FORUM TV-SATП`ятниця
19.04.2024, 08:01

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Все про спорт » Новини ФУТБОЛу (Обговорення дозволено !!!)
Новини ФУТБОЛу
kozakuaДата: Неділя, 26.02.2012, 20:05 | Повідомлення # 1
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн


Новини Ф У Т Б О Л У.



ЧС-2022: розклад та результати матчів кваліфікації




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,
повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно бути активним і виглядати так:
RATVODДата: Субота, 11.06.2016, 18:33 | Повідомлення # 346
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
ЄВРО-2016.

Розклад матчів і повна сітка турніру




На ЄВРО-2016 вперше виступають 24 збірні.

Всі учасники розбиті на шість груп по чотири команди.


Повний розклад турніру:

ПЛЕЙ-ОФФ

1/8 фіналу
25 червня, 16:00 (Сент-Етьєн): Швейцарія - Польща - Матч 1 - 1 : 1 (пен. 4 : 5)
25 червня, 19:00 (Париж): Уельс - Північна Ірландія - Матч 2 - 1 : 0
25 червня, 22:00 (Ланс): Хорватія - Португалія - Матч 3 - 0 : 1 (дод. час.)
26 червня, 16:00 (Ліон): Франція - Ірландія - Матч 4 - 2 : 1
26 червня, 19:00 (Лілль): Німеччина - Словаччина - Матч 5 - 3 : 0
26 червня, 22:00 (Тулуза): Угорщина - Бельгія - Матч 6 - 0 : 4
27 червня, 19:00 (Сен-Дені): Італія - Іспанія - Матч 7 - 2 : 0
27 червня, 22:00 (Ніцца): Англія - Ісландія - Матч 8 - 1 : 2

1/4 фіналу
30 червня, 22:00 (Марсель): Польща - Португалія - ЧФ1 - 1 : 1 (пен. 3 : 5)
1 липня, 22:00 (Лілль): Уельс - Бельгія - ЧФ2 - 3 : 1
2 липня, 22:00 (Бордо): Німеччина - Італія - ЧФ3 - 1 : 1 (пен. 6 : 5)
3 липня, 22:00 (Сен-Дені): Франція - Ісландія - ЧФ4 - 5 : 2

1/2 фіналу
6 липня, 22:00 (Ліон): Португалія - Уельс - SF1 - 2 : 0
7 липня, 22:00 (Марсель): Німеччина - Франція - SF2 - 0 : 2

Фінал
10 липня, 22:00 (Сен-Дені): Португалія - Франція - 1 : 0 (дод. час)

ГРУПОВИЙ ЕТАП (час київський)





- 11 липня 2016

"Футбольний клуб"
RATVODДата: Субота, 11.06.2016, 19:02 | Повідомлення # 347
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
EURO 2016, група А.





Забивши швидкий гол і практично годину граючи в більшості,
швейцарці на нервах обіграли дебютанта ЄВРО.


Збірна Албанії, не маючи достатню кількість креативних виконавців, напевно сподівалася зіграти від оборони, однак її плани були зруйновані вже на 5-й хвилині. Кутовий від швейцарського албанця Джердана Шакірі припав прямо на голову Фабіану Шеру, що зумів в стрибку випередити кіпера суперника і відкрити рахунок. Цей гол в чомусь був схожий на перший м'яч ЄВРО-2016, забитий напередодні французом Жиру.

Успішний початок поєдинку надихнуло альпійцев, склад яких ряснів албансько-югославськими прізвищами. І більш майстерний збірна Швейцарії організовано відкотилася за центр поля в очікуванні дій підопічних Джанні Де Б'язі. Тим в свою чергу знадобився час, щоб прийти в себе і запропонувати опонентові хоч якусь зрозумілу контргру. Поки тривали роздуми, м'яч раз у раз застрявав у сутичках і єдиноборствах, що такі характерні для представників балканської школи.

І все ж під кінець півгодини гри Албанія спорудила момент, який зобов'язаний був увінчатися голом. Ейсельд Хюсай від правої бровки вирізав найточніший пас на хід Армандо Садіку, який, втім, опинившись віч-на-віч з Яном Зоммером, не придумав нічого кращого, як пробити прямо в нього! Більш сприятливою можливості зрівнятися партнерам Садіку до перерви вже не виявилося, тоді як Швейцарія ще не раз і не два мала забивати другий м'яч.

У чималому ступені тому посприяло видалення центрбека албанців Лоріка Цани, нахапався карток за перші 36 хвилин. Після його відходу з поля тільки Блерім Джемайлі двічі загрожував воротам Етріта Бериши, і одного разу Албанію врятувала стійка каркаса воріт. В інших випадках Беріша справлявся сам, в тому числі парирував і щільний удар в упор Харіса Сеферович.

Небезпечною атакою Сеферович швейцарці відкрили перелік своїх моментів у другому таймі, і знову кіпер опинився на висоті. Ще через хвилин 15-17 Беріша виграв у нього чергову очну дуель, на цей раз, коли нападник начисто вискочив з ним один на один після передачі вийшов на заміну Бреля емболії.

Самі албанці практично не загрожували володінням Зоммера, і тільки раз класна передача Хюсая ледь не призвела до виходу на побаченням з ним Садіку, самотньо висунутого далеко на вістрі. Лише в останні 15 хвилин Де Б'язі зважився випустити в підмогу йому ще одного номінального форварда, та тільки гольові ситуації продовжували час від часу виникати на половині збірної Албанії. Так, з вигідного положення пальнув повз дальню «дев'ятки» емболії, потім в схожому стилі пробив і Фабіан Фрай.

Але посміхнутися щастя могло і дебютантам ЄВРО. Все той же Хюсай відшукав поблизу воріт Зоммера діру для Садіку, але це був не день Армандо, нещодавно забив в спарингу українцям. Бажаючи пересмикнути ситуацію, тренер албанців замість нього кинув в бій більш досвідченого Шкельзена Гаши, який за три хвилини до кінця виявився один проти Зоммера. Однак воротар Швейцарії зробив другий свій суботній сейв, перевівши м'яч на кутовий.

Ось так, граючи годину вдесятьох, збірна Албанії ледь не піднесла першу сенсацію на ЄВРО-2016, але все-таки поступилася.

АЛБАНІЯ - ШВЕЙЦАРІЯ -0 : 1

Гол: Шер (5).

Албанія: Беріша, Хюсай, Маврай, Аголлі, Абраші, Т.Джака (Качі, 62), Кана, Роші (Чікалеші, 74), Леняні, Кукель, Садіку (Гаши, 82).
Швейцарія: Зоммер, Джуру, Родрігес, Ліхштайнер, Шер, Джемайлі (Ф.Фрай, 76), Бехрамі, Шакірі (Фернандес, 88), Сеферович, Мехмеді (емболія, 62), Г.Джака.
Попередження: Кана (23), Качі (63), Кукель (89), Маврай (90 + 2) - Шер (13), Бехрамі (67).
Вилучення: Кана (36, повторне попередження).

Денис БОРИСЕНКО,

Огляд матчу



11 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Субота, 11.06.2016, 22:02 | Повідомлення # 348
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
EURO 2016, група В.





У складах обох команд відзначилися гравці,
що вийшли на заміну, але Гарет Бейл є тільки у валлійців
.


