FORUM TV-SATЧетвер
28.03.2024, 20:45

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Безпека в мережі Інтернету. Кібербезпека. Телепіратство.
Безпека в мережі Інтернету. Кібербезпека. Телепіратство.
RATVODДата: Вівторок, 06.04.2010, 02:18 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Безпека в мережі Інтернету!



Кібербезпека. Телепіратство.
RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:33 | Повідомлення # 16
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Нідерландська поліція припинила

діяльність
кардшарингової мережі




У Європі триває активна боротьба з піратством у сфері платного телебачення.


Днями поліція Нідерландського міста Енстеде провела обшук в магазині, наслідком якого стало припинення роботи кардшарингової мережі, яка діяла під керуванням Euro Global.

У середу вранці поліція провела обшук в приміщенні торгового центру Euro Global на вулиці Еммаштраат в місті Енстеде. Компанія продавала сотні нелегальних пристроїв, які давали можливість глядачам купувати дешеві, але при цьому незаконні підписки на доступ до каналів платного телебачення. Обшуки, проведені нідердандскою поліцією, пішли за аналогічними акціями, проведеними в Польщі, і поруч інших скоординованих акцій загальноєвропейського масштабу, які в результаті привели до закриття нелегальної мережі IPTV, яка давала більше ніж півмільйона користувачів по всій Європі можливість доступу до приблизно 1 200 телеканалів.

Поліція проводить розслідування діяльності компанії Euro Global вже протягом тривалого часу. Розслідування показало, що компанія продала приставки, відомі під назвою Dreambox, сотням покупців, які з їх допомогою отримали можливість купити дешеві підписки на пакети різних операторів платного телебачення - включаючи такі компанії, як Ziggo і Sky.



Крім вилучення нелегального програмного забезпечення поліція також виявила систему адміністрування мережею, вилучила низку документів і відключила кілька серверів, що призвело до зупинки роботи піратської служби.

В результаті рейду не був арештований жоден підозрюваний. Однак, кільком людям доведеться давати свої свідчення, пояснюючи свою роль в організації роботи піратської мережі.

Паралельно поліція опублікувала заяву, що закликає глядачів, що використовують подібні ресивери для нелегального доступу до програм платного телебачення, повідомити про це до 1 березня, вказавши також на те, що використання даного обладнання є порушенням закону. Оскільки поліція конфіскувала адміністративну документацію Euro Global, вона має в своєму розпорядженні повну інформацію про всіх осіб, які оформили нелегальну підписку.

Слід відзначити той факт, що самі по собі ресивери Dreambox є цілком легальними продуктами, проте, на них легко встановлюється піратське програмне забезпечення, що дає можливість доступу до нелегальних послуг IPTV шляхом використання кардшарингу.



Борис Скуратівський

- 26 січня, 2018



RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:33 | Повідомлення # 17
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Агентство з кібербезпеки:

5G-мережі несуть масу загроз




Надшвидкісні мобільні мережі 5G несуть в собі «надзвичайно небезпечні» ризики
в сфері кібербезпеки, попереджає агентство ENISA, що працює в ЄС.


Очікується, що технологія 5G буде доступна європейським користувачам до 2025 року.

Агентство Європейського Союзу з питань мережевої та інформаційної безпеки ENISA представило матеріали дослідження, які вказують на те, що проломи в системі безпеки, виявлені в минулому році, все ще загрожують майбутньому 5G в усьому світі.

Дане побоювання засноване на тому факті, що мобільні мережі як і раніше засновані на використанні протоколів SS7 і Diameter для управління зв'язком (маршрутизація голосових викликів і даних). Ці протоколи були розроблені в епоху 2G / 3G, коли питанню безпеки приділялася відносно мало уваги. Незважаючи на досягнутий з тих пір прогрес, в ENISA вважають, що дані протоколи мають фундаментальні недоліки, що залишають відкритими уразливості, що несе загрозу для майбутнього. В силу того, що зв'язок сьогодні є однією з основ економіки, дана помилка може мати серйозні наслідки.

«В даному контексті агентство ENISA провело дослідження, в рамках якого були детально вивчені критичні сектори електронного зв'язку: безпека взаємних з'єднань електронних комунікацій, відома також як сигнальна безпека, - заявив виконавчий директор ENISA Удо Гельмбрехту. - Була проведена оцінка поточної ситуації на рівні ЄС, що дало нам краще розуміння ступеня загрози, заходів, що вживаються і можливих подальших кроків ».


Спочатку робота мереж 2G і 3G була заснована на використанні протоколу SS7, однак, даний протокол, розроблений десятиліття назад, не враховує сьогоднішніх загроз безпеки. Технологія 4G використовує трохи вдосконалений сигнальний протокол, який отримав назву, який заснований на тих же принципах взаємних з'єднань і є потенційно вразливим. Використання тих же принципів при подальшому розвитку індустрії може породити серйозну проблему, коли через кілька років на ринку почнуть домінувати мережі 5G.

