FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 10:27

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 10 з 11
  • «
  • 1
  • 2
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • »
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Комп'ютери. Ноутбуки. Наука та Технології » Новини Науки та Технологій
Новини Науки та Технологій
satBuffonДата: Четвер, 08.07.2010, 18:15 | Повідомлення # 1
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Новини Науки та Технологій


RATVODДата: Четвер, 25.02.2021, 18:19 | Повідомлення # 136
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
В DVB затвердили специфікацію

системи
водяних знаків і домашнього мовлення




Після зборів Ради правління DVB були затверджені дві специфікації.


Зокрема, було схвалено оновлення специфікації Системи цільової реклами DVB (DVB-TA), що передбачає включення функції накладення водяних знаків в якості альтернативного рішення для сигнального позначення моментів для включення контенту в мовний сигнал, а також рішення, що дозволяє здійснювати перероздачу послуг широкомовного телебачення на IP -пристрої всередині будинку, яка отримала назву DVB Home Broadcast (DVB-HB).

Перша специфікація DVB-TA була вперше опублікована в грудні 2019 року. Вона була створена для того, щоб мовні компанії могли взяти на озброєння нові потоки доходів, пропонуючи більш ефективні рекламні кампанії і персоналізований контент в мережах лінійного мовлення. Додавання водяних знаків для сигналізації дозволить створювати таргетовану рекламу DVB для підключаємих телевізорів, що відтворюють програми лінійного мовлення, прийняті старими сет-топ-боксами.

У свою чергу, специфікація DVB-HB була розроблена для того, щоб такі пристрої як смартфони, планшети або HDMI-донгли могли отримувати доступ до широкомовного контенту і відтворювати його. Це досягається шляхом ретрансляції даного контенту через IP з використанням сервера, встановленого в тій же локальній мережі. Таким чином, користувач може перетворювати будь-який IP-пристрій в ТВ-приймач, здатний відтворювати контент в якості, властивій мовному ТБ.

Спочатку дана технологія позиціонувалася як інноваційне рішення для домашнього використання, проте, в DVB відзначають, що додатки можуть використовуватися не тільки в домогосподарствах, але також в готелях, гуртожитках, точках доступу Wi-Fi і т.д.

Правління також оголосило про створення робочої групи, яка вивчить, яким чином DVB може підтримати виконання Директиви ЄС по AVMS в рамках своїх систем. Ця директива регулює координацію національного законодавства, що регламентує діяльність усіх аудіовізуальних засобів масової інформації в масштабах ЄС.

Борис Скуратівський

25 лютого, 2021.



RATVODДата: П`ятниця, 05.03.2021, 11:01 | Повідомлення # 137
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У ЄС ухвалили закон про «право на ремонт» техніки


Фото: iStock

В ЄС вступив в силу закон про «право на ремонт»,
покликаний продовжити життя техніці і зробити її багаторазовою.


Однак на смартфони і ноутбуки він поки не поширюється, передає 3Dnews.

Як відомо, ініціатива надійшла в Єврокомісію в березні минулого року. Її суть в тому, щоб зробити пристрої не одноразовими, а придатними для повторного використання.

Для цього виробники техніки повинні будуть змінити дизайн і конструкцію своїх товарів таким чином, щоб вона могла піддаватися кількаразовому ремонту і нескладній утилізації. Наприклад, ініціатива повинна відвадити виробників від використання клею при складанні.

«Щорічно на кожного європейця в середньому припадає близько 16 кг електронного сміття, з якого утилізується не більше ніж 40%. Закон про право на ремонт може знизити обсяг сміття і заощадить кошти на покупку нової техніки», - пише ресурс.

Закон почав діяти з понеділка, 1 березня. Відповідно до нього, виробники повинні забезпечувати техніку докладними інструкціями по ремонту, і випускати комплектуючі для заміни несправних деталей в достатньому для ремонту обсязі.

Зараз «право на ремонт» поширюється на холодильники, пральні машини і фени, а з електроніки - на телевізори. Вже на наступному етапі розвитку закону до них повинні приєднатися смартфони, ноутбуки та інша дрібна електроніка.

Як говорилося раніше, ймовірно, виробникам доведеться повернути в пристрої знімні акумулятори.

Лада Васюкова

03 березня, 2021.



RATVODДата: Середа, 17.03.2021, 16:07 | Повідомлення # 138
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Як 28 тисяч Blu-ray: вчені створили

оптичний диск ємністю 700 терабайт



Фото: ComputerWorld

Група дослідників з Шанхайського університету науки і технологій USST досліджує можливість
застосування нових принципів для розробки нанорозмірних оптичних сховищ даних нового покоління,
які можуть дозволити значно збільшити ємність сховища при одночасному зниженні енергоспоживання
.

Редакція Mediasat розповідає подробиці.

Що сталося


Вчені розробили новий підхід до зберігання великих обсягів інформації, що робить можливим створення потужних переносних центрів обробки даних, що важливо, оскільки кількість даних, які людство виробляє щодня в епоху нинішнього інформаційного прориву, перевершує уяву.

Згідно з прогнозами експертів, в 2025 році загальний обсяг даних у всьому світі досягне позначки в 175 зеттабайт, при цьому один зеттабайт дорівнює одному мільярду терабайт або ж трильйону гігабайт.

Якщо ж спробувати записати ці 175 зеттабайт на диски Blu-ray, то висота стопки таких дисків в 23 рази перевищить відстань від Землі до Місяця.

Особливість розробки


Вчені пов'язали оксид графену і перетворили наночастинки, насичені лантаноїдами, які отримують за рахунок додавання до наночасток лантаноїдів, рідкоземельних елементів, і здатні перетворювати інфрачервоне світло в видиме ультрафіолетове світло.



Використання нанокомпозитів в якості носіїв інформації в поєднанні з методом оптичного запису для субдіфракціі дозволяє створити оптичний диск діаметром 12 см, який здатний зберігати 700 терабайт, з еквівалентної ємністю 28000 дисків Blu-ray.

Результатом цих досліджень став новий метод розробки нових оптичних дисків, які споживають меншу кількість енергії і є більш довговічними.

Професор Чжан Цімін сказав: «Такі диски несуть в собі величезний потенціал для використання в величезних центрах обробки даних, і в майбутньому, можливо, у нас з'явиться можливість заміни величезних центрів обробки даних розміром з футбольне поле на портативний диск».

Новий метод оптичного зберігання даних з величезною ймовірністю забезпечить умови для подальшого розвитку технологій, заснованих на штучному інтелекті, які дадуть старт інформаційній революції.

Інформація про дослідження


Дане дослідження проводилося Шанхайським університетом науки і технологій, Королівським технологічним інститутом Мельбурна, Технічним коледжем Мельбурна і Національним університетом Сінгапуру.

Дослідження відбулося в рамках масштабного проекту, мета якого спрямована на пошук ефективних способів зберігання даних при одночасному скороченні вуглецевого сліду центрів обробки даних за рахунок відмови від використання магнітних дисків, що мають обмежений термін служби.

Дослідники стверджують, що незважаючи на те, що технології зберігання даних на оптичних носіях з використанням лазерів є на сьогоднішній день кращим рішенням для задоволення зростаючих потреб в даних, різна природа світла обмежує розмір інформаційних бітів, які можуть бути записані, що, в свою чергу, обмежує місткість оптичних дисків.

Дослідники також відзначили, що пропонований ними метод передбачає використання недорогих лазерів безперервної дії, що додатково допомагає знизити експлуатаційні витрати в порівнянні з традиційними способами запису на оптичні носії, в яких використовуються дорогі і громіздкі імпульсні лазери.

