FORUM TV-SATЧетвер
25.04.2024, 10:29

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Безпека в мережі Інтернету. Кібербезпека. Телепіратство.
Безпека в мережі Інтернету. Кібербезпека. Телепіратство.
RATVODДата: Вівторок, 06.04.2010, 02:18 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Безпека в мережі Інтернету!



Кібербезпека. Телепіратство.
RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:35 | Повідомлення # 31
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Хакери виклали в мережу дані 257 тис. користувачів Facebook.

Найбільше акаунтів з України



unsplash.com

Зловмисники переконують, що в них є дані 120 млн юзерів.
Усі дані пропонують придбати за 12 млн доларів.


Як пише BBC, для збору даних хакери використовували шкідливе розширення для браузерів.

Повідомлення про продаж інформації з’явилася на форумі Blackhatworld від користувача з ніком FBSaler. «Ми продаємо персональну інформацію користувачів Facebook. Наша база включає 120 мільйонів акаунтів, з можливістю вибірки по конкретних країнах. Вартість одного профайла становить 10 центів», — написав він.

Користувач додав посилання на сайт Fbserver, на якому для прикладу була викладена частина інформації. Цей сайт двічі перезапускався, а останнє «дзеркало» мало назву Socialser21. Там були дані 257 тис. користувачів, у 81 тис. акантів доступні навіть особисті повідомлення.


Скриншот з сайту Fbserver. Джерело: ВВС


Серед викладених даних найбільше представлена Україна — 47 тисяч користувачів. Про це розповідає Річард Голд, представник британської компанії Digital Shadows, яка аналізувала злитий архів. З Росії — 12 тисяч юзерів. Всього на сайті було представлено майже 200 країн. У вибірці є акаунти з Великобританії, США, Бразилії та інших пострадянських країн.

ВВС зв’язалася з декількома людьми, дані яких виклали в мережу. Вони підтвердили їхню достовірність. Схожий експеримент проводило і японське агентства Kyodo — результати були такі ж.

Також ВВС знайшла ознаки того, що до запуску порталу і злому могли мати стосунок люди, пов'язані з Росією. Мовник дійшов висновку, що новий витік не пов’язаний з Cambridge Analytica та нещодавнім скандалом, коли до даних користувачів могли отримати доступ через функцію «переглянути сторінку як».

Нещодавно «Детектор медіа» писав, що Британія оштрафувала Facebook на півмільйона фунтів через витік даних Cambridge Analytica.

02 листопада 2018



RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:35 | Повідомлення # 32
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Майже 40% любителів музики

досі скачують
піратський контент




Новий галузевої звіт показав, що більше третини меломанів із задоволенням готові підняти
прапор «Веселий Роджер» і почати завантажувати улюблену музику з піратських джерел.


У щорічному звіті Міжнародної федерації виробників фонограм (IFPI) - організації, що представляє інтереси рекордингових компаній з усього світу - зазначається, що запис рипів з потокових трансляцій є найбільш популярною формою музичного піратства, і цим грішить близько 32% користувачів. Далі в рейтингу популярних піратських ресурсів розташувалися файлообмінники і P2P (23%), а також отримання через пошукові механізми (17%).

Дані результати були отримані в результаті проведення раніше в цьому році міжнародного дослідження, що охопило репрезентативну групу користувачів у віці від 16 до 64 років, які проживають в 18 країнах світу, серед яких Великобританія, США, Бразилія, Франція, ПАР, Іспанія, Швеція, Японія та Південна Корея.

У звіті IFPI кажуть, що любителі робити ріпи з потоків виправдовують свої дії тим, що вони хочуть слухати музику в автономному режимі, без необхідності платити за неї.

Однак є не тільки погані новини. У звіті також говориться, що щотижня ми витрачаємо на прослуховування музики близько 17.8 годин, при цьому велика частина з цього часу слухається в салоні автомобіля. Звіт також вказує на те, що споживачі сильно прив'язані до місцевих жанрів музики. Наприклад, 66% слухачів в Японії вибирають J-Pop, 69% слухачів у Франції вважають за краще Variété Française, а в Бразилії 55% слухачів віддає перевагу жанру música popular brasileira.

