FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 07:44

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 11 з 11
  • «
  • 1
  • 2
  • 9
  • 10
  • 11
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Комп'ютери. Ноутбуки. Наука та Технології » Новини Науки та Технологій
Новини Науки та Технологій
satBuffonДата: Четвер, 08.07.2010, 18:15 | Повідомлення # 1
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Новини Науки та Технологій


RATVODДата: Четвер, 19.08.2021, 07:56 | Повідомлення # 151
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Мінцифри запустило бета-тестування

COVID-сертифікатів в Дія на Andriod



Фото: прес-служба Мінцифри

Міністерство цифрової трансформації розпочало бета-тестування
COVID-сертифікатів в мобільному додатку Дія на пристроях Andriod
.


Про це повідомив глава Мінцифри Михайло Федоров.

"Google посилив вимоги до інформації, яка пов'язана з СOVID-19. Це торкнулося і додатків для смартфонів, що викликало затримку. Ми виконали всі умови, які висунула компанія, і отримали підтвердження нової версії Дії з сертифікатами", - написав міністр.

Він додав, що з сьогоднішнього дня всі, хто реєструвався на тестування для Android, поступово отримуватимуть листи з посиланням на інструкцію і додаток.

В ході бета-тестування буде усунено помилки з відображенням COVID-сертифікатів в додатку Дія і усунені неточності при внесенні даних.

> З 1 липня в Україні запустили COVID-сертифікати. Як це працює - тут. Як йде тестування сертифікатів в Дії - тут.

> 4 серпня цифровий COVID-сертифікат в додатку Дія успішно пройшов технічне оцінювання в Європейському Союзі.

> 11 серпня розпочався останній технічний етап зі стороною Європейського Союзу за погодженням і визнання цифрових COVID-сертифікатів в додатку Дія.

17 серпня 2021



RATVODДата: П`ятниця, 20.08.2021, 19:32 | Повідомлення # 152
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Компанія Маска створює робота-гуманоїда,

який виконуватиме «нудні справи» замість людей



Фото: стопкадр

Замість обличчя в нього буде дисплей.


Гендиректор компанії Tesla Ілон Маск повідомив, що його компанія розробляє роботів-гуманоїдів — Tesla Bot. Про це пише видання DTF.

Tesla Bot буде функціонувати на базі тих же систем, які використовують в автомобілях Tesla для автономного водіння. Робот зможе рухатися без отримання покрокових інструкцій і виконувати рутинні завдання. Маск розповів, що робот буде виконувати «нудні» справи замість людей.

Висота робота — понад 170 сантиметра, вага — 57 кілограм, середня швидкість — 8 кілометрів на годину. Також робот зможе перевозити вантажі до 20 кілограм. Замість обличчя в нього буде дисплей.



Tesla Bot також зможе виконувати голосові команди, наприклад: «Будь ласка, візьми цей болт і прикрути його до машини за допомогою гайкового ключа» або «Будь ласка, сходи в магазин і принеси мені продукти».

Нагадаємо, група науковців з Єльського університету розробила робота, який допомагає налаштовувати емоційну взаємодію між фотографом та об’єктом зйомки.

Автори: MediaSapiens

20 серпня 2021.




RATVODДата: Понеділок, 30.08.2021, 21:56 | Повідомлення # 153
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Xiaomi кидає виклик Tesla:

компанія придбала стартап
Deepmotion



Ілюстративне фото Xiaomi (Фото depositphotos.com)

Китайський гігант електроніки Xiaomi придбав стартап Deepmotion,
який спеціалізується на автономному управлінні транспортними засобами.


Як повідомляє CNBC, посилаючись на дані компанії, ціна угоди склала $ 77,37 млн.

Xiaomi намагається диверсифікувати свій бізнес за межі смартфонів, відзначає видання. Придбання допоможе техногіганту впровадити функцію автономного водіння в свої майбутні електромобілі. Зараз цю функцію розробляють багато автовиробників для електромобілів наступного покоління. Xiaomi доведеться конкурувати з такими компаніями, як Baidu і Huawei, а також з автовиробниками, включаючи Tesla, Xpeng і Nio.

