FORUM TV-SATВівторок
16.04.2024, 09:48

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Все про спорт » Новини ФУТБОЛу (Обговорення дозволено !!!)
Новини ФУТБОЛу
kozakuaДата: Неділя, 26.02.2012, 20:05 | Повідомлення # 1
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн


Новини Ф У Т Б О Л У.



ЧС-2022: розклад та результати матчів кваліфікації




Всі, хто викладає новини будь-якого роду,
повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно бути активним і виглядати так:
RATVODДата: П`ятниця, 01.07.2016, 09:33 | Повідомлення # 406
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
ЄВРО-2016, 1/4 фіналу.





Збірна Польщі в другому матчі плей-офф поспіль не втримала
переможний рахунок і була змушена брати участь в серії пенальті.

Однак на відміну від поєдинку зі швейцарцями,
в цей раз нерви виявилися міцнішими у суперників «кадри».


Матч стартував просто ідеально для поляків. Вже на другій хвилині правий захисник португальців Седрік грубо помилився з вибором позиції при діагональної передачі Якуба Блащиковські, дозволивши м'ячу прилетіти до набравшого хід Камилю Гросицького. Вінгер зряче простріллив в район 11-метрової позначки і Роберт Левандовскі просто вколотив м'яч у сітку.

Сім матчів мовчала головна зірка «кадри» і ось перший гол на ЄВРО-2016 прийшов в стільки важливий момент. Швидко відкривши рахунок, поляки змогли перейти на свою улюблену манеру гри на контратаках. Кілька разів форварди - Левандовскі і Аркадіуш Милик - виходили на хороші ударні позиції, але успіху не досягли.

На 23-й хвилині поляки розіграли просто дивну комбінацію - в стилі «Барселони» кращих часів Гвардіоли, - але останній пас Гросицького виявився неточним, а міг вийти справжній шедевр. А що ж португальці? Вони діяли досить прямолінійно і ніяк не могли створити реальний момент, але при цьому все одно зрівняли рахунок - фактично після першої ж дійсно хорошою атаки.

На 33-й хвилині 18-річний Ренату Саншеш, обігравшись з Нані і отримавши від того пас п'ятою, пробив лівою десь з лінії штрафного - м'яч зрикошетив від Гжегожа Крихов'як і влетів в кут воріт поляків. До кінця тайму португальці більше володіли м'ячем і в цілому контролювали хід гри, хоча їхню перевагу навряд чи можна було назвати занадто явною.

Після перерви міг про себе нагадати Роналду, який увірвався в штрафну після передачі з глибини, але замість прострілу вирішив пробити в ближній кут і потрапив лише в сітку із зовнішнього боку. Поляки відповіли відмінним ударом Милика - з важкою позиції, але в межах воротарського - Руй Патрісіу забрав м'яч.

У кінцівці португальці все більше тиснули і в одному з епізодів активність Пепе могла привести до голу. Центральний захисник здорово зіграв на випередження і віддавав класний пас на Роналду, але Єджейчик в підкаті вибив м'яч, направивши його лише зовсім небагато повз власні воріта. Потім Моутінью чудово закинув м'яч за комір польським захисникам, але Роналду махнув повз м'яча з десяти метрів.

У підсумку матч перейшов у додатковий час, а перевага португальців стала ще більш відчутною. Поляки оборонялися глибоко, лише зрідка намагаючись відтіснити суперників ближче до середини поля. В одній з рідкісних контратак Милик добре зарядив з-за штрафної, але м'яч пролетів повз.

Під кінець вже підопічні Адама Навалки атакували великими силами, тоді як португальці намагалися зіграти на просторі. Проте жодній з команд не вдалося забити до кінця ігрового часу і полякам вдруге поспіль довелося брати участь в серії пенальті.

Однак на відміну від поєдинку зі швейцарцями, в цей раз нерви виявилися міцнішими у суперників. Руй Патрісіу зробив чудовий сейв після удару Блащиковскі, тоді як всі п'ять португальців з «точки" не промахнулися. Португалія - ​​в півфіналі, як і на ЄВРО-2012!

ПОЛЬЩА - ПОРТУГАЛІЯ - 1 : 1 (пен. 3 : 5)

Голи: Левандовскі (2) - Ренату Саншеш (33)
Польща: Фабяньскі, Єджейчик, Піщек, Паздан, Глик, Блащиковські, Мончіньскі (Йодловец, 98), Гросицького (Капустка, 82), Крихов'як, Левандовскі, Милик.
Португалія: Руй Патрісіу, Жозе Фонте, Пепе, Седрік, Елізеу, Вілльям Карвалью, Нані, Адрієн Сілва (Моутінью, 73), Жоау Маріу (Рікарду Куарежма, 80), Ренату Саншеш, Кріштіану Роналду.
Попередження: Єджейчик (42), Глик (66), Капустка (89) - Адрієн Сілва (70), Вільям Карвалью (90 + 2).
Серія пенальті: Левандовські, Милик, Глик, Блащиковські (воротар) - Роналду, Ренату Саншеш, Моутінью, Нані, Куарежма.

Влад БІЛИЙ,



30 червня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Субота, 02.07.2016, 09:02 | Повідомлення # 407
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
ЄВРО-2016, 1/4 фіналу.





Валлійці здобули впевнену перемогу і вперше в своїй історії
вийшли в півфінал великого турніру.


Марк Вільмотс зіткнувся з серйозними кадровими проблемами в обороні, яка і так зазнала втрат ще перед ЄВРО. До всього іншого в четвер на тренуванні травмувався Ян Вертонген, а Томас Вермален не міг допомогти команді через дискваліфікацію. Проблеми з чотириголовим м'язом стегна відчував Еден Азар, але він все ж вийшов на поле з перших хвилин.

Колектив Крістофера Коулмена підійшов до зустрічі з порожнім лазаретом і без гравців, які відбувають дискваліфікацію. У порівнянні з матчем з Північною Ірландіцей в стартовому складі Уельсу сталася всього одна заміна. Замість Сема Воукс в лінії атаки з'явився Хел Робсон-Кану. Воукс виходив в «основі» в двох останніх матчах, але не забивав. А на користь Робсона-Кану говорить переможний гол у стартовому поєдинку Уельсу зі словаками.

Команди почали досить активно, особливо старанні в атаці були бельгійці. Вже на сьомій хвилині вони закрутили таку карусель біля володінь Уейна Хеннессі, що супернику довелося відбиватися мало не всією командою.

Протягом якихось кількох секунд по воротах пробивали Яннік Карраско, Томас Меньє і Еден Азар. У першому випадку виручив голкіпер, в інших вчасно під м'яч кидалися захисники. Відразу ж після цього міг відкривати рахунок Ромелу Лукаку, проте не зумів потрапити в створ на дальній штанзі після подачі з кутового від Кевіна де Брейне.

Підопічні Коулмена відповіли на таку потужну гру опонента ударами Хела Робсона-Кану і Гарета Бейла, але в обох випадках футболістам не вистачило точності. Як виявилося, ці два постріли досить тривалий час залишалися єдиними для валлійців в сторону воріт суперника.

У свою чергу бельгійці все ж досить швидко досягли своєї мети. А все завдяки Раджі Наінгголану, який відгукнувся на пас Азара в декількох метрах від штрафної і гарматним ударом відправив м'яч майже в дев'ятку, пробивши пальці Хеннессі.

Вийшовши вперед, дружина Вільмотс віддала супернику ініціативу в надії зловити його на контратаці. Однак дана тактика повністю провалилася. Валлійці з кожною хвилиною відчували себе все впевненіше і до середини тайму зуміли нанести перший удар в створ. Це Ніл Тейлор отримав можливість для удару з районі 11-метрової позначки, але Куртуа видав блискучий сейв.

Отримавши такий тривожний дзвіночок, Бельгійці не зробили належних висновків, за що і поплатилися вже через кілька хвилин. Капітан збірної Уельсу Ешлі Вільямс виявився без нагляду під час кутового у виконанні Аарона Ремзі і ударом головою увігнав м'яч у лівий від голкіпера кут - 1 : 1.

