FORUM TV-SATСереда
24.04.2024, 16:15

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 12
  • 13
  • »
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Безпека в мережі Інтернету. Кібербезпека. Телепіратство.
Безпека в мережі Інтернету. Кібербезпека. Телепіратство.
RATVODДата: Вівторок, 06.04.2010, 02:18 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Безпека в мережі Інтернету!



Кібербезпека. Телепіратство.
RATVODДата: Вівторок, 06.04.2010, 02:31 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Увага !!!

Чергова ІНТЕРНЕТ-ПАСТКА!

У мережі поки що не масово, але з'являється то тут, то там ось таке заслання (по засланню бажано не ходити, якщо перейшли - ні в якому випадку пароль і логін не водити!!!):

http:// fotoki.realms. biz

Постящі її користувачі стараються більш-менш, "типа в тему" дати заслання, вказавши, що по ній, нібито, інші користувачі знайдуть корисну інформацію.

Читач, переходячи по засланню, тим більше, якщо у нього є пошта на mail.ru, бачить до болю знайомий інтерфейс авторизації:

І частенько, не замислюючись, автоматично вводить логін і пароль до авторизації на mail.ru, тим самим просто передаючи ці дані шахраям.

Ну, а чим може нам загрожувати злом пошти - всі ми прекрасно розуміємо.

Зверніть увагу:

Зеленим кольором вказано заслання на цій псевдоавторизації - вони абсолютно реальні, тобто реально потрапляєш на сайт mail.ru

І лише адреса самої сторінки вгорі(виділено червоним) нагадує, що Ти - зовсім не на mail.ru

Будьте пильні!

Тим, у кого mail.ru і хто вже зайшов по даному засланню, ввівши логін і пароль, настійно рекомендуємо, якнайскоріше змінити свій пароль, а бажано і поштову скриньку!

Також, хто зробив перехід по даному засланню і ввів свій логін і пароль і якщо Ваш пароль від поштової скриньки збігається з форумным паролем то, як мовиться - Ви попали на всі 100%!

Також, настійно рекомендуємо, щонайшвидше змінити свій пароль на нашому форумі !

Пароль має бути довгим і складатися з верхнього і нижнього регістрів (на розкладці клавіатури).

Не запам'ятовуйте свої паролі в браузерах! Зберігаєте в інших, надійніших місцях!

P. S. Прохання, розмістите дану інформацію на інших І-нет-ресурсах, які Ви відвідуєте!

Спасибі!


satBuffonДата: Понеділок, 07.03.2011, 11:48 | Повідомлення # 3
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Як захистити Ваш комп'ютер

Необхідність використання антивіруса сьогодні не викликає сумнівів. Кількість мережевих загроз та інших небезпек у цей час дуже велика. Це і видалення важливої інформації на комп'ютерах користувачів, і крадіжка конфіденційних даних і паролів, і несанкціоноване використання трафіку – все це може бути наслідком зараження системи комп'ютерними вірусами.

Пропонуємо Вашій увазі безкоштовнi* антивірусні рішення від декількох компаній:
===AVAST!
===AVG
===Avira Antivir
===Microsoft Essentials

Увага!
Перед установленням запропонованого антивірусного програмного забезпечення переконайтеся, що на комп'ютері не встановлені інші антивірусні засоби. При наявності на комп'ютері більш одного антивірусного продукту можуть виникати проблеми. Будь ласка, перед установленням рекомендованого програмного забезпечення видаліть існуюче.

* безкоштовно для домашнього та некомерційного використання.

satBuffonДата: Понеділок, 07.03.2011, 11:56 | Повідомлення # 4
V.I.P

Країна:
повідомлень: 640
Статус: Оффлайн
Представлені вище антивіруси дійсно надають реальну альтернативу багатьом платним програмам. Багатьом, але не всім. Посилити захист комп’ютера і підняти його на рівень кращих комерційних зразків, можна за допомоги інших антивірусів, які мають добрі сканери, що викликаються за бажанням користувача.

Таке сканування можна проводити регулярно, виявляючи при цьому шкідливі програми які (можливо) пропустив основний антивірус. Хоча варто зауважити, що при добре побудованій стратегії захисту комп’ютера цінність такого сканування буде мінімальною.

Всі згадані вище антивіруси можна використовувати в якості сканера, що запускається на вимогу. Для цього, при встановленні AntiVir або Avast! потрібно використати вибіркову інсталяцію і відключити захист у реальному часі. AVG переводиться в режим примусового сканера шляхом простого відключення захисту у реальному часі вже після установки.

===Dr.Web CureIt!


===Kaspersky Virus Removal Tool

також можна використовувати в якості примусового сканера. Обидві програми відносяться до портативного софту і є, серед іншого, чудовими рішеннями для видалення вже присутніх на комп’ютері шкідливих програм. Мінус — обидві програми не оновлюються, тому кожен раз доводиться завантажувати повну версію.

