FORUM TV-SATСереда
24.04.2024, 09:40

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Комп'ютери. Ноутбуки. Наука та Технології » Новини Науки та Технологій
Новини Науки та Технологій
satBuffonДата: Четвер, 08.07.2010, 18:15 | Повідомлення # 1
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Новини Науки та Технологій


RATVODДата: Середа, 13.06.2018, 20:59 | Повідомлення # 61
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Поєдинок Чемпіонату світу з футболу 2018 покажуть

в режимі віртуальної реальності через мережу
5G




Вболівальники зможуть насолодитися переглядом матчу між збірними Марокко і Ірану,
наміченого на 15 червня в рамках Чемпіонату світу з футболу, в режимі віртуальної реальності.


Для проведення трансляції буде задіяна технологія 5G, - повідомляє британське видання IT PRO.

Вболівальники зможуть насолодитися переглядом матчу між збірними Марокко і Ірану, наміченого на 15 червня в рамках Чемпіонату світу з футболу, в режимі віртуальної реальності. Для проведення трансляції буде задіяна технологія 5G.

На стадіоні «Крестовский» в Санкт-Петербурзі були встановлені камери з підтримкою технології відео високої роздільної здатності, які забезпечать трансляцію гри через 5G з'єднання жителям Москви, які знаходиться за 600 кілометрів від Санкт-Петербургу.

У російській столиці буде відкрита так звана «5G зона» - спеціальний майданчик, де вболівальники зможуть дивитися матч в режимі реального часу, одягнувши VR-окуляри і перемикаючись між картинками з декількох камер.

Можливості технології 5G вже були продемонстровані під час іншого важливого спортивного заходу - Олімпійських ігор в південнокорейському Пхёнчане, де місцевий оператор телекомунікацій KT Corp використовував технологічні розробки Intel, Ericsson AB і Samsung Electronics Co для забезпечення роботи різних служб.

Завдяки використанню технології True VR від компанії Intel і VR-окулярів, глядачі змогли дивитися фігурне катання з кутом огляду в 360 градусів в режимі реального часу. Ті ж технології були використані для трансляції Суперкубку.

Бездротові мобільні мережі п'ятого покоління повинні забезпечити передачу даних на швидкості в 10 Гбіт/сек, що в приблизно 100 раз вище, ніж мережі 4G і дозволяє за лічені секунди передавати повноцінне HD-відео.

Для Москви проведення Чемпіонату світу стане можливістю продемонструвати силу технології 5G і закладені в неї потенційні можливості для перетворення столиці на смарт-місто. В даний час в уряді Росії визначаються з частотами, які будуть використовуватися для розвитку технології 5G.

Ряд російських компаній вже використовує частоти в смугах 3.5 і 28 ГГц для проведення тестових короткострокових демонстрацій. Зокрема, слід згадати компанію MegaFon, яка є одним з найбільших мобільних операторів в Росії і виступила в якості партнера уряду Москви при організації 5G-зон на час Чемпіонату світу з футболу.

Початок широкомасштабного розгортання мереж 5G в містах відбудеться через кілька років, і це дозволить організувати смарт-міста по всьому світу. Виступаючи на церемонії відкриття Лондонського технологічного тижня, мер британської столиці Салик Хан представив дорожню карту перетворення Лондона в потужну технологічну екосистему, чому сприятиме наявність у місті великої кількості стартапів, які працюють в сфері штучного інтелекту.

«Є кілька секторів інновацій, які можуть визначити напрямок розвитку нашої економіки і систем безпеки більше, ніж штучний інтелект. Моя мета, як мера, полягає в тому, щоб вивести Лондон на перші позиції по розвитку і капіталізації цих нових технологій, а також зробити так, щоб жителі міста могли оцінити отримані можливості по-справжньому», - заявив він.

13 червня, 2018.

Редакція


RATVODДата: Четвер, 21.06.2018, 18:45 | Повідомлення # 62
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Затверджено перший всесвітній стандарт 5G



3GPP і індустрія мобільного зв'язку оголосили
про появу першої автономної специфікації 5G.


Мобільна індустрія і міжнародна організація по стандартизації 3GPP оголосили про офіційне затвердження автономної специфікації 5G, наслідком чого має стати комерційний запуск технології 5G в США вже в цьому році і по всьому залишившомуся світу - в наступному.

У минулому році в 3GPP затвердили перші неавтономні специфікації 5G, які дозволили виробникам пристроїв і мережевого обладнання почати розробку перших 5G продуктів, здатних працювати з існуючими мережами 4G / LTE. Поява інформації про завершення роботи над специфікацією говорить про те, що розробники відтепер можуть вибирати між використанням автономного стандарту 5G, які не спирається на 4G, і колишнього - неавтономного - стандарту 5G.

