FORUM TV-SATП`ятниця
19.04.2024, 04:32

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Все про спорт » Новини ФУТБОЛу (Обговорення дозволено !!!)
Новини ФУТБОЛу
kozakuaДата: Неділя, 26.02.2012, 20:05 | Повідомлення # 1
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн


Новини Ф У Т Б О Л У.



ЧС-2022: розклад та результати матчів кваліфікації




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,
повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно бути активним і виглядати так:
RATVODДата: Субота, 25.06.2016, 09:00 | Повідомлення # 391
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
ЄВРО-2016, 1/8 фіналу.





Доля першої путівки в чвертьфінал вирішилася в серії післяматчевих пенальті.


Швейцарці вийшли в плей-офф з другого місця в групі А, пропустивши вперед господарів турніру французів. Другими боротьбу в квартеті С закінчили і поляки, поступившись першим рядком Німеччині лише за додатковими показниками.

Обидві команди на груповому етапі запам'яталися в першу чергу блискучими діями оборонної лінії. В їх пасиві не було жодного програшу, а гравці польської дружини ще й не пропустили жодного гола.

Підопічні Адама Навалки приголомшили суперника пресом атак на старті поєдинку. Вже на першій хвилині швейцарці могли починати з центру поля. Йохан Джуру невдало віддав на Янна Зоммера, але голкіпер встиг випередити Роберта Левандовскі , який шулікою кинувся забивати . Першим зреагував на добивання Аркадіуш Милик, але з лінії штрафної не зумів влучити у порожні ворота.

До честі гравців команди Швейцарії, вони впоралися зі штурмом опонента і поступово зуміли відсунути гру від своїх воріт. Тепер вже з'явилася робота і у Лукаша Фабяньскі. Правда, за гостротою моментів все одно поляки виглядали краще.

Незважаючи на досить велику кількість ударів в створ у виконанні обох колективів, по-справжньому близько справа дійшла до взяття воріт лише на 35-й хвилині. Це Фабіан Шер пробивав головою з району 11-метрової позначки, але направив м'яч прямо туди, де стояв голкіпер. Будь це удар в кут, не факт, що Фабяньскі б врятував.

Ще через кілька хвилин схопитися за серце уболівальників збірної Польщі змусив Джемайлі. Після його удару здалеку м'яч рикошетом від ноги захисника летів під поперечину, але воротар кінчиками пальців зумів перевести на кутовий.

Сплеск активності підопічних Володимира Петковича завершився ... голом у їхні ворота. Фабьянскі почав контратаку своєї команди, запустивши по лівому флангу Каміля Гросицького. Останній накрутив кількох захисників, змістився ближче до центру і видав на ніким не прикритого Роберта Блащиковські, який пробив точно в кут повз голкіпера - 1 : 0.

Відразу після перерви справжній штурм влаштували вже швейцарці, на деякий час притиснувши суперника до своїх воріт. Найбільш близький до успіху був Джердан Шакірі, але з його потужним ударом в «дев'ятку» блискуче впорався Фабьянскі.

Поляки відповіли не менш ефектною гарматою від Блащиковські, якому дали підійти до штрафного і стрельнути під поперечину. Зоммер не без зусиль перевів на кутовий. Цей епізод ознаменував закінчення домінування швейцарської дружини. Гра вирівнялася і на поле глядачі бачили своєрідні гойдалки з атак обох команд.

Варто відзначити, що в другій половині зустрічі гостріше біля воріт суперника діяли вже швейцарці. Чого тільки варті удари Родрігеса зі штрафного і Сеферович з меж штрафного. У першому випадку мега-сейв видав Фабьянскі, діставши м'яч у «дев'ятці», а в другому на виручку полякам прийшла поперечина.

І все ж старання команди Петковича принесли свої плоди, і які! Після навісу з лівого флангу Шакіри зважився на удар ножицями через себе з лінії штрафного і не прогадав - м'яч влучив прямісінько під штангу, від якої і влетів в сітку - 1 : 1. Поки поляки відходили від шоку, пролунав свисток арбітра і команди пішли налаштовуватися на екстра-тайми.

Гол-шедевр Шакірі, здавалося, надав швейцарцям додаткових сил, оскільки саме вони домінували протягом півгодини. Лише один Ерен Дердійок міг двічі вражати ворота суперника, однак головою йому не дав забити Фабьянскі, Який видав черговий сейв , а в другому випадку голкіпер виявився першим на м'ячі.

У серії ж одинадцятиметровий ударів удача була на боці збірної Польщі, яка реалізувала п'ять ударів проти чотирьох у швейцарців, в складі яких повз створ пробив Граніт Джака. У чвертьфіналі 30 червня збірна Польщі зіграє з переможцем пари Хорватія - Португалія.

ШВЕЙЦАРІЯ - ПОЛЬЩА - 1 : 1 (пен. 4 : 5)

Голи: Блащиковські (39) - Шакірі (82).
Швейцарія: Зоммер, Джуру, Родрігес, Ліхштайнер, Шер, Джемайлі (емболія, (59), Бехрамі (Фернандес, 77), Шакірі, Сеферович, Мехмеді (Дердійок, 70), Джака.
Польща: Фабяньскі, Єджейчик, Піщек, Паздан, Глик, Блащиковські, Мончіньскі (Йодловец, 101), Гросицького (Пешко, 104), Крихов'як, Левандовскі, Милик.
Попередження: Шер (56), Джуру (117) - Єджейчик (58), Паздан (111).
Серія пенальті: Ліхштайнер, Джака (мимо), Шакірі, Шер, Родрігес - Левендовскі, Милик, Глик, Блащиковські, Крихов'як.

Дмитро Собко,



25 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Субота, 25.06.2016, 09:04 | Повідомлення # 392
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
ЄВРО-2016, 1/8 фіналу.





Долю британського дербі між дебютантами ЄВРО вирішив
автогол Гарета Макаулі після прострілу Гарета Бейла
.


Якщо Уельсу фахівці прогнозували вихід в плей-офф з групи В, то Північній Ірландії відводилася роль аутсайдера квартету С.

Однак підопічні Майкла О'Ніла осоромили скептиків, на жаль українських уболівальників, переступивши якраз через команду Михайла Фоменка. Перемога над «синьо-жовтими» у другому турі з рахунком 2: 0 дозволила північноірландцям зрівняти різницю м'ячів при мінімальних поразках від Польщі і Німеччини, тим самим отримавши головні вісти в суперечку серед третіх місць.

Хлопці Кріса Коулмена так і зовсім фінішували першими на груповому етапі. Почавши з вікторії над словаками (2 : 1), вони упустили очки в поєдинку з англійцями (1 : 2) і декласували на завершення росіян (3 : 0). При цьому валлійці у всіх зустрічах демонстрували досить якісну і змістовну гру, по праву заробивши звання фаворита в дуелі на «Парк-де-Пренс».

Втім, пред'являти свої лідерські права в британському дербі між дебютантами ЄВРО Гарет Бейл і компанія явно не поспішали. Можливо на Уельс давила ціна поєдинку, а можливо тренерський штаб побоювався контратакуючих дій суперника, що той продемонстрував вже на десятій хвилині. Номінальним гостям вдалося швидко минути середину поля, а на підступах до володінь Уейна Хеннессі в три паси вивести на удар Стюарта Далласа. Правда, пробивав хавбек «Лідса» в ближній кут і кіперу «Крістал Пелес» не складно було перевести м'яч на кутовий.

Проте, прем'єрний епізод з претензією на гольовий відбувся, але, що ще важливіше, він оголив слабину валлійців при грі першим номером. Ініціатива, ніби як і залишалася за «господарями», тільки як їй скористатися вони, здавалося, не розуміли. На пару неточних «пострілів» футболісти Коулмена сподобилися, Аарон Ремзі навіть забив з офсайду, ось, власне, і все.

Північна Ірландія відповіла куди гостріше - Джеймі Уорд зважився на удар з-за меж штрафного, його «залп» погрожував вкластися під поперечину, але Хеннессі виявився на місці і в стрибку відвів загрозу. А незабаром головний снайпер відбору в складі «біло-зелених» Кайл Лафферті з «другого поверху» послав м'яч вище воріт. У кінцівці тайму північноірландці і зовсім осміліли, провівши кілька позиційних атак і засипавши противника «стандартами». На щастя «червоно-білих» головна зброя команди О'Ніла і не спрацювало.

Дивно, але після перерви північноірландці помчали на ворота суперника, як ніби вони поступалися в рахунку, а фінальний свисток вже був не за горами. Валлійцям довелося неабияк потрудитися, часом буквально лягаючи під удари, щоб не дозволити втілитися в життя несподіваним задумом з швидким голом від наставників опонентів.

Та й Північна Ірландія виявилася командою не того рівня, щоб реалізувати такий ризикований план. Виклавшись в атаці, підопічні О'Ніла витратили чимало ресурсів, що з часом їм стало аукуватися біля власних воріт. Ось уже Сем Воукс ледь не переправив м'яч у сітку після навісу Ремзі, а Бейлу, класно виконавшому штрафний, не дозволив відзначитися витягнувся в струнку Майкл Макговерн.

А після закінчення години Уельс нарешті взявся за справу грунтовно. Із зростанням швидкостей «господарів» стало веселіше біля володінь «гостей», які тепер якщо й контратакували, то тільки за рахунок довгих закидів вперед через півполя. Залишалося дочекатися тільки гольових моментів. Північноірландці працювали на повну, часом опираючись тільки числом, але так і не знайшли управу на головну зірку в складі суперника.

Бейл завівся не на жарт, борознячи чужу половину уздовж і поперек і таки награв на результат. На 75-й хвилині черговий забіг форварда мадридського «Реала» лівим флангом продовжився прострілом вздовж воріт, який дуже невдало перервав Гарет Макаулі ...

У Північній Ірландії залишалося трохи більше чверті години, щоб перевести матч в овертайм, але справжнього лідера, а-ля Бейл, у неї знайшлося. Валлійці зовні спокійно довели зустріч до перемоги, використавши при цьому весь арсенал «маленьких футбольних хитрощів», що дозволили «вбити» більшу частину часу.

УЕЛЬС - ПІВНІЧНА ІРЛАНДІЯ - 1 : 0

Гол: Макаулі (75, автогол).
Уельс: Хеннессі, Б.Девіс, Н.Тейлор, Гантер, Е.Уільямс, Честер, Ремзі, Ледлі (Д. Вільямс, 63), Аллен, Бейл, Воукс (Робсон-Кану, 55).
Північна Ірландія: Макговерн, Д.Еванс, Кеткарт, А.Хьюз, Макаулі (Мадженніс, 84), С.Девіс, К.Еванс, Уорд (Вашингтон, 69), Даллас, Норвуд (Макгинн, 79), К.Лафферті.
Попередження: Н.Тейлор (58), Ремзі (90 + 4) - Даллас (44), С.Девіс (67).

Євген ЛЕБЕДЄВ,



25 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Субота, 25.06.2016, 09:07 | Повідомлення # 393
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
ЄВРО-2016, 1/8 фіналу.





Вийшовши на заміну Рікарду Куарежма приніс португальцям перемогу,
вдало зігравши на добиванні під завісу овертайму
.


