FORUM TV-SATЧетвер
28.03.2024, 15:42

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Все про спорт » Новини ФУТБОЛу (Обговорення дозволено !!!)
Новини ФУТБОЛу
kozakuaДата: Неділя, 26.02.2012, 20:05 | Повідомлення # 1
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн


Новини Ф У Т Б О Л У.



ЧС-2022: розклад та результати матчів кваліфікації




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,
повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно бути активним і виглядати так:
RATVODДата: Середа, 15.06.2016, 21:06 | Повідомлення # 361
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група F.





На реалізований Богданом Станку пенальті
точним ударом відповів екс-київський динамівець Адмір Мехмеді.


У першому турі команди добилися протилежних результатів. Румуни поступилися господарям турніру французам (1 : 2), а швейцарці мінімально здолали албанців. А тому, матч на екваторі групового етапу ставав ключовим для обох суперників.

У разі перемоги підопічні Володимира Петковича фактично гарантували б собі вихід в плей-офф і складний поєдинок з «триколірними» вже не мав би для них великого значення. У свою чергу поразка ставила б на край прірви дружину Ангела Йорденеску, яких, при певних розкладах, могла б не врятувати можлива вікторія в завершальній зустрічі з Албанією.

З огляду на ціну протистояння на «Парк-де-Пренс», можна було припустити, що наставниками буде взята на озброєння обережна тактика, з акцентом на оборону. Однак з перших же хвилин опоненти відкинули таке припущення. Особливо це стосується альпійцев, за рахунок більш високої індивідуальної майстерності заволоділи ініціативою і ледь не втілили її в забитий м'яч вже в дебюті.

Харіс Сеферович на межі офсайду отримав передачу на вході в штрафну, розкрутив захисника, але не влучив у дальній кут, виконуючи обвідним «на техніку». Трибуни видихнули, а швейцарці ще з більшою ретельністю навалилися на румунські редути. Ті чинили опір, місцями тріщали, але трималися. В одному з епізодів на виручку своїм партнерам прийшов голкіпер Чипріан Тетерушану, в падінні ногами парирував «постріл» з близької відстані того ж Сеферович.

Загалом, гол назрівав, і він відбувся, але не туди, куди чекали. Румуни огризнувся контрвипадом, який завершив ... капітан швейцарців Стефан Ліхштайнер, потягнувши у власному штрафному за футболку Олександру Кіпчу. Головний арбітр зустрічі росіянин Сергій Карасьов був непохитний - пенальті! Богдан Станку холоднокровно розвів м'яч і Янна Зоммера по різних кутах.

Команда Петковича, швидко прийшовши до тями після такого несподіваного проколу, продовжила наступ. Тетерушану потягнув з-під поперечини удар Фабіана Шера, після чого виграв дуель у Рікардо Родрігеса, небезпечно виконав «стандарт». Однак тепер наступальний рух був аж ніяк не одностороннім. Між моментами швейцарців Крістіан Сепунару, опинившись спритнішим за всіх у володіннях противника, ледь не збільшив перевагу, влучивши у штангу.

На зустрічних курсах перший тайм і завершився. Ближче до успіху були альпійці, але до перерви цифри на табло залишилися незмінними.

Відпочивши, збірна Румунії знову мало не прийняла щедру допомогу опонента, не зумівши за пару хвилин до цього відзначитися самостійно. Вийшовши на заміну Овідіу Хобан двічі пробивав з близької відстані: в першому випадку його удар блокували захисники, а в другому - м'яч пройшов поруч зі штангою. Після чого Йохан Джуру ледь не спорудив автогол, перериваючи простріл. На щастя для швейцарців - всього лише кутовий.

На тому везіння гостей не закінчилося - 57-я хвилина нарешті стала для них щасливою. Екс-форвард київського «Динамо» Адмір Мехмеді виявився першим на м'ячі після розіграшу кутового і потужним ударом з лівої вколотив м'яч у дальній кут воріт Тетерушану.

Продовження банкету від швейцарців можна було і не просити. Відчувши близькість дебютної на ЄВРО-2016 вольової перемоги, «червоно-білі» поспішили вперед, накочуючи одну атакуючу хвилю на румунські володіння за одною. Втім, зайва квапливість не сприяла холоднокровності в завершальній стадії. А адже моменти були непогані. Мехмеді з Емболо двічі виходили на ударні позиції, Джердан Шакірі виконував «ножиці» ...

У підсумку команди залишилися при своїх з непоганими шансами на продовження боротьби, навіть незважаючи на те, що в активі швейцарців стало чотири очки, а румуни набрали всього одне. Перемога збірної Румунії над Албанією при поразці Швейцарії від Франції може запросто поміняти команди місцями.

РУМУНІЯ - ШВЕЙЦАРІЯ - 1 : 1

Голи
: Станку (18, з пенальті) - Мехмеді (57).
Румунія: Тетерушану, Григоре, Влад Кірікеш, Сепунару, Рац (Філіп, 62), Пінтілій (Хобан, 46), Кіпчу, Торже, Препеліца, Станку (Андоні, 84), Кешер.
Швейцарія: Зоммер, Джуру, Родрігес, Ліхштайнер, Шер, Джемайлі (М.Ланг, 83), Бехрамі, Шакірі, Сеферович (емболія, 63), Мехмеді, Джака.
Попередження: Препеліца (22), Кіпчу (24), Кешер (37), Григора (76) - Джака (50), емболії (90 + 4).

Віктор КОТІВ,



15 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Середа, 15.06.2016, 21:47 | Повідомлення # 362
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група F

.



Підопічні Яна Козака здобули заслужену перемогу,
хоча й спалили чимало нервових клітин в кінцівці матчу.


Парадоксально, але напередодні звітного поєдинку роздуми про турнірні перспективи команд відійшли на другий план. У футбольному середовищі домінувала навколофутбольна тема - дика витівка російських фанатів (змахують на засланих тітушек) в Марселі, де ті в суботу напали на вболівальників в англійському секторі стадіону, продовживши насильство і після фінального свистка. Це призвело до летального результату.

Реакція УЄФА не забарилася - умовна дискваліфікація російської збірної. А французькі правоохоронці взялися вичисляти хуліганів і провели серію арештів, в результаті зробивши висновок, що «ввічливі вболівальники» з Росії є осередком підвищеної небезпеки. Ось такий нездоровий інформаційний фон супроводжував підготовку до матчу Росія - Словаччина.

У першому турі команда Леоніда Слуцького набрала очко, вирвавши в самому кінці нічию у Англії (1 : 1) завдяки підключившомуся до атаки захиснику Василю Березуцькому. У свою чергу словаки упустили нічию в протистоянні з Уельсом (1 : 2). Тому турнірна ситуація змушувала обидва колективи набирати бали. Але для підопічних Яна Козака ця необхідність була гостріше.

Слуцький обійшовся без замін у стартовому складі - з перших хвилин вийшли ті ж футболісти, що діяли проти англійців. А Вайсс вдався до ротації. Ондрей Дуда, який забив одразу ж після виходу на поле з лави запасних, тепер з'явився в «основі». Також з перших хвилин вийшли Томаш Губочан і Віктор Печовскі. У запасі залишилися Душан Швенто, Патрік Грошовскі і Міхал Дюриш.

Стартовий відрізок пройшов в боротьбі за ініціативу, при цьому невелика перевага була за словаками, які і створили першу небезпеку. На 9-й хвилині Марек Гамшик отримав пас з середини, втік від Романа Нойштедтера уздовж лівого краю штрафного і пробив над поперечиною.

До екватора тайму росіяни почали вирівнювати гру і провели парочку атак правим флангом. Загрожували воротам Матуша Козачіка Федір Смолов і Артем Дзюба. Перший здалеку пробив вище цілі, а другий - головою замкнув фланговий навіс, мало не відправивши м'яч у правий кут. Команда Слуцького провела непогану комбінацію на 28-й хвилині, коли Дзюба виводив на оперативний простір Смолова, - мимо.

Словаки навмисне дали росіянам відчути кураж, приспати їх пильність. Після півгодини гри Марек Гамшик видав чудову передачу з середини поля на лівий фланг Володимиру Вайсс. Півзахисник з легкістю розібрався з захистом номінальних господарів і поцілив у дальній кут.

Ну а грунтовно запал Росії був поміркований перед перервою, коли високу індивідуальну майстерність продемонстрував той же Гамшик. Хавбек «Наполі», скориставшись подачею Вайсса від прапорця, накрутив суперника і завдав філігранний удар у верхній кут. М'яч рикошетом від штанги залетів у сітку.

Після відпочинку Словаччина продовжувала виглядати більш заповзятливою ​​командою, а її осмислені атаки серйозно дошкуляли обороні суперника. Так, на 53-й хвилині вона прогавила випад Юрая Куцка, який рвонув по центру і знайшов лівіше Роберта Мака. Півзахисник змусив голкіпера зробити сейв.

Перевага в два голи дозволяло «гостям» сконцентрувати сили на обороні, вичікуючи шанс в контратаці. Тим часом, Росія загострила ситуацію на 66-й хвилині. Смолов отримав м'яч в штрафній, однак під удар лівого хавбека з центру штрафного кинувся Ян Дюріца.

