FORUM TV-SATЧетвер
28.03.2024, 22:41

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Історія і розвиток телебачення » Навіщо ми дивимося телевізор
Навіщо ми дивимося телевізор
mykolakДата: Середа, 18.08.2010, 11:55 | Повідомлення # 1
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Опитування: навіщо ми дивимося телевізор?

Задайте собі питання: «Навіщо я дивлюся телевізор?». Дайте відповіді на нього, будь ласка, прямо зараз.
Так, зараз. Навіщо? Дуже гарне питання. Запитання «Навіщо?» Відправляє нас до причини, що знаходиться в майбутньому. Оскільки відповідь на нього має починатися зі слів: «Я дивлюся телевізор для того, щоб ...». Упевнений, 60% читачів відповіли, почавши фразу словами: «Я дивлюся телевізор, тому що ...». Ще 39% не відповіли взагалі і просто читають далі. І 1% відповів: «А я й не дивлюся».

Так до чого це питання? Людей можна поділити на 2 категорії: тих, хто управляє і тих, ким управляють. Управляють події, життя, інші люди, обставини і т.д. Або можна сказати так: ведучі та ведені. І ведучий знає «Навіщо» він робить щось, а ведений робить і потім знаходить «тому що», як виправдання ... А ви провідний? Або підпорядкований? Одним із найпотужніших засобів управління масовою свідомістю є телевізор, сьогодні для вас деякі факти про нього рідного.

Ілюзії щодо перегляду телевізора:

Люди думають, що відпочивають ... Омана. Фізично тіло, звичайно, не рухається. Але тіло і мозок - єдина система, тому мозок пересичуються емоціями, замість повноцінного відпочинку. А таке пересичення емоціями робить тіло млявим і загальмованою ... Хіба ви цього хочете?

Люди думають, що отримують нову інформацію... Можливо. Але ось чи потрібна вона їм? Що конкретно з побаченого по телевізору за останній тиждень Ви впровадили у своє життя? Щось із цього допомогло вам стати щасливішими? Забезпечення? Впевненіше в собі? Здоровіше? Ви щось реально застосували? А від того, що ви в новинах дізнаєтеся, який урожай зібрали в радгоспі «Червоний каламуть» щось зміниться? Ні. Питання: Чи ви все, що бачите, відразу в рот собі тягніть? Всі недопалки і харчкі з асфальту на вулиці? Напевно, немає. Навіщо тоді заливати в свій мозок всі помиї (новини), які операторові вдалося відзняти за день?

Люди думають що там, правда ... Ця ілюзія лікується дуже просто. В один день дивіться новини за 3-м різних каналах про одне і теж подія. І ставите собі ПОСТІЙНО одне питання: - яку емоцію намагаються в мене викликати? Гордість за країну, страх, паніку і т.п.? Подача матеріалу і викликається емоція буде залежати від того, хто контролює (читай: оплачує) даний ТБ канал.

Люди думають, що упустять щось важливе у світі. Невже? Навіть якщо так, що з того? Що в реальності: події в світі майже ніяк не впливають на ваше життя. Добре, майже ніяк не впливають на життя 99% населення. Наприклад: якщо криза нафтової, і ви працюєте в фірмі з продажу бензину, то вам все одно знизять зарплату, знаєте ви про це кризі чи ні ... тоді яка різниця? Якщо ви магнат нафтової, то інформація про кризу вже дійшла до вас ще за 5 місяців до того, як її Дозволять оприлюднити з ТБ.

Люди думають, що життя стає яскравішим ... Організм отримує емоції від сюжету. Це так. Але при цьому підсвідомість, чим далі, тим більше розуміє різницю між реальністю і тим, що показують по ТБ. І людині все менше хочеться щось робити в своєму житті. Оскільки він все менше вірить, що можливі зміни! Люди беруть, постановочні сцени за реальність, намальоване на комп'ютері за «правду». І результатом є озлобленість і зростаюча невпевненість у собі. І відповідно ще більше уникнення дій.

Вигоди як мотузка, прив'язуються до джерела цих вигод. Основна вигода у будь-якої залежності - вона просто і дешево закриває якусь потребу. Наприклад, така залежність, як додаткова їжа (перекушування, постійне жування) - не що інше, як заїдання проблеми. І правда, що думати, як вирішити проблему, а потім ще здійснювати реальні рухи тіла до її вирішення, набагато простіше з'їсти що-небудь і заспокоїтися з цього приводу. Таким чином, залежність дає ВИГОДУ підсвідомості. (Згадайте і самі перерахуйте вигоди, які дають залежності типу куріння, алкоголю).

Вигода «мене не чіпати»: дивиться, ніби чимось зайнятий, «Не заважайте, я дивлюся новини (кіно, серіал ...)». І ніби як є обгрунтування відмазатися від залучення Вас домашніми до якоїсь діяльності.

