FORUM TV-SATЧетвер
25.04.2024, 08:19

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Новини Провайдерів платного ТБ УКРАЇНИ » Новини "Либiдь ТБ" «Триколор ТВ» Україна (супутникова платформа)
Новини "Либiдь ТБ" «Триколор ТВ» Україна
RATVODДата: Четвер, 04.08.2011, 10:14 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Супутникова платформа " Либiдь ТБ "





Супутниковий приймач LYBID 1002



RATVODДата: Четвер, 04.08.2011, 10:20 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
«Триколор ТВ» увійде

в
українські телевізори




Корпорація «Дженерал Сателайт» з осені цього року має намір почати надання послуг
платного супутникового телебачення на території України.


Найближчим часом буде проведена корпорацією оренда додаткових ємностей на супутнику Eutelsat W7 (36 гр.в.д.) для організації безпосереднього супутникового DTH-мовлення на територію Україну.

За попередньою інформацією проект надання DTH-послуг українським телеглядачам передбачає формування пакета телепрограм із приблизно 55 каналів. За заявою представників компанії 28 з них будуть українськими.

Поширення сигналу нової супутникової платформи буде здійснюватися в кодованому вигляді. Прийом і декодування телепрограм з супутника Eutelsat W7 (36 гр.в.д.) буде виконуватися за допомогою рекомендованого обладнання виробництва корпорації «Дженерал Сателайт».

Для кодування пакета буде використана система умовного доступу DRE-Crypt, яка розроблена силами все тієї ж корпорації «Дженерал Сателайт».

На думку видавця журналу «Mediasat» Олександр Глущенко «вихід« Національної супутникової компанії », яка надає в Росії послуги платного супутникового ТБ під брендом« Триколор »був прогнозований і очевидний. До кінця 2011 року компанія запланувала збільшити абонентську базу з 8 до 10 млн. користувачів, український ринок може виступити непоганою підмогою для реалізації цієї обіцянки ». За його словами, осінь на українському ринку DTH-платформ буде спекотною.

На вересень заплановано запуск ще однієї супутникової платформи «XTRA TV» компанією Istil Telecom, що входить в Istil Group Мохаммада Захура.

У конкуренції за гроші абонента виграє та компанія, яка запропонує споживачам збалансований пакет за відносно невеликі гроші і підлаштуватися під зміни, які відбуваються на українському ринку ТБ. Восени цього року компанією «Зеонбуд» заплановано запуск мережі ефірного цифрового ТБ в стандарті DVB-T2. У аудиторії буде вибір: дивитися 32 телеканалу за допомогою ефірної антени і цифрового ресивера або встановлювати супутникову антену і платити гроші провайдеру за доступ до контенту DTH-платформи.

Нагадаємо, в 2005 році при технічному участі корпорації був запущений новий російський проект супутникового телебачення «Триколор ТВ», який слід визнати одним з найуспішніших проектів супутникового ТБ у світі, оскільки менш ніж за шість років існування оператор зумів залучити до своїх лав більше восьми мільйонів абонентів.

Початок же повноцінної роботи в Україну заплановано на жовтень цього року.

Віталій Мосейчук, журнал Mediasat


RATVODДата: Четвер, 04.08.2011, 10:31 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
General Satellite зібрався наУкраїну



Російський виробник телеприставок "Дженерал Сателайт" (General Satellite) планує восени запустити на Україну супутникове DTH-мовлення (direct-to-home), веде переговори з українськими супутниковими телеканалами , щоб включити їх до складу майбутнього пакета.

Про це повідомило джерело, знайоме з планами General Satellite на Україну. За його словами, корпорація почала розсилати українським телеканалам надішле листа про майбутній проект (копія листа є в розпорядженні ComNews). У них вказується, що General Satellite планує організувати супутникове DTH-мовлення на території Україні.

"Коментарі на тему виходу на Україну будуть пізніше", - сказав коротко в розмові з репортером ComNews керівник департаменту закордонних мовних проектів General Satellite Сергій Долгопольський. При цьому розсилку листів він не підтверджує.

Як зазначено в листі General Satellite, спеціально для проекту корпорація орендує ємність на супутнику Eutelsat W7 (36 гр. С.д.).

Більшість українських телекомпаній не відповіли на запит ComNews. "До нас General Satellite поки не звертався", - сказав репортерові ComNews заступник директора компанії "Торсат" Володимир Масарик. "Торсат" входить до медіагрупи телеканалу "Інтер" і є ексклюзивним дистриб'ютором українських, російських та міжнародних телеканалів на території України та за її межами.

Трансляція пакета General Satellite буде проводитися в закодованому форматі. Розкодувати його можна за допомогою приймачів виробництва корпорації, зазначено в листі, адресованому телеканалам. Для кодування пакета буде використана система умовного доступу DRE-Crypt, розроблена General Satellite.

ТЕТЯНА ЗОЛОТОВА
© ComNews
02.08.2011
kozakuaДата: Субота, 03.09.2011, 23:59 | Повідомлення # 4
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Новый спутниковый провайдер "Либiдь ТБ", как трансформация Триколор ТВ для Украины




Появление тестовой карты на данном спутнике с указанием на технического партнера проекта компании General Satellite, позволяет уже более четко предположить, что это ни что, иное, как трансформированный пакет Триколор ТВ, ориентированный на Украину.