У кінцівці підопічні Слуцького зуміли відквитати гол. На 80-й хвилині Олег Шатов виконав навіс зліва, а вийшовший на заміну Денис Глушаков в стрибку вколотив м'яч у сітку. Фінальний відрізок росіяни «провисіли» на воротах словаків, але останні вистояли, поклавши в скарбничку перші три очки.

РОСІЯ - СЛОВАЧЧИНА - 1 : 2

Голи
: Глушаков (80) - Вайсс (32), Гамшик (45).
Росія: Акінфєєв, Смольников, Ігнашевич, Нойштедтер (Глушаков, 46), Кокорін (Широков, 75), Смолов, Головін (Мамаєв, 46), В. Березуцький, Шатов, Щенніков, Дзюба.
Словаччина: Козачік, Пекарік, Шкртел, Дюріца, Вайсс (Швенто, 72), Дуда (Німець, 67), Губочан, Гамшик, Куцка, Мак (Дюриш, 79), Печовскі.
Попередження: Дюріца (46).

Іван Дивак,



15 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Четвер, 16.06.2016, 07:17 | Повідомлення # 363
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група F





Господарі турніру вийшли в плей-офф, забивши два м'ячі на останніх хвилинах.
Відзначилися вийшовший на заміну Антуан Грізманн
і герой першого матчу французів Дімітрі Пайє.


Згідно передстартовим «пасьянсам» марсельського поєдинку, це була перша зустріч турніру, в якій фаворит вимальовувався настільки явно. Після натужної перемоги над Румунією, в матчі відкриття, від господарів футбольного свята чекали якщо чи не гольової феєрії, то вже як мінімум розкутої гри і перемоги з запасом міцності.

Очевидно, не зовсім задоволений грою своєї команди в попередній дуелі, наставник французів Дідьє Дешам залишив в запасі двох лідерів команди - місця Антуана Грізманн і Поля Погба зайняли Антоні Марсьяль і Кінгслі Коман. Скоріш за все, ця рокіровка в будь-якому разі не послабить «триколірних». Навпаки, відсутність в обороні албанців їх головної зірки Лоріка Цани, по ідеї, повинна було зробити редути команди більш прохідними.

Однак вже до перерви стало ясно: «виховний захід» Дешама себе не виправдав. Протягом цілого тайму французи створили біля воріт Етріта Бериши аж один напівмомент - коли Олів'є Жиру бив головою після навісу Дімітрі Пайє зі штрафного.

По частині винахідливості в чужій штрафній Албанія фаворита навіть переплюнула. Зберігши, як і суперник, мало привабливий нуль в графі «удари по воротах», підопічні Джанні Де Б'язі подали три кутових проти одного і як мінімум двічі змусили Уго Льоріса і його партнерів зітхнути з полегшенням. На 25-й хвилині Армандо Садіку на якусь мить не встиг на простріл Ельсейда Хюсая. А під завісу тайму розіграш кутового завершував ударом Ермір Леняні, але на шляху м'яча опинилася нога захисника.

Вихід на поле Погба, здавалося, подіяв відразу ж. Через півхвилини після відновлення боротьби навіс з лівого флангу ледь не замкнув головою Коман. Втім, «обіцяти - ще не означає одружитися». Гості відповіли ще більш небезпечним моментом. Ледіан Мемушай, «продавивши» Бакарі Санья, змусив того зрізати м'яч у свої ворота. Відбившись від штанги, снаряд потрапив в голову вже розпластавшомуся албанському хавбеку і поскакав за лінію.

Позначивши свою готовність контратакувати, албанці все ж змушені були зосередитися на діях оборонних. Трибуни «Велодрому» гнали господарів вперед, до перемоги. Зрушити справу з нульової точки був покликаний вихід Грізманна на 68-й хвилині. Трохи раніше упустив черговий шанс вразити ціль Жиру. А трохи пізніше - зрівняв рахунок по потраплянням в штанги, знову вистрибнувши вище всіх і пробив головою.

Облога воріт Бериши тривала. Незрозуміло, як Лоран Косцельни не переправив у сітку навіс Пайє зі штрафного. Блез Матюйді ледь не вискочив з-за спини Хюсая після прострілу і рикошету. Вдало підставив ногу під дальній удар Нгола Канті захисник. Вчасно для тих, хто захищався, поїхала нога у готового порвати сітку Погба.

І, нарешті, на 90-й хвилині елегантним кивком голови матеріалізував перевагу французів Грізманн, якому асистував Аділь Рамі. Якщо не брати до уваги двох штанг, це був перший удар в площину воріт у виконанні гравців обох команд! Саме він забезпечив французам вихід в плей-офф. А «контрольний постріл» оформив Пайє, який завершив контратаку на шостій компенсованій хвилині.

ФРАНЦІЯ - АЛБАНІЯ - 2 : 0

Голи:
Грізманн (90), Пайє (90 + 6).
Франція: Льоріс, Санья, Рамі, Косцельни, Евра, Канте, Матюйді, Коман (Грізманн, 68), Пайє, Марсьяль (Погба, 46), Жиру (Жиньяк, 77).
Албанія: Беріша, Хісао, Аджеті (Весели, 85), Маврай, Аголлі, Ліла (Роші, 71), Абраші, Кукель (Джака, 74), Мемушай, Ленжані, Садіку.
Попередження: Канті (88) - Кукель (55), Абраші (81).

Сергій ВОРОНЮК,



15 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Четвер, 16.06.2016, 13:02 | Повідомлення # 364
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група С



16 червня, початок - 19:00

Пряма телетрансляція - на каналі «Україна»


На груповому етапі ЄВРО-2016 збірна України в п'ятий раз у своїй історії поміряється силами з командою Північної Ірландії. Раніше жовто-сині жодного разу не програли британцям.

Взаємостосунки

• У чотирьох матчах з Північною Ірландією українці здобули дві перемоги при двох нічиїх.

• Обидва матчі суперників в рамках чемпіонату Європи (в кваліфікації ЄВРО-2004) завершилися нульовою нічиєю.

• Дві інші зустрічі відбулися у відбірковому циклі ЧС-1998 і Україна двічі взяла верх. Переможні голи в Белфасті (1: 0) і Києві (2: 1) забили Сергій Ребров і Андрій Шевченко відповідно.

• У Белфасті тоді зіграв нинішній наставник збірної Північної Ірландії Майкл О'Ніл, який вийшов на заміну.

• Єдиний гол північноірландців в цих матчах забив Іен Доуі, який відзначився на 14-й хвилині київського поєдинку.

Факти ЄВРО - Україна
• Україна виступить на першості континенту вдруге. Чотири роки тому вона брала ЄВРО-2012 разом з Польщею, а нині пробилася до фінальної частини, здолавши в стикових матчах Словенію.

• Найвищим досягненням збірної України є вихід в чвертьфінал ЧС-2006 в Німеччині.

• Українські клуби двічі грали на «Жерлані» і обидва рази програли місцевому «Ліону» з рахунком 0: 1. Не пощастило київським «Динамо» (Ліга чемпіонів УЄФА-2006/07, груповий етап) і одеському «Чорноморцю» (Ліга Європи УЄФА-2013/14, 1/16 фіналу).

Факти ЄВРО - Північна Ірландія
• Для північноірландців це буде перший чемпіонат Європи. Британці не виступали на великих турнірах з часів ЧС-1986 в Мексиці, де вони припинили боротьбу на груповому етапі.

• Найвищим досягненням збірної Північної Ірландії є вихід в 1/4 фіналу ЧС-1958 в Швеції, де британці були розгромлені командою Франції - 0: 4.

Зв'язки між гравцями та інше
• Клуби двох країн зустрічалися в єврокубках вісім разів, і у всіх випадках брали верх представники України. Остання з подібних дуелей відбулася в кваліфікації Ліги Європи-2011/12, коли «Ворскла» розгромила «Гленторан» із загальним рахунком 5: 0.

• Капітани команд Стівен Девіс і Анатолій Тимощук зустрічалися у вирішальному матчі Кубка УЄФА-2007/08 в Манчестері. «Зеніт» Тимощука виявився сильнішим за «Рейнджерс» Девіса - 2: 0.

16 червня 2016

«Футбольний клуб»[


RATVODДата: П`ятниця, 17.06.2016, 21:49 | Повідомлення # 365
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група С





Голи Гарета Макаулі і Найана МакГінн
максимально ускладнили синьо-жовтим завдання виходу з групи.


У першому турі суперники не набрали жодного очка, тому питома вага перемоги в очній дуелі збільшувався в рази. Особливо це стосувалося ірландців, яким в останньому турі потрібно було битися з Німеччиною. Але і для українців легкої прогулянки у зустрічі з поляками не намічалося. Для того, хто програв в матчі Україна - Північна Ірландія останній тур і зовсім перетворювався на формальність.

Наставник синьо-жовтих Михайло Фоменко не став вдаватися до радикальних змін в складі в порівнянні з першим поєдинком. Єдина перестановка в стартовому складі стосувалася позиції центрфорварда, на якій замість Романа Зозулі цього разу з перших хвилин вийшов Євген Селезньов. У свою чергу Майкл О'Ніл замінив відразу п'ятьох виконавців у порівнянні з попередньою зустріччю.

