FORUM TV-SATСубота
20.04.2024, 17:29

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Комп'ютери. Ноутбуки. Наука та Технології » Новини Науки та Технологій
Новини Науки та Технологій
satBuffonДата: Четвер, 08.07.2010, 18:15 | Повідомлення # 1
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Новини Науки та Технологій


RATVODДата: Субота, 11.01.2020, 18:33 | Повідомлення # 121
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
Dolby Vision IQ: модернізована версія HDR

з використанням світлових датчиків телевізора



Фото: 4K Filme

Компанія Dolby Labs вже знаходиться в авангарді розвитку технології HDR відео,
завдяки розробці формату Dolby Vision, однак, це не означає, що вона спочиває на лаврах.


Система Dolby Vision IQ, продемонстрована в рамках виставки CES 2020 на Лас-Вегасі, є вдосконаленою версією стандарту HDR, яка передбачає використання вбудованих датчиків освітлення телевізора для автоматичного калібрування зображення на екрані залежно від рівня освітлення в кімнаті.

Рівень (і інші нюанси) освітлення можуть впливати на якість зображення на екрані самим різним способом - починаючи від появи небажаних відблисків і віддзеркалень до загальної яскравості, яка може розмивати зображення на екрані. Тому бажано, щоб виробники телевізорів і Dolby Labs розуміли ці нюанси, пов'язані з освітленням, щоб забезпечити коригування налаштувань для їх компенсації. Більшість моделей смартфонів вже володіє такими функціями для підвищення читабельності тексту на екрані, проте, у випадку з HDR контентом слід говорити про різницю між відображенням і невідображення всіх деталей сцени на екрані.

Цікаво також твердження компанії Dolby про те, що система Dolby Vision IQ повинна внести свою лепту в процес розуміння телевізором того, який саме контент відтворюється на екрані, і таким чином при перемиканні каналів або джерел відео телевізор може реагувати, змінюючи налаштування на найбільш підходящі для того чи іншого контенту.



У компанії Dolby Labs заявляють про те, що на початковому етапі технологія Dolby Vision IQ буде підтримана такими компаніями як LG і Panasonic.

Компанія Dolby Labs також використовувала CES 2020 в якості майданчика для демонстрації можливостей свого відносно нового формату Dolby Atmos Music. В Dolby постійно нагадують про зростаючу кількість треків, доступних в Atmos Music, і музикантів, які обрали його. На даний момент залучені два великих лейбла - Universal Music Group і Warner Music Group - представляють таких артистів, як Аріана Гранде, The Beatles, Coldplay, Елтон Джон, Джей Балвін, Леді Гага, Марвін Гей, Пост Малоун, Шон Мендес і The Weeknd. Власник Tidal Jay-Z також працює над оновленням свого каталогу в форматі Atmos Music.

На жаль, можливості для прослуховування музики у форматі Dolby Atmos Music залишаються обмеженими. На даний момент Amazon Echo Studio є єдиним автономним динаміком, що підтримує даний формат (ексклюзивно через Amazon Music HD). Tidal HiFi також може бути задіяний в якості джерела контенту в форматі Atmos Music, однак, тільки при використанні певних Atmos-сумісних смартфонів і планшетів на базі Android. Але навіть вони відтворюють контент в Atmos Music виключно через вбудовані динаміки, а не через спільні навушники.

Проте, експерти прогнозують, що музичні 3D-формати - такі як Doby Atmos Music і Sony 360 Reality Audio - будуть в числі основних трендів в сфері аудіо в цьому році на виставці CES 2020.

Борис Скуратівський

10 січня, 2020



RATVODДата: Середа, 15.01.2020, 21:32 | Повідомлення # 122
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
США планує фінансово заохотити компанії,

що конкурують з
Huawei




У США побоюються стрімко зростання впливу Huawei в світі.


Американські сенатори збираються вкласти понад мільярд доларів у розвиток конкурентних китайському виробникові компаній по виробництву телеком-обладнання, передає Інтерфакс-Україна.

