FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 15:32

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Новини ІНТЕРНЕТу
Новини ІНТЕРНЕТу
RATVODДата: Субота, 17.10.2009, 19:44 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Новини ІНТЕРНЕТу



9 правил пошуку інформації в GOOGLE,

про які не знають 96% користувачів




RATVODДата: Четвер, 06.11.2014, 11:32 | Повідомлення # 46
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Google офіційно запустив в Україні

продаж фільмів на Google Play




Компанія Google офіційно запустила в Україні сервіс продажу фільмів на Google Play.


Починаючи з сьогоднішнього дня, українські любителі кіно зможуть брати напрокат і купувати у високій і стандартній якості фільми від найбільших міжнародних кіностудій, а також незалежних дистриб'юторів.

Взяти фільм напрокат коштуватиме від 12 гривень, купити фільм в стандартному дозволі -від 42 грн. Але ціни для відеозаписів в HD-якості і нових фільмів значно вищі - наприклад, остання серія саги про Хоббіта обійдеться українцям в 93 грн.



Отримати доступ до цифрових фільмів можна кількома способами:


- Android-пристрої - користувачам Android-телефонів і планшетів, щоб зробити покупку в розділі «Фільми», потрібно клікнути на іконку магазину
Google Play. Фільми можуть передаватися потоком і відтворюватися відразу в додатку відтворювати фільми, або ж їх можна завантажити на Android-пристрій для подальшого перегляду без підключення до інтернету;

- IOS-пристрої - користувачі iPhone і Ipad можуть завантажити додаток Google Play Movies з Apple App Store. Щоб подивитися фільм, необхідно взяти його напрокат або купити в магазині Google Play. Фільм миттєво стане доступним для перегляду в додатку відтворювати фільми на вашому IOS-пристрої;

- ПК - користувачі комп'ютерів можуть купити і отримати доступ до цифрового контенту через веб-сайт Google Play Store.

Нагадаємо, що влітку цього року Google запустила в Україні сервіс продажу музики і потокових трансляцій Google Play.
Вартість передплати на сервіс становить 59 грн на місяць
.

ТИМУР ВОРОНА

2014-11-05


9274051
RATVODДата: Субота, 15.11.2014, 14:47 | Повідомлення # 47
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
YouTube запустив музичну платформу

з доступом за передплатою




YouTube запустив у тестовому режимі проект YouTube Music Key - музичну платформу з доступом за передплатою,
яка запропонує користувачам можливість дивитися музичні відео і слухати музику без реклами і в режимі оффлайн.

Чутки про запуск даної платформи ходили вже досить довго.


Сервіс вже доступний для бета-тестування користувачами з США, Великобританії, Іспанії, Італії, Португалії, Фінляндії та Ірландії у вигляді онлайн-порталу, а також через додатки YouTube для пристроїв на базі Android і iOS.

YouTube Music Key дозволяє користувачам слухати музику без реклами, а також продовжувати відтворення музичних відео навіть після блокування екрану свого мобільного пристрою або запуску іншого додатку. Крім того, платформа дозволяє користувачам відтворювати музику навіть після відключення від інтернету.

На платформі можна буде знайти офіційні музичні відеокліпи, а також пісні і повні альбоми, при цьому YouTube запевняє, що збирається значно збільшити кількість музичного контенту, доступного на сайті.

«Якщо якась пісня існує, користувачі, очевидно, могли знайти її на сайті YouTube. Однак до сьогоднішнього дня вони не могли легко знаходити і програвати повні альбоми. У самому найближчому майбутньому користувачі зможуть знаходити на YouTube повні дискографії виконавців, а також програвати повністю альбоми, включаючи офіційні відеокліпи та надані нашими партнерами високоякісні звукові файли », - йдеться в повідомленні про запуск проекту YouTube Music Key, розміщеному в офіційному блозі YouTube.

