FORUM TV-SATЧетвер
28.03.2024, 19:59

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Новини ІНТЕРНЕТу
Новини ІНТЕРНЕТу
RATVODДата: Субота, 17.10.2009, 19:44 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Новини ІНТЕРНЕТу



9 правил пошуку інформації в GOOGLE,

про які не знають 96% користувачів




RATVODДата: Понеділок, 04.02.2019, 23:03 | Повідомлення # 121
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
До кого примкнеш: В майбутньому

Китай і Америка поділять інтернет між собою




Концепція так званого «сплінтернета» була піднята на обговорення
на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.


Основна її теза передбачає поділ інтернету між Китаєм і Америкою, пише CNBC.

Згідно з даними, інтернет майбутнього є фрагментованою системою, окремі складові якої регулюються своїми правилами і підкоряються своїм конкретним службам. Більшість прогнозів схиляється до домінування китайських і американських додатків і серверів у Всесвітній мережі.

На думку глави китайської компанії Sinovation Ventures Кайфу Лі, Китай має всі шанси розділити панування в інтернеті порівну з США. Він упевнений, що Піднебесна, маючи більше користувачів, а отже - більше даних, залишається попереду впровадження технологій штучного інтелекту, незважаючи на явне лідерство Америки в дослідженнях цієї сфери.

«У той час як китайські додатки, ймовірно, не будуть прийняті в США, Європі та англомовних країнах, вони отримають швидке визнання в Індії, Південно-Східній Азії, Південній Америці, на Близькому Сході і навіть в Африці. Я думаю, що якщо через п'ять років взяти телефони всіх людей світу і підрахувати кількість в них китайських і американських програм, рахунок складе 50 на 50», - прогнозує глава Sinovation Ventures.

Відзначається, що вже на сьогоднішній день багато технологічних гігантів Китаю і Америки намагаються розширювати зону свого впливу, не просто пропонуючи свої послуги за кордоном, але і прибрати компанії, або ж інвестуючи в них. Наприклад, Alibaba володіє контрольним пакетом акцій компанії Lazada в Південно-Східній Азії, а Tencent інвестує в індонезійську фірму Go-Jek.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що країни ЄС голосують за відсторонення китайської компанії Huawei від впровадження 5G в Європі.

Лада Васюкова

04 лютого, 2019.



RATVODДата: Вівторок, 05.02.2019, 08:41 | Повідомлення # 122
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
В онлайн-режимі: Іспанці «сидять» в інтернеті

більше п'яти годин на день




Дослідження, проведене платформою Hootsuite, показало, що з 2018 року
кількість іспанських інтернет-користувачів зросла на 4 мільйони.


Про це пише портал «Іспанія по-російськи».

Згідно з даними, на перебування в мережі у іспанців йде більше п'яти годин в день. Велику частину цього часу займає онлайн-перегляд телепередач - три години, приблизно годину і сорок хвилин йдуть на спілкування в соціальних мережах, і ще близько сорока хвилин - на прослуховування музики.

«Відносно онлайн-контенту, дослідження показало, що 93% іспанців дивляться онлайн-відео; 52% користуються онлайн-телебаченням; 11% грають в онлайн-ігри; ще 11% стежать за ходом онлайн-ігор; і майже 9% дивляться чемпіонати з кіберспорту», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, подібні дослідження в Китаї показали, що жителі Піднебесної проводять в мережі 2 години 42 хвилини на добу, а Всеросійський центр вивчення громадської думки повідомляє, що у дорослих росіян на це йде більше чотирьох годин на день.

Лада Васюкова

04 лютого, 2019.



RATVODДата: Субота, 09.02.2019, 08:52 | Повідомлення # 123
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Новозеландський оператор надасть абонентам

інтернет на швидкості 10 Гбіт/сек




В середині березня новозеландський інтернет-провайдер Chorus планує провести тест нової
широкосмугової послуги, яка повинна забезпечити доступ в Інтернет на швидкості до 10 Гбіт/сек.


У тесті погодилися взяти участь вісім рітейлерів - 2degrees, 2Talk, Kordia, Orcon, Slingshot, Stuff Fibre, Trustpower і Vocus Communications. Мережа, побудована на базі оптико-волоконної технології XGS-PON від компанії Nokia і здатна забезпечити швидкість в 10 Гбіт/сек, призначена для підключення приватних осіб, а також підприємств сфери малого і середнього бізнесу.