RATVODДата: Середа, 11.10.2017, 14:09 | Повідомлення # 5
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Pirate Bay використовує потужності комп'ютерів користувачів,

щоб майнерувати криптовалюту




Сайт тестує нову можливість монетизації своєї діяльності, яка передбачає використання
потужностей процесорів користувачів для отримання віртуальних монет.


Популярний торрент-сайт Pirate Bay користується ресурсами відвідувачів потай від них самих.

Видання Torrent Freak повідомляє, що web-сайт тестує на своїх сторінках майнер криптовалюти. Майнер запускається автоматично при заході відвідувача на сайт і використовує потужність центрального процесора відвідувача для майнінгу криптовалюти типу «Monero». Таким способом торрент-сайт заробляє гроші на генерованому трафіку, висмоктуючи енергію центральних процесорів відвідувачів без дозволу останніх.

Майнер був виявлений користувачами ресурсу Pirate Bay, які звернули увагу на різкий сплеск навантаження на центральний процесор при заході на даний сайт. Незабаром хтось із них виявив Java-скрипт, який запускає операцію по віртуальному майнінгу. Даний Java-скрипт надається стороннім сайтом Coinhive, пов'язаним зі сферою кіптовалюти. Як роз'яснює видання Torrent Freak, сайт Coinhive пропонує власникам інтернет-ресурсів «можливість конвертувати потужність центральних процесорів відвідувачів у віртуальні монети Monero».

Представник сайту Pirate Bay повідомив виданню Torrent Freak про те, що в даний час майнер активується не на всіх сторінках ресурсу, так як даний спосіб монетизації поки тільки тестується. Майнінг в даний час працює на сторінці видачі результатів пошуку, а також - в списках категорій; при цьому майнер не активний на стартовій сторінці порталу та на сторінках окремих торрентів. В кінцевому підсумку, хитрий майнер може почати підміняти собою рекламні блоки на web-сайті.

Код можна заблокувати різними шляхами, зокрема - відключивши Java-скрипт в браузері або використовуючи налаштування для блокування скриптів і реклами.

Борис Скуратівський

- 19 вересня, 2017



RATVODДата: Середа, 11.10.2017, 15:04 | Повідомлення # 6
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
40% жителів Сінгапуру дивляться піратський контент.

Всьому виною - приставки на Android




Індустрія закликає до вжиття рішучих заходів, спрямованих проти тих,
хто продає в Сінгапурі сет-топ-бокси на Android.


Двоє з п'яти жителів Сінгапуру є активними споживачами піратського контенту, при цьому багато хто з них використовують спеціальні медіаплеєри, що дозволяють передавати потоковий контент з інтернету на телевізори. Про це пише видання The Straits Times, посилаючись на висновки авторів дослідження, присвяченого темі піратства в Сінгапурі і проведеного на замовлення Асоціації кабельного та супутникового мовлення в країнах Азії (Casbaa).

У квітні поточного року дослідницька фірма Sycamore опитала в онлайн-як 1 000 жителів Сінгапуру у віці від 18 до 64 років. Крім цього, дана австралійська фірма також опитала 300 користувачів медіаплеєрів, відомих також як «сет-топ-бокси на Android».

«Дані пристрої продаються з метою забезпечення піратського доступу до контенту. У них встановлені спеціальні додатки, які допомагають людям дивитися в потоковому режимі нелегальний контент», - говорить старший співробітник з питань політики компанії містер Джон Медейрос.
В основному, сінгапурці купують такі пристрої в торгових центрах, однак, як витікає із звіту, іноді їх купують і через інтернет.

Закликаючи владу Сінгапуру до прийняття більш «енергійних примусових заходів», зокрема - рейдів, спрямованих проти синдикатів, що продають такі приставки, містер Медейрос заявив: «Це не сіра зона. Це піратство».

Casbaa є галузевої групою, яка об'єднує такі компанії як Singtel, StarHub, BBC Worldwide, HBO Asia, Food Network, Fox Networks Group і Discovery Networks Asia-Pacific.

Первинне дослідження, проведене на замовлення групи, показало, що люди, як правило, купують «сет-топ-бокси на Android» за рекомендацією своїх друзів, а деякі покупці толком не розуміють, як саме працює дана технологія.

У більшості випадків продавці дають покупцям базові інструкції і запевняють, що відтворення потокового контенту на цьому пристрої є цілком законним.

В цілому, приблизно третина з 1 000 опитаних відповіла «так» на запитання про те, чи є законним використання сет-топ-боксів на Android для потокового відтворення фільмів, телепрограм або спортивних трансляцій, які вони не можуть отримати від Singtel або StarHub (місцеві оператори, - прим.ред.). Ще третина заявила, що вони не впевнені. І, нарешті, що залишилася, третина визнала, що такі дії є нелегальними.

