FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 00:54

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 5 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Історія і розвиток телебачення » Історія і перспективи ТБ. Етапи розвитку. (Дослідження.)
Історія і перспективи ТБ. Етапи розвитку.
RATVODДата: Понеділок, 15.04.2019, 13:45 | Повідомлення # 61
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
OnePlus створить розумний телевізор

без пульта
ДК




Компанія OnePlus намір в найближчому майбутньому вийти на ринок телевізорів.


Перша модель виробника буде концептуально відрізнятися від звичних нам пристроїв, передає Ixbt.com.

Згідно з даними, дебютний телевізор OnePlus не матиме пульта дистанційного керування, покладаючись на штучний інтелект. Пристрій мають намір запрограмувати на самостійне переключення каналів тоді, коли цього захоче власник.

Яким чином ІІ буде взаємодіяти з користувачами, зчитуючи їх побажання, глава компанії Лю Цзоху поки не пояснює, як і не розкриває інших подробиць щодо майбутньої новинки. Він тільки зазначив, що має намір привнести на теле-ринок щось незвичайне, оскільки там, на його погляд, за останні 20 років «не відбулося нічого принципово нового».

Нагадаємо, в березні Samsung запатентував бездротовий телевізор без шнура живлення.

Лада Васюкова

15 квітня, 2019.

RATVODДата: Вівторок, 04.06.2019, 18:55 | Повідомлення # 62
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Штучний інтелект в сфері телерадіомовлення:

бачення
ITU



Зображення Jonny Lindner з сайту Pixabay

На тлі міжнародного саміту «Штучний інтелект на благо розвитку» (AI for Good),
який проходив 28-31 травня в Женеві, Міжнародний союз електрозв'язку (ITU) опублікував звіт,
в якому детально досліджуються можливості використання штучного інтелекту (AI)
в сфері виробництва і дистрибуції теле- і радіомовного контенту.


У звіті «Системи штучного інтелекту для виробництва програм та обміну ними» обговорюються можливості використання штучного інтелекту для оптимізації робочих процесів при створенні теле- і радіопрограм, поліпшення якості звуку і зображення, підвищення ефективності використання частотного спектру при дистрибуції теле- і радіопрограм, а з недавніх пір навіть для створення нових програм з архівних матеріалів і автоматичного таргетування контенту на певні аудиторії або окремих осіб.

Наприклад, штучний інтелект використовується для вилучення контенту з великих архівів; для автоматичної локалізації контенту з метою міжнародної дистрибуції; для надання цілого ряду додаткових послуг користувачам - зокрема, для субтитрування, звукового опису, перетворення тексту в мову і підписування - з набагато більшою швидкістю, ніж це було в минулому.

«ITU співпрацює з усіма зацікавленими сторонами з метою популяризації штучного інтелекту як засіб поліпшення життя людей по всьому світу і пошуку рішень найсерйозніших світових проблем, - говорить генеральний секретар ITU Хоулін Чжао. - Це допоможе нам визначитися з практичними можливостями використання штучного інтелекту для прискорення прогресу в досягненні певних ООН Цілей сталого розвитку, і це саме те, чим ми займаємося на цьому тижні в рамках міжнародного саміту Штучний інтелект на благо розвитку».

Міжнародний саміт AI for Good - провідна платформа ООН для забезпечення глобального і інклюзивного діалогу в сфері використання штучного інтелекту. Саміт щорічно проходить в Женеві і організовується ITU за участю інших агентств ООН, а також Фонду XPRIZE і ACM.

Недавній звіт, присвячений прогнозам на майбутнє штучного інтелекту, є відповіддю на питання ITU-R від Групи дослідників (секція мовних служб) щодо використання штучного інтелекту (AI) для сфери телерадіомовлення, який виник в січні 2019 року. Групи дослідників в рамках ITU є тими майданчиками, на яких члени ITU можуть спільно виробляти позицію щодо пріоритетів членства в ITU. Групи розробляють технічну основу для угод ITU і пов'язаної з ними діяльності.

