FORUM TV-SATЧетвер
25.04.2024, 14:04

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення INTERNET TV » Телебачення " OTT " ( Over the Top ) (Без обговорення !!!)
Телебачення " OTT " ( Over the Top )
RATVODДата: Неділя, 29.06.2014, 10:46 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Телебачення OTT

(Over the Top )




RATVODДата: Неділя, 29.06.2014, 10:51 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
O T T (Over the Top )



Технологія OTT (Over the Top) одержала широке поширення в сфері надання відеопослуг через Інтернет і є частиною технології IPTV. Термін OTT означає доставку відеосигналу на приставку (комп'ютер, мобільний телефон) користувача по мережі Інтернет без прямого контакту з оператором зв'язку на відміну від послуг IPTV, які надаються через керовану оператором мережу з гарантованим QoS (QoE).

Особливості


Надання шифрованих каналів з ​​можливістю легальної записи окремих передач на абонентські пристрої користувачів, у тому числі за передплатою;
транскодирование контенту (каналів і фільмів) в різні формати для перегляду на комп'ютері, телевізорі і мобільному телефоні;
надання контенту за запитом з можливістю перегляду онлайн і завантаження на абонентський пристрій для подальшого перегляду.
Така концепція дозволяє більш ефективно використовувати контент, залучати нових абонентів і збільшувати прибутковість бізнесу за рахунок диференціації послуг і введення онлайн-продажів.

Особливістю впровадження послуг OTT є можливість надати сервіс будь-якому користувачеві Інтернет.

Проблеми


Відео-і аудіоконтент повинен бути доступний скрізь, де доступний Інтернет. В якості транспортного протоколу для всіх типів контенту повинен бути використаний HTTP;
Також HTTP повинен бути використаний для надання послуг телевізійного мовлення і відео за запитом;
Відкритий Інтернет за визначенням є "некерованою" мережею, в якій ширина смуги до кінцевого користувача не підлягає контролю. В результаті потокове відео має низьку якість і періодично пригальмовує для буферизації, що негативно позначається на враженні користувачів про якість послуги. Особливе значення це питання має для мобільних мереж;
Пропоновані технології повинні бути адаптовані для використання повного спектру абонентських пристроїв (ПК з веб-браузерами, приставки (STB) / телевізор, мобільні телефони і т.д.). Це означає, що вони повинні бути економічні (мати невеликий витрата системних ресурсів) і прості в установці;
Величезну роль має простота інтеграції з існуючою екосистемою, так як більша частина контенту в даний час поширюються за допомогою різних форматів і протоколів (кодеків, DRM і т.д.).

Моделі монетизації


На ринку існують різні шляхи організації бізнесу. Частина гравців пропонує контент безкоштовно (Hulu), роблячи основний акцент на розміщенні реклами, частина операторів орієнтується на PC, хтось на iSTB. Є зовсім незвичайні моделі, коли обмін дисками DVD поєднується з online-переглядом (Netflix). Зазвичай такі сервіси працюють за передплатою. За класифікацією Informa Telecoms & Media моделі монетизації на основі яких працюють ОТТ провайдери можна умовно розбити на три категорії:

Лінійна трансляція програм (linear programming) - трансляція каналів ТБ за допомогою інтернет (іноді такий тип трансляції контенту називають - 'Web TV'). У цьому випадку ОТТ провайдери найчастіше отримують доходи від надання користувачам доступу до каналів (модель аналогічна тій, що використовують оператори супутникового, кабельного та IP TV)
Модель TVoD (transactional VoD) - включає плату за перегляд кожного окремого контенту, так звана плата за перегляд (PPV - pay-per-view). У разі купівлі контенту він може даватися в так зване тимчасове користування (наприклад, Apple TV пропонує передплатникам наступні обмеження при купівлі - почати перегляд можна протягом 30 днів після покупки, якщо вже почали дивитися, то за 24 години (у США; в решті країн - за 48) користувачі повинні закінчити перегляд).
Модель SVoD (subscription VoD) - включає можливість доступу протягом певного періоду (дня або місяця) до всього контенту з каталогу провайдера ОТТ.
Крім вище перерахованих моделей в даний час на ринку набуває широкого поширення модель при якій провайдери ОТТ надають безкоштовний доступ до наявного у них контенту (зазвичай у форматі SD). Монетизація ОТТ сервісу досягається за рахунок трансляції під час відтворення контенту відео-реклами. Цю модель часто називають AVoD (advertising VoD)

Західний ринок


Informa Telecoms & Media, провідна аналітична компанія в галузі телекомунікацій та медійних ринків, в одному зі своїх прогнозів, зроблених на 2010 рік, вказала на зростання інтересу операторів IPTV до OTT. Це твердження також справедливо для постачальників контенту, які отримали унікальну можливість продавати свій контент безпосередньо глядачеві [1]. За даними Informa Telecoms & Media в 2012 році світовий ринок ОТТ склав 10,6 млрд доларів У 2012 році найбільший обсяг доходу операторам приносить плата за проглядається контент, при цьому за прогнозами аналітиків Informa Telecoms & Media найбільш динамічно розвиватиметься монетизація послуг через підписку на контент , сукупний річний темп зростання (CAGR) складе 32% Аналогічні оцінки наводить Multimedia Research Group (MRG), в звіті якій сказано, що обсяг продажів у сфері OTT складе понад 11 мільярдів доларів у 2012 році [2]. Аналітики прогнозують, що до 2017 року загальний обсяг ринку ОТТ виросте в порівнянні з 2012 роком в 3 рази досягнувши 32700000000 доларів. З цієї суми доходи від реклами складуть 49%, від продажу контенту - 14%, від передплати - 37%.

