FORUM TV-SATП`ятниця
19.04.2024, 17:55

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Безпека в мережі Інтернету. Кібербезпека. Телепіратство.
Безпека в мережі Інтернету. Кібербезпека. Телепіратство.
RATVODДата: Вівторок, 06.04.2010, 02:18 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Безпека в мережі Інтернету!



Кібербезпека. Телепіратство.
RATVODДата: Середа, 31.03.2021, 08:03 | Повідомлення # 121
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Кібербезпека за кермом: Panasonic і McAfee

захистять «розумні» автомобілі від кібератак



Фото: Insurebesiness

Panasonic і McAfee створюють сервіс для захисту автомобілів від кібератак.


Центр управління безпекою транспортних засобів може з'явиться вже через три роки, повідомляє Dynamic Communications.

Кібербезпека для автомобілів


Panasonic спільно з американським розробником антивірусного ПЗ McAfee працюють над створенням Центру управління безпекою транспортних засобів (Vehicle SOC). Це рішення покликане захистити автомобілі від кібератак і посилити кібербезпеку світової автомобільної промисловості в цілому.

Сучасні транспортні засоби, оснащені автопілотом і можливістю підключення до інтернету, дуже вразливі для хакерів. Автомобільна промисловість активно шукає рішення для забезпечення безпеки таких автомобілів.

Центр управління безпекою транспортних засобів може стати якраз таким рішенням, що дозволяє надавати послуги з моніторингу безпеки підключених автомобілів по всьому світу. Запустити його планують в 2024 році, ймовірно, по платній підписці.

Як це буде працювати


В арсеналі Panasonic є подібні рішення ще з 2016 року. Корпорація використовує їх для захисту від атак на електронні системи і мережі, що керують обладнанням і виробничими процесами на своїх підприємствах.

Для автомобілів була розроблена модифікована версія: спеціальний модуль, вмонтований в транспортний засіб, виявляє факт кібератаки, його тип і інтенсивність і передає дані в Центр управління безпекою. Той в свою чергу проаналізує дані про спробу взяти автомобіль під віддалений контроль і оперативно інформує автовиробника.

Виробник зможе використовувати ці дані для оперативної допомоги власнику автомобіля - наприклад, відключення бортових систем або для випуску оновлень безпеки програмного забезпечення.

Про Panasonic


Panasonic - велика японська машинобудівна корпорація, один з найбільших в світі виробників побутової техніки і електронних товарів. До 2008 року носила назву Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. Включає підрозділи з виробництва споживчої техніки, автомобільних і промислових систем, екологічних систем та систем зв'язку.

У списку найбільших публічних компаній світу Forbes Global 2000 за 2018 рік компанія зайняла 231-е місце, в тому числі 99-е по обороту, 384-е по чистому прибутку, 508-е за активами і 395-е за ринковою капіталізацією. Також займає 92-е місце серед найдорожчих брендів і 14-е місце в списку найбільш шанованих компаній. Входить в десятку найбільших в світі виробників літій-іонних акумуляторів, зокрема виробляє їх для електромобілів компанії Tesla.

Про McAfee


McAfee - американська компанія, що спеціалізується на розробці систем захисту і аналізу шкідливого програмного забезпечення. Була заснована в 1987 році. Компанія орієнтована на прискорення повсюдного захисту людей, підприємств і державних структур у всьому світі від ризиків безпеки.

Співпрацюючи з іншими представниками сфери кібербезпеки, McAfee очолює ініціативу щодо об'єднання зусиль в інтересах всіх учасників в боротьбі з хакерами, кіберзлочинцями, хактивістами і т.д.

Співпрацює з такими організаціями, як: BSA, Асоціація виробників обчислювальної техніки і засобів зв'язку, Коаліція кібербезпеки, Cyber ​​Threat Alliance, Рада з розвитку інформаційних технологій, Digital Dialogue Forum, асоціяція Cyber, Space & Intelligence, Консультативний комітет з національної безпеки в галузі зв'язку та Координаційна рада у сфері інформаційних технологій.

Лада Васюкова

30 березня, 2021.




RATVODДата: Субота, 03.04.2021, 11:41 | Повідомлення # 122
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
В Європі заблокували додаток

для нелегального перегляду
потокового відео




Європол за підтримки правоохоронних органів з різних країн Європи,
припинив діяльність угруповання, причетного до скоєння кіберзлочинів.