Після офіційного запуску платформи вартість місячної підписки складе 9,99 долара. Заплативши дану суму, користувач також отримає доступ до Google Play Music All Access - існуючому пропозицією компанії Google в стилі Spotify, яке дає передплатникам доступ до музики за щомісячну плату.

2014-11-13

9274051


RATVODДата: Неділя, 23.11.2014, 15:59 | Повідомлення # 48
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Інтернет на крилах



Надання безкоштовного доступу в інтернет у віддалених куточках планети,
де місцеве населення не може собі дозволити оплачувати доступ, - це один з головних трендів IT-гігантів та їх керівників.
«Газета.Ru» вирішила розглянути, що це за проекти і чим вони один від одного відрізняються.


Протягом останніх десяти днів відразу три великих інвестори оголосили про свої плани з надання безкоштовного доступу в інтернет в регіонах, де це є проблемою. Всі три інвестори добре відомі - це Google, Facebook і засновник Tesla Motors Елон Маск, який ставить однією з цілей свого життя зміна світу на краще.

Одним з головних складнощів, з яким стикаються інвестори при вирішенні цієї проблеми, - відсутність мало-мальськи інфраструктури, на якій можна базуватися для подальшого розвитку мережі. У підсумку компаніям, які хочуть забезпечити малозабезпечені райони доступом в інтернет, доводиться в буквальному сенсі винаходити.

Так, Google в грудні почне в Австралії тестування проекту системи повітряних куль, які будуть розповсюджувати 4G-сигнал над північним сходом континенту, в штаті Квінсленд. Ця розробка носить назву Project Loon, вона вже деякий час тестувалася в сусідній Новій Зеландії. Всього над Австралією в рамках експерименту будуть парити 20 повітряних куль, кожна з яких буде оснащена найпотужнішими передавачами. Ці кулі будуть знаходитися на висоті 20 км над рівнем моря. Партнером Google в даному проекті виступає провайдер Telstra.

Зрештою Google хоче прийти до того, що такі повітряні кулі літатимуть буквально над усією планетою і давати доступ в мережу двом третинам населення планети, у яких його в даний момент немає. Розробки в цьому напрямі ведуться в лабораторії Google X починаючи з 2011 року і пілотні запуски куль проводилися в 2013 році.

Facebook в цілому і Марк Цукерберг зокрема поки ведуть роботу на іншому континенті - в Африці. Про проект Internet.org, ініціатором якого виступив сам Цукерберг, а ключовими партнерами - Nokia, Samsung і Qualcomm, відомо давно. Спільно з операторами це в буквальному сенсі громадський рух надає безкоштовний доступ до деяких сервісів, серед яких Facebook, Wikipedia, BBC і AccuWeather. Ініціатива вже працює в Замбії, Танзанії та Кенії.

Однак Цукерберг працює і в дещо іншому напрямку. Напередодні стало відомо, що засновник Facebook веде переговори з оператором супутникового зв'язку Avanti - також на тему надання безкоштовного доступу в інтернет в африканських країнах. В даний момент Avanti вже управляє двома супутниками, орієнтованими на африканський континент, і ще два планується відправити на орбіту в найближчі два роки.

В результаті співробітництво Цукерберга з Avanti також повинне буде стати частиною Internet.org. Однак масштаби в даному випадку будуть вже зовсім іншими, ніж при роботі з кожним стільниковим оператором окремо, як це відбувається зараз.

Ще більш масштабний проект у Елона Маска. Людина, яка в буквальному сенсі переізобрел електромобіль, тепер хоче зайнятися розповсюдженням безкоштовного доступу в інтернет за допомогою супутників. У всякому разі, так стверджує The Wall Street Journal.

І супутників буде не 4, як у Avanti і Цукерберга, а більше, набагато більше: йдеться про 700 супутниках, які забезпечуватимуть зв'язком абсолютно все населення планети.

Дані супутники будуть відносно невеликими, трохи більше 113 кг кожен.