Групи дослідників при Секторі радіозв'язку ITU (ITU-R) шукають рішення для проблем, пов'язаних з ефективним управлінням і використанням радіочастотного спектру і орбітальних ресурсів, характеристиками і продуктивністю радіосистем, моніторингом спектру, радіозв'язком при надзвичайних ситуаціях для забезпечення громадської безпеки та ліквідації наслідків катастроф, боротьбі з перешкодами радіозв'язку і новими технологіями.

«Нам належить ще виконати неймовірно величезний обсяг робіт, перш ніж ми зможемо гарантувати, що використання штучного інтелекту при виробництві і дистрибуції програм буде приносити користь аудиторії, - каже директор Бюро радіозв'язку при ITU Маріо Маневич. - Нам також необхідно отримати чітку впевненість в тому, що використовувані системи здатні взаємодіяти між собою. Цей та інші звіти і рекомендації ITU допоможуть досягненню цієї мети».

04 червня, 2019.

Редакція


RATVODДата: Понеділок, 16.12.2019, 19:05 | Повідомлення # 63
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Легендарні вісім біт.


Кадр з легендарної гри Super Mario

Як уродженець Херсона створив приставку Dendy


Віктор Сав'юк закінчив МГУ, попрацював діджеєм і захопився копьютерного іграми. Та так захопився, що створив найпопулярнішу в СНД приставку
"Денді, Денді, ми всі любимо Денді! Денді - грають всі!", повідомляє ЛІГА.Tech

Ті, хто ріс в 90-их, точно пам'ятає цей слоган з рекламного ролика.

У тебе вдома що? Денді або Сега?

Стандартне питання, повз яке ти навряд чи пройшов би в школі, не відповівши на нього. Погано, коли відповідь: "Немає ні того, ні іншого". І зовсім інша справа, якщо батьки все-таки купили одну з цих приставок на Новий рік або день народження.

У дитинстві не особливо замислюєшся, звідки взагалі взялися на ринку (речовому або колгоспному) всі ці Сега або Денді. Це не важливо. Головне, що нова приставка стоїть у тебе на столі перед кінескопним телевізором і до неї є хоча б один картридж.

Тепер, коли ми всі виросли, можна, напевно, трохи поностальгувати і дізнатися про історію. Отже, хто ж і коли придумав легендарну Денді?

Як все починалося?


Почнемо з того, що Денді - це апаратний клон приставки Famicom від японської компанії Nintendo. А випускати і продавати її в пострадянських країнах, в тому числі і в Україні, початло російсько-німецьке ІТ-підприємство Стіплер. Крім приставок воно спеціалізувалася на розробці ПЗ, а також ІТ-послугах.

У грудні 1990 року компанія була створена випускниками мехмату і ВМК МГУ, а також німцем Райнером Михл. Через два роки після відкриття до бізнесменів прийшов уродженець Херсона Віктор Сав'юк. І запропонував випускати ті самі Денді.



Хто був взагалі такий Віктор Сав'юк?


Сав'юк теж відучився на факультеті обчислювальної математики і кібернетики МГУ. Вступати в найвідоміший в СРСР ВНЗ Віктор прилетів відразу після херсонського випускного. У вісімдесятих йому пощастило бути одним з перших в Москві діджеїв. Стиль - нон-стоп ремікс з реперськими вставками. А на початку 90-их Сав'юк потрапив в компанію ПараГраф, яка була однією з небагатьох компаній, які випускали і продавали ігри. Наприклад, гру Perestroika.

Віктор Сав'юк відповідав на фірмі за продажу.

Він не пам'ятає, хто йому розповів, що є фірма Nintendo, що займається випуском відеоігор. "Дізнався, що це такі« коробочки », які можна замість відеомагнітофона підключити до телевізора і грати як на комп'ютері. Як тільки я про це дізнався, то відразу зрозумів - це дуже перспективна тема", - згадує Віктор Сав'юк.

Не всі з них погоджувалися. Адже на той час вже були поширені примітивні комп'ютери, які підключалися до телевізорів. На зразок ZX Spectrum. Тодішній роботодавець - ПараГраф - теж не підтримав ейфорію Віктора з приводу приставок з картриджами. Компанія сконцентрувалася більше на виробництві софта. Ось і довелося винахіднику Денді йти до конкурентів в Стіплер. Тим більше що одного із засновників Стіплер він знав ще з університету. Так в цій компанії з'явився відділ відеоігор, де Віктор спочатку був єдиним співробітником.

