FORUM TV-SATЧетвер
18.04.2024, 18:54

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Все про спорт » СПОРТ на каналах SAT TV та в Інтернеті
СПОРТ на каналах SAT TV та в Інтернеті
RATVODДата: П`ятниця, 01.05.2009, 01:20 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Спорт на каналах

на SAT TV та в Інтернеті


Всі, хто викладає новини будь-якого роду,

повинні виставляти посилання на першоджерело !!!


Посилання повинно виглядати так: і бути активним


Спорт ( FTA / BISS ) на :

RATVODДата: Субота, 20.03.2010, 14:51 | Повідомлення # 76
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
5 квітня почне мовлення перший

російський баскетбольний канал

5 квітня в сітці мовлення НТВ-ПЛЮС з'явиться перший російський баскетбольний канал,
повідомляє офіційний сайт компанії.

У ефірі нового каналу будуть кращі ігри НБА, матчі чемпіонатів світу і Європи, великі битви минулих років, зустрічі європейського клубного баскетболу, а також щоденні новини «НБА лайв» і авторські програми, як аналітичні, так і розважальні.

www.sports.ru


RATVODДата: Неділя, 21.03.2010, 16:38 | Повідомлення # 77
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Україні потрібний державний

спортивний телеканал

Міністр у справах сім'ї, молоді і спорту Равіль Сафіуллін вважає,
що в
Україні має бути створений державний спортивний телеканал.
Про це він сказав в ефірі телекомпанії "Україна" 19 березня.

"(Має бути) державний канал телевізійний спортивний", - сказав Сафіуллін.

При цьому він додав, що має бути створена обширна мережа спортивних газет, журналів і інтернет-сайтів.

Міністр підкреслив, що в Україні спорт повинен стати модним.

"Ми повинні повернути моду на спорт", - вважає Сафіуллін.

За його словами, на чолі міністерства він планує розробити програми розвитку спорту на довгострокову (20 років), середньострокову (10 років) і короткострокову (1-2 роки) перспективу.

У свою чергу депутат Верховної ради від Партії регіонів Олександр Волков висловив думку, що має бути не державний, а приватний спортивний канал з державною дотацією.

Нагадаємо, що в Україні є декілька спортивних каналів, зокрема декілька телеканалів "Спорт" групи компаній "Поверхность", телеканал "Мегаспорт" медіагрупи "Інтер", телеканал "Футбол" телерадіокомпанії "Україна".

Подробиці

По матеріалах: Українські Новини


RATVODДата: Понеділок, 22.03.2010, 19:34 | Повідомлення # 78
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Телеканал «Мегаспорт» вирішив

прибрати « спорт » з назви

В понеділок, 29 березня, стартує оновлений Мегаспорт.
Як заявила керівник служби піару телеканалу Інтер Ірина Павлик,
оновлений канал називатиметься Мега-серія.

"Це має бути канал "з чоловічим характером для активного відпочинку перед телевізором", - заявила Павлик.

Як повідомляє Телекритика, на каналі виходитимуть розважальні, змагальні і ігрові програми вітчизняного і зарубіжного виробництва.

"Ми зберегли дух змагання і азарту, який був присутній на Мегаспорті, плюс зібрали на одному каналі всі таємні бажання і мрії чоловіків. Проте, як і все чоловіче, він залучатиме і жінок, яким цікаві чоловічі ігри і чоловічий світ", - відзначив керівник проекту по ребрендингу Олександр Кравцов.

Раніше голова правління медіа-групи Інтер Сергій Созановський оголосив колективу спортивного телеканалу Мегаспорт про переформатування каналу за прикладом російського РТР-спорт.

korrespondent.net


RATVODДата: Вівторок, 23.03.2010, 22:22 | Повідомлення # 79
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
« Мегаспорт » мінус « Спорт ».

У квітні в Україні не залишиться

жодного ефірного спортивного телеканалу

В неділю, 21 березня, на спеціалізованих телевізійних форумах з'явилася новина про те, що через тиждень колись популярного українського телеканалу «Мегаспорт» фактично вже не буде. Дійсно, вчора цю інформацію підтвердили в прес-службі групи «Інтер» (у яку входить «Мегаспорт»). Тривалий ребрендинг «Мегаспорта», який офіційно почався ще в жовтні 2009 р., а неофіційно - ще в початку 2008 р., коли керівництво групи «Інтер» задумало провернути «операцію» по обміну логотипами між «Мегаспортом» і К1, завершиться вже 29 березня. Цього дня стартує «оновлений» телеканал, ім'я якому буде «Мега-серія».