Примерно месяц назад редакция получила конфиденциальную информацию о возможном появлении нового провайдера. Конфиденциальность заключается в том, что мы не можем сообщить источник информации, но можем сообщить некоторые детали, полученной информации.

Так, в августовском выпуске журнала Сателлит была изложена данная информация, был предполагаемый опубликован список каналов. Но на тот момент не было известно название будущего провайдера. Озвученное ранее название в виде "Триколор ТВ Украина" видимо не получило одобрение, поэтому мы видим новое название "Лебедь ТВ". Данное название также совпадает со строящимся спутником для Украины "Лебедь" (см. Сателлит №6 стр.5), запуск которого запланирован на середину 2013 года.

Для тех, кто не смог прочитать августовский выпуск журнала сообщим.

Пакет как и сообщалось ранее будет транслироваться с позиции 36°в.д. В системе условного доступа DRE, спутниковые приемники выпустит компания GS специально для этого проекта, их ориентировочная стоимость будет составлять 30-45$. Пакет будет транслироваться формате видеосжатия MPEG4. С учетом того, что GS выпускает ресиверы для пакета Триколор ТВ со встроенным декодером DRE, можно предположить, что и в этом случае компания пойдет по проторенному пути, а именно, что и для Украины приемники будет работать без карт доступа. Часть каналов для этого пакета будет взята из уже работающего проекта Триколор ТВ. Конечно, это будут каналы, разрешенные для трансляции на территории Украины Национальным Советом по Телевидению и Радиовещанию. Из российских ТВ каналов будут их международные версии.

Такое условие позволит, при включении в пакет общенациональных каналов, а они будут обязательно в нем, осуществить прием пакета на одну антенну с одним конвертером, а не на три, как в самом популярном варианте с приемом трех спутников: Amos, Astra и Hot Bird. К тому же позиция 36° в.д. намного удобнее для территории Украины, да, и размер антенны достаточен всего 60см с большим запасом. Это все позволит потенциальному зрителю заплатить за оборудование значительно меньшую сумму, чем при установке популярного комплекта оборудования. К тому же в пакете будут платные тематические каналы. Не секрет, что относительно низкий над горизонтом Amos, в сравнении с Eutelsat W7, оказывается то за горой, то за деревьями, что усложняет установку антенну для приема этого спутника, а в ряде случаев вынуждает даже отказаться от его приема. В этом плане Eutelsat W7 намного удобнее.

Нам же пока остается подождать запуска пакета. Судя по появлению тестовой карты, ждать, возможно, осталось уже не много. Во-первых, не секрет, что новый телевизионный сезон начинается в сентябре, во-вторых, наибольший спрос на спутниковое телевидение приходится как раз на осень и на предновогодние закупки подарков. И пропустить такой шанс непростительная ошибка. С учетом многолетнего опыта работы провайдера Триколор, наличия на спутнике уже нескольких каналов, которые можно транслировать как в России, так и в Украине, позволяют надеяться на скорый запуск этого проекта.


Джерело


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
kozakuaДата: Понеділок, 19.09.2011, 21:33 | Повідомлення # 5
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
До кінця року в Україні стартує четверта

супутникова платформа «Либідь ТБ»


На початку вересня на території України відбувся запуск тестової трансляції супутникового оператора «Либідь ТБ» із супутника Eutelsat W7.
Про це повідомляє російська корпорація General Satellite, яка є технологічним партнером нового проекту, а також партнером найбільшої супутникової платформи Росії «Триколор ТВ».
У корпорації повідомляють, що комерційне мовлення супутникової платформи «Либідь ТБ» розпочнеться наприкінці 2011 року. Абонентам запропонують пакети з «найбільш популярних українських та іноземних каналів за привабливими цінами».
У Росії «Триколор ТВ» є наймасовішим супутниковим операторам завдяки низькій ціні на пакети (600 рублів на рік), що містять здебільшого російські канали. Оператор оцінює кількість своїх абонентів у 8 млн.
Як писала «Телекритика», у вересні власну супутникову платформу Xtra TV запускає ISTIL Group, що належить Мохаммаду Захуру. Бюджет проекту - $50 млн. Глядачам запропонують 39 каналів. Станом на 19 вересня на супутнику AMOS 3 у пакеті Xtra TV доступні 27 каналів, поки що жодного українського.
У чат-конференції на «Телекритиці» голова Нацради Володимир Манжосов повідомив, що заявок на реєстрацію або ліцензування від обох супутникових платформ поки не надходило.
Як відомо, на ринку супутникового телебачення України наразі працюють дві платформи - Viasat і «НТВ-плюс Україна».

Джерело


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
kozakuaДата: Четвер, 27.10.2011, 23:52 | Повідомлення # 6
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Либiдь ТБ


2 сентября 2011 тестовое вещание начала новая украинская спутниковая платформа «Либiдь ТБ». Идет только заставка. Вещание начнется после получения лицензии. Сигнал можно принимать из позиции 36° в.д. в открытом виде: частота — 11 958, скорость потока — 27 500, FEC — ¾, поляризация — левая круговая. Вещание будет кодировано в кодировке DRE, предполагается использование брендированных ресиверов «Либiдь 1002».