Вигода «уникнення справ, які накопичилися». Навести порядок, зробити дзвінки клієнтам, з'ясувати, чому в родича образа на вас і вирішити це питання і т.д. Набагато простіше сісти на диван, взяти пульт в руку і клацати каналами. Простіше. При цьому раз за разом стає сильнішою поведінку типу «сісти і посидіти», при цьому атрофується ваша воля, ваше вміння зібрати себе докупи і зробити що-то в реальності. І потім відчуття: «- ну я ж ніби щось робив ...». Ілюзія зайнятості.

Вигода «насичення емоцій дешево». У своєму житті людині складно і страшно потрапляти в ситуації, коли є сильні емоції. А сидіти і дивитися, як щось відбувається з іншими набагато безпечніше. Ніби як, попереживати, життя пройшло не дарма ... Ілюзія, що в житті щось було ... так було, але не у Вашій ... Більш того, стає сильнішою страх діяти, тому що заохочується поведінка «дивитися зі сторони». І не заохочується поведінка «самому брати участь в подіях». А всі результати в Вашому житті досягаються саме дією!!! А не перегляду за чужими діями. Ніхто не дасть вам грошей за те, що ви дивитеся, як хтось продає ... Потрібно самому продати, зробити продукт, надати послугу. Тоді й результат буде.

Небезпеки перегляду телевізора:

Закладання сценаріїв невдахи. Поведінка програмується образами, і створюється наслідуванням (дивись праці класиків психології). У фільмі показують різні ситуації, де «герой» потрапляє в труднощі і не може з них вибратися. Причому, ситуація в передачі, яку ви дивитеся, проста і ви знаєте вихід з неї. Але герой-то йде за написаним сценарієм. Він зробить всі можливі, навіть самі дурні помилки! І вам доведеться прожити все це разом з ним, у тому числі і ці дурні помилки! А для підсвідомості немає різниці, чи реально ти брав участь у подіях або просто проживав в уяві свою участь в них. Шаблони поведінки вбираються нашим мозком ... і потім проявляються в реальних ситуаціях. На жаль, ці шаблони в 99% випадків неудание. Тобто вам закладається сценарій невдалого поведінки. Вам це треба? Вже чую стогони моїх дорогих читачів: «Ну є ж успішні герої, є ті, кому треба наслідувати!» Так, звичайно ... Наприклад? Напишіть мені, в якому серіалі, фільмі і якому герою і в чому саме варто наслідувати?

Ілюзія власної розумності. Наприклад, в реаліті-шоу сваряться хлопець і дівчина. Ви дивитеся і думаєте: «Які ж вони ідіоти! Треба було по-іншому тут сказати. Уж я-то точно розумнішими! ». Але є нюанс! Ця сварка режисером спланована заздалегідь, тому творці цього шоу досягли потрібного ефекту: викликали у Вас емоцію і почуття, що ви розумніші! Так і повинно було бути! При цьому, ви а) отримали помилкове відчуття, б) нічого для свого життя за цей час не придбали та не зробили! А ті, хто грав в цій сценці, принаймні, грошей заробили за цей час. А ви? Ви втратили час, нічого не зробили в реальному світі і втратили енергію на негативні емоції. То хто тут розумний?

Створення незадоволеності. Правило ТБ: кожен сюжет повинен або призвести до наступного сюжету, або створити незакритий «гештальт», створити сильну тягу: «А що ж далі?». Це необхідно для того, щоб ВИ дивилися цю жуйку, і щоб рекламодавець заплатив багато грошей її творцям. Оскільки негативні емоції викликати легше і вони стійкіші, їх у вас і створюють. І ви в черговий раз йдете незадоволеним від екрану, з бажанням «додивитися». Але додивитися неможливо. Оскільки це не заплановано тими, хто знімає серіал або чергове шоу. А потім ця незадоволеність з вашого підсвідомості вихлюпується на близьких, рідних і навіть на себе.

Повідомлення відредагував mykolak - Середа, 18.08.2010, 12:05
mykolakДата: Субота, 09.10.2010, 20:33 | Повідомлення # 2
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
ТБ забирає в нас 10 років життя

Як телевізор впливає на наше життя, особливо, якщо ми включаємо його, як тільки входимо в будинок?

Ми готуємо під його бубнежку вечерю, під постріли і гуркіт музики їмо, перевіряємо у дитини уроки, під страшні новини про цунамі та катастрофах засипаємо ... Як цей ідол, який займає почесне місце в квартирі, змінює наші думки і нашу поведінку?
Друг і ворог зору

Відстань від ваших очей до телевізора має бути в 4 рази більше, ніж його діагональ. Якщо екран 32 дюйми (1 дюйм = 2,54 см), то диван повинен стояти на відстані чотирьох метрів від нього.

Найвищу контрастність і чіткість мають телевізори з плазмовою панеллю. На відміну від рідкокристалічних, якість їх картинки не міняється, з якої б точки ви на них не дивилися. І вони не мерехтять, як електроннопроменеві, тому під час перегляду очі втомлюються набагато менше.

Плазмові екрани роблять великих розмірів - від 30 дюймів. Ці телевізори вимагають великих приміщень. Заносити «плазму» в затишну маленьку спальню - означає псувати очі, вуха і нерви.

