FORUM TV-SATСереда
24.04.2024, 21:32

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 2 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Корисна інформація (різна) (Яка стане Вам в пригоді)
Корисна інформація (різна)
DMishaДата: Четвер, 03.01.2013, 17:02 | Повідомлення # 16
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Медики визначили, що потрібно пити, щоб омолодитися.....



Окремі напої здатні підтримувати молодість і зміцнювати здоров'я, вважають британські медики.

На перше місце вчені поставили мінеральну воду, яка не тільки зволожує шкіру і притуплює відчуття голоду, але і підготовляє наш шлунок до поглинання їжі і, крім цього, виводить більшість токсинів, зазначає Росбалт .

Другий рядок у складеному медиками списку займає кава. Цей напій, зазначають дослідники, знижує ризик розвитку раку порожнини рота і передміхурової залози у чоловіків.

На третьому місці - чай. Особливо зелений. Він регулює обмін речовин і прискорює окислення жирів, сприяє зниженню ризику раку молочної залози.

Гарячий шоколад, до складу якого входять у великій кількості антиоксиданти, зайняв четверту позицію. Слідом за ним розташувалися червоне вино і молоко.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Неділя, 06.01.2013, 00:54 | Повідомлення # 17
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн


10 фактів про людський мозок.....

1. Мозок, як і м’язи, чим більше його тренуєш, тим більше він росте. Мозок середнього дорослого чоловіка важить 1424 грамів, до старості маса мозку зменшується до 1395 грам. Найбільший за вагою жіночий мозок – 1565 грам. Рекордна вага чоловічого мозку – 2049 грамів. Мозок І. С. Тургенєва важив 2012 грамів. Мозок еволюціонує: в 1860 році середня вага чоловічого мозку становила 1372 грамів. Найменша вага нормального неатрофованого мозку належала 31-річній жінці – 1096 грам. Динозаври, які досягали 9 м в довжину, мали мозок величиною з грецький горіх і вагою всього 70 грам.

2. Самий бурхливий розвиток мозку відбувається у віці від 2 до 11 років.

3. Регулярна молитва знижує частоту дихання і нормалізує хвильові коливання головного мозку, сприяючи процесу самозцілення організму. Віруючі люди ходять на 36% рідше до лікаря, ніж інші.

4. Чим освіченіша людина, тим менша вірогідність захворювань мозку. Інтелектуальна активність викликає виробництво додаткової тканини, що компенсує хвору.

5. Заняття незнайомою діяльністю – кращий спосіб розвитку мозку. Спілкування з тими, хто перевершує вас за інтелектом, також є сильнодіючим засобом розвитку мозку.

6. Сигнали в нервовій системі людини досягають швидкості 288 км /г. До старості швидкість знижується на 15 відсотків.

7. Найбільшим у світі донором мозку є чернечий орден сестер-педагогів в Манкато, штат Міннесота. Черниці в своїх посмертних заповітах пожертвували науці близько 700 одиниць мозку

8. Найвищий рівень інтелектуального розвитку (IQ) продемонструвала Мерлін Мач Вос Савант з штату Міссурі, яка у віці десяти років вже мала середній показник IQ для 23-х літніх. Їй вдалося пройти складний тест для вступу в привілейоване Товариство Мега, куди входить лише близько трьох десятків осіб, які мають такий високий показник IQ, який зустрічається лише у 1 людини з мільйона.

9. Найвищий середній національний показник IQ в світі у японців -111. У 10 відсотків японців показник вище 130.

10. Найфотографічніша пам’ять належить Крейтону Карвелло, здатному з одного погляду запам’ятати послідовність карт відразу в шести окремих колодах (312 штук). Зазвичай у нашому житті ми використовуємо 5-7 відсотків можливостей мозку. Важко собі уявити, скільки всього зробила і відкрила би людина, задіючи ще хоча б стільки ж. Навіщо нам такий запас міцності учені поки не з’ясували.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Неділя, 06.01.2013, 01:00
RATVODДата: Неділя, 13.01.2013, 20:29 | Повідомлення # 18
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28366
Статус: Оффлайн
Поради водіям,

як правильно мити авто взимку




Щоб не пошкодити своє авто миттям в зимову пору року, потрібно дотримуватись певних правил.

Далеко не всі власники авто взимку миють транспорт, оскільки при митті авто вода потрапляє у найдрібніші щілинки, замерзає і пошкоджує лакофарбове покриття. Тому більшість водіїв воліють почекати до весни, коли вже температура повітря не опускається нижче нуля.