Відкривати бал в групі В випала честь командам, які були дебютантами континентальних першостей. Більш того, на «Стад-де-Бордо» зійшлися противники, чий клас фахівці вважали практично рівним, знаходячи підтвердження в рейтингу ФІФА. Там Словаччина влаштувалася на 24-й позиції, а Уельс розташувався двома сходинками нижче.

Нагадаємо, що на шляху до Франції суперники залишили й український слід. Команда Яна Козака боролася з дружиною Михайла Фоменка безпосередньо в кваліфікації ЄВРО-2016, сенсаційно обігравши «синьо-жовтих» у Києві (1: 0) і відстоявши нулівку в Жиліні. А підопічні Кріса Коулмена поступилися Україні в березневому спарингу, пропустивши на «Олімпійському» єдиний гол від Андрія Ярмоленка в середині першого тайму.

Старт поєдинку в Бордо, в якійсь мірі, підтвердив прогнози спеців. Однак при порівняно рівному протидії команди зуміли здивувати атакуючим футболом, чого від них зовсім не очікувалося. Вже на четвертій хвилині лідер словенців Марек Гамшик зобов'язаний був відкривати рахунок, але його чудовий сольник звів нанівець Бен Девіс, в підкаті зумівши винести м'яч із стрічки порожніх воріт.

Не забиваєш ти ... Негласне футбольне правило вкотре виявив публіці головний калібр валлійців Гарет Бейл. Вінгер мадридського «Реала» реалізував штрафний, зловив на протиході Матуш Козачік. Кіпер номінальних гостей при ударі прийняв рішення зміститися в ближній кут, вважаючи, що туди лівші Бейлу буде найзручніше крутити м'яч. Гарет дійсно пробив в обвід «стінки», але прямо по центру воріт, звідки вже рвонув страж пльзеньській «Вікторії».

А далі британці продемонстрували те, завдяки чому вони пробилися до фінальної частини чемпіонату Європи. Після виконаної місії своєї суперзірки Уельс опустив забрало, спорудивши два ряди редутів. Тактика досить проста, але наскільки ж вона виявилася ефективна у виконанні хлопців Коулмена. До перерви Словаччина сподобилася на пару-трійку дальніх ударів, проте всі вони виявилися неточними, а Хамшику захист більше не дозволила блиснути індивідуальною майстерністю.

Строго за рахунком увійшли валлійці і в другу половину зустрічі, тоді як, склалося враження, тренерський штаб Козака так і не зміг донести до своїх футболістів свої думки по перебудові гри. Словенія без будь-яких неординарних ходів намагалася змусити британський моноліт дати тріщину, але той і не думав піддаватися.

Так, в одному з епізодів Роберту Макові пощастило уникнути оффсайдной пастки і вискочити на ударну позицію, але на плечах у нього повис захисник, що вилилося в холостий «постріл» вище воріт. На це результативно знову ледь не відповів Бейл, зі спробою якого з «другого поверху» на цей раз Козачік впорався.

Словацьким наставникам потрібно було щось терміново робити - рокіровку, причому подвійну, не довелося довго чекати. На полі з'явилися Адам Німець з Ондрея Дудою, і останньому вистачило однієї хвилини, щоб відновити рівновагу! Мак прорвався по правому флангу крізь захисників, після чого з кута штрафного вирізав передачу в район 11-метрової позначки, звідки чемпіон Польщі в складі «Легії» першим же ударом змусив капітулювати Денні Уорда.

Гол Дуди кардинально змінив малюнок гри. Валлійці хоч і продовжили діяти від оборони, але тепер в їх тилах раз по раз гостював підбадьорився суперник, що до мінімуму обмежило гру Уельсу в атаці. Номінальні господарі практично не думали про контрвипади, по повній відпрацьовуючи на своїй половині поля. Настала черга реагувати на те, що відбувається Коулмен, який теж вдався до подвійної заміни, і теж вдало!

За чверть години до кінця Аарон Ремзі мало не відзначився після проходу і навісу джокера Хела Робсона-Кану. А незабаром гравці помінялися ролями і нападник «Редінга» зумів проштовхнути м'яч у кут в боротьбі із захисником після того, як підібрав відскок від хавбека «Арсеналу».

У словаків був відмінний шанс, щоб уникнути поразки, що не потрап Німець в штангу із забійної позиції ...

УЕЛЬС - СЛОВАЧЧИНА - 2 : 1

Голи
: Бейл (10), Робсон-Кану (81) - Дуда (61).
Уельс: Уорд, Девіс, Е.Уільямс, Н.Тейлор, Гантер, Честер, Д. Вільямс (Робсон-Кану, 71), Едвардс (Ледлі, 69), Ремзі (Річардс, 88), Аллен, Бейл.
Словаччина: Козачік, Дюріца, Шкртел, Пекарік, Мак, Вайсс (Стох, 83), Грошовскі (Дуда, 60), Швенто, Куцка, Гамшик, Дюриш (Німець, 59).
Попередження: Грошовскі (31), Мак (78), Вайсс (80), Куцка (83), Шкртел (90 + 2).

Євген ЛЕБЕДЄВ,

Огляд матчу



11 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Неділя, 12.06.2016, 07:28 | Повідомлення # 349
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
EURO 2016, група В..





Росіяни зуміли уникнути поразки
завдяки голу Василя Березуцького в компенсований час
.


Англійці з росіянами вступили в бій, вже знаючи результат першого поєдинку квартету В між Уельсом і Словаччиною (2 : 1). Зрозуміло, що нічия не входила в плани команд ...

Підопічні Роя Ходжсона так і зовсім взяли верх у всіх десяти матчах відбору ЄВРО-2016 і мали намір продовжити переможну серію на полях Франції. А Росія не проти була повторити успіх кваліфікації ЄВРО-2008, коли вони обійшли родоначальників в групі, не пустивши їх в Австрію і Швейцарію.

Розташування сил на полі марсельського «Велодрому" не стало несподіванкою. Британці першим номером помчали з місця в кар'єр, а футболісти Леоніда Слуцького тут же збудували масовану оборону. Правда, з перших хвилин, кількість не стало гарантом якості номінальним гостям. Англійці раз по раз просочувалися крізь захисні порядки, відчуваючи проблеми тільки із завершенням атак.

Винні в цьому лише самі «леви», грішили неточністю або Пристрілювальні ударами по центру воріт, що не представляло серйозної загрози для Ігоря Акінфєєва. Так, кіпер московського ЦСКА впорався з «пострілами» Адама Лаллана і Кріса Смоллінга. У Росії також знайшлася парочка м'ячів для розминки Джо Харта, однак «триколірні» з'являлися біля володінь воротаря «Манчестер Сіті» епізодично, оскільки епіцентр подій утворився на їх території.

У збірної Англії кидалася в очі робота флангів, де проявляли активність Рахім Стерлінг і Лаллана, але їх простріли та навіси, нехай і з працею, переривалися противником. За таким сценарієм гол в ворота «гостей», здавалося, назрівав і залишався лише питанням часу. Однак в першому таймі забитих м'ячів так і не послідувало, хоча моменти для цього були - реактивний Лаллана пробив поруч зі штангою, а «залпи» Гаррі Кейна, Уейна Руні і Справі Аллі стали лише салютом для Акінфєєва.

Після перерви збірну Росії ніби підмінили. Саме вона намагалася контролювати події на полі і, треба сказати, виходило це в неї дуже непогано. Але не довго. Десять хвилин виділили британці опонентові, щоб відчути себе привільно, після чого знову підняли швидкості і повели облогу російських воріт.

