FORUM TV-SATП`ятниця
19.04.2024, 17:51

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 2 з 7
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 6
  • 7
  • »
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Телекомунікації. Аналітика та прогнози
Телекомунікації. Аналітика та прогнози
RATVODДата: П`ятниця, 25.07.2014, 16:47 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Т е л е к о м у н і к а ц і ї



Аналітика та прогнози
RATVODДата: Вівторок, 26.07.2016, 09:59 | Повідомлення # 16
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Суд заново розгляне справу Euronews і НТКУ



Вищий господарський суд скасував рішення попередніх судових інстанцій про стягнення штрафу з Національної телекомпанії України (НТКУ) у розмірі майже 10,6 мільйона євро на користь Euronews і передав справу на новий розгляд до Господарського суду Києва, але з іншим складом суддів. Про це повідомляє «Телекритика».

Так, згідно з рішенням від 19 липня, касаційна скарга НТКУ на відповідну постанову Апеляційного суду Києва була частково задоволена.

Як говориться в поясненні рішення Вищого господарського суду, оскільки судами попередніх інстанцій були допущені порушення норм процесуального права при прийнятті оскаржуваних судових актів, як рішення місцевого господарського суду, так і постанову суду апеляційної інстанції, підлягають скасуванню з передачею справи на новий розгляд до господарського суду міста Кіева.

Аліса Стоянова

- 25 липня, 2016



RATVODДата: Вівторок, 26.07.2016, 10:35 | Повідомлення # 17
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Verizon близька до придбання Yahoo



Схоже, що компанія Verizon стане новим власником Yahoo. Як очікується, у понеділок компанії оголосять про укладення угоди ціною в 5 мільярдів доларів

Видання Recode з посиланням на анонімні джерела повідомило про те, що дві компанії ось-ось оголосять про угоду, ціна якої, за приблизними підрахунками, складе 5 мільярдів доларів.

Офіційно про цю угоду може бути оголошено в понеділок, оскільки обидві компанії зацікавлені в тому, щоб це сталося до наміченої на вівторок публікації фінансових результатів компанії Verizon за підсумками кварталу.

Про майбутню операцію повідомляє також агентство Bloomberg, в якому прогнозують появу офіційної заяви вранці у вівторок, а саму угоду оцінюють в 4,8 мільярда доларів.

Умови угоди, по всій видимості, в руки журналістів поки не потрапили; також неясно - чи охоплює вона пакет патентів , які належать Yahoo і об'єкти нерухомості. І, зрозуміло, угода повинна дістати схвалення регуляторних органів.

Однак уже сама новина про те, що дві компанії досягли згоди по угоді, означає закінчення аукціону, який оголосила компанія Yahoo на початку року і в який вже включилося кілька зацікавлених структур, включаючи приватні інвестиційні компанії.

Придбання Yahoo компанією Verizon, що є одним з найбільших гравців на телекомунікаційному ринку США, також стане фінальним акордом у бурхливій історії одного з першопрохідців інтернет-індустрії. Компанія Yahoo була заснована в 1994 році як один з перших каталогів, покликаних допомогти користувачам зорієнтуватися в зароджуючому морі веб-сайтів.

Однак в останні десять років удача відвернулася від Yahoo - в першу чергу, цьому посприяло поява молодих конкурентів типу Google і Facebook, які переманити до себе значні маси користувачів і відтягли рекламодавців. У 2012 році компанія Yahoo призначила на посаду генерального директора Марісса Мейер - одного з перших інженерів Google, намагаючись таким чином відновити свої позиції на ринку. Втім, даний крок не приніс бажаного результату у вигляді збільшення доходів і вся група інвесторів, на чолі з компанією Starboard, все більш наполегливо пропонувала Yahoo продати себе.

Після переходу у власність компанії Verizon компанією Yahoo буде керувати ще один колишній співробітник Google: Тім Армстронг. Тім раніше обіймав посаду генерального директора компанії AOL, яку Verizon викупила в 2015 році і саме йому пророкують посаду керівника створюваної об'єднаної групи інтернет-проектів Verizon, яка об'єднає в собі Yahoo і AOL, з'єднавши тим самим технології онлайн-реклами та інші важливі активи.

Чи зможе Армстронг досягти успіху в справі, з якій не впоралася низка керівників, які змінювали один одного і відродити колишню славу і прибутковість Yahoo?
Поживемо - побачимо!

- 25 липня, 2016

Редакція


RATVODДата: П`ятниця, 09.09.2016, 08:39 | Повідомлення # 18
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Телекомпалата України поповнилася

новими учасниками




Під час чергових зборів Телекомунікаційної палати України, яке проходило 6 вересня, було прийнято рішення про вступ чотирьох нових учасників в асоціацію: Divan.TV, адвокатське об'єднання «Юскутум», інтернет-провайдер «Mixnet» і державне підприємство УДЦР.

