FORUM TV-SATСереда
24.04.2024, 16:53

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 3 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Історія і розвиток телебачення » Історія і перспективи ТБ. Етапи розвитку. (Дослідження.)
Історія і перспективи ТБ. Етапи розвитку.
RATVODДата: Неділя, 25.11.2012, 18:59 | Повідомлення # 31
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Знакові телевежі Москви та світу



У 2013 році в Москві почнеться будівництво другої телевізійної вежі. Вона дозволить охопити мовленням віддалені райони і території, недавно приєднані до столиці. Вежа цифрового телевізійного мовлення заввишки 120 метрів повинна з'явитися поблизу селища Рогове. Зовні "голка" буде являти собою типову металоконструкцію. Поки ж будівництво не почалося, розповімо про найбільш відомі вже побудовані вежі Москви та світу.

Шуховська вежа



Вежа на Шаболовці була побудована на початку 1920-х роках за проектом архітектора Володимира Шухова. Вона виконана у вигляді несучої сталевий сітчастої оболонки. Вежа визнана міжнародними експертами одним з вищих досягнень інженерного мистецтва, є шедевром архітектури російського авангарду.

Шуховська вежа була найвищою будовою в Радянській Росії до появи Останкінської телевежі. Висота вежі на Шабаловке - 160 метрів. Довгі роки зображення вежі було емблемою радянського телебачення і заставкою багатьох телепередач, включаючи знаменитий "Блакитний вогник".

Шедевру інженерного мистецтва 19 березня 2012 виповнилося 90 років. За цей час вежа жодного разу серйозно не реставрувалася, а її метал сильно схильний до корозії. У 2011 році Володимир Путін розпорядився виділити з федерального бюджету до 135 мільйонів рублів на реконструкцію об'єкта. Роботи з реконструкції вежі на Шаболовці планується розпочати найближчим часом і завершити протягом двох років.

В даний час вежа для мовлення не використовується.

Останкінська телевежа



Ефірне телебачення в Москві на сьогоднішній день забезпечує Останкінська телевежа, побудована 45 років тому.

5 листопада 1967 після чотирьох років будівництва телевежа була здана в експлуатацію. "Голка" в 540 метрів була зведена за проектом інженера Миколи Нікітіна, архітекторів Леоніда Баталова і Дмитра Бурдіна. На той момент і майже до самого кінця XX століття вежа була найвищою спорудою в світі.

Вежа має 45 поверхів, десятки кільцевих майданчиків і балконів. На висоті 328-334 метра в телевежі знаходиться ресторан "Сьоме небо", який в даний час знаходиться на реконструкції.

Вежа продовжує залишатися одним з унікальних споруд у світі. Зараз вона є п'ятим по висоті спорудою після хмарочоса Бурдж-Халіфа (Дубай), Небесного дерева Токіо, телевежі Гуанчжоу (Гуанчжоу) і телевежі Сі-Ен Тауер (Торонто).

Ейфелева вежа



Прародителькою багатьох веж світу є Ейфелева вежа в Парижі. Вежа була побудована в 1889 році до всесвітньої виставці в пам'ять столітнього ювілею Французької революції. Її висота становить 300 метрів.

Спочатку планувалося розібрати вежу через 20 років після будівництва. Творча інтелігенція Парижа була обурена зухвалим проектом Ейфеля і називала вежу "марною і жахливої".

Від знесення вежу врятували радіоантени. У жовтні 1898 року був проведений перший сеанс телеграфного зв'язку між Ейфелевою вежею і Пантеоном. А в 1914 році радіоперехоплення дозволив генералові Гальен організувати контратаку на Марні під час Першої світової війни. У 1921 році відбулася перша безпосередня радіопередача з Ейфелевої вежі. Передача регулярних телевізійних програм почалася з 1935 року.

Вежа є найбільш відвідуваною на планеті - за історію вежі до 31 грудня 2007 року на ній побували понад 236 мільйонів чоловік.

Небесне дерево Токіо



Найвищою телевежею світу є Tokyo Sky Tree, в перекладі на російську - небесне дерево Токіо. Висота телевежі разом з антеною становить 634 метри. Будівництво вежі завершилося 29 лютого 2012 року, а її відкриття відбулося 22 травня.

Зовнішній каркас башти виконаний із сталі, через його центр проходить колона. Каркас вежі і центральна колона структурно розділені і можуть рухатися вільно і незалежно один від одного.

Вежа використовується для цифрового теле-та радіомовлення, мобільного телефонного зв'язку та навігаційних систем. Крім того, у вежі розміщені більше 300 бутіків, ресторани, акваріум, планетарій і театр. Вежа має дві оглядових майданчики, вони розміщені на рівні 350 і 450 метрів.

Телевежа Гуанчжоу



"Голка" в Гуанчжоу на сьогоднішній день є другою по висоті телевежею в світі. Висота телевежі становить 610 метрів. Вона побудована в 2005-2010 роках компанією ARUP до Азіатським ігор 2010 року за проектом голландських архітекторів Mark Hemel і Barbara Kuit.

Цікаво, що аналогом вежі послужила вежа на Шаболовці. Гіперболоїдних конструкція сітчастої оболонки телевежі Гуанчжоу відповідає патентом 1899 російського інженера Шухова. Сітчаста оболонка башти виконана з сталевих труб великого діаметру. Вежу увінчує сталевий шпиль заввишки 160 метрів.

Вежа призначена для трансляції ТВ-і радіо-сигналів, а також для огляду панорами Гуанчжоу і розрахована на прийом 10 тисяч туристів на день. У телевежі знаходяться 4D кінотеатри, бари, обертовий двоповерховий ресторан і зовнішні сади.

Сі-Ен Тауер



Вежа Сі-Ен Тауер у Торонто була найвищою спорудою в світі з 1976 по 2007 рік.

Телевежа була побудована за проектом канадського архітектора Неда Болдуіна.

Її висота становить 553,33 метра. На висоті 351 м знаходиться ресторан, що обертається.

На сьогоднішній день вежа є найвищою спорудою в Західній півкулі.

Щорічно Сі-Ен Тауер відвідують понад 2 мільйонів чоловік.

Софія Кондрашина



RATVODДата: Вівторок, 25.12.2012, 17:00 | Повідомлення # 32
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
На Останкінської вежі з'явиться

новий оглядовий майданчик




Про те, що на столичній Останкінської вежі створюється новий оглядовий майданчик, повідомив заступник головного інженера філії РТРМ "МРЦ" Андрій Марсавін. За його словами, гості зможуть побачити башту зсередини з 85 метрів.

- На технічному майданчику, який зараз заставлений устаткуванням, як тільки його звільнять, є плани створення оглядового майданчика і кафе, - розповів "Вечірньій Москві" головний спеціаліст Управління корпоративної взаємодії і заходів інформаційно-роз'яснювальної кампанії РТРС Ігор Хрекін. - Оскільки вона відкрита, взимку функціонувати вона не буде.

