FORUM TV-SATЧетвер
18.04.2024, 23:23

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 12
  • 13
  • »
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Новини ІНТЕРНЕТу
Новини ІНТЕРНЕТу
RATVODДата: Субота, 17.10.2009, 19:44 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Новини ІНТЕРНЕТу



9 правил пошуку інформації в GOOGLE,

про які не знають 96% користувачів




RATVODДата: Субота, 17.10.2009, 19:57 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Інтернет для мільйонів через "Глонасс"

Масовий широкосмуговий доступ в інтернет через супутник -
новий проект розробника «Глонасс», який буде представлений президентові.

На це потрібно 6 млрд крб. з бюджету і ще 11 млрд крб. приватних інвестицій.

Один з чотирьох проектів, які за задумом Мінкомзв"язку можуть перетворити російський телекомунікаційний ринок і потребують підтримки президентської комісії з модернізації економіки, - створення супутникової системи широкосмугового доступу в інтернет в Као-діапазоні (див. вріз). Це витікає з матеріалів робочої групи при комісії.
У проект пропонується вкласти 6 млрд крб. бюджетних коштів, а всього буде потрібно 17,23 млрд крб., але широкосмуговий доступ в інтернет дістануть до 2 млн користувачів. Цьому допоможе у тому числі і зниження вартості терміналів разом з антенною системою до 8000 крб. (зараз мінімальна роздрібна ціна в Росії - приблизно 70 000 крб.), а вартості 1 Гб передаваної інформації - до 50 крб. (в операторів стільникового зв'язку зараз - 2350-2500 крб.), говориться в матеріалах комісії.

На російських супутниках доки немає устаткування для Ка-діапазону. ФГУП «Космічний зв'язок» (ГПКС) зараз працює над створенням трьох важких супутників з 26 транспондерами Ка-діапазону, запуск яких намічений на 2011-2012 рр. Але що представляється президентові проект передбачає запуск ще трьох супутників.

Ідея цього проекту належить ФГУП «РНДІ КП», розробляючому начинку для апаратів «Глонасс», говорить менеджер одного з VSAT-операторов. Якщо проект буде схвалений, то систему розроблятиме РНДІ КП, підтвердив його представник Олександр Зубахин. На проектування, створення і наземні випробування дослідного супутника передбачається направити 2 млрд крб. бюджетних коштів і ще 230 млн крб. позабюджетних. На створення апаратів (3,3 млрд крб.) бюджет не витратиться, зате запуск їх на орбіту (3 млрд крб.) буде повністю профінансований державою, говориться в матеріалах комісії. Ще 1,2 млрд крб. (з бюджету - 1 млрд крб.) буде витрачено на створення наземної інфраструктури. А на створення абонентських терміналів разом з антенною системою піде 7 млрд крб. позабюджетних засобів.

У прес-службі Мінкомсвязі не відповіли на питання, хто буде оператором створюваної системи. Чиновник міністерства передбачає, що їм міг би стати оператор «Глонасс». У прес-службі АФК «Система» (їй належить 51% оператора «Глонасс» ВАТ "НІС" повідомили, що не чули про цей проект. Цей проект варто розглядати у в'язці з іншими, які будуть представлені президентові, оскільки це пропозиція комплексна, підкреслює представник Мінкомзв"язку Олена Лашкина.

Два з них вже реалізуються компаніями «Связьинвеста»: «Ростелеком» використовує в будівництві магістральної мережі вітчизняне устаткування DWDM-пуск, а «Центртелеком» упроваджує на своїй мережі програмні комутатори (softswitch) російського виробництва. «Ростелеком» може прийняти участь і в третьому проекті, створенні федеральної мережі WiMax на вітчизняному устаткуванні. За словами представника «Связьінвеста» Ігоря Пшенічникова, холдинг, безумовно, братиме участь і в проекті супутникового ШПД, але як інвестор або як орендар ресурсу - ще не вирішено.

www.sat24.ru

Повідомляє:www.vedomosti.ru


RATVODДата: Четвер, 26.11.2009, 20:58 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Супутниковий інтернет в "КА" до 2013 року

Три супутники для забезпечення широкосмугового доступу в Інтернет
у важкодоступних регіонах будуть виведені на орбіту до 2013 року - Щегольов.

До 2013 року на орбіту виведуть три супутники но-діапазону для забезпечення широкосмугового доступу в Інтернет у важкодоступних регіонах. Про це повідомив сьогодні журналістам в Мінську глава Мінкомсвязі РФ Ігор Щегольов за підсумками першого дня саміту "З'єднаємо простір СНД".

За його словами, "Росія до 2013 року виведе на орбіту три супутники, які використовуватимуться для забезпечення масового широкосмугового доступу в Інтернет і до інших інформаційних ресурсів у важкодоступних регіонах". "Супутникові технології особливо важливі для Росії, де є території, куди важко провести лінії зв'язку і тому це буде дуже зручно", - сказав він. Тому, пояснив Щегольов, "планується через чотири роки вивести на орбіту три супутники, які передаватимуть подібного роду сигнал на дуже високих швидкостях і за розцінками які що кратно нижче нині існують". "Планується, що ціна приймального пристрою складе 8 тыс рублів, а за 1 гігабайт інформації користувачеві доведеться платити не більше 50 рублів", - додав він.