Редакція Mediasat

17 березня, 2021.



RATVODДата: Вівторок, 30.03.2021, 14:56 | Повідомлення # 139
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Заряджайся «від повітря»: Вчені зібрали

компактну антену, що перетворює сигнали
5G в електроенергію



Фото: ExtremeTech

Команда Технологічного інституту Джорджії знайшла спосіб отримання
енергії від хвиль 5G без використання потужних випрямляючих антен.


Нова розробка вчених куди більш компактна і потужна, ніж її попередниці, передає ExtremeTech.

Маленька і ефективна


Вчені з Технологічного інституту Джорджії представили антену, здатну конвертувати сигнали 5G в електрику. Пристрій надрукували на 3D-принтері.

Взагалі, такий спосіб добування електрики в мережах п'ятого покоління не є чимось новим. Фахівці вже вміють отримувати енергію з сигналів 5G за допомогою громіздких випрямляючих антен.

Однак нова розробка Технологічного інституту Джорджії має вагому перевагу: її легко можна вмістити на долоні. Такий практичний і зручний пристрій здатний споживати в 21 разів більше енергії, ніж її аналоги.

Як це працює


Антена працює завдяки «лінзі Ротмана». Ця лінза здатна перетворити один вузький промінь в кілька одночасних променів для покриття більш широкої області.

Пристрій Технологічного інституту Джорджії вловлює сигнал від 5G-вишки, що працює в міліметровому діапазоні (mmWave) і конвертує його в 6 мкВт електроенергії. Однак це можливо тільки в умовах безперешкодної видимості.

«Поки не варто говорити про величезну потужність. Високочастотний сигнал міліметрового діапазону генерує потужність близько 6 мікроват на відстані 180 метрів від передавача 5G. Це працює тільки при безперешкодній прямій видимості: сигнали mmWave занадто високочастотні, щоб проходити крізь стіни, але це робить їх більш зручними для використання в бездротовій мережі», - пише ExtremeTech.

Такої енергії, запевняють вчені, буде досить для живлення датчиків і простих пристроїв IoT без необхідності використовувати батареї. Фахівці кажуть, що їх розробка може стати революційною в області 5G, але тільки якщо оператори зв'язку навчаться монетизувати цю можливість.

Енергія «з навколишнього середовища»


У 2019 фахівці з Массачусетського інституту технологій також представили свої напрацювання в області отримання енергії з бездротових сигналів. Вони створили практичну ректенну, здатну перетворювати енергію сигналів Wi-Fi в електрику для живлення електроніки.

Пристрій вийшов повністю гнучким, завдяки чому його можна розгорнути і на великих площах, і в портативних пристроях. За словами фахівців, винахід може збирати енергію з навколишнього середовища, що робить можливим його застосування навіть в медичних цілях.

Лада Васюкова

30 березня, 2021.



RATVODДата: Понеділок, 05.04.2021, 18:43 | Повідомлення # 140
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
5G Broadcast: створено найменший ресивер

для прийому телерадіомовлення через 5G



OBECA 5G Broadcast ORS-2
Фото: ORS

Розробка OBECA - найменшого в світі ресивера 5G Broadcast з відкритим вихідним кодом
- є суттєвим внеском австрійської компанії ORS в розвиток нового стандарту.


Що трапилося


5G Broadcast доставляє контент лінійного мовного телебачення безпосередньо на мобільні пристрої кінцевих користувачів - такі як смартфони і планшети. Результати тестів виглядають багатообіцяюче, і перші мобільні вимірювання для 5G Broadcast були успішно проведені у Відні (Австрія) компанією ORS.

Однак основною перешкодою для впровадження нового стандарту передачі виявилася відсутність мобільних кінцевих пристроїв, - заявив керуючий директор ORS Міхаель Вагенгофер в своєму виступі на семінарі «EBU Forecast 2020», який проводив Європейський Мовний Союз.

З цієї причини на початку вересня 2020 року ORS приступила до розробки власного ресивера, сумісного зі стандартом 5G Broadcast, з відкритим вихідним кодом OBECA (Open Broadcast Edge Cache Appliance). Створення ресивера має стати проміжним етапом для розробки майбутніх додатків для прийому трансляцій 5G Broadcast на мобільних пристроях кінцевих користувачів і сприятиме їх подальшому розвитку.

У лютому поточного року в ORS представили проект OBECA, в рамках якого був розроблений найменший 5G Broadcast ресивер в світі. Розробка повинна вирішити проблему нестачі мобільних пристроїв користувача для екосистеми 5G Broadcast. Команда проекту ORS опублікувала на GitHub першу версію OBECA, ресивера 5G Broadcast з відкритим вихідним кодом.

Що за ресивер


Перша версія OBECA підтримує функцію прийому сигналів 5G Broadcast (FeMBMS і Release 16) і дозволяє передавати програми в форматі RTP. Крім того ресивер вже дає можливість прийому сигналів з нормальною шириною смуги мовлення (канали мовлення 6, 7 і 8 МГц).



Завдяки реалізації даної функції на стороні передавача, ORS вперше в світі змогла протестувати в Австрії весь канал мовлення 8 МГц в режимі реального часу HPHT.

Одним з ключових факторів є те, що ресивер, розроблений ORS, має повністю відкритий вихідний код, завдяки чому треті сторони можуть вносити свій вклад в подальші розробки в майбутньому і підтримувати екосистему в довгостроковій перспективі.

«OBECA складається з трьох рівнів: ресивер, шлюз і тестовий додаток. В даний час ми розробляємо і адаптуємо ресивер», - зазначив менеджер проекту д-р Йоганн Міка, коментуючи поточний статус проекту.

«Ресивер 5G Broadcast наближає нас на один величезний крок до створення в майбутньому бездискримінаційної і високоякісної системи теле- і радіопередач. Інженери по всьому світу тепер зможуть активно сприяти подальшому розвитку сет-топ-боксів 5G Broadcast з відкритим вихідним кодом», - заявив технічний директор ORS Норберт Грілл.

Що далі


Найближчі тижні повинні пройти під знаком подальшого технічного розвитку проекту OBECA. Зокрема, повинні бути впроваджені і розширені нові функції, а всім зацікавленим партнерам і колегам компанією ORS буде надана підтримка при введенні в експлуатацію своїх власних систем OBECA.

Кожен, хто бажає отримати чітке технічне уявлення про концепцію, структуру та функції OBECA, отримає можливість взяти участь в безкоштовному вебінарі ORS, який повинен відбутися в кінці квітня.

Наступне оновлення, яке дозволить всім WLAN-сумісним кінцевим пристроям приймати ОТТ-потоки через OBECA за допомогою 5G Broadcast, також має бути доступне на початку травня.

Що таке 5G Broadcast


5G Broadcast є майбутнє телебачення. Новий стандарт дозволяє передавати контент лінійного мовлення безпосередньо на мобільні пристрої, такі як смартфони або планшети, без використання Wi-Fi або інтернету.

ORS стимулює проведення в Австрії досліджень і розробок, бажаючи отримати гарантію того, що передача в стандарті 5G Broadcast буде такою ж ефективною, як і передача в стандарті DVB-T2.

Згідно з дослідженням, проведеним Зальцбургским університетом, лінійне мовлення користується широкою популярністю в Австрії. На частку лінійного телебачення припадає близько 80% всього аудіовізуального контенту, при ще більш високому відсотку для радіостанцій. При цьому споживання контенту на мобільних пристроях продовжує рости і стає все більш популярним.