Гості зможуть побачити башту зсередини. Там планується введення нового екскурсійного маршруту з розповіддю про устрій споруди.

- Зсередини покажуть канати, можливо, відвідувачів пускатимуть і в зал передавачів, розповідати і показувати, як вони працюють, - говорить Хрекін.

За словами Ігоря Хрекіна, відкриється новий туристичний маршрут на башті не раніше літа 2013 року.

В даний час відвідувачі можуть побувати на оглядовому майданчику, розташованому на висоті 337 метрів. Поверхом вище знаходиться відкритий майданчик, на який обіцяють пускати вже з квітня. Огляд панорами - 360 градусів. Багатоповерхівки, парки, ВВЦ, готель «Космос», «Олімпійський», МДУ - види відкриваються найрізноманітніші. Розглянути все те місце, яке вас зацікавило, можна в подробицях - достатньо подивитися в один з чотирьох потужних біноклів.

ЦИФРИ

Загальна висота вежі разом з флагштоком становить 540 метрів.

Глибина фундаменту не перевищує 4,6 м.

Кільцеві перетину стовбура вежі обтиснуті 149 канатами.

Маса вежі разом з фундаментом - 55 000 т.

Ольга Хотимська, Ніна Прищепа



RATVODДата: Четвер, 27.12.2012, 12:51 | Повідомлення # 33
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Ринок телевізорів переживає "інноваційний застій"



Провідні виробники телевізорів стурбовані за майбутнє ринку, оскільки поки не ясно, що прийде на зміну звичайним рідкокристалічним моделям. Цю тему торкнулося видання The Korea Times у своїй публікації від 25 грудня.

За його словами, тривимірні технології залишаться нішевим продуктом до тих пір, поки не буде розвинена екосистема додатків, сумісних з форматом 3D. Ще однією перспективною розробкою вважаються органічні діоди (Organic Light-Emitting Diode, OLED), однак такі телевізори поки не доступні на роздрібному ринку і коштувати будуть недешево. "У виробників настав інноваційний застій", - упевнений представник Асоціації корейських виробників електроніки (Korea Electronics Association, KEA).

Зараз вендори просувають чергове покоління повнорозмірних телевізорів, вирішення яких в 4 рази більше, ніж Full HD. Мова йде про так званий стандарті 4K або Ultra HD.

На даний момент розробками в сфері UHD TV займаються компанії Sony, LG і Samsung, остання готує гігантський 110-дюймовий UHD-телевізор. Але тут знову опиняється під питанням попит на такі продукти, оскільки їх вартість складає від 18 до 25 тисяч доларів.

Експерти визнають високу якість телевізорів від таких іменитих корпорацій, як Samsung і LG. Але їм не вистачає "практичності", їм потрібно більше інвестувати в контент, говорять в KEA.



RATVODДата: Середа, 09.01.2013, 19:13 | Повідомлення # 34
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Телеохоронці:

німецькому телебаченню - 60




Головна телевежа Німеччини - "фернзетурм" на Александерплац - найпопулярніший символ Берліна


На Різдво 1952 жителі розділеної Німеччини отримали подвійний подарунок: з різницею в 4 дні НДР і ФРН запустили в ефір перші телепрограми.
Про минуле і сьогоденні німецького ТБ розповідає Germania-online.

"Радіо - але тепер і для очей!", - Саме так назвали журналісти газети Berliner Zeitung матеріал про початок регулярного телемовлення в Німеччині. Слово "Fernsehen", "телебачення", в мові в той час ще не закріпилося, до того ж новинка потребувала настільки наочному поясненні ще й з економічних причин: до початку 1950-х у ФРН було продано всього близько 4 тисяч телевізійних апаратів. Громіздка коробка з крихітним екраном 22x22 см коштувала більше тисячі марок - така сума для більшості сімей була просто непідйомною.

Якщо строго дотримуватися хронології, то треба визнати, що телебачення в Німеччині, як і у всій Європі, з'явилося ще до Другої світової, але нові мовні організації, природно, не бажали мати нічого спільного навіть із спогадами про пропаганду Третього рейху. Новим був і сам принцип побудови медійної системи ФРН: уряд країни позбувся права мати власні засоби масової інформації, і ця заборона діє до цих пір. У 1950 році регіональні телерадіокомпанії Західної Німеччини об'єдналися в «Робочу співдружність суспільно-правових мовних станцій» (Arbeitsgemeinschaft der öffentlich-rechtlichen Rundfunkanstalten der Bundesrepublik Deutschland), скорочено ARD. Прикладом для організації послужила британська "Бі-бі-сі", яка довела, що незалежне від держави суспільне мовлення може розвиватися цілком успішно.

Між владою НДР і ФРН на початку 50-х йшло негласне змагання за право випустити в ефір Першого телепередачу. Формально перемогли в ньому східні німці, які показали пілотний випуск на 4 дні раніше конкурентів - 21 грудня 1952 року. Однак регулярне, тобто щоденне мовлення стартувало таки на Заході 25 грудня рівно о 8 годині вечора. А вже наступного дня, 26-го, в ефір вийшов головний проект ARD - новинна програма Tagesschau ("Денне огляд"), яка існує до цих пір і впевнено тримає вищі рядки німецьких телерейтингів.



У перші роки обсяг мовлення становив всього 3-3,5 години на добу, а його оперативність сильно відрізнялася від того, до чого звикли сучасні глядачі. Зняті плівки часто пересилалися поштою, і подія, про яку через кілька днів розповідали журналісти, виявлялося вже мало кому цікавим - про все глядачі встигали довідатися по радіо. Але поступово телебачення відвойовувала свою аудиторію: заради перегляду коронації Єлизавети II або матчів Чемпіонату світу з футболу 1954 року в Швейцарії люди ходили в гості до знайомих, у яких був заповітний "ящик", або в ресторани і паби, в терміновому порядку почали закуповувати дорогу новинку . Через всього півроку після початку мовлення кількість телевізорів в Західній Німеччині подвоїлася.

Монополія ARD тривала 10 років. На початку 60-х канцлер Конрад Аденауер, незадоволений критикою, яка регулярно звучала на адресу його уряду, почав просувати ідею створення другого каналу ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen), цього разу державного. Проте всі зусилля канцлера блокувало рішення Конституційного суду, який нагадав владі про те, що ніяких підконтрольних уряду ЗМІ у ФРН бути не може. У 1963 році канал все ж був створений, але на тих же принципах суспільно-правового мовлення, що і ARD.

І ARD, і ZDF існують за рахунок абонентської плати, яка стягується з кожної квартири і становить близько 18 євро на місяць. Збором грошей і боротьбою з неплатниками займається спеціальна організація Gebühreneinzugszentrale (GEZ), регулярно влаштовує обходи несвідомих громадян. Завдяки абонентській платі значно скорочений і обсяг реклами: після 20.00 ні на ARD, ні на ZDF не побачиш жодного рекламного ролика.



