FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 11:30

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Новини ІНТЕРНЕТу
Новини ІНТЕРНЕТу
RATVODДата: Субота, 17.10.2009, 19:44 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Новини ІНТЕРНЕТу



9 правил пошуку інформації в GOOGLE,

про які не знають 96% користувачів




RATVODДата: Середа, 17.04.2019, 20:21 | Повідомлення # 136
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У Росії остаточно затвердили

закон про суверенний
рунет




Російська Держдума прийняла закон про незалежне рунеті.


Проект пройшов три читання і був остаточно затверджений сьогодні, 16 квітня, повідомляє офіційний портал вищого законодавчого органу.

Згідно з даними, закон передбачає створення національної системи контролю інтернет-трафіку, а також спеціальних органів для підтримки роботи мережі в разі її відключення від всесвітньої павутини.

«Крім того, передбачається можливість установки на мережах зв'язку техзасобів, що визначають джерело трафіку, що передається. Техзасоби повинні будуть мати можливість обмежити доступ до ресурсів із забороненою інформацією не тільки по мережевій адресі, а й шляхом заборони пропуску трафіку. Створюється інфраструктура, що дозволяє забезпечити працездатність російських інтернет-ресурсів в разі неможливості підключення російських операторів зв'язку до зарубіжних кореневих серверів», - сказано на сайті Держдуми.

Нагадаємо, проект суверенного рунету був створений групою депутатів, які побоюються потенційних зовнішніх загроз, які можуть надавати російській мережі закордонні сервери в силу сформованої технічної та політичної ситуації.

Лада Васюкова

16 квітня, 2019.



RATVODДата: Понеділок, 22.04.2019, 17:48 | Повідомлення # 137
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Глава ІА України закликав Зеленського

розблокувати заборонені сайти




Глава Інтернет Асоціації (ІА) України Олександр Федієнко висловив надію на те,
що новий уряд скасує указ про блокування сайтів.


З цим проханням він має намір звернутися в листі до Володимира Зеленського, пише Федієнко в Facebook.

Глава ІА сподівається, що Володимир Зеленський, раніше висловив досить критичну позицію щодо блокування сайтів, не відмовиться від своїх слів і візьме курс на скасування суперечливого указу.

«Щоб ми змогли вільно і демократично не тільки хвалити владу, за що нас НЕ потрібно гладити по голівці, а й висловлювати з критичної точки зору свою позицію, не побоюючись того, що нас оголосять агентами Кремля, якщо ми будемо вас критикувати», - поділився Олександр Федієнко.

На його думку, потрібно зосередитися на трьох профільних законопроектах: закон про електронні комунікації, закон про кібербезпеку, і закон про критичну інфраструктуру.

Крім того, глава ІА висловив побажання побачити у Верховній Раді компетентних фахівців телеком-галузі, які зможуть приймати рішення, виходячи з професійного досвіду.

Лада Васюкова

22 квітня, 2019.



RATVODДата: Субота, 04.05.2019, 15:27 | Повідомлення # 138
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У Росії через одну пісню

заблокували цілий
аудіосервіс




У Росії був заблокований аудіосервіс Last.fm.


Доступ до ресурсу обмежили через одну-єдину пісні, пише CNews.

Згідно з даними, сервіс потрапив в немилість на підставі федерального закону «Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації», оскільки одну з наявних в ньому композицій визнали екстремістською.

Так, в реєстрі заборонених матеріалів виявилася сторінка Last.fm з композицією Тимура Муцураєва «Рай під тінню шабель» - ще в 2015 році суд визначив пісню як екстремістський матеріал.

Блокування ресурсу викликало сплеск обурення серед інтернет-користувачів. Користувачі обурені тим, що через одну пісню постраждав весь аудіосервіс.

Однак, виявилося, що Last.fm використовує протокол https замість звичного http, що не дає можливості обмежувати доступ до окремих сторінок сервісу. Таким чином, заблокувати можна тільки сайт повністю.

