FORUM TV-SATЧетвер
28.03.2024, 18:35

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Все про спорт » Новини ФУТБОЛу (Обговорення дозволено !!!)
Новини ФУТБОЛу
kozakuaДата: Неділя, 26.02.2012, 20:05 | Повідомлення # 1
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн


Новини Ф У Т Б О Л У.



ЧС-2022: розклад та результати матчів кваліфікації




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,
повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно бути активним і виглядати так:
RATVODДата: Неділя, 19.06.2016, 13:57 | Повідомлення # 376
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
ЄВРО-2016.

Розклади перед 3-м туром




В 1/8 фіналу ЄВРО-2016 зіграють по дві кращі команди з кожної групи

і чотири володарі кращих третіх місць.


EURO2016.com пояснює, як розподіляться місця при рівності очок, а також розповідає,
що буде потрібно збірним перед останнім матчем групового етапу.


Розклад по ГРУПАМ


Група A
Неділля, 22:00 за Києвом: Швейцарія (4 очки) - Франція (6, вийшла в плей-офф),
Румунія (1) - Албанія (0)

- Французи достроково вийшли в 1/8 фіналу. Навіть нічия гарантує «триколірних» перше місце в групі.
- Швейцарці фінішують другими в разі нічиєї, а три очки принесуть їм перше місце. Якщо збірна Швейцарії програє, то її можуть обійти румуни - за різницею м'ячів, кількістю голів або по іншим додатковими показниками.
- Щоб зайняти друге місце за різницею м'ячів, збірної Румунії необхідно перемогти і сподіватися на поразку Швейцарії. Нічия позбавить румунів надії на вихід з групи.
- У разі перемоги албанці можуть потрапити в число чотирьох кращих збірних, які посіли треті місця в своїх групах.

Група B
Понедiлок, 22:00: Росія (1) - Уельс (3), Словаччина (3) - Англія (4)
- Англії для виходу в плей-офф досить одного очка, а перемога забезпечить їй перше місце в групі.
- Уельс проб'ється в 1/8 фіналу в разі перемоги, а якщо Англія не програє, то валлійцям вистачить і нічиєї. У разі поразки Англії і нічиєї Уельсу останній поступиться Англії за особистими зустрічами і буде сподіватися, що увійде в число кращих володарів третіх місць.
- Словаччини для виходу в плей-офф вистачить перемоги. Вона займе друге місце, якщо зіграє внічию, а Росія - переможе. Зате якщо Словаччина поступиться, а Росія здолає Уельс, то команда Яна Козака точно залишиться четвертої.
- Для збереження шансів на вихід в плей-офф Росії обов'язково треба перемагати. Команда Леоніда Слуцького може фінішувати другою в разі своєї перемоги і поразки англійців, якщо обійде прямого конкурента за різницею м'ячів, кількістю голів або по іншим додатковими показниками. Останнім з них буде рейтинг коефіцієнтів, де перевага у Англії.

Група C
Вівторок, 19:00: Україна (0, вибула) - Польща (4), Північна Ірландія (3) - Німеччина (4)
- Німеччини для виходу достатньо нічиєї, яка забезпечить їй перше місце в разі невиграшу Польщі.
- Польща вийде в плей-офф, якщо не програє Україні, або при будь-якому результаті укупі з поразкою Північної Ірландії. При рівності очок місця Німеччини і Польщі будуть визначені по різницею м'ячів, кількістю голів або по іншим додатковими показниками. Останнім з них буде рейтинг коефіцієнтів, де перевага у Німеччині.
- Північна Ірландія вийде з групи у разі перемоги. При ураженні або нічиєї команда фінішує третьою.
- Україна вже вилетіла з турніру. Навіть якщо синьо-жовті наздоженуть Північну Ірландію за очками, то залишаться на четвертому місці з-за поразки в особистій зустрічі.

Група D
Вiвторок, 22:00: Чехія (1) - Туреччина (0), Хорватія (4) - Іспанія (6, вийшла в плей-офф)
- Іспанія вже вийшла в плей-офф. Навіть нічиєї в останньому турі вистачить іспанцям для того, щоб фінішувати першими і в 1/8 фіналу зустрітися з однією з кращих команд, що зайняли треті місця. Володар второгоо місця в групі D 27 червня на «Стад-де-Франс» битиметься з переможцем групи Е.
- Хорватії вистачить нічиєї для виходу в 1/8 фіналу, а перемога забезпечить команді Анте Чачіча перше місце в групі. Хорвати вилетять тільки в тому випадку, якщо програють, а чехи здобудуть перемогу і обійдуть їх за додатковими показниками. Але і в цьому випадку вони можуть потрапити в плей-офф як одна з кращих збірних, що зайняли треті місця.
- Чехам треба перемагати, і тоді вони можуть обійти Хорватію в боротьбі за друге місце або потрапити в 1/8 фіналу на правах однієї з кращих команд, що фінішували третіми.
- Туреччини в останньому турі треба перемагати, щоб зберегти шанси на участь в плей-офф на правах однієї з чотирьох кращих команд, які зайняли треті місця.

Група E
Середа, 22:00: Італія (6, вийшла в плей-офф) - Ірландія (1), Швеція (1) - Бельгія (3)
- Італія забезпечила собі місце в плей-офф як переможець групи Е і зіграє з другою командою групи D 27 червня на «Стад-де-Франс».
- Бельгія, якщо зіграє хоча б внічию, запрацює друге місце і зіграє в Тулузі з переможцем групи F 26 червня. «Червоні дияволи» не потраплять в трійку в групі тільки якщо програють і при цьому ірландці переможуть Італію.
- Швеція потрапить як мінімум до трійки, якщо переможе. Якщо переможуть і шведи, і ірландці, то спочатку буде вважатися різниця м'ячів, потім забиті голи, потім дисциплінарний рейтинг і потім коефіцієнт федерації (він вище у Швеції). Якщо скандинави не наберуть три очки, то точно вилітають з турніру.
- Ірландія також зобов'язана перемагати, щоб зберегти шанси на успіх. На друге місце «хлопці в зеленому» можуть піднятися тільки якщо шведи теж виграють, але при цьому у них буде гірше різниця м'ячів, кількість забитих голів або дисциплінарний рейтинг.

Група F
Середа 19:00:Ісландія (2) - Австрія (1), Угорщина (4) - Португалія (2)
- Угорщина залишиться першою в разі перемоги, а для гарантованого виходу далі їй вистачить навіть нічиєї. У разі нічиєї першого місця підопічних Бернда Шторка позбавить тільки перемога ісландців, яким також треба буде обійти конкурента по загальній різниці забитих і пропущених м'ячів або, в разі рівності, за кількістю забитих. Якщо і тут рівність, то в розрахунок буде братися дисциплінарний рейтинг, потім коефіцієнт.

- Португалія проб'ється далі в разі перемоги, а першого місця за такого розвитку подій позбудеться, тільки якщо Ісландія теж переможе і обійде її по загальній різниці забитих і пропущених м'ячів або, в разі рівності, за кількістю забитих. Нічия залишить португальців на другому місці, тільки якщо в паралельній зустрічі теж не буде переможця і португальці обійдуть ісландців за кількістю забитих м'ячів або в дисциплінарній рейтингу (за кеффіціента португальці вище). Португальці можуть вийти в 1/8 фіналу навіть у разі поразки, як одні з чотирьох кращих володарів третіх місць, якщо ісландці не виграють. Але в цьому випадку португальцям доведеться обійти інші команди з двома очками по загальній різниці забитих і пропущених м'ячів або, в разі рівності, за кількістю забитих, в дисциплінарній рейтингу або за коефіцієнтом.

- У разі перемоги збірна Ісландії може пройти далі і навіть посісти перше місце в групі, якщо паралельний поєдинок завершиться нічиєю. При рівності очок місця Ісландії та Угорщини будуть визначені по різницею м'ячів, кількістю голів або по іншим додатковими показниками. Останнім з них буде рейтинг коефіцієнтів, де перевага у Угорщині. Нічия може залишити ісландців на другому місці, якщо Угорщина переможе або поділить окуляри. Але при другому сценарії місця Ісландії та Португалії будуть визначені за кількістю голів і дисциплінарному рейтингу (за рейтингом коефіцієнтів у Португалії перевага). Але навіть якщо Португалія виявиться вище, то Ісландія може пройти далі як одна з кращих команд, що зайняли треті місця. Навіть в разі поразки у ісландців є математичні шанси вийти в плей-офф з третього місця, але вони повинні фінішувати вище Португалії за різницею м'ячів, кількістю голів або дисциплінарному рейтингу.

- У разі перемоги Австрія може зайняти друге місце, якщо не виграє Португалія. Якщо ж португальці переможуть, то австрійці опиняться нижче Угорщини за особистими зустрічами. Тоді їм треба сподіватися, що вдасться пройти в плей-офф як одна з чотирьох найкращих команд, що зайняли треті місця. Нічия може дати тільки шанс пробитися далі з третьої позиції. Для цього ще повинна програти Португалія. Тоді місця команд визначатимуть різниця м'ячів, кількість голів, дисциплінарний рейтинг (за рейтингом коефіцієнтів у Португалії перевага).

Критерії розподілу місць


Команди з рівною кількістю очок
Якщо за підсумками групового етапу дві або більше команд в групі мають однакову кількість очок, то для розподілу місць використовуються наступні критерії:

а) більша кількість очок, набраних в особистих зустрічах між претендентами;
b) краща різниця м'ячів в особистих зустрічах між претендентами;
с) більша кількість голів в особистих зустрічах між претендентами;
d) Якщо після застосування критеріїв від «а» до «з» дві команди як і раніше мають рівні показники, для визначення підсумкового турнірного становища критерії від «а» до «з» застосовуються виключно до матчів за участю цих двох команд.


