FORUM TV-SATСубота
20.04.2024, 13:56

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 4 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Форум TV-SAT » « Технічний відділ ( майстерня ) » » Встановлення обладнання SAT TV » Новинки обладнання SAT TV
Новинки обладнання SAT TV
RATVODДата: П`ятниця, 01.05.2009, 01:15 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн


Новинки SAT TV обладнання

Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним
RATVODДата: Четвер, 06.05.2010, 17:17 | Повідомлення # 46
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
Продовження:

Програмне забезпечення

Саме софтвер визначає, на кого розрахований ТБ-тюнер: на домогосподарку, звичайного користувача або ентузіаста, і саме софтвер частенько впливає на успіх моделі у користувача. Розробка софтвера для ТБ-тюнера може вимагати роки і величезні інвестиції, які позначаться на ціні продукту. Компанія iconBIT не стала розробляти свій власний софтвер, ліцензувавши програмне забезпечення від компанії Arcsoft. Ця компанія займається програмами для обробки мультимедійного контента, фотографій і відео. Тому програма TotalMedia, використовувана для роботи з тюнером, має інтерфейс медіацентру. До речі, на роздріб цей комерційний програмний продукт стоїть близько 80$ . Отже не дивуйтеся, коли при інсталяції вона попросить вас ввести ліцензійний ключ, написаний на паперовому конвертику з диском.

Перше, на що звертаєш увагу при інсталяції софтвера - це на грамотну русифікацію інтерфейсу: тут немає ні незрозумілих скорочень, не вилазить написів за межі відведених їм областей.

Час запуску програми на сучасному комп'ютері (Core Quad 2.4 GHz / 4Gb RAM / Windows 7 / Velociraptor 150Gb) складає від 4 до 6 секунд - добрий результат, хоча і не рекорд. Правда, час перемикання на ТБ і ініціалізація ТБ-тюнера займають ще близько 10 секунд. Але медіа-центри завжди запускаються довше, та і USB тюнер стартує не відразу. Виключення програми займає близько 2 секунд. Отже, перед нами інтерфейс медіацентру, яких ми вже бачили немало. Чим відрізняється медіацентр Arcsoft від інших? Перш за все, він використовує 3D інтерфейс Windows Vista або 7, а отже на повільних комп'ютерах будуть задіяні ресурси відеокарти. Стартове меню пропонує на вибір:

* Перегляд ТБ
* Перегляд фотографій
* Прослухування радіо
* Перегляд відео
* Синхронізацію медиа-контента з гаджетами
* Налаштування

Не хватає, хіба що, адіоплеера і якої-небудь інтернет-фішки. Перед роботою з ТБ-тюнером необхідно виробити налаштування, тому переходиться до відповідного пункту меню. Налаштування виробляється аналогічно іншим програмним оболонкам, єдине, на що треба звернути увагу - для ефірного мовлення або колективної антени слід вибрати режим ТБ-антена.

Для того, щоб набудувати цифрові і аналогові канали, доведеться двічі проводити цю процедуру, вибравши перший раз в списку тюнерів - аналоговий, а після закінчення процедури налаштування вибрати «набудувати два тюнери» і повторити процедуру для цифрової частини тюнера. До речі, якщо у вашій системі встановлений ТБ-тюнер іншого виробника, ніщо не перешкодить вам набудувати і його - таке не часто зустрінеш в агресивному середовищі виробників ТБ-тюнерів.

Індивідуальне налаштування каналів зводиться до завдання імені, стандарту мовлення і включенню зміщення в часі (чомусь тут ця можливість включається індивідуально для кожного каналу). Час переходу на зміщення в часі практично не відчувається - програма вмить ставить мовлення на паузу, дуже швидко перемотує запис вперед і назад і повертає до теперішнього часу. Приємно, особливо при тому, що до цих пір така проста функція, як Timeshift багатьма виробниками тюнерів реалізується вкрай криво.

Інтерфейс програми зроблений за канонами медіацентру: синій фон, список функцій зліва і невелике вікно справа, що збільшується по подвійному кліку мишкою. В разі, якщо у вас встановлено два ТБ-тюнери, ви зможете використовувати функцію PIP (картинка в картинці), незалежно вибираючи перегляд або запис для кожного вікна. Нічого дивного - на дворі вже друга декада 21-го століття!

Панель управління традиційно розміщується знизу, але тут вона якась дуже дрібна, а управління з клавіатури незручно - краще користуватися мишкою.

Налаштування запису досить прості - ви вибираєте канал, час початку і закінчення і періодичність запису. Такої функції, як запис з ТБ-програми, реалізованої в Windows Media Center, тут немає. Проте, є легкий редактор відео, що дозволяє обрізувати запис, видалити рекламу і вибрати обкладинку для файлу.

Програмна оболонка від Arcsoft проста і зручна. Але, в ній не вистачає безлічі функцій і налаштувань, властивих сучасним тюнерам. І я не говорю про включення і відключення параметрів обробки картинки при відтворенні і записі, включенні якихось прихованих опцій чіпа. Воно і зрозуміло - софтвер не заточувався під певну платформу. Але не вистачає індивідуального налаштування яркости/контраста, насиченості і звуку по каналах, можливостей міняти стандарт мовлення на льоту, швидко вибирати вхід тюнера і так далі - список можна продовжувати довго.

Навіть інтерфейс FM-радио і те якийсь дуже простий, без підтримки RDS і зміщення в часі. Але я не можу сказати, що софтвер - збитковий або недороблений. Він просто розрахований на користувачів, які не лізуть в нетрі.

Якість

Тестування проводилося в прямій видимості башти Останкино. Аби ускладнити ТБ-тюнеру завдання, ми використовували кімнатну антену, правда хорошого виробника - Thomson зі вбудованим підсилювачем. Прекрасно розуміючи, що не буває двох однакових умов прийому ефірного мовлення, ми проте, поглянемо, що покаже нам iconBIT TV-Hunter U500 FM.