Обидва канали, по суті, ділять одну і ту ж аудиторію і одні і ті ж фінансові потоки, тому конкуренція між ними неабияка. Однак трансляції важливих заходів - таких, як Олімпійські ігри або Чемпіонати з футболу, - ZDF і ARD чесно ділять навпіл. Є у них і спільні проекти, наприклад, дитячий канал KiKa (KinderKanal). В останні роки вважається, що ARD орієнтується швидше на вікову аудиторію, а ZDF, десять років тому змінив свій традиційний зелено-блакитний логотип на веселий оранжевий, більше розраховує на молодь, хоча і це уявлення досить умовно: один з найпопулярніших молодіжних німецьких серіалів " Турецький для початківців "(Türkisch für Anfänger) транслював саме ARD.

У 1980-ті на німецькому телеринку з'явилися перші приватні гравці. Конкурувати з гігантами громадського телебачення їм було складно, тому менеджери зробили ставку на вузьку спеціалізацію: одні канали показували в ефірі тільки документальне кіно, другі - музичні кліпи, треті - новини. Це розділення існує в Німеччині досі. Найбільшими приватними медіаконцерн є мюнхенський ProSiebenSat1 Media AG і базується в Кельні RTL Group.

В останні роки телебаченню на п'яти наступає інтернет, але в Німеччині монополія "блакитного екрану", схоже, буде існувати ще дуже довго. Згідно з опитуваннями, як мінімум один телевізор в квартирі мають 98% німецьких сімей, а спільний перегляд новин та серіалів упевнено лідирує в списку речей, якими бюргери займаються у вільний від роботи час.

Ксенія Реутова



RATVODДата: Вівторок, 30.07.2013, 14:50 | Повідомлення # 35
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Київська телевежа стала притулком

для соколів і стоїть без єдиного болта




Сама висотна будова столиці відзначає день народження.

«Сегодня» підготувала десять цікавих фактів про «велетня».


Сьогодні ввечері київська телевежа засяє сотнями різнокольорових вогників. З нагоди сорокарічного ювілею співробітники включать всі 160 ламп і прожекторів по всій довжині 385 метрової металевої красуні (зазвичай у нічний час на ній горять всього 60 рубінових вогників). «Вдень відбудеться символічне відкриття телевежі« 40 років завжди на висоті ». А ввечері, ми постараємося здивувати киян, кількістю вогнів на конструкції. Їх побачать з різних точок по місту. Особливо добре можна буде розглянути телевежу біля станції метро «Дорогожичі», зручно дивитися і з боку «Шулявки». Крім того, в небо запустимо 40 символічних повітряних кульок », - розповіли нам у відділі зі зв'язків із ЗМІ. «Так яскраво телевежу ми ще не висвітлювали, лише на Новий рік додавали нових вогнів. А відзначимо свято з келихом шампанського. Піднімемо тост за нашу Залізну леді! »- Кажуть співробітники телевежі.



ДРУГА У СОЮЗІ. Сьогодні Київській телевежі на Сирці виповнюється 40 років. У цей день закінчилося її будівництво, що тривало 5 років. Сигнал від неї поширився в радіусі 100 км від Києва. У колишньому СРСР вона стала другою спорудою (після Останкінської телевежі), здатною транслювати п'ять телеканалів (зараз - 35). Висота вежі - 385 м.

ПРИВИДИ І ЩУРИ. Вежу будували в складних умовах. Навколо неї тоді було розташовано декілька кладовищ (саме велике Лук'янівське). Будівельники розповідають, що на будівництві їм часто ввижалися привиди. Але більше дошкуляли щури, які крали тормозки з їжею. «Доводилося вішати кульки на конструкцію вежі на висоту до декількох метрів», - згадують вони.

БУДУВАЛИ НА ВІКИ. Конструкція київської телевежі неймовірно міцна. Вона, за словами інженерів, може впасти лише в разі прямого попадання 5-тонної авіабомби чи термоядерного вибуху. Термін гарантії вежі необмежений. Загальна вага - 2700 тонн. Це 2827 автомобілів ВАЗ-2101. Вона в три рази легше Ейфелевої вежі і в шість разів - скульптури «Батьківщина-Мати» у Києві.

РЕСТОРАН ПІД НЕБЕСАМИ. Кілька років тому на телевежі стверджували, що там можна відкрити піднебесний ресторан (як в Останкіно) Це обговорювалося на етапі проектування. Посадити тут за столики можна чоловік 500. Є місце для оглядового майданчика та галереї. Правда, для цього потрібні нові (зовнішні) ліфти для відвідувачів. А це обійдеться в круглу суму для інвестора. Тому ресторан поки там так і не з'явився.

ВЕЖА-ЯЛИНКА. Кияни часто розігрують приїжджих - жартують, що телевежа - головна ялинка країни, мовляв, під нею можна водити хороводи ... Багато спочатку навіть вірять в це. Адже вежу-красуню висвітлюють щоночі 60 лампочок рубінового кольору, які добре видно здалеку і служать орієнтиром для літаків.

СИРЕЦЬКИЙ ГРОМОВІДВІД. Башта служить найбільшим у місті громовідводом. Вона приймає на себе велику кількість розрядів блискавок. Під час гроз (у 2012 зафіксовано 6 сильних, в 2013 - ще не було) в неї потрапляють блискавки. Електрика йде в землю. Хоча іноді обладнання виходить з ладу. Торік електроніку відновлювали кілька годин. Пожеж не було ніколи.

МІСЦЕ ДЛЯ ПРАПОРА. У радянські часи верхівку вежі прикрашав величезний прапор Української РСР. Його пошили з міцного матеріалу. Багато киян пам'ятають останній прапор над конструкцією в 1991 році. Український стяг на верхівку не вивішують - оскільки вона зайнята десятками антен, зробити це неможливо. До речі, в сильний вітер верхівка вежі відхиляється на 6 м.

БІЛО-ЧЕРВОНА. Фарбують телевежу раз на п'ять років (зараз йде фарбування) - червоню та білю фарбою. Такий колір краще помітний для пілотів. Щоб промислові альпіністи не опромінювалися, обладнання на цей період відключається. Щоб не переривати трансляцію, роботи ведуться, коли на телеканалах профілактика. А фарбують вежу два сезони до 20 альпіністів, на що йде 13 тонн фарби. Зараз на позначці в 200 м оселилися соколи, і альпіністи працюють обережно, щоб не злякати птахів.

ЗАГОРЯТЬСЯ 160 ЛАМП. За місяць телевежа «з'їдає» 16000 кіловат електроенергії. На це витрачають по 17 600 грн щомісяця.

БЕЗ ЖОДНОГО БОЛТА. Київська телевежа будувалася методом піднарощування конструкцій. Спочатку на землі зібрали верхівку, а потім під неї підкладали все нові секції і підіймали на найпотужніших домкратах. Її звели без використання кранів і авіатехніки. Це найвища в світі суцільнозварна вежа. Немає жодного болта або заклепки - сталеві труби з'єднані зварюванням.