Основна проблема пов'язана з масштабом. Вона посилюється в міру того, як наше життя починає все більше залежати від зв'язку і цифрової економіки. Десяток років тому вразливість, можливо, породила б дрібну проблему, але з огляду на ту величезну залежність від цифрових технологій, яку ми маємо сьогодні (і яка буде лише збільшуватися), можна говорити про експоненційне зростання проблем.

Це далеко не нова проблема для гравців ринку телекомунікацій, оскільки, незважаючи на всі запевнення, вирішення питань безпеки як і раніше запізнюється. Різні компанії стверджують, що тема безпеки є для них завданням No1, однак, лише деякі з них підкріплюють свої слова реальними діями. Тому ENISA пропонує Європейській комісії та національним регуляторам подумати про розробку нових регуляторних і правових норм, які б передбачали подачу звітів про всі інциденти в сфері сигнальної безпеки і прийняття базових принципів відповідності нормам безпеки.

В даний час індустрія працює над базовими принципами безпеки, які захистять організацію від основних атак. Однак, з огляду на зростання складності загроз, а також те, що дана тенденція буде лише посилюватися з розвитком штучного інтелекту, індустрії знадобиться більш жорсткий підхід.

- 30 березня, 2018

Редакція


RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:33 | Повідомлення # 18
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
СБУ провела обшук у компанії,

що продає
супутникове обладнання




1 квітня співробітники Служби безпеки України (СБУ) провели обшук магазинів компанії Kievsat.
Про це в соціальній мережі Facebook повідомив представник компанії Ігор Семків.


За його словами, співробітниками СБУ була проведена конфіскація комп'ютерної техніки і пред'явлені «претензії» про порушення законодавства України.

Пан Семків в своєму повідомленні уточнює, що СБУ висуває звинувачення компанії по наступних порушеннях: модифікація програмного забезпечення, поширення заборонених російських каналів (швидше за все СБУ має претензії до реалізації приймачів для прийому телепакетів російських операторів), а також звинувачує в порушенні авторських прав, висунутих правовласниками до «якогось комерційного проекту», який ці канали нещадно експлуатує.



Далі ми наводимо пост Ігоря Семківа, який він опублікував на Facebook.

- 02 квітня, 2018

Редакція


RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:33 | Повідомлення # 19
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Кіберполіція України виявила мережу продажу

смарт-приставок для
піратського телеперегляду



Фото: Кіберполіція України

У Києві поліція виявила офіс з продажу смарт-приставок
для незаконної трансляції телеканалів.


Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційному сайті кіберполіції України.

Працівники Київського управління Департаменту кіберполіції Національної поліції України спільно зі слідчими Шевченківського управління поліції Києва, викрили групу осіб в порушенні авторських прав відомих українських телеканалів.

Зловмисники за допомогою спеціальних програм міняли настройки смарт-приставок, що дозволяло їх власникам переглядати без абонплати більше тисячі платних телеканалів. Попередня сума завданих українським правовласникам збитків сягає 1,5 мільйона гривень.

Оперативники встановили: зловмисники продавали смарт-приставки (TV BOX), через які проводилися трансляції без ліцензійної угоди українських телеканалів. Продаж приставок проходив на спеціально створеному веб-ресурсі, а їх вартість коливалася від 2 до 4 тисяч гривень за одиницю. Працівниками цього інтернет-магазину попередньо було адаптовано приставки до українського ринку, а також налаштовували і встановлювали програми, які дозволяли мати у вільному доступі понад тисячу телеканалів. При цьому не потрібно було платити обов'язкові платежі за перегляд телеканалів.

Працівники кіберполіції провели ряд слідчо-розшукових заходів і встановили всіх учасників злочинної схеми і розташування їхнього офісу, де і був проведений санкціонований обшук.

Під час обшуку правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку, понад 20 смарт-приставок (TV BOX), додаткові носії інформації, а також технічну та чорнову документацію. Вилучену техніку направили в експертний центр для проведення всіх необхідних експертиз.

 
 
Триває досудове розслідування по ч. 1 ст. 176 (Порушення авторських і суміжних прав) КК України. Поліцейські продовжують документувати докази протиправної діяльності правопорушників.

- 08 квітня, 2018

Редакція


RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:33 | Повідомлення # 20
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Фінал Ліги чемпіонів:

виявлено 427 піратських трансляцій поєдинку




Компанія Irdeto надала дані про піратської активності під час фіналу Ліги чемпіонів UEFA.


У Irdeto виявили 427 унікальних нелегальних інтернет-потоків з ретрансляцією картинки матчу між командами Liverpool і Real Madrid під час фіналу Ліги чемпіонів 2018. Серед іншого, було виявлено 133 web-потоки, а також 199 потоків в різних соціальних медіа - Periscope, Facebook і Twitch . Приблизна кількість глядачів, які дивилися ці трансляції в соціальних медіа, склало 217 000.