Португальці в своїй групі F не виграли жодного поєдинку, але і не програли, що при рівній різниці забитих і пропущених м'ячів гарантувало їм третє місце і путівку в 1/8 фіналу.

Хорвати три пункти взяли вже у стартовій грі з Туреччиною (1 : 0), а могли і зовсім стати єдиною збірною, якій вдалося пройти груповий етап зі стовідсотковим показником. Ведучи в два голи, «картаті» в кінцівці матчу другого туру дозволили відігратися чехам. Втім, куди важливіше виявилася вольова вікторія над іспанцями (2 : 1), що дозволило команді Анте Чачіча уникнути зустрічі з італійцями.

Але, чи набагато легкотравним обіцяв стати для хорватів португальська суперник? Судячи з поточних результатів - так, проте якщо звернутися до статистики ... Тут у балканців просто біда. Тричі противники зустрічалися між собою, і всі три рази Португалія брала верх (3 : 0, 2 : 0, 1 : 0)! А у Франції піренейці, незважаючи ні на що, - одні з тих, які найбільш б'ють, а отже атакуючих і швидкісних, готових нав'язувати свою волю опонентові.

Втім, на «Фелікс Боллар-Делеліс» в Лансі сценарій почав писатися під диктовку номінальних господарів, які активніше увійшли в битву. Однак тут, мабуть, швидше за все, позначився зайвий день відпочинку у Хорватії, що при настільки щільному графіку ігор досить серйозна підмога. Футболісти Фернанду Сантуша свідомо віддали ініціативу, щоб подивитися, на що здатний свіжіший опонент. А нехай візьми і окажись в першому таймі мало придатним на що.

У підсумку, одні з найбільш забивних команд фінальної частини ЄВРО-2016 спільними зусиллями спромоглися на перший удар тільки на 25-й хвилині, щоправда, ледь не стала фартовою для португальців. Подача Рафаела Геррейро зі штрафного знайшла голову Пепе, але захисник мадридського «Реала» з близької відстані пробив вище. Хорвати свій прем'єрний «постріл» справили лише після закінчення півгодини - Іван Перішич промахнувся. З настільки мізерним багажем, доповненим парою-трійкою потенційно небезпечних «стандартів», учасники матчу і вирушили на перерву.

Не можна сказати, що відпочинок змінив багато, але зустріч пішла набагато веселіше. Обережність епізодично поступалася місцем авантюризму, однак і цього було достатньо, щоб надати грі фарб. Пожвавило дії Португалії 35-мільйонне придбання «Баварії» Ренату Саншеш, який в одному з епізодів дав маху з забійної позиції. Та й взагалі, 18-річний півзахисник не гребував брати ініціативу на себе, відрізками ведучи гру своєї команди.

Міг з'явитися свій герой і у Хорватії. Після закінчення години «картаті» мало не вийшли вперед зусиллями «українців». Захисник «Шахтаря» Даріо Срна фактично на лінії воротарського відшукав Домагой Виду, але київський динамівець кивком голови не влучив у дальній кут. Мабуть, це був найбільш реальний шанс всього основного часу.

При такому мізерному наборі на смакоту в овертаймі розраховувати не доводилося. Жодного разу не спромігшись потрапити у ворота за 90 хвилин, команди не змінили собі аж до самої кінцівки додаткового часу. Зате в ендшпілі противники за якусь мить видали компенсацію.

Іван Перішич ударом головою потрапляє в штангу і тут же піренейці розгорнули контру, яка таки принесли їм результат. Замикав випад Кріштіану Роналду, проте не зумів переграти Даніель Субашич з близької відстані. На щастя португальців, тут як тут опинився Рікарду Куарежму, вийшовший на заміну, який буквально зайшов з м'ячем у сітку. У «картатих» був шанс відігратися, але Віда знову не знайшов ціль, пробиваючи в метушні біля володінь Руя Патрісіу ...

ХОРВАТІЯ - ПОРТУГАЛІЯ - 0 : 1 (дод. час.)

Гол: Куарежма (117).
Хорватія: Субашич, Стрініч, Віда, Срна, Чорлука (Крамаріч, 120), Модріч, Перішич, Бадель, Брозовіч, Ракітіч (Пьяца, 110), Манджукич (Н.Калініч, 88).
Португалія: Руй Патрісіу, Фонте, Пепе, Седрік, Рафаел Геррейро, В.Карвалью, Нані, Адрієн Сілва (Данилу, 108), Жоау Маріу (Куарежма, 87), Андре Гомеш (Ренату Саншеш, 50), Роналду.
Попередження: В.Карвалью (78).

Віктор КОТІВ



25 червня 2016

«Футбольний клуб»
slavasamДата: Неділя, 26.06.2016, 13:25 | Повідомлення # 394
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
УЄФА оновив календар відбору на ЧС-2018 у групі України


УЄФА вніс зміни у календар матчів відбіркової групи I на чемпіонат світу 2018.


Нагадаємо, на минулому тижні до складу групи була додана збірна Косово, яка тільки-тільки стала членом ФІФА.

Українська команда зустрінеться з косоварами 9 жовтня 2016 року і 6 жовтня 2017 року.

Зазначимо, що Україна не визнає Косово державою, тому ФФУ звернулася до МЗС для роз'яснення ситуації. Можливо, обидві зустрічі пройдуть на нейтральному полі.

Календар матчів групи:

2016 рік


5 вересня: Хорватія - Туреччина, Україна - Ісландія, Фінляндія - Косово

6 жовтня: Ісландія, Фінляндія, Туреччина - Україна, Косово - Хорватія
9 жовтня: Фінляндія - Хорватія, Ісландія, Туреччина, Україна - Косово

12 листопада: Хорватія - Ісландія, Україна - Фінляндія, Туреччина - Косово

2017 рік

24 березня: Хорватія - Україна, Туреччина - Фінляндія, Косово - Ісландія

11 червня: Фінляндія - Україна, Ісландія, Хорватія, Косово - Туреччина

2 вересня: Фінляндія - Ісландія, Україна - Туреччина, Хорватія - Косово
5 вересня: Ісландія - Україна, Туреччина - Хорватія, Косово - Фінляндія

6 жовтня: Хорватія - Фінляндія, Туреччина - Ісландія, Косово - Україна
9 жовтня: Україна - Хорватія, Фінляндія - Туреччина, Ісландія - Косово
джерело
RATVODДата: Понеділок, 27.06.2016, 09:41 | Повідомлення # 395
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
ЄВРО-2016, 1/8 фіналу.





Ірландці забили швидкий пенальті, але дубль Антуана Грізманн
перевернув все з ніг на голову
.


Незважаючи на те, що історія протистоянь цих команд нараховувала 17 поєдинків, над зустріччю в Ліоні тяжіла ... невидима рука Анрі. Саме його скандальний гол вирішив результат боротьби за путівку на ЧС-2010. Та двохматчева дуель в стиках залишила шрам на серці ірландських уболівальників і напевно - сором'язливі спогади у французів. Ось така от підгрунтя.

Дивно, але вищі футбольні сили підготували трибарвним відплата вже на третій хвилині. Поль Погба в штрафний зробив фол проти Шейна Лонга, за що арбітр негайно призначив пенальті. Півзахисник Роберт Бреді з 11-метрової позначки пробив у штангу, від якої м'яч влетів у сітку.

Його гол став другим за швидкістю в історії ЄВРО. Лідирує за цим показником росіянин Дмитро Кириченко, який відзначився на 68-й секунді матчі з Грецією (ЄВРО-2004).

Таке несподіване розвиток сюжету змушувало команду Дідьє Дешама йти в напад. І хоч «хлопці в зеленому» розташовувалися досить високо і позбавляли суперника вільного простору, триколірні все ж виверталися і намагалися розхитати оборону. Так, на восьмій хвилині півзахисник Дімітрі Пайє закрутив зі штрафного, перекинувши «стінку», але його партнер по «Вест Хему» Даррен Рендолф спокійно зафіксував м'яч.

Трохи пізніше навісив Антуан Грізманн - зашітнік Шейн Даффі виграв верхову боротьбу у Пайє, ледь не вразивши ліву «дев'ятку» власних воріт. Потім Пайє знову погрожував, головою замкнувши штрафний Грізманн. А підопічні Мартіна О'Ніла тим часом провели атаку лівим флангом, завершивши її «пострілом» Деріла Мерфі. Юго Льоріс зробив сейв. З протилежного боку надійно зіграв Рендолф, парирував чудовий дальній удар Погба зі штрафного, коли той цілився в праву «дев'ятку».

Індивідуальній майстерності суперника ірландці протиставляли злагоджені переходи з однієї фази гри в іншу. Французи могли отримати вигоду від швидкісних ривків, та ось хлопці О'Ніла не сильно поступалися в швидкості.

Найкращу атаку французи організували в кінці першого тайму, коли в результаті затяжного штурму черзі били Пайє і Грізманн, однак ірландці відбилися.

На початку другої половини господарі турніру могли зрівняти рахунок. На подачу Пайє зі «стандарту» кинувся Лоран Косцельни і навіть підправив головою м'яч, який, втім, пройшов поруч зі штангою. У відповідь ірландці погнали найнебезпечнішу контратаку. Лівий хавбек Джеймс Мак-Клін пробіг по брівці і прострілив - практично з ноги Шейна Лонга зняв м'яч кінчиків пальців Льоріс.

Ну а далі французи додали винахідливості, а компактність оборони Ірландії розсипалася, що призвело до двох голів Антуана Грізманн. На 58-й хвилині нападник «Атлетіко» вдало замкнув чудовий навіс Бакарі Санья, а на 61-й - скористався скидкою Олів'є Жиру.

Список досягнень Грізманн доповнився, коли він увірвався в штрафну і був грубо зупинений центрбек му Шейн му Даффі. Покарання для ірландця було суворим, але справедливим - червона картка.

Під кінець хороший шанс для взяття воріт втомленого суперника був у Андре-П'єр Жиньяк, але той перевірив на міцність поперечину.

Що ж, Франція заслужено подолала стадію 1/8 фіналу і тепер зіграє з переможцем пари Англія - Ісландія.

ФРАНЦІЯ - ІРЛАНДІЯ - 2 : 1

Голи: Грізманн (58, 62) - Бреді (2, з пенальті)
Франція: Льоріс, Санья, Косцельни, Рамі, Евра, Матюйді, Погба, Канте (Коман, 46; Сіссоко, 90 + 4), Пайє, Грізманн, Жиру (Жиньяк, 73).
Ірландія: Рендолф, Даффі, Кіог, Коулмен, Уорд, Маккарті (Хулахан, 72), Бреді, Хендрік, Макклін (О'Ши, 68), Мерфі (Уолтерс, 66), Лонг.
Попередження: Канті (27), Рамі (Франція) - Коулмен (26), Хендрік (41), Лонг (72).
Вилучення: Даффі (67, за фол останньої надії).

Іван Дивак,



26 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Понеділок, 27.06.2016, 10:19 | Повідомлення # 396
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
ЄВРО-2016, 1/8 фіналу.





Бундестім без проблем впорався зі словаками,
відправивши в сітку їхніх воріт три м'ячі.


