FORUM TV-SATЧетвер
28.03.2024, 15:54

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Комп'ютери. Ноутбуки. Наука та Технології » Новини Науки та Технологій
Новини Науки та Технологій
satBuffonДата: Четвер, 08.07.2010, 18:15 | Повідомлення # 1
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Новини Науки та Технологій


RATVODДата: П`ятниця, 26.08.2016, 19:32 | Повідомлення # 46
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Ця антена бездротового зв'язку зробить відмову

від
кабельного телебачення ще більш привабливою




WatchAir
- це спроба заново винайти телевізійну антену з урахуванням вимог сучасної епохи, використовуючи для цього комплект додатків, які ведуть потокову передачу телевізійного контенту на різні пристрої, включаючи смартфони, з додатковою можливістю для запису телевізійних програм.

У компанії EPICT заявили, що антена WatchAir, яка не вимагає для роботи підключення до телевізора, може передавати в потоковому режимі телевізійний контент на смарт-телевізори, смартфони, планшети і різні потокові сет-топ-бокси, включаючи Roku, Apple TV і Amazon Fire TV. Втім, слід зазначити, що антена не буде працювати з будь-якими моделями смарт-телевізорів, а лише з пристроями виробництва компаній Samsung, LG, Sony і Vizio - тобто, виробників з власними магазинами додатків.

Як відзначили творці антени WatchAir, на відміну від традиційних антен, які відправляють сигнал безпосередньо в ваш телевізор, новий пристрій використовує Wi-Fi маршрутизатор, що передає контент на додатки, дозволяючи дивитися телепрограми на екранах різних девайсів. Разом з тим в пристрої є власний програмний гід, а також можливість запису до п'яти годин ефіру (або ж 25 годин ефіру - в разі використання карти microSD).

Все це звучить настільки чудово, що, мабуть, кожен з нас готовий хоч зараз бігти і купувати собі таку антену. Однак творці WatchAir поки лише шукають фінансування через Kickstarter, а значить, нам всім слід набратися терпіння і чекати, коли ж ми, нарешті, зможемо потримати цю антену в своїх руках, якщо це взагалі станеться.

Зрозуміло, як і у випадку з будь-яким проектом, заснованому на краудфандінгу, складно говорити про якісь гарантії, однак в компанії мають намір почати відправку антен замовникам вже в жовтні - якщо все піде так, як задумується. Антена WatchAir буде продаватися в роздріб за ціною 249 доларів, однак якщо ви підтримаєте компанію фінансово сьогодні, ви зможете отримати антену всього за 149 доларів.

Борис Скуратівський

- 23 серпня, 2016

Mediasat


RATVODДата: Четвер, 10.11.2016, 20:41 | Повідомлення # 47
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Intel створює нову технологію

для надшвидкого обміну даними між чіпами




Дані можна буде обробляти набагато швидше при меншій витраті енергії.


Компанія Intel працює над створенням нової технології, яка дозволить прискорювати обмін даних між кремнієвими чіпами, що дасть можливість збільшити швидкість роботи хмарних дата-центрів, заощадивши при цьому енергію. Однак, на думку одного з аналітиків з Уолл-стріт, дана технологія не буде готова для комерційного використання в найближчі три-п'ять років.

«Дана технологія передбачає впровадження в чіп крихітних лазерів і оптико-волоконних з'єднань, які зможуть передавати дані безпосередньо в інший чіп», - заявив у вівторок Крістофер Роланд з Susquehanna Financial. «Сьогодні, коли напівпровідникова галузь наближається до меж можливостей щодо кількості транзисторів, які можна розмістити в одному чіпі, можливість передавати інформацію між чіпами на високих швидкостях має величезне значення для майбутнього», - додав Роланд.

«Ця технологія виглядає справжнім дивом і ми розглядаємо її як можливість повністю змінити правила гри для Intel і всієї галузі», - пише Роланд.

Компанія Intel може використовувати кілька різних революційних технологій на тлі уповільнення зростання ринку чіпів для персональних комп'ютерів. Незважаючи на те, що відділення компанії Intel, яка провадить чіпи для дата-центрів, відчуває себе досить непогано, пошуки інших ринків - зокрема, виробництво чіпів для мобільних пристроїв - поки стикається з труднощами. Якщо виключити покупку в минулому році невеликого виробника чіпів Altera, виручка компанії Intel за перші дев'ять місяців 2016 року зросла лише на 3%.

Однак, поява кремнієвої фотоніки (як називають нову технологію) здатна дати новий додатковий поштовх продажу, зробивши чіпи Intel для дата-центрів більш ефективними. Наприклад, чіп Intel Xeon, застосовуваний в якості центрального процесора в серверах, може використовувати цю технологію для передачі інформації безпосередньо в Програмуєму користувачем вентильну базу (FPGA), яка застосовується в дата-центрах для запуску спеціальних алгоритмів для аналізу величезних масивів даних і машинного навчання , - заявив Роланд. Таке з'єднання дозволяє забезпечувати зв'язок між двома чіпами з такою швидкістю, немов вони є єдиним цілим, - коментує він, - і це вимагає менше енергії.

У компанії Intel заявили публічно, що планують в кінцевому підсумку інтегрувати технологію кремнієвої фотоніки безпосередньо в чіпи. Однак в компанії не повідомили подробиць про те, яким чином дана інтеграція буде працювати і приклад Роланда в підсумку може виявитися невідповідним.

У компанії Intel вже проанонсували появу продуктів, що мають відношення до даної технології. У серпні компанія заявила про створення пристроїв, в яких технологія кремнієвої фотоніки дозволить передавати дані на швидкості 100 гігабіт на секунду на відстані до декількох кілометрів. Однак, існуючі продукти призначені для переміщення інформації по хмарним дата-центрам, а не в набагато більш дрібних масштабах між чіпами.

Раніше Mediasat повідомляв, що технологічні гіганти об'єднали свої зусилля для створення технології прискорення роботи серверів.

