FORUM TV-SATВівторок
19.03.2024, 12:17

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Світ живої природи
Світ живої природи
viskomДата: П`ятниця, 10.02.2012, 14:57 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1940
Статус: Оффлайн
Світ живої природи

DMishaДата: Четвер, 10.05.2018, 20:27 | Повідомлення # 166
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн


Гуляла собачка , просила погрітись ,
Просила шматок хліба , до вас притулитись ..
Чи знала собачка, що люди жорстокі ,
Чи знала , що завтра стануть діти одинокі ...

Не бійся собачко тебе рай чекає ,
А хто кинув отрути Бог покарає ..
Не бійся якщо діток теж потоплять ,
Ті люди жорстокі тільки собі гірше роблять ..

Бог дає життя , не нам забирати !
Кому жити , кому вмерти не нам обирати !
Схаменіться люди , невже мало біди у світі ?
Адже за гріхи платитимуть ваші діти ..

Шануйте живе , дароване нам ,
Тоді доля усміхнеться неодмінно вам !
І пошле Господь миру і спокій країні ,
В якій ми будемо усі єдині ! (Матрипула О.)


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Субота, 23.06.2018, 16:05
DMishaДата: Четвер, 24.05.2018, 14:48 | Повідомлення # 167
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Субота, 23.06.2018, 16:04
DMishaДата: П`ятниця, 25.05.2018, 15:14 | Повідомлення # 168
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Субота, 23.06.2018, 16:05
DMishaДата: Неділя, 27.05.2018, 12:04 | Повідомлення # 169
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
На кордоні між Івано-Франківською та Закарпатською областями зафіксували незвичайну гaдюку-мелaністa
Зважаючи на ранню і теплу весну, цього року раніше, ніж зазвичай, виповзли змiї. У тому числі – отрyйні. У карпатському регіоні господарює гaдюкa звичайна.




У більшості випадків ідентифікувати її можна завдяки зигзагоподібним візерункам на спині. Однак серед цих гaдюк часто трапляються повністю чoрні – меланісти. Одну з таких було помічено на горі Кукул, що розташована на північ від масиву Чорногора, на кордоні між Івано-Франківською та Закарпатською областями.

“Чорні гaдюки – це змiї-меланісти, пояснює “Експрес-онлайн” Василина Стах, співробітниця кафедри зоології ЛНУ ім.І.Франка, завідувачка лабораторії. – Меланізм – це явище, протилежне альбінізму.

Якщо при альбінізмі відсутній пігмент шкіри меланін, то при меланізмі його виробляється забагато. Бувають навіть меланісти, яким навіть надано видову назву. Наприклад, пума – це меланіст ягуара”.

Науковець наголошує, що незважаючи на чорне забарвлення гaдюки, вона не є більш агреcивною. “Усупереч розповсюдженій думці, гaдюкa, хоч і отрyйна, не є агресивним видом змiй – при наближенні людини вони воліють сховаються або втекти.

Якщо її не провокувати, не бити, не загрoжувати їй, не підходити близько, першою вона ніколи не нaпaде, а, навпаки, буде уникати зустрічі з людиною”, – каже науковиця. “Гaдюки бувають різного кольору, – долучається Оксана Некрасова, герпетологиня, співробітниця відділу моніторингу та охорони тваринного світу Інституту зоології ім. І.І. Шмальгаузена НАН України. – Відомо щонайменше сім варіацій забарвлення гaдюки звичайної, серед них – сірі з зигзагоподібним малюнком на спині, чорні з таким малюнком або без нього, темно-сірі з чорним чeрeвом, чорні з ледь подібними бурими смугами, є змiї з темним чи світлим черевом, також є зовсім чорні гaдюки.

Колись чорних гaдюк хотіли об’єднати в окремий підвид, проте на сьогодні більшість вчених схиляється до того, що чорне забарвлення є однією з форм індивідуальної мінливості”. Вчені наголошують: при зустрічі із такою змiєю не слід її боятися чи намагатися вдaрити палкою. “Зараз відбувається кaтaстрофa – все, що подібне на змiю, люди вбuвaють, а часто це рідкісні види, занесені до Червоної книги, – каже Василина Стах. – Тому просто будьте уважні, подорожучи у Карпатах”.