Повідомляється, що $ 750 млн буде виділено на субсидування виробників, які займаються розробкою 5G-технологій. Ще $ 500 млн підуть на створення фонду підтримки компаній, що використовують «надійне і безпечне» обладнання.

Таким чином США сподівається похитнути авторитет Huawei в області поставок обладнання для мереж мобільного зв'язку. Сенатори розраховують, що оператори після прийнятих Америкою заходів почнуть закуповувати обладнання у конкурентів Huawei, зараз це, перш за все, шведська Ericsson AB і фінська Nokia Corp.

«Американська влада звинувачує китайський уряд у субсидуванні розвитку зарубіжного бізнесу Huawei за рахунок низькопроцентних кредитів та інших видів допомоги, вважаючи, що це дає компанії несправедливу конкурентну перевагу в порівнянні з її західними конкурентами», - пише ресурс.

Нагадаємо, в грудні компанія Huawei створила 5G-смартфон, абсолютно не вдаючись до американських комплектуючих. Таким чином китайський виробник заявив про свою незалежність від технологій США.

Лада Васюкова

15 січня, 2020.



RATVODДата: Середа, 03.06.2020, 08:31 | Повідомлення # 123
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
За провайдерською моделлю: Вадим Сидоренко

запустив в Білій Церкві проект розумного будинку




OMO systems - український стартап, заснований екс-гендиректором провайдера "Тріолан"
Вадимом Сидоренко і Грантом Даяном в 2019 році, запустив пілотний проект в 263 будинках Білої Церкви.


Про це корреспонденту Mediasat повідомили в прес-службі компанії.

Тепер 100 тисяч жителів міста можуть зробити своє житло розумним: відкривати двері під'їзду за допомогою мобільного додатку або по розпізнаванню особи, підключити системи безпеки, відеоспостереження і захисту від потопу не тільки в квартирі, а й в місцях загального користування. При цьому вартість обслуговування менше ціни за інтернет.

OMO systems є першою в Європі компанією, яка пропонує технології розумного будинку за провайдерською моделлю. Тобто, самостійно встановлює найдорожчу частину системи - хаб - в під'їздах будинків і об'єднує розумні пристрої в одну мережу. На відміну від коробкових рішень, мешканцям будинку не потрібно купувати індивідуальний хаб управління для своєї квартири. Досить вибрати необхідну послугу і підключитися до неї.

На сьогоднішній день в Білій Церкві розумна мережа ОМО покриває 263 багатоквартирних будинки. Це перший етап глобальної задачі стартапу - зробити технології розумного простору доступними кожному, у кого є смартфон.

Компанія планує побудувати мережу розумних будинків по всій Україні і співробітничати з муніципальними службами для автоматизації міської інфраструктури.

Жителі підключених будинків отримують такі функції:

> Відкривати вхід в парадне з допомогою ключа в мобільному додатку.
> Передавати тимчасовий ключ гостям і кур'єрам.
> Об'єднувати відеокамери в систему розумного відеоспостереження.
> Убезпечити квартиру, підключивши бездротові датчики відкриття дверей, протікання води або витоку газу.
> Встановити датчики контролю рівня СО2, клімат-контролю, управління освітленням і електроприладами.

«Зараз елементи розумного будинку сприймаються як щось складне і витратне, але ми знаємо, як це змінити. Ми об'єднали управління датчиками різних виробників в одному мобільному додатку і дали можливість вибирати з тисяч пристроїв на ринку. А завдяки провайдерському підходу витрати на автоматизацію житла знижуються в рази», - прокоментував Вадим Сидоренко, співзасновник і генеральний директор компанії ОМО.

Мережа ОМО працює по протоколу ZigBee. Він орієнтований на додатки з гарантованою безпечною передачею даних і тривалою роботою пристроїв від батарей (датчики можуть працювати від батарейок до 2-х років).

02 червня, 2020.

Редакція


RATVODДата: Четвер, 03.12.2020, 18:15 | Повідомлення # 124
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
Нідерланди працюють

над створенням
квантового інтернету



Фото: Mobile Europe

У Нідерландах приступили до розробки квантового інтернету.