Директор відділу досліджень в Sycamore Анна Мтдоус заявила: «Одночасна присутність в сет-топ-боксах легальних і нелегальних програм розмиває відмінність між тим, що є законним, а що - ні».

Серед найбільш часто згадуваних причин використання піратського контенту опитані виділяли факт його безкоштовності: на цю причину послалося 63% всіх респондентів.

Інші причини зводяться до бажання скоріше отримати цікавий контент, а також неможливість знайти потрібний контент в легальних джерелах.

І це незважаючи на те, що за останній рік в даному регіоні почали свою роботу з прицілом на місцевих передплатників служби, що пропонують можливість легального доступу до контенту - такі, як Netflix, Hooq і CatchPlay.

Популярні матчі Англійської Прем'єр-Ліги (EPL) також транслюються тут в прямому телевізійному ефірі, проте вартість пакета від компанії Singtel, що володіє ексклюзивними правами на трансляцію на території Сінгапуру трьох сезонів ігор EPL починаючи з минулого року, становить 59,9 доларів в місяць. Компанія StarHub ретранслює аналогічну пропозицію на своїй платформі платного ТБ, оскільки сінгапурські влада вимагає ділитися ексклюзивним контентом.

Автори дослідження, проведеного технологічною компанією Muso, яка пропонує рішення для аналітики ринку і боротьби з піратством, поставили за підсумками минулого року Сінгапур на дев'яте місце в світі за рівнем онлайн-піратства - після Білорусі, Грузії, Литви та України. Однак в дане дослідження від Muso не включені такі країни, як Китай, Тайвань, Північна і Південна Корея, бо по цих країнах відсутня необхідна кількість даних.

У спільній заяві, зробленій Infocomm Media Development Authority і Intellectual Property Office of Singapore (Ipos), говориться, що повага до інтелектуальної власності є ключем до інновацій і розвитку в Сінгапурі цифрової економіки, а також міститься заклик до глядачів дивитися виключно легальний контент.

Голова відділу програм галузевої групи Інтернет-Спільнота Сінгапуру містер Брайан Тан заявив: «Ніщо не може зупинити власників авторських прав від залучення власних адвокатських фірм та слідчих з метою ініціювання судових процесів проти даних синдикатів і організації просвітницьких кампаній».

Борис Скуратівський

- 10 жовтня, 2017



RATVODДата: П`ятниця, 02.03.2018, 19:24 | Повідомлення # 7
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Зареєстрована «перша справжня»

DDoS IPv6 атака




Перша зареєстрована DDOS IPV6 атака вражає сервера, і, схоже, це тільки початок. Джерелами
словникової атаки DNS є близько 1 900 рідних вузлів IPv6, що належать до більш ніж 650 різних мереж.


Перша зареєстрована справжня IPv6 DDoS атака сталася минулими вихідними, пише видання SC Magazine UK.

Джерелами словникової атаки DNS є близько 1 900 рідних вузлів IPv6, що належать до більш ніж 650 різних мереж, а її мішенню стала мережа DNS-служби Neustar, яка раніше вважалася надійною.

Розподілена атака говорить про те, що, як і передбачалося, хакери застосовують для проведення IPv6 атак нові методи, а не просто копіюють IPv4 атаки, але вже з протоколом IPv6, - відзначають в Neustar.

В інтерв'ю виданню SC Media UK глава відділу досліджень і розробок в компанії Neustar заявив: «Ми вже давно чекали цієї події, і ось воно сталося. Також в цьому році ми спостерігаємо значне зростання кількості IPV4 атак - воно подвоїлося в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року. Однак IPV6 атаки створюють деякі особливі проблеми, які не так просто вирішити. Як приклад можу сказати, що величезна кількість адрес, доступних атакуючому, може перевищити обсяги пам'яті сучасних засобів безпеки ... ».

Загальна кількість можливих адрес в протоколі IPv6 більш ніж в 7.9 × 1028 перевищує кількість адрес протоколу IPv4, який використовує 32-бітові адреси і дає можливість організації приблизно 4.3 мільярда адрес. Однак через більшу потенційну кількість адрес IPv6, ми можемо очікувати значно більшої кількості атак. А якщо врахувати той факт, що безліч нових мереж підтримує протокол IPV6, а інструменти пом'якшення ризиків не підтримують, в результаті ми отримуємо ефект стьобані ковдри, яким охоче скористаються зловмисники.

Головний інженер відділу розробок систем захисту мереж і сайтів Веслі Джордж в інтерв'ю виданню SC Media UK заявив: «Проблема серйозна, але за останні кілька років нами було досягнуто чималий успіх. Вироблені практичні поради, і стало ясно, що до протоколу IPV6 слід ставитися як до явища першого класу. У багатьох випадках мова йде про видимість - ми бачимо компанії з широкою телеметрією для IPV4, і вкрай важливо домогтися того, щоб кошти забезпечення безпеки могли робити те ж саме для трафіку по протоколу IPV6 ».