Перші хвилини матчу підтвердили очікування справжньої битви, вилившись в серію жорстких, але в рамках правил, підкатів. Досить швидко відбувся і перший удар по воротах. Вже на четвертій хвилині Стюарт Даллас знайшов можливість для удару по воротах українців. Андрій Пятов надійно зафіксував м'яч, не давши жодного шансу відразу двом набігає опонентам.

Відразу ж після цього епізоду підопічні Фоменка повністю заволоділи ініціативою. Вони змушували суперника проводити час переважно у відборі м'яча, а втрачаючи його, відразу ж активно включали колективний пресинг.

Особливо активним був Сергій Сидорчук, який частенько обкрадав нерозторопних суперників на своє і на чужій половині поля. Саме Сергій був першим, хто спробував вразити ворота Майкла Макговерна, проте в першому випадку удар був блокований захисником, а в другому м'яч полетів вище воріт.

Дивно, але обидві команди практично не шукали щастя в ударах здалеку, незважаючи на те, що з самого початку зустрічі в Ліоні накрапав дощ. Лише на 24-й хвилині з-за меж штрафного вистрілив по воротах північноірландців Ярослав Ракицький, однак голкіпер впорався. До слова, це був лише перший, і як виявилося, єдиний удар в створ від наших хлопців за весь перший тайм.

Суперник же ближче до другої половини 45-тімінуткі стали діяти впевненіше, а перед перервою і зовсім перехопили ініціативу. По черзі воротам Пятова погрожували Уорд і Макаулі, а найбільш близький до успіху був центральний захисник Кеткарт, який після подачі з кутового пробив головою поруч з хрестовиною.

На другий тайм команди вийшли вже під справжню зливу. Але він швидко відійшов на другий план для наших уболівальників, оскільки вже на перших хвилинах синьо-жовті виявилися в ролі наздоганяючих. Після подачі зі штрафного від Олівера Норвуда верхову боротьбу у штрафному у Хачеріді виграв Макаулі і вразив правий від Пятова кут воріт.

Відповідь українців міг бути блискавичним. Це Коноплянка зі штрафного віддав прямо на Селезньова, який з району 11-метрової пробив незручно для голкіпера, але той все ж зумів намертво зафіксувати м'яч.

Ірландці в свою чергу зупинятися на досягнутому не збиралися, діючи все більш впевнено на підступах до нашого штрафного, і періодично перевіряючи реакцію Пятова. І почався град, який змусив рефері відвести команди в підтрибунне приміщення, був більше на руку хлопцям Фоменко.

Пауза тривала недовго, але все ж погодні умови ніяк не додавали динаміки грі. У такій ситуації завжди легше оборонятися, ніж атакувати, так що синьо-жовтим було подвійно складніше. Але вони старалися і в середині тайму могли бути винагороджені за свої старання, але м'яч після вдалого розіграшу і удару Коваленко з-за меж штрафного зрадницьки пролетів поруч зі штангою.

Не допомогли нашій команді і кинуті Фоменко в бій Роман Зозуля, Денис Гармаш і Олександр Зінченко. Забули про атаку і північноірландці, відійшовши все командою в оборону. Однак на шостій компенсованій хвилині вони примудрилися вдруге вразити ворота П'ятова, коли успішно на добиванні зіграв Макгинн. У підсумку - 0: 2 не на нашу користь, що ні ховає шанси синьо-жовтий на вихід з групи, але робить задачу максимально складною.

УКРАЇНА - ПІВНІЧНА ІРЛАНДІЯ - 0 : 2

Гол:
Макаулі (49), Макгинн (90 + 6).
Україна: П'ятов, Хачеріді, Ракицький, Шевчук, Федецький, Степаненко, Сидорчук (Гармаш, 76), Коваленко (Зінченко, 83), Ярмоленко, Коноплянка, Селезньов (Зозуля, 72).
Північна Ірландія: Макговерн, Хьюз, Кеткарт, Макаулі, Д.Еванс, К.Еванс (Макнейра, 90 + 3), Девіс, Норвуд, Уорд (Макгинн, 69), Уошингтон (Мадженніс, 84), Даллас.
Попередження: Селезньов (40), Сидорчук (67) - Уорд (63), Даллас (87), Д.Еванс (90 + 5).

Дмитро СОБКО,



16 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: П`ятниця, 17.06.2016, 22:13 | Повідомлення # 366
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група С





Вперше на чемпіонаті Європи у Франції матч завершився без забитих голів.
Але все логічно: обидві команди оборонялися краще, ніж атакували,
а ризикувати їм було невигідно ...


З точки зору турнірної стратегії і Німеччину, і Польщу в цьому поєдинку влаштовувала нічия. Чотири очки - практично стовідсотковий прохідний бал в плей-офф, і мати такий актив за тур до фінішу групового етапу дуже навіть непогано. Тому ніхто й не поспішав ризикувати. Виключно з цієї, а не з якоїсь іншої причини.

Поєдинок на «Стад-де-Франс» почався в невисокому темпі - і, як це буває найчастіше, з боротьби за ініціативу. Якої в підсумку заволоділи більш майстровиті німці, чого, власне, теж слід було очікувати.

Вони ж і створили перший небезпечний момент: на 16-й хвилині Мюллер класно зіграв на фланзі, розправившись з Піщек, і зробив передачу в напрямку 11-метрової позначки, а увірвався в штрафний майданчик Кроос завдав сильного удару низом. Пощастило полякам - м'яч пролетів поруч зі стійкою воріт. І, можна сказати, тривожний дзвіночок для підопічних Адама навалювання продзвенів.

Поляки відреагували абсолютно правильно: постаралися відсунути гру подалі від свого штрафного за допомогою пресингу. Ну а в ті відрізки, коли футболістам збірної Німеччини все ж вдавалося окупувати польську половину поля, ряди «Кадри» ставали настільки щільними, що вишукати серед них вільну зону для загострення було просто нереально.

Ось в такому ключі гра і розвивалася. Німці краще контролювали м'яч і більше комбінували, поляки дуже уважно і впевнено тримали оборону і, звичайно ж, намагалися налагодити контргру. В основному - через довгі передачі на Левандовскі, який, до речі, кілька разів обігрував повернувся в стрій після травми Хуммельс, але того дуже добре страхували партнери.

У підсумку перший тайм вийшов, хоча і досить напруженим, але пріснуватим. Було багато тактичної і позиційної боротьби в центральній зоні, але не було реальних гольових атак. Гравці оборони начисто перегравали гравців атаки. Причому, настільки, що Мануель Нойер і Лукаш Фабяньскі фактично 45 хвилин залишалися без роботи.

Після перерви на поле посвіжішало. Ледве голландський арбітр Бйорн Кейперс відновив гру, суперники обмінялися класними випадами, але обом не вистачило завершення.

Спочатку вкрай невдало зіграв Милик, який не зумів замкнути прострільну передачу Гросицького - йому б зіграти ногою (м'яч летів трохи вище рівня коліна), а він чомусь вирішив зіграти головою, нахилившись на бігу в три погибелі і в підсумку лише злегка зачепивши м'яч ... носом . А потім щільний удар з меж штрафного майданчика завдав Гетце - на жаль, для уболівальників бундестім, прямо в руки воротарю.

Загалом, запевки у другого тайму вийшла - що треба. Ну і в подальшому гра йшла веселіше, ніж до перерви. Наприклад, поляки запам'яталися хитрим розіграшем стандарту, коли Левандовскі відпасував п'ятою під удар Милика, якому, втім, знову забракло влучності. А німці кілька разів небезпечно «стріляли» »з-за меж штрафного з гри. Особливо ефектним був удар Езіла, а й Фабяньскі зіграв здорово, витягнувшись у струнку і діставши м'яч під поперечиною.

До середини другого тайму перевага збірної Німеччини стало помітно більше відчутним. Безсумнівно, свою роль зіграли заміни Лева, пристойно перетасував атаку, кинувши в бій Шюррле і Маріо Гомеса. Однак і навалювання проявив мудрість, посиливши оборону свіжими гравцями.

У підсумку, як номінальні господарі не старалися, а дотиснути поляків не змогли. Матч так і завершився без забитих голів. Це - перша нульова нічия на ЄВРО-2016. І якщо учасників матчу такий розклад в результаті цілком влаштував, то для України нулі на табло «Стад де Франс» означали втрату навіть теоретичних шансів на місце в плей-офф.

НІМЕЧЧИНА - ПОЛЬЩА 0: 0
Німеччина: Нойер, Хектор, Боатенг, Хеведес, Хуммельс, Хедіра, Езіл, Гетце (Шюррле, 66), Кроос, Дракслер (Маріо Гомес, 71), Мюллер.
Польща: Фабяньскі, Єджейчик, Піщек, Паздан, Глик, Блащиковські (Капустка, 80), Мончіньскі (Йодловец, 76), Гросицького (Пешко, 87), Крихов'як, Левандовскі, Милик.
Попередження: Хедіра (3), Езіл (33), Боатенг (66) - Гросицького (55), Пешко (90 + 3).

Микита ШМЕЛЬОВ,



16 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: П`ятниця, 17.06.2016, 22:31 | Повідомлення # 367
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група В





Бейл красивим ударом відкрив рахунок,
але джокери Ходжсона Варди і Старрідж схилили чашу терезів.