Новий «Мега»-канал, за словами керівника прес-служби групи «Інтер» Ірини Павлик, орієнтуватиметься на чоловічу аудиторію. Канал піде убік від спортивної тематики і також транслюватиме розважальні, змагання і ігрові передачі вітчизняного і зарубіжного виробництва. У ефірі «Мега-серії» з'являться такі програми як «Гладіатори» (Gladiators), «Реслінг», «Бої без правил», «X-Play», «Воїни ніндзя» (Ninja Warrior), документальні програми про виживання і можливості людського тіла - «Вижити за будь-яку ціну» (Man vs Wild) виробництва Discovery». Коротше, якщо вірити завіренням керівництва телеканалу, то після ребрендинга він стане просто «ну дуже спокусливим і привабливим», причому не лише для чоловічої, але і для жіночої аудиторії. «Ми зберегли дух змагань і азарту, який був присутній на «Мегаспорте», плюс зібрали на одному каналі всі таємні бажання і мрії чоловіків. Втім, як і все «чоловіче», він буде також привабливим і для жінок, яким цікаві чоловічі ігри і чоловічий світ», - цитує «Телекритика» коментар керівника проекту з ребрендинга Олександра Кравцова. Зрозуміло, що про промахи старого при старті нового проекту говорити не прийнято, і у вустах представників каналу все звучить так, ніби то саме до цього і йшов весь час свого існування «Мегаспорт». Промахи бувають у всіх, і це нормально. Спробуємо ледве розібратися, чому ж «Інтер» відмовився від спорту.

Фактично, старт «Мега-серії» означає, що з українського ефіру пішов єдиний ефірний спортивний телеканал. Що стартує в травні 2005 року, до вересня 2008 року - канал з національним покриттям (73% територій країни), після - найбільший і єдиний спортивний ефірний телеканал (покриття - 52%) просто зникає з телевізійної карти України, поступаючись місцем розважальному формату. З 29 березня глядачі декількох міст, де ще залишилося ефірного мовлення «Мегаспорта», а в основному аудиторія кабельних операторів і глядачі супутникового ТБ, отримають новий телеканал «Мега-серія», якому доведеться конкурувати з каналом QTV («КУЙТБ») холдингу StarLightMedia, також орієнтованим на чоловічу аудиторію. Правда, в «КУЙТБ» немає ефірних частот, і в цьому в «Мега-серії» є значна перевага, оскільки на правах колись загальнонаціонального каналу «Мега-серія» автоматично може увійти до так званої «універсальної послуги». А це означає, що вона буде присутня у всіх кабельних мережах, причому абсолютно безкоштовно (поширення кабельного ТБ зараз більше 30%, і це дуже ласий шматочок ринку). Проте явна «чоловіча орієнтація» також спостерігається в таких популярних ефірних телеканалів як «интеровский» НТН і «пинчуковский» ICTV. Тому, міняючи спорт на развлекаловку і состязаловку, «Мега-серія» фактично намагається хоч якось підвищити рейтинг і утримати (у ідеалі - залучити) аудиторію.

Потрібно відразу визначитися з тим, що керівництво групи «Інтер» давненько задумалося відмовитися від спорту в своєму портфелі. У 2008 році (під шумок з роздутою темою впровадження цифрового телебачення, видачею ліцензій на присутність в цифровому мультиплексі незрозуміло яких телекомпаній і так далі) «Інтер» починає операцію «ОБМІН», суть якої зводиться до «елементарного» обміну логотипами між телеканалами однієї крупи - «Мегаспортом» і К1. Навіщо? Д потім, що разом з логотипами вони фактично міняються ліцензіями на ефірні частоти, внаслідок чого К1 ставати каналом з національним покриттям (73%), а «Мегаспорту» від К1 відповідно дістаються 52% покриттів. Це означало, що К1 з'явився у всіх обласних центрах країни, а «Мегаспорт» залишився лише в 13 містах. «Після спроби у вересні 2008 року замилити очі громадськості і «чесно» помінятися логотипами між К1 і «Мегаспортом», а на практиці втиснути у всі обласні центри телеканал К1, на якому можна дуже непогано запрацювати, на виборах у тому числі, багато глядачів стали називати «Мегаспорт» «мініспортом». Канал ліг в нерівному бою між політикою, другорядним контентом «Інтеру» і спортивними трансляціями. Якщо бонзи «Інтеру» вирішили, що спорт українському народові не потрібний, напевно, він нам не потрібний. Якщо Нацрада видавала ліцензію на мовлення з концепцією «спортивний телеканал», а потім дозволив «міняти» логотипи і сітку мовлення в навантаження - означає і так можна», - коментує керівник аналітичного відділу Mediasat Олександр Глущенко.