Служба UltraDNS від компанії Neustar обробляє 10% всього інтернет-трафіку, а клієнтами служби є такі компанії і сайти, як Tesco, Forbes.com, PurpleBricks і NetRefer. Частка web, що входять в список Alexa Top 1000, доступних в даний час по протоколу IPv6, досягло позначки в 26,9%, згідно з сайтом, присвяченому запуску IPv6. І незаперечним є той факт, що фахівців в області безпеки чекає багато роботи, пов'язаної з протоколом IPV6.

Всього кілька тижнів тому один з учасників відкритого співтовариства Internet Engineering Task Force (IETF) Фернандо Гонт надав допомогу в розробці RFC 8021 - патча, покликаного запобігати атакам фрагментації, спрямовані на маршрутизатори, що працюють по протоколу IPv6 в масштабних мережах. Вектор, який отримав назву «атомні фрагменти», став предметом безлічі суперечок, а також був темою обговорення на презентації Black Hat.

Борис Скуратівський

- 02 березня, 2018



RATVODДата: Вівторок, 22.01.2019, 22:28 | Повідомлення # 8
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Уразливість в ряді контролерів Wi-Fi

дозволяє проводити хакерські атаки



Ілюстрація: Embedi

На думку експерта, вразливість в Wi-Fi може зробити негативний вплив
на мільярди ігрових консолей, лептопів і інших пристроїв


Дослідницька компанія Embedi, що спеціалізується на питаннях безпеки, опублікувала звіт, який описує кілька серйозних вразливостей, виявлених в ряді контролерів Wi-Fi, що знайшли застосування в мільярдах найбільш популярних в світі Wi-Fi-сумісних продуктів. Серед них, зокрема, - Microsoft Xbox One, Sony PlayStation 4, а також ряд моделей смартфонів, лептопів, маршрутизаторів, вбудованих пристроїв і пристроїв для доступу до мережі.

Виявлена ​​уразливість дає хакерам можливість змушувати Wi-Fi-сумісні пристрої виконувати довільний код при простому включенні, без необхідності будь-яких дій з боку власника або користувача пристрою. Атака запускається кожного разу при пошуку пристроєм доступних мереж Wi-Fi, що відбувається регулярно в автоматичному режимі.

Корінь проблеми лежить в операційній системі реального часу, що має назву ThreadX, яка використовується в якості вбудованої прошивки в багатьох контролерах Wi-Fi, включаючи популярну серію Marvell Avastar, що стала предметом досліджень Embedi. В цілому виявлено чотири уразливості, які використовують для впровадження шкідливого коду в пристрій помилку пошкодження пам'яті, звану «переповненням пулу блоків».

Одна з цих вразливостей є специфічною проблемою виключно сімейства Wi-Fi контролерів Marvell Avastar 88W8897, проте інші можуть вражати будь-які пристрої, що працюють на основі ThreadX і використовують аналогічну технологію. Посилаючись на сайт ThreadX, в компанії Embedi стверджують, що така прошивка встановлена ​​на шість мільярдів пристроїв.

«З огляду на той факт, що уражені Wi-Fi пристрої налаштовані на пошук нових мереж кожні п'ять хвилин, незалежно від наявності або відсутності підключення до мережі Wi-Fi, дана уразливість відкриває можливість залучення пристрою в будь-який момент їх взаємодії з бездротовою мережею, без найменшого клацання мишкою», - йдеться в доповіді.

Після того, як шкідливий код впроваджений в Wi-Fi котроллер, можуть бути задіяні інші технології для відправки даних на процесор програмами у пристрої.

Потенційному зломщику не потрібно знати SSID ім'я і пароль Wi-Fi пристрою, що піддається атаці, а саме цей пристрій має лише бути включеним. Проте зловмисникові потрібно передати пакети шкідливих даних з фізичного діапазону цільового пристрою.

У Embedi тестували уразливості, використовуючи ігровий потоковий пристрій Valve Steamlink, що працює під управлінням операційної системи GNU / Linux і побудований на базі однокристальної системи ARM і «проблемного» Wi-Fi-контролера Marvell. Цей пристрій було вибрано тому, що він дозволяє запускати інструменти дослідження без необхідності ламати обмеження DRM.

За словами дослідника Дениса Селянина з компанії Embedi, який і написав доповідь, інформація про уразливість була передана в компанію Marvell на початку травня 2018 року. В кінці листопада 2018 року на конференції з безпеки Zero Nights він [furl=https://embedi.org/wp-content/uploads/files/(Ed)ZN2018_Denis_v2.0.pdf]надав знайдену інформацію і докази концепції[/furl], а недавно опублікував всі дані, отримані в ході досліджень, включаючи відео, що показує атаку в дії. Станом на поточний момент ніяких виправлень випущено не було, проте, згідно з листопадової презентації, робота триває.