До британському дербі команди підходили в різному турнірному становищі. Збірна Англії в стартовому матчі недобрала два очка, упустивши перемогу над Росією (1: 1) в самій кінцівці. А Уельс уклав на лопатки Словаччину (2: 1) завдяки вирішального голу Хела Робсон-Кану. Нападнику знадобилося всього десять хвилин після виходу на заміну, щоб зробити результат. Сьогодні ж тренер Крістофер Коулмен поставив його в «основу», зробивши, крім того, ще два зміни. Англійську ж склад залишився без коригувань у порівнянні з матчем проти Росії.

Як і очікувалося, суперники з самого початку задали високий темп. Підопічні Роя Ходжсона захопили ініціативу, спробувавши взяти валлійців наскоком і забити швидкий гол. Не вийшло. А ось валлійцям вдалося створити першу загрозу - на 5-й хвилині Джо Харт взяв удар Джеймса Честера.

Відповідь «трьох левів» був куди небезпечніше. Харі Кейн рвонув в контратаку, катнув правіше на Адама Лаллану, який вирізав класний простріл на хід Рахіму Стерлінгу. Півзахисник випередив Крістофера Гантера, але пробив над поперечиною. Англійці комбінували, перехоплювали м'яч в середині поля, але насичена оборона суперника стояла стійко.

В середині тайму вболівальників Уельсу змусив понервувати Гері Кехілл. Після штрафного Уейна Руні захисник з-під Ешлі Вільямса підправив м'яч головою в руки голкіперу Уейну Хеннессі. Трохи пізніше рахунок міг відкрити Кріс Смоллінг, замикаючи головою навіс від прапорця, - м'яч пройшов в притирання з лівої штангою. Не реалізувавши ігрову та територіальну перевагу, англійці пропустили. На 42-й хвилині Руні сфолив перед штрафним на Робсону-Кану. До воріт було далеко, але Гарета Бейла це анітрохи не збентежило. Лідер Уельсу красивим ударом змусив Харта капітулювати, перервавши невтішну для своєї збірної серію: у трьох останніх зустрічах з географічними сусідами англійці не пропустили жодного гола.

У перерві Ходжсон зробив дві перестановки в атакуючий лінії своєї команди, випустивши героя минулого розіграшу Прем'єр-ліги в складі «Лестера» Джеймі Варди і Деніела Старріджа. І вгадав містер Рой!

Після гострого удару Руні під праву штангу «леви» організували масовану атаку, яка призвела до взяття воріт. Старрідж навісив в штрафну, м'яч від капітана збірної Уельсу Ешлі Вільямса отскчіл до Варди, який з розвороту зрівняв рахунок.

Такий поворот окрилив підопічних Ходжсона, який просто таки взяли в облогу ворота Уельсу. Були моменти у Старріджа, але йому не вистачило точності. Валлійці сподівалися на контратаки, які, втім, носили рідкісний характер. Виділити можна хіба що прорив Джонатан Вільямса на 80-й хвилині - вище поперечини. Хоч «автобус» команди Коулмена стояв намертво, його вдалося посунути в компенсований час. Старрідж прийняв в штрафний м'яч від Деллі Аллі і пробив в ближній кут.

Таким чином, Англія з чотирма очками робить великий крок до плей-офф.

АНГЛІЯ - УЕЛЬС - 2 : 1

Голи:
Варді (56), Старрідж (90 + 2) - Бейл (42).
Англія: Харт, Смоллінг, Кехілл, Роуз, Уокер, Стерлінг (Старрідж, 46), Лаллана (Решфорд, 73), Дайер, Аллі, Кейн (Варди, 46), Руні.
Уельс: Хеннессі, Девіс, Тейлор, Гантер, Ешлі Вільямс, Честер, Ремзі, Ледлі (Едвардс, 67), Аллен, Робсон-Кану (Джонатан Вільямс, 73), Бейл.
Попередження: Девіс (61).

Іван Дивак,



16 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: П`ятниця, 17.06.2016, 23:10 | Повідомлення # 368
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група Е





Зусиллями Едера італійці вирвали перемогу перед фінальним свистком,
а з нею - і путівку в плей-офф.


Ще чотири дні тому, відправивши два м'ячі у ворота бельгійців, збірна Італії наполовину виконала локальну задачу виходу з групи. Об'єктивно найсерйозніший її опонент на цьому етапі, переможений, тепер залишалося лише закріпити успіх. Про те, що виграш у Швеції гарантовано закріпить за Скуадри Адзурри одне з двох перших місць, Антоніо Конте і його хлопці прекрасно знали, проте форсувати події не поспішали. І це - в їх стилі.

Емоційний 46-річний наставник номінальних господарів, втім, вимагав від підопічних більш активних дій. Всі його гримаси і жести говорили саме про це. Так, нерідко діставалося центральним захисникам, схоже, зловживає передачами воротареві і не бажали шукати гострих продовжень на флангах.

Шведи виглядали наполегливішим, цікавіше, поагресивніше. Вони навіть м'ячем володіли більше, однак розхитати щільно збиті оборонні редути Блакитний ескадри не могли. Златан Ібрагімович, незамінний воїн в загоні Еріка Хамра, поступився місцем на вістрі Йону Гвідетті, все частіше з'являються у центрі поля, вступаючи в відбір і виступаючи в ролі диригента. Одна з його далеких передач в кінці першого тайму, до слова, подарувала шанс більш молодому партнеру, але форвард «Сельти» явно поквапився з ударом - занадто високо.

Сам Ібра також зустрічався з м'ячем в чужій штрафній, однак у вкрай складних умовах. Крім Джорджіо К'єлліні, який відповідав за бомбардира персонально і кліщами впивається в нього на стандартах, навколо могутнього шведа, як правило, відразу зростали інші обранці.

Треба віддати належне «синьо-жовтим» - вишукуючи шляхи до воріт Джанлуїджі Буффона, вони не забували про надійність власних тилів. За великим рахунком до перерви діючі віце-чемпіони Європи нічого попереду не створили. Чи була така пасивність частиною плану Конте, або він зумів вправити футболістам мізки в роздягальні, але ті після відновлення гри все-таки заграли жвавіше.

М'яч куди швидше перетинав центральну зону, пішли забігання, з'явилася та командна швидкість, яка так вражала у зустрічі з бельгійцями. У володіннях Андреаса Іссаксона стало жарко - тепер довготелесий 34-річний голкіпер (єдиний, хто може похвалитися тим, що пропускав на ЄВРО від України) вступав в гру набагато частіше. Але як би там не було, до виникнення реально гольових ситуацій справу довго не доходило.

У пошуках різноманітності і свіжості Конте відправив на поле форварда «Юве» Сімоне Дзадзен, але той рвати і метати не поспішав. Зате нагадав про себе Ібрагімович. В ході рідкісного контрвипади «Тре крунур» капітан замикав ідеальний простріл зліва, але примудрився не влучити у ворота з кута воротарського. Від досади Златан навіть постукав головою об стійку - факт власного промаху здивував його куди більше, ніж запалений миттю раніше «офсайд».

Однак ще більше розчарування спіткало Марко Пароло, на 82-й хвилині виграв повітря у Джиммі Дурмаз і головою відправив м'яч у поперечину. Було, чому переживати.

Правда, тепер про ту втрачену можливість в Скадре Адзуррі згадувати не будуть. Бо перед фінальним свистком Італію ощасливив Едер. Після ауту К'єлліні і знижки Дзадзен (зіграв таки джокер!) Форвард «Інтера» пронісся уздовж лінії штрафної і більярдним ударом поклав м'яч у лівий від кіпера нижній кут.

Швеція намагалася врятувати матч, проте не досягла успіху. Втім, вийти в плей-офф вона все ще може. А ось хлопці Конте - вже там.

ІТАЛІЯ - ШВЕЦІЯ 1 : 0

Гол
: Едер (88).
Італія: Буффон, К'єлліні, Бонуччі, Бардзальї, Пароло, Де Россі (Мотта, 74), Джаккеріні, Кандрева, Флоренці (Стураро, 85), Пелле (Дзадзен, 60), Едер.
Швеція: Ісакссон, Е. Юханссон, Лінделеф, Гранквіст, М. Ольссон, С. Ларссон, Екдаль (Левицькі, 80), Чельстрем, Форсберг (Дурмаз, 80), Ібрагімович, Гвідетті (Берг, 86).
Попередження: Де Россі (59), Буффон (90 + 3) - М.Ольссон (90 + 3).

Михайло ШКОЛЬНІКОВ,



17 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: П`ятниця, 17.06.2016, 23:10 | Повідомлення # 369
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група D





Хорвати за всіма статтями переграли чехів, вели в рахунку в два м'ячі,
але в підсумку обмежилися нічиєю
.


У першому турі чехи програли чинним чемпіонам Європи іспанцям лише в кінцівці поєдинку, пропустивши після «стандарту» від Жерара Піке. У свою чергу хорвати задовольнялися мінімальної вікторією над турками завдяки диво-голу Луки Модріча.

Для продовження боротьби на ЄВРО підопічним Павела Врби потрібна була перемога. В крайньому випадку нічия, яка цілком влаштувала б і команду Анте Чачіча. Проте, не дивлячись на турнірні розклади, проблеми особистого характеру (смерть батька капітана Даріо Срни) і мотивацію, фаворитом в цій парі вважалися «картаті».