Однак частина водіїв воліють тримати свій автомобіль у чистоті навіть тоді, коли надворі відлига, а під колесами справжня жижа. За таких погодних умов достатньо проїхатися містом чи виїхати на трасу, щоб знову набути первісного брудного вигляду і вже наступного знову можна їхати на мийку. Окрім того частіше мити авто спонукають також наші комунальники, які окрім піску використовують для посипання вулиць і тротуарів сіль, що псує кузов авто та його ходові деталі.

Та, якщо ви все-таки зібралися скористатися мийкою, то обирайте спеціально обладнані станції.

Насамперед треба мити авто водою, що розпиляється під тиском, не пошкоджуючи кузова. Якщо вода гаряча, то варто не одразу виїжджати з боксу, уникаючи перепаду температур, добре просушивши машину. Огляньте після миття кузов, щоб не залишалося ніде води.

Двигун взимку краще не мити, адже його температура і температура повітря має аж дуже відчутну різницю. Тим більше, що у новіших авто двигун захищений так, що бруд ззовні на цей агрегат практично не потрапляє. Тому краще дочекатися весни і тепла.

Нарешті після миття авто взимку за мінусової температури доцільно скористатися «ведеш-кою» (WD-40). Цей спрей відштовхує воду і водночас змащує деталі авто..



DMishaДата: Четвер, 08.08.2013, 13:07 | Повідомлення # 19
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Прислухайтеся до свого серця...

Цитата
«Какое умение самое редкое? — Умение отдавать.
Какое умение самое лучшее? — Умение прощать.
Какое умение самое трудное? — Умение молчать.
Какое умение самое важное? — Умение спрашивать.
Какое умение самое нужное? — Умение слушать.
Какая привычка самая неприятная? — Склочность.
Какая привычка самая вредная? — Болтливость.
Какой человек самый сильный? — Который способен постичь Истину.
Какой человек самый слабый? — Который считает себя самым сильным
Какой человек самый разумный? — Который следит за своим сердцем.
Какая привязанность самая опасная? — Привязанность к своему телу.
Какой человек самый бедный? — Который больше всего любит деньги.
Какой человек ближе к Богу? – Милосердный.
Чем противостоять беде? — Радостью
Чем противостоять страданию? — Терпением.
Каков признак здоровой души? — Вера.
Каков признак больной души? — Безнадежность.
Каков признак неправильных действий? — Раздражение.
Каков признак добрых поступков? — Мир души.
Какой человек заживо умер? — Равнодушный.
Какой человек никогда не умрет? — Любящий ближних».

(с) Симеон Афонский



Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: П`ятниця, 09.08.2013, 00:41 | Повідомлення # 20
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Штучне м'ясо ставить хрест на світовому голоді ...



На цьому тижні відбулося тестування першого гамбургера, отриманого з м'язів корів, вирощених в лабораторії. За словами людей, що пробували його, м'ясо сухувато і йому не вистачає насиченого смаку, пише The New York Times.

Творець гамбургера - доктор Марк Пост з Маастрихтського університету. Він упевнений: штучне м'ясо допоможе уникнути світового голоду і зберегти природу. Але, ймовірно, буде потрібно ще 10 років на доопрацювання технології і виведення її на ринок. Основна проблема - зниження витрат на культивування. Зараз називаються суми в районі більше 30 доларів за 450 грамів м'яса.

Сам проект з розробки м'яса коштує 325000 доларів, і в нього вклався один із засновників Google, Сергій Брін. М'ясо зробили, використавши стовбурові клітини, зібрані з м'яса корови. У підсумку з клітин вийшло приблизно 20000 м'язових волокон. Вони пішли на виробництво 142-грамового гамбургера. У м'ясі не було жиру, а при його виробництві не завдає шкоди навколишньому середовищу, говорить Пост.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Неділя, 11.08.2013, 16:13 | Повідомлення # 21
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Наукове відкриття: хто матюкається - живе довше!

Вчені з Гарварда радять не стримувати емоцій.



Учені Гарварда, заскучавши зі своїми товстими книжками, вирішили «піти в народ».

І дізнатися, як живеться людям, які звикли висловлюватись не мовою Пушкіна та Шекспіра, а прадавньою з мов – мовою матюків.