Таким чином, більшість аналітиків пророкують значне зростання цього сектора платного телебачення в найближчі 1-3 роки. Вже зараз сервіси OTT надають такі компанії як: Amazon.com, Inc., Apple Inc. , Blockbuster Inc., Comcast (Fancast), Disney, BBC (I-Player) (поки тільки на PC), Google / YouTube, Hulu, Microsoft Corporation, Netflix, Inc. (Online Video Service), Sonic Solutions (CinemaNow), Sony (OTT Service), TiVo Inc., VUDU Inc. (ISTB + Service), Yahoo! Inc. (Video Service).



RATVODДата: Неділя, 29.06.2014, 11:10 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Коли в Україні настане ера ОТТ ?



Організатори та учасники конференції «Розвиток ОТТ послуг в Україні», що проходила в рамках 20-ї Київської міжнародної Телерадіоярмарку, розбиралися, чи стане новим форматом українського медіабізнесу набирає обертів технологія ОТТ.

Іван Шестаков, директор з маркетингу мультіскрін-платформи MEGOGO з високою часткою оптимізму запевняє в райдужному майбутньому моделі споживання ОТТ. Основною причиною розвитку сервісу Іван називає можливість отримання контенту глядачем там, де йому це зручно і коли йому зручно, з будь-якого пристрою.



«Користувач крок за кроком створює медіа майбутнього. Лінійне ТВ, відео за запитом, платформи відкладеного перегляду - це те, що стало вже нормою зараз », - розповідає Іван. «За короткий час користувач перейде до індивідуального телебаченню, спільному споживанню в групах за інтересами, зможе впливати на ТБ, і створювати власне медіа. Складно уявити, як все це змінитися вже в найближчі роки », - прогнозує директор з маркетингу MEGOGO.

Сергій Руденко, директор департаменту розвитку мережі мовлення телеканалу «Плюсплюс» поділяє точку зору Івана і зізнається, що медіахолдинг 1 +1 Медіа (1 +1, 2 +2, ТЕТ та ін) дуже уважно вивчає послуги пов'язані з IP-сервісом. «І хоча в більшій мірі поки ми тільки придивляємося, в теж час вже впритул займаємося питаннями прав в інтернеті і моніторимо можливості нового формату споживання, щоб в осяжному майбутньому повноцінно запуститися тут», - акцентує Сергій Руденко.
Однак не всі гравці медіа-ринку налаштовані так оптимістично. Федір Гречанінов, директор стратегічного розвитку групи StarLightMedia зазначає: «Гравцям ОТТ ринку слід усвідомлювати, що боротьба за лідерство на цьому полі, по суті, ще не почалася. Щоб досягти успіху на ньому, знадобляться здатність до швидкої адаптації, готовність до "довгої дистанції" і стійкі конкурентні переваги. Одним з таких, стійких, переваг ми вважаємо досвід створення якісного контенту. Все, в тому числі ми, дивляться в майбутнє і шукають такі моделі контенту, в яких глядач стане учасником більшою мірою, ніж сьогодні. Технології випередили продюсерів, але контент продовжить правити бал. Тільки в нових моделях, які ще належить знайти ».

Втім, як представники інтернет, так і ТБ ринку однаково погоджуються - ОТТ не є загрозою телебаченню, а лише доповнює його, виступаючи способом доставки контенту до кінцевого споживача. «ТБ залишається базисом ОТТ, це не взаємозамінні речі», - висловлює думку Іван Шестаков, MEGOGO. «ОТТ - це просто зручний формат передачі інформації користувачам, того ж контенту виробництва медіа-груп», - доповнює Сергій Руденко.

Відзначимо, конференція «Розвиток ОТТ послуг в Україні» пройшла в Києві 17 червня 2014 року в рамках 20-ї Київської міжнародної Телерадіоярмарки. З доповідями виступили: Микола Княжицький, голова підкомітету з питань телебачення та радіомовлення Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, Іван Шестаков, директор з маркетингу MEGOGO, Олена Миронова, директор з питань досліджень телевізійної аудиторії Індустріального Телевізійного Комітету, Алі Сафаров, юрист -практик, медіа-експерт, Костянтин Грицак, директор Асоціації «Телекомунікаційна Палата України», Сергій Руденко, директор департаменту розвитку мережі мовлення телеканалу «Плюсплюс», Федір Гречанінов, директор стратегічного розвитку групи StarLightMedia, Костянтин Сафонов, спеціаліст з контенту і послуг, менеджер проекту LG Smart TV в Україні, Катерина Федорова, директор ТОВ «к'ю Інкорпорейтед», Костянтин Бігус, MEGOGO, Антон Лабунський, консультант з технічних питань та інновацій Всеукраїнської Асоціації операторів кабельного телебачення і телеінформаційних мереж, Василь Кушкової, IT-спеціаліст компанії Dune HD Ukraine та Василь Яцура, директор компанії-організатора Теле-радіо-кур'єр.

27 червня 2014

Рrotv


RATVODДата: Неділя, 04.12.2016, 10:47 | Повідомлення # 4
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
DIVAN.TV розширив еротичний пакет

до
чотирьох каналів




Легальний OTT-провайдер DIVAN.TV починає цілодобову трансляцію популярного телеканалу для дорослих Penthouse TV HD.


OTT-сервіс DIVAN.TV запускає трансляцію еротичного каналу Penthouse TV HD на території України. Канал входить в 2 пакети - «VIP», вартістю 279 грн / міс, і «Нічний» за 59 грн / міс. Про це кореспонденту Mediasat повідомили в прес-службі DIVAN.TV.

Разом з трансляцією весь контент каналу буде доступний у записі протягом 7 днів після виходу в ефір в розділі «ТВ-Архів». Мовлення Penthouse TV HD буде вестися цілодобово, оцінити пікантний контент зможуть власники SMART TV і медіаплеєрів.

