FORUM TV-SATП`ятниця
19.04.2024, 06:03

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 4 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Історія і розвиток телебачення » Історія і перспективи ТБ. Етапи розвитку. (Дослідження.)
Історія і перспективи ТБ. Етапи розвитку.
RATVODДата: Понеділок, 28.11.2016, 20:39 | Повідомлення # 46
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
ЖК-панелей для телевізорів скоро стане менше



У прийдешньому році очікується істотне зниження випуску рідкокристалічних панелей для телевізорів,
повідомляє DailyComm, посилаючись на аналітичну компанію IHS Markit.


Так, скорочення панелей на ринку орієнтовно складе 1,2%, з чого випливає, що їх загальна кількість складе 258,4 млн одиниць.

«Серед факторів, що сприяють погіршення ситуації, фахівці назвали перебудову виробничих потужностей, яка проходить в дисплейній галузі, прагнення вендорів переходити на випуск більших ТВ-екранів, а також інші зміни в стратегії дисплейних брендів», - заявляють в DailyComm.

Перше місце, як і раніше, займе корейська LG Display - обсяг випущених нею екранів складе близько 51 мільйона одиниць. Другий рядок після лідера займе тайванська компанія Innolux, яка планує випустити на ринок близько 46 мільйонів екранів.

У двох лідерів існують також два китайських конкурента - China Star і Boe, які не дуже відстають від них за обсягом виробництва.

Микита Наумов

- 28 листопада, 2016

Mediasat


RATVODДата: Середа, 07.12.2016, 09:38 | Повідомлення # 47
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
На горі Карачун відновили телевежу



На Донбасі відновила роботу телевізійна вишка, розташована на горі Карачун.
Вона забезпечить покриття сигналом українських каналів і радіостанцій всю Донецьку область.


Вчора на горі Карачун біля міста Слов'янськ Донецької області відновила роботу ТВ-вишка. Про це розповів голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

За його словами зараз також розпочато роботи зі встановлення передавальних потужностей в Покровську. Він також додав, що після завершення робіт з установки всіх передавачів буде забезпечено покриття всієї території Донецької області мовленням українських теле- і радіоканалів.

На відкритті відновленої телевежі був присутній і Президент України Петро Порошенко. За його словами, початок мовлення з гори Карачун забезпечить «збільшення покриття в десятки разів».

Нагадаємо, влітку 2014 року на горі Карачун під Слов'янському звалилася телевежа. Пізніше Концерн РРТ в падінні конструкції звинуватив бойовиків. В кінці серпня 2014 року на Карачуні була встановлена ​​тимчасова вишка для забезпечення телерадіомовлення.

- 06 грудня 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Понеділок, 19.12.2016, 10:25 | Повідомлення # 48
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Japan Display купує спільне підприємство Panasonic і Sony,

що виробляє OLED-дисплеї




Наслідком угоди стане об'єднання двох, що залишилися в Японії компаній, що виробляють панелі дисплеїв.


Компанія Japan Display купує Joled - компанію, що виробляє OLED панелі, створену як спільний проект компаній Panasonic і Sony, з метою посилення конкурентних позицій в суперництві з південнокорейськими і китайськими компаніями шляхом об'єднання під одним дахом всіх японських компаній, що розвивають дисплейні технології.

До кінця 2017 року компанія Japan Display збільшить свою частку в Joled з 15% до понад 50% шляхом покупки цінних паперів у державній компанії Innovation Network Corp. of Japan, якій в даний час належить 75% підприємства. Вартість угоди за прогнозами може перевищити 100 мільйонів доларів. Компаніям Panasonic і Sony належить по 5% Joled.

Компанія Japan Display також отримає 75 мільярдів ієн (650 мільйонів доларів) від свого ведучого акціонера, INCJ, з метою нарощування свого бізнесу в секторі виробництва рідкокристалічних дисплеїв і дисплеїв на органічних світлодіодах. Дана допомога надійде у вигляді субординованих і конвертованих облігацій, що дозволить компанії збільшити гнучкість, розширити обсяги виробництва і зробити ряд інших кроків.

Компанія Japan Display головним чином виробляє високоякісні РК-дисплеї для смартфонів, автомобільних моніторів та комп'ютерної техніки, в той же час компанія Joled відома як виробник середніх і великих OLED панелей. Об'єднавши зусилля двох компаній у сфері досліджень, розвитку і торгових операцій, компанія Japan Display планує забезпечити випуск обох типів панелей - відповідно до запитів своїх клієнтів.

Компанія Joled була заснована в січні 2015 року. Вона займається розробкою технологій масового виробництва недорогих OLED панелей для телевізорів, а також для медичного та іншого промислового обладнання.

Компанія Japan Display була створена в 2012 році шляхом злиття виробничих потужностей і напрацювань в сфері випуску панелей компаній Hitachi, Toshiba і Sony. Сьогодні вона докладає максимальних зусиль для зниження витрат і за підсумками 2015 го фінансового року вдруге поспіль показала серйозний чистий збиток. Слабкий попит на iPhone, на частку яких припадає половина всіх продажів продукції компанії Japan Display, також послужив з весни причиною проблем в сфері доходів. Токійський виробник дисплеїв сподівається посилити свою кредитоспроможність, знизивши залежність від продажів панелей для смартфонів і отримавши фінансову допомогу від INCJ.

Японським компаніям належить першість в сфері впровадження технологічних новинок в області виробництва РК, OLED і інших панелей. Однак конкуренти з Південної Кореї і Тайваню наполегливо нарощували виробничі потужності, що призвело до виходу з бізнесу багатьох японських гравців.

