FORUM TV-SATСубота
20.04.2024, 02:24

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Новини ІНТЕРНЕТу
Новини ІНТЕРНЕТу
RATVODДата: Субота, 17.10.2009, 19:44 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Новини ІНТЕРНЕТу



9 правил пошуку інформації в GOOGLE,

про які не знають 96% користувачів




satBuffonДата: Четвер, 28.04.2011, 14:47 | Повідомлення # 16
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Microsoft розкрила першу інформацію
про Internet Explorer 10

Компанія Microsoft представила попередню версію Internet Explorer 10 всього через місяць після випуску фінальної версії Internet Explorer 9. Презентація відбулася під час конференції Mix 2011 в Лас-Вегасі.

Дін Хачамовіч (Dean Hachamovitch), віце-президент Microsoft, розповів, що новий Internet Explorer 10 буде працювати на основі HTML 5, а також на ряді допоміжних веб-стандартів і компонентів, які зараз перебувають на затвердженні. Дін також зауважив, що підтримка HTML 5 вже здійснюється в Windows 7 і Internet Explorer 9, але в Internet Explorer 10 вона буде набагато більш низькорівневої.

За словами Хачамовіча, Internet Explorer 10 зможе використовувати всі апаратні можливості комп'ютерів, які можна застосовувати для роботи з веб-контентом. У цьому браузері така можливість функція охоплює не тільки графіку, але і текст, аудіо і відео. Він заявив, що в попередній версії браузера Internet Explorer 9 розробники реалізували технології, про які ще кілька років тому програмісти навіть не замислювалися, а в Internet Explorer 10 цей процес піде ще далі.

Стівен Сінофскі, президент підрозділу Windows і Windows Live, повідомив, що компанія збирається оголосити подробиці про Internet Explorer 10 з 13 по 16 вересня на черговій конференції для програмістів.

Поки відомо тільки те, що що Internet Explorer 10 буде максимально використовувати такі технології, як CSS3 Gradients і CSS3 Flexible Box Layout.

Зацікавлені розробники можуть завантажити Internet Explorer 10 Platform Preview за адресою http://ie.microsoft.com/testdrive/. Код браузера тут буде оновлюватися кожні 12 тижнів. Крім дистрибутива, на сайті представлені нові тести сумісності і продуктивності (всього компанія розробила близько 500 нових тестів на сумісність).

Нагадаємо, що остання версія браузера Internet Explorer 9 в перші 24 години після анонсу була завантажена 2300 тисяч разів.

Джерело:

satBuffonДата: Четвер, 28.04.2011, 19:01 | Повідомлення # 17
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
"Ростелеком" має намір забезпечити супутниковим інтернетом всю Росію

ВАТ "Ростелеком" знайшло простий і швидкий спосіб забезпечити регіони відносно недорогим доступом в інтернет. Як пише сьогодні "РБК daily", зараз компанія розглядає питання про придбання провайдера супутникового доступу "Веселка Інтернет". Можлива ціна покупки складає 6 млн дол, причому мова йде тільки про придбання інфраструктури компанії. Експерти вважають, що M & A-політика "Ростелекома" допоможе швидше розгорнути проект Міністерства зв'язку і масових комунікацій РФ по збільшенню охоплення росіян можливістю виходу у Всесвітню мережу.

Як пояснили виданню кілька джерел серед топ-менеджменту російських телекомунікаційних компаній, у тому числі і в самому "Ростелекоме", компанія розглядає можливість M & A-угоди з метою використання досвіду та інфраструктури "Веселка Інтернет" для виконання проекту із "забезпечення високошвидкісного доступу до інформаційних мереж через системи супутникового зв'язку ". Цей проект був сформульований Мінкомзв'язку РФ наприкінці 2010р. за дорученням комісії з модернізації і технологічного розвитку. Його мета - створити єдине "коробкове" рішення вартістю 8 тис. руб., Яке дозволить абонентам виходити в інтернет з будь-якої точки Росії. Абонентська плата повинна скласти близько 500 руб. в місяць. Швидкість передачі даних при підключенні до інтернету через супутник - 512 Кбіт / с.

Безпосередньо проектом по супутниковому широкосмугового доступу від імені "Ростелекома" зараз займається його "дочка" - ВАТ "Рткомм.РУ", саме вона була призначена виконавцем за проектом супутникового інтернету навесні цього року і тепер збирається викупити інфраструктуру компанії "Веселка Інтернет", підсумував один зі співрозмовників "РБК daily" у сфері телеком-компаній. У прес-службі "Рткомм.РУ" заявили, що даних про придбання цього активу на даний момент немає. У операторі "Веселка Інтернет" відмовилися від офіційних коментарів.