5G Broadcast - нова технологія, яка розробляється відповідно до вимог ринку і спрямована на зміну способу використання медіа. Вона дозволяє доставляти широкомовний контент безпосередньо на мобільні пристрої. На відміну від потокової передачі, для прийому контенту на 5G-сумісні кінцеві пристрої користувачам не потрібно підключення до інтернету, в результаті чого мобільне телебачення не використовує обсяг даних в пакеті користувача.

Одним з найбільших переваг технології 5G Broadcast є те, що контент, який роздають з її допомогою може одночасно досягати необмеженої кількості користувачів. На відміну від мобільних мереж, в широкомовних мережах відсутній зворотний канал від користувача до базової станції, тому вони не можуть пропонувати нелінійні послуги (це означає, що взаємодія користувача з контентом неможлива). Втім, технологія 5G Broadcast поєднує в собі найкраще з обох світів. При поєднанні даної технології з 5G Broadband - технологією мобільного зв'язку - створюється гібридна комунікаційна мережа, яка підтримує як лінійні, так і нелінійні мультимедійні додатки.

У довгостроковій перспективі і індустрія мовлення, і індустрія мобільного зв'язку бажають надати користувачам такий рівень обслуговування, який дасть їм можливість конкурувати з глобальними потоковими службами і провайдерами OTT, такими як MEGOGO або Netflix. Щоб зробити це можливим для обох світів, необхідно створити загальну екосистему для поширення цифрового медіаконтенту через 5G. Для реалізації даної мети ORS увійшла до складу глобальної групи 5G Media Action Group, а Австрію представляє керуючий директор ORS Міхаель Вагенхофер.

Борис Скуратівський

05 квітня, 2021.



RATVODДата: Вівторок, 06.04.2021, 20:47 | Повідомлення # 141
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Вперед в майбутнє: OMO зробить

«розумними» п'ять тисяч будинків по всій Україні



Фото: OMO systems

Перший в Європі провайдер послуг розумного будинку OMO анонсував масштабний проект.


Що сталося


До кінця поточного року компанія OMO зробить «розумними» 5 тисяч багатоквартирних будинків в містах-мільйонниках по всій країні.

У будинках буде встановлена ​​інноваційна система доступу, яка дозволить відкривати двері під'їзду або шлагбаум на територію в мобільному додатку, за допомогою NFC-технології або по розпізнаванню особи.

Також користувачі зможуть відправляти гостям електронні ключі. Особливість такого ключа в тому, що відправити його можна за допомогою будь-якого мессенджеру або через СМС. А відео з камер спостереження можна буде переглядати відразу в мобільному додатку - як в режимі реального часу, так і в архіві.

Як це працює


Всіма послугами користувачі будуть керувати за допомогою всього одного мобільного застосування OMO. При бажанні вони зможуть підключити до системи інші розумні пристрої і датчики, які допоможуть стежити за безпекою в квартирі. Наприклад, датчики протікання води і задимлення миттєво повідомлять про побутові пригоди. А датчик відкриття дверей разом з датчиком руху стежитимуть за проникненням в приміщення.



Що кажуть в компанії


«Автоматизація - глобальний тренд, який все більше набирає обертів. Ми вже не уявляємо свого побуту без технологій. Можливість управляти комфортом і безпекою в одному мобільному додатку - вже не привілей преміальних житлових комплексів, а реальність, доступна кожному. Це крок до будівництва екосистеми розумних кварталів та міст - саме такою, новаторською і технологічною, ми бачимо Україну в майбутньому», - розповідає співзасновник компанії Грант Даян.

Як взяти участь у проекті


Для участі в проекті необхідно заповнити веб-форму. Збір заявок триватиме до 30 червня 2021 року. Мешканці перших 5 тисяч будинків, які звернуться до OMO, отримають установку обладнання безкоштовно. Подавати заявки жителі можуть як індивідуально, так і від імені ОСББ або ініціативної групи.

Історія проекту


Це вже не перша подібна ініціатива від OMO. Восени компанія анонсувала старт проекту «100 розумних будинків» в столиці, отримала понад дві тисячі заявок і вже встановила обладнання в цих будинках.

«Нам вистачило менше місяця, щоб зібрати 2 тисячі заявок. Це доводить, що люди зацікавлені в тому, щоб зробити свій простір більш комфортним і захищеним. Ми підтримуємо цю ідею. І в цей раз хочемо сфокусуватися не тільки на Києві. Наша мета - мільйон абонентів по всій Україні. Ми хочемо показати, що розумні будинки не обов'язково дорогі і складні», - ділиться результатами співзасновник і CEO компанії Вадим Сидоренко.

Роботи по встановленню обладнання у всіх будинках триватимуть близько року. Компанія планує оснастити інноваційними системами доступу багатоквартирні будинки в Києві, Львові, Одесі, Харкові та Дніпрі. Комплект обладнання може відрізнятися в залежності від характеристик кожного конкретного будинку.

Віталій Мосейчук

06 квітня, 2021.



RATVODДата: Четвер, 08.04.2021, 14:41 | Повідомлення # 142
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Facebook і Google прокладуть нові підводні кабелі:

вони з'єднають
Південно-Східну Азію і Америку



Підводні кабелі Bifrost і Echo

Компанія Facebook за сприяння компанії Google планують прокласти
дві підводні кабельні лінії, які повинні будуть з'єднати Південно-Східну Азію з Америкою.


Про це повідомляє агентство Reuters.

Навіщо це


За словами віце-президента компанії Facebook з питань мережевих інвестицій Кевіна Сальвадорі, дві нові кабельні лінії, що отримали назву Echo і Bifrost, стануть першими каналами комунікації, прокладеними по новому маршруту по дну Яванського моря, і збільшать загальну ємність каналів зв'язку, що йдуть через Тихий океан , на 70%.

Кабельні лінії забезпечать прямий зв'язок між Північною Америкою і ключовими районами Індонезії, а також збільшать можливості зв'язку з деякими центральними і східними провінціями цієї південно-азіатської країни.

За деякими даними, кабельні лінії також забезпечать зв'язок між Північною Америкою і Сінгапуром.

Терміни прокладки ліній


Google і Facebook працюють над прокладанням лінії Echo за підтримки індонезійської телекомунікаційної фірми XL Axiata. Очікується, що прокладка кабелю буде завершена до 2023 року.

Лінія Bifrost, будівництво якої планується завершити в 2024 році, будується за участю дочірньої компанії Telkom (Індонезія) і сінгапурського конгломерату Keppel.

Згідно з повідомленнями ЗМІ, Facebook і Google також фінансують прокладку лінії Pacific Light Cable Network протяжністю 12 800 кілометрів. Уряд Сполучених Штатів в минулому виступив проти даного проекту через плани прокладки трубопроводу в Гонконзі.

У березні компанія, очолювана Марком Цукербергом, заявила про те, що вона припинить спроби поєднати Каліфорнії і Гонконг через «побоювання» з боку США.

У квітні минулого року федеральний уряд схвалив план Google по тимчасовій експлуатації підводного кабелю між Тайванем і США.

Гігант пошукових систем заявив в минулому році, що прокладе між США, Великобританією та Іспанією підводний оптико-волоконний кабель, який отримав назву «Grace Hopper», щоб розширити свої можливості.

Борис Скуратівський

07 квітня, 2021.



