FORUM TV-SATЧетвер
28.03.2024, 18:41

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення INTERNET TV » Телебачення " Smart TV " (Без Обговорення !!!)
Телебачення " Smart TV "
RATVODДата: Понеділок, 30.06.2014, 10:18 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Розумне телебачення

" Smart TV "




RATVODДата: Понеділок, 30.06.2014, 10:27 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Smart TV



Smart TV (укр. Розумне телебачення), або Connected TV [1]
- технологія інтеграції інтернету і цифрових інтерактивних сервісів в сучасні телевізори та ресивери цифрового телебачення, а також в технічному симбіозі між комп'ютерами і телевізорами / ресиверами цифрового телебачення, раніше іменована «Connected TV », (не плутати з Internet TV і WebTV).

Нові пристрої, що підтримують Smart TV (що фактично є комп'ютерами в форм-факторі телевізора і з підтримкою його можливостей), переважно націлені на підтримку розважальних медіа в Інтернеті: дають можливість переглядати фільми, мультфільми та серіали, виключаючи, нарешті, потреба у звичайному телебаченні. Поява цієї технології спровокувало сплеск у середовищі розробників інтерактивних додатків. Зараз на ринку їх існує кілька видів. VOD (video on demand) сервіси: Amediateka, Yota Play, Омлет, Zoomby, Tvzavr, IVI і NOW. Інтернет-телебачення, over the top контенту - OTT (за допомогою цієї технології контент доставляється будь-якому користувачеві Інтернет безпосередньо через протокол HTTP), потокового медіа-контенту за запитом (англ. on-demand streaming media) і меншою мірою - на підтримку традиційних медіа -пристроїв, як телевізори та ресивери попереднього покоління. Поняття Smart TV народилося аналогічно поняттю Smart Phone, яке, в свою чергу, з'явилося завдяки інтеграції Інтернету, віджетів і програмних додатків в сучасні мобільні телефони

Технологія, яка активує Smart TV, впроваджується в різні пристрої: телевізори, ресивери цифрового телебачення, Blu-ray-програвачі, ігрові консолі та аналогічні їм пристрої . Ці пристрої дають користувачам можливість пошуку відеозаписів, фільмів, фотографій та іншого медіаконтенту в інтернеті, на локальних кабельних телеканалах, на супутникових телеканалах або зберігається на жорсткому диску пристрою.

Визначення


Smart TV - телевізор з вбудованим доступом в інтернет або телевізійний ресивер, який примножує можливості сучасного телевізора. Smart TV являє собою комп'ютерну систему, інтегруються в телевізор і, найчастіше, допускає установку додаткових додатків і послуг. Пристрій працює на операційній системі, відкриваючи великі можливості для розробників додатків.

Історія ідеї


1997р. - Microsoft створює MSN TV (і WebTV спільно з Dish Network). Однак поєднання CRT-телевізора і dial-up-з'єднання не дозволили ідеї стати масово успішною.
1999р. - З'явилися сервіси TiVo і ReplayTV, що представляли собою цифровий відеомагнітофон c вбудованим жорстким диском, який записував вибрані передачі і дозволяв переглядати їх у зручний користувачеві час. Ці сервіси існують і в даний час.
2000р. - З'являються спеціальні пристрої, звані Set Top Box різних виробників, що розширюють функціонал стандартного (кабельного, супутникового) ТБ.
2009р. - DLNA (Digital Living Network Alliance) почала сертифікацію телевізорів, в які були вбудовані функції Smart TV.
В даний час технологія бурхливо розвивається: за оцінками фахівців, в 2010 році функціями Smart TV було забезпечено 40% плоскопанельних телевізорів, в 2011 році - 90% .

Технологія


Концепція Smart TV знаходиться на початковому етапі, але стрімко доповнюється програмним забезпеченням, таким, як Google TV і XBMC. Технологія активно висвітлюється в ЗМІ, а також стимулює виробників техніки, таких, як Samsung, Sony, LG і інших до розробки продуктів з функціями пошуку, установки додатків (також доступних через онлайн-магазини), підтримкою інтерактивних ЗМІ, персоналізованого спілкування, а також соціальних медіа .