Що сталося


В Європолі заявили, що за підтримки Іспанської національної поліції та правоохоронних органів Андорри і Португалії було ліквідовано угруповання кіберзлочинців, яке займалися нелегальною дистрибуцією потокового відео в багатьох країнах. Мобільний додаток, розроблений зловмисниками, завантажувався і використовувався приблизно 100 мільйонами користувачів. Таким чином, зловмисники використовували мобільний додаток для нелегальної потокової трансляції захищеного законами про авторське право відеоконтенту більш ніж 100 мільйонам користувачів.

Суть справи


Розслідування було розпочато в жовтні 2018 року - після того, як Альянс підтримки сфери творчості та розваг, Футбольна асоціація Преторії, Англійська Прем'єр-ліга і Іспанська футбольна ліга подали в Національну поліцію Іспанії скарги на додаток, за допомогою якого нелегально поширювався їх відеоконтент. В ході розслідування влади виявили кілька пов'язаних з додатком web-сайтів і платформ, розміщених в Іспанії і Португалії, а також сервери, розташовані в Чехії, які використовувалися злочинцями.

Іспанська компанія, яка здійснювала нелегальну діяльність, отримувала величезні прибутки за рахунок реклами, яка демонструвалася в мобільному додатку. «Використовуючи комп'ютерну інфраструктуру і свої потужності, вони мали можливість продавати інформацію про користувачів компанії, яка причетна до ботнету і організації DDoS-атак. За оцінками слідчих, загальна сума прибутку, отриманого від незаконної діяльності, перевищує 5 мільйонів євро», - заявили в Європолі.

Завдяки діям правоохоронних органів, спрямованим на припинення злочинної діяльності, було заблоковано двадцять web-доменів і серверів, заморожено кілька банківських рахунків, відключені сервери, розташовані в Португалії і Чехії, а також арештовано четверо злочинців, троє з яких проживають в Іспанії.

Коротко по звіту:


> Проведені обшуки в трьох будинках (2 - в Іспанії і 1 - в Андоррі).
> Прийнято 4 судових рішення про закриття доменів.
> Заблоковано 20 web-доменів і серверів.
> 4 людини заарештовано (3 в Іспанії і 1 в Андоррі).
> Заморожені банківські рахунки.
> 1 сервер відключений в Португалії і ще щодо одного, розташованого в Чехії, ведеться слідство.


Борис Скуратівський

01 квітня, 2021.



RATVODДата: Неділя, 04.04.2021, 10:35 | Повідомлення # 123
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Хакери злили в мережу особисті дані

533 мільйонів користувачів Facebook



Фото: unsplash

Особисті дані, серед яких і номери телефонів, сотень мільйонів
користувачів фейсбуку потрапили у відкритий доступ.


Їх опублікували на хакерському форумі, повідомляє Insider.

Мовиться про шалену кількість даних користувачів – аж 533 мільйонів. Їхні адреси, електронна пошта та біографічні відомості стали публічними.

Масштабний злив даних користувачів фейсбуку: що відомо


> На одному з хакерських форумів у мережі невідомі зловмисники опублікували особисті дані сотень мільйонів користувачів соцмережі фейсбук. Мовиться про дані понад 533 мільйони людей аж зі 106 країн.

> Всі ці дані можна переглянути безкоштовно. Найбільше постраждали мешканці Тунісу (41 мільйон), Італії (36), Сполучених Штатів Америки (32 мільйони облікових записів), Саудівської Аравії (29), Туреччини й Франції (по 20).

> Цікаво, що України у переліку постраждалих країн немає, хоча є сусіди – Росія (майже 10 мільйонів користувачів) та Польща (2,7 мільйона).




Опубліковані дані – це повні імена, номери телефонів, ідентифікаційні дані фейсбуку, місця й дати народження, біографічні відомості, іноді й адреси електронної пошти.

«Зловмисники безумовно скористаються цією величезною базою даних для атак із застосуванням соціальної інженерії або спроб злому», – переконаний технічний директор фірми Hudson Rock Елон Гел.

Простіше кажучи – хакери зможуть видавати себе за інших людей з метою вчинення шахрайств.

Зауважимо, соціальна мережа фейсбук існує вже 17 років (з 2004), станом на кінець 3 кварталу 2020 року вона містила понад 2,7 мільярда облікових записів. В Україні мережею користуються не менше, ніж 13 мільйонів людей.