Фахівці побудують в частині Амстердама локальну мережу, яка з часом переросте в повноцінний квантовий інтернет, передає HitechsNews.

Повідомляється, що працювати над створенням квантового інтернету будуть оператор KPN, асоціація голландських освітніх і дослідницьких установ SURF, а також компанія OPNT. Керівництво взяла на себе дослідницька група QuTech, яка отримує елементи квантових обчислень від Intel.

«Мережа буде з'єднувати квантові процесори один з одним через оптичні канали для обміну квантовими бітами або кубитами. Спочатку будуть вирішуватися більш прості завдання: квантове шифрування даних, синхронізація», - пише ресурс.

Відзначається, що спочатку буде побудований невеликий локальний прототип нового інтернету в частині Амстердама. Згодом, заявляє представник QuTech Войцех Козловські, ця мережа перетвориться на повноцінний квантовий інтернет.

Нагадаємо, цього літа в США запропонували стратегію розвитку квантового інтернету. Будівництво мережі буде реалізовано за 10+ років в п'ять етапів, кожен з них передбачає впровадження квантового інтернету в декількох лабораторіях, які перебувають в різних частинах країни. Після цього у США буде можливість створити повноцінний прототип квантової мережі.

Раніше в Китаї створили квантову лінію зв'язку довжиною понад тисячу кілометрів. Таким безпечним каналом вченим вдалося з'єднати міста Наньшань і Делінха.

Лада Васюкова

03 грудня, 2020.



RATVODДата: Понеділок, 04.01.2021, 17:44 | Повідомлення # 125
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
Adobe остаточно припинила

підтримку
Flash Player



Зображення: Хакер

Adobe повністю припинила підтримку Flash Player.


Про плани щодо закриття технології компанія оголошувала ще в 2017 році, передає iXBT.com.

Повідомляється, що повне блокування ще не запущено - у користувачів є ще тиждень. Вже з 12 січня Adobe сама почне блокувати контент Flash від відтворення в Flash Player.

Ще в 2015 році Adobe попросила розробників переходити на інструменти HTML5 замість Flash. У 2017 році компанія офіційно оголосила про намір закрити Flash Player. А в кінці 2020 року користувачі Windows 10 почали отримувати попередження з рекомендацією видалити Flash Player з системи.

Відзначається, що некомерційна організація Internet Archive планує зберегти багату культурну спадщину Flash. Її стараннями, популярні ігри та анімацію на основі технології Flash можна буде знайти на порталі Internet Archive.

Лада Васюкова

04 січня, 2020.



RATVODДата: Четвер, 07.01.2021, 14:44 | Повідомлення # 126
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
Представлена ​​адаптивна версія технології HDR10 +.



Вона дозволить підлаштовувати зображення на екрані під освітлення в кімнаті


Консорціум HDR10 + Technologies, очолюваний компаніями Panasonic і Samsung Electronics, представили технічні характеристики нової функції, що отримала назву HDR10 + Adaptive, яка була розроблена для того, щоб оптимізувати HDR10 + - контент для більш одноманітного відображення в різних середовищах.

Еталонний матеріал в стандарті HDR (розширений динамічний діапазон) зазвичай створюється в затемнених приміщеннях в майстернях або студіях продакшн, в той час як умови перегляду контенту в будинку варіюються від добре освітлених сімейних кімнат до повністю затемнених домашніх кінотеатрів. В результаті навколишніє і розсіяне світло можуть впливати на кількість деталей зображення, а також на його контрастність, які сприймаються людським оком.

Технологія HDR10 + Adaptive, що використовує динамічні метадані HDR10 + в поєднанні з інформацією про навколишнє освітленнія дозволяє сумісним дисплеям в режимі реального часу автоматично оптимізувати рівні яскравості для кожної сцени, гарантуючи тим самим повну реалізацію бачення творців контенту при різних умовах його перегляду. Очікується, що телевізори з підтримкою функції HDR10 + Adaptive будуть представлені вже в цьому році такими компаніями, як Panasonic, Samsung і рядом інших.