Після покупки в серпні компанії Sharp тайванською компанією Hon Hai Precision Industry компанії Japan Display і Joled стали єдиними японськими виробниками панелей. У Japan Display сподіваються отримати конкурентну перевагу, об'єднавши зусилля з Joled за підтримки INCJ.

Борис Скуратівський

15 грудня 2016

Mediasat


RATVODДата: Середа, 21.12.2016, 09:31 | Повідомлення # 49
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
До 2019 року в світі буде 238 мільйонів

підключених ТВ-пристроїв




Згідно з даними «Прогнозу по підключеним домогосподарствам», підготовленого агентством NPD Connected Intelligence,
до кінця 2019 року в світі налічуватиметься 238 мільйонів пристроїв, підключених до Інтернету і здатних передавати контент
з різних додатків на телевізори; таким чином, зростання в період з 2015 по 2019 рік складе 59%.


Підключені телевізори, за прогнозами, дадуть 45% зростання в найближчі чотири роки, при цьому менш дорогі, завантажені контентом медіаплеєри за прогнозами дадуть зростання в 35%.

Рівень підключених даних пристроїв згідно з прогнозом може збільшитися з 70% всіх куплених пристроїв в 2015 році до 80% до кінця 2019, головним чином - за рахунок апаратних можливостей підключення, що принесе підвищення якості програм в додатках від телекомпаній і вдосконалення призначеного для користувача інтерфейсу.

«У міру неухильного зростання кількості пристроїв, що підключаються, які, за прогнозами, будуть підключені до Інтернету, у глядача з'явиться можливість вибирати між різними варіантами замість використання єдиного пристрою, яке вони підключили до телевізора, - говорить Джон Буффон, виконавчий директор і індустріальний аналітик в NPD Connected Intelligence. - Такий зсув неминуче призведе до зменшення використання ряду пристроїв ».

Починаючи з 2016 року і протягом всього прогнозованого періоду (до 2019) ми очікуємо збільшення кількості потокових медіаплеєрів в будинках - їх побільшає, ніж будь-яких інших пристроїв, що підключаються. При наявності безлічі варіантів вибору, пропонованих лідерами галузі - такими, як Google, Roku, Amazon і Apple, за нашими прогнозами 43% американських домогосподарств до кінця 2019 року матиме щонайменше один потоковий медіаплеєр. Втім, Roku і Chromecast від Google вийшли за рамки сектора потокових плеєрів, прагнучи скористатися зростанням обсягів продажів підключених телевізорів. Таким чином, почалася консолідація операційних систем, і більше десятка виробників телевізорів вирішили розвивати співпрацю з Roku і Chromecast замість роботи над власною екосистемою додатків.

«Інтеграція операційних систем потокових медіаплеєрів в телевізори вказує на початок консолідації операційних систем, на які повинні будуть орієнтуватися розробники додатків з метою досягнення даної аудиторії», - зазначив Буффон.

Микита Наумов

- 20 грудня, 2016




RATVODДата: П`ятниця, 27.01.2017, 21:33 | Повідомлення # 50
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Норми, що регулюють використання частот 470-790 МГц в ЄС,

затвердять в березні цього року




У Європейській мовній спілці (EBU) вітають голосування Індустріального комітету Європейського парламенту з питання,
пов'язаного з використанням спектра надвисоких частот (UHF) в довгостроковій перспективі.


Голосування підтвердило міжгалузеву угоду в рамках ЄС, що передбачає доступ до частот UHF діапазону нижче 700 МГц для служб наземного телевізійного мовлення як мінімум до 2030 року.

Державні і громадські мовники прагнуть забезпечити доступність своїх телеканалів на всіх платформах - наземне цифрове мовлення (DTT), супутник, кабель і IP-мережі, - відзначають в EBU. DTT-платформи, що використовують частоти UHF-діапазону, безсумнівно, залишаються найбільш ефективним засобом доставки контенту, що гарантує доступ до безкоштовного телебаченню всім громадянам, заявляють в EBU, додаючи, що в даний час в Європі за допомогою DTT програми телебачення дивиться приблизно 250 мільйонів чоловік.

«Ця угода гарантує європейським глядачам можливість продовжувати мати доступ до безкоштовних телеканалів в своєму будинку, що є вкрай важливим для підтримки універсальності громадських медіа, - коментує заступник керівника брюссельського офісу EBU Вутер Жекьер. - Паралельно дана угода виводить Європу на провідні позиції у вирішенні питань про гармонізацію частотного спектра для мобільних пристроїв: для потреб мобільного широкосмугового доступу буде доступна смуга в 1260 МГц, що більше, ніж в інших регіонах планети».

«DTT мовлення є незамінним, - заявляє глава відділу технологій та інновацій в EBU Саймон Фелл. - Жодна з існуючих сьогодні альтернативних технологій не здатна принести такі ж переваги ні глядачам, ні мовним компаніям. Послуга телевізійного мовлення безпосередньо підключає вітальні 250 мільйонів європейців до світу кіно, документальних програм, серіалів, новин і спорту».

У тексті відкидається раніше запропонована Європейською комісією ідея про надання «виключно» доступу мобільних операторів до частот, які лежать нижче 700 МГц. Такий підхід породив би невизначеність в довгостроковому плануванні інвестицій та інноваційних проектів для сектора «безкоштовного» телебачення.

Країни-члени ЄС також отримають гнучкість звільнення смуги 700 МГц для потреб мобільних мереж до 2022, а не 2020 року, в разі потреби і виправданості.

Остаточний текст Рішення, яке регулює використання смуги 470 - 790 МГц в країнах ЄС повинен бути опублікований в квітні 2017 року, після формального його затвердження на пленарних засіданнях Європейського парламенту в березні 2017.