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Четвер, 21.06.2018, 17:37
DMishaДата: Середа, 06.06.2018, 12:15 | Повідомлення # 170
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Причиною нашестя метеликів у Києві став "моментальний" прихід весни – ентомолог




У Києві одночасно з'явилася величезна кількість метеликів, що пов'язано зі швидким настанням весни у 2018 році. Про це написав у Facebook ентомолог Валерій Корнєєв.

"Сонцевик чорно-рудий (Nymphalis xanthomelas) – так зветься метелик, який десятками тисяч з'явився сьогодні повсюдно в Києві, переполохавши киян. Його гусінь живиться на найрізноманітніших листяних деревах, переважно на вербах і тополях. Минулий рік був для нього особливо сприятливий, і дорослі метелики минулого року були також численні. Весна цьогоріч була "моментальною", тож і метелики, що дожили до весни у хованках, відклали яйця практично одночасно, у перший же сприятливий день", – пояснив учений.
За його словами, гусінь у травні встигла підрости і залялькуватися, а після того, як у столиці пройшов сильний дощ, лялечки луснули, і на світ з'явилися імаго – дорослі метелики.

Загалом, зазначив Корнєєв, кількість метеликів і різноманітність їхніх видів у Європі, і в Україні зокрема, скорочується, що насамперед пов'язано з господарською діяльністю людини.

"Наш герой – сонцевик чорно-рудий – стійкіший, легко мігрує і всюди знаходить їжу. Тому і спалах чисельності дав такий, що його помітили геть усі", – написав ентомолог.



Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Четвер, 21.06.2018, 17:35
DMishaДата: Середа, 13.06.2018, 11:50 | Повідомлення # 171
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
У Карпатах зацвіла квітка кохання – червона рута.

Рододендрони вкрили полонину Балцатул Закарпатської та Івано-Франківської областей.



Аби дістатися туди, потрібно рушати із села Луги далі на схід. Лісову дорогу там зараз продовжують прокладати. Там, де її ще немає, проїхати зможе далеко не кожен транспорт. Далі закінчується і така дорога, підніматися потрібно пішки, інформує Телекомпанія М-студіо.
Рододендрони – альпійські квіти, яким потрібні особливі умови. В українських Карпатах це висота від 1600 до 2 тисяч метрів над рівнем моря. Бачать червону руту поодинокі туристи і ті, хто проводить у горах більшість часу. Все літо на полонині Балцатул живуть троє пастухів.
Найменший із них, 13-річний Павло Юрик, пасе овець із дев’яти років. Господарі вівчарської хати Юрій та Галина Лазоряки навідуються туди раз на кілька днів, аби забрати зроблений сир. Рідкісні квіти вівчарів не цікавлять. Їхні головні клопоти – це як вберегти отару, в якій 180 голів, від негоди та хижаків. Вівці червонокнижним рослинам не загрожують: рододендрони для них неїстівні. Тому туристи, яким зараз вдасться дістатися полонини, можуть і помилуватися природою, і познайомитися з людьми, які живуть, як жили їхні предки століттями.


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Субота, 23.06.2018, 16:07
DMishaДата: Четвер, 21.06.2018, 17:15 | Повідомлення # 172
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Оце так "дружба": Мавпи врятували життя... застряглому в колодязі леопардові


Зграя мавп не кинула плямистого хижака в біді.



В Індії неподалік від храму в місті Сікар зграя мавп врятувала леопарда, який потрапив в біду, повідомляють Патріоти України. Тварина застрягла в колодязі. Плямистий хижак впав в колодязь глибиною більше семи метрів. Тварину на дні помітили мавпи. Вони збіглися і почали стрибати навколо колодязя.

На дивну поведінку зграї відреагували відвідувачі храму, які відразу покликали рятувальників. Через годину леопарда вдалося витягти з колодязя за допомогою драбини. За порятунком плямистого уважно спостерігали мавпи. Коли небезпечного хижака витягли з колодязя, він втік в джунглі.


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Четвер, 21.06.2018, 17:33
DMishaДата: Субота, 23.06.2018, 15:53 | Повідомлення # 173
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
У Центрі реабілітації диких тварин Галицького національного природного парку новий мешканець – маля лісового кота, якого врятували від знущань.