Для порівняння, найменші використовувані супутники зв'язку в даний момент важать приблизно вдвічі більше, а наймасштабніше угруповання супутників на сьогоднішній день належить Iridium Communications Inc: у ній супутників приблизно в десять разів менше, ніж планує запустити Маск.

Партнером інженера виступить колишній топ-менеджер Google і фахівець в області роботи з супутниками Грег Вайлер. Всього їм з Маском знадобиться понад $ 1 млрд. Вайлер раніше очолював роботи над аналогічним проектом всередині Google, проте тоді йшлося про 180 супутниках. На відміну від проектів Google і Internet.org дана концепція поки знаходиться на стадії обговорення.

У тому, що рано чи пізно людство прийде до безкоштовного інтернету, сумніватися не доводиться. Перші ластівки вже є: так, у Фінляндії доступ до широкосмугового доступу є таким же правом людини, як право на життя, свободу переміщення і свободу слова.

Поки всі три проекти носять гуманітарно-благодійний характер, але очевидно, що їх учасники розраховують на те, що з часом вони перетворяться на інвестиційні. На сьогоднішній день онлайн-сервіси та e-commerce це вже багатомільярдний бізнес, при тому що частка електронної комерції складає всього лише 5% від оффлайновой і всі експерти одностайно пророкують e-commerce значне зростання.

На липень 2014 з 7 млрд. жителів землі доступ в інтернет мало близько 2,7 млрд. Компанії, які зможуть надати доступ в інтернет ще кільком мільярдам, зможуть отримати значну конкурентну перевагу на нових ринках, що розвиваються.

2014-11-18

9274051


RATVODДата: П`ятниця, 21.08.2015, 22:15 | Повідомлення # 49
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Браузеру Opera виповнилося 20 років



Вже майже забулися ті часи, коли наявність Opera версії 4 і вище вважалося ознакою просунутості, а сам браузер був кращою альтернативою закостенілому на ті часи Internet Explorer.

Однак історія браузера почалася набагато раніше, в 1995 році, і вчора, 20 серпня він відзначив своє двадцятиріччя.

Перша версія браузера виглядала незвично і називалася MultiTorg Opera. У ній не було вкладок, зате були незалежні вікна, в яких можна було завантажувати різні сайти. До речі, саме в Opera пізніше вперше з'явилися вкладки.

Перші кілька років Opera була платним браузером з пробним періодом, після якого програму доводилося купувати. Через якийсь час в браузері з'явився і знаменитий банер, який все в обов'язковому порядку ламали всілякими кряками.


Opera_6.0


З самого моменту заснування Opera Software в Норвегії, засновники браузера хотіли зробити його мультиплатформенним і доступним на будь-якому популярному вигляді пристроїв з виходом в Інтернет. Незважаючи на захід популярності десктопной версії Opera, можна сказати, що вони домоглися поставленої мети, оскільки мобільна версія браузера Opera вкрай популярна на відповідних пристроях.

Opera Mini була випущена в 2005 році. Вже через рік кількість її користувачів складало 1 млн, ще через рік - 11 млн, а сьогодні близько 269 млн чоловік. Всього браузером Opera зараз користується близько 350 млн осіб по всьому світу.



RATVODДата: Вівторок, 01.09.2015, 07:50 | Повідомлення # 50
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
З 1 вересня Chrome починає за замовчуванням блокувати

весь
автопрограваємий Flash, включаючи рекламу




Коли навесні Chrome навчили розумному блокуванню Flash на веб-сторінках, це пояснили бажанням знизити навантаження на процесор і відповідно збільшити час роботи ноутбуків.

На той момент функція була доступна лише в бета-збірках браузера, але з 1 вересня стане невід'ємною частиною Chrome і почне блокувати на сайтах автопрограваємий Flash контент, включаючи всю рекламу і частину відео.

Автопрогравання відео не блокуватиметься в тих випадках, якщо воно розташоване на популярному відеохостингу (Youtube, Vimeo), в інших випадках воно буде ставитися на паузу, яку можна зняти кліком по області з плеєром.