Борис Скуратівський

- 10 листопада, 2016

Mediasat


RATVODДата: Четвер, 15.12.2016, 15:12 | Повідомлення # 48
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
ПЕРШИЙ КЛІЄНТ AMAZON ОТРИМАВ

ЗАМОВЛЕННЯ
НА ДРОНІ



Перша доставка замовлення Amazon дроном


Американський інтернет-рітейлер Amazon зробив першу доставку товару дроном. Своє замовлення отримав реальний покупець з англійського Кембріджширу. Про це написав у своєму Twitter генеральний директор компанії Джефф Безос.

Безпілотний літальний апарат за 13 хвилин доставив по повітрю ТВ-приставку Amazon Fire TV, а також пакет попкорну. Виконання замовлення було здійснено в рамках послуги Prime Air, покликаної доставляти товари за допомогою безпілотників за 30 хвилин.



«Дрони повністю автономні. Від злету до доставки та повернення вони на 100% управляються самостійно », - відзначили в компанії.

У Amazon великі плани на доставку Prime Air. У компанії всерйоз розраховують, що в один прекрасний день ми будемо бачити квадрокоптери так само часто як і вантажівки з посилками. Крім того, вони зможуть підвищити безпеку і ефективність транспортної системи.

15.12.2016



RATVODДата: П`ятниця, 07.04.2017, 19:44 | Повідомлення # 49
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
В Україні створено Нацраду

з питань розвитку науки і технологій




Кабмін створив Національну раду України з питань розвитку науки і технологій.
На чолі новоствореного державного органу буде прем'єр-міністр країни, пише інформаційне агентство «Інтерфакс».


Рішення про заснування Нацради з розвитку науки було прийнято на сьогоднішньому засіданні уряду.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич вважає, що таке рішення найкращим чином позначиться на розвитку в країні технологій і науки.

Національна рада України з питань розвитку науки і технологій буде складатися з двох комітетів - адміністративного і наукового, кожен їх яких включатиме по 24 людини.

«Нацрада є постійно діючим консультативно-дорадчим органом, який створюється при уряді з метою забезпечення ефективної взаємодії представників наукової громадськості, органів виконавчої влади та реального сектора економіки у формуванні та реалізації єдиної державної політики у сфері наукової і науково-технічної діяльності», - йдеться в повідомленні «Інтерфаксу».



Віталій Мосейчук

- 05 квітня, 2017



RATVODДата: Четвер, 28.09.2017, 19:39 | Повідомлення # 50
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Стандарт USB 3.2 отримав

офіційні специфікації




Форум по впровадженню USB (USB Implementers Forum) опублікував
остаточну версію специфікації стандарту USB 3.2.


Деякий час тому в ЗМІ вже проходила інформація про те, що Фокус-група USB повинна представити проект очікуваного нового стандарту USB 3.2, який в даний час фіналізовано і опубліковано. Для того щоб внести в це питання додаткову ясність і полегшити користувачам перехід до нового стандарту, ми вирішили повторити основні факти про нього.

У той час як в стандарті USB 3.0 або ж 3.1 Gen1 була передбачена можливість підключення на швидкості до 5 Гбіт / сек, а стандарт USB 3.1 Gen2 дозволяв забезпечувати передачу даних на швидкості в 10 Гбіт/сек, новий стандарт дасть можливість збільшити цей показник ще в два рази - до 20 Гбіт/сек. Розділіть це на 8 біт, і ви отримаєте 2500 Мбіт/сек, з яких необхідно відняти кодування і помилки. Втім, є відмінність, пов'язане з тим, що технологія використовує двохсмугові операції, як повідомило видання tweakers.net.

Серед ключових характеристик стандарту USB 3.2:

> Двополосні операції з використанням існуючих USB-кабелів типу C.
> Продовження використання швидкостей передачі даних і кодування, прийнятих для існуючого фізичного рівня SuperSpeed ​​USB.
> Незначне оновлення специфікації концентратора для поліпшення продуктивності і гарантування плавності переходів між одно- і двосмуговими операціями.


Таким чином, якщо говорити простою мовою, ви отримуєте пропускну здатність в 20 Гбіт/сек завдяки використанню двох смуг по 10 Гбіт/сек. Очевидно, вам знадобиться технічна можливість для з'єднання хоста і клієнта, сумісний з новим стандартом. Існуючі USB-кабелі типу C будуть сумісні з новим стандартом в разі, якщо вони сертифіковані для підтримки SuperSpeed ​​USB зі швидкістю 10 Гбіт/сек. Якщо ви любите читати довгі тексти, до ваших послуг - повна специфікація нового стандарту 3.2 об'ємом в 548 сторінок, яку можна завантажити за цим посиланням.

Поява на ринку перших пристроїв, сумісних з USB 3.2, очікується в 2019 році.



Борис Скуратівський

- 28 вересня, 2017



RATVODДата: Вівторок, 10.10.2017, 06:56 | Повідомлення # 51
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
ODI - новий оптичний інтерфейс

з прицілом на
5G




Можливо, вам вже доводилося зустрічати повідомлення від Консорціуму AXIe, торгової організації VITA
і шести інших компаній, що інформують про схвалення нового стандарту,
який отримав назву Інтерфейс оптичної передачі даних
(ODI).


Стандарт ODI - це високошвидкісний інтерфейс для приладобудування і вбудованих систем. Він руйнує звичні бар'єри, пов'язані зі швидкостями і відстанями, завдяки використанню оптичного зв'язку між пристроями через стандартний оптико-волоконний кабель. Завдяки можливості передачі даних на швидкості до 20 Гбіт/сек через один оптичний порт або до 80 Гбіт/сек через групу портів, стандарт ODI дозволяє вирішувати завдання, що виникають при організації роботи додатків 5G зв'язку, оборонних і авіаційних служб, високошвидкісному зборі даних і в процесі досліджень в галузі зв'язку.