Якщо і ця процедура не дозволяє прийняти остаточне рішення, використовуються критерії від «е» до «i».

e) краща різниця м'ячів у всіх матчах групового етапу;
f) більша кількість забитих м'ячів у всіх матчах групового етапу;
g) поведінка команд в дусі «фейр-плей» у фінальному турнірі (менша кількість очок в рейтингу «фейр-плей»);
h) позиція в рейтингу коефіцієнтів національних збірних УЄФА.


Якщо дві команди мають однакову кількість очок, забитих і пропущених голів після закінчення очної зустрічі, якої для обох завершується груповий етап, розподіл місць у групі визначається в серії післяматчевих пенальті. Серія проводиться в тому випадку, якщо дві інші команди в групі набрали інше кількість очок після завершення групового етапу.

Якщо за підсумками групового етапу дві або більше команд мають однакову кількість очок, застосовуються наведені вище критерії.
Кращі володарі третіх місць
Чотири володарі кращих третіх місць визначаться після завершення групового етапу відповідно до наведених нижче критеріями в пріоритетному порядку:

a) більша кількість набраних очок;
b) краща різниця м'ячів;
c) більша кількість забитих м'ячів;
d) поведінка команд в дусі «фейр-плей» у фінальній стадії турніру (менша кількість очок в рейтингу «фейр-плей»);
e) позиція в рейтингу коефіцієнтів національних збірних УЄФА.


Стаття носить інформативний характер. Офіційні підрахунки будуть здійснені УЄФА після закінчення матчів згідно зі статтею 18 регламенту чемпіонату Європи 2016 року.

За матеріалами оф. сайту УЄФA

19 червня 2016

«Футбольний клуб»


RATVODДата: Понеділок, 20.06.2016, 08:19 | Повідомлення # 377
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група А





Не реалізувавши чималу кількість моментів,
суперники розійшлися «миром», який влаштував обох
.


Здобувши дві перемоги на старті, французи достроково вирішили завдання виходу в 1/8 фіналу. Для того, щоб фінішувати на першому місці, у зустрічі зі швейцарцями їх влаштовувала і нічия. У свою чергу підопічні Володимира Петковича в разі нічиєї виявилися б другими, а три очки гарантували б їм першу сходинку. У разі ж фіаско збірної Швейцарії, її могли обійти румуни.

Дідьє Дешам вирішив дати можливість відпочити двом своїм кращим гравцям на цьому турнірі - Дімітрі Пайє і Н'Голо Канте, яким ще знадобляться сили на стадію плей-офф. У свою чергу лінія в порівнянні з попереднім поєдинком змін не зазнала.

Збірна Швейцарії почала з місця в кар'єр, на деякий час змусивши опонента притиснутися до своїх воріт. Вже на восьмій хвилині рахунок на табло міг змінитися. Це Джердан Шакірі гостро подав у штрафну, де головою пробивав Фабіан Шер, а Поль Погба незграбно вибивав м'яч, після чого вже лежачи у воротарському Йоан Джуру ледь не переправив м'яч у сітку.

Такий ляпас на старті подіяв дуже підбадьорливо на підопічних Дідьє Дешама, які миттєво дали зрозуміти, що не збираються відбувати номер в цьому поєдинку. Особливо старався попереду блякло виглядавший в попередніх двох поєдинках Погба.

Протягом п'яти хвилин один з лідерів збірної Франції тричі був близький до успіху. Спочатку він змусив демонструвати всю свою майстерність Яна Зоммера щільним ударом з-за меж штрафного, через хвилину вже пробивав з відскоку, опинившись на м'ячі зліва в штрафний. І знову голкіпер швейцарців був на висоті. А трохи пізніше Поль перевірив на міцність поперечину, приклавшись з дальньої дистанції.

Витримавши наплив атак французів, підопічні Петковича відсунули гру від своїх воріт, поступово не тільки вирівнявши гру, але і в підсумку пішли на перерву з кращим показником володіння м'ячем.

На другу половину зустрічі команди вийшли в тих же складах, в яких починали матч. На цей раз жвавіше почала команда Франції, змусивши Зоммера знову демонструвати клас. Спершу він вдало вибрав позицію після удару Жіньяка, а потім опинився на чеку після пострілу Грізманн, який обігрався в стінку з тим же Жіньяк і потужно пробив з-за меж штрафного.

Цікаво, що в другій половині зустрічі швейцарці також більше контролювали м'яч, однак більш гостро діяв суперник. Ще спекотніше біля воріт Зоммера стало після виходу на поле героя перших матчі Дімітрі Пайє. Останній змусив схопитися за серце уболівальників збірної Швейцарії, пробивши з льоту в поперечину після передачі Сіссоко з правого флангу.

Обидві команди билися до кінця, проте рахунок на табло так і не змінився. Втім, нічия влаштувала обох суперників, зробивши Францію першою, а Швейцарію другою.

ШВЕЙЦАРІЯ - ФРАНЦІЯ 0 : 0

Швейцарія
: Зоммер, Джуру, Родрігес, Ліхштайнер, Шер, Джемайлі, Бехрамі, Шакірі (Фернандес, 80), емболії (Сеферович, 74), Джака, Мехмеді (Ланг, 86).
Франція: Льоріс, Санья, Косцельни, Рамі, Евра, Погба, Сіссоко, Коман (Пайє, 63), Кабай, Грізманн (Матюйді, 78), Жиньяк.
Попередження: Рамі (26), Косцельни (83).

Дмитро СОБКО,



19 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Понеділок, 20.06.2016, 08:27 | Повідомлення # 378
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група А





У Франції народилася сенсація, яку забезпечив гол Армандо Садіку
і надійність його партнерів в обороні.


Після двох турів Румунія і Албанія посідали третє і четверте місця в групі А. І хоча їх актив був більш, ніж скромний, обидві команди напередодні очної зустрічі зберігали шанси на путівку в плей-офф. Ну і, природно, обом потрібна була перемога. Так що будь-які компроміси виключалися геть.

З перших хвилин на поле «Стад-де-Ліон» зав'язалася дуже в'язка і жорстка боротьба. Як і очікувалося, ініціативою заволоділи більш технічні і майстровиті румуни, які і вважалися фаворитами.

Протягом дебютної десятихвилинки підопічні Ангела Йорданеску провели три досить небезпечних атаки, але Станчу не влучив у ціль, а Хобан і Станку не зуміли пробити Беришу. Втім, і не зобов'язані були. Все ж позиції, з яких ці двоє били по воротах, навряд чи можна називати забійними. А ось момент, який у протилежних воріт втратив Леняні, був реально стовідсотковим.

Сталося це на 23-й хвилину, коли гра вже вирівнялася. Сепунару обрізався в центрі поля, після чого албанці провели швидку атаку правим краєм, пішов простріл через всю штрафну на дальню штангу і ось там-то і схибив Леняні, який пробив з відстані в п'ять метрів вище воріт. Це при тому, що м'яч ідеально лягав йому на ногу, а воротар кут закрити не встигав - потрібно було лише замкнути і все, але, мабуть, у півзахисника збірної Албанії здригнулися коліна.

Звичайно, прикро втрачати такий шанс у такому важливому матчі. Але албанців промах Леняні нітрохи не збентежив. Швидше навіть - навпаки: дебютанти чемпіонатів Європи ще більше завелися. І в другій половині тайму виглядали набагато краще суперника. Підопічні Джанні Де Б'язі без особливих проблем розбивали нехитрі позиційні атаки румунської збірної і демонстрували хорошу контргру за рахунок швидкого переходу центральної зони.

Загалом, грала Албанія просто, але досить ефективно. А румуни немов впали в ступор. Гра першим номером явно виявилася не їх стихією, а тут ще - ці швидкі забіги албанських крайків ...

Як наслідок - нові моменти біля воріт Тетерушану. Досить небезпечно з гострого кута пробив Мемушай - воротар парирував. Потім був класний розіграш кутового з прострілом в район 11-метрової позначки, але Баша запустив м'яч вище воріт. І, нарешті, під завісу тайму Албанія домоглася свого - автором її першого гола на чемпіонатах Європи став Садіку, який замкнув навісну передачу на дальню штангу після позиційної помилки центральних захисників і невдалої спроби Тетерушану зіграти на виході.

На гол Садіку наставник збірної Румунії Ангел Йорданеску відреагував логічною заміною - у другому таймі він відрядив в атаку досвідченого Синмертяна. Але це не допомогло команді зробити малюнок гри більш привабливим і різноманітним, а головне - не допомогло підібрати ключик до вкрай незручного суперника. Переваги в індивідуальній майстерності виявилося недостатньо, а інших козирів румунська команда не висувала. Загалом, знайома історія.

У підсумку збірна Албанії і після перерви виглядала, як мінімум, не гірше. В крайньому випадку, її футболісти чітко знали, що повинні робити на полі, тоді як румуни, склалося враження, просто не мали плану Б.

Маючи значну перевагу по частині контролю м'яча (приблизно 60 на 40 відсотків), за весь другий тайм Румунія по суті створила лише один реальний момент, який тягнув на гольовий: Андоні, увірвався на швидкості в штрафну суперників, влучив у поперечину.

Ну так і Албанія в другому таймі теж цілком могла забити - скажімо, коли Маврай замикав простріл з лівого краю і потрапив у сітку із зовнішнього боку воріт. Загалом, результат цієї зустрічі абсолютно справедливий. Як і свист уболівальників збірної Румунії на останніх хвилинах зустрічі. А тренеру Албанії і його підопічним - великий респект. Не факт, звичайно, що з трьома очками вони потраплять в плей-офф, але шанс є. І результатів матчів третього туру в інших групах вони будуть чекати з чистою совістю і почуттям виконаного обов'язку. На турнірі у Франції албанці зробили все, що могли. А збірна Румунії їде додому.