Проте, тиск команди Ходжсона не виглядало настільки потужним, як у першій половині. Футболісти Слуцького частенько виходили з-під нього і часом знову намагалися нав'язати свою волю противнику. У парі епізодів це їм вдалося - спочатку «гості» спромоглися на три корнера поспіль, після чого Федір Смолов полоскотав нерви англійським уболівальникам, ледь не укрутивши м'яч в дальню «шістку» з лінії штрафної.

Британці відповіли забійним моментом Руні. Капітан метрів з 13-ти буквально розстрілював Акінфєєва, але голкіпер зреагував на удар, парирував його за допомогою штанги. Втім, своїм сейвом армієць тільки відстрочив вирок, винесений незабаром Еріком Дайер. Аллі заробив «стандарт», Кейн скинув на одноклубника по «Тоттенхему» та опорний хавбек по оминаючій воротаря траєкторії вклав м'яч під дальню стійку.

Спроби Росії зрівняти шальки терезів в основний час ні до чого не привели, тоді як англійці могли збільшити перевагу, постався вони до своїх контрвипадів з більшою відповідальністю. А ось компенсовані три хвилини для росіян стали результативними. Василь Березуцький виграв «другий поверх» у Денні Роуза, головою зробивши закид за комір Харту. Вийшовший на заміну Денис Глушаков для вірності вніс м'яч у сітку, який вже перетнув лінію воріт ...

АНГЛІЯ - РОСІЯ - 1 : 1

Голи
: Дайер (73) - В. Березуцький (90 + 2).
Англія: Харт, Смоллінг, Кехілл, Роуз, Уокер, Стерлінг (Мілнер, 86), Лаллана, Дайер, Аллі, Кейн, Руні (Вілшир, 78).
Росія: Акінфєєв, В. Березуцький, Щенніков, Ігнашевич, Нойштедтер (Глушаков, 80), Смольников, Шатов, Головін (Широков, 77), Смолов (Мамаєв, 85), Дзюба, Кокорін.
Попередження: Кехілл (62) - Щенников (72).

Віктор КОТІВ,

Огляд матчу



11 червня 2016 23:54

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Неділя, 12.06.2016, 18:04 | Повідомлення # 350
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
EURO 2016, група D.





Гол-красень Луки Модріча приніс хорватам важливу стартову перемогу
в одній з найскладніших груп ЄВРО-2016
.


Квартет D після жеребкування фінальної частини ЄВРО-2016 тут же охрестили «групою смерті», де крім сьогоднішніх суперників зіграють чинний чемпіон Європи Іспанія та Чехія. З огляду на силу учасників, часу на розкачку тут не було передбачено спочатку - якщо не зачепитися за очки відразу, можна потім їх вже не дорахуватися.

Фатіх Терім і Анте Чачіч це прекрасно усвідомлювали, а тому свідомо пішли на ризик, віддавши перевагу атакуючому футболу. На «Парк-де-Пренс» команди не дозволили нудьгувати глядачам вже зі стартовим свистком головного арбітра Юнас Ерікссона зі Швеції, влаштувавши «гойдалки». Правда, якщо хорвати, в складі яких вийшли обидва представники української Прем'єр-ліги Даріо Срна з «Шахтаря» і Домагой Віда з «Динамо», загрожували воротам Волкана Бабаджана переважно з гри, то турки небезпечніше виглядали при «стандартах».

Саме номінальні господарі організували прем'єрний найбільш реальний гольовий епізод. Озан Туфан пробивав головою з центру штрафного після навісу справа, але Даніель Субашич зумів зреагувати на спробу опорника «Фенербахче», накривши м'яч прямо на стрічці. Що цікаво, момент цей виник при тотальній перевазі «картатих», які влаштували нащадкам яничар серйозну перевірку на міцність.

Туреччина вистояла, а незабаром і зовсім перемістила епіцентр подій ближче до центру, при першій же можливості намагаючись проводити швидкі атаки. Можливо, що з'явилася впевненість у власних силах і зіграла з підопічними Теріма злий жарт, які втратили концентрацію в кінцівці тайму.

Хорватія заколисала опонента, після чого накотилася таку хвилю, від якої турки порятунку не знайшли. Хоча тут, скоріше, потрібно віддати належне індивідуальній майстерності Луки Модріча. Плеймейкер мадридського «Реала» все виконав по вищому розряду - захисники винесли м'яч подалі від воріт, але той виявився у свіжоспеченого переможця Ліги чемпіонів, який ударом з льоту в дотик метрів з 22-х вразив нижній кут. Черговий гол-красень на поточному ЄВРО!

Туркам нічого не залишалося, крім як шукати щастя в чужих володіннях, куди вони і кинулися відразу після перерви. Перспективно пробивав вийшов на заміну Волкан Шен, «постріл» якого заблокували захисники.

Однак далі на авансцені виходили виключно хорвати. Запевки дав Даріо Срна. Протягом двох хвилин капітан міг відзначитися двічі, але в першому випадку його «залп» зі штрафного прийняла на себе поперечина, а в другому він банально не влучив у ворота, опинившись першим на добиванні після того, як Волкан Бабаджан невдало перервав простріл зліва.

Подвійний випад Срни остаточно вибив пиху з гарячих турецьких голів, змусивши їх думати про свою далеко не безгрішним обороні. Захист господарів дійсно частенько давала збої, і будь точніше хлопці Чачіча в завершальній стадії, результат міг би бути сформований вже до закінчення години гри. Так, Марцело Брозович не зміг переправити м'яч у сітку порожніх воріт після прострілу Івана Перішіча, Маріо Манджукич з «другого поверху» пробив вище, а сам Перішич ще раз перевірив на міцність поперечину.

Фатіх Терім до 69-й хвилині провів все рокіровки, але нічого не допомагало. Хорватія повністю контролювала ситуацію на полі, а класу «картатим» вистачило для того, щоб дати відсіч фінального штурму суперника.

ТУРЕЧЧИНА - ХОРВАТІЯ - 0 : 1

Гол:
Модріч (41).
Туреччина: Волкан Бабаджан, Джанер Еркін, Гекхан Генюл, Хакан Балта, Хакан Чалханоглу, Арда Туран (Бурак Їлмаз, 65), Сельчук Інан, Мехмет Топал, Огузхан Езьякуп (Волкан Шен, 46), Озан Туфан, Дженк Тосун (Емре Мор, 69).
Хорватія: Субашич, Стрініч, Віда, Срна, Чорлука, Модріч, Перішич (Крамаріч, 87), Бадель, Брозовіч, Ракітіч (Шильденфельд, 89), Манджукич (Пьяца, 90 + 3).
Попередження: Стрініч (80) - Дженк Тосун (31), Хакан Балта (48), Волкан Шен (90 + 1).

Огляд матчу



Віктор КОТІВ,

12 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Неділя, 12.06.2016, 19:08 | Повідомлення # 351
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
EURO 2016, група С.





Північноірландці пожертвували атакою на догоду обороні,
але їх план провалився на початку другого тайму
.


Для збірної України нічия між головними конкурентами в боротьбі за вихід в плей-офф ЄВРО-2016 з групи С була б ідеальним варіантом. Надія на це і підстави були ...