На діаграмі 1 показано схема системи для зберігання і відтворення інформації, в якій використаний інтерфейс оптичної передачі даних ODI. Оскільки даний інтерфейс є тим, що підключається, будь-який пристрій зможе працювати з ODI, незалежно від його форми. Контролер для тестування системи налаштовує кожен пристрій для передачі в стандарті ODI через його звичний інтерфейс. На зображенні вгорі потік даних йде через ODI-з'єднання від дігітайзера в сховище. Крім цього, даний потік може бути направлений на процесор цифрових сигналів (DSP). Записані дані можуть бути відтворені шляхом відправки потоку цих даних на AWG через друге ODI-з'єднання.


Діаграма 1: Інтерфейс ODI забезпечує надшвидкісне з'єднання між тестовим пристроєм і процесором цифрових сигналів (DSP)
або пристроєм зберігання даних
. Джерело: Modular Methods


Як працює ODI?


Фахівці Технічного комітету AXIe, які брали участь в розробці стандарту ODI, пояснюють принцип роботи стандарту ODI так:

<< Якщо ми подивимося на величезну кількість сучасних додатків, таких як 5G зв'язок або радар з фазованими гратами, то стає зрозуміло, що вимоги до пропускної здатності каналів, необхідних для передачі I/Q даних, ростуть дуже швидкими темпами. Незалежно від того, створюєте ви або тестуєте ці додатки, рішення поставлених завдань потребують наявності широких пропускних каналів між блоками вимірювання і обробки. Легко підрахувати, що потрібно швидкість в 15 Гбіт/сек, і це - лише для одного каналу. При таких високих швидкостях сигнали електричного зв'язку не можуть виходити за межі плати, і на ще меншу відстань в гратчастій системі. Електричні сигнали швидко розсіюються, а коннектори створюють сильний ефект відображення, що породжує проблему для цілісності сигналу, яка ускладнює взаємодію. Додатково до всього, швидкості будуть лише зростати.

При використанні оптичних з'єднань проблеми, пов'язані з пропускною здатністю каналу, взаємодією, а також відстанню просто зникають. Ви можете підключати один до одного пристрої, що знаходяться на відстані 100 метрів один від іншого, тому немає ніякої необхідності в установці проміжних сполук в стійці.

Саме це і забезпечує стандарт ODI - метод на основі відкритої системи для підключення двох пристроїв через оптико-волоконний дата-кабель, незалежно від фізичного формату та виробника даних пристроїв. Стандарт ODI був спочатку розроблений для стандартного оптичного коннектора, який може бути розміщений в будь-якому місці будь-якого пристрою. Тому ODI працює однаково добре з усіма форматами пристроїв - незалежно від того, це пристрої AXIe, PXI, LXI, VPX або ж традиційні настільні пристрої. Він працює однаково добре з інструментами і вбудованими системами, подібними до тих, які можна знайти в військових або авіаційних додатках. ODI забезпечує можливість безперервного високошвидкісного з'єднання між інструментами, процесорами, сховищами і вбудованими пристроями через стандартні порти. Незважаючи на те, що в якості спонсора стандарту виступив Консорціум AXIe, він є відкритим для всіх виробників, без необхідності отримання ліцензій або сплати роялті.>>


Борис Скуратівський

- 09 жовтня, 2017



RATVODДата: П`ятниця, 27.10.2017, 09:04 | Повідомлення # 52
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Південнокорейський оператор представив

Wi-Fi технологію зі швидкістю 4.8 Гбіт/с




Компанія SK Telecom представила власну технологію Wi-Fi,
що дозволяє передавати дані на швидкості до 4.8 Гбіт/сек
.


Нова технологія, що забезпечує роботу мережі Wi-Fi і роботу точок доступу, заснована на стандарті IEEE 802.11ax. Вона дозволяє в чотири рази збільшити швидкість передачі даних в порівнянні з показниками стандарту гігабітної Wi-Fi мережі 802.11ac, що дозволяє передавати інформацію на швидкості в 1.3 Гбіт/сек.

Технологія передбачає використання чотирьох антен для передачі даних в смузі 160 МГц (тобто, в два рази ширше, ніж в стандарті 802.11ac), а також використовує для роботи два діапазони - 2.4 ГГц і 5 ГГц.

Крім цього нова Wi-Fi підтримує технологію множинного доступу з ортогональним частотним розділенням (OFMDA), розраховану на багато користувачів технологію MIMO (MU-MIMO) і контроль динамічної чутливості (DSC), які дозволяють підвищити ефективність роботи мережі.

У компанії SK Telecom планують почати запускати точки доступу до мережі Wi-Fi нового покоління вже в наступному році, зосередившись в першу чергу на районах з високою щільністю трафіку. Працювати з даною технологією зможуть мобільні пристрої, зібрані на чіпсетах, сумісних зі стандартом 802.11ax.

Оператор побудував в своєму науково-дослідному центрі тестовий стенд Wi-Fi для випробування якості роботи технології в різних умовах і в даний час працює над модернізацією точок доступу, які будуть вводитися в комерційну експлуатацію ближче до кінця 2017 року.

Старший віце-президент компанії SK Telecom Парк Чжи Хе, керуючий в компанії відділом розробок і дослідженням мережевих технологій, заявив, що технологія Wi-Fi нового покоління повинна стати важливим доповненням для мереж 5G.

«Створивши і запровадивши технологію Wi-Fi нового покоління, здатну передавати дані на швидкості, порівнянної зі швидкістю мереж 5G, компанія SK Telecom успішно заклала основи для запуску більш якісних пропозицій в сфері мобільного зв'язк», - заявив він. - Ми надзвичайно раді можливості попрацювати над підготовкою комерціалізації технології та продовжуємо розробляти інноваційні рішення, що дозволяють поліпшити наші можливості в сфері надання диференційованих послуг нашим користувачам».

Борис Скуратівський

- 26 жовтня, 2017



RATVODДата: Субота, 13.01.2018, 10:45 | Повідомлення # 53
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
ALi включить в свої чіпсети підтримку

технології
Advanced HDR від Techicolor




Компанія ALi Corporation, що спеціалізується на виробництві чіпсетів для сет-топ-боксів,
планує забезпечити підтримку технології HDR від Technicolor в своїх продуктах нового покоління.