Глава ради асоціації Тетяна Попова зазначила:

«Для Телекомпалати України одним з пріоритетних завдань є об'єднання легальних гравців ринку електронно-цифрових комунікацій, які підтримують позицію необхідності подолання існуючих бар'єрів у процесі подальшого розвитку галузі. Нові учасники поділяють наші погляди і зміст Декларації про чесному веденні бізнесу, разом ми будемо працювати над досягненням певних цілей і завдань, фокусуючись, в першу чергу, на результат ».

Аркадій Канюка, виконавчий директор Divan.TV:

«Наша мета - надати доступ до українського телебачення всьому світу. На сьогоднішній день вже в 200 країнах світу завдяки нашому сервісу телеглядачі можуть легально дивитися популярні українські телеканали. Ми вже налагодили контакт з посольствами Польщі, Канади та Ізраїлю. У соціальних мережах контактуємо з українськими діаспорами по всьому світу. Ми зацікавлені у співпраці з Телекомунікаційної палати України, оскільки маємо спільну мету - сприяти розвитку сфери телекомунікацій в Україні. Сподіваємося, що вступ в Телекомпалати посприяє просуванню інтересів учасників ринку телекомунікацій на законодавчому рівні ».

Артем Афян, керуючий партнер АО «Юскутум»:

«Для нашої компанії одним з пріоритетних напрямків в юридичній практиці є високотехнологічні сфери бізнесу. Ці сфери - майбутнє нашої країни. Ми - перша компанія в Україні, яка сформувала практику IT-права. Продовжуючи тенденцію правової підтримки бізнесу в сфері інформаційних технологій, ми першими в Україні серед юридичних компаній створили практику, яка займається виключно телекомунікаціями. Ми доклали чимало зусиль для захисту бізнесу в цих галузях і не менше зусиль докладаємо для створення правових умов їх розвитку. Тому ми віримо, що досвід і кваліфікація нашої команди в цих сферах будуть корисні при досягненні цілей, які ставить перед собою Телекомунікаційна палата України. Сподіваюся, що крім того, що ми вже на відмінно відстоюємо законні інтереси бізнесу, ми також маємо наміру серйозно взяти участь у формуванні майбутнього телеком-права України. І зробимо це разом з Телекомунікаційної палати України ».

Вікторія Трощенко, директор інформаційно-телекомунікаційного напряму УДЦР:

«Український державний центр радіочастот забезпечує ефективне і раціональне використання радіочастотного ресурсу держави, і завдяки ефективному менеджменту та кропіткій роботі висококваліфікованого персоналу відіграє головну роль у розвитку телекомунікацій в Україні та впровадженні європейських стандартів якості зв'язку. Ми сподіваємося, що членство в Телекомпалати допоможе нам знайти нових друзів і партнерів, спільно з якими ми більш активно розвиватимемо телекомунікаційну галузь країни, використовуючи для цього виробничий і науковий потенціал нашого підприємства ».

Денис Купрєєв, інтернет-провайдер «Mixnet»:

«Наша компанія вже майже 10 років працює на ринку телекомунікацій України, надаючи послуги підключення до мережі Інтернет, телефонії й цифрового телебачення і забезпечуючи своїх абонентів стабільною і якісним зв'язком та інноваційними сервісами. Зараз ми активно працюємо над розширенням спектра пропозицій і карти покриття. Розвиваючи бізнес, бачимо також необхідність брати активну участь у розвитку телеком-галузі в цілому. Ми поділяємо погляди і дії Телекомунікаційної палати України та готові активно співпрацювати і сприяти досягненню загальних цілей. Також ми розраховуємо на допомогу Телекомпалати в подоланні бар'єрів на законодавчому рівні і висококваліфіковану юридичну підтримку і консультації. Звичайно ж, спільними зусиллями ми прагнемо отримати результат і нові можливості для зростання і розвитку як бізнесу, так і галузі ».


Нагадаємо, раніше супутниковий провайдер Viasat вийшов з Телекомпалати України, оскільки вважає, що асоціація просуває інтереси окремих гравців ринку платного телебачення, а не всієї галузі.

Аліса Стоянова

- 8 вересня, 2016



RATVODДата: П`ятниця, 09.09.2016, 08:46 | Повідомлення # 19
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Прийнято за основу

законопроект про нові штрафи Нацради




Розміри штрафів складають 5%, 10% і 25% від суми ліцензії.