04 квітня 2021

RATVODДата: Понеділок, 05.04.2021, 08:43 | Повідомлення # 124
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Українець побудував у дворі будинку 40-метрову радіовежу

і незаконно надавав послуги доступу в мережу
інтернет




37-річний житель райцентру організував діяльність підпільного провайдера
щодо забезпечення жителів
Первомайська інтернетом.


Що сталося


У Первомайську Миколаївської області кіберполіцейські викрили місцевого жителя в махінаціях з телекомунікаційними послугами населенню. 37-річний житель райцентру організував діяльність підпільного провайдера щодо забезпечення жителів Первомайська інтернетом, за що незаконно отримував абонентську плату.



Що виявили кіберполіцейські


В ході проведення слідчих дій правоохоронці встановили, що зловмисник без отримання відповідних дозволів, встановив і експлуатував на території райцентру радіоелектронні засоби для надання доступу до телекомунікаційних мереж місцевим жителям, за що незаконно отримував абонентську плату. Комутаційне обладнання для роботи незаконного широкосмугового зв'язку працювало в діапазоні частот, які виділені місцевим провайдерам телекомунікацій. Це, в свою чергу, перешкоджало роботі обладнання легальних операторів.

Поліцейські провели ряд обшуків за місцем проживання фігуранта кримінального провадження і на підконтрольних йому адресах, під час яких виявили 21 радіоелектронний засіб, 8 роутерів, 5 ноутбуків, комп'ютер і планшет. Для розміщення радіоелектронних засобів зловмисник незаконно встановив у дворі свого будинку 40-метрову вежу радіозв'язку. Для демонтажу даних антен поліцейські залучили співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС України).



Що загрожує зловмисникові


Слідчими проводиться розслідування кримінального провадження розпочатого за ч.1 ст.361 КК України «Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку». Санкцією за порушення вказаної статті передбачено покарання від накладення штрафу до позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади. Також порушника можуть заборонити займатися певною діяльністю на строк до двох років або ж він може уникнути цього покарання.

Зараз у справі призначено комп'ютерно-технічні та телекомунікаційні експертизи. Очікуються висновків фахівців, за результатами яких будуть прийматися подальші процесуальні рішення.

Віталій Мосейчук

02 квітня, 2021.



RATVODДата: Субота, 10.04.2021, 18:14 | Повідомлення # 125
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
На Луганщині припинено незаконну діяльність провайдера програмної послуги,

що ретранслював іноземні, зокрема і російські, телеканали




Представником Національної ради в Луганській області Володимиром Горобцем
спільно з правоохоронними органами виявлено факт незаконної діяльності провайдера
кабельного телебачення у смт Троїцькому Сватовського району Луганської області.


Спільними зусиллями було припинено діяльність підприємця без відповідних дозволів і ретрансляцію телеканалів, які не входять до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України, у тому числі російських.

Фізична особа – підприємець, не маючи ліцензії Національної ради, надавав платну послугу кабельного телебачення і здійснював ретрансляцію 40 телеканалів. Серед них були й російські «МИР», «КАРУСЕЛЬ», «ТНТ», трансляція яких в Україні обмежена. Також підприємець ретранслював 17 програм, які не внесені до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України.

7 квітня співробітниками правоохоронних органів і представником Національної ради в Луганській області припинено незаконну безліцензійну діяльність ФОП із надання послуги кабельного телебачення. Зокрема, було складено адміністративний протокол за статтею 164 КУпАП, вилучено телекомунікаційне обладнання. За результатами вжитих заходів ретрансляцію на території смт Троїцького зазначених телеканалів заблоковано.

ОПУБЛІКОВАНО, 08.04.2021

RATVODДата: Неділя, 11.04.2021, 10:49 | Повідомлення # 126
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Майбутні покоління без піратства: Ініціатива «Чисте небо»

оголосила всеукраїнський конкурс для молоді




Антипіратська ініціатива «Чисте небо» оголосила

всеукраїнський конкурс для молоді
«Дивись легально».


Його мета - актуалізувати важливість вибору легального контенту молодим поколінням і тим самим сприяти розвитку креативної індустрії.

Конкурс


До участі в конкурсі запрошуються учні вищих навчальних закладів віком від 17 до 22 років, які мають переконання, що автори контенту повинні отримувати чесну винагороду за свою роботу і хочуть, щоб в Україні розвивався якісний і легальний контент.

Конкурс стартував 7 квітня і триватиме до 14 травня. Переможець кожної номінації отримає можливість пройти 3-місячний курс в 1 + 1 media school групи 1 + 1 media, побачити як працює телебачення на власні очі, а також попрактикуватися і створити власне портфоліо робіт.