У Chorus заявили, що використання технології XGS-PON дозволить забезпечити співіснування надшвидкісного інтернету з діючими на сьогоднішній день пропозиціями оптико-волоконних мереж.

«Під час тесту нашої 10-гігабітної послуги для приватних осіб і підприємств малого і середнього бізнесу новозеландці зможуть отримати доступ до однієї з найшвидших служб Інтернету серед доступних сьогодні в світі, - говорить директор відділу послуг компанії Chorus Ед Хайд. - Цей тест також дасть додаткове підтвердження можливостей нашої компанії модернізувати створену нами інфраструктуру світового класу відповідно з найостаннішими технологіями».

Абоненти компанії Chorus, підписані на послугу гігабітного доступу через оптико-волоконні мережі і проживають в містах Авондейл, Бёркенхед (Окленд) і Джлнсонвілл (Веллінгтон) можуть подати заявку на участь в тесті, звернувшись до свого безпосереднього Рітейлінгового провайдера.

«Протягом восьми останніх років в Новій Зеландії спостерігається стрімкий прогрес у розвитку широкосмугового зв'язку. У 2011 році середня швидкість широкосмугового підключення становила приблизно 10 Мбіт/сек. На момент запуску в 2012 році перших тарифних планів Chorus максимальна доступна швидкість підключення становила 100 Мбіт/сек. У 2014 році ми стали першою мережею, яка змогла запропонувати доступ гігабітного широкосмугового інтернету, і сьогодні цей тип підключення є найпопулярнішим - число абонентів його вже перевищило позначку в 44 000», - заявив Хайд.

Мережі компанії Chorus включають в себе як оптико-волоконні, так і мідні лінії. У минулому році компанія Chorus запровадила у своїй «мідній» мережі векторну технологію VDSL2 від компанії Nokia, яка дозволила добитися швидкості передачі даних до 130 Мбіт/сек.

Борис Скуратівський

08 лютого, 2019.



RATVODДата: Вівторок, 12.02.2019, 16:10 | Повідомлення # 124
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
В Україні «прикриють»

майже
100 пропагандистських сайтів




Близько 100 сайтів заблокують в Україні найближчим часом.


Інформацію про це повідомив Начальник Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Олександр Климчук, передає Кореспондент.

Згідно з даними, буде закритий доступ до всіх сайтів, контент яких розцінять як несучий загрозу територіальній безпеці та національним інтересам України в цілому. Діяльність сумнівних ресурсів буде припинена найближчим часом, перед виборами. Однак безпосередньо список таких сайтів поки не оприлюднений.

Відзначається, що в СБУ побоюються атак хакерів з боку Росії, які, на думку співробітників Служби безпеки, вже активно готуються для порушення роботи Виборчої Комісії та об'єктів інфраструктури під час виборів.

Нагадаємо, нещодавно СБУ заблокувала трансляцію заборонених в Україні російських телеканалів в місті Запоріжжя.

Аналогічне порушення було зафіксовано в готелі одного з карпатських туристичних містечок.

Також Нацрадою був оштрафований чернігівський провайдер «ТЕЛКОМ», що поширював програми, що порушують вимоги Євроконвенції і українського Законодавства.

Лада Васюкова

12 лютого, 2019.



RATVODДата: Середа, 20.02.2019, 09:37 | Повідомлення # 125
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Провайдери України мають намір

відстоювати свої інтереси на мітингу




Українські провайдери планують провести акцію протесту проти недотримання
власниками інфраструктур Закону «Про доступ до об'єктів будівництва, транспорту,
електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж».


Про це пише Internet.UA.

Відзначається, що даний закон є одним з найголовніших регуляторів діяльності телеком-галузі, оскільки передбачає забезпечення доступу до інфраструктури об'єктів, в тому числі і телекомунікаційних, а також встановлює розмір плати за наданий доступ.

Однак обурення провайдерів по всій країні викликає той факт, що закон ще повністю не опрацьований і затверджений не у всіх аспектах. У зв'язку з цим багато власників інфраструктур нехтують виконанням вимог, встановлюючи власний бажаний розмір плати за доступ, що сильно б'є по кишені провайдерам, а внаслідок - і споживачам послуг.

Повідомляється, що на мітинг протесту вже готові вийти близько 2000 телеком-представників. Вони мають намір створити єдиний документ, що включає вимоги провайдерів з усієї країни. Таким чином планується звернути увагу влади на існуючу проблему, а також залучити авторитетних осіб до сприяння.