HDR10 + побудований на профілі HDR10 - стандарті де-факто для технології HDR для всієї індустрії. За останній рік обсяги використання розширеного HDR10 + виросли в геометричній прогресії, що дозволяє більшій ніж будь-коли раніше кількості споживачів насолоджуватися переглядом HDR преміум-класу. Ряд компаній недавно випустили продукти, що підтримують HDR10 +. Зокрема:

> Qualcomm, яка оголосила, що їх остання модель флагманського процесора для смартфонів (Snapdragon 888) тепер включає HDR10 + як частину своєї мобільної платформи 5G.
> Корпорація Realtek Semiconductor також представила серію сумісних з HDR10 + SOC (систем на кристалах) для використання в 4K UHD сумісних телевізійних приставках Android TV та RDK.
> Компанії Denon і Marantz, лідери індустрії домашніх розваг, станом на сьогоднішній день випустили на ринок уже тринадцять AV-ресиверів, сумісних з HDR10 +, які забезпечують ультрасучасну якість роботи домашніх кінотеатрів для найвимогливіших споживачів по всьому світу.
> Крім того на ринку доступний цілий ряд Blu-ray дисків, при записі яких була використана технологія HDR10 +, в тому числі зазначений премією «Оскар» в категорії «Кращий фільм» «Паразит», в ролі дистрибутора якого виступила Universal Pictures Home Entertainment.
> Дистрибуція контенту в стандарті HDR10 + також збільшилася в усьому світі завдяки запуску платформ Magenta TV в Німеччині і Watcha в Кореї, які в даний час надають програми в HDR10 + в своїх регіонах.


Концерн HDR10 + Technologies розробляє технічні специфікації для додатків HDR10 + і проводить програму сертифікації, ліцензування та видачі прав на використання логотипу. В даний час цю технологію на безоплатній основі використовують 115 компаній і організацій, серед яких постачальників вихідного, виробники дисплеїв, виробники SoC, компанії, що виробляють контент, і постачальники інструментів.

Борис Скуратівський

06 січня, 2020.



RATVODДата: Вівторок, 19.01.2021, 13:24 | Повідомлення # 127
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
В Євросоюзі набула чинності норма, яка зобов'язує

комплектувати нові автомобілі
цифровим радіоприймачем




З грудня 2020 року покупці нових пасажирських автомобілів в країнах Євросоюзу отримали
можливість випробувати всі переваги, що даються цифровим радіо - більш широкий вибір
радіостанцій, чистіший і якісний звук, розширені можливості передачі даних.


У Статті 113 Додатку XI до директиви Європейського кодексу електронних комунікацій (EECC) говориться, що «Будь-який автомобільний радіоприймач, інтегрований в новий транспортний засіб категорії M *, доступний на ринку Євросоюзу для продажу або оренди з 21 грудня 2020 року, повинен містити тюнер, здатний приймати і відтворювати як мінімум радіопрограми, що транслюються за допомогою системи цифрового наземного радіомовлення».

Дія даного регуляторного акта поширюється на територію всіх держав-членів ЄС - незалежно від поточного стану впровадження DAB-радіо в кожній країні.

Незважаючи на негативний вплив пандемії Covid-19, Німеччина, Франція, Великобританія, Італія і Данія вже ввели у себе закони, що передбачають обов'язкову наявність приймачів цифрового наземного радіомовлення в салонах автомобілів, і, як очікується, інші країни ЄС незабаром також візьмуть із них приклад.

У першій половині 2020 року понад 50% нових автомобілів, проданих в Європі, мали в своєму салоні приймач DAB + в стандартній комплектації. Як очікується, до кінця 2021 року частка таких автомобілів досягне 100%, оскільки проникнення технології DAB + в Європі продовжує збільшуватися.

Додаткова інформація та регулярні оновлення щодо директиви EECC і її реалізації в Європі доступні в інформаційному бюлетені WorldDAB EECC.

* Моторизовані транспортні засоби, що мають як мінімум чотири колеса, розроблені і сконструйовані для перевезення пасажирів.

Борис Скуратівський

19 січня, 2020.