Хорвати виставили той же стартовий склад, що і в зустрічі з Туреччиною. З одного боку це логічний хід, а з іншого досить цікавий - Чачіч за вісім матчів біля керма національної команди і 41 на чолі загребського «Динамо» ще жодного разу не випускав на поле з перших хвилин одних і тих же футболістів в двох поєдинках поспіль.

У свою чергу у чехів на великому турнірі дебютував вінгер англійського «Брайтон-енд-Хоув» Іржі Скалака (на «банці» залишився Теодор Гебре Селассіє), який до цього відбігав десять матчів за національну команду. Інша зміна в стартовому складі викликало якесь здивування, бо нападник празької «Спарти» і кращий снайпер в історії чемпіонату Чехії Давид Лафата змінив в «основі» Томаша Нецида, який провів гру з іспанцями на досить високому рівні.

Таким чином Врба продемонстрував, що збирається шукати щастя в атаці. Однак на газоні «Жоффруа Гишар» в Сент-Етьєні основні події в матчі розгорнулися біля володіння Петра Чеха. Номінальні гості стартували двома поспіль кутовими, захопили панування в середині поля і з ходу змусили суперника працювати на тили.

Правда, спочатку ініціатива мало що давала хорватам - так, виглядали вони дуже небезпечно, але тільки до завершальної стадії, яка зачату читалася противником. «Картаті» буквально ісчертілі чеську штрафну навісами і прострілами, та так і не зуміли перевести їх кількість в якість, награвши на швидкий гол.

У підсумку, першого реального гольового моменту від хорватів довелося чекати до середини тайму, причому в цьому йому допоміг суперник. Чехія після закінчення чверті години почала потихеньку піднімати голову і все частіше виходити в атаку, після чого ледь не зганьбитися. Втрата м'яча спричинила блискавичний контрвипад, який мало не реалізував Іван Перішич, якому не вистачило зовсім трохи, щоб замкнути простріл Маріо Манджукич зліва.

Свій наступний шанс футболісти Чачіча отримали на 37-й хвилині, і він нарешті став гольовим. Ракітіч потужно «вистрілив» з декількох метрів, Чех проявив чудеса реакції, але, як виявилося, лише відстрочив вирок. При повторній атаці Перішич увірвався в штрафну, «хитнув» Томаша Сівока і з лівої чарівно увігнав м'яч у дальній нижній кут.

Все справедливо. На той час перевага «українців» Срни, Домагоя Віди і Ко було просто переважною - 10: 0 по ударам і 7: 0 за кутовими! ..

Чехії нічого не залишалося, крім як рухатися вперед після перерви, куди вона і кинулася. Незабаром вийшов і дебютний удар в створ - Ладіслав Крейчі «через себе» перевірив пильність на останньому рубежі Даніель Субашич. Проте, така авантюра з боку підопічних Врби таїла в собі великий ризик, бо супернику калібру Хорватії, до того ж ведучому в рахунку, тільки дай покуражитися в контргру.

Про це «картатих» просити довго не довелося. Під кінець години Марцело Брозович вивів Ракитича на побачення з Чехом і хавбек «Барселони» все зробив по вищому розряду, елегантною підсіканням м'яча перегравши голкіпера лондонського «Арсеналу». Незабаром Манджукич зобов'язаний був знімати всі питання про переможця в цьому матчі, але запустив м'яч над поперечиною, пробиваючи в гордій самоті з району 11-метрів позначки.

Таким великодушністю нападника «Ювентуса» чехи не скористатися не могли. Вийшовши на заміну Мілан Шкода ударом головою буквально вклав м'яч в «дев'ятку» після навісу Томаша Росіцкі, відродивши надію на відіграш.

І вона втілилася в життя в компенсований час! Київський динамівець Домагой Віда зіграв рукою у власному штрафному, а головний арбітр зустрічі англієць Марк Клаттенбург без вагань вказав на 11-метрову позначку. Вердикт взявся винести ще один гравець, який вийшов з лави запасних, Нецид, який з «точки» буквально вколотив м'яч у сітку!

Ось так, контролюючи хід подій, ведучи в два м'ячі, хорвати примудрилися все спустити за якісь чверть години. Справедливості заради варто відзначити, що величезну свиню своїм улюбленцям підклали хорватські уболівальники, які спочатку закидали фаєрами
штрафну чехів, а після влаштували бійку на трибуні. Тепер «картатих» наздожене неминуча кара і з боку УЄФА ...

ЧЕХІЯ - ХОРВАТІЯ - 2 : 2

Голи
: Шкода (76), Нецид (90 + 4, з пенальті) - Перишич (37), Ракітіч (59).
Чехія: Чех, Сівок, Губник, Кадержабек, Лімберскі, Росіцкі, Даріда, Скалак (Шура, 67), Крейчі, Плашил (Нецид, 86), Лафата (Шкода, 67).
Хорватія: Субашич, Стрініч (Врсалько, 90 + 8), Віда, Срна, Чорлука, Модріч (Ковачич, 62), Перішич, Бадель, Брозовіч, Ракітіч (Шильденфельд, 90 + 7), Манджукич.
Попередження: Сівок (72) - Бадель (14), Брозовіч (74), Віда (90 + 3).

Євген ЛЕБЕДЄВ,



17 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: П`ятниця, 17.06.2016, 23:11 | Повідомлення # 370
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група D





Фаворит без проблем розібрався з аутсайдером квартету,
відправивши в сітку його воріт три м'ячі.


У своєму першому матчі на ЄВРО-2016 збірна Іспанії з мінімальним рахунком здолала Чехію, тоді як Туреччина також мінімально поступилася Хорватії. Так що все в поєдинку на «Стад-де-Ніс» в Ніцці виглядало гранично ясно - перемога піренейців достроково виводила б їх в плей-офф турніру, автоматично скорочуючи шанси нащадків яничарів на продовження боротьби до мінімуму.

Втім, навіть поразка від команди Вісенте дель Боске, на відміну від вчорашньої ситуації з Україною, залишало команді Фатеха Теріма лазівку на потрапляння в ТОП-16. Вікторія в завершальній грі групового раунду над чехами вивела б турків на третє місце, а там вже потрібно було дивитися розклади в інших квартетах ...

Природно, спиратися тільки на «запасний аеродром» номінальні гості не збиралися. Взяти хоча б очко з іспанцями при можливих трьох - і ось вона 1/8 фіналу. Розуміючи розклад і всю складність його реалізації, підопічні Теріма не мали особливих ілюзій, збившись чи не всією командою біля володінь Волкана Бабаджана.

Гра прогнозовано прийняла односторонній рух і таїла в собі лише одне питання - коли діючі чемпіони Європи роздрукують ворота суперника, і роздрукують взагалі. Чекати довелося трохи більше півгодини, після закінчення яких фаворит завдав подвійний результативний «залп», фактично поставивши супротивника на коліна.

Бенефіс видав Ноліто, взявши безпосередню участь в обох голах. На 34-й хвилині форвард «Сельти» передачею в центр штрафного знайшов голову Альваро Мората, який був точний з «другого поверху». А згодом Ноліто скористався помилкою захисника при винесенні м'яча після навісу Цеска Фабрегаса і з кількох метрів повторно змусив капітулювати кіпера суперника.

По суті, при затвердженому до перерви сценарії, другий тайм ставав формальністю. Збірна Іспанії провела його на кшталт тренуванні з підвищеною відповідальністю. І забивала як на тренуванні. Не встигла секундна стрілка зробити і трьох обертів після відновлення гри, як Мората оформив прем'єрний дубль для ЄВРО-2016. Триходівка Андрес Інієста - Жорді Альба - Мората завершилася точним ударом останнього практично в упор.

На тому номінальні господарі вирішили зупинитися, благодушно дозволивши туркам кілька разів сходити в атаку і навіть створити в кінцівці гольовий момент - вийшов за заміну Олджан Шахан вивалився на побачення з Давидом де Хеа, проте також свіжий Сесар Аспілікуета, розтягнувшись в підкаті, не дав опонентові засмутити свого воротаря.

ІСПАНІЯ - ТУРЕЧЧИНА - 3 : 0

Голи
: Мората (34, 48), Ноліто (37).
Іспанія: де Хеа, Піке, Рамос, Хорді Альба (Аспілікуета, 81), Хуанфран, Бускетс, Сільва (Бруно, 64), Фабрегас (Коке, 71), Інієста, Ноліто, Мората.
Туреччина: Волкан Бабаджан, Джанер Еркін, Гекхан Генюл, Хакан Балта, Хакан Чалханоглу (Нурі Шахін, 46), Арда Туран, Сельчук Інан (Юнус Маллен, 70), Мехмет Топал, Огузхан Езьякуп (Олджан Шахан, 62), Озан Туфан, Бурак Їлмаз.
Попередження: Рамос (2) - Бурак Їлмаз (9), Озан Туфан (41).

Віктор КОТІВ,



17 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Субота, 18.06.2016, 10:21 | Повідомлення # 371
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Єврокубки 2016/17.