Отрывок из интервью с директором «Либiдь ТБ» Петром Абатуровым из октябрьского номера Теле-Спутника:
TC: Где будут продаваться комплекты оборудования, каковы будут розничная цена и стоимость подписки на пакет?
П.А.: Мы планируем использовать широкую сеть организаций торгующих в розницу спутниковым оборудованием, в дальнейшем будем развивать собственную дилерскую сеть, осуществлять ремонт аппаратуры и сервисное обслуживание наших абонентов. Розничная стоимость ресивера и размер абонентской платы будут существенно ниже, чем у конкурентов.
TC: А какие каналы увидят зрители?
П.А.: Точный список каналов находится в стадии формирования, но уже сейчас могу сказать, что там будут локализованные версии ведущих международных каналов, а также каналы украинского и российского производств. Мы не будем стремиться искусственно расширять пакет, добавляя туда каналы по принципу «числом поболее, ценою подешевле». Наша задача — сформировать компактный пакет из востребованных зрителями каналов, которые по таким ценам трудно найти у других операторов".


Джерело


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
kozakuaДата: Понеділок, 28.05.2012, 18:43 | Повідомлення # 7
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
«Триколор» готовит украинскую «Лыбидь ТВ» к запуску

Крупнейшая спутниковая платформа России «Триколор ТВ» в партнерстве с российской корпорацией General Satellite намерены в ближайшее время вывести на украинский рынок оператора платного спутникового ТВ «Лыбидь ТВ». Об этом «proIT» сообщил источник на рынке.

По его словам, представители российской компании сейчас ведут переговоры с отечественными телеканалами и готовятся с запуску своей DTH-платформы.

Коммерческий запуск Лыбидь ТВ» должен был состояться еще до конца прошлого года. Но по каким-то причинам о нем ничего не было известно. В начале сентября на территории Украины состоялся запуск тестовой трансляции спутникового оператора «Лыбидь ТВ» со спутника Eutelsat W7.

«Триколор ТВ» - крупнейший российский оператор спутникового телевидения. Предоставляет услуги цифрового телевещания на европейской территории России (с 2005 года), а также территории Уральского, Сибирского и части Дальневосточного округов (с 2007 года). Вещание на европейскую часть РФ ведется с искусственных спутников Земли Eutelsat W4 и Eutelsat W7 (36 в. д.), на восточные регионы (проект «Триколор ТВ Сибирь») - с ИСЗ Бонум-1 (56 в.д.).

«В случае запуска платформы, «Лыбидь ТВ» придется столкнуться с рядом проблем, которые особенны для украинского рынка - высокий уровень пиратства и наличие в открытом доступе около 60 телеканалов на украинском/русском языках, которые вещают со спутников HotBird/Amos/Astra», - отмечает издатель журнала MediaSat Александр Глущенко.




Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
mykolakДата: Четвер, 18.10.2012, 18:09 | Повідомлення # 8
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Супутникова платформа «Либідь ТБ» планує стартувати до 1 листопада


«Либідь ТБ» очолив колишній президент «Триколор ТВ» В’ячеслав Мордачов


Четверта українська супутникова платформа «Либідь-ТБ» планує до 1 листопада отримати ліцензію Національної ради з питань телебачення і радіомовлення і розпочати надавати послуги абонентам. Про це «Телекритику» повідомив керівник проекту В'ячеслав Мордачов.

«Ми близько місяця тому подали заявку до Національної ради. Як тільки Нацрада надасть нам усі необхідні для проекту документи, так ми одразу розпочнемо. Сподіваюся, що це станеться не пізніше 1 листопада», - зазначив пан Мордачов.

Заявку на ліцензію подало ТОВ «Либідь ТБ». На запитання про власників проекту пан Мордачов відповів, що це приватна компанія. «"Триколор" до неї стосунку не має (В'ячеслав Мордачов до серпня 2012 року був президентом російського супутникового оператора «Триколор ТВ». - ТК). Певною мірою, це мій проект. Я сюди приїхав, я цей проект роблю, це моє завдання на найближчі 3-5 років».

За його словами, у заявці вказано перелік з близько 32-34 каналів, але він не остаточний, оскільки переговорний процес із мовниками триває.

«Це буде не найбільша пропозиція в Україні. Проект базується на ретрансляції українських каналів. Якщо ми домовимося з російськими каналами, які мають міжнародні права, у тому числі на території України ("Первый канал. Всемирная сеть", "РТР-Планета"), то будемо раді, якщо вони до нас приєднаються», - розповів пан Мордачов про програмну пропозицію «Либіді ТБ».



Мінімальну вартість пакету В'ячеслав Мордачов поки не розголошує.

Нагадаємо, запуск тестової трансляції супутникового оператора «Либідь ТБ» із супутника Eutelsat W7 відбувся ще у вересні 2011 року. Технологічним партнером проекту виступила російська корпорація General Satellite, яка є партнером найбільшої супутникової платформи Росії «Триколор ТВ». Тоді ж було оголошено, що комерційне мовлення «Либідь ТБ» розпочнеться наприкінці 2011 року і абонентам запропонують пакети з «найбільш популярних українських та іноземних каналів за привабливими цінами».



kozakuaДата: Четвер, 01.11.2012, 16:39 | Повідомлення # 9
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Лыбидь ТВ начал тестирование на Eutelsat 36A/36B (W4/W7) 36.0°E


На спутнике Eutelsat 36A/36B (W4/W7) 36.0°E начал тестирование украинская спутниковая платформа Лыбидь ТВ. Как ранее сообщалось «Лыбидь ТВ» возглавил бывший президент «Триколор ТВ» Вячеслав Мордачев. На данный момент появились телеканалы: Инфоканал, ICTV, СТБ, Новий канал,Q TV, 24 канал, Первый деловой, М1.