Так, були спроби «зняти з вух локшину» і розібратися в ситуації. З боку Нацради по телерадіомовленню ці спроби, прямо скажемо, були лише про людське око. Сама ж дали «добро», а потім, коли трохи запахло жареним , самі ж звернулися в прокуратуру. Піднімали цю тему і у Верховній Раді, і навіть до судів зверталися деякі громадяни з вимогою анулювати ліцензії, на яких віщає К1 (у грудні 2009 до Окружного адміністративного суду м. Києва відповідний позов подав хтось Сергій Голуб). Але толку від цього жодного - в жовтні 2009 р. група «Інтер» офіційно заявила про переформатування «Мегаспорту». Правда, тоді явно не йшлося про відмову від спорту, всі зміни були завуальовані під ребрендинг. «Телеканал «Мегаспорт» стане більш екстремальним, змагально-розважальним, ми хочемо показати спорт не лише в його класичному вигляді, але і запропонувати інші яскраві, видовищні формати змагань. Ми хочемо, аби кожен глядач, якому не чужий дух змагальності, азарту, міг знайти для себе щось в програмному наповненні каналу. При цьому мовлення відповідатиме вимогам ліцензії», - цитувала в жовтні 2009 р. прес-служба групи «Інтер» керівника проекту по ребрендингу Олександра Кравцова. Як і обіцяли, ребрендинг телеканалу «Мегаспорт» завершився до нового телевізійного сезону - весни 2010 років.

З точки зору керівництва групи, можливо, дане рішення і має сенс, оскільки «Мегаспорт» давно вже не є володарем ексклюзивних прав на трансляцію найбільш рейтингових спортивних, зокрема футбольних, подій. Від цього і рейтинги каналу, що постійно повзуть вниз (відповідно і набагато менші доходи від реклами). Якщо в першому півріччі 2008 р. до обміну логотипами середньодобова доля каналу по аудиторії 18+ склала 0,9%, рейтинг - 0,14%, то середня доля за лютий 2010 р. була лише 0,41%. «Футбольні права в Україні распорошены між «Першим національним», ТЕТ, «Україною», «Футболом», спортивними каналами групи «Поверхня». Зібрати воєдино комерційному мовцеві в одні руки весь «спорт номер 1» не вдавалося доки нікому. Інші види спорту, не зовсім рейтингові, масовим попитом у глядачів і рекламодавців на спортивному каналі не користуються», - відзначає Олександр Глущенко.

Чи означає це, що спорт більше ніде буде подивитися? Ні в якому разі. Абонентам кабельного і супутникового ТБ доступна велика кількість спортивних каналів як національного, так і зарубіжного виробництва («Євроспорт», «Євроспорт-2», «Євроспорт HD», «Спорт-1,2,3,4», «Спорт HD», ТРК «Футбол», спортивні канали НТВ і багато інших).
А ось ті, хто до цих пір ловить сигнал на метрову або дециметрову ефірну антену, із спортом на ТБ якщо не розпрощаються, то вимушені будуть задовольнятися ефірами «Першого національного» і Тета.

Втім, відмова від спорту в ефірі спостерігається не лише у нас. Росія теж пішла по цій дорозі, відмовившись від «РТР Спорт». «Український комерційний телеканал «Мегаспорт» і російський державний «Спорт РТР» довели, що формула ефірного спортивного телеканалу не працює на просторах СНД. Тут або потрібний дуже серйозний підхід иинвестиции, або краще не займатися цим взагалі. У випадку з російським каналом «Спорт», всі права на рейтинговий спортивний телеконтент знаходиться в руках тієї ж держави. Компанія «НТВ-плюс» належить «Газпрому», а «Газпром» - державі. Тепер же дивитися спортивні змагання можна буде лише в кабельних і супутникових пакетах.
Одним словом, хочете дивитися спорт - платіть», - говорить Глущенко.

Артем Вакалюк
Sostav.ua
Джерело - PROTV.NET.UA


RatvodTechДата: П`ятниця, 02.04.2010, 17:25 | Повідомлення # 80
Зам.Адмін

Країна:
повідомлень: 227
Статус: Оффлайн
Телеканал HD Спорт для абонентів Платформа HD

1 квітня 2010 р. компанія Платформа HD розпочала тестове мовлення спортивного телеканалу HD Спорт.

Із запуском мовлення спортивного телеканалу HD Спорт Платформа HD запропонує своїм абонентам ще більше спорту. Найвідоміший європейський телеканал Eurosport HD і один з кращих російських спортивних телеканалів HD Спорт дозволять насолоджуватися найгучнішими спортивними подіями, у тому числі ексклюзивними прямими трансляціями. Відмінні коментатори, найцікавіші кадри найважливіших матчів і змагань, спорт на будь-який смак, включаючи футбол, хокей, баскетбол, фігурне катання, бокс, плавання, волейбол, більярд і багато що інше чекає абонентів Платформа HD.

Основна перевага телеканалу HD Спорт: трансляції самих топовых футбольних матчів Європи: кращі ігри національних чемпіонатів Європи (Прем'єр-ліга Англії, Чемпіонати Іспанії, Італії і Франції, Бундесліга Німеччини), а також основні матчі єврокубків (Ліга Чемпіонів і Ліга Європи УЄФА). Не залишений без уваги і національний чемпіонат - Прем'єр-ліга.