Технологія Advanced HDR (покращений HDR) від компанії Techncolor, розроблена спільно з компанією Philips, об'єднує в собі універсальне рішення по дистрибуції Technicolor HDR, що дозволяє одночасно поширювати в одному потоці HDR і SDR контент, і інструмент для перетворення графіки SDR в HDR - «Technicolor Intelligent Tone Management »(ITM).

Згідно з інформацією від компаній ALi і Technicolor, дві ці технології дозволяють завдяки використанню функції електрооптичної передачі (EOTF) поліпшити якість передачі SDR і HDR контенту незалежно від екрану і формату.

Компанія Technicolor активно співпрацює з LG заради просування на ринок власної технології HDR.

«Сьогодні глядач зацікавлений в тому, щоб мати можливість бачити картинку з розширеною, інтелектуальної кольоровою гамою, близькою до квітів реального світу. Завдяки підтримці технології Advanced HDR від компанії Technicolor, сет-топ-бокси, укомплектовані чіпсетами від ALi, зможуть отримувати HDR контент від будь-якого оператора мовлення, що має HDR-сумісну платформу. В результаті чіпсети з підтримкою HDR від компанії ALi матимуть позитивний вплив на всю екосистему, збільшивши аудиторію, яка має можливість отримувати HDR контент, і скоротивши терміни, необхідні для насичення домогосподарств HDR-сумісними сет-топ-боксами», - говорить генеральний директор ALi Corporation Деніел Хуанг.

«Дана інформація, озвучена компанією ALi Corp, свідчить про успішну реалізацію місії компанії Technicolor, спрямованої на надання користувачам по всьому світу можливості дивитися яскраве і барвисте відео. Завдяки включенню в чіпсети від ALi підтримки технології HDR від компанії Technicolor, користувачі відтепер мають можливість дивитися приголомшливий HDR контент в тій якості, як припускали його автори, створений і поширюваний в режимі HDR або SDR», - говорить старший віце-президент відділу нових продуктів в компанії Technicolor Керк Баркер.

Борис Скуратівський

- 12 січня, 2018



RATVODДата: Субота, 24.02.2018, 16:09 | Повідомлення # 54
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Термін дії патентів на кодек MPEG-2 завершений:

тепер його можна використовувати без сплати роялті



Ілюстрація: Getty Images

Нещодавно в США закінчився термін дії останнього патенту,
пов'язаного з усе ще широко використовуваним кодеком MPEG-2.


Це дає можливість підприємствам середнього та малого бізнесу, любителям і всім іншим використовувати кодек без необхідності сплати ліцензійних відрахувань, - пише TechRepublic.

У Сполучених Штатах 13 лютого 2018 року закінчився термін дії патенту №7334248 - останнього патенту, пов'язаного з відеокодеком MPEG-2. Незважаючи на те, що більш нові аудіо / відео кодеки - такі як H.264 і HEVC, а також безкоштовні кодеки (типу VP8) поступово почали витісняти MPEG-2, зворотна апаратна і програмна сумісність і низький ступінь навантаження при обробці сприяє збереженню популярності кодека MPEG-2 і в 2018 році. Крім цього, кодек MPEG-2 також використовується в стандарті DVD-Video, який продовжує своє існування, незважаючи на активне зростання потокових служб.

В даний час кодек MPEG-2 використовується для ефірного цифрового телемовлення в стандарті ATSC, чинному в США і Південній Кореї, і в стандарті DVB-T, який використовується в Австралії, Індії та в більшій частині Європи і Африки. У стандарті ISDB, який прийнятий в Японії і багатьох країнах Південної Америки, кодек MPEG-2 не використовується. Устаткування для роботи з відео, встановлене в студіях телекомпаній прямого мовлення, до сих пір активно використовує кодек MPEG-2. Це пов'язано з тим, що він забезпечує низький ступінь затримки при компресії - всього частку секунди, в той час як більш ефективні кодеки мають затримку в кілька секунд.

Закінчення терміну дії патенту позбавляє виробників обладнання, яке здатне обробляти контент, компресований в MPEG-2 - телевізорів, DVD-плеєрів, USB- або PCIe-підключаємих тюнерів, а також професійного виробничого обладнання, від необхідності сплати ліцензійних зборів в MPEG LA. Використання інших технологій - таких як, наприклад H.264 - як і раніше вимагає сплати таких зборів.

Слід зазначити, що в популярному Одноплатний комп'ютері Raspberry Pi реалізована підтримка MPEG-2 на апаратному рівні - через графічний процесор Broadcom VideoCore IV, проте для роботи раніше була потрібна покупка ліцензійного ключа. Незважаючи на те, що вартість даного ключа становила всього 2.40 фунтів стерлінгів (3.36 долара), закінчення терміну дії патенту дозволить компанії Raspberry Pi Foundation зробити цю функцію безкоштовною. Втім, поки на цей рахунок не було зроблено ніяких заяв - можливо, це пов'язано з якимись контрактними обмеженнями.

Крім того, багато дистрибутиви Linux (такі як Fedora) поширюють кодеки, пов'язані з патентами, через ліцензійних обмежень. Незважаючи на те, що підтримка MPEG-2 в таких системах може бути реалізована завдяки використанню сторонніх репозиторіїв, таких як RPM Fusion, закінчення строку дії патенту дозволить проекту Fedora і творцям інших дистрибутивів Linux включати підтримку кодека в базову інсталяцію, без необхідності настройки в ручному режимі . Даний процес в цілому нагадує включення підтримки кодека MP3 після закінчення в травні минулого року терміну дії патентів, які мають до нього відношення, а також додавання в березні кодека Dolby AC3.

Для порівняння - в інших дистрибутивах для надання подібних можливостей робилися мудровані обхідні шляхи або ж легальний процес. В Ubuntu ця можливість була реалізована через установку пакета з обмеженим доступом, без установки за замовчуванням. Linux Mint інтегрує кодеки за замовчуванням, що дозволено у Франції, оскільки патенти на програмне забезпечення, як правило, не мають юридичної сили на території Європейського Союзу.