Що цікаво, навіть після пропущеного гола збірна Бельгії не зуміла знову заволодіти ініціативою, а суперник більше володів м'ячем і до перерви зумів створити ще парочку дуже небезпечних моментів.

Другу половину зустрічі «Червоні дияволи» почали дуже солідно. Протягом декількох хвилин близькі до успіху були Ромелу Лукаку, де Брейне і Азар, подарувавши надію своїм вболівальникам на швидкий гол.

Але іншої думки були футболісти Уельсу і зокрема Хел Робсон-Кану. Нападник відгукнувся на передачу партнера в центрі штрафної, прибравши під себе м'яч, залишив не при справах одразу трьох захисників і розстріляв ворота Куртуа.

До фінального свистка бельгійці так і не змогли оговтатися від шоку, роблячи численні, але дуже непереконливі спроби хоча б зрівняти рахунок. Можна згадати лише удар Феллені головою, коли м'яч просвистів поруч зі штангою.

Валлійці в свою чергу заздалегідь зняли всі питання щодо переможця зустрічі, коли вийшовший на заміну Сем Воукс відгукнувся на передачу Гантера і головою послав м'яч у кут воріт курут - 3 : 1. В результаті Гарет Бейл і компанія записали чергову славну сторінку історії своєї збірної, вперше досягнувши півфінальній стадії великого турніру.

УЕЛЬС - БЕЛЬГІЯ 2 : 1

Голи: Е.Уільямс (31), Робсон-Кану (55), Воукс (86) - Наінгголан (13).
Уельс: Хеннессі, Девіс, Тейлор, Гантер, Е.Уільямс, Честер, Ремзі (Коллінз, 90), Ледлі (Кінг, 77), Аллен, Робсон-Кану (Воукс, 85), Бейл.
Бельгія: Куртуа, Алдервейрелд, Денайе, Меньє, Дж.Лукаку (Мертенс, 75), Вітсель, Азар, Наінгголан, Карраско (Феллені, 46), де Брейне, Р.Лукаку (Бачуаї, 84).
Попередження: Девіс (5), Честер (15), Гантер (24), Ремзі (75) - Феллені (59), Алдервейрелд (85).

Дмитро СОБКО,



01 липня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Неділя, 03.07.2016, 09:29 | Повідомлення # 408
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
ЄВРО-2016, 1/4 фіналу.





Складне протистояння гідних суперників завершилося драматичною серією пенальті,
в якій удача посміхнулася німцям
.


Жеребкування і різні колізії на великих турнірах регулярно підносять сюрпризи, утворюючи на ранніх стадіях плей-офф пари, які логічно було б бачити в фіналі. Ось і цього разу.

У третьому поєдинку 1/4 фіналу зійшлися Німеччина і Італія - ​​дві найтитулованіші команди ЄВРО-2016 (чотирикратні чемпіони світу, на хвилиночку!) і явні фаворити турніру у Франції, якщо говорити про показаній грі3. Обидві дуже впевнено пройшли груповий етап, витративши рівно стільки сил, скільки було необхідно. Та й в 1/8 фіналу їх перевага над суперниками сумнівів не викликала: німці не залишили шансів словакам, а італійці шокували самих іспанців, видавши феноменальний перший тайм.

Цікаво, що до старту ЄВРО-2016 «Скуадру Адзурру» в число головних претендентів на титул не включали. Але після перемог над Бельгією та Іспанією чи хтось здивувався б черговому чуду у виконанні хлопців Антоніо Конте. Особливо, якщо згадати непрості взаємини Німеччини і Італії на футбольному полі.

Ці збірні вісім разів грали між собою на чемпіонатах світу і Європи, і жодного разу німцям не вдалося здолати італійців (чотири поразки і чотири нічиї). Ну і як тут було не згадати варшавський півфінал попереднього чемпіонату Європи, коли Йоахім Лев заготовив суперникам тактичний сюрприз (переклав на позицію плеймейкера Тоні Крооса з тією метою, щоб той нейтралізував Андреа Пірло), але, як виявилося, допустив прорахунок, який після поразки з рахунком 1 : 2 не посоромився визнати.

У суботу на поле «Стад-де-Бордо» тренер збірної ФРН не став приймати настільки кардинальних рішень, як чотирма роками раніше. Хоча схема з трьома центральними захисниками, напевно, багатьох здивувала. Чи варто було чекати чогось нестандартного і від його візаві: Антоніо Конте залишився без травмованого Де Россі і дискваліфікованого Тьяго Мотта, до того ж його команда провела неймовірно енерговитратний матч проти Іспанії і мала на 24 години менше для відновлення до чвертьфіналу.

Як і слід було очікувати, матч почався досить спокійно. І перший тайм частково можна порівняти з партією двох бувалих гросмейстерів, які прекрасно знають силу і здібності один одного. А тому - нікуди не поспішають, розігруючи свої сценарії і десь на рівні підсвідомості чекаючи помилки з боку суперника.

Італійці охоче поступилися ініціативою, спочатку роблячи ставку на контратаки, але і німці не дуже-то рішуче йшли вперед, гранично акуратно і обережно промацуючи підходи до чужого штрафного.

Мабуть, такий розвиток подій був на руку команді Конте. Принаймні, про це свідчила статистика першої третини гри. Німеччина мала солідну перевагу в контролі м'яча (64 відсотки проти 36-ти), але за ударами лідирувала Італія (3 : 1). Так, жоден з них реальної небезпеки в собі не приховував, але, тим не менш, цифри досить характерні.

Небезпечних же моментів довелося чекати майже до перерви. На 42-й хвилині центральні захисники збірної Італії не догледіли за Мюллером, але його удар з району 11-метрової позначки вийшов корявим, і Буффон без проблем накрив м'яч. А вже через хвилину жарко стало у володіннях Нойєра: Кіммі не витримав лінію, Стураро після прострілу Джаккеріні отримав шанс пробити з лінії штрафного, але на шляху м'яча своєчасно для Німеччини зросла нога Боатенга.

Ось, власне, і все цікаве, що можна відзначити по першому тайму. Якщо не брати до уваги травму Хедіра, який покинув поле вже в дебюті зустрічі і епізоду на 25-й хвилині, коли вийшовший замість нього Швайнштайгер забив гол з явним порушенням правил (відштовхнув Маттіа Де Шильйо), на що чітко відреагував арбітр з Угорщини Віктор Кашшаї.

Після перерви гра дещо пожвавилася. Німці додали в швидкості і почали, так би мовити, підтискати.

Хороший навіс вдався Кімміху - Бардзальї відмінно зіграв головою. Знову не пощастило Мюллеру - бив щось на зразок напевно, але на шляху м'яча опинився Флоренці. Потужно вистрілив з-за меж штрафного Боатенг, який направив м'яч над поперечиною. А потім, протягом декількох хвилин, відразу три італійських футболіста, ввівши жорстку боротьбу на своїй половині поля, заробили жовті картки.

При цьому перевага Німеччини в контролі м'яча і зовсім стало виглядати переважною. Німці і комбінували добре і в відбір вступали здорово - не відкатуючись назад, а прямо в тій зоні, де допускали втрату. Загалом, німецька машина явно набрала обертів і на 65-й хвилині домоглася свого.

Гольову комбінацію закрутив Маріо Гомес (це була відповідь тим, хто здивувався, побачивши в старті його, а не Гетце або Дракслера). Підхопивши м'яч на лівому фланзі атаки після виносу Нойєра форвард не став йти на таран, що вміє найкраще, а зробив хитрющу передачу між двома опікунами, запустивши в ліву частину штрафної італійців Хектора, який тут же відпасував в центр, а набігавший Езіл пробив точно в кут.

1 : 0 - Німеччина повела і це була серйозна заявка на перемогу, тим більше, що німці на куражі продовжували тиснути. Зокрема, після дивовижної передачі Езіла міг стати героєм вечора Маріо Гомес, але Буффон зреагував на його удар з близької відстані.