Борис Скуратівський

- 27 січня, 2017




RATVODДата: П`ятниця, 27.01.2017, 21:49 | Повідомлення # 51
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Рада FTTH озвучила вартість покриття оптикою

всієї території ЄС




У Раді FTTH розкрили можливу вартість впровадження послуги FTTH в Європейському Союзі.


У Європейській раді FTTH опублікували перші результати дослідження на тему вартості розгортання послуги FTTH (оптика до будинку) в країнах ЄС в якості внеску в процес обговорення законодавчих ініціатив, пов'язаних з прийняттям Європейського кодексу електронних комунікацій.

Вартість була розрахована виходячи з припущення про розгортання послуги «Оптика до будинку» у всіх 28 країнах ЄС «з чистого аркуша». Вартість враховує охоплення 100% будинків з підключенням 50% з них. Якщо взяти до уваги існуюче покриття волоконнооптичними мережами (приблизно 30% і 10% відповідно), кінцева модель вартості повного покриття оптіковолокном всієї території ЄС складає 156 мільярдів євро. Використання вже існуючої інфраструктури та ефективна реалізація Директиви скорочення витрат може привести до істотної економії коштів і зменшить витрати ще більше.

Для даного процесу вкрай важлива прозора і реалістична дискусія, яка допоможе підвищити обізнаність законодавців, кінцевих користувачів і інвесторів щодо справжньої вартості створення Гігабітної спільноти.

«Наша модель була розроблена COMSOF - компанією, яка об'єднує розробників мереж і експертів з моделювання вартості. Я не хочу применшувати рівень проблем, що стоять перед Європою, або розмір інвестицій, які будуть потрібні, однак, в будь-якому випадку проблему не слід применшувати. Розрахунки вартості показують, що впровадження FTTH по всій території ЄС цілком реальне», - говорить генеральний директор Європейської ради FTTH Ержеьет фітор.

Президент Європейської ради FTTH Ронан Келлі додає: «Ми також бачимо, що такі країни як Швеція, Іспанія і Португалія мають FTTH покриття більше 80% - це дає зрозуміти, що високий ступінь покриття послугою FTTH цілком досяжна. Як в EIB, так і в Analysis Mason припускають, що вартість створення повноцінної мережі FTTH лежить в межах між 220 і 250 мільярдами євро, при цьому вартість знижується до 154 мільярдів євро в разі використання існуючої інфраструктури. У нас має бути реалістичне розуміння рівня витрат і всього, що з цим пов'язано. Політикам не слід йти на компроміс в баченні того, які мережі є кращими для Європи, а також щодо можливості підтримки мережами 5G і цифрових послуг нового покоління».

Борис Скуратівський

- 27 січня, 2017




RATVODДата: Неділя, 05.03.2017, 16:17 | Повідомлення # 52
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Світ відзначає Міжнародний день

дитячого телебачення і радіомовлення




Міжнародний день дитячого телебачення і радіомовлення (International Children's Day of Broadcasting)
був заснований UNICEF в 1991 році. Цей день відзначають щорічно в першу неділю березня.


До 2008 року ICDB святкували в першу неділю травня, проте в 2009 році дата була змінена. Мета даного свята полягає в стимулюванні мовників з різних куточків світу до того, щоб вони приділяли більше уваги виробництву програм для дітей.

Свято як би натякає, що мовники повинні випускати в ефір якісні програми про дітей, для дітей і, що найбільш важливо, - дати дітям можливість бути частиною процесу виробництва програм.

Тисячі мовників по всьому світу відзначають цю дату і беруть участь у святкуванні. Щорічно вони шукають варіанти, що дають їм можливість відзначати це свято унікальним і неповторним способом - так, як це роблять діти.

У 1994 році UNICEF та Міжнародна академія телевізійних мистецтв і наук заснували спеціальну премію - ICDB Award.
Премія вручається мовній компанії за програму, присвячену основній темі Міжнародного дня дитячого телебачення і радіомовлення, яка змінюється щорічно. У UNICEF також заснували власну премію, яка вручається теле- і радіомовникам.

- 05 березня, 2017

Редакція


RATVODДата: Четвер, 04.05.2017, 22:02 | Повідомлення # 53
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Кількість користувачів платного телебачення

в країнах
Західної Європи перевалило за 100 мільйонів




Західній Європі вдасться уникнути прокляття «кабельного відказнічества» - щонайменше, в найближчі п'ять років. Про це йдеться в «прогнозі розвитку ринку платного телебачення в країнах Західної Європи», який був підготовлений агентством Digital Research TV.

Ринок платного телебачення в країнах Західної Європи переживає стадію насичення, проте, на відміну від Північної Америки, в період з 2016 по 2022 тут буде спостерігатися продовження приросту абонентів. На даному ринку очікується приріст приблизно в 6,7% за даний період, проте настільки скромна на перший погляд цифра означає появу приблизно 7 мільйонів нових передплатників, а їх загальне число досягне позначки в 106 мільйонів чоловік. При цьому вже в червні 2017 число передплатників послуг платного телебачення в країнах Західної Європи перевалить за позначку в 100 мільйонів.

«Головна новина полягає в тому, що кількість абонентів послуг платного цифрового телебачення виросте за той же період на 15,6% (14 мільйонів), - говорить старший аналітик Digital TV Research Саймон Мюррей. - Число передплатників послуг аналогового кабельного телебачення знизиться з 8,0 мільйона в 2016 році до 0,5 мільйона в 2022 році».

Зростання числа передплатників послуг платного телебачення буде відбуватися в значній мірі за рахунок країн з традиційно низьким рівнем проникнення платного телебачення: дві третини від усіх нових передплатників прийдуть з Італії (де загальне число абонентів послуги зросте в період з 2016 по 2022 на 1,47 мільйона або 20%), Іспанії (приріст в 1,36 мільйона або 23%) і Франції (приріст в 1,41 мільйона або 11%). Проте, в трьох з 18 країн регіону, представлених в звіті, приріст числа передплатників буде нижче 3%.