Відповідно до кошторису проекту, капітальні витрати на запуск супутників і створення наземної інфраструктури складуть 33 млрд руб., При цьому операційні витрати можуть вирости до 50 млрд руб. У "Рткомм.РУ" відзначають, що з цієї причини можливе залучення до проекту іноземних інвесторів.

Джерело:

satBuffonДата: П`ятниця, 29.07.2011, 12:01 | Повідомлення # 18
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Акції «Яндекса» подешевшали на 6,5%


Акції російського пошукача «Яндекс» значно втрачають у ціні після публікації квартальної звітності. На біржі Nasdaq станом на 19:32 мск папери російської інтернет-компанії подешевшали на 6,5%, повідомляє сайт біржі.

У грошовому вираженні акції подешевшали на 2,5 долара. Тепер одна акція «Яндекса» торгується за ціною в 36,01 долара.

Чистий прибуток «Яндекса» по US GAAP в II кварталі 2011 року зросла на 11% до 1,125 млрд доларів проти 1017000000 доларів за аналогічний період 2010 року, свідчить звіт найбільшої російської інтернет-компанії.

Операційний прибуток "Яндекса" в квітні-червні цього року збільшилася на 20% до 1378000000 доларів, виручка - на 57% до 4541000000 доларів. Показник EBITDA набрав 32% і склав 1448000000 доларів.

24 травня акції «Яндекса» почали торгуватися на Nasdaq під тікером «YNDX». Компанія запропонувала до продажу 15400000 акцій, ряд акціонерів запропонували в сукупності близько 36,8 млн акцій. Крім того, Yandex і продають акціонери надали організаторам розміщення 30-денний опціон перерозподілу додатково на 5,2 млн акцій.

27 травня компанія оголосила про завершення опціону перерозподілу для організаторів в обсязі 5201000 акцій класу «А». Таким чином, з урахуванням опціону продають боку залучили в ході IPO 1435000000 доларів.

Джерело:
RATVODДата: Вівторок, 09.08.2011, 11:02 | Повідомлення # 19
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Кияни можуть замінювати

водійські посвідчення через Інтернет




Бажаючим обміняти своє старе водійське посвідчення на нове, на якому зазначений 50-річний термін дії, не потрібно стояти в чергах, щоб здати документи
Про це «Коментарям» повідомили в УДАІ Києва.

З 1 серпня поточного року ДАІ запустила електронну подачу документів на обмін через мережу Інтернет. На сайті управління ДАІ Києва (udai.kiev.ua) у розділі «корисна інформація» можна заповнити заяву на обмін. Після того, як електронне заяву розгляне інспектор, водієві визначать час, коли він зможе прийти з необхідними документами. При собі треба мати паспорт, картку водія або довідку з ДАІ про видачу попереднього водійського посвідчення, права, медичну довідку і дві кольорові фотографії.

Таке нововведення, за словами тимчасово виконуючого обов'язки начальника столичної Державтоінспекції Ігоря Опанасенко, значно скоротить час перебування водія в ВРЕР. Тепер людям не доведеться стояти цілий день у черзі, щоб потрапити до віконця. А це, в сою чергу, впливає на продуктивність роботи і позитивний імідж Державтоінспекції.

Джерело:


RATVODДата: Вівторок, 09.08.2011, 11:08 | Повідомлення # 20
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Інтернет загрожує анонімності

приватного життя людей




Уявіть собі ситуацію: ви йдете по вулиці, а крокуючий поруч з вами незнайомець може дізнатися ваше ім'я, дату народження, номер телефону, коло спілкування, адреса блогу і інші конфіденційні відомості про вас. Для цього йому достатньо сфотографувати ваше обличчя і провести пошук в Інтернеті. Подібне цілком може статися в найближчому майбутньому, вважає Алессандро Акусто (Alessandro Acquisti), доцент кафедри інформаційних технологій в університетському коледжі імені Карнегі Меллон. Виступаючи на конференції Black Hat, Акусто продемонстрував, як легко сторонні люди можуть ідентифікувати користувачів і дізнатися докладну інформацію про них із загальнодоступних фотографій профілів, розміщених на таких сайтах як Facebook і LinkedIn.