«Щоб уникнути психологічних травм у дітей, молодших за 18 років, ми транслюємо еротичний контент тільки на SMART TV і медіаплеєри, оскільки на цих пристроях доступна послуга« Батьківський контроль ». Ми розширили лінійку еротичного пакету «Нічний» до 4-х каналів, тепер туди входять Penthouse TV HD, Erotica TV, Erox HD і Playboy »
- зазначив виконавчий директор DIVAN.TV Аркадій Канюка.

Нагадаємо, DIVAN.TV запустив пакет еротичних каналів в березні цього року. На сьогоднішній день на DIVAN.TV транслюється більш 180 каналів різної жанрової спрямованості на всій території України.

Віталій Мосейчук

- 02 грудня, 2016.

Мediasat


RATVODДата: П`ятниця, 03.02.2017, 16:08 | Повідомлення # 5
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Найбільший супутниковий оператор «Триколор ТВ»

запустив онлайн-кінотеатр




Новий сервіс оператора вже доступний на сайті в тестовому режимі.
Повноцінне ж відкриття ресурсу заплановано в листопаді поточного року.


У перший час новий сервіс буде користуватися контентом своїх партнерів, таких як Look1 і TVIgle. На даний момент онлайн-кінотеатр - агрегатор контенту, але «Триколор ТВ» вже почала активні переговори з правовласниками про придбання прав на кіносеріальну продукцію.

Контент для користувачів сервісу буде надаватися по рекламній моделі, проте активні абоненти оператора зможуть насолоджуватися переглядом фільмів абсолютно безкоштовно.

Як стало відомо зі звітів компанії TMT Consulting, протягом двох останніх років ринок легальних відеосервісів вже переріс показники 2014 року більш ніж на 50%, дійшовши до фінансової планки в 4,5 млрд. рублів. Вже до 2020 року прогнозується успішне підняття ринку до 9,6 млрд рублів, повідомили в компанії.

Микита Наумов

- 11 жовтня, 2016



RATVODДата: П`ятниця, 03.02.2017, 16:14 | Повідомлення # 6
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
«НТВ-Плюс» запустила свій

онлайн-кінотеатр




Новий онлайн-сервіс НТВ-ПЛЮС КІНО стартував на платформі kino.ntvplus.ru.


Проект буде існувати і розвиватися в якості додаткової послуги телекомпанії.

На даний момент, в базі сервісу знаходяться вже близько сотні російських серіалів, в подальшому їх кількість буде зростати. Крім серіалів російського виробництва, НТВ-ПЛЮС планує наповнювати сервіс фільмами і серіалами різних напрямків і жанрів. Формування контенту буде здійснюватися самою компанією, методом договору з правовласниками по системі поділу доходів.

Користувачам сервісу пропонують три способи оплати за підписку. Так, разова оплата за одиницю контенту складе 29 рублів - такий метод зручний для попередньої оцінки матеріалу. Вартість тижневої підписки становить 99 рублів, при цьому користувачеві доступний весь контент сервісу без будь-яких обмежень. Місячний же безлімітний доступ до кінотеку обійдеться в 299 рублів.

Оплачувати послуги відеосервісу НТВ-ПЛЮС КІНО можна за допомогою банківських карт (Visa, MasterCard), QIWI-гаманця, а також з рахунку мобільного телефону (Мегафон, Білайн, МТС). Також підтримується оплата через системи WebMoney і Яндекс.Деньги.

Контент легко розбирається за жанрами, а також відображає рейтинг на «кінотеку» і «Кинопоиск».

Раніше повідомлялося, що НТВ-ПЛЮС почала співпрацювати з ivi - найбільшим російським онлайн-кінотеатром.

Микита Наумов

- 26 жовтня, 2016

Редакція


RATVODДата: П`ятниця, 03.02.2017, 16:15 | Повідомлення # 7
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Онлайн-кінотеатр з серіалами на іноземних мовах

починає роботу в
США

і планує вихід на міжнародний ринок




Британська потоковая служба Walter Presents, що спеціалізується на трансляції драматичних серіалів на іноземних мовах
(мовою оригіналу), в березні запускається на території США, а також розробляє стратегію запуску в інших країнах світу.


Служба, яка є спільним проектом британського мовника Channel 4 і компанії Global Series Network, буде доступна в США на різних платформах, а також через сайт WalterPresents.com. Вартість передплати складе 6,99 долара в місяць.

На момент запуску служба запропонує своїм користувачам 34 серіалу з 12 країн світу. Кожен сезон буде представлений повністю, що дасть можливість «перегляду запоєм». Надалі щомісяця служба представлятиме по одній прем'єрі нового серіалу. Всі вони будуть супроводжуватися субтитрами англійською.

На момент запуску платформи в США глядачам, зокрема, будуть запропоновані норвезький трилер «Валькірія» і французький політичний трилер «Обертання».

Генеральний директор GSN Intl. зазначив: «Ринок нішевих підписних платформ з відео за запитом має величезний потенціал для зростання і США є прекрасним стартовим майданчиком для міжнародного просування платформи Walter Presents.
Ми створили потужний, розумний і автономний бренд, заснований на перевірених механізмах продуктивності, і ми віримо, що він зможе завоювати належну популярність в американському глядацькому середовищі»
.

Потокова служба, яка почала свою роботу в Великобританії в минулому році, планує запуститися в наступному році на міжнародних ринках.

Співзасновник і куратор Walter Presents Уолтер Юдзоліно каже: «Надихнувшись успіхом американських драматичних серіалів, країни по всьому світу виробляють сьогодні екстраординарні серіали з незабутніми сюжетами, які стають хітами по всьому світу.
Я надзвичайно радий можливості надати американським глядачам доступ до такого безцінного скарбу»
.