Остаточний «Реліз 15» стандарту 5G народився не за один день - для його розробки інженерам знадобилося 34 місяці наполегливої ​​роботи в групах і окремо. У травні цього року для завершення роботи над «Релізом 15» в південнокорейському місті Пусані під егідою 3GPP зібралося 1500 експертів.

Голова 3GPP TSG CT Георг Майєр повторив випуск автономної специфікації 5G, заявивши:

«Два роки тому 5G був всього лише деяким чином або поняттям, а завершення роботи над 15-м релізом 3GPP дозволить зробити 5G реальністю вже в самий найближчий час. Результатом роботи стане дивовижний набір стандартів, які здатні не просто забезпечити високі швидкості передачі даних і пропускну здатність для кінцевих користувачів, але також є відкритими і досить гнучкими для задоволення потреб різних галузей у сфері зв'язку».

Останні сесії 3GPP відвідало понад 600 делегатів, які представляють безліч мобільних компаній, серед яких - AT & T, Deutsche Mobile / T-Mobile, Intel, Qualcomm, Dish Network, Verizon і ряд інших. На цих заходах також були присутні представники британських, європейських, китайських, японських і корейських компаній, що виробляють обладнання та займаються мережами.

Борис Скуратівський

21 червня, 2018.



RATVODДата: Середа, 05.09.2018, 22:27 | Повідомлення # 63
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
DVB-TTML і DVB-SIS опубліковані

як технічні стандарти
ETSI



Standard Technology Telecommunications

Європейський інститут стандартизації електрозв'язку (ETSI) офіційно опублікував
Систему єдиного випромінювання (Single Illumination System) від DVB,
а також нову специфікацію DVB для текстових субтитрів.


Технічна специфікація TS 103 615 V1.1.1 після затвердження Радою правління в лютому 2018 року була доступна лише в формі Синьої книги DVB.

Стандарт DVB-SIS дозволяє отримувати сигнал для наземної ретрансляції з базових сигналів, призначених для прямого прийому побутовими ресиверами.

На практиці це, в більшості випадків, буде здійснюватися через DTH платформу з використанням одного з супутникових стандартів DVB - при направленні того ж супутникового променя на один з передавальних центрів DVB-T2.

Система дозволяє використовувати всі базові сигнали через всі існуючі стандарти DVB на основі TS - супутникові, кабельні та ефірні.

Крім того, нова специфікація DVB для текстових субтитрів також була опублікована ETSI як стандарт EN 303 560 V1.1.1. Як стандарт категорії EN, він є Європейським стандартом, схваленим національними організаціями стандартизації різних країн Європи. Доповнюючи існуючу специфікацію DVB на основі растрової технології, нова специфікація передбачає використання мови тимчасової розмітки тексту (TTML), який дає додаткову гнучкість і інші опції для підвищення зручності використання.

Технологія субтитрування на основі DVB-TTML дозволяє використовувати широкий діапазон стилів тексту, що стало можливим завдяки успіхам в обробці і рендерингу. TTML вже прийнятий в якості загального рішення для IP-платформ. Специфікація DVB уможливлює поширення TTML-субтитрів через засоби телемовлення, разом з відео та аудіо. Система тісно пов'язана з іншими системами на основі TTML, включаючи специфікацію EBU-TT-D, яка була прийнята для DVB-DASH і HbbTV.

Специфікація реєстрового субтитрування DVB (EN 300 743) також була оновлена ​​для гарантування сумісності зі службами UHD, і найближчим часом ETSI офіційно опублікує нову версію. Мовники і провайдери зможуть вибирати між растрової і TTML технологіями - в залежності від їх існуючих та майбутніх потреб субтитрування в рамках систем стандартного і IP-мовлення.

Незважаючи на те, що растрові субтитри добре себе зарекомендували і дають мовнику додаткові можливості управління і регулювання відображенням, для їх передачі потрібен високий бітрейт - і це вимога посилюється з підвищенням дозволу. Нова специфікація TTML відкриє дорогу до появи загального формату TTML субтитрів для мовних служб і Інтернету. Субтитри, використовувані в службах мовлення, можуть потім бути повторно використані для служб відео за запитом в системах DASH / CMAF.

Безумовно, ідеальним є впровадження TTML субтитрів для служб, які створюються з нуля, однак навіть мовники, які використовують растрові субтитри, можуть перейти на TTML і перетворити в цей формат субтитри на діючих платформах. Це може навіть поліпшити якість відображення звичних растрових субтитрів у випадку, коли вони виробляються з телетексту.

Борис Скуратівський

03 вересня, 2018.



RATVODДата: Неділя, 14.10.2018, 08:37 | Повідомлення # 64
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Netflix експериментує з HDR-зображеннями



Компанія Netflix почала експериментувати з використанням зображень якості HDR
(розширений динамічний діапазон) в своїх додатках для ігрових консолей PS4 Pro, а також Xbox One S і X.