Нагадаємо, в Україні ще на три роки продовжили блокування Яндексу. Під санкції підпадають не тільки сервіси і ресурси компанії, але і багато російських книжкових видавництв на кшталт «ЕКСМО» або АСТ, і IT-компанії, наприклад, «Дата Інтернет», I ITX, INST.NET і Reksoft.

Лада Васюкова

03 травня, 2019.



RATVODДата: Понеділок, 06.05.2019, 14:30 | Повідомлення # 139
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Омелян: Перші 5G-частоти

будуть продані вже через
рік




Міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів про перспективи розвитку 5G в Україні.


За даними чиновника, перші частотні ліцензії мережі п'ятого покоління будуть виставлені на продаж вже в 2020 році, передає Економічна Правда.

Як зазначив Омелян на зустрічі з журналістами, такий термін встановила Національна комісія регулювання зв'язку та інформатизації.
Регулятор сподівається на якнайшвидше впровадження перспективної технології в країні.

«У нас була зустріч з регулятором. Вони бачать велику перспективу цієї технології (5G). Ми сподіваємося, і це їх позиція, що Україна в наступному році зможе виставити на продаж перші ліцензії на 5G. Такий план регулятора, і ми його гаряче підтримуємо», - прокоментував міністр інфраструктури.

Нагадаємо, в минулому місяці Володимир Омелян повідомив про початок робіт по обладнанню пілотного ділянки траси Н-01 IoT-технологією для забезпечення «розумних доріг» України мережею 5G.

Лада Васюкова

06 травня, 2019.



RATVODДата: Вівторок, 07.05.2019, 22:19 | Повідомлення # 140
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Російським автомобілістам нададуть

безперебійний
інтернет в машині




У Росії створили систему забезпечення автомобілів
постійним високошвидкісним інтернетом.


Розробка належить компанії Incarnet, передає РІА Новини.

Завдяки новій технології, яка об'єднує сигнали декількох операторів, автомобілісти зможуть мати доступ до безперебійного швидкісного інтернету, перебуваючи в дорозі.

За словами засновника компанії Антона Єсіна, висока швидкість підключення зберігається навіть далеко за межами міста, і збій в роботі практично неможливий.

«Маршрутизатор Incarnet ViH обладнаний слотами для підключення восьми SIM-карт різних операторів. При їх одночасній роботі і за допомогою декількох зовнішніх антен швидкість інтернету посилюється в кілька разів і може досягати 90 Мбіт/с, в тому числі, в дорозі. І навіть при втраті сигналу одного з операторів не вдається встановити з'єднання не відбувається», - розповів Єсін.

Відзначається, що поки технологія працює тільки в Росії, але на перспективу Incarnet планує впроваджувати її та закордоном.

Нагадаємо, в квітні в Росії представили нову технологію супутникового зв'язку. Команда школярів і студентів представила прототип радіомодуля для передачі даних із супутників.

Лада Васюкова

07 травня, 2018.



RATVODДата: Субота, 29.06.2019, 08:27 | Повідомлення # 141
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Київське метро отримає 50 сучасних вагонів з Wi-Fi



Пасажири київського метро зможуть покататися в вагонах з кондиціонерами і Wi-Fi.


За попередніми даними, з'являться такі зручності в столиці вже до кінця наступного року, пише 44.ua.

Раніше міська адміністрація вже заявляла про плани залучити кредитні кошти для покупки 50 нових пересувних складів метро.

Як повідомив радник глави Києва Дмитро Давтян, влада столиці хочуть підписати договір з Європейським банком реконструкції та розвитку і отримати фінансування покупки вагонів.

Очікується, що угода відбудеться вже в найближчі три місяці.