Компанія оголосила про придбання Deepmotion після публікації фінансових результатів за другий квартал. За їхніми даними, виручка Xiaomi виросла на 64% в річному численні - до рекордних 87,8 млрд юанів ($ 13,5 млрд).

Смартфони склали 67,3% від загальної виручки, але компанія прагне зменшити свою залежність від мобільних телефонів за рахунок використання інших пристроїв, що підключаються. Xiaomi сподівається, що електромобілі можуть стати новим джерелом доходу.

Читайте також: Дихають у потилицю: 6 конкурентів, які мріють обігнати Tesla. У кого вийде?

» У березні Xiaomi оголосила про плани запустити бізнес з виробництва інтелектуальних електромобілів і інвестувати $ 10 млрд протягом наступних 10 років. Деталі - тут. Xiaomi - не перший техногігант, який заходить на ринок електрокарів. До 2024 року повинен з'явитися безпілотний електрокар Apple. Також виробляти електрокари планує Huawei.

Юрій Тарасівський

30 серпня 2021




RATVODДата: Неділя, 19.09.2021, 09:46 | Повідомлення # 154
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Робособаки Boston Dynamics охороняють

заводи
Hyundai замість людей



Фото: Hyundai Motor Group

Hyundai після покупки Boston Dynamics почала використовувати
їхніх роботів на своєму заводі замість живих охоронців.


Роботи-собаки визначають людей, міряють температуру й розпізнають небезпечні ситуації.

Boston Dynamics і Hyundai показали нового чотириногого робота Factory Safety Service Robot, який патрулює автомобільний завод Kia в Південній Кореї. Він призначений для забезпечення безпеки на промислових об'єктах, пише Hyundai.

В основі Service Robot лежить чотириногий робот Spot зі штучним інтелектом, автономною навігацією і технологіями дистанційного управління. За допомогою вбудованого тепловізора і 3D-лідара (лазерного 3D-сканера - ДМ) він вміє виявляти людей, відстежувати рівень температури аж до небезпечних значень і фіксувати ризики виникнення пожежі, а також визначати, закриті двері чи ні.



Завдяки Service Robot персонал на заводі може віддалено спостерігати за тим, що відбувається в промислових зонах. При необхідності менеджери зможуть перемикнутися на ручне управління роботом, щоб уважно оглянути потрібні зони підприємства.

Інші особливості робота – здатність проникати у вузькі місця, а також визначати сліпі зони, які важко побачити людським оком.



Зараз фахівці Hyundai досліджують ефективність і можливості Service Robot в умовах великого підприємства. При успішному завершенні експерименту на заводах автомобільної компанії з'являться і інші роботи Boston Dynamics.

Hyundai офіційно оголосила про покупку Boston Dynamics в грудні 2020 року. Тоді компанію оцінили в $1,1 мільярда. Через пів року компанія закрила операцію і придбала 80% частку компанії виробника роботів.

Нагадаємо, що компанія Boston Dynamics, що створила робота-собаку Spot, продемонструвала нову модифікацію робота з маніпулятором. Завдяки йому він може виконувати багато нових складних функцій: пересувати предмети на поверхні, прибирати, вмикати та вимикати пристрої, відкривати двері, навіть малювати.

Автори: MediaSapiens

18 вересня 2021.




RATVODДата: П`ятниця, 21.01.2022, 14:20 | Повідомлення # 155
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У космосі хочуть побудувати

студію для зйомки фільмів та телепрограм




Як повідомляє видання Variety, знімати кіно в космосі можна буде вже з 2024 року
- саме на цей момент планують завершити всі будівельні роботи.


Компанія Space Entertainment Enterprise розповіла про плани з будівництва модуля космічної станції, що включає спортивну і розважальну арену, а також студію контенту.

Який контент зніматимуть


Модуль SEE-1 буде призначений для зйомок фільмів, телепередач, музичних та спортивних заходів, а також для продюсерів та креативників, які хочуть створювати контент на низькій орбіті в умовах мікрогравітації. Студія дозволить розробляти, виробляти, записувати і навіть транслювати контент у прямому ефірі.

