FORUM TV-SATСереда
24.04.2024, 09:33

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Все про спорт » Новини БІАТЛОНу (Обговорення дозволено !!!)
Новини БІАТЛОНу
RATVODДата: Вівторок, 28.02.2012, 00:54 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
slavasamДата: Субота, 14.03.2015, 11:33 | Повідомлення # 91
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Біатлон. Німеччині немає рівних у жіночій естафеті, Україна - шоста


Жіноча естафета була однією з небагатьох дисциплін на цьому чемпіонаті світу, де прогнози експертів, аналітиків та журналістів сходилися лише на двох претендентів на перемогу. Ними були збірна Чехії і збірна Німеччини, яка виграла до звітних змагань на двох всі п'ять етапів Кубка світу. Тим не менш, один з записних фаворитів гонки провалився начисто.

Національна збірна Чехії, яка протягом всієї кампанії 2014/2015 років ні разу не випадала з топ-трійки, сьогодні зганьбилася по повній програмі. Якщо на першій половині дистанції Габріеле Соукаловой вдалося виправити не найкращий старт Єви Пускарчиковой, то потім команда поховала всі надії на завоювання медалей. Йитка Ландова використала всі (!) запасні патрони, але навіть це не дозволило їй уникнути штрафного кола, а головна надія збірної Вероніка Виткова на першому вогневому рубежі додала в загальний пасив ще 300 зайвих метрів по дистанції. В результаті такої невдачі колектив, який стартував під першим бибом, закінчив гонку лише восьмим. Цим з лишком скористалася збірна Німеччини.

Бундестім, на відміну від своїх головних суперниць, показав кращі стрілецькі показники серед усіх, допустивши сукупно шість помилок. З кожним наступним етапом Манншафт накопичував свою перевагу, а, що знаходиться у формі свого життя Лаура Дальмайєр, без нічого завіз команду на першу сходинку п'єдесталу пошани. Майже ідеальна естафета від німецьких дівчат.

За інші місця на подіумі боролися три колективи: причому, у Росії та Італії був солідний заділ перед збірною Франції на заключному етапі. Однак, домінуюча на цій світовій першості Марі Дорен-Абер, знову продемонструвала свою бездоганну форму. Незважаючи на не ідеальну стрільбу, Марі, відпочила в індивідуалці, за рахунок своєї карколомної швидкості залишила не у справ і Доротею Вірер, і Катерину Шумилову, яка опустила Росії з другого на четверте підсумкове місце. Таким чином, Дорен-Абер завоювала чотири медалі в чотирьох стартах на фінській землі.

До загального розчарування вітчизняної вболівальницької торсиди, збірна України сьогодні не змогла поборотися за медалі. По суті, ніхто з нашої естафетної четвірки, крім Валентини Семеренко, не зумів проїхати свій етап стабільно добре: у Ірини Варвінець виникли проблеми на стрільбі, Юлія Джима не могла конкурувати з суперницями з-за слабкого темпу, а Ольга Абрамова припустилася фатальної помилки на стійці, яку вже було неможливо виправити. Тим не менш, шосте місце є тим об'єктивним підсумком, на який наша команда в цьому сезоні напрацювала.

1. Німеччина (Хільдебранд, Пройсс, Хінц, Дальмайєр- 0+6) 1:11:54.6
2. Франція (Без, Латюйер, Брайсас, Дорен-Абер - 1+9) +1:00.3
3. Італія (Витоцци, Оберхофер, Гонтье, Вірер - 0+9) +1:06.1

4. Росія (Глазиріна, Виролайнен, Юрлова, Шумилова - 0+7) +1:16.8
5. Норвегія (Олсбю, Солемдаль, Хорн, Экхофф - 0+10) +1:24.6
6. Україна (Варвінець, Джима, Абрамова, Валя Семеренко - 1+9) +1:42.5
7. Білорусь (Скардіно, Писарєва, Кривко, Домрачева - 1+8) +2:05.8
8. Чехія (Пускарчикова, Соукалова, Ландова, Віткова - 3+11) +3:11.7
9. Швеція (Хегберг, Брорссон, Магнуссон, Нільссон - 0+5) +3:15.8
10. Канада (Хайнике, Кроуфорд, Вайанкур, Ренсом - 1+10) +3:39.5
джерело
slavasamДата: Понеділок, 16.03.2015, 17:56 | Повідомлення # 92
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Біатлон. Валя Семеренко - чемпіонка світу!