Телеканал HD Спорт доступний як для кабельних абонентів Платформа HD, так і для абонентів, що приймають сигнал безпосередньо з супутника.

З 1 квітня до 30 червня 2010 р. телеканал HD Спорт доступний для всіх абонентів Платформа HD без додаткової абонентської плати.

З 1 липня 2010 р. вартість підписки на телеканал HD Спорт складе 100 крб. в місяць.

Сплатити підписку на телеканал HD Спорт можна буде on-line на сайті компанії Платформи HD, за допомогою банківських карт VISA і MasterCard, через платіжні термінали і систему мобільних платежів MOBI.Деньги. Крім того найближчим часом для абонентів Платформа HD працюватиме система особистого кабінету на сайті Платформі HD, за допомогою якої абоненти зможуть отримувати актуальну інформацію про стан своєї підписки, а також подовжувати підписку on-line.

Для того, щоб набудувати телеканал HD Спорт на вашому ресівері, виробіть пошук каналів по наступних параметрах мовлення:

Орбітальна позиція: 9° в.д.
Частота: 12303 Мгц
Поляризація: вертикальна
Стандарт передачі даних: DVB-S2
Модуляція: 8PSK
Символьна швидкість: 26400 Мсимв/с
FEC: 2/3


RATVODДата: Понеділок, 12.04.2010, 11:49 | Повідомлення # 81
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
DSF став Sport 1

Німецький спортивний free-to-air (FTA) телеканал DSF (Deutsche Sportfernsehen)
сьогодні вдень о 11:00 годині змінив назву на Sport 1. Крім того, змінилася і графіка і логотип.

Програма під новою назвою також продовжує транслюватися FTA на супутнику Astra ( 19.2 ° E ).

Із зміною назви на Sport 1 мовець планує додати спортивного контента. У найближчій перспективі плануються трансляції з чемпіонату світу по хокею, баскетболу, трансляцій Бундесліги, Кубка Девіса, а також трансфертів з легкої атлетики. Зникнуть нічні еротичні ролики.
Цільова група глядачів у віці від 14 до 49 років. Програма є технічно доступною для 33 млн домогосподарств в Германії.

Технічні параметри:
* Astra (19,2°E), 12,480 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK


satBuffonДата: Середа, 05.05.2010, 16:17 | Повідомлення # 82
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
На супутнику Eurobird 1 розпочав мовлення телеканал Premier Sports

На супутнику Eurobird 1 (28.5 E) розпочав мовлення ірландський спортивний телеканал Premier Sports. Проект став результатом угоди між головною організацією спорту Ірландії Gaelic Athletic Asociation (GAA) і ірландською компанією MSK Ltd, яка володіє ємностями британської платформи Sky.

Поява вищезазначеного каналу на супутнику пов'язана з банкрутством ірландської Setanta Television International, яка транслювала національні види спорту Ірландії.

Телеканал Premier Sports володіє наступними правами на спортивні трансляції:

- National Rugby League (NRL)
- Allianz NHL Division
- Monsoon Cup
- RPM Motorsport

Технічні характеристики:

Eurobird 1 (28.5 E)
транспондер D2S (11,488 ГГц, пол. V, SR: 27500, FEC: 2/3; DVB-S/QPSK)

ID: MSK
V PID: 2311
PID: 2312
PID PCR: 2309
SID: 54066
PMT PID: 271
Кодування: немає

Нагадаємо, Premier Sports є єдиним спортивний каналом доступним на британському ринку з супутника Eurobird 1 у відкритому вигляді.

RATVODДата: Четвер, 06.05.2010, 11:47 | Повідомлення # 83
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
У травні канал Extreme Sports Channel

чекає глобальне оновлення

У травні канал Extreme Sports Channel чекає глобальне оновлення -
тепер він буде присвячений не лише екстремальному спорту
.

Зміни ознаменуються появою в ефірі програми Роби Дайрдека - легенди скейтбординга,
бізнес-гуру і відомого порушника суспільного спокою
.

3 травня легендарний Extreme Sports Channel, перший в світі телеканал про екстремальні види спорту, представляє принципово нове програмне наповнення. Обширний список прем'єр очолить шоу Роба Дайрдека "Фабрика марень". Зміна контента відіб'ється і на ефірній подобі каналу.

Нове наповнення каналу складається з трьох блоків і розраховане на те, аби захопити найширший круг телеглядачів: прем'єрні програми будуть цікаві не лише фанатам екстремальних видів спорту, але і більш юним і зрілішим глядачам, а також прекрасній статі - загалом, всій сім'ї. Перший блок присвячений найпопулярнішим видам екстремального спорту - BMX, скейтбордингу, маунтинбайку, серфінгу, сноубордингу. Проте тепер Extreme Sports Channel не обмежується цим! У другому блоці - самі видовищні і безкомпромісні види спорту: змішані бойові мистецтва, рестлинг, булл-райдинг, запаморочливі гонки на автомобілях. Третій блок складається з передач, які будуть цікаві всім, - це розважальні програми і фільми про подорожі, історії з життя і пригоди, а також шоу за участю запрошених зірок, таких як Джек Осборн, Дадсони і чемпіон X Games Тай Кріс.