Хороші сучасні ТБ-тюнери в наших умовах вже давно знаходять всі доступні аналогові канали. ICONBIT U500 FM - не став виключенням. Підтримка стереозвуку у форматі NICAM так само не викликала нарікань. Що стосується якості каналів, та більшість з них заслуговує на оцінки «добре» або "задовільно". На колективній антені всі канали приймалися з якістю, заслуговуючою оцінки "відмінно". Невеликі претензії є до різкості картинки і зв'язані вони, вочевидь, з внутрішніми алгоритмами обробки картинки чіпом ATI Theater HD 750. Та і є невеликі претензії до аналогової частини тюнера, - все ж перешкоди присутні.

Ну і, звичайно, не можна не відзначити, що під час тестування в Москві знову було запущено цифрове мовлення у форматі DVB-T. На кімнатну ДМВ-антенну ТБ-тюнер зловив всі доступні канали. Про якість тут особливо нічого не скажеш - цифра є цифра.

Виводи

Досить було б сказати, що перед нами прекрасний приклад ТБ-тюнера для людини, яка не дружить з комп'ютером. По-перше, iconBIT TV-Hunter U500 FM стоїть дешевше за аналоги, роздрібна ціна, що рекомендується, складає 59$, його можна подарувати як експеримент. По-друге, апаратна-то частина досить сучасна: новий чіп ATI і перевірений ВЧ-блок NXP. Так, тюнер має хорошу якість прийому і картинки.

Для тих, хто радіє, коли по натисненню кнопки «налаштування» софтвер розкриває декілька сторінок з параметрами, хто вважає за краще зробити все під себе і якість мовлення в своєму регіоні, цей продукт не підійде - він здасться дуже простим і нудним.

Але є інша категорія користувачів, які люблять крупні прості ікони інтерфейсу, гладкі краї вікон, і аби все було просто і зрозуміло. ТБ-тюнери iconBIT призначені саме на цю категорію людей. Я не можу порівнювати їх ні з продуктами AverMedia, ні з Beholder-овскими. Швидше, порівнювати слід за ціною - з Kworld, а по аудиторії - з Pinnacle. У обох випадках iconBIT переважно за ціною і легкістю софтвера.

Офіційний сайт iconBIT - www.iconbit.ru

LIKE OFF
HWP.ru


RATVODДата: Вівторок, 18.05.2010, 20:31 | Повідомлення # 47
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
Новий декодер nbox HDTV

За неофіційною інформацією, яку отримала редакція satkurier.pl, - платформа N готує сюрприз для ринку
- скоро буде представлена нова модель декодера
nbox HDTV ( білий ).

Декілька раніше платформа N ввела нову модель nbox HDTV recorder, під назвою nbox Turbo dekoder.
Нова модель має позначення 2850ST.

Новий nbox HDTV 2850ST вже має вбудований тюнер DVB-T (не потрібний додатковий USB stick), і, крім того є: Ethernet, USB, оптичний цифровий аудіовихід S / PDIF, HDMI, SCART і разьем Modem.

Живлення не вбудоване в декодер - зовнішній блок живлення 12V, 1,5 А.


RATVODДата: Вівторок, 18.05.2010, 20:46 | Повідомлення # 48
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
Noontec MovieHome V9 -

мережевий FULLHD медіа плеєр/рекордер

Введення

Мережеві медіаплеєри FULLHD продовжують витісняти будь-які інші засоби для перегляду фільмів і фотографій на телевізорі. Вони дешевші і вигідніші, ніж Blu-Ray плеєри, зручніше, ніж комп'ютери і функциональнее портативних плеєрів класу iPod і йому подібних. Проте, єдине, чого не вистачає багатьом сучасним пристроям - це можливості запису. Адже якщо ви пропустили улюблену програму, футбольний матч або сто п'ятдесяту серію серіалу, у вас, по-суть, буде невеликий вибір - чекати повтору або викачати запис з торрентов. Аби не чекати релиза на файлообменных мережах, і не бути прив'язаним до сітки телетрансляцій, вже давно існують різні рекордеры з функцією запису, у тому числі і за розкладом. Правда, ідеального пристрою, гнучкого, функціонального, зручного і недорогого до цих пір ми не зустрічали. І сьогодні у нас на тестуванні рекордер від компанії Noontec, модель MovieHome V9, на яку ми покладаємо великі надії. Адже компанія Noontec - це розробник і виробник медіаплеєрів, що виконує OEM-заказы для багатьох відоміших в Росії брендів. А значить, технології, застосовані в моделі MovieHome V9, будуть, як мовиться, з перших рук.

Noontec MovieHome V9

Noontec MovieHome V9 - це топовая модель в списку плеєрів компанії. Це мережевий медіаплеєр FULLHD з підтримкою всіх сучасних форматів, з можливістю установки жорсткого диска, з незвичайним дизайном і вбудованим 2-головым DVB-T ТБ-тюнером. Останній, до речі, є опцією, яку користувач може отримати, доплативши всього 30-50$ . Відразу скажемо, що ТБ-тюнер в цьому плеєрі виключно цифровий, так що в регіонах, де DVB-T мовлення доки немає, доплачувати за нього можна лише з розрахунку на тривалу перспективу. Але все таки цифрове телебачення упевнено крокує по просторах Росії, в Москві, Курську, Хабаровську, Санкт-Петербурзі і інших містах Росії вже можна дивитися цифрові канали з ідеальною якістю, а значить цифровий ТБ-тюнер стає не просто корисною опцією, при належній реалізації виробником, такий медіаплеєр може замінити цифрову приставку, яка, до речі, необхідна не лише для телевізорів кінескопів, але і для левової частки рідкокристалічних і плазмових ТБ-приймачів, що продавалися останні роки, оскільки багато хто з них не підтримує прийнятий в Росії формат компресії MPEG-4. Ну а оскільки в медіаплеєрах реалізація декодування є програмною, то жодних проблем з MPEG-4 бути не може. А виробник нагадує, що медіаплеєр Noontec MovieHome V9 може записувати телепередачі і в HD якості, з кодеком H.264.