RATVODДата: Понеділок, 26.04.2021, 17:52 | Повідомлення # 143
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Як оператору оптимально прискорити Ethernet-мережу


Фото: Depositphotos

Коли будувалося більшість мереж для надання населенню високошвидкісного доступу в інтернет,
то оператори виходили з розрахунку, що пропускної здатності в 20-30 Мбіт/с на одного абонента
цілком достатньо для задоволення всіх його потреб.


Однак в останні роки ситуація кардинально змінилася, і без впливу пандемії тут теж не обійшлося.

ЧОМУ ЗНАДОБИЛИСЯ ПРИСКОРЕННЯ МЕРЕЖІ ?


У зв'язку з переходом багатьох користувачів на віддалену роботу активізувалося застосування відеоконференцзв'язку під час пандемії, а в зв'язку з появою нових видів сервісів значно зріс обсяг трафіку. Крім того, збільшилася кількість блогерів і користувачів, які займаються стрімінгом відеоконтенту. Крім збільшення трафіку, це призвело до того, що інтернет-трафік став більш симетричним. Внаслідок цього асиметричним технологіям передачі даних стало складніше відповідати сучасним вимогам. В результаті у операторів з'явилася значна кількість користувачів, які хотіли б отримувати значно більш високі швидкості доступу в інтернет - до 300, 500 і навіть 1000 Мбіт/с. А головне - вони готові за це платити. Тому можливість надати користувачеві доступ в інтернет на підвищених швидкостях стала елементом досягнення комерційного успіху і важливим фактором конкурентної боротьби серед операторів.

Сьогодні багато операторів пропонують користувачам тарифи з підвищеними швидкостями, аж до 1 Гбіт/с. Така швидкість набагато перевищує середню, якою задовольняються звичайні користувачі. При цьому споживач, який купив розширений тариф, в будь-який момент може провести тест і переконатися у відповідності наданої швидкості.

В результаті компанія, яка може запропонувати доступ на більш високій швидкості, виділяється на фоні конкурентів перед іншими. А значить, операторам, які прагнуть до комерційного успіху, необхідно модернізувати мережі, щоб забезпечити для користувачів можливість доступу в інтернет на підвищених швидкостях. Тому виникає питання, як задовольнити потреби користувачів при оптимальних розумних витратах оператора.

Давайте розглянемо фрагмент реальної мережі оператора, виконаний за технологією Ethernet. У такій мережі трафік доступу в інтернет надходить від комутатора ядра по 10-гігабітному каналу на комутатори агрегації, а від них по 1-гігабітних каналах - на комутатори доступу в багатоквартирних будинках (по 40-60 абонентів в кожному). Трафік ділиться між усіма абонентами, забезпечуючи їм гарантовану швидкість доступу в 16-25 Мбіт/с на абонента. Цього цілком достатньо для звичайних користувачів, але при цьому немає резервів пропускної здатності для пропозиції підвищених швидкостей просунутим абонентам.


Мережа оператора, виконана за технологією Ethernet


Традиційний спосіб модернізації такої мережі передбачає заміну комутаторів доступу з 100/1000 Мбіт/с на 1/10 Гбіт/с, заміну комутаторів агрегації на більш високошвидкісні, а також заміну комутаторів ядра. Подібна модернізація ефективна, але затратна і трудомістка. Можна знайти більш економічне рішення.

Давайте розглянемо статистику споживання трафіку абонентами. Відомо, що понад 80% трафіку генерують близько 10% активних абонентів. Логічно припустити, що висока швидкість доступу буде затребувана саме цією невеликою частиною абонентів. Тому немає необхідності боротися за забезпечення гарантованої високої швидкості для всіх споживачів. Крім того, трафік можна розбити на дві категорії: перші 30-40 Мбіт/с швидкості абоненти повинні отримувати в режимі гарантованого доступу, а все, що понад цього значення, можна надавати в режимі динамічного перерозподілу трафіку. В цьому випадку абоненти не матимуть жодних обмежень в роботі з онлайн-сервісами та одночасно отримають високу динамічну пропускну здатність для офлайн-сервісів - наприклад, для скачування фільмів. При такому динамічному розподілі середній сумарний трафік буде мати значення в 5-10 разів нижче сумарного пікового трафіку просунутих абонентів. І чим більше просунутих абонентів ділять між собою загальний трафік, тим ефективніше таке статистичне усереднення. Це дозволяє істотно знизити вимоги до мережі в процесі модернізації і знизити витрати на неї.

Для вирішення таких завдань привабливо виглядає мережа, побудована на базі технології PON. На відміну від рішення на базі Ethernet, де з'єднання з абонентами будуються на принципі «точка-точка» з фіксованою пропускною здатністю, коли важко забезпечити динамічний розподіл трафіку, PON-галузь є загальним середовищем.


РON-гілка є загальним середовищем для всіх абонентів


У мережі на базі PON всі підключені абоненти мають доступ до всіх ресурсів середовища, а поділ ресурсів між ними визначається настройками і параметрами кінцевих пристроїв. В даному випадку достатньо легко організувати динамічний перерозподіл трафіку між абонентами і надати широкий діапазон різних швидкостей доступу.

VOLT ДЛЯ МОДЕРНІЗАЦІЇ ETHERNET-МЕРЕЖ


Розглянемо організацію транспорту до комутаторів з використанням мережі 10G XGSPON. Дана технологія дозволяє створити транспортну середу з симетричним трафіком 10 Гбіт/с і простою організацією перерозподілу трафіку між абонентами в динамічному режимі.

Реалізувати такий транспорт може, наприклад економічне і гнучке рішення HELIX від компанії WISI. Проект заснований на концепції віртуального терміналу оптичної лінії (virtual OLT - vOLT).

На схемі показаний фрагмент модернізованої мережі з транспортом, організованим на базі рішення HELIX. Тут замість комутатора агрегації встановлюється оптичний спліттер, а роль транспортної мережі виконує XGSPON-гілка.


Фрагмент модернізованої мережі на базі рішення HELIX


Рішення базується на максимальному використанні стандартного устаткування і спеціально розроблених вставних модулів 10G PON (MicroPlug), виконаних у форматі SFP+ (див. Фото). Модифікації таких модулів випускаються для різних умов експлуатації: для установки на головних станціях, в вуличних монтажних ящиках, а також на віддалених вузлах. Модулі можуть виступати в якості елементів збірної OLT. Також є ONT-модулі (Optical Network Terminal - оптичний мережевий термінал, - прим. Ред.): Їх можна встановити в стандартні гнізда SFP+, які є в комутаторах доступу і перетворюють їх в групові ONT.


Вставні модулі 10G PON (MicroPlug) в форматі SFP +


Компанія WISI пропонує закінчене рішення. Крім обладнання в нього входить програмне забезпечення (ПЗ) WISI PON Portal, яке забезпечує роботу vOLT на всіх етапах експлуатації - від початкової інсталяції OLT/ONT і конфігурації обладнання до повсякденного моніторингу роботи в процесі експлуатації.

На сервері управління встановлюється ПЗ управління і конфігурації WISI PON Portal. Воно поставляється в форматі для Docker (софт для автоматизації розгортання додатків і управління ними в середовищах з підтримкою контейнеризації, - прим. Ред.) та встановлюється на апаратний сервер або на віртуальну машину. Програмне забезпечення дозволяє швидко інсталювати в систему OLT/ONT, після чого з його допомогою здійснюється детальне конфігурування пристроїв, а потім в ході експлуатації vOLT відбувається безперервний моніторинг роботи всієї системи.