*Термін дії останнього патенту, пов'язаного з відео-кодеком MPEG-2, закінчився, що дає можливість поширювати програмне забезпечення і продавати обладнання без необхідності платити відрахування за контент MPEG-2.
*Кодек MPEG-2 як і раніше використовується для ефірного мовлення в більшій частині країн світу, а також залишається популярним для виробництва телепрограм - в силу того, що для нього характерна низьке завантаження процесора.

Борис Скуратівський

- 22 лютого, 2018



RATVODДата: Вівторок, 27.02.2018, 21:17 | Повідомлення # 55
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Inside Secure надала ALi Corporation

рішення по безпеці




Компанія забезпечить можливість включати в процес виробництва чіпів
рішення, що підвищують ступінь безпеки.


Сьогодні компанія Inside Secure, відома своїми рішеннями щодо забезпечення безпеки мобільних і пристроїв, що підключаються, повідомила про укладення угоди з корпорацією ALi Corporation - лідером інноваційних розробок в сфері систем на кристалах для сет-топ-боксів. Угода дасть ALi Corporation можливість використання рішення Secure Provisioning Solution від Inside Secure, що дозволяє значно посилити захищеність випускаємих чіпів.

Забезпечення базової безпеки по праву вважається найважливішим блоком захисту на різних ринках, включаючи автомобілебудування, сферу розваг, інтернет-речей, мобільний зв'язок і ТБ. Захист пристроїв і кінцевих продуктів може бути безглуздим, якщо їх ідентифікатори і криптографічні ключі були скомпрометовані в процесі виробництва. Завдяки таким рішенням, як Secure Provisioning Solution від Inside Secure, такі клієнти як ALi Corporation можуть забезпечувати захист своїх систем без створення додаткової інфраструктури забезпечення, що дозволить заощадити час і гроші.

Широко поширені види атак вимагають цільових налаштувань, оскільки вони зачіпають величезну кількість пристроїв і їх складно виявити. Виробники чіпів і пристроїв вбачають потенційні нові джерела доходів в наданні своїм клієнтам систем безпеки, що використовують технологічні рішення, що володіють більшою надійністю і рентабельністю в порівнянні з власними традиційними розробками.

Компанія Inside Secure є визнаним лідером у сфері послуг і рішень безпеки для напівпровідникових продуктів. Рішення Secure Provisioning Solution, яку пропонує компанія, включає в себе налаштування безпеки для безлічі різних форматів, включаючи продукти, пристрої, інтернет-служби та гібридні моделі, що дозволяють клієнтам компенсувати авансові витрати в порівнянні з поточними витратами. Рішення підходять для застосування на всіх етапах життєвого циклу пристроїв, включаючи виробництво чіпів, складання пристроїв. Це стало можливим завдяки використанню технології Root-of-Trust Engine від Inside Secure, яка дозволяє захистити ідентифікатор пристрою і забезпечити проходження його авторизації.

Рішення Secure Provisioning Solution від Inside Secure набуло широкого поширення і зарекомендувало себе високими показниками доступності і низьким впливом на процес виробництва і операційну ефективність. Дане сертифіковане рішення широко використовується в світі і набуло застосування в сотнях мільйонів чіпів, що випускаються десятками виробників.

«Ми знаємо Inside Secure по спільній роботі над безліччю успішних проектів для дуже важливих замовників, - говорить генеральний директор ALi Corporation Деніель Хуан. І що ще більш важливо - ми співпрацюємо з Inside Secure в області базових рішень, що дозволяє нам пропонувати своїм клієнтам дуже високий рівень безпеки ».

«Ми раді можливості співпрацювати з Ali, надаючи їм базові рішення для забезпечення безпеки, - говорить операційний директор Inside Secure Саймон Блейк-Вільсон. - Це підтверджує наші провідні позиції в цій галузі ринку. Пропоноване нами рішення Secure Provisioning Solution дає можливість забезпечити захист всього - починаючи від чіпа до остаточної продукції. Пропонуючи ринку дане рішення, а також рішення Root-of-Trust Engine, ми даємо можливість забезпечення захисту та безпеки електроніки на базовому рівні, а також можемо забезпечити своїм клієнтам той рівень безпеки, який їм необхідний ».

- 27 лютого, 2018

Редакція


RATVODДата: Неділя, 15.04.2018, 20:47 | Повідомлення # 56
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
JPEG XS - новий формат стиснення

для потокової трансляції
AR- і VR-контенту




Об'єднана група експертів по фотографії (The Joint Photographic Experts Group, JPEG) оголосила про розробку
нової модифікації однойменного стандарту стиснення зображень, JPEG XS, який, на думку розробників може стати
стандартом для високоякісної потокової передачі зображень в системах віртуальної і доповненої реальності.


Вперше представлений в 1992 році, формат стиснення зображень JPEG став стандартним для передачі фотографічних зображень в Інтернеті, замінивши собою формат обміну графікою (Graphics Interchange Format, GIF) 1987 року. Також даний формат запропонував можливість для користувача контролю за ступенем стиснення, підтримку чотирохгігапіксельного дозволу і колірну палітру, істотно розширену в порівнянні з його 8-бітових попередником при компресії файлу в співвідношенні 10:1 при незначній втраті якості. Незважаючи на те, що творці формату відмовилися від деяких функцій - зокрема, Graphics Interchange Format JPEG не підтримує прозорість, а анімація вимагає використання відповідного відеостандарту Motion JPEG (M-JPEG) - сьогодні велика частина фотографічних зображень в мережі використовує JPEG, і нині творці формату замислюються про його застосування в нових областях - зокрема, в сфері доповненої і віртуальної реальності (AR і VR).

Формат JPEG XS, про появу якого було оголошено на цьому тижні, на перший погляд здається «ослабленою» версією свого попередника: він пропонує стиснення з меншим ступенем - приблизно 6:1 замість 10:1. Однак, це навмисний вибір, оскільки в групі вирішили приділити більше уваги ефективності та якості, а не стиснення, з огляду на той факт, що швидкості мереж 2018 року виразно вище тих, які були доступні в 1992 році.

