FORUM TV-SATСубота
20.04.2024, 11:02

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Безпека в мережі Інтернету. Кібербезпека. Телепіратство.
Безпека в мережі Інтернету. Кібербезпека. Телепіратство.
RATVODДата: Вівторок, 06.04.2010, 02:18 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Безпека в мережі Інтернету!



Кібербезпека. Телепіратство.
RATVODДата: Понеділок, 06.05.2019, 21:02 | Повідомлення # 61
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Star Media надаватиме послуги

із захисту від
піратів




Star Media займеться захистом компаній від інтернет-піратства.


Першим клієнтом групи стала організація «Пріор», передає Коммерсант.

Як повідомила віце-президент по спільному виробництву і продажу Star Media Марія Гречишникова, компанія розробила свою систему видалення піратських посилань на відеоконтент.

Таким чином Star Media націлена на володіння третиною ринку досудового захисту контенту від піратів. За оцінками експертів, вартість цього ринку не перевищує 250 мільйонів рублів на рік.

Компанія вже підписала перший контракт на співпрацю з групою «Пріор», що займається виробництвом кіноконтенту і його дистрибуцією контенту на ТБ і DVD.

Нагадаємо, днями Роскомнадзор відзвітував про результати боротьби з нелегальним розповсюдженням інтернет-контенту після вступу в силу поправок до антипіратського закону. Протягом чотирьох років в Росії регулятор прикрив більше 9,5 піратських сайтів.

Лада Васюкова

06 травня, 2018.



RATVODДата: Вівторок, 07.05.2019, 22:02 | Повідомлення # 62
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
В Україні справу за камкордінг

вперше дійде до суду




В Україні вперше будуть судити за камкордінг.


Кримінальну справу проти пірата вже передано до суду, пише Ліга.Tech.

Як розповів заступник голови Української антипіратської асоціації (УАПА) Сергій Нетецький, це буде перший випадок, коли справа по прихований відеозапис фільму в кінотеатрі доходить до суду.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що кіберполіція України прикрила чотири великих піратських сайти, в числі яких найвідоміших нелегальний кіноресурс kinogo.co.ua.

Лада Васюкова

07 травня, 2018.



RATVODДата: Понеділок, 27.05.2019, 22:11 | Повідомлення # 63
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Кіберполіція припинила діяльність провайдера,

який поширював
піратський контент




Незаконна ретрансляція телеканалів була замаскована під легальний сигнал компанії.


Більше 5 тисяч користувачів навіть не підозрювали, що щомісячно сплачують за піратський контент. Наразі за зверненням правовласників поліція розпочала кримінальне провадження. В офісах провайдера проведено обшуки.

Працівники Придніпровського управління кіберполіції спільно зі слідчими поліції Дніпропетровської області, за процесуального керівництва Дніпропетровської місцевої прокуратури №1, наразі встановлюють усіх осіб, причетних до організації такої протиправної діяльності.

Кіберполіція встановила: працівники товариства з обмеженою відповідальністю за щомісячну плату надавали мешканцям житлових масивів м. Дніпро доступ до перегляду програм мовлення відомих українських телеканалів.

Зловмисники підключали абонентів через дротову мережу кабельного телебачення і роздавали цифровий та аналоговий сигнал. При цьому, представники провайдера не укладали договорів з правовласниками на ретрансляцію каналів. Користувачі ж навіть не підозрювали, що послуги, які їм надає провайдер, незаконні.

Сьогодні, 23 травня, проведено три обшуки в офісних приміщеннях провайдера. Вилучено комп’ютерну техніку, більш як півсотні телевізійних та інтернет-тюнерів різних модифікацій, ТВ-карти для доступу до каналів телебачення та ретранслятори цифрового сигналу та зв’язку. Крім того, вилучено печатки товариства, документацію та чорнові записи.

Послугами цього провайдера користувалися більше п’яти тисяч жителів Дніпра. Наразі доступ до кабельного телебачення для них заблоковано в зв’язку з вилученням під час обшуків техніки, яка використовувалася для передачі цифрового та аналогового сигналу.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) КК України. Після проведення всіх експертиз вилученої техніки буде вирішено питання щодо перекваліфікації провадження за ст. 176 (Порушення авторських прав) КК України.



