FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 10:11

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Новини ІНТЕРНЕТу
Новини ІНТЕРНЕТу
RATVODДата: Субота, 17.10.2009, 19:44 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Новини ІНТЕРНЕТу



9 правил пошуку інформації в GOOGLE,

про які не знають 96% користувачів




RATVODДата: Четвер, 19.01.2017, 19:26 | Повідомлення # 76
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
4G-зв'язок спочатку з'явиться

тільки в великих містах
України




До кінця поточного року в Україні буде проведено тендер на впровадження 4G-зв'язку.


В Україні в кінці 2017 року відбудеться 4G-тендер в діапазоні 2,6 ГГц. Про це пише «Новий час» з посиланням на слова Олександра Животовского, голови Національної комісії регулювання зв'язку та інформатизації (НКРЗІ).

Глава НКРЗІ пояснив, що будівництво 4G-мереж в діапазоні 2,6 ГГц дозволить покрити зв'язком четвертого покоління тільки центри великих міст.

«4G або ж LTE на першому етапі буде найбільш затребуваний в великих містах. Діапазон 2,6 ГГц найбільш пристосований для будівництва 4G-мереж. Він дозволяє зробити це швидко і максимально просто», - уточнює Животовський.

З такою думкою згодні і консультанти британської компанії Analysys Mason, які проводили дослідження в Україні і прийшли до аналогічних висновків.

У II-III кварталі поточного року НКРЗІ виставить на продаж 80 МГц (2510-2545, 2565-2570, 2630-2665 і 2685-2690 МГц), що належать оператору «ММДС-Україна». Компанія готова поділитися даними частотами, за умови компенсації за повернений державі радіочастотний ресурс (РЧР) в розмірі близько 25% від стартової ціни.

«У проекті урядової постанови, підготовленої НКРЗІ, розрахункова ціна за 1 МГц в діапазоні 2,6 ГГц становить 1,059 млн грн. Відповідно, якщо помножити цю вартість на 80 МГц і на кількість регіонів (27, з урахуванням АРК і Севастополя), то початкова ціна складе 2,288 млрд грн», - наголошується в публікації видання «Новий час».

Разом з тим, мова про будівництво 4G-мереж в діапазонах 800 МГц і 900 МГц в даний час не йде. Незважаючи на те, що чим нижче частота, тим більшу територію може охопити одна базова станція, спочатку необхідно відключити аналогове телемовлення, а також провести конверсію частот, закріплених за військовими, - говорить Олександр Животовський.

Віталій Мосейчук

- 18 січня, 2017.




RATVODДата: Четвер, 19.01.2017, 19:26 | Повідомлення # 77
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Сінгапурський оператор зафіксував

швидкість
35 Гбіт/сек в тестовій 5G-мережі




Під час тесту технології, що дозволяє запустити мережу бездротового доступу в стандарті 5G, компанії Huawei і M1
використовували міліметровий спектр в смузі 73 ГГц, що дало можливість досягти швидкості передачі даних в 35 Гбіт/сек.


Демонстрація роботи технології, проведена сінгапурським мобільним оператором M1 і компанією Huawei з використанням спектра міліметрових хвиль, здійснювалася в смузі 73 ГГц в E-діапазоні. Мета випробування полягала в практичному підтвердженні можливості нормальної роботи технології 5G в діапазонах високих частот, що відкриває нові горизонти для стандартизації в Сінгапурі технологій, пов'язаних з роботою 5G на високих частотах.

Випробування проводилося з використанням існуючої комерційної апаратної інфраструктури, наданої компанією Huawei і робочої моделі пристрою CAT14. Це стало можливим завдяки інтеграції чотирьох мережевих технологій, включаючи агрегацію 3CC, рознесену прийомопередачу 4 × 4 MIMO, модуляцію високого порядку 256 QAM і агрегацію несучих аплинка 2CC.

В даний час по всьому світу йде активне випробування в роботі різних варіантів рішень і стандартів технології 5G, що розглядаються органом стандартизації 3GPP (проект партнерства заради технологій 3-го покоління). В 3GPP сподіваються остаточно затвердити стандарти технології 5G для глобального прийняття і впровадження до 2020 року.

Нагадаємо, нещодавно в ході тестування 5G-технології турецький оператор Turkcell зафіксував швидкість в 24,7 Гбіт/сек при передачі даних в діапазоні 15 ГГц.

Борис Скуратівський

- 19 січня, 2017.




RATVODДата: Вівторок, 24.01.2017, 22:59 | Повідомлення # 78
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Українські провайдери встановили мінімальну

інтернет-швидкість на рівні від 0 до 64 Кбіт/с




Найбільші українські компанії, які надають послуги доступу в інтернет, з 1 січня поточного року зобов'язані вказувати
в договорах з абонентами не тільки максимальну (звичне «до 100 Мбіт / с»), а й мінімальну швидкість доступу в мережу.


У спробі прибрати з ринку нелегальних інтернет-операторів Національна комісія з питань регулювання зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) прийняла рішення, що зобов'язує всіх телекомунікаційних провайдерів 1 січня вказувати в абонентських договорах мінімально гарантовану швидкість інтернет-з'єднання.