Сьогодні Верховна Рада прийняла в першому читанні за основу проект закону №4815, яким передбачається значне розширення повноважень Національної ради. За нього проголосувало 250 народних депутатів.

Законопроект «Про внесення змін до Закону України« Про телебачення і радіомовлення» (щодо удосконалення процедури застосування санкцій Національною радою)» пропонує прописати в самому профільному законодавстві розміри штрафів та порушення, за які вони накладаються на ліцензіатів.

Сума грошових стягнень становить 5%, 10% і 25% від суми ліцензії. Менші штрафи призначаються за межі не грубі порушення, якщо після оголошення попередження порушення не були усунені. Найбільший штраф в 25% буде призначатися за грубі порушення, в незалежності від того, оголошувалося чи раніше попередження. Штраф також не може накладатися, якщо з часу порушення минуло більше одного календарного року.

Для телерадіоорганізацій передбачені наступні штрафи:

25% - за:

заклики до насильницької зміни конституційного ладу України;
заклики до розв'язування війни, агресивних дій або їх пропаганди, і / або розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, і / або приниження національної честі та гідності;
пропаганду винятковості, зверхності або неповноцінності осіб за ознаками їх релігійних переконань, ідеології, належності до тієї чи іншої нації або раси, фізичного або майнового стану, соціального походження.


10% - за:

трансляцію програм та передач, в яких телеглядачам і / або радіослухачам надаються послуги з ворожіння та гадання, а також платні послуги у сфері народної та / або нетрадиційної медицини;
трансляцію програм або відеосюжетів, які можуть завдати шкоди фізичному, психічному чи моральному розвитку дітей та підлітків, якщо у них є можливість їх дивитися;
трансляцію телепередач, виготовлених після 1 серпня 1991 року, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора і їх окремих дій, що виправдовують і визнають окупацію територій України (для застосування цієї норми використовуються визначення і критерії, встановлені законом «Про кінематографію»);
трансляцію аудіовізуальних творів (фільмів, телепередач, крім інформаційних і інформаційно-аналітичних передач), одним з учасників якого є особа, внесена до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, оприлюдненою на web-сайті центрального органу виконавчої влади, який забезпечує формування державної політики в сферах культури і мистецтв;
поширення і рекламу порнографічних матеріалів і предметів;
пропаганду наркотичних засобів, психотропних речовин з будь-якою метою їх застосування.


5% - за:

порушення умов ліцензії (визначених ліцензією на мовлення та додатками до нього) і / або ліцензійних умов.

Для провайдерів передбачені наступні штрафи:

25%- за ретрансляцію програм і передач, які не включені до переліку програм, ретранслюються за рішенням Національної ради;
10% - за незабезпечення абонентів можливістю перегляду програм універсальної програмної послуги;
5% - за порушення умов ліцензії (певних ліцензій і додатків до неї) та / або ліцензійних умов.


У разі якщо телерадіокомпанія має кілька ліцензій з різними способами поширення, але з однаковою програмною концепцією, розмір штрафу буде встановлюватися з самого нарахованого розміру ліцензійного збору. Якщо ж мовник має кілька ліцензій з однаковими способами розповсюдження телерадіопрограм і з однаковою програмною концепцією, але на різні території мовлення, тоді сума штрафу буде встановлюватися шляхом складання сум штрафів.

Якщо порушник не призведе свою діяльність до встановлених норм після санкцій «попередження» і «стягнення штрафу» чи не виконає постанову Нацради у встановлені ним строки, регулятор може звертатися до суду з позовом про анулювання ліцензії. Інформація про накладення штрафу повинна бути опублікована на офіційному сайті Національної ради, а копія відправлена ​​ліцензіату. Протягом наступних 30 днів ліцензіат зобов'язаний буде сплатити штраф. За кожен день прострочення сплати передбачена пеня (1% суми штрафу). У разі несплати штраф стягуватиметься за рішенням суду.

Автори законопроекту також пропонують доповнити перелік підстав для переоформлення ліцензії, додавши до них зміни відомостей про засновників / власників. Відповідно, ліцензіати під час такого переоформлення ліцензій будуть зобов'язані подавати відомості про структуру власності з урахуванням внесених змін.

Аліса Стоянова

- 8 вересня, 2016



RATVODДата: Понеділок, 19.09.2016, 20:31 | Повідомлення # 20
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Ліцензійний збір

для телеканалів і провайдерів подорожчає




Члени Національної ради на минулому засіданні 15 вересня проголосували за прийняття проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Методики розрахунку розмірів ліцензійного збору за видачу або продовження строку дії ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги, визначення розміру плати за переоформлення ліцензії та видачу дубліката ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги». Про це повідомляється на сайті регулятора.