У секторі IPTV в період з 2016 по 2022 рік очікується поява 8 мільйонів нових передплатників, при цьому сектор платного супутникового телебачення втратить майже 1 мільйон абонентів. Число передплатників цифрового кабельного телебачення виросте на 7,4 мільйона чоловік, при цьому приблизно стільки ж втратить сектор аналогового кабельного телебачення. Платні ДТТИ платформи втратять 567 000 передплатників.

Незважаючи на зростання кількості домогосподарств, підписаних на послуги платного телебачення, доходи сектора залишаться стабільними - приблизно на рівні 28 мільярдів доларів (25,6 мільярда євро). Супутникове телебачення збереже за собою статус найбільш дохідної платформи платного телебачення, проте в період з 2016 по 2022 рік у даному секторі доходи знизяться приблизно на 1 мільярд доларів. Доходи в секторі IPTV виростуть в період з 2016 по 2022 рік на 27,6% або ж на 1,27 мільярда доларів - відображаючи загальні тенденції, пов'язані з приростом передплатників в секторі. Доходи цифрового кабельного телебачення виростуть на 0,71 мільярда доларів, а доходи сектора аналогового кабельного телебачення знизяться на 1,13 мільярда доларів.

До 2022 року 42% від загального числа передплатників послуг платного телебачення в регіоні будуть абоненти Liberty Global, Sky або Vodafone.
На частку цих компаній в сукупності припадатиме 53% загального доходу сфери платного телебачення.

Борис Скуратівський

- 04 травня, 2017



RATVODДата: П`ятниця, 29.09.2017, 20:50 | Повідомлення # 54
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
ТБ і потокові трансляції:

майбутнє контенту - за
«тотальним відео»?




Згідно з даними, отриманими в результаті дослідження,
телебачення є не тільки не вмираючим ЗМІ, а й продовжує зростати.
При цьому ключова увага рекламодавців поступово зміщується в бік цифрового онлайн-контенту.


Одна з найбільших медіа-компаній Європи - RTL - представила щорічну підбірку «Ключові факти зі світу тотального відео» (Total Video Key Facts, PDF, англійською мовою) - інтерактивну базу, в якій зібрані ключові світові тенденції і факти зі сфери розвитку телебачення за минулий рік.

Ключові факти з добірки:


> Показники, що характеризують глобальне споживання лінійного (в реальному часі) телевізійного контенту, залишаються стабільними. В середньому вони становлять приблизно 3 години на день з варіаціями в різних регіонах: від 4 годин 14 хвилин в країнах Північної Америки до 3 годин 54 хвилин в Європі (у Великобританії - 3 години 32 хвилини) і 2 години 29 хвилин в Азії.

> Чисті витрати на рекламу на цифрових платформах в Європі виросли в 2016 році на 2%, до позначки в 37 мільярдів євро. Однак найбільше зростання було відзначено в онлайн, де він склав 21%, піднявшись до позначки в 3 мільярди доларів.

> Мобільні пристрої та додатки є ключовою платформою для споживання відеоконтенту з онлайну в країнах Європи, де загальний час перегляду такого контенту в 2016 році склав одну годину і чотири хвилини - на 51 хвилину більше, ніж в 2012 році.

У добірці «Total Video Key Facts» також детально описані тенденції і проблеми для брендів, пов'язані з питаннями вимірювання аудиторії (особливо коли мова йде про вимірювання в багатоекранному розрізі, факти шахрайства в сфері цифрової реклами) і безпеки брендів.

Вона також містить рекомендації для сектора, що стосуються впливу систем захисту даних (GDPR) і ePrivacy на рекламодавців, інформацію про просування сектора в сфері впровадження технологій гібридного мовно-широкосмугового телебачення (HbbTV) і наступних завданнях, пов'язаних з появою на горизонті чергових новинок - технологій віртуальної і доповненої реальності, а також про те, як вони вплинуть на творців контенту і мовників.

Ключі до «Тотального відео»


«RTL AdConnect» опублікувала 24 видання своєї збірки «Ключові факти зі світу тотального відео» (Total Video Key Facts). Дослідження являє собою медіа-огляд на предмет нових тенденцій сектора, показує факти, цифри, огляд думок і рішень для сфери «Тотального відео».

Дослідження дає ключі для розуміння складного медіа-середовища, приділяючи особливу увагу останнім глобальним тенденціям в сфері дослідження аудиторії, вимірювань, рекламних технологій, окупності інвестицій (ROI), захисту від шахрайства в сфері реклами і захисту брендів.

Ключові висновки, зроблені авторами дослідження, представлені нижче.

ТОТАЛЬНОЕ ВІДЕО: ВИГРАШНИЙ НАБІР


Лінійне телебачення як і раніше знаходиться на вершині за популярністю - в Європі доросла аудиторія дивиться його програми щодня в середньому по 4 години 7 хвилин (+39 хвилин за 20 років). У загальносвітовому розрізі споживання лінійного телебачення залишається стабільним - в середньому його дивляться щодня по 3 години, при цьому щодення охоплення телебаченням набагато вище всіх інших медіа, і продовжує збільшуватися. У більшості країн Європи воно становить від 70 до 80 відсотків від загального охоплення ЗМІ.

