FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 04:55

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Новини Провайдерів платного ТБ УКРАЇНИ » Інформаційні новини Провайдерів ТБ УКРАЇНИ
Інформаційні новини Провайдерів ТБ УКРАЇНИ
RATVODДата: Середа, 06.03.2019, 22:22 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Інформаційні новини

Провайдерів ТБ УКРАЇНИ




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним


RATVODДата: Середа, 06.03.2019, 22:22 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Провайдери України мають намір

відстоювати свої інтереси на мітингу




Українські провайдери планують провести акцію протесту проти недотримання
власниками інфраструктур Закону «Про доступ до об'єктів будівництва, транспорту,
електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж».


Про це пише Internet.UA.

Відзначається, що даний закон є одним з найголовніших регуляторів діяльності телеком-галузі, оскільки передбачає забезпечення доступу до інфраструктури об'єктів, в тому числі і телекомунікаційних, а також встановлює розмір плати за наданий доступ.

Однак обурення провайдерів по всій країні викликає той факт, що закон ще повністю не опрацьований і затверджений не у всіх аспектах. У зв'язку з цим багато власників інфраструктур нехтують виконанням вимог, встановлюючи власний бажаний розмір плати за доступ, що сильно б'є по кишені провайдерам, а внаслідок - і споживачам послуг.

Повідомляється, що на мітинг протесту вже готові вийти близько 2000 телеком-представників. Вони мають намір створити єдиний документ, що включає вимоги провайдерів з усієї країни. Таким чином планується звернути увагу влади на існуючу проблему, а також залучити авторитетних осіб до сприяння.

У той же час активного співробітництва в боротьбі за інтереси провайдерів з боку влади поки не відзначається.

«Як виявилося, в нинішньому складі Верховної Ради вболіваючих за телеком-галузь практично немає: багато законопроектів, які могли б вивести цей досить істотний сегмент бізнесу зі стану стагнації, так і залишаються законопроектами, а то, що іноді намагаються протягнути в парламент - більше схоже на спробу заробити на провайдерах і, паралельно, встановити цензуру в мережі», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, до середини поточного року українські провайдери будуть змушені підняти ціни на інтернет. Основною причиною прийдешнього подорожчання називають інфляцію в країні.

Лада Васюкова

19 лютого, 2019.

RATVODДата: Середа, 06.03.2019, 22:37 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Дві телеком-компанії Ріната Ахметова

вилучені з переліку провайдерів






Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації,
вирішила вилучити зі списку провайдерів дві телеком-компанії,
що належать Рінату Ахметову
- «ММДС - Україна» і «ММДС - Чернівці».


Про це пише Ліга.Tech.

Згідно з даними, рішення виключити компанії з реєстру телеком-провайдерів було прийнято в зв'язку з припиненням їх безпосередньої діяльності.

Повідомляється, що про припинення діяльності «ММДС - Україна» заявила ще в жовтні 2018 року, а вже в грудні того ж року компанію зняли з обліку.

Раніше компанія ММДС-Україна приєдналася до телекомунікаційної групи Vega (ПрАТ «ФАРЛЕП-ІНВЕСТ»). Незабаром після цього ФАРЛЕП-ІНВЕСТ отримав ліцензію провайдера програмної послуги.

Нагадаємо, нещодавно НКРЗІ анулювала ліцензію компанії «Українські новітні технології», яка володіє брендом Freshtel. Оператор позбувся дозволу на провайдерскую діяльність в зв'язку з тим, що застосовував не весь обсяг заявленого ресурсу.

Лада Васюкова

- 05 березня, 2019



RATVODДата: Середа, 06.03.2019, 22:43 | Повідомлення # 4
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Провайдери України підняли тарифи

на ТВ-послуги на
15-25%




У поточному році провайдери змушені підняти ціни на ТВ-послуги.


Частина телеком-компаній збільшила тарифи вже з 1 січня, деякі відстрочили зростання цін до поточного місяця, пише Телекритика.

Повідомляється, що зростання тарифів торкнувся абсолютно всіх українських провайдерів і склало, в середньому, 15-25%. Постачальники телеком-послуг пояснюють подорожчання підвищенням плати за роялті телегрупам.