Заключний день чемпіонату світу в Фінляндії почався для України - краще не придумаєш. Після, м'яко кажучи, "неоднорідною" стрілянини Валентини протягом змагань у Контіолахті було дуже важко передбачити, як все складеться на цей раз. Однак досвід нашої біатлонної "прими" дав про себе знати саме сьогодні.

Вже після стартового вогневого рубежу українка перебувала в першій великій групі, яка тяглася за лідером гонки Дариною Домрачової. Друга лежка несуттєво змінила розклад сил, але в той же час істотно "просіяла" пелотон переслідувачів білоруської спортсменки. На першій стійці Дарину спіткала подвійна невдача, і вона поступилася лідерством квартету, що складається з Валі, Франциски Пройсс, Габріели Соукаловой і Франциски Хільдебранд. Правда, незабаром квартет скоротився до тріо, адже у Хільдебранд виникли проблеми з палицею, з-за чого вона втратила добрих десять секунд.

На фінальну стрілянину Габі, Франциска і Валя під'їхали втрьох. Валентина не поспішала починати стрілецьку роботу, а суперниці, навпаки, стрімголов кинулися розбивати мішені, що, зрештою, і зіграло з ними злий жарт. Соукалова і Пройсс вирушили на коло штрафу, а українка в гордій самоті з красивим і акуратним "нулем" покинула стрільбище з 19-секундним запасом перед найближчими опонентки.

Швидко откатавшая 150 метрів штрафу німкеня негайно ж зуміла "з'їсти" шість секунд, а на такій позначці перевага Валентини становило лише сім секунд. Тим не менш, Семеренко рівномірно розподілила сили по дистанції і не дала можливості суперниці перевершити себе. Окреме "спасибі" необхідно сказати команді вітчизняних сервісменів, які надали у розпорядження чемпіонки світу фантастичні лижі. Валя чудово котила по лижні протягом всієї гонки, що також стало запорукою українського успіху сьогодні.

За третє місце відчайдушно боролася Домрачева, але білорусці не судилося виграти на цьому ЧС медаль, і в фінішної розв'язки вона поступилася реактивної італійку Карін Оберхофер. Господиня змагань Кайса Макарайнен провалила гонку, фінішувавши лише на 15-му місці. Згубним для медальних амбіцій віце-лідера табеля про ранги стала перша лежка, де Кайса допустила три неточності.

Таким чином, Валентина здобула свою другу особисту вікторію і зміцнила свою бронзову позицію в загальному заліку Кубка світу. Також зазначаємо, що Семеренко має відмінний шанс на те, щоб поборотися за Малий кришталевий глобус у мас-старті, так як її відставання від Франциски Пройсс становить лише одне очко. Хочеться побажати Валентині, щоб ця перемога додала їй впевненості і наснаги для нових звершень у майбутньому. Очевидно, що зараз вона є безумовним лідером збірної і прикладом для наслідування, яким будуть слідувати інші українські біатлоністки. Браво, Валя, браво!

Підсумкові результати:

1. Валентина Семеренко (Україна - 0) 34:32.9

2. Франциска Пройсс (Німеччина - 1) +6.2
3. Карін Оберхофер (Італія - 2) +12.6

4. Дарина Домрачева (Білорусь - 2) +14.7
5. Габріела Соукалова (Чехія - 1) +26.2
6. Франциска Хільдебранд (Німеччина - 0) +31.7
7. Лаура Дальмайєр (Німеччина - 2) +39.9
8. Марі Дорен-Абер (Франція - 3) +41.0
9. Анаіс Без (Франція - 1) +41.5
10. Катерина Шумілова (Росія - 1) +41.8
...
28. Ольга Абрамова (Україна - 6) +3:36.3
джерело
slavasamДата: Неділя, 22.03.2015, 14:12 | Повідомлення # 93
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Біатлон. Домрачева перемагає, Макарайнен бере МГГ, Семеренко замкнула топ-6


Домрачева допустила єдину помилку тільки на другому вогневому рубежі, що укупі з її феноменальними швидкісними показниками не залишали шансів найближчим переслідувачам в особі Лаури Дальмайєр і Франциски Пройсс, які провели ідеальну гонку з точки зору стрілецької роботи. Німкені не особливо запекло билися один з одним за друге місце та просто були щасливі разом зійти на підсумковий подіум.