Борис Скуратівський

- 02 лютого, 2017



RATVODДата: П`ятниця, 03.02.2017, 16:30 | Повідомлення # 8
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Супутникова медіаплатформа «Оріон»

запускає онлайн-кінотеатр




Проект онлайн-кінотеатру реалізований компанією «Оріон» в партнерстві з ivi.ru.


Компанія «Оріон» запустила новий сервіс «Кінотеатр», який доступний абонентам супутникового телебачення «Телекарта».
Про це кореспонденту Mediasat повідомили в прес-службі супутникового оператора.

Вартість передплати на «Кінотеатр» становить 99 рублів на місяць при одноразовій оплаті за рік (одна тисяча сто вісімдесят вісім рублів) і 199 рублів при оплаті передплати на місяць. За ці гроші абонент отримує можливість скористатися фільмотекою ivi, що нараховує більше 50 000 фільмів.

Співпраця між «Оріон» і ivi.ru здійснюється на умовах поділу доходів. Інші умови угоди не розголошуються.

Доступ до «Кінотеатр» здійснюється через OTT-сервіс оператора «Телекарта Онлайн».

Завдяки технологічній платформі «Лайф Стрим», на базі якої реалізовано OTT-сервіс, абоненти можуть переглядати контент одночасно на трьох пристроях, включаючи мобільні девайси, стаціонарні комп'ютери і Smart TV.

За повідомленнями ЗМІ «Оріон» повинен був запустити свій онлайн-кінотеатр до кінця минулого року, проте зробив це тільки зараз.

Нагадаємо, онлайн-кінотеатри також запустили два інших російських оператора супутникового телебачення - «Триколор ТВ» і «НТВ-ПЛЮС».

- 03 лютого, 2017

Редакція


RATVODДата: Понеділок, 13.02.2017, 21:25 | Повідомлення # 9
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
MEGOGO покаже Kvartal TV передплатникам

по всьому світу




Онлайн-кінотеатр MEGOGO підписав договір на мовлення каналу Kvartal TV по всьому світу.


Тепер спільний телепродукт однойменної студії Квартал 95 і 1+1 media буде доступний за межами України, в тих країнах, де представлений відеосервіс.

Kvartal TV поряд з ще більш 100 каналами доступний користувачам ще з літа 2016 року в двох пакетах: «Легкий» і «Оптимальний».

Підписка на MEGOGO за межами СНД і країн Балтії діє декілька за іншими правилами. Користувачам доступні близько 40-50 телеканалів, включаючи тепер і гумористичний канал Kvartal TV.

Kvartal TV в зарубіжних країнах, так само як і інші канали на сервісі MEGOGO, доступний на всіх платформах - веб-сайті, смартфонах і планшетах, телевізорах SMART TV і медіаприставках.

У січні поточного року Kvartal TV припинив супутникове мовлення у відкритому вигляді, закодований сигнал системою умовного доступу Verimatrix.

Навесні минулого року користувачі MEGOGO отримали можливість перегляду на Apple TV.

Віталій Мосейчук

- 13 лютого, 2017



RATVODДата: Неділя, 26.03.2017, 08:00 | Повідомлення # 10
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
1 + 1 International увійшов в пакет

російських каналів
європейської OTT-платформи




Міжнародна версія українського телеканалу «1 + 1» увійшла в «Sky Russian Pack» OTT-платформи OnPrime TV.


Український телеканал 1 + 1 International поряд з російськими каналами «ТНТ», «Бестселер», «Мульт», «Планета HD», СТС International, «Домашній», «Перець» і TV1000 Русское кино доступний передплатникам відеосервісу OnPrime TV.

OTT-сервіс OnPrime TV запущений європейським оператором платного телебачення Sky в партнерстві з виробником мережевого устаткування Cisco. Платформа працює на ринках Великобританії, Італії та Німеччини.

Втім, частина каналів - «Перший канал Європа», «Карусель», «Час», «Дом Кино» і «Музика Первого» - не доступні абонентам на території Німеччини.

За перші 30 днів користування сервісом абонплата не стягується. Далі вартість послуги в Італії і Німеччині складе 21,99 євро / міс. Для передплатників на території Британії ціна дорівнює 17,99 фунтів стерлінгів на місяць.

На платформі крім російського також доступні пакети каналів, орієнтовані на іммігрантів з південноазіатських і арабських країн.

На даний момент сервіс працює на розширювач Apple TV3 і Apple TV4. Однак в компанії Cisco обіцяють розширити список сумісних пристроїв, а також забезпечити технічну підтримку при виході OnPrime TV на ринки інших європейських країн.

Віталій Мосейчук

- 24 березня, 2017



RATVODДата: П`ятниця, 27.10.2017, 21:21 | Повідомлення # 11
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
У режимі реального часу: агентство Big Data Ua

представило методику підрахунку глядачів ОТТ / IPTV




Аудиторію телеканалів в інтернеті будуть рахувати в режимі реального часу:
агентство «БІГДАТА ЮЕЙ» (Big Data Ua) представило власну методику підрахунку глядачів ОТТ / IPTV платформ.


Інтернет - вже давно не розкіш, інтернет - цілком звичний засіб пересування по світу самої різної інформації і даних. А високошвидкісний широкосмуговий Інтернет - і поготів. І технології, що лежать в його основі, вже давно дозволяють передавати не просто тексти і картинки (як це було ще якихось років двадцять тому), а звук і відео, якість яких не тільки не поступається, але іноді навіть перевершує якість, яку здатні запропонувати такі традиційні носії, як радіо і телебачення. Тому нікого з нас не дивує їх поступова міграція у всесвітню павутину, де вони потихеньку обживаються, обростають новими, раніше не властивими їм функціями і поступово перетягують глядача традиційних платформ - таких, як ефір, кабель і супутник.