Нагадаємо, кіберполіція під час операції «Пірати» припинила роботу більше 30 піратських ресурсів. Водночас, кіберполіція викрила двох братів у створенні піратських ресурсів з обігом у сотні тисяч гривень.

23 травня 2019

RATVODДата: П`ятниця, 31.05.2019, 17:45 | Повідомлення # 64
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Платити за контент модно: «Чисте небо»

організовує антипіратський челлендж




В Україні стартує антипіратський соціальний челлендж #зачепило.


Організаторами виступили «Чисте небо» і рекламний холдинг Publicis. Інформація про це з'явилася на сайті «Чистого неба».

Метою челенджу стане привернення уваги простих українських користувачів до інтрнет-піратства і порушенню авторських прав в цілому. Організатори ініціативи мають намір достукатися до свідомості громадян і дати їм зрозуміти, що авторський контент - такий же товар, як, наприклад, продукція в супермаркеті, безкоштовне привласнення якої рівносильно крадіжці.

«Ми хочемо змінити ставлення до незаконного використання контенту, адже це реально крадіжка. Такі дії не дозволяють розвиватися талантам, приносять реальні фінансові збитки і зменшують кількість інвестицій в український продукт», - зазначає «Чисте небо».

Автори ініціативи впевнені, що незаконне споживання контенту згубно впливає на економіку України, оскільки продукція, «злита» в інтернет, не тільки не відбиває інвестиції, але і не отримує прибутку на нові проекти. Це тягне за собою кризу оригінального національного виробництва контенту.

У зв'язку з цим, челлендж #зачепило покликаний переконати українців, що легальне використання контенту не обов'язково дороге - є безліч можливостей подивитися / почитати / послухати безкоштовно і без порушення авторських прав. Крім того, платити за оригінальну працю сьогодні ще й модно. Організатори вважають, що ігнорування піратського контенту може служити реальним приводом для гордості.

Нагадаємо, активно бореться з порушенням авторських прав і кіберполіція. У квітні була запущена операція «Пірати», в рамках якої правоохоронці посилено протидіяли незаконному розповсюдженню контенту.

Лада Васюкова

31 травня, 2018.



RATVODДата: П`ятниця, 21.06.2019, 10:28 | Повідомлення # 65
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Піратство завдає колосальної шкоди

американській економіці, - аналітики



Фото: CreativeFuture

За приблизними підрахунками, через піратство
було втрачено щонайменше 230 000 робочих місць.


Дослідження показують, що цифрове відеопіратство щорічно приносить кіно- і телеіндустрії США збитки на суму в не менше 29 мільярдів доларів.
Піратство не тільки негативно впливає на індустрію розваг США. Як показало дослідження, проведене на замовлення американського уряду, піратство обмежує потенційний дохід галузі і завдає шкоди всій економіці.

Згідно з даними нещодавнього дослідження, опублікованого у вівторок Центром глобальної інноваційної політики (GIPC) при Торговій палаті США, глобальне піратство цифрового контенту приносить збитків американській кіно- і телевізійній індустрії на суму від 29.2 мільярда до 71 млрд в рік. Це означає зниження доходів на 11-24%.

У дослідженні також йдеться про те, що через піратство в США було втрачено від 230 000 до 560 000 робочих місць, що, в свою чергу, призвело в 2017 році до втрат в ВВП США на суму від 47,5 мільярда - 115.3 мільярда доларів.

«Піратство цифрового відеоконтенту завдає серйозної шкоди американській економіці, негативно впливаючи на бізнес - починаючи від компаній, які виробляють контент, до компаній, що працюють в сфері інноваційних технологій і є рушійною силою революціїї в сфері дистрибуції цифрового контенту, - пише на сторінках дослідження генеральний директор GIPC Девід Хиршманна. - Єдиного вирішення даної проблеми не існує, проте глобальне співробітництво між індустріями і урядами з метою підвищення обізнаності споживачів в небезпеці, пов'язаною з піратством, в поєднанні з розширенням правових можливостей для боротьби з порушенням авторських прав, вкрай необхідно для приборкання цього негативного явища».