Кайса Макарайнен закрила 17 з 20 мішеней, що в результаті вилилося в четверте місце на фініші. Але саме ця позиція дозволила їй на одне очко випередити у заліку гонок переслідування Домрачева і взяти Малий кришталевий глобус. Валентина Семеренко провела дуже хороший пасьют, фінішувавши слідом за своїм головним преследовательницей в табелі про ранги - Веронікою Витковою. Сьогодні чешка зуміла відіграти у Валі всього два пункти. Таким чином, у загальному заліку Кубка світу Дар'я Домрачева створила для себе комфортний заділ перед Кайсой Макарайнен напередодні завтрашнього мас-старту, а шанси Семеренко в боротьбі з Витковою виглядають ще більш переконливими.

Що стосується інших українок, то вони виступили також дуже гідно. Юлія Джима обміняла 19-е місце в спринті на 14-е, а Ірина Варвінець, незважаючи на образливе падіння на третьому колі, піднялася з 41-го рядка на 22-ю. Єдина, хто сьогодні втратила, в порівнянні з вчорашніми змаганнями була Ольга Абрамова, опустилася на три позиції.

Окремо відзначаємо той приємний факт, що крім Валі в мас-старті Україну буде представляти і Джима, в останній момент протиснувшаяся в топ-25 загального заліку сезону 2014/2015 років.

Підсумкові результати:

1. Дарина Домрачева (Білорусь - 1) 28:14.4
2. Лаура Дальмайєр (Німеччина - 0) +15.7
3. Франциска Пройсс (Німеччина - 0) +15.9

4. Кайса Макарайнен (Фінляндія - 3) +1:01.8
5. Вероніка Віткова (Чехія - 3) +1:16.3
6. Валентина Семеренко (Україна - 1) +1:24.8
7. Катерина Юрлова (Росія - 1) +2:01.7
8. Доротея Вірер (Італія - 3) +2:09.0
9. Анаіс Без (Франція - 1) +2:12.7
10. Габріела Соукалова (Чехія - 3) +2:15.4
...
14. Юлія Джима (Україна - 1) +2:22.1
22. Ірина Варвинець (Україна - 1) +3:16.1
33. Ольга Абрамова (Україна - 5) +4:26.3

Топ-3 підсумкового заліку в гонці переслідування:

1. Кайса Макарайнен (Фінляндія) 348 очок
2. Дарина Домрачева (Білорусь) 347
3. Валентина Семеренко (Україна) 255
джерело
slavasamДата: Неділя, 29.11.2015, 18:48 | Повідомлення # 94
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Штрафне коло Семенова позбавив Україну медалі у міксті


Збірна України відкрила сезон сьомим місцем у одиночній змішаної гонці


Збірна України не кращим чином відкрила для себе новий сезон у Кубку світу. В одиночній змішаній естафеті Юлія Джима та Сергій Семенов показали лише сьомий результат, хоча були реальними претендентами на перемогу.

Гонка почалася досить непогано, Юля відразу ж закріпилася в трійці лідерів і передала естафету Семенову на другій позиції. Лідер нашої збірної не впорався зі стартовим хвилюванням і якщо на другому етапі поступився лише ходом, показавши хорошу стрільбу, то на заключному підвела вже і стрілянина – коло штрафу і підсумкове сьоме місце.

Окремо відзначимо відмінну гонку у виконанні Юлії Джими, яка третій етап і зовсім закінчила першою!

Гонку виграла збірна Норвегії, яка по ходу жодного разу не залишила топ-3, другими стали канадці, а третіми німці. Збірна Франції, яка була головними претендентами на перемогу, була покарана чотирма хвилинами штрафу за порушення Симона Фуркада під час стрільби.

1. Норвегія (1+7) 36:27,3
2. Канада (0+9) +11,9
3. Німеччина (1+8) +13,2
4. Швеція (1+6) +24,4
5. Росія (1+10) +41,8
6. Фінляндія (0+9) +42,3
7. Україна (1+9) +50,4
8. Латвія (0+7) +1:29,0

джерело
slavasamДата: Четвер, 03.12.2015, 08:39 | Повідомлення # 95
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Естерсунд. Індивідуальна гонка 20 км, чоловіки.


Триває Кубок світу в Естерсунді. Сьогодні в індивідуальній гонці на 20 км чоловіки визначать найсильнішого біатлоніста.

