FORUM TV-SATВівторок
19.03.2024, 10:50

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Світ живої природи
Світ живої природи
viskomДата: П`ятниця, 10.02.2012, 14:57 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 1940
Статус: Оффлайн
Світ живої природи

DMishaДата: Субота, 29.09.2018, 19:26 | Повідомлення # 181
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Дари осені



Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Понеділок, 08.10.2018, 13:48 | Повідомлення # 182
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
У Карпатах знайшли велетенський білий гриб

завважки 2,4 кг.




Рекордну знахідку минулого тижня розшукали у горах

на Сколівщині -– на Львівщині.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Понеділок, 22.10.2018, 08:40 | Повідомлення # 183
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Неймовірна "здобич"!

У Польщі рибалка спіймав сома вагою понад 100 кг




Житель польського міста Тихи Шимон Нововейський виловив сома рекордного розміру.
Він важить більше 100 кг і має 260 см у довжину.


За словами поляка, він довго боровся з рибою за допомогою професійного рибальського спорядження. Згідно з наявними даними, це найбільший сом, виловлений у Польщі за її історію. Місцем його вилову була Рибницька затока на півдні країни. Рибак зазначив, що його рекорду сприяла тепла вода. На його думку, саме вона сприяє розростанню великих риб.


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Понеділок, 22.10.2018, 08:43
DMishaДата: Вівторок, 30.10.2018, 13:15 | Повідомлення # 184
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Середа, 19.12.2018, 11:23 | Повідомлення # 185
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Справжнє диво природи:

В Україні посеред зими зацвів бузок




Під Запоріжжям сталася незвичайна природна аномалія. У Мелітополі в кінці грудня розцвів бузок.


Біологи кажуть, що це трапилося через теплу зиму і як тільки почнуться морози — квіти опадуть.

Зазначається, що в районі Піщаної розцвіла тропічна рослина юка, а перший снігопад у Мелітополі вкрив бутони квітучих троянд.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Середа, 23.01.2019, 00:59 | Повідомлення # 186
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Як дельфіни відігнали акулу і врятували життя людей



Інцидент, що стався в Тасманському морі, виявився знятий на відео.


Австралійський кухар Денніс Тірні зняв на відео зграю дельфінів, які відігнали акулу від аквалангістів.


Тірні з друзями займався підводним плаванням на острові Лорд-Хау, який розташований в Тасманському морі на відстані 770 кілометрів від Сіднея. За його словами, до людей відразу ж підпливли доброзичливі дельфіни. У глибині на безпечній відстані кружляли галапагоські акули.

Коли одна з хижих риб все ж попрямувала до людей, дельфіни кинулися до неї і відігнали її. «Я чув міф про дельфінів-захисників, які проганяють акул, але ніколи не вірив у нього», - коментує Тірні.

Галапагоські акули досягають в довжину 3,7 метра. Вони вважаються небезпечними для людей. У місцях, де їх багато, дайверам не рекомендують пірнати в море без спеціальної клітки.

https://youtu.be/bw1RSL8skcI


Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Середа, 23.01.2019, 00:59
DMishaДата: Неділя, 05.05.2019, 11:10 | Повідомлення # 187
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
З'явились навіть ведмеді:

Фотопастки у Чорнобильській зоні відчуження фіксують все нових і нових рідкісних тварин


Мінімалізація людського фактору впродовж трьох десятиріч дала потужний імпульс для реінкарнації тваринного світу.

У Чорнобилі протягом багатьох років камери фотопасток знімали дику природу біля Чорнобиля. Завдяки цьому світ дізнався, наскільки різноманітний тваринний світ в 30-кілометровій зоні.

Фотопастку встановив заступник директора Міжнародної радіоекологічної лабораторії, начальник відділу радіоекологічних досліджень Сергій Гащак. Завдяки знімкам було встановлено, що в Чорнобилі знову з’явилися рідкісні червонокнижні види, які зникли в цих краях багато років назад.























Доброта-вище всіх якостей.

Повідомлення відредагував DMisha - Неділя, 05.05.2019, 11:13
DMishaДата: Вівторок, 02.07.2019, 10:31 | Повідомлення # 188
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Полює навіть на крокодилів:

В Африці виловили гігантську піранью




Риба-вбивця Мбенге виростає в 50 кілограм ваги і півтораметрової довжини.