Номінації


Конкурс «Дивись легально» має дві номінації. Перша, «Послання одноліткам», передбачає звернення учасників у форматі відео або тексту з переконаннями, чому не потрібно дивитися крадені фільми і серіали. Друга, «Місія здійсненна», ставить задачу запропонувати рішення, які допоможуть переконати молодь не дивитися піратський контент, в форматі акції, кампанії або дієвих правил.

До складу журі в першій номінації увійшли керівник і заступник керівника Ініціативи «Чисте небо» В'ячеслав Мієнко і Микола Фаенгольд і учасники Ініціативи Ольга Носик, керівник відділу корпоративних комунікацій «Медіа Групи Україна», Вікторія Ярмощук, СЕО FILM.UA Group, Кирило Матвієнко, директор з продажу Getty Images Ukraine.

Учасниками журі по другій номінації стали організатори і спікери форуму з комунікацій для соціальних і поведінкових змін SHKALA 2021: Ірина Титаренко, експерт з комунікацій Проекту ЄС «Підтримка взаємодії ЄС з організаціями громадянського суспільства України», Валерія Овчарова, регіональний представник Програми сприяння громадської активності «Приєднуйся ! » (USAID / ENGAGE) в Запоріжжі, експерт з молодіжної політики, Ольга Гарбовська, менеджер стратегічних комунікацій Програми «Мріємо і діємо» / IREX, Ірина Метнева, засновник і креативний директор Vandog Agency, Яна Панфілова, засновник БФ Teenergizer, Олександр Смирнов, партнер Tabasco.

Мета конкурсу


За словами керівника Ініціативи «Чисте небо» В'ячеслава Мієнко, формувати повагу молодого покоління до авторського права заборонами і попередженнями не можна. Конкурс «Дивись легально» покликаний в розважальній формі навчити молодь споживати легальний контент.

«Ми прагнемо змінити ставлення до незаконного використання контенту, і важливо його міняти саме серед молоді, яка зараз формує майбутнє української культури. Ми хочемо показати, що споживати легальний контент - це модно, актуально і доступно, але розуміємо, що повчальний, попереджувальний тон тут поганий помічник. Саме тому ми запустили конкурс, який дозволить цікавим мотивуючим способом заохотити молодь до активного формування здорової звички користуватися легальними аудіовізуальними продуктами, для цього є безліч можливостей, навіть безкоштовних», - говорить В'ячеслав Мієнко.

Заступник керівника Ініціативи «Чисте небо» Микола Фаенгольд додав, негативне ставлення до піратства є основою креативних економік більшості країн, а залучення молодого покоління до цього питання - внесок в успішне майбутнє.

«Технології постійно розвиваються і споживання контенту зростає щороку. Наша мета - навчити і показати, що споживання може бути розумним і легальним. Адже креативні економіки більшості країн грунтуються на повазі до авторського права. Звичайно, стимулювання до цього нашої молоді це крок до успішної індустрії і сектора економіки в цілому», зазначає Микола Фаенгольд.

Ольга Ваганова

09 квітня, 2021.



RATVODДата: Понеділок, 19.04.2021, 16:16 | Повідомлення # 127
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Разом проти піратства: XSPORT і платформа Watched

приєдналися до Ініціативи «Чисте небо»




До спільноти гравців медіаринку, які активно відстоюють захист прав інтелектуальної власності,
приєдналися телеканал XSPORT і платформа для досліджень контенту Watched,
ставши учасниками Ініціативи «Чисте небо»
.


У боротьбі з піратством до Ініціативи «Чисте небо» приєднався український мультиспортивний канал XSPORT. Як зазначив, генеральний директор телеканалу Олег Шадрунов, завдяки таким ініціативам як «Чисте небо», міжнародним практикам і сервісам, питання відстоювання авторських прав сьогодні вже не є нерозв'язною проблемою, оскільки авторський контент можна надійно захистити від незаконного поширення.

Ще один новий учасник Ініціативи, платформа Watched, за допомогою штучного інтелекту аналізує відеоконтент до його релізу і надає компаніям, які займаються створенням та дистрибуцією контенту, інструменти оцінки його ефективності, в тому числі в аспекті anti-piracy.

CEO компанії Олексій Шалденко підкреслює, що рішення вступити в Ініціативу «Чисте небо» якраз і було продиктовано необхідністю посилити захист контента як профілактично, інформуючи компанії про необхідність уваги до цього питання і про існуючі інструменти захисту, так і за фактом порушення права інтелектуальної власності.