У минулому році провідні провайдери країни дійшли згоди, що з 2019 року вартість ТВ-послуги для київських операторів кабельного ТБ, ОТТ і IPTV повинна становити не менше 70 грн. Регіони можуть платити менше - 63 або 56 гривень на місяць, в залежності від чисельності населення.

Варто зазначити, що попередній прогноз на 2020 рік встановив орієнтовну абонплату за місяць користування мінімальним пакетом послуг ТВ - не менше 90 грн.

Однак навіть встановлення нових тарифів не гарантує провайдерам особливого прибутку, оскільки значна частина коштів витрачається на контент.

«Для пакета вартістю 75 гривень в місяць техобслуговування обходиться в 34 гривні (45%), контент в 20 гривень (27%), 5 гривень - обслуговування абонентів (7%), адміністративні витрати - 2 гривні (3%), податки обійдуться в 12 гривень (16%). При такій ціні на ТВ-послугу провайдер не заробляє», - передає Телекритика.

Нагадаємо, нещодавно провайдери України заявили про акцію протесту, спрямовану проти недотримання власниками інфраструктур Закону «Про доступ до об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж». Користуючись недосконалістю документа, багато власників інфраструктур нехтують виконанням вимог, встановлюючи власний бажаний розмір плати за доступ, що сильно б'є по кишені провайдерам, а внаслідок - і споживачам послуг.

Лада Васюкова

- 06 березня, 2019



RATVODДата: Четвер, 22.08.2019, 15:53 | Повідомлення # 5
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Українські телеком-оператори

збільшили суму виплат податків



Зображення: Апостроф

Українські телеком-оператори стали платити більше податків.


У першому півріччі поточного року представники галузі заплатили на 8% більше, ніж за аналогічний період роком раніше, пише Delo.ua.

Повідомляється, що за шість місяців 2019 року телеком-представники заплатили 5,5 мільярда гривень податків. У першому півріччі попереднього року ця сума склала лише 5 мільярдів.

При цьому наголошується, що з усіх операторів реально збільшити показники вдалося лише кільком. Серед них: Київстар, lifecell, Huawei, Datagroup, Воля і УДЦР. Такі компанії як Vodafone, Укртелеком, Інтертелеком і Трімоб, навпаки, сплату зменшили.



Нагадаємо, в квітні Нацкомісія, що здійснює регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, підрахувала, що за минулий рік операторам зв'язку вдалося заробити на наданні послуг майже 62 мільярди гривень. Таким чином, доходи від телеком-послуг за рік зросли на 10,5%.

Лада Васюкова

22 серпня, 2019



RATVODДата: Субота, 14.09.2019, 19:59 | Повідомлення # 6
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Європейські аналітики повірили в український ринок платного ТБ,

спрогнозувавши провайдерам двократне зростання доходів




Україна названа провідною за темпами зростання ринком платного ТБ
в країнах Центральної та Східної Європи, де в період з 2018 по 2023
витрати споживачів виростуть удвічі.


У компанії Futuresource Consulting вважають, що Україна має всі можливості для зростання в секторі платного телебачення. Про це йдеться в новій доповіді про розвиток нових ринків, що містить інформацію по восьми ключових країнах Центральної та Східної Європи. У цих країнах витрати користувачів на послуги платного ТБ виросли за минулий рік на 3% - до позначки в 3.85 мільярда доларів.

У доповіді, що містить дані про кількість передплатників, суми доходів і інших показниках діяльності провайдерів з восьми країн, можна знайти докладний порівняльний опис ситуації на ринках платного ТБ, і Україна названа країною з потенціалом швидкого зростання, де прогнозоване зростання числа передплатників може бути описане двозначним числом . Інші ж ринки досягли точки насичення.

«Ми прогнозуємо потужне зростання протягом всього описуваного періоду - до 2023 року, - коментує заступник директора Futuresource Consulting з питань медіа та розважального контенту Карл Хібберт. - Розширення регіональних ринків буде стимулюватися, головним чином, ринком країн, що розвиваються, таких як Україна, де доходи провайдерів від продажу підписок на послуги платного ТБ виростуть в період з 2018 по 2023 майже в два рази. Це зростання доходів буде пов'язаний з ростом числа передплатників, в той час як більш насичені ринки - такі як Естонія і Угорщина - продемонструють зростання доходів за рахунок збільшення інтересу аудиторії до преміальних пакетів послуг».