Україну представляють:
3. Сергій Семенов (червона майка)
40. Олександр Жирний
44. Артем Прима
77. Дмитро Русинів
90. Володимир Семаков


Отже, гонка завершилася. Перший - норвежець Бйорндален, другий - німець - Шемпп, третій - росіянин Волков. Результати українських спортсменів: Семенов - 10-й, Прима - 20-й, Жирний - 50-й, Семаков - 75-ї, Русинів - 82-й. Спасибі за увагу, чекаємо на завтрашню гонку у жінок!
джерело
slavasamДата: П`ятниця, 04.12.2015, 08:58 | Повідомлення # 96
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Олена Підгрушна виграла бронзу в індивідуальній гонці!



Олена Підгрушна виграла «бронзу» в індивідуальній гонці в Остерсунді. Українка чисто відстрілялася, але програла переможниці гонки Доротеї Вірер 37 секунд.


1. Доротея Вірер (Італія) (0+0+0+0) 42:17.0
2. Марі Дорен Абер (Франція) (0+2+0+0) +14.1
3. Олена Підгрушна (Україна) (0+0+0+0) +37.8
...
16. Ольга Абрамова (Україна) (1+0+1+1) +3:14.4
18. Юлія Джима (Україна) (1+1+0+1) +3:18.9
27. Наталія Бурдига (Україна) (0+0+0+2) +3:55.9

Нагадаємо, Підгрушна пропустила попередній сезон.

джерело
slavasamДата: Субота, 05.12.2015, 17:48 | Повідомлення # 97
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Підручний фінішує в десятці


Француз Мартен Фуркад виграє свою першу гонку в новому сезоні. Чинний володар Великого Кришталевого Глобуса показав у спринтерській гонці Эстерсунда просто неймовірну швидкість. Француз виграв у найближчого переслідувача більше 50-ти секунд, що в світі гонки переслідування робить Фуркада просто незаперечним фаворитом.

Лідер минулого сезону допустив по одному промаху на кожному з рубежів, але це не завадило йому взяти «золото», так як краще сьогодні стріляли тільки Пайффер і Гаранич. Німець став другим, поступившись все ті ж 51 секунда, а Гаранич і зовсім не потрапив в топ-20.

Окремих слів похвали заслужив наш Дмитро Підручний, який допустив два промахи, як і більшість біатлоністів лідируючої групи, зумів потрапити в десятку найсильніших, фінішувавши на восьмій позиції. Допусти Діма на один промах менше...

Справжнім розчаруванням став виступ Сергія Семенова та Артема Прими, які по чотири рази не закрили мішені і фінішували за межами очкової зони.

Непогано виступив Володимир Семаков, що набрав перші очки в сезоні, фінішувавши на 26-му рядку. Ще один українець Віталій Кільчицький опинився в кінці протоколу, допустивши шість промахів.

1. Мартен Фуркад (1+1) 24:02.0
2. Арнд Пайффер (0+1) +51.6
3. Уле-Айнар Бьорндален (1+1) +55.2
...
8. Дмитро Підручний (0+2) +1:16.5
26. Володимир Семаков (0+2) +2:14.0
50. Артем Прима (3+1) +3:00.8
52. Сергій Семенов (2+2) +3:03.1
88. Віталій Кільчицький (2+4) +4:43.6

джерело
slavasamДата: Неділя, 06.12.2015, 11:51 | Повідомлення # 98
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Підгрушна завоювала другу бронзу в Естерсунді!


Неймовірний за напруженням пристрастей видалася жіноча спринтерська гонка в Естерсунді. До фінішу 94-го (!!!) стартового номера не було ясно як розподіляться місця на подіумі і в підсумковому фінішному протоколі.

Приємно, що знову вдалося відзначитися нашому капітану Олені Підгрушній, яка незважаючи на пропуск цілого сезону вже з перших гонок показує неймовірні результати.

Ось і сьогодні Підгрушна показала, що ще не забула, як це, підніматися на п'єдестал пошани, причому, другий раз поспіль.

Для українських уболівальників гонка почалася досить не радісно – Валентина Семеренко та Яна Бондар провалили старт, не потрапивши навіть в гонку переслідування. Якщо результат Семеренко можна списати на недавню хворобу, але те, що стосується Яни – залишаються питання. Швидкості не було зовсім.

А далі результати поліпшувалися один за іншим, спочатку Юлія Джима фінішувала біля подіуму в проміжному протоколі, потім Ольга Абрамова, але справжній фурор справила Олена Пидугршная, яка на останньому колі «з'їла» всіх, показавши один час з Кайсой Макаряйнен.