Крім безпосередньої битви за путівку в чвертьфінал, поєдинок в Ліллі був цікавий вітчизняному вболівальнику і з іншої причини. У матчі на «П'єр Моруа» була ... українська таємниця. Збірна Словаччини боролася з «синьо-жовтими» у кваліфікації ЄВРО-2016 (мінімальна перемога в Києві і нульова нічия в Жиліні), а Німеччина двічі засмутила Андрія П'ятова вже у Франції в стартовому турі групового етапу.

Цікаво, що сьогоднішні суперники зустрілися під час підготовки до фінальної частини. У Аусбурге підопічні Яна Козака приголомшили місцеву публіку, під акомпанемент дощу обігравши господарів з рахунком 3: 1. Пропустивши в дебюті з пенальті від Маріо Гомеса, словаки зусиллями Марека Гамшика і Міхала Дюриш вийшли вперед до перерви, а на початку другої половини Юрай Куцка встановив остаточний результат.

Втім, тоді Йоахім Льов дозволив собі експерименти з тактикою і складом. Тепер же бундестім виходив на поле з позамежної мотивацією і оптимальним кадровим поєднанням. Єдине, що нагадувало про товариський фіаско 29 травня, це минулий напередодні злива ...

... А також бажання німців домогтися переваги на старті. «Бундесмашина» включила максимальні оберти ледь розвівши м'яч в центрі поля, обрушивши на суперника шквал атак. Словаки хоч і готувалися до натиску, але, схоже, не очікували, що він буде такий сильний і стрімкий. Уже перший удар у виконанні Самі Хедіра в зграй привів до кутового, після розіграшу якого і капітулювали словацькі редути.

Винос м'яча захисниками «гостей» припав прямо на ногу Жерому Боатенгу, який без роздумів влучним «пострілом» з-за меж штрафного вразив ціль. Не встигли футболісти Козака переварити те, що трапилося, як Мартін Шкртел поклав на газон Маріо Гомеса і головний арбітр зустрічі поляк Шимон Марчіняк вказав на «точку». Виконати вирок взявся Месут Езіл, але не зміг переграти Матуш Козачік, блискуче зреагувавши на удар атакуючого хавбека лондонського «Арсеналу» в лівий від себе кут.

Подвиг голкіпера якщо і надихнув партнерів на звершення, то тільки морально. У технічному компоненті словаки продовжували задкувати під німецьким напором, а рідкісні контратаки швидше погрожували Оборотка при втраті м'яча, ніж несли загрозу воротам Мануеля Нойєра.

При такому розкладі «представникам» залишалося сподіватися тільки на недовговічність німецьких ресурсів. Однак ті й не думали виснажуватися. Будь точніше в завершальній стадії підопічні Льова, гра могла б закінчитися ще до перерви, але низька реалізація моментів дозволяла «гостям» до пори до часу залишатися на плаву. Більш того, Словаччина могла і відігратися, якби не Нойер. Кіпер «Баварії» скоїв неймовірний сейв, витягнувши з «дев'ятки» удар Куцка головою після навісу Петера Пекарік.

Таку нахабність бундестім вже стерпіти не міг і під перерву натиснув ще разок, зупинившись тільки почувши тріск в словацькій обороні. Юліан Дракслер накрутив хребці своєму опікуну, увійшов в штрафну і як на блюдечку виклав м'яч на ногу Гомесу, якому з пари метрів не склало труднощів змусити Козачік повторно в розпачі підняти руки.

При величезному перевазі команди Льова, двох забитих м'ячах, другий з яких до того ж припав «в роздягальню» і остаточно зламав противника, другий тайм перетворювався на формальність. Чемпіони світу могли собі дозволити зіграти в задоволення особливо не піклуючись про результат.

Та й тренерський штаб Козака, відчуваючи неминучість вильоту, дав відмашку своїм гравцям йти вперед в надії на диво. Таке міг знову створити Куцка, щільний «залп» якого після знижки Гамшика припав в правильно вибрав позицію Нойєра. Трохи згодом невгамовний хавбек «Мілана» заробив перспективний «стандарт» для свого партнера з «Наполі», але той пробив над поперечиною. Як і сам Куцка декількома хвилинами потому.

Подивившись на потуги суперника, Німеччина навіть не стала роздувати темп, щоб приструнити опонента. Їй вистачило «стандарту» і індивідуальної майстерності Дракслера, мабуть, кращого гравця цього поєдинку. Матс Хуммельс в боротьбі із захисником зумів головою скинути м'яч на Юліана і хавбек «Вольфсбурга», поклавши корпус, з літа вколотив третій «цвях» у ворота Козачік. Завіса!

НІМЕЧЧИНА - СЛОВАЧЧИНА - 3 : 0

Голи: Боатенг (8), Гомес (43), Дракслер (63).
На 14-й хвилині Езіл не реалізував пенальті (воротар).
Німеччина: Нойер, Хектор, Боатенг (Хеведес, 72), Хуммельс, Кіммі, Хедіра (Швайнштайгер, 76), Езіл, Кроос, Дракслер (Подольські, 72), Мюллер, Гомес.
Словаччина: Козачік, Шкрініар, Дьомбер (Салата, 84), Дюріца, Пекарік, Шкртел, Вайсс (Грегуш, 46), Грошовскі, Куцка, Гамшик, Дюриш (Шестак, 64).
Попередження: Кіммі (46), Хуммельс (67) - Шкртел (13), Куцка (90 + 1).

Євген ЛЕБЕДЄВ,



26 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Понеділок, 27.06.2016, 10:28 | Повідомлення # 397
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
ЄВРО-2016, 1/8 фіналу.





Збірна Бельгії розгромила сенсаційну Угорщину
і зіграє в чвертьфіналі з Уельсом.


Уявляю, як ламав голову наставник бельгійців Марк Вільмотс - вибрати найкращі 11 з такою розсипи талантів, яка виявилася в його розпорядженні, справа не з легких. Чи багато знайдеться в світі команд, де в запасі залишилися б такі люди, як Маруан Феллені, Яннік Карраско, Дивока орігамі або Мусса Дембеле?

Зовсім інші проблеми були у німецького рульового збірної Угорщини Бернда Шторка. Він спочатку не міг розраховувати на травмованого Аттіло Фіоло, а потім безпосередньо на розминці отримав пошкодження Ласло Кляйнхайслер, і його в стартовому складі замінив Адам Пінтер.

Матч почався досить жваво, і не встигли ми зрозуміти, в чому полягав план кожної з команд, як бельгійці вийшли вперед. На десятій хвилині Кевін де Брейне ідеально навісив зі штрафного, а Тобі Алдервейрелд вколотив м'яч у сітку - гол дуже нагадав перший м'яч в ворота українців в поєдинку проти Північної Ірландії, тільки цього разу удар був спрямований в ближній кут.

Незабаром де Брейне міг до асист записати і гол, але не зумів переграти Габора Кірая один на один. Це була лише перша з серії небезпечних контратак «червоних дияволят» в першому таймі - розташовуючи такими швидкими гравцями, як Еден Азар, Дріс Мертенс і де Брейне, команда Вільмотс абсолютно виправдано перейшла на гру другим номером.

В одному з випадів на 36-й хвилині бельгійці заробили небезпечний штрафний, і де Брейне знову був близький до успіху, але Кіра в чудовому стрибку перевів м'яч у поперечину. Угорці відповіли відмінними ударами з-за меж штрафного у виконанні Герге Ловренчіча і Болажа Джуджак - мимо.

Бельгійці придушили спалах активності суперників своєї забійної атакою, в рамках якої двічі міг забивати Мертенс, але спочатку Кіра видав фантастичний сейв, а потім добре зіграв один із захисників, вчасно підставив ногу.

Спроби команди Шторка переломити хід поєдинку після перерви відразу здалися непереконливими, хоча угорцям все ж вдалося завдати кілька непоганих ударів, в тому числі з другого поверху. На 66-й хвилині Тібо Куртуа довелося зробити перший класний сейв після удару Пінтера і рикошету від Алдервейрелд.

Проте бельгійці саме виглядали тими, хто контролює ситуацію на полі, нехай в деяких моментах здавалося, що вони починають здавати позиції. У кінцівці вони дотиснули своїх опонентів завдяки активності Азара. Спочатку Еден відмінно асистував який щойно вийшов на заміну Михайла Бачуаї, а потім сам вразив дальній кут ударом з лінії штрафного майданчика.

Угорці пробували забити хоча б гол престижу і були близькі до цього, але в підсумку ще раз змушені були дістати м'яч із сітки, коли вийшов на заміну Яннік Карраско скористався пасом Раджа Наїнгголан і реалізував вихід один на один. Таким чином, Бельгія виходить до чвертьфіналу на Уельс.

УГОРЩИНА - БЕЛЬГІЯ - 0 : 4

Голи: Алдервейрелд (10), Бачуаї (78), Азар (80), Карраско (90 + 1).
Угорщина: Кіра, Гузміч, Кадар, Лонг, Юхас (Біді, 79), Нодь, Ловренчіч, Пінтер (Ніколіч, 75), Геро (Елек, 46), Джуджак, Солоі.
Бельгія: Куртуа, Вертонген, Вермален, Алдервейрелд, Меньє, Вітсель, де Брейне, Мертенс (Карраско, 70), Азар (Феллені, 81), Наінгголан, Р. Лукаку (Бачуаї, 76).
Попередження: Кадар (34), Лонг (47), Елек (61), Солоі (90 + 2) - Вермален (68), Бачуаї (89), Феллені (90 + 2).

Влад БІЛИЙ,



26 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Понеділок, 27.06.2016, 11:26 | Повідомлення # 398
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
ЄВРО-2016, 1/8 фіналу.





Матч на «Стад-де-Франс» став справжньою окрасою турніру у Франції.


Перемогу італійцям принесли несподіваний тактичний хід Антоніо Конте, блискуча гра воротаря Джанлуїджі Буффона і голи Джорджіо К'єлліні і Граціано Пелле.

«Зайняти перше місце в групі і потрапити на Іспанію - досить дивно», - резюмував по закінченні групового раунду ЄВРО-2016 тренер збірної Італії Антоніо Конте. Але так вже лягли карти. А «підтасували» їх хорвати, несподівано обіграли іспанців в заключному матчі групи D і відсунули «фурію Роха» на друге місце в квартеті. Ось і вийшло, що фіналісти попереднього чемпіонату Європи зійшлися вже на першій стадії плей-офф. І, ясна річ, матч Італія - ​​Іспанія вважався найбільш інтригуючим і рейтинговим на цьому етапі.

Очікування почали виправдовуватися з перших же хвилин. Особливо по частині інтриги. Ну хто, скажіть, міг прогнозувати, що італійці, від яких все чекали фірмової гри на контратаках, з перших хвилин захоплять ініціативу і контроль над м'ячем? А адже саме це і сталося.

Розігравши м'яч в центрі поля, футболісти «Скуадри Адзурри» провели різку атаку лівим флангом, яку завершив прострілом Маттіа Де Шильйо, а потім промацали обстановку на протилежній бровці, внаслідок чого Пелле вдалося нанести удар головою, але в обох випадках м'ячем без особливих проблем заволодів воротар номінальних гостей. Ще через кілька хвилин іспанські захисники дозволили Едеру пробити з центру штрафного майданчика, проте Рамос встиг підставити ногу під м'яч. А під кінець стартовою 10-хвилинки підопічні Антоніо Конте провели дві поспіль потенційно гольові атаки, але вище всіх похвал зіграв де Хеа - парирував удар Пелле, який знову виграв верхову боротьбу, і дістав м'яч, перевівши його в штангу після несподіваного трюку Джаккеріні, який пробив метрів з 12-ти в падінні через себе.