У досліджуваному регіоні спостерігається активний перехід від використання послуг традиційних провайдерів кабельних і ефірних мереж до IPTV. Особливо це характерно для ринків з високим рівнем проникнення пропозицій платного ТБ і наявністю більш розвиненою їх інфраструктури. Завдяки телекомунікаційним компаніям, які просувають інноваційні пропозиції IPTV через їх інтеграцію з преміальними послугами сторонніх компаній, розвитку доступу до YouTube і транзакційних пропозицій відеоконтенту, ми можемо говорити про те, що телекомунікаційні компанії стимулюють зростання кількості передплатників послуг платного ТВ через підписку на мульти-пакети ( об'єднують в собі широкосмуговий інтернет і телефонію).

Пан'європейські оператори, які стабільно працюють на ринку протягом багатьох років, продовжують зміцнювати свої позиції - зокрема, компанія Digi TV скуповує дрібних конкурентів в Угорщині. Компанія Vodafone розширює свою присутність на ринках країн Центральної і Східної Європи, купивши у корпорації Liberty Global компанію UPC, розвиваючи тим сіємо свою стратегію, спрямовану на отримання статусу провідного оператора в Європі.

«У Болгарії на частку IPTV припадає чверть ринку послуг платного телебачення, при цьому 65% передплатників IPTV в країні є користувачами пакетних пропозицій, - каже Хібберт. - IPTV також притягує увагу користувачів, яким цікаві послуги більш високої якості, з поліпшеним призначеним для користувача інтерфейсом і наявністю HD-каналів в пропозиції. Також, за нашими прогнозами, збільшення доступності HD-каналів в регіоні сприятиме розвиток ринків IPTV і платного супутникового телебачення. В Україні оператори пропонують доступ до HD-каналів виключно передплатникам платного ТБ ».

Інвестуючи в розвиток оптико-волоконних ліній і ринку підключаємих 4K UHD сумісних сет-топ-боксів, оператори підвищують ціни (для збільшення рентабельності інвестицій), що збільшить ARPU з 8.12 євро в 2018 році до 8.46 євро в 2023. Втім, це все одно набагато нижче, ніж в країнах Західної Європи, де ARPU до 2023 року складе 25.26 євро.

Борис Скуратівський

12 вересня, 2019



RATVODДата: Четвер, 31.10.2019, 13:47 | Повідомлення # 7
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Третій DTH-гравець: французький холдинг Vivendi

запустить супутникову платформу в Україні



Фото: pixabay

Через майбутнє супутникове кодування провідних українських телеканалів,
французи хочуть запустити в Україні провайдера супутникового телебачення.


Французький конгломерат Vivendi готується до запуску в Україні власної DTH-платформи. Подія відбудеться після кодування супутникового сигналу телеканалів провідних телегруп, яке заплановане на 20 січня 2020-го. У Vivendi досягли попередньої угоди з французьким супутниковим оператором Eutelsat, який швидше за все буде надавати холдингу послуги на супутнику. Про це «Телекритиці» стало відомо з власних джерел на ринку.

Це буде третя платформа супутникового телебачення, після XtraTV і Viasat. «Телекритика» розбиралася в перспективах існування третього гравця на ринку супутникового телебачення.

Велика трійка


У Vivendi останні два роки обмірковували запуск супутникової платформи в Україні. Запуск платформи у Vivendi відкладали у зв’язку з відстрочкою кодування на супутнику телеканалів провідних українських медіагруп. Розмови про кодування супутника українські телегрупи ведуть останні три роки, строки постійно переносилися. У французькому холдингу вирішили дочекатися кодування сигналу, запланованого на 20 січня.