Керівник каналу Extreme Sports Channel Тім МакМаллен так коментує грядущі зміни: "Наші нові програми, як і раніше, пропонують глядачам увлекательные історії, харизматичних персонажів і пригоди, що захоплюють дух, - але тепер на абсолютно іншому рівні. Зрозуміло, ми продовжуємо освітлювати найбільші спортивні події - X Games, FIM Motocross, Dew Tour і UCI Mountain Bike World Cup. Але, окрім цього, ми розповідаємо і про все другом, що несе в собі пристрасть і адреналін, майстерність і драйв".

У травні, в рамках змін, що відбуваються, на каналі, стартують прем'єри програм на будь-який смак.

Шоу Роба Дайрдека Фабрика марень - документальні хроніки з життя знаменитого скейтбордиста. В гості до невгомонного Дайрдеку часто заглядають спортивні знаменитості, а камера невідступно слідує за Робом - коли він працює в своєму унікальному офісі з критим майданчиком для катання, коли лякає перехожих на вулицях Лос-Анджелеса мотором свого мотоцикла, що реве, коли здійснює запаморочливі стрибки на гоночній машині з висоти 10этажного удома.

Ще одна травнева прем'єра - "Без супроводу". У циклі цих програм відомі спортсмени досліджують незвідані місця по всьому світу. Дух пригод і товариства супроводжує їх в подорожах з Марокко в Чилі, з Японії на корсіку, поки вони безстрашно впокорюють величезні хвилі і засніжені вершини.

"Дівчата-борці" - прем'єра для любителів контактного спорту. Це історія семи дівчат-борців, які готові на все ради досягнення своєї мети, - отримати перемогу в змаганнях на батьківщині Муай Тай, в Тайланде. Глядачі побачать, які навантаження здатні витримати молоді жінки і як відбувається боротьба за титул найсильнішої жінки планети.

Телекореспондент, мандрівник, спортсмен і лікар Боб Арно в своєму шоу "Доктор Небезпека" не боїться нічого на світі! Йому нічого не варто прокотитися у вантажівці з головорізами-найманцями Сомалі, опуститися на дно Суданського Червоного моря, що кишить акулами, аби пройтися по палубі затонулого військового корабля, або вивести на прогулянку слона вагою в 5 тонн. Між пригодою і небезпекою є тонка грань, і Боб Арно упевнено її переходить, захоплюючи за собою телеглядачів.

Extreme Sports Channel - це перший в світі і найвідоміший спортивний телеканал, присвячений екстремальним видам спорту. У ефірі телеканалу - найбільші світові змагання, захоплюючі документальні програми, історії про знаменитих спортсменів.

Extreme Sports Channel почав своє мовлення в 1999 році і зараз доступний в 65 країнах Європи, Близького Сходу і Африки. Телеканал віщає для 25 мільйонів абонентів на 11 мовах 24 години в добу 7 днів в тиждень. Для фанатів екстремальних видів спорту доступне онлайн-мовлення, яке здійснюється на сайті www.extreme.com спільно з Freecaster.TV, найбільшим спортивним відеопорталом.

Extreme Sports Channel належить компанії Chello Zone, яка входить до складу холдингу Liberty Global, Inc.


RATVODДата: Понеділок, 10.05.2010, 15:23 | Повідомлення # 84
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Eurosport 3D не пізніше чим 23 травня

Спортивне телебачення Eurosport почала некодований тестовий показ
каналу
Eurosport 3D на супутнику Hot Bird 8 (13E).

На каналі передається короткий рекламний матеріал, що циклічно повторюється .
Першатрянсляция в 3D відбудеться з турніру French Open Roland Garros.
Tурнір відбудеться з 23 травня по 6 червня 2010 року .

Roland Garros це міжнародний чемпіонат Франції по тенису, один з чотирьох турнірів зарахованих до Великого Шлему тих, що розігруються в Парижі . Eurosport HD через супутник показуватиме трянсляцию 3D в європейські країни де турнір презентуватиметься на плазмових телевізорах 3D Panasonic VT20.

Показ некодований, також кожен хто має приймач DVB-S2 зможе приймати показ без додаткових карт доступу, потрібний телевізор приймаючий стандарт 3D, оскільки на звичайному телевізорі побачимо два окремих один від одного зображення .

ТЕХНІЧНІ ПАРАМЕТРИ :
Hot Bird 8 (13,0°E)
тп. 80 (12,303 GHz, pol. V, SR: 27500, FEC: 3/4, DVB-S2/8PSK)

На цій же позиції проводить тести польський канал Canal+ в 3D.