Будівництво та грошові вкладення


Створення SEE-1 візьме на себе компанія Axiom Space, яка в січні 2022 року отримала схвалення від НАСА на будівництво комерційного компоненту Міжнародної космічної станції (МКС).

Модуль стикуватиметься з комерційним підрозділом Axiom під назвою Axiom Station, де також розміщуватимуться інші комерційні підприємства, у тому числі й ті, що займуться космічним туризмом.

Компанія SEE, заснована підприємцями та продюсерами Оленою та Дмитром Лесневськими у Великій Британії, в даний час планує розпочати етап збору коштів.

Що говорять


"SEE-1 - це неймовірна можливість для людства перейти в іншу реальність і почати новий захоплюючий розділ у космосі. Модуль стане унікальним та доступним майданчиком для безмежних розважальних можливостей. Завдяки тому, що світовий лідер Axiom Space побудує цей передовий, революційний об'єкт, SEE-1 забезпечить космічну структуру найвищої якості, що дозволяє вивести глобальну[b] індустрію розваг вартістю два трильйони доларів на низьку навколоземну орбіту", — йдеться у заяві Дмитра та Олени Лісневських.

Редакція Mediasat

20 січня, 2022.



RATVODДата: Четвер, 27.01.2022, 08:51 | Повідомлення # 156
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
На українському заводі успішно

протестували
5G-телеметрію




Технологія дозволяє в реальному часі збирати дані про стан
обладнання, передаючи їх на сервер підприємства.


Тестування телеметрії – один із етапів реалізації першого в Україні пілотного проекту Smart Factory 5G.

Vodafone Україна, Ericsson та ДТЕК Енерго зробили ще один крок до цифровізації підприємства. Компанії провели успішні тести 5G телеметрії на Харківському машинобудівному заводі "Корум Світло шахтаря" (ДТЕК Енерго). 5G-модем Quictel, встановлений на очисному комбайні, підключили до приватної мережі 5G від Ericsson.

Особливості технології


Технологія дозволяє реальному часі збирати дані про стан обладнання, передаючи їх на сервер підприємства. Тестування телеметрії – один із етапів реалізації першого в Україні пілотного проекту Smart Factory 5G.

Технологія працює у приватній мережі 5G (Private Network), яку компанії Vodafone та Ericsson розгорнули на заводі. Вона дозволяє швидко передавати великі обсяги даних про роботу комбайна у шахті без використання кабелів. Власна мережа 5G забезпечує обробку інформації локально для підприємства: дані захищені і недоступні для зовнішніх сторін.

Як проходило тестування


5G телеметрія була протестована у складальному цеху заводу. Проведені тестування підтвердили, що таку технологію можна використовувати під землею. Надалі очисний комбайн, призначений для видобутку вугілля у складних гірничо-геологічних умовах, можна буде підключити до 5G у шахті. Дані, що надходять із комбайна, будуть доступні для перегляду віддалено зі смартфона або іншого гаджета.

В даний час із комбайна на сервер через кабелі передається близько 300 технічних показників. При переміщенні техніки завжди існує ризик пошкодження кабелів. Бездротова технологія 5G значно підвищить безперебійність передачі даних, надійність комбайна та безпеку шахтарів та допоможе миттєво реагувати у разі будь-яких позаштатних ситуацій.



Історія питання


Vodafone Україна спільно з ДТЕК Енерго, Ericsson та Corum Group влітку 2021 року оголосили про старт першого в Україні проекту Smart Factory 5G. За проектом на заводі розгорнули приватну технологічну мережу зв'язку 5G, в яку інтегруються мобільні пристрої, виробниче обладнання, пристрої, що управляють, і системи віддаленого і автоматизованого управління. До проекту залучені фахівці Corum Group та програми MODUS з цифрової трансформації ДТЕК.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року на підприємстві було проведено успішні тести електромобіля – рішення для віддаленого керування транспортними засобами через мережу 5G.

Редакція Mediasat

26 січня, 2022.



RATVODДата: Четвер, 03.02.2022, 11:28 | Повідомлення # 157
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Компанія Sony використовує технологію Blu-ray

для передачі даних зі стратосфери до космосу на швидкості 446 Мбіт/сек




Sony Computer Science Laboratory (CSL) та Japan Space Agency (JAXA)
провели експеримент із передачі даних зі стратосфери в космос, а також назад.