У повідомленні, розміщеному в блозі потокової компанії, йдеться про те, що дані зображення не слід плутати з зображеннями, зробленими на мобільний телефон або камеру, в яких з'єднуються кілька знімків для збільшення контрастності сцени.

Спочатку даний експеримент був запущений для проведення промо-кампанії двох телесеріалів - «Безневинні» і «Залізний кулак» від компанії Marvel.

У компанії Netflix заявляють про те, що глядачі звикли бачити картинку SDR-якості, що відображається раніше непередбачуваним способом: «алгоритмічнм шляхом SDR-контент підлаштовується (або посилюється) таким чином, щоб відповідати діапазону кольорів і рівню яскравості, близьким до технічних можливостей дисплея. Відео HDR-якості добре поєднується з екранами HDR-телевізорів, оскільки вони прагнуть відображати кольори і зберігати творчий задум вихідного контенту. А ось у випадку з SDR, на жаль, спостерігається зворотний ефект, який є наслідком змін для підстроювання до HDR».

Незважаючи на те, що потокові трансляції в HDR якості ведуться вже протягом декількох років, з відображенням HDR-картинок справа йде не так просто, і для успіху необхідно вирішити ряд технічних труднощів.

У компанії Netflix заявляють про намір розвивати співпрацю з іншими гравцями індустрії для поліпшення якості.

Борис Скуратівський

12 жовтня, 2018.



RATVODДата: П`ятниця, 09.11.2018, 23:15 | Повідомлення # 65
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
ДОСЛІДЖЕННЯ: КОДЕК H.264 ЗАЛИШАЄТЬСЯ ОСНОВНИМ

ДЛЯ РОЗРОБНИКІВ, АЛЕ ПОПУЛЯРНІСТЬ
H.265 ПОМІТНО ВИРОСЛА




Використання кодека H.265 / HEVC в 2018 році значно зросло в порівнянні з 2017-м,
але при цьому на ринку кодеків продовжує домінувати H.264 / AVC.


Такі дані випливають з дослідження Bitmovin, про яких пише TVTechnology. Воно спирається на опитування 456 розробників з 67 країн.

Дев'ять з десяти розробників як і раніше продовжують використовувати H.264 / AVC, але при цьому кількість тих, хто використовує H.265 / HEVC зросла з 28% у 2017 році до 42% в 2018 році. Крім того, в 2017 році 40% опитаних розробників заявили, що планують використовувати H.265 / HEVC в найближчі 12 місяців. У 2018 році таку намір висловили 36% опитаних розробників.

Читайте також статтю «Битва відеокодеків - 2018».

08.11.2018

RATVODДата: П`ятниця, 16.11.2018, 19:00 | Повідомлення # 66
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
DVB і HbbTV представили

інструмент для перевірки
DASH




Асоціація HbbTV і DVB ​​спільно розробили інструмент для перевірки DASH.


Новий інструмент дозволяє проводити перевірки описів медіа-презентацій (MPD) і сегментів ISO/IEC 23009-1 MPEG-DASH для гарантування їх відповідності DASH-специфікаціям від DVB і HbbTV.

«Ми надзвичайно раді можливості представити на ринку цей інструмент для перевірки DASH, який допоможе розробникам додатків і постачальникам контенту перевіряти свої продукти і послуги на предмет відповідності профілів HbbTV/DVB DASH, що, в свою чергу, дасть їм можливість пропонувати користувачам гібридні послуги неперевершеної якості , що відкривають перед глядачами нові горизонти», - каже керівник Асоціації HbbTV, представник компанії TDF Вінсент Грива.

«Між DVB і HbbTV - тісні відносини, вони мають загальних членів, що робить дане партнерство просто ідеальним, - каже голова DVB Пітер МакЕвок. - Процес доставки контенту стає все більш складним і комплексним. Результатом нашої спільної роботи має стати спрощення процесу перевірки відповідності контенту вимогам для DASH-потоків».

DVB-DASH визначає принципи доставки ТВ-контенту - лінійного і за запитом - через відкритий Інтернет з використанням адаптивного HTTP потоку. Посилання на нього є в специфікаціях HbbTV, а це означає, що багато хто з наявних на сьогоднішній день на ринку пристроїв підтримують цей профіль. DVB-DASH використовується багатьма провайдерами, які надають свої послуги на території Європи.

Вихідник коду DASH-валідатора доступний на умовах безкоштовної відкритої ліцензії за адресою. Користувачі можуть без проблем перевіряти свій контент через web-інтерфейс або створювати власні копії для використання в робочому процесі на власній виробничій базі.

Інструмент для перевірки сумісності з DASH володіє більш широкими в порівнянні з доступним за адресою валідатором DASH-IF, доповнюючи собою тестовий набір HbbTV Association DRM Reference Application and Test Suite.