Але наскільки активно йде цей процес? Яка кількість глядачів за краще дивиться телепрограми в інтернеті? Як часто? На яких платформах і на яких пристроях? Та й, власне, в якому стандарті? Адже їх, по суті, два: IPTV, що є, по своїй суті, аналогом звичного кабельного телебачення, але тільки використовує для передачі IP-протокол, і ОТТ - стандарт потокового мовлення «поверх мереж і бар'єрів», що дає користувачеві повну свободу і можливість отримувати улюблений контент в усьому світі, без прив'язки до конкретного оператора.

Від відповідей на ці питання залежить багато чого. Як в технічному, юридичному, так і в фінансовому плані. Адже індустрія повинна знати - в якому напрямку їй слід розвиватися, які технології впроваджувати активніше, а які - потихеньку згортати. Держава, правовласники, юристи - всі вони бажають знати, як регулювати ринок, що зароджується, як вирішувати виникаючі суперечки, за що хвалити і нагороджувати, а за що - виписувати штрафи і карати гривнею. І, нарешті, рекламодавці теж хочуть знати - хто він, телеглядач в інтернеті? Скільки його - цього глядача? Чим він займається, що в цьому житті любить, де буває і до чого прагне? Адже ніхто не бажає купувати кота в мішку - кожен хоче цього кота спочатку якщо не побачити на власні очі, то хоча б помацати, виміряти і вивчити.

Пошук відповідей на ці питання ведеться вже давно. Втім, досі в нашій країні він вівся несистемно. Як би, між іншим. Тобто, якісь опитування і дослідження проводилися і проводяться, але при цьому кожне таке дослідження мало на свої власні цілі. Хтось збирав соціологію. Хтось тестував нові технічні або бізнес-моделі. Хтось виконував замовлення конкретного клієнта. Єдиного, всеосяжного і комплексного вивчення ринку телебачення, що веде мовлення через інтернет, в Україні не було. У всякому разі - офіційно. І це в той час як традиційні платформи телебачення обплутали себе піплметром, оточили щоденниками, озброїлися телефонними опитуваннями і офіційними вимірювачами, слово яких - закон. Бо від їх чесності і неупередженості при проведенні досліджень і вимірів залежить те, чи будуть їхні клієнти і далі продовжувати купувати у них результати проведених замірів, або ж звернуться за цим до когось іншого.

Загалом, питання запуску в Україні чогось подібного, але для телебачення, що веде мовлення в мережі інтернет, не тільки дозріло, а й, так би мовити, перезріло. І ось, нарешті, схоже, в цьому плані намітилися якісь зміни на краще: 24 жовтня в приміщенні Українського інформаційного агентства «Укрінформ» відбулася прес-конференція, присвячена телеперегляду в інтернеті, в якій взяли участь голова Нацради з телерадіомовлення Юрій Артеменко, член регулятора Сергій Костинский, а також директор ТОВ «Незалежне рейтингове агентство« БІГДАТА ЮЕЙ »Сергій Бойко (в минулому - президент компанії« Воля-кабель »). Вони і представили дані про популярність телеканалів, що віщають в ОТТ / IPTV пакетах провідних провайдерів України. Ці дані були зібрані в результаті аналізу, проведеного з використанням системи Big Data Rating і охопили понад 450 домогосподарств України.

Відкриваючи прес-конференцію, голова Нацради Юрій Артеменко зазначив, що ідея створення спеціалізованого агентства, яке займалося б вивченням рейтингів кабельних компаній, а також ОТТ / IPTV провайдерів, обговорювалася в індустрії протягом досить довгого часу. Бо досі в цій сфері панував вакуум. Тому в Нацраді активно вітають появу такого агентства і раді можливості розпочати співпрацю з ним. Зі свого боку регулятор, за словами Юрія Артеменко, готовий всіляко сприяти роботі агентства і, зокрема, планує щомісяця публікувати на своєму офіційному сайті надані їм останні результати досліджень популярності онлайн-ТБ. Таким чином Нацрада планує інформувати про динаміку популярності українських телеканалів, як індустрію, так і широку аудиторію всіх, хто цікавиться даним питанням.

У чому важливість всього цього? По-перше, таким чином, за словами голови Нацради, регулятор буде сприяти невеликим гравцям ринку, надаючи інформацію про реальні рейтинги популярності тих чи інших каналів. Адже далеко не всі телеканали можуть сьогодні потрапити в класичну дослідницьку панель в силу фінансових питань, та й самі її результати поширюються виключно в професійному середовищі. З іншого боку, донесення рейтингів до широкої громадськості буде сприяти розвитку конкуренції між телеканалами. По-друге, Юрій Артеменко вбачає однією із місій Нацради популяризацію новітніх перспективних технологій розповсюдження контенту. Особливо з урахуванням необхідності визначення принципів, на яких в майбутньому буде базуватися регулювання ринку ОТТ / IPTV в Україні. Саме тому Нацрада буде лише рада появі на ринку інших подібних агентств, які зможуть також внести свою лепту в цей процес. Результатом має стати поява на базі регуляторного органу професійно-аналітичного майданчика, який зможе готувати інформацію, таку необхідну для прийняття тих чи інших рішень. Початок співпраці з агентством «БІГДАТА ЮЕЙ», на думку Юрія Артеменко, стане першим кроком на шляху до досягнення поставлених Нацрадою цілей. На черзі - пошук і розробка рішень, спрямованих на боротьбу з піратством, непрозорістю ринку і андеррепортінгом (явище, яке полягає в заниженні оператором цифр, що відображають число його абонентів).