А щоб не збити ноги по дорозі до «народу», вони запросили цей народ, який полюбляє висловлюватися матюками, до своїх лабораторій. 230 осіб у віці від 20 до 35 років залюбки продемонстрували вченим свою здатність обходитися без слів «вельмишановний пане» та «пані», заміняючи їх на більш прості, але такі ж переконливі слова.

Поки «піддослідні» вправлялися в красномовстві, згадуючи матюки від діда-прадіда, вчені копирсалися в їхніх родоводах і сканували їхній стан здоров'я.

І з'ясували: матюки корисні для здоров'я!

Особливо корисні вони, як з’ясувалось, у сімейному житті. І особливо інтелектуальні особистості, схильні не тримати в собі праведний гнів, а одразу ділитися ним із Всесвітом за допомогою добірних матюків, живуть у середньому на 15 років довше.

У їхній крові, як виявилось, гормону стресу – кортизола – значно менше, ніж у тих, хто більше звик у конфлікті оперувати словами «будь ласка» та «перепрошую». А от рівень гормонів радості – ендорфінів – значно вищий. І тому живуть собі любителі матюків довго та щасливо, на відміну від тих, хто все ще вірить у силу доброго слова та розважної поведінки.

Із ученими Гарварда сперечаються езотерики .

Про енергетичну сутність матюків можна прочитати мало не в кожній книжці езотеричної спрямованості. Загалом думка езотериків про матюки зводиться до отакого: матюки – ця особлива енергетична конструкція. Це, по суті, удар, який обов'язково досягне мети (сковорідочка, може, й не поцілить, а от слово – ні! Влучить точно в ціль).

Що відбувається в ту мить, коли люди переходять на мову матюків? Якщо це відбувається під час підвищених емоційних навантажень, то той, хто матюкається, знімає з себе частину «брудної» енергії, відправляючи її на адресу близького свого.

Чи стає матюкливому легше? Безсумнівно! Для нього матюки слугують способом розрядки: якщо не вимовить він у відповідну мить потрібні слова – його ж розірве! Тобто матюки в цьому випадку для нього – благо. Не панацея, звісна річ, але з двох бід – менша.

А якщо матюки використовуються в повсякденній мові, поза конфліктом?

Це однаково, що годувати себе та навколишніх мікродозами отрути. Матюки, вимовлені «просто так», втрачають свою «точку застосування». Розряджати нічого. А енергія однаково є. І подітися їй кудись треба. Куди? Частково ця енергія повертається до мовця, руйнуючи його ауру. Частково летить у бік слухачів із тією ж дією.

Матюки «слухача» ранять, буквально пробиваючи в його енергетичній структурі діри. І що культурніша людина, то сильніше їй болить.

Можливо, тому, ті, хто слухав матюки, помирають у середньому на 15 років раніше?


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Четвер, 15.08.2013, 21:14 | Повідомлення # 22
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Що потрібно пам'ятати, приймаючи рішення?

Розв'язки - це те, що перевтілює ваші думки та ідеї в реальність. Від них залежить те, як буде розвиватися ваше подальше життя. Саме тому багатьом вони даються нелегко, а для когось є справжнім головним болем. Є кілька речей, про які необхідно пам'ятати приймаючи рішення:

• Погодьтеся, що не існує правильного чи неправильного рішення. Є тільки вибір і наслідки цього вибору. Наслідки не є ні добрими, ні поганими, вони просто є. Ви не можете вибрати неправильний шлях.

• Зрозумійте, що ви не можете знати заздалегідь, що станеться. Жодна людина не досконала, а життя - це не математичне рівняння, що має єдине правильне рішення. Вона непередбачувана. Тому просто зробіть вибір і чекайте наслідків.

• Киньте монетку, щоб прийняти рішення. Це лише на перший погляд легковажно. Насправді, цей спосіб дає зрозуміти чого ви хочете насправді і допомагає прийняти правильне рішення. Якщо монетка впала решкою, і перша думка, яка прийшла вам у голову - ну чому не орел, зробіть все навпаки. Якщо ж випав варіант вас втішив, не сумнівайтеся у своєму виборі!

• Покладайтеся на шосте відчуття. Ваше підсвідомість бажає вам тільки добра, прислухайтеся до нього.

• Беручи рішення, не йдіть проти себе. Робіть тільки те, що ви дійсно хочете зробити. Ви повинні бути твердо впевнені, що зроблений вами вибір повністю відповідає вашим інтересам.