Генеральний директор IFPI Френсіс Мур коментує: «В цьому році звіт «Music Consumer Insight Report» наочно показує, яким чином музика входить в життя її любителів по всьому світу. У міру того, як росте її доступність, продовжує зростати і різноманітність форматів, жанрів і технологій. Однак цей звіт показує також ті проблеми, які як і раніше стоять перед музичною індустрією - це і загрози, пов'язані з порушеннями в області цифрових авторських прав, так і неможливість отримувати компенсацію від ряду користувальницьких служб. Політики по всьому світу ретельно вивчають дані питання і все активніше прагнуть допомогти їх вирішенню».

Борис Скуратівський

13 листопада, 2018.



RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:36 | Повідомлення # 33
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Зафіксована перша в історії ботнет-атака

на
смарт-телевізори



Ілюстрація: Cloudflare

У компанії DoubleVerify (DV), що займається аналітикою і програмним забезпеченням
для вимірювань в сфері цифрових медіа, повідомили про виявлення нової мережі ботів,
націленої спеціально на підключаємі телевізори (Connected TV), або ж смарт-телевізори.


За повідомленням Broadband TV News, в DV виявили дану мережу ботів (ботнет) після того, як помітили 40% -ний сплеск трафіку від таких пристроїв, і вже назвали її першою цілеспрямованою ботнет-атакою, яка була виявлена ​​експертами в середовищі Connected TV. Шахрайська схема була розкрита експертами спеціальної лабораторії компанії, що займається пошуком шахраїв - DV Fraud Lab, які, використовуючи набір машинних алгоритмів і ручних процесів, постійно аналізують тенденції в даній сфері.

Для генерування неправдивої інформації, ботнет використовує отримані обманним шляхом URL-адреси видавців, відправляючи на рекламні сервера фальшиві сигнали про відгуки, які нібито відбуваються з Connected TV пристрою. Також в DV вивчили список ОТТ-пристроїв, які опинилися найбільш тісно залученими в шахрайську схему. Було виявлено, що приблизно третина відгуків виглядали так, ніби вони приходять від ігрових консолей, а ще дві третини - від смарт-телевізорів.

«Нас анітрохи не здивувало це відкриття - з огляду на те, що шахраї зазвичай мають звичку з'являтися всюди, де є гроші, - говорить генеральний директор DoubleVerify Вейн Гаттінелла. - З огляду на те, що, за останніми даними приблизно 50% всіх користувачів Інтернету дивляться відео в мережі з підписних платформ або через ТВ-додатки щонайменше раз на тиждень, обсяги реклами в середовищі Connected TV ростуть, що тягне за собою і зростання шахрайства в даній сфері».

Після виявлення даної схеми, в компанії DV негайно вжили заходів для захисту своїх клієнтів - а це всесвітньо відомі бренди - від потенційних атак шахраїв, розширивши якість охоплення медіа-транзакцій (до і після конкурсу). Даний тип шахрайських схем схожий на схеми, які експерти DV раніше вже виявляли в середовищі настільних комп'ютерів і мобільних додатків. І ось тепер подібні атаки почалися і в зростаючому секторі Connected TV.

«Ми постійно проводимо незалежні перевірки як середовища, так і обладнання, що дозволяє нам перевіряти справжність сигналів, виявляючи невідповідності, які вказують на факт фальсифікації, - заявив керівник лабораторії по боротьбі з шахрайством компанії DoubleVerify Рой Розенфельд. - Компанія DV і надалі буде залишатися на передовій боротьби з шахрайством, даючи рекламодавцям ясність і впевненість щодо їх цифрових інвестицій».

Борис Скуратівський

20 листопада, 2018.



RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:36 | Повідомлення # 34
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Антипіратська асоціація Нідерландів подала позови 75 продавцям

нелегального доступу до
IPTV і VOD




У нідерландській антипіратської асоціації Brein заявляють про те, що з початку поточного року завдяки її зусиллям
були подані судові позови проти 75 продавців підписок на нелегальні платформи IPTV і VOD.


Спочатку в Brein пропонують всім нелегальним провайдерам можливість укладення мирової угоди за цивільним позовом, а в разі відмови - ініціюють судовий розгляд зі стягненням усіх судових витрат з відповідача. В цілому за поточний рік в результаті укладення мирових угод, стягнення штрафів і судових витрат було зібрано близько 300 000 євро.

З моменту розгляду Судом ЄС справи GS Media і Brein / Film Player співробітники асоціації Brein в цілому виявили 275 нелегальних продавців послуг. 50 з них припинили свою діяльність ще до того, як Brein постукав до них у двері. «Припинити перш, ніж вас зловлять - досить розумна ідея, оскільки суми накладених штрафних санкцій можуть бути дуже високими», говорить директор Brein Тім Куїк.