У свою чергу керівник агентства «БІГДАТА ЮЕЙ» Сергій Бойко заявив, що також вважає дуже важливим кроком початок співпраці очолюваного ним агентства з регуляторним органом. І в першу чергу тому, що співпраця приватних компаній і державного сектора в нашій країні поки не особливо розвинена, і даний випадок повинен стати гідними прикладом для наслідування, продемонструвавши те, як приватний бізнес може співпрацювати з державними органами, надаючи їм аналітичну інформацію, необхідну для більш якісної і професійної роботи на благо розвитку галузі. Бо, як вважає Сергія Бойко, якісна аналітична інформація - це саме те, чого сьогодні найбільше бракує будь-якому державному регуляторному органу для якісного прийняття рішень. І чим більше аналітичної інформації буде надаватися в розпорядженнія регуляторів - тим вагоміші і авторитетніші будуть прийняті ними рішення.

Надалі, на думку Сергія Бойка, співпраця очолюваного ним агентства з Нацрадою буде розвиватися відразу за кількома напрямками. І в першу чергу, це буде надання аналітичної інформації про стан сектора платного телебачення в Україні. Зокрема, найближчим часом агентство «БІГДАТА ЮЕЙ» планує випустити довідник, в якому буде зібрана інформація про гравців, які працюють на нашому ринку. Дана інформація буде доступна як Нацраді, так і широкої громадськості, що допоможе формуванню конкурентного середовища і прозорості ринку.

Член Нацради Сергій Костинский зі свого боку підтвердив важливість і валідність тієї інформації, яку регулятор буде отримувати від рейтингового агентства. І зокрема - її важливість для прийняття рішення за фактом тих чи інших порушень. Наприклад, дані про реальну кількість глядацької аудиторії дуже важливі при розгляді питань, пов'язаних з порушенням прав глядачів, захистом прав дітей та юнацтва, територіальної цілісності України, розпалювання ворожнечі і популяризації органів державної влади країни-агресора. Бо чим вище рейтинг каналу - тим більшою є його відповідальність.

Сергій Костинский зазначив, що на сайті Нацради вже доступна інформація по методології проведення досліджень, а також перші їх результати, отримані за підсумками вересня. Згідно з даними результатами, найбільш популярною тематичної групою телеканалів в Україні сьогодні є телеканали загального перегляду. Їх частка сьогодні складає майже 60%. Далі йдуть дитячі телеканали (близько 10%), розважальні (близько 7%), а також фільмові телеканали і телеканали новин (по 5%).

Серед телеканалів загального перегляду найбільшою популярністю, згідно з результатами дослідження, користувалися такі канали, як 1 + 1, СТБ, Україна, ICTV і Новий канал. Найпопулярнішими дитячими телеканалами серед користувачів ОТТ / IPTV стали Плюс Плюс, Піксель, Cartoon Network, Nickelodeon. Серед розважальних телеканалів в першу п'ятірку потрапили канали ТЕТ, Мега, Сонце, Квартал ТВ і Трофей. У категорії каналів фільмопоказу лідерами стали TV 1000 Action East, FOX, Ентер-фільм, TV 1000 East і TV 1000 Comedy. П'ятірка інформаційних каналів виглядає наступним чином: 112, News One, Еспрессо, Прямий, 24. Серед пізнавальних каналів найбільшим рейтингом можуть похвалитися National Geographic, Discovery Channel, Nat Geo Wild, Animal Planet і Discovery Science. Серед музичних телеканалів в першу п'ятірку увійшли М1, Music Box UA, EU Music, М2 і O-TV. А найбільш рейтинговими спортивними телеканалами стали Футбол 1, Футбол 2, Eurosport 1, Eurosport 2 і Viasat Sport.

Коментуючи дані результати, Сергій Бойко зазначив, що агентство «БІГДАТА ЮЕЙ» досліджує аудиторію ОТТ / IPTV - досить просунуту аудиторію, яка, за його словами, має стовідсоткове уявлення про те, який канал їй би хотілося бачити. На сьогоднішній день агентство моніторить двісті телеканалів, в число яких, зокрема, входять і регіональні канали, які також непогано представлені на інтернет-платформах. Тому, на думку Сергія Бойка, дані рейтинги показують нам те, що буде популярно завтра, бо це та аудиторія, яка задає тренд, який, зокрема, з часом можна буде побачити і в результатах перегляду ефірних телеканалів. Більш того, Бойко підкреслив, що методологія, що застосовується агентством «БІГДАТА ЮЕЙ», передбачає врахування глядацької активності всіх абонентів, підключених до системи (а таких - 456 тисяч домогосподарств), а не обмеженої вибіркою, переваги якої лягають в основу досліджень популярності ефірних каналів. Втім, на прес-конференції було підкреслено, що агентство «БІГДАТА ЮЕЙ» ні в якому разі не намагається кинути виклик системі, прийнятої агентством Nielsen, яке досліджує ринок ефірного телебачення. Мова йде скоріше про її доповнення, а також - про альтернативний підхід до процесу вивчення рейтингів каналів. Більш того, як зазначив Сергій Бойко, за кордоном багато рейтингових агентств в тому числі і Nielsen, при підготовці рейтингів все частіше звертаються до принципу «фьюжн» - тобто, використовують відразу декілька методик вивчення аудиторії і на їх основі формують рейтинги.

Також пан Бойко вказав на найбільш значущу відміну методики, використовуваної його компанією, від «традиційних» методик. За його словами, «традиційні» методики використовують так званий установчий підхід при підготовці матеріалів досліджень. Таким чином, ці самі результати представляються публіці раз на рік. А за рік ситуація на ринку може змінитися і має велике значення. Зокрема, якщо навесні наступного року Україна все-таки здійснить перехід від аналогових на цифрові стандарти телебачення, це істотно перерозподілить аудиторію між різними технологічними платформами. А установче дослідження, яке зможе відобразити ці зміни, буде проводитися лише в кінці наступного року. Саме тому інтернет-дослідження, що дозволяють отримувати інформацію про кількість глядачів фактично в режимі онлайн, є більш значущими і оперативнішими. Втім, Сергій Бойко визнав, що в даний час дане дослідження відображає, головним чином, переваги жителів міст, так як в сільській місцевості ситуація з проникненням широкосмугового інтернету дуже часто залишає бажати кращого.