... Розуміючи, що найсильніша сторона Північної Ірландії - оборона, Адам Навалка зробив ставку на швидкий гол у виконанні своєї команди. Наставник поляків, мабуть, розсудив, що з наскоку взяти британські бастіони буде простіше, ніж потім, коли суперник освоїться на полі. «Кадра» великими силами понеслася на ворота Майкла Макговерна, та так, що голова у противника могла піти обертом.

Але, як з'ясувалося, запамороченням північноірландці не страждають. Футболісти Майкла О'Ніла виявилися готові до стартового штурму, обнесли живою стіною свої володіння. Поляки намагалися пробитися по всім напрямках, але їх спроби виявилися марними. Все, на що спромоглися номінальні господарі за чверть години, це на один корнер і корявий удар Аркадіуша Милика.

Не змінився вектор гри і в подальшому. Однак в швидкості поляки помітно втратили, а їх фланги, що несли основну загрозу в дебюті, так і зовсім перестали працювати. Якуб Блащиковські і Бартош Капустка раз по раз зміщувалися в центр в надії відшукати свою головну ударну силу Роберта Левандовскі, але капітана надійно прикрили.

Лише на 31-й хвилині полякам вдалося створити по-справжньому гольовий момент. Милик отримав м'яч в штрафній, ракетою промчав уздовж воріт, сподіваючись вибігти на ударну позицію, в чому і досяг успіху. Але із завершенням у форварда «Аякса» не склалося - поруч з ближньої «дев'яткою». А незабаром другий супершанс «біло-червоних» в першому таймі не використав Капустка, у чому «заслуга» Макговерна, зреагувавши на гарматний «постріл» вінгера «Краковії».

У підсумку, на перерву команди пішли за рахунку 10 : 0 по ударам (4 з яких припали в «молоко» і 4 були заблоковані) і 7 : 0 за кутовими на користь «Кадри», але при нулях на табло.

Чи могло змінитися співвідношення сил після відпочинку? Навряд чи, з огляду на фактично повну відмову Північної Ірландії від атакуючих дій з ва-банком на оборону. По суті, все зводилося до одного - чи зуміють поляки зробити пролом в побудовах суперника.

А ті візьми, та пробили! Те, що не вдалося підопічним навалювання реалізувати на початку першого тайму, вдалося вже на шостій хвилині другої половини. Блащиковські прострілив на настирного Милика, який свою третю спробу таки зробив результативною, поклавши м'яч у лівий від Макговерна нижній кут.

Так завалився генеральний план остров'ян, а запасного у них просто не знайшлося. Пара перспективних штрафних, єдиний корнер і ледь не відбувся вихід на побачення з Войцехом Щенсни Конора Вашингтона за весь матч - вкрай мало, щоб розраховувати хоча б на відіграш. Природно, і з мінімуму можна вичавити максимум, але сьогодні на «Стад-де-Ніс» в Ніцці був не той випадок.

ПОЛЬЩА - ПІВНІЧНА ІРЛАНДІЯ - 1 : 0

Гол:
Милик (51).
Польща: Щенсни, Єджейчик, Піщек, Паздан, Глик, Блащиковські (Гросицького, 80), Мончіньскі (Йодловец, 78), Капустка (Пешко, 88), Крихов'як, Левандовскі, Милик.
Північна Ірландія: Макговерн, К.Маклафлін, Д.Еванс, Кеткарт, Макнейра (Даллас, 46), Бейрд (Уорд, 76), Макаулі, С.Девіс, Норвуд, Фергюсон (Вашингтон, 66), К.Лафферті.
Попередження: Капустка (65), Піщек (89) - Кеткарт (69).

Євген ЛЕБЕДЄВ,

Огляд матчу




12 червня 2016 20:50

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Понеділок, 13.06.2016, 10:05 | Повідомлення # 352
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група С.





Збірна України стартувала на континентальній першості
матчем проти чемпіонів світу.


Консервативний Михайло Фоменко здивував в стартовому складі однієї позицією. Місце атакуючого півзахисника, що розташувався під нападаючим Романом Зозулею, зайняв 20-річний Віктор Коваленко. Хавбек «Шахтаря» оформив дебют в офіційному матчі збірної. Позаду нього в опорній зоні пару склали Сергій Сидорчук та Тарас Степаненко.

А ось стартового складу збірної Німеччини в такому вигляді багато і чекали. Лінія оборони склали три центральні захисники, а на лівому фланзі вийшов Йонас Хектор (ніхто зі збірної в 2015 року не провів на полі більше хвилин, ніж він). На тому ж краю, але вище зіграв Юліан Дракслер, а на вістрі атаки опинився Маріо Гетце.

Статистика зустрічей зі збірною Німеччини налаштовувала команду України на позитивний лад. Раніше синьо-жовті не виграли жодного з п'яти поєдинків, але тричі їм вдавалося звести матч до нічиєї. Окремо стояв товариський поєдинок 11 листопада 2011 року, коли була нічия 3: 3 в Києві. Деякі вболівальники синьо-жовтих очікували такого развеселого результату і сьогодні, аргументуючи свій прогноз залізною статистикою: в 10 матчах кваліфікації німці пропустили 9 м'ячів, а в останніх товариських матчах перед стартом ЄВРО отримали 3 голи від словаків.

Віру в успішний підсумок українців зміцнив епізод на п'ятій хвилині, коли Артем Федецький по-бійцівські відібрав м'яч у і прострілив. Євген Коноплянка одним дотиком наніс удар по воротах - Мануель Нойер пильність не втратив.

Німецька машина взяла нитки гри в свої руки, нав'язуючи високий темп українцям, які змушені були подовгу бігати без м'яча. Якщо на 12-й хвилині синьо-жовтим пощастило, що м'яч злетів з ноги Хектора в штрафний, то незабаром неабиякий тиск підопічних Льова матеріалізувався. Тоні Кроос навісив зі штрафного, а центрбек Шкодран Мустафі, відірвавшись від опіки, вдало зіграв головою.

До честі команди України, вона стійко перенесла цей удар і змогла відсунути гру від своїх воріт. Навіть більше - мало не забила. Євген Хачеріді, замикаючи кутовий, не зміг «пробити» чудового Нойєра. Дуже скоро вже вся Україна вихваляла Пятова, який продемонстрував дива воротарської справи, коли парирував удар Самі Хедіра при виході один на один.

Синьо-жовті не збиралися задовольнятися малим, провівши чудову кінцівку першого тайму. Неймовірна самовіддача, дисципліна і ні краплі страху - видно було, що тренерський штаб синьо-жовтих здорово налаштував підопічних, які створили два супермомента. На 37-й хвилині Коваленко перевів правіше на Андрія Ярмоленка, який навісив на дальню штангу на набігаючого Євгена Коноплянку. Вінгер «Севільї» -то зумів пробити, але Жером Боатенг з лінії воріт виніс м'яч. І система Hawk-eye це підтвердила. Ну а пізніше Ярмоленко проштовхнув м'яч у ворота, правда, перед цим офсайд був зафіксований у Артема Федецького. Ще на цьому відрізку слід зазначити Сергія Сидорчука, який показав в парочці епізодів неабияку техніку.

Після перерви німці знову почали плести мережива атак, одна з яких завершилася потужним ударом Юліана Дракслера. Пятов в стрибку врятував свою команду. Українці відповіли небезпечним ударом Ярослава Ракицького зі штрафного, заробленого Сидорчук в боротьбі з Мустафі. Нойер і тут зіграв надійно.