Як і у випадку з минулими матчами Ліги чемпіонів, пірати також скористалися нелегальними потоковими плагінами для популярного медіаплеєра Kodi. На цій платформі було виявлено 95 потоків. Ці цифри, а також ті, які були опубліковані на минулому тижні, вказують на необхідність прийняття додаткових заходів, спрямованих на припинення нелегальних трансляцій європейських футбольних матчів вищого рівня.

«Зловмисники активно використовують в своїх корисливих цілях преміальний спортивний контент - такий, як матчі Європейської ліги чемпіонів, і заробляють купу грошей на нелегаьних трансляціях, - говорить [b]старший віце-президент служби кібер-безпеки компанії Irdeto Рорі О'Коннор[/b]. - Вкрай важливо змусити власників контенту, правовласників і власників платформ працювати разом, використовуючи технологічні рішення і проактивні служби для блокування потоків в режимі реального часу. Зловмисники, які отримують прибуток від цих нелегальних потоків, не поважають своїх глядачів, втягуючи їх в сферу кіберзлочинності, нелегального контенту і потенційно небезпечного програмного забезпечення. Крім того, глядачі нелегального контенту ризикують опинитися в ситуації, коли їм доведеться виплачувати штраф за поширення нелегального контенту серед друзів в соціальних медіа.»

- 29 травня, 2018

Редакція


RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:34 | Повідомлення # 21
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
У Нідерландах закрили нелегальну

кардшарингову телемережу




Результатом міжгалузевого співробітництва стало припинення діяльності нідерландського пірата.


У Нідерландах припинено діяльність кардшарингової мережі, а її оператор був оштрафований на суму в понад 45 000 євро. Все це стало можливим завдяки спільному розслідуванню, проведеною Нідерландською поліцією, компанією VodafoneZiggo і Альянсом по боротьбі з піратством в аудіовізуальній сфері (AAPA).

Суд міста Гронінген виніс вирок 40-річному чоловікові, звинуваченому в злочинах, пов'язаних з незаконною дистрибуцією програм кабельної мережі Ziggo.

Під час поліцейських рейдів, проведених в березні 2017 року, були виявлені три активних кардшарингових сервера, а також 20 «повністю завантажених» пристроів Dreambox, які продавалися через торгові майданчики в Інтернеті. Було встановлено, що послугами мережі користувалося 300 «абонентів».

«Дане судове рішення є яскравим прикладом позитивної співпраці між правоохоронними органами, провідними операторами - такими, як VodafoneZiggo і членами альянсу AAPA, метою якого є залучення піратів до відповідальності, - каже віце-президент відділу послуг кібербезпеки в Irdeto і віце-президент AAPA Марк Малреді . - Це ще один крок, який демонструє той факт, що піратство є серйозним злочином, на яке не можна закривати очі. Ми продовжимо працювати з нашими членами та партнерами з усього світу з метою перемоги над піратством в будь-яких його проявах».

Кардшаринг - це технологія, яка полягає в нелегальному передаванні і отриманні контрольного слова між смарт-картою і сет-топ-боксом (STB), що дозволяє глядачеві дивитися телевізійний контент, який не був ним придбаний легально.

Борис Скуратівський

- 20 липня, 2018



RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:34 | Повідомлення # 22
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Логотипи Mastercard і Visa на сайтах IPTV-піратів

присипляють пильність користувачів




Нове дослідження світового лідера в цифровій безпеці Irdeto ще раз довело, що якщо пірат
збирає плату через поважні платіжні системи, то довіра до нього зростає і бізнес йде значно краще.


Це означає, що такі сильні бренди, як Visa, Mastercard, PayPal і інші, несуть часткову відповідальність за процвітання нелегальних платних сервісів. Вони стають частиною створюваної ними репутації.

«Нелегальні стрімінгові провайдери стають все більш витонченими, з гарними сайтами і рекламою, з безпечними платіжними засобами і гарантіями повернення грошей. Користувачам часто важко розібратися, підписуються вони на легальну або незаконну послугу», - сказано в статті Марка Мулдер, віце-президента Irdeto з кібербезпеки на сайті Irdeto.

Піратські провайдери IPTV досить привільно почувають себе, відкрито збираючи плату за крадений контент. Цьому сприяють авторитетні бренди фінансових послуг.

Irdeto вивчили 400 сайтів піратських IPTV стрімінг провайдерів і виявили, що 76% відкрито пропонують оплатити свої послуги через Visa, Mastercard і PayPal.

Дані, опубліковані Irdeto, говорять про те, що Visa і Mastercard - кожен - становить по 21% від всіх способів оплати на піратських сайтах. PayPal - це 9% всіх оплат. 4% - у криптовалюти.

Логотипи цих систем стоять і на легальних провайдерах телебачення. Що плутає користувачів.

«Однозначно прийшов час платіжним платформам підтримати легальні медіамайданчики, проводячи ретельну перевірку і припинивши підтримку піратських IPTV провайдерів», - пише Марк Мулдер.

І легальні медіабренди можуть надавити на операторів платежів, пригрозивши скоротити зв'язку з ними.

Це вже не перший публічний заклик платіжним системам припинити займатися бізнесом з онлайн-шахраями. І це працює, все більше порушуючих права інтелектуальної власності відрізані від основних платіжних систем за запитами правовласників.