Із загальної пропускної здатності такої модернізованої мережі приблизно 4 Гбіт/с потрібно для забезпечення гарантованої пропускної здатності для звичайних користувачів. А для просунутих користувачів можливостей в цій конфігурації виходить істотно більше, ніж при з'єднанні типу «точка-точка». Так як PON-гілка є загальним середовищем для всіх абонентів, підключених до неї, то для надання послуг просунутим абонентам залишається ще близько 6 Гбіт/с динамічно розподілямої симетричної пропускної здатності. Це згладжує піки споживання і забезпечує високу доступність трафіку для просунутих користувачів.

При такій побудові транспорту значно спрощується структура мережі і знижуються витрати на організацію доставки трафіку до Ethernet-комутаторів. Система виходить оптимізованою по пропускній здатності і вартості.

Для практичного знайомства з технологією vOLT компанія WISI пропонує кілька варіантів тестових комплектів обладнання і програмного забезпечення.

ВИСНОВОК


Технологія vOLT дає можливість створювати на базі єдиного рішення конфігурації 10G XGSPON різного масштабу, від невеликих до великих мереж, що нараховують сотні тисяч абонентів. Використання окремих модулів 10G PON дозволяє застосовувати їх в якості оптичних конвертерів 10G Ethernet, допомагаючи отримати на віддалених точках симетричну смугу в 10 Гбіт/с при мінімальних фінансових витратах. У максимальних конфігураціях при використанні Ethernet-комутаторів на 24, 32, 40 або 48 портів рішення дозволяє стикувати комутатори і створювати централізовані 10G-PON-мережі з найбільшою в світі щільністю OLT-портів на 1U.

Автор: В'ячеслав Чулков

21.04.2021


RATVODДата: Середа, 05.05.2021, 18:30 | Повідомлення # 144
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Американський провайдер протестував

технологію
Full Duplex DOCSIS 4.0.



Фото: The Tech Zone

Результат - досягнута швидкість в 4 Гбіт/сек


У Сполучених Штатах Америки (США) один з найбільших провайдерів протестував нову технологію в рамках програми 10G, що забезпечує мультигігабітні швидкості передачі і отримання даних через гібридні оптико-коаксіальні мережі (HFC - Hybrid Fiber Coax).

Компанія Comcast (США) заявила про досягнення чергової важливої ​​технологічної віхи в реалізації програми 10G: провайдер вперше в історії провів лабораторні випробування системи на кристалі (SOC) Full Duplex DOCSIS, яка дозволяє забезпечувати мультигігабітні швидкості передачі і отримання даних через гібридні оптико-коаксіальні мережі.

Переваги Full Duplex DOCSIS 4.0


Ключовою перевагою технології Full Duplex DOCSIS 4.0 є те, що вона відкриває перед операторами можливість забезпечувати мультигігабітні швидкості передачі даних в існуючих мережах, абонентами яких є сотні мільйонів домогосподарств по всьому світу без необхідності проведення масштабних земляних робіт і реконструкцій. Задіявши дану технологію, компанія Comcast може продовжувати надавати послуги надшвидкого доступу в мережу вже сьогодні, одночасно нарощуючи ємності для зростаючих потреб своїх клієнтів.

Ще одним важливим досягненням розробників стандарту DOCSIS 4.0 стала можливість більш ефективного використання частотного спектру, яка дозволяє операторам різко збільшити швидкість передачі даних в висхідному каналі, не жертвуючи при цьому спектром спадного каналу.

Результати тесту


Інженери технічного відділу компанії Comcast в Філадельфії і Денвері провели тест, встановивши SOC-пристрій від Broadcom в штучно змодельованому мережевому середовищі, щоб відстежувати продуктивність його функцій Full Duplex DOCSIS, включаючи ехоподавлення і перекриваємий спектр, які в сукупності забезпечують істотне поліпшення пропускної здатності мережі. У тестовому середовищі дослідницька група продемонструвала здатність SOC-пристрої забезпечувати пропускну здатність висхідного і низхідного каналів на рівні більше 4 гігабіт на секунду (Гбіт/сек). Очікується, що подальша оптимізація призведе до ще більшого збільшення пропускної ємності мережі.

На думку експертів, пристрій, розроблений компанією Broadcom, може стати першою в світі промисловою мікросхемою, створеною з урахуванням стандарту DOCSIS 4.0 Full Duplex, який являє собою еволюційний стрибок в області забезпечення надвисоких швидкостей передачі даних в мережах HFC.



Про програму 10G


Програма 10G - це глобальна галузева ініціатива, мета якої полягає в тому, щоб випереджати споживчий попит шляхом розробки і впровадження нових мережевих технологій, які в найближчі роки значно збільшать пропускну здатність мережі в режимі отримання і передачі даних. Більше інформації читайте в публікації «Нова технологічна платформа допоможе «розігнати» швидкість гігабітних мереж до 10 Гбіт/сек».

Борис Скуратівський

05 травня, 2021.



RATVODДата: Вівторок, 11.05.2021, 22:02 | Повідомлення # 145
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Без планшета і гарнітури: Вчені використовують

лазерні промені для створення 3D-голограм



Скріншот відео BYU

Команда дослідників з університету Бригама Янга (BYU) розробляє тривимірну
голографічну анімацію, яка не потребує наявності спеціального планшета або гарнітури.


Голограми за допомогою лазера


Дослідники з BYU створили вільно плаваючу тривимірну голограму, використовуючи лазери і крихітну частку, плаваючу в повітрі, для формування цифрових зображень. Ці зображення можна переглядати без використання спеціальної гарнітури AR.

У відеоролику, підготовленому BYU, професор електротехніки в BYU Ден Смоллі пропонує швидку демонстрацію процесу з використанням крихітної версії USS Ентерпрайз і Klingon Warbird. У відео Смоллі демонструє кадри битви з доповненою реальністю з фотонними торпедами, лазерами та вибухами, створеними за допомогою вищезгаданої технології.

«Те, що ви бачите в цій сцені, - реально. Тут немає нічого, зробленого на комп'ютері. Це справжні лазери, що переміщаються в просторі між цими двома кораблями», - коментує Смоллі.



Як це працює


Голографічна група при BYU використовує лазерний промінь для захоплення невеликих частинок в повітрі. Потім даний лазерний промінь використовується для перетягування частки в декількох напрямках. У разі, коли дана частка переміщається досить швидко, команда може створювати барвисті голографічні анімації, які можна розглядати з усіх боків.

В основі даного проекту лежить більш ранній проект BYU 2018 року - проект голографічного пристрою під назвою Optical Trap Display (OTD), здатного створювати крихітні 3D-голограми. Після розробки даного пристрою Смоллі і його команда протягом наступних трьох років займалася удосконаленням своєї технології OTD, включивши в неї справжню анімацію, що на один крок наблизило нас до появи високоякісних голографічних зображень, таких як Holodeck з «Зоряного шляху» або голографічний зв'язок в «зоряних війнах».

Можливості


Як згадувалося вище, вільно плаваючі тривимірні зображення від BYU створюються на основі однієї частинки, і це означає, що технічно - це фізичні голограми. Однак, оскільки вони побудовані на основі єдиної частинки, інтерактивність обмежена. Втім, ви можете виконувати невеликі дії, наприклад, змушувати крихітну голографічну фігурку підстрибувати вгору і вниз на вашому пальці.

Частина технологій, що лежать в основі вільно плаваючих голографічних зображень, вимагає наявності об'ємного дисплея, що проектує зображення в фіксованому обсязі. Оскільки зображення будуються навколо частки, яка явітиться всередині даного фіксованого обсягу, команда може створювати крихітні тривимірні голограми.