Цей епізод немов вивів італійських футболістів зі стану прострації. Розуміючи, що путівка до півфіналу безповоротно вислизає, вони знайшли в собі сили вирівняти гру. І хоча по-справжньому гострих атак провести їм не вдалося, через 10 хвилин на табло запанувала рівновага. Після навісної передачі вкрай невдало зіграв Боатенг, високо піднявши руки, в одну з яких і потрапив м'яч: безперечний пенальті - і бездоганний удар Бонуччі.

Кінцівка основного часу пройшла досить інтенсивно. Але при цьому обидві команди діяли гранично уважно, розуміючи ціну можливої ​​помилки. Так що особливо цікавих моментів не виникало. Відзначимо хіба що дальній удар Маттіа Де Шильйо, але Нойер, як здалося, все контролював, та й м'яч пролетів поруч зі штангою.

Додатковий час теж практично нічим і не запам'ятався. Італія знову перебудувалася на гру від оборони, Німеччина контролювала м'яч і територію, але практично нічого не створила за винятком надзвичайно перспективного випаду «три в два», який запоров Дракслер.

Загалом, склалося враження, що суперники були зовсім не проти післяматчевій серії пенальті. Нею матч і закінчився. Ну а в неймовірно драматичній заочній дуелі Нойєра і Буффона все вирішила реакція німецького воротаря і удача, яка виявилася на боці німецької команди.

НІМЕЧЧИНА - ІТАЛІЯ 1 : 1 ( пен. 6 : 5)
Голи: Езіл (65) - Бонуччі (76, з пенальті).
Німеччина: Нойер, Хектор, Хуммельс, Хеведес, Боатенг, Кіммі, Хедіра (Швайнштайгер, 15), Кроос, Мюллер, Езіл, Маріо Гомес (Дракслер, 72).
Італія: Буффон, Маттіа Де Шильйо, Бардзальї, К'єлліні (Дзадзен, 120 + 1), Бонуччі, Джаккеріні, Стураро, Флоренці (Дарміан, 86), Пароло, Едер (Лоренцо Інсіньє, 107), Пелле, Пароло.
Попередження: Хуммельс (90), Швайнштайгер (112) - Стураро (56), Маттіа Де Шильйо (57), Пароло (59), Пелле (91), Джаккеріні (103).
Серія пенальті: Кроос, Мюллер (воротар), Езіл (стійка), Дракслер, Швайнштайгер (вище), Хуммельс, Кіммі, Боатенг, Хектор - Лоренцо Інсіньє, Дзадзен (вище), Бардзальї, Пелле (мимо), Бонуччі (воротар), Джаккеріні , Пароло, Маттіа Де Шильйо, Дарміан (воротар).

Микита ШМЕЛЬОВ,



02 липня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Понеділок, 04.07.2016, 09:15 | Повідомлення # 409
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
ЄВРО-2016, 1/4 фіналу.





Влаштувавши нещасливий кінець ісландській казці,
господарі турніру вийшли в півфінал, де зіграють з Німеччиною
.


На ЄВРО-2016 збірна Ісландії жодного разу не змінювала стартовий склад, що їм «вилилося» в дві перемоги, дві нічиї і місце в чвертьфіналі. Не стали Ларс Лагербек з Хеймір Хадльгрімссоном придумувати велосипед і сьогодні, кинувши в бій проти господарів 11 загартованих бійців.

Як результат - ніякого мандражу в дебюті зустрічі на «Стад-де-Франс». Більш того, гості ледь не вели гру першим номером, змусивши попрацювати Юго Льоріса вже на третій хвилині. І хоча Дімітрі Пайє незабаром вирівняв попадання у ворота, спроба господарів заволодіти ініціативою ні до чого не привела. У всякому разі, на тих невисоких швидкостях, на яких підопічні Лорана Блана «в'їхали» в цей матч.

Однак саме на такому ходу «триколірні» поклали початок кінця ісландської казці. Чи був таким план тренерського штабу «Ле Бле», або ж остров'яни повірили в свою удачу піднявши забрало, але факт залишився таким, що один з фаворитів усього чемпіонату Європи забив на контратаці, витягнувши головні сили новачка континентальних першостей до своїх володінь. Блез Матюйді занедбаністю з глибини поля вивів Олів'є Жиру один на один з Ханнесом Халльдоурссоном і форвард лондонського «Арсеналу» свій шанс не упустив.

А в середині тайму Франція ефектно і ефективно використовувала головну зброю ісландців - «стандарти» - проти них самих. Антуан Грізманн виконав навіс від кутового прапорця, а Поль Погба продавив опікуна і з «другого поверху» вколотив м'яч у сітку. Можливо, «вікінги» і змогли б піднятися після двох поспіль нокдаунів, злови противник кураж і відкривши тим самим зони.

Однак футболісти Блана і не думали відходити від запропонованого зі старту раціонального футболу. Навіть, чуючи свист і незадоволений гул трибун. З іншого боку, більш високий клас дворазових чемпіонів Європи нікуди від цього не подівся і гострота біля воріт Халльдоурссона виникала періодично.

Під завісу тайму Ісландія вкрай зневірилася в пошуках гідної відповіді, за що була покарана за всією суворістю. А французькі фани отримали від своїх улюбленців суперсатісфакцію. Пайє скористався скидкою Грізманн, знайшовши з лінії штрафного ціль в нижньому кутку, після чого вже сам Антуан втік на рандеву з голкіпером і «черпаком» ефектно перекинув воротаря. На цьому питання про переможця закрилося остаточно, хоча його можна було не піднімати вже після другого голу.

Друга половина, як це не банально звучить в таких випадках, перетворилася на формальність, нехай і зі своїми питаннями: чи продовжиться гольова феєрія французів? Чи знайдуть ісландці сили для збереження престижу? Або ж гра, яка втратила змагальний сенс, плавно докотитися до свого кінця?

На щастя, спрацювали перші два варіанти, які стали наслідком один одного. На 56-й хвилині Колбейн Сігторссон на ближній штанзі в падінні замкнув простріл Гільфі Сігурдссон, змусивши господарів знову виправдовуватися перед власною публікою. «Трибарвні» з відповіддю не затягнули і до закінчення часу Жиру в улюбленій манері ударом головою перетворив в гольову передачу Пайє зі штрафного.

Зробивши свою справу «мавр» тут же поступився своїм місцем на полі Андре-П'єр Жиньяк. Але команди і не думали включати економ-режим, створивши ще кілька відмінних гольових епізодів. Втім, взяттям воріт завершився лише один з них - Арі Скуласон в ендшпілі вирізав передачу на дальню штангу, звідки Біркір Б'ярнасон «з повітря» змусив повторно в цій зустрічі капітулювати Льоріса.

Франція - в півфіналі домашнього ЄВРО, де зіграє з Німеччиною, а ісландці, незважаючи на розгром, їдуть додому справжніми героями.

ФРАНЦІЯ -ІСЛАНДІЯ - 5 : 2

Голи: Жиру (12, 59), Погба (20), Пайє (43), Грізманн (45) - Сігторссон (56), Б.Бьярнасон (84).
Франція: Льоріс, Санья, Косцельни (Мангаля, 72), Евра, Юмтіті, Матюйді, Погба, Пайє (Коман, 80), Сіссоко, Жиру (Жиньяк, 60), Грізманн.
Ісландія: Халльдоурссон, А.Скуласон, Р.Сігурдссон, Б.Севарссон, Б.Бьярнасон, Г.Сігурдссон, Арнасон (Інгасон, 46), А.Гуннарссон, Бедварссон (Фіннбогасон, 46), Гудмундссон, Сігторссон (Гудйонсен, 83) .
Попередження: Юмтіті (75) - Б.Бьярнасон (58).

Віктор КОТІВ,



02 липня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Четвер, 07.07.2016, 09:38 | Повідомлення # 410
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
ЄВРО-2016, 1/2 фіналу.





Гол і результативна передача Кріштіану Роналду
відправили додому одну з головних сенсацій турніру.