Загальна вартість реалізації проекту складе понад 17 млрд рублів, у тому числі 4,6 млрд рублів має бути виведені з бюджету на створення і виведення на орбіту трьох космічних апаратів. Космічні апарати планується вивести на орбіту в 2012-2013 роках, попередні проектні роботи вже проведені, відзначив глава Мінкомсвязі.

www.sat24.ru

Повідомляє:www.prime-tass.ru


RATVODДата: Вівторок, 09.02.2010, 19:21 | Повідомлення # 4
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Супутникові оператори

пускають в хід « єдиний » модем

Один за іншим супутникові оператори переходять на єдині рішення,
завдяки яким супутникові модеми поєднують в собі функції

прийому сигналу з супутника (у стандартах DVB-S і DVB-S2) і
відправки витікаючих запитів по мобільному зв'язку
(у стандарті GSM з підтримкою як GPRS, так і EDGE).

Наприклад, восени минулого року оператор супутникового телебачення «Оріон Експрес» разом з компанією HeliosNet почав надавати послуги супутникового доступу в Інтернет, заявивши про те, що послугою зацікавляться до 10% їх абонентів. Ледве пізніше компанія «Веселка Інтернет» запропонувала супутниковий модем, який, окрім прийому супутникового телебачення, дозволяє користувачам приймати сигнал з супутника і відправляти витікаючі запити за допомогою мобільного зв'язку. А з лютого 2010 року «ТРИКОЛОР-ТВ» запустив послугу з підключення до однобічного супутникового доступу в Інтернет.

«В операторів однобічного Інтернету зараз популярність набирають саме такий приймачі, що комбінують в одному пристрої функції прийому сигналу з супутника і відправки витікаючих запитів по мобільному зв'язку, - говорить генеральний директор «Сетьтелекома» Сергій Пехтерев. - Раніше це були DVB-S карта для комп'ютера і мобільний телефон або модем. Схема ж роботи однобічного Інтернету в будь-якому разі не міняється: прийом з Інтернету через супутник, а запит в Інтернет по іншому каналу, через іншого оператора».

«Це одне з рішень в області доступу до Інтернет, - уточнює генеральний директор компанії «РуСат» Сергій Алимов. - Такі пристрої набули поширення з огляду на те, що вони дешевші, ніж, наприклад, двосторонній супутниковий доступ (коли і зворотний канал йде через супутник, а не через GPRS».

При цьому пан Алимов відзначає, що західні виробники таких інтегрованих розробок (DVB-S/S2 +GSM/GPRS etc.) не пропонують. «У Росії є окремі розробки окремих компаній-операторів, що пропонують послуги «одностроннего» доступу, наприклад «Веселка-інтернет» і СТВ, - говорить Сергій Алимов. - Ці рішення на порядок дешевші за «двосторонні» системи, але обмежені в типові підтримуваних застосувань: можливі лише ті, які підтримують однобічну роботу, - интернет-броузинг (але не IP-телефонию або відеоконференції і так далі), тобто не підтримують додатка реального часу».

«Такі рішення значно зручніші для абонента, оскільки знімають головну проблему однобічного Інтернету - складність налаштування устаткування, - говорить Сергій Пехтерев. - Відповідно, вони і далі зажадаються ринком в разі, якщо ціна на такий пристрій знаходитиметься в межах до 4-5 тис. рублів. Для оператора «односторонки» додатковий плюс такого пристрою в тому, що він полегшить перехід абонентів на новий ресурсозберігаючий стандарт DVB-S2, прив'яже назавжди клієнта до себе. При звичайній схемі абонент може легко «перестрибнути» на іншого оператора».
Сергій Алимов відзначає, що «єдині» супутникові модеми коштують не більше 5 тисяч рублів за комплект (включаючи антену і МШУ) і на сьогоднішній день в Росії «однобічним» Інтернетом користується порядка 300-400 тис. абонентів.

В цілому ж, за даними TNS Gallup media, середньомісячна аудиторія Інтернету в Росії складає 27 млн. чоловік, що складає приблизно 45% населення. Порівнювати загальні і «супутникові» цифри, таким чином, поки складно. Проте не факт, що цього не можна буде робити в майбутньому. Наприклад, як повідомив торік міністр зв'язку і комунікацій РФ Ігор Щегольов, в 2013 році Росія планує запустити три супутники, що працюють в «діапазоні До» і що дозволяють забезпечувати як прийом, так і передачу даних на високих швидкостях для надання послуг широкосмугового інтернет-доступу у видалених регіонах.