“Телекритиці” також відомо, що у Vivendi хочуть також адаптувати в Україні телеканали з пулу Canal + Group, що входитьув Vivendi, і зробити їх додатковою послугою для потенційних абонентів разом з закодованими українськими каналами чотирьох основних українських телегруп. Canal + Group маэ платні тематичні телеканали, а також компанії з розповсюдження послуг платного телебачення. У Франції, на додаток до преміум-каналів (Canal +, Canal + Cinema, Canal + Series, Canal + Family, Canal + Sport), група володіє трьома безкоштовними мовниками: CANAL8 (C8), CANALSTAR (CSTAR) і CANALNEWS (CNEWS).

Надавати послуги новій платформі може, швидше за все, французький супутниковий оператор Eutelsat. За інформацією «Телекритики», компанії вели переговори і попередньо дійшли згоди. В Україні Eutelsat працює останніх три роки. Зокрема, компанія надає операторські послуги DTH-платформі XtraTV, остання орендує у компанії ємність на супутнику Eutelsat 9В. Послуги з передачі телеканалів на супутник Eutelsat офіційно надає українська компанія «Європорт» (ТОВ «Європорт»). Передавальна станцію (аплинк) «Європорт» знаходиться в селі Колонщина Київської області. «Телекритика» звернулася до представників Eutelsat з проханням надати офіційний коментар.

Україна для Vivendi не є новим ринком. Холдинг багато років володіє рекламним бізнесом в Україні, а саме – рекламним агентством Arena Media Expert. Партнером холдингу в рекламному бізнесі є Тетяна Попова, експерт ГО «Інформаційна безпека», екс-заступник міністра інформаційної політики. За інформацією «Телекритики», у Vivendi консультувалися з Тетяною Поповою з приводу запуску супутникової платформи. Тетяна Попова відмовила «Телекритиці» в коментарі, перенаправивши до центрального офісу компанії в Парижі. На офіційний запит «Телекритики», відправлений на e-mail прес-служби Vivendi, на момент публікації компанія не відповіла.

Французький медіаконгломерат Vivendi працює на ринку звукозапису, телемовлення, випуску фільмів і телепередач, займається видавничою діяльністю, телекомунікаціями, розробкою комп’ютерних ігор. Vivendi також належить найбільша у світі музична компанія – Universal Music Group. Холдинг є мажоритарним акціонером другого за величиною у Франції мобільного оператора SFR, оператора мобільного зв’язку Maroc Telecom, видавця книг Editis, комунікаційної компанії Havas, медіахолдингу Canal + Group, компанії з виробництва відеоігор Gameloft і відеохостингу Dailymotion. У 2017-му оборот холдингу склав € 12,444 млрд, операційний прибуток – € 1,036 млрд.

Закордоном Canal + Group представлена ​​в Азії, а також у франкомовних країнах Африки, де, зокрема, і доступна DTH-платформа Canal + (раніше vfkf назву CanalSat). У травні повідомлялось про покупку Canal+ медіакомпанії M7 Group, що знаходиться в Люксембурзі, за € 1 млрд. Остання керує декількома платформами супутникового і цифрового телебачення: HDAustria в Австрії (раніше в Угорщині), TéléSAT Numérique і TV Vlaanderen в Бельгії, Skylink в Чехії і Словаччині , Diveo в Німеччині, CanalDigitaal і Online.nl в Нідерландах. Також Canal + Group є лідером в області платного телебачення в Польщі. Через кіносеріальну компанію Studiocanal група також є європейським лідером у виробництві та розповсюдженні фільмів та серіалів для міжнародної аудиторії. Компанія володіє каталогом фільмів, що має 5500 тайтлів.


Структура Vivendi. Фото із сайту Vivendi

Третій не зайвий?


Відповідно до офіційної статистики Держстату, з квітня по липень 2019 року українська аудиторія супутникового ТБ скоротилася вдвічі: з 81 тис до 39,8 тис. абонентів. Але дані Держстату не раз піддавалися критиці через некоректність підрахунку. Нині супутникові провайдери XtraTV і Viasat не повідомляють точну кількість своїх абонентів, оперуючи поняттям «десятки тисяч». Кількість абонентів безкоштовного супутникового ТБ, за підрахунками 1+1 меdіа, сьогодні становить близько 4,5 млн домогосподарств. За прогнозами 1+1 меdіа, після кодування супутникового сигналу, на платний «супутник» за рік після «кодування» перейде 570 тис. сімей.