На відміну від дебютанта форуму Уельсу, збірна Португалії вийшла у півфінал європейської першості вп'яте у своїй історії. І що цікаво: лише одного разу піренейці зуміли подолати цей бар'єр (на домашньому чемпіонаті-2004), двічі поступившись в додатковий час і одного разу програвши в серії пенальті.

Стало бути, враховуючи попередній негативний досвід, доводити півфінальну справу до овертайму у Франції команді Фернанду Сантуша було смерті подібно. З іншого боку, «європейські бразильці» в поточному розіграші ще жодного разу не вигравали, розписавши на груповому етапі три нічиїх, а в плей-офф пройшовши хорватів за рахунок гола в кінцівці другого екстра-тайму і поляків в «лотереї». Якась з тенденцій мала сьогодні обірватися на «Стад-де-Ліон» ...

У свою чергу валлійці серйозного тиску не відчували. Порівнювати свої виступи в основній сітці великих міжнародних змагань їм було ні з чим, а на ЄВРО-2016 підопічні Крістофера Коулмена вже досягли таких висот, про які мріяли хіба що у снах. Природно, Уельс, як і його опонент, жадав добитися більшого. Але тягар відповідальності у суперників був діаметрально протилежним.

Проте, старт поєдинку в Ліоні продемонстрував - на поле зіткнулися рівні сили. Візуально, гостріше виглядали португальці, однак по руху м'яча британці анітрохи не поступалися записаному більшістю фахівців і ЗМІ в фаворити противнику. Та й обережність в діях при невисоких швидкостях цілком сприяли нейтральним тонам дебюту цієї зустрічі.

Уболівальникам лише залишалося запастися терпінням в очікуванні гольових моментів. Прем'єрна нагорода за розуміння їм ледь не прийшла після закінчення чверті години, коли Жоау Маріу взяв ініціативу на себе, низом пробив з лінії штрафного поруч з дальньою стійкою. У відповідь Гарет Бейл «жахнув» над хрестовиною після розіграшу кутового, незабаром перевіривши пильність Руя Патрісіу з середньої дистанції.

А найреальніший шанс відкрити рахунок до перерви отримав Ендрю Кінг. Хел Робсон-Кану протягнув м'яч правим флангом, пішов від Бруну Алвеша, після чого вирізав подачу в центр штрафного на партнера. Хавбек чемпіона Англії "Лестера", здавалося, бив напевно, але Жозе Фонте встиг підставити голову, в останній момент заблокувавши спробу свого візаві. Сталося це на 25-й хвилині, після якої на сплески активності залишалося сподіватися хіба що у другій половині.

І треба ж - перший гольовий епізод став результативним! Більш того, за ним тут же примостився другий - і обидва вони зайшли на сторону Португалії при безпосередній участі її головної зірки Кріштіану Роналду.

Спочатку форвард мадридського «Реала» головою вколотив м'яч у сітку після розіграшу кутового, «перевисівши» в повітрі Джеймса Честера. А через три оберти секундної стрілки грізний бомбардир сам того не бажаючи, видав пас на Нані, невдало пробивши з-за меж штрафного. Свіжоспеченому гравцеві «Валенсії» залишалося тільки зреагувати на несподіване зрізання, що не стало для нього особливою проблемою.

Коулмен кинувся виправляти ситуацію шляхом замін, провівши всі три рокіровки протягом восьми хвилин, однак це вже були «припарки». Уельс і до того не блищав біля воріт Руя Патрісіу, а з відійшовшим великими силами назад суперником і зовсім не знав що робити. Активності одного Бейла валлійцям не вистачало, в який раз змушуючи шкодувати про дискваліфікацію Аарона Ремзі.

Та й пощастило ще британцям, що покидали вони «Стад-де-Ліон» без розгрому - піренейці пару-трійку раз зобов'язані були карати противника на контратаках, але обмежилися здобутою на зорі другого тайму перевагою.

ПОРТУГАЛІЯ - УЕЛЬС - 2 : 0

Голи: Роналду (50), Нані (53).
Португалія: Руй Патрісіу, Фонте, Бруну Алвеш, Седрік, Рафаел Геррейро, Нані (Куарежма, 86), Данилу, Адрієн Сілва (Моутінью, 79), Жоау Маріу, Ренату Саншеш (Андре Гомеш, 74), Роналду.
Уельс: Хеннессі, Е.Уільямс, Н.Тейлор, Гантер, Честер, Коллінз (Дж.Уільямс, 66), Аллен, Кінг, Ледлі (Воукс, 58), Робсон-Кану (Черч, 63), Бейл.
Попередження: Бруну Алвеш (71), Роналду (72) - Аллен (8), Честер (62), Бейл (88).

Віктор КОТІВ,



06 липня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: П`ятниця, 08.07.2016, 08:19 | Повідомлення # 411
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
ЄВРО-2016, 1/2 фіналу.





Дубль кращого бомбардира ЄВРО Антуана Грізманн
вивів господарів турніру в фінал
.


Головною несподіванкою стартового складу бундестім стало включення в нього Емре Джана. Справа в тому, що його поява на полі з перших хвилин передбачалася лише в тому випадку, якщо б не встиг поправитися Бастіан Швайнштайгер.

Останній зайняв позицію «опорника», Джан повинен був бігати від штрафної до штрафної, а на позиції плеймейкера виявився Тоні Кроос. На флангах нападу влаштувалися Юліан Дракслер і Месут Езіл, а ось на вістрі розташувався Томас Мюллер, який поки у Франції ще не забивав.

Що стосується Франції, то, як і очікувалося, Дешам не став міняти переможний склад. Певним ризиком був вихід на поле 22-річного центрального захисника Самюеля Юмтіті, для якого цей матч був лише другим за збірну. Цікаво також, що Аділь Рамі і Н'Голо Канте, які не грали проти Ісландії через дискваліфікацію, несподівано залишилися на лавці.

Незважаючи на номінальний гостьовий статус, підопічні Дешама все ж виступають вдома і не дивно, що почали вони зустріч як господарі, притиснувши суперника до своїх воріт на старті поєдинку. Першими створили вони і гольовий момент, коли лідер гонки бомбардирів чемпіонату Антуан Грізманн мало не довів свій показник до п'яти м'ячів. Однак Мануель Нойер блискуче впорався з його ударом низом з-за меж штрафного.

Саме цей епізод вивів футболістів німецької дружини зі ступору і вони не тільки почали частіше бувати в атаці, але незабаром і повністю заволоділи ініціативою. Атаки хлопців Льова ставали все гострішими і ось уже Мюллер пробиває по воротах після прострілу з правого флангу від Жерома Боатенга - поруч зі штангою. Буквально в наступній атаці міг відкривати рахунок Джан, але його незручний удар Льоріс в стрибку з кута «витягнув».

Часом в штрафний французької дружини виникали справжні пожежі. Зокрема, в середині тайму чергова масована атака німців змусила суперника панічно вибивати м'яч куди подальші, але в підсумку той виявився на нозі у Швайнштайгера, який з-за меж штрафного парашутом пробивав під поперечину. На щастя для номінальних гостей, голкіпер перевів на кутовий.

Здавалося ось-ось редути збірної Франції впадуть, але підопічним Лева все ніяк не вдавалося поставити результативну точку в кінці хоча б однієї зі своїх атак. А ось опонентові, який, здавалося, й забув про атакуючі дії, перед перервою удача посміхнулася. Спочатку мега шансом не скористався Жиру, який після помилки Боатенга в центрі поля отримав вільний коридор на ворота Нойєра, однак поки він тихим ходом зблизився з голкіпером, наспівший Хеведес і в підкаті блокував удар низом.

А вже в компенсований час цифри на табло все ж змінилися. Швайнштайгер зіграв рукою у штрафному, намагаючись перешкодити суперникові пробити головою. В результаті капітан збірної Німеччини побачив перед собою жовту картку, а призначений арбітром пенальті реалізував Грізманн - 1 : 0!

Друга половина зустрічі спершу проходила в тому ж ключі, що і перша. Французи почали активніше, однак досить швидко німці перехопили ініціативу і більше шукали щастя в атаці. І знову німці діяли гостріше, більше володіли м'ячем, набагато більше пасувавши. Але як і до перерви, забили не вони, а суперник.