Видання ЛІГА.net з'ясувало, що починаючи з цього року, лідери українського ринку інтернет-послуг, компанії ВОЛЯ і Укртелеком, прописують в договорах мінімальну швидкість на рівні 64 Кбіт/с.

«Ця швидкість (64 Кбіт/с, - ред.), як ми вважаємо, може бути досягнута на будь-якому клієнтському обладнанні при будь-яких умовах і способах виміру», - пояснює Михайло Шуранов, директор з корпоративних комунікацій Укртелекому.

Нижній ліміт передачі даних на рівні 64 Кбіт/с можна також пояснити тим, що і ВОЛЯ, і Укртелеком надають інтернет-послуги на базі старіших технологій (DOCSIS і ADSL відповідно).

Однак компанії, чиї інтернет-мережі будувалися з використанням новіших технологій, встановили мінімальну швидкість з'єднання з набагато меншими значеннями. Наприклад, провайдери Ланет і Тріолан, надають користувачам послуги з використанням волоконно-оптичних мереж. При цьому Ланет в договорі прописав мінімальну швидкість в 1 Кбіт/с.

«Нуль - це відсутність послуги. А 1 Кбіт/с хоча б можна виміряти», - розповідає Маріан Івасюк, директор Ланет.

Однак з ним категорично не згоден Вадим Сидоренко, представник групи Тріолан, в абонентських договорах якої нижня межа швидкості зафіксований на нульовій позначці.

«Якщо пропала електрика та мережеве обладнання не працює, хтось кабель перерізав або у абонента Wi-Fi роутер завис, то яка може бути мінімальна швидкість? Тільки нуль! Всі, хто скажуть, що у них мінімально можлива швидкість вище нуля, або брешуть, або не розуміють, про що говорять», - стверджує Сидоренко.

Примітно, що тільки компанія Київстар вказує мінімальну швидкість передачі і прийому даних на рівні 10 Мбіт/с, якщо інше не передбачено умовами договору.

Віталій Мосейчук

- 24 січня, 2017.




RATVODДата: Четвер, 26.01.2017, 11:27 | Повідомлення # 79
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Українцям пообіцяли безкоштовний Wi-Fi

на всіх ЖД-вокзалах




Протягом 2017 року на всіх залізничних вокзалах України з'явиться доступ
до мережі інтернету за бездротовою технологією Wi-Fi.


До кінця поточного року безкоштовний Wi-Fi з'явиться на всіх залізничних вокзалах. Про це повідомляє УНН з посиланням на слова голови правління «Укрзалізниці» Войцеха Бальчуна.

«Будемо встановлювати квиткові термінали на вокзалах. На всіх вокзалах ми хочемо встановити безкоштовний Wi-Fi. І ми оголошуємо конкурс на дизайн нових вагонів майбутнього, які матимуть світові стандарти», - заявив голова правління залізничного монополіста.

Нагадаємо, протягом цього року безкоштовний Wi-Fi повинен з'явитися на всіх станціях київського метрополітену.

У 2016 році дослідження «Лабораторії Касперського» виявило, що близько 25% публічних точок Wi-Fi не використовують захист при передачі даних.

Про те, як працює Wi-Fi зв'язок під час польоту на літаку, читайте у цій статті.

- 25 січня, 2016

Редакція


RATVODДата: Понеділок, 30.01.2017, 16:33 | Повідомлення # 80
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У минулому році приріст інтернет-користувачів в Китаї

дорівнював кількості населення України




За 2016 рік приріст користувачів інтернету в Китаї дорівнював кількості населення України,
а загальний розмір інтернет-аудиторії в Піднебесній досяг позначки в 731 мільйон абонентів.


Кількість користувачів інтернету в Китаї за останні три роки збільшувалася надзвичайно швидкими темпами, у міру зростання використання смартфонів і розширення проникнення інтернету в найбільш густонаселену країну світу, - йдеться в звіті, підготовленому державним агентством, що відповідає за розвиток галузі.

За 2016 рік китайський інтернет-ринок розширився на 6,2%, охопивши 43 мільйони нових користувачів - еквівалент населення таких країн, як Україна або Аргентина - і досягнувши позначки в 731 мільйон абонентів, згідно з даними Китайського інформаційного центру з розвитку мережі інтернет (CINIC) . Рівень проникнення інтернету зріс на 3,1%, досягнувши 53,2% охоплення країни, йдеться в інформації від CINIC.

Темпи зростання в 2016 році сповільнилися в порівнянні з двозначними цифрами, що мали місце п'ять років тому, коли смартфони вперше почали грати ключову роль в зростанні використання інтернету в країні.

Уже сьогодні 95,1% китайських користувачів інтернету (або ж 695 мільйонів чоловік) виходить в мережу за допомогою телефонів і темпи зростання поступово знижуються.

Постійне зростання проникнення позначає кінець тієї епохи, коли інтернет-компанії могли просто покладатися на зростання загального числа користувачів для збільшення трафіку і використання мережі. Сьогодні їм доводиться все активніше працювати над залученням відвідувачів на свої сайти і стимулюванням скачування додатків, що вимагає мільярдних інвестицій в розвиток і маркетинг.