RATVODДата: П`ятниця, 22.01.2021, 11:25 | Повідомлення # 128
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
Google забезпечить гарантовану підтримку кодека AV1

на всіх нових телевізорах на Android TV




У поточному році впровадження кодека AV1 може значно прискоритися: в компанії Google
прийняли рішення, згідно з яким всі виробники нових пристроїв, що працюють під управлінням
системи Android TV, повинні забезпечити в них можливість декодування відео в стандарті AV1
.


Всі пристрої від Google на базі Android TV, які будуть випущені після 31 березня 2021 року будуть підтримувати відтворення відео в форматі AV1.
Дана вимога також буде обов'язковою для всіх нових продуктів на базі Android 10 або Android 11, випущених після зазначеної дати, - стверджує видання XDADevelopers.

AV1 - це відеокодек, покликаний поліпшити якість компресії відеофайлів в порівнянні з існуючими альтернативними рішеннями.

Компанія Google вже почала використовувати кодек AV1 на платформі YouTube, в Chrome і Duo на сумісних пристроях та планує з часом розширити цю практику також на Google Photos, Play Movies / Google TV, Meet і навіть Stadia.

Кодек AV1 набирає популярність для стрімінга і роботи медіа, проте в даний час лише кілька стрімінгових служб кодують частину свого контенту в AV1.

Кодек, який швидко розвивається , покликаний підвищити ефективність компресії відео на 20% і 50% в порівнянні з його найбільш відомими конкурентами VP9 і H.264 відповідно. Отже, впровадження даного кодека уможливить відтворення відео з більш високою роздільною здатністю при менших розмірах файлів.

Платформа YouTube пропонує можливість дивитися окремі відео, стиснені за допомогою AV1, на деяких пристроях Android TV, а стрімінгова платформа Netflix запускає потік в AV1, якщо у користувача включений режим низького споживання каналу.

Згідно з інформацією з Android TV Guide, в Google недавно зажадали, щоб декодування AV1 було доступно на всіх нових пристроях Android 10 TV - за умови, що у цих пристроях є чіпсет, який підтримує даний кодек.

Борис Скуратівський

21 січня, 2020.



RATVODДата: Середа, 27.01.2021, 16:46 | Повідомлення # 129
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
Франція успішно протестувала перший в світі

супутниковий двигун на основі йоду



Фото: ThrustMe

Перший в світі супутник з іонним двигуном на йоді пройшов успішне випробування.


Фахівці стверджують, що це допоможе супутниковій промисловості перейти на більш екологічне і дешеве паливо, передає Hi-Tech Mail.ru.

Повідомляється, що іонний двигун на йоді був створений французьким стартапом ThrustMe і встановлений на супутнику CubeSat 12U. Космічний апарат був відправлений в космос за допомогою китайської ракети-носія «Чанчжен-6» в листопаді минулого року.

Успішні тести говорять про те. що йод можна вважати відповідним паливом для супутників. Головною перевагою йоду як робочого топлива для двигуна є його економічність - він нетоксичний, залишається твердим при кімнатній температурі і не вимагає складної системи зниження тиску для переходу в газоподібний стан.

Більш того, супутники на таких двигунах не будуть забруднювати орбіту, оскільки володіють достатньою тягою для підтримки висоти і запобігання зіткненню. По завершенню місії від таких маленьких і легких апаратів можна досить просто позбутися, направивши в атмосферу, де вони повністю згорять.

Нагадаємо, в 2024 році Японія планує запустити в космос перший у світі дерев'яний супутник. Повертаючись на Землю, він буде повністю згоряти в атмосфері, не викидаючи в неї шкідливі речовини і не обсипаючи землю уламками. Крім того, такі супутники будуть простіші в збірці.

Лада Васюкова

26 січня, 2020.



RATVODДата: П`ятниця, 05.02.2021, 21:26 | Повідомлення # 130
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
Фахівці провели трансляцію

некомпресованого
-відео через 6G



Зображення: ITC

Дослідники, що займаються розробкою технології бездротової передачі даних 6G,
досягли успіхів, використовуючи діапазон 300 ГГц Терагерцового хвиль для передачі
некомпресованого відео в стандарті надвисокої чіткості
(UHD) 8К на швидкості 48 Гбіт/сек.