Це Погба проявив активність, заволодівши м'ячем зліва в штрафній, після чого зумів навісити в район воротарського. Там Нойер зняв м'яч з голови у Жиру, однак Грізманн виявився першим на м'ячі, проштовхнувши його в сітку - 2 : 0! Шостий м'яч Антуана збільшив його шанси на перемогу в гонці бомбардирів, а збірної Франції - на вихід у фінал.

Ніхто і не сумнівався, що збірна Німеччини після другого голу опустить руки і здасться на милість переможця. Потрібно віддати належне підопічним Лева, які боролися ак леви, влаштувавши справжню облогу воріт суперника. Близькими до успіху були Кіммі, Драклер, Хеведес. Однак м'яч потрапляв у каркас воріт, то пролітав в лічених від нього сантиметрах. Так непомітно і наблизився фінал зустрічі, який констатував чергову перемогу господарів турніру.

НІМЕЧЧИНА - ФРАНЦІЯ - 0 : 2

Голи: Грізманн (45 + 2, 72).
Німеччина: Нойер, Хектор, Боатенг (Мустафі, 61), Хеведес, Кіммі, Швайнштайгер (Сані, 79), Мюллер, Джан (Гетце, 67), Кроос, Дракслер, Езіл.
Франція: Льоріс, Бакарі, Косцельни, Евра, Юмтіті, Матюйді, Погба, Пайє (Канте, 71), Сіссоко, Жиру (Жиньяк, 78), Грізманн (Кабай, 90 + 1).
Попередження: Джан (36), Швайнштайгер (45 + 1), Дракслер (49) - Евра (43), Канте (75).

Дмитро СОБКО,



07 липня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: П`ятниця, 08.07.2016, 08:45 | Повідомлення # 412
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
ЄВРО-2016, Фінал.



В ніч з неділі на понеділок список чемпіонів Європи з футболу
поповнила ще одна команда - збірна Португалії,
яка створила маленьке футбольне диво
.


Залишившись в середині першого тайму без Кріштіану Роналду, португальці мужньо дотягли до додаткового часу, а там знайшли в собі таємні резерви ...

Звичайно, фаворитами фіналу вважалися французи. На їхню користь свідчили і фактор рідних стін, і підбір гравців, і чемпіонські традиції, і статистика особистих зустрічей (10 перемог поспіль), і більш переконлива гра на ЄВРО-2016.

Очевидно, що Дідьє Дешам готував команду з таким розрахунком, щоб вона по ходу турніру набирала форму. І якщо на груповій стадії французи перемагали натужно, то до плей-офф, як то кажуть, розбіглися - зім'яли ірландців, незважаючи на те, що тим вдався швидкий гол, хвацько розібралися з непростими ісландцями і прибрали з дороги німців, що було, безсумнівно, самим складним завданням на чемпіонаті Європи.

У португальців на французьких полях вийшла своя історія - і досить цікава. У групі команда Фернанду Сантуша грала в атакуючий футбол, але в плей-офф вийшла з великим скрипом, зайнявши лише третє місце в квартеті. Після чого тренер перебудував гру команди - почав «танцювати» від оборони. І вгадав на всі сто.

Не можна сказати, що гра його підопічних радувала око, але зате у неї склалося з результатом. Нехай і не без частки везіння (відповідна «сітка», промахи хорватів в 1/8 фіналу), але Португалія цілком заслужено дісталася до вирішального матчу. При цьому тренер встиг випробувати всіх наявних в наявності польових гравців. Тобто, якщо Дешам чітко награвав кістяк, то Фернанду Сантуш, по суті, перебував у пошуку, визначившись тільки на фінішній прямій.

Оскільки від добра добра не шукають, більшість експертів передбачали, що португальський наставник і в матчі за золото постарається зіграти гранично компактно на своїй половині поля - так, щоб французи грузли в португальській обороні, а у Кріштіану Роналду і Нані з'являлися шанси відповідати швидким відривом.

Прогноз справдився. Правда, перш ніж поступитися ініціативою, португальці провели класний випад - Нані після закидання з глибини поля завдав удар з ходу, але м'яч полетів вище воріт. А далі - на поле «Стад-де-Франс» взялися господарювати підопічні Дешама.

Сильніше за всіх у «триколірних» дебютний відрізок провів Пайє. Саме після його навісної передачі з глибини поля виник найнебезпечніший момент в першому таймі - Грізманн класно пробив головою, але Руй Патрісіу дістав м'яч під самою поперечиною, записавши в свій актив суперсейв. Потім Дімітрі виконав шикарну подачу від кутового прапорця, а Жиру розстрілював ворота португальців без перешкод, але і тут воротар виявився на місці.

Ну а найголовніше дійство Пайє на початку матчу прийшлося на дев'яту хвилину - креативщик французів досить жорстко зіграв у відборі проти Кріштіану Роналду і, як незабаром з'ясувалося, вивів того з ладу. Лікарі двічі заморожували капітану збірної Португалії коліно, але не допомогло - через чверть години, після чергової безуспішної спроби прискоритися, він попросив заміну.

Це, без сумніву, була величезна втрата для Португалії. Не можна сказати, що у Франції Кріштіану Роналду виглядав блискуче, але його роль в команді складно переоцінювати. Тим більше з урахуванням того, що залишаючись лідером її атак, найзоряніший футболіст планети і визнаний бомбардир, по суті, прийняв правила гри тренера, виконуючи в матчах ЄВРО-20116 нетипово багато (як для себе) чорнової роботи.

Кріштіану Роналду залишав поле, не приховуючи сліз. Його можна було зрозуміти і йому потрібно віддати належне: він до останнього залишався в грі, ризикуючи погіршити травму, а пішов лише після того, як остаточно зрозумів, що він партнерам вже не помічник, а тягар. Загалом, Кришти проявив себе справжнім бійцем.

Та й партнери у нього, в черговий раз довелося переконатися, теж хлопці з характером. По крайній мірі, вони вміють терпіти, що в сучасному футболі вкрай важливо.

Природно, з відходом Кріштіану Роналду французи відчули себе вільніше. Але не можна сказати, що їх перевага і тиск значно зросли. В крайньому випадку, оборону португальці тримали досить чітко і кілька разів непогано огризалися контратаками, завдавши три удари по воротах (всі - неточно) і заробивши два кутових.

В результаті найяскравішим епізодом другої половини першого тайму стало соло Муси Сіссоко, який після передачі Пайє (знову він!) накрутив в лівій частині штрафної Вільямма Карвалью і завдав обвідного удару з правого в дальній кут. Але знову - респект і оплески воротареві збірної Португалії. Руй Патрісіу виручив і на цей раз, парирувавши дуже складний м'яч.

Другий тайм почався з того, що ... на газоні опинився Нані, схопився за коліно після зіткнення в центрі поля. Але, на щастя для Португалії, в даному випадку все закінчилося легким переляком - Нанні, злегка накульгуючи, потрусив на свій фланг, а вже через хвилину зробив фірмовий ривок, немов перевіряючи, чи все там в порядку.

Малюнок же гри, в принципі, не змінився. Французи, як і раніше, краще контролювали м'яч і проводили більше часу на чужій половині поля. З загостреннями, як і перед перервою, у них було негусто, але періодично дещо виходило.

За дебютним відрізком другого тайму можна відзначити правофланговий рейд Сіссоко, що завершився гострим прострілом (Грізманн і Жиру чомусь момент не відчули і зреагували на передачу з запізненням), удар Грізманн з гострого кута і гострий контрвипад у виконанні Жоау Маріу, чий навіс перервав Юмтіті.

На 58-й хвилині Дешам провів першу заміну, вирішивши надати команді швидкості за допомогою Комана і треба визнати цей хід вдалим. Юний півзахисник досить активно увійшов у гру, а в середині тайму створив два хороших моменти для партнерів.