Характеристики Noontec MovieHome V9:

Тип - мережевий / дисковий FULLHD медіаплеєр з можливістю запису
Процесор - Realtek RTD1273DD
Активне охолоджування
Пам'ять - 128 Mb DDR2 SDRAM, 256 Mb NAND Flash
Підтримувані носії:
3.5" жорсткий диск з інтерфейсом SATA 300
Зовнішній носій з інтерфейсом USB
Файлові системи - FAT32/NTFS
Флэш-карточки SD/MMC/XD/MS/MS pro
Мережеві накопичувачі по протоколу Samba / UPnP
Підтримувані формати відео:
Відео контейнери: WMV,MKV,MOV,AVI,MP4,MPG,TS/M2TS/TP/TRP,FLV,ISO,IFO
Кодеки:h.264,vc-1,rm,rmvb,mpeg 1/2/4, DIVX3.x/4.x/5.x, Xvid
Підтримувані формати аудіо:
Аудіо кодеки: MP3 WMA WAV ACC OGG (no DRM) AC3,FLAC,Dolby Digital, DTS Digital
Підтримувані формати субтитрів: SSA, SMI, SRT .SUB
Цифрове фото - JPEG [.jpg, .jpeg]; BMP [.bmp]
Запис відео:
Формат - MPEG2
Запис по таймеру або одним натисненням кнопки
Редагування записаних відео кліпів
Інтерфейси:
1 RJ45 - 10/100 Mbps Fast Ethernet
2 USB 2.0 - для підключення пристроїв
1 порт USB 2.0 для підключення плеєра до комп'ютера
Підтримуються USB Wi-Fi адаптери на чіпсетах RealTek RTL-8191SU/8192SU

A/V порти:

1 HDMI 1.3
1 оптичний S/PDIF
Композитний відео вихід
Композитний відео вхід
Компонентний відео вихід
Стерео аудіо виходи RCA
Зовнішній блок живлення 100-240 В
Апаратний вимикач

Багатьом користувачам припаде до душі, що цей плеєр має вбудований картридер - дійсно, це зручно, коли треба поглянути тільки що зняті кадри на великому екрані. Рекордер, як йому і вважається, має A/V вхід, правда лише композитний. Для запису футболу з аналогового телевізора, загалом, буде сповна вистачає. Що стосується підтримки форматів, то тут реалізована підтримка найбільш поширених кодеків і контейнерів аудіо і відео. Підтримується і контейнер MKV, і MOV, який часто використовується цифровими фотоапаратами для запису відео, є підтримка M2TS, можливість відтворення ISO образів. Звичайно, це не весь список того, що потрібне сучасному плеєру, аби вважатися всеїдним, але більшість фільмів, що зустрічаються на торрентах, Noontec MovieHome V9 повинен потягнути. Тим паче, що є підтримка Dolby Digital і DTS.

Плеєр поставляється у великій картонній коробці, прикрашеній логотипами підтримуваних форматів і кодеків.

Комплектація стандартна - разом з плеєром ви отримаєте кабелі типа "тюльпанчик" для підключення до домашньої техніки, кабель USB і лоток для установки вінчестера і опционально - Wi-Fi адаптер з підтримкою 802.11G мереж. До речі, це дуже компактний адаптер Wi-Fi, подібні адаптери мають великий попит в західних країнах, але в Росії із-за складнощів сертифікації з'являються у продажу не часто. Мабуть, головні його переваги - це велика антена і те, що при підключенні адаптер не блокує сусідній порт USB.

Плеєр має дуже незвичайний дизайн. По-перше, корпус чималий, навіть за мірками медіаплеєрів з 3.5" вінчестером: 255x165x51 мм. Бічна грань виконана з якісного глянсового пластика, який хоч і залишає на собі відбитки пальців, але виглядає дуже навіть непогано. Дно корпусу - металеве, кришка - алюмінієва, і така різноманітність матеріалів в корпусі наводить на думку, що виробник ніяк не хотів економити на естетиці свого виробу. Ну і найголовніше - форма, що нагадує дві трапеції, покладені одна на одну. Якщо хочете - плеєр з "осиною талією".

При таких великих розмірах, на корпусі встановлена лише одна кнопка - софтовый вимикач живлення (апаратний встановлений на задній стінці корпусу). Але органи управління присутні - це сенсорні кнопки REC, Menu, Stop, перемотування і навігація по меню. Використовуючи ємкісні сенсори, вони реагують навіть на найлегше дотики пальця. Правда, кожне натиснення супроводиться осоружним звуковим сигналом, що швидко заставляє взяти в руки пульт.

У лівому нижньому кутку корпусу розміщується слот універсального картридера. Звичайно, тут досить місця і для слотів CF, але цей формат нестримно втрачає популярність, так що докорити виробникові нема за що.

Обернувши Noontec MediaHome V9 зворотною стороною, дивлячись на велику кількість роз'ємів, відразу розумієш - перед нами не просто медіаплеєр, а рекордер! У лівій частині встановлено два гнізда ТБ-тюнера. Взагалі, ТБ-тюнер в цій моделе річ опциональная, та і у продажу вам можуть зустрітися як одноголові, так і двоголові моделі. Причому, звернете увагу - тут використовується "крізне" підключення плеєра в розріз між антеною і телевізором. Як реалізується двухголовость на одному антенному гнізді, питання цікаве. Правіше розташовуються всі необхідні роз'єми для підключення аудио/видео техніки, включаючи компонентний відеовихід, композитний відеовхід. Хіба що, не хапає коаксіального S/PDIF, та S-Video. Але за наявності HDMI 1.3 порту, всі інші - це так, щоб було.

Noontec MediaHome V9 стоїть на гумових ніжках, закріплених шурупами, - не отклеются і не ковзатимуть. Для охолоджування тут, у відмінності від більшості сучасних медіаплеєрів, використовується 40-мм вентилятор, що забирає повітря знизу. Вентиляційні отвори на корпусі розташовані зліва і справа, але біля ТБ-тюнера вони не працюють, оскільки закриті пластиковою стінкою. Давайте заглянемо всередину корпусу.

Так, тут є, про що сказати. Розташований в правій частині корпусу ТБ-тюнер, підключається шлейфом до материнської плати. Процесор, Realtek 1283DD встановлений на лицьовій стороні плати, і його радіатор знаходиться прямо під местомом установки вінчестера. Можливо, що в деяких випадках жорсткий диск перегріватиметься, адже в подібних конструкціях виробники вважають за краще перевертати плату, аби процесор відводив тепло до днища корпусу. За бажання зайнятися моддингом плеєра, можна буде зробити який-небудь воздуховод або нахилити вентилятор, аби він обдував жорсткий диск. Як і в інших сучасних медіаплеєрах, в рекордере Noontec MediaHome V9 встановлено 128 Мб ОЗУ і 256 Мб Flash пам'яті для прошивки. Мабуть, процес запису не вимагає зайвої пам'яті.