Немає м'яча - значить, немає і нападників, всі повинні оборонятися. Цю тезу Фоменко і його підопічні втілили в життя сповна. Саме розуміння того, що назад потрібно повертатися всім (як і атакувати), зумовило компактність побудов України.

Вирішивши освіжити атаку, в другій половині тайму Фоменко замість «наївшися» Зозулі та Коваленко випустив відповідно Євгена Селезньова та Олександра Зінченка. Якщо у нашої команди справу до ударів по воротам не доходило, то німці періодично перевіряли реакцію Пятова. Зокрема, ціль намагалися вразити Хедіра і Мюллер. Дуже близький до голу був Езіл, вирвавшись на оперативний простір після проникаючої передачі. Спасибі П'ятову!

У кінцівці надію на нічию подарував Селезньов, який отримав довгу передачу від воріт, але Нойер завадив нападнику в штрафній. А ось в компенсований час ніхто не втримав, вийшовшого на заміну Бастіана Швайнштайгера, який замкнув простріл Езіла. Так, це поразка, але за неї не соромно. Наші хлопці показали, що з грандами можуть позмагатися. Головне тепер - не розгубити впевненість.

НІМЕЧЧИНА - УКРАЇНА - 2 : 0

Голи: Мустафі (19), Швайнштайгер (90 + 2).
Німеччина: Нойер, Хектор, Мустафі, Хеведес, Боатенг, Хедіра, Езіл, Гетце (Швайнштайгер, 90), Кроос, Дракслер (Шюррле, 78), Мюллер.
Україна: П'ятов, Федецький, Хачеріді, Ракицький, Шевчук, Ярмоленко, Сидорчук, Степаненко, Коноплянка, Коваленко (Зінченко, 74), Зозуля (Селезньов, 66).
Попередження: Коноплянка (67).

Іван Дивак,

Огляд матчу




12 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Понеділок, 13.06.2016, 10:15 | Повідомлення # 353
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
RATVODДата: Понеділок, 13.06.2016, 11:52 | Повідомлення # 354
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Німеччина - Україна 2 : 0.

З піднятою головою
.




Збірна України продовжила невтішну для себе статистику зустрічей
з командою Німеччини, не вигравши ще жодного з шести поєдинків.
Але! У поразці в Ліллі є позитивні нотки.


Перший момент - психологічний. Незважаючи на те, що підопічним Михайла Фоменка протистояли одні з головних фаворитів ЄВРО і діючі чемпіони світу, синьо-жовті не піддалися тиску і грали без тремтіння в колінах. Діяли з позамежної самовіддачею і дисципліною. Тренерський штаб зумів достукатися до підопічних, уникнувши в підготовці до стартового матчу використання таких штампів, як «чемпіони» і «фаворити». В першу чергу, українці билися з командою. Сильною, але не ідеальною. Підтвердить Сергій Сидорчук, кілька разів здорово накрутив суперників.

Другий момент - тактичний. Ні м'яча - значить, немає і нападників, всі повинні оборонятися. Цю тезу Фоменко його підопічні втілили в життя сповна. Саме розуміння того, що назад потрібно повертатися всім (як і атакувати), зумовило компактність побудов України, що напевно послужить добру службу синьо-жовтим в наступних матчах.

Психологічна стійкість і виконання тренерського плану - їх сильні сторони, які повинні визначити необхідні результати для виходу з групи.

Іван Дивак,

13 червня 2016

«Футбольний клуб»


RATVODДата: Понеділок, 13.06.2016, 18:28 | Повідомлення # 355
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група D.





Перемогу чинним чемпіонам Європи приніс пізній гол
Жерара Піке, який підключився до атаки .


Іспанці, на футбольному горизонті у яких маячить золотий європейський «хет-трик», на відміну від двох попередніх першостей континенту, не представляються беззаперечним фаворитом. Але, безумовно, є одними з головних претендентів на перемогу.

«Віддавши» супернику нетривалий стартовий відрізок (протягом якого чехи, втім, нічим матеріальним свою активність не підкріпили), підопічні Вісенте Дель Боске встановили досить міцний контроль над тим, що відбувається на слизькому від дощу полі стадіону Тулузи. Практично начисто позбавивши опонентів м'яча, піренейці почали методично шукати шляхи до воріт Петра Чеха.

На вістрі атаки «Фурії Рохи» діяв Альваро Мората, який і міг відкрити рахунок в поєдинку. Але, встигнувши на простріл Давіда Сільви раніше свого опікуна Томаша Сівока, форвард «Ювентуса» не зміг пробити голкіпера.

До перерви Чех ще як мінімум тричі рятував свою збірну. Небезпечно низом бив той же Мората, надійність кіпера перевіряв Ноліто, прекрасний шанс упустив виведений на удар Хуанфраном Сільва, для якого ця зустріч стала 100-й в складі національної команди.

Проведений на останніх секундах 45-хвилинки перший удар в площину воріт Давіда Де Хеа аж ніяк не став передвісником «зміни погоди». Відразу після відновлення гри чемпіони Європи влаштували справжній штурм чужих володінь. Вони подали чотири кутових поспіль. Чеським захисникам довелося гарячково блокувати удари Ноліто і Серхіо Рамоса, який опинився в нападі , а «самостріл» Романа Губника після прострілу Мората прийняла на себе штанга.

На 57-й хвилині Губник виправився - відгукнувшись на подачу Ладіславом Крейчі зі штрафного, він бив вже в правильному напрямку, але, ледь дотягнувшись до м'яча, не зміг надати снаряду потрібну швидкість - Де Хеа виловив сферу в правому нижньому кутку.

Ще через кілька хвилин роль останнього в буквальному сенсі захисника довелося виконувати Фабрегасу: після подачі чехами кутового Теодор Гебре Селассіє головою скидав м'яч уздовж воріт, які вже готувався вразити Павло Кадержабек. Сеск на мить випередив захисника, зберігши «сухий» рахунок.

Забий Чехія - для іспанців повторився б сумний сценарій недавнього спарингу зі збірною Грузії. Відповіддю на гол Окріашвілі стало тотальна територіальна перевага фаворита і ... не більше. Не бракувало в тій зустрічі і моментів, подібних тому, який на 70-й хвилині мав Жорді Альба, на 73-й - Сільва або на 80-й - Тьяго. Але в підсумку Іспанія змушена була залишати поле з «бубликом».

Цього разу чинного чемпіона врятував Жерар Піке. На 87-й хвилині захисник «Барселони» виявився в потрібному місці, головою замкнувши чергову ідеальну подачу Андреса Інієсти, принісши іспанцям важку стартову перемогу. Правда, вона висіла на волосині в компенсований час, коли удар по воротах Де Хеа наносив Володимир Даріда. Але воротар іспанців не здригнувся.

ІСПАНІЯ - ЧЕХІЯ - 1 : 0

Гол
: Піке (87).
Іспанія: Де Хеа, Хуанфран, Піке, Рамос, Альба, Фабрегас (Тіаго Алькантара, 70), Бускетс, Іньєста, Сільва, Мората (Адуріс, 62), Ноліто (Педро, 82).
Чехія: Чех, Кадержабек, Сівок, Губник, Лімберскі, Даріда, Плашил, Гебре Селассіє (Шура, 86), Росіцкі (Павелка, 88), Крейчі, Нецид (Лафата, 75).
Попередження: Лімберськи (61).