Наталія Нелюбіна

ip-news.ru


RATVODДата: П`ятниця, 26.02.2010, 00:04 | Повідомлення # 5
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
ГПКС отримає 500 млн на Інтернет

Мінкомзв"язку пропонує виділити ФГУП "Космічний зв'язок" (ГПКС) 500 млн крб.
на розвиток супутникового широкосмугового інтернет-доступу.

Міністерство підготувало відповідний проект постанови уряду РФ "Про надання в 2010 р. субсидій для забезпечення високошвидкісного доступу в Інтернет через системи супутникового зв'язку".

Для здобуття субсидії ГПКС укладе договір з Мінкомсвязі. Як розповів репортерові ComNews знайоме з ситуацією джерело, цей договір повинен стати початком реалізації масштабної програми, в якій окрім ГПКС візьмуть участь Російський НДІ космічного приладобудування, НДІ Радіо і ВАТ "Связьінвест".

"Субсидії виділяються на розробку супутникової системи в до-діапазоні в рамках роботи групи "Космос і телекомунікації", створеній торік в рамках комісії при президентові по модернізації і технологічному розвитку економіки Росії, - говорить прес-служба Мінкомсвязі. - Субсидується ГПКС, тому що це генеральний замовник розробки системи в до-діапазоні".

Деталі проекту доки невідомі. Тим часом, в кінці минулого року ГПКС оголосило про плани по виходу на ринок кінцевих користувачів VSAT-сетей (див. новина ComNews від 1 жовтня 2009 р.). Тоді представники ГПКС відзначали, що, як і раніше, планують надавати послуги спеціальним споживачам і держструктурам, надавати послуги "хаббинга" для операторів, а також працювати з корпоративними клієнтами. При цьому вже на той момент компанія зарезервувала 70% ємкостей хаба в Хабаровську для одного із замовників. ГПКС пообіцяло забезпечити високу якість пропонованих послуг, проте і за вартістю планувало зайняти середній і верхній сегмент ринку.

Крім того, в 2006-2007 рр. ГПКС як підрядчик альтернативного оператора "Синтерра" забезпечило супутникові канали для підключення до Інтернету російських шкіл (в цілому через супутникові термінали тоді було підключено приблизно 7000 освітніх установ).

www.sat24.ru

www.comnews.ru


RATVODДата: П`ятниця, 12.03.2010, 16:50 | Повідомлення # 6
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
В інституті Герца навчилися передавати

цифрові дані через лампочки

Замість кабелю і Wi-Fi інтернет буде побудований на домашньому освітленні.
Дослідники Фраунгоферовського інституту телекомунікацій (Інститут Генріха Герца, входить в концерн PRIME,заснований урядом Німеччини), розробили технологію передачі даних через побутові світильники.

Інформація кодується в мерехтінні звичайних побутових світильників, розташованих на стелі або в торшерах, зворотна передача від комп'ютерів організовується за допомогою світлодіодів на корпусі. Середня швидкість передачі на випробуваннях склала 100-230 мегабіт в секунду. Максимальна - до 500 мегабіт.

Оскільки вживання в ролі носія видимого світла не вимагає ліцензії, воно у ряді випадків може виявитися цікавою альтернативою радіозв'язку Wi-Fi. До того ж світлові локальні мережі обмежені стінами кімнати (вихід світла через вікно буде мало продуктивний), а значить, вони не схильні до впливу перехресних перешкод і захищені від Wi-Fi-хакерів, переконана дослідник Олена Вучич і її колеги з Фраунгоферовського інституту телекомунікацій, передає Mignews.

Мерехтіння світла буде в мільйони разів частішим, ніж здатне помітити людське око, так що підключені до Інтернету світильники продовжать нормально виконувати свою основну функцію. Лампи розжарювання і люмінесцентні лампочки на роль передавачів не годяться: вони не можуть мерехтіти досить швидко, так що залишаються світлодіоди, які набувають все більшого поширення в побутовому освітленні.

Один білий світлодіод може забезпечити якісну передачу сигналу на відстань до 5 метрів, а декілька світильників здатні покрити своєю дією велике приміщення. Швидкість передачі (при прийнятних помилках і втратах) складає 100-230 мегабіт в секунду. І, як свідчить прес-реліз інституту, в одному з дослідів його співробітники, за сприяння фахівців Siemens, досягли пікової швидкості передачі даних «по повітрю» через комерційний білий світлодіод навіть в 500 мегабіт в секунду.

До кінця 2010 року інститут інженерів електротехніки і електроніки (IEEE) повинен розробити галузевий стандарт на VLC. А доки про останні досягнення в цій області Вучич і її колеги планують відзвітувати на виставці-конференції із зв'язку і волоконної оптики (OFC/NFOEC), яка стартує 21 березня 2010 року в Сан-Дієго.

Цією весни співробітники інституту Генріха герца вже відмітилися значним hi-tech винаходом. На виставці CEBIT 2010 вони ппредставили автостереоскопічні 3D-дисплеї і нові рішення для тривимірного телебачення, що дозволяють дивитися 3D-фильми бех спеціальних окулярів.