Noontec V9 розрахований на установку 3.5" жорсткого диска. Що цікаво, для його кріплення використовується окремий лоток. В принципі, якщо ви умієте ладнати з викруткою і пінцетом, не складе труднощів поставити в Noontec V9 і 2.5" жорсткий диск. Виробник обіцяє найближчим часом поставляти плеєри з лотком вже розрахованим на штатну установку 3.5" і 2.5" вінчестерів.

Пульт дистанційного керування - на голову вище ПДУ від багатьох інших сучасних медіаплеєрів. Перш за все, він великий, з гумовими кнопками, із зручною хрестовиною і металевим колечком довкола кнопки "Enter". Він має відмінну развесовку, зручно лежить в руці. Але написи на нижній частині клавіатури погано читаються навіть вдень, а в темноті і зовсім не видні. Хто придумав розташувати цифри по 4 в ряд, коли у всіх пристроях стандартна розкладка - 3x3+0? До цього неможливо звикнутися! Та і деяких кнопок, як наприклад "Info" або "Angle" не хапає. Але сподіваємося, що управління плеєром оптимізоване саме під цю розкладку. Зараз перевіримо - включаємо!


RATVODДата: Вівторок, 18.05.2010, 20:54 | Повідомлення # 49
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
ПРОДОВЖЕННЯ:

Тестування

Насамперед перепрошиваем Noontec V9 на останню доступну прошивку (на момент тестування - версія 3.00), вибираємо російську мову інтерфейсу, встановлюємо дату, час і мережеві налаштування. Ця прошивка використовує SDK 3 від Realtek, тому новий, красивий інтерфейс ми вже бачили і описувати зайвий раз не будемо.

Відразу переходимо до налаштувань телеканалів - дуже вже цікаво, як працює все те, що пов'язане з функціями запису. Прошивка для плеєра не має налаштувань для російського регіону - мабуть не вірять тайваньцы в те, що у нас є цифрове ТБ. Тому частоти встановлюємо уручну - для Москви це частота 546 Мгц, смуга пропускання 8 Мгц. І плеєр знаходить 8 каналів і 3 цифрових радіостанції.

Тепер медиарекордер Noontec MediaHome V9 можна використовувати як цифрової приставки - досить вибрати в головному меню пукнт "AV вхід" - і дивитися на телевізорі цифрове мовлення.

Правда, в поточній версії прошивки не реалізована підтримка російськомовного EPG, і назви телепрограм відображуються крякозябрами :). Сподіваємося, виправлення не за горами. Запис виробляється однією натисненням однієї кнопки, жодних затримок - плеєр відразу почне писати на диск те, що транслюється в даний момент. Рекордер Noontec MediaHome V9 робить записи в контейнері TS, сам-то він їх відтворює, а для комп'ютера буде потрібно установку додаткових кодеків. Згодом, записи ви можете проглянути з відповідного пункту меню.

Функція TimeShift запускається так само майже миттєво - затримка складає близько 1-2 секунд. Включається вона кнопкою Time Shift і відразу встановлюється на паузу. Аби продовжити відтворення телеканалу - натискуйте Play, трохи незвично, та і таблиця з розміром файлу псує враження, але це не проблема, набагато важливіше - не пропустити ні кадру, коли треба відлучитися від телевізора.

Так само в плеєрі присутній планувальник, що дозволяє набудувати запис за розкладом. Поки немає підтримки кирилиці в EPG, це єдиний нормальний спосіб записати щось в період вашої відсутності. Запис може вироблятися як на вбудований жорсткий диск, так і на USB носій. Надалі, я думаю, з'явиться можливість запису на мережевий ресурс. Врахуйте, що плеєр має бути включений під час запису - автоматично включатися і вимикатися за розкладом його доки не навчили.

Практично, аналогічно виробляються всі маніпуляції з A/V входом. Хіба що, там вам не буде доступна електронна програма (EPG) і формат запису MPEG.

Підтримка інтернет-сервісів стала обов'язковою умовою для сучасних мережевих медіаплеєрів. Поки що мережеві можливості дублюються від моделі до моделі і обмежуються доступом до медіа-галерей типа Flickr, Picasa, RSS-лентам новинних видань (у тому числі HWP.ru на найбільш просунутих плеєрах), а так само відео хостингам типа Youtube. З останнім якраз пов'язані деякі проблеми - власникам сервісу не подобається, що ролики переглядають з медіаплеєрів, а не з комп'ютерів. Тому вони міняють налаштування, аби заборонити перегляд з подібних пристроїв.

В Noontec MediaHome V9 на момент тестування не було жодних проблем з підтримкою YouTube - дивитеся ролики на здоров'ї! Користуйтеся перемотуванням вперед і назад - все працює відмінно. Правда, пошук роликів, так само як і в більшості плеєрів, доступний лише на англійському.

Noontec V9 підтримує вбудований клієнт Samba, на нього можна встановити Torrent гойдалку, як і вважається моделям на чіпах Realtek. Проте, ці додаткові сервіси не включені в прошивку, і гойдати і встановлювати їх припаде додатково. Ми вважаємо, що використання плеєра як torrent-качалки або мережеве сховище - це неправильно, про що говоримо в кожному огляді. Отже цих функцій стосуватися не будемо.

Перейдемо безпосередньо до перегляду фільмів. Слід зазначити автоматичне відтворення структури DVD і BD дисків - при скачуванні ремуксов, вам не треба шукати файл Stream або відкривати теку Video_TS - плеєр сам запропонує вам, почати перегляд або відкрити файлову структуру.

Новий інтерфейс, використовуваний в сучасних плеєрах на чіпах Realtek, у тому числі і в Noontec MediaHome V9, дозволяє виводити на екран довгі назви файлів, що актуально для колекцій телесеріалів.