Результат експерименту називають багатообіцяючим, оскільки дослідникам вдалося передати файл зі швидкістю 446 Мбіт/сек.

Передача даних у космосі - завдання не з простих, оскільки на її результат суттєво впливають такі фактори, як відстань, затримка, а також вплив прямих сонячних променів, які можуть суттєво ослабляти сигнал. Для вирішення цих проблем було створено організацію Іnterplanetary Networking SIG, яка розробила технологію мережі, нечутливої ​​до затримок – Delay Tolerant Network (DTN). Ця технологія повинна забезпечити високу продуктивність роботи мережі незалежно від будь-яких проблем у космосі. Зокрема, DTN вирішує проблему зникнення мережних вузлів, не розриваючи з'єднання у випадках, коли пакети потребують більш тривалого часу для досягнення необхідної мети.

JAXA і Sony CSL поставили собі завдання – змоделювати роботу мережі DTN під час передачі даних зі стратосфери на низьку навколоземну орбіту через оптичний канал зв'язку. Організації не надали детальної інформації щодо експерименту, однак, повідомили про те, що для передачі даних була використана технологія, відома як Випереджальна корекція помилок (Forward Error Correction, FEC), метод лазерного зчитування, запозичений з технології Blu-ray. Технологія FEC вже задіяна в космосі в рамках експерименту, який отримав назву Малий Оптичний Канал для Міжнародної Космічної Станції. В рамках цього експерименту в березні 2020 року між Землею та МКС було прокладено лінію зв'язку, що забезпечує передачу даних на швидкості 100 мбіт/сек.

Втім, результат нового експерименту виявився найкращим. JAXA та Sony CSL змогли досягти швидкості передачі даних у 446 Мбіт/сек. Організації бачать майбутнє систем доступу до інтернету в космосі у використанні супутників і терміналів зв'язку на низькій навколоземній орбіті або непілотованих літальних апаратів, що передають дані зі стратосфери.

Борис Скуратовський

02 лютого, 2022.



RATVODДата: Четвер, 17.02.2022, 11:00 | Повідомлення # 158
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Китайські вчені передали за секунду

1 терабайт даних на відстань понад 1 км



Зображення: ITC

Експериментальна бездротова лінія, побудована на території, де проходять
Зимові олімпійські ігри, дозволяє передавати понад 10 000 потоків живого відео
у високій якості одночасно, – заявили в команді дослідників з Пекіна.


«Ми стоїмо на порозі народження нового фізичного виміру, який може створити абсолютно новий світ із практично безмежними можливостями», – заявив один із дослідників 6G.

Китайські дослідники стверджують, що їм вдалося досягти рекордної швидкості передачі потоку даних завдяки використанню революційної технології, яка може допомогти Китаю стати лідером глобальної гонки за впровадження бездротового зв'язку нового покоління, або 6G.

Використовуючи так звані вихрові міліметрові хвилі - хвилі надзвичайно високої частоти з віссю обертання, що швидко змінюється - вчені змогли передати за секунду 1 терабайт даних на відстань більше 1 км.

Пекінський тестовий майданчик


Експериментальна лінія бездротового зв'язку, запущена минулого місяця у місці проведення Зимових Олімпійських ігор у Пекіні, дозволяє одночасно транслювати понад 10 000 відеопотоків високої чіткості у живому ефірі, – йдеться у прес-релізі.

Вихрові хвилі, на відміну від усього, що використовувалися в радіозв'язку за останнє століття, додали «новий вимір у світ технологій бездротової передачі даних», – заявили Чжан Чао та його колеги із Шанхайського університету Цзяо Тонг та компанії China Unicom.

За їхніми словами, результати експерименту дають зрозуміти, що Китай «лідирує у світі у сфері досліджень потенційних ключових технологій для 6G».

Про вихрові хвилі


Існуючі мобільні пристрої використовують електромагнітні хвилі, які поширюються подібно до брижів на поверхні ставка. Інформація представлена ​​у вигляді рухів «вгору і вниз» цих хвиль, які – з математичної точки зору – мають лише два виміри.