В рамках заходу Next Level 3D представники Інституту Генріха Герца показали дві автостереоскопічні системи - одну аналогову і одну цифрову. Обидва дисплеї оснащено спеціальними датчиками стеження, що дозволяє глядачам переміщатися під час перегляду відео, не втрачаючи при цьому 3D-эффекту. Аналоговий дисплей використовує механіку для оптимального налаштування зображення відповідно точці зору користувача. За твердженням розробників, їх новинка забезпечує найвищу якість зображення серед інших рішень такого типа. Цифрова система, відповідно, використовує для налаштування зображення електронні схеми, пише журнал Mediasat.

В рамках Next Level 3D були продемонстрована установка, що включає синхронізовані MicroHD-камери, і стереоскопічний аналізатор STAN. Крім того, була показана одна з можливих реалізацій інтеграції кіностудії і системи мовлення 3D-контенту через інтернет в режимі реального часу з використанням кодека H.264. Всі ці цікаві розробки були створені зусиллями консорціуму PRIME (Production and Projection Techniques for Immersive Media).

Консорціум PRIME заснований Міністерством економіки і технологій Німеччини. Членами PRIME є Фраунгоферовський інститут інтегральних схем, Інститут Генріха Герца, такі організації і кіностудії як DVS Digital Video Systems AG, FLYING EYE, Kinoton GMBH, KUK Filmproduktion, Loewe Opta, Академія кіно і телебачення. Загальний бюджет проекту складає більше шести мільйонів євро.
© 2010, NR2.Ru, «Новий Регіон»

RATVODДата: Вівторок, 16.03.2010, 23:40 | Повідомлення # 7
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Прикриваючись «Триколором».

Шахраї хотіли зібрати гроші за безкоштовний Інтернет

Один з найбільших російських операторів супутникового телебачення
ЗАТ «Національна супутникова компанія» (торгівельні марки «Триколор ТБ» і «Триколор-Интернет»)
зіткнулася із спробами шахрайства відносно своїх абонентів.

За даними компанії, деякий час назад, на деяких форумах в мережі Інтернет з'явилися повідомлення, що закликають користувачів перекладати гроші на номери електронних гаманців нібито як оплата за послугу «Триколор-Интернет». Послугу супутникового Інтернету оператор почав надавати в лютому поточного року, проте, згідно заяви компанії, платних інтернет-послуг ЗАТ «Національна супутникова компанія» в даний час не надає.

Кілька днів тому на офіційному сайті оператора ЗАТ «Національна супутникова компанія» з'явилося наступне повідомлення: «В кінці минулого тижня на деяких форумах в мережі Інтернет з'явилися повідомлення, що закликають користувачів перекладати гроші на вказані номери електронних гаманців нібито як оплата за «Триколор-интернет». ЗАТ «Національна супутникова компанія», правовласник торгівельних марок «Тріколор ТБ» і «Триколор-интернет» офіційно заявляє, що дані повідомлення є явною брехнею, і закликає своїх абонентів не піддаватися цьому вигляду «лохотрона», широко поширеному в мережі.».

Відносно цього інциденту, представники «Тріколор ТБ» розповіли наступне: «За нашими даними, явище носить не масовий характер і подібні повідомлення були відмічені кілька разів на зовнішніх форумах, таких як Telesat-info і Gomelsat. В основному, така інформація поширена на форумах Білорусії і України, де устаткуванням «Тріколор ТБ» торгують незаконно, і частенько у людей немає повної інформації про способи оплати пакетів. На всіх крупних форумах такі повідомлення поширювати безглуздо, тому що там сидять професійні установники устаткування «Тріколор ТБ», вони сприймають інформацію лише з офіційних джерел: стрічка новин на офіційному сайті компанії, закритий ділерський форум (де ведеться професійна модерация і вся помилкова інформація віддаляється) і розсилка від компанії по кабінетах ділерів», - прокоментувала співробітник прес-служби «Тріколор ТБ» Анастасія Худаш.

Нагадаємо, що послугу супутникового Інтернету під брендом «Триколор-интернет» оператор почав надавати в лютому поточного року. При цьому, до кінця 2010 року всі абоненти оператора, що діють, приймають сигнал з супутників Eutelsat W4 і Eutelsat W7 (36 градус в.д.) і оформили підписку на платний пакет послуги «Тріколор ТБ» «Оптимум» (600 рублів в рік), можуть підключитися до «Триколор-интернет» безкоштовно. Платних інтернет-послуг ЗАТ «Національна супутникова компанія» в даний час не надає.

Відносно того, чи поступали в компанію скарги від користувачів, які вже стали жертвами шахрайства і того, як в «Тріколор ТБ» інформує абонентів про випадки шахрайства, представники компанії розповіли наступне: «На сьогоднішній день скарг від абонентів не поступало. Після перших повідомлень на форумах про появу шахраїв, абоненти і ділери були оперативно проінформовані і попереджені. Для інформування абонентів і ділерів ми використовуємо Інфоканал, стрічку новин на офіційному форумі компанії, масову розсилку для ділерів і офіційний форум компанії», - відзначає Анастасія Худаш.