Тим часом, минулого місяця в магазині електроніки в Гаазі співробітниками поліції було вилучено десять сет-топ-боксів для перегляду програм IPTV. Компанія продавала їх разом з підпискою на послуги IPTV платформи за 199 євро в рік. Після введення коду, що надає компанія, власник сет-топ-боксу отримував доступ до більш ніж тисячі телеканалів, серед яких були, зокрема, і спортивні канали.

В даний час розглядається справа за цивільним позовом, який має на увазі добровільну здачу приставок з підписанням декларації про відмову і накладення штрафу в розмірі 500 євро на кожен сет-топ-бокс і підписку. Це вже другий випадок вилучення в Гаазі силами поліції нелегальних медіа-приставок.

Нещодавно Brein також ініціювало розгляд проти дрібного продавця підписок на послуги IPTV платформ, який, крім продажу доступу до закодованих телеканалів, також пропонував доступ за запитом до фільмів та серіалів. У результаті продавець підписав мирову угоди на суму в 1250 євро, а також декларацію про відмову з виплатою штрафу в розмірі 500 євро за кожну підписку.

Борис Скуратівський

03 грудня, 2018.



RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:36 | Повідомлення # 35
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
WatchGuard Technology: в 2019 році

хакери «покладуть» інтернет




У 2019 хакери викличуть хаос по всьому світу, атакувавши базову основу інтернету,
- пророкують в компанії, що займається питаннями цифрової безпеки.


Як пише газета Metro, в річному звіті компанії WatchGuard Technology йдеться, що «кібер-диверсанти» зможуть «покласти» інтернет, організувавши атаку на його критичну інфраструктуру. Дослідники заявили, що дані атаки можуть бути проведені так званими «хактівістами» або навіть організовані державними службами, проте в компанії не назвали країну, яка, на думку експертів, здатна організувати такий «цифровий бліцкриг».

Зловмисники можуть вдатися до так званої розподіленої атаки на відмову в обслуговуванні (DDoS), вразивши велику компанію, яка надає «критичні інтернет-послуги», попереджають експерти. DDoS-атакою називають напрямок на «цільовий» ресурс шквального потоку запитів, який обрушує сервер.

Ефект такої атаки може бути дуже серйозним, оскільки в результаті в одну мить можуть впасти абсолютно всі сайти, які мають розширення .com в адресі. Уявіть собі, що в один прекрасний момент мільярди людей по всій планеті втратять доступ до таких ресурсів, як Google, Amazon, Facebook, Twitter і практичні будь-яким іншим службам, до яких звик сучасний світ.

«Інтернет вже досяг у своєму розвитку такого рівня, при якому спокуса організувати DDoS-атаки на його критичні точки стає просто колосальною, - йдеться в доповіді WatchGuard. - Атаки, організовані хактівістами і державними структурами, настільки почастішали, що вже в 2019 році ми можемо стати свідками кібератаки, яка «покладе» інтернет по всьому світу».

Сила, якою володіють хакери, була продемонстрована в 2016 році, в момент DDoS-атаки, спрямованої проти компанії Dyn, що надає хостинг серверів DNS, що забезпечує прив'язку доменних імен (адрес, які ви набираєте в рядку пошуку браузера) сайтів до їх IP-адреси ( ланцюжку цифр, що вказують на місце розташування сайту в мережі).

Атака застопорила роботу сайтів технологічних гігантів - таких, як Twitter, Reddit і Amazon. У Watch Guard заявили, що 99.9% «автономних систем» інтернету є «відкритими для ворожого вторгнення». Автономна система - це набір мереж, керованих великою організацією.

«Індустрія вже бачила на власні очі вплив атаки на критичний елемент інфраструктури інтернету, коли DDoS-атака, спрямована проти компанії Dyn, що надає послуги хостингу для DNS-серверів, поклала безліч популярних web-сайтів, - додають в компанії, що займається питаннями безпеки. - [i]Приблизно в той же час експерт з питань безпеки Брюс Шнайер зазначив, що зловмисники перевіряли на наявність вразливостей ряд неназваних компаній, що надають подібні критично важливі послуги для служб інтернету»[/i].