Методологія дослідження передбачала аналіз оцінок кількості піратських копій фільмів і телевізійних програм ринкової вартості даного контенту і кількості того контенту, який міг би бути придбаний. Згідно з даними дослідження, найбільша кількість випадків піратства пов'язана з потоковими трансляціями в інтернеті, через які поширюється більше 80% піратського контенту.

Борис Скуратівський

20 червня, 2019.



RATVODДата: Четвер, 27.06.2019, 21:22 | Повідомлення # 66
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Телекоммережі по всьому світу

зазнали
хакерської атаки. Можливо з Китаю




Кілька операторів телекомунікаційних мереж по всьому світу зазнали атаки хакерів,
в руках яких в результаті виявилася конфіденційна інформація, що стосується роботи даних мереж.


Про це йдеться в звіті компанії Cybereason, що займається питаннями кібербезпеки. У звіті також містяться рекомендації компанії Cybereason щодо можливостей знизити ризик.

У Cybereason стверджують, що від хакерської атаки постраждало як мінімум 10 телекомунікаційних компаній по всьому світу. Є думка, згідно з якою ці атаки, що отримали назву «М'який осередок», мають ознаки підтримки з боку держави, і, по всій видимості, цією державою є Китай.

Хакерам вдалося отримати доступ до величезних масивів інформації, що зберігається на серверах більш ніж десяти мобільних мереж по всьому світу. Зокрема, мова йде про дати та час здійснення дзвінків, а також місцезнаходження тих, що дзвонять, причому, жертвами крадіжки інформації стали як мінімум 20 відомих людей.

Викрадені дані дають досить детальну інформацію про кожного користувача зламаних мереж, включаючи і відомих осіб. Зокрема, використовуючи ці дані, можна дізнатися їх місцезнаходження на момент дзвінка.

У публікації Cybereason йдеться, що «хакери намагалися вкрасти всі дані, що зберігаються в активній директорії (мереж, які піддалися атаці), отримавши доступ до кожного профілю і паролю організації, а також іншої особистої інформації, даних про рахунки, дзвінки, облікові записи, сервери електронної пошти, геолокації і багато іншого».

Дослідники встановили, що зломщики проникли в одну зі стільникових мереж, використовуючи уразливість на web-сервері, підключений до інтернету, що дало їм можливість закріпитися у внутрішній мережі мобільного оператора. Вже звідти вони продовжили атаки на кожен з виявлених серверів, викрадаючи облікові дані для отримання подальшого доступу.

У Cybereason вперше зареєстрували атаки даного типу дев'ять місяців тому. З кожною новою зламаною за цей час мережею робота хакерів стає більш швидкою і ефективною, оскільки вони можуть використовувати знання і досвід, отримані під час попередніх атак.

Використовуючи цю інформацію, хакери змогли отримати практично необмежений доступ до зламаним мереж. У Cybereason вважають, що використовуємі хакерами методи дозволяють їм отримувати відомості, що мають відношення до зацікавленої їм людини, безпосередньо з вкрадених даних, без необхідності зламувати користувальницькі пристрої.

У Cybereason не дали перелік мереж, які зазнали атак, проте відзначили, що жертвами хакерів стали чиновники військових відомств, дисиденти, шпигуни, співробітники правоохоронних органів, а географія атак охоплює країни Азії, Європи, Африки та Близького Сходу.

Втім, в Cybereason відзначили, що атаки, ймовірно, проводилися з території Китаю і були, швидше за все, організовані членами групи, відомої як APT 10. Вважається, що дана група хакерів підтримується урядом Китаю. Такий висновок зробили експерти на підставі аналізу інструментів і технологій, що використовувалися хакерами для злому мереж.

«У нас є достатньо високі підстави для того, щоб вважати, що джерело загрози має відношення до Китаю і, по всій видимості, пов'язаний з урядом цієї країни», - пишуть експерти Cybereason, додаючи, що використані інструменти і технології «схожі на ті, які використовують зловмисники з Китаю».

Борис Скуратівський

27 червня, 2019.