За словами аспіранта BYU Уеслі Роджерса, за допомогою системи, розробленої командою, можна створювати голограми більшого розміру, хоча цей процес виглядає значно складніше.

«Якщо, наприклад, я б захотів зобразити гору, і я хотів би, щоб вона виглядала як справжня, мені б довелося спорудити об'ємний дисплей розміром з гору», говорить Роджерс.

Втім, команда BYU може використовувати ряд оптичних прийомів, щоб створювати ілюзію чогось на кшталт місяця за межами будинку. Використовуючи технологію, звану параллаксом руху, вони можуть домогтися того, щоб дисплей виглядав набагато більшим, ніж він є насправді, змінюючи зображення в міру того, як ви переміщується по сцені.

«Тепер, коли наші зображення збільшуються, у нас з'являється можливість створювати образи, які виходять за рамки нашого обсягу малювання. Ви можете створювати середовище, яке знаходиться поза кімнатою або за вашими вікнами», - зазначив Ден Смоллі.

Борис Скуратівський

11 травня, 2021.



RATVODДата: Середа, 19.05.2021, 13:11 | Повідомлення # 146
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У Google створили додаток,

який може розпізнавати
хвороби шкіри



Фото: istockphoto.com, theverge.com

Запустити його повноцінну роботу планують вже в 2021 році.


Компанія Google оголосила про створення застосунку, який за допомогою штучного інтелекту може проаналізувати стан шкіри, волосся та нігтів користувача та виявити ймовірні хвороби. Про це повідомляється в офіційному блозі компанії.

Ідея створити такий додаток з'явилась через те, що у Google дуже популярні пошукові запити, пов'язані зі станом шкіри, нігтів чи волосся — їх надходить понад 10 млрд щороку. Тепер користувачі зможуть отримати більш достовірну інформацію за допомогою штучного інтелекту, а не опису своїх симптомів іншим користувачам.

Застосунок може розпізнати 288 станів шкіри, нігтів та волосся, аналізуючи фото та відповіді. Він запропонує перелік ймовірних захворювань та відповіді на найпоширеніші питання щодо них. Водночас розробники наголошують, що застосунок не є інструментом медичної діагностики, тож не може замінити візит до лікаря.



За даними Google, у 84% випадків один із трьох варіантів, які система пропонує як імовірну хворобу, є правильним.

Розробка додатку тривала три роки. У 2019-му було представлено проміжний варіант, який розпізнавав 26 захворювань шкіри. Повноцінно запустити застосунок планують до кінця 2021-го.

Автори: MediaSapiens

19 травня 2021

RATVODДата: Вівторок, 08.06.2021, 08:56 | Повідомлення # 147
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Чого чекати від нового кодека LCEVC



Що таке LCEVC


З кожним новим стандартом ступінь стиснення відео стає все краще. Щоб дивитися відео в Full HD або Ultra HD без перебоїв потрібна висока пропускна здатність і обчислювальна потужність девайса. В іншому випадку буферизація буде постійним супутником переглядів.

Кодек LCEVC був створений з метою вирішити цю проблему. Цим зайнялася компанія, пов'язана з розробкою програмного забезпечення - V-Nova. Сам генеральний директор і співзасновник Гвідо Мірді прозвав LCEVC "кодеком для поліпшення інших кодеків". Не даремно він представлений 2 частиною розробленого в 2020 році MPEG-5.

MPEG-5 Part 1 - повноцінний кодек, який існує як самостійна одиниця. У той час, як MPEG-5 Part 2 працює тільки на основі базових кодеків, випущених раніше, що робить його універсальним. Надалі планується використовувати його в комплексі з майбутніми кодеками без перегляду стандартизації.

Потокова передача по мережі (OTT), прямі відеотрансляції з мобільних пристроїв, відеоконференції залежать від пропускної здатності. І якщо раніше, щоб вирішити це питання, доводилося використовувати кодек з більш високим ступенем стиснення або зменшувати дозвіл відео, то LCEVC пропонує зовсім інший варіант.

Історія


Кожне нове покоління видеокодеков зменшує розмір файлу в середньому 2 рази і збільшує час обробки до 8 разів. Винахід кодека LCEVC почалося ще в 2018 році, коли 28 галузевих підписантів повідомили про потреби ринку в розширенні можливостей програмного забезпечення.

Лідери галузі, що працюють в області потокової передачі, віртуальної реальності та відеоконференцій зіткнулися з тим, що попит на якісне відео збільшується, а пропускна здатність деяких країн поки залишає бажати кращого. Сюди віднесли і проблему стрімів в години пік, коли якість відео доводиться примусово знижувати, щоб подивитися відео хоча б в прийнятній якості. Також проблемою було і те, що існуючі кодеки досить енерговитратних, а внаслідок і фінансово невигідні.

Після цього звернення, MPEG випустили вимоги до нового стандарту кодування відео і звернулися до компаній, які раніше розробили технологію стиснення, відповідні їм.

Основними вимогами були:

> Відеопотік можна декодувати не вдаючись до спеціального вбудованого програмного забезпечення і операційною системою з еквівалентною обчислювальною потужністю, витратою заряду батареї.

> Можливість декодування відео високої роздільної здатності без плагінів, оновлень у веб-браузері.

> Додатковий потік даних повинен бути сумісний з вставкою реклами, метаданими, CDNS, DRM / CA, мережевими протоколами DASH, HLS, MMT і SS.

> Споживана обчислювальна потужність повинна бути такою ж як і у базового кодека в повному дозволі.


Вперше в квітні 2019 року було проведено оцінку отриманих пропозицій і створення першого потоку стандарту. Потім в жовтні 2019 року було проведено голосування по проекту. А в квітні 2020 року відбулося голосування за проектом міжнародного стандарту. До жовтня 2020 року роботу над стандартом повністю завершилася.

Навіщо потрібен


Стандарти гарантують сумісність відео і пристроїв. Спочатку випускається стандарт на обладнання, яке має бути ратифіковане, потім створюються мікросхеми під нього. Це тривалий процес, який займає від 5 до 10 років. На розробку стандарту LCEVC пішло 7 років.

Кількість потужних девайсів зараз вже перевищує можливості існуючих кодеків. Щоб розкрити їх потенціал в повній мірі, необхідні нові стандарти. LCEVC дозволяє стиснути відео надвисокої якості. При цьому він буде сумісний як з вже випущеними, так і з новими пристроями.

Мета кодека MPEG-5 LCEVC впоратися з обмеженням пропускної здатності вже існуючого коду, зберігши і навіть поліпшивши візуальну якість. Він може працювати з будь-яким більш старим кодеком MPEG.

Щоб розуміти його необхідність, давайте подивимося на попередників і дати виробництва:

> MPEG2 - 1997 рік;

> 264 MPEG-4 / AVC - 2003 рік;

> 265 HEVC - 2013 рік;

> 266 VCC - 2020 рік.


На даний момент більшість онлайн сервісів як і раніше використовують випущений в 2003 році MPEG-4 і лише деякі перейшли на HEVC. Стандарт HEVC, з моменту виходу якого пройшло 8 років, до сих пір підтримується далеко не на всіх пристроях випущених в 2020 році.

LCEVC дозволяє забезпечити сумісність оновлення відеосервісів навіть на застарілому обладнанні. Він відноситься до не масштабуємим кодекам і не сумісний з SVC і SHVC.