Ольга Ваганова

- 08 серпня, 2018



RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:34 | Повідомлення # 23
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Дані дослідження: web-піратство

росте по всьому світу




Користувачі, які віддають перевагу піратському способу отримання контенту легальним відео-платформам,
активно сприяють тому, що піратство з використанням пірінгових (P2P) мереж залишається
найбільш поширеним способом доступу до нелегальних копій фільмів і телепрограм.


Нове дослідження, проведене компанією Irdeto за участі партнерів, які мають досвід в web-аналітиці, показує, що зростання піратства відео у всесвітній павутині лише посилює загальну проблему з піратством фільмів і телепрограм, а не витісняє піратство в P2P мережах.

В цілому популярність web-сайтів з піратським відео росте паралельно з P2P, чому сприяють візити «випадкових піратів», які відвідують як легальні, так і піратські ресурси. У 2017 році п'ять з десяти заходів на місяць таких «випадкових» піратів на піратські сайти були заходами на сайти з відео.

Втім, в тому ж 2017 році вісім з десяти заходів «переконаних піратів» (тобто, тих, хто не відвідує сайти з легальним потоковим контентом) на піратські ресурси були заходами на P2P сайти.

Дослідження також показало, що на частку P2P сайтів припадало 70% від загальної активності на платформах з відео і P2P платформах. Така модель поведінки призвела до того, що в 2017 році по всьому світу щомісяця зазначалося в середньому по 800 мільйонів скачувань з P2P сайтів. Крім того, активність використання P2P в найбільш піратських країнах - серед яких, зокрема, Росія, Індія, Бразилія, Нідерланди і США - або залишалася стабільною, або збільшувалася. Дослідження вказує на те, що сайти з відео містять високий відсоток (до 28%) високоякісного відео-контенту з P2P.

«Багато прогнозували, що P2P піратство відступить перед потоковим піратством і прямими завантаженнями, однак, вже зрозуміло, що цього не сталося. P2P піратство як і раніше являє собою величезну загрозу для галузі, в якій проблема піратства стає все більш серйозною, - говорить віце-президент компанії Irdeto з питань кібер-безпеки Пітер Коссак. - Не дивлячись на те, що збільшення пропускної спроможності каналів і зростання популярності соціальних медіа сприяли зростанню піратства в сфері поширення контенту - особливо у випадку з прямими трансляціями спортивних подій - ясно, що і інші форми піратства так скоро не відійдуть в минуле. Це повинні враховувати власники контенту та власники прав при розробці стратегій безпеки».

Борис Скуратівський

- 09 серпня, 2018



RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:34 | Повідомлення # 24
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Дані дослідження свідчать

про зниження
інтернет-піратства в Європі




У період з 2014 по 2017 рік в Європі зменшилася кількість користувачів інтернету, які час від часу скачують
або запускають в потоковому режимі з нелегальних джерел музику, фільми, серіали, книги або ігри
.


Найбільшою мірою це зниження обсягів піратства характерно для музики, фільмів і серіалів. Паралельно з 2014 року відзначається збільшення витрат на легальний контент. Це випливає з матеріалів Дослідження глобальних тенденцій в сфері онлайн-піратства, яке підготував Інститут інформаційного законодавства (IViR) при Університеті Амстердама.

У шести з семи країн Європи, що стали предметом дослідження, було відзначено зниження кількості піратів - це, зокрема, такі країни як Франція, Нідерланди, Польща, Іспанія, Швеція і Великобританія. Втім, група піратів, яка скоротилася, викачує і переглядає в потоковому режимі більшу кількість нелегального контенту, ніж три роки тому. Лише в Німеччині було відзначено невелике збільшення кількості піратів - завдяки збільшенню обсягів піратства у сфері ігрового контенту.

IViR провів спільно з Ecorys опитування споживачів в 13 країнах. І у всіх країнах (а також в країнах, що знаходяться за межами Європи) ціна виявилася основним фактором, що змушує користувачів звертатися за контентом в нелегальні джерела.

Втім, більш ніж 95% всіх інтернет-піратів також споживають легальний контент, і при цьому споживання ними легального контента, як правило, вдвічі перевищує споживання легального контента тими, хто не користується піратськими платформами. У кожній з країн, що стали предметом дослідження, показники витрат на музику, фільми, серіали, ігри та книжки на душу населення за три останні роки зросли.

Частка користувачів інтернету, які завантажували або запускали в потоковому режимі контент з нелегальних джерел сильно варіюється від країни до країни: від 23% в Японії до 84% в Індонезії. Однак, слід чітко пам'ятати про те, що в Індонезії Інтернетом користується лише чверть населення. Німеччина посідає друге з кінця місце (після Японії) за кількістю піратів, а за нею йдуть Великобританія і Нідерланди.

Купівельна спроможність населення є дуже важливим фактором, що впливає як на обсяги споживання легального контенту, так і на кількість піратів: чим вище середній дохід на душу населення, тим менше піратів в порівнянні з користувачами легального контенту. Чіткої зв'язку з наявністю примусових заходів не виявлено.