RATVODДата: Понеділок, 01.07.2019, 23:28 | Повідомлення # 67
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Суд виправдав власника «піратського» сайту



Суд виправдав творця сайту thisua.сom, підозрюваного в піратстві.


Обвинувачу не вдалося довести, що ресурс незаконно розміщував авторські матеріали, передає Internet.ua.

Згідно з даними, чоловік, який створив і адмініструвати сайт thisua.сom, був звинувачений в нелегальному розміщенні матеріалів компанії Warner Bros. Entertainment Inc, а також нанесенні останньої шкоди в розмірі близько 950 000 гривен.

Як докази були представлені заяви двох громадян України, які підтвердили наявність в базі ресурсу відеоматеріалів Warner Bros. Однак, підозрюваний повідомив, що використовував сайт виключно в навчальних цілях, для розвитку власних навичок веб-програмування. При цьому, за словами чоловіка, портал надавав тільки опис до фільмів, зроблений самим же обвинуваченим.

Суд визнав аргументи «пірата» переконливими, оскільки не виявив на веб-сайті аудіовізуальних творів Warner Bros. Entertainment, Inc., а також не зміг встановити факт надання доступу безпосередньо через веб-сайт для їх перегляду і копіювання.

Нагадаємо, в Україні організація «Чисте небо» і рекламний холдинг Publicis запустили антипіратський соціальний челлендж # зачепило. Метою челенджу стане привернення уваги простих українських користувачів до інтрнет-піратства і порушенню авторських прав в цілому.

Лада Васюкова

01 липня, 2019.



RATVODДата: Вівторок, 02.07.2019, 21:08 | Повідомлення # 68
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Литва заблокувала сім нелегальних сайтів

з
російськими телепрограмами




У Литві заблокували сім сайтів з російськими телепрограмами.


Ресурси поширювали інформацію на території країни незаконно, пише Sputnik Lietuva.

Згідно з даними, сайти транслювали телепрограми, в тому числі і російські, не повідомивши про свої дії Комісію по радіомовленню і телебаченню, що було розглянуто регулятором як порушення.

У зв'язку з цим ресурси interntv.ru, tivix.co, tv-one.org, piranya.com, vefire.ru, tvradio.biz і tvtvtv.ru були заблоковані на території Литви.

Нагадаємо, на початку року в Литві під загрозою відключення виявилися два російські телеканали. Комісія звинуватила «НТВ Мир» і «Перший Балтійський канал» в порушенні місцевого законодавства.

Лада Васюкова

02 липня, 2019.



RATVODДата: П`ятниця, 12.07.2019, 20:59 | Повідомлення # 69
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Антипіратська ініціатива «Чисте небо»

заручилася підтримкою «ЕМА»




Українська міжбанківська асоціація членів платіжних систем «ЕМА» приєднається
до антипіратської ініціативи «Чисте небо» в боротьбі з порушенням авторських прав.


Про це пише Телекритика.

Згідно з даними, «ЕМА» зацікавлена ​​в протистоянні піратству як одному з вагомих чинників,які розрушають економіку України. Завдяки співпраці з «Чистим небом» банківська система може отримувати інформацію про власників нелегальних сервісів і просто відмовляти їм в послугах.

Крім того, як заявляють в «ЕМА», перш за все в інтересах обох сторін - безпека українців, як фінансова так і соціальна.

«Будь-які кроки в напрямку використання споживачами легального контенту цінні не тільки з юридичних причин, відповідні заходи знижують ризики впливу на громадян проявів соціального інжинірингу, громадяни перестають довіряти" безкоштовним "пропозиціям,"no-name"сайтам, перестають споживати неперевірений і небезпечний цифровий контент і належним чином починають сприймати псевдофінансові пропозиції», - зазначив директор «ЕМА» Олександр Карпов.

Нагадаємо, в кінці травня організація «Чисте небо» і рекламний холдинг Publicis запустили антипіратський соціальний челлендж # зачепило. Метою челенджу стане привернення уваги простих українських користувачів до інтрнет-піратства і порушенню авторських прав в цілому.

