FORUM TV-SATВівторок
23.04.2024, 11:19

Вітаю Вас Гість | RSS

[ ] · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS · Load-SP · Load-AS· · Перекладач translate ]
  • Сторінка 1 з 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 7
  • 8
  • »
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Цікава інформація
Цікава інформація
RATVODДата: Понеділок, 25.11.2013, 11:54 | Повідомлення # 1
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
RATVODДата: Понеділок, 25.11.2013, 11:57 | Повідомлення # 2
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Вчені: кофеїн покращує приплив крові



Кава володіє масою властивостей: деякі з них корисні, інші ж викликають неоднозначну реакцію у лікарів і вчених. Відомо, що кава здатна бадьорити і давати сили з ранку, що даний напій у великій кількості здатний викликати залежність і знижувати працездатність та концентрацію. Дослідження, проведене кардіологами, доводить, що кофеїн значно покращує кровообіг. Особливо це стосується дрібних судин.

В експерименті взяло участь цілком здорових 27 осіб, яким запропонували випити порцію кави, а потім оцінити стан серцево-судинної системи. Виявилося, що кава посилювала кровообіг на 30 %. Ефект тривав близько 75 хвилин. Що логічно, кава без кофеїну не впливала на кровообіг взагалі. Дослідження торкнулося молодих людей і жінок у віці від 22 до 30 років, які споживали каву лише зрідка.

Експеримент проводився з допомогою метода Доплера. Для цього до подушечок пальців прикладали спеціальний пристрій, який міг відстежити інтенсивність кровообігу в мікроциркуляторному руслі і діагностувати патологію капілярів. Далі отримані дані були оброблені за допомогою комп’ютерного обладнання та порівняні з початковими результатами.

Випробуваних розділили на дві групи. Перша група пила звичайну каву, друга споживала каву без кофеїну. При цьому, учасники експерименту не знали, який напій вони п’ють. Далі вчені вивчали зміни артеріального тиску, кількість серцевих скорочень, ступінь судинного опору. Крім того, досліджувалася концентрація кофеїну в крові. Дослідження показало, що кава, яка містить кофеїн, злегка підвищувала тиск і посилювала функцію ендотелію судин. Для здорової людини дані фактори є сприятливими. Однак для людей з артеріальною гіпертонією споживання кави може стати черговим чинником, що провокує серцеві напади.



RATVODДата: Понеділок, 25.11.2013, 12:02 | Повідомлення # 3
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Менше зубівгірша пам’ять



У людей похилого віку може з’явитися щербата посмішка, а також неуважність, і що цікаво, ці дві ознаки старості можуть бути пов’язані між собою. За результатами дослідження можна зробити висновок, що втрата зубів фактично викликає послаблення пам’яті.

Вчені стверджують, що сенсорні імпульси, які виникають під час руху щелеп та зубів, надходять до ділянки мозку, яка формує і утримує спогади. Люди без зубів посилають менше сигналів в цю ділянку, яка називається гіпокамп. Кількість зубів у людини пов’язана з їх результативністю в тестах на епізодичну пам’ять, де викликаються спогади з минулого, і на семантичну пам’ять, де бере участь фактична інформація.

Після врахування інших факторів літні люди, які зберегли більшість своїх зубів, в середньому на чотири відсотки краще справлялися з тестами, ніж люди без зубів, говориться в дослідженні. Однак результати можна пов’язати також з жуванням, яке підсилює приплив крові до мозку.

У дослідженні, результати якого опубліковані в «Європейському журналі оральних наук», брало участи 273 людини у віці від 5 до 80 років. Воно було проведено в університетах Норвегії та Швеції. У середньому кількість природних зубів у кожного учасника було 22 – на десять менше ніж «стоматологічний набір» в 32 зуба. Більше 70 відсотків відсутніх зубів були корінними. Всі учасники потім пройшли серію тестів на пам’ять.