При стабільності показників перегляду лінійного телебачення, споживання контенту по системі ATAWAD ( «в будь-який час, в будь-якому місці») значно зросла завдяки використанню мобільних пристроїв, які продовжують стимулювати зростання обсягів споживання цифрового контенту. Проникнення нових технологій, високошвидкісного широкосмугового інтернету і мобільних пристроїв в країнах ЄС прискорюється неймовірно високими темпами, надаючи величезний вплив на загальну екосистему медіаринку і закладаючи основи нової поведінки в сфері споживання контенту. В результаті загальний час, який користувач приділяє на перегляд онлайн-відео, зріс до 39 хвилин в середньому по світу. У 2017 році у всьому світі налічується приблизно 900 мільйонів 4G-сумісних смартфонів, які дають поштовх подальшому зростанню споживання онлайн-відео.

Відео є медіа-носієм №1 в Європі за розмірами інвестицій. В регіоні відзначене двозначне зростання в секторі онлайн-відео, а чисті витрати на рекламу в Європі досягли 37 мільярдів (з них 34 мільярди доводиться на сферу ТВ).

Жанрові уподобання глядачів сильно відрізняються в різних куточках Європи, однак трьома провідними категоріями тут є новини, спортивні програми та серіали місцевого виробництва. 2016 рік був грандіозним спортивним роком для Європи, оскільки він був відзначений проведенням футбольного чемпіонату Євро-2016 на тлі Літніх олімпійських ігор в Ріо.

Якщо говорити про сферу виробництва контенту, то тут виявляються чотири тенденції: наявність близькості і автентичності (які досягаються через історичні серіали і документальні фільми), облік важливості спільного перегляду з членами сім'ї і коханими, розвиток уяви шляхом гри з простором і часом, а також спрага пригод, що реалізується через захоплюючі реаліті-програми.

ПРОБЛЕМИ АУДИТОРІЇ


Найбільш значимими проблемами, що випливають зі складності сучасної медіа-екосистеми, є очевидні проблеми захисту від шахрайства в сфері реклами і захисту бренду, які змушують мовників вкладати додаткові засобів в розробку інструментів, що дають гарантію безпеки.

Крім того, вимірювання онлайн-аудиторії телевізійного контенту ще ніколи не було настільки важливим для мовників. Незважаючи на те, що в більшості країн вимірювання телевізійної аудиторії вже включають аналіз онлайн-переглядів на VOD-платформах мовників, мобільні пристрої поки зазвичай залишаються за бортом даних досліджень. І це при тому, що саме на їх частку зараз доводиться найбільше зростання в сфері споживання онлайн-відео. Сьогодні основне завдання полягає в тому, щоб отримати можливість зіставляти дані по аудиторії різних екранів. Можливість вимірювання аудиторії на 4-х екранах стала доступною в 2016 році на ринку деяких країн (наприклад, в Нідерландах і у Франції). Ще ряд країн планують забезпечити таку можливість в 2017 або 2018 року. В першу чергу, мова йде про Данію (де такі виміри доступні вже з січня поточного року), США, Швецію та Сінгапур.

ІННОВАЦІЙНІ ПРОЕКТИ


Також автори нового видання огляду «Ключові факти зі світу тотального відео» заглянули в майбутнє сектора «Тотального відео»: в світ пристроїв, що підключаються і технологій занурення. Незабаром вони стануть реальністю, увійшовши в наше повсякденне життя. Це можуть бути спільні або «адресні» телевізори (40% всіх телевізійних домогосподарств Німеччини вже отримують адресну рекламу), можливість вимірювати сприйняття контенту на різних екранах, різні способи взаємодії рекламодавців зі світом «Тотального відео», або, в кінцевому підсумку, доповнена і віртуальна реальність.

Крім власне технологій, інновації торкнуться і основного ядра ​​сектора «Тотального відео»: контент. Сьогодні ми спостерігаємо все нові і нові інноваційні рішення, за допомогою яких рекламодавці намагаються входити в брендований контент і використовують їх не тільки на телебаченні, але також в POS-секторі і в онлайні.

Борис Скуратівський

- 29 вересня, 2017



RATVODДата: Вівторок, 07.11.2017, 19:31 | Повідомлення # 55
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Віртуальна реальність

як образ майбутнього
соціального ТБ




Андре Гуалда, старший радник в компанії Ericsson ConsumerLab, міркує в своєму блозі
про майбутнє телебачення, еволюції телеперегляду і ролі віртуальної реальності в даному процесі.


Далі Mediasat публікує пряму мову пана Гуалда з невеликими стилістичними правками.

Як виходець із традиційної бразильської сім'ї, я дуже добре пам'ятаю «ритуал перегляду теленовел», коли після обіду мої батьки, брати і сестри сідали перед екраном телевізора у вітальні - немов перед каміном - і дивилися останню серію теленовели, яка в цей час транслювалася в ефірі . Ніхто не мав права розмовляти до початку рекламного блоку, все сиділи мовчки протягом цілої години, і тільки таким чином тоді і дивилися ТВ.

ТБ стало більш персоналізованим


Пройшли роки, і ритуал змінився. Телевізори стали дешевшими, і поступово почали з'являтися в кожній кімнаті будинку. Потім з'явилися смартфони, додавши більшу різноманітність при споживанні відеоконтенту. Потім - планшети, YouTube та інші платформи, що дають можливість дивитися телепрограми за запитом.

І ось сьогодні я можу з упевненістю сказати про те, що ритуал змінився до невпізнання. Моя сім'я як і раніше збирається у вітальні, однак моя сестра тепер дивиться контент з платформи Netflix на екрані свого планшета, мій тато розважається зі смартфоном, переглядаючи на його дисплеї відео з YouTube, рекомендоване йому друзями через WhatsApp. А моя мама, напевно, єдина з усієї сім'ї продовжує дивитися в екран телевізора, але навіть вона раз у раз перевіряє свій телефон. Телебачення стало більш індивідуалізованим, і дослідження, проведені нами в ConsumerLab, відображають цю тенденцію, вказуючи на те, що в даний час майже 60% споживачів по всьому світу вважають за краще дивитися контент за запитом, в зручний для них час. У 2010 році таких було менше 40%.