У той же час активного співробітництва в боротьбі за інтереси провайдерів з боку влади поки не відзначається.

«Як виявилося, в нинішньому складі Верховної Ради вболіваючих за телеком-галузь практично немає: багато законопроектів, які могли б вивести цей досить істотний сегмент бізнесу зі стану стагнації, так і залишаються законопроектами, а то, що іноді намагаються протягнути в парламент - більше схоже на спробу заробити на провайдерах і, паралельно, встановити цензуру в мережі», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, до середини поточного року українські провайдери будуть змушені підняти ціни на інтернет. Основною причиною прийдешнього подорожчання називають інфляцію в країні.

Лада Васюкова

19 лютого, 2019.



RATVODДата: Субота, 23.02.2019, 18:38 | Повідомлення # 126
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Дані дослідження: для європейців важливіше

якість
широкосмугового інтернету, а не його ціна



Ілюстрація: eunews.it

У шести з восьми країн, які участь в опитуванні , доступ в інтернет
виявився важливішим свят, шоколаду, улюблених телеканалів і навіть сексу.


Дані дослідження, проведеного консалтинговою фірмою A.T. Kearney, яка досліджує ставлення користувачів до послуг домашньої зв'язку, говорять про те, що вартість доступу до широкосмугового інтернету і службам WiFi для європейців має менше значення, ніж такі фактори, як якість послуг, покриття і доступ до інноваційних продуктів.

Дані звіту, в якому аналізується цінність домашнього зв'язку з точки зору користувачів, вказують на те, що споживачі в найбільше цінують «колективні» переваги домашнього інтернету - серед яких такі показники, як покриття, якість роботи мережі, інноваційні рішення - 38% опитаних заявили , що для них найбільше значення мають саме ці характеристики. Далі йдуть «індивідуальні» переваги - такі, як швидкість і розмір пакета, які виділили 33% респондентів. У той же час вартість пакета назвали найбільш важливим фактором лише 16% опитаних, а гнучкість згадали 13%.

У процесі підготовки звіту «Очима клієнтів: Формування вартості в секторі телекомунікацій», створеного за замовленням міжнародної теле- і інтернет-компанії Liberty Global, експерти агентства AT Kearney опитали 8 000 респондентів восьми країнах Європи - в Великобританії, Бельгії, Швейцарії, Польщі, Ірландії, Франції, Німеччині та Нідерландах.

Вивчивши уважно співвідношення між ціною і інвестиціями в послуги високоякісного доступу до домашнього широкосмугового інтернету, автори звіту дійшли висновку про наявність позитивного зв'язку між рівнями цін, інвестиціями і перевагами, пропонованими суспільству. У дослідженні вказується на наявність свого роду благотворного кола, в якому позитивне формування доходів через ціни створює простір для інвестицій, що, в свою чергу, впливає на подальше отримання доходів. Це підтверджується тим фактом, що перші 10 країн ЄС за рівнем відносних цін випереджають 10 останніх за всіма проаналізованими показниками добробуту суспільства - включаючи онлайн-освіту, покупки, послуги електронного уряду, хмарні обчислення і аналіз великих даних.

У звіті також йдеться про те, що доступ до домашнього інтернету та WiFi ставилося респондентами на перше або одне з перших місць в шести з восьми європейських країн проведення опитування - випереджаючи такі речі і явища, як свята, шоколад, улюблений телеканал і навіть секс. Лише в двох країнах - Швейцарії та Польщі - домашній інтернет і WiFi не вийшли на перше місце.

Автори звіту також розглянули важливість послуг широкосмугового зв'язку в розрізі поколінь і виявили, що найвищу цінність широкосмуговий інтернет і WiFi представляє для наймолодшого покоління (18-29 років), представники якого говорили, що погодяться відмовитися на рік від можливості доступу в інтернет за середню суму компенсації в 32 500 євро. Це в чотири рази більше цифри, яку називали люди у віці від 50 до 65 років.

«Ми замовили дане дослідження для того, щоб з'ясувати для себе, що саме споживачі вважають найбільш важливим в розрізі послуг широкосмугового доступу і WiFi, - говорить керівник відділу корпоративних питань в Liberty Global Мануель Конштамм. - Зокрема, основний висновок полягає в тому, що вартість послуг знаходиться далеко не на першому місці в списку пріоритетів для споживача, і це значить, що регуляторним органом було б подумати про те, як збалансувати всі основні фактори, названі споживачами пріоритетними - включаючи покриття , якість роботи мережі, інноваційні рішення - а не фокусувати увагу виключно на вартості таких послуг».