«Згідно з гіпотезою, кількість природних зубів позитивно асоційоване з показниками епізодичної пам’яті, витягом з пам’яті, а також розпізнаванням», – написали автори. Вчені припустили, що ослаблений сенсорний ввід з наших зубів може негативно позначатися на пам’яті. Хоча штучні зубні протези можуть, до певної міри, відновити сенсорну подачу, вони все ж приводять до меншої кількості сигналів в мозок.

Інша інтерпретація результатів в основу бере загальну здатність до жування. Воно підсилює приплив крові до мозку і демонструє підвищення активності в численних ділянках цього органу. Автори також припускають, що активність мозку змінюється тому, що люди без зубів і ті, хто носить протези, уникають певних продуктів, що призводить до меншого надходженню вітамінів, білків і калорій.

Торік дослідження встановило зв’язок між чистими зубами і стійкістю до недоумства. Учені в Каліфорнійському університеті, які відстежували близько 5500 людей похилого віку на протязі вісімнадцяти років, виявили, що ті, хто чистив свої зуби менше одного разу на день, мали ймовірність отримати слабоумство на 65 відсотків більше, ніж ті, які чистили зуби три рази на день.

У деяких дослідження було виявлено, що люди з хворобою Альцгеймера, найбільш поширеною формою слабоумства, мали більше бактерій у своєму мозку, пов’язаних з хворобою ясен, ніж інші люди похилого віку. Вважаються, що мікроби ясенних захворювань можуть проникати в мозок, викликати запалення і пошкодження тканин цього органу, повідомляє Dailymail.



RATVODДата: Понеділок, 25.11.2013, 12:07 | Повідомлення # 4
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Шкільні фотографії розкажуть про майбутні розлучення



Незвичайне дослідження провів американський психолог Метью Хертенштейн з індіанського Університету Депо.

Він заявив, що діти, які на шкільних фотографіях не посміхаються, в майбутньому розводяться в 5 разів частіше за своїх щасливих однокласників.

Для проведення такого експерименту, вчені проаналізували шкільні знімки людей, яким виповнилося 55 років. Всі вони проживали в маленькому містечку США. При цьому були враховані різні аспекти життя учасників дослідження після закінчення навчання в школі. Таким способом вдалося підтвердити взаємозв’язок між нещасним виразом обличчя школяра і ймовірністю його розлучення в майбутньому.

Проте фахівці не знаходять в таких результатах нічого дивного. Адже усміхнені та щасливі діти часто виростають товариськими і добродушними людьми, що допомагає їм налагоджувати взаємини з оточуючими. А ось сумні і стурбовані обличчя школярів швидше свідчать про замкнуту особистість, яка має труднощі в спілкуванні з іншими людьми.



RATVODДата: Понеділок, 25.11.2013, 12:12 | Повідомлення # 5
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Планшети несприятливо впливають на розвиток вашої дитини



У наші дні сучасні електронні пристрої дуже стрімко увірвалися в повсякденне життя, і не тільки дорослих, а й дітей часто можна побачити зі смартфоном або планшетом. При цьому не всі замислюються, що таке спілкування дітей з гаджетами може мати несприятливі наслідки. Учені, що працюють у сфері дитячого здоров’я, повідомляють, що маленькі хлопчики і дівчатка ні в якому разі не повинні грати з сучасними пристроями.

Як повідомляє американський лікар Ліндсі Марзоло, використання дітьми пристроїв з сенсорними екранами може привести до порушення правильної функціональності ручок і пальчиків через неправильний розвиток м’язових тканин. При тривалому використанні електронних сенсорних гаджетів спостерігається неправильне формування м’язів, що відповідають за можливість людини тримати ручку і писати, повідомляє highlightpress.com. Саме для правильного та гармонійного розвитку вашої дитини варто купити шведську стінку. Активні фізичні навантаження на шведських стінках можуть дати максимальний ефект.

«Коли діти проводять весь час за планшетом, замість того, щоб просто малювати на папері, м’язи, що відповідають за дрібну моторику, стають слабшими», – говорить Ліндсі Марзоло.