Євген Лукіянчик з Вінницької області побачив, як у лісі дорослі чоловіки знущаються над кошеням лісового кота за те, що його дорослі родичі полюють на малих сарненят, зазначають у Центрі реабілітації диких тварин.



Чоловік викупив кошеня у цих жорстоких людей і власним коштом доставив у Галич, у Центр реабілітації.

“Тут воно буде рости і утримуватись, а з часом, надіємось, повернеться у дику природу. Ми вдячні тобі, Женя, за твій добрий вчинок, і віриться, що спільними зусиллями, охороняючи довкілля, збережемо матінку-природу для себе і майбутніх поколінь”, – кажуть у Центрі.


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Субота, 23.06.2018, 16:03
DMishaДата: Середа, 11.07.2018, 18:36 | Повідомлення # 174
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Голими руками: Шокуюче протистояння жінки-рибалки і акули



Американка Лорен Біггерс виловила з океану двометрову акулу.
На те, щоб витягнути її на берег, у жінки пішло дві години.


"Я думаю, що мені допомогли заняття кроссфітом. Думаю, що без цього я не змогла б витягнути акулу, яка важила більше за мене, - сказала вона, - Коли я нарешті витягла її на берег, це було найбільш неймовірне відчуття. Подумки я весь час задавалася питанням, чи зможу я це зробити сама. Але я хотіла стати тією людиною, яка зробить це".

Коли жінка підтягла акулу до берега, витягнути здобич на пляж їй допоміг її чоловік, який до цього перебував в ресторані поблизу.

Подружжя зробило кілька фото, після чого відпустило свою здобич назад в океан.

Відео протистояння Біггерс і акули опублікував Fox News.



Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Середа, 11.07.2018, 18:36
DMishaДата: П`ятниця, 13.07.2018, 09:35 | Повідомлення # 175
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Через 18 років!

- Рідкісна чорна лелека повернулася до України


Орнітологи дослідили шлях міграції самиці та визначили,
що її вік значно перевищив середній для цих птахів.




Це унікальний випадок, адже птаха здорова і досі має сили долати труднощі міграції,
передають Патріоти України.


Навіть більше – вона сьогодні має двох пташенят. Лелеку виявили за допомогою фотопастки, розповів орнітолог Андрій Бокотей, завідувач відділу Державного природничого музею НАН.
За його словами, такі прилади науковці встановлюють у гнізда лелек, аби вивчати та відстежувати їх.



«Це достатньо сучасний і дуже інформативний спосіб отримання наукової інформації, яка в майбутньому допомагає нам охороняти чорних лелек. Адже цей птах занесений до Червоної книги України та сусідніх держав», – пояснює орнітолог. «Птаха-героя» вдалося виявити завдяки одній із фотопасток, яку вчені встановили у гнізді в Шацькому національному парку.



З’ясувалося, що один із дорослих птахів має два кільця, якими традиційно позначають рідкісні види. Одне – металеве, яке птах носить все життя, а друге – пластикове, на якому великими літерами вказаний спеціальний код, який дає міжнародна організація EURING, що координує кільцювання.Саме завдяки цим кільцям можна прослідкувати, звідки птах.

Небезпечна міграція

Українські вчені встановили, що цього птаха закільцювали у 2002 році в Ізраїлі під час міграційного періоду. На той час лелека вже мав два роки.
«Цей птах – щасливчик, бо смертність пташенят чорного лелеки надзвичайно висока. Вони долають величезні відстані – 8, а іноді й 10 тисяч кілометрів пролітають на зимівлю до Африки», – пояснює пан Бокотей.
«Два тижні тому ми поїхали і переписали інформацію з картки, аби фотопастка могла далі працювати», – каже пан Бокотей.
За його словами, на цьому шляху на них чекає безліч небезпек. «У Лівані та Сирії їх просто відстрілюють, бо це національний спорт – вбивати птахів. У Ізраїлі дуже поширені рибні господарства, а через цю країну ідуть міграційні шляхи багатьох видів птахів, в тому числі рибоїдних – лелеки та чапель. Вони можуть приносити велику шкоду господарствам, а тому ставки накривають сітками і птахи в них заплутуються. Їх намагаються рятувати, та це не завжди допомагає», – розповідає вчений.
«Нашій лелечисі, бо це самка, пощастило, її вчасно знайшли, витягли з тих сіток, а потім орнітологи її закільцювали. І вона далі собі мігрувала», – каже він.
Лелеці вже 18 років і вона має двох пташенят. Орнітологи кажуть – то унікальна ситуація. Андрій Бокотей пояснює, що цей птах народився в Україні, адже для лелек характерне таке явище як філопатрія – тобто вони повертаються до того ж місця, де народилися, і продовжують там гніздитися.
У 2011 році в Ізраїлі проводив дослідження німецький орнітолог, який фотографував птахів з кільцями та визначав звідки вони. «Вона потрапила до нього в об’єктив, тому ми знаємо, що у 2011 році вона теж здійснювала міграцію через Ізраїль», – каже орнітолог.