На фінальному колі Підгрушна зуміла вирвати місце на подіумі біля таких визнаних біатлоністок, як Прейсс і Экхофф!
До останнього місце Олени на п'єдесталі пошани було під питанням. Марі Дорен-Абер могла внести зміни в фінішний протокол, але вийшовши з другого вогневого рубежу за замовчуванням швидка француженка почала програвати секунда за секундою і в підсумку фінішувала шостою! Сім секунд програла Дорен-Абер щодо Підгрушної.

У загальному заліку капітан збірної України розташувалася на другому місці! Браво!

З нетерпінням чекаємо на завтрашню гонку переслідування!

1. Габріела Соукалова (0+0) 19:46.2
2. Федеріка Санфилиппо (0+0) +15.0
3. Олена Підгрушна (1+0) +38.4
...
7. Ольга Абрамова (1+0) +46.0
13. Юлія Джима (1+0) +55.4
30. Надія Бєлкіна (0+0) +1:32.4
68. Валя Семеренко (1+1) +2:30.7
71. Яна Бондар (0?+1) +2:36.4

джерело
slavasamДата: Неділя, 06.12.2015, 16:04 | Повідомлення # 99
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Фуркад робить золотий дубль


Француз Мартен Фуркад робить золотий дубль в Естерсунді, вигравши гонку переслідування на додачу до спринтерській гонці.

Перевага Фуркада на старті було настільки велике, що ні у кого не виникало сумнівів у його перемозі. Відіграти 50 секунд який перебуває в шикарній формі француза не зміг би ніхто. Фуркад вже на вершині загального заліку Кубка світу і навряд чи віддасть першість до кінця сезону.

А ось боротьба за дві медалі розгорнулася неабияка. Біатлоністи після кожного вогняного рубежу по черзі мінялися позиціями, але в підсумку «срібло» дісталося більш стабільному Пайфферу, який допустив лише один промах, а «бронза» - відкриття чоловічого біатлону в цьому сезоні – французу Кантену Фійону Майї, який піднявся на третє місце в загальному заліку.

Що стосується українців, то хорошу гонку провів Дмитро Підручний, який всю дистанцію пройшов практично врівень з лідерами і зайняв своє заслужене місце в десятці найсильніших.

Володимир Семаков замкнув очкову зону і набрав ще один заліковий бал у свій актив рейтингу Кубка світу.

Артем Прима і Сергій Семенов свою гонку провели відверто невдало – 44-е і 57-е місце відповідно.

1. Мартен Фуркад (1+0+1+1) 31:22.4
2. Арнд Пайффер (0+1+0+0) +35.1
3. Кантен Фійон Майї (0+0+1+1) +55.2
...
9. Дмитро Підручний (0+1+1+0) +1:11.7
40. Володимир Семаков (1+2+1+0) +3:25.2
44. Артем Прима (0+0+2+0) +3:40.2
57. Сергій Семенов (0+2+3+0) +5:08.9

джерело
RATVODДата: Неділя, 13.12.2015, 09:46 | Повідомлення # 100
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Ірина Варвинець - переможниця спринту в Ріднау!


© biathlon.com.ua

Українська біатлоністка продемонструвала відмінну швидкість і фантастичну стрілянину


Ірина Варвинець перемагає у спринтерській гонці у жінок на другому етапі Кубка IBU в Ріднау!

Сьогодні Іра видала просто зразково-показову гонку. Не дозволивши собі промахнутися на вогневих рубежах, вона показала відмінну швидкість на дистанції (6-й хід в гонці) і заслужено перемогла! Конкурувати з українкою в цьому спринті могла тільки Анаіс Шевальє, але француженці не вистачило точності на стрільбі лежачи. Третє місце на п'єдесталі пошани заробила Анна Щербініна.

З перемогою, Іра !!!

Дуже якісну гонку провели також Яна Бондар та Анастасія Меркушина. У Яни так і зовсім вийшов феноменальний останнє коло, який навіть з двома промахами вивів її в десятку кращих! Настя на штрафне коло відправлялася один раз, але також добре відпрацювала на останньому відрізку дистанції, що виразилося в 12-му рядку фінішного протоколу. Ще дві наші учасниці, Юлія Бригинець та Алла Гіленко, кубкових очок сьогодні набрати не зуміли.

Сьогодні в Ріднау пройдуть гонки переслідування, і Іра має шанси знову поборотися за перемогу в гонці.