Борис Скуратівський

16 листопада, 2018.



RATVODДата: Середа, 28.11.2018, 23:08 | Повідомлення # 67
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
До 2022 року обсяги поставок чіпсетів Wi-Fi 6

перевищать позначку в 1 мільярд штук



Зображення: Softpedia

Згідно з прогнозами експертів агентства ABI Research, вже до 2022 року річні обсяги поставок
чіпсетів Wi-Fi 6 перевищать позначку в 1 мільярд - і це трапиться лише через три роки
після початку їх поставок на ринок, яке очікується в 2019 році.


Незважаючи на те, що на розробку і ратифікацію даного стандарту пішло кілька років, очікується, що вихід його на ринок пройде більш швидкими темпами, ніж запуск технології 5G. Наприклад, незважаючи на те, що на ратифікацію першого стандарту 5G пішло лише кілька років, обсяги поставок 5G-сумісних пристроїв за прогнозами експертів досягнуть позначки в один мільярд лише через шість років після запуску стандарту на комерційній основі. Процес прийняття технології Wi-Fi 6 буде стимулюватися, головним чином, ринком смартфонів, і перехід від стандарту 802.11ac почнеться, як очікується, в 2019 році. Однак, масове прийняття стандарту почнеться не раніше 2020 року, коли технологія буде остаточно ратифікована, і ключові виробники смартфонів почнуть все активніше випускати на ринок флагманські моделі, сумісні з нею.

«Чипсети, що підтримують попередню версію стандарту Wi-Fi 6, вже доступні в пропозиціях безлічі постачальників, серед яких - Broadcom, Qualcomm, Marvell, Quantenna, Intel і Celeno, - коментує старший аналітик агентства ABI Research Ендрю Зіньяні. - Неймовірне зростання кількості пристроїв, що підтримують Wi-Fi, збільшення призначених для користувача запитів щодо трафіку, зростання кількості користувачів точок доступу (AP), тенденція до розвантаження стільникових мереж, збільшення щільності мереж Wi-Fi, зростання обсягів використання Wi-Fi поза домом, відмінність в типах пристроїв і трафіку, бажання збільшити потужність і ефективність використання спектра - все це головні рушійні сили, що стимулюють впровадження 802.11ax. В результаті вже сьогодні ми є свідками підвищеного інтересу до Wi-Fi 6 з боку розробників мережевих і корпоративних додатків в силу того, що даний стандарт дозволяє збільшити продуктивність в завантаженому середовищі».

Крім усього іншого, в FCC недавно проголосували за відкриття смуги в 1200 МГц в діапазоні 6 ГГц для неліцензованих пристроїв. В очікуванні відкриття спектру частот, робоча група 802.11ax в даний час визначається з тим, яким чином краще включити в стандарт 802.11ax підтримку діапазону 6 ГГц. Це допоможе відкрити дорогу до більш легкого просування чіпсетів і пристроїв, сумісних з 6 ГГц, в разі виділення даного діапазону.

«Запуск стандарту 802.11ax паралельно з виділенням додаткового частотного спектру дозволить значно поліпшити продуктивність мереж Wi-Fi, дасть можливість збільшити масштаби таких мереж і задовольнить попит на передачу трафіку на десятиліття. У разі виділення додаткового частотного спектру, на думку багатьох гравців ринку, більшість станцій і пристроїв точок доступу будуть трьохдіапазонними - з реалізованою підтримкою діапазонів 2.4 ГГц, 5 ГГц і 6 ГГц», - каже Зіньяні.

Виділення додаткового частотного спектру також відкриє шлях до розробки наступного стандарту Надвисокої пропускної здатності, який повинен за своїми параметрами перевищити показники 802.11ax завдяки наявності більш широких каналів 320 МГц, більшої просторовості потоків і мультидіапазонної агрегації.

Запропонована недавно Альянсом Wi-Fi нова система назв різних поколінь стандартів Wi-Fi була позитивно сприйнята індустрією і дасть можливість більш якісно рекламувати можливості технології та її переваги для кінцевих користувачів.

«Протягом кількох років в компанії ABI Research вказували на необхідність введення більш чіткого брендування в технології Wi-Fi, внісши в нього більш чіткий посил для користувачів, що має краще передавати споживачам інформацію про нові функції та можливості, які підтримуються конкретними стандартами Wi-Fi, - додає Зіньяні. - Краща обізнаність про сильні сторони та обмеження пристроїв Wi-Fi може також стимулювати конкуренцію і більш активний розвиток ринку - людей перестануть задовольняти запропоновані провайдерами в рамках контракту застарілі моделі роутерів, вони захочуть витрачати гроші на пристрої, що підтримують стандарт Wi-Fi 6, які краще Wi-Fi 5 сумісних пристроїв. Тобто, події будуть розвиватися за тим же сценарієм, який відбувається в сфері стільникового зв'язку - з заміною пристроїв 3G на пристрої 4G, а незабаром - і на 5G. Це допоможе створити більш конкурентний ринок, де Wi-Fi буде все частіше грати роль ключового диференціатора між різними типами пристроїв і стане вирішальним фактором при прийнятті користувачем рішень про покупку».