А завдяки швидкій роботі по протоколу Samba, можна дивитися і FULLHD відео по мережі, аж до файлів об'ємом 20-26 Гб. Із звичайним відео перемотування вперед на Noontec V9 залишається плавним аж до значення 32x, хоча починаючи з 4x, плеєр виводить по декілька кадрів, а потім перескакує через серію кадрів, аби забезпечити прискорене відтворення. Перемотування назад перетворюється на слайд-шоу вже із значення 1x, загалом, як і на більшості сучасних плеєрів. Деякі плеєри з 3-ним поколінням прошивки від Realtek мають проблеми з виведенням звуку через аналогові роз'єми RCA. У Noontec V9 жодних проблем з аналоговим звуком відмічено не було.

Енергоспоживання

Взагалі, плеєр дуже швидкий. Робота з меню, перехід по теках, вибір файлів працюють тут швидше, ніж на моделях на чіпі Realtek 1073D, хоча процесори відрізняються лише можливістю кодування відео. Але проте, робота з Noontec V9 залишає приємні відчуття. Час включення - 22 секунди. Час виключення - 1 секунда. Енергоспоживання без вінчестера складає 11.8 Вт, в режимі Standby плеєр споживає всього 1.1 Вт - прекрасні результати. А ось з нагрівом виникли проблеми - дуже холодний жорсткий диск Samsung HD161HJ, що нагрівається в комп'ютері до 26-29 градусів, в плеєрі Noontec MediaHome V9 переступив рубіж 42 градусів Цельсія. Вочевидь, в плеєр треба ставити лише вінчестери на 5400 rpm із зниженим енергоспоживанням, або звиклі до високих температур ноутбучные вінчестери. Що стосується рівня шуму вентилятора, то його можна охарактеризувати, як низький. Так, він чутно вночі, але особливо він не дратує.

Виводи

Ми вже розглянули досить багато FULLHD медіаплеєрів, але Noontec V9 зміг нас здивувати. Сьогодні, коли цифрове телебачення повільно, але вірно розповзається по нашій неосяжній батьківщині, вже має сенс думати про покупку медиарекордера. Переплата за ТБ-тюнер неістотна, проте по-перше, ви зможете використовувати медіаплеєр замість DVB-T приставки, а по-друге, зможете самостійно записувати телепрограми, у тому числі і використовуючи зручний розклад. Медіарекордер Noontec V9 - це універсальний засіб, за допомогою якого можна не лише дивитися фільми по мережі або зі вбудованого вінчестера, але і оцифровувати аналогові записи, дивитися і записувати цифрове телебачення.

Нова прошивка третього покоління працює відмінно, пропонуючи зручний інтерфейс. Плеєр дуже швидкий, він має цікавий дизайн і зручний, хоча в чомусь спірний пульт ДУ. Конструктивний недолік - розташування процесора може привести до передчасного старіння жорсткого диска, це треба враховувати, по можливості вибираючи HDD з найнижчим енергоспоживанням, або зовсім відмовитися від установки вінчестера, використовуючи NAS для скачування фільмів і зберігання медіа-даних. Роздрібна вартість Noontec V9 без жорсткого диска, але з DVB-T тюнером складає близько 9000 рублів. Ми вважаємо, що при вартості близько 8 000 рублів і нижче, коли буде підтримка російськомовного EPG, це буде хороша покупка.

Офіційний сайт Noontec - www.noontec.ru

HWP.ru


RATVODДата: Четвер, 20.05.2010, 00:23 | Повідомлення # 50
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
Cisco придбала компанію DVN,

що випускає телевізійні приставки

Cisco завершила процесу придбання бізнесу компанії DVN (Holding) Limited,
пов'язаного з виробництвом телевізійних приставок.

Зареєстрована в Гонконзі компанія DVN
розвернула великомасштабну діяльність на території всього Китаю,
де вона вважається ринковим і технологічним лідером в області цифрових кабельних рішень.

DVN розділяє стратегію Cisco, направлену на розробку високопродуктивної, масштабованої, багатофункціональної інтерактивної платформи, яку можна використовувати в кожному будинку.
Придбаний компанією Cisco новий бізнес буде цілком і повністю - від проектування, закупівель і логістики до маркетингу, продажів і обслуговування - здійснюватися з території КНР. Це придбання дозволить Cisco запропонувати своїм китайським замовникам комплексне рішення, що включає телеприставки DVN і платформу Cisco IP NGN.

HiTech.Expert


RATVODДата: Неділя, 20.06.2010, 11:39 | Повідомлення # 51
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
Logitech Revue - нова приставка

для Google TV

Оглядачам інформаційного блогу Engadget стали відомі деякі деталі грядущої платформи Google TV.
Як повідомлялося раніше, вона є гібридом веб-сервера-браузера і багатофункціонального
пошукового сервісу
, що дозволяє користувачам переглядати на своєму телевізорі контент,
доступний в
інтернеті, домашній відеотеці, по кабельному телебаченню
або через сервіси на кшталт Netflix або Pandora.

Робота над платформою ведеться корпорацією Google спільно з компанією Logitech. Остання стала творцем спеціальної приставки Logitech Revue, яка служить свого роду сполучною ланкою між HDTV і традиційними приставками супутникового і кабельного телебачення. У основі її лежить фірмовий пульт дистанційного керування Logitech Harmony 900, представлений в 2009 році.

Пристрій буде сумісний з додатками для операційних систем Android і iPhone OS, за допомогою яких з'явиться можливість управляти як власне системою Google TV, так і іншою домашньою електронікою: Blu-ray плеєрами, видеорекордерами, ігровими консолями і тому подібне

За попередніми даними, Logitech Revue буде готова до випуску осінню 2010 року.
Ціна як і раніше залишається невідомою.

По матеріалах Engadget
Джерело: DailyComm


RATVODДата: Субота, 26.06.2010, 16:44 | Повідомлення # 52
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
Logitech Revue - новий тип телеприставки

Ми знаємо Logitech, як виробника комп'ютерної периферії, пристроїв для відеозв'язку,
управління і потокових медіасервісів.

Logitech ревю може робити все це, і навіть більше.

Як відомо, ревю це дуже популярний в 1910-1930 роках тип театральної постановки в декількох діях,
яка об'єднує музику, танці і імпровізацію.