РУМУНІЯ - АЛБАНІЯ 0 : 1

Голи
: Садіку (43).
Румунія: Тетерушану, Влад Кірікеш, Мецел, Сепунару, Григоре, Хобан, Станчу, Попа (Андоні, 68), Препеліца (Санмартян, 46) Алібек (Торже, 57), Станку.
Албанія: Беріша, Ліля, Аджеті, Аголлі, Маврай, Хюсай, Мемушай, Леняні (Роші, 77), Баша (Кана, 83) Абраші, Садіку (Балай, 59).
Попередження: Мецел (54), Сепунару (89), Торже (90 + 3) - Баша (6), Мемушай (85).

Микита ШМЕЛЬОВ,



19 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Вівторок, 21.06.2016, 08:20 | Повідомлення # 379
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група В





Британці виглядали набагато цікавіше,
створивши з півдюжини відмінних моментів для взяття воріт,
але так і не змогли пробити зловившого кураж Матуш Козачік
.


Тренер збірної Англії Рой Ходжсон знову здивував. Після стартового матчу багато критикували його за невдалі заміни, тепер же, коли на кону стояло перше місце в групі, британський коуч провів глобальну ротацію складу.

Вперше на турнірі у Франції на поле вийшли флангові захисники Клайн і Бертранд, півзахисник Хендерсон. Крім них в число перших 11-ти потрапили Вілшир, Варди і Старрідж, які до цього по разу виходили на заміну.

Що ж, у Ходжсона нині - просто шикарний підбір гравців. Але якщо, скажімо, поява Варди і Старріджа, які зробили результат в грі з Уельсом, напрошувалася, то відсутність Руні, безсумнівно, насторожувало. Адже Уейн - не просто зв'язуючий гравець команди, він ще й справжній лідер, який вміє вести партнерів за собою.

Очевидно, Ходжсон розраховував насамперед на те, що більш свіжі гравці додадуть команді запалу і швидкості, що в матчі зі словаками мало велике значення. Хоча б з тієї причини, що у Яна Козака немає подібної свободи для кадрових маневрів. І, до речі, проти Англії словацький наставник почав матч тим же складом, що і поєдинок чотириденної давності проти Росії.

Як і слід було очікувати, зі стартовим свистком британці захопили ініціативу, приступивши до облоги воріт словацької збірної. Особливо активним був Варді. На п'ятій хвилині форвард «Лестера» відзначився небезпечним, але неточним ударом в дотик після прострілу Клайна з правого краю, на дев'ятій - мало не вискочив один на один з Козачік, а потім зробив класну знижку Старріджу, чий удар в останній момент накрив Пекарік. Апогеєм же дій Варди в дебюті зустрічі став вихід один на один після дивовижної передачі Хендерсона, але відмінно в цьому епізоді зіграв голкіпер словаків, відбивши м'яч ногою.

З огляду на, що словаки толком і не огризалися (дальній удар Печовскі і безадресних навіс Гамшика - ось і все, що вони спорудили за перші 15 хвилин гри), перевагу Англії в дебюті можна було назвати беззаперечною. Але поступово стартовий запал підопічних Ходжсона вичерпався і ближче до середини тайму гра вирівнялася.

Втім, затишшя було недовгим. Зробивши невеликий перепочинок, англійці додали темпу і провели ще кілька дуже перспективних випадів. Особливо запам'ятався удар Лала метрів з 14-ти після флангової передачі Клайна, але блискуче зіграв Козачік, зумів якимось неймовірним чином зреагувати на складний м'яч. Ну і категорично не пощастило Хендерсону, який вже перед самою перервою завдав божевільної сили удар зльоту, але потрапив в голову Дюріци, відправивши того в нокдаун.

Отже, 0 : 0 після першого тайму, і рахунок на табло абсолютно не відповідав подіям на полі. Англія грала набагато цікавіше і агресивніше, хоча не можна не віддати належне і словакам - хоча б за вміння терпіти.

Другий тайм збірна Англії розпочала якось занадто спокійно. І це було на руку футболістам Словаччини, які, нарешті, змогли підняти голови. Більш того: підопічні Козака навіть провели першу по-справжньому небезпечну атаку. На 52-й хвилині після навісу зі стандарту Шкртел мало не продавив Харта, а потім стовідсотковий шанс упустив Мак, який не зумів вразити ворота англійців з близької відстані.

Британців це явно зачепило - вони відповіли ще більш гострою атакою, яку завершував ударом з кута воротарського Клайн, тільки і йому пробити Козачік не вдалося - м'яч потрапив у плече голкіперу. А вже через пару хвилин овації зірвав вже Харт, який накрив м'яч після підступного удару Вайсса, який бив з-за меж штрафного зпід захисника.

Можна говорити, що на початку другого тайму словаки показали зуби. На що Ходжсон відреагував двома замінами, випустивши спочатку Руні, а потім Деле Алі, який, між іншим, першим же дотиком міг забити, замикаючи передачу Хендерсона, але тепер на шляху м'яча опинився Шкртел, вдало виставивши ногу буквально на лінії воріт.

Через 10 хвилин хіт-парад нереалізованих Англією моментів поповнив Старрідж, який не зумів толком пробити з центру штрафного майданчика після акуратної передачі «черпаком» від Дайера. Потім були непогані шанси у все того ж Деле Аллі, Руні і Дайера, але все марно. Це був не день Англії. І в підсумку збірна Словаччини, яка перейшла з 78-ї хвилини на гру в п'ять захисників, відстояла нічию, яка насправді влаштовувала обидві команди.

Англія вийшла в плей-офф з другого місця і в 1/8 зіграє з другою командою групи F (мабуть, це буде не Португалія). У Словаччини поки не все зрозуміло, але чотири очки для команди, яка фінішувала в групі третьою, швидше за все, стануть прохідним балом.

СЛОВАЧЧИНА - АНГЛІЯ 0 : 0

Словаччина: Козачік, Дюріца, Губочан, Пекарік, Шкртел, Мак, Печовскі (Дьомбер, 67), Куцка, Гамшик, Вайсс (Шкріняр, 78), Дуда (Швенто, 57).
Англія: Харт, Смоллінг, Кехілл, Клайн, Бертранд, Уїлшир (Руні, 56), Лаллана (Справі Аллі, 61), Дайер, Хендерсон, Старрідж (Кейн, 76), Варді.
Попередження: Печовскі (24) - Бертранд (52).

Микита ШМЕЛЬОВ,



20 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Вівторок, 21.06.2016, 08:28 | Повідомлення # 380
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група В





Підопічні Кріса Коулмена добули заслужену перемогу,
вирішивши всі питання ще в першому таймі
.


У понеділок в Тулузі зійшлися команди двох наймолодших тренерів фінальної стадії ЄВРО-2016. На початку травня наставник збірної Росії Леонід Слуцький відзначив 45-річчя, а трохи більше ніж через місяць тренеру валлійців Крісу Коулмен виповнилося 46.

Набравши одне очко в перших двох турах, для підопічних Слуцького матч проти Уельсу був останнім шансом продовжити свій виступ на турнірі. Як і очікувалося, наставник росіян вніс серйозні корективи в стартовий склад своєї команди. Замість травмованого Олега Шатова в «основі» з'явився Роман Широков. Павло Мамаєв замінив Олександра Головіна, Денис Глушаков - Романа Нойштедтера, а на краю оборони замість Георгія Щенникова матч почав Дмитро Комбаров.

Уельсу, який в першому турі відсвяткував перемогу над Словаччиною (2 : 1), а потім поступився Англії (1 : 2), для виходу в плей-офф могло вистачити і нічиєї. Однак, хлопці Коулмена не збиралися вести боротьбу за необхідний результат, зосередившись лише на захисті власних воріт.

Суперники з самого початку задали високий темп. Підопічні Слуцького спробували взяти валлійців наскоком і забити швидкий гол. Не вийшло. А ось валлійцям вдалося створити першу загрозу вже на стартових хвилинах, коли Ігор Акінфєєв парирував перед собою небезпечний удар Гарета Бейла. Першим на підборі виявився Сем Воукс, але раніше арбітр зафіксував офсайд у Аарона Ремзі.

Через кілька хвилин валлійці не реалізували вихід три в три - Ремзі затягнув з передачею на Бейла, який був змушений пригальмувати контратаку своєї команди. Втім, на 11-й хвилині півзахисник лондонського «Арсеналу» сповна реабілітувався за свій промах. Артем Дзюба втратив м'яч в центрі поля, після чого Джо Аллен швидко видав пас на Ремзі, і той впевнено реалізував вихід один на один з голкіпером - 1 : 0!

Такий поворот окрилив підопічних Коулмена, які досить швидко подвоїли свою перевагу. Чудову комбінацію за участю Ремзі і Бейла завершив Ніл Тейлор. Перший удар захисника «Суонсі» Акінфєєв парирував, але з другої спроби Тейлор все-таки послав м'яч у сітку - 2 : 0.

Після півгодини гри всі питання мав би знімати Воукс, коли Бейл протягнув м'яч зі своєї половини поля і вивів партнера на побачення з Акінфеєвим. Але голкіпер московського ЦСКА вчасно вийшов назустріч форварду і виручив свою команду від третього голу.

А що Росія? По-справжньому гострий момент біля воріт Уейна Хеннессі виник лише на 27-й хвилині. Після невдалих дій капітана валлійців Ешлі Вільямса Дзюба вивалився на побачення з голкіпером, але той встиг підняти руку і відбити удар форварда «Зеніту». До перерви росіяни спромоглися ще на пару-трійку дальніх ударів, проте всі вони виявилися неточними. А ось Акінфєєву довелося попотіти, відбиваючи небезпечні «постріли» Бейла і Ремзі.

Після відпочинку Уельс продовжував контролювати ситуацію, а осмислені атаки валлійців серйозно дошкуляли обороні суперника. Так, на 47-й хвилині росіяни знову прогавили випад Бейла, який рвонув по центру і пробив з лінії штрафної, змусивши Акінфєєва зробити сейв. Через деякий час голкіпер ЦСКА не дозволив вінгеру мадридського «Реала» забити в третій грі ЄВРО-2016 поспіль, коли Ремзі вивів партнера один на один.