Борис Скуратівський

28 листопада, 2018.



RATVODДата: Вівторок, 04.12.2018, 13:14 | Повідомлення # 68
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Розроблено новий міжнародний стандарт

для
Інтернету речей




Для Інтернету речей розроблений новий стандарт, що свідчить про зростання використання додаткових технологій
і потреби узгодження на міжнародному рівні принципів функціонування різних нових технологій.


Новий стандарт - ISO / IEC 30141, Інтернет речей (IoT) - еталонна архітектура, він покликаний забезпечити уніфікацію і стандартизацію на міжнародному рівні Довідкової архітектури IoT, використовуючи загальний словник, багаторазові проекти і кращі галузеві напрацювання.

Швидкий ріст


Інтернет речей продовжує зростати прискореними темпами. Велика частина додатків використовує існуючі технології, і об'єднує їх, підключаючи пристрої один до одного, покращуючи тим самим управління бізнесом і знижуючи витрати. Багато IoT додатки займаються збором даних, дозволяючи пристроям працювати синхронно і збільшуючи залученість користувача.

Відповідно до огляду, підготовленого виданням Forbes, міжнародний ринок IoT до 2020 року виросте з 157 мільярдів до 457 мільярдів доларів. Якщо говорити про конкретні сектори, які демонструють найбільш високе зростання, то це будуть сектор дискретного виробництва, транспорт і логістика, а також сфера комунальних послуг.

З цим прогнозом в цілому згодні і аналітики компанії Ericcson, додаючи, що кількість IoT пристроїв до 2022 року досягне позначки в 18 мільярдів, що обумовлено бажанням багатьох компаній скористатися перевагою сучасного аналізу даних.

Більше проблем безпеки


З ростом кількості пристроїв, що підключаються збільшуються і проблеми в сфері їх безпеки, і ці проблеми ще в більшій мірі стосуються пристроїв, які не відповідають прийнятим стандартам. Голова Федеральної торгової комісії США Едіт Рамірес озвучила три основних побоювання, пов'язані з використанням IoT:

> Всеохоплюючий збір даних.
> Потенціал несподіваного використання призначених для користувача даних.
> Підвищені ризики безпеки.


На думку Джона Кука, директора відділу продакт-менеджменту в компанії Symantec, всі ці проблеми в сфері безпеки є результатом гонки на ринку: «Багато виробників IoT пристроїв сьогодні переживають період, який можна порівняти з періодом Золотої Гарячки ... Кожен поспішає вийти на ринок. Є дійсно багато людей, які не думають про безпеку».

Як приклад типової проблеми з безпекою можна назвати ситуацію, коли компанії підключають в свої мережі незахищені пристрої, а потім не можуть оновити програмне забезпечення. Крім того, до мережі IoT підключається безліч застарілих пристроїв, які не мають необхідного захисту від зовнішніх загроз.

Потреба в новому стандарті


Доктор Франсуа Кольє, голова об'єднаного технічного комітету ISO та Міжнародної технічної комісії (IEC), яка розробила стандарт, в своєму записі на блозі Міжнародної організації зі стандартизації наголошує на необхідності запровадження стандарту, який би відображав факт експоціонального зростання IoT в цілому ряді секторів і, зокрема, пише: «Отже, нам необхідна еталонна архітектура, яка максимізувала б переваги і скоротила б ризики ... цей стандарт забезпечує еталонну архітектуру для застосування в IoT системах».

Новий стандарт був написаний для формування загальної рамкової моделі, яку інженери і розробники зможуть використовувати для створення систем, визнаних «такими, що заслуговують довіри». Під довірою слід розуміти створення IoT додатків, які були б надійними, захищеними, безпечними, поважали конфіденційність і володіли б стійкістю перед такими руйнівними чинниками, як стихійні лиха і атаки.

Борис Скуратівський

30 листопада, 2018.



RATVODДата: Вівторок, 29.01.2019, 17:53 | Повідомлення # 69
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Компанія BlackBerry приєдналася

до патентного пулу кодека
HEVC




BlackBerry приєднується до патентного пулу Velos Media.


Канадська телекомунікаційна компанія надасть свої критично важливі для розвитку стандарту патенти для пулу Velos, які об'єднують патенти, і мають відношення до кодеку високоефективної компресії відео (HEVC). Про це йдеться в прес-релізі, представленому 18 січня.

В останні роки компанія BlackBerry змінила основний напрямок своєї діяльності, перейшовши від смартфонів до корпоративного програмного забезпечення і «інтернету речей».