Читати далі ...
Алессандро Акусто провів серію експериментів, в яких він застосовував загальнодоступні методи розпізнавання осіб публічно доступних зображень профілів користувачів в соціальній мережі Facebook. Так, в одному з експериментів, Акусто і його команда дослідників спробувала з'ясувати справжні імена людей, які розмістили свої фотографії під псевдонімами на сайті знайомств. Для цього вони використовували пошукову систему і невелику програмку, яка автоматично витягла близько 275 тисяч загальнодоступних зображень профілів користувачів Facebook в цьому місті. Потім вони пройшли таку ж операцію з фотографіями людей в анкетах, які були розміщені на сайті знайомств. Акустичних використовував інструмент розпізнавання осіб під назвою Pittsburgh Pattern Recognition (PittPatt), щоб виявити збіги зображень з сайту знайомств і фотографій профілів в Facebook. У загальній складності близько 5800 користувачів сайту знайомств мали профілі в Facebook. З них більше 4900 були однозначно ідентифіковані. Хоча для знайомства користувачі сайту знайомств і використовували для анонімності вигадані імена, проте їх реальні імена були виявлені шляхом зіставлення їх фотографій з профілем в Facebook.
Таким чином, проведений експеримент показав, що розміщені в Інтернеті фотографії користувачів можуть бути легко використані для їх ідентифікації, а згодом інформацію про користувачів можна поповнити даними з онлайнових і офлайнових джерел. "Ваше особа є сполучною ланкою між вашою реальною особою і вашої особистістю в мережі", стверджує доцент Акусто.
Навіть люди не мають профілю в соціальних мережах не мають імунітет. Наприклад, функція 'міток' зображень в facebook дозволяє ідентифікувати таких людей без їхньої участі. Як не дивно, більшість людей готові вкладати в Інтернет дуже багато особистої інформації, наявність якої лише спрощує зловмисникам спроби вторгнення в приватне життя користувачів.
«Подальше поліпшення технології розпізнавання осіб і зростаюче велика кількість особистої інформації в Інтернеті зроблять проблему недоторканності приватного життя ще більше», вважає Акусто. "Безсумнівно, що сучасні технології кидають виклик нашим очікуванням анонімності в цифровому і фізичному світі".

Джерело:


satBuffonДата: Понеділок, 15.08.2011, 20:59 | Повідомлення # 21
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Пошукачі і електронна пошта потрібні не всім




Як показало недавнє дослідження Pew Internet & American Life Project, з пошуковими системами та електронною поштою працюють 92% користувачів Всесвітньої мережі.

Представлені дані грунтуються на опитуванні приблизно 2 300 чоловік у віці від 18 років; інформація збиралася в період з 26 квітня по 22 травня нинішнього року.

Як виявилося, 8% власників комп'ютерів з доступом в Інтернет не користуються пошуковими системами і не обмінюються електронними листами. Для порівняння: у 2002 році пошуковики були не потрібні приблизно 20% веб-аудиторії, а поштові сервіси - 10%.

Дослідники також відзначають, що в 2002-му за допомогою до пошукових роботів щодня зверталися 29% інтернет-користувачів, а поштову скриньку раз на добу перевіряли 49%. Зараз обидва ці показники дорівнюють 60%.

Чисельність веб-аудиторії в 2010 році подолала символічний рубіж у 2 млрд людей. Для порівняння: у 2009-му в Інтернет виходили 1860000000 користувачів, а в 2000-му - близько 250 млн. У державах Мережею користуються приблизно 21% населення, в розвинених - 71%. При цьому в регіонах, що розвиваються тільки в 22,5% домогосподарств є комп'ютер, а в розвинених - в 71%.

Джерело:
RATVODДата: Вівторок, 16.08.2011, 10:07 | Повідомлення # 22
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Доступ до Інтернету в Україні

поки що не став масовим


Про масовість використання Інтернет-ресурсів в Україну говорити поки рано. Про це свідчать дані дослідження MMI Ukraine, проведеного компанією TNS в Україну в 2008-2010 роках

В рамках дослідження опитані респонденти у віці 12-65 років, що проживають в містах з населенням 50 тис. чол. і більше. Згідно з ним, у четвертому кварталі минулого року, частка Інтернет-юзерів у віці 15-65 років із частотою використання кілька разів на місяць і частіше складає 38%. «За останні два роки відбулося помітне зростання з 20% до 38%. Однак слід пам'ятати, що опитування проходить лише у містах 50 тис. +, і інші міста їм не охоплені », - говорить Юлія Магерламова, менеджер по роботі з клієнтами компанії TNS в Україну.