Як повідомив президент федерації біатлону України Володимир Бринзак, наступного тижня Ірина Варвинець виступить на третьому етапі Кубка світу в Поклюці.

1. Ірина Варвинець (0 + 0) 22:03.9
2. Анаіс Шевальє (1 + 0) +8.4
3. Ганна Щербініна (0 + 0) +21.2
...
10. Яна Бондар (1 + 1) +53.6
12. Анастасія Меркушина (1 + 0) +1: 00.2
57. Юлія Бригинець (1 + 0) +2: 43.6
77. Алла Гіленко (1 + 2) +3: 42.3

Повні результати гонки тут

Джерело - Федерація біатлону України


slavasamДата: Неділя, 03.01.2016, 15:15 | Повідомлення # 101
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Валя Семеренко виграла спринт на відкритому кубку Словенії




Ірина Варвінець стала третьою


Валя Семеренко виграла спринт на відкритому кубку Словенії
В Поклюці жіноча збірна взяла участь у спринтерській гонці в рамках відкритого кубку Словенії з біатлону: дівчата бігли спринт (7.5 км) з 4-ма вогневими рубежами, штрафне коло 25-27 секунд. Як повідомив головний тренер жіночої збірної Урош Велепец, Олени Підгрушної і Юлії Джими була невелика температура після етапу кубка світу в Поклюці, тому вони в цьому старті не брали участі, але на тренуваннях вже почуваються добре.

[b]Контрольна тренування. Спринт з 4-ма вогневими рубежами
1. Валя Семеренко (0+0+0+0) 23:25.8
2. Надія Скардіно (0+1+0+0) +34.7
3. Ірина Варвінець (1+0+0+0) +1:00.2
4. Дарина Юркевич (0+0+0+1) +1:06.6
5. Ольга Абрамова (0+1+0+2) +1:29.6
6. Наталія Бурдига (1+0+0+1) +1:37.7
6. Ірина Кривко (0+1+0+1) +1:37.7
8. Яна Бондар (0+1+1+1) 2:03.6
9. Надія Бєлкіна (0+1+2+0) +2:46.9
10. Христина Ільченко (1+3+0+2) +3:26.4
11. Марія Панфілова (0+2+0+2) +3:59.1
12. Анастасія Дуборезова (3+0+1+3) +5:38.9
[/b]

джерело


Повідомлення відредагував slavasam - П`ятниця, 08.01.2016, 19:03
slavasamДата: П`ятниця, 08.01.2016, 19:02 | Повідомлення # 102
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Рупольдинг.Підгрушна та Джима фінішували в десятці спринту


Здавалося б, перекрити рівень напруги чоловічого спринту у Рупольдінгу, коли четверо перших спортсменів фінішували в межах 11-ти секунд, практично неможливо. Але дівчатам це вдалося, ще раз підтвердивши, що в нинішньому сезоні рівень конкуренції в жіночому біатлоні аж ніяк не поступається чоловічому! Лідер німецької збірної Лаура Далмайер єдина з представниць фінішної топ-8 допустила промах і програла переможниці якихось 2,8 секунди. Але при цьому не потрапила на подіум!

Незабаром після Далмайер фінішувала Габріела Соукалова, і на 2,5 секунди перехопила лідерство. При цьому у виступі лідера збірної Чехії знову не обійшлося без казусу: йдучи зі стрільби лежачи, Габріела впустила лижну палицю, і, повертаючись за нею до коврику, втратила 5-7 секунд.

Саме цих миттєвостей і не вистачило Соукаловой для підсумкової перемоги! Ще одна німецька біатлоністка, Франциска Хільдебранд, фінішним ривком виграла у чешки нерозрізнені 0,2 секунди! Але і на цьому подіум не був сформований остаточно. Пізніше інших претенденток на перемогу стартувала Кайса Макаряйнен, і в умовах безвітря зуміла відстрілятися точно. Однак чистим ходом фінська спортсменка посіла незвично низьке четверте місце, що в підсумку дозволило претендувати на третю сходинку п'єдесталу пошани.

Українські дівчата за якістю стрільби розділилися на дві рівні групи. Олена Підгрушна та Юлія Джима з нулями зуміли фінішувати в першій вісімці, і півхвилинне відставання перед гонкою переслідування не виглядає прірвою. Наталія Бурдига на вогневих рубежах також обійшлася без промахів і зуміла увійти в залікову зону, принісши кілька дорогоцінних балів у командну скарбничку Кубка націй.