Чому це важливо


Керівник Ініціативи В'ячеслав Мієнко вітає нових учасників в «Чистому небі» і підкреслює, що розширення союзу сигналізує про підвищення готовності гравців медіаринку активно захищати контент від злодіїв.

«Безумовно, антипіратський напрямок роботи для будь-якої компанії вимагає постійної уваги і зусиль, але реалії такі, що моніторинг і різноманітні способи захисту контенту від незаконного використання повинні стати невід'ємною складовою кожного бізнесу в медіаіндустрії. Втім, кожен, хто витрачає ці зусилля, відчуває результат в підвищенні стабільності власного бізнесу, який розхитує піратство. Я радий, що в рамках Ініціативи «Чисте небо» учасники мають можливість ефективно використовувати інструменти захисту інтелектуальної власності та отримувати підтримку в цьому напрямку - це вклад в добробут сфери медіа в Україні і не тільки», - сказав Мієнко.

Заступник керівника Ініціативи «Чисте небо» Микола Фаенгольд додав, що кожен учасник Ініціативи вносить свою лепту в збільшення можливостей і сил в боротьбі з піратством.

«Кожен новий учасник «Чистого Неба» закріплює наші наміри і відчуття, що ми йдемо в правильному напрямку. Особливо приємно, що всеукраїнський телеканал, що має права на спортивний контент, розділяє наші принципи. Адже на початку створення нашої ініціативи ринок сумнівався про можливість існування дієвої організації для захисту авторських прав в Україні. А сьогодні ми не просто маємо можливість вносити піратські сайти в світові блеклисти, ми комплексно співпрацюємо з державними інститутами, з міжнародними партнерами і розвиваємо антипіратські ініціативи на законодавчому рівні», - зазначив він.

Ольга Ваганова

19 квітня, 2021.



RATVODДата: Вівторок, 04.05.2021, 21:45 | Повідомлення # 128
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
У Google Play знайшли вісім додатків,

які надають зловмисникам доступ до ваших даних



Фото: unsplash

Завдяки отриманій із додатків інформації злодії можуть здійснювати покупки від вашого імені.


За даними компанії McAfee, які вона оприлюднила у своєму звіті за квітень 2021 року, Google Play для смартфонів, що працюють на Android, експерти знайшли вісім шкідливих додатків. Для безпеки користувачів, їх рекомендують видалити, йдеться у звіті.

Повідомляється, що програми із так званого шкідливого списку надають зловмисникам доступ до повідомлень, які можуть робити інтернет-покупки від вашого імені за допомогою підтвердження транзакції кодами верифікації. Самі ж коди надходять зловмисникам у вигляді SMS.

За даними McAfee, небезпечними додатками визнали:

> com. studio. keypaper2021;

> com.pip.editor.camera;

> org.my.famorites.up.keypape;

> com.super.color.hairdryer;

> com.celab3.app.photo.editor;

> com.hit.camera.pip;

> com.daynight.keyboard.wallpaper;

> com.super.star.ringtones.


Нагадаємо, раніше у магазині додатків Google Play дослідники безпеки Сан Ріол Рю і Чанунг Пак виявили додатки, які обдурують користувачів та крадуть їхні гроші шляхом викрадання SMS-повідомлень з даними користувачів.

Автори: MediaSapiens

04 травня, 2021.

RATVODДата: Середа, 12.05.2021, 18:26 | Повідомлення # 129
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Кібербезпека в пріоритеті: Зеленський розповів

про запуск
Центру і університету з кібербезпеки




В Україні незабаром пройде офіційне відкриття Центру кібербезпеки.


Як повідомив після виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30» президент Володимир Зеленський, Центр уже працює, передає Інтефакс-Україна.

Центр кібербезпеки


Так, за словами Зеленського, Центр кібербезпеки офіційно відкриється через один-два тижні. Президент підкреслив, що Центр кібербезпеки створювався паралельно з Центром дезінформації.

«Там непогана команда, ми паралельно це робили з Центром дезінформації ... В принципі, там повністю стратегія Центру дезінформації є. Центр по виявленню фейків або не фейків, як працює Центр дезінформації, все це я вам не можу розповісти, але співпрацювати буде з різними розвідками, як українськими, так і іноземних держав-партнерів», - зазначив президент.