Akтуально : (8 травня 2010 року)
Відновлено кодування показу (Viaccess РС 4.0).

Травень 10, 2010


RATVODДата: П`ятниця, 14.05.2010, 12:19 | Повідомлення # 85
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Знакова подія:

Eurosport перейшов на формат 16:9

З сьогоднішнього дня російськомовна версія каналу Eurosport (стандартної чіткості)
була переведена на широкоекранний формат кадру 16:9.

Про те, яким чином здійснюється передача широкоекранного зображення стандартної чіткості, а також про те, чому перед кожним без виключення телевізійним каналом рано чи пізно стане питання про перехід на 16:9, я вже писав в квітневому номері журналу «Медіасат», тому повторюватися не буду. Отже, чому ж перехід на 16:9 саме цього каналу представляє для нас особливий інтерес?

Річ у тому, що для багатьох українських мереж кабельного телебачення Eurosport стає першим каналом, що транслюється в такому форматі. Зараз в ряду нишевых каналів склалася ситуація, коли необхідність переходу на 16:9 вже починає назрівати, але здійснити такий перехід заважає страх стати першопроходцем, що збирає всі «шишки». Для некоротых кабельних мереж таким першопроходцем став дніпропетровський канал English Club TV, що увійшов до історії як першого українського телеканалу, що перейшов на формат 16:9, але його покриття, звичайно ж, не йде ні в яке порівняння з покриттям каналу Eurosport.

В принципі, «шишок» при такому переході не так вже і багато, оскільки в стандарті цифрового телебачення DVB (який використовується як для доставки каналів до головної станції кабельного оператора, так і для поширення сигналу в цифровій кабельній мережі DVB-C) передбачено все, аби перемикання на 16:9 було абсолютно безболісним і, можна сказати, автоматичним: якщо ніхто не чіпав встановлені за умовчанням налаштування устаткування головних станцій кабельних операторів і абонентських ресіверів, то проблем бути не повинно, і результат буде як мінімум не гірше, ніж при трансляції в звичному форматі 4:3 (у журнальній статті я розповів про це детальніше). Але в разі, якщо на ресівері головної станції аналогового кабельного телебачення налаштування «формат кадру телевізора» хтось бездумно перемкнув з того, що стоїть за умовчанням «4:3» в «16:9», то вихідне зображення буде спотворено. Те ж саме відноситься і до абонентів цифрового кабельного ТБ з неширокоекранними телевізорами: налаштування формату кадру телевізора в своєму цифровому ресівері їм міняти не потрібно, а якщо хтось колись випадково перемкнув її, то проблему він зможе відмітити лише тоді, коли йому стане доступний хоч би один широкоекранний канал.

Єдині, хто все-таки повинен зреагувати на зміну формату кадру - це інженери, контролюючі параметри MPEG-кодеров на передавальних станціях тих супутникових операторів, які спочатку кодують сигнал або перекодують його в інший формат. Eurosport повідомив їх всіх за місяць до перемикання формату, та і для фахівців такого рівня ця новина зовсім не є новиною - про неї всі давно взнали і без персональних повідомлень. І проте, у супутникового провайдера «Поверхня ТБ» канал Eurosport весь сьогоднішній день йде в спотвореному вигляді, з неправильною службовою інформацією про формат кадру! Як мовиться, no comments.
Автор: Олександр Дзюбенко
hdtv-ukraine.com


RATVODДата: Середа, 19.05.2010, 23:10 | Повідомлення # 86
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
RAI провів ребрендинг і запустив другий

спортивний канал на супутнику Hot Bird (13E)

Відповідно до раніше запланованих і оголошених змін, з 18 травня ц.р.,
сталися зміни серед каналів італійського суспільного мовця RAI.

Вчора сталася зміна логотипу його телеканалів. Крім того, канал RAI Sport Piu змінив свою назву на RAI Sport 1.

Внесені зміни імені сталися в 14:30, із запуском каналу RAI Sport 2, який транслюватиметься з параметрами, де до цих пір транслювався новинний канал RAI Notizie 24: на частоті 11,804 ГГц, V, SR-27500, FEC-2/3, DVB-S/QPSK.

У свою чергу, новинний канал Rai News (він так тепер називається) з 15 травня ц.р. доступний на супутнику Hot Bird (13E) з новими параметрами: 10,992 ГГц, V, SR-27500, FEC-2/3.

Канали транслюються FTA.

Sat-Digest


RATVODДата: Середа, 26.05.2010, 14:27 | Повідомлення # 87
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
"Авто Плюс" покаже D1 Grand Prix

Після чергового епізоду саги «Форса́ж: Токійський дрифт» Росію накрила хвиля дрифт-руху.
Ті, хто раніше брав участь в гонках на прискорення, стали пробувати себе в керованому заносі.

Клуби дрифтерів, покатушки і змагання зростають в нашій країні з блискавичною швидкістю , але Росії ще далеко до Європи і США, де дрифт вийшов на справжній професійний рівень.