Logitech Revue є телеприставкою з контроллером, що дозволяє отримувати на екрані вашого телевізора все те, що доступно для телевізорів Google. Тобто веб-сервер, кабельний і супутниковий контент, програмні застосування, відеозв'язок і інше, все те, що буде популярне між 2010 і 2030 роками.

Джерело: HDTV.ru


RATVODДата: Вівторок, 31.08.2010, 18:45 | Повідомлення # 53
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
В Узбекистані почав роботу завод

по виробництву цифрових телевізійних приймачів

Напередодні Дня незалежності Узбекистану, в СИЕЗ "Навої" почав роботу
новий завод по виробництву
цифрових телевізійних приймачів.

Інвестиційний проект "Організація збірки приймачів (set-top-box) для цифрового телебачення" був здійснений Узбецьким агентством зв'язку і інформатизації у виконання постанови Президента від 12 березня 2009 року "Про програму заходів по реалізації найважливіших проектів по модернізації, технічному і технологічному переозброєнню виробництва на 2009-2014 роки" і розпорядження Президента від 25 березня 2009 року.

Для забезпечення потреб населення країни в цифрових тюнерах у міру переходу на цифрове телемовлення компанії "Servetechno PTE LTD" (Сінгапур), АК "Узбектелеком" і ТОВ "Telmax Elektroniks" (Узбекистан) прийняли рішення об створення підприємства по збірці цифрових приймачів на території СИЕЗ "Навої".

23 лютого 2010 року за участю трьох компаній було зареєстровано спільне підприємство у формі товариства з обмеженою відповідальністю "Telecom Innovations", передає anons.uz.

Для реалізації проекту в Карманінськом районі Навоїйськой області на території СИЕЗ "Навої" була виділена земельна ділянка. Загальна територія заводу рівна 0,8 га, виробнича площа - 0,28 га.

Як повідомили в "Узбектелекомі", загальна вартість проекту склала 6,8 млрд сумов. Джерелами фінансування з боку узбецьких засновників є АК "Узбектелеком" і "Telmax Elektroniks", також був притягнений кредит Фонду розвитку ІКТ.

Виробнича потужність нового підприємства складе більше 50 тисяч цифрових приймачів в рік. Оскільки виробництво організоване в СИЕЗ "Навої", вартість кінцевої продукції за рахунок пільг, що надаються місцевим підприємствам, буде значно нижча за зарубіжні аналоги.

Абонентська приставка з упровадженою технологією стискування MPEG-4 дозволяє приймати програми цифрового телебачення на звичайний телевізор. Зручне меню дозволяє здійснювати швидкий перегляд і редагування каналів.

Для подальшої розвитку цифрового телебачення в республіці видана Постанова Президента Республіки Узбекистану ПП-1394 від 20 серпня 2010 року "Про створення Міжвідомчої робочої групи по питаннях переходу на цифрове телерадіомовлення в Республіці Узбекистані".

CA-NEWS


mykolakДата: Неділя, 24.10.2010, 17:12 | Повідомлення # 54
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Перший у світі 3D ТВ-тюнер для ПК

Тепер для перегляду телепередач у форматі 3D
не потрібно купувати дорогущий 3D телевізор.
Зустрічайте перший на ринку 3D ТВ-тюнер для комп'ютера!

AVer3D CaptureHD - карта для порту PCI-e, яка здатна перетворити ваш домашній комп'ютер в 3D-телевізор - ви зможете дивитися 3D-телепередачі у високому дозволі (Full-HD 1080p) і навіть записувати їх. Так що, якщо ви готові миритися з невеликою діагоналлю монітора для перегляду телебачення, то 3D ТВ-тюнер значно заощадить ваш бюджет - 3D-телевізори поки все ж таки дуже дорогі. Втім, витратиться все одно доведеться. Крім самого ТВ-тюнера, вам потебит монітор з частотою розгортки 120 Гц, відеокарта з підтримкою 3D, а також комплект активних 3D-очок.
Перші тести незалежних експертів дали дуже добрі результати. Відзначається, зокрема, перевага по різкості зображення по всьому полю монітора, що дає набагато кращий ефект занурення в події на екрані (карта ТБ-тюнера AVer3D CaptureHD тестувалася на 3D-моніторі Samsung 2233RZ).
Виробник поки не повідомляє термінів початку масового продажу тюнера. Нічого невідомо і про ціну пристрою

RATVODДата: Вівторок, 16.11.2010, 15:18 | Повідомлення # 55
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
EYETV Netstream Sat: дивимося

супутникове телебачення на iPhone/iPad

Компанія Elgato випустила мережевий тюнер EYETV Netstream Sat,
що дозволяє переглядати відкриті супутникові канали в HD-якості.

Що приємно, він дозволяє транслювати сигнал на iPhone або iPad, правда, вже в стандартній SD-якості.

Вся робота здійснюється в додатку EYETV 3, що входить в постачання. Підтримується Media Center в Windows 7, автовизначення через UPnP і Bonjour.

Netstream Sat коштуватиме Ј189,95 (близько 9500 крб.), продажі почнуться 22 листопада. Для роботи на iOS-устройстве необхідно додатково завантажити додаток EYETV з App Store, воно стоїть ще Ј2,99. Сам тюнер можна буде купити на офіційному сайті виробника і у більшості ритейлеров, торгуючих продукцією Apple.

по матеріалах Pocket-lint
CyberStyle


RATVODДата: П`ятниця, 19.11.2010, 17:16 | Повідомлення # 56
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
NETUP представила нову карту

для прийому ефірного і цифрового ТВ-сигналу

Відома російська компанія-виробник програмного забезпечення в області систем біллінгу і цифрового телебачення NETUP заявила про надходження у продаж своєї нової професійної PCI-e карти NETUP Dual DVB-T/C-CI, призначеної для прийому цифрового кабельного, а також аналогового ефірного телевізійного сигналу.

Особливу цінність представляє досить висока продуктивність карти, що дозволяє економити місце на серверах, особливо в системах, де кількість вільних слотів строга лімітований. Так, стандартний сервер заввишки 1U з двома слотами PCI-e може приймати і декодувати контент відразу з чотирьох транспондерів: NETUP IPTV Combine 4x або DVB-IP шлюз 4x.