«Якщо ви представляєте стартап і як і раніше покладаєте свої надії на мобільний інтернет, шанси на те, що ви станете так званим « єдинорогом» в поточну епоху дуже малі, оскільки ринок увійшов в період стабільного розвитку», - заявив засновник і генеральний директор компанії Baidu Робін Лі, виступаючи на минулій в грудні галузевій конференції. Єдинорогом прийнято називати стартап вартістю в понад 1 мільярд доларів.

Компанія Baidu, що є оператором головного китайського пошукового ресурсу, вклала мільярди доларів в розвиток штучного інтелекту з додатками для ботів, які вирішують проблеми ботів для самохідних автомобілів.

За словами аналітика IDC Сюе Ю, випущене тиждень тому урядове керівництво, яке описує перспективи розвитку інтернет-галузі, наголошує на необхідності контролю за контентом і кібер-безпеки, що може збільшити собівартість виробництва інтернет-контенту. У світлі підвищення регулювання і зниження зростання числа нових користувачів питання «стабільності» стане головним на порядку денному китайської інтернет-індустрії.

Нагадаємо, минулого тижня Пекін запустив 14-місячну загальнонаціональну кампанію, спрямовану на припинення несанкціонованих підключень до інтернету, включаючи послуги віртуальних приватних мереж (VPN).

Борис Скуратівський

- 30 січня, 2017.




RATVODДата: Вівторок, 31.01.2017, 21:47 | Повідомлення # 81
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Вартість ринку Інтернету речей до 2023 року

складе 724 мільярдів доларів




Згідно з прогнозами експертів, до 2023 року загальна вартість ринку Інтернету речей (IoT)
досягне позначки в 724,2 мільярда доларів,
при цьому провідну роль буде грати ринок країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону.


У звіті «Огляд глобального ринку Інтернету речей до 2023 року», підготовленому агентством Research Nester, йдеться, що розвиток даного ринку в чималому ступені буде обумовлено розвитком технологій і ринку електронних гаджетів.

Темп щорічного сукупного зростання (CAGR) на ринку IoT в період з 2016 по 2023 рік складе за прогнозами 13,2%. Дане зростання буде простимульоване зростанням поширення смарт-пристроїв і збільшенням обізнаності міського населення.

У 2015 році найбільший дохід на даному ринку був відзначений в країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону і така ситуація, на думку експертів, продовжить зберігатися протягом всього аналізованого періоду. Швидкі темпи урбанізації та доступність недорогих послуг в області даних стимулюють попит на IoT-сумісні пристрої.


Internet of Things (IoT) 2015


Іншими факторами, що зумовлюють зростання в секторі, є технологічні досягнення в IT-секторі, які забезпечили кращу якість зв'язку та обслуговування в мережі Інтернет. Високошвидкісний Інтернет допомагає вести віддалений моніторинг роботи пристроїв.

Борис Скуратівський

- 31 січня, 2017.




RATVODДата: Середа, 01.02.2017, 07:46 | Повідомлення # 82
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Укртелеком збільшив харківським абонентам

швидкість
інтернету в два рази




Харківські абоненти компанії Укртелеком, що надає інтернет-послуги за технологією ADSL,
тепер мають можливість виходу в мережу на швидкості 21,4 Мбіт/с.


Така швидкість була досягнута внаслідок поновлення оператором існуючої телекомунікаційної мережі.

За повідомленням прес-служби оператора, до кінця першого півріччя близько 65 тисяч харківських абонентів повинні бути переведені на нову мережу. Для цього планується додатково встановити 170 шаф з новим мережевим обладнанням.

На даний момент проведена модернізація мережі в наступних районах Харкова: Холодногірському, Шевченківському, Новобаварському і Слобідському. Це дає абонентам можливість скористатися такими додатковими послугами, як «Інтерактивне ТV» і цифрова телефонія.

Навесні поточного року Укртелеком планує почати надання декількох нових сервісів. Зокрема, послугу проведення в квартиру або офіс оптичного кабелю, що забезпечує доступ в мережу на швидкості від 200 Мбіт/с до 1 Гбіт/с. Також абоненти зможуть мігрувати з технології доступу в інтернет ADSL на VDSL (швидкість від 50 Мбіт/с).

Загальні інвестиції в модернізацію складають близько 600 млн грн, завдяки чому будуть охоплені всі райони Харкова.

Загальні інвестиції в модернізацію мережі в Харкові становлять близько 600 млн грн.

За два з половиною роки планується модернізувати мережу Укртелекому в шести найбільших містах України: Києві, Запоріжжі, Харкові, Одесі, Дніпрі та Львові.

- 31 січня, 2017.

Редакція


RATVODДата: Середа, 08.02.2017, 22:18 | Повідомлення # 83
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Аналітики: 5GTV - загроза

кабельному, супутниковому і IPTV




Дослідницька компанія вивчає можливості телебачення в мережах 5G стати
глобальним конкурентом кабельних мережах, супутниковим платформ і IPTV.