Напомним, запуск тестовой трансляции спутникового оператора «Лыбидь ТВ» со спутника Eutelsat W7 состоялся еще в сентябре 2011 года. Технологическим партнером проекта выступила российская корпорация General Satellite, которая является партнером крупнейшей спутниковой платформы России «Триколор ТВ». Тогда же было объявлено, что коммерческое вещание «Лыбидь ТВ» начнется в конце 2011 года и абонентам предложат пакеты с «самых популярных украинских и иностранных каналов по привлекательным ценам».

Параметры пакета Лыбидь ТВ
Спутник Eutelsat 36A/36B (W4/W7) 36.0°E
частота 12360
поляризация правая
SR 27500
FEC 3/4
DVB-S2/8PSK/MPEG-4

сиситема кодування нова Exset CAS

Докладніше про систему кодування тут : http://www.exset.com/content-security.php



Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
mykolakДата: Понеділок, 05.11.2012, 20:16 | Повідомлення # 10
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
В Україні з'явився новий бренд супутникового ТБ




ТОВ «Либідь ТБ» зареєструвало торгову марку для продажу послуг супутникового ТБ в Україні.
Про це йдеться в повідомленні Українського інституту промислової власності
, передає кореспондент «proIT».


Реєстрація дійсна до середини 2021 року.

Нагадаємо, нещодавно «Либідь ТБ» почала тестове мовлення. В даний час на платформі доступні телеканали ICTV, СТБ, Новий канал, QTV, 24, Перший діловий, М1 і Інфоканал. Мовлення здійснюється в стандарті DVB-S2

mykolakДата: Вівторок, 27.11.2012, 21:10 | Повідомлення # 11
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Либідь і ТБ




Восени 2012-го року новий супутниковий оператор, відомий під назвою "Либідь ТБ", знову повідомив про наближення свого комерційного старту. У перший раз російські інвестори наближалися до нього рівно рік тому, так що це вже друга спроба. Хоча ефект новизни практично зійшов нанівець, можливість появи на маленькому і все ще дуже тісному ринку нового гравця як і раніше викликає помітне хвилювання.

Справа в тому, що за спробами вивести на український ринок ще одну платформу платного супутникового телебачення стоїть "Триколор ТВ", найбільший оператор Російської Федерації, один з найбільших і найбільш швидкозростаючий оператор платного телебачення у світі. У порівнянні з попереднім годомеще помітніше став "російський слід". Тепер "Либідь ТБ" очолює особисто В'ячеслав Мордачев, творець і багаторічний (з 2005 по 2011 роки) генеральний директор ЗАТ "Національна супутникова компанія" (далі - НСК), яка надає послуги під торговою маркою "Триколор ТВ". Якщо йому вдасться повторити феноменальний успіх, досягнутий на російському ринку, тоді ринок український очікують небачені потрясіння.

Три досягнення Триколор-ТВ

Згідно з даними британської аналітичної компанії IHSScreen Digest за 2011 рік, за темпами зростання абонентської бази «Триколор ТВ» займає перше місце в мірев сегменті супутникового ТБ. За кількістю передплатників - замикає глобальний Топ-3. В аналогічному рейтингу європейських операторів «Триколор ТВ» є абсолютним лідером за даним показником.

Таблиця № 1 Найбільші оператори платного ТБ світу і Європи



Джерело:Дані ЗАТ "Національна супутникова компанія"
За даними J'son and Parntners, «Триколор ТВ» - лідер російського ринку платного телебачення (39% абонентів), а в супутниковому сегменті частка оператора становить 86%. Глядацька аудиторія оператора перевалила відмітку 30 млн. чоловік, а значить, «Триколор ТВ» дивиться приблизно кожен п'ятий житель країни.

Таблиця № 2 Найбільші оператори платного ТБ Російської Федерації



Джерело: оцінка iKS-Consulting на кінець 2011 року.

Цей успіх, неабиякий сам по собі, стає ще більш феноменальним, якщо врахувати час, за який він було досягнуто - всього п'ять років. На сьогоднішній день "Триколор ТВ" є настільки вагомим чинником російського ринку платного телебачення, що в змозі міняти правила ігри.В відміну від інших операторів супутникового ТБ у Росії, за розповсюдження сигналу в ефірі "Триколор" платятсамі мовники. Завдяки цьому абоненти можуть безкоштовно дивитися передачі центральних телеканалів.Влітку цього року компанія почала пропонувати канали високої чіткості за смішні 900 рублів в год.Все за два місяці з моменту введення послуги «Триколор ТВ Full HD» компанія стала лідером сегменту супутникового ТБ високої чіткості, підключивши 4 жовтня 2012 250-тисячного абонента. Враження від цього кроку було настільки великим що конкуренти вдалися до публічних звинувачень у демпінгу і листами "куди треба". Не мудро - цінова пропозиція "Триколор ТВ" просто неможливо порівнювати з основними конкурентами, це інша маркетингова реальність.