На 67-й хвилині Бейл все-таки домігся свого. Після відмінної передачі від Ремзі 11-й номер валлійців опинився віч-на-віч з Акінфеєвим і впритул розстріляв голкіпера, довівши рахунок до непристойного. На цьому гра, фактично, була зроблена. Адже як не старався тренерський штаб Слуцького, йому не вдалося знайти рецепт успіху в нападі, наслідком чого стали і помилки в обороні.

За чверть години до кінця росіяни отримали право на перспективний штрафний, але Сергій Ігнашевич метрів з 30-ти відправив м'яч набагато вище воріт. Надалі підопічні Коулмена грамотно вбивали час, подовгу контролюючи м'яч. У кінцівці підопічні Слуцького мали шанс відіграти один гол, але Дзюба після прострілу Павла Мамаєва в падінні пробив вище поперечини.

Валлійці з шістьма очками посіли перше місце в групі В, а росіяни з одним балом відправляються додому.

РОСІЯ - УЕЛЬС - 0 : 3

Голи
: Ремзі (11), Н.Тейлор (20), Бейл (67).
Росія: Акінфєєв, Смольников, В. Березуцький (А. Березуцький, 46), Ігнашевич, Комбаров, Глушаков, Мамаєв, Смолов (Самедов, 70), Широков (Головін, 52), Кокорін, Дзюба.
Уельс: Хеннессі, Б.Девіс, Н.Тейлор, Гантер, Е.Уільямс, Честер, Ремзі, Ледлі (Кінг, 76), Аллен (Едвардс, 74), Бейл (Черч, 83), Воукс.
Попередження: Мамаєв (64) - Воукс (16).

Сергій Чепелев,



20 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Вівторок, 21.06.2016, 20:53 | Повідомлення # 381
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група С





Залишаючи ЄВРО, українській команді не вдалося
грюкнути дверима на прощання
.


У порівнянні з матчем проти Північної Ірландії Михайло Фоменко провів п'ять замін, але назвати український склад напіврезервним, звичайно, було не можна. Вихід в «основі» Руслана Ротаня та Олександра Кучера, для яких ЄВРО-2016 мабуть стане останнім великим турніром, був якщо не очевидний, то принаймні напрошувався. Особливо з огляду на їх внесок в успішне проходження відбору, а також те, що Кучер, як ми пам'ятаємо, відсидів «на банці» весь ЄВРО-2012.

Богдан Бутко та Олександр Зінченко повинні були прискорити гру нашої команди на ввірених їм ділянках, ну а включення в «старт» Романа Зозулі також не повинно дивувати з урахуванням того, що ми побачили в Ліоні п'ять днів тому.

Ще шестеро бойових штиків - наші ключові виконавці - отримали шанс «виправити двійку».

Кому доведеться легше психологічно - потерпілим невдачу і втратившим турнірну мотивацію або якісно стартувавшим, але маючим серйозні види на очки - повинен був показати бійок на корявенькому полі марсельського «Велодрому».

Поляки включилися тоді, коли українці ще не потягнулися до своїх рубильників. Спочатку на Андрія Пятова вивалився Аркадіуш Милик, але вдарив дуже прямолінійно, потім Роберт Левандовскі, опинившись один в центрі штрафної, відверто пробачив нашу команду. Далі вже помилився лайнсмен, помилково зафіксував офсайд у форварда «Баварії». І все це - в перші п'ять хвилин ...

Упрівши, але не запанікувавши, «синьо-жовті» гру вирівняли. Кілька перепасовок, нехитрих комбінацій і ось вони вже заспокоїлися остаточно. Саме після цього два дуже хороших моменти були створені біля воріт Лукаша Фабяньскі. Обидва після прекрасних пасів наших центральних хавів, які продуктивно працювали і ефективно протистояли польським опонентам.

Зінченко відправив на побачення з воротарем Зозулю, але тому завадив відзначитися Міхал Паздан, який встиг різко схопитися і кинутися під добивання Андрія Ярмоленко. А трохи пізніше Ротань, звично почав гру з капітанською пов'язкою, елегантним парашутом подарував шанс динамівському вінгеру. На жаль, у ворота Андрій не потрапив - мабуть, від великого бажання направити м'яч під саму штангу.

Взагалі, цього бажання вистачало в діях як однієї, так і другої сторони. Звідси і постійні стики, фоли, свистки. На картках «повисли» Кучер з Ротанем. Поляків арбітр щадив, хоча ті ж Коноплянка з Ярмоленком по ногах отримували регулярно. Але то лірика. Важливо, що українці дійсно виглядали краще - володіючи і м'ячем, і територією. Зрозуміло, що хлопці Адама Навалки діяли з оглядкою на тили, не лізли на рожен, проте навіть при таких розкладах дали нашим провести не одну і не дві проникаючі атаки.

Непогано працювали обидва синьо-жовтих флангових дуети, ось тільки з передачами в штрафну справа не ладилося. М'яч вперто не знаходив адресатів, часом відлітаючи за протилежну бокову лінію.

Перший же по-справжньому гострий крос видав в дебюті другого тайму Коноплянка і ледь не став автором результативної передачі. Вистрибнувшому в повітря Зінченко не вистачило всього декількох сантиметрів зросту, щоб відправити м'яч під поперечину.

Ну а через п'ять хвилин пролунав гол. Безглузда позиційна помилка при подачі Польщею кутового призвела до того, що зовсім свіжий, вийшовший на заміну Якуб Блащиковські залишився один у штрафному і тут же отримав своєчасний пас від Милика. Ну а далі було все просто. Прибрав фінтом Ротаня і, не чекаючи підкату Євгена Хачеріді, заряди в верхній кут. Без шансів для П'ятова.

Якби вже в наступній атаці Бартош Капустка реалізував вихід один на один, гру, напевно, можна було б закінчувати. Але той не влучив, і наші продовжили облогу. Саме облогу, бо «Кадра», вийшовши вперед, влаштувалася на своїй половині поля, ще більше ускладнивши завдання підопічних Фоменко.

Відчувалося, що багато ходів збірної України добре вивчені суперником. За Коноплянкою і Ярмоленко наглядали зо двоє опонентів, з особливою старанністю опікали їх ударні ноги. Тому обидва практично не мали шансів використовувати свою головну зброю. Лише раз, коли поляки втратили контроль над ситуацією, Зозуля з Ярмоленко вивели таки вінгера «Севільї» на забійну позицію. Вище.

У кінцівці, і це було помітно, наших стали покидати сили. Важкий газон грав за суперників, але українці все-таки намагалися вирвати свій шматочок французького щастя. Це ледь не вдалося Зозулі, але після його повітряної атаки м'яч проскакав поруч зі штангою. Свою спробу зробив і Ротань, але Фабяньскі в котячому стрибку перекреслив надії капітана.

Україна програла третій матч з трьох і залишить чемпіонат Європи без єдиного забитого м'яча. Потім буде аналіз. Будуть відставки і проводи. У будь-якому випадку ЄВРО-2016 - це багата грунт для роздумів. На шляху до нього і в процесі його була проведена велика, не безрезультатна робота, проте підсумок її не влаштовує нікого. Команду і тренерів в тому числі. Шишки, хворобливі шишки набиті. Почнемо спочатку.

УКРАЇНА - ПОЛЬЩА - 0 : 1
Гол: Блащиковські (54).
Україна: П'ятов, Федецький, Хачеріді, Кучер, Бутко, Степаненко, Ротань, Ярмоленко, Зінченко (Коваленко, 73), Коноплянка, Зозуля (Тимощук, 90 + 2).
Польща: Фабяньскі, Ченек, Глик, Паздан, Єджейчик, Йодловец, Крихов'як, Зелінський (Блащиковські, 46), Капустка (Гросицького, 71), Милик (Стажіньскі, 90 + 2), Левандовскі.
Попередження: Ротань (25), Кучер (38) - Капустка (60).

Костянтин Паткевич,



21 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Вівторок, 21.06.2016, 20:56 | Повідомлення # 382
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група С





Німецькі футболісти перевершили суперника за всіма статтями,
але з доброго десятка гольових моментів використовували всього один
.


Для виходу в плей-офф з першого місця в групі цього виявилося достатньо, але в протистоянні з більш небезпечним суперником таке марнотратство може вийти боком ...

Переможний склад не міняють. Мабуть, цим старовинним правилом керувався тренер північноірландців Мартін О'Ніл, визначаючи, хто з його хлопців почне гру з Німеччиною. З перших хвилин на поле у ​​британців вийшли ті ж 11 футболістів, які починали матч з Україною. І стартували вони досить жваво, всім своїм виглядом і рішучими діями з акцентом на атаку показуючи, що ні крапельки не бояться чемпіонів світу.

Втім, стартового запалу вистачило ненадовго. До п'ятої хвилини німці встановили свій порядок на «Парк-де-Пренс». Команда Йоахіма Льова захопила ініціативу і повела позиційний наступ, вишукуючи вільні зони на половині поля суперника. На якийсь час ірландці потрапили в жорсткі лещата і навіть не думали про вилазки вперед. Але навіть обороняючись всією командою, убезпечити себе від неприємностей вони не змогли.

Як по-хорошому, інтрига в цьому матчі повинна була померти ще до середини першого тайму. Але на щастя ірландців у фаворитів знову спливли дикі проблеми з реалізацією.

Судіть самі.

6-а хвилина: Мюллер після геніальної передачі Езіла вилетів один на один з воротарем, але пробив прямо в Макговерна.

9-а хвилина: вже сам Езіл виявився на ударній позиції в центрі штрафної, але не зміг завдати удару, заплутавшись у м'ячі.