Прогнози, пов'язані з баченням майбутнього технології 5G, часто містять привабливу інформацію про гігабітні швидкості в мережах широкосмугового доступу, однак, практично немає прямих прогнозів, які оцінюють можливу роль 5G для створення повноцінної альтернативи традиційному телебаченню по всьому світу. Проте, кількість досліджень, які вивчають дане питання, потихеньку зростає. Наприклад, в новій доповіді, представленій в понеділок компанією Strategy Analytics, міститься припущення про те, що поєднання 5G з іншими поліпшеннями мережі і технологічними інноваціями дасть операторам можливість забезпечити підтримку роботи служб, здатних стати аналогом послуг телебачення, які сьогодні представляють кабельні, супутникові та IPTV платформи, а також мовні компанії.

Такі телекомунікаційні компанії, як Verizon, Deutsche Telekom, SK Telecom, AT & T і BT проводять випробування технології 5G з метою вивчення різних видів її використання.

Можливість передачі відео- і телевізійного контенту, очевидно, стане ключовою особливістю мереж бездротового зв'язку 5G, оскільки технологія 5G дає можливість передачі даних на швидкості в 1 Гбіт/сек.

Для підтримки роботи служб, здатних стати аналогом телебачення, оператори телекомунікаційних компаній можуть поєднувати 5G з іншими інноваційними мережевими і технологічними рішеннями.

Загальний обсяг світового ринку телебачення і відео становить 500 мільярдів доларів - в даний час цей ринок обслуговується провайдерами послуг кабельного і супутникового телебачення, IPTV, а також мовними компаніями.

«Ефективність роботи таких мереж покаже, наскільки можливим є поява телебачення через 5G, однак, підсумки тестів, проведених такими операторами, як Verizon, Deutsche Telekom, SK Telecom, AT & T і BT, дають нам уявлення про те, що рано чи пізно це стане реальністю у багатьох куточках планети», - говорить директор відділу аналізу роботи провайдерів компанії Strategy Analytics Сью Радд.

У Strategy Analytics заявили, що від кількості домогосподарств і пристроїв, які отримують послуги телебачення через 5G в кожній соті, і буде залежати успіх або провал бізнес-моделі технології 5G.

Оператори телекомунікаційних мереж можуть збільшити кількість місць термінації в три рази і більше шляхом впровадження різних удосконалень мереж, які забезпечують «транкінгову» ефективність в Мережі радіо-доступу (RAN). Зокрема, мова йде про функції MIMO і формування променя для оптимального використання частотного спектра, віртуалізації стільникових точок, динамічної передачі через магістральні канали і нарізки мережі, що повинно гарантувати надійну швидкість передачі даних для домогосподарств.

Такі технологічні компанії, як Netflix і Amazon витрачають мільйони доларів на запуск нових цифрових послуг.

«Поява телебачення в мережах 5G стане черговим етапом конвергенції медіа та телекомунікацій, а також послуг бездротового і фіксованого зв'язку», - говорить віце-президент і старший аналітик Strategy Analytics Девід Мерсер.

Борис Скуратівський

- 08 лютого, 2017




RATVODДата: Четвер, 09.02.2017, 16:47 | Повідомлення # 84
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
IBM і Ericsson створюють

новий антенний модуль
5G




Компанії IBM і Ericsson розробили чіп антенної фазованої решітки,
який можна буде використовувати для виробництва антенних модулів базових 5G станцій.


Частоти, виділені для 5G, більш ніж в десять разів вищі за ті, які використовуються для мобільного зв'язку сьогодні, і це передбачає використання антен абсолютно іншої конструкції.

Підсумком дворічного співробітництва між вченими з IBM Research і Ericsson стало створення інтегральної схеми у вигляді фазованої решітки на кремнієвій основі для міліметрових хвиль, що працює в діапазоні 28 ГГц, яка була представлена ​​у вигляді модуля фазованої антенної решітки для використання майбутніми базовими станціями 5G - першої в своєму роді.

Модуль складається з чотирьох монолітних інтегрованих мікросхем і 64 подвійних поляризованих антен, при цьому його розмір не перевищує 6 квадратних сантиметрів. Настільки малий розмір необхідний для щільного розміщення.

Поєднання декількох антен в одному модулі дозволяє управляти променем для його фокусування на окремих користувачів, тим самим збільшуючи діапазон.

А завдяки використанню паралельної подвійний поляризації один антенний модуль здатний формувати два променя одночасно, збільшуючи вдвічі кількість одночасно обслуговуваних користувачів.

«Розробка фазованої антенної решітки міліметрового діапазону для технології 5G є важливим проривом - і не тільки тому, що в силу її компактних розмірів і низької вартості вона є надзвичайно комерційно привабливим рішенням для компаній, пов'язаних з мережевим обладнанням, і операторів, але і завдяки її потенціалу , здатному розкрити і розвинути нові ідеї, а також запустити інноваційні проекти, які ми собі навіть не могли уявити», - говорить віце-президент IBM Research з питань наукових досліджень і рішень Даріо Джил.