DDoS-атака подібної сили, спрямована проти великих реєстраторів, таких як Verisign, здатна «покласти» весь домен верхнього рівня (останній фрагмент web-адреси - такий, як .com або .ua) і належачі до нього сайти.

«Ви тільки уявіть собі на хвилину світ, в якому раптом пропаде доступ до всіх сайтів, адреса яких закінчується на .com», - відзначають в WatchGuard Technology.

Борис Скуратівський

13 грудня, 2018.



RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:36 | Повідомлення # 36
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Китайський інтернет-суд буде використовувати блокчейн

для боротьби з плагіатом і піратством в інтернеті



Фото: Material Handling and Logistics

Інтернет-суд, організований в східно-китайському місті Ханчжоу, планує
використовувати блокчейн для боротьби з плагіатом і піратством в мережі.


Інтернет-суд міста Ханчжоу оголосив про наміри використовувати систему судового блокчейну, яка буде збирати свідчення спірних випадків авторського права, що має допомогти в боротьбі з онлайн-плагіатом.

Китайське інформаційне агентство Сіньхуа відзначає, що з огляду на зростання кількості користувачів інтернету - сьогодні їх число в країні досягло позначки в 800 мільйонів чоловік - і розвитку онлайн-бізнесу збільшилася і кількість суперечок, пов'язаних з інтернетом.

«Завдяки технології блокчейн, письменники зможуть отримувати весь процес роботи, наявний в мережі, і передавати в суд в якості свідоцтва», - пише агентство Синьхуа.

Завдяки створеному на основі блокчейну інструменту забезпечення безпеки Інтернет-суд в Ханчжоу зможе пропонувати письменникам свого роду «ковдру безпеки» для захисту контенту, який публікується в мережі .

«Письменники, що розміщують свій контент в мережі, можуть легко постраждати від піратства, а їх законні права досить складно захистити в силу труднощів, що виникають при зборі свідчень. Однак, Інтернет-суд, створений в східно-китайському місті Ханчжоу, може запропонувати рішення», - йдеться в повідомленні агентства.

Блокчейн являє собою інструмент для безпечного зберігання свідоцтв, невтручання в роботу якого гарантується децентралізованою технологією відкритої дистрибуції облікових книг.

Суддя Інтернет-суду в Ханчжоу Ван Цзянцяо заявив, що завдяки використанню блокчейнового інструменту «всі цифрові відбитки можна зберігати в системі судового блокчейну - це і авторство, і час створення, і сам контент, і свідоцтва про порушення прав. І все це буде вважатися законним доказом».

«До появи цього інструменту автори робили скріншоти і скачували контент в якості доказів, і було досить складно отримати правове підтвердження всього цього, оскільки цей процес не виглядав бездоганно правдоподібним», - додає Цзянцяо.

Ханчжоу - це місто, в якому проживає безліч, якщо не більшість китайських письменників, які розміщують контент в мережі. В цілому в Китаї є три Інтернет-суди - в Ханчжоу, Пекіні та Гуанчжоу, які розбирають суперечки, пов'язані з авторським правом.

Борис Скуратівський

20 грудня, 2018.



RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:36 | Повідомлення # 37
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
У Латвії прийняли закон про блокування

інтернет-провайдерами краденого контенту




1 січня 2019 в Латвії вступив в силу закон, що зобов'язує латвійських провайдерів
блокувати доступ до телевізійних трансляцій, що порушують права інтелектуальної власності


Спочатку блокування буде здійснюватися в позасудовому порядку за розпорядженням Національної ради з електронних засобів масової інформації (НСЕСМІ) на шість місяців.

Процес обмеження доступу буде схожий на той, як це робиться в інших країнах. НСЕСМІ спочатку буде розсилати cease-and-desist повідомлення сервісам, що ретранслюють телевізійний контент без дозволу. Їм даватимуть 15 днів, щоб припинити незаконну діяльність. В іншому випадку сайт буде поміщений в національний чорний список, переданий місцевим інтернет-провайдерам.

«Витрати держави на наділення НСЕСМІ новими функціями оцінюються в 333 207 евро в 2019 році і по 280 365 - в 2020 і 2021. Левову частку витрат складе заробітна плата», - пише видання Delfi. Решта - на різні потреби, включаючи ПО для моніторингу.