Два трофеї і 233 претенденти




Нині на полях Франції в розпалі чемпіонат Європи, і вся увага, ясна річ, прикута до зльоту найсильніших збірних Старого Світу. Однак ніхто не забуває і про інші важливі футбольні події, що відбуваються на території континенту. У понеділок, 20 червня, у швейцарському Ньоні з жеребкувань перших двох раундів Ліги чемпіонів і Ліги Європи стартує новий єврокубковий сезон.
Правда, відразу відзначимо, що українські клуби на цих стадіях не беруть участь. Перші суперники «Шахтаря», «Ворскли» і «Олександрії» визначаться 15 липня, а «Динамо» і «Зоря» дізнаються своїх опонентів відповідно 25-го і 26 серпня.

Отже, в нинішньому сезоні в єврокубках візьмуть старт 233 клубу. Це на три менше, ніж в минулому році. Тепер, як відомо, асоціації, які перемогли в конкурсі Fair Play, в якості заохочення отримують не путівки в Лігу Європи, а грошові бонуси. Склад учасників міг збільшитися за рахунок делегатів новоспеченого члена УЄФА - Косова, проте чемпіон і володар Кубка балканської республіки, «Феронікелі» і «Приштина», через невідповідність критеріям ліцензування не отримали путівки на міжнародну арену.

Таким чином, в Лігу чемпіонів потрапили 78 команд - повпреди всіх національних асоціацій, за винятком Ліхтенштейну. До Ліги Європи заявлені 155 клубів. Україна завдяки восьмому місці у таблиці коефіцієнтів сезону 2010 / 2011- 2014/2015 отримала п'ять перепусток в єврокубки. Найсильніший клуб країни, «Динамо», стартує відразу з групового раунду Ліги чемпіонів, срібний призер, «Шахтар», з третьої кваліфікації цього турніру, в Лізі Європи виступлять «Зоря» (почне з групового етапу), «Ворскла» і «Олександрія» (з третьої відбіркової стадії).

Якщо говорити про вихідні таблиці коефіцієнтів на майбутній сезон, то боротися з Францією, Росією і Португалією за шосту позицію і три пропуски в Лігу чемпіонів буде неймовірно складно. Відставання велике. У той же час маємо солідний відрив від Бельгії та Туреччини. Нагадаємо, що восьме місце дає таку ж квоту, як сьоме чи дев'яте, - за схемою «2 + 3».

ЛІГА ЧЕМПІОНІВ: В кроці від першої корзини


«Динамо» готується до свого 16-му участі в груповому раунді Ліги чемпіонів, причому в третій раз (другий поспіль) кияни отримали перепустку в основну сітку автоматично. Нагадаємо, що прямі путівки до Суперліги мають асоціації, що зайняли в таблиці коефіцієнтів УЄФА місця з першого по 12-е. Ніші на цій стадії заповнили 22 клуби, в тому числі і переможець Ліги Європи-«Севілья», яка фінішувала в чемпіонаті Іспанії на сьомій позиції. Решта 10 ліцензій будуть розіграні в двох відбіркових гілках - на Шляху чемпіонів і Шляху представників ліг.

Відзначимо, що при жеребкуванні групового етапу «Динамо» буде сипатися з третього кошика, хоча могло б і з першої. З минулого року УЄФА формує топ-кошик виключно з чемпіонів семи провідних асоціацій і чинного володаря трофея. І якби, припустимо, переможець ЛЧ минулого сезону, «Реал», тріумфував і у себе на батьківщині, яка звільнилася вакансія перейшла б до восьмої в реєстрі країні - Україні (між іншим, і в ЛЧ-2017/2018 для нас буде актуальний аналогічний розклад ). Однак в Прімері на трон зійшла «Барселона», що перекреслило наші мрії про пільги. До слова, в минулому році каталонці зробили такий подарунок ПСВ. Ну, да ладно ...

Таким чином, в кошик 1 потрапили «Реал», «Барселона», «Лестер» (зі своїм мізерним коефіцієнтом), «Баварія», «Ювентус», «Бенфіка», «ПСЖ» і ЦСКА. Схема посіву інших учасників, як і раніше, базується на клубному рейтингу. Якщо в груповий раунд проб'ються всі найсильніші, то посів буде наступним: корзина 2 - «Атлетіко», «Боруссія» Д, «Арсенал», «Манчестер Сіті», «Севілья», «Порту», ​​«Наполі» і «Байєр»; кошик 3 - «Базель», «Шахтар», «Тоттенхем», «Олімпіакос», «Динамо» К, «Ліон», «Вільярреал» і «Аякс»; корзина 4 - ПСВ, «Спортинг», «Вікторія», «Брюгге», «Ред Булл», «Селтік», АПОЕЛ і "Бешикташ". Нова формула посіву може намалювати для нашого чемпіона компанію різного штибу - з «Лестером», «Порту» і «Вікторією» або ж з «Реалом», «Манчестер Сіті» і «Селтіком». Втім, афішних комбінацій більше: як вам варіант з «Барселоною», «Боруссією» і ПСВ? А можливі пари в групі «Баварія» - «Атлетіко» або «Ювентус» - «Арсенал»?

«Шахтар» вступить в боротьбу 26/27 липня в третій кваліфікації в ролі сіяного (причому він має найвищий рейтинг серед усіх учасників), а його першим опонентом стане хтось із наступною четвірки - ПАОК, «Стяуа», «Монако» і « Янг Бойз ». З «Ростовом» гірників розведуть. Мабуть, тут прийнятним для донеччан буде варіант з греками або швейцарцями. У плей-офф раунді, де «Шахтар» також матиме привілеї і третій номер посіву, серед суперників в суперечці за місце в топ-32 фігурують такі команди, як «Андерлехт», «Боруссія» М, «Рома», «Фенербахче» і «Спарта».

Якщо «оранжево-чорні» проб'ються в групу (це буде їх 12-е потрапляння в основну сітку), то, швидше за все, будуть сипатися з третього кошика (в другу потраплять, якщо в кваліфікації спіткнуться «Манчестер Сіті» і «Порту») , якщо вилетять в третій кваліфікації, перейдуть в плей-офф Ліги Європи, якщо в четвертій - відразу потраплять в групу другого за значимістю євротурніру.

Додамо, що з груп в 1/8 фіналу виходять по дві команди, причому пари будуть сформовані за таким принципом: між собою будуть розведені клуби з однієї країни, однієї групи і переможці квартетів. Крім того, колективи, що посіли другі місця, перший матч проведуть вдома. В 1/4-й і 1/2 фіналу розсіювання проводитися вже не буде.

Другий сезон поспіль Іспанія делегує в Суперлігу відразу п'ять клубів- чверть Прімери! «Барселона», «Реал», «Атлетіко» і «Севілья» (в ролі переможця Ліги Європи) потрапили в основну сітку, а «Вільярреал» зіграє в кваліфікації. У минулому сезоні представництво було майже таким же. Нині «Валенсію» замінив «Вільярреал». Цікаво, що «Севілья» в обох випадках, будучи переможцем Ліги Європи, отримала перепустку до Ліги чемпіонів (такий привілей для володаря другого єврокубка введена як раз з 2015 року), що не пробившись у своїй національній лізі в «зону ЛЧ» (фінішувала на 5 -м і 7-м місцях).

Нагадаємо, що, згідно з циркуляром УЄФА, максимальна квота від країни в Лізі чемпіонів становить п'ять клубів. Тобто, якщо команди з топ-трійки асоціацій в таблиці коефіцієнтів УЄФА переможуть в обох єврокубках (отримавши при цьому пропуску в ЛЧ), то четвертий повпред першості тієї країни виступить в Лізі Європи.

ЛІГА ЄВРОПИ: Історичні перспективи «ЗОРІ»


Найближчий сезон в Лізі Європи для нас примітний двома обставинами: дебютом на міжнародній арені торішнього учасника першості першої ліги - «Олександрії», яка стане 16-м нашим повпредом в єврокубках, і прем'єрою «Зорі» в груповому раунді. Правда, досягти своєї мети команді Юрія Вернидуба вдалося при вельми неприємних для вітчизняного футболу обставин - дискваліфікації «Дніпра» рішенням УЄФА за борги перед тренерським складом, і тим не менш дозволимо собі зазначити прорив луганської команди, раніше двічі прикро спотикатися в кроці від основної сітки.

Отже, «Зоря» отримала прямий квиток в групу (ймовірно, потрапить в четвертий кошик, так що можна чекати компанію рівня «МЮ», «Сент-Етьєна» і «Сельти»), де турнір пройде за звичною схемою - за вихід на весну учасники поборються в квартетах в два кола. Туди, крім 16-ти «автоматників» (перші чотири країни делегували по два клуби, ще вісім - по одному), потраплять 10 невдах Ліги чемпіонів (по п'ять з плей-офф раунду для чемпіонів і нечемпіонов), а також 22 колективи, які подолали кваліфікаційні етапи.

Таких буде чотири. Перші два раунди представники України пропускають (відзначимо, що на цих стадіях фільтрацію пройдуть 114 клубів!). На третій відбірній стадії одночасно почнуть кампанію [i]«Ворскла»
і «Олександрія».

Перша, навіть незважаючи на свій не найбільший індивідуальний коефіцієнт (до якого приплюсовуються 20 відсотків національного рейтингу) буде серед сіяних (позначилося участь в груповому раунді восени 2011 року!). Діапазон можливих суперників - від «Кукеса» і «Хакена» до АЕКа і «Брондбю». Дуже багато представників колишнього Радянського Союза- «Актобе», «Кайрат», «Габала», «Шахтар» З, «Торпедо», «Вентспілс», «Зімбру» і т. Д. Для «Олександрії», яка, швидше за все, при посіві буде по іншу сторону барикад, готується інший контингент - «Лілль», «Герта», «Вест Хем».