Нижче представлені характеристики карти:

2 входи DVB-T/DVB-C. Дозволяють приймати контент з двох DVB-T мультиплексорів або два DVB-C транспондерів, або два ефірні ТБ-канали;
2 CI-слота для дешифрування двох потоків;
Підтримуються багато професійних CA-модули (POWERCAM Pro, Aston Pro Solutions, та інші);
PCE-e x1;
Драйвера для операційної системи Linux.
Дізнатися про вартість продукту і придбати товар можна на сайті компанії NETUP.

HWP.ru


satBuffonДата: Субота, 27.11.2010, 12:44 | Повідомлення # 57
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Супутниковий ТВ-тюнер
SatelliteHD GOTVIEW USB2.0 DVB-S2

Повідомляємо про швидкий вихід першої моделі супутникового ТБ тюнера - SatelliteHD GOTVIEW USB2.0 DVB-S2.

Дана модель ТБ-тюнера призначена для прийому і запису супутникових DVB-S/S2 телеканалів, а також для використання супутникового інтернету.

Нова модель тюнера має USB 2.0 інтерфейс, що робить його універсальним пристроєм, що дозволяє його Використовувати не тільки зі стаціонарним комп'ютером, але і з ноутбуком і навіть з нетбуком.

SatelliteHD GOTVIEW USB2.0 DVB-S2 успішно працює під управлінням операційної системи Microsoft Windows ХР і вище. Драйвери сертифіковані під Windows Vista і Windows 7.

Особливістю SatelliteHD GOTVIEW USB2.0 DVB-S2, що виділяє його серед конкурентів, є власне, повністю русифіковане програмне забезпечення для перегляду і запису супутникового телебачення - програма GOTVIEW DVB.

Поява нової програми пов'язане з випуском супутникового тюнера SatelliteHD GOTVIEW USB2.0 DVB-S2. GOTVIEW DVB стала логічним розвитком програми GOTVIEW PRO і включила в себе всі її основні функції, так полюбилися користувачам аналогового і цифрового (DVB-T) телебачення. ТБ-тюнер SatelliteHD з програмою GOTVIEW DVB являє собою потужний інструмент, що розкриває всі можливості супутникового ТБ тюнера.

Підтримуються наступні протоколи - DiSEqC: 1.0, 1.1. Підтримуються команди управління позиціонером і мотопідвісом (DiSEqC 1.2, 1.3/USALS), завдяки чому можна приймати канали відразу з декількох супутників на одну прийомну супутникову антену, а так само багато інші сервісні функції.

Програма GOTVIEW DVB може працювати не тільки з супутниковим (DVB-S/S2) сигналом, але і з цифровим ефірним DVB-T мовленням. Тому для прийому DVB-T каналів можна використовувати будь-який гібридний тюнер компанії GOTVIEW.

Крім цього, програма GOTVIEW DVB може працювати з DVB-T або DVB-S/S2 тюнером будь-якого іншого виробника. Головною умовою роботи тюнера іншого виробника, є наявність в комп'ютері тюнера GOTVIEW (крім моделі GOTVIEW PCI).

satBuffonДата: Субота, 27.11.2010, 13:32 | Повідомлення # 58
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Toshiba представить продукти з підтримкою Google TV в січні

Компанія Toshiba, слідом за іншими виробниками телевізорів, планує представити продукти на платформі Google TV в січні 2011 року, повідомляє Bloomberg. Проект компанії Google підтримує все більше виробників техніки, проте йому ще треба буде поборотися з впливовими супротивниками - телекомпаніями, вважають експерти.

Google TV - платформа на базі операційної системи Android, що об'єднує телевізійний та інтернет-контент (сайти, відео, музику, фотографії) на екрані телевізора. Техніка Toshiba доповнить асортимент пристроїв, що підтримують платформу - поки на ринку є всього кілька подібних продуктів: телевізор і Blu-ray-плеєр виробництва Sony, а також телевізійна приставка Logitech Revue.

"Для нас Google - ключовий партнер на ринку персональних комп'ютерів. Ймовірно, і на телевізійному ринку він стане таким", - заявив Bloomberg головний менеджер по цифрових продуктів американського підрозділу Toshiba Джеф Барні (Jeff Barney).

Toshiba представить нові телевізори на виставці споживчої електроніки Consumer Electronics Show (CES), яка пройде в Лас-Вегасі на початку січня 2011 року. На цій же виставці власні рішення з підтримкою Google TV покаже компанія Vizio - провідний виробник LCD-телевізорів на американському ринку.

Раніше про плани випускати телевізори з Google TV повідомила компанія Samsung. Очікується, що офіційний анонс також відбудеться на CES 2011.

Активний опір

Платформа Google TV була виведена на ринок у жовтні поточного року. Майже відразу після цього проект Google зіткнувся зі спротивом з боку телемереж ABC, CBS, NBC, Fox, а також медіакорпорації Viacom та інтернет-сервісу Hulu, які заблокували показ свого контенту через Google TV.

На думку Вена Бейкера (Van Baker), аналітика компанії Gartner, який прокоментував агентству Reuters ситуацію з масовою блокуванням Google TV великими телемережами, представники телевізійного бізнесу побоюються, що Google забере собі доходи від інтернет-проектів телеканалів. "Всі знають, як Google вміє заробляти на рекламі в інтернеті. Якщо уявити собі, що ця модель заробітку перенесена на телевізійний ринок, рекламні можливості Google стають просто величезними. І це не подобається телемагнатом", - вважає Бейкер.

Багато американських телемережі викладають свій контент на сайти, де епізод серіалу або телешоу після виходу в ефір можна подивитися в будь-який час. Це дозволяє компаніям отримати додатковий дохід від реклами в інтернеті. Телемережі побоюються, що Google TV стане причиною зниження числа телеглядачів, які можуть віддати перевагу дивитися улюблені програми і серіали у зручний для себе час за допомогою нового сервісу, а не в ефірі кабельних каналів. Зараз у списку телемереж, що підтримують Google TV, мережі TNT, TBS, USA Network, Bravo і PBS.

"Яблучний" конкурент

Основний конкурент платформи Google TV - телевізійна приставка Apple TV. Друге покоління цього пристрій було анонсовано 1 вересня, а його продажі на західному ринку почалися в жовтні.