Очікується, що стандарт мобільного зв'язку шостого покоління - 6G, який за своїми параметрами і можливостями буде перевершувати стандарт 5G, - дозволить передавати 8К-відео та інше UHD-відео з низькою затримкою і малим енергоспоживанням.

Через дуже високих швидкостей потоків UHD-відео доводиться компресувати дані для передачі відео через бездротові канали зв'язку з використанням мікрохвиль і міліметрових хвиль, що призводить до затримок і збільшення споживання електроенергії. Тому і виникла потреба в розробці технології бездротової передачі некомпресованого UHD відео.

«В цілому, чим вище використовувана частота, тим ширші можливості для передачі інформації, а терагерцеві хвилі мають більш високу частоту, ніж мікрохвилі і міліметрові хвилі. Ми зосередилися на терагерцових хвилях в діапазоні 300 ГГц», - заявив доцент Університету Осаки Джуліан Веббер.

Дослідники сконструювали і налаштували двоканальний терагерцевий передавач (Tx), модулюючи вихідну потужність пари лазерів. Потім вони передали джерело відеосигналу 8K за допомогою модулятора інтенсивності і перетворили його в терагерцеві хвилі за допомогою надшвидкого фотодіода.

«Зазвичай подібні експерименти, пов'язані з надшвидкісною передачею даних, проводяться з використанням багаторівневої модуляції через складну систему з високим енергоспоживанням, в якій застосовується автономна або інтерактивна цифрова обробка сигналів.
Результати нашого експерименту демонструють корисність Терагерцового хвиль і, як очікується, прискорять процес проведення досліджень і розробки для реалізації проекту Beyond 5G і, в кінцевому підсумку, створення технології 6G.
Така технологія бездротової передачі некомпресованого UHD-відео підвищить якість телемедицини та віддаленої роботи, які безпосередньо пов'язані з соціальними проблемами, і призведе до розвитку фізико-кібер-злиття за рахунок використання великих даних UHD-відео»
, - говорить керівник дослідження Масаюки Фудзита.

У 2019 колишній президент США Дональд Трамп закликав американські компанії активізувати процес розробки технології 6G, щоб зберегти технологічне лідерство країни.

Борис Скуратівський

05 лютого, 2021.



RATVODДата: Вівторок, 09.02.2021, 20:33 | Повідомлення # 131
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
Євросоюз зобов'яже Техногігантів

платити видавцям за новини




Євросоюз розробляє поправки до закону про цифрові послуги.


Зокрема, Техногігантів на зразок Google і Facebook можуть змусити платити ЗМІ за новини, передає НВ Бізнес.

Повідомляється, що така схема вже працює в Австралії. Там Google запустив свій новинний сервіс News Showcase у співпраці з сімома австралійськими видавцями, яким буде платить за розміщення контенту на своїй платформі.

У Європаралменті вважають, що така практика в Австралії посприяла усуненню «гострого дисбалансу сил на переговорах» з видавцями. Тому в поправки до закону про цифрові послуги планують включити аспекти австралійських реформ.

В Google рішення Євросоюзу прийняли позитивно. Компанія підтримує думку про те, що плата ЗМІ за новини допоможе досягти балансу між видавцями і Техногігантами і готова платити за підтримку журналістики.

Лада Васюкова

09 лютого, 2021.



RATVODДата: Субота, 13.02.2021, 10:49 | Повідомлення # 132
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
Apple працює над створенням

міні-
OLED-дисплеїв для доповненої реальності




Apple і Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC)
займуться розробками для доповненої реальності.


Компанії розробляють мініатюрні OLED-дисплеї, які будуть застосовуватися в AR-пристроях, передає видання Секрет Фірми.

Повідомляється, що Apple заснувала на Тайвані кілька секретних лабораторій, де фахівці займаються розробками. Для створення мікродисплеїв буде використовуватися обладнання TSMC - єдиного постачальника процесорів для iPhone.