За даними компанії, серед регулярних Інтернет-користувачів зросла частка користувачів із середньою освітою - з 36% в 2009 до 39% в 2010 році. За родом занять простежується зростання робітників з 12 до 14%, службовців - з 9% до 11%.

За інформацією компанії InMind, чисельність українців у віці 15 років і старше, що використовують інтернет не рідше одного разу на місяць, зросла до 35%, в порівнянні з 33% наприкінці 2010 року. В абсолютних показниках українська інтернет-аудиторія становить 13,9 млн користувачів.

У компанії iKS-Consulting прогнозують, що до кінця цього року широкосмуговим Інтернетом в Україну буде користуватися близько 5 мільйонів абонентів. За оцінками компанії, в Україну на кінець 2010 року загальна кількість абонентів ШПД склало близько 3,69 мільйона. Таким чином, зростання ринку в абонентах цього року може скласти 35%.

Джерело:


RATVODДата: Середа, 23.11.2011, 13:13 | Повідомлення # 23
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
YouTube отримає новий дизайн



Популярний відеохостинг очікують масштабні зміни інтерфейсу.
Відеохостинг змінить зовнішній вигляд, пише TNW, але основна мета редизайну полягає в інтеграції YouTube та соціальної мережі Google +.
Так, на YouTube з'являться рекомендації роликів, які викладали у себе в акаунтах друзі користувача по Google +.
Крім того, компанія модернізувала функціонал підписок. Зліва з'явиться колонка, в якій будуть як підписки користувача, так і пропозиції від самого YouTube. Подібний функціонал стане в нагоді YouTube для просування ексклюзивних каналів, в які було вкладено близько $ 100 млн.



Компанія тестує оновлений інтерфейс на невеликих групах користувачів. Коли очікувати повсюдних змін, не уточнюється.
Після запуску власної соцмережі Google проводить активну політику по її інтеграції в свої популярні продукти, правда, не завжди її рішення зустрічаються користувачами доброзичливо. Так, редизайн Google Reader отримав безліч негативних відгуків, постійні користувачі навіть підписали петицію, в якій висловили своє невдоволення змінами.

«Руформатор»


RATVODДата: П`ятниця, 02.12.2011, 20:12 | Повідомлення # 24
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
« МТС » запустив ШПД в Києві



З 1 грудня оператор зв"язку «МТС-Україна» запустив у Києві (житловий масив Осокорки)

першу ділянку мережі проводового широкосмугового доступу в інтернет в комерційну експлуатацію.


Про це «proIT» повідомила прес-служба компанії.

Послуга надається під назвою «Домашній МТС коннект» і пропонується на основі договору в масовому сегменті для фізичних осіб.
Оператор уже почав інформувати абонентів і приймати заявки на підключення.

Крім швидкісного доступу в інтернет оператор пропонує цифрове телебачення за технологією IPTV (для ТП зі швидкістю 100 Мб / с) і доступ до безкоштовної бібліотеки фільмів.

В основі технології лежать Ethernet-сервіси по мережі IP / MPLS. Для доступу використовується технологія FTTB. Підключення по ВОЛЗ до кожного дому.

Швидкість передачі даних встановлюється залежно від тарифного плану. Зараз існують ТП зі швидкістю 10 Мб / с і 100 Мб / с для Києва.

Мінімальна вартість безлімітного інтернету від «МТС-Україна» становить 50 грн. / міс. У рамках послуги IPTV абонентам безкоштовно на тестовий період (2 місяці) і більше 60 ТВ-каналів.

Щоб підключитися до послуги «Домашній МТС коннект» абоненту необхідно оформити заявку на сайті оператора, або звернутися у фірмові магазини компанії.

proit.


kozakuaДата: Субота, 21.01.2012, 12:23 | Повідомлення # 25
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
В Украине создается новый государственный оператор связи




По замыслу Нацкомиссии, осуществляющей госрегулирование в сфере связи и информатизации, новый оператор займется предоставлением услуг связи в сельской местности по спутниковой технологии совместно с компанией "Датагруп". Новый проект будет конкурировать с "Открытым миром", который также стремится подключить к интернету сельские школы, но требует гораздо больших инвестиций для строительства национальной LTE-сети.