Нагадаємо, в березні жителям столиці пообіцяли міський Wi-Fi, доступний в будь-якій точці Києва. Київська міська державна адміністрація заявила про плани створити безліч точок доступу Wi-Fi і розмістити їх на об'єктах комунальної власності.

Лада Васюкова

27 червня, 2018.



RATVODДата: Вівторок, 02.07.2019, 10:10 | Повідомлення # 142
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Apple Music стрімкими темпами нарощує аудиторію


Фото: curved.de

Apple Music набирає все більшої популярності, наздоганяючи конкурентні музичні сервіси.


На сьогоднішній день платформа має вже 60 мільйонів передплатників, передає Ixbt.com.

Незважаючи на те, що у Spotify ще в квітні було близько 100 млн платних передплатників, аудиторія Apple Music зростає набагато швидше.
За півроку «яблучному сервісу» вдалося набрати близько 10 мільйонів преміум-користувачів.

Ймовірно, причиною такого успіху Apple Music є як широка популярність бренду, так і доступність для більшого числа регіонів ніж у Spotify.

Нагадаємо, в США «яблучному» сервісу вдалося обігнати свого головного конкурента за кількістю платних передплатників. У той же час загальне число користувачів Apple Music все ще нижче.

Лада Васюкова

01 липня, 2019.



RATVODДата: Вівторок, 02.07.2019, 21:40 | Повідомлення # 143
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Україна втратила 23 позиції

в рейтингу країн за швидкістю
інтернету




Дослідження, проведене компанією Cable.co.uk, визначило країни з найвищими
швидкостями широкосмугового фіксованого інтернету і тих, хто відстає в цій гонці.


Україна втратила 23 пункти, але залишилася в першій сотні, розташувавшись на 81 місці.

Інформація про країни з найшвидшим і самим повільним інтернетом опублікована на сторінках дослідження, проведеного компанією Cable.co.uk.

В основі дослідження лежать дані, зібрані M-Lab - відкритим проектом, в якому беруть участь організації громадянського сектору, освітні організації і приватні компанії. Дві організації відстежували показники швидкості широкосмугового інтернету в 207 країнах і територіях протягом декількох 12-місячних періодів, що дозволило їм визначити загальну середню швидкість для всього світу.

Середньосвітова швидкість інтернету, зафіксована за результатами замірів, проведених з травня 2017 по травень 2018, склала 9.1 Мбіт/сек, що на 23% вище показника, встановленого в результаті вимірів, проведених з 2016 по 2017 рік. Заміри, що проводилися з 2018 по 2019 рік вказують на те, що, незважаючи на деяке уповільнення зростання, він все ж помітний; в цьому році середня швидкість інтернету в світі складає 11.03 Мбіт/сек, що більш ніж на 20% вище показників попереднього року.

Країною з найвищими швидкостями в широкосмугових мережах був названий Тайвань, який піднявся на цю позицію з 14 місця, присвоєного йому в минулому році. В якості еталонного заходу для оцінки швидкості в Cable.co.uk використовували час, необхідний для завантаження з мережі фільму «вагою» в 5 Гб - на Тайвані для скачування такого файлу потрібно витратити не більше восьми хвилин. В даний час середня швидкість скачування даних на острові становить 85 Мбіт/сек, що є істотним зростанням в порівнянні з 28 Мбіт/сек, зафіксованими в минулому році.

Як відзначають автори документа, такий стрибок середньої швидкості інтернету на острові став можливий завдяки масовій міграції користувачів з ADSL на оптико-волоконні мережі.

Сінгапур, який утримував стабільне перше місце протягом двох років, навіть поступившись трохи новому лідеру, як і раніше демонструє непогані показники швидкості на рівні більше 70 Мбіт/сек. Порівняно невелика територія країни є величезною перевагою в цьому плані, дозволяючи забезпечити хороше покриття.

За Сінгапуром в рейтингу розташувався острів Джерсі, що став першою територією в світі, де кожному користувачеві була забезпечена можливість доступу до «чистої оптики» (FTTP). Що, в свою чергу, дозволило злетіти острову з десятого відразу на третє місце в рейтингу.