Іспанці в ці хвилини навіть не думали про атаки, повністю програючи боротьбу в центрі поля. І не дивно, що їх тренер Вісенте дель Боске, ігноруючи сильний дощ, зірвався з лави запасних до кромки поля, намагаючись своїми вказівками внести корективи в дії підопічних.

До середини тайму дощ стих і Іспанія підрівняти гру. І навіть завдала першого удару по воротах - пильність Буффона з відстані в 25 метрів перевірив Інієста.

Але все одно: італійці виглядали агресивнішими, набагато наполегливіше і свіжою. Вони як і раніше впевнено контролювали центр поля, діючи позиційно грамотно, успішно застосовуючи пресинг і не даючи розвернутися технічним півзахисникам команди суперників.

І тут, напевно, доречно згадати, що Антоніо Конте в заключному турі групової стадії, вже маючи перше місце в кишені, дав відпочинок своїм ключовим футболістам, виставивши проти Ірландії практично другий склад. Цей факт безсумнівно теж мав значення. Як і божевільний настрій італійських гравців, які мріяли взяти реванш за поразку в фіналі ЄВРО-2012.

Сміливість, самовіддача і націленість на ворота суперника в результаті принесла свої плоди. З гри забити не вийшло, але зате спрацював стандарт. На 32-й хвилині Пелле заробив штрафний метрах в 25-ти від воріт збірної Іспанії, Едер завдав сильного удару, де Хеа невдало парирував м'яч перед собою і нагрянула в чужу штрафну К'єлліні добив м'яч у сітку з близької відстані.

1 : 0 - Італія повела, і гол був абсолютно логічним. Він, мабуть, навіть напрошувався. А якби не де Хеа, то «Скуадра Адзурра» перед перервою могла б ще й розвинути успіх - це коли класний удар в дев'ятку завдав Джаккеріні, а воротар зробив просто нереальний сейв, дотягнувшись до м'яча кінчиками пальців.

У перерві Вісенте дель Боске напевно спробував знайти слова, які могли б струсити підопічних. А крім того, тренер іспанців зробив напрошується заміну, випустивши Адуріс в допомогу Мората.

Це допомогло перехопити ініціативу. Хоча, не виключено, що італійці і самі планували її поступитися - щоб зіграти в улюблену манеру на контратаках. Загалом, для тих, хто добре знайомий з футбольної філософією Антоніо Конте, нічого дивного не відбулося.

Зате здивував провал захисників збірної Італії на 50-й хвилині: залишати без нагляду форварда в центрі своєму штрафному - це, взагалі-то, не в їхніх правилах. Але, Мората, схоже, не очікував подарунка долі, тому його удар головою після навісу зі стандарту вийшов не найнебезпечнішим - як мінімум, для Буффона.

Втім, ще більш класний момент для взяття воріт втратив Едер - через якихось п'ять хвилин Пелле хитромудрим пасом з центрального кола організував для нього вихід один на один з де Хеа, але уродженець Бразилії «страта», не зумівши переграти іспанського воротаря. Але ж міг, так би мовити, розставити всі крапки над «i», позбавивши Італію від неймовірно нервовою та напруженою кінцівки.

Адже чим менше часу залишалося зіграти, тим сильніше ставав натиск підопічних дель Боске, які намагалися будь-що-будь врятувати гру. І шанси в принципі у них були. Але Буффон! .. Як же здорово провів цей матч 38-річний Буффон, кілька разів серйозно виручив свою команду. Зокрема, після найнебезпечніших ударів Рамоса, Інієсти, Адуріс, Васкеса і Піке.

Ну а розв'язка цього захопливого матчу припала вже на компенсований час матчу, коли Дарміан і Пелле поставили рвонувшись ва-банк іспанцям мат в два ходи. На цьому ЄВРО-2016 для чинного чемпіона континенту і завершився. А Італія тепер, схоже, буде вважатися одним з головних фаворитів ...

ІТАЛІЯ - ІСПАНІЯ 2 : 0

Голи: К'єлліні (33), Пелле (90 + 1).
Італія: Буффон, Маттіа Де Шильйо, Бардзальї, К'єлліні, Бонуччі, Джаккеріні, Флоренці (Дарміан, 84), Пароло, Де Россі (Тьяго Мотта, 53), Едер (Лоренцо Інсіньє, 82), Пелле.
Іспанія: де Хеа, Піке, Рамос, Альба, Хуанфран, Бускетс, Сільва, Фабрегас, Іньєста, Ноліто (Адуріс, 46; Педро Родрігес, 81), Мората (Васкес, 70).
Попередження: Маттіа Де Шильйо (24), Пелле (55), Тьяго Мотта (89) - Ноліто (41), Бускетс (89).

Микита ШМЕЛЬОВ,



27 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Понеділок, 27.06.2016, 11:30 | Повідомлення # 399
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
ЄВРО-2016, 1/8 фіналу.





Точні удари Рагнар Сігурдссон і Колбейн Сігторссона
принесли остров'янам сенсаційну перемогу над англійцями
.


У матчі за останню путівку в чвертьфінал ЄВРО-2016 зійшлися збірні Англії та Ісландії.

Вболівальники команди Ларса Лагербека і Хеймір Хадльгрімссона вже могли пишатися своїми футблістамі. Дебютант фінальної частини чемпіонату Європи в трьох матчах групового етапу примудрився набрати п'ять очок і з другого місця вийти в плей-офф! При цьому Ісландія стала найменшою серед усіх країн, коли-небудь представлених на великих міжнародних турнірах. Населення країни становить 330 тисяч осіб.

«Ми в безпрограшній ситуації. Гравці вийшли в плей-офф і підкорили серця всієї країни. Тепер потрібно гідно зіграти з Англією, і якщо ми досягнемо успіху, то про ісландський футбол дізнаються в усьому світі », - заявив перед сьогоднішнім матчем Хадльгрімссон.

Підопічні Роя Ходжсона, у яких було на два дні більше відпочинку, дуже активно почали поєдинок і досить швидко відкрили рахунок. Голкіпер ісландців Ханнес Халльдоурссон не за правилами зупинив прохід Рахіма Стерлінга в штрафний. Пенальті викликався виконувати Уейн Руні. Халльдоурссон вгадав напрямок удару, але капітан збірної Англії пробив сильно і точно в кут - 1: 0.

Здавалося, що результат поєдинку вирішений. Однак футболісти збірної Ісландії недовго засмучувалися через пропущеного м'яча, і вже через дві хвилини відновили паритет. А все почалося з закидання з ауту в штрафну Джо Харта. Карі Арнасон виграв боротьбу у захисників і головою скинув на Рагнара Сігурдссон, який залишив не при справах голкіпера суперника - 1: 1!

Команді Ходжсона довелося починати все з початку. Вони продовжували володіти ініціативою, але серія кутових у виконанні Руні, спроби Гаррі Кейна і Справі Аллі вразити ворота ісландців з дальньої дистанції дивідендів не принесли. А на 18-й хвилині англійці і зовсім виявилися в ролі наздоганяючих. Швидка контратака ісландців завершилася ударом форварда «Нанта» Колбейн Сігторссона з лінії штрафного - Харт кінчиками пальців дотягнувся до м'яча, але не врятував свою команду. Це 2: 1 на користь команди Ларса Лагербека і Хеймір Хадльгрімссона!

У час, що залишився до перерви номінальні господарі створили більше моментів, але остров'яни надійно діяли в обороні і навіть робили небезпечні контрвипади. Найнебезпечнішим у англійців вийшов потужний удар з розвороту під поперечину від Кейна, але Халльдоурссон в ефектному стрибку врятував команду. А ось Смоллінг з вигідної позиції не влучив у ворота.

Повторюючи половина почалася в схожому стилі, що і завершився перший тайм. Збірна Англії намагалася зламати насичену оборону ісландців, а ті «ловили» суперника на контратаках. Таїли в собі небезпеку і стандарти у виконанні остров'ян. Так після подачі кутового Сігурдссон ударом через себе міг оформити дубль, але Харт продемонстрував чудеса реакції, відбивши «постріл» захисника «Краснодара».

Після години гри Ходжсон випустив на поле рятувати Англію Джеймі Варді. І форвард «Лестера» на 70-й хвилині ледь не створив маленьке диво. Після передачі з середини поля Варді вискакував на побачення з Халльдоурссоном, але всюдисущий Рагнар Сігурдссон у відчайдушному підкаті вибив м'яч з-під ніг нападника. А ось у кого гра не пішла, так це у Кейна. Кращий бомбардир минулого чемпіонату Англії як мінімум раз сім намагався пробивати по воротах суперника, але м'яч вперто летів або в руки голкіпера, або повз ворота.

У заключні хвилини англійці спробували влаштувати штурм воріт остров'ян, і ледь не пропустили. Це Арон Гуннарссон в штрафний суперника розібрався із захисником, але Харт впорався з ударом капітана ісландців. Не допоміг підопічним Ходжсона і вихід на поле юного Маркуса Решфорда. Таким чином збірна Ісландії пройшла далі і в чвертьфіналі зустрінеться з господарями турніру - командою Франції.

АНГЛІЯ - ІСЛАНДІЯ - 1 : 2

Голи: Руні (4, з пенальті) - Р.Сігурдссон (6), Сігторссон (18).
Англія: Харт, Уокер, Кехілл, Смоллінг, Роуз, Аллі, Дайер (Вілшир, 46), Руні (Решфорд, 87), Старрідж, Кейн, Стерлінг (Варди, 60).
Ісландія: Халльдоурссон, Б.Севарссон, Арнасон, Р.Сігурдссон, А.Скуласон, Г.Сігурдссон, А.Гуннарссон, Гудмундссон, Б.Бьярнасон, Сігторссон (Е.Бьярнасон, 77), Бедварссон (Траустасон, 88).
Попередження: Старрідж (47) - Г.Сігурдссон (38), А.Гуннарссон (65).

Сергій Чепелєв,



27 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Понеділок, 27.06.2016, 11:44 | Повідомлення # 400
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Чилі - тріумфатор Копа Америка



Другий рік поспіль збірні Аргентини та Чилі видали напружений фінал,
в якому, на жаль, ми не побачили забитих м'ячів в ігровий час
.


Однак за змістом попередня зустріч цих команд в головному матчі Кубка Америки вийшла багатшою на цікаві моменти.

У звітній баталії футбол же, на жаль, багато в чому пішов на другий план «завдяки» роботі суддівської бригади на чолі з Ебер Лопесом. Рефері з Бразилії просто-напросто залякав гравців в першому таймі, видаливши в неоднозначних ситуаціях Марсело Діаса і Маркос Рохо, а також роздавши величезну кількість жовтих карток. Футболісти розуміли, що якщо вони не зменшать градус емоцій, фінал ризикував перетворитися в гру під назвою: «У кого раніше на поле залишиться шість гравців, той і програє». Тому, другий тайм команди провели дуже скуто, не створивши нічого путнього попереду. Лише в додатковий час суперники трохи розкочегарилися і у Ромеро з Браво з'явилася хоч якась робота, але все-таки нульова нічия - закономірний результат цього поєдинку.