«Вперше в історії компресії зображень ми скорочуємо їх менше, прагнучи зберегти їх якість, при цьому ми збільшуємо швидкість процесу, використовуючи меншу кількість енергії, - пояснює професор Тураджі Ебрахімі сутність нового стандарту організації. - Ми хочемо працювати більш мудро і продуктивно. Ідея полягає у використанні меншої кількості ресурсів, але в більш розумному їх розподілі. Це справжній зрушення парадигми. Стиснення зображень за допомогою JPEG XS ніяк не впливає на їх якість: навіть експерти не бачать різниці між оригінальним і стиснутим зображенням або фільмом».

У Групі виношують чимало планів щодо додатків, в яких може знайти застосування стандарту JPEG XS. По суті, він стане протилежністю стандарту JPEG XL з більш високим ступенем компресії, який буде представлений в 2019 році. Основна частина цих планів пов'язана з областями, в яких більш важливим є скорочення часу затримки, а не необхідної ширини каналу. Зокрема, мова йде про сфери віртуальної і доповненої реальності. Є інформація також про те, що інтерес до стандарту JPEG XS вже проявили в Європейському космічному агентстві (ESA), яке планує використовувати даний стандарт в космічних зондах - для зменшення споживаної потужності при зйомці і передачі зображень. Втім, новий стандарт не прийде на зміну JPEG в повсякденному житті - в цифрових камерах, смартфонах і web-камерах - всі вони використовують відносно потужний і високопродуктивний апаратний компонент, тому непогано обходяться з класичним форматом і його більш високим ступенем стиснення.

«У найближчому майбутньому формат JPEG XS буде використовуватися в професійній сфері - зокрема, в редагуванні фільмів, космічної зйомки і професійних камерах. Сфера споживчої електроніки буде наступною - самохідні автомобілі, віртуальна реальність, доповнена реальність, бездротовий зв'язок між мультимедійними пристроями і телевізійними моніторами і проекторами, - каже Ебрахімі. - Для використання стандарту JPEG XS споживачам будуть потрібні пристрої нового покоління. Якщо ж говорити про програмне забезпечення, то, швидше за все, тут потрібно лише установка оновлень - подібних до тих, які користувачі регулярно встановлюють на свої комп'ютери і смартфони».

В даний час стандарт, випущений, подібно до свого попередника, під дозвільною ліцензією з відкритим ісходніком, очікує затвердження від Міжнародної організації зі стандартизації (ISO), після чого на ринку з'являться перші JPEG XS сумісні продукти. Більше інформації по JPEG XS шукайте на офіційному сайті Групи.

Борис Скуратівський

- 13 квітня, 2018



RATVODДата: Неділя, 15.04.2018, 20:47 | Повідомлення # 57
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Ця пісня буде вічною: інженери готують

на зміну
HEVC новий кодек JEM




Користувачів чекає чергова заміна сет-топ-боксів, а виробників - додатковий прибуток?


Протягом декількох місяців фахівці з Групи експертів по рухомих зображеннях (MPEG) і Міжнародного союзу електрозв'язку (ITU) працювали над створенням кодека JEM, який повинен з часом прийти на зміну HEVC (відомий також як H.265). І ось, нарешті, спеціально створена Спільна робоча група з досліджень в сфері відео (JVET) може похвалитися першими результатами своєї роботи.

Як заявили в MPEG, перші результати випробувань нового кодека JEM, який повинен стати наступником H.265, дають привід для скромного оптимізму. Однак аналіз даних результатів також дав зрозуміти, що новій системі стиснення відео потрібне доопрацювання. Також ряд елементів, включених в кодек в даний час, навряд чи знайдуть практичне застосування через свою складність.

Результати практичних випробувань роботи кодека були представлені Йенсом Райнером Омом і Матіасом Вином з Інституту інженерів зв'язку при Рейнсько-Вестфальському технічному університеті в Аахені. Вони відзначили, що візуально контент, стиснений за допомогою JEM, за якістю картинки практично не відрізняється від контенту, стисненого HEVC. Однак бітова швидкість передачі даних при використанні нового кодека на 35-60% нижче бітової швидкості при використанні його попередника.

Втім, на сьогоднішній день новий відеокодек має один істотний недолік: він пов'язаний зі швидкістю компресії і декомпресії. Для стиснення відео за допомогою кодека JEM потрібно в 12-16 разів більше часу, ніж при використанні HEVC. А декодування відео, стисненого за допомогою JEM, займає в 2,5-10 разів більше, ніж у випадку з відео, стислим HEVC. Однак дослідники вважають, що подальше доопрацювання кодека і використання апаратного прискорення дозволять значно зменшити ці показники.

Загальна архітектура видеокодека JEM дуже схожа на архітектуру HEVC. Його робота заснована на використанні принципу передбачення зі зворотним зв'язком з компенсацією руху від раніше декодованих опорних зображень або внутрішнього передбачення з раніше декодуваниих областей поточного зображення. Також в новому кодеку використовується вже випробувана в HEVC Високорівнева синтаксична сигналізація, управління буфером опорних зображень і інші елементи високого рівня. Модифікації та надбудови реалізовані, в першу чергу, для рівня кодування.

Серед найбільш важливих аспектів роботи нового кодека, пов'язаних з поліпшенням якості стиснення, слід в першу чергу згадати такі:

> покращено взаємне прогнозування, зокрема спостерігається більш висока точність компенсації руху, зокрема - більш точна сегментація / розбиття блоків руху, використання нетрансляційної моделей руху, включаючи поліпшене кодування інформації про рух та інформації про поділ;
> покращено внутрішнє прогнозування, що особливо актуально у випадках, коли компенсація руху не виконується, наприклад, при наявності оклюзій; це також забезпечує більш точний поділ;
> покращено кодування з використанням залишкового прогнозування, включаючи виклик баз адаптивного перетворення і вдосконалення ентропійного кодування;
> розширена фільтрація контурів, спрямована на видалення артефактів кодування, а також шуму від сигналу прогнозування.