Залишається лише додати, що більш детальну інформацію щодо рейтингів телеканалів, представлених в ОТТ / IPTV пакетах провідних провайдерів України, можна знайти на сайті Нацради.

Борис Скуратівський

27 жовтня, 2017.



RATVODДата: Середа, 01.11.2017, 23:27 | Повідомлення # 12
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Як дивляться DIVAN.TV. Аналіз аудиторії

одного з найбільших
ОТТ-сервісів України




Міжнародний ОТТ-сервіс DIVAN.TV надав Mediasat на ексклюзивній основі аналітику своєї аудиторії.


У звіті відображені такі показники: частка глядачів за межами України, середня сума, витрачена передплатниками на місяць, і рейтинг пристроїв / платформ, якими користуються абоненти DIVAN.TV.

DIVAN.TV за кордоном


DIVAN.TV доступний жителям в 200 країнах світу. Крім української аудиторії, яка є найбільшою за кількістю активних абонентів, виділяється ще ряд регіонів, де сервіс користується популярністю.


Divan.TV - перегляд в різних країнах світу


Лідером серед зарубіжних країн за кількістю глядачів DIVAN.TV стала Росія. Даний факт підтверджує те, що в країні є українська аудиторія, яка хоче дивитися українське телебачення. На другому місці стабільно закріпилися США і Канада. Також DIVAN.TV широко використовується в країнах Європи (Іспанія, Великобританія, Чехія, Італія та Франція) і в Латинській Америці.

Популярність DIVAN.TV також пов'язана з офіційною присутністю сервісу на платформах всіх провідних виробників Smart TV (Samsung, Philips, Sony, LG і ін.) У всьому світі. Також зростання аудиторії DIVAN.TV сприяють популярність ТВ-приставки, наприклад, Apple TV, де український сервіс офіційно представлений з 2016 року.

На чому дивляться DIVAN.TV?


DIVAN.TV дозволяє своїм абонентам не прив'язуватися до одного пристрою: телевізор, ноутбук, планшет або смартфон. Дивитися улюблені фільми і канали можна з будь-якого місця, де є підключення до мережі інтернет. Тому користувачі сервісу з легкістю дивляться DIVAN.TV на декількох пристроях одночасно. Крім звичних Smart TV, Web і мобільних пристроїв, також популярністю користуються і приставки (Apple TV, Android-приставки і інші медіаплеєри).


На чому дивляться Divan.TV


Висока технологічність додатків DIVAN.TV на платформах Android і iOS, дозволяє абонентам дивитися улюблений контент з будь-якої точки світу.
За весь період існування мобільного додатка DIVAN.TV, його завантажили більше ніж на 1 200 000 пристроїв тільки на платформі Android. З огляду на таку кількість установок, фахівці Divan TV вирішили створити абсолютно нове і сучасне додаток для мобільних пристроїв на платформі Android, яке стало більш зручним у використанні і наповнене новими функціями.


Divan.TV мобільні платформи

Скільки грошей витрачають абоненти DIVAN.TV?


Існує міф, що легальний контент обов'язково повинен бути дорогим. Але ті абоненти, які перейшли на DIVAN.TV так не вважають. Зараз розглянемо, скільки в середньому платять користувачі сервісу за доступ до улюбленого контенту.


Витрати абонентів Divan.TV


Вартість найпопулярніших тарифів на DIVAN.TV в середньому доходить до 100 гривень за один місяць. Якщо є необхідність доступу до більш широкого асортименту каналів, то ціни піднімаються всього на кілька десятків гривень. За даними DIVAN.TV, 55% абонентів вибирають пакет «Стартовий», який включає в себе більше 100 каналів, вартість - 49 гривень на місяць.

Популярні функції на DIVAN.TV


Близько 58% користувачів DIVAN.TV користуються популярної функцією - «ТВ-Архів». Можливості «ТВ-Архіву» дозволяють переглядати улюблений контент в запису, промотувати рекламу і формувати «власний телеканал», що складається з улюблених передач, шоу і фільмів.



42% глядачів користуються новим рекомендаційним сервісом від DIVAN.TV. Алгоритм даної функції враховує переваги і інтереси кожного абонента індивідуально і на основі отриманих даних рекомендує контент до перегляду. Популярність рекомендацій викликана тим, що завдяки рекомендаційному сервісу користувач не витрачає час на пошук фільмів або передач, а вибирає контент із запропонованого списку.



Підводячи підсумки можна відзначити кілька основних тенденцій, яким слід аудиторія DIVAN.TV:

> Незважаючи на велику популярність смартфонів, планшетів та інших «кишенькових» гаджетів, велика частина аудиторії DIVAN.TV вважає за краще дивитися фільми на великому екрані і вибирає Smart TV.

> Лінійне телебачення як і раніше залишається популярним, але аудиторія DIVAN.TV не може ігнорувати технологічний прогрес і поступово переходить на сервіси з розширеними можливостями. Розтринькати рекламу, поставити на паузу, отримати рекомендації - всі ці можливості є основними перевагами, в порівнянні з лінійним ТВ.

Віталій Мосейчук

- 01 листопада, 2017



RATVODДата: Середа, 01.11.2017, 23:27 | Повідомлення # 13
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
MEGOGO запустив для українських абонентів

три нових телеканали




У цьому місяці на платформі MEGOGO почали мовлення три нових телеканали
- Спорт 1 Baltic, Ethno Channel HD і Playboy TV.


Про це кореспонденту Mediasat повідом в прес-службі відеосервісу.

Як уточнюють в MEGOGO, Спорт 1 Baltic доданий в пакет, щоб порадувати фанатів боксу показами цікавих боксерських поєдинків. Ethno Channel HD - музичний канал, який припаде до душі справжнім меломанам і шанувальникам етнічної музики народів світу. Playboy TV по достоїнству оцінять любителі еротики.