Решта країн, що потрапили в першу десятку, представляють Західну Європу - за винятком Японії, що розмістилася на 7 місці. Швеція, Данія, Люксембург, Нідерланди і Швейцарія лідирують за швидкістю широкосмугового інтернету в Європі - середня швидкість завантаження даних в цих країнах варіюється від 55.18 Мбіт/сек у Швеції до 38.85 Мбіт/сек у Швейцарії. Китай, незважаючи на добре розрекламоване зростання швидкості інтернету, займає лише 152 місце - із середнім показником швидкості 2.69 Мбіт/сек, а Індія розмістилася на 75 місці, показавши швидкість 8.66 Мбіт/сек. Серед інших країн Європи Іспанія знаходиться на 14 місці в рейтингу, Італія - ​​на 48, а Польща - на 29.

Якщо говорити про інші високорозвинуті країни світу, то тут ситуація наступна: США розмістилися на 16-му місці, зі швидкістю 32.89 Мбіт/сек, Франція - 23-я у списку, зі швидкістю 30.44 Мбіт/сек, а Німеччина - 28-а, зі швидкістю 24.64 Мбіт/сек.

Південна Корея - незважаючи на наявність міст з високою щільністю населення і інвестиції в розвиток волокна - зуміла зайняти лише 43-е місце, при цьому середня швидкість широкосмугового інтернету тут навіть знизилася за минулий рік. Канада знаходиться на 26-му місці, а Австралія - ​​лише на 51-го.

Що стосується України, то наша країна втратила в рейтингу 23 позиції, опустившись з 58 місця, займаного в минулому році, на 81. За даними аналітичної фірми, середня швидкість завантаження даних тут становить 7.72 Мбіт/сек. А час, що витрачається на завантаження 5 ГБ, так само 1:28:28.

Молдова (60 місце), Казахстан (113) і Росія (54) також продемонстрували негативну динаміку, втративши в рейтингу 15, 18 і 7 позицій встановивши середні швидкості в 11.56 Мбіт/сек, 4.66 Мбіт/сек і 14.89 Мбіт/сек відповідно.

Єдиним нашим близьким сусідом, що показав зростання в рейтингу країн за швидкістю інтернету, стала Білорусь, яка піднялася з 66 місця на 57. Тут зафіксована середня швидкість на рівні 13.19 Мбіт/сек.

Борис Скуратівський

02 липня, 2019.



RATVODДата: Субота, 06.07.2019, 21:09 | Повідомлення # 144
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Аеростат Loon поставив

новий рекорд перебування в повітрі




Повітряна куля для роздачі інтернету Loon поставила новий рекорд - 223 дні в повітрі.


Попередній показник склав 198 днів, передає Хайтек+.

Згідно з даними, апарат облетів всю земну кулю, а також тривалий час знаходився в різних точках західного узбережжя Південної Америки. Таким чином фахівцям вдалося перевірити як його здатність до постійного переміщення, так і можливість перебувати у відносно статичному положенні.

У найближчому майбутньому Google планує провести випробування куль Loon в Кенії у співпраці з місцевим оператором Telkom Kenya. Тестування розпочнеться, як тільки Управління цивільної авіації Кенії видасть дозвіл на експлуатацію сервісу.

Нагадаємо, технологія, відома як Project Loon, була розроблена компанією X - інноваційною лабораторією корпорації Alphabet. Повітряні кулі Loon покликані дати можливість виходу в онлайн жителям віддалених сільських районів країн світу.

Лада Васюкова

05 липня, 2019.



RATVODДата: Понеділок, 22.07.2019, 18:31 | Повідомлення # 145
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
На українців чекає подорожчання

інтернет- і ТБ-послуг до кінця року




На початку року інтернет- і ТБ-провайдери України
поголовно збільшили абонплату.