Таблиця № 3 Вартість HD-контента операторів платного ТБ Російської Федерації:



Джерело: Дані ЗАТ "Національна супутникова компанія"

Компанія не боїться експериментувати, пропонуючи то рік безкоштовного доступу в Інтернет, то, вперше на російському ринку, цифрове радіомовлення. Теж безкоштовно. У результаті не припиняються гарячі суперечки навколо бізнес-моделі, яку використовує НСК. На відміну від інших супутникових платформ, компанія не вимагає щомісячної абонплати за базовий пакет послуг. З точки зору абонентів справа виглядає таким чином, що вони оплачують тільки вартість обладнання (близько 300 USD), отримуючи сам сервіс в якості безкоштовного доповнення. Не випадково ключову роль в екосистемі різних бізнесів, що склалася навколо "Триколор ТВ", грає компанія "Дженерал Сітілайт", виробник ресиверів для прийому супутникового ТБ.

Аналіз можливого

Відомі спроби спрогнозувати вплив "Либідь ТБ" на украінскій ринок засновані на екстраполяціях досягнень материнської компанії. Тому обговорення перспектив нової супутникової платформи варто почати з дослідження факторів, що забезпечили настільки швидке зростання "Триколор ТВ".Можна почати з того, що багато ознак вказують на початкову залученість в бізнес НСК компанії "Газпром". Одного цього достатньо, щоб відмовитися від використання загальноприйнятих критеріїв оцінки. Не є секретом особливості навколодержавних бізнесу в Російській Федераціі.Хрестоматійним став приклад компанії "Скартел", ТМ Yota. За неповні чотири роки свого існування цей оператор три рази радікальноменялбізнес модель, відмовився від WiMAX на користь LTE і став рекордсменом за кількістю невиконаних обіцянок і гучних провалов.Однако все це ніяк не заважає компанії одержувати всі нові преференції і розширювати покриття. Нещодавно її творець Денис Свердлов став заступником міністра зв'язку. Це наводить на роздуми про те, що його діяльність оцінюють за іншими критеріями, відмінним від загальноприйнятих. Прибуток і зворотність капіталу серед них далеко не найголовніші.Другий чинник, про який необхідно пам'ятати при оцінці "Триколор", це соціальна і політіческаязначімость телебачення в сучасній Росії. Мова йде про надзвичайний трепетному відношенні російських властей до телебачення як основного інструменту ідеологічної обробки населення. При цьому гігантська, переважно малонаселена територія унеможливлює повноцінний охоплення населення телевізійним сигналом окрім як за допомогою супутникових технологій.По оцінками Мінінформзв'язку РФ, в 50% населених пунктів Росії глядачі через нерозвиненість аналогового ефірного телемовлення можуть дивитися не більше п'яти каналів. При цьому ціни на комплект "Триколор ТВ" нижче, ніж вартість установки звичайних ефірних антен.Третій фактор це технологічні особливості супутникового мовлення в Російській Федерації. В силу ряду об'єктивних причин мовлення національних каналів традиційно здійснюється з безлічі бортів, супутники не дуже потужні, антени великі, мовлення йде в різних діапазонах. Все це ускладнює і здорожує послугу і, в цілому, є бар'єром для її споживання. "Триколор ТВ" з його уніфікованим рішенням - по одній орбітальній позиції (і, відповідно, антені) на кожен з регіонів країни, - виявився найбільш зручним і технологічним.Саме це, швидше за все, стало причиною феноменальних досягнень "Триколор ТВ". У відсутність публічної звітності є вагомі причини сумніватися в суто комерційному успіху даного проекту. Просто кажучи в тому, що його доходи не тільки покривають витрати, але і забезпечують прийнятну за мірками російського бізнесу зворотність на вкладений капітал.Пріменітельно до "Либідь ТБ" залишаються відкритим кілька запитань. По-перше, наскільки реалістичні очікування подібного успіху? Очевидно, відповідь на це питання безпосередньо залежить від відповіді на наступний: чи може український проект В'ячеслава Мордачева розраховувати на настільки ж щедре фінансування?Вивчення відгуків, які практики російського ринку залишають на тематичних форумах, дає додаткову поживу для роздумів. Бізнес-модель "Триколор ТВ" припускає прив'язування абонента за допомогою продажу йому устаткування, розраховуючи на його прихильність комфорту, чи то пак небажання шукати від хорошого - краще. Після підключення абонент може більше не витрачатися взагалі, безкоштовно отримуючи пакет національних каналів, які відшкодовують мовнику витрати на свою трансляцію. Однак це означає для нього "жорстку дієту" і мотивує шукати (і знаходити) приводи для регулярної заміни абонентських приймачів.Критичні відгуки малюють добре відому на пострадянському просторі модель роздрібного бізнесу по схемі "піраміди", коли збитки від операційної діяльності покриваються за рахунок підключення все нових і нових клієнтів. Компанія робить ставку на повторні продажі розширених пакетів на другий і наступні роки обслуговування, а також додаткові послуги. Однак в ході аудиту, проведеного у 2010 році напередодні відбулася продажу, з'ясувалося, що цей підхід погано працює: кількість підтверджених активних (т.е.платящіх) абонентів колеблетсяв межах 60-80%. Решта відмовляються від платних послуг і переходить на безкоштовний пакет.Стосовно до українських умови це означає відсутність у "Либідь ТБ" відчутних конкурентних переваг при наявності такої перешкоди як необхідність купувати ще один ресивер, причому з підтримкою кодованого сигналу. Примусити до цього можна єдиним способом - через запровадження в Україні обов'язкового кодування сигналу національних телеканалов.Відсутність, як мінімум, останнього фактора саме по собі пояснює причину постійних перенесень початку комерційної експлуатації. І наводить на думки про те, що пан Мордачев щось таке знає про цей предмет.