Університет з кібербезпеки


Крім цього, повідомляє Українська правда, влада також планує відкрити університет з кібербезпеки. При цьому, зазначив Зеленський, на факультеті кібербезпеки майбутніх фахівців навчатимуть не лише безпеки в цифровому середовищі, а й по інших напрямках.

«Ми будемо відкривати новий потужний університет, презентація його також практично готова - університет, в якому будуть (викладати) професії, пов'язані з безпекою держави і безпекою людини. Кібербезпека - один з головних факультетів цього університету. Він пов'язаний не тільки з безпекою в цифровому просторі, але і в тих напрямках, в яких ми були слабкі: COVID-19 і т.п.», - сказав президент.

В університет, за словами Глави держави, будуть відібрані найперспективніші діти і викладачі, яким запропонують високі стипендії і зарплати. Також університет буде мати у своєму розпорядженні сучасні лабораторні та біохімічні центри. Після закінчення даного вищого навчального закладу фахівці повинні будуть працювати на державу.

Питання цифрової безпеки


Як заявив Зеленський, питання цифрової безпеки для України в пріоритеті. «Я не знаю, що страшніше: зброя або кібератаки», - сказав президент. При цьому добавив, що «однією лише Радою національної безпеки і оборони України» забезпечити інформаційний захист нашої країни неможливо.

«Ми це робимо сьогодні на рівні РНБО. Цього замало. Проте, ми бачимо в цьому серйозні результати і боремося з дезінформацією всередині країни, зовні складно. Тому нам потрібна допомога Центру дезінформації, який буде поширювати свою роботу і за межі України», - повідомив Зеленський.

Ймовірно, за словами Зеленського, в зв'язку зі створенням Центру кібербезпеки і Центру дезінформації в Україні буде розроблена окрема законодавча база «для повноцінного втілення роботи Центру».

Лада Васюкова

12 травня, 2021.

RATVODДата: Субота, 15.05.2021, 09:14 | Повідомлення # 130
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
РНБО ухвалила стратегію

кіберзахисту України на наступні п'ять років



Фото: eufordigital.eu

Планується зробити Україну передовою державою в цій сфері.


Рада нацбезпеки й оборони ухвалила стратегію кіберзахисту України на наступні п'ять років. Про це сказав віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на брифінгу за підсумками засідання РНБО 14 травня.

«Перше питання стосувалося кібербезпеки нашої країни. Хочу зазначити, що була ухвалена стратегія розвитку кібербезпеки на наступні п'ять років. Мені здається, що і підхід до формування цієї стратегії, і якість формування документу, і актуальність – вони на найвищому рівні. Від аудиту сьогоднішньої ситуації, від розуміння того, що нам потрібно робити, щоб наша країна стала за кіберзахистом передовою країною світу. Це зазначено у стратегії.

Лише вчора ми відкрили новий кіберцентр UA30, ціль якого захищати, моніторити реєстри нашої країни, захищати персональні дані, й сьогодні була ухвалена стратегія. Продовжуємо рухатися в цьому напрямку далі»
, – зазначив він.

Раніше президент Володимир Зеленський анонсував, що в Україні з'явиться університет, де готуватимуть фахівців з безпеки.

14 травня 2021.

RATVODДата: Неділя, 16.05.2021, 11:38 | Повідомлення # 131
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Секретар РНБО анонсував

створення в
Україні кібервійськ



Фото: скріншот YouTube

Найближчим часом очікується указ президента про це.


Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов розповів, що в Україні створять кібервійська. Про це він сказав 14 травня в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Сьогодні в таємному режимі ми розглядали питання створення кібервійськ в нашій країні. Можу сказати, що це рішення підтримали всі 21 член одноголосно, присутні на засіданні. Я думаю, що найближчим часом буде указ президента про це. Ви дізнаєтеся від президента», — заявив Данілов.

За словами Данілова, на засіданні РНБО розглядали також питання біологічної безпеки та захисту. Зокрема, було ухвалене «важливе і фундаментальне рішення» щодо ліків і вакцин, інформація про яке поки не розкривається.

Раніше повідомлялось, що РНБО ухвалила стратегію кіберзахисту України на наступні п'ять років.

15 травня 2021.



RATVODДата: Середа, 19.05.2021, 11:21 | Повідомлення # 132
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Хакери, які атакували трубопровід Colonial Pipeline,

загалом отримали від компаній-жертв $90 млн



Фото: istockphoto.com

Середній платіж за розблокування діяльності складав $1,9 млн.