Таким чином, як видно з перерахованих вище пунктів, конструкція декодера передбачає більш активне використання інформації, яка неявно доступна з раніше декодуваних частин відеосигналу. Однак це може означати збільшення складності обчислювальних операцій.

Перша готова тестова модель нового кодека може з'явитися в жовтні 2018 року. А поява першої робочої стандартизованої версії JEM, готової до практичного використання, очікується в жовтні 2020 року.

В даний час в індустрії телевізійного мовлення паралельно застосовують кілька кодеків: HEVC / H.265, MPEG-4 / AVC і MPEG-2.

Борис Скуратівський

- 28 вересня, 2017



RATVODДата: Неділя, 15.04.2018, 20:47 | Повідомлення # 58
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Звіт: HEVC готовий стати кодеком,

який вибирають всі




Дистриб'ютори контенту, можливо, захочуть піти за компанією Apple, яка в червні 2017 року озвучила плани
використовувати підтримку кодека HEVC для передачі відео в рамках специфікації HTTP Live Streaming (HLS).


Опитування, проведене Unisphere Research на замовлення Harmonic і Streaming Media, вказує на те, що протягом року ми станемо свідками масового впровадження кодека HEVC.

Існуючий стан справ з впровадженням кодека HEVC онлайн-дистрибуторами контенту - ТВ-мережами, платформами, комерційними сайтами, SVOD і іншими - говорить про те, що 25% (а якщо говорити точніше - 25.1%) гравців, які взяли участь в опитуванні, вже поширюють відео в компресії HEVC. Ті ж, хто не використовує даний кодек, головним чином, використовують інші кодеки або ж компресію, прив'язану до контенту. Причина цього криється в тому, що вони або цілком задоволені кодеком H.264, або не розібралися в схемі роялті.

Але, незважаючи на всі застереження, ситуація поступово змінюється. Якщо виходити з п'ятибальною шкали, то 66.2% респондентів оцінили рішення компанії Apple включити підтримку кодека HEVC на три, чотири або п'ять.

Крім того, на питання про терміни планованого впровадження кодека HEVC, 62.5% опитаних представників компаній озвучили наміри зробити це вже до кінця 2018 року. Лише 27.9% респондентів заявили, що поки не мають ніяких планів в цій сфері.

В результаті опитування було також виявлено інтерес респондентів і до інших кодеків, головним чином - до AV1 і VP9. Втім, 53.8% опитаних при цьому заявили, що не планують додавати будь-які нові кодеки.

Ознайомитися з повним текстом дослідження можна за цим посиланням.

Борис Скуратівський

- 02 березня, 2018



RATVODДата: Неділя, 15.04.2018, 20:48 | Повідомлення # 59
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Технологічні гіганти презентували

відеокодек
AV1 на противагу HEVC




Великі технологічні компанії спільними зусиллями запускають відеокодек для 4K/UHD,
що не передбачає сплати роялті
.


У середу коаліція технологічних компаній, серед яких - Microsoft, Google, Facebook, Apple, Netflix і Amazon, представила нову технологію, яка, на думку учасників спільного проекту, дасть споживачам інноваційний формат високоякісного потокового відео для трансляції програм, фільмів та ігор в дозволі надвисокої чіткості 4K.

У створеному три роки тому Альянсі відкритих медіа (Alliance for Open Media) заявляють, що новий відкритий формат, який не передбачає сплати роялті, який отримав назву AV1, був розроблений для того, щоб закласти основи нової якості потокової трансляції відео в мережі.

У минулому процес прийняття відео-форматів - починаючи від «боротьби» між VHS і Betamax і до боротьби між Blu-Ray і HD-DVD - гальмувався в силу дорогих маркетингових, ліцензійних битв і питань, пов'язаних з інтелектуальною власністю. Члени Альянсу заявляють, що прийняття AV1 повинна буде пройти швидше завдяки внеску в розвиток технології з боку багатьох країн.

«Навіть найменші компанії активно брали участь в наших щотижневих конференціях, вносячи свій внесок в цей процес», - заявив глава відділу стратегій і партнерства компанії Google Метт Фрост. Метт Фрост допоміг заснувати альянс за участю Гейб Фроста (вони не є родичами) - провідного інженера-менеджера групи операційних систем при Microsoft.

Альянс, розташував свою штаб-квартиру в Вейкфілд, штат Массачусетс, відомий також під скороченою назвою AOMedia. Кодек AV1, назва якого розшифровується як AOMedia Video Codec 1.0, повинен прийти на зміну нині використовуваних форматів потокового відео VP9, ​​який був розроблений компанією Google, і HEVC (високоефективне кодування відео), розробленим Moving Picture Experts Group (MPEG).

Кодек AV1 може компресувати дані в 4K UHD відео, що дає можливість більш ефективної потокової трансляції для глядачів. Він розроблений з урахуванням підтримки браузерів Chrome, Firefox і Edge і може бути використаний для відео в мережі вже в цьому році, запевняють Метт Фрост і Гейб Фрост.

«Той факт, що в розробці кодека брали участь багато найбільш технологічні компанії, можливо, не буде перешкоджати нової війни стандартів, однак, зможе скоротити її тривалість і знизити негативний вплив на споживачів», - заявив Джон Педді, президент Jon Peddie Research з Тібурона.

Втім, альянсу все одно доведеться переконувати виробників обладнання в необхідності включати в свої пристрої можливість підтримки кодека AV1.

«Це не відбувається настільки швидко, як того б хотілося, але коли це трапиться, це стане частиною наших систем і їх використання, - заявив Педді. - Відкриті стандарти завжди перемагають ».

Борис Скуратівський

- 29 березня, 2018



RATVODДата: Четвер, 26.04.2018, 13:35 | Повідомлення # 60
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Боротьба кодеків:

чи зможе
AV1 витіснити з ринку HEVC ?




Поки один новий кодек для компресії відео - HEVC (High Efficiency Video Coding, високоефективне кодування відео)
намагається заручитися масовою підтримкою виробників обладнання, ще більш сучасний кодек наступного покоління
- AOMedia Video 1 (AV1) - вже знаходиться на низькому старті з наміром зайняти місце HEVC через кілька років.