Цікаво, що завтра, 1 вересня, Amazon також ускладнить життя рекламодавцям, що використовують Flash замість HTML5, причому в ще більш суворій формі. Компанія повністю припиняє прийом реклами в форматі Flash.

У першому кварталі 2015 Flash реклама була популярнішеа HTML5, і згідно зі звітом компанії Sizmek з практично 10 млрд проаналізованих банерів близько 55% використовувало Flash, а 45% - HTML5.



31.08.2015

RATVODДата: Четвер, 04.02.2016, 18:28 | Повідомлення # 51
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У новій версії Opera 35 з'явилися «тихі» вкладки



Одним із нoвoввeдeнь cвіжої вepcіі бpaузepa Opera cтaли «тихі» вклaдки.

Напевно ви не раз стикалися з cитуaцією, кoли пpи вхoді нa caйт відeo-peклaмa розпочинала пpoгpавaтиcя дуже голосно. Мaлo тoгo, що peклaмa, тaк ще і лякає. Анaлoгічнa cитуaція мoглa виникнути і в YouTube, піcля тoгo, як cepвіc дoбaвив функцію aвтoпpoгpавaння пpи пepeхoді нa сторінку відeo.

Тeпep мoжна швидко відключити звук окремого caйту і пpoдoвжувати його перегляд. Для цього потрібно кликнути «Вимкнути звук нa цій вклaдці» в кoнтeкcтнoму мeню, яке з"являється пpи підвeдeні куpcopa миші до вклaдки. У мeню вклaдки мoжжливо також відключити звук із всіх інших вкладок.



Дoдатково в 35-й вepcії був oнoвлeний інтepфeйc мeнeджepa зaвантажень. У pозділі зaвантажень появилися швидкі посилання нa найчастіше використовувані фopмaти фaйлів: дoкумeнти, PDF, зoбpaжeння, музика, відeo, apхіви і інше.

Олена Ахметзянова



RATVODДата: Понеділок, 22.02.2016, 21:24 | Повідомлення # 52
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
«Футбол Онлайн»нова послуга Київстар

для стеження за футбольними подіями




Київстар запускає нову послугу «Футбол Онлайн» та однойменний портал football.kyivstar.ua для шанувальників футболу. Відтепер можна стежити за матчами, знаходячись у будь-якому місці, за допомогою мобільного інтернету без його тарифікації.

Якщо у футбольного вболівальника немає можливості переглянути матч або він пропустив трансляцію гри, тепер не потрібно шукати на численних сайтах аналітику чи трансляцію та витрачати на це час та пакетні мегабайти. Адже відстежувати хід гри у режимі реального часу, переглядати трансляцію минулих матчів, дізнаватись результати, склад команд чи розклад наступних ігор — усе це можливо в один клік та на одному порталі football.kyivstar.ua з послугою «Футбол Онлайн». Усі події матчу відображуються у текстово-графічному інтерактивному вигляді, інтерфейсом можна управляти та дивитись деталі.

Сервісом зручно користуватись у будь-якому місці з мобільного пристрою, при цьому інтернет-трафік не витрачається та не тарифікується. Також користуватися «Футболом Онлайн» можна з персонального комп’ютера, авторизувавшись через мобільний номер Київстар.

Вартість послуги становить 2 гривні на добу при одноденному підключенні або 20 гривень на місяць на умовах підписки.

Для підключення послуги абонент має надіслати текстове повідомлення будь-якого змісту на один із коротких номерів: 671 — підключення послуги тривалістю 24 години, 672 — підключення на 30 днів на умовах підписки. Також можна підключитись безпосередньо на сайті football.kyivstar.ua — натиснути відповідну кнопку «Підключити» та пройти авторизацію.

«Якщо ви шанувальник футболу, але не маєте змоги подивитися матч — їдете у відпустку, не маєте телевізора, не бажаєте витрачати пакетний інтернет — послуга „Футбол Онлайн“ допоможе не залишити поза увагою жодну гру. Ви завжди зможете дізнатися деталі щодо минулих матчів та тих, які відбуваються саме зараз. А головне — не витрачати при цьому пакетні мегабайти», — коментує Олександр Поплавський, начальник департаменту мультимедіа та ОТТ послуг Київстар.