Інші три українки йшли на три штрафних кола кожна. І якщо Валя Семеренко і Ольга Абрамова за рахунок швидкості зуміли фінішувати поблизу залікової зони, то Ірина Варвінець, стартуючи в пізньої групі і по розбитій трасі, обмежила свої виступи на четвертому етапі спринтом, не кваліфікувавшись в гонку переслідування.

Головна переслідувач Габріели Соукаловой в загальному заліку Марі Дорен Абер в спринті двічі заглядала на штрафне коло, фінішувала 12-ю, і тепер відстає від чешки на 39 очок. Третьою йде Франциска Хільдебранд, всього в семи очках від француженки. Олена Підгрушна та Юлія Джима завдяки успішному спринту зараз розташувалися на 9-й і 10-му місцях відповідно. Ольга Абрамова займає 22-у сходинку, напевно потрапить в недільний мас-старт.

У Кубку націй українська команда пропустила вперед суперниць з Чехії і зараз займає третє місце. А лідирує з перевагою в 311 балів збірна Німеччини.

Завтра в Рупольдингу пройдуть гонки переслідування.

1. Франциска Хільдебранд (0+0) 19:46.5
2. Габріела Соукалова (0+0) +0.3
3. Кайса Макаряйнен (0+0) +2.3
...
7. Олена Підгрушна (0+0) +31.7
8. Юлія Джима (0+0) +35.0
39. Наталія Бурдига (0+0) +1:38.6
41. Валя Семеренко (2+1)+1:44.5
44. Ольга Абрамова (3+0) +1:47.8
68. Ірина Варвінець (1+2) +2:54.6

джерело
slavasamДата: Неділя, 10.01.2016, 13:42 | Повідомлення # 103
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Яна Бондар завоювала срібло у спринті на етапі Кубка IBU


Щось неймовірне створила сьогодні в Нове-Місце Яна Бондар! Українські вболівальники звикли до того, що в будь-якій гонці від Яни можна очікувати неприємних сюрпризів, якщо не точно, то в скорострільності. Але сьогодні у другому спринті в рамках четвертого етапу Кубка IBU наша спортсменка не тільки вразила всі мішені, але і по скорострільності в стійці показала результат у двадцятці кращих! З другого кордону Яна вийшла третьою, але, окрилена вдалою стріляниною, зуміла відіграти одну позицію, відправивши на бронзову сходинку подіуму великодосвідчену Світлану Слепцову. І лише результат француженки Анаіс Шевальє українці не скорився: на фініші Бондар відстала на 9 секунд, хоча і зменшила вдвічі розрив на останньому колі.

Дуже приємне враження залишила і гонка у виконанні Анастасії Меркушиної. Ті ж два нулі на вогневих рубежах і жага боротьби на дистанції – на останньому колі Настя здорово поборолась, вигравши, зокрема, 12 секунд і позицію в протоколі у своїй традиційній суперниці Уляни Кайшевой. У підсумку Меркушина фінішувала 9-й і зміцнилася на другій позиції у загальному заліку Кубка IBU.

Значно краще, ніж напередодні, виступила Надія Бєлкіна, з одним промахом яка фінішувала в двадцятці найсильніших. Кубкові очки за потрапляння в топ-30 отримала також Юлія Журавок. Анастасія Ничипоренко на цей раз підвели два промахи на вогневих рубежах – на фініші вона показала лише 62-й результат.

Взагалі, сьогоднішня гонка виявилася набагато більш конкурентною, ніж у суботу – так, наприклад, француженці Селья Эмонье фінішу з одним промахом вже не вистачило для потрапляння на подіум. Тим приємніше, що в спринті українки грали більш ніж помітну роль.

1. Анаіс Шевальє (0+0) 20:04.7
2. Яна Бондар (0+0) +9.4
3. Світлана Слєпцова (0+0) +16.6
...
9. Анастасія Меркушина (0+0) +52.4
19. Надія Бєлкіна (0+1) +1:25,4
27. Юлія Журавок (1+0) +1:45.7
62. Анастасія Ничипоренко (1+1) +2:56,4

джерело
RATVODДата: Четвер, 14.01.2016, 22:15 | Повідомлення # 104
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Рупольдинг 2016.