Незважаючи на це, ціни на інтернет-послуги деяких компаній знову можуть вирости до осені, а до кінця року - і на телебачення, пише UBR.

За даними голови правління Інтернет асоціації України Олександра Федієнко, з початку цього року інтернет виріс в ціні приблизно на 30-35%. Жителі міст замість колишніх 125-150 гривень в місяць платять 165-230 грн/міс. Що стосується сільських регіонів, там плата збільшилася до 150-200 грн.

Експерти поспішають заспокоїти: подальшого зростання тарифів в цьому році очікувати не варто. Однак провайдери, які до сих пір залишалися лояльними у встановленні абонплати, можуть до осені наблизити вартість інтернету до ринкової.

При цьому більшість провайдерів на сьогодні провели «зачистку» тарифів, прибравши зі списку послуг пакети з повільним інтернетом і програми лояльності. Представники телеком-ринку впевнені, що абоненти вже не зацікавлені в низьких швидкостях передачі даних і готові платити за добре сполучення встановлену суму без знижок і поблажок.

У той же час послуга інтернету «в борг» все ще залишається актуальною, оскільки клієнти часто забувають вчасно внести абонплату.

Що стосується телебачення, особливих стрибків цін чекати не варто. Але тільки в цьому році. Коли прийде час підписок на 2020 рік, подорожчання все ж не уникнути в зв'язку з постійним зростанням роялті телеканалам.

Нагадаємо, що в поточному році провайдери вже піднімали ціни на ТВ-послуги. З січня по березень постачальники телеком-послуг збільшили тарифи приблизно на 25%. Причина - все в тій же платі за телеправа.

Лада Васюкова

18 липня, 2019.



RATVODДата: Неділя, 25.08.2019, 19:24 | Повідомлення # 146
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Новий європейський консорціум ELIoT займеться

розробкою
Li-Fi додатків для ринку Інтернету речей




Новий європейський консорціум, який об'єднав ділових і академічних партнерів,
заявив про запуск трирічного проекту ELIoT ( Enhance Lighting for the Internet of Things,
Підсилюємо освітлення для Інтернету речей).


Мета даного проекту полягає у розвитку масового ринку рішень для Інтернету речей з використанням технології Li-Fi - системи бездротового зв'язку нового покоління, де інформація передається через світловий промінь, а не через радіохвилі.

Завдяки використанню Li-Fi, в консорціумі ELIoT планують розвивати технології бездротового зв'язку, організованого в раніше не використовуємому спектрі світлових хвиль, яка зможе існувати паралельно з Wi-Fi і стільниковим зв'язком.

Технологія Li-Fi володіє широким потенціалом для використання в комерційних, промислових і зовнішніх додатках. Вона може працювати в умовах, коли певні радіочастоти недоступні або їх використання заборонено. При зовнішньому використанні технологія може забезпечити широкі канали передачі даних «точка-точка» між дахами будинків, ліхтарними стовпами або до дому безпосереднього користувача, створюючи таким чином мережі нового покоління. Технологія Li-Fi може бути корисна там, де до мережі пред'являються більш високі вимоги, - в сфері програмно-контрольованого виробництва, віртуальної і доповненої реальності, самохідного транспорту.

ELIoT почав свою роботу в 2019 році, як проект, який фінансується в рамках найбільшої в ЄС інноваційно-дослідницької програми - Horizon 2020. Реалізація даної програми обіцяє безліч проривів у розвитку технологій, які стають можливими завдяки перенесенню великих ідей з лабораторії на ринок. Діяльність ELIoT фінансується на суму в 6 мільйонів євро в рамках програми співпраці між приватним і державним сектором, а до його складу входять такі компанії як Signify (раніше відома як Philips Lighting), Nokia, MaxLinear, Deutsche Telekom, KPN, Weidmüller, LightBee, а також Оксфордський університет, ейндховенського технологічний університет і два інститути Фраунгофера, інститут імені Генріха Герца HHI і FOKUS. Незабаром до консорціуму приєднаються і інші компанії на правах асоційованих партнерів.