Телегрупа StarLightMedia надає дещо інший прогноз – на кінець 2021-го кількість абонентів платного супутника може вирости до 700 тисяч.



Директор консалтингової компанії BigDataRating, екс-президент телеком-провайдера «Воля» Сергій Бойко надає ще більш скромний прогноз зростання платного «супутника»: «Я робив прогнози щодо того, що від 200 до 300 тисяч домогосподарств в Україні за два роки перейдуть на платні DTH -платформи. На кінець 2021-го може бути 400-500 тисяч. Але це станеться тільки тоді, якщо на супутнику закодуються всі вітчизняні телеканали, зменшаться або закодуються телеканали в ефірній “цифрі”, вестиметься активна боротьба з піратством».

Серед головних витрат DTH-провайдера – оформлення ліцензії провайдера супутникового телебачення в Нацраді з питань телебачення і радіомовлення (разова витрата, видається на 10 років); забезпечення кол-центру (в 2012-му за інформацією «Телекритики» у кол-центра Xtra TV було 20 осіб); технічні витрати для побудови сервісу; отримання прав на ретрансляцію провідних українських телеканалів, а також популярних в Україні закордонних преміум-мовників; витрати на оплату праці.

Телегрупа StarLightMedia поки не отримала запит від Vivendi на надання прав для ретрансляції каналів групи, зазначає Микола Фаенгольд, комерційний директор дивізіону Digital & PayTV StarLightMedia. Поява європейського гравця, на його думку, може привернути увагу до українського ринку платного телебачення інші західні компанії. «До нашої команди не надходив запит від нових DTH-платформ щодо надання прав для ретрансляції телеканалів StarLightMedia. У будь-якому випадку, ми вітаємо появу будь-яких нових легальних гравців на ринку платного телебачення України. Прихід нового гравця підвищить конкуренцію в цьому сегменті, а також буде говорити про те, що західні компанії вірять у можливість розвитку нашого ринку Pay TV. Я думаю, що факт таких тектонічних змін на ринку супутникового телебачення України привернув увагу і змусив зробити розрахугки не одну зарубіжну DTH платформу. Але обсяг нашого ринку в грошах все-таки поки сильно відстає від західних », – повідомив Микола Фаенгодьд.

Сергій Бойко оцінює перспективність DTH-платформи як бізнес: «DTH-платформа в нашій країні стане прибутковим бізнесом за умови, що буде мати більше 200 тис. абонентів з ARPU понад $5, і це якщо не треба буде субсидувати супутникові ресивери абонентів. Одного кодування супутникових сигналів телегруп буде мало, хоча це кодування вплине на ринок позитивно. Необхідно не просто закодувати сигнал на супутнику для всіх вітчизняних телеканалів, а й, як я вже говорив, зменшити або навіть позбутися відкритих безкоштовних версій у цифровому ефірі, а також продовжити боротися з піратством. У Vivendi є шанс взяти солідний шматок серед користувачів супутникових платформ. Але тут не потрібно розраховувати на швидке повернення інвестицій. Це довгий інвестиційний проект – до 5 років », – додає він.

Формуючи цінову пропозицію в Україні, Vivendi доведеться виходити з українських реалій ринку платного ТБ. Поки що вартість пакетів у нинішніх супутникових провайдерів коливається від $1,5 до $10. Вартість семи пакетів Xtra TV варіюється від 39 до 149 грн на місяць. Вони розділені за жанрами: «Дитячий», «Пізнавальний», «Фільмовий», «Футбол». В останньому пакеті ексклюзивно знаходяться телеканали «Футбол 1» і «Футбол 2», які на супутнику є лише у Xtra TV (вони разом входять в «Медіа Групу Україна»). Вартість цього пакету – 99 грн на місяць. Провайдер Viasat, який опосередковано стосується 1 + 1 media (серед співвласників – менеджмент телегрупи), пропонує 5 тарифних пакетів, вартість яких коливається від 49 до 249 гривень на місяць. Головна відмінність пропозиції Viasat від Xtra TV – відсутність телеканалів «Футбол 1» і «Футбол 2» через небажання «Медіа Групи Україна» продавати їх провайдерам-конкурентам.