В Нацкомиссии, осуществляющей госрегулирование в сфере связи и информатизации (НКРСИ), придумали, как обеспечить интернетом сельских жителей. О готовящемся нацпроекте "Цифровой район", предполагающем подключение к интернету 10 тыс. населенных пунктов за три года, "Ъ" рассказал глава комиссии Петр Яцук. "В Украине почти 28 тыс. населенных пунктов, оптоволоконные линии связи, позволяющие обеспечивать нормальный скоростной доступ, подведены лишь к 1,2 тыс. Остается большое поле для деятельности",— объяснил чиновник.

Для подключения новых населенных пунктов предлагается использовать спутниковую связь в Ka-диапазоне, обеспечивающую скорость до 10 Мбит/сек. "В селе будет стоять одна спутниковая базовая станция, а по домам сигнал будет раздаваться по Wi-Fi-сети, что даст потребителю конечную скорость до 1 Мбит/сек",— рассказывает господин Яцук. Ориентировочная стоимость подключения одного населенного пункта — 47 тыс. грн, срок — 4 мес. Общая стоимость проекта — почти 465 млн грн, из которых госинвестиции составят около 370 млн грн. Остальное вложит компания "Датагруп", которая будет заниматься доставкой сигнала со спутника. В прошлом году "Датагруп" анонсировала проект спутникового интернет-доступа и получила необходимый ресурс на спутнике Ka-Sat компании Eutelsat. Согласно документам "Цифрового района", "Датагруп" будет получать за свои услуги около 400 грн в месяц за каждый населенный пункт, или около 48 млн грн в год (почти 10% выручки за 2011 год). Для реализации проекта предлагается создать отдельного госоператора.

Эксперты считают спутниковую связь в Ka-диапазоне одним из наиболее дешевых способов обеспечения интернет-доступа в отдаленных районах. "Это относительно новая технология, коммерческая эксплуатация Ka-Sat началась в прошлом году. Технология значительной дешевле и надежнее, чем давно работающая спутниковая связь в Ku-диапазоне, и она быстро набирает популярность",— говорит издатель отраслевого журнала Mediasat Александр Глущенко. Для сравнения, прокладка оптоволоконных линий в села обходится в среднем по $20 за метр расстояния от районного центра, говорил ранее президент компании "Воля" Сергея Бойко.

Спрос на интернет в селах есть — по оценкам исследовательской компании GfK Ukraine, степень проникновения услуги в IV квартале 2011 года составляла лишь 12%. Среднемесячные затраты домохозяйства на эту услугу составляют около 84 грн — это больше, чем в городах, из-за более высокой цены сервиса. В НКРСИ не раскрывают, во сколько обойдется конечному пользователю интернет-доступ в рамках проекта, но полагают, что стоимость будет определять комиссия.

"Цифровой район" конкурирует с еще одним нацпроектом — "Открытый мир", который предполагает строительство LTE-сети для нужд школьного образования, создание нового программно-методического онлайн-комплекса и обеспечение всех школьников нетбуками. Но его стоимость гораздо выше — 4,7 млрд грн, из которых 3,5 млрд грн — средства частных инвесторов. Еще одна сложность этого проекта — отсутствие необходимых частот. По словам куратора "Открытого мира" Игоря Куруса, LTE-сеть должна быть построена в диапазоне 790-860 МГц, который сейчас занят аналоговым телевидением. По словам господина Куруса, без этих частот "Открытый мир" будет неинтересен инвесторам.

Господин Яцук считает окупаемость "Открытого мира" сомнительной. "Инвестиций в него нужно значительно больше,— говорит он.— Пусть займутся разработкой методик обучения и нетбуками, а в сетях мы больше понимаем". Но господин Курус считает спутниковую технологию неподходящей для своего проекта. "Это все же точечное покрытие, а мы хотим, чтобы у школьника был доступ к нашей системе по всей территории страны",— говорит он.

Участники рынка критически относятся и к новому проекту. В первую очередь из-за самой идеи создания нового госоператора. "Для реализации подобных социальных инициатив государству все же следовало бы в первую очередь создать условия для бизнеса,— говорит заместитель директора GfK Ukraine Глеб Вышлинский.— Освободить ресурс, распределить его на конкурсе". Гендиректор мобильного оператора "Астелит" Александр Баринов считает, что вместо затрат на реализацию "Цифрового района" государству следовало бы потратить средства на конверсию 3G-диапазона. "И тогда бы у всех жителей страны был беспроводной интернет-доступ, может даже на большей скорости, чем 1 Мбит/сек",— заявил "Ъ" топ-менеджер.


