FORUM TV-SATП`ятниця
29.03.2024, 09:11

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Тест швидкості Інтернету (Швидкості прийому / передачі)
Тест швидкості Інтернету
RATVODДата: П`ятниця, 11.12.2009, 12:27 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Тест

швидкості Інтернету


RATVODДата: П`ятниця, 11.12.2009, 12:36 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Тест швидкості Інтернету

*************************************

DOWNLOAD - Швидкість прийому: X.XX Mb / s

UPLOAD - Швидкість передачі: X.XX Mb / s




1. Натисніть на малюнок.

2. Виберіть на карті місцезнаходження Вашого оператора Інтернету.

3. Чекаємо результатів тесту.
RATVODДата: Субота, 23.02.2019, 10:42 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Compare the Market склав рейтинг країн

за швидкістю і вартістю
інтернету




Вибір провайдерів послуг доступу в інтернет досить широкий, мабуть, в будь-якій країні,
проте навіть при наявності у вас цього самого вибору швидкість інтернету і вартість доступу до нього
в пропозиціях різних провайдерів, як правило, не дуже відрізняються.


Британський сайт Compare the Market, що пропонує порівняльні характеристики з різних тем, провів цікаве дослідження, що стосується швидкостей і вартості широкосмугового інтернету в різних куточках світу.

В ході аналізу фахівцями Compare the Market було встановлено, що найбільш швидкий інтернет - в Сінгапурі, де середня швидкість завантаження даних дорівнює 185.25 Мбіт/сек. На другому місці - Ісландія, де середня інтернет-швидкість становить 153.3 Мбіт/сек, а за нею в списку розмістилася Південна Корея, в якій була відзначена швидкість інтернету на рівні 114 Мбіт/сек. На п'ятому місці - США, з середньою швидкістю 107.28 Мбіт/сек, а ось така країна як Великобританія розташувалася аж на 27 місці - інтернет тут працює зі швидкістю 55.14 Мбіт/сек. А в самому низу списку розташувався Бруней, де швидкість інтернету зафіксована на рівні всього 15.15 Мбіт/сек.



З практичної точки зору це означає, що завантаження годинного відео з Netflix в Сінгапурі займе всього 16 секунд, в США - 28 секунд, в Великобританії - 54 секунди, а в Брунеї на це може піти 3 хвилини і 18 секунд.

Найбільш низька вартість інтернету - в Ізраїлі, де ціна доступу в місяць становить 13.41 долара, далі йдуть Аргентина, де місяць інтернету обійдеться в 15.83 долара, і Туреччина, де місячний доступ в інтернет коштує 16.30 долара. Середня вартість Інтернету в США становить 69.14 долара в місяць, британці щомісяця платять в середньому по 40.68 долара. А найбільш дорогим виявився інтернет в Об'єднаних Арабських Еміратах, де користувачам доводиться платити по 160.45 долара на місяць.

Україна, на жаль, не представлена ​​в рейтингу. Найближчі до нас сусіди - поляки - в середньому платять 18.80 долара за місяць доступу до мережі. Середня швидкість на завантаження в Польщі становить 55.36 Мбіт/сек, а на відправку - 20.47 Мбіт/сек.

Середньомісячний цінник на інтернет-послуги в Литві, Латвії та Естонії складає 17.33 дол., 19.23 дол. і 28.45 доларів відповідно.

Повну таблицю з даними з усіх представлених в рейтингу країн можна подивитися на web-сайті Compare the Market.

Борис Скуратівський

20 лютого, 2019.



RATVODДата: Середа, 10.02.2021, 18:58 | Повідомлення # 4
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Speedtest навчили вимірювати швидкість відеострімів



Поки тільки в iOS-додатку.


Платформа Ookla Speedtest - популярна платформа для вимірювання показників продуктивності служб доступу в інтернет - представила новий вид тестування, що дозволяє вимірювати якість потокового відео. Mediasat розповідає подробиці про це оновлення.

Для чого це оновлення ?


У компанії Ookla повідомили, що нова версія програми для пристроїв на базі операційної системи iOS відтворює відео для вимірювання адаптивного бітрейту і визначення максимального дозволу, часу завантаження і буферизації, які користувачі можуть очікувати, виходячи з поточних умов мережі. Тест також підказує, які пристрої працюють краще за все на цьому рівні продуктивності мережі.

У Ookla відзначають, що якщо в результаті проведеного тесту стане ясно, що мережа не може успішно відтворювати потокове відео з максимальною роздільною здатністю, що підтримується пристроєм, то, швидше за все, існує проблема з мережею.



«Пройшовши Speedtest, користувачі дізнаються про доступну пропускну здатність мережі, необхідну для відтворення потокового відео, і чи відповідає вона заявленим провайдером показниками. Якщо результати проведених тестів якості відео показують, що користувач дуже часто не можете отримувати контент в необхідній якості, то він зможе використовувати історію даних тестів в якості аргументів при розмові зі своїм провайдером», - йдеться на блозі компанії.

Інструмент для тестування якості відео в даний час є частиною програми Speedtest для iOS. При цьому в компанії заявили, що вже найближчим часом цей інструмент буде доступний і на інших платформах.

Хто ще робить такий тест ?


У минулому році платформа Opensignal додала до свого мобільного додатку аналогічну функцію перевірки якості потокового відео. Додаток компанії при запуску даного тесту відтворює 15-секундний фрагмент відео з метою перевірки і фіксації часу завантаження, наявності проблем з буферизацією і відтворенням, визначаючи, яку якість користувачі можуть очікувати при перегляді потокового відео в дозволах HD і SD.