Послідовники відомого лікаря-офтальмолога Уїльяма Гораціо Бейтса вважають, що телевізор - це своєрідний «тренажер» для зору. Перегляд телепередач сприяє вібрації нервів сітківки. А
швидке мелькання кадрів перешкоджає прискіпливому перегляду, яке є однією з головних причин погіршення зору.
Навантаження на організм

Вмикаємо телевізор - включаємо внутрішні органи. Бойовики і новини здатні злегка «вдарити» по печінці, фільми жахів підстьобують наднирники, від мелодрам хочеться їсти, а комедії ми приймаємо близько до серця. Фахівці вважають, що корисно чергувати жанри програм, даючи перепочинок то одному органу, то іншому.
Коли дивимося телевізор, ми витрачаємо тільки 35% енергії, отриманої з їжі, - на перетравлення, підтримання кровообігу і дихання. Вся інша, невикористана енергія, відкладається у вигляді жиру. Ті, хто думає про здоров'я, дивляться новини і кіно на бігу - у тренажерному залі, де
розміщені екрани телевізорів.
Маніпулятор свідомістю

У результаті експерименту з телевізором та їжею, проведеного американським психіатром Брайеном Вансінком, виявилося, що апетит приходить під час перегляду: у перші тридцять хвилин глядач їсть на 28% менше, ніж у наступні тридцять хвилин. Далі - більше ...

10 років життя в середньому дивляться телевізор жителі Німеччини, росіяни - на пару років менше, а американці - на пару років більше: телевізор у них забирає майже стільки ж часу, скільки сон і робота.

Існують «жіночі» телепрограми і «чоловічі». За опитуваннями, жінки більш консервативні і обходять стороною канали з «чоловічим ухилом» - «Спорт», «РЕН ТВ», «РБК», «Evrounews», а ось чоловіки досить часто відвідують жіночі програми і навіть дивляться серіали, створені з розрахунку на слабку стать.

Вчені попереджають: тінейджери у віці від 13 до 17 років, без обмежень дивляться любовні сцени по телебаченню, в 2 рази частіше, в порівнянні з тими, у кого таке ТБ під забороною, стикаються з проблемами небажаної вагітності. В університеті штату Небраска було опитано 15 000 дітей, яким задавалося питання, хто для них рідніші: батько чи телевізор? Половина дітей відповіла: «Телевізор».
Зразок поведінки

У Великобританії вважають, що ми живемо набагато краще, ніж герої кінофільмів. Смертність героїв телесеріалів значно вище реального рівня смертності від онкологічних захворювань, неправильно проведених саперних робіт і аварій в гонках «Формули-1» разом узятих.

А самими «зіпсованим», на думку британських вчених, є художні покази на екрані пологів і психічних хвороб.

Дослідники проаналізували рекламні ролики і знайшли, що вони демонструють не тільки товари, але і модель поведінки. Жінки в рекламі або спокушають, або працюють: гладять, перуть, миють. А чоловіки багато розважаються: грають на більярді, п'ють пиво, займаються спортом. При цьому часто застуджуються - засоби від застуди рекламують переважно чоловіки.
Прогноз

У січні 2007 року глава корпорації «Мікрософт» Білл Гейтс передбачив, що через 5 років ми будемо сміятися над тим, що зараз називаємо телебаченням: телевізори вимруть, зате онлайн-канали будуть битися за нашу увагу в Інтернеті.

Майже 4 роки минуло, залишилося трохи почекати, і тоді перевіримо, чи збудеться прогноз.
Цікаво

Уявлення про те, що телекамера візуально додає потрапившому в кадр 4 зайвих кілограми, знайшло своє підтвердження в Ліверпулі. У роботі під назвою «Порушення живлення, зовнішній вигляд і ЗМІ» вчені описали особливості сприйняття двомірних зображень. Крім додавання зайвих кілограмів, камера по-різному ставиться до чоловіків і жінок: жінок вона товстить і плющить в районі шиї і стегон, а от чоловіків робить більш пропорційними, ніж у житті, і чіткіше вимальовує лінії їх підборідь.
До речі

Телевізори з рідкокристалічним екраном відрізняються вражаючою живучістю. Середня тривалість його «життя» - 60 тис. годин. Працюючи по 10 годин на день, він проживе років 15. Якщо будете дотримуватися здорової норми і дивитися телевізор не більше 4 годин на день, то він проживе і всі 25.
Особиста думка

Едіта П'єха:

- Телевізора я боюся, як смерті, бо вважаю, що якщо я дивлюся телевізор - значить, я вже стара. Поки що в мене є справи, поки є концерти, є турботи, я тільки іноді собі дозволяю подивитися який-небудь детектив в записі, але саме в записі, бо це затягує моторошно. Не дай бог, я захоплюся яких-небудь серіалом! Пам'ятаю, коли по телевізору йшла «Рабиня Ізаура» або «Багаті теж плачуть», я теж сиділа біля телевізора, лікті кусала, чекала чергової серії, як старенька. Потім думаю: «Що з
тобою, П'єха? Не можна! Ти жива ще, у тебе інші справи є »

Форум TV-SAT » « Все про Телебачення » » Історія і розвиток телебачення » Навіщо ми дивимося телевізор
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024