Втім, є варіанти і скромніші - ХІК, «Ріо Аве», «Рієка». Для команди з Кіровоградської області багато що залежатиме від жеребкування. Якщо ж в першому раунді вилетять чотири з семи учасників ( «Маккабі» Т-А, «Мідтьюланн», ХІК, «Динамо» Мн, «Омонія», «Нефтчі», АЕК Л), «Олександрія» підніметься в сіяну групу. Як завжди, попередньо будуть сформовані умовні групи по 10- 12 команд, тому коло потенційних супротивників перед самою церемонією звузиться до п'яти-шести.

У плей-офф раунді, де ніхто не живе в «листі очікування» (сітка заповниться переможцями третьої кваліфікації ЛЄ і невдахами відбору ЛЧ), для наших повпредів суперники, ясна річ, намалюються досить авторитетні. Шанс «Ворскли» стати сіяною на цій стадії - сподіватися на одночасну осічку в третій кваліфікації шести фаворитів.

Нагадаємо, що нині в Лізі Європи діє заборона на участь в єврокубках фіналістів національних Кубків (від України в такій ролі виступали «Карпати» (1993), «Нива» В (1996), ЦСКА (1998, 2001), «Металург» З ( 2006) і «Металург» Д (2012)). Тепер, якщо володар трофея пробився в Лігу чемпіонів через свій чемпіонат, його в тому раунді, куди він був розподілений, замінить команда, яка першою кваліфікувалася до Ліги Європи через національну першість. У свою чергу її в спочатку призначений їй раунді замінить клуб, який зайняв місце в чемпіонаті слідом за нею, і так далі, закінчуючи учасником, який попередньо в Європу не відібрали.

Додамо, що при формуванні пар 1/16 фіналу в число сіяних потраплять переможці дюжини квартетів Ліги Європи і чотири кращі клуби з тих, хто фінішує на третьому місці в групах Ліги чемпіонів. Чотири інших перебіжчика і другі команди груп Ліги Європи сформують несіяних компанію, при цьому в першому матчі вони будуть приймати суперника вдома. Додамо, що земляки тут будуть розведені, а от починаючи з 1/8 фіналу ніякого розсіювання вже не буде.

Сергій Пількевич

«Команда»

17 червня 2016

«Футбольний клуб»


RATVODДата: Субота, 18.06.2016, 11:09 | Повідомлення # 372
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Всі бомбардири ЄВРО-2016.



Дублі

Мората і Лукаку.




Нападаючий збірної Іспанії Альваро Мората першим на цьому турнірі забив два м'ячі в одному матчі
.
Нападаючий збірної Бельгії Ромелу Лукаку повторив вчорашній подвиг Альваро Мората, забивши два голи за матч.

Всього на даний момент нанесено 45 результативні удари, причому три з них - з пенальті, а ще один - по своїх воротах.

2 голи: Гарет Бейл (Уельс), Ромелу Лукаку (Бельгія), Альваро Мората (Іспанія), Дімітрі Пайє (Франція),

1 гол:
Василь Березуцький (Росія), Біркір Б'ярнасон (Ісландія), Володимир ВАЙСС (Словаччина), Джеймі Варда (Англія), Аксель Вітсель (Бельгія), Марек Гамшик (Словаччина), Денис Глушаков (Росія), Антуан Грізманн (Франція), Ерік Дайер (Англія), Емануеле Джаккеріні (Італія), Ондрей ДУДА (Словаччина), ЕДЕР (Італія), Олів'є ЖИРУ (Франція), Гарет Макаулі, Найал МакГінн (обидва - Північна Ірландія), Адмір МЕХМЕДІ (Швейцарія), Аркадіуш Милика (Польща) , Лука Модріч (Хорватія), Шкодран Мустафі (Німеччина), Нані (Португалія), Томаш Нецид (Чехія), Ноліто (Іспанія), Граціано Пелле (Італія), Іван Перішич (Хорватія), Жерар Піке (Іспанія), Іван Ракітіч ( Хорватія), Деніел Старрідж (Англія), Хел РОБСОН-КАНА (Уельс), Адам соло (Угорщина), Уеслі ХУЛАЛАН (Ірландія), Бастіан Швайнштайгер (Німеччина), Фабіан ШЕР (Швейцарія), Мілан ШКОДА (Хорватія), Золтан Штібера ( Угорщина).

Автогол: Кіран КЛАРК (Ірландія).


18 червня 2016

«Футбольний клуб»


RATVODДата: Субота, 18.06.2016, 18:20 | Повідомлення # 373
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група Е





Дубль Лукаку і гол Вітселя принесли бельгійцям ефектну перемогу.


Збірна Бельгії неприємно здивувала своїх уболівальників, за всіма статтями поступившись в стартовому турі Італії (0: 2). У свою чергу ірландці навпаки піднесли сюрприз, дуже впевнено провівши зустріч зкомандою Швеції, яка вважалася фаворитом . Остання змогла набрати очко лише завдяки єдиному поки на турнірі автоголу (1: 1).

Після поразки від Італії головний тренер бельгійців Марк Вільмотс прогнозовано вніс певні корективи в стартовий склад. Зокрема, він відсунув на правий фланг Янніка Карраско, а на правому краю оборони повинен був зіграти Томас Меньє. В опорній же зоні замість Раджа Наїнгголан з'явився Мусса Дембеле. Під нападниками вийшов Кевін Де Брейне, хоча бельгійські журналісти на цю позицію сватали Едена Азара, який зайняв місце на лівому краю півзахисту.

Зміни в складі команди Мартіна O'Ніла були продиктовані травмою Джонатана Уолтерса. Тому Стівен Уорд повинен був зіграти на лівому краю оборони, а Роберт Бреді отримав завдання діяти на лівому фланзі в півзахисті.

Команди не стали рватися в атаку стрімголов з перших хвилин зустрічі. Ініціатива була на боці бельгійців, які більше контролювали м'яч, однак доставити його в кінцевий пункт призначення через щільні редути опонента можливості практично не мали.

Перший натяк на гостроту поблизу воріт Даррена Рендолфа трапився лише на 13-й хвилині, коли Тобі Алдервейрелд відгукнувся на подачу з кутового від де Брейне, але після його удару м'яч пройшов повз ворота.

В середині тайму прекрасну можливість відкрити рахунок втратив Еден Азар. Капітан бельгійців опинився на м'ячі в штрафний метрах в дванадцяти від воріт після невдалого виносу захисником і пробив дуже потужно, але трохи вище воріт.

Через кілька хвилин м'яч все ж опинився в воротах ірландців, але відзначився Карраско в момент удару був в офсайді. Перед перервою Алдервейрелд повторив спробу удару головою і був дуже близький до успіху, але Хулахан опинився в потрібному місці в потрібний момент, винісши м'яч «з стрічки».

І все ж підопічні Вільмотс домоглися свого в дебюті другої половини зустрічі. Лукаку отримав м'яч від де Брейне по центру на лінії штрафного і більярдно точним ударом відправив м'яч у правий від голкіпера кут 1: 0. Минуло трохи більше десяти хвилин і рахунок на табло знову змінився. Це Аксель Вітсель відгукнувся на передачу Муньє з правого флангу і потужним ударом головою подвоїв перевагу своєї команди.

Після другого голу бельгійці дещо заспокоїлися і на час віддали ініціативу супернику. Футболісти збірної Ірландії пішли вперед в надії відігратися, але досить скоро були спіймані хитрими бельгійцями на стрімкій контратаці. Азар пройшов по правому флангу до штрафного і віддав в центр на вільного Лукаку, якому залишалося лише розстріляти голкіпера.

Довести справу до логічного завершення у вигляді своєї перемоги було справою техніки для такої висококласної команди, як збірна Бельгії. У підсумку підопічні Вільмотс реабілітувалися за провальний перший матч і перед останнім туром мають непогані шанси на вихід в плей-офф.

БЕЛЬГІЯ - ІРЛАНДІЯ 3 : 0

Голи
: Лукаку (48, 70), Вітсель (61).
Бельгія: Куртуа, Вертонген, Вермален, Алдервейрелд, Меньє, Вітсель, Дембеле (Наінгголан, 57), Азар, де Брейне, Карраско (Мертенс, 64), Лукаку (Бентеке, 82).
Ірландія: Рендолф, О'Ши, Кларк, Коулмен, Уорд, Уїлан, Хулахан (Макгіді, 72), Бреді, Хендрік, Маккарті (Макклін, 63), Лонг (Кін, 79).
Попередження: Вермален (49) - Хендрік (42).

Дмитро СОБКО,



18 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Субота, 18.06.2016, 20:56 | Повідомлення # 374
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група F





Угорці домінували, але ледь не програли.
Лише в кінцівці їх врятував автогол Біркір Севарссона.


Ісландці і угорці створили сенсації у стартовому турі. Записні аутсайдери квартету на ділі виявилися далеко не простаками. Угорщина приголомшила Австрію (2: 0), а Ісландія дала бій технічним португальцям (1: 1). Ось так Андердог перетворилися в реальних претендентів на другу путівку в плей-офф.

