FORUM TV-SATСубота
20.04.2024, 03:03

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум TV-SAT » « Ресівери SD » ( DVB-S / QPSK / MPEG-2 ) » DVB - Карти РCI » Що таке DVB - карта ? (Огляд карт)
Що таке DVB - карта ?
RATVODДата: Субота, 18.07.2009, 11:42 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Що таке DVB - карта ?


RATVODДата: Субота, 18.07.2009, 11:45 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Що таке DVB - карта ?

DVB-карта - це комп'ютерна плата розширення, призначена для прийому даних з супутника, своєрідний "супутниковий модем". DVB-карта встановлюється у вільний PCI-слот комп'ютера і підключається до конвертора супутникової антени, тобто виконує функції класичного супутникового ресівера і передає отримані дані іншим вузлам комп'ютера. В цілому, процес установки і налаштування DVB-карти нічим не відрізняється від установки будь-якого іншого пристрою.

Основне вживання DVB-карт - системи доступу до мережі Інтернет за допомогою швидкісного супутникового каналу. Деякі плати, наприклад, SkyMedia 300 і SkyStar 1, дозволяють приймати також супутникові теле- і радіоканали і навіть передбачено підключення CAM-модулів для перегляду закодованих каналів.

Окрім PCI DVB-карт, що встановлюються в комп'ютер, існують повноцінні зовнішні пристрої, що підключаються безпосередньо до мережевого комутатора (хаба). Прикладом такого пристрою є Pent@Office, що має LNB-вхід для підключення до конвертора антены і Ethernet-порт (RJ-45).

Що таке MAC - адреса і як її визначити ?

MAC-адреса - унікальний серійний номер привласнюваний кожному мережевому пристрою для ідентифікації його в мережі. Також його називають "аппартным" адресою, зважаючи на те що він задається ще при виробництві мережевого пристрою. MAC-адрес має довжину 6 байт (48 біт), зазвичай записується в шістнадцятковому вигляді, наприклад 00:34:56:78:90:AB. Регістр символів ролі не грає. Для мережевих пристроїв перший байт завжди дорівнює 00 (інші значення використовуються для broadcast і multicast - адресації). Перші 3 байти адреси - код виробника устаткування (наприклад 00-30-6A - Pentamedia) і вся продукція та, що випускається цією фірмою починається саме з цих цифр.

Зберігається MAC-адреса в невеликій мікросхемі serial EEPROM - електрично перепрограмованій постійній пам'яті (ПЗП). Мікросхема підключається до послідовної шини I2C карти. У мережевих пристроях застосовуються мікросхеми невеликих об'ємів, наприклад 24C16 - 2Kб (SkyStar1), 24C08 - 1 Ká (SkyStar2), 93C46 - 1 Ká (Pent@Net). У адресний простір EEPROM, що залишився, виготівники заносять всіляку службову інформацію, необхідну для роботи карти.

Взнати MAC-адресу можна на упаковці карти або на самій карті. Як правило, він завжди присутній на картах Pent@Net, Pent@Value і подібних. На картах від TechniSat - SkyStar1, SkyStar2 він зустрічається рідше.
Якщо знайти MAC-адресу не вдається, то його можна визначити наступними способами:

Windows

Пуск - виконати - "command" (95,98,Me) або "cmd" (NT,2000,XP); далі набрати "Ipconfig /all" і натиснути "Enter"

У системах, подібних Windows 98 (95,98,Me) є спеціальна утиліта Winipcfg.exe, яка також виводить повну інформацію про мережеві інтерфейси. (Пуск - виконати - "Winipcfg")

Також майже у всіх клієнтських програмах налаштування DVB-карт є воможность поглянути реальну MAC-адрес. Заздалегідь лише потрібно встановити режим використання апаратної MAC-адреса.

Linux

Команда "ifconfig" показуватиме MAC пристрою визначеної в налаштуваннях фільтру.
Аби побачити апаратну MAC-адресу карти необхідно прибрати з dvbdd.conf ВСІ фільтри і перезапустити драйвер.
Якщо DVB-карта раніше була налагоджена на будь-яку СКД, де використовується режим обчислення MAC-адреси з IP-адреси (НТВ-интернет), то команда ifconfig показуватиме віртуальну MAC-адресу вигляду 00-02-xx-xx-xx-xx, де xx-xx-xx-xx - IP-адреса вашого зовнішнього інтерфейсу в hex-виді.

Чи можна змінити MAC - адресу карти ?

Так, можна. Найбільш актуальне це питання для користувачів Windows, адже в програмному забезпеченні, що поставляється від виробників карт немає возмозжности заміни використовуваного MAC. Можливі дороги рішення - перепрошивка EEPROM на програматорі або за допомогою спеціальних утиліт. Користувачі Linix мають можливість без проблем встановити в налаштуваннях фільтрів будь-яку MAC-адресу програмним способом.

rugukДата: П`ятниця, 14.05.2010, 12:24 | Повідомлення # 3
постійний користувач

Країна:
повідомлень: 54
Статус: Оффлайн
Доброго всім дня. підскажіть будьласка як настроїти пульт для ss2 031 .буду дуже вдячний супер
лідаДата: Неділя, 16.05.2010, 13:07 | Повідомлення # 4
знаток

Країна:
повідомлень: 350
Статус: Оффлайн
Quote (ruguk)
Доброго всім дня. підскажіть будьласка як настроїти пульт для ss2

В мене вже скай-стар-2 стоїть 2а роки і майстер який мені встановлював плату в системний блок сказав-що пульт працювати не буде, 94 хіба у скай-стар-3

rugukДата: Неділя, 16.05.2010, 14:11 | Повідомлення # 5
постійний користувач

Країна:
повідомлень: 54
Статус: Оффлайн
Шкода але і на тому дякую.
Vooova_BДата: Середа, 22.09.2010, 09:32 | Повідомлення # 6
місцевий

Країна:
повідомлень: 21
Статус: Оффлайн
Всім привіт!!!Хотів би дізнатись які драйвера і які програми підходять до карти TT-budget® S-1401 Як це все встановити? і ще як залити список каналів і чи підтримує ця карта емулятор.ОП Windows XP.Якщо не важко по детальніше.З повагою чекаю на будь-яку допомогу.
mykolakДата: Середа, 22.09.2010, 19:35 | Повідомлення # 7
V.I.P

Країна:
повідомлень: 947
Статус: Оффлайн
Quote (Vooova_B)
Хотів би дізнатись які драйвера і які програми підходять до карти TT-budget® S-1401 Як це все встановити?

В цьому розділі DVB - Карти для прийому SAT TV на ПК Є відповідь на ваше питання!

Quote (Vooova_B)
як залити список каналів і чи підтримує ця карта емулятор

Сама карта -це є Власне TV тюнер і служить щоб доставити супутниковий сигнал на Ваш ПК,а для того щоб переглядати супутникові канали Вам необхідно встановити програму ProgDVB і емулятор кодувань vPlug2.4
Форум TV-SAT » « Ресівери SD » ( DVB-S / QPSK / MPEG-2 ) » DVB - Карти РCI » Що таке DVB - карта ? (Огляд карт)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024