Розмір мікроскопічних дисплеїв, над якими працюють компанії, повинен скласти менше 3 см. В подальшому ці дисплеї будуть вбудовуватися безпосередньо на пластини мікросхем, займаючи небагато місця і споживаючи менше енергії. Це спростить їх використання в пристроях доповненої реальності.

Відзначається, що для досягнення своїх цілей Apple найняла десятки колишніх фахівців тайванського виробника оптоелектронних рішень AU Optoelectronics і експертів по дисплеям з Японії та інших країн.

Нагадаємо, в квітні минулого року Apple придбала технологічну компанію NextVR, що спеціалізується на створенні рішень в сфері віртуальної реальності. У бібліотеці патентів NextVR зібрано понад 40 технічних патентів.

Лада Васюкова

11 лютого, 2021.



RATVODДата: Субота, 13.02.2021, 12:59 | Повідомлення # 133
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
У Китаї відбулася трансляція 8K-каналу

через мобільну мережу
п'ятого покоління




У Китаї за участю компанії Telestream провели тестове мовлення
телеканалу в стандарті надвисокої чіткості 8K через мережу 5G.


В якості тестового потоку використовувалися трансляції з Пекінського національного Великого театру і Шанхайського міжнародного театру, організовані Центральним телебаченням Китаю (CCTV) за підтримки China Mobile, China Telecom, China Unicom, а також China Radio and Television.

Для організації передачі сигналу був задіяний повний пакет рішень 2110 IP від ​​компанії Telestream - включаючи систему моніторингу Inspect 2110 IP, монітор сигналів PRISM і прецизійний мульти-форматний генератор відеосигналу SPG8000A, призначений для основної синхронізації і еталонних додатків. Рішення для моніторингу від компанії Telestream використовується у виробничих процесах і в процесі дистрибуції.

Для відображення картинки використовувалося більше 30 величезних UHD-екранів і перші китайські 8K-телевізори, встановлені в громадських місцях в дев'яти містах, серед яких були Шанхай, Гуанчжоу, Шеньчжень, Ченду, Ханчжоу, Цзинань, Хайкоу і Циндао.

У компанії CCTV заявили, що даний експеримент став першим в світі досвідом прямої трансляції телевізійного сигналу в стандарті 8K UHD в мережі 5G. Компанія CCTV також планує провести на своєму телеканалі 8K UHD трансляцію святкування китайського Нового року, передаючи в прямому ефірі частину святкової програми CCTV Spring Festival Gala.

У 2022 році в переддень Зимових Олімпійських ігор в Пекіні компанія CCTV почне транслювати канали в стандарті 8K UHD, а також планує встановити 8K UHD в якості стандартного виробничого формату для зйомки Ігор, включаючи ведення повного комплексного моніторингу 8K Telestream в режимі реального часу - від виробництва контенту до його редагування і трансляції.

Зонди системи Inspect 2110 від компанії Telestream відстежують і записують в режимі реального часу безліч різних індикаторів RTP, виявляючи навіть найнезначніші втрати пакетів і збої, які не можуть бути виявлені неозброєним оком, щоб забезпечити раннє попередження і фіксацію проблем IP-мережі.

Нагадаємо, раніше японським вченим вдалося провести трансляцію некомпрессірованного 8К-відео через мережу 6G.

Борис Скуратівський

12 лютого, 2021.



RATVODДата: Неділя, 21.02.2021, 12:38 | Повідомлення # 134
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
Apple буде працювати

над власною технологією
6G



Зображення: Ferra

Apple готується приступити до роботи над технологією 6G.
[/l]


Компанія шукає фахівців, які займуться безпосередньо розробками в області мереж шостого покоління, передає Wylsa.com.

Повідомляється, що на сайті Apple було опубліковано дві вакансії - інженер по дослідженню бездротових систем 5G/6G, а також інженер по стандартам RAN1/RAN4. Ті, хто отримає посаду фахівця працюватимуть в Сан-Дієго і Купертіно.