Передноворічний хайп 1992 го


Акціонери Стіплер якось поїхали на Тайвань у своїх справах. Заодно і провели «розвідку» тамтешнього ринку відеоігор.

"Потрібно розуміти, що хоч я і вийшов на роботу, ніхто з нас як і раніше не уявляв, як ці відеоігри виглядають і де їх купити. Ми знали лише те, що в світі існує такий бізнес, що в Китаї і на Тайвані виробляють клони приставок і картриджі", - підкреслював автор Денді.

1992 рік уже підходив до кінця. Осінь. А Віктору так хотілося почати продажі перед Новим роком. Тому розробка стандартів консолі, дизайну коробки і пошук китайських постачальників відбувалися в екстреному порядку.

А ще ж потрібно було зробити найголовніше - рекламний ролик. Допомогли хлопці з групи Нещасний випадок, вони займалися рекламою.

Слоган «Денді - грають всі» придумав басист групи Андрій Гуваков.



Як з'явився бренд Dendy


В принципі, почати продавати приставки в усіх пострадянських країнах можна було і без власного бренду. Перша приставка, яку Стіплер в якості зразка надіслала тайбейська фабрика TXC, називалася Micro Genius. Але Сав'юк вирішив заморочитися. Маркетологи запропонували йому один з варіантів назви - Пинті. Він якимось чином трансформував його в Dendy. Символ приставки - слоник - теж з'явився випадково. Віктор попросив знайомого мультиплікатора намалювати якогось умовного «чебурашку». Череда запропонованих художником виродків несподівано увінчалася милим слоником.

Але придумати бренд - це ще півсправи. Треба ж було зареєструвати торгову марку. Як виявилося, фірма з Києва вже подала на той час заявку зі схожою назвою - Dendi - у Всесоюзне суспільство авторських прав. Скоро воно повинно було розпастися. Коли це станеться, київська фірма отримала б захист торгової марки як спадок від СРСР. Сав'юк не впадав у відчай. Він в буквальному сенсі зробив хід конем. У листопаді 1992 року подав заявку на Dendi в українське суспільство авторських прав, яке вже з'явилося. Після закриття Всесоюзного товариства у київської фірми виявилися права на знак Dendi в Росії, а у Стіплер на Dendi - в Україні. Віктор зв'язався з киянами і запропонував помінятися.

Так виглядало свідоцтво Стиплер в Укрпатенті:



А ось свідчення на знак DEHDI україно-італійського підприємства Денді:




Перший млинець грудкою


І ось 21 грудня 1992 року газета Комерсант повідомила, що на склади фірми Стіплер "надійшли телевізійні ігрові приставки Dendy". Їх можна було купити оптом партіями від 100 штук по $ 80. Причому, за даними видання Секрет, на тайванськійї фабриці ці гаджети обходилися Стіплер всього по $ 15. У комплект приставки входили: джойстик, карта з 4 іграми і талон на каталог нових ігор. Додатково почали продаватися світлові пістолети (пам'ятаєте гру Качки?).

Торговий дім Стіплер зобов'язав оптових покупців тримати в роздрібній торгівлі єдину ціну на ігрові приставки (39 000 рублів - $ 94) протягом двох місяців.



Бізнесмени обмежили не тільки мінімальну, але і максимальну роздрібну ціну. "Це говорить про те, що" Стиплер "збирається захопити максимальний сектор ринку телевізійних комп'ютерних ігор", - зробили тоді висновок журналісти Коммерсанта.

«Слоники бігали по телеекранах, кричали:" Денді, Денді ", але в перші кілька місяців приставки продавалися погано і в Стіплер зріло роздратування", - згадує Сав'юк.

Надурили китайці, поставивши застарілу версію дорожчої консолі. У той час як на пострадянський ринок човники вже почали привозити дешевші і сучасні моделі восьмибіток.

Але Віктор Сав'юк не розгубився. Випустив нову бюджетну версію Dendy Junior і удосконалив схему опту.