Наразі для всіх абонентів Київстар відкрита можливість спробувати сервіс «Футбол Онлайн» безкоштовно, але з обмеженим функціоналом: для перегляду будуть доступні декілька ліг, тоді як платний доступ відкриває можливість перегляду всіх футбольних ліг.

Тарифи наведено в гривнях з урахуванням ПДВ та збору до Пенсійного фонду в розмірі 7,5% від вартості послуг без урахування ПДВ.

18.02.2016.



RATVODДата: Неділя, 27.03.2016, 16:38 | Повідомлення # 53
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Шимків пропонує перескочити 4G і впровадити 5G



Заступник глави Адміністрації президента заявляє,

що етап по 4G можна буде перестрибнути


В Україні замість 4G відразу може бути запущено п'яте покоління зв'язку. Таке припущення висловив вчора заступник глави Адміністрації президента України Дмитро Шимків в ході громадського обговорення цифрової трансформації країни в медіа-центрі Hub4.0, передає кореспондент ЛІГА.net .

За словами Шимківа, якщо через кілька років до моменту проведення наступного тендеру на ринку з'явиться доступне комерційне обладнання 5G, ліцензувати 4G вже не матиме сенсу. "Цей етап можна буде просто перестрибнути", - вважає він.

Нагадаємо, що Національна комісія з питань регулювання зв'язку та інформатизації розпочала підготовку наступної порції частот під тендери в кінці 2015 року. Нещодавно комісія найняла британських експертів для проведення аналізу доступних діапазонів в Україні. Передбачається, що підготовка буде закінчена до кінця 2017 року.

22.03.2016.

RATVODДата: Неділя, 27.03.2016, 16:39 | Повідомлення # 54
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
ВЧЕНІ ВСТАНОВИЛИ РЕКОРД ШВИДКОСТІ

ПЕРЕДАЧІ ДАНИХ ПО ОПТОВОЛОКНУ




Сьогодні мобільний Інтернет може розвивати швидкість, якої з головою вистачає більшості споживачів, проте він все ще не здатний повноцінно конкурувати з провідними сполуками. Дослідники з університету штату Іллінойс розповіли, що під час чергових експериментів їм вдалося добитися рекордної швидкості передачі інформації за допомогою оптичних волокон.

В ході тестів пікова швидкість склала 57 Гбіт/с без будь-яких збоїв чи помилок. Важливим моментом є те, що тестування проводилося при кімнатній температурі і без додаткового охолодження систем. Навіть коли температура апаратури досягла 85 градусів, швидкість передачі даних змогла втриматися на позначці в 50 Гбіт/с.

Вчені очікують, що ця технологія зможе знайти застосування в центрах обробки інформації, і інших інфраструктурних об'єктів, де необхідна максимально швидка передача інформації в найкоротші терміни. Складність же полягає в досягненні таких же показників при передачі даних на великі відстані.

27.03.2016



RATVODДата: Вівторок, 26.04.2016, 08:32 | Повідомлення # 55
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Пошук Google відображатиме списки

лінійних телеканалів




Компанія Google оголосила про плани додати на свою платформу нову функцію, яка дозволить користувачам знаходити через пошук Google списки лінійних телеканалів. Таким кроком компанія планує дати своїм користувачам можливість зручного пошуку своїх улюблених телепрограм та інформації про час їх виходу в ефір, не включаючи телевізор. Втім, дата запуску даної функції поки ще не називається.

Технологічний гігант повідомив про те, що він планує додати списки «живих» телеканалів безпосередньо в пошуковий механізм. Цей крок повинен порадувати і мовників, оскільки компанія також пропонує їм і рекламні можливості.