Вчені пропонують батькам замінити гри дітей на планшетах малюванням на папері олівцями, крейдою або фломастерами, що призведе до більш правильного формуванню здоров’я малюків. Природно, такі дослідження робилися стосовно дітей, чий вік не перевищує двох років, але вчені кажуть, що в будь-якому випадку, навіть дітям старшим не можна проводити за своїми пристроями більше двох годин на день.

Звичайно, в розвитку дітей останнє слово завжди залишається за батьками, але такі дослідження, можливо, наштовхнуть їх на думку, що їх дитина повинна повноцінно розвиватися, а не проводити своє дитинство за грою на планшеті.



RATVODДата: Вівторок, 26.11.2013, 14:11 | Повідомлення # 6
Адміністратор

Країна:
повідомлень: 28364
Статус: Оффлайн
Переваги використання природного каменю



У першу чергу, що варто відзначити це те що природний камінь екологічно чистий, натуральний камінь не виділяє всяких шкідливих випарів при дії високих або низьких температур. Природній камінь ще й володіє бактерицидними властивостями. Ще одна вагома перевага в тому, що природний камінь надійний і довговічний. Опрацювання фасадів каменем служить захисником будинку, який допоможе від несприятливих кліматичних умов.

У зимовий період природний камінь проявляє енергозберігаючі властивості для будинку. А в літній період обробка фасадів каменем стала своєрідним захисним щитом від сонячних променів, і будинок фактично не перегрівається. Варто відзначити і простоту обробки і монтаж природного каменю, який суттєво зменшує час робіт над облицюванням фасаду. Таке облицювання фасадів природним каменем робить будинки красивими і шикарними, надаючи кожному фасаду унікальний вид. Як у всього на планеті, і у природного каменю є і свої недоліки, але дуже часто вони швидше надумані хитрими конкурентамі. Наприклад, є любителі роздумувати про радіоактивність натурального каменю, хоча під даною заявою немає жодного наукового підгрунтя.

Один головний недолік все ж варто виділити – це його вага. Як мармур так і граніт, з яких в основному робиться облицювання фасадів, є одними з найважчих облицювальних матеріалів. І що не менш важливо, цей факт повинен бути врахований при розробці схеми обробки фасадів. Хочете, щоб облицювання фасадів природним каменем була не таким важким? Тоді вибирайте вапняк. Якщо спробувати порівнювати природний камінь такий як мармур, вапняк, долах і штучний камінь, то ціна на них буде майже одинакова, але ми впевнені, ви будете приємно здивовані.



DMishaДата: Вівторок, 26.11.2013, 15:03 | Повідомлення # 7
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Інтернет-залежність визнана клінічним захворюванням.



Уряд КНР офіційно визнав інтернет-залежність клінічною хворобою. Незабаром це захворювання буде зареєстровано у ВООЗ (Всесвітня Організація Охорони Здоров’я), а симптоми хвороби опублікують у довідковій літературі.

Тао Жань – керівник клініки, яка позбавляє від інтернет-залежності, повідомив, що у цього захворювання немає фізіологічної залежності, тому одужання гарантується 70% пацієнтам.

На думку Тао, типовий інтернет-залежний знаходиться в мережі понад 6 годин на добу.

Даним захворюванням, в різній мірі, страждають 42% китайських підлітків. Найбільше до такого захворювання схильні особи, вік яких 18 – 30 років. Також варто врахувати те, що серед інтернет-залежних людей 70% – чоловіки.

Для лікування цієї хвороби використовують методи аналогічні з лікуванням алкоголізму або схильності до азартних ігор.


Доброта-вище всіх якостей.
slavasamДата: Середа, 04.12.2013, 19:08 | Повідомлення # 8
Супер Модератор

Країна:
повідомлень: 1944
Статус: Оффлайн
Хурма - невичерпне джерело цілого комплексу речовин


Навіть невелика доза хурми в місяць залишає слід в організмі. Вона дивовижним чином поєднує в собі все, що потрібно нашому організму - калій, магній, кальцій, залізо, йод, вітаміни А (бета-каротин), С, PP.