Підіб'ємо підсумки

"Україна - не Росія" - це скарб національної мудрості є незамінним методологічним інструментом при аналізі будь-яких ініціатив, ідей, проектів і прожектів, що виходять від російських бізнесу і держави. Прямолінійне відтворення на українській землі моделей і підходів, які довели свою успішність в Росії, дуже часто виявляється неможливим в силу відмінності макро-і мікроекономіки, політичного і соціального середовища. Великі очікування, пов'язані з виходом на ринок нової супутникової платформи представляються надто оптимістичними. Вони побудовані на положенні про можливість відтворити успіх батьківського бізнесу в Росії. Однак цей успіх обумовлений специфікою російського ринку, де супутникові технології просто не мають альтернативи на більшій частині території.

Якщо "Либідь-ТВ" не зможе отримати доступ до щедрих і, бажано, безповоротних інвестицій, ми отримаємо ще один бізнес-проект, змушений конкурувати на загальних підставах. Тоді до нього в повній мірі відносяться загальні проблеми платного телебачення в Україні. Це, з одного боку, відсутність у основної маси показали звички на регулярній основі оплачувати телеперегляд. Це наявність у легальному вільному і необмеженому доступі основної маси найбільш затребуваних національних телеканалів. І, нарешті, нерозвиненість практики умовного (тобто кодованого) доступу до ТВ-контенту, включаючи технічну інфраструктуру та відповідні звички аудиторії. Поки ситуація виглядає таким чином, новій "Либідь" буде складно злетіти.

Роман Химич / / 27.11.2012

kozakuaДата: Вівторок, 11.12.2012, 17:16 | Повідомлення # 12
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Пресс-конференция Лыбидь ТВ


13 декабря, в 11:00, в помещении пресс-центра интернет-издания «Обозреватель» состоится пресс-конференция на тему: «Лыбидь ТВ. Три вопроса современного спутникового цифрового телевидения – зачем, почему и для кого?».

В пресс-конференции примут участие:

-директор по развитию оператора цифрового спутникового телевидения Лыбидь ТВ Вячеслав Мордачев;
-заместитель директора телекомпании по правовым вопросам Андрей Соломаха.

В ходе пресс-конференции будут рассмотрены вопросы:

- истинного положения дел в сегменте цифрового телевидения;
- отличия эфирного цифрового телевидения от цифрового спутникового телевидения;
- кто и что мешает развитию цифрового спутникового телевидения;
- может ли Лыбидь ТВ повторить успех Триколор ТВ или Украина не Россия.

Мы надеемся, что тема цифрового спутникового телевидения, как доступного средства для качественного просмотра телеканалов вызовет большой интерес у телезрителей.




Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
kozakuaДата: Четвер, 13.12.2012, 22:12 | Повідомлення # 13
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
«Либідь-ТБ» позіціонується як «народне телебачення» і планує вийти на самоокупність за 4-5 років