Борис Скуратівський

10 лютого, 2021.




RATVODДата: Середа, 17.03.2021, 16:49 | Повідомлення # 5
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Фіксований інтернет в Україні: в nPerf назвали

кращого провайдера за підсумками
2020 року




Протягом 2020 року, платформа nPerf провела 400 935 тестів підключень
до мереж п'яти найбільших провайдерів послуг доступу в інтернет в Україні

- Укртелеком, Київстар, Volia, Датагруп і Мережа Ланет.


В результаті був визначений кращий український інтернет-провайдер.

За твердженням nPerf, Мережа Ланет домінує на ринку з точки зору продуктивності фіксованих підключень до інтернету, показавши найкращі результати за підсумками тестів на швидкість завантаження і передачі даних, а також тестів на час затримки.



Втім, в nPerf відзначають, що на частку Мережі Ланет доводиться лише 7% від проведених тестів швидкості, що ставить її в категорію рідко використовуваних мереж. Те ж саме можна сказати і про мережі провайдера Датагруп, який посів друге місце.

Для порівняння, на частку компанії Київстар, яка зайняла третє місце і лише ненабагато відстала за показниками продуктивності від лідерів, припадає 28% проведених тестів.



Більше 85% тестів, проведених за допомогою платформи nPerf, було проведено в мережах Укртелекому, Київстару і Volia.

У період з 1 січня по 31 грудня 2020 року nPerf нарахували 400 935 тестів з України, кількість яких після фільтрації було скорочено до 323 858.

Швидкість завантаження даних


У 2020 році середня швидкість завантаження в Україні склала 43 Мбіт/сек. Кращі показники швидкості скачування даних через фіксовані підключення протягом 2020 року було відзначено в мережі провайдера Ланет.





На представленому вище графіку показана здатність провайдерів підтримувати постійну швидкість завантаження протягом аналізованого періоду незалежно від ступеня навантаження на мережу (кількості підключених кінцевих користувачів).

В цілому всі інтернет-провайдери забезпечували досить стабільну продуктивність протягом всього року, за винятком Мережі Ланет, яка продовжувала поліпшувати швидкість скачування для своїх клієнтів.

Швидкість передачі даних


Середня швидкість передачі даних в 2020 році в Україні склала 38 Мбі /сек. Найкращі показники швидкості відправки даних в фіксованих мережах протягом 2020 року також ще демонструвала компанія Ланет.





На представленому вище графіку показана здатність провайдерів підтримувати постійну швидкість відправки даних протягом аналізованого періоду незалежно від ступеня навантаження на мережу (кількості підключених кінцевих користувачів).

В цілому всі Інтернет-провайдери забезпечували досить стабільну продуктивність своїх мереж протягом всього року, за винятком Мережі Ланет, яка знову ж таки продовжувала поліпшувати швидкість передачі даних для своїх клієнтів.

Затримка


У 2020 році середній час затримки в мережах доступу до інтернету в Україні становила 35 мс. За даними nPerf, найкращі показники часу затримки в фіксованих інтернет-мережах України в 2020 році були відзначені в мережі компанії Ланет.





Даний графік ілюструє здатність Інтернет-провайдерів підтримувати постійну затримку протягом аналізованого періоду, незалежно від ступеня навантаження на мережу (кількості підключених кінцевих користувачів).

Відзначимо, що всі інтернет-провайдери забезпечили стабільний час затримки протягом 2020 року, проте час затримки в мережі Укртелекому було в цей період набагато вищим, ніж у конкурентів.

Борис Скуратівський

17 березня, 2021.



RATVODДата: Понеділок, 20.09.2021, 08:11 | Повідомлення # 6
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Україна піднялася на 15 позицій

у рейтингу швидкості інтернету



Фото: Worldwide broadband speed league

Середня швидкість інтернету в Україні склала 25,26 Мбіт/с.


Україна піднялася на 15 позицій у світовому рейтингу швидкості інтернету від британських дослідників Cable та посіла 77 із 224 місць. Натомість у 2020 Україна займала 92 місце. Про це свідчить дослідження Worldwide broadband speed league 2021.

Середня швидкість інтернету в Україні склала 25,26 Мбіт/с.



З 11 країн колишнього СРСР у трійку лідерів за швидкістю інтернету увійшли — [font=Optima]Росія (35,73 Мбіт/с, 66 місце), Україна (25,26 Мбіт/с, 77 місце), та Білорусь (19, 86 Мбіт/с, 92 місце)[/font]. Натомість найповільніший інтернет у регіоні мають Туркменістан (0,50 Мбіт/с, 224 місце), Таджикистан (1,82 Мбіт/с, 211 місце) та Казахстан (5,83 Мбіт/с, 173 місце). Таджикистан і Туркменістан також увійшли в десятку найповільніших місць світу.

П’ятірка країн світу з найшвидшим інтернетом — Джерсі (274,27 Мбіт /с), Ліхтенштейн (211,26 Мбіт /с), Ісландія (191,83 Мбіт /с), Андорра (164,66 Мбіт/с) та Гібралтар (151,34 Мбіт/с).

Нагадаємо, британські дослідники від Cable з’ясовували, скільки в різних країнах світу коштує мобільний інтернет. Експерти уклали рейтинг із 231 країни, серед них Україна посіла 31 місце із вартістю $0,75 за 1 Гб. Для укладення рейтингу дослідники взяли до уваги 6148 тарифних планів за період з 8 грудня 2020 року по 25 лютого 2021 року.

Автори: MediaSapiens

16 вересня 2021.




Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Тест швидкості Інтернету (Швидкості прийому / передачі)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024