Технологія 5G ще остаточно не стандартизована, проте, як очікується, вона дасть можливість передавати дані на швидкості, що перевищує за певних умов 10 Гбіт/сек, при одночасному скороченні споживання електроенергії - вважається, що батареї, що живлять віддалені IoT-пристрої, підключені через мережу 5G , матимуть термін життя в 10 років.

У IBM також вказують на те, що фазована антенна решітка зможе знайти застосування в радарах міліметрового діапазону, який, наприклад, дасть можливість транспортним засобам «бачити» в туман або дощ, або для чіткого вимірювання відстаней між об'єктами.

Борис Скуратівський

- 09 лютого, 2017




RATVODДата: Неділя, 26.02.2017, 00:50 | Повідомлення # 85
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Speedtest представив рейтинг українських операторів

за швидкістю
мобільного інтернету




Компанія Ookla на основі даних власного сервісу Speedtest, що дозволяє проводити і аналізувати широкосмугові з'єднання,
опублікувала дослідження «Швидкісні мобільні мережі України - 2016».


Результати даного дослідження стверджують, що найбільша швидкість передачі даних серед українських стільникових операторів належить lifecell. Компанія посіла перше місце в рейтингу, продемонструвавши наступний результат: швидкість завантаження даних - 7,74 Мбіт / с, швидкість передачі - 2,42 Мбіт / с.

Другий рядок у рейтингу зайняла компанія «Київстар» з результатом 7,13 Мбіт / с і 2,41 Мбіт / с відповідно.

На третьому місці - «Vodafone Україна». Швидкість завантаження склала 6,79 Мбіт / с, а швидкість передачі даних зафіксована на рівні в 2,38 Мбіт / с.



Ookla складає рейтинги, використовуючи власну методологію. В цілому Ookla провела глобальне дослідження більш ніж 1500 операторів стільникового зв'язку, в якому були використані результати ста мільярдів тестів.

Сервісом Speedtest щодня користується близько дев'яти мільйонів чоловік, які бажають перевірити швидкість свого інтернет-з'єднання. Компанії Ookla також належить служба Pingtest.net - безкоштовний аналізатор якості широкосмугових з'єднань, що доповнює службу Speedtest.

Віталій Мосейчук

- 23 лютого, 2017



RATVODДата: Четвер, 04.05.2017, 07:19 | Повідомлення # 86
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У програмі тестування технології 5G беруть участь

18 операторів по всьому світу




GSA відзначає нові тенденції в добірці даних, що відносяться до еволюції технологій LTE-Advanced PRO і 5G.


В асоціації GSA мають інформацію про 18 операторів, які в даний час зайняті впровадженням послуг на базі тестових версій технології 5G напередодні її стандартизації, наміченої на 2019 рік. Дана цифра вказана в щоквартальному огляді Асоціації, присвяченому мережевим технологіям, використанню частотного спектру і різним тестам. Даний випуск огляду носить назву «Еволюція від LTE до 5G».

В огляді від GSA (Глобальної асоціації постачальників мобільних послуг) не називаються всі оператори, які беруть участь в тестуванні технології 5G, проте в якості прикладу згадані чотири такі компанії - Etisalat, Telia Sonera, TIM і Verizon.

Також, за даними Асоціації, в світі налічується 19 операторів, які запустили на комерційній основі в тому чи іншому вигляді технологію LTE-Advanced PRO, що є номенклатурою 3GPP для специфікації LTE починаючи з R13. У списку - 4 мережі NB-IoT (Telus Canada, T-Mobile Netherlands, Telia Norway і Vodafone Spain) і 12 мереж LTE-M, крім того очікується запуск нових 40 мереж NB-IoT.

Ще 26 операторів випробовують, розгортають або проектують мережі LTE-Advanced Pro, підтримують різні функції Rel-13, зокрема - функції, пов'язані з агрегацією несучих, схемою модуляції, MIMO, часом затримки і MCPTT ( «критично важливий поштовх до розмови»).

Дати визначення LTE-Advanced PRO відносно легко, проте з «5G» все трохи складніше. У самому звіті GSA то кажуть «Що саме зможуть запропонувати в плані продуктивності ці запущені напередодні стандартизації 5G мережі, а також які діапазони частот і які потенційні 5G функції вони будуть підтримувати, ще належить визначити. Ми будемо відслідковувати плани операторів по мірі того, як вони почнуть більш-менш чітко вимальовуватися».

Президент GSA Джо Баретт заявив, що орган ще не визначився з чіткими критеріями того, що повинна являти собою мережа «5G». Для якихось елементів - наприклад, для 5G New Radio - визначення досить чіткі, для інших елементів, що мають відношення до 5G, - таким, як ядро, нарізування мережі і т.д. - поки зберігається неясність.

«Ви можете стверджувати, що у оператора є «5G ядро», але не RAN на основі New Radio, і тому ми поки ще не домовилися остаточно щодо чіткого визначення 5G - воно вималюється в найближчі шість місяців», - пояснює він.