Президент відділу міжнародного партнерства в компанії Google Деніел Алегре написав в своєму блозі: «Сьогодні я можу з неприхованою гордістю повідомити вам про те, що незабаром в пошуку Google можна буде знаходити списки живих телеканалів. Таким чином, коли ви введете в рядок пошуку запит про «Теорії великого вибуху», ми зможемо надати вам інформацію не тільки про тих додатках і сайтах, в яких можна знайти останній епізод серіалу, а й інформацію про те, який телеканал і коли вам слід включити, щоб побачити найближчу серію безпосередньо під час її трансляції в ефірі ».

Містер Алегре зазначив, що в минулому році частка пошукових запитів на смартфонах, пов'язаних з телепрограмами і фільмами, склала 55%. Він також вказав, що, незважаючи на те, що користувачі дивляться свої улюблені телепрограми в мобільних додатках від Google Play, дана нова функція також потребує вдосконалення. Цим компанія і планує зайнятися за підсумками вивчення відгуків користувачів.

- 25 Квітня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Четвер, 28.04.2016, 18:18 | Повідомлення # 56
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
11 мільйонів українських абонентів мобільного зв'язку

використовують
3G-інтернет




З моменту запуску в Україні зв'язку 3G (майже рік тому) її користувачами стали більше 10 мільйонів абонентів мобільного мережі.


За даними аналітичної фірми Expert & Consulting, на які посилається «НВ-Бізнес», близько 11 мільйонів українських користувачів в 2015 році віддали перевагу високошвидкісний мобільний інтернет.

В цілому мобільний інтернет (в тому числі і формат GPRS / EDGE) використовували 26,6 мільйона абонентів, що становить майже половину всіх абонентів мобільного зв'язку, яких на початок року налічувалося 58,6 мільйона.

Мобільний оператор «Київстар», за підсумками першого кварталу поточного року, може похвалитися 5 мільйонами активних користувачів 3G-зв'язку. У прес-службі компанії уточнили, що високошвидкісний доступ до Інтернету 21% абонентів воліють використовувати для перегляду потокового відео, 63% абонентів - інтернет сторінок.

Оператор lifecell говорить про 2,2 мільйони користувачів зв'язком третього покоління. Український представник Vodafone повідомив тільки кількість мобільних пристроїв в мережі, здатних використовувати 3G-зв'язок (6,9 мільйона), однак не уточнив, скільки з них реально це роблять.

Запуск першої мережі, що забезпечує 3G-зв'язок, відбувся 19 травня 2015 року у Львові. Його здійснила компанія life :) (після ребрендингу lifecell). lifecell є одним з трьох найбільших українських операторів мобільного зв'язку, які отримали 23.02.2015 ліцензію на надання послуг 3G-зв'язку.

- 28 Квітня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Четвер, 12.05.2016, 17:39 | Повідомлення # 57
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Встановлено новий рекорд передачі даних

із застосуванням протоколу DOCSIS




Новий рекорд швидкості передачі даних - 3.055 Гбіт / сек - вперше встановлено в мережах Європи. Дана швидкість була встановлена ​​завдяки використанню новітньої технології DOCSIS 3.1. Фінської телекомунікаційної компанії DNA вдалося досягти швидкості передачі даних 3.055 Гбіт/сек
9 травня
під час ланчу з нагоди презентації свого нового проекту - кабельної мережі DNA Valokuitu Plus (DNA Fibre Optic Plus).

До кінця поточного року компанія планує забезпечити можливість підключення до швидкісного інтернету на швидкості до одного гігабіта в секунду понад півмільйона домогосподарств без проведення будь-яких робіт по заміні внутрішньобудинкових мереж.

«Мережа DNA Valokuitu Plus є першим кроком на шляху до надання сотням тисяч жителів Фінляндії можливості доступу до високошвидкісного широкосмугового інтернету. У мережі використовується технологія DOCSIS 3.0. Новий рекорд швидкості був досягнутий завдяки використанню технології нового покоління DOCSIS 3.1. Вже через кілька років всім домогосподарствам, підключеним до нашої кабельної мережі, буде доступна можливість передачі даних на швидкості до десяти гігабіт на секунду », - говорить глава відділу продуктів в DNA Віллі Партанен.