Борис Скуратівський

22 лютого, 2019.



RATVODДата: Неділя, 24.02.2019, 19:02 | Повідомлення # 127
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
На крок ближче: У Росії з'явиться

перший регулятор для суверенної
мережі




Уряд Росії заявив про створення Центру моніторингу та управління мережею зв'язку
загального користування, завданням якого буде контроль трафіку в межах Рунета.


Документ про заснування вже підписав прем'єр-міністр Дмитро Медведєв, передає Lenta.ru.

Згідно з даними, регулятор буде створений в рамках розгляду проекту про суверенний інтернеті в Російській Федерації та перебувати під прямим керівництвом Роскомнадзору.

Метою підрозділу стане контроль безпеки мережі, за допомогою моніторингу та обробки трафіку місцевих операторів зв'язку. Запустити Центр планують до 1 січня 2020 року.

Відзначається, що додаткового фінансування проект не потребує, оскільки всі витрати вже були прописані в затвердженому бюджеті Роскомнадзору і Мінкомзв'язку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський проект незалежного інтернету пройшов перше читання в Держдумі. Ініціатива передбачає прийняття необхідних заходів для забезпечення роботи російського інтернету, якщо він втратить доступ до Всесвітньої мережі.

Лада Васюкова

22 лютого, 2019.



RATVODДата: Понеділок, 25.02.2019, 18:34 | Повідомлення # 128
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Google і Cisco працюють над наданням інтернету

країнам третього світу




Компанія Google спільно з американським виробником обладнання Cisco
планує надати мільярду жителів планети доступ до інтернету
.


Співпраця буде направлена на створення єдиної Wi-Fi-мережі-Next Billion Users, пише JewishNews.

Повідомляється, що основним завданням проекту є організація підключення користувачів з віддалених регіонів світу до нових економічних можливостей, доступним в інтернеті. Партнерство націлене на забезпечення зростання цифрової економіки для країн третього світу.

Нагадаємо, нещодавно Mediasat повідомляв, що Facebook у співпраці з Viasat має намір розмістити високошвидкісні супутникові точки доступу Wi-Fi в сільських регіонах Мексики для надання місцевим жителям підключення до швидкісного інтернету.

Лада Васюкова

25 лютого, 2019.



RATVODДата: Вівторок, 26.02.2019, 20:06 | Повідомлення # 129
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Цифровий апокаліпсис: Хакери посилено

атакують інфраструктуру
інтернету




Корпорація ICANN зазначила почастішання кібератак,
націлених на інфраструктуру інтернету.


Хакери все частіше намагаються отримати доступ до даних (системи доменних імен), передає ТАСС.

Шкідлива активність націлена, насамперед, на інфраструктуру DNS, що ставить під загрозу роботу всього інтернету.

Повідомляється, що подібні атаки періодично повторюються з 2017 року, проте значне збільшення їх кількості останнім часом змусило насторожитися фахівців. Згідно з даними, було вжито необхідних заходів безпеки для запобігання підміни доменних імен.

Нагадаємо, WatchGuard Technology ще роком раніше передбачала, що в 2019 хакери «покладуть» інтернет, атакувавши його критичну структуру.

Лада Васюкова

26 лютого, 2019.



RATVODДата: Середа, 06.03.2019, 21:36 | Повідомлення # 130
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Прощайте, паролі? WebAuthn стає офіційним стандартом

для
всесвітньої павутини




Технологія WebAuthn стала офіційним стандартом для всесвітньої павутини.


Про це повідомили в Консорціумі World Wide Web і Альянсі FIDO.

Загальновідомо, що паролі себе зжили і їх використання неефективно, - йдеться в прес-релізі організації. І мова йде не тільки про те, що крадіжка паролів, використання простих паролів і паролів за замовчуванням є причиною 81% випадків витоку даних - паролі просто витрачають ваш час і ресурси.

Технологія WebAuthn (назва якої розшифровується як Web-авторизація) - це стандарт для браузера і платформи, що забезпечує більш просту і захищену авторизацію, стверджують в W3C і Альянсі FIDO. Дана технологія дозволяє користувачам входити в свої облікові записи в мережі, використовуючи улюблені пристрої, біометрику або ключі безпеки FIDO.