Сергій ВОРОНЮК,

Огляд матчу



13 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Понеділок, 13.06.2016, 22:02 | Повідомлення # 356
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група Е.





У цьому матчі забивали лише ірландці - Уеслі Хулахан відкрив рахунок,
а Кіран Кларк допоміг шведам відігратися.


У стартовому поєдинку групи Е зійшлися команди, що славляться своїми вольовими якостями. Це, до речі, підтвердили стикові матчі, за допомогою яких вони пробилися до фінального етапу. Ірландці досить впевнено розібралися з міцними боснійцями (1: 1 і 2: 0), а шведи в двох красивих і результативних іграх залишили за бортом скандинавських сусідів - датчан (2: 1 і 2: 2).

Зустріч на «Стад-де-Франс» також підносилася як дуель двох лідерів і капітанів Роббі Кіна і Златана Ібрагімовича. Однак форвард збірної Ірландії залишився в запасі, тоді як головний бомбардир «Тре Крукнур» вийшов свою команду на поле.

Пильна увага до Ібрагімовичу була прикута ще й тому, що він стояв на порозі унікального рекорду - отримати статус першого гравця, забивати на чотирьох ЄВРО поспіль. Однак в дебюті поєдинку грізний бомбардир, як і його партнери, перебували в тіні, тоді як номінальні господарі до середини тайму двічі могли засмутити Андреаса Ісакссона.

Спочатку Джефф Хендрік приклався з дальньої дистанції, навівши приціл під штангу - голкіпер кінчиками пальців перевів м'яч на кутовий. А незабаром після подачі кутового і знижки Кирана Кларка Джон О'Ши не вистачило спритності і якихось сантиметрів, щоб вразити порожній кут.

На це шведи відповідь не знайшли, хоча і згуртувалися в обороні, відсунувши гру ближче до центральної осі. Правда, скандинавської концентрації вистачило не надовго. Не встигли закінчитися півгодини, як Роберт Бреді дав найнебезпечніший «залп» трохи вище воріт, а трохи згодом Хендрік перевірив на міцність поперечину.

Проте, до перерви підопічні Еріка Хамра дотягли, запам'яталися за всю першу половину тільки двома спробами Златана - в «стінку» після штрафного і в «молоко» після розіграшу єдиного кутового.

Однак після відпочинку «Тре Крунур» таки змушені були капітулювати. Ірландці видали божевільний старт другої половини. Ненаситний Хендрік знову не зміг переграти Ісакссона, але голкіпер, як з'ясувалося, лише відстрочив вирок. Вже в наступній атаці Шимус Коулмен продерся справа уздовж лицьової до воротарського, виконавши кидок в напрямку Уеслі Хулахана. Півзахиснику «Норвіча» ніхто опору не чинив, і він з району 11-метрової позначки виявився точний.

Лише після цього Швеція відійшла від сплячки і почала створювати гольові моменти. Так, Даррен Рендолф виручив ірландців в одному з епізодів, але і він виявився би безсилий проти добивання Еміля Форсберг, потрап вінгер «Лейпцига» у ворота із забійної позиції. Ожив і Златан, отримавши свій шанс після години. Лідер гостей в дотик замкнув подачу з лівого флангу Мартіна Ольссона, але промахнувся фактично з лінії воротарського.

Оборона команди Мартіна О'Ніла трималася з останніх сил і, здавалося, зуміла відбити натиск суперника. Однак, отримавши кілька хвилин на перепочинок, капітулювала, не впоравшись з виниклою аритмією. Це Кларк, в спробі перервати простріл Ібрагімовича в центр штрафного, головою відправив м'яч у сітку власних воріт повз оторопів Рендолфа.

Кінцівка зустрічі пройшла у гострій грі зі змінною перевагою, але більше голів цього вечора глядачі в Сен-Дені не побачили.

ІРЛАНДІЯ - ШВЕЦІЯ - 1 : 1

Голи
: Хулахан (48) - Кларк (71, автогол).
Ірландія: Рендолф, О'Ши, Кларк, Коулмен, Уїлан, Маккарті (Макгіді, 85), Хулахан (Кін, 78), Бреді, Хендрік, Уолтерс (Макклін, 64), Лонг.
Швеція: Ісакссон, М.Ольссон, Гранквіст, Лустіг (Юханссон, 45), Лінделеф, Форсберг, Левицькі (Екдаль, 86), Чельстрем, С.Ларссон, Берг (Гвідетті, 59), Ібрагімович.
Попередження: Маккарті (43), Вілан (77) - Лінделеф (61).

Віктор КОТІВ,

Огляд матчу



13 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Вівторок, 14.06.2016, 08:09 | Повідомлення # 357
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група Е.





Долю наполегливого ​​протистояння в Ліоні вирішив Емануеле Джаккеріні,
а добив бельгійців Граціано Пелле
.


Програму п'ятого ігрового дня закривав один із найбільш багатообіцяючих матчів групової стадії. На «Ста-де-Ліон» неймовірно талановита збірна Бельгії приймала збірнуІталії, якапереживає не найкращі часи, але все одно грізну . І, як то кажуть, найшла коса на камінь.

Нескладно було передбачити, що більш технічні і індивідуально сильні бельгійці постараються захопити ініціативу. Але всім же відомо, що немає в світі другий такий команди, яка вміла б так гасити чужі атаки, як «Скуадра Адзурра». Так, їй катастрофічно не таких креативників, якими були Роберто Баджо і Алессандро Дель П'єро, немає бійців калібру Дженнаро Гаттузо, не виріс новий Паоло Мальдіні. Але тактична грамотність, чіпкість, характер, вміння вести позиційну гру - це у італійців в крові. Так що як Еден Азар, Ромелу Лукаку і Кевін де Брейне не старалися, а придушити суперника стартовою активністю їм не вдалося.

Був у «Червоних дияволів» непоганий розіграш під кінець дебютної 10-хвилинки - коли Раджа Наїнгголан щільно приклався до м'яча з-за меж штрафного, але досвідчений Джіджі Буффон з ударом впорався. А незабаром старанні італійці вирівняли гру.

Виявилося, що підопічні Антоніо Конте не проти відрізками діяти першим номером і контролювати м'яч. Тільки досить довго не вдавалося зрозуміти, за рахунок чого ж італійці збираються долати оборону суперників. Поки не наступила 32-я хвилина.

Бельгійські центральні захисники допустили позиційний прорахунок, і тут же Даніеле де Россі з центрального кола видав шикарний закид у вільну зону на Емануеле Джаккеріні, ну а той технічно обробив м'яч і холоднокровно розібрався з Тібо Куртуа.

Загалом, фірмовий гол: начебто нічого не віщувало супернику біди, коли - бац! - І м'яч у сітці. Як то кажуть, все геніальне - просто. І ця італійська простота явно вибила бельгійців з колії. Не можна сказати, що вони запанікували. Але Ромелу Лукаку продовжував сидіти на голодному пайку, а Тібо Куртуа регулярно вступав в гру. І, до речі, якби не воротар збірної Бельгії, який парирував складний м'яч після удару Антоніо Кандрева, все в цьому поєдинку було б вирішено ще до перерви.