Борис Скуратівський

22 січня, 2019.



RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:32 | Повідомлення # 9
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Держава не може захистити споживача

при купівлі в
інтернеті




До Всесвітнього дня прав споживачів Союз споживачів України презентував Моніторинг інтернет магазинів,
щодо дотримання ними вимог чинного законодавства у сфері захисту прав споживачів.


Було протестовано 12 інтернет майданчиків: Aks.ua, Allo.ua, Bosch-partner.com.ua, Citrus.ua, City.com.ua, Deshevshe.net.ua, Didi.ua, F.ua, Rozetka.com.ua, Stylus.ua, Tehnohata.ua, Tomdom.prom.ua. на яких була закуплена побутова техніка, яка є вдома у кожного українця: пральна машина, телевізор, духова шафа, пилосмок та інше, після чого проводився аналіз документів і маркування продукції, а на кінцевому етапі товари спробували повернути продавцеві.

За результатами дослідження всі порушили вимоги закону, щодо видачі фіскального чеку, який є обов’язковим для складної побутової техніки. У 67% була відсутня позначка про проходження процедури відповідності (перевірка на безпечність). 50% не мали право займатися торгівлею в інтернеті, бо не мали відповідного коду КВЕД. З 12 інтернет магазинів у двох не вдалося ідентифікувати суб’єкта господарювання (хто власне продав товар), всі інші виявились ФОП (фізична особа підприємець) не дивлячись на відомі назви інтернет магазинів. Усі учасники ринку видали гарантію від магазина (продавця), що за словами Союзу споживачів є прямим свідченням сумнівного походження товару.

За словами Олега Цільвіка, заступника голови правління Союзу Споживачів України тіньовий ринок в країні залишається недосяжним для органів державного контролю, в тому числі для органів ринкового нагляду, через складність та неефективність процедур їх застосування в нинішніх умовах, а рівень відповідальності суб’єктів господарювання за порушення прав споживачів не забезпечує попередження повторних порушень. На жаль, масштабна реформа щодо поліпшення бізнес-клімату у вигляді дерегуляції призвела до зловживань у сфері захисту прав споживачів і спровокувала стрімкий розвиток недобросовісної конкуренції та зростання тіньової економіки. - «У даному сегменті значна частина техніки - невідомого походження і невідомої якості, і захистити права споживачів сьогодні дуже важко», - зауважив Олег Цільвік.

«Електронна комерція на сьогодні в Україні відсутня, за показниками які ми сьогодні реєструємо - це шахрайські дії з боку суб’єктів господарювання, які призводять до того, що держава не може захистити правильно споживача», - прокоментував ситуацію на рину е-комерції Олег Рубан, начальник ГУ Держпродспоживслужби України у м.Києві. За його словами за минулий рік Служба отримала понад 6000 тис скарг на недоброякісне надання послуг та недоброякісні товари. Більше 1700 заходів по перевірці було здійснено. З них 40% відсотків не змогли перевірити, бо не вдалося встановити суб’єкта господарювання. Чиновник констатував, що на жаль сегмент електронної комерції знаходиться в тіні та споживач залишається сам з собою у разі порушення його прав.

15 березня, 2019.

RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:32 | Повідомлення # 10
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Європейський суд визнав нелегальним продаж медіаплеєрів

з попередньо встановленими
піратськими сервісами




Суд Європейського Союзу ухвалив, що продаж мультимедійних плеєрів, що дають можливість легкого і безкоштовного перегляду на екрані телевізора нелегально поширюваних через інтернет фільмів, може нести в собі потенційну загрозу порушення авторських прав, ґрунтуючись на твердженні про те, що кожен факт «тимчасового» відтворення захищеного авторським правом потокового контенту за допомогою мультимедійного плеєра не є винятком з правил, що регламентують відтворення такого контенту.


Суд Європейського Союзу ухвалив, що продаж медіаплеєрів, попередньо встановлена ​​конфігурація яких дозволяє переглядати піратський потоковий контент, є нелегальною на території Євросоюзу. Дана справа була ініційована нідерландською антипіратською організацією, яка подала судовий позов проти компанії Filmspeler.nl, що продає на території Нідерландів медіаплеєри з встановленою системою Kodi і плагінами, що дозволяють швидко і легко отримувати доступ до нелегальних потоковим відео-платформам в інтернеті.

Подібні пристрої, що працюють, як правило, на системі Android, часто поставляються разом з таким встановленим програмним забезпеченням, як нейтральна платформа Kodi, доповнена різними надбудовами від третіх сторін, кожна з яких розроблена для отримання простого і легкого доступу до найсвіжіших фільмів, телепрограм або прямим спортивним трансляціям.