Як пише TorrentFreak: «Новина про те, що Латвія буде розправлятися з «піратськими» телевізійними трансляціями, з'явилася після того, як український виробник телевізійних приставок «Инфомир» заявив, що зробить все можливе для запобігання порушень». TorrentFreak визнає, що приставки Infomir користуються популярністю для доступу до преміального контенту за рахунок «красивого інтерфейсу». Вони використовуються в 150 країнах світу.

Віктор Артющенко, комерційний директор групи компаній «Инфомир»: «Ми блокуємо доступ після отримання скарги від правовласника. Згідно нашій політиці, ми розглядаємо скарги, які відповідають вимогам DMCA, так як це є найбільш універсальним і зрозумілим інструментом для всіх зацікавлених сторін. Блокування відбувається після оцінки отриманої скарги на відповідність вимогам DMCA і в разі відсутності в скарзі індикаторів, які б свідчили про те, що скарга є помилковою або недостовірною. Технічні деталі роботи системи блокування ми розкрити не можемо, так як це може знизити ймовірність протидії обходу блокування. Ми застосовуємо один стандарт по відношенню до форми скарги в різних країнах. Якщо ж між правовласником і постачальником IPTV-послуги виникне спір по суті порушення, в тому числі з-за різного тлумачення місцевого законодавства, ми можемо запросити рішення суду для збереження блокування доступу в силі».

«Инфомир» є членом ОС «Ініціатива Чисте небо».

На думку Delfi: «Значна частина антипіратських зусиль державних структур і антипіратська ж законотворчість в Латвії пролобійовані суспільством Par legālu saturu, в яке входять 14 компаній. Воно надає Держполіції, СГД і НСЕСМІ юридичну, експертну та інформаційну підтримку. Завдяки цій підтримці в Латвії в останні два роки держава реально бореться з піратським телебаченням - проводяться рейди, заводяться кримінальні справи, штрафуються і закриваються компанії».

Нагадаємо, Par legālu saturu, як і українська ініціатива «Чисте небо», восени 2018 року підписала Варшавську декларацію, яка об'єднає антипіратські організації і правовласників у загальних зусиллях по боротьбі з крадіжками контенту, захищеного авторським правом.

Ольга Ваганова

09 січня, 2019.

RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:36 | Повідомлення # 38
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
З піратством почали боротися

через інформацію в
Whois




Знову постало питання даних в базі Whois
як важливої ​​інформації для боротьби з піратством.


Американський реєстр інтернет-номерів (ARIN) звернувся до уряду Канади з проханням вимагати від інтернет-провайдерів продовжувати вести базу IP-адрес і номерів Whois. Це допоможе ідентифікувати порушників авторських прав, пише TorrentFreak. База даних, яка вже існує, містить одержувачів великих блоків IP-номерів (компанії, університети, держустанови), а не фізичних осіб.

Однією з основних завдань некомерційної організації ARIN є розподіл найважливіших ресурсів інтернету, включаючи адреси IPv4, адреси IPv6 і номера AS. Вони не розподіляються безпосередньо кінцевим користувачам, а віддаються великим компаніям, включаючи Google і Amazon, інтернет-реєстраторам, а також інтернет-провайдерам. До недавнього часу ARIN підтримувала базу даних Whois за допомогою підходу «батога і пряника». Компанії регулярно поверталися, щоб запитати нові IP-адреси (пряник), і ARIN виділяли їх тільки в тому випадку, якщо база даних Whois належним чином підтримувалася (батіг).

У листі, направленому уряду Канади в рамках перегляду Закону про авторське право, ARIN підкреслює, що база даних Whois є важливим інструментом забезпечення прав інтелектуальної власності.

«Коли в Інтернеті виявляються матеріали, що порушують авторські права, або інший незаконний контент, Whois часто є першим пунктом дослідження порушника», - каже ARIN. - «Правоохоронні органи і приватні особи, чиї права порушені, можуть отримати доступ до бази даних Whois або відповідно до політики реєстратора, або за судовим рішенням».

ARIN побоюється, що без належної бази даних Whois розслідування крадіжки контенту та іншої незаконної діяльності буде утруднено.

Катерина Федорова, керівник української антипіратської асоціації «Чисте небо»: «Зараз світ стоїть перед викликом - які обмеження повинні бути введені, щоб захистити інтелектуальну власність. Участь різних гравців екосистеми, їх спільні зусилля створюють робочі алгоритми боротьби з нелегальною діяльністю, такі, як використання інформації бази Whois. Важливо, щоб всі учасники причетних процесів, які не бажають сприяти злочинцям, продовжували добровільно робити все, що від них залежить, для роботи цих алгоритмів ».