За даними NBC, хакерська група DarkSide, яку звинувачують у кібератаці на найбільший в США паливний трубопровід Colonial Pipeline, протягом своєї діяльності отримала від низки компаній-жертв близько $90 млн у біткоїнах в якості викупу.

14 травня лондонська аналітична компанія Elliptic заявила, що ідентифікувала біткоїн-гаманець, який використовується DarkSide для збору викупу від своїх жертв. У той же день дослідники безпеки Intel 471 заявили, що DarkSide закрилася після втрати доступу до своїх серверів і спустошення гаманців з криптовалютою. Хакери звинуватили в цьому «тиск з боку США».

18 травня Elliptic повідомила, що DarkSide та її афілійовані особи отримали не менше $90 млн у вигляді викупу в біткоїнах, що надійшли з 47 різних гаманців з криптовалютою. Середній платіж від організацій склав $1,9 млн.

«Наскільки нам відомо, поки що це всі платежі, пов'язані з DarkSide, але ще можуть бути знайдені інші, тому виявленну суму варто розглядати як нижню межу», – сказав співзасновник і головний науковий співробітник Elliptic Том Робінсон.

За даними Elliptic, із загальної суми в $90 млн близько $15,5 млн пішли розробнику DarkSide, а $74,7 млн – його афілійованим особам.

7 травня США через кібератаки постраждав найбільший паливний трубопровід Colonial Pipeline. Він був змушений призупинити деякі свої операції. Уряд США 9 травня оголосив надзвичайний стан через інцидент з Colonial Pipeline. Влада США вважає, що хакери мешкають у Росії.

13 травня з'явилася суперечлива інформація про те, що компанія Colonial Pipeline не збиралася платити викуп, хоча якимось чином почала відновлення систем. За даними ЗМІ, таки було сплачено $5 млн викупу.

Через кібератаки близько 60% заправних станцій в штаті Атланта залишилися без бензину, 65% – в Північній Кароліні і 43% – в Джорджії і Південній Кароліні. Це, відповідно, викликало паніку серед покупців і зліт цін на паливо.

19 травня 2021.



RATVODДата: Субота, 22.05.2021, 10:17 | Повідомлення # 133
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
СБУ заявила, що викрила хакерів, які викрадали дані

через програми для розкрутки сторінок в
Instagram



Фото: ssu.gov.ua

Один із них, за даними слідства, працював на замовника з Росії.


Служба безпеки України відзвітувала, що викрила міжрегіональну групу хакерів, які крали інформацію користувачів через додатки для Instagram та інших популярних онлайн-ресурсів.

За даними слідства, один із фігурантів мешканець Івано-Франківської області, розробляв віруси на замовлення російського клієнта, який надав доступ до захищеного сервера у РФ. Сервер використовувався як інфраструктура для розробки вірусів і обміну технічними завданнями та готовими замовленнями. Замовлення російська сторона оплачувала біткоїнами.

Правоохоронці встановили, що віруси було «вмонтовано» у популярні програми, зокрема, для розкрутки сторінок в Instagram, та додатки для смартфонів. Вірус відкривав хакерам доступ до інформації, що зберігається на комп’ютерах та мобільних пристроях, у тому числі до логінів і паролів.

За даними досудового розслідування, фігуранти нібито розміщували посилання для завантаження заражених програм в описах під різноманітними відео та у спільнотах соцмереж.

«Кіберфахівці СБ України також встановили, що раніше зловмисники створили і адміністрували спеціалізований форум, Telegram-канал і бот. Цими ресурсами користувалися представники хакерського середовища для купівлі та продажу персональних даних. Зокрема, для торгівлі акаунтами, логами, копіями паспортів громадян України, паролями для доступу до профілів на сайті Olx, електронних гаманців типу Qiwi та Yandex, відеохостингу Youtube», – йдеться в повідомленнні СБУ.

Під час обшуків за місцями реєстрації та проживання фігурантів правоохоронці вилучили комп’ютери і мобільні термінали, які ймовірно використовувалися для здійснення протиправної діяльності.

Після проведення необхідних експертиз та інших слідчих дій планується повідомити фігурантам про підозру у вчиненні відповідних злочинів.

Автори: MediaSapiens

21 травня 2021.

RATVODДата: Вівторок, 25.05.2021, 13:04 | Повідомлення # 134
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
У США росіянина засудили до 30 місяців в'язниці

за адміністрування сайту для
хакерів



Фото: istockphoto.com

На сайті продавали вкрадені особисті дані.