Дані канали доступні тільки абонентам на території України.

На сьогоднішній день на MEGOGO можна дивитися більше 170 каналів. Крім того, для користувачів запропонована широка лінійка з 27 інтерактивних тематичних каналів MEGOGO.

Нагадаємо, у вересні відеосервіс MEGOGO випустив спеціальний додаток для ігрової консолі PlayStation.

- 11 жовтня, 2017

Редакція


RATVODДата: Вівторок, 28.11.2017, 20:01 | Повідомлення # 14
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
MEGOGO став офіційним мовником футбольних матчів

трьох топових
чемпіонатів Європи




Кожен уїк-енд MEGOGO буде показувати футбольні поєдинки
Чемпіонату Німеччини - Bundesliga, Чемпіонату Франції - Liga 1 і Серії А (Чемпіонат Італії).


Про це кореспонденту Mediasat повідомили в прес-службі відеосервісу.

У зв'язку з запуском прямих трансляцій футбольних матчів на базі MEGOGO розгорнута необхідна технічна інфраструктура і створений коментаторський департамент.

MEGOGO став єдиним мовником в Україні, включаючи ТВ-канали, хто отримав права на трансляцію трьох великих чемпіонатів Європи.

Bundesliga буде представлена ​​у всій красі. MEGOGO покаже всі 10 матчів кожного туру. Українські футбольні фанати зможуть подивитися на ігри «Боруссії», «Баварії», «Лейпцига» та інших іменитих клубів Німеччини.

Трансляції французької футбольної вищої ліги охоплює 5 матчів кожного туру. Користувачі MEGOGO будуть співпереживати таким грандам, як «Парі Сен-ЖАРМ», «Монако», «Ліон» і іншим не менше амбітним командам.

Матчі Серії А не менш довгоочікувані. Українським футбольним фанатам не доведеться нудьгувати, переглядаючи поєдинки «Роми», «Ювентуса», «Мілана», «Інтера», «Наполі» і ін.

Трансляції футбольних чемпіонатів Європи проходять в розділі LIVE і доступні користувачам підписок Кіно і ТБ «Оптимальна» і «Максимальна».

Відзначимо, раніше в MEGOGO LIVE транслювалися киберспортивні заходи, танцювальні шоу, фестивалі, концерти і влоги, а зараз додалися топові футбольні матчі.

Віталій Мосейчук

- 28 листопада, 2017



RATVODДата: Четвер, 30.11.2017, 19:55 | Повідомлення # 15
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Аналітики назвали Польщу провідним

європейським ринком
OTT-телебачення




Згідно з даними досліджень, проведених S & P Global Market Intelligence, в Польщі частка тих,
хто дивиться OTT-відео на екранах своїх домашніх телевізорів, вище,
ніж на п'яти інших провідних європейських ринках, а також на ринку США.


Дані дослідження свідчать про те, що 81% опитаних дорослих користувачів Інтернету в Польщі дивляться потокове відео на екранах своїх телевізорів, в той час як у Великобританії таких виявилося 79%, а в Швеції і Німеччині - по 74%.

Частка глядачів OTT в США виявилася ще нижче - 73%. Ще далі по низхідній розташувалася Італія (72%), а замикає п'ятірку Франція: в цій країні OTT-відео на екранах своїх телевізорів дивиться 69% дорослих, що мають підключення до Інтернету.

Якщо говорити про пристрої, які використовуються для перегляду потокового відео на екрані телевізора, то в 56% польських домогосподарств, що мають підключення до Інтернету, вважають за краще підключати до телевізора персональний комп'ютер - і за цим показником Польща випереджає інші європейські ринки, охоплені дослідженням.

Підключення ПК до телевізора є основним методом перегляду потокового контенту на телеекрані в Польщі, Швеції, Італії та Німеччини. У цих країнах у такий спосіб домогосподарства отримують контент з інтернету значно частіше, ніж використовуючи смарт-телевізори, ігрові консолі або потокові медіаплеєри.

На ринку Великобританії ситуація відрізняється - тут смарт-телевізор є основним способом отримання доступу до потокового контенту. Його використовує 32% домогосподарств, підключених до Інтернету. Далі йде підключення ПК до телевізора - таким способом контент отримують в 29% домогосподарств. Частка ігрових консолей, які використовуються для перегляду потокового контенту, становить у Великобританії 20%, аналогічні показники - у потокових плеєрів.

«Переважна більшість домогосподарств, які використовують Інтернет, дивиться онлайн-відео на екрані домашнього телевізора. У той же час, список пристроїв, які споживачі вважають за краще використовувати для доставки потокового контенту з Інтернету безпосередньо на телеекран, істотно розрізняється в США і країнах Європи, - йдеться в матеріалах дослідження. - У 2017 році в американських домогосподарствах, що мають підключення до Інтернету, для перегляду онлайн-відео на телеекрані в рівній мірі використовували смарт-телевізори, Blu-ray плеєри, потокові медіаплеєри (SMP) і сет-топ-бокси, які надаються провайдерами послуг платного ТВ . При цьому, згідно з наявними у нас даними, за останні п'ять років суттєво зросла частка смарт-телевізорів, Blu-ray плеєрів і SMP плеєрів».

У матеріалах дослідження S & P також зазначається, що найважливіша відмінність між американськими і європейськими інтернет-домогосподарствами полягає в тому, що в США в одному домогосподарстві використовується в середньому два-три телевізори, в той час як в Європі не так багато домогосподарств має більше одного телевізора.

Борис Скуратівський

- 30 листопада, 2017



Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення INTERNET TV » Телебачення " OTT " ( Over the Top ) (Без обговорення !!!)
  • Сторінка 1 з 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024