Основним завданням, яке вирішують виробники, це зручність роботи з мережевими ресурсами за допомогою пультів дистанційного керування. Для вирішення цього завдання розробляються спеціалізовані пульти ДУ, що поєднують в собі функції власне ТВ-пульта і джойстика / комп'ютерної миші, наприклад - Magic Motion від LG .

Друге непросте завдання - це робота з контентом. Забезпечити платформам якісний контент виявилося не просто, адже вони виявляються прямими конкурентами телеканалів. Так, один з найвідоміших зараз сервісів, GoogleTV зіткнувся в США з відмовами великих телемереж надавати йому контент. Другим по популярності сервісом є Apple TV.

В даний час лише 22% користувачів підключають свої телевізори до Інтернету. Тим не менш, експерти одностайно стверджують, що в найближчі кілька років концепція Smart TV змінить телеіндустрію до невпізнання.

Операційна система


В даний час доступна безліч мобільних операційних систем, і, в той час, як більшість з них орієнтовані на смартфони, неттопи і планшетний комп'ютер, деякі також підтримують технологію Smart TV або ж були розроблені спеціально для неї. Найчастіше Smart TV працюють на базі операційних систем Linux і Android.

Соціальні мережі


Ряд Smart TV-платформ споконвічно підтримують або допускають підключення соціальних мережевих функцій, за допомогою яких користувачі можуть як вибирати поновлення, так і розміщувати свої власні в існуючих соціальних мережах. При постійно зростаючої ролі соціальних мереж і записів користувачів, їх синхронізація зі Smart TV і платформою HTPC може значно вдосконалити інтерактивність телевізійного ефіру, одночасно поліпшивши візуальні аспекти роботи з комп'ютером.

wikipedia
RATVODДата: Понеділок, 30.06.2014, 10:51 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Список платформ Smart-TV



Список включає в себе найбільш помітні і відомі Smart-TV платформи:

Apple TV
Blobbox - програмне забезпечення TVBLOB виробництва TeleSystems, Tiscali TVBox
Google TV - платформа Android від Google, Intel, Sony і Logitech
Internet @ TV - Smart Hub від Samsung
iVision - від Нетріс
Mediaroom - від Microsoft
MeeGo - для Smart TV
NetCast Entertainment Access - від LG Electronics
Open webOS - LG Electronics
Opera TV - платформа від Opera Software на базі Opera Devices SDK
Realcube Multibox
Smart TV - спосіб дивитися домашнє телебачення від Smart TV
Sony Entertainment Network - від SONY для телевізорів BRAVIA
Viera Cast - від Panasonic
Vudu - від Wal-Mart
XBMC - Media Center XBMC
Yahoo! Connected TV (раніше: Yahoo! GOTV) - від Yahoo!

wikipedia
viskomДата: Понеділок, 20.06.2016, 13:11 | Повідомлення # 4
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1940
Статус: Оффлайн


Основною відмінністю даної MXQ приставки є підтримка кодека Н.265 і повноцінна підтримка FullHD відео.
Не дорога бюджетна модель Smart TV приставки MXQ володіє великими можливостями, буде цікава багатьом споживачам.Основні переваги SMART TV Android Box приставка MXQ S805:

1. Встановлено 500 каналів 100 з них в HD якості (всі українські і російські - пакети Viasat, Discovery, НТВ і НТВ +, НТВ спорт HD, Футбол і багато іншого) всі канали показують безкоштовно !!!!
2. Встановлено програми: для онлайн фільмів EX.UA, Megogo, FS.UA, YouTube, соцмережі Контакти, Однокласники і мн. інше.
3. Google і можливість доступу до будь-яких сайтів.
4. Skype
5. Google Play і APK Store.
6. Вбудований медіаплеєр - програє всі відомі відео і фото формати, музичні файли, текстові файли та ін.
7. Доступ до інтернет TV - IPTV.
RATVODДата: Середа, 19.04.2017, 23:56 | Повідомлення # 5
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Онлайн-система відеодістрібуціі

1 + 1 media вийшла на Samsung Smart TV




Медіа-холдинг 1 + 1 media представив додаток OVVA для платформи Samsung Smart TV.