Проведення дослідження стало можливим завдяки фінансовій підтримці з боку Google, а також використання даних попередніх досліджень, проведених на замовлення Нідерландського уряду і Європейської Комісії. В рамках останнього було проведено схоже опитування користувачів в шести країнах Європи, завдяки чому стало можливим досліджувати тенденції в розвитку, а також була унікальна можливість поспостерігати протягом якогось часу за декількома тисячами респондентів. Для країн, що лежать за межами Європи - мова йде про Бразилію, Канаду, Гонконг, Індонезію, Японію і Таїланд - можливість вивчення тенденцій у розвитку була відсутня.

Повний текст доповіді можна безкоштовно завантажити на сайті Університеті Амстердама.

Борис Скуратівський

- 14 серпня, 2018



RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:34 | Повідомлення # 25
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Irdeto: Злочинці отримують прибуток

від вкрадених облікових записів
OTT-платформ




Щомісяця в «темному» сегменті всесвітньої павутини з'являються сотні деталей по логінам
на популярні ОТТ-служби за середньою ціною в 8.81 долара, що піддає ризику користувачів
і робить негативний вплив на доходи ОТТ-платформ, йдеться в новому дослідженні Irdeto.


Через торговельні майданчики в темному сегменті всесвітньої павутини можна купувати безліч продуктів, облікових записів і послуг, включаючи дані по облікових записах цілого ряду служб платного ТБ і ОТТ платформ з відео за запитом (VOD) - таких, як Netflix, HBO, Hulu. Це означає, що облікові записи легальних користувачів можуть бути скомпрометовані і використовуватися нелегально за невелику разову плату. Тому користувачам слід проявляти пильність, звертаючи увагу на будь-яку незвичайну або підозрілу активність в своїх облікових записах і при необхідності регулярно міняти паролі.

Серед додаткових ключових висновків звіту:

> Вкрадені дані по облікових записах ОТТ широко доступні. - Лише за один місяць (квітень 2018) в компанії Irdeto виявили 854 набір облікових записів ОТТ платформ від 69 унікальних продавців на більш ніж 15 торгових майданчиках в темному сегменті Інтернету. Ці облікові записи мали відношення до 42 різних ОТТ платформ, включаючи Netflix, HBO, DirecTV і Hulu.

> Піратство в сегменті живих потокових трансляцій є глобальною проблемою. Протягом першого кварталу 2018 року партнери компанії Irdeto, що займаються web-аналітикою, зареєстрували в середньому 74 мільйони заходів на потокові платформи в місяць (21 мільйон унікальних заходів). Основний трафік приходив з США (2 934 000 унікальних візитів в місяць в середньому), Великобританії (1 714 000 унікальних візитів в місяць) і Німеччини (1 519 000 унікальних візитів в середньому в місяць).

> Реклама «повністю заряджених» сет-топ-боксів продовжує поширюватися. Пірати використовують популярні сайти для електронної комерції для реклами ISD-приставок, і дуже часто дана реклама активно розміщується напередодні яскравих спортивних подій. Наприклад, в Irdeto виявили на майданчиках електронної комерції - таких, як eBay і Gumtree - 180 фактів реклами ISD-пропозиції, пов'язаних з переглядом поєдинку Джошуа і Паркера лише за один день тижня, що передувала події. В цілому за 2018 рік у Irdeto вжили заходів для видалення майже 7 000 рекламних оголошень по ISD на 60 доменах.

«Крадіжка піратами контенту перетворилася в повномасштабне кримінальне підприємство, деякі із зловмисників вже пропонують нелегальну підписку на контент в спробі конкурувати з офіційними операторами платного ТБ. Власники контенту, правовласники, технологічні партнери та партнери з безпеки, а також правоохоронні органи активно працюють над припиненням загрози піратства. Однак, користувачам також слід зберігати пильність для уникнення ризиків, яким вони можуть бути піддані при використанні нелегального контенту, - говорить віце-президент компанії Irdeto з питань послуг кібербезпеки Марк Малреді. - Користувачам слід думати над тим, звідки вони беруть контент і бути впевненими в тому, що будь-яке скачування або потоковий перегляд здійснюється з легальних джерел. Вони також повинні пам'ятати про те, що якщо вони використовують для доступу до ОТТ платформі той же самий пароль, який вони використовують для доступу до багатьох інших огайн-ресурсів, вони піддають себе величезній кількості загроз».

Борис Скуратівський

- 16 серпня, 2018



RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:34 | Повідомлення # 26
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Піратство стримує розвиток ринку платного ТБ

в країнах
Азіатсько-Тихоокеанського регіону




Незважаючи на зростання в країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону кількості домогосподарств, що користуються
послугами платного телебачення, складні економічні умови, зростання конкуренції і активність піратів продовжують
негативно впливати на можливості операторів платного телебачення залучати та утримувати передплатників.