У чому користь хурми?


Хурма насичує організм калієвими солями, такими необхідними серцево-судинній системі.

Містяться в хурмі рослинні цукру, живлять серцевий м'яз, не підвищуючи при цьому рівень цукру в крові.

Комплекс корисних речовин, зміцнює стінки судин, знижує гіпертонічні ризики, нормалізує тиск.

Джерело незмінного оранжевого кольору хурми - вітамін А (бета-каротин) сприяє профілактиці онкологічних захворювань.

Вітамін А найсприятливішим чином позначається на здоров'ї органів зору і шкіри.

Вживаючи хурму регулярно під час сезону її дозрівання, можна поліпшити своє здоров'я і зміцнити його на довгий час.

джерело
СаНикДата: Неділя, 31.08.2014, 18:10 | Повідомлення # 9
новачок

Країна:
повідомлень: 5
Статус: Оффлайн
Доброго дня,панi та панове!!! ca Давно не заходив до Вас на форум,нажаль маю обмежений час.Вибачте в ноутi не маю украiнскоi розкладки.Шукав Дамп на ресивер и знайшов Дамп який написав WadimArt.Запитаете чого тут цiкавого.Краiна повинна знати своiх "героiв"

Пользователь: WadimArt

Полное имя: -=Вадим=-

Доступно тільки для користувачів

Место жительства: ДНР,Россия 94


Спершу подумай- потім говори, сказав- тепер не ображайся

Повідомлення відредагував СаНик - Неділя, 31.08.2014, 18:12
DMishaДата: Четвер, 04.09.2014, 19:30 | Повідомлення # 10
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Система Fetch дозволить побачити світ очима вашої собаки.....




Побачити світ очима свого чотириногого друга дозволять нові екшн-камери від компанії GoPro, що спеціалізується на випуску цих пристроїв. Камера під назвою Fetch призначена для собак. Начепити її можна майже на будь-якого пса вагою більше 7 кілограм. Кріпиться і встановлюється камера за допомогою набору ременів і кріплень.

За словами творців Fetch, ремені не утрудняють руху пса і їх наявності собака навіть не помічає. Кріпитися камера може на спині або на животі тварини, а також є варіант, в якому можна встановити відразу дві камери. За словами розробників, ніяка діяльність собаки не зможе завдати шкоди камері.

Що стосується міцності і надійності Fetch, то як і у всіх екшн-камер компанії GoPro, вони знаходяться на високому рівні. Навіть якщо чотириногий улюбленець вдарить камеру, з нею нічого не станеться, так як вона обладнана надійним покриттям. Крім цього, камера Fetch забезпечена класичним захисним набором. Вона прекрасно переносить підвищені та наднизькі температури, може працювати у воді на глибині до 5 метрів. Лінза камери захищена спеціальним покриттям і прозорим футляром.

За допомогою Fetch можна побачити світ очима пса. В 9 з 10 випадків під час експериментів тварини намагалися зняти повішену на них оптику, лише деякі собаки відмовлялися бігати з камерою, приділяючи всю свою увагу їй.

Вартість пристрою складе 90 доларів, проте тільки для тих, хто вже є сертифікованим клієнтом GoPro. У всіх інших випадках, доведеться заплатити на 300 доларів більше.
DMishaДата: П`ятниця, 05.09.2014, 15:35 | Повідомлення # 11
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Роботи, які вже працюють в школах....



Початок навчального року. Разом з дітьми до школи йдуть роботи, але не в якості учнів, а в якості вчителів. З розвитком робототехніки все більш актуальним стає впровадження машин в систему загальної освіти. Так, в Південній Кореї роботи повністю замінюють викладачів англійської мови, навчаючи цілі аудиторії. Між тим на Алясці деякі розумні машини звільняють вчителів від фізичної присутності в класі.

Учитель математики Nao ...