Відеосервіс OVVA.tv, що входить до групи 1 + 1 media, тепер доступний користувачам Samsung Smart TV на базі платформи Tizen 2016 і Orsay 2015 у вигляді безкоштовного додатку. Про це йдеться в офіційному прес-релізі компанії.

Додаток «OVVA» для Samsung Smart TV дозволяє переглядати телевізійний контент вітчизняного виробництва в HD-форматі, не порушуючи при цьому авторських прав.

В 1 + 1 media обіцяють найближчим часом розширити присутність «OVVA» на всі моделі Samsung Smart TV, а також розробити додаток для Smart-платформ інших виробників телевізорів.

«Важливо відзначити, що розробка цієї програми проводилася in-house через R & D, тому на виході ми отримали не тільки готовий продукт, а й підвищили експертизу розробки в таких проектах», - каже Анна Ткаченко, директор діджитал напрямку і директор зі стратегії та розвитку 1 +1 media.

Нагадаємо, сервіс OVVA.tv почав роботу в лютому 2016 року. Тоді ж 1 + 1 media презентувала систему пошуку нелегального контенту в мережі інтернет.

- 18 квітня, 2017

Редакція


RATVODДата: Вівторок, 17.07.2018, 09:50 | Повідомлення # 6
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Akamai: 6-8 Мбіт/сек - оптимальна швидкість

для перегляду потокового контенту на
Smart TV




Платформа Akamai, що спеціалізується на доставці контенту, представила перші результати досліджень,
що стосуються вимог для оптимального перегляду контенту на різних типах пристроїв.


Дослідження, проведене за участю Eurofins, дає розуміння про те, яким є оптимальний відеопотік для різних жанрів контенту, пристроїв і умов мережі. Результати досліджень показують, що для якісної доставки «важкого» контенту - такого, як спортивні програми або інше відео з великою кількістю рухомих об'єктів - на великі телевізійні екрани потрібна швидкість як мінімум в 6 Мбіт/сек. При цьому для смартфонів досить швидкості в 2-3 Мбіт/сек. Якщо говорити про менш складний контент, то тут оптимальна бітова швидкість нижче і 2-4 Мбіт/сек, якої цілком достатньо для забезпечення відмінної якості зображення на телевізорах з великими екранами.

При підготовці дослідження розглядалися різні види контенту - починаючи від простих зйомок «балакучих голів» до складних зйомок підводних видів спорту, а також їх відображення на різних типах пристроїв - смартфонах, сет-топ-боксах, настільних ПК, планшетах і смарт-телевізорах. Для оцінки якості сприйняття відео дослідники використовували систему SSIMplus - об'єктивний повноцінний індекс сприйняття якості від досвіду (QoE), за яким все, що набирає не менше 80 балів зі ста вважається «чудовим» - або ж рівним HDTV. Показники бітової швидкості, необхідні для досягнення «відмінної» якості, істотно варіювалися залежно від типу пристрою. Вивчаючи взаємозв'язок між доставкою, технологіями плеєрів і контентом, в Akamai також прийшли до висновку про те, що сталість пропускної здатності також є ключовим елементом для поліпшення основних показників ефективності (KPI) - таких, як буферизація потоку.

«В силу різноманітності технологій, що використовуються в плеєрах, і широкого і розвиненого ландшафту пристроїв можливість доставляти потік з постійною пропускною спроможністю на будь-якій бітовій швидкості є критично важливою для гарантування досягнення найвищої якості при перегляді, - пояснив директор відділу маркетингу продуктів в країнах EMEA компанії Akamai Ієн Менфорд. - Керуючи стратегічним стосунками між контентом, доставкою та пристроями можливо поліпшити якість сприйняття відео і істотно скоротити буферизацію».

Дослідження показало, що згадані в ньому оптимальні швидкості потоку цілком доступні більшості користувачів на розвинених ринках.

«У міру розвитку ринків ОТТ, показники, необхідні для вимірювання якості одержуваного досвіду, також повинні розвиватися, охопивши візуальну якість і стандартні KPI - такі, як буферизація потоку і час, необхідний для старту, - продовжив Менфорд. - Це дослідження проливає світло на роль сприйманої якості і ми сподіваємося допомогти мовникам краще розуміти, «що ж виглядає добре», а також звернути їх увагу на можливу економію витрат за рахунок зниження показників бітової швидкості відповідно до конкретних запитів».