Результати жіночої індивідуальної гонки




Традиційно коронна для збірної України індивідуальна гонка, в Рупольдінгу склалося у наших дівчат невдало. Цілком відчутний спад форми позначилася не лише на фізичних кондиціях, але й на точності спортсменок: з усієї команди лише Олена Підгрушна обмежилася однією хвилиною штрафу - в інших дівчат незакритих мішеней було ще більше.

Не дивно, що саме капітан команди і стала кращою серед українок у перегонах, посівши підсумкове 16-е місце. Кубкові очки зуміли набрати також Валя Семеренко (26-я) і Юлія Джима (29-я).

А королевою індивідуальних гонок нинішнього сезону стала італійка Доротея Вірер, що виграла другу довгий старт поспіль! Причому сьогодні її перевага на фініші над усіма суперницями досяг майже хвилини!

Другою стала Кайса Макаряйнен, чия участь в індивідуальній гонці ще напередодні було під сумнівом через хворобу. Тому фінська біатлоністка сьогодні зробила основну ставку не на коронну швидкість, а на акуратну стрілянину - і досягла успіху! Усього одна хвилина штрафу дозволила їй зберегти призові шанси після четвертого рубежу, а за рахунок швидкості на останньому колі Кайса обійшла в боротьбі за срібло Габріела Соукалова. При цьому лідер Кубка світу цілком могла залишитися і зовсім без нагороди, але, віддаючи на фінішних кілометрах секунду за секундою Франциску Хільдебранд, Габріела все ж зберегла перед німкенею порався в 0,9 секунди, що опинився ціною бронзи.

Що стала героїнею попереднього етапу в Рупольдінгу Лаура Далмайер на цей раз не блищала точністю, і з двома хвилинами штрафу фінішувала дев'ятою. З тими ж двома промахами віце-лідер сезону Марі Дорен Абер виявилася дещо вище, на шостому місці.

У загальному заліку Кубка світу істотних змін не відбулося: призова трійка по колишньому має вигляд: Габріела Соукалова, Дорен Абер, Хільдебранд. Олена Підгрушна також зберегла своє восьме місце, а Юлія Джима - десяте.

У Кубку націй, незважаючи на деякий програш конкуренткам в гонці, збірна України продовжує йти третьою, а лідирує команда Німеччини, випереджальна Чехію вже на 338 балів.

Завтра в Рупольдінгу відбудеться естафета у чоловіків.

Оновлення.

Володимир Бринзак: Оля Абрамова не змогла вийти на старт через хворобу. Ще вчора в неї була висока температура, тому ризикувати здоров'ям спортсменки і випускати її на гонку тренери не стали. Що стосується можливості участі Абрамової в естафеті, то поки з остаточним рішенням ми не поспішаємо - до гонки є ще два дні.

1. Доротея Вірер (0 + 0 + 0 + 0) 40: 19.9
2. Кайса Макаряйнен (1 + 0 + 0 + 0) +54.8
3. Габріела Соукалова (0 + 1 + 0 + 0) +1: 09.9
...
16. Олена Підгрушна (0 + 0 + 1 + 0) +2: 32.3
26. Валя Семеренко (0 + 0 + 2 + 0) +3: 21.4
29. Юлія Джима (0 + 1 + 1 + 1) +3: 29.0
41. Ірина Варвинець (0 + 2 + 0 + 0) +4: 35.6
66. Наталія Бурдига (0 + 1 + 2 + 1) +6: 37.4




RATVODДата: Четвер, 14.01.2016, 22:18 | Повідомлення # 105
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Ріднау 2015.

Результати жіночої спринтерської гонки



В італійському Італія Ріднау закінчилася жіноча спринтерська гонка в рамках п'ятого етапу кубка IBU.

Анастасія Меркушина, яка сьогодні святкує свій день народження, потрапила в квіткову церемонію, з чим її і вітаємо! Желам Насті подальших успіхів, точної стрільби і, головне, здоров'я!

1. Колін Варса (0 + 0) 21: 51.8
2. Ольга Якушова (1 + 0) +4.4
3. Світлана Слєпцова (0 + 0) +9.4
...
5. Анастасія Меркушина (0 + 0) +20.6
10. Яна Бондар (2 + 0) +51.2
45. Юлія Журавок (1 + 1) +2: 14.3
53. Надія Бєлкіна (0 + 4) +2: 27.9
65. Сніжана Тісеева (0 + 1) +2: 45.5




Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Все про спорт » Новини БІАТЛОНу (Обговорення дозволено !!!)
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024