Технологія WebAuthn вже отримала підтримку в операційних системах Windows 10 і Android, а також в браузерах Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge і Apple Safari. Відтепер вона оголошена офіційним стандартом для всесвітньої павутини, що має забезпечити її використання замість паролів.

Вам не доведеться докладати великих зусиль для підготовки до використання даної технології. Вона увійде у ваше життя протягом найближчих декількох років через різні пристрої і через вже використовувані вами браузери. В результаті ваша робота в інтернеті стане безпечнішою, і вам навряд чи доведеться докладати для цього будь-які зусилля.

Три способи, якими ви зможете входити в систему


1 - Ключ безпеки FIDO
Ключ безпеки FIDO в даний час зазвичай представляє з себе USB-накопичувач, який підключається до комп'ютера (настільного або ноутбука). При вході в обліковий запис на web-сторінці, браузер перевіряє - вставлений в ваш комп'ютер ключ. Якщо ключ FIDO буде виявлений, браузер авторизує вас на web-сторінці, дозволивши вам увійти в обліковий запис - так само, як ви це робили раніше за допомогою пароля.

2 - Біометрика
Біометрика - це виявлення і вимірювання присутності вашого тіла, або, щонайменше, однієї з його частин. У випадку з WebAuthn, мова йде в першу чергу про відбитки пальців і сітківці очей. Датчики для перевірки відбитків пальців і сканери сітківки очей є сьогодні найпоширенішими на ринку пристроями для перевірки біометричних даних.

3 - Додатки на мобільних пристроях
Додатки на мобільних пристроях надаватимуть коди для входу в облікові записи з настільних комп'ютерів і лептопів. Такий додаток буде показувати користувачеві код, який той потім зможе ввести на сторінці зі свого настільного комп'ютера або лептопу. Якщо вводимий код є коректним користувач зможе увійти в свій обліковий запис.

Відзначимо, що кожен з цих методів вже використовується в тій чи іншій частині всесвітньої павутини. В кінцевому підсумку, ви зможете використовувати один, два або всі три цих методів для авторизації на улюбленій web-сторінці. Питання лише в часі.

Борис Скуратівський

- 06 березчя, 2019



RATVODДата: Вівторок, 12.03.2019, 09:01 | Повідомлення # 131
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
США виділить Україні

грант на розвиток інтернету




Україна отримає від Держдепартаменту США грант на розвиток вільного інтернету.


Про це пише Українська Правда.

Згідно з даними, Держдеп протягом трьох-шести місяців зробить відбір найцікавіших проектів з модернізації безпеки інтернету в Україні. Переможець отримає від 500 000 до 1 180 500 доларів на реалізацію своєї ідеї.

«Державний департамент, бюро з питань демократії, прав людини і праці (DRL) оголошує відкритий конкурс для організацій, зацікавлених в подачі заявок на програми, які сприяють свободі інтернету в Україні», - йдеться на сайті Держдепартаменту США.

Повідомляється, що основним критерієм, якого необхідно дотримуватися в програмі «поліпшеного інтернету», стане упор на врегулювання конфліктів, захист прав людини і забезпечення вільного потоку інформації.

Лада Васюкова

- 11 березчя, 2019

RATVODДата: Вівторок, 12.03.2019, 21:05 | Повідомлення # 132
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
До 2025 року на частку оптико-волоконних ліній

припадатиме
59% від всіх інтернет-підключень




Broadband Forum і Point Topic представили прогноз, згідно з яким до 2025 року в світі
налічуватиметься 1.2 мільярда передплатників послуг широкосмугового інтернету,
при цьому зросте роль оптико-волоконних технологій.


У жовтні 2018 року в Point Topic заявили, що кількість абонентів послуг широкосмугового доступу в усьому світі вперше перевищило позначку в 1 мільярд.

У новому звіті, підготовленому фахівцями з Broadband Forum і Point Topic, позначені ринки і технології, які будуть сприяти продовженню швидкого зростання в секторі широкосмугового інтернету.