Лада Васюкова

- 09 липня, 2019



RATVODДата: Вівторок, 16.07.2019, 19:49 | Повідомлення # 70
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
В Італії знизився рівень піратства


Фото: Pixabay

Але IPTV все ще залишається осередком порушень.


Піратське поширення контенту як і раніше залишається проблемою для Італії. Однак, дослідження агентства Ipsos показало, що в 2018 році кількість нелегальних дій, пов'язаних з порушенням авторських прав, знизилося на 8% в порівнянні з попередніми роками. Про це пише ділове видання Advanced Television.

Згідно з даними, рівень піратства сьогодні знаходиться на позначці в 38%. Серед найбільш «улюбленого» порушниками контенту на першому місці стоять фільми (33%), на другому - серіали (21%), а далі йдуть телепрограми (20%).

Проте, піратство в сфері прямих трансляцій спортивних заходів продовжує зростати: 4,7 мільйона італійців визнають, що дивилися нелегально прямі потокові трансляції на своїх пристроях (ПК, планшети, смартфони, смарт-ТВ). Роком раніше таких налічувалося 3,5 мільйона.

Автори дослідження нарахували 22 мільйони зафіксованих випадків піратського доступу до спортивного контенту (головним чином, трансляціям футбольних матчів, змагань Formula 1 і MotoGP).

Чверть всіх випадків порушення авторських прав відбувається з використанням технології IPTV - число споживачів піратського контенту в даному секторі перевалило за 5 мільйонів (при 3 мільйони на момент підготовки попереднього дослідження). Цифрові платформи як і раніше залишаються основним середовищем надання нелегального доступу (33%), а частка завантажень і P2P становить 20%.

За приблизними підрахунками, аудіовізуальна індустрія Італії через піратство недоотримує доходів на суму в 600 мільйонів євро, при цьому в зоні ризику - 6 000 робочих місць. Більш того, негативний вплив піратства на італійську економіку в цілому ще вище: 1,08 мільярда євро недоотриманого доходу в усіх секторах економіки, 455 мільйонів євро дефіциту ВВП і 203 мільйони євро несплачених податків.

Нагадаємо, на початку місяця Англійська Прем'єр-ліга заявила про плани розширити дію своєї програми по блокуванню нелегальних потокових трансляцій на територію Ірландії. У позові, поданому до Верховного суду Британії, Ліга вимагає від ряду провайдерів закрити своїм абонентам доступ до піратських сайтів і серверів, через які ведуться трансляції контенту Прем'єр-ліги.

Борис Скуратівський

16 липня, 2019.



RATVODДата: П`ятниця, 23.08.2019, 11:27 | Повідомлення # 71
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Англійська Прем'єр-Ліга вступила в активну фазу

боротьби з
незаконними трансляціями




Організатори незаконних потокових трансляцій спортивних змагань
- в центрі уваги антипіратських ініціатив FACT і Англійської Прем'єр-Ліги.


Організатори та реселлери нелегальних потокових трансляцій спортивних змагань стали основною "мішенню" спільних антипіратських ініціатив FACT і Англійської Прем'єр-Ліги.

Минулого місяця слідчі FACT і представники британських правоохоронних структур навідалися на 16 об'єктів на території Великобританії. Під час своїх візитів вони вручали повідомлення про заборону продовження протиправних дій особам, підозрюваним у причетності до нелегального поширення потокового спортивного контенту.

Дані дії були виконані напередодні початку нового сезону Прем'єр-Ліги, який стартував минулого тижня (16 серпня).

Виконавчий директор FACT Кірон Шарп коментує: «Це одна з тактик, що застосовуються нами в боротьбі з особами, які вчиняють протиправні дії, що зачіпають інтереси мовників і власників прав на спортивний контент. У нас є програма безперервних дій, спрямованих на боротьбу з різними елементами глобального піратського ландшафту, що враховує масштаб конкретних порушень, що допомагає давати адекватну відповідь на них.»

FACT співпрацює з розвідувальною мережею урядових агентств (GAIN), координуючи з нею дії, спрямовані на боротьбу з організованими злочинними групами. Вважається, що всі підозрювані перебувають на низькому рівні активності, однак, мета розроблених ініціатив полягає в тому, щоб перешкоджати подальшому розширенню їх злочинної активності та утримання інших від участі в цих схемах.