Відзначимо, що шахрайські дії відносно абонентів різних телекомунікаційних операторів явище досить поширене. Шахраї використовують безліч різних схем, націлених на те, аби виманювати гроші у користувачів. Наприклад, поширені різні шахрайські схеми, використовувані відносно абонентів мобільного зв'язку. У свою чергу, стільникові оператори виступають з різними ініціативами, направленими на протидію шахрайським діям. З недавніх прикладів можна відзначити, що минулого місяця свою програму по боротьбі з шахрайством запустили МТС, а «Білайн» просуває сайт, що інформує абонентів про те, як не стати жертвою мобільного обману. Одним з основних напрямів в нинішній кампанії стільникових операторів, судячи з усього, виявиться посилювання роботи з постачальниками мобільного контента. Так, окрім штрафів і «чорного списку», нововведенням з боку МТС стане запуск платформи для роботи з короткими номерами MSDP (Mobile Service Delivery Platform).

Також жертвами шахраїв частенько стають користувачі різних соціальних мереж. З прикладів таких інцидентів можна пригадати проблеми, з якими стикалися торік деякі користувачі соціальної мережі «ВКонтакте». Влітку минулого року у деяких користувачів «ВКонтакте» з рахунків почали пропадати так звані «голоси», які використовуються в цій соціальній мережі для оплати різних сервісів. Ця проблема стала предметом обговорення як серед користувачів самої мережі «ВКонтакте», так і на різних спеціалізованих інтернет-ресурсах, присвячених інформаційним технологіям. Тоді висловлювалися різні версії того, в чому причина зникнення «голосів».

Також, що стосується прикладів шахрайства, з якими стикалися користувачі «ВКонтакте» раніше, то, наприклад, на початку 2009 року на сайті цієї соціальної мережі активізувалися шахраї, що використовують для обману SMS-сервисы. Так, в деяких групах «ВКонтакте» тоді з'явилося повідомлення нібито від імені творця мережі Павла Дурова з пропозицією для користувачів отримати «VIP- статус», відіславши певну кількість SMS на певний номер.

mskit.ru


RATVODДата: Четвер, 08.04.2010, 21:41 | Повідомлення # 8
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
ФГУП "Космічний зв'язок" забезпечить

високошвидкісний доступ в інтернет

через системи супутникового зв'язку

Уряд РФ визначив ФГУП "Космічний зв'язок" відповідальним за організацію і здійснення заходів
щодо реалізації проекту
"Забезпечення високошвидкісного доступу до інформаційних мереж через системи супутникового зв'язку" відповідно до розпорядження уряду РФ від 29 грудня 2009 р. N2092-р.

Це передбачається постановою від 1 квітня N207, яке підписав прем'єр-міністр РФ Володимир Путін в сответствии з федеральним законом "Про федеральний бюджет на 2010 рік і на плановий період 2011 і 2012 років". Текст постанови опублікований на сайті уряду.

Згідно цьому документу, уряд РФ надає в 2010 г ФГУП "Космічний зв'язок" одноразово в межах бюджетних асигнувань і лімітів бюджетних зобов'язань, затверджених Міністерству зв'язку і масових комунікацій РФ на вказані цілі, субсидію в розмірі, що не перевищує витрати, пов'язані з організацією і здійсненням заходів щодо реалізації проекту "Забезпечення високошвидкісного доступу до інформаційних мереж через системи супутникового зв'язку".

Підставою для надання субсидії є договір про умови надання субсидії, ув'язнений між Міністерством зв'язку і масових комунікацій РФ і ФГУП "Космічний зв'язок".

ФГУП "Космічний зв'язок" за результатами здійснення заходів щодо реалізації проекту "Забезпечення високошвидкісного доступу до інформаційних мереж через системи супутникового зв'язку" представляє в Міністерство зв'язку і масових комунікацій РФ документи, підтверджуючі розмір і цільовий напрям понесених витрат. Міністерство зв'язку і масових комунікацій РФ здійснює перевірку представлених документів. При підтвердженні розміру і цільового напряму витрат, понесених ФГУП "Космічний зв'язок", здійснюється перерахування підприємству субсидії в установленому порядку.

ПРАЙМ-ТАСС


RATVODДата: Неділя, 11.04.2010, 00:07 | Повідомлення # 9
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Супутниковий доступ житиме

Згідно дослідженню компанії Northern Sky Research (NSR),
широкосмугові супутникові сервіси пережили економічну кризу відносно добре.

NSR відзначає, що Північна Америка стала першим регіоном в світі, де з'явилося 1 млн. супутникових підписчиків, а в Західній Європі їх число досягне 100 тис. чоловік задовго те кінця 2010 років. Неминучий запуск супутників 2-го покоління (таких, як ViaSat-1, KaSat, Jupiter-1), що володіють високою пропускною спроможністю (HTS), змінить економіку супутникового широкосмугового доступу.