Згідно з даними дослідження, нинішні тенденції, пов'язані з бурхливим розвитком оптико-волоконних мереж і прискоренням проникнення широкосмугового інтернету стануть до 2025 року рушійною силою зростання широкосмугових мереж. Автори прогнозу стверджують, що деякі види оптико-волоконних технологій - зокрема, такі як оптика-в-квартиру (FTTH), оптика-в-приміщення (FTTP) і оптика-к-будівлі (FTTB) будуть використовуватися до 2025 року для підключення до мережі 59% всіх передплатників послуг широкосмугового інтернету.

Автори звіту також досліджують вплив надшвидкісного 5G, прогнозуючи, що конвергенція технологій фіксованого та мобільного зв'язку призведе до того, що наступний мільярд передплатників буде використовувати для доступу в мережу поєднання фіксованих і мобільних технологій.

Аналітики також прогнозують, що в 2025 році 89% від всіх очікуваних 1.2 мільярда передплатників широкосмугових послуг представлятимуть 30 ринків. Очікується, що темпи впровадження технологій фіксованого широкосмугового доступу на цих ринках зростуть приблизно на чверть (22%). Такі країни, що розвиваються як Індонезія, Таїланд і Мексика в цей період також продемонструють високі темпи зростання. В цілому по світу, згідно з даними прогнозу, прийняття технології виросте на 24%.

«З огляду на те, що ми стоїмо на порозі появи 5G і нових пристроїв категорії Інтернет речей, а також те, що послуги OTT все частіше стають невід'ємною частиною повсякденного життя передплатників, автори нового аналізу спробували визначити, яким чином еволюціонують ринок фіксованого широкосмугового зв'язку та технології, що лежать в його основі, і як вони відповідають на дані запити, - зазначив генеральний директор Point Topic Олівер Джонсон. - Фіксовані лінії продовжать відігравати важливу роль для підключення до мережі наступного мільярда передплатників. Ми очікуємо посилення конвергенції між мережами мобільного та фіксованого доступу, оскільки користувач бажає отримати якісний безперебійний зв'язок, доступну в будь-який час і в будь-якому місці».

Борис Скуратівський

- 12 березчя, 2019



RATVODДата: Середа, 13.03.2019, 22:09 | Повідомлення # 133
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
30 років в обіймах Всесвітньої павутини:

10 найцікавіших фактів про WWW




12 березня 1989 були посіяні перші зерна технології,
з якої згодом виросла Всесвітня павутина
.


Сьогодні кожен з вас може відкрити свій web-браузер і отримати доступ до безлічі web-сторінок. Ви частенько користуєтеся такими ресурсами як Facebook, Twitter, Wikipedia, Google і багатьма іншими сайтами для того, щоб отримувати інформацію, залишатися на зв'язку з потрібними вам людьми, бути в курсі всіх подій.

Життя більшості з нас сильно залежить від інтернету, а сила інтернету відома кожному. Але чи знаєте ви про те, де воно - джерело цієї сили? Чи знаєте ви, коли у вас з'явилася можливість вільно дивитися web-сторінки? 30 років тому, 12 березня 1989 року, британський інженер і комп'ютерний геній сер Тім Бернерс-Лі, що нині є директором Консорціуму всесвітньої павутини (W3C), склав проект, який в кінцевому підсумку став основою Всесвітньої павутини.

До 30-річчя Всесвітньої павутини - датою, яку можна назвати важливою віхою в історії інтернету - пропонуємо читачам Mediasat кілька цікавих фактів про неї:

1 - 6 серпня 1991 року було відкрито перший web-сайт - він розташовувався за адресою info.cern.ch. Даний URL існує до цих пір, - проте сьогодні там розміщена «меморіальна» web-сторінка, присвячена історії «народження» сервісу WWW.

2 - Комп'ютер NeXT був використаний сером Тімом Бернерс-Лі в якості першого web-сервера. Також на цьому комп'ютері був написаний програмний код першого web-браузера - WorldWideWeb. Це сталося в 1990 році.

3 - У 1992 році Бернерс-Лі завантажив у Всесвітню павутину першу фотографію. Це було фото дівчат з створеної в CERN пародійної поп-групи Les Horribles Cernettes ( «Страшненькі дівчата з CERN»).



4 - 30 квітня 1993 року розташована біля Женеви європейська дослідницька організація CERN заявила про те, що Всесвітня павутина відтепер стане доступна всім, при цьому за доступ до неї не стягуватиметься ніякої абонплати.