Четверта українська супутникова платформа «Либідь-ТБ» перенесла запуск на перший квартал 2013 рік. Про це сьогодні під час прес-конференції оголосив керівник проекту В'ячеслав Мордачов.
Така затримка пов'язана з намірами компанії отримати ліцензію у Національній раді з питань телебачення та радіомовлення. Раніше повідомлялось, що «Либіть-ТБ» стартує у восени 2012 року. Наразі компанія упорядковує документи, які подаються регулятору.
При тому що деякі подібні проекти, зокрема Xtra TV, через недосконалість українського законодавства, працюють без ліцензії, пан Мордачов зазначив, що для «Либідь-ТБ» отримання ліцензії Нацради є стратегічним пріоритетом.
Андрій Саломаха, заступник директора компанії з правових питань, наголосив, що під час обговорення на одному з круглих стлів Нацради було вирішено, що у правовому полі можна працювати з ліцензією та uplink в Україні або без ліцензії та з uplink за кордоном. «Для нас пріоритетною є робота в Україні з uplink, з ліцензією. Бути доступними та упевненими, щоб наші абоненти відчували свою захищеність», - сказав пан Соломаха.
За словами В'ячеслава Мордачова, український ринок дуже складний і конкурентний , однак новостворена платформа не планує завойовувати вже зайняті ніші. «Ми не будемо нікого тіснити. Кожна компанія позиціонує себе на своєму сегменті ринку: хтось намагається виводити цифрове ефірне телебачення, як «Зеонбуд», проекти супутникового телебачення - Viasat і Xtra TV позиціонують себе на преміум аудиторію. Наша бізнес модель полягає у тому, що ми позиціонуємось як народне телебачення», - заявив керівник проекту.
Пан Мордачов сказав, що орієнтуватиметься на абонентів населених пунктів, які віддалені від великих міст на відстань більше 30 кілометрів: зокрема, це території зі складним ландшафтом і низькою щільністю населення. У цій ніші платформа намагатиметься витіснити з ринку нелегальні та піратські способи прийому телебачення. «Ми хочемо створити легальну альтернативу нелегальних проектів», - резюмував він.
Окрім піратства, ще одним викликом для новоствореної платформи є відкритість сигналів основних українських телеканалів на супутнику, що дає змогу абонентам дивитись їх безкоштовно. Однак представники «Либіть-ТБ» переконані, що з переходом на цифру телеканали почнуть кодувати свій сигнал.
В'ячеслав Мордачов сказав, що інвесторами проекту є фізичні особи, імена яких він не розкриває. «У нас є досвід успішного запуску такого проекту, є інвестиції, які вдалось отримати під наше знання, навики та досвід і ми віримо що цей досвід можна повторити на такому складному ринку яким є Україна». При цьому, за його словами проект потребує тривалих і суттєвих інвестиції, вийти на самоокупність «Либідь-ТБ» планує упродовж 4-5 років. Бізнес почне приносити прибутки, коли кількість абонентів перевищить 1 мільйон», - впевнений керівник проекту.
За дослідженнями компанії, середньостатистичний українець готовий платити за якісне телебачення близько 5-8 гривень на місяць. У найбільш доступний пакет «Либідь-ТБ» увійде топ-20-25 національних телеканалів, при цьому абонентам пропонуватимуть розширити пакет за рахунок преміум каналів.
При підключенні до «Либідь-ТБ», за словами директора по контенту Антона Алешанова, абонент матиме змогу переглядати національні канали безкоштовно : «Якщо після цього він захоче продовжити співпрацю, тоді вартість становитиме близько 5 доларів плюс/мінус на рік». При цьому пан Мордвінов додав, що вартість пакетів ще не до кінця затверджена і остаточні цифри будуть названі, коли проект буде запущено.
Перемовини з українськими каналами наразі тривають, «Либідь-ТБ» планує укласти договори з усіма найбільшими мовниками. При цьому, за словами пана Саломахи, «Либідь-ТБ» як DTH-оператор, не має зобов'язань щодо обов'язкової трансляції каналів, які входять до «Універсальної програмної послуги» (УПП).
«УПП обов'язкова для усіх провайдерів, окрім тих, де кінцеві користувачі користуються індивідуальними прийомними комплектами. Спершу ми подавали документи до Нацради щодо УПП, і наша аргументація ґрунтувалась на тому, що ми як майбутній ліцензіат беремо на себе таке зобов'язання. Однак, на жаль, після консультацій нам сказали, що за законом на це ми не маємо права», - сказав він. Також Андрій Саломаха зазначив, що в українських DTH-операторів, які вже працюють на ринку, немає договору з жодним загальнонаціональним каналом.
Нагадаємо, запуск тестової трансляції супутникового оператора «Либідь ТБ» із супутника Eutelsat W7 відбувся ще у вересні 2011 року. Технологічним партнером проекту виступила російська корпорація General Satellite, яка є партнером найбільшої супутникової платформи Росії «Триколор ТВ». Тоді ж було оголошено, що комерційне мовлення «Либідь ТБ» розпочнеться наприкінці 2011 року і абонентам запропонують пакети з «найбільш популярних українських та іноземних каналів за привабливими цінами».
В'ячеслав Мордачов до серпня 2012 року був президентом російського супутникового оператора «Триколор ТВ».




Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
kozakuaДата: П`ятниця, 14.12.2012, 23:37 | Повідомлення # 14
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
Новый оператор спутникового телевидения "Лыбидь ТВ" начал тестовое вещание




В Украине появится еще один оператор спутникового телевидения — "Лыбидь ТВ". Его запуском занимаются выходцы из "Национальной спутниковой компании" (бренд "Триколор ТВ") — крупнейшего оператора платного телевидения России. "Лыбидь ТВ" намерена предложить самые низкие цены на рынке и подключить порядка 1 млн абонентов за несколько лет. Однако привлечь пользователей с низкой платежеспособностью, на которых рассчитывают в компании, крайне сложно, утверждают конкуренты.

"Лыбидь ТВ" начала тестовое вещание в Украине и планирует коммерческий запуск в I квартале следующего года, заявил вчера на пресс-конференции директор по развитию компании Вячеслав Мордачев. По его словам, украинский рынок цифрового спутникового телевидения компания намерена осваивать в сегменте "доступного народного телевидения". То есть основной упор будет на развитие в населенных пунктах, удаленных от крупных городов на расстояние более 30 км, на территориях со сложным ландшафтом и низкой плотностью населения. "Это те территории, на которых телевидение высокого качества труднодоступно либо с точки зрения технологических особенностей, либо по стоимости",— объяснил господин Мордачев. Впрочем, лицензии у "Лыбидь ТВ" пока еще нет.

В компании говорят, что стоимость оборудования и его установка обойдется примерно в $70. В пакет будут входить 20-25 национальных телеканалов (всего их 28), которые пользователь сможет смотреть бесплатно в течение трех лет. "Потом эта плата будет символической — около $5 в месяц. К услуге также могут прилагаться дополнительные пакеты из премиальных и платных телеканалов",— отметил директор по контенту "Лыбидь ТВ" Антон Алешанов. Для сравнения: тюнер Viasat (крупнейший оператор в стране) стоит 199 грн, а минимальная месячная абонплата составляет 69 грн. Стоимость подключения к третьему спутниковому оператору, работающему в Украине,— НТВ+ — составляет 770 грн, абонплата — от 129 грн в месяц.