«Ми раді тому, що компанія BlackBerry приєдналася до платформи Velos Media, що ще більшою мірою розширить можливості доступу до найважливіших інновацій в сфері HEVC, що відкриває перед користувачами шлях до насолоди відео більш високої якості», - заявив президент Velos Фред Телецькі.

HEVC - це стандарт компресії, який використовується для стиснення відео високої роздільної здатності.

Velos також управляє патентом HEVC, що належать п'яти іншим членам пула: Ericsson, Panasonic, Qualcomm, Sharp і Sony.

Пул був організований в 2017 році.

«Оптимізований підхід Velos Media відкриває перед виробниками продуктів розумний і ефективний шлях до отримання ліцензій, а наші власники патентів отримують чітко видиму віддачу від своїх інвестицій в проведені дослідження і розробки», - заявив Телецькі.

Борис Скуратівський

29 січня, 2019.



RATVODДата: Четвер, 31.01.2019, 10:25 | Повідомлення # 70
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Американські вчені придумали пристрій

для перетворення сигналів
Wi-Fi в енергію




Американські дослідники завершили реалізацію проекту зі створення гнучкої антени,
здатної перетворити електромагніті імпульси в електрику.


Такий пристрій називається ректенна, пише Finance.ua.

Згідно з даними, над створенням пристрою працювали вчені з Массачусетського інституту технологій. За їх словами, винахід може збирати енергію з навколишнього середовища, що робить можливим його застосування навіть в медичних цілях.

«Така конструкція дозволила створити повністю гнучкий пристрій, досить швидкий для охоплення більшості радіочастотних діапазонів, використовуваних нашою повсякденною електронікою, включаючи Wi-Fi, Bluetooth, LTE і багато інших», - повідомив інженер інституту Сюй Чжан.

Відзначається, що гнучкість ректенни дозволяє використовувати її як на великих площах, так і в маленьких портативних пристроях.

Лада Васюкова

30 січня, 2019.



RATVODДата: Четвер, 31.01.2019, 23:41 | Повідомлення # 71
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Вуличні шафи британських провайдерів

будуть заряджати
електромобілі




Ідея перетворення шаф в точки зарядки належить компанії Liberty Global,
яка планує втілити задум за допомогою свого дочірнього провайдера Virgin Media.


Про це пише ixbt.com.

Повідомляється, що з 40 тисяч шаф, наявних у Virgin Media, лише частина має власні джерела живлення. Однак, за словами власників компанії, планується постачання інших точок необхідними ресурсами, що дозволить перетворити їх на повноцінні пункти зарядки електромобілів.

Як повідомляє джерело, проект уже був профінансований державою в рамках урядової програми, спрямованої на екологію.

Відзначається, що Німеччині вже має подібний досвід. Місцевий оператор Deutsche Telekom перетворив 12 000 своїх вуличних шаф в точки зарядки.

Лада Васюкова

31 січня, 2019.



RATVODДата: П`ятниця, 01.02.2019, 21:04 | Повідомлення # 72
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Канадські вчені наблизили еру

квантового інтернету




На фото: Професор Інженерного університету Торонто Хой-Квонг Ло

Дослідники-інженери продемонстрували робочий проект пристрою,
який може стати основою майбутнього квантового інтернету.


Професор Інженерного університету Торонто Хой-Квонг Ло разом зі своїми колегами розробив ключовий елемент повноцінного фотонного квантового репитера, який повинен стати вирішальним фактором системи квантового зв'язку на далекі відстані.

Квантовий інтернет - це «Святий Грааль» квантової обробки інформації, що дозволяє задіяти безліч новітніх систем і додатків, включаючи інформаційно-теоретичний безпечний зв'язок. Творці сьогоднішнього інтернету не особливо замислювалися про питання безпеки, і це дуже добре помітно: зломи, повідомлення про уразливість, комп'ютерне шпигунство є цілком звичайною справою. Злісні хакери постійно пробивають діри в інтелектуальних рівнях захисту, що зводяться окремими особами, корпораціями та урядами.

У світлі даних проблем, дослідники запропонували задіяти інші способи передачі даних, які б використовували ключові закони квантової фізики для створення практично ідеальної системи шифрування. Одна з найбільш перспективних технологій такого шифрування відома як роздача квантових ключів (QKD). В основі QKD лежить той факт, що простий акт вимірювання стану квантової системи руйнує цю систему. Таким чином, будь-яка спроба прослушки системи залишає чіткий слід, і зв'язок розривається ще до моменту витоку важливої ​​конфіденційної інформації.

До сих пір такий тип квантової безпеки демонструвався виключно в системах малого масштабу. Ло і його команда входять в число тих дослідників, які закладають основи майбутнього квантового інтернету, працюючи над вирішенням завдань пересилання квантової інформації на великі відстані через оптичні волоконні лінії.