Національний координатор GAIN Леслі Донован коментує: «В даному випадку всі ці повідомлення про заборону продовження протиправних дій повинні підкреслювати реальні масштаби шкоди, що завдається тими, хто в гонитві за швидким і легким заробітком займаються організацією нелегальних трансляцій. Їх дії дають підживлення широкій нелегальній індустрії, яка не тільки руйнує економіку і робить негативний вплив на мільйони людей через крадіжку об'єктів авторського права і отримання незадекларованого доходу, але також і піддає прямому ризику все наше суспільство через відсутність батьківського контролю та дотримання заходів пожежної безпеки . Даний вид діяльності також є гвинтиком у більші злочинній машині, часто забезпечуючи в кінцевому підсумку фінансування виробництва наркотиків, організацію торгівлі зброєю і людьми».

Нинішнім акціям передувала серія успішно проведених судових розслідувань, ініційованих FACT і Прем'єр-Лігою. У березні 2019 років три продавці пристроїв для доступу до нелегальних потокових трансляцій піратської мережі отримали в сукупності 17 років тюремного ув'язнення за шахрайські дії, спрямовані проти Прем'єр-Ліги, що стало одним з найсерйозніших вироків за всю історію боротьби з піратством.

Борис Скуратівський

22 серпня, 2019.



RATVODДата: Середа, 11.09.2019, 19:18 | Повідомлення # 72
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Прокуратура затримала телепіратів,

які завдали шкоди на 2 млн гривень




Прокуратура Львівської області припинила роботу піратського OTT-сервісу «Твоє ТВ».


Ресурс надавав нелегальний доступ до 15 телеканалів, передає Телекритика.

«Учасники групи створили сервіс потокового відео і без згоди власника авторських прав вели ретрансляцію програм кількох телеканалів, тим самим порушивши законодавство щодо захисту авторських і суміжних прав», - йдеться в повідомленні прокуратури.

Згідно з даними, пірати незаконно ретранслювали канали провідних телегруп України - 1 + 1 media, StarLightMedia та «Медіа Групи Україна». Збиток від їх діяльності склав близько 2 мільйонів гривень.

За інформацією прокуратури, підозри впали на двох одеситів і на одного жителя Львівської області. Передбачається, що перші два і були власниками піратського сервісу, а другий допомагав організовувати роботу ресурсу.

Порушникам загрожує штраф або ж позбавлення волі на термін від 3 до 6 років.

Нагадаємо, нещодавно кіберполіції «накрила» сайт, піративший 2,5 тисячі каналів.

Лада Васюкова

11 вересня, 2019.



RATVODДата: Субота, 21.09.2019, 11:26 | Повідомлення # 73
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Смарт-телевізори і потокові медіаплеєри зливають

особисті дані користувачів великим корпораціям




Відразу два незалежні дослідження, проведені американськими і британськими компаніями,
виявили, що розумні телевізори і потокові медіаплеєри передають конфіденційні дані користувачів третім особам.


В ході досліджень було виявлено, що смарт-телевізори, такі як Samsung і LG, а також потокові приставки від Roku і Amazon відстежують і відправляють дані таким корпораціям, як Google, Facebook і Netflix.

Дослідження, проведене Північно-Східним університетом і Імперським коледжем Лондона, показало, що ці пристрої відстежують конфіденційну інформацію, навіть якщо глядачі нічого не переглядають. Аналітики також відзначають, що наявність або відсутність у користувача облікового запису на будь-якому відеосервісі, не має значення, оскільки дані відправляються незалежно від цього.

Разом з цим також встановлено, що смарт-колонки і камери здійснюють відправку призначених для користувача даних в такі компанії, як Spotify і Microsoft.

Дослідження проводилося на 81 різних девайсах в Великобританії і США. Ці пристрої найчастіше підключалися до сервісів Akamai, Amazon, Google і Microsoft, оскільки саме ці компанії надають хмарні і мережеві послуги. Дослідники змогли проаналізувати мережевий трафік і зробити висновок, що інформація, передана на сервера цих компаній, включала в себе назви призначених для користувача пристроїв, місце розташування і час взаємодії з користувачем.