У школі Гарлема PS 76 робот Nao французького походження допомагає студентам розвивати математичні здібності. Машина здатна розпізнавати різні мови і відтворювати їх. Сидячи на письмовому столі, Nao не вирішує завдання, а дає підказки, які допомагають студентам знаходити правильні рішення.

Помічник для дітей з аутизмом ....

Робот Nao також допомагає розвивати соціальні навички у дітей з аутизмом. Його викладацька кар’єра почалася в 2012 році в одній з початкових шкіл англійського міста Бірмінгем.

Робот VGo для прогульників...

Завдяки роботу VGo учень не зможе пропускати заняття в школі, навіть якщо захворів або отримав травму. Робот обладнаний веб-камерою і може управлятися дистанційно за допомогою комп’ютера. В США послугами цього робота вартістю 6000 доларів користуються близько 30 учнів з особливими потребами.

Роботи замість вчителів...

У південнокорейському місті Масан замість людей працюють роботи-викладачі. У 2010 році місцева влада почала брати на службу розумні машини для навчання дітей англійській мові. Зараз роботи працюють під наглядом людини, але через кілька років у міру розвитку технологій їм обіцяють дати більше свободи.
DMishaДата: Субота, 06.09.2014, 12:30 | Повідомлення # 12
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Загадки планети: дивне світло над Тихим океаном....



Під час перельоту над берегами Камчатки командир з другим пілотом Боїнга 747, який здійснював рейс до столиці Аляски Анкоридж з Гонконгу, помітили над Тихим океаном дивовижне вогненно-червоне світло. Так як інших літаків, які зуміли б підтвердити побачене або дати якийсь коментар, на той період в окрузі не було, пілоти лише сфотографували світіння, і повідомили про це диспетчерам. Так що ж це було?

Варто сказати, що радари не фіксували ні ознак грози, а також ніяких інших спалахів. Через 20 хвилин пілот вже бачив червоне світло. Його поінформували про те, що відбуваються землетруси в Ісландії, Чилі й Каліфорнії, тому він вивчив сейсмічну активність по всьому маршруту польоту, але не виявив нічого підозрілого. Незважаючи на це, пілот пізніше заявив, що на його погляд, це було ніщо інше, як виверження сплячого підводного вулкана.

“У міру нашого наближення світло ставало інтенсивніше і яскравіше, освітлюючи хмари і небо моторошним помаранчевим кольором, при цьому ми розуміли, що внизу нічого немає, крім води. Єдине припущення, яке на той момент ми могли зробити, – це виверження сплячого підводного вулкана, що трапилося під поверхнею океану приблизно за півгодини до того, як ми добралися до цього місця”. Пояснення цілком правдоподібне, проте, пілот не бачив викидів попелу під час подальшого шляху на Аляску.

Ще одна версія – це так зване світлове забруднення, але знову ж таки є спростування, тому що світло було зафіксовано занадто далеко від острівних або прибережних міст, які могли б нести відповідальність за таке світіння.
DMishaДата: Понеділок, 08.09.2014, 10:11 | Повідомлення # 13
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Найпотужніша ракета NASA SLS буде запущена в 2018 році....



Потужна ракета для глибокого космосу, що належить американському космічному агентству і відома як Space Launch System (SLS), злетить в перший раз в 2018 році. Про це повідомило саме агентство NASA.

SLS знаходиться в розробці вже три роки і, коли буде закінчена, повинна буде виводити космічні апарати за межі земної орбіти, а також – швидше за все – відправиться на Марс до 2030 року.

«Програма робить реальний і суттєвий прогрес, – заявив Вільям Герштенмайер, помічник адміністратора по дослідницьким місіям в NASA. – Ми будемо підтримувати спільну роботу команд і пізніше повідомимо більш точну дату, але відбудеться запуск не раніше листопада 2018 року».