• Не варто себе недооцінювати. Згадайте скільки проблем ви вже подолали і скільки рішень у зв'язку з цим було вами прийнято. У вас є найважливіше - ваш безцінний життєвий досвід. Пам'ятайте про це і не бійтеся приймати рішення. Будьте впевнені в собі і своїх силах.

• Дійте! Це краще рішення в будь-яких, навіть найскладніших ситуаціях. Ідіть тим шляхом, яким ви хочете йти.



Три речі в житті ніколи не надійні: мрії, удача, стан.
Три речі ніколи не повертаються назад: час, слово, можливість.
Три речі не слід втрачати: спокій, надію, честь.
Три речі в житті найцінніші: любов, переконання, дружба.
Три речі визначають людину: праця, чесність, досягнення.
Три речі руйнують людину: вино, гординя, злість.


Доброта-вище всіх якостей.
ДоберманДата: Середа, 27.04.2016, 17:40 | Повідомлення # 23
новачок

Країна:
повідомлень: 4
Статус: Оффлайн
Гриль в домашніх умовах

DMishaДата: Вівторок, 03.05.2016, 17:48 | Повідомлення # 24
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Що робити, якщо бензин на нулі ?



Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Вівторок, 03.05.2016, 17:51
DMishaДата: Четвер, 12.05.2016, 16:03 | Повідомлення # 25
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
"Зелені технології": Український підприємець придумав унікальні віконні жалюзі

Одне вікно може генерувати майже вдвічі більше електроенергії, ніж споживає холодильник, а три вікна, які виходять на південну сторону, здатні виробляти 600 Вт електроенергії на годину або близько 150кВт / год на місяць.



Український підприємець Євген Ерік розробив «розумні» віконні жалюзі з сонячними панелями. Як зазначає розробник, сонячні жалюзі дозволяють забезпечити базові потреби в електроенергії.

«Жалюзі з сонячними панелями можна включити в домашню розетку - і забезпечувати квартиру електрикою: одне вікно генеруватиме майже вдвічі більше електроенергії, ніж споживає холодильник, - пояснює розробник. - Три вікна, які виходять на південну сторону, здатні виробляти 600 Вт електроенергії на годину або близько 150кВт-год у місяць»

На додачу, надлишки «зеленої» електроенергії можуть скидатися у накопичувач і використовуватися в разі відключення світла.

За словами розробника, прототипи віконних жалюзі, сонячних панелей на них і контролера виготовлені в Україні. Як зазначає Євген Ерік, наразі розробкою зацікавилися 3 інвестора.

«Встановлення жалюзі на одне звичайне вікно в квартирі обійдеться у $300, - зауважує розробник. - Бізнес-центрам треба буде викласти $150 за кв метр». За словами підприємця, термін експлуатації системи становить 10 років.

Розробка «зеленої» технології обійшлася у понад $20 000. Проект орієнтований на європейський і український ринок. Влітку заплановано вихід на Kickstarter. Якщо краудфандингова кампанія виявиться успішною, Євген Ерік планує налагодити основне виробництво в Китаї.

Підприємець сподівається, що проект сонячної енергетики збере, як мінімум, $100 000.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Четвер, 19.05.2016, 16:36 | Повідомлення # 26
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Це повинен знати кожен: 10 фактів про те, як нас обманюють в магазинах

У супермаркетів свої секрети - кілька дрібних махінацій, які застосовують зазвичай у великих магазинах. Та й в маленьких ви зовсім не захищені від можливості бути обманутим.



10 фактів про те, як нас обманюють в магазинах.

Багато хто вже не дивується з того, що на ринках і в маленьких магазинах, трапляються випадки обважування та обрахунку. А ось у великих торгових мережах, нечисті на руку продавці, ще витонченіше навчилися дуритьи нашого брата. Публікуємо для вас реальні способи обману, якими поділилися колишні співробітники великих магазинів, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Магазини електроніки

1. Практично всі імениті бренди, помітивши заводський брак своєї техніки, відкликають всю партію з магазинів. А після усунення дефектів, повертають назад, але вже зі знижкою 30-50%. Але деякі магазини збувають це відбракування під виглядом розпродажі, усно попереджаючи, що товар поверненню не підлягає.