Спочатку Коман спритно розправився з опікуном на своєму лівому фланзі і виконав філігранний навіс в район лінії воротарського, але Грізман, завдаючи удару головою без будь-яких перешкод, переправив м'яч повз ціль. А потім шанс після прихованого пасу Комана упустив Жиру, хоча тут претензій до форварда немає, просто його щільний удар з лівої частини штрафного в дальній кут парирував явно зловивший кураж Руй Патрісіу, який незабаром записав до свого активу ще один сейв - після сильного удару здалеку Сіссоко.

Загалом, навіть атакуючи вельми обережно, Франція в неділю ввечері цілком награла на гол. У Португалії, яка зосередилася на руйнуванні, моментів практично не було. Якщо не брати до уваги підступного удару-навісу Нані і добивання «ножицями» від Жоау Маріу, але не все ж було геройствувати в рамці кіперу «бордових» - Льоріс теж повинен був показати клас, що він, власне і зробив.

Ну а ближче всіх до того, щоб стати героєм вечора, вже в компенсовані хвилини виявився Жиньяк, який обіграв Пепе в районі кута воротарського майданчика і спрямував м'яч у ближній кут, але влучив у стійку воріт.

Можна говорити, що в цьому епізоді Фортуна відвернулася від Франції. Та й, взагалі, було б, напевно, логічно, якби команда Дешама відсвяткувала перемогу. По крайній мірі, по моментах вона значно перевершила Португалію (17 ударів по воротах проти восьми за підсумками основного часу). Але, як любив говорити незабутній Віктор Прокопенко, не шукайте логіки в футболі.

У додатковий час збірна Португалії заграла набагато жорсткіше і агресивніше попереду, що стало для французів несподіванкою. В результаті овертайми пройшли за сценарієм Фернанду Сантуша, чиї підопічні провели три класних контратаки. Спочатку, на 104-й хвилині, Францію врятував Льоріс, який парирував складний удар Едера. На 109-й, після штрафного у виконанні Геррейро, на допомогу «триколірних» прийшла поперечина. Ну а коли метрів з 22-х вистрілив знову-таки Едер, м'яч опинився в сітці воріт. Відповісти французам було нічим. Не вистачило ні сил, ні часу. Їм залишалося тільки дивуватися, що золото, яке вони практично тримали в руках, дісталося суперникам ...

ПОРТУГАЛІЯ - ФРАНЦІЯ 1 : 0 (д.ч.)

Голи: Едер (109).
Португалія: Руй Патрісіу, Жозе Фонте, Пепе, Седрік, Геррейро, Вілльям Карвалью, Нані, Адрієн Сілва (Моутінью, 67), Жоау Маріу, Ренату Саншеш (Едер, 78), Кріштіану Роналду (Куарежма, 25).
Франція: Льоріс, Санья, Косцельни, Евра, Юмтіті, Матюйді, Погба, Пайє (Коман, 58), Сіссоко (Марсьяль, 110), Жиру (Жиньяк, 78), Грізманн.
Попередження: Седрік (34), Жоау Маріу (62), Вільям Карвалью (98), Жозе Фонте (119), Руй Патрісіу (120 + 3) - Юмтіті (80), Матюйді (97), Косцельни (108), Погба ( 116).

Микита ШМЕЛЬОВ,





10 липня 2016

«Футбольний клуб»
RATVODДата: Понеділок, 11.07.2016, 09:30 | Повідомлення # 413
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Всі бомбардири ЄВРО-2016.

Грізманн попереду




Хавбек збірної Франції Антуан Грізманн лідер в гонці снайперів - 6 голів.


Всього нанесено 109 результативних ударів, причому вісім з них - з пенальті, а ще три - по своїх воротах.

6 голів:
Франція - Антуан Грізманн.

3 голи:
Іспанія - Альваро Мората.
Португалія - ​​Нані, Кріштіану РОНАЛДУ.
Уельс - Гарет Бейл.
Франція - Олів'є ЖИРУ, Дімітрі Пайє.

2 голи:
Бельгія - Ромелу Лукаку, Раджа Наїнгголан.
Угорщина - Болаж Джуджак.
Німеччина - Маріо Гомес.
Ірландія - Роберт Бред.
Ісландія - Біркір Б'ярнасон, Колбейн Сігторссон.
Італія - ​​Граціано Пелле.
Польща - Якуб Блащиковські.
Румунія - Богдан СТАНКУ.
Уельс - Хел РОБСОН-КАНА.
Хорватія - Іван Перішич.

1 гол:
Австрія - Алессандро Шопф.
Албанія - Армандо садок.
Англія - ​​Джеймі Варда, Ерік Дайер, Уейн Руні, Деніел Старрідж.
Бельгія - Еден АЗАР, Тобі Алдервейрелд, Михайла Бачуаї, Аксель Вітсель, Яннік Карраско.
Угорщина - Золтан ГЕРО, Адам соло, Золтан Штібера.
Німеччина - Жером Боатенг, Юліан Дракслер, Месут Езіл, Шкодран Мустафі, Бастіан Швайнштайгер.
Ірландія - Уеслі ХУЛАЛАН.
Ісландія - Йон БЕДВАРССОН, Гільфі Сігурдссон, Рангар Сігурдссон, Арнор ТРАУСТАСОН.
Іспанія - Ноліто, Жерар Піке.
Італія - ​​Леонардо Бонуччі, Емануеле Джаккеріні, ЕДЕР, Джорджіо К'єлліні, Граціано Пелле.
Польща - Аркадіуш Милика, Роберт Левандовський.
Португалія - ​​ЕДЕР, Рікарду Куарежма, Ренату САНШЕШ.
Росія - Василь Березуцький, Денис Глушаков.
Північна Ірландія - Гарет Макаулі, Найал МакГінн.
Словаччина - Володимир ВАЙСС, Марек Гамшик, Ондрей ДУДА.
Туреччина - Бурак Їлмаз, Озан туфу.
Уельс - Сем Воукс, Ніл ТЕЙЛОР, Аарон Ремзі, Ешлі УІЛЬЯМС.
Франція - Поль Погба.
Хорватія - Нікола КАЛИНИЧ, Лука Модріч, Іван Ракітіч, ​​Мілан ШКОДА.
Чехія - Томаш Нецид.
Швейцарія - Адмір МЕХМЕДІ, Джердан Шакірі, Фабіан ШЕР.

Автоголи:
Ірландія - Кіран КЛАРК,
Ісландія - Біркір СЕВАРССОН,
Північна Ірландія - Гарет Макаулі

10 липня 2016

«Футбольний клуб»


RATVODДата: Понеділок, 11.07.2016, 09:37 | Повідомлення # 414
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Португалія - ​​Франція 1 : 0.

EURO2016, фінал. Після матчу




«Програти в такому фіналі - дуже жорстоко», - поскаржився Дідьє Дешам,
а Фернанду Сантуш висловив захоплення своєю командою.


Головний тренер збірної Португалії Фернанду Сантуш:
Я завжди говорив: ми - команда. Ніколи не приховував свої думки, завжди говорив гравцям те, що у мене на думці. Завжди говорив їм, що вони дуже талановиті, але потрібно більше битися, бігати більше, ніж суперник і бути більш сконцентрованими, ніж суперник. У нас приголомшлива команда. Коли я говорив футболістам, що їм під силу виграти цей трофей, вони мені вірили.

Куди б ми не прямували, поруч завжди виявлялися наші вболівальники. Вони зміцнювали наш дух. Важко описати, що зараз відчувають гравці, все це неймовірно. Наш капітан вніс величезний внесок в перемогу, це командний гравець з великої літери. Він двічі намагався повернутися на поле, але його присутність багато значила і в роздягальні, і на лавці. Він, як і я, вірив, що сьогодні наш день.

Едер сказав мені, що заб'є, і цей «бридке каченя» забив. Тепер це прекрасний лебідь! Коли втрачаєш кращого гравця в світі [Роналду], потрібно щось змінювати, адже вся стратегія будувалася навколо нього.