«Створивши ELIoT, ми сформували потужний консорціум компаній і організацій, що представляють європейські індустрії освітлення і зв'язку, - каже координатор проекту доктор Фолькер Юнгнікель (HHI Франгофера). - ELIoT утворює замкнутий ланцюжок формування вартості, об'єднавши в собі партнерів, які представляють сферу створення компонентів, чіпсетів, систем і додатків, а також дослідні інститути, які всі разом працюють над комерціалізацією Li-Fi з метою використання в системах Інтернету речей майбутнього».

«Технологія Li-Fi здатна забезпечити високошвидкісний зв'язок, якому буде властива висока надійність і відсутність перешкод, - заявив професор Жан-Поль Ліннарц, керівник дослідженнями в області Li-Fi в компанії Signify і який став одним з ініціаторів створення ELIoT. - Доступний спектр може повторно і багаторазово використовуватися в кожній окремій кімнаті. Інфраструктура освітлення має прекрасні можливості для організації системи зв'язку між безліччю різних пристроїв, що знаходяться в приміщенні»

Борис Скуратівський

23 серпня, 2019

Редакція


RATVODДата: Неділя, 08.09.2019, 17:26 | Повідомлення # 147
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Україна піднялася на 8 позицій в рейтингу країн

з найбільш надійним
інтернетом



Фото: Grapevine

Українські провайдери поліпшили показники надійності інтернету.


За рік Україна піднялася з 12 на 4 місце в світовому рейтингу стійкості сегментів інтернету. Про це йдеться в блозі компанії Qrator Labs.

Повідомляється, що в рейтингу Україні не вдалося обійти тільки Німеччину, Бразилію і Великобританію. Однак зростання на 8 позицій вгору - важливий показник, особливо в умовах постійно зростаючих кібератак.

Як пояснив [b]член правління Української Інтернет Асоціації Макс Тульєв[/b], за рік в Україні було зафіксовано значне падіння вартості транзиту даних, з чим і пов'язані зміни в рейтингу.

«Найзначнішою зміною, яку ми бачимо в Україні, є падіння вартості транзиту даних. Це дозволяє більшості прибуткових інтернет-компаній придбати кілька вищих з'єднань за межами наших кордонів. Hurricane Electric особливо активний на ринку, пропонуючи «міжнародний транзит» без прямого контракту, тому що вони не видаляють префікси з бірж - просто анонсують клієнтський конус на місцевих точках обміну трафіком», - розповів Тульєв.

Відзначається, що крім України змінили своє місце в рейтингу також США (мінус 11 позицій - 18 місце), Австрія і Бангладеш (випали з топ-20), а також Італія та Люксембург, які повернулися в двадцятку після вильоту в двох минулих роках.

Топ-20 стійких країн



В цілому ж, Qrator Labs відзначає зростаючу з кожним роком тенденцію до поліпшення надійності інтернету в усьому світі. Зокрема, завдяки конкуренції провайдерів.

«Наше дослідження ясно показує, що ринки інтернет-провайдерів і операторів зв'язку, засновані на конкуренції, в кінцевому підсумку розвиваються динамічніше, щоб стати набагато більш стабільними і відмовостійкими щодо ризиків всередині і навіть за межами конкретного регіону», - сказано в блозі.

Нагадаємо, в рейтингу країн з найвищими швидкостями широкосмугового фіксованого інтернету Україна втратила 23 пункти. Однак їй вдалося залишитися в першій сотні, розташувавшись на 81 місці.

Лада Васюкова

05 вересня, 2019



RATVODДата: П`ятниця, 27.09.2019, 23:09 | Повідомлення # 148
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Мінцифри створить карту

реального
інтернет-покриття України




Міністерство цифрової трансформації планує розробити онлайн-карту,
на якій буде відображатися реальна ситуація з інтернет-покриттям в Україні.