Згідно з певним порядком розробником цього документа є Державний комітет телебачення і радіомовлення України. Прийняте рішення з проектом постанови будуть спрямовані в держорган для подальшого затвердження Кабінетом Міністрів України.

На сьогодні документ не оприлюднений, тому точна нова сума ліцензійних зборів для телеканалів і провайдерів поки ще невідома.

Як зазначив голова Нацради Юрій Артеменко, для підтримання технологічної нейтральності в документі окремо виділені технології ОТТ і DTH, а також супутникове мовлення.

Аліса Стоянова

- 8 вересня, 2016



RATVODДата: Четвер, 13.10.2016, 16:41 | Повідомлення # 21
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Google і Facebook збираються спільно

побудувати першу підводну кабельну систему




Дві всесвітньо відомі корпорації об'єднаються,
щоб протягнути підводний оптоволоконний кабель між Лос-Анджелесом і Гонконгом.


Про це розповіли «Актуальні новини».

Мета побудови підводної системи – надання високошвидкісного доступу в Інтернет для Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Проект, назва якого Pacific Light Cable Network, був наданий Google 12 жовтня.

Це буде перший досвід будівництва підводної кабельної системи між двома містами. Проект орієнтований на забезпечення 80 мільйонів людей високошвидкісним інтернетом. Приблизна пропускна здатність кабелю складе 120 терабіт в секунду.

«PLCN призначений для країн, технології інфраструктури, що дозволить нам самостійно вибирати мережеве обладнання та оновити оптичну технологію», — розповіли в Google.

Найдовша з існуючих, нова кабельна мережа простягнеться на 12 800 км. Google і Facebook почнуть співпрацю з компаніями зв'язку TE SUBKOM і Pacific light, які будуть передавати дані для проекту.

Pacific Light Cable Network планують ввести в експлуатацію в 2018 році.

«Треба сказати, це приємно, коли технологічні гіганти, такі як Google і Facebook стають співінвесторами в PLCN. Це сильний сигнал, який допоможе задовольнити потреби у створенні потенціалу для інтернету та міжнародних послуг зв'язку на всій території Азіатсько-Тихоокеанського регіону», — заявив представник TE SUBKOM.

Микита Наумов

- 13 жовтня, 2016



RATVODДата: Субота, 15.10.2016, 15:44 | Повідомлення # 22
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Гіганти сектора телекомунікацій і автопрому

створили
Автомобільну асоціацію 5G




Три виробники автомобілів і п'ять гравців ринку зв'язку створили Автомобільну асоціацію 5G (5G Automotive Association),
мета якої полягає в тому, щоб розвивати і активно просувати комерційні пропозиції для сфери підключених транспортних засобів
.


Безпрецедентне співробітництво між трьома провідними німецькими автомобільними брендами пов'язано з їх спільним надбанням служби HERE Maps від Nokia, і до даної трійці в рамках крос-індустріального партнерства приєднаються Huawei, Intel, Qualcomm, Ericsson і фінський бренд. Не так багато подібних проектів охоплює таку кількість великих корпорацій, тому результати будуть досить цікавими.

Мета асоціації полягає в розробці рішень в галузі зв'язку та стандартизації протоколів, які повинні забезпечувати зв'язок між автомобілями, а також інтелектуальних рішень з транспортування даних - зокрема, між автомобілями та інфраструктурою.

У прес-релізі, підготовленому компанією BMW, говориться, що Автомобільна асоціація 5G повинна допомогти задовольнити потреби суспільства в мобільних технологіях зв'язку, а також у вирішенні проблем безпеки на дорогах завдяки використанню сучасних технологій.

Компанії, що сформували Асоціацію, планують працювати з мобільними мережами нового покоління, які працюють в стандарті 5G і останніми технологіями LTE.

Завдяки наявності нових технологій, Автомобільна асоціація 5G буде використовувати стільникову технологію «машина-до-всього» (відома також як C-V2X). З точки зору дилетанта, суть даного партнерства полягає в створенні надійних інтернет-з'єднань, доступних для підключення будь-якого автомобіля на дорозі, які також дадуть можливість автомобілям «спілкуватися» один з одним.

Оскільки автовиробники залучили до роботи над проектом п'ять серйозних гравців з сектора зв'язку та технологій, вони впевнені в тому, що в моделях, які будуть розроблені в процесі партнерства, будуть використані останні напрацювання з цієї сфери.

Завдяки високим швидкостям, доступним в мережах 5G, автомобілі зможуть підключатися до більшої кількості різних пристроїв, ніж будь-коли раніше, а створювана мережа зможе передавати безпрецедентні обсяги даних зі значно меншою затримкою.