Звичайні піраньї невеликі розміром і небезпечні тільки в зграї. Але рибалка примудрився зловити в Африці збільшену раз в 50 версію піраньї - вона здатна полювати навіть на крокодилів.

Місцеві племена прозвали дивну і страшну рибу Мбенге. Мандрівники і мисливці охрестили її рибою-вбивцею, така назва підходить куди більше. Уейд, відомий телеведучий, забрався в самі нетрі, щоб пополювати саме на цього гіганта. Він з'ясував, що Мбенге виростає в 50 кілограм ваги і півтораметрової довжини. Само собою, такого монстра обходять стороною крокодили і змії! Три дні довелося Уейду провести за риболовлею. Гідроціни (так насправді зветься риба) швидко реагують на найменший рух.



Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Вівторок, 30.07.2019, 11:31 | Повідомлення # 189
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
На Запоріжчині рибалка зловив на вудку рибу-монстра



Риболовля - це завжди інтрига, ні одна людина, закинувши вудку у водойму, не може точно знати що їй попадеться. ​Але іноді спійманий екземпляр може поставити в глухий кут навіть досвідчених рибалок.



Дивну рибу житель Мелітополя витягнув з розташованого неподалік зрошувального каналу. Ні він сам, ні його компаньйони так і не змогли визначити назву водного мешканця. За допомогою молодий чоловік звернувся до колективного розуму, опублікувавши фото у місцевому пабліку в соцмережі.

Але і численні коментатори, хоч і запропонували масу варіантів, не зуміли точно назвати видову приналежність риби.


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Понеділок, 12.08.2019, 10:27 | Повідомлення # 190
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
"Бич Божий", занесений з Азії:

Що робити при опіках найжахливішого "рослинного окупанта", що стрімко розповсюджується Україною




"Огромное, в человеческий рост, а иногда и выше растение наверняка видели многие. Большие листья, крепкий стебель, затейливые соцветия, напоминающие зонтики укропа, привлекают внимание взрослых, манят детей, которые стремятся поиграть в буйных зарослях", - пише у своєму блозі Наталія Сандрович, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Но борщевик Сосновского (а именно так называется растение), в отличие от своих мирных собратьев, которые используются даже в пищу, опасен для человека. Все его части — стебли, покрытые мелкими иголками, листья, цветы — при прикосновении и последующем попадании на кожу солнечных лучей вызывают болезненные ожоги.

Чувствительна к борщевику кожа как взрослых людей, особенно рыжеволосых, так и детей, ведь детская — более нежная и уязвимая.

— Если ребенок прикоснулся к опасному растению, то на коже под воздействием солнца возникают большие волдыри, — рассказывает детский дерматолог филиала № 6 Консультативно-диагностического центра Шевченковского района г. Киева Алексей Шматков. — Они могут перейти в глубокие ожоги, которые с трудом затягиваются. Особенно опасно попадание сока борщевика в глаза.

Об угрозе этого растения зрению предупреждал наших читателей и заведующий кафедрой офтальмологии Национальной медицинской академии последипломного образования имени П. Л. Шупика доктор медицинских наук, профессор Сергей Рыков. Во время прямой линии он, в частности, сказал:

— Косить борщевик на приусадебном участке можно только косой. Если делать это косилкой с леской, мелкие частички стеблей разлетаются и могут оседать как на коже, так и слизистой глаз, что очень опасно.

Почему контакт с борщевиком вызывает ожоги? Оказывается, все части этого растения содержат ядовитые вещества — фуранокумарины. При попадании на кожу они разрушают клеточную защиту от солнечного света, что и провоцирует ожоги. Они бывают настолько серьезные, что перерастают в гнойные раны. Человек жалуется не только на жжение и зуд, но и на слабость, тошноту, повышенную температуру.

Врачи считают, что люди должны как можно больше знать об опасности борщевика, чтобы десятой дорогой обходить его заросли. По словам Алексея Шматкова, реакция возникает не сразу, а спустя некоторое время:

— Иногда несведущие родители ставят малыша под куст ядовитого растения, чтобы сделать красивую фотографию. Потом приходится долго лечить ожоги, и если высыпания в виде волдырей обширные — даже в больнице.