Чи може віртуальна реальність знову розпалити вогонь телебачення?


Однак, схоже, зароджується нова технологія, потенційно здатна знову розпалити вогонь телебачення і повернути в наші будинки традицію дивитися телевізор всією сім'єю, нехай і зовсім по-іншому. Якщо ви зараз подумали про те, що я говорю про віртуальну реальність (VR), то, вітаємо, ви маєте рацію! У цьому році при підготовці 8-го видання звіту ТБ і Медіа ми використовували абсолютно нову методику досліджень, яка дала нам можливість опитувати споживачів і обговорювати з ними телебачення в розрізі занурення в світ віртуальної реальності.

Результати досліджень абсолютно мене приголомшили, і одного разу я вирішив разом з ще 15 людьми випробувати можливості, пропоновані VR-копією піщаного пляжу на березі Карибського моря. І, перебуваючи на цьому пляжі, ми вирішили всі разом подивитися смішні ролики з YouTube на великому, схожому на кінотеатральний, VR-екрані.

Складно уявити, правда? Можливо, картинка, розміщена нижче, зможе хоча б частково проілюструвати той досвід, який ми отримали. Втім, мені так і не вдалося зробити скріншот в дозволі, здатному адекватно передати те, що я бачив своїми очима.


Ілюстрація: Ericsson

Віртуальна реальність стане фундаментом для телеперегляду майбутнього


Отримавши такий досвід, я зміг набагато легше зрозуміти те, чому ж користувачі технологій VR настільки позитивно сприймають можливість їх розвитку, а також природу появи відповідних додатків для телебачення і відео. По суті, більше 55% користувачів технологій віртуальної реальності впевнені в тому, що вже в найближчі п'ять років віртуальна реальність стане основою взаємодії з телебаченням, і наші дослідження показують, що більше третини споживачів по всьому світу можуть на той час стати користувачами віртуальної реальності.

Причому віртуальна реальність буде не тільки задавати тон соціальному перегляді, вона також дасть глядачам можливість отримувати у себе вдома відчуття, аналогічні тим, які у них виникають при перегляді фільмів в кінотеатрах, навіть якщо в їх будинках немає екранів! Або можливості занурюватися в контент таким чином, який вони і не могли собі уявити. Наприклад, спостерігати за прямими трансляціями футбольних матчів, відчуваючи себе на стадіоні, серед натовпу вболівальників!

Сьогодні я більше не є прихильником денних драм, що йдуть на телеекрані. Однак, якщо технології віртуальної реальності дозволять мені бродити всередині сцен теленовели і спостерігати за ними разом зі своїми родичами (при тому, що сьогодні нас розділяють тисячі кілометрів!), я із задоволенням прийму таке майбутнє!

Борис Скуратівський

- 07 литстопада, 2017



RATVODДата: Середа, 22.11.2017, 00:29 | Повідомлення # 56
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Сьогодні відзначається

Всесвітній день телебачення




Сьогодні вся планета святкує Всесвітній день телебачення.


У 1996 році відбувся перший Всесвітній телевізійний форум. За підсумками форуму в грудні того ж 1996 року було прийнято резолюцію Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй, відповідно до якої 21 листопада було оголошено Всесвітнім днем ​​телебачення (World Television Day).

Ухвалення в 1996 році резолюції ООН, відповідно до якої світ почав відзначати 21 листопада як день телебачення, стало ще одним підтвердженням всеосяжного охоплення і впливу геотелевізуального зв'язку на розвиток сьогоднішнього світу. Таким чином, Всесвітній день телебачення був покликаний стати черговим символом сили, якою володіють нові медіа.

Отже, в Організації Об'єднаних Націй заснували нове свято і вирішили, що він буде відзначатися по всьому світу 21 листопада. Це було зроблено в знак визнання зростаючого впливу телебачення на процес прийняття рішень. Зокрема, мова йде про залучення уваги світової громадськості до конфліктів і загрозам для світу і безпеки, а також про потенційні можливості телебачення загострювати увагу на інших важливих питаннях, включаючи проблеми економічного і соціального характеру. Таким чином, була визнана роль телебачення як найважливішого інструменту для визначення, напрямку та подання громадської думки. А також те, що сьогодні ніхто не в силах заперечувати його вплив і вплив на світову політику.

21-22 листопада 1996 року за егідою Організації Об'єднаних Націй був проведений перший Всесвітній Телевізійний Форум, в рамках якого провідні представники Медіасвіту зібралися, щоб обговорити зростаюче значення телебачення в умовах сьогоднішнього постійно мінливого світу, а також подумати про розширення взаємовигідного співробітництва. Ось чому Генеральна Асамблея і вибрала 21 листопада в якості Всесвітнього Дня Телебачення - в ознаменування дати проведення першого Всесвітнього Телевізійного Форуму.

Всесвітній День Телебачення - це свято не скільки в честь телебачення, як інструменту, скільки в честь тієї філософії, яку він в собі несе. Телебачення є символом комунікації та глобалізації в сучасному світі. Воно є прикладом того, як глобальний зв'язок став головним елементом формування міжнародного порядку денного, а також є визначальним фактором стимулювання розвитку міжнародної економіки та міжнаціонального діалогу.

В цьому році Організація Об'єднаних Націй в черговий раз представила 30-секундний відеоролик, який підкреслює провідні позиції телебачення в якості постачальника контенту, що викликає найбільшу довіру в світі. 21 листопада ролик демонструється в ефірі телеканалів, що віщають в країнах Європи, Азії, а також в США, Канаді та Австралії. Також в цей день глядачі можуть висловлювати свою любов до телебачення в соціальних мережах, використовуючи для цього хештег #WeloveTV і #WorldTVDay.