«Еволюція від LTE до 5G» став першим звітом, підготовленим GSA з використанням нового підходу до надання даних ринку. Замість довгого звіту на 100 з гаком сторінок організація підготувала набагато коротший документ обсягом всього в 15 сторінок. Проте звіт охоплює дані, зібрані і систематизовані протягом декількох років і які подавалися раніше в звітах на 100 з лишком сторінок, згруповані в бази даних з можливістю пошуку, що охоплюють стан мережі, виділення частот і т.д.

База даних доступна членам асоціації, а також буде доступна на умовах оформлення платної підписки всім іншим. Президент асоціації GSA Баретт заявив, що прикладом функціональності бази даних може стати можливість для будь-якого охочого дізнатися про те, які пристрої працюють в тому чи іншому діапазоні, а також назви операторів, які використовують даний спектр. Асоціація GSA збирає дані в публічно доступних джерелах, а також за допомогою прямих контактів з операторами, які також можуть самі без проблем доповнювати інформацію.

Баретт заявив, що мета асоціації GSA полягає в збільшенні числа своїх членів шляхом залучення компаній з різних сегментів екосистеми, а також зменшенням вартості членства для невеликих компаній, що бажають приєднатися до асоціації: зокрема, пропонується прив'язати суму членських внесків до числа співробітників компанії, яка претендує на членство в організації. В асоціації також вирішили розширити свій виконавчий орган, включивши в нього представників компаній Intel і Huawei, а також знову включивши представників Nokia до існуючих членів від Qualcomm і Ericsson. Незабаром в виконавчий орган асоціації повинен увійти представник ще однієї великої компанії-виробника, - повідомив Баретт.

Баретт додав, що керівництво асоціації також зайняло жорсткішу позицію в сфері лобіювання принципів гармонізації спектра на глобальному рівні - на прохання членів асоціації.

«Виробники побажали мати спектральну групу, асоційовану з одним підприємством, яка могла б лобіювати інтереси і відповідати на запити з боку різних організацій», - заявив він.

Незважаючи на те, що GSMA вже грає активну роль в питаннях розподілу спектра з точки зору оператора, Баретт заявив: «Питання, пов'язані з використанням спектра, що виникають між членами GSMA, іноді буває важко узгодити, оскільки ми дотримуємося трохи іншої і більш глобальної точки зору - з перспективи виробника».

- 03 травня, 2017

Редакція


RATVODДата: Субота, 15.07.2017, 09:32 | Повідомлення # 87
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Microsoft має намір використовувати телесигнал

для
інтернетизації сіл в США




У Microsoft хочуть використовувати сигнал ефірного телебачення для підключення
до швидкісного інтернету мільйонів американців, які проживають в сільській місцевості.


У Microsoft планують поліпшити ситуацію з доступом до широкосмугового інтернету у віддалених районах США, використовуючи сигнал ефірного телебачення, що дасть можливість розширити ступінь проникнення широкосмугового доступу. Про це повідомила прес-служба компанії у вівторок.

Мета кампанії полягає «в подоланні в найближчі п'ять років цифрового розриву при забезпеченні жителів сільської місцевості широкосмуговим інтернетом», - написав президент Microsoft Бред Сміт у своєму блозі.

«З 34 мільйонів американців, які до сих пір не мають доступу до високошвидкісного інтернету, 23,4 мільйона проживають в сільських районах країни», - пише Сміт.

За даними Служби досліджень при Конгресі, в сільській місцевості можливість доступу до широкосмугового інтернету зі швидкістю завантаження даних в 25 мегабіт в секунду має близько 55% населення США; в той же час, в містах частка користувачів, що мають доступ до високошвидкісного інтернету, становить 94%.

Поліпшення ситуації з доступом до мережі також є політичним пріоритетом для Цільової групи сільської енергетики президента Дональда Трампа.

«Підключення до інтернету стає дорогами, водопровідними мережами, каналізацією 21 століття», - заявив міністр сільського господарства Соні Пердью 15 червня на першому засіданні групи.

Політики поки що не можуть сказати чітко, яким саме чином вони плануються домогтися потужного розширення проникнення інтернету, проте більшість експертів вважають, що успішна ініціатива в цій сфері потребує інвестицій на рівні федерального уряду і урядів штатів, а також з боку приватного бізнесу.

План, запропонований компанією Microsoft, спирається на твердження Федеральної комісії з електрозв'язку про те, що, щонайменше, три телевізійних канали в певному спектрі - «так звані телевізійні частотні прогалини» - «доступні для використання бездротовими системами зв'язку на безліцензійної основі на всіх ринках країни».

Частотні прогалини, зарезервовані для мовних компаній, можуть передавати сигнал бездротового широкосмугового інтернету і в поєднанні з 4G і волоконними лініями можуть знизити вартість програми до позначки в 8-12 мільярдів доларів.

Деякі критики стверджують, що план компанії Microsoft, пов'язаний з використанням радіочастотних прогалин, в реальності не зможе працювати.

«Ми думаємо, що підвищення доступності широкосмугового інтернету в сільській місцевості це гарна ідея, але не в тому вигляді, в якому пропонує Microsoft, - заявив в коментарі The Washington Post виконавчий віце-президент Національної асоціації мовників Денис Вартон. - Вони роблять безліч непродуманих обіцянок. Ідея використання частотних прогалин витає в повітрі вже протягом більш ніж десятиліття, і за цей час прозвучало безліч доказів того, що вона є невдалою і неконкурентоспроможною».