Оператор не планирует напрямую конкурировать с уже существующими игроками. "Мы скорее собираемся "подвинуть" нелегальные и пиратские способы приема телевидения",— отметил Вячеслав Мордачев. На уровень самоокупаемости с такой моделью развития "Лыбидь ТВ" может выйти при условии подключения 1 млн абонентов. Инвестиции в проект в компании не разглашают. Однако участники рынка говорят, что "Лыбидь ТВ" заявляет партнерам о готовности вложить в развитие порядка $20 млн. Издатель отраслевого журнала Mediasat Александр Глущенко полагает, что для старта компания должна располагать не менее $10 млн.

Менеджер "Лыбидь ТВ" — Вячеслав Мордачев — бывший гендиректор "Национальной спутниковой компании", крупнейшего в России оператора платного телевидения (контролирующий акционер — "Газпром-медиа"). Компания оказывает услуги спутникового ТВ под брендом "Триколор ТВ". С самого начала участники рынка утверждали, что в Украину выходит именно "Триколор ТВ". Однако в "Лыбидь ТВ" уточняют, что не связаны с российской компанией. По данным участников рынка, средства вкладывают господин Мордачев и его партнеры из "Триколор ТВ", но их имена неизвестны.

В России "Триколор ТВ" развивался по похожей бизнес-модели: изначально абонентами стали телезрители, живущие в сельской местности и небольших населенных пунктах, а оборудование для приема телесигнала компания распространяла через несколько тысяч дилерских точек продаж. Набрав абонентскую базу, провайдер начал продажу платных телепакетов, сохранив при этом бесплатные пакеты. Компания начала работать в 2005 году и за семь лет работы смогла подключить более 10 млн абонентов. Господин Мордачев возглавлял "Триколор ТВ" с 2006 по 2012 год.

Однако планы в 1 млн абонентов пока выглядят достаточно оптимистическими. Viasat — крупнейший оператор платного спутникового телевидения в стране — обслуживает около 150 тыс. абонентов, подсчитал Александр Глущенко. Компания Xtra TV, созданная в прошлом году ISTIL Group Мохаммада Захура, уже набрала более 100 тыс. абонентов. Около 3,5 млн домохозяйств пользуются бесплатным спутниковым телевидением.

Президент компании "Поверхность" Виктор Самойленко считает модель развития "Лыбидь ТВ" успешной. "Если они смогут адаптировать ее к нашему рынку, то перспективы есть. Люди очень любят бесплатные предложения и вполне могут заинтересоваться новым оператором. Главное, чтобы сам пакет был хороший",— добавляет он. Наибольший потенциал для роста абонентской базы спутниковых операторов сейчас представляют пользователи бесплатного спутникового телевидения, говорила недавно "Ъ" заместитель гендиректора компании "Новые телевизионные технологии" ("НТВ-Украина") Любовь Ярошевская. "В России эта модель себя оправдала. Но в Украине на этом рынке есть две главные проблемы, к которым нужно приспосабливаться: это пиратство и то, что практически все украинские каналы в спутнике вещают и в открытом виде",— напоминает Александр Глущенко.

Гендиректор "Вижн ТВ" (ТМ Viasat) Оксана Ферчук считает модель "Лыбидь ТВ" недостаточно экономически эффективной, так как большие объемы абонентов получить не просто. "В Украине в этом сегменте работаем мы с UA.TV (бюджетный пакет Viasat), и мы делали анализ такой модели. Теоретически для клиента такой продукт был бы интересен, но экономически он выглядит необоснованно. Предыдущие четыре года клиенты в основном мигрировали из эфирного типа подключения в спутниковый, в последний год миграция идет из эфирного в цифровой",— объясняет госпожа Ферчук. По ее словам, существующее спутниковое домохозяйство имеет аналогичный продукт, и у него нет потребности что-то менять. "Такая потребность появится, если национальные каналы закодируют свой спутниковый сигнал",— добавляет она.




Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
kozakuaДата: Неділя, 16.12.2012, 16:24 | Повідомлення # 15
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
«Лыбидь ТВ» планирует коммерческий запуск на первый квартал 2013 г




Спутниковый оператор телевидения «Лыбидь ТВ» планирует коммерческий запуск своих услуг в I квартале 2013 года. Об этом «proIT» сообщил директор по развитию компании Вячеслав Мордачев.

По его словам, тестированием услуги спутникового цифрового ТВ компания занялась в ноябре этого года.

«В ближайшие три года мы планируем подключить около одного миллиона абонентов», - заявил Мордачев.

При этом он отметил, «Лыбидь ТВ», скорее всего не будет конкурентом для игроков рынка, а попытается вытеснить пиратские способы приема телевидения в Украине.

«Поэтому цены на пакеты каналов будут невысокими, что бы мы смогли конкурировать с нелегальными провайдерами», - подчеркнул он.

В тоже время, Мордачев не озвучил какие телеканалы войдут в пакет услуги.

«Естественно мы хотим, чтобы это были популярные телеканалы, но сейчас мы с ними находимся но стадии договоренности», - сообщил директор по развитию компании.

Напомним, что участники рынка приписывали «Лыбидь ТВ» к российскому спутниковому оператору « Триколор ТВ». Однако Мордачев опроверг эту информацию.




Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Новини Провайдерів платного ТБ УКРАЇНИ » Новини "Либiдь ТБ" «Триколор ТВ» Україна (супутникова платформа)
  • Сторінка 1 з 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024