У 2006 році телеканал «Авто Плюс» вперше показав американську професійну серію Formula D, яку коментували Павло Федоров і один з перших російських дрифтерів Денис «Марсель» Трусов.

Тоді глядачі вперше взнали, що таке парні заїзди, де потужні дрифткари йдуть в заносі на відстані декількох сантиметрів один від одного.

Відповідь не змусила себе чекати. Вже через рік в Росії з'являється перша дрифт-серія «Формула Дрифт».
Глядачі телеканалу змогли побачити трансляції чотирьох етапів перших російських змагань.

Цього сезону канал «Авто Плюс» покаже не лише всі етапи професійного американського чемпіонату Formula D, але і, вперше в історії вітчизняного телебачення, всі шанувальники дрифта зможуть побачити це видовище в оригіналі у виконанні японських майстрів. Всі етапи легендарного D1 на легендарних трасах країни Висхідного сонця віднині можна побачити в ефірі телеканалу «Авто Плюс».

За традицією, коментувати заїзди будуть люди, що знають про те, що таке керований занос не з чуток.
Це пілоти команди MDT - Олексій Шмельов і Василь Зиков.

«Авто Плюс» - це перший в Росії телевізійний канал, який 24 години в добу розповідає про автомобілі, моторні види спорту і активний відпочинок, використовуючи сучасні знімальні технології і професійну команду з досвідом роботи більше 10-ти років в області автомобільного ТБ. З моменту початку мовлення канал привернув постійну увагу більш ніж 30-ти мільйонної аудиторії.


RATVODДата: Четвер, 27.05.2010, 12:01 | Повідомлення # 88
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Протистояння НТВ-плюс і ВГТРК

дійшло до грунтових кортів Парижа

Черговий раунд протистояння між двома телекомпаніями НТВ-плюс і ВГТРК розв'язався
в боротьбі за права на телетрансляцію
Відкритого чемпіонату Франції по тенісу,
що стартує на цьому тижні на кортах «Ролан Гаррос»
.

Робоча група комерційного телеканалу була вимушена повернутися з Парижа, після того, як їй відмовили не лише російські власники ліцензії, але і французькі мовці. Цей інцидент став відповіддю ВГТРК на незговірливість НТВ-плюс в час переговорах про покупку прав на російський футбол.

Не солоно хлебтавши

Війна між двома телекомпаниями- державною і приватною - перейшла в гостру фазу. Ескалацією конфлікту сталася довкола освітлення другого турніру «Великого шлему» в Парижі. Правами на телетрансляцію Відкритого чемпіонату Франції по тенісу володіє ВГТРК, яка спочатку начебто пообіцяла надати свої колегам субліцензію. «НТВ-плюс» вислала технічну бригаду до Парижа. Проте через перед початком турніру співробітники відгукнули до Москви. По невідомих широкій громадськості причинам державна компанія порушила попередню домовленість.

Для «НТВ-плюс» такий поворот став ударом- для освітлення тенісних подій в компанії є окремий канал, який тепер поставлений в непросте положення. Відмова від трансляцій і туманні перспективи на майбутнє стане великим розчаруванням підписчиків. Як повідомили кореспондента GZT.RU, у компанії сподіваються виправити ситуацію і зберегти телеаудіторію, але зробити це, об'єктивно кажучи, буде скрутно. Замість прямих трансляцій в супутниковому ефірі зараз йдуть «архівні» матчі.

«Ролан Гаррос» є одним з турнірів, права на який належать Європейському мовному союзу. Ця організація пріоритет в своїй роботі віддає державним компаніям і завдяки співпраці з нею ВГТРК володіє правом показу не лише тенісного турніру, але і деяких інших головних змагань року. Не маючи такої переваги «НТВ-плюс» доводилося шукати обхідні дороги. Наприклад, відносно «Ролан Гаррос» компанія намагалася купити права безпосередньо в «Франс телевизион» і Федерації тенісу Франції, але ті ввічливо відмовили. Хоча раніше такий варіант був для них прийнятний.

Без відповіді


Причини, ВГТРК, що спонукали, підставити підніжку колегам, офіційно не озвучуються. У спортивній дирекції кореспондентові GZT.RU повідомили, що не можуть сказати нічого конкретного, оскільки переговори вели співробітники іншого підрозділу. Прес-служба компанії після тригодинних консультацій від коментарів відмовилася. ВГТРК може собі дозволити поводитися так само. Завдяки співпраці з Європейський мовним союзом, в компанії пріоритет на чемпіонати світу по зимових видах спорту: біатлон, лижі, ковзанярські змагання, фігурне катання. Вона на свій розсуд може включати їх в трансляцію, як в повному, так і в укороченому режимі.