Безумовно, члени Асоціації повинні бути впевнені в тому, що створювана мережа виведе зв'язок на якісно новий рівень. Ніхто не бажає жити в страху того, що його або її самохідна машина, підключена до Інтернету, може якось постраждати через відсутність зв'язку, викликаного відключенням Інтернету.

Використання декількох рішень від різних гравців телекомунікаційної індустрії має забезпечити рівень надійності, достатній для підтримки роботи мережі.

Борис Скуратівський

- 14 жовтня, 2016



RATVODДата: Середа, 02.11.2016, 11:13 | Повідомлення # 23
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Нацрада зможе штрафувати телеканали

за власною ініціативою




Нові умови попереджень і штрафів від Нацради підтримали 236 депутатів Верховної Ради України.


Про це пишуть «Українські новини».

Так, згідно з Законопроектом №4815, відтепер Національна рада має право особисто призначати штрафи телеканалам, які порушують закон. Розмір штрафу буде розраховуватися щодо призначеного розміру ліцензійного збору за видачу ліцензії. Залежно від ступеня порушення, штрафи стягуватимуться в трьох розмірах: 5%, 10% і 25%.

Так, за розпалювання расової, національної або релігійної ворожнечі і ненависті, пропаганду винятковості, переваги, заклики до насильницької зміни конституційного ладу України, приниження національної честі та гідності, заклики до розв'язування війни, агресивних дій або їх пропаганди Нацрадою призначатиметься штраф в розмірі 25% ліцензійного збору.

Крім цього, штраф в розмірі 25% може отримати провайдер програмної послуги, в разі ретрансляції передач, яких немає в переліку схвалених Нацрадою програм.

У тому випадку, якщо транслятор не усунув порушення в призначені терміни після винесення попередження і оплати штрафу, Нацрада подає позов до суду з метою анулювання ліцензії порушника.

Крім того, відтепер регулятор має право застосовувати до порушника штраф незалежно від того, чи отримував він санкцію «винесення попередження».

Нагадаємо, сьогодні вранці, 1 листопада, генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія звільнився зі своєї посади за власним бажанням.

Микита Наумов

- 01 листопада, 2016



RATVODДата: Четвер, 03.11.2016, 18:07 | Повідомлення # 24
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Громадське телебачення має стартувати в Україні

з 1 січня 2017 року




Українське суспільне телебачення має бути запущено 1 січня майбутнього року,
повідомив міністр інформаційної політики Юрій Стець в ефірі телеканалу «112 Україна».


«Я не бачу зараз чому, через які перешкоди може бути зірваний процес системи суспільного мовлення в Україні. До кінця року всі точні нормативно-правові документи будуть закриті ... З 1 січня має на повну потужність заробити той проект, який називається громадське телебачення, громадське радіо України. Конкретно, я думаю, що на наступному засіданні Кабміну ми будемо вживати всіх постанови », - повідомив він.

Нардеп Вікторія Сюмар зазначила, що в найкоротші терміни повинен бути затверджений статут ПАТ «Національна громадська телерадіокомпанія України». Якщо цього не відбудеться - запуск громадського мовлення може бути перенесений.

«Статут НСТУ повинен бути затверджений як можна швидше, 8 міністерств, шановні панове міністри, я дуже прошу, ми готові зустрітися з членами комітету, журналістами. Прийти до вас і узгодити всі нюанси, які у вас виникають за статутом НГТУ, щоб протягом місяця цей статут з'явився. Якщо ми до нового року цього не зробимо, ми на рік відкладемо реформу », - пояснила Сюмар.

Раніше український прем'єр Володимир Гройсман доручив Юрій Стеця не допустити загроз появи в Україні громадського телебачення.

Микита Наумов

- 03 листопада, 2016



RATVODДата: Четвер, 03.11.2016, 19:30 | Повідомлення # 25
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
В уряді підтримали відставку

глави
НТКУ Аласанія




Кабінет міністрів схвалив звільнення генерального директора Національної телекомпанії України Зураба Аласанія,
передає Інтерфакс.


Таке рішення було прийнято в середу, 2 листопада.

«Уряд схвалив звільнення З.Аласанія», - заявив глава Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Ряд політиків утрималися від цього рішення під час голосування. Рішення про відставку гендиректора НТКУ не підтримали міністр молоді та спорту Ігор Жданов, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, а також Володимир Омелян - міністр інфраструктури України.

Як стало відомо раніше, вранці 1 листопада гендиректор НТКУ Зураб Аласанія прийняв рішення звільнитися за власним бажанням. Причинами для цього послужили проблеми з держфінансуванням Громадського телебачення, а також велика неясність з бюджетом «Євробачення - 2017».