Головний тренер збірної Франції Дідьє Дешам:
Ми упустили відмінну можливість стати чемпіонами Європи. Звичайно, зараз найсильніша емоція - величезне розчарування. Програти в такому фіналі - це дуже жорстоко. Але я повинен привітати збірну Португалії. Зрозуміло, у нас були моменти, якими ми розпоряджалися недостатньо чітко.

Нам не вистачало холоднокровності і розважливості, але я не можу таїти образу на своїх гравців. Вони віддали сьогодні все.
Не думаю, що сьогодні ми грали так, ніби тримали ногу на педалі гальма.

Ми були б щасливі виграти цей кубок для наших уболівальників. У нашому виступі є і позитивні моменти, але зараз важко про них думати. Все пережите нами за останні тижні і місяці має знак плюс і я засмучений тільки тим, що ми не змогли подарувати цей кубок мільйонам уболівальників. Сьогодні я не буду думати про себе. Але мені, як і гравцям, буде потрібно час, щоб все це переварити.


11 липня 2016

«Футбольний клуб»


RATVODДата: Понеділок, 11.07.2016, 11:35 | Повідомлення # 415
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Клюнув мимо смажений півень!



Приношу вибачення всім, хто вболівав за господарів ЄВРО-2016.
Але проти прихованої логіки футболу не попреш:
чемпіоном стала сама компактна, терпляча і вольова команда турніру.


Навіть дивно, що я відпускаю ці компліменти збірній Португалії. Тіій самій, за яку безнадійно хворів на багатьох попередніх континентальних і світових форумах. Захоплюючись її махновською удаллю в атаках і дорікаючи за відсутність елементарної дисципліни, не раз оплакував розриви в лініях і промахи в обороні.

Але команду очолив Фернанду Сантуш. І він створив з футбольних плейбоїв справжній залізний легіон. Що найцінніше: сивий сатир зумів не тільки спертися на досвідчених майстрів, а й вшити в тугу канву обдаровану молодь.

Досить згадати, як на шляху до фіналу додавали Ренату Саншеш, Жоау Маріу, Андрій Сілва, який постарше ... А у вирішальній грі гримнув переможним голищем Едер, чия молодість пройшла за зоряними спинами Роналду і Нані.

Рідкісний випадок для неприборканого темпераменту цієї команди. Ніхто в ній не нарікав, не гризся і не зіркувався. Сантуш об'єднав їх однією метою, і навіть ті, що сиділи на банці запасних, заяв не робили. Знали, що при гострій необхідності повинні вийти і битися за честь збірної країни. І шанси свої не прогавили.

... Чимало гучних слів про свій патріотизм говорили до матчу гравці мсьє Дешама. Не знаю, чи буде це виправданням, але вся патетика лише сильніше придавила французів.

Занадто часто вони повторювали, що після перемоги над німцями трофей повинні просто взяти з полиці. Ні, не те щоб хлопці сумнівалися по Паніковському: «Хто такі португальці ?! Не знаємо ми таких ...». Але легкий вітерець зневаги протягав.

На очах рідної публіки поперли придушувати за дебюту, лякаючи трибуни "Стад де Франс» шаленими ударами для статистики. Мимоволі подумалося, хлопці Володимира Шарана з «Олександрії» б'ють прицільніше ...

Португальці лад оборонний тримали, але сумнівами закидали. М'яч не тримався навіть у Саншеша, якого зім'яли височенні Погба, Матюйді, Сіссоко.

Застиглим постав і головна надія Португалії. Коли ж КР7 звалився, я навіть зрадів. Нарешті гордість червоно-зелену розбудять. Але виявилося, що зірка вже відповідає собою цим кольорам в самому прямому сенсі.

Давно дивлюся футбол і ніхто мене не переконає в протилежному. Діма Пайє грав на кшталт в м'яч, але більше в опорну ногу Кришти. Точно в стилі свого наставника Дідьє, який багато хвалився перед підопічними своїми перемогами. І коли прапор португальський зрубали разом з держаком, зізнаюся, виявив слабкість. Подумав, краще б Уельс з французами грав у фіналі. У бойовому складі з Ремзі, які відбули дискваліфікацію.

Але радіти вболівальникам «Ле Бле» було рано. Їх атаки загрузли в лабіринтах зразково перекритих зон, а для окремих проривів і осяянь господарів у Сантуша був у воротах Руй Патрісіу.

Чудовий воротар. Скромно тримався збоку навіть на церемонії нагородження. Але ж міг скакати поруч з воскреслим капітаном в самому центрі подій. Зробивши кілька першокласних сейвів, Патрісіу мужньо не зреагувала на прийом французької боротьби Погба, та й для Жіньяка залишив такий простір, що тому вдалося клюнути лише стійку.

Ставлю воротаря збірної Португалії на турнірі нарівні з Буффоном. Не Нойєра ж, який накосячив, впустивши м'яч прямо під ногу Грізманн в півфіналі ... А далі знову все було логічно. Коли твої ворота на замку, у польових гравців крила ростуть розмахом з орлині. І навпаки - бойові півні поступово скуьовжуються до приречених курчат.

До честі Дешама, він до кінця намагався розірвати мережі старого птахолова Сантуша. Хитруна Пайє змінив на теж підступного Комана. Але все було марно.

Відчувалося, що португальці готові до чергового помаху кинджалом. Є привід згадати, яким невідворотним подвійним ударом були зламані мужні валлійці.

Сумніви виникали одні, тоді все вирішив Кріштіану Роналду. Але коливання залишилися марними. Смілива заміна Саншеша на форварда Едера не тільки не послабила потенціал закономірних чемпіонів, а й стала вирішальною. Спочатку великий хлопець гвінейської крові, за старою традицією, прикинувся таким собі Торресом, який в 60-х був вежею при великому Ейсебіо.

Він явно за завданням наводив тінь на тин між штрафною і центром, а французи подумали тільки про ймовірні знижки на Нані і Куарежму. Але Едер суперників сильно здивував, поодинці кинувшись на Косельного і Юмтіті ...

Мораль проситься, але краще без неї. Некороновані півники надовго застигли на своїй галявині після фінальної трелі англійської електрика Клаттенбургом. А португальцям хотілося ще більше сліпучого світла. Ці природжені технарі нарешті знайшли баланс між безсумнівними здібностями і досягненням результату.

Ігор СУХОВИЙ,

11 липня 2016

«Футбольний клуб»


RATVODДата: Понеділок, 11.07.2016, 11:35 | Повідомлення # 416
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Поводир людського життя - удача



Що до нас, людей, лащиться удача,
помітив ще Марк Тулій Цицерон, давньоримський оратор і філософ
.


Після раптової смерті радянської влади дізнався про це і я, зовсім не знавець давнини. Мене-то ще в дитячому садку вчили цілувати в усі щілини партію і уряд за право жити, дихати, їсти, пити і інше, інше.
А справа, виявляється, простіше простого - Божий промисел витає над нами. Не спи, лови його за хвіст - і всі справи ...

Різкий поворот долі вчорашньої фінальної зустрічі чемпіонату Європи для збірних підтвердив в мільйонний, в мільярдний раз - не розслаблюйся на роботі. Моторошне це заняття - командний вид спорту. Ти можеш бути тренованим, як Аполлон, і досвідченим, як коханець з півстолітнім стажем, але вистачить і секундного розслаблення, щоб проґавити ривок спритного суперника на п'ятачок ігрового поля, вільного для прийому м'яча - і в грі поставлена ​​крапка. Крапка назавжди - більше тобі не грати на подібному рівні, в спорті кожен завтрашній день сповнений загадковості.

На жаль і ах, збірна Франції, зовні куди більш приваблива португальської команди, таки потрапила на цей древній, як світ, гачок - заснула на якиусь нікчемну мить.

Якщо чесно, терпіти не можу ситуації подібного роду. У мене був добрий друг, чотириразовий чемпіон СРСР з боксу. Його, гутаперчевого, морально і фізично натягнутого як струна, здатного спиною відчувати небезпеку, списав передчасно з діючої армії спорту один-єдиний удар, свінг, якого він не почув. Такого з ним ніколи не траплялося. Він тут же залишив ринг назавжди.