Борис Скуратівський

- 16 липня, 2018



RATVODДата: Четвер, 07.04.2022, 11:13 | Повідомлення # 7
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Медіасервіс Megogo відкрив безкоштовний доступ

до аудіокниг
українських письменників




На Megogo можна послухати антологію короткої української прози.


Які книги доступні


До серії увійшли 20 коротких оповідань та повістей Лесі Українки, Володимира Винниченка, Ольги Кобилянської та інших представників українського літературного модернізму.

Хто працював над проектом


До озвучування творів було залучено акторів театру ім. Франко Віталій Ажнов та Олександр Печериця, актриса театральної майстерні Рушковського та театру на Липках Анастасія Зюркалова, Марічка Штирбулова, Соломія Кириллова, Катерина Петрашова, а також німецький актор Nils Rovira-Munoz. Над звуковим оформленням та режисурою працювала студія «Гур-Гури».

Менеджер Megogo Audio Катерина Котвицька розповіла, що роботу над проектом команда завершила до війни, проте вирішила не відкладати та «презентувати його у ці темні часи».

«Наразі ми продовжуємо робити те, що вміємо краще – відкривати більше українського контенту для слухачів, у тому числі літературу в аудіоформаті. Цю антологію короткої української прози можна слухати безкоштовно у всіх країнах світу», – наголосила вона.

Антологію української короткої прози можна послухати у програмі MEGOGO у розділі «Аудіо» на смартфонах на базі iOS та Android, а також в автомобілях з аудіосистемою Android Auto та Apple CarPlay.

Нагадаємо: На Oll.tv можна безкоштовно дивитися 50 телеканалів - контент доступний в Україні та за кордоном

Джерело: Нацрада

Редакція Mediasat

06 квітня, 2022.




RATVODДата: Вівторок, 19.04.2022, 21:24 | Повідомлення # 8
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Понад 80% користувачів дивляться фільми

українською мовою: опитування SWEET.TV




Національний кінотеатр SWEET.TV провів серед абонентів опитування
— якою мовою вони дивляться фільми, чи змінюють російськомовну
доріжку на україномовну і який контент споживають під час війни.


Ще у 2020 році подібне опитування показало, що 63% українців хочуть дивитися контент українською мовою, а через два роки ця цифра зросла майже на 20%.

Це цікаво: Телеканали Paramount перестануть працювати у Росії з 20 квітня

У новому опитуванні взяло участь 7816 абонентів SWEET.TV. За результатами опитування 82,5% абонентів дивляться голлівудське кіно українською мовою, 13% абонентів обирають російськомовний дубляж, а 4,5% дивляться контент мовою оригіналу.

80,6% глядачів SWEET.TV вважають, що без російськомовної доріжки в голлівудських фільмах можна обійтися, а 19,4% потребують її.

39,9% опитаних кажуть, що дивитимуться українські фільми частіше, 46,7% заявили, що й раніше часто дивилися українське кіно, і лише 13,4% не змінюють свого відношення.

Рекомендуємо прочитати: 30 європейських країн підтримали відключення російської пропаганди

Для 77,7% респондентів важлива наявність української аудіодоріжки. На запитання «Чи змінюєте ви аудіодоріжку на україномовну, якщо за замовчуванням включається російськомовна?», 74,1% відповідають «Так», і лише 25,9% затверджують протилежне.

Також респонденти наголошують на важливості появи освітнього контенту в онлайн-кінотеатрі. 84,2% хочуть навчатися українською мовою, 13,1% вважають, що мова освітнього контенту може бути як російською, так і українською, і лише 2,7% вважають, що навчальний контент має транслюватися російською мовою.

84,4% глядачів упевнені, що у дитячих мультфільмів має бути лише україномовний дубляж, 14,3% потребують україномовної та російськомовної аудіодоріжки одночасно і лише 2,2% хочуть включати дітям мультики виключно російською мовою.

Редакція Mediasat

18 квітня, 2022.




Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Телебачення INTERNET TV » Телебачення " Smart TV " (Без Обговорення !!!)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024