До сих пір в Європі поки жодному з операторів не вдавалося досягти швидкості в 3.055 Гбіт/сек в «польових умовах» - тобто, в широкосмугових мережах, до яких підключені реальні користувачі. У лабораторних умовах встановити подібний рекорд набагато легше.

Партнерами DNA в процесі встановлення даного рекорду швидкості стали компанія Casa Systems, що працює в сфері мережних технологій, а також виробник модемів Sagemcom. Для роботи з новою технологією DOCSIS 3.1 потрібен сумісний модем і сумісна мережа.

- 12 травня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Понеділок, 16.05.2016, 08:41 | Повідомлення # 58
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
До 2020 року 90% білорусів

будуть користуватися бездротовим інтернетом




У 2020 кожні 90 з 100 жителів Білорусі зможуть виходити в інтернет, використовуючи бездротовий доступ.

За інформацією агентства БЕЛТА, що цитує главу міністерства зв'язку та інформатизації Білорусі Сергія Попкова, саме такі стратегічні цілі закладені в Держпрограму розвитку цифрової економіки та інформаційного суспільства на період з 2016 по 2020 рік.

Державна програма покликана забезпечити необхідні умови впровадження інформаційних технологій комунікації для зміни життя і діяльності людини, в тому числі створення і розвиток цифрової економіки, інформаційного суспільства, електронного уряду.

Реалізація цієї стратегічної мети передбачає вирішення певних структурних завдань і виконання окремих програм. Особливий акцент міністр зробив на програмі, метою якої є формування та розширення інфраструктури інформаційної комунікації. Згідно з цією програмою, до 2020 року 34,7 з кожних 100 жителів країни повинні отримати доступ до стаціонарного широкосмугового інтернету і 90 з 100 - до бездротового.

Для формування і розширення зони доступу до стаціонарного Інтернету будуть широко застосовуватися новітні технологічні рішення, в тому числі мультісервісні мережі і оптоволоконні лінії, що забезпечують великі можливості щодо якості та кількості послуг і сервісів, що надаються.

Для розширення інфраструктури бездротового інтернету, за словами Сергія Попкова, і в подальшому будуть активно розвиватися стандарти зв'язку 3G і 4G (LTE). Крім того, програма передбачає широке використання ресурсів національного мовлення та супутникового зв'язку.

Стратегічним завданням програма визначає розвиток цифрового формату телевізійного мовлення, що включає і ефірне телебачення, і кабельне TV, і IP-мовлення, і використання інтернет-технологій для доставки сигналу.

Крім того активний розвиток отримають хмарні технології, завдяки яким, незалежно від місця розташування, користувач зможе мати доступ до будь-якої необхідної інформації та ресурсів.

- 13 травня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Четвер, 02.06.2016, 22:05 | Повідомлення # 59
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Німецькі інженери встановили новий світовий рекорд

швидкості передачі даних в бездротових мережах




Що ви думаєте з приводу можливості завантажувати з Інтернету вміст цілого DVD диска менш ніж за 10 секунд при відсутності в межах досяжності навіть натяків на якийсь кабель? Це саме те, що навчилися робити члени команди інженерів з Німеччини, які побили черговий рекорд швидкості передачі даних в бездротових мережах з використанням наземного радіоефіру.

Команда дослідників з Інституту прикладної фізики твердого тіла імені Фраунгофера заявляє про те, що нею був побитий попередній рекорд передачі даних через ефір таким способом з коефіцієнтом 10. Для досягнення своєї мети група експериментувала з передачею даних в діапазоні 71-76 ГГц, який зазвичай використовується для наземного і супутникового телерадіомовлення.