Дана подія знаменує собою початок серйозної боротьби між різними кодеками, призначеними для компресії відео. Алан Брезник, автор видання Light Reading, в своїй статті намагається розібратися, яка з технологій стиснення відео виявиться переможцем, і чи зможе кодек AV1 потіснити HEVC. Mediasat публікує переклад даного матеріалу з невеликими правками.

На відміну від HEVC, кодек AV1 є відкритим кодеком; його використання не вимагає сплати роялті та, як заявляють популяризатори AV1, він на 30-40% ефективніше в плані бітрейта в порівнянні з такими попередниками, як HEVC і VP9 - ще один кодек без роялті, який компанія Google просувала п'ять років тому. Частина топ-менеджерів індустрії бачать в кодеку AV1 конкурента кодеку HEVC, інші ж вважають, що він стане природним спадкоємцем HEVC - адже технології доставки відео продовжують розвиватися і стають більш ефективними.

Тим часом, кодек AV1 поступово готується до виходу на сцену. Виступаючи на Потоковому саміті, що проходив минулого тижня в Лас-Вегасі в рамках конференції NAB, глава відділу стратегії та партнерства в Chrome Media (підрозділ компанії Google) Метт Фрост заявив, що офіційний вихід на арену нового видеокодека стане черговою віхою в розвитку технологій компресії відео .

Остання знакова подія на шляху до досягнення цієї мети відбулося на початку цього місяця, коли Альянс відкритих медіа (AOM) - індустріальна група, що об'єднує «важковаговиків» ринку відео і web, що підтримує AV1 - випустила першу специфікацію кодека AV1 - AV1 1.0. «У нас є код, і він заморожений», - заявив Фрост від імені AOM.

Завдяки випуску цієї першої специфікації незабаром з'явиться підтримка AV1 в ряді популярних web-браузерів - зокрема, в Chrome від Google і Firefox від Mozilla. «Ми побачимо AV1 в браузерах вже через місяць», - заявив він.

Крім цього, зазначив Фрост, підтримка AV1 незабаром з'явиться на декількох популярних web-платформах - в першу чергу, таких як пов'язаний з Google ресурс YouTube, Netflix і Facebook. Насправді, зауважив він, на YouTube вже є кілька кліпів в форматі AV1 - вони там зараз використовуються, головним чином, для проведення тестів. «Ймовірно, на YouTube з'явиться дуже багато кліпів в стандарті AV1», - прогнозує Фрост.

Далі - приблизно в 2020 році - за словами Фроста повинна початися інтеграція AV1 в обладнання для відтворення і запису відео. Це відбудеться після того, як виробники процесорів почнуть випускати чіпсети, що підтримують даний стандарт. Він вказав на те, що зазвичай у виробників мікросхем йде від двох до трьох років на створення процесора, що підтримує нову технологію.

За словами Фроста, в AOM мають намір оптимізувати новий кодек, що максимально полегшить його прийняття виробниками обладнання. Він заявив, що, за його прогнозами, шлях розвитку AV1 стане дзеркальним відображенням шляху, пройденого кодеком VP9, ​​який спочатку з'явився в таких популярних web-браузерах, як Chrome і Firefox, а потім був прийнятий такими гігантами інтернету, як YouTube і Netflix.

Головуючий на Потоковому саміті старший аналітик компанії Frost & Sullivan Ден Рейбёрн в бесіді з Фростом заявив, що він бачить в AV1 спадкоємця нового покоління для HEVC, а не конкуруючий кодек. «На мій погляд, AV1 - це кодек, який прийде на зміну HEVC», - зауважив він.

Погоджуючись з думкою Рейбёрна, Фрост заявив, що не бачить в AV1 «конкурента» кодеку HEVC. Однак він визнав, що перехід до підтримки нового кодека буде «болючим» для гравців індустрії, а також те, що буде дорого підтримувати в процесі переходу кілька форматів.

Він також заявив, що кодек AV1 повинен компенсувати ці незручності, забезпечивши істотне підвищення бітрейтовой ефективності в порівнянні з HEVC або VP9. Він вказав на те, що прийняття кодека AV1 платформою YouTube вже призвело до прискорення часу запуску і поліпшення показників плавності відео на сайті і, в ряді випадків, дозволило YouTube поліпшити дозвіл, що отримується на призначених для користувача відеопристроях. «І все це дозволяє економити гроші», - зауважив він.

Крім цього Фрост вказав на те, що API і інструменти кодеків VP9 і AV1 володіють подібними параметрами, що має зменшити ступінь хворобливості переходу для тих, хто побажає взяти новий кодек. Він також з гордістю заявив про потенційну можливість AV1 економити ресурси пропускної смуги, вказавши на те, що під час тестів, проведених компанією Netflix на початку поточного місяця під час урочистого заходу з нагоди випуску AVI 1.0, вдалося передати потік відео з роздільною здатністю 720p на швидкості всього 207 кбіт/сек.

Як і у випадку з будь-яким новим кодеком або технологією передачі відео, одним з важливих питань, що виникають в світлі запуску AV1, є те, чи не стане він мішенню судових розглядів щодо теми інтелектуальної власності. Фрост заявив, що однією з ключових цілей AOM є відхід від подібних неприємних юридичних суперечок з іншими власниками патентів і патентних пулами. Тому розробники AV1 планують використовувати лише патенти, що належать членам AOM, в число яких входять такі компанії як Microsoft, Amazon, Netflix і Facebook, а також Google. Фрост також підкреслив, що в AOM завбачливо прийняли таке рішення, забезпечивши «строгий підхід» до інтелектуальної складової AV1.

Однак на випадок виникнення будь-яких юридичних питань в майбутньому, AOM і його члени створили спеціальний фонд для захисту кодека AV1 від будь-яких можливих юридичних розглядів, пов'язаних з порушенням прав власників патентів.

Борис Скуратівський

- 23 квітня, 2018

Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Комп'ютери. Ноутбуки. Наука та Технології » Новини Науки та Технологій
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024