10-а хвилина: на побачення Макговерном вискочив Гетце, але переграти воротаря не зумів, а вигравший підбір Кіммі пробив вище воріт.

17-а хвилина: з забійної позиції з правої частини штрафного до м'яча після скидки Гомеса приклався Мюллер - поруч з дальньою стійкою.

22-а хвилина: і знову Мюллер намагався завершити атаку своєї команди, завдавши удар головою, але тепер на шляху м'яча опинилася стійка воріт.

Загалом, перевага команди Йоахіма Льова виглядала переважаючою. І кілька відповідних випадів північноірландців (один був вельми перспективним, але Вашингтон не зумів обіграти Хуммельс) на тлі цього шквалу німецьких атак справляли враження жалюгідних спроб вовченя вкусити запеклого лева.

Гол у ворота Північної Ірландії невблаганно назрівав і під кінець півгодини гри відбувся. Комбінацію почав Езіл, який грав в цей вечір з якимось неймовірним натхненням. Після його філігранного пасу в район півкола Маріо Гомес продовжив на хід Мюллеру, який відтягнув на себе захисників і воротаря, а потім повернув м'яч назад під удар партнеру, який і вразив ціль.

1 : 0 - німці повели в рахунку і зупинятися на досягнутому явно не збиралися. Для досягнення зони комфорту їм потрібен був ще один м'яч, і вони цілком могли забити його ще до перерви, але у Мюллера знову не склалося (тепер завадила поперечина), а Гетце з гарної позиції влучив прямо у воротаря.

Він же упустив два стовідсоткових шанси на початку другого тайму: спочатку не зміг пробити Макговерна з лінії воротарського, потім - невдало замкнув простріл з лівого флангу на ближню штангу. Судячи з усього, це марнотратство розлютило Лева. Обурено розмахуючи руками, він наказав Шюррле підготується до виходу на заміну.

Навряд чи цей хід можна визнати вдалим. По крайній мірі, після відходу Гетце атаки Німеччини дещо втратили гостроту. Все-таки Маріо дуже добре відкривався під передачі партнерів. Але контроль над м'ячем і грою німці зберігали без особливих проблем. Все, що було дозволено команді Північної Ірландії у вівторок ввечері - це удар Еванса головою після кутового на 59-й хвилині. Але півзахисник «біло-зелених» бив в боротьбі із захисником (тобто про провал в німецькій обороні в даному випадку мова не йде) і Нойєру не довелося демонструвати майстерність, оскільки м'яч полетів вище воріт.

А ось Макговерн ще пару раз зірвав овації трибун. Особливо запам'ятався епізод на 79-й хвилині, коли після навісу Кімміха чарівний здавалося б удар завдав Маріо Гомес, але витягнувся в струнку воротар кінчиками пальців видряпав м'яч під самою штангою.

У підсумку все так і завершилося - мінімальною перемогою збірної Німеччини, яка зберегла за собою перше місце в групі. Чого і слід було очікувати.

ПІВНІЧНА ІРЛАНДІЯ - НІМЕЧЧИНА 0 : 1

Гол
: Маріо Гомес (29)
Північна Ірландія: Макговерн, Кеткарт, Д.Еванс, Макаулі, Хьюз, Девіс, К.Еванс (Макгинн, 84), Уорд (Мадженніс, 70), Норвуд, Даллас, Вашингтон (Лафферті, 59).
Німеччина: Нойер, Хектор, Боатенг (Хеведес, 76), Хуммельс, Кіммі, Хедіра (Швайнштайгер, 69), Езіл, Гетце (Шюррле, 55), Кроос, Мюллер, Маріо Гомес.

Микита ШМЕЛЬОВ,



21 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Середа, 22.06.2016, 07:56 | Повідомлення # 383
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група D





Голи Ніколи Калініча та Івана Перішіча відправили іспанців
протистояти збірній Італії в 1/8 фіналу
.


Напередодні поєдинку в Бордо іспанці, здобувши дві перемоги в двох матчах, забронювали собі місце в плей-офф. Хорвати виходили на газон «Стад-де-Бордо» також фактично з путівкою в 1/8 фіналу, маючи в активі чотири очки. Теоретично, «картаті» могли опуститися на третє місце, але для цього їм потрібно було програти самим при вікторії чехів в паралельній грі з турками.

Ситуацію команді Анте Чачіча посилили пошкодження у двох лідерів Луки Модріча і Маріо Манджукич, яких наставник залишив в запасі. Також на «банці» влаштувався київський динамівець Домагой Віда, «привіз» пенальті в свої ворота в компенсований час зустрічі з Чехією (2 : 2). Зате на поле з перших хвилин вийшов екс-форвард «Дніпра», а нині «Фіорентини» Нікола Калініч.

У іспанців на «манежі» з'явилися всі ті ж, що чотири дні тому громили Туреччину (3 : 0). Нагадаємо, що тоді дублем "вистрілив" Альваро Мората. Він же практично і дав відмашку протистоянню з Хорватією, відзначившись вже на сьомій хвилині. Чемпіони Європи розіграли все як по нотах - Андрес Інієста забезпечив передачею Давида Сільву, той пасом на Сеска Фабрегаса розрізав чи не всю оборону, після чого хавбек «Челсі» виконав простріл-удар в сторону воріт. Все, що залишалося викупленому сьогодні «Реалом» за 30 млн. Євро у «Ювентуса» форварду, це вбігти з м'ячем у сітку. Більше було просто нікуди.

Здавалося, такий старт виб'є з колії суперника, ослабленого до того ж кадровими втратами, однак швидкий гол, навпаки, розслабив його авторів. Номінальні господарі двічі могли вирівнювати результат протягом кількох хвилин, але як слід розпорядитися наданими шансами не змогли. Так, з ударом Калініча впорався Давид де Хеа, а Іван Ракітіч, ​​отримавши точний пас від ... голкіпера іспанців, пробиваючи верхом по залишених без нагляду ворітах, влучив у поперечину.

Правда, незабаром концентрація повернулася до підопічних Вісенте дель Боске, і гра знову прийняла практично односторонній рух. Піренейці встановили улюблений тотальний контроль, намагаючись розтягувати хорватські побудови. Втім, «картаті» на наживку не клюнули, завдяки чому противнику не вдалося до перерви повторно засмутити Даніель Субашича. Так, часом у його володінь було досить жарко, але все це без якісного завершення.

Коли ж йшла остання хвилина основного часу, команда Чачіча огризнулася настільки загрозливо, що іменитий суперник дозволив забити собі «в роздягальню». Іван Перішич зліва навісив на лінію воротарського, звідки Калініч ефектно п'ятою переправив м'яч у сітку повз оторопівшого де Хеа!

В цілому, суперники в першій половині продемонстрували гру, яку від них і очікували. Не доводилося сподіватися на кардинальні зміни і після відпочинку. Вони і не пішли. За невеликим винятком - у створенні моментів першими досягли успіху хорвати, знову блиснувши ефектністю. Це Марко Пьяца в падінні через себе пробив поруч зі штангою після розіграшу кутового і невдалого виносу де Хеа.

У опонента з відповіддю виступив Серхіо Рамос, в ногах якого виявилася відмінна можливість визначити переможця. Спочатку, правда, капітан іспанців ледь не забив ударом головою, з вигідної позиції не потрапивши у ворота після подачі від кутового прапорця. А на 72-й хвилині «Фурія Роха» отримала право на пенальті завдяки Шім'ї Врсалько, який сфолив на Сільві. Центрбек «Реала» взявся привести вирок норвезького арбітра Бйорна Кейперса у виконання, однак переграти з «точки» Субашич не зумів.

За всіма неписаними футбольними законами покарання за нереалізацію послідувало. Хоч і не негайно, але саме тоді, коли відігратися вже не вистачило б часу. «Картаті» в ендшпілі організували швидкий контрвипад, який ударом в ближній нижній кут завершив Іван Перішич. 2 : 1 - і збірна Хорватії виходить в плей-офф з першого місця квартету D! А Іспанія в 1/8 фіналу тепер зіграє з Італією ...

ХОРВАТІЯ - ІСПАНІЯ - 2 : 1

Голи: Н.Калініч (45), Перішич (87) - Мората (7).
На 72-й хвилині Рамос не реалізував пенальті (воротар).
Хорватія: Субашич, Срна, ледь, Чорлука, Врсалько, Ракітіч, ​​Ріг (Ковачич, 82), Бадель, Перішич (Крамаріч, 90 + 4), Н.Калініч, Пьяца (Чоп, 90 + 2).
Іспанія: де Хеа, Піке, Рамос, Хорді Альба, Хуанфран, Бускетс, Сільва, Фабрегас (Алькантара, 84), Інієста, Ноліто (Бруно, 60), Мората (Адуріс, 67).
Попередження: Ріг (29), Врсалько (71), Срна (71), Перішич (88).

Євген ЛЕБЕДЄВ,



21 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Середа, 22.06.2016, 08:08 | Повідомлення # 384
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група D





Дивовижні турки випередили чехів в боротьбі за третє місце квартету,
що залишає шанси на плей-офф
.


До завершального поєдинку квартету суперники підходили з відчайдушною рішучістю перемагати. Збірна Чехії після програшу Іспанії (0 : 1) вирвали нічию у Хорватії (2 : 2), тоді як турки і зовсім залишилися на голодному пайку. Після невдачі в матчі з хорватами (0 : 1) їх наздогнав дзвінкий ляпас від чемпіонів Європи іспанців - 0 : 3. Тому турнірні розклади виглядали так, що перемога чехів дозволяла їм обійти Хорватію в боротьбі за друге місце або потрапити в 1/8 фіналу на правах однієї з кращих команд, що фінішували третіми. У свою чергу Туреччині потрібен був успіх, щоб зберегти шанси на участь в плей-офф на правах однієї з чотирьох кращих третіх команд.