Однак внічию фінал завершитися не міг і переможець другий рік поспіль визначився в серії одинадцятиметрових, де знову вдалим виявилася «ла Роха». Так, спочатку Ромеро потягнув удар Відаля, проте потім у «альбіселеста» невдало пенальті виконали Мессі і Бігль. Причому, Ліонель взагалі пробив на трибуну «МетЛайф Стедіум». Черговий фінал програла Аргентина. Ніяк не може це чудове покоління на чолі з Мессі виграти щось серйозне на рівні збірних. Наступний шанс домогтися успіху у «альбіселеста» буде через два роки на чемпіонаті світу в Росії. Чилійці ж практично сто років чекали першої перемоги на Кубку Америки і тепер вони два роки поспіль виграють це престижне змагання!

Передісторія


Рік тому збірні Аргентини та Чилі в очному протистоянні визначали найсильнішу команду Південної Америки. Тоді, як ви пам'ятаєте, «ла Роха» в рідних стінах перемогла в драматичному фіналі в серії післяматчевих пенальті і вперше в своїй історії виграла Кубок Америки. Через рік «альбіселеста» сповнені рішучості взяти реванш у чилійців за той прикрий програш. Так, ці команди після фіналу в Сантьяго вже встигли провести два очних поєдинки. Один з них був зіграний в рамках відбіркового циклу до чемпіонату світу в Росії, а інший - в першому турі групового етапу нинішнього Copa America Centenario і в обох випадках команда Херардо Мартіно добилася перемог з однаковим рахунком 2 : 1. Однак повноцінно помститися за програш в головному матчі минулого розіграшу Кубка Америки аргентинці можуть тільки зараз - на полі «МетЛайф Стедіум». Якщо ж Мессі і компанія програють чилійцям другий фінал поспіль, дві попередні перемоги «альбіселеста» над «ла рохой» нехай і в офіційних, але носили локальне значення зустрічах, все забудуть. Аргентинці з 1993 року ставали найсильнішою командою свого континенту. У разі перемоги в битві на полі стадіону в Іст-Рутерфорде, вони в п'ятнадцятий раз виграють Кубок Америки і наздоженуть за цим показником свого найпринциповішого суперника - збірну Уругваю. На шляху до нинішнього фіналу підопічні Херардо Мартіно в чвертьфіналі розгромили Венесуелу з рахунком 4 : 1, а в півфіналі вони не залишили жодних шансів команді США - 4 : 0. Аргентина - єдина команда на нинішньому турнірі, яка виграла всі матчі. «Ла Роха» ж після поразки від «альбіселеста» на старті групового етапу потім поступово вийшла на проектну потужність. І якщо перемоги над Болівією і Панамою вийшли не дуже переконливими, то успіхи в баталіях проти Мексики і Колумбії дали нам зрозуміти, що колектив Хуана Антоніо Піціі залишається грізною силою. Так, аргентинці вважаються беззаперечними фаворитами майбутнього поєдинку, але чилійці в змозі дати їм справжній бій. Історія протистояння збірних Аргентини і Чилі в різних змаганнях налічує дев'яносто чотири матчі. Поки «альбіселеста» мають в своєму активі шістдесят чотири перемоги, двадцять чотири рази була зафіксована нічия, і лише в шести випадках успіху домагалася «ла Роха». У майбутньому поєдинку Херардо Мартіно не зможе розраховувати на травмованих в півфіналі Аугусто Фернандеса і Есекьеля Лавессі, а Хуан Антоніо Піца - на Еухеніо Мену.

Хід матчу


Херардо Мартіно зробив дві зміни в стартовому складі своєї команди в порівнянні з матчем проти США. Замість Фернандеса і Лавессі з перших хвилин з'явилися Бігль і Ді Марія. Що стосується Хуана Антоніо Піца, то він також зробив дві перестановки в основному поєднанні «ла рохі» в порівнянні з поєдинком проти Колумбії. Сільву і Ернандеса змінили Діас і Відаль відповідно.

Без розгойдування розпочали зустріч команди. Банега вже на п'ятнадцятій секунді своїм хльостким ударом з дальньої дистанції змусив трибуни стадіону «МетЛайф Стедіум» зітхнути в очікуванні чогось надприродного. На щастя для чилійців, м'яч після пострілу Евера розминувся зі створом в лічених сантиметрах. «Ла Рохе» було важливо не віддати ініціативу супернику відразу і постаратися нав'язати аргентинцям свій футбол. Підопічні Хуана Антоніо Піціі намагалися видавити Мессі і компанію зі своєї половини поля за рахунок активної гри при відборі м'яча. Тому, зустріч з найперших хвилин придбала жорсткий характер. Одного разу Ісла жорстко отоварив по ногах Ді Марію і «альбіселеста» отримали право на перспективний штрафний, який згодом трансформувався в кутовий, однак витягти дивіденди з розіграшів цих стандартів у підопічних Херардо Мартіно не вийшло. Багато довгих пауз було в дебюті матчу, пов'язаних з ушкодженнями гравців. На щастя до ранніх вимушених замін справа не дійшла. У зв'язку з великою кількістю зупинок, високий темп, взятий командами на перших секундах, швидко зійшов нанівець. У ці хвилини суперники вели боротьбу за ініціативу, обмінюючись затяжними позиційними атаками. Причому, у чилійців м'яч навіть тримався краще, але до акцентованих ударів по воротах Ромеро їм ніяк не вдавалося довести справу. А ось Мессі на 17-й хвилині вирішив перевірити на міцність свого товариша по «Барселоні» Браво щільним пострілом зі штрафного - голкіпер чилійців був напоготові. Трохи пізніше «альбіселеста» спорудили симпатичну багатоходову комбінацію, яка увінчалася неточним ударом Ді Марії метрів з сімнадцяти. На випади суперника «ла Роха» відповіла своїм багатообіцяючим підходом до володінь Ромеро, який міг завершитися чимось багатообіцяючим, але Фуенсаліда чомусь не ризикнув пробити з близької відстані і запоров перспективну атаку своєї команди. За упущену можливість вийти вперед підопічні Хуана Антоніо Пицци ледь не були покарані миттєво. Медель в найпростішої ситуації подарував м'яч Ігуаїн і Гонсало на всіх парах помчав на рандеву з воротарем, однак використовувати стовідсотковий шанс форвард аргентинців не зміг, пробивши повз ціль! Хвороба прикрих промахів Гонсало в вирішальних матчах знову дала про себе знати. Також відзначимо, що в даному епізоді Медель, намагаючись виправити свою помилку, вдарився корпусом об штангу. На щастя для чилійців, їх захисник серйозно не постраждав і повернувся на поле.

На екваторі тайму ситуація на полі великих змін не зазнала. Футболісти і раніше діяли з неймовірною енергією, але ця пристрасть іноді була надмірною і гравці багато в чому через неї допускали багато браку в передачах в, здавалося б, простих ситуаціях. А на 28-й хвилині відбулася подія, яка надала серйозний вплив на подальший розвиток поєдинку: Діас за фол на Мессі заробив жовту картку, яка стала для Марсело другою! По-моєму, рефері прийняв занадто жорстке рішення. З іншого боку, треба ж Бразилії хоч якось проявити себе на цьогорічному Кубку Америки. Не вийшло у гравців - значить, головною дійовою особою фіналу повинен стати суддя. Залишившись в меншості, «ла Роха», природно, перестала грати з суперником на зустрічних курсах. Проте, відсиджуватися в глухій обороні підопічні Хуана Антоніо Пицци не мали наміру і шукали можливості для організації відповідних контрнаступів. Повертаючись до справ суддівським, варто відзначити, що Ебер Лопес з кожною хвилиною все більше і більше починав випускати нитки гри зі своїх рук. Емоційні словесні перепалки між гравцями помітно почастішали. Жовті картки рефері роздавав наліво і направо, навіть не розбираючись в деталях ігрових епізодів. Наприклад, Мессі заробив жовту картку за симуляцію. Так, жорсткого контакту між захисником збірної Чилі і Ліонелем не було, але і по своїй волі форвард аргентинців не падав. Апофеозом бенефісу Еберу Лопеса стала пряма червона картка, показана Рохо за фол на Відаля. Знову ж таки, порушення було жорстким, проте дуже сумнівно, що воно тягнуло на видалення. Не дивно, що до основного часу першого тайму було додано п'ять хвилин. Хоча, при бажанні, рефері міг компенсувати і п'ятнадцять. Цьому ніхто б не здивувався. Шкода, що футбол в кінці першого тайму пішов на другий план. Залишалося лише сподіватися, що за час перерви футболісти охолонуть, а суддя прийме пігулки і перестане божеволіти.

Відзначимо, що головні тренери не стали вносити корективи в склади своїх команд після вилучень. У чилійців взагалі структура гри особливо не змінилася. У аргентинців ж Маскерано опустився на позицію центрального захисника, а Фунес Морі перейшов на лівий фланг. Другу половину зустрічі футболісти почали дуже спокійно. Мабуть, вони не хотіли будити звіра в особі Еберу Лопеса. Команди по черзі володіли м'ячем і форсувати події не планували. З більш-менш цікавого згадується лише неточний удар з розвороту у виконанні Ігуаїна з меж штрафного майданчика після розіграшу стандартного положення. Чилійці незабаром відповіли супернику невдалим пострілом Ісли метрів з двадцяти. А на 57-й хвилині Херардо Мартіно зробив першу заміну в складі «альбіселеста». Ді Марію змінив Краневіттер. Вирішив наситити центр поля на шкоду атаці головний тренер аргентинців. Поки свіжий футболіст освоювався на полі, його партнери по команді заробили парочку кутових, отримати вигоду з розіграшів яких у них не вийшло. У відповідь «ла Роха» спорудила багатообіцяючу контратаку, однак підопічні Хуана Антоніо Пицци бездарно чином розпорядилися наявним шансом, не зумівши навіть до акцентованого завершального удару довести справу.

На екваторі тайму Херардо Мартіно зробив другу перестановку в складі своєї команди. Ігуаїна змінив Агуеро. У дуже спокійному ключі проходила зустріч і подібний характер поєдинку не подобався уболівальникам. Все частіше і частіше з трибун заповненого під зав'язку «МетЛайф Стедіум» став доноситися свист. Намагаючись хоч якось розважити себе, шанувальники футболу, або соккера (ми ж все-таки в США знаходимося) запускали хвилю. Перспектива додаткового часу ставала все більш і більш виразною. Гольових моментів у другому таймі ми не бачили зовсім. Лише на 80-й хвилині Ромеро вперше по ходу цієї зустрічі серйозно вступив у гру, впоравшись з потужним ударом Варгаса. Перед цим Хуан Антоніо Піца нарешті вирішив зробити заміну. Фуенсаліда змінив Пуч. Незабаром «ла Роха» заробила кутовий, розіграш якого до логічного завершення доведено не було. А на 84-й хвилині Агуеро після розкішної передачі Мессі вискочив на ударну позицію і пробив набагато вище воріт. Чуть-чуть розкрилася у нас гра під завісу основного часу. Спочатку «ла Роха» спорудила чудову атаку лівим флангом, звідки Босежур виконав хороший за задумом простріл низом в напрямку Санчеса, проте Отаменді чудово зіграв на перехопленні і відвів загрозу. У відповідь Мессі сміливо взяв ініціативу на себе, розвинув пристойну швидкість і метрів з двадцяти двох пробив повз ціль. У підсумку, основний час матчу переможця не виявив і з'ясування відносин, як і рік тому, перейшло в додатковий час.