LCEVC дозволяє стиснути існуючі кодеки швидше і без втрати якості. Його можна встановити в якості оновлення на вже існуючих девайсах. Також як повідомляє Мірді, якість роботи мобільної або IP мережі відходить на другий план при виборі LCEVC. Він дозволяє підвищувати якість незалежно від умов мережевого підключення. Тому навіть Африка зі стандартом 2G і 3G може стати користувачем цієї технології.

Як працює


LCEVC розшифровується як Low Complexity Enhancement Video Coding - кодування відео з поліпшенням низької складності. Новий стандарт набагато швидше стискає і передає дані, за цим стоїть величезна обчислювальна потужність. Він кодує версію вихідного зображення з більш низьким дозволом використовуючи базовий кодек. При цьому з огляду на різницю між відновленим зображенням і джерелом з іншим методом стиснення. Деталі, які складають цю різницю стискаються за допомогою 2 інструментів для стиснення залишкових даних:

1. У дозволі бази для виправлення артефактів.

2. У дозволі самого джерела.


В джерело додаються деталі для відновлення кадрів. LCEVC виконує залишкове прогнозування, проводить інтелектуальну адаптацію змісту, масштабування з низькою складністю, що впливає на кінцеву якість картинки.

LCEVC - це поєднання інтелектуального підвищення дискретизації, надвисокої роздільної здатності і звичного кодування. У процесі декомпозиції і перекомпонування зображення може з'являтися залишкова інформація, яку він і покращує. LCEVC здатний проводити математичну реконструкцію без втрат, завдяки чому інформацію виходить закодувати, при цьому повністю відтворивши зображення. Особливо уважний кодек до дрібниць, включаючи логотипи і текст, написаний дрібним шрифтом.

Міжнародний стандарт LCEVC покращує стиснення вже існуючих кодеків:

> AVC на 40-60%;

> HEVC на 30-40%;

> AV1 на 25-30%;

> VVC на 15-20%.


Прискорює стиснення:

> AVC в 2,5 рази;

> HEVC в 3 рази;

> AV1 в 4 рази;

> VVC в 4 рази.


В процесі обробки LCEVC використовує 3 потоки. Перший може містити базовий кодек MPEG. І 2 потоки з розширеннями, які братимуть участь в декодуванні. Вони відповідають за збільшення розширення відео, додавання високочастотних складових, які втрачаються при формуванні базового потоку. Завдяки чому отримуємо більш чітке промальовування дрібних деталей. Обнулення цих компонентів дозволяє скоротити розмір стислої інформації.

При кодуванні картинка стискується з більш низьким дозволом і меншою деталізацією. Після чого на втрачені дані накладаються додаткові розширення, що дозволяють домогтися поліпшення якості.

LCEVC більш продуктивний тому, що використовує в межах 10 методів стиснення зображень на двох підрівнях - ентропійне декодування, зворотне квантування, зворотне перетворення і фільтр згладжування. У той час, як наприклад HEVC - в районі 100.

При прямому лінійному бітрейті рекомендується кодувати в CBR. LCEVC дозволить знизити витрати на кодування і CND до 50%. Тести доступні для пристроїв на базі Windows, Linux і ARM (Android, iOS), і на однойменній платформі V-Nova.

LCEVC дозволяє розгортати AV1 і VVC на мільйонах пристроїв, які спочатку не підтримують ці кодеки. Він пропонує можливість поліпшення якості зображення при зниженні бітрейту до 40% - як при прямій трансляції, так і при передачі відео в режимі доступу за запитом. Крім того, він забезпечує підвищення обчислювальної ефективності кодування відео в 2-4 рази.

Якщо стискати відео потоки 1080p, то це звичайно ж займе більше часу ніж стиснення 540. Проведені експерименти показують, що LCEVC працює на основі H.264 / AVC обробляє файл за 25 секунд, в той час як сам H.264 / AVC за 90 секунд .



Етапи роботи LCEVC


LCEVC має на увазі кодування і декодування.

Етапи кодування:

1. Субдискретизація. Кожен з двох блоків Субдіскретізація ділить одне зображення на 2 субдіскретізірованних.

2. Стиснення базовим кодеком. Кодер приймає дані другого каскаду і стискає їх будь-яким доступним чином.

3. Підвищення частоти дискретизації і стиснення на рівні L Базове зображення піддається одноразовій підвищеній дискретизації. Обчислюється різниця зображення з вихідними даними понижувальної дискретизації і проводиться через перетворення, квантування, ентропійне кодування.

4. Вхід L. Закодований сигнал L1 реконструюється і підвищується дискретизація для створення зображення вихідного дозволу.

5. Стиснення L. Обчислюється різниця вихідне і відновленого зображення і стискається для шарів L2. Можливо виконання тимчасового прогнозування, результати можуть бути стиснуті і передані на пристрій.

6. Кодування частково заповнених зображень. Стало можливим завдяки невеликим ядер перетворення 2 х 2 або 4 х 4.

7. Ентропійне кодування коефіцієнтів поліпшуючого слою при використанні кодера довжини пробігу (RLE) і префіксного кодування.

8. Тимчасове пророкування.


Декодер займається абсолютно протилежним процесом. Після того як він отримує невелике зображення, він проводить порівняння попереднього проміжного зображення. Потім додає перший підслой для отримання комбінованого проміжного зображення і знову проводить порівняння між ними. Другий підрівень поліпшення додається до попереднього вихідного для створення остаточного зображення.

Умови ліцензування


У травні 2021 року V-Nova повідомила про умови ліцензування LCEVC для відеосервісів. Вони запропонували 2 типи ліцензії.

1. Ліцензія на інтеграцію

Надається безкоштовно виробникам пристроїв і чіпсетів, браузерів, внутрішнім розробникам.

Включає в себе:

> тестування відповідності та інтеграції;

> підтримку інтеграції SDK;

> оптимізовані бібліотеки кодувальника і декодера доступні для декількох платформ;

> обслуговування та технічна підтримка.


2. Ліцензія на використання

Надається на платній основі, якщо кількість користувачів на сервісі перевищує дозволене за ліцензією на інтеграцію. Вартість користувача розраховується виходячи з обсягу і становить 3,7 млн​​/рік і обійдеться в середньому від 0,01 до 0,12 $ за людину.

Включає в себе:

> можливість використовувати LCEVC з товарними знаками;

> спеціальна бортова підтримка;

> базова технічна;

> тестування відповідності та рівня обслуговування.


Де можна застосувати


LCEVC використовується в форматах Ultra HD і HD для онлайн ігор, відеоконференцій, інтернет-речей, розумного міста, віртуальної реальності, прямих ефірів і спортивних стрімів. Засновник V-Nova в першу чергу робить акцент на спортивне мовлення та онлайн-навчання. Обидві ці сфери трохи змінилися з моменту COVID-19 і стали більш затребуваними ніж раніше. LCEVC дозволить поліпшити якість відео і знизити вимоги до домашнього інтернету.

Кодек LCEVC дозволяє транслювати дані в форматі 4К при швидкості 30-36 Мбіт/с. У той час як при таких же умовах H.264 працює при бітрейті 50-60 Мбіт/с.

Найкращого результату можна досягти використовуючи комбінацію LCEVC + H.265

Це може спростити підтримку додатків з великим об'ємом даних, таких як VR. Така комбінація дозволяє проводити пряму трансляцію в 4К зі швидкістю 15-18 Мбіт/с.

Переваги

1. Скорочення часу кодування і декодування.

2. Зниження бітрейту.

3. Зворотна сумісність і можливість використовувати тільки базовий шар.