Наставник збірної Чехії Павел Врба, як і очікувалося, вніс до складу деякі зміни. Вперше на ЄВРО-2016 виступили Боржек Дочкал і Даніел Пуділ. На позиції травмованого Томаша Росіцкі зіграв Володимир Даріда. Місце єдиного форварда зайняв Томаш Нецид.

Всупереч прогнозам Фатіх Терім з перших хвилин випустив на поле і Арду Турана, і Бурака Йилмаза. Відбулися зміни і на флангах: Волкан Шен і 18-річний Емре Мор вперше потрапили до стартового складу на ЄВРО-2016. Для останнього це взагалі перше в кар'єрі потрапляння в «основу» збірної Туреччини. Крім того, Ісмаїл Кейбаші замінив Джанера Еркіна.

Чехи захопили ініціативу на стартовому відрізку і навіть створили напівмоменти на п'ятій хвилині, коли Томаш Нецид досить небезпечно пробивав у штрафній. Втім, номінальні гості проявили витримку і організували разючий удар на 10-й хвилині. Юний Мор зробив забіг правим флангом і прострілив на Бурака Йилмаза, який в дотик змусив Петра Чеха капітулювати. До речі, Мор справив приємне враження про себе. Правий хав включав швидкість, йшов в обведення, спокійно зміщуючись до центральної зони.

Зібравшись з думками, підопічні Врби знову пішли вперед і мало не вирівняли рахунок. Томаш Сівок після навісу від прапорця виграв верхову боротьбу і пробив головою - за турків зіграла штанга. Трохи пізніше Павло Кадержабек, поскупившись з пасом, не переграв воротаря Волкана Бабаджана. Тиск чехів не слабшав: вони і комбінували, і завантажували штрафну навісами. А ось реальна загроза спливла на 38-й хвилині від Ярослава Плашила, який потужним дальнім ударом змусив воротаря робити сейв.

Після перерви чехи продовжили робити ставку на атаку, тоді як турки вичікували шансу в контргрі. Одна з таких вилазок на 55-й хвилині застала господарів зненацька. Все той же верткий Мор отримав передачу на хід з глибини, рвонув вперед і після зміщення а-ля Мессі завдав удар трохи вище воріт. Чехи не залишали надій продавити оборону суперника, завершивши серію атак двома небезпечними ударами низом - Володимира Даріди і Томаша Нецида. В обох випадках голкіпер проявив пильність.

Турки, вчепившись в суперника мертвою хваткою після першого гола, «завалили жертву» на газон на 65-й хвилині. Результативним став розіграш штрафного: Мехмет Топал відкотив назад на Озан туфу, який з гострого кута подвоїв рахунок. Розуміючи, що така перевага робить їх реальними претендентами на вихід з групи, турки кинулися в атаку для поліпшення різниці голів. Розгром міг влаштувати Олджан Шахан - поруч зі штангою. У підсумку, підопічні Теріма буквально повстали з попелу, зберігши за собою шанси на плей-офф. Саме так - зубами - вони вирвали путівку з кваліфікаційної групи, вибивши Нідерланди.

ЧЕХІЯ - ТУРЕЧЧИНА - 0 : 2

Голи: Йилмаз (10), Туфан (65).
Чехія: Чех, Сівок, Губник, Кадержабек, Дочкал (Шура, 71), Пуділ, Даріда, Крейчі, Павелка (Шкода, 57), Плашил (Колар, 90), Нецид.
Туреччина: Бабаджан, Генюл, Кейбаші, Балта, Топал, Туран, Шен (Езьякуп, 60), Інан, Туфан, Йилмаз (Тосун, 90), Мор (Шахан, 70).
Попередження: Плашил (37), Павелка (39), Шура (88) - Кейбаші (35), Балта (51).

Іван Дивак,



21 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Середа, 22.06.2016, 09:49 | Повідомлення # 385
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група Е



ШВЕЦІЯ - БЕЛЬГІЯ

22 червня, початок - 22:00

Пряма телетрансляція - на каналі «Футбол 1»


Анонс

22 червня 2016

«Футбольний клуб»


RATVODДата: Середа, 22.06.2016, 21:45 | Повідомлення # 386
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група F





Найрезультативніший поєдинок на ЄВРО-2016 завершився внічию,
але приніс португальцям путівку в плей-офф
.


Напередодні поєдинку на «Стад-де-Ліон» розклади для суперників були простіше простого. Вірніше, це стосується збірної Португалії, оскільки угорці з чотирма очками в активі достроково завоювали путівку в плей-офф. У команди Фернанду Сантуша на момент матчу було всього два очки, проте навіть третя нічия гарантувала б їй вихід в 1/8 фіналу.

При світової піренейці в будь-якому випадку випереджали б когось із паралельною пари Ісландія (2 очки) - Австрія (1 очко), оскільки втрата турнірних балів будь-ким з них в Сен-Дені була гарантована. Разом з тим, португальці автоматично виявилися вищими Албанії та Туреччини, також фінішували з трьома пунктами, але з негативною різницею м'ячів.

Втім, заздалегідь погодитися на нічию номінальний гості дозволити собі не могли. Чи не пізнавши смаку перемог, забивши лише один м'яч, не реалізувавши зусиллями Кріштіану Роналду пенальті - за всі ці гріхи Португалія просто жадала реабілітуватися.

І вона понеслась! Розганяються Роналду і Нані атаки накочувалися на володіння 40-річного угорського кіпера Габора Кірая одна за одною. Швидкість, індивідуальна майстерність, пресинг, невгамовне бажання - все це радувало око португальських уболівальників, але тільки поки їхні улюбленці не приступали до завершальної стадії. А там просто катастрофа.

Воротар збірної Угорщини по справжньому вступив у гру лише до середини тайму, не здригнувшись при розіграші небезпечного «стандарту», ​​проте на той момент його візаві Руй Патрісіу вже встиг пропустити в свої ворота. На 19-й хвилині після подачі з кутового і виносу у виконанні Роналду м'яч опинився на нозі у Золтана Геро. Форвард «Ференцвароша» нічого вигадувати не став і жахнув з-за меж штрафного, вразивши дальній нижній кут!

У спробах відігратися «європейські бразильці» пару раз нарвалися на контратаки, після яких угорці цілком могли збільшити свою перевагу. Але, удача у співпраці з Руєм Патрісіу дозволили гостям відскочити і знову відправитися в пошуки щастя біля чужих воріт при мінімальному відставанні.

Повторний похід виявився-таки фартовим. Ставши на грань вильоту з турніру, футболісти Сантуша ще більше додали в різкості, і угорські редути не витримали, отримавши хворобливий гол «у роздягальню». Його авторами стали ті, кому і було визначено розвитком гри - Роналду забезпечив передачею Нані на вході в штрафну і нападник «Фенербахче», поклавши корпус, в дотик несподівано для Кірая точно пробив в ближній кут.

А не встигла ще толком розкочегаритися друга половина, як команди видали неймовірний дебют, за п'ять хвилин обмінявшись результативними «пострілами» своїх капітанів. Спочатку Болаж Джуджак пробив зі штрафного і м'яч рикошетом від «стінки» влетів у сітку повз кинувся в кут Руя Патрісіу! А через три оберти секундної стрілки Роналду нарешті відзначився на своєму четвертому поспіль ЄВРО, ударом п'ятою застав зненацька Кірая після відповідь від Нані.

Здавалося, далі події будуть розвиватися не з настільки калейдоскопічною швидкістю, але як би не так! Угорщина знову отримала право на «стандарт» з фактично тієї ж точки, Джуджак перевірив на міцність «стінку», а повторним «залпом» і знову за допомогою рикошету від гравця противника поклав м'яч під дальню штангу. Фернанду Сантуш тут же кидає в бій Рікарду Куарежму, і тому вистачає хвилини перебування на полі, щоб записати в актив результативний пас на голову Роналду!

Тільки після цього команди заспокоїлися, виплеснув за чверть години стільки, скільки могло розподілитися на кілька ігор. Кінцівка пройшла за переваги піренейців, але результат більше змін не зазнав. В результаті Португалія фінішувала третьою, ледь не випередивши ісландців, які вирвали вікторію у австрійців в компенсований час.

УГОРЩИНА - ПОРТУГАЛІЯ - 3 : 3

Голи: Геро (19), Джуджак (47, 55) - Нані (42), Роналду (50, 62).
Угорщина: Кіра, Пінтер, Корхут, Лонг, Гузміч, Юхас, Елек, Ловренчіч (Штібер, 83), Геро (Беше, 46), Джуджак, соло (Немет, 70).
Португалія: Руй Патрісіу, Р.Карвалью, Елізеу, Пепе, Нані (Данилу, 81), В.Карвалью, Моутінью (Ренату Саншеш, 46), Андре Гомеш (Куарежма, 61), Жоау Маріу, Вієйрінья, Роналду.
Попередження: Гузміч (13), Юхас (28), Геро (34), Джуджак (56).

Віктор КОТІВ,



22 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Середа, 22.06.2016, 21:52 | Повідомлення # 387
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група Е





Сенсаційні остров'яни вирвали перемогу
і вийшли в плей-офф чемпіонату Європи!


Після двох турів збірна Ісландії мала в активі два очки, а команда Австрії - всього одне. Остров'яни спершу вирвали нічию у Португалії (1: 1), після чого втратили перемогу над Угорщиною (1: 1). У свою чергу австрійці за всіма статтями поступилися угорцям (0: 2), а потім розійшлися миром з португальцями (0: 0), які двічі вразили каркас воріт. Таким чином, Ісландія і Австрія зберігали шанси на вихід в наступний етап чемпіонату Європи. Тільки якщо команду Ларса Лагербека влаштовувала і нічия, то колективу Марселя Коллера, кров з носу, потрібен був максимальний результат.