Микола Фаенгольд передбачає, що новий гравець крім DTH-платформи може запустити також ОТТ-сервіс: «Якщо ви говорите про DTH-платформу, яка входить у групу компаній Vivendi, то, напевно, мова може йти про бренди, які входять до M7 Group. CANAL + став акціонером М7 Group цього року. Частина провайдерів M7 Group надає гібридний сервіс – DTН + ОТТ. Якщо подібний технологічний сервіс з’явиться на території України, він дасть ще більш широкий вибір абонентам платного телебачення, надавши їм нові можливості», – акцентував він.

Помітно, що нинішні DTH-гравці активно розвивають власні ОТТ-проекти. Viasat у партнерстві з «Київстар» вже кілька років надає інтернет-абонентам послугу «Домашнє ТБ», кількість абонентів якої налічує вже 60 тисяч. Як повідомлялося раніше, сервіс цьогоріч вперше вийшов «в плюс». Xtra TV, незважаючи на «родинні» зв’язки з ОТТ-сервісом OLL TV, з жовтня цього року почав надавати ОТТ-послугу для користувачів Android-пристроїв. Українські телегрупи не раз акцентували на перспективності розвитку ринку ОТТ-сервісів, які надають ТВ-послугу, відзначаючи щорічне зростання абонентів.

Від Павло Мандрик

30.10.2019


RATVODДата: Вівторок, 14.01.2020, 15:58 | Повідомлення # 8
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Група Discovery повністю закрила

українське представництво




Телегрупа звільнила українських менеджерів
і повністю відмовилася від українського представництва.


Телегрупа Discovery у кінці 2019-го року звільнила двох українських менеджерів з дистрибуції телеканалів холдингу і закрила представництво в Україні. З початку 2020-го року дистрибуція телеканалів холдингу українськими провайдерами платного телебачення перейшла під управління болгарського представництва холдингу, воно пропонує провайдерам російські версії телеканалів. Причина − невтішні успіхи у дистрибуції телеканалів в Україні. Про це «Телекритиці» повідомили кілька представників провайдерів платного телебачення.

У кінці грудні були звільнені два регіональні менеджери холдингу, які працювали у Києві: Антон Корчемаха, що відповідає за дистрибуцію телеканалів у Прибалтиці та Білорусі, а також Володимир Зінченко, який відповідає за дистрибуцію в Україні. Замість них питаннями дистрибуції займається менеджер болгарського офісу телегрупи Катерина Михайлович, яка перенаправляє українських провайдерів до російськомовного менеджера холдингу у Румунії. Він пропонує українським провайдерам російськомовні версії телеканалів групи.

Володимир Зінченко відмовив «Телекритиці» у коментарі, підтвердивши лише призупинення співпраці з компанією. Наше видання сподівається отримати офіційний коментар від Discovery.

Discovery Networks − одна з перших міжнародних телегруп, яка зайшла на український ринок платного телебачення. Це сталося у 2000 році. Влітку 2016 року компанія закрила свій офіс в Україні (який також відповідав за Молдову, Білорусь і Прибалтику), а також відмовилася від версій двох своїх телеканалів з української рекламою (локальна реклама продавалася на каналах Discovery Channel і ТLC). З того часу у Києві залишилися тільки менеджери з дистрибуції мовників.

Зазначимо, російський підрозділ групи підпорядковується місцевому телехолдингу «Національна медіа група», який підконтрольний російському олігархові Юрію Ковальчуку (холдинг володіє частками «Першого каналу», CTC Media, РЕН-ТВ, петербурзького «П’ятого каналу» і ряду інших ЗМІ). Головою ради директорів НМГ є Аліна Кабаєва. З 2016-го міжнародні телекомпанії, які працюють у РФ, були змушені продати свої активи у зв’язку з вступом у силу закону про обмеження іноземної частки у ЗМІ (не більше 20%). Тоді Discovery Networks створила загальну компанію з НМГ − «Медіа Альянс». Пізніше до компанії приєдналися групи Viasat, Sony і Turner Media (Cartoon Network, Boomerang і CNN). Таким чином, компанія НМГ з того часу одноосібно займається дистрибуцією у Росії провідних платних міжнародних телеканалів, а саме їх російськомовних версій.