Проходячи довгі відстані по оптико-волоконних кабелях, світлові сигнали втрачають свою силу, і тому на певних проміжках ланцюга в неї включаються спеціальні пристрої, які називаються репітерами. Репітери підсилюють потужність сигналу, допомагаючи передавати інформацію на далекі відстані.

Однак, квантова інформація - специфічна, і існуючі сьогодні репітери використовувати для її передачі проблематично. Для роботи мережі потрібно зберігання в репітері інформації про квантовий стан, що робить їх роботу більшою мірою схильною до помилок. А їх виробництво - складне і дороге, оскільки їм доводиться працювати в умовах кріогенних температур.

Ло і члени його команди запропонували інший підхід. Вони працюють над створенням репітерів нового покоління, які називаються повністю фотонними квантовими репіторами, які усувають або зводять до мінімуму багато недоліків стандартних квантових репітерів. Разом зі своїми колегами з Університету Осаки, Університету Тойама і японської NTT Corporation Ло і його команда представили робочу концепцію за результатами своєї роботи, яка нещодавно була опублікована в Nature Communications.

«Ми розробили повністю фотонні репітери, що дозволяють проводити Інвертований в часі адаптивний вимір стану Белла, - каже Ло. - В силу того, що дані репітери є повністю оптичними, вони мають переваги, які не властиві традиційним - заснованим на квантовій пам'яті речовини - репітерів. Наприклад, даний метод може використовуватися при кімнатній температурі».

Квантовий інтернет може забезпечити роботу додатків, існування яких неможливо в умовах стандартного інтернету - мова йде про такі речі, як непробивна безпека і телепортація.

«Повноцінна оптична мережа є перспективною формою інфраструктури для швидкого і енергоефективного зв'язку, яка буде потрібно для майбутнього квантового інтернету, - пояснює Ло. - Наша робота допомагає знайти шляхи до цього майбутнього».

Борис Скуратівський

01 лютого, 2019.



RATVODДата: Вівторок, 05.02.2019, 21:34 | Повідомлення # 73
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
У Росії затверджено стандарт передачі даних IoT



Відповідний наказ видало Федеральне агентство з технічного регулювання і метрології (Росстандарт).


Документ затверджує перший в РФ стандарт технології передачі даних для інтернету речей (IoT). Про це пише РІА Новини.

Повідомляється, що технічний комітет «Кібер-фізичні системи» розробив стандарт NB-Fi, який може організувати передачу сигналу до 10 км в містах та до 30 км в сільській місцевості.

Технологію введуть в експлуатацію вже з квітня поточного року і будуть використовувати ще протягом трьох років.

Нагадаємо, нещодавно Держкомісія схвалила проект «Експрес-РВ», що передбачає створення групи супутників для забезпечення доступу в інтернет по всій території Росії, в Арктиці і на транспортних засобах вздовж Північного морського шляху.

Лада Васюкова

05 лютого, 2019.



RATVODДата: Субота, 09.02.2019, 10:21 | Повідомлення # 74
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
KDDI і Nokia збільшать швидкість

широкосмугового інтернету в Японії до 830 Мбіт/сек




Рішення G.fast від компанії Nokia буде застосовуватися в багатоквартирних будинках,
де до сих пір швидкість скачування даних була обмежена «стелею» в 100 Мбіт/сек.


Японський оператор телекомунікацій KDDI планує збільшити швидкості передачі даних в своїх надшвидкісних широкосмугових мережах до позначки в 830 Мбіт/сек, запровадивши рішення G.fast від Nokia.

Японські оператори телекомунікацій проводять агресивну політику першочергового розвитку оптико-волоконних мереж, однак, в компанії KDDI вирішили звернути увагу на технологію G.fast, яка буде використовуватися при наданні послуг доступу в Інтернет мешканцям багатоквартирних будинків (MDU), де вже є інфраструктура мідних ліній.

«Компанія KDDI вже пропонує можливість доступу в Інтернет на 10-гігабітній швидкості для клієнтів серед передплатників FTTH-послуги «au Hikari», однак для мешканців багатоквартирних будинків, де складно розгорнути оптико-волоконні мережі, швидкість має обмеження в 100 Мбіт/сек. Технологія G.fast від компанії Nokia дозволяє підключати існуючих абонентів 100-мегабітної послуги і нових абонентів G.fast через одну і ту ж DPU (точку роздачі). Це дасть нам велику гнучкість і можливості економії при задоволенні запитів наших клієнтів, пов'язаних з підвищенням швидкості Інтернету. Наше рішення звернутися до технології G.fast пов'язано з нашою тривалою співпрацею з компанією Nokia, яка є нашим довгостроковим партнером в сфері впровадження інноваційних технологій», - говорить генеральний директор Відділу розвитку мережевих технологій в KDDI Шігенарі Саїто.