Роки тріумфу і визнання


Чому все-таки продавали клони, а не оригінал? Творець Dendy згадує, що ніхто на його фірмі навіть і не розглядав варіант поширення оригінальних консолей. "По-перше, вони були в чотири-п'ять разів дорожче ... По-друге, ні Nintendo, ні Sega не стали навіть розмовляти з нами", - підкреслює він.

В кінці 1993 року у фірми було понад 350 дилерів Dendy по всьому СНД. У 1994 році Стіплер продала тайваньських клонів приставки Nintendo на $ 75 млн, в 1995-му - на $ 100 млн. Тут навіть Nintendo зволила поговорити з Стіплер, а пізніше було нарешті укладено угоду про співпрацю.

У 1996 році Стіплер закрилася. Але продажі приставок Dendy тривали через інші компанії аж до 1998 року. Діти, які виросли в 90-их, звикли називати всі восьмибітні приставки Dendy, навіть якщо на них був намальований інший бренд.

Стас Юрасов
редактор ЛІГА.Tech

15.12.2019



RATVODДата: П`ятниця, 09.04.2021, 21:33 | Повідомлення # 64
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Як зміниться глобальне поширення 8K-телевізорів:

ось що кажуть аналітики



Фото: GSMinfo

До 2025 року кількість домогосподарств, що мають 8K-телевізори,
досягне більше 70 мільйонів.


За даними аналітичного агентства Strategy Analytics, процес глобального поширення 8K-телевізорів в найближчі кілька років почне набирати обертів, і до 2025 року проникнення таких пристроїв досягне позначки в 72 мільйони домогосподарств.

У Strategy Analytics вказують на те, що після менш успішного, ніж очікувалося 2020 року, коли в усьому світі було продано трохи менше 350 тисяч 8K-телевізорів, в 2021 році буде продано понад 1 мільйон таких пристроїв, а в 2022 році обсяг їх продажів досягне позначки в 4 мільйони.

Де буде найбільший попит


Провідним регіоном по проникненню 8K-телевізорів до 2025 року стане Північна Америка, де на той час в 25 мільйонах домівок буде як мінімум один 8K-телевізор. Відмінності в перевагах щодо діагоналі екрану стануть ключовим визначальним фактором при поширенні 8K-телевізорів в кожному регіоні, причому на ринках, де вважають за краще телевізори з великим розміром екранів - таких як США і Китай, проникнення таких моделей буде йти більш швидкими темпами.



Думка експертів


«Обсяги продажів 8K-телевізорів за підсумками 2020 року не досягнули того рівня, на який сподівалися виробники, після досить непростого року для світового ринку телевізійних дисплеїв, - говорить старший аналітик дослідницької служби Connected Home Devices Едуард Буффені. - Найбільш важливі заходи, в рамках яких планувалися трансляції 8K-контенту - такі, як Олімпійські ігри, були відкладені через пандемії коронавирусу, яка охопила світ , що позбавило виробників телевізорів можливості збільшити продажі 8K-моделей шляхом потужних маркетингових меседжів. У той же час, ціни на 8K-телевізори як і раніше досить високі, що змушує покупців двічі подумати про те, чи варто поспішати з покупкою нового телевізора, або ж почекати кілька років, поки ціни трохи знизяться».

«У довгостроковій перспективі впровадження 8K-телевізорів буде в кінцевому підсумку стимулюватися поставками панелей і триваючим переходом до екранів більшого розміру, - додає директор Connected Home Devices Девід Уоткінс. - Виходячи з того, що відбувалося при впровадженні 4K-телевізорів, ми прогнозуємо, що виробники телевізійних панелей по всій видимості будуть переводити цілі виробничі лінії під випуск панелей 8K в міру того, як це почне мати для них фінансовий сенс. Цей перехід почнеться з дуже великих екранів з розміром діагоналі більше 70 дюймів, а потім черга дійде до екранів з діагоналлю від 60 до 69 дюймів і навіть певною мірою до деяких екранів з діагоналлю менше 60 дюймів. До кінця прогнозного періоду будь-кому, хто хоче купити телевізор з надвеликих екраном, буде все важче знайти телевізор, який не підтримує дозвіл 8K».

Борис Скуратівський

09 квітня, 2021.



Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Історія і розвиток телебачення » Історія і перспективи ТБ. Етапи розвитку. (Дослідження.)
  • Сторінка 5 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024