Джерело


Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
kozakuaДата: Середа, 08.02.2012, 21:21 | Повідомлення # 26
V.I.P

Країна:
повідомлень: 3493
Статус: Оффлайн
«Укркосмос» вышел на рынок спутникового интернета

«Укркосмос» озвучил расценки на услугу доступа в интернет через спутник Intelsat 902 по технологии VSAT, передает корреспондент «proIT».

Физлицам предлагается три пакета: «Эконом -1» со скоростью приема 128 Кбит/с и скоростью передачи 64 Кбит/с; «Стандарт-2» со скоростью приема и передачи 128 Кбит/с и пакет «Стандарт-4» со скоростью приема-передачи 256/128 Кбит/с.

Абонентная плата за пользование услугой в этих пакетах составляет 697 грн., 742 грн. и 784 грн. Стоимость подключения составляет 1750-4230 грн. в зависимости от местоположения. Стоимость оборудования в случае выкупа составляет 9800 грн., арендная плата за оборудование – 80 грн. в месяц.

Корпоративным абонентам также доступны три пакета: «Корпоратив – 4» со скоростью приема-передачи 256/128 Кбит/с, «Корпоратив – 8», в котором и скорость приема, и скорость передачи составляют 256 Кбит/с и «Корпоратив – 12» со скоростью 1024/384 Кбит/с.

Ежемесячная абонентная плата в этих тарифах составляет 1080 грн., 2140 грн. и 3470 грн. соответственно. Стоимость подключения составляет 1750-4230 грн. в зависимости от местоположения. Стоимость оборудования в случае выкупа составляет 9800 грн., арендная плата за оборудование составляет 96 грн. в месяц.

Напомним, что ранее «Укркосмос» предоставлял абонентам только услугу спутникового телевидения.




Dreambox DM 7020 HD, Dreambox DM 800 HD Se HDD 2.5" 500 GB,AzBoX Elit HD HDD 3.5" 2 ТB ,DRE 4000
(90,85,80,75,66,60,53,39,36,31,19,16,13,9,4.8E - 4W)
RATVODДата: Неділя, 19.08.2012, 09:26 | Повідомлення # 27
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
ICANN позбавила

російського хакера акредитації




«Координаційний центр національного домену мережі Інтернет» повідомив, що ICANN відкликала ліцензію у російської компанії-реєстратора NameForName. Компанія-реєстратор, про яку йде мова, належала кіберзлочинців, який перебуває в розшуку у справі про найбільший інтернет-шахрайстві. Варто відзначити, що NameForName не була акредитована в Координаційному центрі доменів .RU / .РФ: реєстратор самостійно отримав акредитацію ICANN для роботи в доменах. Com і. Net.

ICANN направила на адресу компанії NameForName. лист, де повідомляється про відкликання реєстраторської ліцензії у зв'язку з невиконанням обов'язків реєстратора та порушенням угоди з ICANN. При цьому під управлінням реєстратора знаходилося всього п'ять доменів другого рівня.

Контактна особа реєстратора, Андрій Тааме, між тим розшукується ФБР у зв'язку зі справою про шкідливі програми DNS Changer. Злочинна група, що складалася з семи естонців російського походження, заробила на шахрайських схемах в інтернеті більше 14 млн доларів. Мошеннікі розміщували рекламу на ряді сайтів-учасників рекламних мереж, а потім «накручували» трафік. Для участі в рекламній мережі кіберзлочинці створили цілий ряд фіктивних компаній. Трафік для сайтів, у свою чергу, забезпечувався «ботнетом» - мережею комп'ютерів, заражених шкідливою програмою DNS Changer. Програма поширювалася під виглядом відеокодека і після зараження перенаправляла всі запити на фальшивий DNS-сервер. Як вважає ФБР, за кілька років зловмисникам вдалося заразити понад 4 млн. комп'ютерів у 100 країнах.

Операція по затриманню злочинців відбулася в листопаді 2011 року: шестеро жителів Естонії були затримані за місцем проживання, а сьомий - Андрій Тааме - перебуває в розшуку досі. Варто відзначити, що раніше одному із зловмисників належала компанія-реєстратор EstDomains. Естонська компанія, зареєстрована в США, контролювала понад 280 тисяч імен і користувалася популярністю у кіберзлочинців. Ліцензія цього реєстратора була відкликана ICANN в 2008 році у зв'язку з судимістю президента компанії.