Доктор советует, собираясь с детьми на природу, одеть ребенка в легкую, но закрытую одежду: джинсы или спортивные штаны, рубашку и куртку с длинными рукавами. Это убережет кожу и при встрече с другими растениями, сок которых тоже вызывает раздражение, — лютика, паслена, дикого пастернака, крапивы.

Откуда он взялся, этот безжалостно жгущий борщевик? Растение родом с Кавказа еще в конце 40-х годов прошлого века по приказу Иосифа Сталина стали разводить на всей европейской части бывшего Союза как дешевый корм для скота. Агрономы были в восторге: кормовая культура огромная, сочная, быстро и активно размножается. Но оказалось, силос из борщевика коровы едят неохотно, а молоко после употребления такого корма становится горьким. Однако самым опасным открытием стало то, что из-за контакта с растением люди, занятые выращиванием борщевика, и животноводы получали сильнейшие ожоги. Если поражалось 80 процентов кожи, спасти человека было практически невозможно.

Борщевик встречается в самых неожиданных местах: на обочинах дорог, в заброшенных парках, на лесной опушке. Если вы или ребенок случайно потрогали растение, постарайтесь тщательно смыть ядовитый сок как можно быстрее. Хорошо, если это будет с использованием мыла и мягкой губки. Не забудьте промыть глаза, пополоскать рот. После контакта с борщевиком желательно два-три дня избегать солнечного света. Если нужно выйти на улицу, надевайте закрытую одежду, берите зонтик.

Что делать, если начал появляться ожог

Принять антигистаминный препарат, уменьшающий проявления фотодерматита: покраснение кожи, жжение, зуд.
Обработать пораженные участки. Подойдет любой антисептический раствор: настойка на спиртовой основе, хлоргексидин. Это поможет избежать развития воспаления.
Нанести мазь с пантенолом, ускоряющим регенерацию кожи, наложить стерильную марлевую повязку.
Обратиться за медицинской помощью, даже если объем поражения небольшой.
В случае обширных поражений кожи, ухудшения самочувствия лучше вызвать «скорую», и не отказываться от госпитализации".


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Четвер, 19.09.2019, 14:59 | Повідомлення # 191
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Зима в Карпатах







Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Субота, 28.09.2019, 10:38 | Повідомлення # 192
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Єнот на Черкащині атакував дітей



Ветеринари мізкують щодо появи звірка на вулицях.


Діти відбулися переляком, їх одразу оглянули медики - укусів іподряпин не виявили. Невдовзі звірка знайшли у середмісті, сказу не виявили.

Діти розповіли, що побачили тварину по дорозі в школу. Єнота ймовірно збила машина або побили люди. Ветеринари поселили звірка у себе.

Після цього випадку для єнота почалось нове життя. Чи це зміни на краще - дивіться у сюжеті.



Цитата RATVOD ()
Із сказаного в сюжеті видно, що звірок "просив" дітей про допомогу, а не атакував їх .
DMishaДата: Неділя, 31.05.2020, 19:33 | Повідомлення # 193
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн


Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: Субота, 06.06.2020, 09:41 | Повідомлення # 194
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Оце так трофей! -

Закарпатець зловив 5-кілограмову щуку




Такий трофей вдалось зловити на одній з заплав річки Тиса.


Хлопець зазначає, що вага його особистого трофею склала 5.344 кг. "Усім привіт, покажу вам друзі найкращу рибалку на спіннінг, яка була у мене. Рибалка на щуку азартна, дуже цікава у плані приманок та експериментів з приманками. Ловля щуки у нас на Тисі є специфічною, тому що ріка більш гірська. Але зловив трофей на 5 .344 кг, шикарна щука, мій особистий трофей!", - йдеться в описі до відео.



Доброта-вище всіх якостей.
DMishaДата: П`ятниця, 26.06.2020, 13:11 | Повідомлення # 195
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Краса неймовірна



У столичному ботсаду зацвіли катальпи


У дерев велике кругле листя, яке нагадує вуха слона та красиві ніжні квіти з чудовим ніжним ароматом.

В Національному ботанічному саду імені М.М. Гришка НАН України в Києві зацвіли катальпи...

Катальпи – це дерева із листям, яке нагадує вуха слона.

Зазначається, що катальпи – це теплолюбні дерева, поширені у теплих та субтропічних регіонах Північної Америки, Карибів, Східної Азії.

Однак ці дерева чудово прижились у Києві.


Доброта-вище всіх якостей.
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Світ живої природи
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024