Проте компанія Microsoft планує почати розгортання мереж, що використовують частотні прогалини, в штатах Вашингтон, Північна Дакота, Південна Дакота, Арізона, Канзас, Техас, Вісконсін, Мічиган, Вірджинія, Джорджія, Нью-Йорк і Мен.



Борис Скуратівський

- 13 липня, 2017



RATVODДата: П`ятниця, 11.08.2017, 08:46 | Повідомлення # 88
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Cable.co.uk: Україна не входить в ТОП-50 країн

за швидкістю
інтернету




Можливість отримання якісного доступу до інтернету представляє сомою чималу важливість.
Даний трюїзм останнім часом вимовляють все частіше.


Незважаючи на це, багато економічно розвинені країни докладають просто таки грандіозні зусилля, спрямовані на збільшення швидкості завантаження даних з інтернету.

Цифри, розміщені на сайті консалтингового агентства в області широкосмугового зв'язку Cable.co.uk, отримані на основі зібраних з відкритих джерел даних, вказують на те, що Україна не входить в ТОП-50 країн і територій з найвищою середньою швидкістю завантаження даних з інтернету.

Найкращі показники належать Сингапуру, який вийшов на перше місце з великим відривом - можливо, забезпечити високу швидкість інтернету в цій країні було легше, враховуючи її невеликі розміри.

Далі в списку домінують країни Скандинавії та Північної Європи; дуже непогані показники також у Гонконгу і Кореї. Приклад Швеції, Норвегії і, в меншій мірі, Канади говорить про те, що низька щільність населення не є перешкодою на шляху до забезпечення гарної якості зв'язку.

Україна зайняла 54 місце - за даними Cable.co.uk в нашій країні середня швидкість завантаження дорівнює 8.18 Мбіт / с. Примітно, що в даному рейтингу на 43 і 45 місцях розташувалися Росія (12.07 Мбіт / с) і Молдова (10.75 Мбіт / с) відповідно. Ще одна наша країна-сусідка - Білорусь - зайняла 64 місце зі швидкістю завантаження 6.68 Мбіт / с.

Варто також згадати Грузію, середня швидкість інтернету тут склала 5.86 Мбіт / с (70 місце). Казахстану дісталося 80 місце (4 Мбіт / с).

Нижче представлений список з 40 країн, що займають провідні позиції за швидкістю інтернету. Повний перелік країн доступний за цим посиланням.



- 10 серпня, 2017

Редакція


RATVODДата: П`ятниця, 11.08.2017, 08:53 | Повідомлення # 89
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Швидкість мобільного інтернету в Україні нижче,

ніж в Росії, Молдові, Білорусі та Грузії




Україна втратила дві строчки в рейтингу країн з найбільш швидкісним мобільним інтернетом і піднялася
на одну сходинку вгору в списку країн, в яких присутній високошвидкісний фіксований доступ в мережу інтернет.


Такі дані містяться в звіті Speedtest Global Index, який представлений компанією Ookla.

У рейтингу Speedtest Global Index Україна займає 109 місце за швидкістю мобільного інтернету з наступними показниками:
швидкість завантаження - 8,46 Мбіт/с; швидкість передачі даних - 2,39 Мбіт/с.



Набагато краще йдуть справи з мобільним інтернетом в Республіці Молдова. Тут середня швидкість - 23,97 Мбіт/с, завдяки цьому країні вдалося піднятися на одну позицію вгору, тим самим зайнявши 43 місце.

Білорусь і Російська Федерація також демонструють непогані результати по швидкості мобільного інтернету. Так, в Росії середня швидкість передачі даних в мобільних мережах дорівнює 15,6 Мбіт/с, що дозволило їй зайняти 72 місце. У Білорусі ж аналогічний показник становить 15,8 Мбіт/с і 69 місце в рейтингу.

Слід згадати, що в рейтингу за швидкістю мобільного інтернету Україну також обійшли такі країни: Узбекистан (106 місце), Киргизія (83), Казахстан (67), Грузія (65), Азербайджан (62), Вірменія (54), Ізраїль (50 ), Польща (49), Латвія (36), Естонія (34), Литва (20).

Незмінним лідером в даному рейтингу залишається Норвегія (52,59 Мбіт/с). А ось на другу сходинку піднялися Нідерланди (46,94 Мбіт/с), потіснивши на третє місце Угорщину (46,24 Мбіт/с).

Що стосується рейтингу країн за швидкістю фіксованого інтернету, то тут Україна демонструє набагато кращі результати. Так наша країна за станом на липень 2017 року обіймає 39 місце наступними показниками: швидкість завантаження - 34,2 Мбіт/с; швидкість передачі даних - 33,64 Мбіт/с (дивіться на графіку вище).

У цьому рейтингу ми пропустили вперед наступні найбільш близькі нам країни: Польщу (38 місце), Молдову (33), Болгарію (32), Ізраїль (31), Латвію (27) і Литву (10). А ось Росія, Білорусь, Казахстан і інші вищезгадані країни з категорії екс-СРСР зайняли нижчі місця в рейтингу.