Аласанія вступив на посаду глави НТКУ 26 березня 2014 року - в якості кандидата на місце гендиректора його запропонувала медіа-спільнота.

Микита Наумов

- 03 листопада, 2016



RATVODДата: П`ятниця, 25.11.2016, 18:52 | Повідомлення # 26
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Нацрада затвердила

новий склад
УПП для різних областей




Нацрада прийняла три рішення про затвердження Переліку програм УПП: для території України, обласних центрів (у тому числі Києва і Севастополя) і для 24 областей України та Кримського півострова. Про новий склад УПП розповів член Нацради Олег Черниш. В УПП для території України міститься три телеканали: «UA: Перший», «Культура», «Рада», а також три радіостанції: «Українське радіо», «Культура» і «Луч».

УПП для обласних центрів, Києва та Севастополя, містить телеканали «UA: Перший», «Культура» і «Рада», радіостанції «Українське радіо», «Луч» і «Культура», а також місцеві та регіональні телеканали, які здійснюють ефірне аналогове і цифрове мовлення в обласних центрах.

УПП для областей і Криму містить телеканали «UA: Перший», «Культура» і «Рада», радіостанції «Українське радіо», «Луч» і «Культура», а також місцеві та регіональні телеканали, які здійснюють ефірне аналогове і цифрове мовлення на території цих областей.

Крім цього, в складі УПП є різниця в залежності від технології провайдера. Для технологій ММДС і МІТРІС немає УПП в зв'язку з використанням обмеженого радіочастотного ресурсу. Для технологій DVB-T і Dvb-t2 немає УПП через використання провайдерами обмеженого радіочастотного ресурсу та ліцензування каналів на конкурсній основі. Для технологій ОТТ (інтернет) і DTH (супутник) застосовується склад УПП для всієї території України, оскільки ці технології передбачають можливість надання послуги відразу по всій Україні.

Для IPTV (кабельне ТБ через інтернет-протокол) і цифрових кабельних мереж застосовується склад УПП в залежності від території, на яку видана ліцензія. Для аналогових кабельних мереж УПП не включає радіостанції в зв'язку з обмеженим ресурсом цих мереж. 25 листопада Нацрада оприлюднила рішення і додатки до них з переліками програм УПП.

Рішення про затвердження Переліків програм УПП Нацрада прийняла відповідно до недавно прийнятого закону «Про внесення змін до Закону України« Про телебачення і радіомовлення » (щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій в складі універсальної програмної послуги)». Рішення Нацради вступлять в силу разом з законом посилання - 1 січня 2017 року.

Але Нацрада буде просити мовників і провайдерів прискорити укладання договорів про ретрансляцію телеканалів, що з 1 січня 2017 року виходять зі складу УПП, щоб не виникло «черг» перед Новим роком. Так повідомив голова Нацради Юрій Артеменко. Нагадаємо, 6 жовтня Верховна Рада прийняла закон про зміну складу УПП (законопроект № 3504), а 3 листопада його підписав Президент України. Закон також вступить в дію 1 січня 2017 року.

Закон передбачає, що до складу УПП входять телерадіопрограми ПАТ «Національна громадська телерадіокомпанія України» (в даний час в процесі створення на базі Національної телекомпанії України), парламентського телеканалу «Рада», а також місцеві та регіональні ефірні аналогові і цифрові телеканали, які мовлять в межах не більше як однієї області і не здійснюють ретрансляцію програм інших мовників і не володіють іншими ліцензіями на ефірне мовлення в інших областях.

При цьому, загальнонаціональні комерційні телеканали вилучаються зі складу УПП і переходять до договірних відносин з провайдерами.

Микита Наумов

- 25 листопада, 2016




RATVODДата: Середа, 07.12.2016, 19:44 | Повідомлення # 27
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
За фактом незаконного заволодіння

державними коштами
концерну РРТ порушено справу




Протиправне заволодіння коштами на суму 2,9 млн грн було зафіксовано
Військовою прокуратурою Центрального регіону України, передає Інтерфакс
.


Сума призначалася для будівництва телевізійно-передавальної станції в Ніжині Чернігівської області.

Договір на будівництво станції було укладено в 2013 році і припускав 2 роки робіт.

«На виконання умов договору, Концерн оплатив кошти як аванс в сумі 2,9 млн грн. Втім, в даний час будівельні роботи так і не були розпочаті, а сплачені кошти не повернуті державній установі », - повідомили у військовій прокуратурі.

Порушено справу за ч.5 ст.191 КК України за фактом заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах.