Пристрій дозволяє транслювати мультимедійний контент з інтернет-сервісів (YouTube, Flickr та ін) або домашнього комп'ютера. Головною ж функцією Apple TV, за задумом компанії-творця, є можливість брати напрокат (у користувача буде місяць, щоб почати перегляд, і 48 годин для його завершення) фільми в HD-форматі по 4,99 долара з онлайн-магазину iTunes Store. Крім фільмів, можна орендувати серіали по 0,99 долара за епізод. Партнерами Apple в цій ініціативі виступили телевізійні мережі Fox і ABC.

Відсутність необхідності платити за контент - одне з головних відмінностей Google TV від Apple TV. Компанія Apple віддає частину заробітку власникам контенту з кожного виданого в прокат фільму або епізоду серіалу. Google же пропонує заробляти на контекстній рекламі під час показу. Найбільшим американським телемережам поки що більше подобається формат Apple TV.

РІА Новини

RATVODДата: Субота, 08.01.2011, 10:29 | Повідомлення # 59
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
У 2014 р. постачання сет-топ-боксів

зростуть до 206 млн штук

За прогнозом Screen Digest, в період з 2010 по 2014 рр..
середньорічний темп зростання поставок STB складе 4%,
при цьому в 2014 р. постачання цифрових телеприставок зростуть до 206 млн. штук.

Скорочення постачань, яке в 2010 р. відбулося вперше після тривалого періоду зростання, обумовлене насиченням ринку, перш за все, моделями пристроїв, що пропонують стандартний дозвіл. На попит також вплинуло збільшення попиту на інтернет-телевізори, які дозволяють використовувати IP-телебаченням без додаткових пристроїв.

CNews.ru
© Кабельник


RATVODДата: Четвер, 24.03.2011, 23:16 | Повідомлення # 60
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28363
Статус: Оффлайн
Мережеві пульти управління:

зоря нової ери

C тих пір, як 55 років тому компанія Zenith представила перший бездротовий пульт дистанційного керування Space Commander, ці пристрої стали невід'ємною, часом дратує частиною процесу перегляду телепередач. Втім, дні знайомих усім пультів можуть бути полічені: їх функції все активніше беруть на себе смартфони і планшетні комп'ютери.
У традиційних пультів безліч недоліків. По-перше, кожен пристрій поставляється з власним пультом управління, що призводить до забруднення житлових приміщень. У багатьох пультів 50 і більше кнопок, а відсутність будь-якої стандартизації ускладнює їх застосування. У більшості пультів управління використовується інфрачервоний діапазон, у зв'язку з чим для роботи їм необхідна пряма видимість. Правда, в останні роки на ринку з'явилися універсальні пульти, але ціна і складність програмування відносять їх скоріше до розряду нішевих пристроїв. Оскільки багато нові споживчі електронні пристрої, в тому числі кабельні декодери, телевізори, Blu-ray програвачі та ігрові приставки, можуть підключатися до домашніх мереж і до Інтернету, то тепер ними можна управляти через мережу. Останні моделі смартфонів і планшетних ПК підходять для цього ідеально. Їх великі екрани надають користувачу інформацію в більш зручному для сприйняття форматі порівняно зі звичайним пультом, а сенсорне керування спрощує використання. До того ж індивідуальні програми дозволяють швидко перетворити телефон або планшетник в контролер, пристосований для вирішення конкретного завдання. Однією з перших компаній, що скористалися цим, стала Sonos (виробник домашніх бездротових музичних систем). Спочатку вона використовувала виділений контролер з сенсорним управлінням - Sonos Controller 200, але потім випустила програми для iPhone, iPod Touch і iPad, і коштував 349 доларів Sonos Controller 200 більшості користувачів став не потрібен, бо програма надає ті ж функції без додаткових витрат. Цьому прикладу мають намір наслідувати оператори кабельного телебачення. Сучасний декодер, особливо, з функцією цифрового відеозапису, являє собою складний пристрій, управління яким найчастіше вимагає многокнопочного пульта в поєднанні з безліччю екранних меню. Спочатку оператори зробили доступним планування графіка відеозапису через Інтернет, а тепер пропонують повний контроль за допомогою кишенькових пристроїв. Рішення Xfinity від Comcast, FiOS від Verizon і uVerse від AT & T дають можливість використовувати в якості пульта дистанційного керування iPhone або iPad. Тим же шляхом ідуть інші оператори, які пишуть програми під різні платформи, особливо, Android. (Додаток AT & T uVerse продається як передвстановлена частина Microsoft Windows Phone 7.) За функціоналом ці пристрої, особливо, планшетники з їх великими екранами, значно перевищують можливості звичайних пультів. Коли ви використовуєте в якості пульта управління iPad, то програма мовлення, вміст розділу цифрового відеозапису і доступні за запитом передачі з'являються на екрані пристрою, залишаючи екран телевізора вільним для перегляду телепрограм. Пошук спрощується, так як ввести запит за допомогою клавіатури "таблетки" значно легше, ніж вводити інформацію за допомогою клавіатури на телеекрані через звичайний пульт. Ще цікавіше стане наступна фаза розвитку. Найбільші кабельні оператори хотіли б надати передплатникам можливість викачувати потокове відео в мобільні пристрої. Розробка таких пропозицій уже ведеться, але їх вихід на ринок затримується, головним чином, через складність передачі прав на показ відеоматеріалів від їх власників до операторів. Поки ж AT & T пропонує обмежений вибір матеріалів для перегляду на мобільних пристроях, а Comcast і Verizon незабаром планують запуск потокових відеосервісів. Тим часом гряде ще одне нововведення, яке може остаточно зробити пульти управління непотрібними. Рішення Kinect від Microsoft використовує камеру і інфрачервоні сенсори в якості датчиків руху для бесконтроллерних ігор (no-controller gaming). Це рішення дозволяє також керувати приставкою Xbox, просто вказуючи на екран. Застосовуючи Kinect і схожі сенсорні пристрої, ви зможете самі стати пультом дистанційного управління, який ніколи не загубиться в диванних подушках.

Джерело:


Форум TV-SAT » « Технічний відділ ( майстерня ) » » Встановлення обладнання SAT TV » Новинки обладнання SAT TV
  • Сторінка 4 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024