Одним з, можливо, сотень сайтів, що продають подібні пристрої, є нідерландський проект Filmspeler.nl (Кінопрогравач) - інтернет-магазин, який потрапив під пильну увагу нідерландської антипіратської групи BREIN. Власники сайту Filmspeler вважали продаж пристроїв з попередньо встановленими спеціальними настройками цілком легальним бізнесом, стверджуючи, що їх продаж не підпадає під визначення «спілкування з публікою», встановлене Директивою ЄС з питань авторських прав.

Європейський суд назвав п'ять умов, які повинні бути виконані в разі, якщо ви бажаєте відтворити матеріал, захищений авторським правом:

=> Якщо дана дія є тимчасовою.
=> Якщо дана дія скоєна мимоволі або випадково.
=> Якщо дана дія є невід'ємною і важливою складовою технологічного процесу.
=> Якщо єдиною метою даного процесу є забезпечення передачі матеріалу в мережі між третіми сторонам посередником або законним користувачем контенту або захищеного матеріалу.
=> Дія не має самостійного економічного значення[/color]
.


Жоден з цих пунктів не підходив під опис діяльності Filmspeler.nl в рамках судового процесу і рішення суду повинно було бути простим. Ухвалення рішення може мати далекосяжні наслідки для всієї Європи, де цілком можна очікувати нових процесів, спрямованих проти продавців подібних медіаплеєрів.

Оскільки роботи, захищені законом про авторське право, виходять з потокових сайтів без дозволу власників авторських прав, описані вище стандарти в даному випадку повністю не дотримано, а значить - немає і винятків з правил, що регламентують авторське право. Таким чином, відтворення контенту, захищеного авторським правом, отриманого з нелегального джерела слід вважати незаконним.

Власники інтернет-магазину Filmspeler вже висловили намір звернутися в Нідерландський суд, однак рішення Суду Європейського Союзу, швидше за все, зробить істотний і прямий вплив на судові інстанції по всій Європі і відіб'ється на всіх розглянутих справах, пов'язаних з використанням «піратських» приставок і нелегального потокового відтворення.

Борис Скуратівський

- 28 квітня, 2017



RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:32 | Повідомлення # 11
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Проблема піратства:

не такий страшний чорт, як його малюють ?




Дослідження, проведене Ecorys - однієї з найстаріших в Європі компаній, що працюють в сфері
економічних досліджень і консалтингу - показало, що піратство не робить істотного впливу на обсяги продажів контента,
захищеного авторським правом. За винятком, хіба що, сфери кінематографа.


Дослідження було замовлено Європейською Комісією в січні 2014 року, а його результати (у обсязі 300 сторінок) були передані Комісії в травні 2015 року.

За словами депутата Європейського парламенту Юлії Реди, звіт раніше ніколи не публікувався, проте їй вдалося роздобути один примірник.

Автори дослідження прийшли до висновку, що «в цілому, отримані результати не дають будь-яких статистичних даних, які говорили б про серйозне вплив онлайн-піратства на обсяги продажів».

Слід зазначити, що дані слова не означають того, що піратство не робить зовсім ніякого впливу. Вони лише свідчать про те, що статистичний аналіз не дає чітких свідчень того, що такий вплив є.

Виняток пов'язаний лише з поширенням найпопулярніших фільмів. Результати свідчать про 40% -ве зміщенні продажах фільмів - це означає, що кожні 10 нелегально переглянутих фільмів зменшують легальні перегляди на чотири.

«Люди зазвичай не часто дивляться свіжі топові фільми по другому разу, однак якщо це трапляється, то тут зміщення нижче: 10 нелегальних повторних переглядів зменшують кількість легальних на два».

Передбачувані втрати


Це передбачає, що показники зсуву для більш старих фільмів виявляються нижчими, ніж 40% у випадку з останніми топовими фільмами.

«В цілому прогнозовані втрати для свіжих топових фільмів складають 5% від поточних обсягів продажів».

Дослідження також аналізує «готовність користувача платити» за контент, який він отримує з піратських джерел. Ці дані повинні допомогти зрозуміти, наскільки піратство пов'язане з рівнем цін.

Автори дослідження встановили, що, у випадку з фільмами і телесеріалами, існуючі ціни вищі за ті, які готові платити 80% любителів нелегальних завантажень і потокових трансляцій.

У разі ж книг, музики та ігор користувачі готові платити приблизно ті ж ціни, які й існують в легальних джерелах.

Це говорить про те, що зниження цін не вплине на рівень піратства в сфері книг, музики та ігор, проте може знизити показники зсуву для фільмів і телесеріалів.

Борис Скуратівський

- 05 жовтня, 2017



RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:32 | Повідомлення # 12
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Кіберполіція закрила піратський відеосервіс,

який завдав правовласникам збитки в особливо великому розмірі




В результаті оперативних дій було зупинено роботу сервісу ToVideo.net,
який дозволяв користувачам дивитися в онлайні піратські копії фільмів і серіалів.