RATVODДата: Понеділок, 14.10.2013, 14:41 | Повідомлення # 36
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Платне телебачення в існуючому вигляді

зникне
до 2025р.




На думку експертів , у найближчі 10-12 років ринок цифрового телебачення зміниться кардинальним чином . Інтернет-телебачення еволюціонує швидше , ніж очікувалося раніше , і швидше , ніж свого часу розвивалося кабельне телебачення .

У 1988 р. кабельні телешоу почали номінуватися на премію Emmy , але тільки в 1999 р. їм вдалося вперше отримати приз. За ці 11 років кількість передплатників кабельного телебачення в США зросла з 40 млн до 50 млн. У 2008 р. , коли було прийнято рішення номінувати на Emmy інтернет- телепрограми , у мережі Netflix було всього 3 млн передплатників , у Amazon і Hulu - і того менше. І всього через п'ять років , в 2013 р. , інтернет -шоу завойовують Emmy в найбільш престижних номінаціях , а 55 % населення США старше 13 років підписані на інтернет -програми. Netflix має понад 30 млн передплатників на потокові сервіси , Amazon Instant Video - щонайменше 7 млн ​​, Hulu Plus - 4 млн.

Найбільший оператор кабельного телебачення США , Comcast , налічує не більше 22 млн передплатників , всі оператори - 95 млн. У той же час , Apple вже реалізувала 13 млн Apple TV , а загальне число передплатників Netflix досягає 100 млн , і компанія вже починає позиціонувати себе як «мережа відео та телетрансляцій ». Netflix розширює спектр телепрограм , охоплює традиційні ніші різних категорій серіалів , вже веде зйомки і навіть планує продавати телешоу кабельних мережах.

Як підкреслює технічний директор Brightcove Альберт Лей ( Albert Lai ) , « інтернет -телебачення дуже швидко минуло етап набору критичної маси користувачів ; і тепер починає змінюватися вся індустрія» . Можливо , вже в найближчому майбутньому власники контенту почнуть відмовлятися від угод з кабельними мережами і на користь його поширення через власні веб - сайти , великих відеосервісів ( Amazon , Netflix ) і Відеоплатформа ( Roku , Apple TV ) . На думку експертів IDC Ireland , ми знаходимося на початку періоду , коли користувачі починають вибирати між платним телебаченням та онлайн відеоподпіскамі , і за відсутності монополії на преміальний телевізійний контент , оператори кабельного та супутникового телебачення не зможуть залучати , і навіть ефективно утримувати клієнтів . Тому дуже ймовірно , що платне телебачення (у тому вигляді , в якому воно існує зараз) зникне вже до 2025

RATVODДата: Понеділок, 14.10.2013, 17:27 | Повідомлення # 37
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
У Європі стали більше дивитися ТБ - дослідження



Незважаючи на відсутність цього літа важливих спортивних подій , середньодобові обсяги переглядів телепередач в Європі виросли протягом першого півріччя 2013 року, повідомляє кореспондент Mediasat . Це випливає з результатів міжнародного дослідження , проведеного EuroData TV .

Найбільше зростання обсягів середньодобових телепереглядів показала Італія . У цій країні середній час щоденних телепереглядів збільшився на чотири хвилини - до позначки в 4:00 34 хвилини. У Нідерландах та Іспанії обсяги телепереглядів збільшилися на три хвилини (до 3 годин 21 хвилини) і дві хвилини ( до 4 годин 16 хвилин ) відповідно.

Лише Франція і Великобританія показали падіння обсягів щоденних телепереглядів на чотири і дві хвилини відповідно в порівнянні з попереднім роком. Це викликано тим , що в 2012 році рейтинги телепереглядів в цих країнах підняла президентська гонка у Франції і діамантовий ювілей королеви Великобританії , а також Чемпіонат Європи з футболу.

Також росте число глядачів , які дивляться медіа на екранах , відмінних від телевізорів . Дослідження Global TV показало , що жителі Франції у віці від 15 до 24 років щодня дивляться телепрограми (у прямому ефірі або зі зсувом у часі ) на комп'ютері в середньому протягом 15 хвилин. За останні 6 місяців цей показник виріс на дві хвилини.

У зв'язку з тим , що звичне - лінійне телебачення потихеньку здає свої позиції , вимірювання телеаудиторії тепер враховують перегляд програм за технологією « catch up » і зі зсувом у часі - до 28 днів після їх виходу в ефір. У липні ця методика вимірювання збільшила щоденні обсяги телеперегляду на 26 хвилин порівняно з вимірюванням аудиторії прямого мовлення і на чотири хвилини в порівнянні з вимірюванням аудиторії прямого мовлення +7 .

Віце -президент компанії Eurodata TV Worldwide зазначив: « В епоху інтернету обсяги перегляду телепрограм продовжують зростати. Аналіз аудиторії та вивчення її поведінки демонструють силу впливу ТБ контенту , і не так уже й важливо , де його дивляться - на екрані , вдома або в дорозі ».

Впровадження багатоекранних технологій , згідно з даними досліджень , сприяє збільшенню обсягів телеперегляду - особливо в середовищі молоді , в той час як вплив потужних розважальних форматів і соціальних стратегій також позначається на сценаріях серіалів.

Глава відділу досліджень в Eurodata TV Worldwide Амандін Кассии зазначає: «Застосування пристроїв , що підключаються до інтернету , соціальні мережі та перехід телебачення від лінійних на нелінійні стандарти підвищує привабливість телепрограм у всьому світі».

Дослідження також показало , що глядачі все більш вибірково ставляться до нових гравців в індустрії (таким як Netflix і Hulu ) , які поступово змінюють міжнародний медіа-ландшафт.



RATVODДата: Вівторок, 05.11.2013, 20:27 | Повідомлення # 38
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Телебачення продовжує рухатися вперед



Ваш старий добрий телевізор навіть і не думає ставати « старим» . Безперервний прогрес он- лайн потоку не призведе до масової відмови від традиційного телебачення .

Однак , для цього ТБ видавцям потрібно, не відриваючи очей , стежити за ринком он- лайн відео , так як саме там можна знайти всі цікаві тенденції в зміні мультимедійних моделей споживання . Найближче майбутнє покаже нам стрімкий розвиток таких явищ , як multiscreening , VODі Livestreaming .

Час телебачення проходить. Але це зовсім не означає , що ера виробників відео-контенту закінчилася , незважаючи на те , що ми пройшли досить довгий шлях від вечірнього проведення часу перед телевізором з програмкою телепередач в руках , до сьогоднішньої можливості самому вибирати що, де , коли і через які медіа дивитися те, що нам подобається. Ми йдемо від шаблонної моделі , нав'язаної нами з телевізора - тут явно виграє Інтернет , який здатен набагато краще відповідати потребам глядачів. Нова манера споживання контенту залишилася не без уваги з боку телекомпаній , які тепер намагаються зробити свої програми більш гнучкими .