«Унікальний птах»

«Нам вдалося встановити, що їй 18 років, це надзвичайно великий вік для чорного лелеки. Бо такі птахи живуть до десяти років. Науковці вважали, що ці птахи в такому віці вже не розмножуються, навіть якщо здійснюють міграцію», – пояснює пан Бокотей.
«Це унікальне явище, бо хто сподівався, що вона ще двох пташенят вигодувала. Двох здорових пташенят ми закільцювали і будемо слідкувати за ними далі, можливо, й вони колись потраплять на очі науковцям», – додає він.
Орнітологи вважають, що оскільки птах здолав таку дальню міграцію, він має хороше здоров’я. «У природі ті птахи, які ослаблені й хворі, або гинуть від знесилення, або їх з’їдають хижаки. Якщо вона має сили прилетіти, подолати таку відстань, відкласти яйця, бо це теж великі енергетичні затрати для птаха – висидіти й вигодувати пташенят, – то вона здорова», – каже пан Бокотей.
За його словами, у лелек висока смертність, і це «унікальне явище, що вона стільки прожила і далі функціонує, як нормальний, міцний, у повному розквіті сил птах».
«Це фантастично. Будемо далі слідкувати за нею. Тепер точно будемо ставити камеру в це гніздо, бо є інтрига. Ще кілька поставимо поруч, аби ми не втратили її з поля зору», – додає він.


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - П`ятниця, 13.07.2018, 09:36
DMishaДата: Середа, 18.07.2018, 10:31 | Повідомлення # 176
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
А гостя була нахабна! У США дика пума вдерлася в будинок і заснула там

Американка Лорен Тейлор поділилися фотографіями дикої пуми, яка пробралася у будинок та заснула в ньому.

Жінка зауважила, що вона натрапила на тварину у вітальній кімнаті свого будинку, коли увечері повернулася з роботи. До цього кішку помітила її сусідка. Дівчина налякалася та закрилась у своїй кімнаті.





Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Середа, 18.07.2018, 10:33
DMishaДата: Субота, 04.08.2018, 20:52 | Повідомлення # 177
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Важить понад 17 кг: На Київщині знайшли велетенський гриб



На Київщині у селі Дрозди люди знайшли гриб-дощовик, величезні розміри якого вражають. Вага гриба становить 17 кілограмів 750 грамів.


У Національному реєстрі рекордів України заявили, що заявка на реєстрацію знайденого гриба не надходила. При цьому в організації сповістили, що раніше зафіксовані гриби-рекордсмени мали менші розміри, аніж ця знахідка з Київщини.

"Ми бачили цю інформацію. Але, на жаль, цього велетня не було внесено до Національного реєстру рекордів. Заявка на таку реєстрацію не надходила", – розповіла керівниця реєстру Лана Вєтрова.


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Субота, 04.08.2018, 20:54
DMishaДата: Середа, 15.08.2018, 13:47 | Повідомлення # 178
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн


Змія вкусила дитину у ногу.

У Львові в міській клінічній лікарні померла 4-річна дитина, яку вкусила змія.


"Від лікаря надійшло повідомлення, про те, що 14 серпня о 11:55 в приміщенні лікарні померла дівчинка 2014 року народження, мешканка м. Львів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, з укусом правої нижньої кінцівки дитину привезли зі Сколівської ЦМЛ вночі у неділю, 12 серпня.