2. Важливо: покупець не має права здати бракований, зламаний товар тільки в тому випадку, якщо його, покупця, офіційно попередили про недоліки, а всі дефекти детально описані в товарному чеку, ярлику або в окремому документі. Відрізнити «відбраковування» можна по наклейці REF - Refurbished.

Магазини елітної нижньої білизни

3. Продавчині таких магазинів грішать таким - вони купують на ринку дешеву нижню білизну і підкладають її серед фірмової білизни за ціну трохи нижчу, ніж значиться на інших етикетках, а покупці в захваті розхапують це недороге «брендове» шмаття.

Продуктові магазини

4. Величезна кількість продавців зізнаються в тому, що керівництво магазинів змушує їх давати простроченим продуктам «друге життя». Досягається це такими методами: відмиванням миючими засобами ковбаси від нальоту, проколюванням шпилькою роздутих пакетів з кисломолочною продукцією і т. д.

5. Якщо прострочену продукцію продати все ж не вдається, то її повертають виробникові, і там сосиски і ковбаси потрапляють в «виробництво ще раз» - переробляються, змішуються зі свіжим фаршем і знову стають «їстівними».

6. Фрукти і овочі мають властивості всихати, тому підприємливі продавці заздалегідь їх зважують і фасують по пакетах.

7. Заморожування. Риба, морепродукти, овочі обливаються водою і моментально заморожуються, і вода подекуди сягає 30 - 40% ваги продуктів.

8. Напевно ви і не здогадувалися, що свіжоморожену рибу нерідко роблять з зіпсованої. Адже крижана скоринка здатна приховати будь-які видимі дефекти продукту.

9. При продажі вагового товару часто використовують такий фокус: на електронні ваги нібито в гігієнічних цілях кладеться пакетик. Фішка в тому, що його краєчок приклеєний скотчем до корпусу ваг, а коли на ваги щось кладуть, пакетик натягується сам або його підтягує касир. Вага товару збільшується.

10. На касі вас можуть теж обдурити, наприклад «пробити» один товар кілька разів. А якщо ви це помітите, касир посилатиметься на збій в системі комп'ютера.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: П`ятниця, 20.05.2016, 20:35 | Повідомлення # 27
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Цей ворог красивої шкіри є на кухні у кожної господині



Доктор Тамара Гріффітс з Британської Асоціації дерматологів попереджає, що наявність цукру в раціоні може стати причиною виникнення вугрів, мішків під очима та блідої шкіри.

"Солодкі продукти мають високий глікемічний індекс, який викликає різкі коливання гормону інсуліну. З часом це може призвести до інсулінорезистентності й діабету, які прискорюють процес старіння організму", – говорить експерт.

Велика кількість цукру також руйнує колаген, необхідний для пружності шкірі та здорового кольору. Щоб захистити свою шкіру від блідості та появи зморшок, Національна служба охорони здоров'я Великобританії рекомендує вживати не більше 30 грам цукру на день.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Понеділок, 19.09.2016, 18:31 | Повідомлення # 28
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Почему кошка ложится на больное место человека?



Самыми распространенными домашними «целителями» считаются кошки. Если хозяину удается установить с ними доверительные отношения, то кошки способны находить и лечить больные места своего хозяина. Они ложатся на это место, мурлыкают, согревают его своим теплом – и боль отступает. В серьезной ситуации кошка может по нескольку часов не отходить от больного. По статистике, любители кошек обращаются к врачам почти в 5 раз реже, чем те, у кого их нет.

1. При сердечно-сосудистых болезнях
Известно множество историй о том, как кошки спасали людей от сердечного приступа и гипертонического криза. Кошка может даже предупредить о возможном приступе. Владельцы кошек знают, что их любимцы иногда начинают ластиться, когда их хозяин сильно раздражен или находится в напряжении.
Кошка в доме уменьшает риск повторного инфаркта миокарда. У человека, недавно перенесшего приступ, нормализуются давление и пульс после того, как он в течение нескольких минут погладит любимую кошку.

2. При болезнях желудочно-кишечного тракта
Гладить кошек полезно и для пищеварения. Короткошерстные или бесшерстные кошки (сфинксы, сиамские, ориентальные, абиссинские, тонкинские, кораты, египетские мау) обычно лучше других пород лечат болезни желудочно-кишечного тракта и мочеполовой системы.

3. При стрессе и усталости
Кошки способны снять усталость, стресс, мигрень, понизить давление, нормализовать пульс. Отличными психотерапевтами и невропатологами считаются длинношерстные кошки — сибирские, ангорские, персидские, бирманские, норвежские лесные кошки, которые помогают людям, страдающим бессонницей, раздражительностью, депрессией.