4. Легко реалізувати в HTML5.


Недоліки

1. Повільний розвиток технології.

2. Максимального ефекту можна досягти використовуючи з базовими кодеками останнього покоління.


Як скоро технологія інтегрується в повну силу поки невідомо. Компанія Xilinx (винахідник FPGA) одна з перших запровадила її в свої мікросхеми. Потім був постачальник систем на кристалі NETINT Technologies.

Жанна Кулага

07 червня, 2021.



RATVODДата: Субота, 19.06.2021, 18:08 | Повідомлення # 148
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
«Інструменти електронної демократії». Кличко розповів

про нові сервіси та технології, які впроваджує
Київ



Фото: Віталій Кличко / Віталій Носач, «РБК-Україна»

Нові технології мають дозволити посутньо покращити життя містян
та моніторинг інфраструктурних процесів.


Мер Києва Віталій Кличко на конференції iForum-2021 розповів про новітні технології та сервіси, які впроваджує столиця. Про це пише «РБК-Україна».

Серед нових впроваджень: контроль безпеки в місті за допомогою інтелектуальних камер відеоспостереження, створення комфортного паркувального простору і сервісів для користування ним, а також міський застосунок «Київ Цифровий».

«Систему технологічного ("розумного") управління містом Київ розпочав впроваджувати першим в Україні, понад 6 років тому. Стартували ми тоді з "відкритого бюджету", який нам допомагали запускати німецькі партнери. Далі була система ProZorro, яку ми впровадили теж першими. Система електронних петицій, та багато електронних сервісів для киян. І сьогодні я можу сказати, що система управління містом знаходиться в мене в кабінеті. На великому екрані, в онлайн режимі я можу оперативно реагувати на процеси, що відбуваються в місті. Або ж – з планшета, якщо я десь на виїзді й знаходжуся не в мерії», – наголосив Кличко.

Мер показав, як виглядає технологічна система управління: всі зведені дані, що показують статистику та реальну картину по всіх сферах життєдіяльності міста знаходяться на одній платформі й зображаються в онлайн-режимі.

Також Кличко розповів про проєкт з моделювання ситуацій та створення ефективної транспортної моделі міста. Це дозволяє в онлайн-режимі аналізувати завантаженість шляхів, планувати капітальні ремонти старих та будівництво нових інфраструктурних об’єктів, базуючись на реальних даних та потребах столиці.

«Таку модель Київ планує створити у 2022 році. Ми вже маємо дані, які можна використовувати не тільки для аналізу поточної ситуації, а й для її подальшого прогнозування. Як зміняться потоки транспорту через ремонт дороги? Як вплине погодна ситуація на завантаженість шляхів? Яких маршрутів громадського транспорту не вистачає киянам? На ці питання зможемо отримати відповідь завдяки моделюванню. А наступний крок – інтелектуальне керування трафіком. Це дозволить збільшити пропускну здатність доріг та заощадити час на пересування містом», – додав мер.

Він окремо зупинився на елементах «розумного міста», що вже кілька років працюють в Києві. Наприклад, система електронних петицій та Громадський бюджет.

«Це перш за все інструменти електронної демократії. Коли кожен мешканець може брати участь у розвитку свого району, міста. Вносити свої пропозиції та реалізовувати проєкти. Тільки за 4 роки існування Громадського бюджету в столиці реалізували понад 1000 проектів, ініціаторами яких були кияни. Цього року голосування за проекти на наступний рік розпочнеться 17 серпня», – розповів Кличко.

Сучасне місто, за словами мера столиці, – це складна система, всі артерії якої – для ефективності управління – мають бути під’єднані до мережі з можливістю дистанційного збору даних та керування різними процесами.

«Цього року ми плануємо забезпечити повне покриття міста бездротовою мережею IoТ, до якої поступово під'єднаємо мільйони інтелектуальних пристроїв-сенсорів. Для чого? Для того, щоб найближчим часом ми могли здійснювати: моніторинг якості повітря та водойм, дистанційний контроль мікроклімату в закладах освіти й охорони здоров’я, контроль та оптимізацію вивезення сміття, дистанційне зняття показників лічильників, контроль доступу до підвалів, дахів, ліфтових шахт в житлово-комунальному господарстві та багато інших інструментів для ефективного управління і для комфорту киян», – розповів Кличко.

Нагадаємо, що 17 червня Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроєкт №5495 про paperless. 263 депутати проголосували «за».

Автори: MediaSapiens

19 червня 2021



RATVODДата: Неділя, 04.07.2021, 18:14 | Повідомлення # 149
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У Zoom з'явиться можливість

перекладати слова співрозмовника в реальному часі



Фото: tribuneindia.com

Компанія купує стартап, який розробив відповідну технологію.


У Zoom з'явиться можливість перекладати слова співрозмовника в реальному часі, про це оголошено пресрелізом.

Компанія підписала угоду про придбання німецького стартапу Karlsruhe Information Technology Solutions (скорочено Kites). Умови угоди не розголошуються.

Технологію Kites використовуватимуть у Zoom для перекладу розмови на кілька мов в реальному часі за допомогою технологій машинного навчання.

Платформу для перекладу, розроблену Kites, використовують в академічних колах і уряді.

Стартап створили в 2015 році викладачі Технологічного інституту Карлсруе Алекс Вайбель і Себастьян Штюкер.

Zoom також планує відкрити в Німеччині центр досліджень і розробок.

Раніше Zoom відкрила функцію автоматичних субтитрів для безкоштовного користування.

Автори: MediaSapiens

30 червня 2021.




RATVODДата: Неділя, 15.08.2021, 22:41 | Повідомлення # 150
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Xiaomi представила свого першого

робопса
CyberDog. Він вміє робити сальто



CyberDog (Фото - прес-служба Xiaomi)

Китайський ТехноГігант Xiaomi представив свого собакоподібного робота CyberDog.


Це перший подібний проект компанії, повідомляється в блозі Xiaomi.

У компанії навчили робота реагувати і виконувати на голосові команди і слідувати за своїм власником, як справжня собака. Він також вміє розпізнавати обличчя власника. Для "моделювання біологічних організмів" в ньому встановлені сенсорні датчики, камери, ультразвукові датчики та модулі GPS. При цьому в компанії не уточнили, для яких саме "унікальних" завдань потрібен цей робот.



"CyberDog може аналізувати своє оточення в режимі реального часу, створювати навігаційні карти, визначати місце призначення і уникати перешкод. В поєднанні з відстеженням розташування людини і осіб CyberDog може слідувати за своїм власником і долати перешкоди", - заявили в компанії.

Спочатку компанія випустить лише 1000 одиниць для "шанувальників Xiaomi, інженерів і ентузіастів робототехніки". Їх вартість - $ 1540 за одиницю.

Конструкція робота має відкритий вихідний код. CyberDog може рухатися зі швидкістю до 3,2 м / с і виконувати складні дії. Серед них - сальто назад.



В основі CyberDog лежить платформа NVIDIA, суперкомп'ютер з штучним інтелектом. Він включає в себе для вбудованих і периферійних систем, який включає 384 ядра CUDA®, 48 тензорних ядер, 6 процесорів Carmel ARM і 2 механізму прискорення глибокого навчання. Для своїх власників CyberDog без проблем обробляє масивні дані, отримані від його сенсорної системи.

13 серпня 2021



Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Комп'ютери. Ноутбуки. Наука та Технології » Новини Науки та Технологій
  • Сторінка 10 з 11
  • «
  • 1
  • 2
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024