Футбольне протистояння


Компанія «НТВ-плюс», яка свого часу виклала за чотирилітній контракт з РФС біля $ 100 млн, запитала у ВГТРК за пряму трансляцію одного матчу з кожного туру чотири мільйони доларів в рік. ВГТРК такі гроші платити була не готова, але у результаті під натиском Володимира Путіна фактично безкоштовно отримала права на одну пряму трансляцію і один матч в записі.

Проте сповна серйозний і список змагань, які не належать Європейському союзу і на яких отримав права «НТВ-плюс». Зокрема, це чемпіонати світу по баскетболу, волейболу, гандболу, всі тенісні турніри за винятком «Ролан Гаррос». Із цього приводу в комерційного канал є ряд переваг: воно як правило включає трансляцію в повному об'ємі з супутніми програмами. Одним з таких ексклюзивних прав «НТВ-плюс» вважається показ матчів чемпіонату Росії по футболу. Хоча щороку завдяки втручанню владних структур ВГТРК на пільгових умовах отримує право показувати вітчизняний футбол в ефірі каналу Росія-2 (колишній Спорт).

Як пише в своєму блозі керівник Дирекції спортивних каналів «НТВ-плюс» Ганна Дмітрієва, до неї вже звернулися обурені таким, що відбувається глядачі. Але навіть їй, керівникові високого рангу, незрозумілі мотиви поведінки державної компанії. У своєму блозі Дмітрієва дивується: «Спочатку домовлялися про покупку субліцензії, але потім, я навіть не знаю, це зв'язало з якимись інтересами ВГТРК, пов'язаними з футболом. Вони зазвичай завжди пов'язують це зі своїми интересами- ви нам це, а ми вам те. Це не лише грошові питання, але і якісь додаткові поступки. Конкретно, що вони хотіли і що їм не дали, я не знаю.»

Тенісний «гол»


Ганна Дмітрієва має зважаючи на конфлікт зі своїм опонентом відносно показу чемпіонат Росії по футболу. Точно також як ВГТРК на «Ролан Гаррос», «НТВ-плюс» мав ексклюзивні права на російську футбольну прем'єр-лігу. За субліцензію на вітчизняний футбол супутниковий канал вимагав з державної телекомпанії дуже серйозні гроші. Уболівальники, обурені відсутністю російського чемпіонату в ефірі Росії-2, писали обурені листи. У результаті в справу втрутився прем'єр-міністр країни Володимир Путін, що повернув футбол на безкоштовний канал під приводом підготовки до нашої заявочної кампанії чемпіонату світу по футболу-2018. Але це був лише один з епізодів протистояння між двома спортивними каналами.

Раніше НТВ-плюс зусиллями колег з ВГТРК позбувся можливості показувати Олімпіаду у Ванкувері і чемпіонат світу по футболу в ЮАР, а з телеканалу Росія-2 геть зникла футбольна Ліга чемпіонів. Всі ці скандальні складнощі в стосунках двох телекомпаній, загалом, можна було б вважати їх внутрішньою справою, коли б не декілька нюансів. По-перше, вся ця війна фактично ведеться на державні гроші, адже головним інвесторів НТВ-плюс є компанія «Газпром». По-друге, особливих причин для такої гострої конкуренції між телевізійниками немає - кожен канал давно «підгортає» свою категорію уболівальників. У результаті постраждалою стороною виявляються всі любителі спорту. НТВ-плюс при першій зручній нагоді не пускає важливі старти в безкоштовний ефір. А ВГТРК позбавляє абонентів супутникового ТБ можливості дивитися важливі змагання в широкому обхваті і із звичними коментаторами.

GZT.Ru


RATVODДата: Неділя, 30.05.2010, 09:50 | Повідомлення # 89
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
В.Кличко відправив

в нокаут А.Сосновського.

Віталій Кличко перемагає нокаутом в 10 раунді Альберта Сосновського

і захищає пояс чемпіона світу в супер важкій вазі.

РБК-Украина, 30.05.2010, Київ, 00:49



RATVODДата: Неділя, 30.05.2010, 12:33 | Повідомлення # 90
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Віталій Кличко нокаутував Сосновського

Український боксер Віталій Кличко відстояв чемпіонський титул за версією WBC
в суперважкій вазі
, нокаутувавши поляка Альберта Сосновського.

Бій, який відбувся в суботу в Гельзенкирхені, завершився в 10-му раунді. В ході всього поєдинку, який проходив в середньому темпі, 38-річний Кличко мав перевагу: він регулярно набирав очки і холоднокровно захищався від наскоків 31-річного суперника. Кульмінація настала за 2,5 раунду до кінця, коли польський боксер, неабияк виснажений, за короткий час пропустив декілька потужних ударів в голову, і після одного з них суддя зупинив бій.

Це був четвертий захист чемпіонського поясу Віталія Кличка після повернення в професійний бокс в 2007 році.

Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Все про спорт » СПОРТ на каналах SAT TV та в Інтернеті
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024