За інформацією відділу протидії злочинам у сфері обігу незаконного контенту і телекомунікацій кіберполіції даний піратський онлайн-кінотеатр «завдав правовласникам збитки в особливо великому розмірі» (точна сума не уточнюється).

В даний час відносно ToVideo.net розпочато кримінальне провадження за ст. 176 Кримінального кодексу ( «порушення авторських і суміжних прав»). За місцем проживання системного адміністратора був проведений обшук співробітниками кіберполіції.

Кіберполіцейські також нагрянули з перевіркою в офіс дата-центру, який надавав підтримку працездатності піратського ресурсу з обшуком. Тут було проведено вилучення комп'ютерної техніки та серверного обладнання. Вилучені речові докази направлені на експертизу.

«Після проведення та оприлюднення результатів експертизи буде вирішено питання про оголошення підозри особам, які здійснювали адміністрування цього інтернет-ресурсу», - уточнюється в повідомленні правоохоронців.

Нагадаємо, Україні загрожують торгові санкції США через онлайн-піратства.

Віталій Мосейчук

- 06 жовтня, 2017



RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:32 | Повідомлення # 13
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
В Азії створена коаліція по боротьбі

з
піратськими медsаприставками




Нова коаліція, сформована за підтримки безлічі різних компаній, які сподівається зруйнувати бізнес компаній,
що продають приставки для піратського перегляду потокового контенту.


Асоціація CASBAA, що представляє інтереси індустрії платного телебачення країн Азії, сформувала Коаліцію по боротьбі з піратством (CAP), перед якою поставлено завдання вирішення проблем, пов'язаних з крадіжками контенту в регіоні.

Коаліцію CAP, яка буде здійснювати координацію ресурсів галузі для боротьби з піратством, очолить Ніл Гейн, який займе посаду її генерального менеджера. До складу коаліції увійдуть такі компанії, як beIN Sports, CASBAA, The Walt Disney Company, Fox Networks Group, HBO Asia, NBCUniversal, the Premier League, Turner Asia Pacific, A + E Networks, Astro, BBC Worldwide, Media Partners Asia, the NBA, PCCW Media, Sony Pictures Television Networks, Asia, True Visions, TV5MONDE і Viacom International Media Networks.

У коаліції сподіваються домогтися своїх цілей шляхом координації зусиль і сприяючи місцевим органам влади, які ведуть боротьбу з піратством і порушеннями авторських прав в країнах Азії.

Мета коаліції полягає в тому, щоб зруйнувати і ліквідувати бізнес компаній, що займаються виробництвом і продажем пристроїв, які використовують Kodi та інший піратський софт, що дозволяє отримувати доступ до потокового контенту. В першу чергу коаліція буде прагнути боротися з піратськими потоковими приставками і додатками.

Генеральний менеджер CAP, що має досвід боротьби з піратством в ролі глави Австралійської федерації з протидії крадіжок в сфері авторського права, бачить в піратських потокових приставках серйозну загрозу для індустрії розваг.

«Проникнення піратських приставок для доступу до потокового контенту в країнах Азії просто приголомшує. Зловмисники, які продають приставки і керуючі піратськими сайтами, отримують чималі прибутки, наживаючись на тяжкій роботі талановитих творців, завдаючи серйозної шкоди екосистемі контенту, а також піддаючи користувачів небезпеці, яка пов'язана з установкою шкідливого програмного забезпечення», - цитує Індійське телебачення слова Гейне.

«Це високоорганізована міжнародна злочинна мережа, яка об'єднує бандитські синдикати, що наживаються за рахунок споживачів і творців контенту», - додав Гейн.

Як повідомляє видання Torrentfreak, в коаліції CAP визнають, що, незважаючи на зростання креативної індустрії Азії завдяки виробництву легального контенту, вона все одно перебуває під загрозою з боку виробників піратських приставок і додатків.

Коаліція планує зосередити свої зусилля в першу чергу на боротьбу з піратством на ринках Азії, однак в силу того, що більшість залучених компаній пов'язані з США і Великобританією, можна очікувати, що в майбутньому боротьба з піратськими потоковими сет-топ-боксами перекочує на ринки США , Великої Британії та країн Європи.

В CAP планують офіційно представити антипіратську конвенцію протягом листопада.

Борис Скуратівський

- 01 листопада, 2017



RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:32 | Повідомлення # 14
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Кіберполіція заблокувала роботу

відеосервісу
QFILM.TV




Співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Київській області Департаменту кіберполіції Нацполіціі України
спільно зі слідчими Деснянського управління столичної поліції заблокували роботу відеосервісу QFILM.TV,
створеного жителем Вінницької області заради особистого збагачення
.

Про це йдеться на офіційному сайті Національної поліції.

У повідомленні уточнюється, що володіючи методами конспірації, 34-річний чоловік проводив «трансляцію і ретрансляцію аудіо та відео творів без відповідних документів і дозволів правовласників - відомих міжнародних компаній». Яких саме компаній, в кіберполіції не уточнюють.