« Нинішнє телебачення - це концентрація професійних журналістів , знімальних команд і т.д. Якісний програмний продукт - поки є прерогативою ТБ. Хоча , вже сьогодні великі гравці VOD , наприклад Netflix , конкурують з ТБ каналами у виробництві контенту високої якості » - коментує ситуацію директор з медіа- аналітиці популярного в Росії (і не тільки) он- лайн кінотеатру ivi.ru Дмитро Пашутін .

«Але все ж , якщо міркувати про ТБ як про канал розповсюдження контенту , то ми бачимо , що є серйозна конкуренція з боку online - відео. Online -відео зуміло обійти ТБ по тих чинників , які є невід'ємною частиною телебачення і , як виявилося , є його мінусами. Online -відео доставляє контент у зручний час (відхід від лінійного ТБ) і в зручне місце. Ці переваги стають все більш важливими для більшої кількості людей » - пояснює ситуацію Дмитро .

Планшети і смартфони для перегляду відео

Примітним фактом є зростаюча кількість переглядів відеоматеріалів за допомогою мобільних пристроїв. Іншим цікавим фактором є характер расходімості такого виду контенту в залежності від часу доби. Аналіз такої активності , здійснюваної підприємством Gemius на веб - сайтах , показує , що споживачі часто починають свій ? ? День з переглядів цікавить їх на своїх смартфонах. На роботі для цього вони використовують свій комп'ютер , а ввечері найчастіше користуються пристроями з великим екраном .

Як це пояснити ? Все залежить од типу даного їх вмісту : для коротких інформаційних , розважальних матеріалів або музичних кліпів ( при поїздках і т.д.) , смартфона цілком достатньо. Художні або документальні фільми , які найбільш часто проглядаються ввечері , для більшого комфорту вимагають великих екранів . Природно , в такому випадку вибір стоїть за телевізором або планшетом .

«Сьогодні ми бачимо суттєве зростання споживання online -відео в Росії. Причому перегляд відео через Інтернет вже давно вийшов за межі десктопних пристроїв. Все більше відео дивляться на мобільних пристроях ( телефонах , планшетах ) , і це новий спосіб споживання відео контенту . Звичка перегляду відео на мобільних пристроях поширюється не тільки на той час , коли немає доступу до звичних медіа. За даними нашого майданчика ми бачимо , що перегляд відео на планшетах збігається з телевізійним прайм - таймом , тим самим відводячи аудиторію від ТБ екранів , змінюючи звичну модель споживання відео » - коментує Пан Пашутін .

Більше екранів - більше можливостей

Ще одна помітна тенденція - це зростаюче значення multiscreening - дослідження IAB в Польщі показують , що 67 % телеглядачів під час перегляду телевізора одночасно користуються і іншими мультимедійними пристроями : для половини з респондентів це ноутбук , для ще 30% - смартфон , ну а решта 7 % одночасно з телевізором переглядають щось на планшетних пристроях. Суть телевізійної програми гармонійно і ефективно доповнюється інтерактивним контентом - це і її швидкий пошук , і можливість перегляду в Інтернеті будь-яких доступних телевізійних матеріалів. Особливо така тенденція помітна у випадках з шоу талантів : глядач може дивитися основну програму по телевізору , а якісь додаткові матеріали переглядати в Інтернеті , часто бажаючи крадькома зазирнути за лаштунки. Існує досить сильне переконання, що в майбутньому така тенденція буде значно укріплювати свої позиції , а під'єднання до просування телевізійниками своїх ТВ - стратегій ще й потенціалу інтрернет - споживачів ТБ контенту , буде дуже популярним.

Відео за запитом ( VOD )

У першу чергу VOD - це можливість доступу глядачів до відео- контенту - у будь-який час доби і на будь-якому пристрої - будь то телевізор , планшет , смартфон або консоль. В даний час ця форма подачі матеріалу , в основному , відома з веб -сайтів , додатків або мереж кабельного телебачення , які пропонують широкий спектр серіалів , програм або фільмів , найчастіше відразу ж після їх прем'єри . Спостерігаючи за тенденціями західних ринків , де послуги VOD стають все більш популярні , слід очікувати, що на ринку Центральної та Східної Європи буде спостерігатися та ж тенденція - подібно , як і з Netlflix . Однак , не може бути проігнорований також і той факт , що в даній частині Європи дуже поширене он- лайн піратство . Ось чому для того , щоб цей вид послуг все ж завоював даний ринок , оптимальним для споживачів тих країн буде привабливе поєднання низької ціни і зручної моделі оплати . Поки VOD буде розглядатися ними як дорога послуга , ми не зможемо виграти боротьбу з незаконною завантаженням відео.

Livestreaming - Інтернет тут і зараз

На підставі постійних спостережень можна припустити , що моделі споживання відео-контенту також будуть тісно взаємопов'язані і з Livestreaming . З часом , нам все більше хочеться дивитися матеріали саме в прямому ефірі - а це дуже навіть непоганий шанс для веб -сайтів. Трудністю для видавців , однак, може бути небажання Інтернет -користувачів платити за он- лайн контент. Приблизно кожен п'ятий користувач погодиться заплатити за контент без реклами . З іншого боку , аналізуючи залишені на форумах коментарі Інтернет -користувачів , можна помітити , що все більше і більше з них виступають за відсутність реклами , яка зазвичай супроводжує нові відеоматеріали.

Різноманітність ролей телевізора

Що ж буде з телебаченням в контексті такого розвитку онлайн- мультимедіа ? Очевидним є те , що ми поступово йдемо від концепції телебачення з його жорстким , заздалегідь певним змістом . Видавці , які розуміють це , підуть шляхом одночасного надання матеріалів он- лайн, а також постачанням додаткових матеріалів, що супроводжують дані телевізійні програми. Ринок « відео-на -замовлення» буде стрімко зростати. Усі найважливіші події будуть транслюватися в прямому ефірі - і для глядача не буде важливим дивитися це по телевізору , або он- лайн. Переможець той , хто пропонуватиме більше цікавий спектр програм і зможе забезпечити вільний доступ до контенту з будь-якого пристрою , в будь-який час , незалежно від способу сигналу трансляції. Телевізор , в той же час , буде являти собою не тільки пристрій для перегляду ТБ - програм , але також засіб для веб -серфінгу.

«Наступний крок - вихід у звичне відео- простір - екран телевізора. Вже сьогодні додатка ivi для Smart TV , а також доступ з set - top - box пристроїв вкрай популярні серед аудиторії і щомісяця обчислюються десятками мільйонів відеопереглядів . Навіть при відносно невеликому проникненні Smart TV в Росії , наші програми на телевізійних платформах входить в Тор 3-5 світових рейтингів додатків по числу користувачів. Ще більшу популярність online -відео придбає з розвитком технологій second screen , які доповнять телевізійну картинку новою реальністю » - на думку Дмитра .