Черные кошки забирают у человека вдвое больше отрицательной энергии, чем кошки других цветов. Рыжие кошки сами отдают положительную энергию. Кошки кремового окраса «тонизируют» нашу энергетику, ну а серо-голубые – успокаивают. Белые же кошки – непревзойденные лекари по показателям.

4. Для повышения иммунитета
Если ежедневно слушать кошачье мурлыканье, исполняемое на частоте 4 – 16 Гц, это положительно отразится на иммунитете. Учёные предполагают, что мурлыканье схоже с лечением ультразвуком, которое ускоряет заживление ран, рост и укрепление костей. Персидские кошки способны облегчать боли в суставах и симптомы остеохондроза.

5. Для увеличения продолжительности жизни
Ученые института геронтологии исследовали влияние кошек на продолжительность жизни их владельцев и пришли к выводу, что люди, которые всю свою жизнь держали в доме кошку, живут в среднем на 10,3 года дольше, чем те, у кого кошки не было. У кошатников показатели кровяного давления лучше и содержания холестерина в крови оказались ниже.

6. Кошки-иглотерапевты
Кошки способны выступать и в роли «иглотерапевта»: когда они забираются на хозяина и, мурча, выпускают коготки, то раздражают рефлексогенные зоны, как при настоящем сеансе иглотерапии. Этот способ лечения давно используется в народной медицине.

7. Кошки как энергоинформационный прибор
Биоэнергетики считают, что кошка – это настоящий энергоинформационный прибор. По их мнению, если кошка часто ложится на голову своего хозяина, у него, скорее всего, гипертония или склонность к головным болям. Если любимец ложится на левую лопатку или плечо, это говорит о проблемах с сердцем. Кошка ложится на поясницу, если «чувствует» проблемы с почками, на ноги – если хозяин страдает пониженным давлением или часто простужается.

Джерело:


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Неділя, 11.06.2017, 18:42 | Повідомлення # 29
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
ОЧЕНЬ ПОЛЕЗНЫЕ МЕЛОЧИ: АКТУАЛЬНЫЕ И ВСЕГДА НУЖНЫЕ

Ржавчина с плиты исчезнет, если протереть её поверхность горячим растительным маслом.

Если Вы разрезали клеёнчатую скатерть, то покройте место пореза с обеих сторон бесцветным лаком для ногтей. Пореза не будет видно.

Тёрку, на которой вы собираетесь натереть сыр, смажьте растительным маслом. От этого сыр не будет склеиваться, а тёрку легче вымыть.

Если на кухне неприятно пахнет, налейте в сковороду немного столового уксуса и подержите сковороду на слабом огне, пока уксус не испарится.

Жирные пятна на кухонной плите можно вычистить, если посыпать горячую плиту солью и протереть бумагой. Для удаления засохших пятен используют питьевую соду, затем протирают водой с нашатырным спиртом (несколько капель на стакан).

Чтобы натереть дольку чеснока и не поцарапать руки, советуем наложить на терку листок целлофана и тереть чеснок через него. Этот способ имеет еще одно достоинство: измельченный чеснок весь остается на пленке, не забивая терку.

Протрите новую столовую клеёнку смесью уксуса и молока (пополам), это предохранит её от трещин.

Терка снова станет острой, если протереть ее наждачной бумагой.

Немного соли, помещенной в плотно закрывающуюся хлебницу, защитит хлеб от плесени.

Вы сможете легко и просто заменить майонез сметаной, добавив в нее растертый желток сваренного вкрутую яйца и чайную ложку горчицы.

Если положить ломтик моркови или лимона под крышку баночки с горчицей или на срез колбасы, оба продукта надолго сохранят свою свежесть.

Сильно загрязненные места в духовке намочите нашатырным спиртом и оставьте на ночь - утром грязь ототреться с помощью обычной мочалки.

Если ножи у мясорубки затупились: засушите сухари и прокрутите их через мясорубку. В результате получите панировочные сухари для котлет, и ножи заточатся.

Если в термосе появился 'посторонний' запах - не беда: положите в него пару ложек риса, залейте водой и несколько раз хорошенько встряхните. Затем прополощите горячей водой.