Микита Наумов

- 07 грудня, 2016


RATVODДата: Понеділок, 19.12.2016, 11:13 | Повідомлення # 28
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
У Телекомпалату України увійшли п'ять нових компаній



15 грудня поточного року пройшло підсумкове засідання Ради і загальні збори української телекомунікаційної палати
- було вирішено прийняти п'ять нових учасників телпа: ТОВ «Анте Медіам» (дата-центр Парковий), ДП НТЦ «УАРНет», ТОВ «Незалежне рейтингове агентство« БігДата ЮЕЙ » , ТОВ «Трініті Телеком» і ТОВ «Ретн».


Дані компанії також приєдналися до підписантів декларації і висловилися про бажання посприяти чесній конкуренції і рівних умов ведення бізнесу на ринку цифрових комунікацій України.

Нові учасники Асоціації активно обговорювали основні завдання ТелПУ на 2017 рік і прагнуть спільно працювати над їх досягненням.

Крім того 15 грудня обрали новий склад Ради Асоціації, до якого увійшли:

Тетяна Попова (Емплот); Вікторія Цомая (Воля); Анна Некраха (Датагруп); Сергій Бойко (БігДата ЮЕЙ); Вікторія Трощенко (УДЦР); Петро Яцук (датацентр «Парковий»); Олександр Усачов (Фрінет).

До складу Дисциплінарного комітету ТелПУ увійшла Олена Урбан - уповноважений представник від ДП НТЦ УАРНет.

Деякі нові члени ради залишили свої коментарі.

«В Україні відбувається процес перезавантаження економічних і політичних систем. І галузь електронних комунікацій, яка при своїй природі є передовою і інноваційної, знаходиться на піку цих змін, складаючи основу економіки нового покоління. У цих умовах найважливішим завданням є кардинальне оновлення законодавчого поля, створення умов для розвитку ринку на принципах реальної конкуренції. Датацентр «Парковий», як один з найбільших гравців в своєму сегменті, безумовно не може залишатися осторонь і бачить, що саме Телекомунікаційна палата України, яка об'єднує провідних представників телеком-ринку і займає досить активну позицію, є ефективним лобістом законодавчих ініціатив і захисником інтересів суб'єктів ринку . Якщо ми хочемо, щоб наш ринок розвивався в цивілізованих умовах, ми повинні самі ці умови створювати і просувати їх закріплення на всіх рівнях », - розповів Петро Яцук.

«БігДата ЮЕЙ - це компанія, яка розвиває новий проект, спрямований на дослідження і аналіз ринку цифрових розваг і комунікацій в Україні. Як член Ради Асоціації і як Голова дисциплінарного комітету я планую і надалі займатися популяризацією і вдосконаленням правил і стандартів ділової етики серед учасників нашої Діджитал-індустрії », - пояснив Сергій Бойко.

«ДП НТЦ« УАРНет »- це магістральний Інтернет-провайдер, який працює на ринку телекомунікацій з 1993 року і обслуговує оператори зв'язку, органи державної влади та місцевого самоврядування, корпоративних замовників, наукові та освітні заклади. Ми повністю підтримуємо основні напрямки діяльності Телекомунікаційної палати України та сподівається на конструктивну співпрацю в майбутньому », - розповіла Олена Урбан.

Олександр Резунов: «Ми прагнемо досягти впровадження однакових правил для всіх учасників, які працюють в сфері телекомунікацій, і сподіваємося, що завдяки участі в Телекомпалати України ми зможемо об'єднати зусилля з нашими однодумцями і домогтися більшого прогресу в процесі створення рівних умов для кожного».

Телекомунікаційна палата України - це об'єднання легальних гравців ринку телекомунікаційних послуг, які виступають за створення рівних умов та сприятливого середовища для ведення чесного бізнесу в сфері Інтернет-комунікацій і телебачення. Об'єднуємося, добиваємося, відстоюємо, ініціюємо!

Микита Наумов

- 16 грудня, 2016




RATVODДата: П`ятниця, 20.01.2017, 19:55 | Повідомлення # 29
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
В Україні офіційно зареєстрували

Національну громадську телерадіокомпанію




19 січня Міністерство юстиції зареєструвало публічне акціонерне товариство «Національна громадська телерадіокомпанія України»
(НГТУ) як юридична особа і припинило діяльність юридичної особи «Національна телерадіокомпанія України» (НТКУ).
Про це йдеться в повідомленні Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення.


НГТУ зареєстрована в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, і базується в Києві по вул.Мельникова, 42.

У базі держреєстру засновником фізособи числиться держава в особі Кабінету міністрів України, керуючим органом - Державний комітет телебачення і радіомовлення України. Кінцевий бенефіціарний власник відсутній.
Датою реєстрації юрособи зазначено 20 лютого 1995 року, ідентифікаційний номер 23152907, під яким раніше була зареєстрована НТКУ. Розмір статутного капіталу склав 2 млрд 544 млн 273 тис грн.