RATVODДата: Вівторок, 12.11.2013, 16:50 | Повідомлення # 39
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
"Pioneer" повернеться у ТВ - бізнес ,

але тільки в Європі і без «плазми»




Минуло близько чотирьох років з моменту відходу японської компанії Pioneer з ринку телевізорів і випуску останніх у своїй історії плазмових моделей KRP -500A , KRP - 600A , KRP - 500M і KRP - 600M . Здавалося , компанія ніколи не повернеться на покинутий ринок , але днями вона повідомила про відновлення продажів панелей високого класу.

Однак поки мова не йде про широку дистрибуції цих телевізорів - компанія уклала ексклюзивну угоду з продажу нових ТВ -моделей з європейською мережею роздрібних магазинів електроніки Dixons . Поширення телевізорів під маркою Pioneer почнеться в скандинавському регіоні в грудні , причому в майбутньому планується розширити продажу і на ринок Великобританії .

За даними британського ресурсу ERTonline , у рамках партнерської угоди Pioneer і Dixons будуть проводитися 40 - , 46 - і 55- дюймові моделі РК - телевізорів зі світлодіодним підсвічуванням і роздільною здатністю Full HD. Серед інших особливостей згадується підтримка стереоскопічного відтворення , бездротових мереж Wi -Fi , три входи HDMI і три порти USB для відтворення мультимедіа.

З часу остаточного припинення продажів телевізорів в березні 2010 року компанія Pioneer сконцентрувала свої зусилля переважно на аудіотехніці , автомобільних аудіосистемах і дисплеях високого класу для автомобілів. Можливо , повернення японської марки на ринок порадує шанувальників , однак прихильники телевізорів серії Kuro будуть розчаровані - Pioneer не збирається відроджувати добре відомі плазмові моделі .

Костянтин Ходаковський



RATVODДата: Субота, 28.06.2014, 11:05 | Повідомлення # 40
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Цифрове телебачення блисне мільярдом



До кінця 2014 року в світі налічуватиметься понад мільярд цифрових ТВ-домогосподарств.


Розвиток цифрового телебачення йде бурхливими темпами, і, згідно з прогнозами, що містяться в доповіді Digital TV Research, до кінця поточного року на планеті буде налічуватися більше мільярда домогосподарств з 138 країн світу, які приймають програми такого телебачення.

У разі, якщо даний прогноз збудеться, це означатиме охоплення цифровим мовленням двох третіх усіх телевізійних домогосподарств світу, зростання їх кількості на 130 мільйонів у порівнянні з кінцем 2013 року, а також зростання на 461 млн порівняно з 2010 роком, коли в світі налічувалося 590 мільйонів таких домогосподарств.

У регіональному розрізі, за прогнозами аналітиків агентства, проникнення цифрового телебачення буде варіюватися від 97,1% у країнах Північної Америки до 51,5% у країнах Латинської Америки. При цьому в 13 країнах світу проникнення цифрового телебачення до кінця 2014 року досягне 100%. Ще 25% наближаються до позначки вище 90%.

З 461 мільйона домогосподарств, що приєдналися до числа глядачів цифрового телебачення з 2010 по 2014 рік, 292 мільйони (близько двох третіх) розташовані в країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Таким чином, загальне число цифрових домогосподарств в даному регіоні досягло позначки в 517 млн​​.

55% всіх цифрових ТВ-домогосподарств світу розташовані в п'яти країнах світу, серед яких на першому місці - Китай, в якому до кінця 2014 року буде 289 мільйонів таких домогосподарств (27,5% від усіх у світі). На другому місці розташовуються Сполучені Штати, а на третьому - Індія, де до кінця року кількість цифрових домогосподарств зросте на 59 мільйонів - до позначки в 96 мільйонів. Кількість домогосподарств, що приймають програми цифрового телебачення в Бразилії, зросте до кінця поточного року приблизно в чотири рази, досягнувши позначки в 36 мільйонів.

Втім, відзначають аналітики, в 45 країнах проникнення цифрового телебачення в домогосподарства залишатиметься на рівні нижче 50%, а найгірші показники в цьому плані буде мати Сальвадор, де цифровим телебаченням буде охоплено лише 13% всіх домогосподарств.

Говорячи про бізнес-моделях в сфері цифрового телебачення, експерти агентства Digital TV Research прогнозують, що проникнення платного телебачення в усьому світі зросте з 49,1% в 2010 році до 57,1% в 2014 році. При цьому кількість домогосподарств, що користуються послугами платних моделей телебачення (аналогового і цифрового), до кінця 2014 року складе 886 мільйона, для порівняння - у 2010 році таких домогосподарств було 715 мільйонів. Приблизно дві третіх від загального числа всіх домогосподарств, підписаних на послуги платного телебачення, припадатиме на п'ять країн.

Однак у той час як в 13 країнах число передплатників послуг платного телебачення збільшиться в період з 2010 по 2014 рік приблизно вчетверо, в шести країнах воно знизиться. Згідно з прогнозами аналітиків агентства, в 32 країнах проникнення платного телебачення в домогосподарства, що мають телевізор, перевищить до кінця 2014 року 70%. При цьому в 55 країнах воно буде залишатися нижче позначки в 30%. У 11 країнах (включаючи США) у період з 2010 по 2014 рік, за прогнозами Digital TV Research, проникнення платного телебачення знизиться.

У дослідженні наголошується, що найбільш популярною платформою платного телебачення є цифрове кабельне ТБ: до кінця 2014 року в цьому секторі буде налічуватися 374 млн передплатників. Цифрове кабельне телебачення обігнало за популярністю аналогове кабельне телебачення в 2013 році, а аналогове ефірне мовлення - в ​​2014. Число домогосподарств, оформили передплату на послуги платного IPTV, в період з 2010 по 2014 рік збільшиться більш ніж утричі.

2014-06-26
13:18

Мediasat


RATVODДата: Субота, 26.07.2014, 22:04 | Повідомлення # 41
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Експерти при ВР критикують законопроект Княжицького



Головне науково-експертне управління Верховної ради України вважає, що проект Закону України народного депутата Миколи Княжицького «Про внесення змін до Закону України" Про телебачення і радіомовлення "щодо встановлення процедури тимчасового обмеження трансляції та ретрансляції на території України програм телерадіоорганізацій, які не підпадають під юрисдикцію Україна »(реєстр. № 4297а від 27.06. 2014 р.) за результатами розгляду в першому читанні доцільно повернути суб'єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання з урахуванням висловлених зауважень і пропозицій.