На міжнародному ринку в останні роки група Discovery тільки розширювалася. У 2015-му холдинг став одноосібним власником французької групи Eurosport, а у 2017-му − придбав американську групу Scripps Networks, яка, зокрема, виступає правовласником платних телеканалів Food Network і Travel Channel (на українському ринку ці канали присутні, але продаються поки окремо від каналів Discovery). Пропозиція Discovery Networks для України у попередні роки містила такі телеканали: Discovery Channel, Discovery Science, Discovery World, Discovery HD Showcase, Animal Planet, Investigation Discovery Xtra, Eurosport 1, Eurosport 2 та Eurosport News.

Від Павло Мандрик

14.01.2020


RATVODДата: Субота, 03.04.2021, 09:58 | Повідомлення # 9
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Космонавтика, патріотизм і стрім з орбіти:

В
Україні запустять перший телеканал про космос




Медіагрупа VseNashe Media запускає перший в Україні телеканал про космос.


Мовник під назвою КосмосNash TV почне роботу протягом місяця і увійде в пакети найбільших українських операторів платного ТБ.

Що запускають


У квітні українським користувачам платного ТБ стане доступний телеканал КосмосNash TV. Канал медіагрупи VseNashe Media стане першим в Україні телеканалом, зосередженим виключно на космічну тематику.

За словами генерального продюсера каналу Юлії Гагаріної, тема космосу сьогодні цікава кожному, тому в актуальності каналу можна не сумніватися. Крім іншого, очікується, що мовник зачепить глядача освітленням українського внеску у світову космонавтику.

«У сучасному світі складно знайти людину, яку б абсолютно не цікавили і не манили загадки космосу. Завдяки технологіям наше сприйняття світу вже не обмежується однією планетою Земля. Наш канал якраз про це: яку роботу виконало і ще зробить людство на шляху до освоєння космосу. Ми впевнені, що КосмосNash TV припаде до душі українському глядачеві, оскільки поряд зі світовими досягненнями в галузі космонавтики ми гордо розповімо власну історію становлення в цій галузі», - повідомила Гагаріна.

Що покажуть


Канал покаже глядачам пізнавальні передачі, документальні фільми, інтерв'ю та інші програми з хештегом «Nash», об'єднані тематикою космосу. У вихідні дні КосмосNash TV буде 24 години транслюватиме стрім з космосу, в тому числі з МКС і відправленого в космос електромобіля Tesla.

Зокрема, вже відомо про деякі програми, які складуть сітку мовлення:

> # NashiПодії - новини космічної галузі;

> # NashiЛюді - програма у форматі інтерв'ю з ключовими персонами в космічній галузі, керівниками космічних підприємств, конструкторами, вченими і т.д .;

> # NashaКосмоісторія- програма про історію освоєння космосу людиною, ракетобудування, космонавтики, супутникового зв'язку;

> #NasheOnline - щотижневі стріми з космосу.


Як зазначила генпродюсер каналу, тему суто українського внеску у світову історію освоєння космосу не планують виносити в окрему рубрику.
Навпаки, ця інформація «буде проходити червоною ниткою крізь усі програми в сітці мовлення».

Де і коли дивитися


КосмосNash TV запустять в тестовому режимі найближчим часом. До повноцінного мовлення канал розпочне 12 квітня, в День космонавтики.

Канал буде доступний в мережах провайдерів платного ТБ. Яких саме - VseNashe Media поки не повідомляє, однак в компанії натякнули, що підписали договори з багатьма великими провайдерами України.

«КосмосNash TV - перший і поки єдиний в Україні телеканал про космос, тому ми зацікавлені в тому, щоб доступ до нього отримало якомога більше наших співвітчизників. З самого запуску канал увійде в пакети найбільших українських операторів Pay TV і охопить всю територію країни», - розповів гендиректор VseNashe Media Григорій Чужий.

Лада Васюкова

01 квітня, 2021.



Форум TV-SAT » « Новини Супутникового ТБ » » Новини Провайдерів платного ТБ УКРАЇНИ » Інформаційні новини Провайдерів ТБ УКРАЇНИ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024