Мережі, побудовані за технологією G.fast від компанії Nokia, передбачають можливість масштабування, яке дозволяє забезпечити швидкість завантаження до 2 Гбіт/сек завдяки використанню каналу в смузі 212 МГц. Згідно з підрахунками фахівців компанії Nokia, в Японії налічується близько 6 мільйонів користувачів послуги VDLS2, яким знадобиться технологія G.fast для отримання можливості виходу в мережу на надвисоких швидкостях.

«Оператори, які бажають запускати нові широкосмугові послуги надвисокої швидкості все частіше звертаються до мультітехнологічних стратегій, які дозволяють їм отримувати максимум віддачі від одночасного використання мідних і оптико-волоконних ліній. Особливо це стосується випадків підключення жителів багатоквартирних будинків, де досить складно розвивати звичні рішення типу «волокно в будинок». Ми раді можливості співпраці з компанією KDDI, яка вирішила використовувати нашу технологію G.fast для надання доступу в Інтернет на швидкостях, близьких до швидкостей волоконних ліній, що збільшить привабливість їх широкосмугових послуг для абонентів», - говорить президент Fixed Networks Business Group компанії Nokia Сандра Мотл.

Борис Скуратівський

08 лютого, 2019.



RATVODДата: Субота, 16.02.2019, 12:29 | Повідомлення # 75
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
У Норвегії відкрили перший в світі 5G-кінотеатр



У компанії Telia Norway вважають, що основні питання впровадження 5G
лежать на рівні додатків, а не чистої технології.


І одним з таких додатків є новий пілотний проект 5G-кінотеатру, - пише видання ZDNet.

Обидва провідні мобільні оператори Норвегії запустили по власній пілотній 5G-мережі. Telenor запустив свою мережу в місті Конгсберг, що знаходиться в годині їзди від Осло, в листопаді минулого року, а Teliawent змонтував дві базові станції поруч зі своїм офісом в Осло в середині грудня 2018 року.

На відміну від мобільних технологій минулих поколінь, коли в першу чергу запускалися самі мережі, а лише потім наставала черга додатків, з 5G все йде з точністю до навпаки.

«Ми починаємо впроваджувати 5G, дивлячись на нього з точки зору клієнта - вивчивши, перш за все, варіанти використання і сценарії обслуговування і від цього вже виходимо, думаючи про принципи розвитку технології, - заявив генеральний директор Telia Norway Ебрахам Фосс. - Таким чином, ми можемо визначити потреби клієнтів і розглянути всі можливості для розвитку бізнесу. Ми будемо розвивати 5G рішення в рамках індустрії в розрізі галузей і регіонів».

Одним з найбільш несподіваних додатків, тестованих у вигляді пілотного проекту, є кінотеатр Odeon, який зручно розташувався в зоні покриття сигналу пілотної мережі. Кінотеатр є новітнім і найбільшим в Осло, він має 14 залів і укомплектований новітнім обладнанням для передачі відео і звуку.

В рамках роботи кінотеатру Odeon тестується мережа 5G для доставки цифрових файлів кіно і надання доступу до Інтернету в гостьових Wi-Fi зонах в будівлі. Завдяки цьому кінотеатр Odeon Oslo можна сміливо називати першим в світі 5G кінотеатром.

За словами комерційного директора Odeon Norway Джона Ейнара Сівертсен, проект в першу чергу є тестом.

«Використання 5G-інтернету замість традиційних ліній дає нам велику ємність каналів в порівнянні з тією, до якої ми звикли, - заявив він в інтерв'ю ZDNet. - У нас є надмірність в стандартних лініях, тому сьогодні ми не залежимо від мереж 5G. Однак 5G дає нам можливість завантажувати файли на швидкості, яка до сих пір була нам недоступна. Ми передаємо фільми на локальні сервера, тому відтворення здійснюється на локальному рівні, проте, ми також тестували і живу потокову передачу, яка також проходить ідеально».

У пілотній мережі 5G від Telia використовується «неавтономний варіант 5G». Це означає, що сигнальний трафік для настройки каналів даних передається в стандарті 4G в діапазоні від 1 800 МГц, а сам трафік даних йде в смузі 3.7 ГГц в технології 5G.

Згідно з інформацією від компанії Telia, при роботі в такому режимі вдається досягти продуктивності на рівні в 2.2 Гбіт/сек, а час відгуку складає від 7 до 8 мілісекунд.

Ці показники набагато вище відповідних показників 4G, де час відгуку складає 40 мілісекунд і вище. Для організації роботи тестової мережі Telia використовується обладнання компаній Nokia, Ericsson і Huawei.

Борис Скуратівський

- 15 лютого, 2019



Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Комп'ютери. Ноутбуки. Наука та Технології » Новини Науки та Технологій
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024