Перший екстра тайм стартував з тривалої паузи, пов'язаної з пошкодженням Чарлес Арангіс. На щастя для чилійців, незабаром їх центральний півзахисник повернувся на поле і продовжив зустріч. Команди продовжували вести боротьбу з ініціативу. Власне, ця боротьба йшла протягом усього поєдинку і нікому так і не вдавалося нею заволодіти. Спокій на полі порушив Варгас на 98-й хвилині. Відгукнувшись на подачу партнера, Едуардо завдав акцентований удар головою з близької відстані - Ромеро був напоготові. Відповідь у виконанні «альбіселеста» вийшов більш гострим. Агуеро здорово пробив з "другого поверху" після навісу партнера, але Браво в чудовому стрибку виловив снаряд з «дев'ятки» і врятував свою команду від неминучого гола! Після цього суперники обмінялися невдалими розіграшами кутових. Нарешті розкочегарилася у нас гра в першому додатковому таймі. Перед самою перервою Хуан Антоніо Піца зробив другу заміну. Санчеса поміняв Сільва.

Другу додаткову п'ятнадцятихвилинку бадьоріше почали аргентинці. За рахунок активності Банегі на лівому краю «альбіселеста» заробили кутовий, розіграш якого нічим тлумачним не завершився. Далі Хуан Антоніо Піца зробив ще одну перестановку в складі «ла рохі», помінявши Варгаса на Кастільо. Незабаром Херардо Мартіно відповів своєму візаві і кинув в бій ламелі замість Банегі. Поки свіжі футболісти освоювалися на полі, Аргентина отримала право на досить багатообіцяючий штрафний. До м'яча підійшов Мессі і пробив у «стінку», зачепивши яку снаряд пішов за межі поля. Після розіграшу кутового снаряд хаотично заметушився по штрафному майданчику чилійців, але довести справу до завершального удару в даній ситуації у підопічних Херардо Мартіно не вийшло. У підсумку, додатковий час також не виявив сильнішого. Доля фіналу Кубка Америки другий рік поспіль вирішилася в серії пенальті.

Серія одинадцятиметрових вийшла вкрай цікавою. Стартувала вона з невдалого удару Відаля, з яким впорався Ромеро. Аргентина відразу отримала перевагу і моментально її втратила: Мессі в стилі торішнього Ігуаїна пробив з «точки» кудись за межі стадіону. Далі футболісти свої удари виконували впевнено, поки справа не дійшла до Бігль, з пострілом якого впорався Браво. Уже чилійці зробили вагому заявку на перемогу і вони подарунками «альбіселеста» скористалися сповна: Сільва своїм точним ударом приніс команді Хуана Антоніо Пицци перемогу на Copa America Centenario!

Кращий гравець матчу - Клаудіо Браво


У матчах, де справа доходить до серії пенальті, завжди на передній план виходять воротарі. Адже від їхньої гри залежить практично все. З дуелі Браво і Ромеро другий рік поспіль переможцем вийшов чилійський голкіпер. Тому, саме його ми визнаємо найціннішим гравцем цього не дуже яскравого фінального поєдинку.

АРГЕНТИНА - ЧИЛІ - 0 : 0 (пен. 2 : 4)

Аргентина: Ромеро, Отаменді, Рохо, Меркадо, Фунес Морі, Маскерано, Білья, Банега (Ламела, 111), Ді Марія (Краневіттер, 57), Мессі, Ігуаїн (Агуеро, 70).
Чилі: Браво, Ісла, Босежур, Хара, Варгас (Кастільо, 109), Відаль, Фуенсаліда (Пуч, 80), Чарлес Арангіс, Санчес (Франсіско Сілва, 104), Медель, Діас.
Попередження: Маскерано (37), Мессі (40), Краневіттер (94) - Діас (16), Відаль (37), Босежур (52), Чарлес Арангіс (69).
Вилучення: Рохо (43) - Діас (28).
Серія пенальті: Мессі (вище), Маскерано, Агуеро, Білья (воротар) - Відаль (воротар), Кастільо, Чарлес Арангіс, Босежур, Франсіско Сілва.

27 червня 2016

«Футбольний клуб»


RATVODДата: Понеділок, 27.06.2016, 13:55 | Повідомлення # 401
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Ракурс. Футбольна «кіселевщіна»



П'ятнична прес-конференція президента ФФУ Андрія Павелко з
а участю асистента головного тренера національної збірної Володимира Онищенко
викликала великий ажіотаж в українських ЗМІ. А хіба могло бути по-іншому?


Хочу відразу обумовити «правила гри» в цій статті. Я рідко цитую в своїх матеріалах інших авторів - спокійно обходжуся без солідарності з будь-ким. Але сьогодні свідомо йду на цей крок. Зазвичай я намагаюся доказово, але без скандалів пояснювати свої критичні посили на той чи інший продукт телеефіру. Іноді це трактують як зайву делікатність. Але після публічного спічу Олександра Денисова: «Приходить якось Андрій Павелко в себе. А там - нікого », - коментар може бути тільки один.

Війна триває !


Справжня інформаційна війна, причому, з усіма ознаками гібридності. Тому я буду цитувати не тільки колег, але і класних, заслужених українських футбольних блогерів, яких було цікаво читати, наприклад, на колись знаменитої «Стіні» в «Динамо Київ від Шурика» або на ОБСІЛФе ще в ту пору, коли нинішні «зірки» футбольного телеекрану і інтернету взагалі ходили в дитячий садочок. Наприклад, Бор_Г, Сергій Волощенко, Володимир Михайлов.

Дано наказ: йому - на захід, Їй - в іншу сторону ...


Ще до випуску «Великого футболу» 25 червня, артпідготовка почалася з усіх калібрів інформаційних і аналітичних продуктів «Футболу».

Тут не витримав навіть Артем Франков, який зазвичай намагається не обговорювати роботу інших журналістів: «Охренеть - випадково потрапив на друге поспіль ізничтожение Павелко у виконанні випуску новин каналу «Футбол» і можу сказати:

«Молодці!»))). Кращого способу збудження симпатії і виправдання президента ФФУ, ніж його постійне, нехитре і дуже рясне мочилово з боку цього каналу, в даний момент придумати неможливо. Саме прикольне, що в різних за часом випусках новин один і той же відеоряд і один і той же супровідний текст озвучують різні диктори - мабуть, щоб створювати враження свіжака. Хохма, та й годі »
.

Як я писав, до інформаційної передачі «ФУТБОЛ NEWS» підтяглася аналітична «Euro Rendez-Vous» (ох, ця незнищенна «слабкість» українського нішевого каналу обзивати свої продукти «імпортними» слівцями). Експерт телеканалів «Футбол 1» / »Футбол 2» Сергій Морозов (а хто б сумнівався, що це буде саме «співак нетлінного« футбольного бидла »): « Таке враження, що нашу багатомільйонну країну тримають просто за дурнів! Так більше тривати не може. Люди цього не зрозуміють! Якщо ви не будете робити і служити народу України, вас просто-напросто приберуть! ».

Ну чим такі заклинання відрізняються від похмурих звинувачень пріснопам'ятного сталінського прокурора Вишинського в 1937 році: «Вся наша багатомільйонна країна, від малого до старого, вимагає розстріляти ворогів народу як поганих псів! Пройде час. Могили ненависних зрадників заростуть бур'яном і будяками, вкриті вічним презирством чесних радянських людей, всього радянського народу! ». Так і хочеться запитати пана Морозова - не міняв він, бува, прізвище? ..

« Північ наближалася »


Ці перші рядки з «Майстра і Маргарити», точніше з її приголомшливою глави 23 «Великий бал у Сатани». Звичайно, творці ВФ - зовсім не Михайло Опанасович Булгаков, але сценарій і режисура «залізобетонні»: кому відведена роль Воланда, кому придворного блазня Коров'єва - читач прекрасно розбирається і без мене.

Але крім вічної злоби «правдоруба», відомо, в чиї адреси, його ж не менше знакова підхіхіківання змушує згадати текст, що вийшов з під пера блогера Бор_Г: «Як сказав один вельми шанована у вболівальному середовищі людина, побачивши сольні виступи фрау Поліни - « це рівень Дебальцевської чебуречній » Я дозволю собі з ним не погодитися. Років 20 тому мені довелося побувати в Дебальцевській чебуречній - там рівень все ж трохи вище. І ще - дозволю собі не погодитися з тезою, що ця «зірка» затьмарила Вітю Леоненко.

Логунова - це просто кондової випадок неосвіченої вульгарності. Вітя ж і його «шариковського» бенефіси - це (така аналогія напрошується) як ніби в пристойний ресторан в'їжджає асенізаційний обоз, і кінь цього обозу з життєрадісним іржанням починає розповідати відвідувачам про смачну і здорову їжу, пересипаючи це ностальгічними спогадами зі свого колгоспної стайні. Мені часом здається, що Левченко насилу стримується від спокуси заїхати в торець цього сидить по праву руку сивушних Огризку холодцю ».
.

В іншому місці Бор_Г пише: «Кажуть, Павелко давав велику прес-конференцію. Не читав. Але судячи з того, яка маразматична істерика зараз з цього приводу на ... каналі (пропущу блогерську характеристику каналу - нецензурно) в кращих традиціях типу сталінсько-хрущовського агітпропу «Пастернак напаскудив там, де їв» - напевно, варто почитати звіт про пресухи ».

« У божевільні не можна міняти свої манії »
(І. Ільф і Є. Петров «Золоте теля»)


Згадаймо тематику головних меседжів програм «Футбол» в останні місяці до початку Євро:
- Спочатку дев'ятим валом накотилася «праведна хвиля гніву»: який ай-ай-ай Ярмоленко після того, як ударив Степаненко. Ніхто (наш сайт, зокрема, теж) не захищав динамівця, але ми звертали увагу, що подібний «справедливий гнів» перед стартом Євро нічого, крім шкоди, нашим збірникам не принесе. «Борці за справедливість» нікого не чули і не хотіли чути. Та й навряд чи їх займав мікроклімат в команді.

- Потім на авансцену висунувся інша теза: «процентовка», хто успішніше готував «базис» жовто-синіх. Знову передаю слово блогеру Бор_Г:

«Чи може Шевченко стати справжнім тренером збірної, якщо він не є випускником академії« Шахтаря »? Затіяли коментатори каналу «Футбол» (навіть Віктор Вацко) постійне повторення цієї мантри, ну і що? Звернемося до цифр.