Кабельне телебачення в даному регіоні є безумовним лідером серед платформ платного телебачення завдяки величезній кількості передплатників в Китаї і Індії. Однак, незважаючи на лідерство кабельного телебачення, IPTV є ключовою рушійною силою зростання і залучення нових користувачів.

Бізнес-модель онлайн-передплати росте в даному регіоні швидкими темпами, значну роль відіграють також платформи, що фінансуються за рахунок реклами і переказів грошових коштів - втім, їх значимість варіюється від країни до країни. Онлайн-Тб, що фінансуються за рахунок реклами, мають найбільшу частку ринку в Китаї, Індії і Південно-Східній Азії, в той час як частка цифрових роздрібних продажів і оренди вище, як правило, на більш розвинених ринках - таких як Австралія, Нова Зеландія, Гонконг, Японія і Південна Корея.

Однак, незважаючи на всі ці зрушення на ринках країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону, зростання в секторі онлайн-відео не є передвісником кінця платного телебачення, вважають в IHS Markit. Причиною цьому - зростання IPTV і, в меншій мірі - супутникових і DTT платформ, який повинен компенсувати скорочення числа домогосподарств, підписаних на послуги кабельного ТБ.

Тим часом, стрімке зростання обсягів споживання онлайн-відео буде, без жодного сумніву, тривати, і в період з 2017 по 2022 рік чистий приріст абонентів онлайн-відео перевищить чистий приріст абонентів платного ТБ. Конкуренція на ринку онлайн-відео в країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону продовжать зростати - у міру того, як Netflix і його регіональні конкуренти - такі як Hooq, Iflix і Viu - зможуть виступити з подібними пропозиціями для користувачів.

Паралельно мовники, мобільні оператори, продакшн-будинки і студії також все активніше рухаються в бік онлайн-відео. Як очікується, для залучення передплатників в міру наростання конкуренції провайдери платформ з онлайн-відео звертатимуть увагу на дитячу аудиторію, трансляцію живих спортивних заходів, а також інші спеціалізовані сегменти ринку.

Основні факти, відбиті в доповіді:

> Протягом 2017 року кількість домогосподарств, що користуються послугами платного ТБ, зросла в країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону на 5.7% - до позначки в 76% від загальної кількості домогосподарств. Надалі кількість домогосподарств регіону, що користуються послугами платного телебачення, буде стабільно зростати - з 632 мільйонів у 2017 році до 743 мільйонів до кінця 2022.

> Більшість домогосподарств країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону, які є абонентами платного телебачення, підписані на послуги операторів кабельного телебачення, на частку яких у 2017 році припадало 63% від загальної кількості глядачів платного ТБ. Частка IPTV на ринку зросла з 18% станом на 2016 рік до 23% в 2017. Кількість глядачів платформ супутникового телебачення залишається стабільною - їх частка становить 15% від загальної кількості глядачів платного ТБ.

> Використання інтернет-відео-платформ зростає, і на частку мобільних пристроїв буде припадати все більша кількість переглядів відео в даному регіоні. Річний приріст доходів від онлайн-відео - включаючи доходи від реклами - склав 50%, досягнувши в 2017 році рівня в 16.2 мільярда доларів.
Кількість передплатників послуг онлайн-відео зросла з 132 мільйонів у 2016 році до понад 200 мільйонів в 2017. Майже три чверті цих передплатників проживають (71%) в Китаї, далі йде Японія (10%).

Борис Скуратівський

- 20 серпня, 2018



RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:35 | Повідомлення # 27
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
ContentArmor і castLabs представили технологію «водяних знаків»

для боротьби з піратством у сфері OTT




Німецька компанія castLabs, що працює в сфері технологій цифрового відео,
і французька компанія ContentArmor, що пропонує рішення для нанесення захисних «водяних знаків» на контент,
вирішили об'єднати свої зусилля для інтегрування технології «сеансових водяних знаків»
в набір відео-інструментів компанії castLabs для сфери ОТТ і систем розваг в салоні літака (IFE).


Технологія нанесення «сеансових водяних знаків» використовується студіями і потоковими платформами для боротьби з відео-піратством. Дана технологія дозволяє відстежувати джерела піратського контенту - аж до індивідуальних облікових записів або конкретних потокових сеансів. У компанії стверджують, що система для нанесення «водяних знаків» ContentArmor має стійкість по відношенню до широкого спектру модифікацій контенту, починаючи від простого транскодування і закінчуючи захопленням картинки з екрану.

«Питання боротьби з відео-піратством є найважливішим завданням усіх зацікавлених сторін, залучених в процес дистрибуції відео, і ми дуже раді тому, що інтеграція з технологією ContentArmor дасть клієнтам castLabs широкий набір інструментів, необхідних для забезпечення захисту контенту», - говорить генеральний директор castLabs Майкл Стетман.

Генеральний директор ContentArmor Алан Д.ран додає: «Наше спільне з castLabs рішення повинно задовольнити запити, пов'язані з безпекою, наявні у постачальників контенту і дистриб'юторів, які працюють на різних ринках - таких, як ОТТ і відео за запитом VOD. У проектах IFE можливість нанесення «водяних знаків» на льоту особливо важлива для авіакомпаній і їх інтеграторів, так як це дозволяє їм істотно економити операційні витрати».