Ще одне дослідження, проведене Прінстонським університетом, свідчить про те, що деякі програми, встановлені на приставках Roku і Fire TV, відправляють конфіденційну інформацію таким компаніям, як Google.

Нагадаємо, раніше в ході досліджень було доведено, що мільйони смарт-телевізорів схильні до небезпеки злому.

19 вересня, 2019.

Редакція


RATVODДата: Вівторок, 17.12.2019, 22:38 | Повідомлення # 74
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Франція шукає в Україні хакерів,

які нашкодити всьому світу



Фото: © Pixabay

Правоохоронні органи Франції звернулися У Генпрокуратуру України з проханням
допомогти в затриманні небезпечних хакерів, які запустили вірус, що тероризує весь світ.


Вдалося встановити, що IP-адреси деяких замішаних в цьому електронних скриньок належать Україні, передає InternetUA.

Згідно з даними, мова йде про групу хакерів, які запустили шкідливе ПЗ-вимагач LockerGoga, яке атакувало великі виробничі підприємства у Франції, Америці, Норвегії та інших країнах світу. Вірус блокує роботу компанії, зашіфровуючи файли на пристроях. Натомість за розблокування зловмисники вимагали у підприємств великий грошовий викуп.

У зв'язку з цим французькі правоохоронці передали в українську Генпрокуратуру інформацію про поштові скриньки та IP-адреси, через які, ймовірно, відбувалося зараження. Співробітникам кіберполіції України вдалося встановити чотирьох можливих фігурантів справи.

Після цього у суду був запитаний доступ до даних власників зазначених французами поштових скриньок, зокрема, до використаних послуг і маршрутами передачі. Однак шанси на те, що хакери при атаці використовували реальні ящики - мізерний.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що телекоммережі по всьому світу зазнали хакерської атаки. В руках зловмисників в результаті виявилася конфіденційна інформація, що стосується роботи даних мереж.

До цього хакери здійснили атаку на інфраструктуру Всесвітньої мережі. Метою хакерів групи Sea Turtle виявилася система доменних імен інтернету (DNS).

Лада Васюкова

17 грудня, 2019.



RATVODДата: Середа, 18.12.2019, 18:31 | Повідомлення # 75
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
«Більше ніж Netflix, Amazon і Huluразом узятих»:

В
США заблокували величезний піратський відеосервіс



Кадр з фільму «Пірати Карибського моря»

У США правоохоронні органи припинили роботу двох піратських ресурсів.


Один з них - стрімінговий сервіс iStreamItAll - є одним з найбільших нелегальних ресурсів з надання доступу до неліцензійного контенту, передає Газета.ru.

Згідно з даними, правоохоронцям вдалося встановити особи двох зловмисників, які мали безпосереднє відношення до створення і ведення піратських ресурсів. Свою вину визнали 36-річний Дерріл Джуліус Поло і 40-річний Луїс Енджел Вілларіно, які є власниками сайтів iStreamItAll і Jetflix.

Нелегальний сервіс iStreamItAll відкривав глядачам доступ до бібліотеки з близько 11 тис. кінофільмів і 118 тис. епізодів серіалів. За охопленням він був більше, ніж Netflix, Amazon Prime і Hulu разом узяті. У свою чергу Jetflix надавав можливість для піратського скачування ТВ-шоу. За даними ресурсу, на території США у Jetflix було десятки тисяч платних передплатників.

У Міністерстві юстиції США говорять про те, що обидва сайти не тільки були доступні абсолютно будь-якому користувачеві мережі, а й підтримували різні типи пристроїв, платформ і ОС, що робило їх використання і поширення досить широким.

Нагадаємо, в цьому місяці в Греції власник піратського сайту, на якого було подано 4 кримінальні позови за порушення прав інтелектуальної власності, який 10 років ухилявся від розглядів, отримав вирок з подальшим ув'язненням. Суд засудив чоловіка до п'яти років позбавлення волі.

Лада Васюкова

18 грудня, 2019.



Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Безпека в мережі Інтернету. Кібербезпека. Телепіратство.
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024