Перший матч, з чемпіонами світу Німеччиною (4 місце в рейтингу ФІФА). У початковому складі - 5 випускників академії «Шахтаря». Тут зауважимо з термінами, Степаненко із Запоріжжя - але до «випускників» будемо відносити також тих, хто перейшов в ШД в юному віці (до 21). Отже, 5 випускників в початковому складі, 2 випускника вийшли на заміну. Рахунок - 0 : 2.

Другий матч, з Північною Ірландією (25 місце в рейтингу ФІФА). 6 випускників академії ШД в старті. 1 вийшов на заміну. Рахунок - 0 : 2.

Третій матч. З Польщею (27 місце в рейтингу ФІФА). 5 випускників ШД в початковому складі. Два вийшли на заміну. Ні, не так. Вийшов один Коваленко і один Толеген. Останнє - це взагалі пиз ..., вибачте, абзац, але в ступеня пиз ..., знову ж таки з урахуванням того, що прибрали єдиного форварда, втім, мова не про це.

Стабільність - ознака майстерності. У кожному матчі на полі було 7 (сім) з академії ШД. Результат стабільний. Мені здається, що ось ця теза - «кількість випускників академії ШД в збірній» - це новий бізнес-план менеджменту «східноєвропейського Реала». Якісних бразильців вже не завезеш, тепер будемо вирощувати своїх суперзірок і продавати ». Кінець цитати.

Я не зовсім згоден з жорсткими висновками авторитетного блогера - футболісти найменше заслуговують критики якраз в статті про футбольний ТВ. А ось в позначенні «цілей і завдань» цієї пропагандистської галасу навколо «випускників академії» - Бор_Г, я впевнений, потрапив в саму точку.

Не склалося з «випускниками». І як не заклинали класики - автори «Золотого теляти»: не можна змінювати манію, вона була змінена. Моментально почався, а точніше з нафталіну було піднято старий перевірений прийом - полювання на відьом. І список таких відомий наперед: футболісти і керівники «Динамо», «злий демон» всього українського футболу - Григорій Суркіс. Оголошувати цю мантру довірено відданому наймиту Віктору Леоненко. З «свіжака» додано нове (з березня 2015 року) керівництво ФФУ.

Пропагандон на марші


Ні Олександр Денисов, ні інші цитовані герої на самій прес-конференції не були. Вони, очевидно, слухали уривки з неї на вихідних матеріалах, знятих операторами каналу, а вся більш ніж двогодинна пресуха навряд чи записувалася. Коротко вивудити найголовніше з виступу Павелко вдалося моїм колегам в матеріалі за цим посиланням. Ось конспективно зміст ключових меседжів президента ФФУ:

- Керівництво Федерації футболу України розділяє (!) з тренерським штабом і гравцями збірної колективну відповідальність за провальний виступ команди на ЄВРО-2016, проте вважає за необхідне заявити, що навіть такий негативний результат - три поразки в трьох матчах - не може прирівнюватися до трагедії загальнонаціонального масштабу . ФФУ зробила все від неї залежне, щоб готовність збірної до фінального турніру чемпіонату Європи була максимальною;

- Першочергове завдання ФФУ зараз - зрозуміти причини невдалого виступу збірної на ЄВРО-2016. Найближчим часом адміністрація спільно з профільними комітетами федерації проведе детальний розбір контрольних і офіційних матчів команди, її навчально-тренувального процесу, а також проаналізує атмосферу, що виникла всередині колективу після успішного завершення відбіркової кампанії і завоювання путівки до Франції;

- За підсумками скрупульозного, професійного розбору польотів буде проведено Виконком ФФУ, яким і належить зробити організаційні висновки - в тому числі, з кадрових питань в тренерському штабі збірної. До тих пір керівництво федерації утримується від будь-яких офіційних коментарів для ЗМІ щодо причин невдалого виступу українців на ЄВРО-2016;

- Керівництво національної федерації не сприймає образливий тон при обговоренні гри збірної у Франції, вважаючи його неконструктивним в принципі. При цьому ФФУ не бачить для себе ні найменшої можливості вступати в будь-які дискусії з журналістами та експертами, свідомо зневажаючими загальновизнані принципи «фейр-плей». Тобто з тими, хто переслідує єдину мету - дискредитувати збірну України, а через неї і - федерацію як інститут управління національним футболом;

- У той же час ФФУ наголошує, що вона відкрита для професійного діалогу з професійним середовищем і широкою футбольною громадськістю по роботі над помилками. Те ж стосується і питання щодо більш якісної підготовки збірної до найближчих міжнародних турнірів, і перш за все - до ЧС-2018;

- ФФУ шанує думку журналістів і експертів, висловлені в коректній формі. Вона зацікавлена ​​в появі в ЗМІ аргументованих, в тому числі і критичних матеріалів за результатами виступу збірної на ЄВРО-2016, а також інтерв'ю безпосередніх учасників турніру - гравців команди і членів тренерського штабу. Це дозволить краще вивчити вузькі місця, як в командній взаємодії, так і в індивідуальній майстерності, продемонстрованих українцями у Франції;

- ФФУ заявляє про наявність організованої медіа кампанії, спрямованої на створення негативного морально-психологічного тла навколо національної команди. Це спостерігалося як напередодні ЄВРО-2016, так і під час його проведення. Як констатують в Будинку футболу, подібні некорпоративні, непатріотичні дії виходили, в тому числі, від партнерів федерації - телеканалів трансляторів Євро-2016. ФФУ обіцяє зробити належні висновки з цього досвіду, щоб надалі більш виважено вибирати партнерів для співпраці в інформаційній сфері.


Позиція Асоціації ясна. Яку ж «рибку» свідомо виловили канали-транслятори в цьому цілком прозорому потоці?

- Федерація не сприймає конструктивну критику (неправда №1) всіх (неправда №2) ЗМІ. Конструктивну як раз сприймає, а про інших ЗМІ взагалі не йшлося;

- І я свідчу, як журналіст, який слухав А.Павелко в Будинку футболу особисто, а не те, що «наспівували» інші. Він відкрито заявив, що раніше асоціація звернулася до фахівців, в т.ч. і до журналістів з проханням передати їй в письмовій формі конструктивні пропозиції щодо поліпшення роботи ФФУ. Жодної пропозиції, а, тим більше, конструктивної від колег, перш за все, від спеціалізованого каналу не було.


Ще три маленьких штриха про «чесність» цього каналу.


- Перше. Слова Володимира Онищенко про «забобонність» були озвучені як його щире і серйозне судження: і про трап літака і про жінку-водія командного автобуса у Франції. Це як треба не знати великого форварда в минулому і тлумачного наставника, який вміє чітко донести свою думку до гравців, щоб не помітити в словах Володимира Івановича жорстку іронію у відповідь на «мудрий питання» чергового юного обдарування з навколофутбольних ЗМІ.

Знаєте, хто ще поширив інфу про серйозність слів Онищенко. Тільки російський сайт «Чемпіонат», на чолі якого стоїть ура-патріот сусідньої держави Дмитро Сергєєв, однодумець «прославився» у Франції псевдо-лідера фанів Шпригін. Колеги, вас таке сусідство радує?

- Друге. Маленький, але дуже показовий штрих. Канал «Футбол» бере інтерв'ю у журналістів і пересічних уболівальників на вулиці. Те, що називається vox populi (глас народу). Що стосується колег, то чому були обрані ті в Дніпрі, хто на пресухі не був, далеко не все чув? Звичайним перехожим на вулиці репортер задавав питання в формі, яка присікається вже на перших курсах навчання журналістиці. Тобто в самому питанні явно була підказка відповіді, навіть провокація. Особливо це посилювалося постійно «прикрашаючими» інтерв'ю у всіх опитуваних словами репортера «шалене(!) звинувачення» (знову повторю, що це неправда), - звинувачення Павелко всіх (!) журналістів. Хоч би питання кореспондента з «божевільним звинуваченням» прибрали з ефіру.

- Третє. В ефірі «Футболу» прозвучала позиція Р.Л. Ахметова. Подібні висловлювання «важковаговика» в різних сферах суспільного життя України, як Рінат Леонідович, заслуговують на окрему розборку:

А) «Павелко не бере провину на себе». Бере, Ринат Леонідович, якщо навіть просто послухати «ісхідник» його виступу на прес-конференції. Інша справа, Ваша теза, що тільки президент ФФУ винен, погодьтеся, спірна. А тренерський штаб, а самі футболісти, але, головне, загальна ситуація у вітчизняному професійному футболі, як в дзеркалі ситуації в суспільстві і державі в цілому - не мають значення? Це не виправдання Павелко, ця пропозиція поглянути на все ширше і глибше;

Б) Ви сказали: «Павелко звинувачує в провалі збірної журналістів ... Це його ноу-хау». І тут Вас, Ринат Леонідович, крупно підставили ваші підлеглі. Повторюся, він не звинувачував всіх (!) журналістів. Йшлося про загальновідомі факти нагнітання психозу навколо збірної в ефірі Ваших телеканалів напередодні Євро-2016. У численних публікаціях на цю тему прямо вказувалося на відверто зневажливу і непатріотичну поведінку персоналу ТК «Футбол» не тільки по відношенню до тренерського штабу і футболістів збірної, а й до самої ФФУ, наприклад, щодо організації фанзон у всіх регіонах країни.

В) Ваші слова: «Я знаю досить інвесторів, які протягом багатьох років вкладають в український клубний футбол свою душу, засоби ... Але я не знаю інвестора на ім'я Андрій Павелко» - також, на жаль, не є істина в її останній інстанції, тим більше як критерій для вибору керівника національної федерації.
Ніколи не були інвесторами президенти ФІФА та УЄФА Жюль Римі, Стенлі Роуз, Леннарт Юханссон, Мішель Платіні, Джанні Інфантіно та ін. В рідній Вітчизні цим не займалися Віктор Максимович Банніков, Валерій Павлович Пустовойтенко, Анатолій Дмитрович Коньков. Погодьтеся, реальних інвесторів, що печуться, в першу чергу, не про власний бізнес, а в цілому про розвиток національного футболу можна перерахувати на пальцях однієї руки.

У чому я з Вами абсолютно згоден, так це в вірі, що український футбол буде прогресувати і радувати вболівальників. Але для цього треба серйозно продумувати не тільки одномоментно, нехай найактуальніші проблеми, а й стратегію. Тому я не бачу приводу для іронії студії ВФ щодо планів Павелко щодо розробки і реалізації програми на 2020 і 2030 роки.

Замість висновків


Чіткіше всіх поставив крапку інший досвідчений блогер Володимир Михайлов: «Якщо чесно, «Футболи» зовсім не цікавить Павелко і український футбол. Їх цікавить вільне місце президента ФФУ,і можливість посадити в нього наступного «Конькова».

До речі, назва статті «Футбольна« кіселевщіна »зовсім не мій креатив, це перефразований цитата блогу Сергія Волощенко « На каналах Футбол-1 і Футбол-2 процвітає кіселевщіна? ».

Семен Случевский

26 червня 2016

«Футбольний клуб»


RATVODДата: Вівторок, 28.06.2016, 10:19 | Повідомлення # 402
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Чемпіони в дії.

Як Німеччина знову стала фаворитом ЄВРО




Збірна Німеччини нагадала про свій статус фаворита і чинного чемпіона світу,
розгромивши словаків в 1/8 фіналу ЄВРО
.