SLS – це перша ракета NASA з великою вантажопідйомністю за останні 40 років, і космічне агентство оцінює загальні витрати з розробки перших трьох варіантів SLS в 12 мільярдів доларів. SLS володітиме безпрецедентною несучою здатністю в 143 тонни (130 метричних тонн), що дозволить місії забиратися ще далі в нашій Сонячній системі. Зрозуміло, в пріоритеті – місії на астероїд і Марс.

Окремо в розробці знаходиться багатоцільовий транспортний засіб для екіпажу Orion, який буде розміщуватися на вершині SLS і перевозити людей в ході багатомісячної подорожі до Червоної планети.

Перші випробувальні польоти для «Оріона» призначені на грудень. NASA збирається виконати свою обіцянку і доставити людей на Марс до 2030 року.

Джерело:
DMishaДата: Вівторок, 09.09.2014, 11:48 | Повідомлення # 14
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Нейрони нашої шкіри здатні думати.....




Дослідження, проведене медичним факультетом в університеті Умео, Швеція, показало, що нейрони в нашій шкірі мають здатність сприймати і обробляти інформацію.

Передбачалося, що наша нервова система являє собою мережу чутливих датчиків, в яких міститься деяка інформація. Потім вона відсилається в мозок для подальшої обробки. Однак, схоже, дане припущення може виявитися помилковим. Раніше вважалося, що тільки наш мозок може виробляти складні розрахунки. Але тепер вчені з’ясували, що навіть нейрони в шкірі можуть обробляти інформацію.

Наша шкіра володіє особливістю, яка дозволяє нервовим волокнам формувати зони підвищеної чутливості. Завдяки нейронам, шкіра має здатність збирати тактильну інформацію, за рахунок чого ми можемо відчувати дотики.

Дослідники шведського університету заявляють про те, що ці розгалуження дають можливість так званим тактильним нейронам не тільки відчувати об’єкти, але також обробляти їх геометричні дані. Саме так вважають автори даного дослідження Ендрю Пружинскі і Роланд С. Йоханссон.

Це дослідження, опубліковане в журналі “Nature Neuroscience”, показало, що розгалуження дає нейронам можливість передати сигнал в мозок, повідомляючи, що об’єкт торкнувся шкіри. На додаток до цього, нейрони також обробляють геометричні дані про об’єкт.

Висловлюючись більш простою мовою, периферійні нейрони, що допомагають кінчика пальця відчути об’єкт і дати йому характеристику, здатні обробити інформацію в такій же мірі, в якій вона обробляється в корі головного мозку.

Також було відзначено, що чутливість нейронів залежить від рівня чутливості на різних ділянках шкіри. Сто мільярдів клітин містить мозок людини. Нейрон “вистрілює” (тобто зв’язується з сусіднім нейроном) приблизно 200 разів на секунду.

Джерело:
DMishaДата: Четвер, 11.09.2014, 00:54 | Повідомлення # 15
V.I.P

Країна:
повідомлень: 2383
Статус: Оффлайн
Хлопчик натрапив на цінну археологічну знахідку, коли мив руки...



11-річний хлопчик на ім'я Янг Джанксі мив руки в річці, коли намацав у воді щось гостре. Він знайшов 3000-річного бронзового меча.

Про це повідомляє BBC із посиланням на агенство Xinhua.

Янг приніс меча додому. Родина вирішила віддати меча представникам влади для експертизи.

"Дехто навіть пропонував великі гроші за цей меч", - зізнався батько хлопчика.

"Проте я подумав, що буде незаконно продавати реліквію", - поділився він.

Археологи дійшли висновку, що меч відноситься до часів розквіту китайської цивілізації, династії Шан або Чжоу.

Експерти вважають, що меч радше слугував символом влади, аніж використовувався у бою.

Влада планує провести в цьому місці масштабні археологічні розкопки. Джанксі та його тато отримали винагороду за знахідку.

Джерело:
Форум TV-SAT » « Куточок для спілкування і відпочинку » » Відпочинок. Дозвілля. Цікавинки. » Цікава інформація
  • Сторінка 1 з 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 7
  • 8
  • »
Пошук:

Copyright TV-SAT © 2009-2024