У законопроекті пропонується надати Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення право власним рішенням тимчасово забороняти ретрансляцію телерадіопрограм, первісна трансляція яких здійснюється з території інших країн у разі, якщо вони містять заклики до насильницької зміни конституційного ладу, розв'язування війни, пропаганду будь-якого роду нетерпимості або інформацію , яка не відповідає Закону України «Про захист суспільної моралі» або її поширення містить ознаки злочину, строком до 3 місяців. Крім того, для забезпечення виконання провайдерами рішень Національної ради про тимчасову заборону ретрансляції пропонується передбачити відповідальність провайдера програмної послуги у разі ретрансляції ним телерадіопрограми в період, коли ретрансляція такий телерадіопрограми заборонена рішенням Національної ради, у вигляді штрафних санкцій, а також можливість Національної ради звертатися з позовом до суду про анулювання ліцензії провайдера програмної послуги у разі невиконання провайдером програмної послуги більш ніж 60 днів рішення Національної ради. Передбачено також нормативно врегулювати механізм обмеження ретрансляції таких телепрограм, у тому числі можливість звернення до регуляторного органу країни, під юрисдикцію якої потрапляє телепрограма щодо встановлених порушень.

«Прийняття даного законопроекту, як зазначається в Пояснювальній записці до нього, - може сприяти посиленню інформаційної безпеки, розв'язанню наявних проблем і недопущення розповсюдження в майбутньому зарубіжними телерадіоорганізаціями забороненої до поширення інформації».

Головне науково-експертне управління, проаналізувавши проект, вважає прийнятною покладену в основу даного проекту ідею прийняття рішучих заходів щодо захисту України свого інформаційного простору.

Як свідчить аналіз, законодавство фактично не регулює питання здійснення перевірки контенту телерадіопрограм, які ретранслюються на предмет відповідності нормам чинного законодавства, правилам моралі і т.д. У зв'язку з цим пропозиція щодо наділення Національної ради повноваженнями приймати рішення щодо тимчасової заборони ретрансляції на території України телерадіопрограм, первісна трансляція яких здійснюється з інших країн, за наявності передбачених Законом ознак, може бути підтримана як дія, яка може забезпечити достатньо оперативне реагування на певні ситуації , про які йде мова в проекті.

Разом з тим на підставі проведеного аналізу Головне управління вважає за доцільне висловити до змісту проекту наступні зауваження.

У законопроекті пропонується доповнити статтю 42 чинного Закону положеннями, які передбачають введення «адаптивних списків або інших додаткових формальностей ... виключно в порядку і на умовах, встановлених Європейською конвенцією про транскордонне телебачення ...». Таку пропозицію виглядає сумнівною, адже в чинному законодавстві відсутнє визначення відповідних адаптивних списків ». Підкреслимо, що введення списків дозволених для ретрансляції програм буде порушувати вимоги статті 4 Європейської конвенції та статті 10 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Міністерство юстиції України у листі № 91-0-2-14 від 31.03.2014 р. роз'яснило, що програми іноземних мовників можуть бути обмежені у разі виникнення складних суспільних проблем. У статті 7 Закону України «Про основи національної безпеки України» визначені основні реальні та потенційні загрози національній безпеці України, стабільності в суспільстві. Отже, на думку Головного управління, положення частини першої нової статті 42-1, які, крім іншого, не узгоджені між собою і фактично дублюють положення Конституції України (стаття 24) та Закону України «Про захист суспільної моралі» (стаття 2), доцільно було б замінити становищем про обмеження ретрансляції телерадіопрограм, які відповідно до статті 5 Конвенції не підпадають під юрисдикцію держав-Сторін Конвенції за умови їх невідповідності вимогам статті 7 Закону України «Про основи національної безпеки України».

Вимагає додаткового обгрунтування речення абзацу третього частини другої нової статті 42-1 Закону зобов'язати телерадіоорганізації держав - Сторін Європейської конвенції про транскордонне телебачення повідомляти Національну раду про свою приналежність до юрисдикції відповідної Сторони в сенсі статті 5 Конвенції.

Механізму тимчасової заборони ретрансляції відповідних телерадіопрограм (частина четверта нової статті 42-1) не вистачає якоїсь визначеності. Адже виключення відповідних телерадіопрограм з перелік телерадіопрограм та передач зумовить зміну програмної концепції мовлення суб'єктів інформаційної діяльності, яка, в свою чергу, визначається відповіною ліцензією на мовлення або ліцензії провайдера програмної послуги, що потребує узгодження з положеннями чинного Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

Процедура повідомлення осіб про проведення відповідного засідання Національної ради, викладена в абзаці шостому частини п'ятої нової статті 42-1, на думку управління, викладена недостатньо чітко.

Сумнівним бачиться визначення регуляторного акта державного органу на рівні Закону, як це пропонується у частині восьмій нової статті 42-1.

На думку Головного управління, узгодження питань щодо невідповідності національному законодавству телерадіопрограм іноземних мовників з регуляторним органом відповідної держави має передувати ухваленню відповідного рішення Національною радою про тимчасову заборону ретрансляції, а не здійснюватися після цього, як запропоновано у частині дев'ятій нової статті 42-1.

У проекті не передбачено внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України і не передбачена можливість і визначено порядок оскарження прийнятого рішення суду, що, на наш погляд, не узгоджується з принципами адміністративного судочинства (див. п. 6 ч. 1 статті 7 КАСУ). Крім того, не передбачаються зміни і до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення», що в сукупності повинно забезпечувати системне врегулювання проблеми.

Законопроекту притаманні недоліки техніко-юридичного характеру. Так, в ньому вживаються терміни, які вимагають відповідної ухвали. Зокрема, мова йде про поняття «адаптивні списки» (додаток у частині першій статті 42), «первісна трансляція» (запропонована стаття 42-1), «компетентний орган» (пункт «в» частини першої, частина п'ята статті 42-1 ), «зацікавлені особи» (частина одинадцята нової статті 42-1).

Пункту «в» частини першої нової статті 42-1 щодо заборони трансляції телерадіопрограм, в яких «поширюється інформація, поширення якої містить ознаки злочину, передбаченого Кримінальним кодексом України», на думку Головного управління бракує юридичної визначеності. Слід чітко визначати, якого роду інформація міститься у відповідних телерадіопрограмах, може бути підставою для заборони.

2014-07-26



RATVODДата: Четвер, 11.09.2014, 14:23 | Повідомлення # 42
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
В УКРАЇНЦІВ НЕМАЄ ЦІЛІСНОГО УЯВЛЕННЯ

ПРО ФУНКЦІЇ
СУСПІЛЬНОГО МОВЛЕННЯ




В аудиторії немає цілісного уявлення про функції суспільного мовлення. Про це свідчить дослідження, яке провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) на замовлення громадської організації «Телекритика».

Опитування показало, що українці як і раніше погано інформовані про те, що в Україні створюється громадське мовлення. У той же час, збільшилася кількість глядачів, готових платити за суспільне телебачення. У дослідженні, проведеному у вересні 2013 року, 37% респондентів погоджувалися оплачувати перегляд суспільного телебачення. У червні 2014 дана група склала – 54%.

Також спостерігається зростання поляризації ставлення до необхідності створення суспільного мовлення: збільшилася кількість як тих, хто вважає важливою реалізацію проекту суспільного мовлення, так і тих, хто низько оцінює важливість створення громадського телебачення (за рахунок визначилися).