На другий тайм бельгійці вийшли куди більш «зарядженими». Очевидно, Марк Вільмотс провів в роздягальні відповідну роботу. І на 55-й хвилині нарешті виник момент у Лукаку. У вряди-годи італійські захисники допустили помилку в розташуванні, і Ромелу на граничній швидкості накотив до штрафної збірної Італії, проте його, мабуть, збентежив рвонув назустріч Буффон і форвард схибив, хоча робив ніби все правильно, завдавши обвідний удар до того, як воротар скоротив кут обстрілу .

Цей епізод помітно пожвавив гру. У тому плані, що стало веселіше з моментами. Італійці відповіли класним ударом Граціано Пелле, який виграв повітряну боротьбу після навісної передачі, але знову на висоті виявився Куртуа, який записав до свого активу другий суперсейв. І тут же свій клас продемонстрував Буффон, який відбив удар Азара з середньої дистанції.

Загалом, відрізок вийшов - на диво. Ну а в цілому другий тайм пройшов він з деякою перевагою Бельгії. Все логічно: їй потрібно було відіграватися, тому вона більше часу проводила в атаках, надаючи дуже пристойний тиск на оборону «Скуадри Адзурри».

Як по хорошому, підопічні Вільмотс награли на нічию, але свої шанси вони упустили. На 82-й хвилині Дивока орігамі головою переправивши м'яч над поперечиною, а вже в компенсований час Фелайні не зміг завдати удару з меж воротарського. Закінчилося ж все марним навалом бельгійців і стрімкої контратакою Італії в компенсований час, яку завершив Граціано Пелле. Зробив, так би мовити, контрольний постріл.

БЕЛЬГІЯ - ІТАЛІЯ - 0 : 2

Гол
: Джаккеріні (32), Пелле (90 + 3).
Бельгія: Куртуа, Вермален, Сіман (Карраско, 76), Алдервейрелд, Вертонген, Вітсель, Азар, Наінгголан (Мертенс, 62), де Брейне, Феллені, Р.Лукаку (орігамі, 73).
Італія: Буффон, К'єлліні, Бардзальї, Дарміан (Маттіа Де Шильйо, 59), Бонуччі, Джаккеріні, Пароло, Де Россі (Мотта, 78) Кандрева, Едер (Іммобіле, 75), Пелле.
Попередження: Вертонген (90) - К'єлліні (65), Едер (75), Бонуччі (78), Мотта (84).

Микита ШМЕЛЬОВ,

Огляд матчу



13 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Вівторок, 14.06.2016, 20:21 | Повідомлення # 358
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група F.





Угорці поклали на лопатки лідера завдяки голам Адама соло і Золтана Штібера,
а також видалення київського динамівця Александара Драговича
.


Фаворит цієї зустрічі був відомий заздалегідь - збірна Австрії, яка феєрично пройшла відбірковий цикл ЄВРО-216 (дев'ять перемог і одна нічия в десяти матчах), пророкували не тільки перемогу в дуелі з угорцями, а й вихід з групи F разом з Португалією (ввечері битиметься з ісландцями).

Залишалося австрійцям, з київським динамівцем Александаром Драговичем в стартовому складі, довести свою перевагу на «Стад-де-Бордо». Чого не відняти, за потенціалом і іменах команда Марселя Коллера значно перевершувала свого опонента. Один тільки Давида Алаба коштує дорожче всієї угорської збірної ...

Півзахисник «Баварії» і став головним заспівувачем альпійцев. Вже на 30-й секунді м'яч після його підступного удару низом з відскоком від землі потрапив в штангу, а незабаром Габор Кіра вдало вибрав позицію, звівши нанівець ще одну спробу зоряного хавбека. Здавалося, номінальні господарі без проблем дотиснуть суперника і організовують бажаний швидкий гол, але не тут-то було.

Підопічні Паля Дардоі, натхнені впевненими діями свого 40-річного голкіпера, який став, до речі, найстаршим футболістом в історії чемпіонатів Європи, в подальшому ні в чому не поступалися противнику. Більш того, в плані фізичної готовності Угорщина виглядала навіть солідніше, ось тільки з індивідуальною майстерністю раз по раз оголювалися проблеми. Довести свою ініціативу до реальних гольових моментів гості не зуміли, а там і Алаба своєю активністю вивів партнерів з штилю.

На 35-й хвилині Кіра змусив глядачів на трибунах в оваціях схопитися з місць, зробивши приголомшливий сейв після «пострілу» Златко Юнузовича. А під завісу першого тайму команди запороли ще по шансу. Марко Арнаутович з Мареком Янко вивалилися удвох на одного захисника, проте форвард «Сток Сіті» віддав передачу за спину нападнику «Базеля», а у набігшого Мартіна Харніка з ударом не склалося. У оборотці ледь не наказав австрійців Болаж Джуджак, але, увійшовши до штрафного, не потрапив в створ.

Дебют другої половини також залишився за хлопцями Коллера, які буквально пошматували прострілами угорські володіння. Тільки з завершальною стадією не клеїлося. Навіть за допомогою захисників противника, які періодично мазали повз м'яч при спробі виносу. У відповідь Джуджак налагодив приціл, змусивши блиснути реакцією Роберта Альмера.

А по завершенні години гри в Бордо запахло сенсацією, яка незабаром прийняла вельми реальних обрисів. Ласло Кляйнхайслер з Адамом соло розіграли «стіночку» і останній, вийшовши на побачення з голкіпером, проштовхнув м'яч повз кіпера.

Альпійці кинулися відіграватися, але із зайвою спритністю, наштовхнувшись на видалення. На жаль, підвів свою команду «українець» Драгович. Центрбек грубо обійшовся з Томашем Кадаром, миттю побачивши перед собою другий «гірчичник» від французького арбітра Клемана Тюрпен.

Незважаючи на видалення, Австрія не відмовилася від атакуючих дій, влаштувавши гру в «пан» або «пропав». Ставка програла. Нічого не показавши в атаці, «прірву» червоно-чорні могли не один раз, будь угорці точніше при виконанні останньої передачі, а Альмер не виручив після «залпу» Крістіана Немета. Проте футболістам Дардоі пощастило зробити ще одну пробоїну в австрійському корпусі - вийшов на заміну Золтан Штібер в ендшпілі втік на побачення з Альмерії і не залишив тому жодного шансу.

АВСТРІЯ - УГОРЩИНА - 0 : 2

Голи
: соло (62), Штібер (87).
Австрія: Альмер, Фукс, Хінтереггер, Драгович, Кляйн, Алаба, Баумгартлінгер, Харнік (Шопф, 77), Юнузович (Забітцер, 59), Янко (Окоті, 65), Арнаутович.
Угорщина: Кіра, Фіоло, Кадар, Лонг, Гузміч, Нодь, Кляйнхайслер (Штібер, 80), соло (Прішкін, 69), Немет (Пінтер, 89), Джуджак, Геро.
Попередження: Драгович (33) - Немет (80).
Вилучення: Драгович (66, повторне попередження).

Євген ЛЕБЕДЄВ,

Огляд матчу



14 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Вівторок, 14.06.2016, 22:24 | Повідомлення # 359
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група F.





Повівши в рахунку і маючи помітну ігрову перевагу, команда Фернанду Сантуша,
схоже, втратила пильність і забула про головне уміння ісландців
.


І в підсумку дебютанти чемпіонату Європи піднесли сюрприз, відповівши на гол Нані точним ударом Біркір Б'ярнасон, який завершив швидку контратаку.