Після кошмару в Лансі, де Португалія та Хорватія видали найгірший матч турніру, взагалі не загрожуючи воротам один одного, недільні гри 1/8 фіналу ЄВРО повернули віру в футбол. Франція і Ірландія подарували шикарну інтригу і яскраву розв'язку, а Німеччина просто посоромила скептиків, які поспішили викреслити діючих чемпіонів світу з головних фаворитів турніру за підсумками блідого групового етапу.

Від Ланса до Лілля менше сотні кілометрів, а от матчі, гралися по сусідству, - просто небо і земля. Бундестім нарешті показала, як повинен грати претендент на європейський титул - активно, гостро, видовищно. Як і їхні вболівальники, веселящиеся у Франції чи не найбільше.

Подивитися на бенефіс німців приїхало безліч фанів з Німеччини і сусідній з Ліллем Бельгії - кордон тут можна перетнути навіть на велосипеді: відстань дозволяє. А ось словаків в місті було мало. Здається, особливої ​​віри в диво у них не було, хоча цей ЄВРО навчив вірити в будь-які сенсації.

У більшості ж в Ліллі були, звичайно, самі французи, незважаючи на постійно налітав злива дивилися за грою Les Bleus з ірландцями всюди - на площах, в барах, в фан-зоні.

Володарі квитків на матч в рідному містечку (а таких, за відчуттями, було дуже багато) після щасливі і трохи п'яні (хто від перемоги, а хто і від алкоголю) вирушили підтримати бундестім. Чому саме найсильніших - залишається тільки здогадуватися. Чи то хочуть максимально жорсткої рубки в цій смертельній частини сітки, чи то по-сусідськи. Як бельгійці - ті за бундестім через схожість квітів. А ось голландці люблять підкреслити, що цього разу чужі на цьому святі життя.

Що ж, все що симпатизували Німеччині залишилися задоволені. Ніяких проблем зі Словаччиною, град голів і ще більше моментів. Після статистики позавчорашніх мук з першим ударом у ворота на 117-й хвилині німці і словаки грали у відкритий і веселий футбол. Який, втім, не приніс щастя підопічним Козака. Не допомогла Словаччині її головна зірка Гамшик. У Лева ж таких зірок - вся команда. Що таке один козир проти козирною колоди? Опору Марека і Ко німці просто не помітили - хіба що один хороший удар Куцка головою, що дозволив блиснути Нойєра. Ні, словаки контратакували, огризалися, йшли вперед при будь-якому рахунку, але похвалити їх можна було тільки за сміливість, але не за якість.

Першу заявку на покупку словакам квитка додому зробив Жером Боатенг, з підбору блискуче вколотив м'яч у нижній кут. Гол варто було б визнати шедевром, якби не маленький, але істотний рикошет, який переправив м'яч у кут далі рук розпластався Козачік. Втім, порадіємо за півзахисника, помчав святкувати гол з лікарською бригадою - травма не повинна була дозволити йому зіграти вчора, але медики зуміли в найкоротші терміни поставити на ноги бідолаху, і так пропустив кілька місяців в цьому сезоні.

А ось удар Езіла з пенальті воротар взяв, і в цьому є справедливість, оскільки «точка» була абсолютно надуманою. Втім, і без одинадцятиметрового у німців все йшло дуже гладко. Літав по полю і зліва, і в центрі Дракслер знайшов Гомеса, а той розстріляв ворота - комбінація в стилі бундестім.

У другому таймі добив словаків все той же Дракслер, після скидки Хуммельс зумів підлаштуватися під високу свічку і пробити ногою в ближню дев'ятку.

Такої гри від німців чекали весь груповий етап, але не дочекалися. Може, німецька машина і їхала перші три матчі в режимі Eco. Зараз же двигун «бундесманншафт» спрацював, може, і не на максимальних, але на високих оборотах. Результат не змусив себе чекати. Хто сумнівався, що чемпіони світу фаворити і на європейській першості, тепер точно в цьому переконалися.

Михайло ТЯПКОВ,

27 червня 2016

«Футбольний клуб»


RATVODДата: Вівторок, 28.06.2016, 10:26 | Повідомлення # 403
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Угорщина - Бельгія 0 : 4.

Непримітні герої




Для сучасного футболу один чистий опорник
- це вже занадто багато?



Головними зірками збірної Бельгії вважаються яскраві атакуючі гравці начебто Кевіна де Брейне, Маруана Феллені, Ромелу Лукаку або Едена Азара, визнаного УЄФА найкращим футболістом матчу проти Угорщини. Однак були в команді Марка Вільмотс виконавці, чий внесок в успіх є не менш важливим, нехай і не таким помітним.

Вся тактична конструкція Вільмотс спирається на пару універсальних солдатів в опорній зоні - Акселя Вітселя і Раджа Наїнгголан. Зверніть увагу, збірна Бельгії, як і абсолютно всі інші команди, які претендують на більш-менш серйозні результати на ЄВРО-2016, не дозволяють собі тримати в середній лінії навіть одного гравця, орієнтованого суто на руйнівну роботу.

Порівняйте це зі збірною України, де мінімум один такий виконавець - Тарас Степаненко - завжди в стартовому складі. А адже найчастіше в центральну зону виходить ще і Сергій Сидорчук, чиї творчі здібності теж, м'яко кажучи, обмежені.

При цьому я не хочу образити ні Степаненко, ні Сидорчука - це хороші футболісти, які в міру сил і можливостей виконують свої функції, завжди грають з величезною самовіддачею і дійсно приносять користь збірної і своїм клубам.

Мало того, будь-якій команді вкрай необхідні гравці, здатні виконати такий обсяг оборонної та іншої чорнової роботи в середині поля, в тому числі в фазі пресингу. Але дуже бажано, щоб на цьому їх гідності не вичерпувалися ...

Скажімо, ті ж Вітсель з Наінгголаном відбирають і перехоплюють м'яч, страхують і борються не менше наших кращих опорників. Ось тільки при цьому вони ще й мають ту "доданою вартістю" в атаці, яка робить їх гравцями європейського рівня. Вони пасують не тільки ближнього та назад і впоперек, вміють працювати з м'ячем на швидкості і в умовах щільної опіки, здатні швидко і надійно почати атаку.

У матчі проти угорців Вітсель зробив 43 пасу (40 точних, 93%), при цьому жодного разу не виконав «довжину». Наінгголан виконав 51 передачу (45 точних, 88%), а з дев'яти довгих - шість прилетіли до партнера. Показники, може, і не дуже вражаючі, але треба враховувати, що Бельгія грала на контратаках і володіла м'ячем лише 46% часу.

Більш показовою є статистика їх адресатів: ніяких тобі центральних захисників в фаворі (Степаненко, наприклад, в матчі проти Північної Ірландії віддав 21 пас Ракицькому).

Вітсель і Наінгголан найчастіше пасували Азару (по 8 разів) і один одному (8), Кевіну де Брейне віддали по 6 передач, стільки ж - активному крайку Томасу Меньє.

У перехідних фазах, в фазі підготовки атаки або самої атаки обидва дуже активно відкривалися, шукали вільні зони і зручні кути для передач. Як апофеоз їх успішних дій - четвертий гол: саме Наінгголан, отримавши пас від Вітселя, зробив результативну передачу на Яннік Карраско.

Загалом, ці хлопці ще раз довели, що в футболі вищих досягнень навіть один чистий опорник - це вже перебір ....

Богдан БУГУ,

27 червня 2016

«Футбольний клуб»


RATVODДата: Вівторок, 28.06.2016, 10:29 | Повідомлення # 404
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Англія - ​​Ісландія 1 : 2.

Казка триває!




На дебютному чемпіонаті Європи збірна країни
з населенням в 330 тисяч чоловік вийшла в чвертьфінал
.


Футболісти збірної Ісландії стали національними героями вже після групового раунду дебютного чемпіонату Європи. Команда під керівництвом Ларса Лагербека і Хеймір Хадльгрімссона в трьох матчах набрала п'ять очок і фінішувала другою в квартеті F, поступившись за додатковими показниками угорцям.

За підсумками протистояння з Англією в 1/8 фіналу від остров'ян багато чого не чекали. Однак це зовсім не означало, що вони не мали наміру самовіддано битися з командою Роя Ходжсона. Безумовно, у виконанні ісландців передбачалося побачити вже став фірмовим характер, величезну самовіддачу і відчайдушний опір.

І треба визнати, збірна Ісландії виглядала досить пристойно протягом усього матчу, не дозволяючи «левам» нав'язати ту гру, яку їм би хотілося. Як наслідок, небезпечні епізоди біля володінь Ханнес Халльдоурссона майже не виникали, а з 18 ударів англійців у ворота припали лише п'ять.

Не можна не відзначити спокій ісландців, які холоднокровно виконували тренерську установку, незважаючи на втому. Тренерський штаб четвертий матч поспіль виставив той же стартовий склад (таку ж вірність «основі» на ЄВРО-2016 зберігала тільки команда Іспанії, яка в 1/8 фіналу поступилася Італії). Не дивно, що фізично остров'янам, які мали на два дні менше відпочинку та враховуючи їх енерговитратний футбол, було дуже непросто, але їх морально-вольові якості не викликали сумнівів.

До слова, в ісландській Прем'єр-лізі виступають напівпрофесійні клуби. Більшість гравців мають основне місце роботи, не пов'язане з футболом. Тому успіхи збірної на турнірі у Франції здаються ще більш приголомшливими.

Сергій Чепелєв,

27 червня 2016

«Футбольний клуб»


RATVODДата: Вівторок, 28.06.2016, 10:31 | Повідомлення # 405
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Ходжсон подав у відставку



Рой Ходжсон оголосив про відставку з поста головного тренера збірної Англії
після сенсаційної поразки від ісландців в 1/8 фіналу ЄВРО-2016 - 1 : 2.


Колишній наставник «Інтернаціонале» та «Ліверпуля», який очолив національну команду в травні 2012 року, оголосив про своє рішення відразу після фінального свистка в матчі, який відбувся вчора в Ніцці. Завдяки голам Рагнар Сігурдссон і Колбейн Сігторссона ісландці пробилися в чвертьфінал - 3 липня в Сен-Дені на них чекає зустріч зі збірною Франції.

«Я дуже засмучений сьогоднішнім результатом і нашим вильотом, - сказав Ходжсон на післяматчевій прес-конференції. - Ми не пройшли так далеко, наскільки, на мій погляд, були здатні. І для мене це неприйнятно ».

«Я б із задоволенням залишився ще на два роки, - додав 68-річний фахівець. - Але я прагматичний - в футболі важливий результат. Мій контракт все одно закінчувався після ЄВРО. Зараз прийшов час комусь іншому стежити за прогресом цієї молодої, голодної до успіхів і надзвичайно талановитої команди. Це приголомшливі хлопці. Вони робили все, про що їх просили ».

"Таке буває. Зараз залишається тільки сподіватися, що незабаром ми все-таки побачимо збірну Англії в фіналі міжнародного великого турніру », - сказав наостанок екс-наставник «Фулхема», «Вест Хема» і збірної Швейцарії.

28 червня 2016

«Футбольний клуб»


Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Все про спорт » Новини ФУТБОЛу (Обговорення дозволено !!!)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024