Крім того частина питань опитування були присвячені Першому національному телеканалу. Оцінки змін у якості програм новин Першого національного телеканалу (з березня 2014 року) носять змішаний характер. 50% респондентів повідомили, що помітили зміни в якості програм. При цьому, 24% респондентів червневого дослідження стверджують, що змін не відбулося і 25% респондентів не змогли відповісти на дане питання. Відносна більшість опитаних схильні позитивно оцінювати зміни в якості програм телеканалу 29%. 17% респондентів оцінюють зміни як негативні. 5% учасників дослідження оцінили зміни як одночасно і позитивні і негативні. Більш поляризованими є оцінки змін в програмах Першого національного серед тих, хто довіряє цивільним мовникам. 74% з респондентів входять в дану групу побачили зміни в якості програм новин. 39% повідомили про позитивний характер змін. При цьому, 27% оцінили зміни як негативні.

Найбільшою популярністю серед цивільних мовників володіє «Громадський ТБ» – 31%. «Еспресо ТВ» і «Громадського радіо» відомо 24% і 17% учасникам опитування, відповідно.

Опитування також показало, що жителі Західного (35%) і Центрального (32%) макрорегіонів схильні частіше довіряти цивільним мовникам, ніж жителі Південного (28%) і Східного (27%).

2014-09-11

9274051


RATVODДата: Субота, 07.05.2016, 19:05 | Повідомлення # 43
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Компанія BeIN пропонує своїм передплатникам

відеоконтент з кутом огляду в
360 °




Близькосхідна компанія BeIN Media, яка працює в секторі платного телебачення, почала на постійній основі розміщувати на своєму web-сайті відеоконтент з кутом огляду в 360 °.

Прес-служба оператора пояснює цей крок бажанням дати спортивним уболівальникам можливість відчути ефект присутності на стадіоні, відстежуючи руху на арені в будь-яких напрямках і під будь-якими кутами.

У компанії також озвучили плани розширити в майбутньому вибір доступних відео, знятих з кутом огляду в 360 °.

Директор відділу цифрових проектів в BeIN Олівер Дюфор заявив: «Наші клієнти, які проживають в країнах Близького Сходу і Північної Африки, надзвичайно захоплені спортом. Відповідно, їх запити до компанії BeIN надзвичайно високі. Тому в компанії хочуть переконатися, що ми, зі своїми постійними інноваційними рішеннями, знаходимося на вістрі прогресу. Запуск підтримки відео з кутом огляду в 360 ° - це ще один крок на шляху до становлення компанії BeIN як кращої спортивній платформи в регіоні ».

Нагадаємо, відеохостинг YouTube запустив прямі трансляції з кутом огляду в 360 °, користувачі розширювач Apple TV також отримали можливість перегляду відео з таким оглядом.

- 6 травня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: П`ятниця, 30.09.2016, 19:18 | Повідомлення # 44
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
PwC: в 2020 році доходи глобального телевізійного ринку

досягнуть позначки в
325 мільярдів доларів




Доходи глобального телевізійного ринку до 2020 року складуть 325 мільярдів доларів. Про це йдеться в матеріалах звіту, підготовленого за результатами досліджень, проведених PwC та Інститутом дипломованих бухгалтерів Англії і Уельсу (ICAEW).

У звіті «Британське телебачення у фокусі» стверджується, що Великобританію можна сміливо називати світовим лідером і експортером ідей, контенту, а також творчої і технічної думки, при цьому BBC грає роль «інвестиційного важеля» для розвитку і просування британської культури і творчої думки.

«Британське телебачення, завжди колишнє міжнародним по своїй суті, стає ще більш міжнародним, при цьому збільшення кількості якісного контенту сприяє міжнародному визнанню та отримання нагород за творчі досягнення», – говорить керівник відділу розваг та медіа в PwC Філ Стокса.

По мірі розвитку джерел фінансування індустрія постійно адаптується, і буде мати потребу в об'єднанні фінансового лідерства, навичок і професійного досвіду з грандіозними ідеями щодо виробництва програм для зміцнення інвестицій.

Керівник відділу корпоративних фінансів ICAEW Девід Петрі зазначає: «Телебачення є величезним сектором міжнародного співробітництва. Це один з тих секторів, де репутація і досвід Великобританії значать багато, грунтуючись на внесок розвинених компаній зі світовим ім'ям. Ключову роль в майбутніх історіях успіху зіграють корпоративні фінанси».

- 30 вересня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Понеділок, 21.11.2016, 14:28 | Повідомлення # 45
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
21 листопада - Всесвітній день телебачення



21 листопада - особливий день для тих, хто працює в індустрії телерадіомовлення, медіа та розваг:
це Всесвітній день телебачення!


Ідеальний час для того, щоб відзначити все те, що дане потужне ЗМІ здатне запропонувати своїй аудиторії: доступ до безкрайнього моря культурних, спортивних, інформаційних та розважальних програм, які активно сприяють поширенню і збереженню в світі позитивних і демократичних цінностей.

Як сказано на офіційній сторінці заходу, в 1996 році Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй оголосила 21 листопада Всесвітнім днем ​​телебачення в знак визнання зростаючого впливу, який чинить телебачення на прийняття рішень шляхом залучення уваги жителів Землі до конфліктів і загрозам миру, і його потенційну роль у загостренні інтересу публіки до інших важливих подій - зокрема, економічних і культурних.

Декларація Організації Об'єднаних Націй є ідеальним визначенням того, що телебачення, як ЗМІ, може принести нашому сучасному суспільству: загальний простір, відкритий для демократії і обміну думками, притулок для свободи слова і культурного розмаїття, як справедливо кажуть в основних європейських професійних асоціаціях. Створення та трансляція якісного контенту є ідеальним засобом для поширення прогресу і демократичних цінностей на тлі зміцнення зв'язків, які нас об'єднують.

Здорова і стабільна ТВ-індустрія в Європі і по всьому світу є індикатором того, що суспільство має широкий доступ до різноманітних медіа і різноманітного контенту, і це є запорукою розвиненої і стабільної демократії. Для всіх тих, хто працює в даному секторі, Всесвітній день телебачення - це не тільки святковий день, присвячений засобу масової інформації, яке поглинає весь наш час і всі наші сили. Це також найкращий час для того, щоб продовжувати всім разом розвивати наше найкраще досягнення: демократію.

Редакція Mediasat вітає всіх телевізійників і глядачів з Всесвітнім днем ​​телебачення!
Трудівникам блакитних екранів бажаємо успіхів і творчого зростання, а телеглядачам - добрих порад з екрану, цікавих телепередач, хороших новин і щоб рекламні паузи не тривали!


- 21 листопада, 2016

Редакція Mediasat


P.S. Адміністрація нашого сайту приєднується до побажань редакції Mediasat і бажає подальшого розвитку ТВ-індустрії.


Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Історія і розвиток телебачення » Історія і перспективи ТБ. Етапи розвитку. (Дослідження.)
  • Сторінка 3 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024