Експерти розмірковують над національним підходом - чому тільки Канада і саме вона, вважаючи питання порушення авторських прав і Whois глобальним. Правовласники в Сполучених Штатах та інших країнах, ймовірно, теж будуть вітати таку ініціативу. Для багатьох країн дані Whois були гарячою темою протягом останніх кількох місяців.

Реєстратори не вперше допомагають боротися з піратами. У 2015 році ICANN запропонував заборонити «комерційним» сайтам приховувати свої особисті дані в WHOIS. Це підтримувалося групами правовласників, включаючи MPAA, які вважають, що це допоможе їм залучати до відповідальності операторів нелегальних сайтів. Представник MPAA Алекс Дікон заявив: «Забезпечення точності цих даних важливо не тільки для MPAA і наших членів, а й для всіх, хто використовує Інтернет кожен день».

У 2018 році ICANN ввела тимчасову міру обмеження доступу до особистих даних в WHOIS, але правовласники, зокрема, MPAA були незадоволені.
MPAA вважає, що загальний доступ до особистих даних приносить користь широкій громадськості, додаючи, що давати потрібно тільки «звичайну» інформацію, яка і так застосовується в комунікації з контрагентами.

Ольга Ваганова

18 січня, 2019.

RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:37 | Повідомлення # 39
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
У Росії знову зросла кількість піратських сайтів



Після того, як в 2017 році WebKontrol фіксував зниження кількості
піратських інтернет-ресусов на 10%, в минулому році було відмічено зростання числа таких сайтів на 43%. .


Про це пише Коммерсант

Повідомляється, що основна частка всіх сайтів з неліцензійним контентом доводиться на стрімінгове - близько 70%. Таким чином, в 2018 році було відзначено 6,5 тис таких ресурсів, що на 2000 більше, ніж у 2017 році.

Також зросла кількість торрент-сайтів, що поширюють неліцензійні копії фільмів. Відзначається, що в середньому за рік пірати розміщували 2-8 тис. нелегальних посилань по кожній великій кінопрем'єрі. Крім того, в минулому році було виявлено близько 30 тис піратських трансляцій чемпіонату світу з футболу в соціальних мережах.

Варто відзначити, що в 2018 році Роскомнадзор отримав понад шість тисяч заяв від правовласників з проханням прийняти забезпечувальні заходи захисту авторського права. Найбільша кількість прохань стосувалася захисту прав на кінематографічну продукцію.

Лада Васюкова

23 січня, 2019.



RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:37 | Повідомлення # 40
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Воскреслі пірати: Закритий кіберполіцією сайт

запрацював через місяць




У грудні 2018 року Карпатська кіберполіції припинила діяльність ресурсу tvoetv.in.ua,
який незаконно поширював ТВ-контент.


Однак, з недавніх пір сервіс відновив свою роботу, передає Ліга.Tech.

Повідомляється, що сайт вибачився перед користувачами за незручності, що виникли в період блокування сайту. Сервісу не вдалося зберегти білінг за грудень, в зв'язку з чим користувачів запрошують звернутися за компенсацією.

Веб-ресурс був заблокований за незаконне поширення понад 700 каналів з порушенням авторських прав. У грудні правоохоронці провели обшуки у Львівській та Одеській області, за місцем проживання зловмисників, і вилучили у них частину обладнання.

Відзначається, що у справі було відкрито кримінальне провадження. Піратам загрожує до шести років позбавлення волі.

Лада Васюкова

25 січня, 2019.



RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:37 | Повідомлення # 41
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Кіберполіція України взяла участь

в ліквідації
Darknet-ресурсу «xDedic»




Українська кіберполіція долучилася до операції правоохоронців з США і Європи
щодо припинення діяльності відомого в Darknet маркетплейса «xDedic».


Інформація про це розміщена на сайті кіберполіції.

Згідно з даними, «xDedic» займався продажем доступу до зламаних серверів. До моменту ліквідації ресурс встиг передати користувачам більше 70 000 паролів і логінів до комп'ютерів з 170 країн світу.