Суд у США засудив 30-річного росіянина Кирила Фірсова до 30 місяців в'язниці за адміністрування сайту DEER.IO, на якому хакери торгували вкраденими особистими даними користувачів, у тому числі номерами кредитних карт, адресами, телефонними номерами і даними карт соціального страхування. Про це пише DW з посиланням на повідомлення Міністерства юстиції США.

Онлайн-портал DEER.IO почав роботу не пізніше жовтня 2013 року. До березня 2020-го на ньому вже розміщувалися близько 3000 «онлайн-магазинів» із загальним оборотом в $17 млн доларів.

Правоохоронці виявили, що сайт адміністрували з Росії. Прибуток від продажу інформації, викраденої у американських користувачів, склав близько $1,2 млн. Співробітникам ФБР в ході розслідування вдалося за $700 купити на порталі базу даних з 3000 зламаних акаунтів.

Кирила Фірсова затримали в березні 2020 року в міжнародному аеропорту імені Джона Кеннеді в Нью-Йорку, куди він прибув з Москви. Він уже провів в ув'язненні 15 місяців.

Раніше Федеральний суд штату Невада засудив російського хакера Єгора Крючкова до 10 місяців тюремного ув'язнення за спробу зламати комп'ютерну систему найбільшого заводу компанії Tesla, щоб вкрасти технологічні секрети і отримати викуп за них.

Автори: MediaSapiens

25 травня 2021.



RATVODДата: П`ятниця, 28.05.2021, 11:06 | Повідомлення # 135
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28360
Статус: Оффлайн
Microsoft: Російські хакери

розсилають фішингові листи від імені USAID



Фото: istockphoto.com

Нова хвиля атак хакерів була націлена на близько 3000 облікових записів
електронної пошти в більш ніж 150 різних організаціях.


Російські хакери розсилають фішингові листи від імені Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Про це повідомили в компанії Microsoft.

USAID займається підтримкою торгівлі, сільського господарства, економічного зростання, охорони здоров'я, проблемами екстреної гуманітарної допомоги, сприянням у запобіганні конфліктів і підтримкою демократії в більш ніж 100 країнах світу, включаючи Україну.

За даними Microsoft, російські хакери з угрупування Nobelium здійснили кібератаки на урядові установи, аналітичні центри, консультантів і неурядові організації.

«Ця хвиля атак була націлена на близько 3000 облікових записів електронної пошти в більш ніж 150 різних організаціях. У той час як організації в США піддавалися найбільшій кількості атак, цільові жертви охоплюють як мінімум 24 країни. Щонайменше чверть цільових організацій були залучені в міжнародний розвиток, гуманітарну діяльність і правозахисну діяльність», – йдеться в повідомленні.

На цьому тижні хакери зламали доступ до аккаунту Constant Contact USAID – це сервіс, який використовується для електронного маркетингу. Звідти хакери стали поширювати фішингові електронні листи, які виглядали автентичними, але містили посилання, при натисканні на яке вставлявся шкідливий файл, який використовується для поширення бекдор (обходу стандартної аутентифікації). Цей бекдор може забезпечити широкий спектр дій – від крадіжки даних до зараження інших комп'ютерів мережі.

Багато атак було заблоковано Windows автоматично. Компанія надсилає сповіщення всім своїм клієнтів, які стали об'єктами атаки. У Microsoft заявляють, що немає причин вважати, що атаки пов'язані з будь-якою вразливістю системи.

При цьому, зазначили в компанії, ці атаки примітні з трьох причин.

> По-перше, в поєднанні з атакою на SolarWinds стає ясно, що частина стратегії Nobelium – отримати доступ до надійних постачальників технологій і заразити їхніх клієнтів.

> По-друге, діяльність Nobelium пов'язана з проблемами, що викликають стурбованість країни, з якої діє угрупування. На цей раз хакери націлилися на багато гуманітарних і правозахисних організацій.

> По-третє, кібератаки, спонсоровані урядами, не вщухають. Значить потрібні чіткі правила, що регулюють поведінку держав в кіберпросторі, і чіткі очікування стосовно наслідків порушення цих правил.


Російське угруповання Nobelium також вважають відповідальним за атаку на клієнтів SolarWinds у 2020 році.

Автори: MediaSapiens

28 травня 2021.



Форум TV-SAT » « Хоббі наших користувачів » » Інтернет. Телекомунікації. » Безпека в мережі Інтернету. Кібербезпека. Телепіратство.
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024