Прогноз на стартовий відрізок виправдав себе, коли з перших секунд запанувала безкомпромісна боротьба. Ініціативу захопили підопічні Бердна Шторка, які включили високий темп і намагалися пробратися до чужих воріт за допомогою комбінаційної гри. Ісландці спокійно відбивалися, створивши першу загрозу. На десятій хвилині Йон Бедварссон головою замикав вкидання з ауту, відправивши м'яч трохи вище поперечини.

Угорці продовжували нав'язувати свої умови, а остров'яни, активно вступаючи в відбір, вичікували помилки суперника. Холоднокровність переважила. На кінець півгодини гри Йохан Гудмундссон виграв боротьбу у Томаша Кадара в штрафний і вирвався один на один, але не зумів переграти в воротах самого вікового гравця в історії чемпіонатів Європи.

У номінальних гостей моменти теж були. Так, Болаж Джуджак увірвався в штрафну, але Рагнар Сігурдссон не дозволив йому завдати разючого удару у воротарському. Атака не затихла, в результаті завершилася небезпечним «пострілом» Ласло Кляйнхайслера в напрямку лівої «дев'ятки».

А на 40-й хвилині був відкритий рахунок. Це ісландці вичавили максимум з «стандарту»: після подачі від прапорця Габор Кіра випустив м'яч з рук, виникла метушня і захисник збив капітана збірної Ісландії Арона Гуннарссона. Пенальті впевнено реалізував Гільфі Сігурдссон.

Після перерви ситуація на полі не змінилася. Ісландці і так не прагнули вперед, а з мінімальною перевагою - і поготів. Вони діяли прагматично, зводячи нанівець всі спроби угорців. А ті включали швидкості, завантажували м'яч в штрафну. Марно.

Всупереч логічного розвитку подій, остров'яни знову створили небезпеку, коли на 60-й хвилині Колбейн Сігторссон замикав головою навіс зліва. У відповідь угорці потривожили воротаря Ханнес Халльдоурссона дальнім ударом зі штрафного - прямо в руки.

Час минав, але гості не збиралися здаватися. І були винагороджені! Грамотно діючу оборону Ісландії вдалося розкрити на 88-й хвилині. Вийшовши на заміну Неманья Ніколіч прострілив справа, а Біркір Севарссон зрізав м'яч в свої ворота. До речі, ця нічия стала першою в 11 зустрічах суперників.

У підсумку, угорці після двох турів поклали в скарбничку чотири бали, істотно підвищивши свої шанси на вихід в 1/8 фіналу. У ісландців в активі два очки, що теж дуже непогано.

ІСЛАНДІЯ - УГОРЩИНА - 1 : 1

Голи
: Г. Сігурдссон (40, з пенальті) - Севарссон (88, автогол).
Ісландія: Халльдоурссон, Скуласон, Р. Сігурдссон, Севарссон, Б. Б'ярнасон, Г. Сігурдссон, Арнасон, Гуннарссон (Хадльфредссон, 67), Бедварссон (Фіннбогасон, 70), Гудмундссон, Сігторссон (Гудйонсен, 84).
Угорщина: Кіра, Гузміч, Кадар, Лонг, Юхас, Нодь, Кляйнхайслер, Штібер (Ніколіч, 67), Прішкін (Біді, 67), Джуджак, Геро.
Попередження: Гудмундссон (42), Фіннбогасон (75), Б. Севарссон (77) - Кадар (81), Кляйнхайслер (83), Нодь (90 + 1).

Іван Дивак,



18 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Неділя, 19.06.2016, 08:38 | Повідомлення # 375
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група F





Головним героєм вечора на «Парк-де-Пренс»
став австрійський воротар Роберт Альмер,
чия натхненна гра виявилася головною перешкодою
для Кріштіану Роналду і його партнерів на шляху до перемоги.
Втім, і удачі їм явно не вистачило ...


У стартовому турі групової стадії ЄВРО-2016 ці команди вважалися явними фаворитами своїх матчів, але проявили себе не кращим чином. Склалося враження, що проблема у них була однаковою - недооцінка суперника. Португальці не змогли обіграти героїчних дебютантів з Ісландії, а австрійці і зовсім загнали себе в кут, поступившись своїм сусідам з Угорщини і втративши при цьому двох ключових гравців - форварда Юнузовича, який отримав травму, і центрального захисника Драгович, який заробив червону картку, а з нею і дискваліфікацію.

Втім, навіть якби ці двоє залишалися в строю, фаворитом суботнього матчу на «Парк-де-Пренс» все одно вважалася б Португалія. У неї є Кріштіану Роналду, для якого ЄВРО-2016 - останній реальний шанс домогтися з національною командою чогось серйозного.

КріРо, до речі, в цей вечір оформив черговий рекорд - матч в Сен-Дені став для нього 128-м у складі національної команди. Таким чином він очолив список гвардійців збірної Португалії, випередивши Луїша Фігу.

Настрій на гру у головної зірки турніру у Франції був відповідним. Кріштіану Роналду всім своїм видом показував, що постарається реабілітуватися за непорозуміння в першому турі. І саме він виявився в центрі уваги під час першої ж атаки португальців, яка завершилася подачею від кутової позначки, але впевнено в цьому епізоді зіграв воротар австрійців Альмер, який зняв м'яч з голови у капітана суперників.

А ось перший по-справжньому небезпечний момент створили футболісти Австрії - Забітцер навісив з правого краю, Харнік пробив головою, але виявився зовсім небагато неточний і м'яч в підсумку пролетів впритул до стійки.

З огляду на, що перед цим мало не трапився вихід Арнаутович один на один (Пепе ризиковано зіграв назад, але вчасно вийшов з воріт Руй Патрісіу), можна сказати, що дебют краще вдався збірної Австрії. Але незабаром на полі вималювалася картина, яку прогнозували практично всі експерти - більш технічні португальці захопили ініціативу і контроль над м'ячем, австрійці переважно займалися руйнуванням, періодично роблячи спроби контрвипадів.

10:1 - таке співвідношення ударів по воротам за підсумками півгодини гри говорить багато про що. Португальці тиснули по всіх фронтах, і якби не голкіпер, австрійцям довелося б зовсім туго. Зокрема, Альмер вразив на 11-й хвилині: спочатку виграв дуель у Нані, який вискочив фактично один на один, а потім парирував м'яч після складного дальнього удару Вієйрінья, який виграв підбір на підступах до штрафного майданчика.

Не зміг скористатися своїми шансами в першому таймі і Кріштіану Роналду, який мав два хороших моменти для взяття воріт. У першому випадку він пробив на техніку з меж штрафного, але не влучив у площину воріт, у другому - здорово зіграв все той же Альмер, який накрив м'яч фактично на стрічці воріт. А ще ближче до голу до перерви був Нані, але йому відверто не пощастило - м'яч після його удару головою влучив у стійку.

Подібні паради невикористаних моментів частенько бувають карані. І австрійці, між іншим, нагадали про це - найгострішої подачею Алаби зі стандарту (як здалося, м'яч міг залетіти в дальній кут, але там вчасно опинився Вієйрінья) і щільним дальнім ударом Ільзанкера, після якого свій клас продемонстрував Руй Патрісіу, дістав м'яч під лівою від себе штангою.

Цей випад австрійців припав вже на початок другого тайму - і, як здалося, ще більше «завів» португальців. Вони тут же провели дві найгостріші атаки, обидві завершував Кріштіану Роналду, але Альмер в цей вечір був просто неймовірний - зреагував і на підступний сильний постріл з-за меж штрафного, і на удар головою метрів з восьми.

Ну і в подальшому - як португальці не старалися, а пробити Альмера не змогли. І воротар був хороший, і Фортуна явно прийняла його сторону. Взяти особливо епізод з 11-метровим, який на 79-й хвилині заробив і взявся виконувати Кріштіану Роналду. Начебто все зробив правильно лідер португальців, розвівши м'яч і воротаря по різних кутах, але другий раз за вечір на допомогу збірній Австрії прийшла стійка воріт.

У підсумку все так і завершився нульовою нічиєю, яка абсолютно не відповідала подіям на полі. Мабуть, можна говорити про несправедливість. Хоча ... А хіба не заслуговував такого рахунку приголомшливий Альмер, який залишив своїй команді шанс на путівку в плей-офф? ..

ПОРТУГАЛИЯ - АВСТРІЯ 0 : 0

На 79-й хвилині Кріштіану Роналду не реалізував пенальті (штанга).

Португалія: Руй Патрісіу, Рікарду Карвалью, Геррейро, Пепе, Нані (Рафа Сільва, 89), Андре Гомеш (Едер, 83), Моутінью, Вілльям Карвалью, Куарежма (Жоау Маріу, 71), Вієйрінья, Кріштіану Роналду.
Австрія: Альмер, Предль, Фукс, Хінтереггер, Кляйн, Ільсанкер (Віммер, 87), Забітцер (Хінтерзеер, 85), Баумгартлінгер, Харнік, Алаба (Шопф, 65), Арнаутович.
Попередження: Куарежма (31), Пепе (39) - Фукс (60), Шопф (86).

Микита ШМЕЛЬОВ,



18 червня 2016

«Футбольний клуб»
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Все про спорт » Новини ФУТБОЛу (Обговорення дозволено !!!)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024