У відеоролику підкреслюється що сьогодні, як ніколи раніше, рівень довіри до телебачення відіграє центральну роль у нашому повсякденному житті - воно тримає глядача в курсі останніх подій, що відбуваються вдома і за кордоном, а також привертає увагу глядачів усього світу до воістину значимих подій. Відповідальність редактора, правдиві репортажі, контент найвищої якості, найбільш безпечне середовище і надійна, незалежна система вимірювань - все це складові ДНК телебачення. Все це формує унікальний медіаносій для контенту світового класу і середу, абсолютно безпечну для брендів ... Незалежно від типу пристрою.

Результати останніх досліджень показали, що:

> Рівень довіри до традиційних ЗМІ росте по всій Європі, оскільки у людей викликає сумнів правдивість інформації, яку вони знаходять в інтернеті. 70% респондентів з 33 країн відзначили, що вони схильні довіряти телебаченню, а в 11 країнах навіть назвали телебачення засобом масової інформації з найбільшим рівнем довіри.

> Репутація традиційних телекомпаній виявилася більш високою, ніж репутація соціальних платформ і служб онлайн-новин. І головним чином - внаслідок глибшого охоплення освітлюваних подій. На всіх ринках телебачення називають другим (після друкованих видань) за ступенем довіри ЗМІ: новин, які розповідає телебачення, довіряє 69% споживачів.

> У світлі зростаючої стурбованості з приводу фальшивих новин телебачення стає джерелом інформації, якому все більше довіряють представники всіх демографічних груп. Зокрема, жителі Канади дивляться телевізійні новини в сукупності 101 млн годин в тиждень.

> Телебачення міцно увійшло в повсякденне життя жителів Великобританії - телевізійна реклама викликає тут найбільшу довіру і найвищий рівень емоційного зв'язку (відповідно, 42% і 58% від усього населення країни у віці 15+).


Борис Скуратівський

- 21 листопада, 2017



RATVODДата: Вівторок, 03.07.2018, 23:03 | Повідомлення # 57
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Усередині Берлінської телевежі



Кореспонденту Mediasat вдалося побувати всередині знаменитої Берлінської телевежі
- найвищої споруди Євросоюзу.


На початку 1950-х років в Німецькій Демократичній Республіці (НДР) почалося планування будівлі телевежі в Берліні. Спочатку для неї вибрали місце на пагорбах Мюггельберге. Вже почалося будівництво, як міністерство внутрішніх справ усвідомило, що радіостанція буде лежати на шляху до планованого аеропорту Шонефельд.

Тоді в 1960-і роки уряд НДР організував будівництво ТВ-вежі на її нинішньому місці - Александерплатц, вежа, крім трансляції каналів, повинна була також демонструвати силу і ефективність соціалістичної системи.

Сьогодні телевежа поряд з Бранденбургскими воротами стала символом Берліна і об'єднаної Німеччини.

Наверх відвідувачів піднімає швидкісний ліфт, справжній атракціон, який за 40 секунд проходить 203 метри!



З вікон відкривається захоплюючий вид на Берлін, можна побачити практично всі основні визначні пам'ятки - екскурсія з висоти пташиного польоту.



Оригінальний дизайн був розроблений архітектором НДР Германом Гензельманом. Сфера вежі була покликана нагадувати про радянський КА Супутник, вона була освітлена червоним кольором - символом соціалізму.

Для будівництва вежі використовувався метод «підйомна опалубка». Внутрішня сталева рама зводилася швидше, ніж зовнішній бетонний вал, який був побудований навколо сталевої рами.



Монтаж кулі на висоті 200 м став викликом для інженерів. Несучу сталеву раму сфери спочатку збирали на землі. Сегменти були підняті за допомогою кранів, а потім закріплені на круглій платформі, яка утворює кінцеву секцію бетонного валу.

Ірина Сахно

- 03 липня, 2018



RATVODДата: Середа, 21.11.2018, 19:19 | Повідомлення # 58
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
21 листопада - Всесвітній день телебачення



21 листопада Україна, як і інші країни світу, відзначає Всесвітній день телебачення
Організації об'єднаних націй (ООН) - свято, встановлене на ознаменування
найважливішої ролі телебачення у висвітленні різних проблем, що торкаються людства.


У 1996 році Організація Об'єднаних Націй проголосила 21 листопада Всесвітнім днем ​​телебачення (World Television Day) «в знак визнання зростаючого впливу телебачення на процес прийняття рішень шляхом залучення уваги світової спільноти до конфліктів і загрозам миру та безпеки, а також його потенційних можливостей загострення уваги до інших важливих проблем (...) ».

У 2013 році Європейський мовний союз (EBU) об'єднав зусилля з Європейською групою телереклами (EGTA) та Асоціацією комерційного телебачення Європи (ACT) для популяризації святкування 21 листопада Міжнародного дня телебачення ООН і висловлення поваги медіа, яке займає центральне місце в житті мільйонів людей по всьому світу, а також привернення уваги до величезної кількості послуг, пропонованих телебаченням в епоху мультиекранності.

Щорічно телекомпаніям, які ведуть мовлення в країнах Європи і Азії, а також в США, Канаді та Австралії, пропонується для трансляції короткий відеосюжет, що розповідає про ту роль, яку відіграє телебачення в нашому житті.



Мовники можуть доповнити ролик контентом місцевого або національного виробництва і випустити його вже в доповненому вигляді в ефір на своєму телеканалі або порталі. Глядачів же закликають розповідати в соціальних мережах про свою любов до телебачення, не забуваючи при цьому використовувати хештег #WorldTVDay.