Надалі це допоможе забезпечити доступом до мережі всю територію країни, пише ресурс Аргументи і Факти.

Як повідомив міністр цифровий трансформації Михайло Федоров, визначення поточного покриття в Україні є першочерговим завданням для відомства. Більшість провайдерів не надає статистику по абонентам, тому реальна ситуація з інтернетом в країні насправді не вивчена.

«Цінний кінцевий продукт - онлайн карта з реальним покриттям мережі, можливість подивитися ситуацію до рівня населеного пункту. Звичайно ж з можливістю надати зворотний зв'язок, яка відповідає швидкості результатами дослідження чи ні », - заявив Федоров.

За словами глави Мінціфри, створення карти покриття посприяє якнайшвидшій реалізації плану по забезпеченню широкосмуговим інтернетом всій території України. Відомство має намір реалізувати цю мету в найближчі три роки.

Нагадаємо, днями Мінціфри спільно з Комітетом ВР з питань цифрової трансформації, НКРЗІ, Офісом ефективного регулювання, Huawei і представниками телеком-сфери підписали Меморандум про співпрацю в сфері розвитку цифрової економіки в Україні.

Лада Васюкова

27 вересня, 2019



RATVODДата: Неділя, 13.10.2019, 09:23 | Повідомлення # 149
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Microsoft підключить до інтернету

40 мільйонів жителів віддалених регіонів




Microsoft заявила про намір розширити свою програму
з надання інтернет-доступу в сільській місцевості.


Протягом трьох років компанія планує підключити до мережі жителів Африки і Латинської Америки, передає Trashbox.

Microsoft поставила мету - до червня 2022 року надати доступ до інтернету 40 мільйонам людей, які проживають у віддалених регіонах. Зокрема, для цього компанія вдасться до використання технології TV White Space (відкриває зайняті, але ніяк не використовувані частоти).

«В Америці Microsoft задіє технологію TV White Space, що працює в діапазоні 600 МГц, щоб запропонувати широкосмуговий доступ 3 мільйонам користувачів. Однак на міжнародному рівні зусилля компанії будуть спиратися не тільки на TVWS, але і на інші інноваційні технології», - пише ресурс.

Відзначається, що при виконанні своєї програми Microsoft буде співпрацювати з місцевими організаціями та урядом регіонів, щоб краще розуміти потреби області і залагоджувати нюанси, які можуть виникнути при підключенні інтернету.

Нагадаємо, в березні дослідження Microsoft показало, що широкосмуговим інтернетом користується лише 49% американців. При цьому доступ до високошвидкісного широкосмугового інтернету є на 92% території США.

Лада Васюкова

10 жовтня, 2019



RATVODДата: Субота, 02.11.2019, 08:25 | Повідомлення # 150
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Закон про суверенний рунет вступив в силу



У Росії вступив в силу закон про суверенний інтернет.


Тепер влада зможе контролювати вхідний інтернет трафік і, по суті, ізолювати весь сегмент рунета.

Даний закон передбачає створення національної системи контролю інтернет-трафіку, а також спеціальних органів для підтримки роботи мережі в разі її відключення від всесвітньої павутини.

Для цього, як повідомляли раніше в Держдумі, на мережах зв'язку будуть встановлені спеціальні технічні засоби, що визначають джерело трафіку, що передається, фільтрувати і блокувати заборонений трафік.

Нагадаємо, проект суверенного рунету був створений групою депутатів, які побоюються потенційних зовнішніх загроз, які можуть надавати російській мережі закордонні сервери в силу сформованої технічної та політичної ситуації.

Законопроект був остаточно затверджений 16 квітня.

Лада Васюкова

01 листопада, 2019



Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Новини ІНТЕРНЕТу
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024