Для організації роботи нелегального сервісу зловмисник використовував власний комп'ютер, носії інформації, а також банківські та SIM-карти. Все це вилучено поліцейськими в якості речових доказів. Вся електроніка в даний час відправлена ​​на відповідні експертизи.

Зараз вирішується питання про оголошення правопорушнику підозри в порядку встановлених норм. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше кіберполіції був закритий онлайн-кінотеатр ToVideo.net, також поширював піратський відеоконтент.

- 16 листопада, 2017

Редакція


RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:33 | Повідомлення # 15
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Дослідження: піратство щорічно завдає

провайдерам збиток в розмірі
$ 6-8 млрд




Відеопіратство - копіювання і продаж контенту, захищеного авторським правом - є проблемою з моменту
появи в 1979 році VHS-касет і початку ери відеозапису, зазначає дослідницька фірма ABI Research.


Однак сьогодні піратство в черговий раз змінило свою форму: воно вийшло за межі піратських сет-топ-боксів і захопило сферу перерозподілу контенту в широкосмугових мережах.

Серед найбільш поширених сьогодні форм піратства - використання приставок Kodi зі спеціальною прошивкою, живі потоки в соціальних мережах, торенти з ексклюзивними серіалами і фільмами, дистрибуція в інтернеті через файлові шлюзи, а також незаконна передача паролів. Провайдери послуг щорічно недоотримують через піратство прибутку на суму від 6 до 8 мільярдів доларів.

«Постачальники контенту повинні змінити свій підхід до боротьби з піратством з орієнтованого на пристрої - зокрема, з використанням систем умовного доступу (CAS) і систем управління цифровими правами (DRM) на комплексний сервіс-орієнтований підхід з використанням сучасних інструментів протидії піратству», - радить віце-президент агентства ABI Research Сем Роузен.

Список найважливіших на сьогоднішній день інструментів боротьби з піратством включає в себе систему нанесення водяних знаків на принципах сесії, моніторинг піратства в режимі реального часу, спрямований на виявлення фактів піратського споживання контенту, їх локалізацію, а також їх припинення шляхом припинення діяльності джерела такого контенту або відключення його від мережі. Серед інших інструментів - управління спільним використанням паролів, а також робота з іншими постачальниками контенту на ринку з метою прийняття ефективних заходів, спрямованих на боротьбу з піратством. Автори підготовленого агентством ABI Research звіту «Захист контенту та маркування його водяними знаками» прогнозують, що до 2022 року приблизно 400 мільйонів доларів, або ж приблизно 33% доходів ринку DRM перейде в доходи, орієнтовані на послугу, або одержувані від діяльності, прирівняної до послуги (aaS).

Сайти, присвячені висвітленню новин і світу технологій, часто займають досить неоднозначну позицію по відношенню до піратства. Наприклад, видання New York Times запевняє свою аудиторію в тому, що «уряд навряд чи буде вас переслідувати» за передачу кому-небудь своїх паролів, а TechRadar ставить приставки Kodi в один ряд з ОТТ приставками - такими, як Roku і Apple TV.

Тема піратства часто з'являється в заголовках новин - досить згадати, наприклад, повідомлення про те, що черговий епізод «Ігор престолів» від компанії HBO до моменту початку його офіційної трансляції по телебаченню або поширення на замовлення. За словами Роузена, компанія HBO постраждала від піратів в декількох площинах - включаючи проблеми кібер-безпеки і витік на різних етапах виробничого ланцюжка. Обнадіює той факт, що як у випадку з витоком у виробничому ланцюжку HBO, так і в недавніх випадках з піратським розповсюдженням контенту Британської прем'єр-ліги, власники прав на контент дуже швидко звернулися до судів, а суди, в свою чергу, прийняли негайних заходів, продемонструвавши кращу в порівнянні з минулим кооперацію і терміновість.

Незважаючи на важливість захисту всіх видів контенту, що належить до сфери ОТТ і платного ТБ, в даний час в екосистемі відео спостерігається істотне зростання інвестицій в нові типи контенту, для яких небезпека піратства набагато вища за ту, яка мала місце бути в минулому. Інвестиції у виробництво ексклюзивного контенту, ранні релізи в системі VoD і створення Ultra HD контенту створюють умови, при яких доступ до контенту отримують лише провайдери певних платформ, що працюють на ринку. Це спонукає користувачів звертатися до піратів у випадках, коли вони не можуть знайти потрібний їм контент на своїй улюбленій платформі або вважають його занадто дорогим. До 2022 року приблизно 32% від усіх доходів в сфері платного ТБ і ОТТ буде пов'язано саме з цими типами контенту.

Борис Скуратівський

- 17 листопада, 2017



Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Безпека в мережі Інтернету. Кібербезпека. Телепіратство.
  • Сторінка 1 з 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 12
  • 13
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024