Матч в Сент-Етьєні завершував програму першого туру групової стадії і викликав чималий інтерес. Ні, справа не в Кріштіану Роналду. Про нього відомо абсолютно все, і навіть те, чого він сам не знає. І з Португалією, загалом, все зрозуміло. Команда міцна, але занадто залежна від одного гравця, який дуже хороший, але вже не молодий і навряд чи зможе витягнути її далеко за межі першого раунду плей-офф.

А ось Ісландія ... Ось ця команда реально інтригувала. Після всіх її подвигів в кваліфікації не могла не інтригувати. Легко сказати - суворі хлопці з країни гейзерів знищили Туреччину (3: 0), залишили ЄВРО-2016 без Голландії, обігравши її і вдома (2: 0), і в гостях (1: 0), обмінялися перемогами з чехами, а першим місцем в групі поступилися лише в останній момент, уже забронювавши за собою заповітну путівку до Франції.

Без будь-яких сумнівів: ця збірна Ісландії - найкраща за всю історію футболу в цій маленькій країні. І хоча беззаперечним фаворитом матчу на «Жоффруа Гишар» вважалася Португалія, чимало було й таких експертів, які пророкували підопічним Фернанду Сантуша проблеми.

Дебют поєдинку підтвердив: проблеми у збірної Португалії, дійсно, можуть виникнути. І серйозні. Вже на п'ятій хвилині її захисники прогавили спритного Гільфі Сігурдссона, який увірвався в ліву частину штрафної і фактично вивалився один на один з воротарем. Ось тільки переграти Руя Патрісіу форварду ісландців не вдалося, хоча захисники дозволили йому пробити двічі.

Такий різкий випад укупі з високим пресингом команди Ларса Лагербека вселив надію, що нинішній вівторок буде днем ​​сюрпризів на ЄВРО-2016. Але португальці досить швидко зорієнтувалися в ситуації, піднявши темп і поставивши суперника на місце.

Хвилини з 10-ї на полі вималювалася чітка картина: технічні португальці впевнено контролюють м'яч і подовеу будують позиційні атаки, а ісландці займаються в основному руйнуванням, самовіддано випалюючи траву на своїй половині поля.

Треба сказати, що оборонялися «білі» дуже навіть непогано. По крайній мірі, до небезпечних моментів біля воріт Ханнес Халльдоурссона в першому таймі доходило нечасто. По суті номінальні господарі мали два шанси, щоб забити. І обидва випали Нані. На 22-й хвилині, після передачі Кріштіану Роналду, він переграти воротаря не зумів, а ось на 31-й, після прострілу Андре Гомеша, пробив так, що Ісландію не врятував би ніхто.

З тим і пішли на перерву.

1: 0 - рахунок слизький. Хоча начебто португальці досить впевнено контролювали хід зустрічі, але для досягнення зони комфорту був потрібний ще один забитий м'яч. Так що в другому таймі вони продовжили наступ на всіх фронтах. І все, можливо, було б у них добре, якби не втратив пильність автор гольової передачі.

На 51-й хвилині ісландці провели швидкий випад правим краєм, Андре Гомеш недопрацював з Йоханом Гудмундссон, а головним героєм епізоду виявився Біркір Б'ярнасон, в дотик замкнув флангову передачу.

Ось так - простенько і зі смаком - Ісландія повернула на поле інтригу, забивши свій перший єврогол. Природно, цей варіант португальців категорично не влаштував. Вони тут же з подвоєними силами рвонули відновлювати справедливість. І, мабуть, на переможний гол награли. Однак на завершальній стадії атак діяли не кращим чином, а тому і задовольнялися лише нічиєю.

Удар Рафаела Геррейро з центру штрафного вийшов занадто слабким, після його ж пострілу зі штрафного м'яч просвистів поруч зі стійкою, Нані з близької відстані влучив у воротаря, а Кріштіану Роналду ... А Кріштіану Роналду особливо і видно не було. Пара невдалих спроб пробити здалеку та удар головою в самій кінцівці, коли м'яч прилетів прямо в руки Халльдоурссона.

Загалом, нічого дивного в тому, що найбільш зоряний футболіст ЄВРО-2016 залишав поле під свист і несхвальний гул португальської публіки. А ісландцям - однозначний респект і щирі вітання з хорошим дебютом. Тим більше, що вони не тільки солідно тримали оборону, а й пару раз огризнувся так, що навіть бувалий Пепе розхвилювався. По очах було видно. Тепер вже точно ні в кого не повернеться язик зневажливо назвати футболістів збірної Ісландії "рибалками".

ПОРТУГАЛІЯ - ІСЛАНДІЯ - 1 : 1

Гол
: Нані (31) - Б.Бьярнасон (51).
Португалія: Руй Патрісіу, Рікарду Карвалью, Пепе, Геррейро, Данилу, Моутінью (Саншеш, 71), Гомеш (Едер, 85), Маріу (Куарежма, 76), Нані, Кріштіану Роналду.
Ісландія: Халльдоурссон, Скуласон, Р. Сігурдссон, Севарссон, Б.Бьярнасон, Г. Сігурдссон, Арнасон, Гуннарссон, Бедварссон, Гудмундссон (Е.Бьярнасон, 90 + 1), Сігторссон (Фіннбогасон, 81).
Попередження: Б.Бьярнасон (51), Фіннбогасон (90 + 4).

Микита ШМЕЛЬОВ,

Огляд матчу



14 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Середа, 15.06.2016, 10:22 | Повідомлення # 360
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
ПОРТУГАЛІЯ - ІСЛАНДІЯ - 1 : 1

Гол Нані виявився ювілейним




Головна сенсація вівторка народилася в Сент-Етьєні, а головним героєм вечора на «Жоффруа Гишар» став Біркір Б'ярнасон, який забив перший для Ісландії гол на чемпіонатах Європи. Але найкращим гравцем матчу експерти офіційного сайту УЄФА визнали Нані. І це абсолютно справедливо.

Син емігрантів з Кабо-Верде, який свого часу грав за «МЮ», а нині планує змінити «Фенербахче» на «Інтер», дійсно видав відмінну гру, відсунувши в тінь самого Кріштіану Роналду.

Саме від Нані виходила найбільша небезпека воротам ісландців. Він завдав півдюжини ударів по воротах, створив два хороших моменти для партнерів, вразив точністю передач (пройшли 23 з 26-ти). Ну а забитий ним в першому таймі гол виявився 600-м на чемпіонатах Європи.

Так що у вівторок увечері Нані, можна сказати, увійшов в історію і виявився в солідній компанії авторів ювілейних євроголів.

Ось список його попередників: Алан Жиресс (Франція), Кім Вільфорт (Данія), Златко Захович (Словенія), Тьєррі Анрі (Франція), Хаві (Іспанія).

Так доречі. Не слід чекати, що до фінішу ЄВРО-2016 цей список поповниться ще одним ювіляром. Теоретично можливо - попереду ще 39 матчів, і забити в них 99 м'ячів цілком реально. Але справа в тому, що учасникам турніру у Франції голи даються з великими труднощами. За підсумками першого кола виходить 1,83 в середньому за гру. Поки що це найгірший результативність на ЧЄ з 1980 року.

Микита ШМЕЛЬОВ,

15 червня 2016

«Футбольний клуб»


Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Все про спорт » Новини ФУТБОЛу (Обговорення дозволено !!!)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024