Однак для того щоб втиснути дані в ці параметри, потрібно високе співвідношення сигнал-звук, що дає можливість уникнути витрати додаткових ємностей для корекції помилок. Для цього члени команди розробили систему ультраефективних передавачів і приймачів. Передавачі побудовані на основі напівпровідникових мікросхем, зроблених з нітриду галію, які дозволяють отримувати надзвичайно потужний сигнал, який передається за допомогою спрямованої параболічної антени.

Читайте також: Вчені поставили новий світовий рекорд швидкості бездротової передачі даних

В рамках експерименту команда дослідників проводила передачу даних між двома об'єктами: 45-типоверхового хмарочосом в центрі Кельна і радар космічного спостереження, розташованому за 37 кілометрів від хмарочоса Вахтберг. При створенні приймача дослідники використовували спеціальні малошумні підсилювачі, побудовані на основі транзисторів з арсеніду галію-індію. Рівень чутливості дозволяє їм виловлювати надзвичайно слабкі сигнали.

Отримана швидкість в 6 гігабіта в секунду може знайти цілком очевидне застосування. За словами дослідників, один промінь можна буде використовувати для підтримки цілих 250 з'єднань, що працюють на швидкості 24 мегабіт в секунду, в районах, де немає можливості забезпечити зв'язок по кабелю. Перше що приходить в голову - це можливість використання даної системи в якості найбільш придатною для зон лих. Однак дослідники вказують на те, що вона може стати також «економічно виправданою заміною прокладки оптичних кабелів».

- 2 Червня, 2016

Редакція Mediasat


RATVODДата: Вівторок, 07.06.2016, 10:49 | Повідомлення # 60
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Швидкісний інтернет:

поверхневі плазмони забезпечать прорив технології




Якщо вченим вдасться зробити поверхневі плазмони передбачуваними, вони зможуть використовувати їх енергію для створення цілого ряду технологій.

Група дослідників з Нідерландів вивчає поверхневі плазмони в пошуках рішення, яке зможе забезпечити прорив у розвитку оптико-волоконних мереж, а також відкрити шлях до появи нових технологій високошвидкісного доступу в Інтернет.

Велика частина заторів на надшвидкісних «інтернет-шосе» трапляється в оптико-волоконних кабелях. Мережа сповнена різних обмежувачів швидкості. Пучки світла, що несуть інформацію, повинні перетворюватися в електричні сигнали і пройти через металеві дроти, а потім - через такі пристрої, як маршрутизатори.

Поверхневі плазмони - це світлові сигнали, які можуть рухатися в металевих дротах. Свою назву вони отримали через те, що рухаються через провід і прямо під його поверхнею. На думку дослідників, швидкість закачування може зрости в рази у разі, якщо маршрутизатори та інші електронні пристрої зможуть працювати з поверхневими плазмонами.

Однак для того щоб це стало реальністю, дослідники повинні краще зрозуміти - яким чином світлові частинки взаємодіють з металевими проводами. У спробі зрозуміти це, команда фізиків з Університету Лейдена недавно провела експеримент, в рамках якого світлові імпульси посилалися через металеву пластину, засіяну дрібними дірочками.

Вільні електрони в металі утримують фотони на поверхні, а отвори захоплюють світлові частинки на місці. Частка світла, що уникнула зустрічі з поверхнею, відбивається одним з отворів.

Вчені відточували роботу датчиків під час дії, чекаючи на фотони, відскакуючі від отвору, поблизу від металевої поверхні.

«Ми бачимо, що можемо багато чому навчитися, - каже аспірант університету в Лейдені Васко Теннер. - Ми вже трохи удосконалили теорію ».

Нещодавно дослідники також опублікували попередні матеріали своїх досліджень в журналі ACS Photonics.

Якщо вченим вдасться зробити поверхневі плазмони передбачуваними, вони зможуть використовувати їх енергію не тільки для реалізації проекту швидкісного інтернету, але також для створення поліпшених інструментів для діагностики раку і розробки нових технологій фінансової безпеки.

- 6 червня, 2016

Редакція Mediasat


Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Новини ІНТЕРНЕТу
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024