Всупереч очікуванням, на стартовому відрізку активніше виглядала Ісландія, яка більше любить і вміє грати другим номером. Хлопці Лагербека мало не приголомшили суперника вже на третій хвилині, коли в результаті позиційної атаки правий хавбек Йохан Гудмундссон з-за меж штрафного влучив у ліву хрестовину. Австрійці виглядали вальяжно і беззубо в атаці. А якби не помилка воротаря Ханнес Халльдоурссона на 12-й хвилині при вибиванні м'яча в ноги Марко Арнаутович, то моментів у номінальних гостей взагалі не було.

Прагматична гра остров'ян з закидами в штрафну знову принесла плоди. На 18-й хвилині Карі Арнасон головою скинув м'яч на вільного Йона Бедварссона, який прокинув м'яч собі на хід і другим дотиком пробив, залишивши без роботи Себастьяна Предля. Реалізувавши частину свого плану, ісландці спокійненько збудували ешелоновану оборону.

У Австрії попереду почало щось виходити на кінець півгодини гри, коли Арнаутович цілився в ближню дев'ятку (кіпер зафіксував м'яч), а потім замикав навіс з глибини. Здавалося, удача посміхнулася альпійці на 37-й хвилині - Арі Скуласон «привіз» пенальті за фол на Давід Алаба. До «точки» підійшов захисник київського «Динамо» Александар Драгович, який пропустив другий тур через дискваліфікацію, але розпечатати ворота йому не судилося. Штанга!

На другу половину австрійці вийшли більш зарядженими і могли зрівняти рахунок, проте чудеса в обороні творив центрбек господарів Карі Арнасон. Спершу він врятував свою команду, підставивши ногу під удар Алаби з кількох метрів, а незабаром заблокував «постріл» Марселя Забітцера.

І все ж оборона остров'ян дала тріщину - на 60-й хвилині вони пропустили разючу контратаку. Алаба знайшов перед штрафним вийшов на заміну Алессандро Шопф, той ефектно прибрав трьох суперників і більярдним ударом відправив м'яч у правий кут. У відповідь ісландці організували хорошу комбінацію, яка увінчалася потужним ударом Гільфі Сігурдссон, змусила голкіпера робити сейв.

Австрійські лещата стискалися все сильніше, а масована оборона Ісландії працювала на відбій. Коли тиск досягає апогею, ймовірність здійснення помилок зростає. У випадку з господарями так і сталося. Так, на 72-й хвилині Марко Янко розрізає передачею вивів Шопф один на один, проте Халльдоурссон був фантастичний! Як і його команда, яка буквально вигризла перемогу перед фінальним свистком. Чашу терезів схилив Арнор Траустасон.

В результаті Ісландія вистояла і залишила Австрію за бортом турніру. А самі остров'яни вийшли в 1/8 фіналу у другого місця.

ІСЛАНДІЯ - АВСТРІЯ - 2 : 1

Голи: Бедварссон (18), Траустасон (90 + 4) - Шопф (60).
На 37-й хвилині Драгович не реалізував пенальті (штанга).
Ісландія: Халльдоурссон, Скуласон, Р.Сігурдссон, Б.Севарссон, Б'ярнасон, Г.Сігурдссон, Арнасон, Гуннарссон, Бедварссон (Е. Б'ярнасон, 71), Гудмундссон (Інгасон, 87), Сігторссон (Траустасон, 80).
Австрія: Альмер, Фукс, Хінтереггер, Драгович, Предль (Шопф, 46), Кляйн, Забітцер (Янчер, 78), Баумгартлінгер, Алаба, Ільсанкер (Янко, 46), Арнаутович.
Попередження: Скуласон (36), Сігторссон (51), Арнасон (78), Халльдоурссон (83) - Янко (70).

Іван Дивак



22 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Четвер, 23.06.2016, 09:09 | Повідомлення # 388
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група Е





Гол Роберта Бреді на останніх хвилинах зустрічі
подарував ірландцям плей-офф
.


Для збірної Італії поєдинок проти ірландців носив більше тренувальний характер, оскільки ще в другому турі вона гарантувала собі вихід в плей-офф з першого місця. У зв'язку з цим Антоніо Конте справив значну рокіровку, замінивши в стартовому складі одразу вісьмох гравців в порівнянні з попереднім матчем.

Наставник команди Ірландії Мартін О'Ніл зробив ставку на атакуючу модель з двома нападниками: Шейном Лонгом і Деріл Мерфі. Останній, щоправда, не забив жодного гола в 21-му матчі за національну збірну, але ж все колись буває в перший раз.

«Хлопцям в зеленому» нічого більше, шукати щастя в атаці і не залишалося, оскільки лише перемога могла допомогти їм вийти з групи. На друге ж місце ірландці могли піднятися лише за умови своєї і шведів перемоги, але при цьому у останніх повинна була б бути гірше різниця м'ячів, кількість забитих голів або дисциплінарний рейтинг.

З перших же хвилин підопічні О'Ніла показали свою зарядженість на боротьбу, дуже жорстко, але не грубо вступаючи в боротьбу за кожен м'яч. Вже на дев'ятій хвилині їх активність мало не призвела до взяття воріт Сальваторе Сірігу. Це півзахисник «Дербі Каунті» Джефф Хендрік хитнув перед штрафним по центру Тьяго Мотту і пробив поруч з «дев'яткою». Лети м'яч у ворота, голкіпер б не допоміг ...

Незважаючи на такий жвавий страт, очікування вболівальників на видовищну гру з великою кількістю гольових моментів в першому таймі не виправдалися. Одні не особливо хотіли, а інші намагалися, але особливої ​​гостроти біля воріт суперника також не створювали. Можна згадати лише удар головою Деріла Мерфі після кутового під поперечину, після якого Сірігу довелося добряче постаратися, щоб перевести м'яч на кутовий.

Італійці і зовсім здивували своєю пасивністю в атаці. І якби ж то грали невмотивовані футболісти «основи», але ж отримали шанс резервісти повинні були б намагатися проявитися себе з кращого боку. Показово, що перший удар по воротах суперника італійці нанесли лише за дві хвилини до перерви, та й то Чіро Іммобіле запустив м'яч поруч зі штангою.

На початку другої половини зустрічі, на яку команди вийшли в тих же складах, що і зі старту, близький до успіху був Сімоне Дзадзен. Форвард в районі 11-метрової позначки відгукнувся на подачу Маттіа Маттіа Де Шильйо і з лівої ефектно пробив розвороту - трохи вище поперечини.

Ірландці відповіли на це цілу низку ударів по воротах, проте всі вони були далекі від мети, залишивши без роботи Сірігу. Оскільки час грало проти команди О'Ніла, в діях її гравців виникало все більше нервозності, що частенько заважало правильно розпорядитися м'ячем в потенційно небезпечних моментах.

Ближче до кінця зустрічі вийшов на заміну Лоренцо Інсьнье першим же ударом відправив м'яч у штангу воріт ірландців, і після цього у «хлопців у зеленому» відкрилося друге дихання. Спочатку Уеслі Хулахан не реалізував вихід один на один, а буквально відразу ж виправився, видавши гольовий пас на Бреді. Роберт головою з цента штрафний переграв Сірігу!

У паралельному матчі шведи програли бельгійцям (0: 1), що вивело Ірландію в плей-офф з третього місця.

ІТАЛІЯ - ІРЛАНДІЯ - 0 : 1

Голи: Бреді (85).
Італія: Сірігу, Огбонна, Маттіа Де Шильйо (Ель-Шаараві, 81), Бонуччі, Бардзальї, Мотта, Бернардескі (Дарміан, 60), Стураро, Флоренці, Дзадзен, Іммобіле (Лоренцо Інсіньє, 74).
Ірландія: Рендолф, Даффі, Кіог, Коулмен, Уорд, Маккарті (Хулахан, 76), Бреді, Хендрік, Макклін, Мерфі (Макгіді, 70), Лонг (Куїнн, 89).
Попередження: Сірігу (38), Бардзальї (78), Дзадзен (87), Лоренцо Інсіньє (90 + 1) - Лонг (38), Уорд (72).

Дмитро СОБКО,



22 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Четвер, 23.06.2016, 09:17 | Повідомлення # 389
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
EURO 2016 , група Е





Мінімальну перемогу, а з нею друге місце в квартеті,
«Червоним дияволам» забезпечив удар Раджа Наїнгголан
.


Напередодні матчу на «Стад-де-Ніс» »в більш вигідній ситуації перебували номінальні гості. Якщо шведам для виходу в плей-офф потрібна була виключно перемога, то бельгійцям, щоб зберегти за собою другу позицію, достатньо було зіграти внічию. І навіть поразка з різницею не більше двох м'ячів могло вивести «Червоних дияволів» в плей-офф - але це тільки за умови невиграшу Ірландії у Італії.

Втім, в таборі бельгійської команди такий варіант напевно навіть не вивчали. Після лихий перемоги над Ірландією команда Марка Вільмотс, якої давно виписані величезні аванси, була налаштована продовжити в тому ж дусі. Ну а оскільки шведи теж запланували шукати щастя біля чужих воріт, нудьгувати уболівальникам не довелося.

Першими почали підопічні Еріка Хамра. Причому момент у них був, що називається стовідсотковий. На четвертій хвилині, вміло поклавши корпус після флангової подачі, Берг завдав щільний удар метрів з восьми, але блискуче зіграв Куртуа, який записав до свого воротарський актив суперсейв.

Бельгійці в свою чергу досить небезпечно розіграли кутовий, а потім провели перспективну атаку по лівому краю, яку ударом в дальній кут завершив Вітсель (м'яч пролетів поруч зі стійкою). Ну і можна сказати, що після розвідки боєм вони обзавелися незначною перевагою. По крайней мере, футболісти в білих футболках, серед яких ввиделялся всюдисущий Азар, частіше гостювали на чужій половині поля і краще контролювали м'яч.