У найближчі кілька днів почне функціонувати Наглядова рада НСТУ, в який входять: Євген Глібовицький, Тетяна Лебедєва, Володимир Бринзак, Вадим Міський, Олексій Панич, Наталія Скрипка, Віктор Таран, Тарас Шевченко, Володимир Яворівський, Ігор Хохич, Віталій Портников, Сергій Таран, Лаврентій Малазонія, Світлана Остапа, Тарас Аврахов, В'ячеслав Козак, Дар'я Карякіна ..

За словами першого заступника голови НТКУ Олександра Харебіна, озвученим в кінці 2016 року, повномасштабна модернізація НТКУ в НГТУ обійдеться приблизно в сто мільйонів доларів.

Раніше міністр інформполітики Юрій Стець заявив, що повноцінна робота громадського ТБ в Україні почнеться влітку 2017 року.

НГТУ створена на базі Національної телекомпанії України, а також Національної радіокомпанії України, ДТРК «Культура» та обласних державних телерадіокомпаній.

- 20 січня, 2017

Редакція


RATVODДата: Середа, 22.03.2017, 22:36 | Повідомлення # 30
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Наглядова рада Суспільного вирішила

не робити заяв щодо дивного наказу
Анни Бичок




Члени Наглядової ради Національної громадської телерадіокомпанії України на вчорашньому засіданні провалили голосування за зверненням до в.о. голови правління НГТУ Ганни Бичок через наказ, що забороняє співробітникам НГТУ коментувати питання діяльності компанії без її згоди. Офіційно голосування не вдалося, оскільки не було кворуму. Втім, в ході дискусії спливло кілька цікавих нюансів.

Член Наглядової ради Євген Глібовицький просив не зв'язувати наказ Бичок з введенням цензури в НГТУ, оскільки він не стосується контенту мовника. На думку Глібовицького, варто було висловити стурбованість наказом і рекомендувати переглянути його або скасувати як такий, що суперечить місії НГТУ. І взагалі, в квітні у Громадського буде інший керівник, який скасує цей наказ.

Глібовицького підтримали Світлана Остапа, Тарас Шевченко, Лаврентій Малазонія і Віталій Портников. Останній зазначив, що наказ Бичок загрожує НГТУ іміджевими втратами, а тому потрібно перестрахуватися і все ж зробити публічну заяву від імені Наглядової ради, «оскільки є всі ознаки того, що Бичок залишиться на чолі НГТУ надовго». Цікаво, на що це натякав Віталій? Невже Наглядова рада не вибере главу НГТУ в квітні?

Присутні почали дискутувати, чи загрожує наказ Бичок іміджу НГТУ. Глава наглядової ради Тетяна Лебедєва розповіла, що «спостерігачам» отримали від керівника НГТУ пояснення: аргументуючи важливість наказу, вона послалася на ряд документів, прийнятих в НТКУ раніше і не скасованих з появою Громадського. Зокрема, положення про конфіденційність інформації, прийняте 16 січня 2014 року як додаток до трудового договору. Дату прийняття документа Лебедєва назвала «зловісним», мабуть, пов'язуючи з диктаторськими законами Януковича, прийнятими в цей день. У наказі Бичок, на думку Лебедєвої, немає нічого незаконного - він хіба що вводить санкції за порушення. Тетяна запропонувала не поспішати із заявою і вивчити документи. Главу Наглядової ради частково підтримав Вадим Місько, інші промовчали.

Свого керівника захищала юрист НГТУ Олена Любченко, яка відзначила, що документ про конфіденційність був прийнятий не в 2014-му, а в 2010-му. На її думку, глава НГТУ не збиралася робити замах на свободу слова, а наказ був підписаний «через низку обставин, пов'язаних з тим, що НСТУ організовує «Євробачення» і виконує умови міжнародного договору, що містить пункти про конфіденційність інформації». Юристу тут же заперечили: оскільки на «Євробачення» витрачаються державні кошти, інформація не може бути конфіденційною за визначенням, а в наказі чітко вказано, що на НГТУ конфіденційною вважається будь-яка інформація.

Цікаво, що у працівників радіо «Промінь» інша думка про справжні причини появи наказу. За їхньою версією, Бичок забила тривогу після радіоконкурсу Нацради, в якому не брав участі «Промінь»:



Наступне засідання Наглядова може провести вже в квітні. І це буде підведення підсумків конкурсу на посаду голови правління НГТУ. Інтрига ...

22.03.2017



Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Телекомунікації. Аналітика та прогнози
  • Сторінка 2 з 7
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 6
  • 7
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024