Компанія ViaSat вважає, що її новий супутник ViaSat-1 матиме велику пропускну спроможність, чим всі північноамериканські супутники, що працюють в даний час. ViaSat-1 зможе обслужити 2 млн. підписчиків, маючи в 10 разів велику смугу пропускання, чим будь-який інший супутник Ka-диапазона, пише DailyWireless.

Багато національних урядів прагнуть надати широкосмугові мережі для всіх жителів і підприємств своєї країни. NSR вважає, що забезпечення високошвидкісним інтернет 100% жителів в будь-якій державі реалізовуватиметься, у тому числі, і за допомогою супутникового доступу, як найекономічнішого способу надати інтернет-послуги для невеликої частини домогосподарств і фірм, розташованих у віддалених або малонаселених районах.

NSR чекає, що доходи від надання послуг супутникового широкосмугового доступу, мереж VSAT (Very Small Aperture Terminal), організації опорних мереж на основі супутникових технологій виростуть до 2019 року до 8,8 млрд. доларів (за 2009 рік зростання склало 135%). Окремо супутниковий широкосмуговий доступ до 2019 р. може забезпечити 4,1 млрд. доларів доходів і стане лідируючим сегментом ринку супутникової передачі даних, обійшовши до 2013 року VSAT-мережі.

www.sat24.ru

Повідомляяє:www.nag.ru


RATVODДата: Понеділок, 12.04.2010, 16:31 | Повідомлення # 10
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
В недалекому майбутньому росіяни в Інтернет

зможуть вийти через цифрове телебачення

Такі плани озвучив в кінці минулого тижня під час поїздки в Обнінськ Мінкомзв'язку Росії Ігор Щегольов.

Він розповів, що найближчим часом в Росії може з'явитися недорогий тариф для доступу в Інтернет вартістю всього 250 рублів в місяць. Громадяни, у кого удома немає комп'ютера, зможуть користуватися Глобальною мережею через цифрове телебачення.

Як повідомляє сайт минкомсвязи із засланням на «Російську газету», сьогодні навіть пенсіонери вчаться користуватися Інтернетом. Але не у всіх є удома комп'ютер. Тому, аби вирішити проблему соціального доступу в Мережу, минкомсвязи і має намір запропонувати такі новації.

Швидкість на "соціальному тарифі" буде невелика. Але прочитати пошту і зайти на сайт gosuslugi.ru можливості тарифу дозволять. А доступ до Мережі через цифрове телебачення взагалі буде безкоштовним - ця послуга увійде до стандартного пакету мовлення. Вона запускатиметься у міру впровадження "цифри", і на це піде декілька років.

«Тим часом вже на цьому тижні в Рунеті запрацює соціальна мережа для професіоналів, які будують "електронний уряд" в нашій країні. Передбачається, що на цьому віртуальному майданчику відбуватимуться обмін думками і вироблення нових рішень для електронного уряду в регіонах. На думку міністра, в рамках проекту регіональним властям буде простіше вести діалог з центром по впровадженню переходу на електронне надання держпослуг», - повідомляють прес-служби минкомсвязи Росії.

У Обнінське міністра познайомили з новим устаткуванням, яке дає можливість дістати доступ до швидкісного Інтернету, кабельному телебаченню і провести телеконференції незалежно від того, аналогові або цифрові системи використовуються. Як пояснюють прес-служби минкомсвязи, устаткування здатне не лише підтримувати відеовиклик, але і економити гроші користувачів: наприклад, можна поставити удома устаткування, яке направлятиме дзвінок на той телефон, на якому реально знаходиться абонент, - мобільний або стаціонарний. За допомогою Інтернету можна дзвонити і отримувати дзвінки на комп'ютер зі своїх телефонів, знаходячись за кордоном. Такі пропозиції для клієнтів вже є.

По матеріалах стрічки новин Мінкомзв'язку Росії http://minkomsvjaz.ru

kapital-rus.ru


RATVODДата: П`ятниця, 21.05.2010, 17:28 | Повідомлення # 11
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
VSAT`2010 - чемпіонат

по швидкісному монтажу VSAT

Чемпіонат Росії по VSAT`2010 є повністю некомерційним заходом,
направленим на популяризацію переваг і можливостей
VSAT-технологій
по організації широкосмугового супутникового Інтернет-доступу.

03 червня 2010 року в Москві на території ЦКС “Ведмежі озера» пройде
3-ий всеросійський Чемпіонат по швидкісному монтажу VSAT - VSAT`2010.

Серед організаторів і партнерів Чемпіонату - найбільші російські оператори супутникового зв'язку, виробники супутникового устаткування, що ведуть телекомунікаційні ЗМІ. Генеральний спонсор чемпіонату - Hughes Network Systems (Регіональне представництво)

Чемпіонат Росії по VSAT`2010 є повністю некомерційним заходом, направленим на популяризацію переваг і можливостей VSAT-технологий по організації широкосмугового супутникового інтернет-доступу в руслі розвитку інформаційного суспільства в Росії і перспектив виходу VSAT-технологий на масовий ринок.