Це не сподобалося головній зірці шведів - Ібрагімовичу, який на початку матчу був якось зовсім не помітний, а «проявився» під кінець першої чверті години, коли посварився в центрі поля з Лукаку. Втім, сутичка до великих масштабів НЕ розрослася - арбітр і партнери швидко заспокоїли забіяк. І навіть до жовтої картки справа не дійшла.

Ну а незабаром Ібрагімович став вже у всій своїй красі, відзначившись підступним ударом з-за меж штрафного - але на велике розчарування жовтої частини трибун, трохи неточним.

Це був свого роду відповідь на досить небезпечний дальній постріл де Брейне, який змусив серйозно напружитися воротаря Ісакссона. Ну і з найдорожчим бельгійським футболістом усіх часів пов'язана найбільш гостра атака в першому таймі. Незадовго до перерви де Брейне заробив кутовий, сам же його подав, а класно зіграв на випередження Меньє з ближнього кута воротарського спритно підрізав м'яч головою в дальній кут. Респект Іскакссону - шведський кіпер все ж зіграв, кінчиками пальців. Ну і пощастило шведам в цьому епізоді, оскільки мчався на дальню штангу Лукаку зовсім небагато не потрапив в темп.

Після перерви шведи явно додали в агресії і швидкості, перехопивши ініціативу. Що характерно: працював більше лівий фланг, де проявляв активність Берг, а практично всі задумки зводилися до навісним передачам на адресу Ібрагімовича. Пару раз капітанові «Тре Крунур» навіть вдалося пробити головою, але особливої ​​небезпеки ці спроби не несли. На відміну від комбінації, розіграної низом на підступах до штрафного, яку увінчав ударом з 16-ти метрів Екдаль. Ось тільки пробив шведський півзахисник не кращим чином - для Куртуа не склало проблеми накрити м'яч.

Бельгійці спробували остудити запал шведів - парою хороших випадів, яким, правда, не вистачило останнього пасу і класним ударом де Брейне метрів з 18-ти, після якого знову зірвав овації Ісакссон.

Але жовті все одно продовжували насідати, так що Вільмотс цілком резонно перебудував гру команди на контратакуючий лад. І така тактика спрацювала, тому що увлекавшиеся шведські захисники неодноразово залишали за спиною вільні зони. Зокрема, двічі один на один виходив Лукаку, але в першому випадку дуель Ісакссону програв, а в другому асистент арбітра зафіксував у нього мінімальний офсайд. Запам'ятався потужний удар Мертенса, який, до речі, дуже добре пожвавив гру збірної Бельгії попереду. Ну а крапки над «i» розставив Наінгголан, який завдав потужного удару після передачі Азара метрів з 20-ти - завдяки рикошету від спини Зенгіна м'яч виписав абсолютно безнадійну для Ісакссона траєкторію, влетівши в правий від воротаря кут.

Що цікаво: за хвилину до цього свій найреальніший момент для голу не використовували шведи - завадив де Брейне, який вибив м'яч з лінії воріт. Але, в принципі, перемога Бельгії була абсолютно заслуженою. У неї було краще і за рівнем гри, і з тактичної гнучкості, і за створеними моментами. Ну а шведів залишається подякувати за характер і силу духу. Все-таки билися вони до останнього. І їм за цей матч не повинно бути соромно.

ШВЕЦІЯ - БЕЛЬГІЯ 0 : 1

Гол: Наінгголан (84).
Швеція: Ісакссон, Ольссон, Гранквіст, Юханссон, Лінделеф, Форсберг (Зенгін, 82), Чельстрем, Екдаль, Ларссон (Дурмаз, 70), Берг (Гвідетті, 64), Ібрагімович.
Бельгія: Куртуа, Вертонген, Вермален, Меньє, Алдервейрелд, Вітсель, де Брейне, Наінгголан, Азар (орігамі, 90 + 3), Карраско (Мертенс, 71), Р.Лукаку (Бентеке, 87).
Попередження: Екдаль (33), Юханссон (35) - Меньє (30), Вітсель (45 + 1).

Микита ШМЕЛЬОВ,



22 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: П`ятниця, 24.06.2016, 07:16 | Повідомлення # 390
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
ЄВРО-2016. Статистика групового етапу



Угорщина і Уельс забили більше Іспанії та Англії,
а Швейцарія потрапляла в офсайд у 15 разів частіше Італії
- ці та інші рекорди в огляді нижче.


Найрезультативніша група - F (15 м'ячів)


Угорсько-португальська трилер дозволив групі F стати найрезультативнішою. Команди вражали ворота один одного 15 разів. На один гол менше було забито в квартетах B і D. Десять і дев'ять результативних атак провели збірні груп E і A. А ось Німеччина, Польща, Північна Ірландія і Україна забили всього сім голів - це найгірший показник серед усіх шести квартетів.

Найрезультативніший матч - Угорщина - Португалія (6 м'ячів)


Гольова феєрія в матчі останнього туру групи F стала винятком з правил. Євро-2016 високою результативністю не відрізняється. В середньому збірні забивають 1,92 гола за матч. Крім того, ще жодна команда не забила більше трьох м'ячів за гру. Ймовірно, згадавши про це і щоб не порушувати вже усталену традицію, Угорщина з Португалією ближче до кінця матчу стримали свій атакуючий запал, і фінальний відрізок зустрічі провели досить спокійно.

Найрезультативніші збірні- Угорщина і Уельс (6 м'ячів)


У це було важко повірити до початку турніру, але саме Угорщина і Уельс забили найбільше голів у матчах групового етапу Євро-2016. На другій сходинці цього рейтингу з п'ятьма результативними атаками розташувалися Іспанія і Хорватія. 4 голи у Португалії, Ісландії, Угорщини та Франції.

Збірна України залишилася на цьому турнірі без забитих м'ячів. Крім того, це єдина команда, яка програла всі три свої матчі. Один гол в активі Швеції, Албанії та Австрії.

Збірні з кращим захистом - Німеччина і Польща (0 пропущених м'ячів)


Цей рейтинг вийшов менш несподіваним. Німці і поляки нікому, в тому числі і один одному, вразити власні ворота не дали. Пропустити гол одного разу дозволили собі Франція, Італія і Швейцарія.

Самою пропускає збірної стала Росія. В її воротах м'яч побував шість разів. П'ять голів пропустили Чехія і Україна.

Сама б'юща збірна - Португалія (69 ударів по воротах, 22 удари в створ)


Дружина Фернанду Сантуша з гордістю може носити титул б'є збірної групового етапу. Португальці завдали найбільше ударів - 69, частіше за інших потрапляли у ворота - 22 рази. За промахів збірна з піренейського півострова теж зайняла перше місце - 28 разів. Ще 19 ударів Кріштіану Роналду і компанії були блоковані суперником. Однак найбільш забавним видається той факт, що, незважаючи на всю свою активність, виграти у португальців так жодного разу і не вийшло.

Найменше ударів по воротах своїх супротивників завдала Північна Ірландія - 17. Рідше всіх потрапляли у ворота Швеція і Туреччина - по чотири рази.

Збірна, яка подала найбільше кутових - Португалія (30)


Тут повторюється ситуація з ударами. Найбільше корнерів у Португалії - три десятка, менше всіх у Північній Ірландії - сім.

Збірна, частіше за всіх потрапляла в офсайд - Швейцарія (15 разів)


Футболісти альпійської країни частіше за всіх поспішали в атаку. Швейцари залазили в положення «поза грою» в середньому 5 разів за матч. А ось дисциплінована Італія дозволила собі лише один офсайд у всіх матчах групового етапу.

Найдисциплінованіша збірна - Іспанія (1 жовта картка)


Діючі чемпіони Європи в трьох матчах групового етапу заробили всього один «гірчичник». Слідом ідуть Англія, Португалія, Уельс і Росія - по дві жовті картки. Найбільше попереджень у Албанії, Румунії та Італії - десять. У 24 матчах групового етапу арбітри показали всього дві червоні картки, причому ще в першому турі. Не по своїй волі поле залишали Лорик Кана з Албанії і австрієць Александар Драгович.

Збірна, яка більше всіх володіла м'ячем - Німеччина (66%)


Дружина Йоахіма Льова в матчах групового етапу м'ячем володіла дві третини ігрового часу. Збірна Північної Ірландії тримала снаряд при собі рідше за інших. Показник цієї збірної - 34 відсотки. Тож не дивно, що найбільша різниця у володінні виявилася якраз в матчі цих двох команд. У зустрічі третього кола групи C німці мали показник 71 відсоток проти 29 у футболістів з Північної Ірландії.

Найрезультативніші гравці- Альваро Мората і Гарет Бейл (3 голи)


Цим гравцям за забитими м'ячами вдалося випередити 12 збірних. Нарівні з валлійцем Гаретом Бейлом і іспанцем Альваро Мората забивали збірні Італії, Німеччини та Англії. На другому місці в списку бомбардирів з двома забитими м'ячами розташувалися відразу сім футболістів. Це Дімітрі Пайєт (Франція), Іван Перішич (Хорватія), Кріштіану Роналду (Португалія), Ромелу Лукаку (Бельгія), Нані (Португалія), Богдан Станку (Румунія) і Баложи Джуджак (Угорщина).

Найточніший гравець - Гарет Бейл (11 ударів в створ воріт)


Лідер валлійської збірної в груповому етапі відзначився разючою точністю. З 16 ударів Гарета Бейла лише три виявилися неточними, а два були заблоковані. Решта потрапили в ціль.

Самий мажущий гравець - Кріштіану Роналду (13 ударів повз ворота)


На відміну від свого партнера по мадридському «Реалу», Роналду відноситься до своїх моментів не надто дбайливо. Крім 13 неточних ударів в пасиві португальця ще 11 блокованих і лише 8 - в створ воріт.

Костянтин ЛЕСИК

23 червня 2016

«Футбольний клуб»


Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Все про спорт » Новини ФУТБОЛу (Обговорення дозволено !!!)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024