ICANN відкликає ліцензії у приблизно двох десятків реєстраторів в рік, а число реєстраторів, акредитованих в організації, обчислюється сотнями. ICANN акредитує реєстраторів для роботи з різними доменами верхнього рівня (gTLD), при цьому для отримання реєстраторської ліцензії в будь-якому країновому домені (ccTLD) необхідно звертатися у відповідну реєстратуру. У даний момент злочинця шукає ФБР, а також голландська та естонська поліція.



viskomДата: Неділя, 19.08.2012, 09:26 | Повідомлення # 28
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1940
Статус: Оффлайн
Интернету в Украине грозит цензура

В Верховной Раде зарегистрирован законопроект «Об изменениях в закон о защите общественной морали». Автором документа выступила Национальная комиссия по защите общественной морали, которая, по сути, является главным государственным цензором. Наиболее резонансной оказалась норма проекта закона, требующая от провайдеров на протяжении одних суток ограничивать доступ к интернет-ресурсам, определяемым комиссией.

Кроме того, документ обязывает провайдеров срочно предоставлять правоохранительным органам информацию о личности пользователя, который распространяет информацию, «наносящую вред общественной морали».

Документ еще не прошел первое чтение, а против его принятия выступают интернет-провайдеры и правозащитники, считая, что в случае его принятия в украинский Интернет придет цензура. Кстати, в своем стремлении ввести цензуру во Всемирную сеть Украина не одинока. Значительных успехов на этом пути добились такие страны, как Китай, Тунис и Беларусь.

закон 404Это уже не первая попытка Нацкомиссии ограничить свободу в Сети. Так, осенью 2009 года на рассмотрение парламентариев был вынесен законопроект о противодействии распространению детской hard-эротикаграфии. Он вызвал настоящий шок как у пользователей Интернета, так и у провайдеров. Дело в том, что в первой редакции документа содержались нормы, обязывающие операторов связи принимать меры по ограничению доступа своих клиентов к ресурсам, через которые осуществляется распространение незаконного контента, а провайдерам предписывалось хранить информацию обо всех посещаемых их клиентами сайтах. В случае нарушения клиентом законодательства, в том числе распространения продукции hard-эротикаграфического характера, провайдеры обязаны были информировать правоохранительные органы. Исключения этих весьма сомнительных норм из окончательной редакции законопроекта уже в этом году добилась Интернет Ассоциация Украины (ИнАУ), в которую входит большинство отечественных интернет-провайдеров. И это вполне объяснимо, иначе им бы пришлось вкладывать миллионы гривен в создание системы слежения за собственными клиентами. В результате в феврале президент Виктор Ющенко подписал закон в весьма безобидной редакции.

В цепких лапах цензуры

В целом эксперты признают, что сегодня Украина занимает одно из ведущих мест в СНГ по уровню свободы в Интернете. Единственные жесткие меры, которые предпринимаются властью и правоохранительными органами, касаются файлообменников, которые дают возможность свободно скачивать «пиратский» контент и hard-эротикаграфию.

В то же время многие страны мира пытаются весьма жестко контролировать сетевую активность своих граждан. Наибольших успехов в деле интернет-контроля и цензуры добился Китай. В стране работает так называемый «Великий китайский файрвол» — система фильтрации содержимого Интернета в КНР. Она представляет собой систему серверов между провайдерами и международными сетями передачи информации, которая фильтрует информацию.

Весьма любопытная ситуация сложилась с цензурой в Тунисе. Семья президента Зине эль-Абидин бен Али имеет монополию на все интернет-услуги в стране. Доступ к оппозиционным сайтам здесь запрещен, равно как и к большинству иностранных новостных лент. Интересен и кубинский вариант онлайн-цензуры — в Сеть могут выходить только избранные, получившие на это письменное разрешение от партии. При этом они также получают лишь отфильтрованную версию Интернета.

И Франция тоже

В России ситуация со свободой слова в Интернете существенно лучше, чем в других СМИ. Российские медиа-эксперты относят Россию к той группе стран СНГ, в которых Сеть по большей части или частично свободна от вмешательства и контроля со стороны чиновников. Среди негативных моментов, связанных с интересом государства к онлайну, можно отметитить только тот факт, что Кремль активно использует технологию так называемых «ботов», то есть блоггеров и комментаторов, которые устраивают настоящие набеги на инакомыслящие ресурсы и форумы. Кроме того, к тревожным симптомам можно отнести показательные процессы над блоггерами. В частности, над Саввой Терентьевым, блоггером ЖЖ из Сыктывкара, который отозвался о работе милиции в очень нелицеприятной форме. Это первое в России уголовное дело, возбужденное за комментарий в мало кому известном до вмешательства милиции сетевом дневнике. В 2008 году блоггер был приговорен к году заключения условно.