Чемпіонат VSAT`2010 пройдет за підтримки Міністерства зв'язку і масових комунікацій РФ в особі Федерального агентства зв'язку (Рoссвязь), міжнародного форуму Global VSAT Forum (GVF).

Ідея проведення подібного змагання виникла в 2008 році. У першому Чемпіонаті змагалося всього п'ять команд. 2-ой Чемпіонат, проходивший в 2009 році, зібрав вже 14 команд з 11 міст Росії від Санкт-Петербурга ка Улан-Уде.

Чемпіонат VSAT`2010 обіцяє бути масштабним і видовищним заходом, до участі в якому запрошуються команди, що представляють російські компанії і роботи, що мають досвід, в області супутникового зв'язку, - регіональні установники VSAT, системні інтегратори і сервіс-провайдери.

У програмі Чемпіонату VSAT`2010 пройдут змагання:
* по швидкісному монтажу і включенню в мережу VSAT-терминала (антенного поста)
* на точність юстирування антени - точність наведення антени VSAT
* по швидкісному виготовленню патчкордов і RF кабелів

Головний приз змагань - VSAT (комплект супутникового терміналу плюс річна підписка на послугу з широкосмугового інтернет-доступу). Призи вручатимуться також переможцям в окремих видах змагань і спеціальних номінаціях.

Інформаційні партнери: Журнал «ІКС», ComNews, «Connect!Мир зв'язки», «Телеспутник».

Інтернет-партнери: портал Vsatinfo.ru, портал IKSMEDIA.RU.

З регламентом Чемпіонату, а також з умовами участі можна ознайомитися на сайті www.vsatinfo.ru

Заявку на участь слід присилати будь-яким зручним способом: по e-mail org@vsatinfo.ru , по телефону +7 (495) 223-7616 доб. 116 або реєструватися на сайті www.vsatinfo.ru.

ИКС-холдинг


RATVODДата: Вівторок, 30.11.2010, 21:33 | Повідомлення # 12
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Європа отримала швидкий

супутниковий Інтернет

З космодрому Куру,розташованого у Французькій Гвіані (Південна Америка),
на борту ракети-носія Ariane-5 запущений супутник Hylas-1,
який обіцяє забезпечити широкосмуговим доступом до Інтернету декілька регіонів Європи.

Супутник охопить Великобританію, Іспанію, Португалію і низку країн Східної Європи
за допомогою восьми вузьконаправлених променів.

Такий метод трансляції дає можливість використовувати одні і ті ж частоти для різних територій і тим самим збільшити загальну пропускну спроможність супутникового сервісу.

Частина європейських країн добре забезпечені широкосмуговим інтернет-доступом, але є і недостатньо охоплені. Як правило, широкосмуговий доступ відсутній в сільських територіях, де зважаючи на малу щільність населення операторам невигідно розгортати відповідну інфраструктуру. Саме для таких областей призначений сервіс, що забезпечується супутником Hylas.

Супутник належить британській компанії Avanti Communications, яка пропонує сервіс операторам для перепродажу юридичним і фізичним особам.

Avanti вже уклала ряд контрактів з європейськими телекомунікаційними компаніями. Одна з них, наприклад, надаватиме через супутник послуги широкосмугового доступу до Інтернет, телебачення і IP-телефонии у Великобританії.

У 2012 році планується вивести на орбіту другий супутник, Hylas-2, який охопить території Близького Сходу і Африки. По оцінках фахівців Avanti, разом два супутники зможуть надавати широкосмуговий доступ до Інтернету приблизно мільйону користувачів.

Мартін Уїльямс, Служба новин IDG, Токіо

Відкриті системи


satBuffonДата: Середа, 29.12.2010, 19:42 | Повідомлення # 13
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Супутник Ka-Sat втричі збільшить швидкодію супутникового Інтернету для Європи

Новий супутник Ka-Sat успішно запущений з космодрому Байконур (Казахстан) у минулу суботу і з наступного року почне надавати широкосмуговий Інтернет для домашніх і бізнес-користувачів в країнах Європи і Середземноморського басейну.
Як і виведений на орбіту місяць тому Hylas-1, він використовує систему спрямованих променів покриваючи континент сигналами, сфокусованими у 80 зонах діаметром у кілька сотень кілометрів кожна. Таке рішення дозволяє економити смугу пропускання використовуючи одні і ті ж частоти для обслуговування сусідніх зон без виникнення взаємних перешкод. Кожен з таких променів має пропускну здатність 900 Мб / с, а для супутника в цілому вона дорівнює 70 Гб / с.
За допомогою Ka-Sat провайдер супутникового Інтернету Eutelsat планує модернізувати свій широкосмуговий сервіс TooWay збільшивши максимальну швидкість передачі даних із супутника з 3,6 Мб / с до 10 Мб / с і до 4 Мб / с у зворотному напрямку. Крім того, супутник планується використовувати для трансляції локального цифрового ТБ і дистрибуції фільмів для кінотеатрів.
Ціни на обладнання та сервіси, сумісні з Ka-Sat поки не оголошувалися.

funt3Дата: Середа, 16.03.2011, 12:00 | Повідомлення # 14
V.I.P

Країна:
повідомлень: 429
Статус: Оффлайн
Вышла финальная версия IE9

Разработка нового веб-браузера велась более года и вот теперь IE9 завершен. Скачать программу можно на официальном сайте Microsoft.