Борис Скуратівський

07 вересня, 2018.



RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:35 | Повідомлення # 28
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
В цьому році в Швеції притягли до відповідальності

35000 користувачів піратського контенту




Десять років тому Швеція вважалася благодатним раєм для піратів.
Тут хостився The Pirate Bay, тут народилася перша піратська партія.


Сьогодні Швеція - попереду планети всієї по розглядах справ з порушниками прав інтелектуальної власності. Засновники The Pirate Bay переслідуються за законом, а позови проти конкретних користувачів торрентів з'являються все частіше. У 2018 році їх число досягло рекордних 35711, - пише Torrent Freak.



35 тисяч - це IP-адреси шведів, які качали контент, розміщений з порушенням права інтелектуальної власності, і це більше, ніж в США і Канаді разом узятих.

Шведський інтернет-провайдер Bahnhof закликає уряд стримувати число позовів проти користувачів. Компанія послідовно виступає за те, що піратство не є серйозним злочином. Вони не погоджуються на вимоги правовласників обмежити доступ до сайту-пірату за процедурою notice-and-takedown, декларуючи, що рішення про блокування доступу до сайту-пірату може прийняти тільки суд, і чим вище інстанція, тим краще (в ідеалі, на думку провайдер , це повинен бути Європейський суд). На початку 2018 року його подав апеляцію на рішення суду, яке вимагало передати в поліцію дані про сайта-пірата.

Також в цьому році в шведські суди подано 49 судових справ, що вимагають від інтернет-провайдерів розкрити особисті дані користувачів, що стоять за цими тисячами IP-адрес. До речі, найбільше запитів про це отримав не Bahnhof, а інтернет-провайдери Telia, Com Hem і Bredbandsbolaget.

Ольга Ваганова

13 вересня, 2018.



RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:35 | Повідомлення # 29
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Голова британської спецслужби вважає,

що поява технології
5G посилить загрозу кібертероризму




Голова британської спецслужби GCHQ висловив думку про те, що впровадження технології 5G
спричинить за собою посилення загрози кібертероризму в силу того, що дана технологія
буде активно використовуватися в роботі критично важливої ​​інфраструктури.


Глава британської спеціальної служби GCHQ написав статтю в The Sunday Times, в якій він висловив свою стурбованість щодо впровадження мереж мобільного зв'язку нового покоління.

Прогнозується, що сфера застосування технології 5G вийде за рамки звичних сьогоднішніх сфер використання мобільного широкосмугового інтернету. Дана технологія знайде своє застосування в підключенні різних пристроїв в систему IoT (інтернет речей), що має зробити істотний вплив на різні сфери нашого життя - починаючи від сфери побутових послуг до появи смарт-міст і самохідних автомобілів.

Основна проблема всіх цих пов'язаних мереж полягає в тому, що вони відкриють безліч точок уразливості, і це може мати непередбачувані наслідки.

Флемінг пише: «Ці зміни принесуть нам чималу вигоду. Вони трансформують систему охорони здоров'я, допоможуть створювати смарт-міста з ефективним споживанням енергії, збільшать продуктивність роботи і внесуть революційні зміни у взаємини між бізнесом і споживачем. Однак вони також несуть в собі ризик, який - якщо його не помічати - зробить нас більш вразливими перед терористами, ворожими державами і небезпечними злочинцями».

Основною проблемою для спецслужб є використання обладнання, створеного в інших країнах, яке може бути використане ворожою державою для руйнування критичної інфраструктури.

Основною темою таких дискусій є питання про можливість використання телекомунікаційного обладнання виробництва таких китайських компаній, як Huawei і ZTE. Зокрема, в Австралії та Америці ведуться дискусії про те, чи варто забороняти використання китайського обладнання при розгортанні мереж 5G.

Однак, як повідомляло вчора видання Telecoms, навіть такі західні компанії як Nokia і Ericsson мають зв'язки з комуністичною партією Китаю.

У Великобританії GCHQ і Huawei організували спільний центр, в якому розвідувальні служби ретельно перевіряють все обладнання, яке виробляється компанією, перш ніж використовувати його в критично важливій інфраструктурі.

У минулому в HCSEC часто виваляли незначні проблеми, однак, вони давали мало приводів для занепокоєння. Так було до минулого місяця, коли було офіційно заявлено про можливість лише частково ліквідувати ризики для національної безпеки Великобританії.

Частина побоювань HCSEC пов'язана з використанням в продукції Huawei компонентів від сторонніх розробників.

Говорячи про запобігання тероризму в цілому, Флемінг знову підняв питання про те, чи повинні уряди мати доступ до каналів, які зазвичай використовуються для пропаганди і організації терору.