«Протягом наступного десятиліття ви будете в центрі передової дослідницької групи, відповідальної за створення революційних технологій радіодоступу наступного покоління. Ви будете працювати над визначенням концепцій системного рівня, пропозицією і дослідженням інноваційних ідей і алгоритмів, виконанням складних систем симуляцій і визначенням платформ швидкого прототипування, визначенням протоколів RAN і стільникових систем наступного покоління (6G)», - йдеться в описі однієї з вакансій.

Відзначається, що таким чином Apple заявила про свій намір мати власну технологію 6G, не покладаючись на інші компанії. Наприклад, як це було у випадку з 5G, коли iPhone з підтримкою цих мереж вийшов через два роки після релізу перших пристроїв через конфлікт «яблучної компанії» з Qualcomm.

Нагадаємо, в листопаді минулого року Apple приєдналася до Next G Alliance, щоб в складі групи працювати над розвитком і просуванням мережі 6G. Робота групи буде включати в себе всі кроки від досліджень і виробництва до підготовки технологій до виходу на ринок.

До слова, в тому ж році експерти назвали приблизну швидкість новітнього стандарту стільникового зв'язку. На їхню думку, 6G буде в 8 тисяч разів швидше 5G і зможе розвинути швидкість передачі даних близько 1 ТБ/с.

Лада Васюкова

19 лютого, 2021.



RATVODДата: Середа, 24.02.2021, 20:04 | Повідомлення # 135
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
Huawei презентувала нове рішення для 5G



Технологія 5G набирає все більших обертів.


Разом з клієнтською базою мережі п'ятого покоління зростає і кількість пристроїв, що підтримують цю мережу. У порівнянні з 2019 роком, за минулий рік кількість нових 5G-пристроїв на ринку зросла суттєво.

Про це заявив виконавчий директор Huawei і президент напрямку Carrier Business Group Райан Дін під час виступу на форумі Huawei «5G приносить нові цінності» в рамках Всесвітнього мобільного конгресу 2021 Шанхаї.

За даними Діна, до кінця 2020 року на ринок вийшло 380 5G-пристроїв, що в 8 разів більше, ніж в 2019 році. База користувачів мобільного 5G досягла 220 млн, а домашніх мереж бездротового широкосмугового доступу - 1,05 млн. Ці показники зросли в 17 і 21 разів відповідно в порівнянні з минулим роком. Більш того, Роберт Дін впевнений, що в 2021 році ці цифри зростуть втричі.

Крім того, в ході заходу Huawei представила своє рішення 5GtoB. Воно покликане спростити транзакції для корпоративних користувачів, допомогти операторам монетизувати мережеві можливості і більш ефективно впроваджувати інновації.

«Рішення 5GtoB від Huawei охоплює чотири складові: мережа 5GtoB Network, 5GtoB NaaS (мережа як сервіс), 5GtoB App Engine (платформа хостингу додатків) і маркетплейс 5GtoB Marketplace. Завдяки мережі 5GtoB, що функціонує як інфраструктура 5G-рішення, Huawei буде продовжувати розширювати можливості в наданні послуг 5GtoB на основі сценаріїв, в тому числі планування, побудови, підтримки та оптимізації мережі», - повідомляє прес-служба Huawei.

Також Роберт Дін зазначив, що діджіталізація галузі надалі набиратиме обертів. Однак розвиток цифрової інфраструктури значно залежить від сфери та сценарію застосування. У зв'язку з цим Дін закликав усіх гравців галузі до співпраці з метою встановлення комплексних стандартів і екосистеми 5GtoB, які сприятимуть її подальшої діджіталізаціі.

Нагадаємо, як повідомив президент напрямку лінійки продуктів для 5G-мереж в Huawei Річі Пен, найближчим часом Huawei має намір впроваджувати більше інновацій в цільові мережі «1 + N». Це допоможе операторам спростити розгортання мережі 5G і повністю реалізувати мультивимірювальні можливості 5G, завдяки чому буде побудована широкосмугова мережа з постійним покриттям.

Лада Васюкова

23 лютого, 2021.



Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Комп'ютери. Ноутбуки. Наука та Технології » Новини Науки та Технологій
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024