5 - Прийнято вважати, що поворотною точкою в історії Всесвітньої павутини стала поява в 1993 році web-браузера Mosaic. Це був графічний браузер, розроблений командою вчених з Національного центру суперкомп'ютерних технологій при Університеті штату Іллінойс. Саме з браузера Mosaic почався процес популяризації Всесвітньої павутини.

6 - Консорціум Всесвітньої павутини (W3C), який є сьогодні головною міжнародною організацією, яка займається питання стандартизації Всесвітньої павутини, був заснований Тімом Бернерс-Лі в жовтні 1994 року, після його відходу з CERN.

7 - Вважається, що першим пошуковиком в інтернеті був Archie. Це був перший ресурс, який займався індексацією FTP-архівів, дозволяючи людям знаходити потрібні їм файли.

8 - Якщо ви терпіти не можете, коли вас та інших користувачів інтернету називають «серферами», можете звертатися з претензіями до Джин Армор Полі.
Адже це вона придумала термін «інтернет-серфінг».

9 - Порнографія займала чималу частину інтернету в усі часи його існування, проте перший web-сайт, розташований в домені .xxx (спеціально виділеному для сайтів «дорослого» змісту) почав свою роботу в серпні 2011.

10 - Більшість людей сьогодні схильні вважати синонімами слова «інтернет» і «Всесвітня павутина». Однак це не зовсім так - незважаючи на те, що дані поняття тісно пов'язані між собою. Інтернет - це вся величезна мережева інфраструктура, яка об'єднує мільйони комп'ютерів по всій земній кулі, а Всесвітня павутина - це всесвітнє сховище текстів, цифрових фотографій, музики, відео та анімації, доступ до яких користувач може отримати через інтернет. Всесвітня павутина передбачає використання протоколу HTTP для передачі даних і є лише однією зі складових інтернету. А сам інтернет об'єднує в собі також багато іншого, що не має відношення до Всесвітньої павутини.

Борис Скуратівський

- 12 березчя, 2019



RATVODДата: П`ятниця, 29.03.2019, 10:38 | Повідомлення # 134
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Кабмін виділив ресурси для запуску

інтернету в українських літаках




В Україні може з'явитися інтернет в літаках.


Кабмін видав Державному космічному агентству (ДКА) дозвіл на використання радіолокаційної станції в Мукачевому і виділив частоти для роботи супутникового зв'язку, пише РБК-Україна.

Відзначається, що станція 5Н86 «Дніпро» в Мукачевому не експлуатувалася з 2009 року, тепер же вона послужить ДКА для запуску супутникового зв'язку на бортах літаків.

Виділені Кабміном смуги частот будуть задіяні для запуску технології ESOMPs, що забезпечує супутниковий зв'язок з використанням наземних станцій на рухомих платформах.

Нагадаємо, минулого місяця авіакомпанія МАУ заявила, що може запустити Wi-Fi в своїх літаках Boeing 777-200ER вже в квітні, коли будуть врегульовані всі організаційні питання.

Лада Васюкова

28 березчя, 2019



RATVODДата: П`ятниця, 05.04.2019, 11:38 | Повідомлення # 135
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Уряд проведе інтернет українським школам



Уряд України виділив 1 мільярд гривень на інтернетизацію шкіл.


Із загальної суми інвестицій 700 тисяч буде направлено на підключення до інтернету, а решта 300 тисяч - на покупку комп'ютерів, пише Урядовий портал.

«Сьогодні, в XXI столітті, у нас є школи, які взагалі не мають доступу до інтернету. Наприклад, в Закарпатті 12,1% таких шкіл, а в Житомирській області - 19,3%. У нас в половині українських шкіл швидкість інтернет-підключення становить менше 10 Мбіт/с. Це означає, що там неможливо використовувати інтернет для роботи з будь-яким освітнім контентом», - повідомила міністр освіти Лілія Гриневич.

Виходячи їх перерахованих вище факторів, влада має намір провести інтернет в навчальні заклади, в яких підключення немає, а також забезпечити іншим школам швидкість підключення від 30 до 100 Мбіт/с.

Крім того, за даними уряду, в Україні більше 400 шкіл взагалі не мають комп'ютерного обладнання. Тому частина інвестицій буде направлена ​​на їх покупку, щоб забезпечити школам хоча б по одному комп'ютеру на 10 учнів.

Нагадаємо, минулого тижня Кабмін виділив ресурси для запуску інтернету в українських літаках.

Лада Васюкова

04 квітня, 2019.



Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Новини ІНТЕРНЕТу
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024