Як з'ясувалося, творцями маркетплейса були троє українців, вони ж і підтримували основну діяльність ресурсу. У зв'язку з цим міжнародна спільна група з працівників Генпрокуратури і Нацполіціі України, а також Федерального підрозділу по боротьбі з комп'ютерною злочинністю Бельгії, Європолу, ФБР і Служби внутрішніх доходів США провели обшуки в дев'яти локаціях України.

В результаті дій були вилучені деякі IT-системи, допитані троє підозрюваних. Діяльність «xDedic» була припинена, а злочинна інфраструктура конфіскована.

Відзначається, що розслідування справи в трьох країнах (Україна, Бельгія, США) до сих пір триває.

Лада Васюкова

29 січня, 2019.



RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:37 | Повідомлення # 42
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
В Японії уряд буде зламувати

пристрої громадян




Японським чиновникам дозволили зламувати пристрої користувачів
для виявлення незахищених підключень.


Масштабний пошук гаджетів зі слабким захистом проведуть з метою забезпечення безпеки майбутніх Олімпійських ігор 2020 в Токіо, повідомляє CNews.

Згідно з даними, перевірки проводитимуть співробітники Національного інституту інформаційних і комунікаційних технологій методом підбору паролів. Дослідники використовують найпопулярніші комбінації символів, що застосовуються для захисту доступу, оскільки саме такі методи найбільш часто використовують хакери для злому пристроїв.

В рамках перевірки планують зламати понад 200 млн. гаджетів - починаючи з домашніх роутерів громадян і закінчуючи офісними пристроями. Повідомляється, що в разі виявлення слабкого захисту, його носій буде занесений до спеціального реєстру, а відомості про уразливість отримають влада, інтернет-провайдер і власник гаджета.

У свою чергу японці не вітають таку систему, оскільки вважають подібні дії надмірними. Однак, після хакерської атаки, яка сталася під час церемонії відкриття Олімпійських ігор 2018 в Кореї, на думку влади Японії, така політика повинна запобігти атакам на інфраструктуру майбутньої Олімпіади.

Лада Васюкова

29 січня, 2019.



RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:37 | Повідомлення # 43
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
Дослідження: піратство може бути

економічно вигідним




Група дослідників вирішила з'ясувати - чи є які-небудь економічні вигоди від цифрового піратства
для рітейлерів, споживачів і виробників. Чи варто толерантно ставитися до піратів?


Один з розглянутих прикладів - телесеріал «Гра престолів» від HBO, який скачують для нелегального перегляду мільйони фанів по всій планеті (завдяки чому він був визнаний найпопулярнішим серед піратів серіалом). Однак, телекомпанія не робила досі будь-яких агресивних заходів по відношенню до цифрових піратів.

Дослідники зі Школи бізнесу ім. Келлі при Університеті Індіани і двох інших шкіл довели, що цифрове піратство в помірних масштабах може нести в собі позитивні економічні вигоди для виробників і рітейлерів, проте - не за рахунок споживача.

Безпрограшна економічна ситуація?


Антоніо Кім, доцент кафедри технологій операцій і прийняття рішень в Школі бізнесу ім. Келлі, і його співавтори пишуть: «У разі, коли інформаційні товари продаються споживачу через рітейлера, в певних ситуаціях помірний рівень піратства може мати несподівано позитивний ефект на рівень доходів виробника і ритейлера, підвищуючи одночасно добробут споживача»

«Така безпрограшна ситуація не тільки хороша для ланцюжка поставок, але також приносить користь економіці в цілому», - розвивають вони свою думку.

Толерантне ставлення до цифрового піратства


Автори пояснюють: «Результати наших досліджень не говорять про те, що юридичні департаменти повинні раптом почати несподівано активно заохочувати піратство».

Втім, вони дають зрозуміти, що виробникам і рітейлерам слід визнати піратство вигідним і проявляти до нього до певної міри толерантність.

Вони додають: «Наша позиція полягає в тому, що в умовах реального світу виробник і ритейлер повинні визнавати, що певний рівень піратства або його загроза можуть насправді нести певну користь і, отже, їм слід виявляти деяку помірність при плануванні антипіратських заходів ... Це може проявлятися в тому, що вони повинні проявляти до піратства толерантність до певного рівня, можливо, в деякій мірі закривати на нього очі», - додали вони. «Така стратегія дійсно узгоджується з описаним багатьма ставленням HBO до піратства своїх продуктів».

Борис Скуратівський

11 лютого, 2019.

RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:37 | Повідомлення # 44
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
В Японії трьох онлайн-піратів посадили за грати


Фото: ©tah-heetch.com

У січні 2019 року трьох японських хлопців 20+ років
посадили у в'язницю на термін від 2 до 3 років позбавлення волі.


Вони адміністрували сайт, який незаконно розміщував комікси манга. Так уряд Японії намагається боротися з несанкціонованим розповсюдженням захищеного авторським правом контенту, - пише видання Torrentfreak.

Судовий позов проти сайту був поданий ще в 2017 році, і тільки тепер адміністратори сайту були засуджені.

«Такі суворі вироки подають тривожний сигнал іншим, які займаються подібним. Ми, разом з членами асоціації, будемо продовжувати вживати рішучих заходів проти зловмисних актів порушення авторських прав», - сказали в Асоціації з авторського права на комп'ютерне програмне забезпечення (ACCS).

Ще в одній азіатській країні - Індії - уряд схвалив поправку до індійського Закону про кінематографію з тією ж метою: стримування крадіжок контенту. Той, хто записує або транслює фільми без дозволу, буде засуджений до трьох років тюремного ув'язнення і / або штрафу в розмірі 14 000 доларів. Щорічно в Індії випускається близько 1000 фільмів, більшість великих прем'єр швидко «піратяться» на фізичних носіях (близько 1 долара за копію) або безкоштовно через інтернет.

Нагадаємо, що в 2018 році в Німеччині було засуджено до тюремного ув'язнення трьох представників рекламодавця сайту, що порушує права інтелектуальної власності. Менеджер рекламного агентства отримав покарання у вигляді одного року і восьми місяців в'язниці, а два технічних фахівці - по року і чотири місяці в'язниці кожен.

І в Україні є статті за порушення прав інтелектуальної власності, де покаранням може стати позбавлення волі.

Андрій Бабенко, юрист, адвокат StarLight Digital: «За нашими 28 заявами заведено вже 28 кримінальних проваджень, але поки не було жодного рішення з тюремним ув'язненням, більшість суперечок врегульовуються на досудовій стадії. У притягнення до кримінальної відповідальності задіяні співробітники кіберполіції, слідчі, прокурори, слідчі судді, співробітники СБУ, експертні установи. Це досить складна система, до того ж відносно нова категорія справ. Ми, разом з правоохоронними органами, рухаємося до перших серйозних вироків суду, але поки на середині цього шляху».

Статтею 176 Кримінального кодексу України також передбачається тюремний термін за організацію і фінансування сайтів, які крадуть контент, на термін від 3 до 6 років.

Нагадаємо, раніше Mediasat писав про затримання громадянина Великобританії, який продавав через Facebook телеприставки з нелегальних доступом до телевізійних пакетів платного оператора Sky.

Ольга Ваганова

18 лютого, 2019.



RATVODДата: Субота, 16.03.2019, 18:38 | Повідомлення # 45
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28367
Статус: Оффлайн
У Латвії відкрили 11 кримінальних процесів

у справах відео-
піратів




За минулий рік в Латвії було відкрито 11 кримінальних проваджень щодо
порушення авторського права і незаконному розповсюдженню відеоконтенту.


Поліції вдалося прикрити два великих онлайн-кінотеатри і групу компаній, які нелегально надавали послуги IPTV, пише DELFI.lv.

Повідомляється, що серед усіх 11 кримінальних процесів у справі піратів п'ять було розпочато Ризьким регіональним управлінням Держполіції.
Ще два відкрило Управління по боротьбі з економічними злочинами.

Зокрема, в рамках боротьби з нелегальним розповсюдженням аудіовізуального контенту поліції вдалося припинити діяльність двох великих піратських онлайн-кінотеатрів, які пропонували своїм користувачам більше 2000 фільмів кожен.

Також була виявлена ​​організація з 54 мікропідприємств, які незаконно надавали послуги IPTV для 8000 абонентів.

Відзначається, що в минулому році найбільш поширеним порушенням серед піратів стало неліцензійне поширення IPTV і кардшаринг - використання однієї картки доступу декількома ресиверами.

Нагадаємо, нещодавно Mediasat повідомляв, що в Бразилії припинили роботу трьох нелегальних IPTV платформ, викритих в піратському поширенні телевізійного контенту іспанської Ла Ліги.

Лада Васюкова

22 лютого, 2019.



Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Безпека в мережі Інтернету. Кібербезпека. Телепіратство.
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024