Якісний контент


У цьому році основною темою цього міжнародного свята стане «якісний контент». Неймовірна якість телепрограм знаходить своє відображення в ні з чим не порівнянних можливостях даного медіа розважати, надихати та інформувати глядачів на всіх платформах.

Згідно з даними, представленим в останньому звіті, підготовленому Європейською аудіовізуальною обсерваторією, за один лише минулий рік в країнах ЄС було випущено близько 920 різних телепрограм, які були представлені у вигляді 16 400 епізодів загальною тривалістю в 11 000 годин.

Телекомпанії з 56 країн, що входять в Європейський мовний союз, інвестували за цей рік більше 18.6 мільярда євро у виробництво преміального контенту.

Компанії - члени EBU безпосередньо брали участь у виробництві 73% від загального числа телепрограм, випущених в країнах ЄС.

Щодня вони передають на своїх телеканалах в середньому 24 години новин.

Компанії, що входять до EBU, також є лідерами в сфері виробництва преміального контенту, доступного на всіх платформах. 95% з них мають в своєму розпорядженні безкоштовні платформи з відео за запитом, а 83% дублюють свої телепрограми на власних сайтах.

Якісний контент здатний змусшувати глядачів розширювати свій кругозір, вийти за рамки буденного через перегляд яскравих і захоплюючих шоу. Також якісний контент має силу для розваг і об'єднання широких глядацьких мас по всьому світу навколо живих трансляцій - таких, як недавня трансляція Чемпіонату Світу (за даними GlobalWebIndex, в цьому році матчі Чемпіонату світу подивилося 3,4 мільярда чоловік). Нарешті, телебачення дає глядачам інформацію через розширені випуски новин, повідомляючи їм про поточні соціальні проблеми, а також веде провітницьку місію для глядача через якісні програми для дітей і документальні фільми.

Борис Скуратівський

21 листопада, 2018.

RATVODДата: Неділя, 10.02.2019, 10:07 | Повідомлення # 59
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Британських телеглядачів не влаштовує

пропонований
провайдерами контент




Дослідження Amdocs показало, що 70% глядачів Британії
незадоволені пакетами програм, які підключили.


Заради цікавого контенту вони готові платити 74 фунта стерлінгів на місяць, замість нинішніх 47. Про це пише Digital TV Europe.

Дослідження засноване на опитуванні, проведеному Вансоном Борном, в якому взяли участь 1000 глядачів з Великобританії.

«Середній споживач в Великобританії використовує дві служби підписки на ТБ, при цьому 68% респондентів стверджують, що готові заплатити за одного провайдера, який міг би упакувати весь свій кращий контент в виділений пакет. Близько 64% ​​сказали, що вони були б раді відмовитися від своїх нинішніх провайдерів, якби цей тип "ідеального комплекту контенту" був доступний», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Mediasat писав про те, що все більше українців відмовляється від послуг операторів кабельного телебачення на користь IPTV. Підключення до другого, як правило, обходиться населенню дешевше і дає більш широкі можливості у використанні.

Лада Васюкова

08 лютого, 2018.



RATVODДата: П`ятниця, 12.04.2019, 21:00 | Повідомлення # 60
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Ситуація з переглядом телепрограм в світі

залишається стабільною




У 2018 році середньостатистичний глядач щодня витрачав на перегляд телепрограм 2 години 55 хвилин,
- йдеться в звіті «Один рік телебачення в світі», підготовленому експертами Eurodata TV Worldwide.


Ця цифра (заснована на результатах аналізу ситуації в 94 країнах) всього на одну хвилину менше цифри за підсумками 2017 року, що говорить про неймовірну стабільність популярності медіа. Втім, в Eurodata вказують на те, що дана цифра не відображає деякі відмінності між регіонами світу. Наприклад, час, який глядач витрачає на перегляд телепрограм в Північній Америці, істотно зменшилася (на 9 хвилин), однак, країни Азії продемонстрували річне зростання (на 3 хвилини).

Директор Eurodata TV Worldwide Фредерік Ваульпре заявляє: «Телебачення перебуває в доброму здоров'ї і росте за рахунок нових звичок користувачів. Протягом останніх 25 років час, який глядач проводить перед телеекраном, залишався стабільно незмінним в Північній Америці, а в Південній Америці і Європі навіть зріс».

Крім того, за даними Eurodata, на частку телебачення відкладеного перегляду доводиться 8.3% від загального часу, яке глядач проводить перед екраном, при цьому в Швейцарії цей показник досягає позначки в 18%, а серед молодої аудиторії в Португалії - 23%. В агентстві також вказали на тенденцію зростання популярності «попередніх трансляцій» - запуску програм в інтернеті до їх офіційної прем'єри в лінійному ефірі. У Великобританії на частку «попередніх трансляцій» довелося близько 21% від загальної кількості перегляду контенту, супроводжуваного такою опцією.

У 2018 році на телеекрани по всьому світу було випущено більше 10 000 нових серіалів, 43% з них були документальними, 41% - художніми, а 16% - розважальними. Якщо говорити про аудиторію, то нові художні серіали займали провідні показники в рейтингах в трьох чвертях країн, що стали предметом дослідження. У Eurodata відзначили, що 80% з них були місцевим продуктом.

За даними Eurodata TV, одним із трендів 2019 року є документальний телевізійний продукт, що описує медичні операції і інші маніпуляції, пов'язані з темою здоров'я. У жанрі художніх серіалів на підйомі політична драма, а також відзначається зростання спільного виробництва.

Борис Скуратівський

12 квітня, 2019



Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Історія і розвиток телебачення » Історія і перспективи ТБ. Етапи розвитку. (Дослідження.)
  • Сторінка 4 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024