Вихрова електромагнітна хвиля має тривимірну форму, що нагадує вихор торнадо.

Додаткова інформація може бути закодована в вихровий або орбітальний кутовий імпульс цих хвиль (ОАМ), даючи можливість значно збільшити пропускну здатність каналу зв'язку.

Про потенціал, прихований у радіохвилях, що обертаються, вперше повідомив британський фізик Джон Генрі Пойнтінг в 1909 році, але використовувати цей потенціал на практиці було непросто.

Чжан та його колеги заявили, що досягнутий ними прорив став результатом напруженої роботи багатьох дослідницьких груп у всьому світі, що проводилася протягом останніх кількох десятиліть.

Найперші експерименти в галузі радіозв'язку з використанням вихрових хвиль дослідники з Європи провели у 90-х роках минулого століття. У 2020 році команді японської компанії Nippon Telegraph and Telephone вдалося досягти швидкості 200 Гбіт/сек при передачі інформації на 10 метрів.

Основна проблема тут полягає в тому, що розмір хвиль, що обертаються, збільшується з відстанню, а ослаблення сигналу ускладнює високошвидкісну передачу даних.

Про китайські розробки


Китайська команда створила унікальний передавач для генерації більш сфокусованого вихрового променя, що змушує хвилі обертатися в трьох різних режимах, що дає їм можливість нести більше інформації, а також розробила високопродуктивний приймальний пристрій, який здатний збирати і декодувати величезну кількість даних за частки секунди.

Урядовий дослідник, який вивчає технологію 6G у Шеньчжені, заявив, що експеримент, проведений у Пекіні, може стати "початком революції" у технологіях зв'язку.

«Найбільше хвилююче у всьому цьому те, що йдеться не лише про швидкість. Це, по суті, новий фізичний вимір, який відчиняє двері в абсолютно новий світ практично необмежених можливостей», – заявив дослідник, який побажав залишитися неназваним, оскільки він брав участь у конфіденційних дослідницьких проектах, які проводилися спільно з найбільшими китайськими телекомунікаційними компаніями.

За словами дослідника, китайський уряд і телекомунікаційна індустрія найближчими роками мають намір зосередитися головним чином на питаннях, пов'язаних із масовим впровадженням технології 5G – у міру того, як буде вдосконалюватися технологія міліметрових хвиль, а собівартість – знижуватися.

За його словами, початок комерційного впровадження технології 6G очікується до 2030 року, проте військові можуть почати впроваджувати цю технологію і раніше, оскільки їх більше цікавлять питання продуктивності, а не ціни.

У команді Чжана повідомили про те, що в їхньому експерименті використовувався діапазон W – радіочастоти, які зазвичай використовуються у військових цілях. У 2018 році вони встановили вихровий хвильовий зв'язок між літаком та наземною станцією на відстані 172 км, що залишається світовим рекордом.

Команда Tsinghua, використовуючи аналогічну технологію, також розробляє прототип квантового радару, яке допоможе точно виявляти літаки-невидимки.

Нещодавно дослідницька група Тяньцзіні заявила, що вони розробили терагерцевий передавач, ще один технологічний крок на шляху до 6G. Водночас співробітникам китайської лабораторії з міста Нанкін – столиці східно-китайської провінції Цзянсу – вдалося досягти серйозних успіхів у розвитку технологій бездротового зв'язку 6G у терагерцевому діапазоні на швидкості 100/200 Гбіт/сек у режимі реального часу.

У квітні минулого року Сполучені Штати та Японія оголосили про запуск програми вартістю 4.5 мільярда доларів США в рамках спільних зусиль щодо протидії швидкому просуванню Китаю у сфері технології 6G.

Дослідження, проведене Nikkei та токійською дослідницькою компанією Cyber ​​Creative Institute у вересні минулого року, показало, що Китаю належить понад 40% світових патентних заявок на 6G, за ним слідують США з 35%, Японія (10%), Європа. (9%) та Південна Корея (4%).

Борис Скуратовський

16 лютого 2022.