Колишній міністр внутрішніх справ Ембер Радд звертався до технологічних компаній з проханням про надання правоохоронним органам можливості доступу на вимогу до приватному листуванні. Це, по суті, вимога відкрити «чорний хід» у системи зв'язку, що може поставити під загрозу недоторканність приватного життя законослухняних громадян.

Флемінг вважає, що «існують можливості, що дозволяють урядам отримувати доступ до каналів зв'язку, не втручаючись в приватне життя громадян», проте, не розкриває подробиць.

Він каже, що для цього необхідно буде налагодити тісне і відкрите співробітництво між урядом і компаніями, а також розробити необхідні законодавчі норми, що гарантують збереження довіри. Основна проблема полягає в тому, щоб зберегти баланс між безпекою та захистом приватного життя.

Борис Скуратівський

- 21 вересня, 2018



RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:35 | Повідомлення # 30
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28343
Статус: Оффлайн
Японський уряд представив свої пропозиції

щодо блокування web-сайтів
з піратським контентом




На відміну від країн Європи, де відповідні заходи законодавства вже давно «обкатані» на практиці,
в Японії відсутні правові норми, що роблять можливим блокування «піратських» web-сайтів,
а Конституція країни забороняє цензуру.


Однак в даний час уряд Японії готує проект доповіді, в якому підкреслюється можливість застосування для боротьби з піратством такого заходу, як блокування сайтів.

Ще в березні головний секретар Кабінету міністрів Японії Есіхіде Суга заявив про те, що уряд країни обговорює можливі заходи для запобігання доступу до піратських сайтів.

Манга та аніме вважаються в Японії національним надбанням, тому уряд країни має розглянути «всі можливі заходи» для запобігання їх нелегального скачування з мережі, додав Суга.

Напевно, не дивно, що основний варіант, який в першу чергу приходить на розум, полягає в блокуванні таких сайтів. Однак, в Японії це далеко не так просто, оскільки Конституцією країни закріплено право на свободу слова, а також запобігання цензури.

Незважаючи на всі ці складності, вже через місяць уряд вирішив вжити екстрених заходів для запобігання доступу до web-сайтів, на яких розміщена піратська манга, аніме і інший контент. Інтернет-провайдери не будуть примушувати до блокування сайтів, їх просто будуть просити про допомогу.

Компанії NTT Communications Corp., NTT Docomo Inc. і NTT Plala Inc. відгукнулися на заклик уряду і заблокували три сайти, які були оголошені піратськими - Mangamura, AniTube! і MioMio, додавши, що можуть розширити кількість сайтів, що блокуються після появи відповідного запиту.

Ця тимчасова міра була названа суперечливою, проте, схоже, що уряд не планує відступати від своїх планів в питаннях захисту авторських прав. Кабінет міністрів Японії представив проект доповіді, в якому вказується, що блокування web-сайтів з метою захисту авторських прав може стати реальним вирішенням проблеми.

За інформацією видання Mainichi, дана пропозиція була озвучена на зустрічі, на якій були присутні експерти, які критикували проект, як такий, що порушує конституційне право громадян на таємницю спілкування.

Перехоплення інтернет-запитів користувачів може нести в собі серйозні проблеми, вступивши в конфлікт з японським законодавством. Закон про діяльність в сфері зв'язку гарантує конфіденційність повідомлень і запобігає цензурі; про те ж говорить і стаття 21 Конституції країни.

Видання цитує адвоката Ріодзі Морі, який вказав на те, що заборона провайдерами доступу до певних сайтів дозволить цим самим провайдерам «збирати про користувачів інформацію, яка не має відношення до проблеми піратства». Відвідувачі сайтів, що блокуються повинні отримувати попередження, які б автоматично вискакували в їх браузерах, йдеться також в пропозиції уряду.

У проекті також пропонується видаляти піратські сайти з видачі результатів пошукових служб, що значно ускладнить операторам таких сайтів можливість отримання доходів від реклами. Ці варіанти вже випробували в тій чи іншій мірі в багатьох країнах світу, проте, в Японії для їх застосування, схоже, набагато більше складнощів в силу норм Конституції.

Втім, можливо, уряд розгляне можливість ініціативи з боку власників авторських прав. У разі якщо вони почнуть звертатися з судовими позовами до Інтернет-провайдерів, вимагаючи від них вжиття превентивних заходів, складності, пов'язані з нормами Конституції, можна буде обійти.

Поки не ясно, чи задовольнить такий варіант тих, хто противиться будь-яким спробам вжиття заходів, що вступають в протиріччя з Конституцією, однак, в більшості інших країн, де має місце блокування сайтів, подібна підтримка з боку судів є важливим заходом, оскільки забезпечує залучення в процес усіх сторін.

На практиці добровільне блокування ресурсів, розпочате на початку поточного року компанією NTT, миттєво призвело до виникнення проблем. Через кілька днів після початку блокувань місцевий адвокат Юічі Наказава подав судовий позов проти провайдера, вимагаючи від корпорації припинення блокування сайтів.

Борис Скуратівський

- 12 жовтня, 2018



Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Безпека в мережі Інтернету. Кібербезпека. Телепіратство.
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024