- 10 серпня, 2017

Редакція


RATVODДата: Четвер, 21.09.2017, 19:31 | Повідомлення # 90
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Всесвітня павутина отримала захист від піратства

і незаконного копіювання файлів




Система захисту від піратства і несанкціонованого порушення авторських прав формально стала
частиною стандартів всесвітньої павутини (World Wide Web) після невдалої спроби провалити голосування
по контролю за контентом в органі по стандартизації WWW.


Консорціум World Wide Web Consortium (W3C) - галузевий орган, який займається питаннями, пов'язані з розробками в сфері HTML і інших Web-стандартів, опублікував специфікацію стандарту Encrypted Media Extensions (EME), включивши його в розділ рекомендацій. Публікація специфікації стала остаточним благословенням, які зробили EME офіційним стандартом для Web. Затвердження специфікації було зроблено шляхом голосування, на якому члени W3C підтримали дане рішення 58.4 відсотками голосів (при 30.8 відсотка проти і 10.8 відсотка тих, хто утримався).

Система EME представляє стандартизований інтерфейс для DRM-захисту медіа-файлів, що передаються в браузери. Сама по собі система EME не є DRM-схемою; вона, скоріше, визначає те, яким чином Web-контент може працювати з модулями дешифрування контенту (CDM) від сторонніх розробників, які відповідають за функції дешифрування і управління правами на контент.

Розробка EME викликала безліч суперечок. Цей процес був пов'язаний з безліччю ідеологічних і правових проблем; окремі групи, зокрема - Free Software Foundation (Фонд вільного програмного забезпечення) виступають проти будь-яких систем DRM в будь-яких додатках. Інші гравці ринку не заперечують проти DRM в принципі, однак стурбовані з приводу регуляторних актів, таких як Закон США про авторські права в цифрову епоху (DMCA). Згідно DMCA, обхід DRM є порушенням закону, навіть в тих випадках, коли даний обхід необхідний для активування функцій, які є цілком легальними. Ці проблеми особливо гостро відчуваються в загальному контексті Web; на думку багатьох, Web повинен бути відкритою системою, без будь-яких технологічних обмежень, що регламентують можливі дії з контентом для Web. Захист, запропонований системою DRM, в цьому світлі виглядає, як прокляття. Більш того, незважаючи на те, що самі по собі браузери можуть створюватися на основі відкритого коду, CDM побудований на закритому, секретному коді, ісходнік якого недоступний.

Основні групи, які найбільш активно підтримали розробку системи EME, включали в себе потокові медіа-компанії, такі як Netflix, компанії Microsoft, Google і Apple, компанії, що займаються розробкою браузерів і наданням послуг доступу до потокових медіа. Незважаючи на те, що використання DRM для захисту стандартно ліцензованої музики поступово вийшло з моди, використання даної системи захисту для підписних служб доступу до відео-та звукового контенту як і раніше залишається актуальним. В індустрії стверджують, що дані служби не можуть працювати без використання будь-якої системи захисту контенту. Дані групи можуть вибирати з трьох опцій поширення контенту: використання спеціальних патентованих плагінів (таких як Flash і Silverlight); використання патентованих автономних додатків, пропонованих через магазини додатків; або використання HTML5 з однією з DRM систем. EME пропонує саме цей, останній шлях.

Наслідком цього переходу від використання наворочених плагінів і автономних додатків до браузерних альтернатив стала деяка ступінь підтримки EME навіть з боку тих, хто виступав проти DRM. Якщо видавець наполягає на використанні DRM, кажуть вони, кращим варіантом є використання CDM для забезпечення захисту, ніж додаток або Flash з захистом. CDM може бути ізольований, з обмеженим доступом до персональних даних, сторінок в браузері або мережі. Flash, Silverlight і автономні програми, в свою чергу, набагато менш обмежені і більше схильні до різних маніпуляцій, спрямованих на порушення приватності. Складність Flash і Silverlight також робить їх більш ласими цілями для злому. CDM працює набагато простіше.

Виходячи з цього, систему EME розглядають в якості певного поліпшення систем захисту приватності і безпеки на тлі наявних альтернатив.

Прихильники всіх позицій висловили надію на те, що в W3C зможуть забезпечити їм гарантії від негативних ефектів закону DMCA і подібних нормативних актів. У фонді Electronic Frontier Foundation (EFF) запропонували ввести для всіх членів W3C обов'язковий договір, який обмежить їх можливості робити юридичні дії проти тих, хто розробляє системи обходу DRM. Згідно з умовами даного договору, члени W3C зобов'язуються вживати юридичні заходи лише в разі піратства в сфері медіа; ті ж, хто обходить DRM для захисту власних прав на справедливе використання або ж для перевірки роботи системи CDM отримає захист від переслідування. Однак даний проект договору був відхилений на користь більш м'якої угоди, яка захищає лише дослідників в галузі безпеки.

Борис Скуратівський

- 21 вересня, 2017



Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Новини ІНТЕРНЕТу
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024