RATVODДата: Четвер, 07.04.2022, 10:25 | Повідомлення # 159
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Компанія Intel заявила

про зупинення роботи
в Росії




Intel і AMD призупинили постачання продукції в РФ та Білорусь


Раніше Intel припинила всі постачання до РФ, а тепер і будь-які ділові операції в країні.

Intel – американська компанія, розробник та виробник електронних пристроїв та комп'ютерних компонентів.

Ще в березні компанія заявила про припинення постачання продукції до РФ. У новому зверненні Intel, опублікованому 5 квітня, йдеться, що в Росії планують зупинити будь-які ділові операції.

«Наші думки з усіма, кого торкнулася ця війна, особливо з жителями України та сусідніх країн, а також з усіма людьми у всьому світі, які мають сім'ї, друзі та близькі в цьому регіоні. Ми працюємо, щоб підтримати всіх наших співробітників у цій складній ситуації, у тому числі 1200 наших співробітників у Росії», – зазначено у зверненні.

Нагадаємо: Шведська Tele2 AB відмовилася продовжувати ліцензію на бренд однойменному російському оператору

Редакція Mediasat

06 квітня, 2022.




RATVODДата: Четвер, 07.04.2022, 13:36 | Повідомлення # 160
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Megogo запускає новий бізнес-юніт: команда

надаватиме послуги
у сферах IT та діджитал-маркетингу




В рамках проекту MEGOGO Outsourcing команда надаватиме послуги в секторі IT,
роботі з контентом та діджитал-маркетингу.


Медіасервіс MEGOGO оголосив про створення нового бізнес-юніту компанії – MEGOGO Outsourcing. Тепер, крім основної діяльності, команда зможе надавати свої послуги зовнішнім компаніям у сферах ІТ, live-трансляцій, виробництві контенту, маркетингу, боротьбі з піратством та іншим.

До підрозділу увійшла частина співробітників, які перебувають у безпеці та можуть працювати над новими проектами.

«Наразі обсяг завдань команди суттєво скоротився. До того ж, тримати компанію на тому ж фінансовому рівні стало досить важко. Ми як бізнес маємо підтримувати економіку країни, а як роботодавець – підтримувати та забезпечувати своїх співробітників. За 10 років роботи MEGOGO ми зібрали команду сильних фахівців, які мають унікальні компетенції світового рівня. Щоб компанія продовжувала активну роботу за всіма напрямками, ми вирішили ділитися своєю експертизою з іншими та пропонувати свої послуги українським та міжнародним компаніям, сформувавши для цього бізнес-юніт MEGOGO Outsoursing», – зазначив засновник та СЕО MEGOGO Володимир Боровик.

Рекомендуємо прочитати: Медіасервіс Megogo відкрив безкоштовний доступ до аудіокниг українських письменників

Редакція Mediasat

07 квітня, 2022.




RATVODДата: Вівторок, 12.04.2022, 21:43 | Повідомлення # 161
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Nokia повідомила

про вихід
із російського ринку




Фінська телекомунікаційна компанія Nokia йде з Росії.


Раніше компанія призупинила поставки та весь новий бізнес у країні, а також перенесла науково-дослідну діяльність із Росії.

12 квітня на сайті Nokia з'явилося повідомлення про те, що компанія повністю піде з російського ринку.

"З перших днів вторгнення в Україну Nokia було ясно, що продовження нашої присутності в Росії буде неможливим", - стверджує компанія у зверненні.

Що стосується фінансових наслідків цього рішення, то на Росію припало менше 2% чистих продажів Nokia у 2021 році.

"З огляду на високий попит, який ми бачимо в інших регіонах, ми не очікуємо, що це рішення вплине на нашу здатність досягти нашого прогнозу на 2022 рік", - додали в компанії.

Рекомендуємо прочитати: Ericsson оголосила, що зупиняє свою діяльність із клієнтами в Росії

Редакція Mediasat

12 квітня, 2022.



Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Комп'ютери. Ноутбуки. Наука та Технології » Новини Науки та Технологій
  • Сторінка 11 з 11
  • «
  • 1
  • 2
  • 9
  • 10
  • 11
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024