Так, в колективних видах спорту немає простору для принциповості подібного роду. І серце саднить не так пронизливо - в дружній пиятиці у нього шикарні умови для відтавання.

І найголовніше: скільки ще років ми будемо п"ялити очі на футбольні нації, а про свою національну команду повільно і вірно забувати в тузі? Вже кому-кому, а футболу відкривали шлях в Україні і радянські і нерадянські персонажі. Зате коли ми стали хто - буржуазією, а хто підношувачем для неї їжі, раптом в наших душах не стало місця для ножного м'яча. Адже ще вчора вітчизняний футбол зміцнював нашу віру в себе! З нашою природною розкутістю рухів і дум, з нашою невгамовною жагою підкорювати вершини духу, любові до життя і свободи, нам годі й чекати нічого більш підходящого для свого бунтівного духу, ніж футбол.

І мене нудить від свистопляски, яка, ні з того ні з сього, закрутилася навколо футбольних верхів. Чи не час визначитися, хто тут господар?

Валерій МИРСЬКИЙ,

11 липня 2016

«Футбольний клуб»


RATVODДата: Понеділок, 11.07.2016, 11:56 | Повідомлення # 417
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Португалія - чемпіон Європи:

Емоції вболівальників після матчу




RATVODДата: Понеділок, 11.07.2016, 11:59 | Повідомлення # 418
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
Кращі голи ЄВРО-2016



Кращі сейви ЄВРО-2016



RATVODДата: Понеділок, 11.07.2016, 13:24 | Повідомлення # 419
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
ЄВРО-2016 в цифрах



Хто був найшвидшим гравцем турніру?
Скільки пенальті не забили?
Які нові рекорди встановив Кріштіану Роналду?




Підводимо статистичні підсумки ЄВРО-2016.


0 - недільний фінал між Португалією і Францією став першим в історії ЄВРО, що завершився нульовою нічиєю в основний час.

4 - Аарон Ремзі і Еден Азар зробили найбільше гольових пасів, віддавши за чотири результативні передачі.

6 - На рахунку Антуана Грізманн шість голів на ЄВРО-2016. Тільки його співвітчизнику Мішелю Платіні в 1984 році вдалося забити більше в рамках однієї фінальної стадії чемпіонату Європи.

9 - Забивши гол у ворота Уельсу в матчі 1/2 фіналу, Кріштіану Роналду повторив рекорд Мішеля Платіні - дев'ять м'ячів у фінальних стадіях чемпіонатів Європи. Також капітан збірної Португалії, вразивши ворота угорців, став першим футболістом, який забивав на чотирьох чемпіонатах Європи.

18 років і 328 днів - Ренату Саншеш став наймолодшим фіналістом чемпіонату Європи. Півзахисник збірної Португалії перевершив досягнення свого партнера і капітана Кріштіану Роналду, якого в фіналі ЄВРО-2004 з Грецією було 19 років і 150 днів.

21 - І знову відзначився Роналду, який під час групового етапу встановив рекорд за кількістю проведених матчів у фінальній стадії чемпіонатів Європи. Португалець поліпшив досягнення, записавши на свій рахунок ще чотири матчі плей-офф.

27 - Голкіпер збірної Ісландії Ханнес Халльдоурссон став лідером за кількістю сейвів, тобто він рятував свою команду в середньому більше п'яти разів за матч.

32,8 - Найшвидшим гравцем на ЄВРО-2016 був Кінгслі Коман. Форвард збірної Франції розганявся до швидкості 32,8 км / год. За цим показником він ненабагато випередив бельгійця Яннік Карраско (32,3 км / год).

40 років і 86 днів - Воротар збірної Угорщини Габор Кіра показав, що і в 40 років можна виступати на високому рівні, ставши найстаршим гравцем в історії ЄВРО. Любитель піжам завершив виступ на турнірі після поразки від Бельгії в 1/8 фіналу.

41 - Взявши гору в фіналі на «Стад-де-Франс», португальці відсвяткували першу за 41 рік перемогу над французами. У 1975 році голи Нене і Марина допомогли піренейцям перемогти на «Парк-де-Пренс» - 2: 0.

56 - Стільки років пройшло з тих пір, як Франція в останній раз програла матч великого міжнародного турніру у себе на батьківщині. У 1960 році «триколірні» з рахунком 0: 2 поступилися Чехословаччини в матчі за бронзові медалі чемпіонату Європи.

66,67 - Такий відсоток реалізованих 11-метрових, призначених в основний і додатковий час на турнірі у Франції. Це найгірший показник з 1972 року, коли був забитий один з двох пенальті (50%). На ЄВРО-2016 в ігровий час з «точки» промахнулися Роналду, Серхіо Рамос, Александар Драгович і Месут Езіл.

100 - Роберт Левандовскі забив другий за швидкістю гол в історії чемпіонатів Європи, вразивши ворота португальців уже на сотій секунді чвертьфінального матчу. Рекорд належить колишньому гравцеві збірної Росії Дмитру Кириченко, який в матчі з греками на ЄВРО-2004 відзначився вже на 67-й секунді.

108 - Стільки голів було забито в 51 матчі минулого чемпіонату. Це 2,12 м'яча в середньому за гру або один м'яч за кожні 44 хвилини. У порівнянні з попереднім ЄВРО цей показник погіршився: на турнірі в Польщі та Україні забивали по 2,45 гола в середньому за матч.

600 - Хоча точний удар Нані не приніс Португалії перемогу над Ісландією в першому турі групового етапу, його сміливо можна вважати знаковим, адже цей гол став шестисотим на чемпіонатах Європи.

2 427 303 - Стільки людей відвідали матчі ЄВРО-2016, по 47 594 глядачів в середньому за гру.

11 липня 2016

«Футбольний клуб»


RATVODДата: Вівторок, 12.07.2016, 10:14 | Повідомлення # 420
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28349
Статус: Оффлайн
УЄФА представив символічну збірну ЄВРО-2016



Група технічних спостерігачів ЄВРО-2016 назвала символічну збірну турніру,
до якої увійшли чотири португальці, три німці, два французи і два валлійці.


Символічна збірна Євро-2016 (4-2-3-1): Руй Патрісіу (Португалія); Йосу Кіммі (Німеччина), Жером Боатенг (Німеччина), Пепе (Португалія), Рафаел Геррейро (Португалія); Тоні Кроос (Німеччина), Джо Аллен (Уельс); Антуан Грізманн (Франція), Аарон Ремзі (Уельс), Дімітрі Пайє (Франція); Кріштіану Роналду (Португалія)

Група технічних спостерігачів УЄФА під керівництвом старшого технічного офіцера УЄФА Іоана Лупеську назвала символічну збірну ЄВРО-2016. Крім нього, в аналітичну групу увійшли Алекс Фергюсон, Ален Жиресс, Девід Мойес, Томас Шааф, Саво Мілошевич, Міксу Паателайнен, Гарет Саутгейт, Петер Рудбек, Хинес Мелендес, Жан-Поль Бріггер, Жан-Франсуа Домерг і Пекі Боннер.

Технічні спостерігачі робили свій вибір, спираючись на критерії, розроблені ще до турніру. За базову розстановку була взята тактична схема, яка найчастіше використовувалася на чемпіонаті. На кожному матчі працювали по два представника аналітичної групи. Їх спостереження будуть відображені в технічному звіті, який у вересні з'явиться на сторінках UEFA.com.

«Витративши деякий час на обговорення, спостерігачі визначили команду кращих гравців, які представляють кращі збірні ЄВРО-2016. Ми вибрали провідних центральних захисників, крайніх захисників з умінням не тільки грати в обороні, а й підключатися до атак, опорних півзахисників, здатних ставити матчу ритм і динаміку, а також гнучких і винахідливих форвардів, які вміють створювати моменти і забивати. Вважаємо, обрані гравці відображають краще на цьому турнірі », - сказав посол УЄФА з питань тренерської діяльності Алекс Фергюсон.



«Футбольний клуб» uefa.com


Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Все про спорт » Новини ФУТБОЛу (Обговорення дозволено !!!)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024