналогами зі сплаву платини з іншими металами. Так що, очевидно, дана модель водневого двигуна в найближчому майбутньому може бути цілком доступна широким масам покупців. Правда, поки винятково в США.

Хоча один недолік у водневого мопеда експерти все-таки виявили — він практично безшумний, двигун машини працює не голосніше ніж ноутбук. І хоча борці із шумом на вулицях тільки привітали тихий мотобайк, інженери вже задумалися про те, щоб "додати йому шуму" штучно: на їхню думку, беззвучна робота механізму може бути небезпечна для учасників дорожнього руху. Розробники планують встановити "тріщалку" на мопед, яка б працювала в умовах міста, але її можна було б відключити під час поїздок у сільській місцевості.

Проте, подібна конструкція, окрім того, що вона сама по собі являє практичну цінність, є вагомим аргументом у суперечці між супротивниками й прихильниками водневої енергетики. Причому на користь останніх.

Почалася ця дискусія ще в 80-і роки минулого століття, коли вчені нарешті з'ясували, що запаси нафти та горючого газу на Землі не просто вичерпувані, а, на жаль, дуже швидко вичерпувані. Крім того, на той час нагромадилося досить даних про те, що вихлопи двигунів внутрішнього згоряння й теплових електростанцій сильно забруднюють навколишнє середовище в масштабі всієї планети. А це, у свою чергу, позначається на здоров'ї людей.

Противники водневих двигунів постійно говорили про те, що існуючі способи одержання водню дуже енергоємні, так що для того, що б зробити хоча б одну тонну цього газу, буде потрібно спалити кілька десятків тонн нафти. А це відіб'ється на стані навколишнього середовища не найкращим чином, та й не знищить нафто- і газозалежність людської цивілізації, а навпаки, підсилить її.

Однак тепер ця проблема може бути досить вишукано вирішена — заводи з виробництва водню можна буде оснастити вдосконаленими паливними елементами із силіцидом натрію, які дадуть необхідну для електролізу води енергію. Виходить, що водень можна змусити забезпечувати електрикою своє власне виробництво. При цьому, оскільки єдиним вихлопом такого двигуна є водяна пара, то ніяких токсичних речовин в атмосферу надходити не буде.

Звичайно ж, на те, щоб побудувати першу водневу електростанцію, налагодити випуск водневих автомобілів і створити мережу заправних станцій, буде потрібно чималі початкові грошові інвестиції. Однак подібне взагалі необхідне для впровадження будь-якої нової технології. Згадаєте, будівництво залізниці та виробництво паровозів було куди дорожче утримання коней і виготовлення візків, однак в XIX столітті людство все-таки вибрало паровози.

Немає ніяких сумнівів і в тому, що воднева енергетика докорінно змінить сучасну світову економіку. Оскільки після початку масового виробництва водневих двигунів попит на нафту та горючі гази сильно впаде, деякі держави (наприклад, Росія), вже не зможуть існувати за рахунок продажу цих ресурсів, потрібно буде придумувати нові схеми розвитку національної економіки. Так можливо, краще почати займатися цим вже зараз, поки водневий мопед не відбуксував нас на задвірки науково-технічного прогресу й усієї світової цивілізації?[/c]

Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Комп'ютери. Ноутбуки. Наука та Технології » Новини Науки та Технологій
  • Сторінка 1 з 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 10
  • 11
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024