DMishaДата: Четвер, 16.08.2018, 21:56 | Повідомлення # 179
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Вилазить вночі і зжирає все на своєму шляху:

В Україні з'явився небезпечний шкідник

Рудий слимак дуже швидко розмножується, оскільки не має природних ворогів.



З Іспанії в Україну прийшов рудий слимак, який з'їдає всю рослинність на своєму шляху.
Черевоногі шкідники поширюються через вологий клімат і теплі зими.


Відомо, що в даний час від слимака вже страждають багато країн в Європі від Швеції до Португалії. Він дуже швидко розмножується, оскільки не має в природі природних ворогів. В Україні слимак поки присутній тільки у Львівській області, але може поширитися і далі.

"Є гранули, які містять засоби для приманювання тих слимаків і одночасно знищують їх при їх поїданні ... На зиму доцільно перекопувати ділянку - зимують вони на стадії яйця і слимака на глибині до 10 сантиметрів, тому перед першими заморозками або під час відлиг ділянку вартує перекопати - і таким чином ми їх можемо знищити", - каже доцент кафедри лісівництва Національного лісотехнічного університету України Володимир Кравець.

Починати боротися зі слимаками рекомендується вже сьогодні, оскільки шкідники відкладають яйця восени.


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Четвер, 16.08.2018, 21:57
DMishaДата: Неділя, 26.08.2018, 17:54 | Повідомлення # 180
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Будете удивлены: Смертельноопасные животные

с очень безобидным внешним видом


Обычно люди доверяют своим глазам и интуиции, когда сталкиваются с неизвестным, определяя несет ли оно угрозу или нет. Однако, часто обманываются, когда попадаются вот такие симпатяги

Представляем экзотичных и заурядных «братьев наших меньших», довольно симпатичных и довольно небезопасных, а то и вовсе очень и очень смертоносных для человека. Предупрежден, значит вооружен.

1.Медовый барсук обитает в Африке к югу от Сахары, в Западной Азии, в Индии и на арабском полуострове. Имеет репутацию самого бесстрашного животного в мире — такой титул медовые барсуки получили от Книги рекордов Гиннесса. Дело в том, что эти животные, несмотря на скромные габариты, способны напасть на крокодилов, антилоп и ядовитых крупных змей. Медовые барсуки весят до 10 кг и достигают всего 60 см в длину.



2. Медленный лори — вид приматов из Юго-Восточной Азии, до недавнего времени изученный относительно плохо. Эти млекопитающие выглядят очень безобидно, но будьте осторожнее, если повстречаете этого зверька. Медленный лори — один из немногих ядовитых млекопитающих, который выделяет секрет, способный вызвать анафилактический



3. Коалы — удивительно миловидные существа, обитающие в эвкалиптовых лесах Австралии. Их рацион не способен давать большое количество энергии: коалы довольно много спят и в целом ведут малоподвижный образ жизни. Тем не менее, взрослая особь весит от 9 до 14 килограммов и имеет длинные когти, а также острые зубы и сильные челюсти. При необходимости коалы очень быстро двигаются и атакуют людей и собак, если чувствуют себя незащищенно.



4. Бегемот — одно из самых опасных для человека животных Африки. В длину эти существа могут достигать до 5 метров и весить до 4 тонн. Согласно Фонду Билла Гейтса, смертность от бегемотов составляет до 500 человек ежегодно.



5. Коровы, казалось бы, привычные глазу безобидные животные, но человеческая смертность от коров в пять раз превышает смертность от акул.



6. Некоторые пресноводные улитки являются переносчиками трематод — паразитических плоских червей. В свою очередь, именно трематоды считаются возбудителями шистосомоза. В Африке южнее Сахары это тропическое заболевание является второй основной причиной смертности после малярии, сообщается о более чем 200 тысяч смертей в год.



7. Гигантский муравьед — это крупное животное обитает на территориях от Венесуэлы на север и до Мексики, питается преимущественно муравьями и термитами. Опасным это существо делает размер тела — муравьеды достигают 130 сантиметров в длину и весят до 40 килограмм — но настоящим оружием считаются его мощные и острые когти. В случае опасности муравьед способен растерзать человека одним взмахом лапы.


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Неділя, 26.08.2018, 17:54
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Світ живої природи
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024