Финальная версия Internet Explorer 9 стала доступна для загрузки сегодня утром по московскому времени. Интерфейс браузера переведен на 39 языков, включая русский.

Первым делом отмечается новый внешний вид IE9. Адресная строка стала короче, а вкладки теперь располагаются справа от нее на одном уровне. Кнопки меню расположены в правом верхнем углу, как в Google Chrome и Mozilla Firefox. Поле для веб-поиска, которое ранее стояло отдельно, теперь интегрировано в адресную строку, также по аналогии с другими браузерами.

При вводе произвольного запроса в адресной строке появляется ниспадающее меню, разделенное на две части. В первой части предлагаются совпадения из истории, во второй - подсказки для поиска в Bing. Аналогичная функциональность реализована в Apple Safari.

Наконец, вкладки можно вытаскивать из окна браузера и прикреплять к панели задач Windows. В целом это предназначено для того, чтобы делать веб-приложения более похожими на локальные приложения операционной системы. В случае, если сайт был оптимизирован для этой функции, при вынесении вкладки в панели задач она приобретает значок сайта и по правом клике мышки индивидуальные опции. Например, в случае с Facebook отображаются пункты News, Messages, Events, Friends и другие. Помимо Facebook, свои сайты адаптировали CNN, Pandora, Hulu, Slacker, Twitter и eBay.

Улучшена безопасность браузера. В основном меню в отдельном пункте, который всегда доступен, можно выбрать все основные опции безопасности. Например, удалить историю, перейти в невидимый режим, заблокировать AvtiveX, проверить безопасность сайта или настроить Tracking Protection. Удобно то, что все эти опции объединены в одном месте.

Отдельного внимания заслуживает функция Tracking Protection. Она предназначена для блокирования сайтов, которые передают информацию о пользователе и его компьютере сторонним провайдерам контента, например рекламодателям. Ранее данный момент неоднократно критиковался экспертами по безопасности и вызывает недоверие у самих пользователей.

Большая работа проделана для того, чтобы сделать браузер быстрее. Основное нововведение - это использование технологии аппаратного ускорения графики. В дополнение к этому создана функция Add-On Performance Advisor, которая указывает на плагины, замедляющие работу программы.

По результатам тестирования, опубликованным Engadget, IE9 набрал 95 баллов в тексте Acid из 100 возможных, обойдя по данному параметру Firefox 3.6.15 (94 балла), но уступив Chrome 10.0.648 (100 баллов). В тесте на производительность Peacekeeper программа набрала 6824 баллов против 3526 баллов у Firefox и 11065 баллов у Chrome. В тесте на скорость работы javascript результат оказался лучше, чем у конкурентов: 175,4 балла против 632,3 и 234,9 балла соответственно (меньше - лучше).

IE9 доступен пользователям Windows Vista и Windows 7. Операционная система Windows XP не поддерживается. В Microsoft объясняют это отсутствием в ней необходимых компонентов.


"Не відкладай на завтра те, що можна відкласти на післязавтра!"
satBuffonДата: Четвер, 28.04.2011, 14:44 | Повідомлення # 15
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
8 червня в Україні буде тестуватися
протокол IPv6


8 червня 2011 відбудеться World IPv6 Day - всесвітній день IPv6.

Всі великі провайдери, включаючи українські компанії, протягом доби будуть надавати доступ до Інтернету як по протоколу IPv4, так і по IPv6, щоб протестувати перехід на нову технологію.

На поточний момент сайти, які підтримують IPv6, змушені тримати ці адреси на другому плані, проте 8 червня вони тимчасово стануть основними. По закінченню тесту можливо будуть виявлені недоробки в різних пристроях і операційних системах, які будуть виправлятися до повного переходу на новий протокол.

Компанії, що бажають взяти участь у перевірці, можуть скористатися цією інструкцією. Для перевірки свого обладнання на готовність до використання IPv6 можна запустити цей тест.

Учасниками World IPv6 Day є компанії Google, Facebook, Yahoo!, Akamai, Limelight Networks, Cisco, Meebo, Genius, W3C, Universidad Nacional Autonoma de Mexico, Rensselaer Polytechnic Institute, NYI NET, Host Europe, Xiphiastec, Tom's Hardware, і багато інших .

Нагадаємо, що на початку лютого ICANN роздала останні IPv4 адреси. У самих провайдерів ще є невеликий запас цих адрес, але нових блоків IPv4 більше не буде, можлива лише закупівля вже використовувалися раніше IPv4 на сірому ринку.

Джерело:

Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Новини ІНТЕРНЕТу
  • Сторінка 1 з 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 12
  • 13
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024