Если вы собираетесь использовать лед для напитков и коктейлей, в каждую ячейку ванночки положите ягодку вишни (из компота или варенья) или любую другую ягоду. Залейте фруктовой водой и поставьте в морозилку. Такие кубики выглядят очень эффектно.

Места среза не использованной полностью луковицы смажьте любым жиром - лук сохранит свежесть и питательные свойства.

Если добавить в сметану немного молока, она не свернётся в подливе.

Для предохранения открытой томатной пасты от плесени нужно на крышку нанести немного сухой горчицы.

Оставшуюся в банке томатную пасту можно уберечь от плесени, посыпав ее мелкой солью и залив растительным маслом.

Увядшие овощи (зелень) можно освежить, окунув их сначала в горячую воду, а затем в холодную.

Ящики в кухонных столах часто от сырости начинают выдвигаться с трудом. Достаточно протереть боковые поверхности ящика свечкой и эта неприятность исчезнет.

Когда вы варите картошку в мундире, кожура иногда лопается. Чтобы этого не происходило добавьте в воду несколько капель уксуса.

Вымачивание в уксусе, квасе, кислом молоке, огуречном, капустном или свекольном рассоле - надежный способ сделать жесткое мясо мягким.

Рыбу можно день-два сохранить свежей без холодильника. Разрежьте ее и посыпьте снаружи и изнутри крупной солью, а затем заверните в чистую тряпочку, смоченную чуть подслащенным уксусом (1-2 кусочка сахара на пол-литра уксуса).

Чтобы голубцы в кастрюле при тушении не пригорали, на дно кастрюли положите крышку меньшего, чем у кастрюли, диаметра ручкой вверх. На крышку выложите капустные листья, а на них - голубцы.

Чтобы котлеты, рыба, мясо или блины не приставали к сковороде, нужно предварительно нагретую сковороду натереть сырым яичным белком.

Чтобы сварить вкусную молочную кашу, надо помнить, что крупы из цельных зерен (рис, пшено, перловая каша) в молоке набухают и развариваются медленнее, чем в воде. Поэтому их лучше отварить в воде, а затем, добавив горячее молоко, довести до готовности.

Любители блюд, приготовленных в русской печи, могут готовить их в духовке газовой плиты. Для этого ее нужно чуть-чуть дооборудовать: поместить внутрь несколько кирпичей (желательно огнеупорных). Духовку как следует прогревают, после чего выключают и ставят в нее кастрюли. Высокая температура держится несколько часов.

В открытой кастрюле при варке теряется до 20 процентов витаминов, а в закрытой не больше 5 процентов

Чтобы получить из лимона побольше сока, перед тем, как выжать, положите его в горячую воду на 5 мин.

Если начатый лимон начал засыхать, опустите его в холодную воду. Он не только сохранит свежесть, но и станет сочнее

Не выбрасывайте семена от сладкого перца при готовке. Собирайте их и сушите. Зимой их можно добавлять в пищу. Семена, кстати, содержат больше полезных веществ, чем сам перец и придают блюдам чудный аромат. Так же можно поступать со всеми пряными семенами.

Вышедшую из строя корковую пробку для термоса можно заменить пенопластовой, обернутой полиэтиленовой пленкой. Такая пробка не разбухает и хорошо держит тепло.

Чтобы облегчить чистку яиц после варки, добавьте в воду во время варки немного соли.



Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: П`ятниця, 03.08.2018, 08:28 | Повідомлення # 30
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Обережно! Картопля в Україні хвора небезпечною недугою

На Івано-Франківщині фахівці виявили заражену картоплю - близько півтора гектара нового врожаю.



Особливо складна ситуація в селах Довгопілля, Верхні Ясені і Голови, що у Верховинському районі..

Фітосанітарні інспектори попереджають, що у більшості картоплин знайшли грибок. Деякий з них нешкідливий для організму людини, проте такі овочі швидко псуються і вживати їх не слід.
Значно більшу небезпеку несе урожай сільськогосподарських угідь в селі Рожнів на Косівщині і селі Бабухів Рогатинського району - фахівці виявили амброзію, полинолисту і золотисту картопляну нематоду, або так званий картопляний рак.
По всій територій почали приймати карантинні заходи, щоб запобігти шкоді здоров'ю людей та вберегти безпечний урожай.

Опублікував: Олег Устименко


Доброта-вище всіх якостей.
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Корисна інформація (різна) (Яка стане Вам в пригоді)
  • Сторінка 2 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024