С 1 июля 2010 года белорусские интернет-кафе будут обязаны фиксировать личность каждого пользователя и сайты, которые тот просматривает. Эта практика вводится указом президента Лукашенко «О мерах по совершенствованию использования национального сегмента сети Интернет». Впрочем, к цензуре тяготеют и вполне демократичные европейские страны. Так, в феврале нижняя палата французского парламента одобрила законопроект, который позволяет государству беспрецедентно контролировать Интернет. Он предполагает создание черных списков сайтов, за доступ к которым провайдеров будут уголовно наказывать. Правительство настаивает на том, что вводимые им меры будут способствовать усилению безопасности электронной информации.

Комментарий участника рынка:

Александр ОЛЬШАНСКИЙ, заместитель председателя Интернет Ассоциации Украины

В украинском Интернете сегодня цензуры как таковой нет. Существует проблема с ресурсами, наполняемыми самими пользователями, например, социальными сетями, файлообменными сервисами. И недавние резонансные истории с закрытием сайтов infostore и io.ua — тому подтверждение. В связи с отсутствием законодательства в этой сфере под удар попадают создатели такого рода ресурсов. И как следствие, это направление в Украине практически больше не развивается, и, скорее всего, развиваться не будет. Более того, я думаю, что такого рода ресурсы, которые еще существуют в нашей стране, рано или поздно вынуждены будут переехать в другие государства, поскольку риск для них слишком велик.

Что же касается попыток государства под видом борьбы с hard-эротикаграфией, мошенничеством и кибертерроризмом «протащить» в Интернет цензуру в том или ином виде — то такие попытки были, есть и будут. Государство всегда и везде старается получить как можно больше влияния, а граждане, в свою очередь, стараются ему дать поменьше возможностей. Поэтому государство всегда будет свои действия аргументировать заботой о безопасности. В дальнейшем же все будет зависеть от того, какую цену граждане готовы заплатить за свою безопасность. На эту тему есть две известные цитаты. Одна говорит о том, что «hard-эротикаграфия — это цена, которую мы платим за свободу слова». А вторая — «кто готов променять свободу на безопасность — не получит ни того, ни другого». Поэтому общественные организации вообще и граждане в частности должны следить за тем, чтобы на их права не наступали.

Источник - МедіаБізнес


Sat-Integral S-1237 HD Able
RATVODДата: Вівторок, 04.09.2012, 12:47 | Повідомлення # 29
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Google планує об'єднати

телебачення та Інтернет




Концерн Google спільно з Google TV розробив платформу, яка перетворить телевізор в Інтернет-комп'ютер.

На виставці IFA у Берліні в Німеччині, яка проходить в ці дні, споживачі вперше можуть сфотографувати, як буде виглядати мережеве майбутнє телебачення з точки зору Google.

Перше покоління Google TV виявилося в США набагато менш успішним, ніж очікувалося. Тому його партнер Logitech припинив співпрацю. Тепер Google починає другу спробу - в Німеччині



RATVODДата: Неділя, 14.10.2012, 10:23 | Повідомлення # 30
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Користувачам Google TV тепер доступний

мультимедійний контент
Google Play




У понеділок, 8 жовтня, користувачі Google TV отримали доступ до мультимедійного контенту в магазині додатків Google Play.


Таким чином, користувачі платформи тепер зможуть купувати і завантажувати з сервісу музичні треки, популярні фільми, а також розважальні телевізійні шоу для їх подальшого перегляду на великому екрані телевізора.

Крім того, весь контент, придбаний за допомогою смартфона або планшета на базі мобільної операційної системи Android, також буде доступний користувачеві на телевізорі відразу ж після покупки (і навпаки). Незважаючи на те, що компанія поки так і не надала подробиць щодо розмірів свого каталогу, за її словами, в Google Play зараз розміщено «мільйони музичних треків» і «тисячі фільмів і телевізійних шоу». Нагадаємо, що не так давно представники Google також заявляли про те, що в каталозі Google Play опубліковано більше 100 тисяч епізодів серіалів і повнометражних фільмів.



За словами розробників, поширення оновлення для Google TV почалося в понеділок і триватиме протягом найближчих декількох тижнів, а тому користувачам, яким воно поки недоступний, варто запастися терпінням.

Ян Кучинський



Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Новини ІНТЕРНЕТу
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024